Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Τι δικαιολογία βρήκε ο απίστευτος Τσίπρας ξεφτιλίζοντας τον βουλευτή του για τις φωτιές



Δεν δίστασε ο Τσίπρας προκειμένω να δικαιολογηθεί για το μπάχαλο με τις φωτιές στην Θάσο να ξεφτιλίσει τον βουλευτή του Δημήτρη Εμμανουηλίδη να πεί : 

«Το πρόβλημα ήταν ότι ο βουλευτής έπαιρνε στο υπουργείο όχι το άμεσο υπεύθυνο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, έψαχνε να βρει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος ήταν ήδη από το πρωί στο κέντρο επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη και λίγο αργότερα ήταν και στο ίδιο το νησί. Όταν παίρνετε σε άλλο υπουργείο, είσαστε αντιμέτωποι με το δαίμονα της γραφειοκρατίας»

Η κάμερα είχε καταγράψει τον βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Εμμανουηλίδη να τηλεφωνεί στο αρμόδιο υπουργείο για τη φωτιά στη Θάσο και η γραμματέας να του απαντά να πάρει… μετά τις 15:00.


«Βουτιά» 22,7% στον όγκο οικοδομικής δραστηριότητας τον Ιούνιο


Πτώση 21,7% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, 15,3% στην επιφάνεια και 22,7% στον όγκο εμφάνισε τον Ιούνιο η οικοδομική δραστηριότητα. Στο δωδεκάμηνο, παρά τη μείωση κατά 13% των οικοδομικών αδειών, ο όγκος ενισχύθηκε κατά 16,6%.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), τον Ιούνιο του 2016 το μέγεθος της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) στο σύνολο της χώρας μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες ανήλθε σε 1.081 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 222,9 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 940,1 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσίασε δηλαδή μείωση κατά 21,7% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 15,3% στην επιφάνεια και κατά 22,7% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015.

Οι εκδοθείσες άδειες Ιδιωτικής Οικοδομικής Δραστηριότητας, στο σύνολο της χώρας, το εν λόγω διάστημα διαμορφώθηκαν σε 1.072 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 213,4 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 891,9 χιλιάδες m3 όγκου, μειωμένες κατά 21,3% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 18% στην επιφάνεια και κατά 26,1% στον όγκο, σε σχέση με τον Ιούνιο του 2015.

Σε ότι αφορά τη Δημόσια Οικοδομική Δραστηριότητα, οι εκδοθείσες άδειες τον Ιούνιο ανήλθαν σε 9 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 9,5 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 48,3 χιλιάδες m3 όγκου. Το ποσοστό συμμετοχής της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας στον συνολικό οικοδομικό όγκο, για το εν λόγω διάστημα ήταν 5,1%.

Σε ότι αφορά το εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2016, η Συνολική Οικοδομική Δραστηριότητα υποχώρησε κατά 17,2% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 20,8% στην επιφάνεια και κατά 21,5% στον όγκο, σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015.

Αντίστοιχα, η Ιδιωτική Οικοδομική Δραστηριότητα, εμφανίζει στο σύνολο της χώρας, μείωση κατά 17,3% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 21,7% στην επιφάνεια και κατά 22,2% στον όγκο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2015.

Τέλος, κατά την περίοδο των τελευταίων δώδεκα μηνών, δηλαδή από το Ιούλιο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016, το μέγεθος της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, ανήλθε σε 12.077 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 2.488,3 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 13.570,4 χιλιάδες m3 όγκου.

Σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Ιουλίου 2014 - Ιουνίου 2015 σημείωσε πτώση κατά 13% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 7,6% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 16,6% στον όγκο.

Κατά την ίδια χρονική περίοδο, Ιουλίου 2015 - Ιουνίου 2016, η Ιδιωτική Οικοδομική Δραστηριότητα, στο σύνολο της χώρας, υποχώρησε κατά 13,1% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 17,7% στην επιφάνεια και κατά 15,3% στον όγκο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο Ιουλίου 2014 - Ιουνίου 2015.

Το ποσοστό συμμετοχής της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας στον συνολικό οικοδομικό όγκο, για την ανωτέρω περίοδο, είναι 28,8%.



Πηγή : euro2day.gr


Αμολήσανε και τον Πολάκη να τα βάλει με την δημοσιογράφο του Alpha



Ο Πολάκης για άλλο πληρώνεται από τον Ελληνικό λαό στο οποίο πληρώνεται τζάμπα γιατί είναι πλήρως αποτυχημένος  και άλλα κάνει.

Απαράδεκτος για ακόμα μία φορά εκθέτοντας τον ίδιο και το πρωθυπουργό του, αποκάλεσε "Θεραπαινίδα" και "λιβανιστήρι" τη δημοσιογράφο που τόλμησε να ρωτήσει τον Αλέξη Τσίπρα για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Ο Π. Πολάκης ανάρτησε κάποιες φωτογραφίες από το facebook της δημοσιογράφου, σε κάποιες από τις οποίες απεικονίζεται με τον πρώην πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και την τότε κυβερνητική εκπρόσωπο Σ. Βούλτεψη και τη χαρακτήρισε «θεραπαινίδα και λιβανιστήρι των παράνομων καναλαρχών».

Γνωρίζει όμως ο κ. Πολάκης όπως και όλοι οι πολιτικοί στην χώρα ότι όλοι οι πολιτικοί συντάκτες στην Ελλάδα έχουν βγάλει φωτογραφίες με όλους τους πολιτικούς από όλα τα κόμματα και αυτό που έκανε είναι μεγάλη ξεφτίλα γιατί γνωρίζει και εάν δεν γνώριζε θα έπρεπε να το βουλώσει.

