Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Ανώμαλος στην Νέα Σμύρνη την ακολούθησε «με το μόριό του έξω» - Φωτό και video του ανώμαλου

 


Η ανάρτηση του θύματος συνοδεύεται από φωτογραφίες και βίντεο από κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται εντός της πολυκατοικίας.

«Χθες το βράδυ ο συγκεκριμένος τύπος με ακολούθησε για 300 μέτρα, από το τραμ Αιγαίου στη Νέα Σμύρνη μέχρι το σπίτι μου. Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει βγάλει το μόριο του καθώς έρχεται προς εμένα. 

Τρέμω στην ιδέα του τι θα είχε γίνει αν δεν είχα ήδη τα κλειδιά στο χέρι μου και δεν είχα κλείσει καλά την πόρτα.

Αν τον αναγνωρίσει κάποιος παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου.

Έχει γίνει ήδη καταγγελία στο Α.Τ. Νέας Σμύρνης».







Ολοκληρώθηκε η διάθεση 110.000 αδειών λογισμικού σε φορείς του Δημοσίου

 



Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του λογισμικού στον Δημόσιο Τομέα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ολοκλήρωσε τη διάθεση αδειών λογισμικού σε φορείς του Δημοσίου (Κεντρικής, Γενικής Κυβέρνησης κι Ανεξάρτητες Αρχές), υλοποιώντας το έργο «Προμήθεια αδειών λογισμικού μέσω εταιρικής σύμβασης (Enterprise Agreement)», το οποίο μετά από διαγωνισμό που διενέργησε η ΚτΠ ΑΕ ανέλαβε ο ΟΤΕ έναντι συνολικού τιμήματος 28,43 εκατομμυρίων ευρώ.

Από την αρχή του έτους διατέθηκαν 110.000 άδειες λογισμικού που αφορούν σε λογισμικό αυτοματισμού γραφείου (ενδεικτικά Office Std, Office Pro), λειτουργικών συστημάτων (Windows 10 Ent, Windows Server) και βάσεων δεδομένων, καλύπτοντας έτσι τις άμεσες ανάγκες του Ελληνικού Δημοσίου για τρία χρόνια. Ειδικότερα, διατέθηκαν άδειες λογισμικού σε Υπουργεία, 16 Ανεξάρτητες Αρχές και φορείς του Δημοσίου, 11 Περιφέρειες και 30 Δήμους της χώρας.

Η απόκτηση των αδειών δίνει στους φορείς του Δημοσίου νέες δυνατότητες ανάπτυξης εφαρμογών και χρήσης εργαλείων συνεργασίας (collaboration tools) για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος Δημόσιας Διοίκησης και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Για παράδειγμα, δόθηκε η δυνατότητα παροχής προηγμένων υπηρεσιών, όπως η εξ’ αποστάσεως εξυπηρέτηση του πολίτη από το gov.gr μέσω της υπηρεσίας myDeskLive για ψηφιακά ραντεβού με υπηρεσίες του Δημοσίου, όπως η ΑΑΔΕ, τα ΚΕΠ, ο ΟΑΕΔ, Πρεσβείες και Προξενεία της χώρας μας, μέσω της οποίας έχουν ήδη πραγματοποιηθεί περισσότερα από 70.000 ψηφιακά ραντεβού.

Επιπλέον, αυξάνει σημαντικά την αξιοπιστία των πληροφοριακών συστημάτων του Δημοσίου, καθώς σταματά η εγκατάσταση και χρήση πειρατικού λογισμικού, πρακτική που ενέχει σοβαρούς κινδύνους.

Υπενθυμίζεται ότι το Enterprise Agreement συνέβαλε καταλυτικά ώστε τον Απρίλιο του 2020 να αφαιρεθεί η χώρα από τη «Λίστα Παρακολούθησης 301» που τηρούν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και περιλαμβάνει τις χώρες οι οποίες χρησιμοποιούν μη αδειοδοτημένο λογισμικό στο Δημόσιο.



Ολοκληρωμένο πλαίσιο για την καταπολέμηση της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας


 

Με το νομοσχέδιο για την Προστασία της Εργασίας που θα θέσουμε σύντομα σε δημόσια διαβούλευση, δεν φέρνουμε απλώς προς κύρωση στη Βουλή τη Σύμβαση 190 του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO) για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας, αλλά δημιουργούμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την καταπολέμηση του φαινομένου, με γνώμονα τις καλές πρακτικές των ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών χωρών Αντιμετωπίζουμε ένα υπαρκτό πρόβλημα που συζητήθηκε πριν λίγους μήνες εκτεταμένα και με μεγάλη ένταση. Και ενισχύουμε το θεσμικό πλαίσιο για τη βία και παρενόχληση στον χώρο εργασίας, κινούμενοι σε πέντε κατευθύνσεις:

Διευρύνουμε το πεδίο των απαγορευμένων συμπεριφορών, προσθέτοντας και την βία στους χώρους εργασίας, το λεγόμενο mobbing. Διευρύνουμε επίσης το πεδίο των προστατευόμενων προσώπων, ώστε να μην καλύπτει μόνο τους εργαζόμενους, αλλά και τους αιτούντες εργασία και τους εθελοντές. Παράλληλα, εισάγουμε αυτοτελή απαγόρευση (για τη σεξουαλική παρενόχληση και τη βία), αποσυνδεδεμένη από την έννοια των διακρίσεων στην αγορά εργασίας (π.χ. λόγω φύλου)

Ενισχύουμε τις υποχρεώσεις των εργοδοτών. Μεταξύ άλλων:

Εισάγουμε την υποχρεωτική κατάρτιση πολιτικών για την καταπολέμηση της βίας και της παρενόχλησης, τον ορισμό προσώπου «συνδέσμου» για την παροχή συμβουλών και την υιοθέτηση εσωτερικών διαδικασιών διαχείρισης εσωτερικών καταγγελιών.

Επιπροσθέτως, διευρύνουμε το «Σήμα Ισότητας» στις επιχειρήσεις και στη θεματική της βίας και της παρενόχλησης, συμπεριλαμβάνουμε τους κινδύνους βίας και παρενόχλησης στο κεφάλαιο της υγείας και ασφάλειας στην εργασία και προβλέπουμε υποχρέωση παροχής εκπαίδευσης στους εργαζομένους, ως μέσο προληπτικής δράσης.

Μεριμνούμε για την άμεση προστασία των θιγομένων, με την πρόβλεψη απομάκρυνσης ή μετακίνησης από την εργασία ενός εκ των δυο μερών με την υποβολή της καταγγελίας, με την απαγόρευση αντιποίνων και με την αντιστροφή του βάρους της απόδειξης, πλην του ποινικού μέρους.

Εισάγουμε ειδικές προβλέψεις στη διαδικασία ενώπιον του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την κατά προτεραιότητα διερεύνηση καταγγελιών για βία και σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας, με διεξαγωγή της έρευνας από Επιθεωρητή ανώτερης βαθμίδας και εχέγγυα προστασίας της ιδιωτικότητας των εμπλεκομένων. Συστήνεται επίσης Αυτοτελές Τμήμα υπό τον Γενικό Επιθεωρητή για την παρακολούθηση των σχετικών καταγγελιών και την παροχή συμβουλών στους Επιθεωρητές.

Επιδιώκουμε την ευρύτερη ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, με την προσθήκη στις αρμοδιότητες των δημοτικών και περιφερειακών επιτροπών ισότητας, ώστε να περιλαμβάνεται και η διάσταση της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία.

Στόχος μας είναι να κινηθούμε με προσοχή, ευαισθησία και αποτελεσματικότητα, ώστε ο νόμος όχι μόνο να διατυπωθεί κατά τρόπο που να οδηγήσει στα επιθυμητά από όλους μας αποτελέσματα, αλλά και να εφαρμοστεί.



Η επιχείρηση "Ελευθερία" σε αριθμούς


 

Μέχρι σήμερα 2.260.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση, ποσοστό 21,5% και περίπου 1 εκατ. και με τις δύο δόσεις, ποσοστό 10%. Στόχος είναι τέλος Μαΐου να έχουν διενεργηθεί 5,4 εκατ. εμβολιασμοί. Ειδικότερα, 3,5 εκατ. με την πρώτη δόση, ποσοστό 33% και περίπου 2 εκατ. και με τις δύο δόσεις, ποσοστό 18%.

Χθες Τετάρτη η Ελλάδα σημείωσε ρεκόρ στους εμβολιασμούς, ξεπερνώντας τον στόχο που είχε τεθεί για 100.000 μέσα σε μία μέρα. Πρόκειται για μια τεράστια αύξηση αποτέλεσμα της συνεχούς ενδυνάμωσης του εμβολιαστικού μηχανισμού. καθώς ήδη λειτουργούν 1.500 εμβολιαστικά κέντρα.

Από την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών έχουν κλειστεί 354.000 ραντεβού για εμβολιασμό, που αφορούν 177.000 πολίτες. Ήδη 65.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί. Η πλειονότητα αυτής της ηλικιακής ομάδας θα έχει εμβολιαστεί έως τα μέσα Μαΐου. 