Η ανάρτηση του κ. Πολάκη έχει ως εξής:




Νέα Δημοκρατία : Ωμή και προκλητική παρέμβαση του πρωθυπουργού στη Δικαιοσύνη




Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την παρέμβαση του πρωθυπουργού στο έργο της Δικαιοσύνης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας χθες προέβη σε μια ωμή, προκλητική και χωρίς προηγούμενο παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. 

Προδίκασε το αποτέλεσμα των προσφυγών ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά του νόμου Παπά για την ακύρωση του διαγωνισμού  για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Είμαστε βέβαιοι ότι οι Σύμβουλοι της Επικρατείας θα επιτελέσουν με ευθύνη το καθήκον τους και θα λειτουργήσουν κατά συνείδηση και όχι κατ' εντολή του κ. Τσίπρα».


Ο γραφικός πλέον Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ ξαναχτύπησε με απαράδεκτη δήλωση




Δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί με τις δηλώσεις του αλλά τώρα το τερμάτισε.

Καλεσμένος εχθές σε έκτακτη εκπομπή του MEGA καλέστηκε να πει την γνώμη του για την ερώτηση της Ευαγγελίας Τσικρίκα του ALPHA στην ΔΕΘ προς τον Αλέξη Τσίπρα που αφορούσε τις απολύσεις των εργαζομένων στα κανάλια

ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος είπε:

«Εγώ προσωπικά ούτε έναν εργαζόμενο, όχι χίλιους, ούτε έναν εργαζόμενο και πράγματι την κραυγή αγωνίας της κυρίας Τσικρίκα την ακούω με πολύ σεβασμό, για όνομα του Θεού» είπε στην αρχή και ήπια  ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και όταν η δημοσιογράφος του MEGA  Μαρία Σαράφογλου τον ρώτησε «και τι θα κάνετε γι’ αυτό;» η απάντησή του προκάλεσε την πλειοψηφία των Ελλήνων και προβλημάτισε : «Πιστεύω ότι δεν είναι θέμα συναισθηματικό. Θέλετε να βγάλω χρήματα να της δώσω; Να της δώσω, αν λύνεται έτσι το θέμα. Δεν λύνεται» είπε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Η δήλωση του αυτή εκτός της πανελλήνιας αίσθησης προκάλεσε και αντιδράσεις από τους καλεσμένους του πάνελ και ειδικά από τον  εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο ο οποίος φώναξε «έλεος» για να πάρει την απάντηση από τον Παπαχριστόπουλο : «Ακούστε με λίγο, δεν θέλω κανένα σχόλιο κύριε Κουμουτσάκο. Αφήστε το έλεος. Δεν σας διέκοψα» που σημαίνει ότι δεν είχε καμία απολύτως αίσθηση για το πόσο σοβαρό ήταν αυτό που ξεστόμισε, έτσι του ήρθε έτσι το είπε, τόσο απλά γιατί αυτούς έχουμε να κυβερνάνε την χώρα.





Ο ολοκληρωτικός ΣΥΡΙΖΑ επί σκηνής




Δημόσιες υπαγορεύσεις του πρωθυπουργού προς το ΣτΕ και αποκλεισμός του Βήματος και άλλων ΜΜΕ από την συνέντευξη παρωδία της ΔΕΘ.


Το πρόσωπο του ολοκληρωτισμού και του αυταρχισμού επέλεξε να επιδείξει ο Αλ. Τσίπρας κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ το μεσημέρι της Κυριακής, υιοθετώντας πρακτικές που συναντώνται κάπου μεταξύ Βενεζουέλας και Β. Κορέας.


Πέραν των απροσδόκητα κυνικών και περιφρονητικών - αν και αναμενόμενα παραπλανητικών - απαντήσεων που έδωσε σε εκπροσώπους τηλεοπτικών σταθμών που απειλούνται με λουκέτο έπειτα από την δημοπρασία παρωδία για την χορήγηση των νέων αδειών λειτουργίας, ο κ. Τσίπρας προσέφερε μερικές πολύ σαφείς ενδείξεις της αντίληψής του για την άσκηση της εξουσιας στην Ελλάδα του 2016:
  • Κατ’ αρχάς, ο Πρωθυπουργός δεν δίστασε να προχωρήσει σε μία ευθεία και απροκάλυπτη παρέμβαση στην Δικαιοσύνη, όταν κατ’ ουσίαν θέλησε να προκαταλάβει την απόφαση του ΣτΕ για την συνταγματικότητα του νόμου με τν οποίον δόθηκαν οι τηλεοπτικές άδειες. Και όχι μόνο αυτό, αλλά προχώρησε ακόμη και σε υπαγόρευση του σκεπτικού της απόφασης. «Θα έλθει τώρα που έχουμε εισπράξει 246 εκατ. το ΣτΕ και θα κρίνει τον νόμο αντισυνταγματικό, με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον; Το θεωρώ αδιανόητο», είπε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας στην συνέχεια ότι δεν θα παρέμβει στο έργο της Δικαισύνης - αφότου όμως είχε ήδη παρέμβει και μάλιστα δημοσίως. 
  • Σε ό,τι αφορά τις πιεστικές ερωτήσεις που δέχθηκε από την Ευαγγελία Τσικρίκα του ALPHA και την Ειρήνη Σαββοπούλου του STAR για το αποτέλεσμα της «δημοπρασίας», που κατά πασα βεβαιότητα οδηγεί τους δύο σταθμούς σε λουκέτο και τους εργαζομένους στην ανεργία, ο κ. Τσιπρας έχασε την ψυχραιμία του και αποκάλυψε ένα νέο στυλ. Οι απαντήσεις ήταν αφενός «γιατί δεν κλάψατε για την ΕΡΤ» και αφετέρου «το δικό σας πρόβλημα δεν είναι μεγαλύτερο από το πρόβλημα που έχουν άλλοι» - εν μέσω βέβαια και κάποιων δήθεν δεσμεύσεων ότι θα κάνει η κυβέρνηση ό,τι μπορεί ώστε να μην χαθούν θέσεις εργασίας. Επιπλέον χαρακτήρισε τους εργαζομένους στα δύο κανάλια ομήρους των εργοδοτών τους και εμφανίστηκε ως προστάτης των εργαζομένων λέγοντας ότι «το νταβατζηλίκι τελείωσε» και «το τζάμπα πέθανε», επειδή προφανώς θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι στα δύο μέσα εργάζονται αμισθί. 
  • Το τρίτο στοιχείο που φανέρωσε τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αντμετωπίζει τον Τύπο και δη τον μη φιλικό προς αυτήν ήταν η επιλογή των ερωτήσεων και όσων τις υπέβαλαν. Για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά εκπρόσωποι μίας κυβέρνησης της χώρας αποφασίζουν και αυθαιρέτως αποκλείουν από την συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ κάποια ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων οι δύο μεγαλύτερες σε κυκλοφορία κυριακάτικες εφημερίδες (Πρώτο Θέμα και Βήμα της Κυριακής), ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός της πρωτεύουσας (Αθήνα 984) και αντιπολιτευόμενα έντυπα όπως ο Ελεύθερος Τύπος και η Δημοκρατία. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιλογή ανήκει στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, όπως τουλάχιστον ανέφεραν συνεργάτες της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη, η οποία πάντως εκτέλεσε με χαρά τις εντολές που δέχθηκε. 