Από την ηλιακή ομάδα 40-44 ετών έχουν κλειστεί 235.000 ραντεβού που αντιστοιχούν σε 117.750 πολίτες και έχουν ήδη εμβολιαστεί 31.000 πολίτες. Η πλειονότητα αυτής της ηλικιακής ομάδας είπε θα έχει εμβολιαστεί σε 10 με 15 μέρες. 

Για την ηλιακή ομάδα 45-49 ετών έχουν κλειστεί 250.000 ραντεβού και έχουν μέχρι σήμερα 3.112 πολίτες εμβολιαστεί.

Στους πολίτες άνω των 85 ετών, το 63% έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση και το ποσοστό ανέρχεται στο 68% αν προστεθούν και τα ραντεβού.

Στην ηλικιακή ομάδα 80-84 ετών το 63% έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση και το ποσοστό ανέρχεται στο 68% αν προστεθούν και τα ραντεβού.

Στην ηλικιακή ομάδα 75-79 ετών, το 73% έχει εμβολιαστεί και το ποσοστό ανέρχεται στο 80% αν προστεθούν και τα ραντεβού. 

Στην ομάδα 70-74 το 58% έχει εμβολιαστεί και το ποσοστό ανέρχεται στο 74% αν προστεθούν και τα ραντεβού. 

Στην ομάδα 65-69 ετών το 40% έχει εμβολιαστεί και το ποσοστό ανέρχεται στο 74% αν προστεθούν και τα ραντεβού.

Στην ομάδα 60-64 ετών το 53% έχει εμβολιαστεί με μία δόση και φτάνει το 67% μαζί με τα ραντεβού.



Επανεκκινούν νέες δραστηριότητες

 



Νέες δραστηριότητες επανεκκινούν κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 και απόφασης της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα:

Από τις 8 Μαΐου:

Επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.

Επιπλέον, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

Από 10 Μαΐου:

Επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.

Παράλληλα επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

Από 17 Μαΐου:

Επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια.

Επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.




Νέο ιστορικό χαμηλό ως προς το κόστος δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου


 

Η χώρα βγήκε και πάλι, με μεγάλη επιτυχία, στις διεθνείς αγορές. Άντλησε, μέσω της έκδοσης 5ετούς ομολόγου, 3 δισ. ευρώ, με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο, που αποτελεί νέο ιστορικό χαμηλό ως προς το κόστος δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου, ανεξαρτήτως διάρκειας.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία αντίστοιχη έκδοση πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2019, από την προηγούμενη Κυβέρνηση, με επιτόκιο 3,6%.

Επιπλέον, η έκδοση είχε μεγάλη υπερκάλυψη (oι προσφορές ξεπέρασαν τα 20 δισ. ευρώ) και εξαιρετική ποιότητα.

Ενώ, επίσης, πραγματοποιήθηκε και δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου, με νέο ιστορικό ρεκόρ απόδοσης, -0,4%!

Όλα αυτά συνιστούν αναγνώριση των θυσιών της κοινωνίας και της αξιοπιστίας και αποδοτικότητας της κυβερνητικής πολιτικής.

Από τον Ιούλιο του 2019, όταν η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, μέχρι σήμερα, η Ελλάδα έχει αντλήσει – συνολικά – 25 δισ. ευρώ από τις αγορές, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.

Έτσι, παρά τις αυξημένες δυσκολίες και την πρωτόγνωρη αβεβαιότητα, καταφέρνουμε να διατηρούμε τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας σε ασφαλές ύψος.



Ο Τσίπρας προσπαθεί να "οικειοποιηθεί" την πρόταση Μητσοτάκη - Μόσιαλου για τις πατέντες των εμβολίων

 


Σε απόγνωση ο Αλέξης Τσίπρας, πλήρως αποτυχημένος και ανεπαρκής, προσπαθεί να πιαστεί απο κάτι για να επιβιώσει πολιτικά και τελικά τα κάνει χειρότερα.

Η Κουμουνδούρου μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα ασκεί κριτική σχετικά με την άρση των πατεντών στα εμβόλια στον απόηχο της παρέμβασης Μπάιντεν, για να προκαλέσει εντυπώσεις, αλλά τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή : Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε στηρίξει την πρόταση Μόσιαλου από τις 6 Απριλίου του 2020 ώστε το εμβόλιο να είναι παγκόσμιο αγαθό.

Και αναφέρουν απο την κυβέρνηση «Να θυμίσουμε στον ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί ξανά να καλλιεργήσει εντυπώσεις, αναζητώντας θετική δημοσιότητα, ότι η πρόταση για τη χρήση των πατεντών ως παγκόσμιο αγαθό είχε διατυπωθεί σε παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε στήριξη της πρότασης του Ηλία Μόσιαλου που είχε δημοσιευθεί στην Frankfurter Allgemeine Zeitung στις 6 Απριλίου του 2020. 