Κωβαίος Αγγελος
Πηγή : tovima.gr


"Ο τζάμπας πέθανε" είπε με θράσος αυτός που έδινε το παρών στο κίνημα "Δεν πληρώνω"



Κώστας Βουκελάτος


Για χρόνια προέτρεπε τους πολίτες ο Τσίπρας να μην πληρώνουν τίποτα ούτε τον ΕΝΦΙΑ τον οποίο ΘΑ καταργούσε όταν εξαπατώντας ερχόταν στον εξουσία.



Πρωτοστατούσε ο Τσίπρας σε κάθε διαδήλωση των "Δέν πληρώνω" και ήρθε τώρα να μας πει ότι ο τζάμπας πέθανε.



Τον τζάμπα που προέτρεπε τους πολίτες να γίνουν με κάλυψη του ίδιου και του κόμματος του κατηγορεί τώρα ο πρώτος διδάξας.

Η φράση της δημοσιογράφου του Alpha Ευαγγελία Τσικρίκα "Σας κοιτώ στα μάτια για να σας πω ότι με απολύετε από τη δουλειά μου έπειτα από 21 χρόνια εργασίας στον Alpha" έμεινε σε όλους μας όπως έμεινε και η επιθετικότητα του Αλέξη Τσίπρα εναντίον ενός εργαζομένου που έκανε το λάθος να δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα και όχι στο δημόσιο για να έχει την προστασία του καθεστώτος.



Η δημοσιογράφος του Alpha συνέχισε ρωτώντας «Γιατί τιμωρείτε τους εργαζομένους σε ένα κανάλι που κέρδισε με το παραπάνω την εμπιστοσύνη των τηλεθεατών και κατέβαλε 61 εκατ. ευρώ για να αδειοδοτηθεί;».

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε λανθασμένα μάλλον από την αμηχανία του και μπερδεμένος είπε: «Μας ενδιαφέρουν όλες οι θέσεις εργασίας. Δεν είστε η μόνοι εργαζόμενοι στα πέντε χρόνια της καταστροφής στα μη αδειοδοτημένα ΜΜΕ που καταφέρονταν εναντίον των εργαζομένων που έδιναν μάχη να κρατηθούν στις εργασίες τους»  Πρώτη λανθασμένη απάντηση του Τσίπρα  τους ανέργους που θα δημιουργήσει σε μερικές μέρες η κυβέρνηση του δεν τους δημιουργεί η κρίση αλλά ο ίδιος με τις αποφάσεις του κολλητού του Νίκου Παππά άρα ευθύνεται ο ίδιος προσωπικά για τους χιλιάδες ανέργους που προσθέτει με την λάθος πολιτική του στον ιδιωτικό τομέα.

Συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας «Δεν είχαν ψυχή οι 2.000 από τους 4.000 που έχασαν τη θέση τους; Δεν είχαν μανούλα να τους κλάψει αυτοί. Τώρα χύνουν κάποιοι υποκριτικά κροκοδείλια δάκρυα. Για τους εργαζομένους της ΕΡΤ δεν έκλαψε κανείς.» … «Το τζάμπα και το νταβατζηλίκι τελείωσε σ’ αυτήν τη χώρα». 
Δεύτερη λανθασμένη απάντηση, έχεις θράσος πρώτα από όλα όταν ξεχωρίζεις υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα με υπαλλήλους του δημόσιου τομέα. Για το κλείσιμο της ΕΡΤ όλοι οι ιδιωτικοί σταθμοί ήταν επιθετικοί στην κυβέρνηση Σαμαρά και κατηγορούσαν καθημερινά την κίνηση αυτή αλλά ο Τσίπρας φαίνεται δεν ήταν παρών. Και ξεχνάει ότι η ΕΡΤ έκλεισε και άνοιξε ξανά με λιγότερο προσωπικό γιατί είχε υπεράριθμους εργαζομένους, ασύστολα έξοδα τα οποία πλήρωνε και πληρώνει ο ελληνικός λαός και επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός.



Όσο αφορά «Το τζάμπα και το νταβατζηλίκι τελείωσε σ’ αυτήν τη χώρα» που είπε ο Αλέξης Τσίπρας μόνο οι φωτογραφίες του που ήταν παρών ο ίδιος και τα στελέχη του στις διαδηλώσεις των "Δεν πληρώνω" και οι προτροπές με πανό του ΣΥΡΙΖΑ να μην πληρώνουν ούτε τα διόδια πρέπει να τον κάνουν να είναι ποιο προσεκτικός σε όσα τολμά να ξεστομίσει χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες.