Στη συνέχεια, στις 4 Μαΐου 2020, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Διάσκεψη Δωρητών κατά του Κορονοϊού, στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας Coronavirus Global Response δήλωνε: Η ανακάλυψη και η απόδειξη της αποτελεσματικότητας ενός εμβολίου θα είναι μία από τις κύριες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε, ως ανθρωπότητα. Αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Το εμβόλιο θα πρέπει να παραχθεί σε επαρκείς ποσότητες, στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Θα πρέπει να είναι διαθέσιμο, σε προσιτή τιμή, σε ολόκληρο τον παγκόσμιο πληθυσμό, αρχής γενομένης από τους πιο ευάλωτους. Και πρέπει να διανεμηθεί παγκοσμίως σε ισότιμη βάση. Συνεπώς, προσυπογράφω το κάλεσμα και άλλων ηγετών που έχουν λάβει μέρος σε αυτή τη διάσκεψη, το εμβόλιο -όποτε εφευρεθεί- θα πρέπει να κηρυχθεί παγκόσμιο δημόσιο αγαθό. Πιστεύω ότι αυτό είναι μία αρχή στην οποία πρέπει να συμφωνήσουμε και ένα σημαντικό μήνυμα που όλοι πρέπει να στείλουμε σήμερα». Κι αυτή η θέση εξακολουθεί να ισχύει.

Ο  Τσίπρας λοιπόν εμφανίστηκε πολύ αργότερα, "κλέβοντας" όσα είπε ο Πρωθυπουργός για να δείξει ότι κάτι λέει για να πει ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα των εμβολίων στην Ελλάδα τη στιγμή που η χώρα αγωνιζόταν να εξασφαλίσει εμβόλια, και οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες έλεγαν ότι ακόμη κι αν είχαν τις πατέντες δεν θα μπορούσαν να τα παράξουν.

Κυβερνητική κύκλοι αναφέρουν πώς : Είναι η ίδια εποχή που ο κ. Τσίπρας αμφισβητούσε το εμβολιαστικό πρόγραμμα που κατήρτιζε η κυβέρνηση λέγοντας στις 6 Νοεμβρίου «μας τάζουν ένα εμβόλιο το οποίο δεν υπάρχει» ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στις 11 Ιανουαρίου έλεγε «ότι με το ρυθμό εμβολιασμού στην Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτευχθεί ανοσία μέσα στο 2021» και παράλληλα εξέφραζε την αντίθεσή του στην πρόταση Μητσοτάκη για «πράσινο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό».

Καλό θα ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ, να σταματήσουν να κάνουν αρνητική αντιπολίτευση σε οτιδήποτε και να συμβάλουν στην εμβολιαστική καμπάνια προκειμένου να πειστούν όλοι οι συμπολίτες μας να κάνουν το εμβόλιο.





Πες μας κάτι που δεν ξέρουμε Λαφαζάνη: Ο Τσίπρας έχει τελειώσει πολιτικά είναι βαρίδι για τον ΣΥΡΙΖΑ


 

Όλη η Ελλάδα απαξιώνει κάθε εμφάνιση και κάθε δήλωση του Αλέξη Τσίπρα γιατί απλά δεν τον θεωρεί για κανένα λόγο σοβαρό και γελάει μαζί του.

Όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολιτικά τελειωμένος και άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τον κάνει στην άκρη.

Σκληρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός, Παναγιώτης Λαφαζάνης που τον γνωρίζει καλύτερα, όχι πώς δεν τον ξέρουμε πλέον και εμείς.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio North 98 της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη, τον χαρακτήρισε τακτικιστή σημειώνοντας πως «το κύριο που τον ενδιαφέρει είναι η καρέκλα της εξουσίας και η καρέκλα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, με τη φιλοδοξία να επανέλθει, υποτίθεται, στην εξουσία».

Ο Λαφαζάνης είπε επίσης αυτό που γνωρίζει όλη η Ελλάδα  «ο Αλέξης Τσίπρας έχει τελειώσει πολιτικά, δεν έχει μέλλον. Και όσο είναι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα βαρίδιο γι' αυτό το κόμμα».

«Αυτή τη στιγμή ο Τσίπρας είναι θείο δώρο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση στη χώρα», πρόσθεσε ο Λαφαζάνης. «Υπάρχει ένα τεράστιο κενό έλλειψης αντιπολίτευσης απέναντι σε μια πολύ κακή κυβέρνηση», είπε μέσα σε άλλα.




Ο Τσίπρας θεωρούσε άπιαστους τους 25.000 εμβολιασμούς, ο Μητσοτάκης έφτασε τους 108.576

 


Η ανεπάρκεια και η ανικανότητα να διαχειριστείς το οτιδήποτε είναι καταστροφική. Ο Αλέξης Τσίπρας το απέδειξε αυτό όταν κυβερνούσε, και η δήλωση του ότι θεωρεί άπιαστους τους 25.000 εμβολιασμούς την ημέρα, αποδεικνύει για ακόμα μία φορά το ότι ευτυχώς γλιτώσαμε, και δεν χειρίζεται την πανδημία αυτός και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του, σοβαρή σε όλα τα επίπεδα απέδειξε ότι όποιος έχει σοβαρότητα, ικανότητα και επάρκεια μπορεί να διαχειριστεί τα πάντα κάνοντας τους πολίτες να νιώθουν ασφάλεια.

Τα αναλυτικά στοιχεία για τους εμβολιασμούς που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, παρείχε η κυβέρνηση μέσω του emvolio.gov.gr.

Σύμφωνα με αυτά, υπερκαλύφθηκε ο στόχος των 100.000 εμβολιασμών σε μια μέρα, για τον οποίο είχε κάνει λόγο νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 108.576 εμβολιασμοί, που συνιστούν νέο ρεκόρ, με τους 57.999 να αφορούν σε πρώτες δόσεις, ενώ 50.577 πολίτες ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους σχέδιο με τη δεύτερη δόση.

Συνολικά, οι πλήρως εμβολιασμένοι και με τις δυο δόσεις εμβολίων ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο, φτάνοντας στους 1.037.129, ενώ 2.272.652 άτομα έχουν λάβει μια δόση εμβολίου.

Συνολικά, έχουν πραγματοποιηθεί 3.309.788 εμβολιασμοί στη χώρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως από σήμερα μπήκε στο «παιχνίδι» και το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.



Την θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη ακολούθησε ο Μπάιντεν τάχθηκε υπέρ της άρσης των πατεντών για τα εμβόλια

 



Με επίσημη ανακοίνωση της η κυβέρνηση των ΗΠΑ υποστηρίζει την θέση που είχαν καταθέσει πριν από 13 μήνες για τις πατέντες και τα εμβόλια για την αντιμετώπιση του κορωνοιού, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κ. Μόσιαλος.

Η Κάθριν Τάι, υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει τρόπους για την απελευθέρωση της πατέντας των εμβολίων. «Αυτοί οι εξαιρετικά κρίσιμοι καιροί απαιτούν δραστικά μέτρα» δήλωσε σχετικά για ένα θέμα που έχει απασχολήσει εντόνως την επικαιρότητα.

Την ίδια στιγμή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου επεξεργάζεται μεθόδους για να αλλάξει προσωρινά η εμπορική νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας, η οποία δίνει, ουσιαστικά, στις φαρμακοβιομηχανίες το μονοπώλιο ως προς τον έλεγχο της παραγωγής εμβολίων, κάτι που έχει αποκλείσει φτωχότερες χώρες από το να αυξήσουν τις εμβολιαστικές τους δυνατότητες.

Η αμερικανική κυβέρνηση θα είναι εκείνη που θα λάβει μέρος στις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του Παγκόσμιο Οργανισμού Εμπορίου και θα προσπαθήσει να ενθαρρύνει και άλλες χώρες να προβούν σε ανάλογες κινήσεις.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Τάι αναγνώρισε ότι οι συνομιλίες δεν θα είναι εύκολες, καθώς πρόκειται για εξαιρετικά περίπλοκο θέμα και θα πάρει πολύ καιρό για να υλοποιηθεί.



Ο Τούρκος υφ. Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν ήρθε να προκαλέσει και πήρε την απάντηση του


 

Η επίσκεψη του Τούρκου αξιωματούχου, έγινε κατ' εντολή του δικτάτορα Ερντογάν, και πραγματοποιείται σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Άγκυρα, όπου η τουρκική πλευρά έθεσε για μία ακόμη φορά θέμα δήθεν «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη, για να λάβει ως απάντηση on camera τις πάγιες ελληνικές απαντήσεις για το θέμα.

Διπλωματικές πηγές απάντησαν στον προκλητικό Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών Εξωτερικών του καθεστώτος, υπενθυμίζοντας ότι η Συνθήκη της Λωζάννης αναγνωρίζει την ύπαρξη θρησκευτικής μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη, η οποία αριθμεί περίπου 120.000 Έλληνες πολίτες και ευημερεί.