Έρχονται αυξήσεις σε πετρέλαιο, βενζίνη, τέλη κυκλοφορίας...




Μετά τη θερινή φορο-καταιγίδα, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα βρεθούν από την 1η Οκτωβρίου αντιμέτωποι με το δεύτερο κύμα μέτρων του τρίτου Μνημονίου, το οποίο θα ξεδιπλώνεται σταδιακά μέχρι τον Ιανουάριο του 2017.

Το νέο πακέτο φέρνει αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης, το ντίζελ και τις βενζίνες, νέα τέλη κυκλοφορίας, αυξήσεις στα τσιγάρα και τον καφέ, επιβολή εδικού τέλους στη σταθερή τηλεφωνία, αύξηση του φόρου στα μερίσματα και κατάργηση της έκπτωσης κατά 30% του ΦΠΑ σε όλα τα νησιά.

Σύμφωνα με την Ημερησία, το «στοίχημα» που παραμένει για την κυβέρνηση είναι αν θα αποδώσουν τα εισπρακτικά μέτρα, την ώρα που τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο έχουν εκτιναχθεί στα 90,4 δισ. ευρώ, οι φορολογούμενοι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, ενώ στο «μέτωπο» των φορολογικών εσόδων πολλά κρίνονται από τις εισπράξεις του Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικότερα, οι αυξήσεις που αναμένονται έχουν ως εξής:

Αγροτικό πετρέλαιο: Από την 1η Οκτωβρίου 2016, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης (ΕΦΚ) που επιβαρύνει το πετρέλαιο κίνησης το οποίο χρησιμοποιούν οι αγρότες για την υποστήριξη της παραγωγικής τους δραστηριότητας θα αυξηθεί κατά 65% ή κατά 0,13 ευρώ το λίτρο, από το 0,20 στο 0,33 ευρώ το λίτρο.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Από τις 15 Οκτωβρίου, αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης: Ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης θα αυξηθεί από τις 15 Οκτωβρίου 2016 κατά 0,05 ευρώ το λίτρο, από το 0,23 στο 0,28 ευρώ το λίτρο. Οι λιανικές τιμές πώλησης του καυσίμου θα επιβαρυνθούν με επιπλέον 0,06-0,07 ευρώ το λίτρο.

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου πάνω από 5.000.000 κάτοχοι ΙΧ αυτοκινήτων και λοιπών οχημάτων θα κληθούν να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2017. Το συνολικό ποσό που θα υποχρεωθούν να πληρώσουν υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ, ενώ ήδη στο υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζουν αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας.

Αυξήσεις στα καύσιμα: Από την 1η Ιανουαρίου 2017 ο ΕΦΚ στη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, από το 0,67 στο 0,7 ευρώ το λίτρο, ενώ στο πετρέλαιο κίνησης θα αυξηθεί κατά 8 λεπτά το λίτρο, από το 0,33 στο 0,41 ευρώ το λίτρο. Ο ΕΦΚ στο υγραέριο κίνησης θα αυξηθεί κατά 10 λεπτά το λίτρο, από το 0,33 στο 0,43 ευρώ το λίτρο. Συνυπολογιζόμενου και του ΦΠΑ επί της πρόσθετης διαφοράς φόρου που θα προκύψει από την αύξηση, η τελική επίπτωση στην λιανική τιμή πώλησης της βενζίνης θα είναι μια ανατίμηση της τάξεως των 4 λεπτών ανά λίτρο με συνέπεια η αμόλυβδη να πωλείται σε τιμές που θα κινηθούν στα επίπεδα του 1,40 ευρώ το λίτρο. Στο πετρέλαιο κίνησης η αύξηση του φόρου κατά 8 λεπτά το λίτρο θα έχει ως συνέπεια η μέση λιανική τιμή να υπερβεί το 1,10 ευρώ, ενώ στο υγραέριο κίνησης κατά 12-13 λεπτά το λίτρο.

Αυξήσεις στα τσιγάρα: Αυξάνονται από την 1η Ιανουαρίου 2017 οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα τσιγάρα και τα λοιπά προϊόντα καπνού. Ο πάγιος φόρος κατανάλωσης που επιβαρύνει τον λεπτοκομμένο καπνό θα αυξηθεί από τα 156,70 στα 170 ευρώ ανά κιλό. Ο αναλογικός φόρος θα αυξηθεί από 20% στο 26% της λιανικής τιμής πώλησης. Το αποτέλεσμα των αυξήσεων αυτών στους ΕΦΚ των τσιγάρων και του καπνού θα είναι να αυξηθούν οι λιανικές τιμές πώλησης κατά 0,50 έως 1 ευρώ ανά πακέτο.

Ακριβότερος ο καφές: Επιβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης στον εισαγόμενο και εγχωρίως παραγόμενο καφέ. Ειδικότερα από την 1η-1-2017 θα επιβληθεί ΕΦΚ στην εισαγωγή και στην εγχώρια παραγωγή καφέ, με συντελεστές από 2 έως 3 ευρώ ανά κιλό στον καβουρντισμένο καφέ και με συντελεστή 4 ευρώ ανά κιλό στον στιγμιαίο καφέ και στα παρασκευάσματα από εκχυλίσματα, αποστάγματα ή συμπυκνώματα του καφέ. Η επιβολή του φόρου αυτού, αναμένεται να επιβαρύνει με αυξήσεις κατά 10%-20% τις λιανικές τιμές πώλησης των διαφόρων ειδών καφέ.

Φόρος στα ηλεκτρονικά τσιγάρα: Από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα επιβληθεί ειδικός φόρος κατανάλωσης στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα: Το ύψος του φόρου θα είναι 10 λεπτά ανά ml υγρού.