«Η Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στις διεθνείς της υποχρεώσεις, πλήρως σεβόμενη το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο αποτελεί πυξίδα της εξωτερικής της πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζει τις προβλέψεις που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923, η οποία αναγνωρίζει την ύπαρξη θρησκευτικής Μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη. Η Μουσουλμανική Μειονότητα, η οποία ευημερεί, αριθμεί περίπου 120.000 κατοίκους, Έλληνες πολίτες. Στην περιοχή αυτή λειτουργούν σήμερα 127 μειονοτικά σχολεία, καθώς και 260 τεμένη. Οποιαδήποτε προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και παραποίησης των στοιχείων αυτών, από όπου και αν προέρχεται, είναι αυτονόητα απορριπτέα και δεν χρήζει περαιτέρω σχολιασμού» 




Ιταλία: Ποινές ισόβιας κάθειρξης σε δύο Αμερικανούς τουρίστες για τη δολοφονία ενός αστυνομικού το 2019


 

Δύο Αμερικανοί τουρίστες κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία ενός αστυνομικού κοντά στο ξενοδοχείο που διέμεναν στη Ρώμη το 2019 και καταδικάστηκαν σε ποινές ισόβιας κάθειρξης, στην ετυμηγορία που ανέγνωσε ένας δικαστής χθες σε μια γεμάτη δικαστική αίθουσα.

Ο Φίνεγκαν Λι Έλντερ, ο οποίος ήταν 19 χρονών τότε, είχε ομολογήσει ότι μαχαίρωσε τον αστυνομικό Μάριο Τσερτσιέλο Ρέγκα τα ξημερώματα της 26ης Ιουλίου 2019, καθώς ο φίλος του, Γκάμπριελ Κρίστιαν Νατάλε Χιορθ, τότε 18 ετών, συνομιλούσε με έναν άλλο αστυνομικό.

Ωστόσο, οι δύο νεαροί ισχυρίστηκαν ότι βρίσκονταν σε αυτοάμυνα καθώς πίστευαν ότι οι δύο αστυνομικοί, που δεν ήταν ένστολοι τη στιγμή του περιστατικού, ήταν κακοποιοί που είχαν σταλεί για να τους πιάσουν μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα αγοράς ναρκωτικών.

Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό τους και επέβαλε την σκληρότερη ποινή που προβλέπεται στην Ιταλία. Σύμφωνα με τον ιταλικό ποινικό κώδικα, οι καταδικασμένοι που εκτίουν ποινές ισόβιας κάθειρξης δικαιούνται να υποβάλλουν αίτημα αποφυλάκισης μετά από 21 χρόνια, εάν έχουν καλό ιστορικό συμπεριφοράς.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης δήλωσαν πως θα εφεσιβάλουν την απόφαση.

Ο 35χρονος Μάριο Τσερτσιέλο Ρέγκα ήταν άοπλος και μαχαιρώθηκε 11 φορές από τον Έλντερ με ένα μαχαίρι 18 εκατοστών που είχε φέρει μαζί του από τις ΗΠΑ. Η δολοφονία του αστυνομικού, που μόλις είχε παντρευτεί, σόκαρε την Ιταλία και αρχικά επικρατούσε δυσπιστία για το κατά πόσον οι δύο νεαροί τουρίστες θα τιμωρηθούν.

Οι δύο Αμερικανοί, που κατάγονται από την Καλιφόρνια, κρίθηκαν επίσης ένοχοι για απόπειρα εκβιασμού, επίθεσης, αντίστασης σε κρατικό αξιωματούχο και για κατοχή ενός μαχαιριού τύπου επίθεσης χωρίς δικαιολόγηση.

Οι δυο τους οδηγήθηκαν έξω από την δικαστική αίθουσα ακριβώς μετά την ανακοίνωση της ποινής τους. Η σύζυγος του Τσερτσιέλο Ρέγκα, που κρατούσε μια φωτογραφία του νεκρού συζύγου της, βρέθηκε επίσης στο δικαστήριο και ξέσπασε σε δάκρυα μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας.




Πηγή : protothema.gr




Γελάει όλη η Ελλάδα με το φορτηγό του ΣΥΡΙΖΑ


 

Κανένας μας δεν γλιτώνει από τον θίασο ΣΥΡΙΖΑ και τα νούμερα που τον αποτελούν.

Κάθε μέρα και ένα περιστατικό παρακμής και βλακείας, θα μας θυμίσει από ποιους γλιτώσαμε, και αυτό είναι ένα μάθημα για όλους μας για το πώς πρέπει να ψηφίζουμε και να μην πετάμε ψήφους σε όποιους να΄ναι.



Με ένα φορτηγό για καρπούζια, διακοσμημένο με πανό, ξεκίνησε η «πολιτιστική παρέμβαση» του ΣΥΡΙΖΑ σε πλατείες της πόλης, ως κάλεσμα στην σημερινή απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά. 

Το θέαμα αυτό σε συνδυασμό με τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες οι οποίοι έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν, προκάλεσαν γέλια σε όλους απο όπου και εάν περνούσε.

Μόνο καλαίσθητο δεν ήταν το «πολιτιστικό κάλεσμα» του ΣΥΡΙΖΑ στην σημερινή απεργία, καθώς επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν ένα φορτηγό για καρπούζια ως εξέδρα, στην οποία αφενός η Μαρία Κανελλοπούλου διάβασε με «πάθος» κείμενο για τα εργασιακά και αφετέρου οι καλλιτέχνες, Δημήτρης Καρούσος και Άννα Καραγεωργιάδου, έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν.


 




Ανοίγουν τα Δικαστήρια από τη Δευτέρα – Πώς θα λειτουργούν

 



Τη διεύρυνση των διαδικασιών που διεξάγονται ενώπιων των πολιτικών, ποινικών και διοικητικών δικαστηρίων ενέκρινε σήμερα, Τετάρτη, η Επιτροπή των Λοιμοξιολόγων κατά του COVID-19, μετά από σχετική πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα.

Η πρόταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης διαμορφώθηκε μετά την ευρεία σύσκεψη του Υπουργού με τους εκπροσώπους των διοικήσεων των μεγαλύτερων Δικαστηρίων και Εισαγγελιών της χώρας και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων.

Έτσι, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, από την Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 προβλέπεται επιπλέον:

· Η εκδίκαση όλων των υποθέσεων ενώπιον του Αρείου Πάγου και των Πολιτικών Εφετείων

· Η εκδίκαση με εξέταση μαρτύρων όλων των υποθέσεων του Ν. 2915/2001 όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4055/2012

· Η εκδίκαση με εξέταση μαρτύρων των υποθέσεων ειδικών διαδικασιών και εφέσεων κατ’ ερήμην αποφάσεων

· Η εκδίκαση με εξέταση μαρτύρων των υποθέσεων εκουσίας δικαιοδοσίας

Αναφορικά με τα ποινικά δικαστήρια, θα εκδικάζονται:

· τα κακουργήματα για τους προσωρινά κρατούμενους (ανεξάρτητα από τον χρόνο συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης)

· τα πλημμελήματα για τα οποία κατά περίπτωση συμπληρώνεται ο χρόνος παραγραφής μέχρι την 31.12.2022 και τα κακουργήματα που παραγράφονται μέχρι και 31.12.2023

· οι εφέσεις κατά αποφάσεων, με κατηγορουμένους, οι οποίοι εκτίουν ποινή στερητική της ελευθερίας

· οι υποθέσεις των οποίων οι αποφάσεις αναιρέθηκαν και παραπέμπονται προς νέα εκδίκαση.

Για το Συμβούλιο της Επικρατείας, το Ελεγκτικό Συνέδριο και τα Τακτικά Διοικητικά Δικαστήρια προβλέπεται η πλήρης επαναλειτουργία τους, χωρίς να απαιτούνται προηγούμενες δηλώσεις από τους διαδίκους ότι επιθυμούν να διεξαχθεί η δίκη.



Διασωθείσα Marfin: «Παρακαλούσαν τους δράστες να μην ρίξουν τις μολότοφ -Είναι τέρατα»

 



Τις στιγμές που οι δολοφόνοι κινήθηκαν αποκλειστικά για να σκοτώσουν περιγράφει η διασωθείσα κ. Μαρία Καραγγιάννη.

Η Μαρία Καραγιάννη είναι η γυναίκα που βγήκε στο μπαλκόνι της Marfin φωνάζοντας βοήθεια, ενώ η φωτιά έκαιγε και καπνοί είχαν γεμίσει το κτίριο της Σταδίου.

Η κα Καραγιάννη, όπως κάθε χρόνο βρέθηκε στην οδό Σταδίου για να τιμήσει τα θύματα. Μιλώντας στις κάμερες, θυμήθηκε τις τραγικές στιγμές που έζησε, χαρακτηρίζοντας «τέρατα» τους δολοφόνους.

«Ήμουν τυχερή γιατί ανέβηκα πάνω και στάθηκα στο φαρδύ μπαλκόνι και δεν πέθανα όπως η Παρασκευή, που δεν είχε χώρο πίσω της για να απομονώσει την πόρτα και να αναπνεύσει. Όλη αυτή η ώρα με τους καπνούς που μας έλουζαν ήταν εφιαλτική. Εύχομαι κανένας άνθρωπος να μην ζήσει τέτοιες στιγμές. Αλλά το χειρότερο είναι ότι έγινε άδικα. Τρεις ψυχές έφυγαν άδικα. Και ένα αγέννητο μωρό. Τρία σπίτια έκλεισαν» δήλωσε η κ. Καραγιάννη, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

«Το χειρότερο από όλα είναι που ακούγαμε τις φωνές των παιδιών στο ισόγειο τους συναδέλφους μας, παρακαλούσαν τους δράστες να μην ρίξουν τη φωτιά. 'Είμαστε άνθρωποι μέσα, μην το ρίχνεις'. Ποιος υπολόγισε… Μόνο άνθρωποι δεν είναι αυτοί, τέρατα είναι», προσθέτει δείχνοντας ότι οι δολοφόνοι ήταν στυγνοί και οι εντολές ήταν να σκοτώσουν.