Σταθερή τηλεφωνία: Νέο φορολογικό τέλος 5% σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας. Το νέο αυτό τέλος θα επιβάλλεται από την 1η Ιανουαρίου 2017 επί των καθαρών (προ ΦΠΑ) τηλεπικοινωνιακών τελών κάθε μηνιαίου ή διμηνιαίου λογαριασμού. Επί του νέου αυτού τέλους θα επιβάλλεται εν συνεχεία ο ΦΠΑ με συντελεστή 24%. Η τελική επιβάρυνση στους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας θα αγγίξει το 6%.

Μερίσματα: Αυξάνεται ο φόρος στα μερίσματα από 10% σε 15%.

ΦΠΑ στα νησιά: Στο τέλος του έτους καταργείται η έκπτωση 30% του ΦΠΑ που έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα σε ορισμένα νησιά.



Newsroom ΔΟΛ


Πέθανε η νοσοκόμα από το θρυλικό «φιλί» στην Τάιμς Σκουέρ




Την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 92 ετών, άφησε η γυναίκα του θρυλικού «φιλιού» στην Τάιμς Σκουέρ, της θρυλικής φωτογραφίας που έμελλε να γίνει το σύμβολο της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όπως ανακοίνωσε ο γιος της, η Γκρέτα Φρίντμαν πέθανε στη Βιτρζίνια από πνευμονία.

Όταν τραβήχτηκε η φωτογραφία, η Φρίντμαν, η οποία εργαζόταν ως νοσοκόμα σε οδοντιατρείο, έκανε το διάλειμμά της. Ήταν 14 Αυγούστου και οι Αμερικανοί είχαν μόλις πληροφορηθεί από τα ραδιόφωνα ότι η Ιαπωνία είχε παραδοθεί. Ο κόσμος πανηγύριζε στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Μέσα στον ενθουσιασμό, ένας ναύτης άρπαξε την Φρίντμαν και της έδωσε ένα παθιασμένο φιλί. Ο φωτορεπόρτερ Αλφρεντ Αϊζενστατ απαθανάτισε τη στιγμή. 

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε μία εβδομάδα μετά στο περιοδικό Life. Η ταυτότητα του ναύτη και της νοσοκόμας ωστόσο παρέμεινε άλυτο μυστήριο για πολλά χρόνια. 

Το 2012, η ίδια η Φρίντμαν αποκάλυψε ότι δεν είχε δει καν τον ναύτη προτού την αρπάξει στην αγκαλιά του. «Ήταν μία καταπληκτική σύμπτωση. Ένας άνδρας με στολή του ναύτη και μία γυναίκα με λευκό φόρεμα… Και ένας καταπληκτικός φωτογράφος την κατάλληλη στιγμή», είχε προσθέσει.

Ο Αϊζενστατ είχε εξηγήσει ότι εάν ο άνδρας δεν φορούσε μαύρα και η γυναίκα λευκά, δεν θα είχε τραβήξει ποτέ τη συγκεκριμένη φωτογραφία.




Newsroom ΔΟΛ


Νέα Δημοκρατία : Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να κοροϊδεύει και να λέει ψέματα στους Έλληνες



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη συνέντευξη Τύπου του κ. Τσίπρα στην 81η Δ.Ε.Θ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

            «“Και συνεχίζουμε τα ψέματα”. Αυτός είναι ο τίτλος της σημερινής συνέντευξης του πρωθυπουργού.

            Του πρωθυπουργού που συνεχίζει να πιστεύει ότι μπορεί να κοροϊδεύει τους Έλληνες.

            Του πρωθυπουργού του “μαύρου” στα κανάλια με τους απολυμένους εργαζόμενους και το χτύπημα στη Δημοκρατία και στην πολυφωνία.

            Του μαύρου στη διαφάνεια αφού αρνείται να φέρει τα πόθεν έσχες των καναλαρχών στη Βουλή.

            Του μαύρου στη ζωή των συνταξιούχων που κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα ότι τσεκούρωσε τις συντάξεις τους.

            Του μαύρου σε όλους τους Έλληνες που υπερφορολογεί, διαλύοντας κάθε σταθερό σημείο στη ζωή τους.

            Ένας κουρασμένος πρωθυπουργός των απολύσεων και της διαπλοκής, που έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα, αλλά παραμένει σφηνωμένος στην καρέκλα του.

            Ένας μεταλλαγμένος πολιτικός, αμετανόητος στην κατηφόρα του.

            Μοιάζει τουλάχιστον αστείο ο πρωθυπουργός του τρίτου – αχρείαστου – Μνημονίου, των capital controls και της ύφεσης να ισχυρίζεται ξαφνικά ότι μπορεί να φέρει επενδύσεις και ανάπτυξη.

            Αλλά ό,τι και να πούμε εμείς, οι πολίτες τώρα ξέρουν.

            Ελπίζουμε να τον είδαν όσο γίνεται περισσότεροι Έλληνες.

            Συνιστούμε στον κ. Τσίπρα να περιμένει μια εβδομάδα.

            Οι πολίτες θα ακούσουν την συμφωνία αλήθειας και την πρόταση ελπίδας του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας και θα βγάλουν οι ίδιοι τα συμπεράσματά τους».

H Νέα Δημοκρατία εξέδωσε το παρακάτω ενημερωτικό σημείωμα για τις περικοπές που έχει κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα στις συντάξεις : 

Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2016


«Τα ψέματα του Τσίπρα για τις συντάξεις»

Είπε ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου της Δ.Ε.Θ. ότι «μόνο το 5% των συνταξιούχων είχε μειώσεις στις συντάξεις του».

Η αλήθεια είναι ότι:

- Όλοι οι συνταξιούχοι, δηλαδή 2.600.000 συμπολίτες μας, είδαν μειώσεις από δύο πηγές: πρώτον, από τη μείωση του αφορολογήτου ορίου και την αύξηση της παρακράτησης φόρου και, δεύτερον, από την αύξηση της υγειονομικής εισφοράς υπέρ ΕΟΠΥΥ στις κύριες συντάξεις από 4% σε 6%.

- Όλοι οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν επικουρική σύνταξη, δηλαδή 1.600.000 συμπολίτες μας, είδαν επιπλέον μείωση 6% από την θέσπιση αντίστοιχης κράτησης 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ στις επικουρικές συντάξεις.

- Περίπου οι μισοί συνταξιούχοι που λαμβάνουν επικουρικές συντάξεις θα δουν μείωση μέχρι 40% όπως, επιτέλους, παραδέχτηκε και ο αρμόδιος Υπουργός κ. Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στην Ε.Ρ.Τ., στις 7 Σεπτεμβρίου 2016.

- Επιπλέον, οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, δηλαδή 350.000 συμπολίτες μας, χάνουν το ΕΚΑΣ που καταργήθηκε. Δηλαδή, συνταξιούχος που μαζί με το ΕΚΑΣ έπαιρνε 850 ευρώ το μήνα, τώρα παίρνει περίπου 670 ευρώ το μήνα, χάνοντας πάνω από 170 ευρώ το μήνα και μαζί όλη του την αξιοπρέπεια.

- Επίσης, 265.000 συνταξιούχοι που είχαν περισσότερες από μια συντάξεις, υπόκεινται σε περικοπή 6%. Σημειώνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών είναι συντάξεις χηρείας…

- Επιπλέον, σε ειδικές κατηγορίες συμπολιτών μας, οι μειώσεις είναι εξοντωτικές: οι προσωρινές συντάξεις μειώθηκαν στο 50% (από 80%), το μέρισμα του Μετοχικού Ταμείου των Δημοσίων Υπαλλήλων πετσοκόπηκε μέχρι 42%, οι συντάξεις αναπηρίας μειώθηκαν 25% περίπου.

- Όλοι οι νέοι συνταξιούχοι, μετά την ψήφιση του «νόμου Κατρούγκαλου» τον Μάιο του 2016, υπόκεινται σε μεσοσταθμική μείωση κατά 25% – 30%.

Όλοι αυτοί, εκατομμύρια δηλαδή των συμπολιτών μας, αντιπροσωπεύουν κατά τον κ. Τσίπρα το … 5%. Δεν είναι η παροιμιώδης «αδυναμία» του σε απλές πράξεις αριθμητικής που τον οδηγούν σε λάθος υπολογισμούς. Είναι η παθολογική του ροπή στο ψέμα! 

Αλλά οι συνταξιούχοι ξέρουν ότι δεν υπάρχει κανείς από αυτούς που να μην είδε μειώσεις. Και αυτοί, μαζί με όλους τους Έλληνες, θα στείλουν τον κ. Τσίπρα στο 5%!




Σύλληψη 15χρονου για «επικείμενη» επίθεση στο Παρίσι

(Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Δεκαπεντάχρονο αγόρι συνελήφθη στο Παρίσι καθώς φέρεται να προετοίμαζε επικείμενη «βίαιη ενέργεια», γνωστοποίησαν δύο δικαστικές πηγές -σε δεύτερο διαφαινόμενο σχέδιο επίθεσης που μαρτυρά διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ανακαλύπτεται εντός λίγων ημερών στη Γαλλία.

Το αγόρι έχει τεθεί υπό κατ' οίκον περιορισμό, επισήμαναν οι δικαστικές πηγές υπό καθεστώς ανωνυμίας. Δεν διευκρίνισαν τους λόγους για τους οποίους ο νεαρός τέθηκε υπό κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο 15χρονος συνελήφθη το Σάββατο και τον βαρύνουν υποψίες ότι σχεδίαζε επίθεση σε δημόσιο χώρο στην γαλλική πρωτεύουσα, είπε μία από τις πηγές.

Η δεύτερη πηγή έκανε γνωστό ότι ο έφηβος είχε επαφές με τον Γάλλο τζιχαντιστή Ρασίντ Κασίμ κι ότι ο Κασίμ είχε καθοδηγήσει επίσης μία από τις γυναίκες που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα και σχεδίαζαν να επιτεθούν εναντίον ενός σιδηροδρομικού σταθμού στο Παρίσι.

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde έγραψε από την πλευρά της ότι ο Κασίμ βρίσκεται στη Συρία. Χρησιμοποιεί το Telegram, την υπηρεσία μηνυμάτων, για να προτρέψει τους υποστηρικτές του να διαπράξουν νέες επιθέσεις στη Γαλλία.

«Γυναίκες, αδελφές, συνεχίστε, επιτεθείτε. Πού είναι οι αδελφοί μας;... Εκείνη κράδαινε ένα μαχαίρι και επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό… Πού είναι οι άνδρες;» ήταν ένα από τα μηνύματα του Κασίμ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Le Monde.

Την περασμένη Κυριακή, όχημα που μετέφερε φιάλες υγραερίου εντοπίστηκε κοντά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων. Η ανακάλυψή του οδήγησε στην αποκάλυψη ενός σχεδίου επίθεσης εναντίον ενός σιδηροδρομικού σταθμού στο Παρίσι υπό τις οδηγίες του Ισλαμικού Κράτους. Επτά άνθρωποι, μεταξύ αυτών 4 γυναίκες, συνελήφθησαν.

Μία από τις πηγές γνωστοποίησε ότι ο Κασίμ, ηλικίας 29 ετών, ενέπνευσε τους δύο άνδρες οι οποίοι σφαγίασαν τον Ιούλιο ηλικιωμένο ιερέα σε ναό στη Γαλλία.




Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters


Νέες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα από τον Τσίπρα στην ΔΕΘ



Απέκλεισε τις πρόωρες εκλογές, επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη - Τι δήλωσε για συντάξεις, ανάπτυξη, ΕΛΣΤΑΤ, εισφορές και χρέη

Ένας πρωθυπουργός αμήχανος, αμυνόμενος, φοβισμένος και εκτεθειμένος για τα όσα μεγαλόστομα έχει πει κατά καιρούς και διαψεύστηκε στη συνέχεια παταγωδώς, εμφανίστηκε στην καθιερωμένη συνέντευξη Tύπου στη ΔΕΘ, επιχειρώντας όμως και πάλι να αποδράσει, δίνοντας διαβεβαιώσεις για έξοδο από την κρίση και προστασία των αδυνάτων, που όμως περισσότερο αποτελούν ευχολόγιο, παρά ρεαλιστική προσέγγιση της κατάστασης στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, αλλά και στο διεθνές περιβάλλον.

Ο Αλέξης Τσίπρας διαμήνυσε βέβαια και πάλι ότι δεν πρόκειται να κάνει εκλογές, διότι η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και επισημαίνοντας ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι αρραγής, ξεκαθάρισε ουσιαστικά ότι η κυβέρνησή του θα προσπαθήσει να μείνει στην εξουσία όσο περισσότερο μπορεί.

Το αφήγημα του πρωθυπουργού είχε ως κεντρικό άξονα ότι η χώρα βγαίνει σύντομα από την κρίση, βασιζόμενος στον ισχυρισμό ότι βρισκόμαστε περισσότερο από ποτέ κοντά στη συμφωνία για ελάφρυνση του χρέους. Την ίδια στιγμή όμως δεν έκρυψε, απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων, την ανησυχία του για εμπλοκή και καθυστέρηση στο θέμα αυτό εξαιτίας των γερμανικών εκλογών του 2017 και των αρνητικών διαθέσεων που δείχνει ήδη το Βερολίνο σε μία προοπτική ευνοϊκής ρύθμισης για την Ελλάδα. Δεν μπορεί τόνισε να επηρεάζονται οι συμφωνίες αυτές από τις εσωτερικές εξελίξεις σε μία χώρα και επισήμανε ότι όσο σημαντικό ρόλο κι αν παίζει η Γερμανία δεν παύει να είναι μόνο μία χώρα, όταν στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλες πλευρές. Εμείς τηρούμε τη συμφωνία, είναι η σειρά των δανειστών αν την τηρήσουν και αυτοί είπε ο κ. Τσίπρας, μην κρύβοντας ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και καμία σιγουριά για ρύθμιση του χρέους δεν υπάρχει στην κυβέρνηση.

Το άλλο στοιχείο του νέου αφηγήματος του πρωθυπουργού από τη φετινή ΔΕΘ ήταν ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει μία νέα διαπραγμάτευση με τους δανειστές για την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων που έχουν συμφωνηθεί για μετά το 2018 (3,5%), ώστε να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος τόσο για την φορολογική ελάφρυνση πολιτών και επιχειρήσεων, όσο και για κοινωνικές πολιτικές. Η υπόσχεση του κ. Τσίπρα φανερώνει ίσως καλές προθέσεις, αλλά έχει το προαπαιτούμενο να αποδεχθούν οι δανειστές τα μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται διόλου από τις πρώτες αντιδράσεις τους – τουναντίον η απαίτηση για 3,5% ετησίως μετά το 2018 δείχνει ανυποχώρητη. Ο πρωθυπουργός απέφυγε μάλιστα να σχολιάσει την δημοσιογραφική αποστροφή εάν πρόκειται για μία νέα αυταπάτη, όπως οι προηγούμενες που οδήγησαν στα γνωστά αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης του 2015.

Ο κ. Τσίπρας βιάστηκε να προδικάσει και τα οικονομικά αποτελέσματα της τρέχουσας χρονιάς, επικαλούμενος ότι τα έσοδα πάνε καλά και άρα δεν υπάρχει θέμα ενεργοποίησης του «κόφτη» ή επιβολής νέων μέτρων. Κι αυτό παρότι η οικονομία παραμένει σε ύφεση, παρά τις προσδοκίες για ψήγματα έστω ανάπτυξης μέσα στη χρονιά.

Ο πρωθυπουργός έδειξε να θεωρεί δεδομένη ή έστω να αισιοδοξεί έντονα για την ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, υποτιμώντας μάλλον συνειδητά το μήνυμα Ντράγκι ότι πρέπει πρώτα να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, ώστε να υπάρξει ρύθμιση του χρέους και στη συνέχεια να λάβει τις αποφάσεις της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ακόμη και για τη δεύτερη αξιολόγηση ο κ. Τσίπρας έδειξε να τη θεωρεί… εύκολη ή τουλάχιστον πιο εύκολη από την πρώτη. Η εκτίμησή του έτσι κι αλλιώς είναι, όπως το διατύπωσε ευθέως μάλιστα, ότι κάθε αξιολόγηση από δω και πέρα θα είναι ευκολότερη από την προηγούμενη. Έδειξε να θεωρεί δεδομένο ότι οι δανειστές θα αποδεχθούν την ελληνική θέση για τα εργασιακά, ότι πρέπει να εφαρμοστεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο και περίπου διαβεβαίωσε για το γρήγορο της ολοκλήρωσης, παρότι δεν έχει ολοκληρωθεί καν η πρώτη αξιολόγηση ακόμη, για την οποία εκκρεμούν 15 προαπαιτούμενα ώστε να εισπραχθεί από τη χώρα η υποδόση των 2,8 δις ευρώ!