«Για 30 με 40 λεπτά, μέχρι να φτάσουν οι πυροσβέστες δεν ήξερε αν θα ζήσει ή θα πεθάνει. "Δεν περιγράφονται αυτές οι στιγμές. Μας έκαναν άλλους ανθρώπους διαφορετικούς ανθρώπους. Ζήσαμε τον απόλυτο τρόμο, την απόλυτη αγωνία. Την επιθανάτιο αγωνία. Αν σε λίγη ώρα θα είμαστε ζωντανοί…», καταλήγει η κα Καραγιάννη.




Ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό σήμερα

 


Όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πλην των λεωφορείων θα τραβήξουν «χειρόφρενο» σήμερα. 

Συγκεκριμένα, δεν θα λειτουργήσουν όλη την ημέρα σήμερα το Μετρό, δηλαδή η γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) και γραμμές 2 και 3, τα τρόλεϊ και το τραμ, καθώς τα αντίστοιχα σωματεία των εργαζομένων θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργίας, που έχει προκηρυχθεί για σήμερα. 

Στον Προαστιακό, θα διακοπεί η κυκλοφορία των δρομολογίων μεταξύ 10:00 – 13:00 λόγω στάσης εργασίας του προσωπικού.






Θεοδωρίδου για θάνατο 44χρονης μετά το εμβόλιο AstraZeneca: Δεν συνδέεται με θρομβώσεις

 



«Διεξάγεται λεπτομερής έλεγχος. Το μεσημέρι έγινε και η νεκροτομή από την οποία έχουμε ενημερωθεί αρχικά προφορικά. Σύμφωνα με αυτή δεν συνδέεται με θρομβώσεις. Φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο έμφραγμα» είπε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση για την πανδημία covid-19 αναφέρθηκε στο περιστατικό θανάτου μιας γυναίκας, η οποία έχασε τη ζωή της, ένα εικοσιτετράωρο μετά τον εμβολιασμό της έναντι της Covid 19.

Αφού συλλυπήθηκε τους οικείους της, είπε ότι το περιστατικό μελετάται με προσοχή και ότι υπάρχει χρονική συσχέτιση με τον εμβολιασμό λόγω του ότι η γυναίκα πέθανε μια μέρα μετά το εμβολιασμό ωστόσο τόνισε ότι: «Διεξάγεται λεπτομερής έλεγχος. Το μεσημέρι έγινε και η νεκροτομή από την οποία έχουμε ενημερωθεί αρχικά προφορικά. Σύμφωνα με αυτή δεν συνδέεται με θρομβώσεις. Φαίνεται ότι υπήρξε και ένα έμφραγμα επί εδάφους παλαιοτέρου» είπε χαρακτηριστικά.


Πηγή: skai.gr


Πηγή: https://www.skai.gr/news/ygeia/theodoridou-gia-thanato-44xronis-meta-emvolio-astrazeneca-den-syndeetai-me-thromvoseis

Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram



Ανοίγουν τα φροντιστήρια – Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

 



Το «πράσινο φως» για το άνοιγμα φροντιστηρίων στις 10 Μαΐου για τους μαθητές της τρίτης λυκείου που δίνουν Πανελλήνιες αλλά και για τους υποψήφιους για πτυχίο ξένων γλωσσών, έδωσε η επιτροπή των ειδικών στις νέες της εισηγήσεις προς την κυβέρνηση έπειτα από τη σημερινή συνεδρίαση. 

Δεν ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στις 10/5 

Δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών τη Δευτέρα, 10 Μαΐου, όπως ανέφερε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Με βάση διευκρινίσεις του υπουργείου, οι βρεφονηπιακοί παραμένουν κλειστοί, επειδή, εκτός των επιδημιολογικών δεδομένων, σύμφωνα με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τα μέτρα πρόληψης (χρήση μάσκας και διενέργεια self test), που εφαρμόζονται στις άλλες δομές που ανοίγουν (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε ηλικίες 0-4 ετών.

Η επιτροπή θα εκτιμήσει τις επιπτώσεις από το άνοιγμα των σχολείων και θα επανεξετάσει την πιθανότητα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σε περίπου 10 ημέρες.