Ως επιστέγασμα ο κ. Τσίπρας πλάσαρε την καινοφανή θεωρία ότι επειδή έχουμε πολλά χρόνια ύφεση κάποια στιγμή θα υπάρξει έκρηξη… ανάπτυξης, η οποία θα έρθει ούτως ή άλλως! Τοποθέτησε με τα λεγόμενά του την ανάπτυξη αυτή εντός του 2017, χωρίς όμως να εξηγήσει πώς μπορεί να γίνει αυτό με την υπερφορολόγηση.

Στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε σειρά προφορικών στοιχείων, με βάση τα οποία μόνο ένα 5% των συνταξιούχων επλήγησαν ουσιαστικά από τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις. Ισχυρίστηκε ότι υπάρχει παραπληροφόρηση για το θέμα και πως η κυβέρνησή του πέτυχε μία δύσκολη μεταρρύθμιση με τις λιγότερο δυνατές συνέπειες για τους συνταξιούχους.

  
Κατά Μητσοτάκη και κεντροαριστεράς, «γλύκες» για Καραμανλή

Ο κ. Τσίπρας είχε σταθερό μέτωπο στη διάρκεια της συνέντευξης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι «μετά από πίεση εξωγενών παραγόντων προσχώρησε στην άποψη ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει πριν την πρώτη αξιολόγηση αδιαφορώντας για τις συνέπειες για τη χώρα… Εγκλωβίστηκε σε μια λογική που όσο περνούν οι ημέρες γίνεται γραφική».

Αναφερόμενος επίσης στην ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη ότι θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%, τόνισε ότι αυτό σημαίνει απώλεια για τα έσοδα ύφους 800 εκατομμυρίων ευρώ, συν τα 246 που θέλει να επιστρέψει στους καναλάρχες ακυρώνοντας τον διαγωνισμό για τις άδειες, σημαίνει ότι θα έχουμε ένα δις μείον. «Δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο στο δημόσιο για να κλείσει αυτή η τρύπα» σημείωσε χαρακτηριστικά. «Σηματοδοτεί Τη συνέχεια ενός παλαιού συστήματος μιας οικογένειας που είναι 70 χρόνια στα πολιτικά πράγματα, ενός συστήματος διαπλεκόμενου. Δεν σημαίνει αυτό ότι δεν μπορούμε να βρούμε κοινές θέσεις σε ορισμένα ζητήματα. Η στάση του όμως αποδεικνύει ότι είναι ο εκφραστής αυτού του συστήματος που καταδίκασε ο λαός τρεις φορές από το 2015» πρόσθεσε.

Με αφορμή επίσης τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ ότι θα επιβάλει το νόμο στα Εξάρχεια ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι «αφού ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει σκοπό να το εφαρμόσει στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο θα τον εφαρμόσει στα Εξάρχεια».

Οξύς ήταν και για την κεντροαριστερά, ειδικά το ΠΑΣΟΚ δείχνοντας ότι το χάσμα βαθαίνει. Χαρακτήρισε αδιανόητη την απόρριψη της απλής αναλογικής από την Φώφη Γεννηματά, την οποία χαρακτήρισε παράρτημα της ΝΔ και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα διαλόγου με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι συμπληρωματική δύναμη στον κ. Μητσοτάκη. Ήταν ιδιαίτερα υποτιμητικός για τις διεργασίες ανασυγκρότησης του χώρου, λέγοντας ότι γίνεται πολύ συζήτηση, αλλά δεν βλέπει αποτέλεσμα, αφού είναι «κακό χωριό τα λίγα σπίτια».

Αντιθέτως για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ήταν μάλλον προσεκτικός έως «γλυκός». Είπε ότι τον πρώην πρωθυπουργό όπως και τον ίδιο θα τους κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος – ο ίδιος δεν μπορεί να κρίνει το «έργο» εκείνης της πενταετίας δηλαδή; - και πως η ΝΔ έχει μεγάλες διαφορές επί Καραμανλή και επί Μητσοτάκη.



Πηγή : protothema.gr


Ο Πολάκης τελειώνει τους νέους γιατρούς με νέα ρύθμιση!



Το υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης θα βάλει την υπογραφή του στο τέλος των νέων ιατρών. Είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του πολιορκούνται με κάθε τρόπο από 67χρονους διευθυντές ιατρούς του ΕΣΥ.

Είναι μάλιστα γνωστό ότι πολλοί από αυτούς τους ήδη μεγάλους σε ηλικία διευθυντές του ΕΣΥ έχουν δημιουργήσει χρόνια πελατειακών σχέσεων εντός των δημόσιων δομών και συνεπώς οι ίδιοι δεν επιθυμούν να αποχωρήσουν για να λαμβάνουν την κουτσουρεμένη σύνταξή τους.

Η προηγούμενη κυβέρνηση φαίνεται ότι είχε αντέξει στις «πιέσεις» και ουσιαστικά δεν έδωσε παράταση στην αποχώρηση των εν λόγω ιατρών. Όπως φαίνεται τη «βρώμικη» δουλειά δέχτηκε να κάνει ο κ. Πολάκης, ο οποίος θα φέρει τις επόμενες ημέρες νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή δίνοντας παράταση δύο ακόμα έτη στους 67χρονους ιατρούς.

Με αυτό τον τρόπο αφενός καθυστερεί τους όποιους νεότερους θα έπαιρναν σειρά για διευθυντές, αλλά κυρίως φαίνεται ότι σταματάει τις επιπλέον νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ που μετά από αυτές τις αποχωρήσεις επιβάλλονταν.

Με άλλα λόγια το υπουργείο Υγείας δίνοντας το καρότο των προσωρινών επικουρικών θέσεων στους νέους επιστήμονες φαίνεται ότι τους κλείνει το δρόμο για όποια ελπίδα επιπλέον προσλήψεων και μίας μόνιμης αξιοπρεπούς καριέρας.



Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου
Πηγή : iatrikanea.gr