Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Χωρίς ίχνος ντροπής και ηθικής! Ο Παναγιώτης Δημητράς μήνυσε τον πατέρα Αντώνιο της «Κιβωτού» για… ρατσισμό


Μόνο πρωταπριλιάτικο αστείο θα ήταν -υπό κανονικές συνθήκες- η είδηση ότι κάποιος υπέβαλε μήνυση στον παπά-Αντώνη Παπανικολάου, την ψυχή της Κιβωτού του Κόσμου, για «ξενοφοβικό παραλήρημα» και «ισλαμοφοβία».

Ωστόσο, ο Παναγιώτης Δημητράς, ένας «επαγγελματίας δικαιωματιστής», δικηγόρος στο επάγγελμα και φανατικός εκκλησιομάχος, εκμεταλλεύθηκε τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου προκειμένου να κινηθεί νομικά κατά της Κιβωτού του Κόσμου.

Την απίστευτη μηνυτήρια αναφορά για το «ξενοφοβικό παραλήρημα» της Κιβωτού του Κόσμου κατέθεσε στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, στο πλαίσιο του προγράμματός του «Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων».

Η αναφορά, με την επισήμανση ότι όσα αναφέρονται στην επίμαχη επιστολή της Κιβωτού «συνιστούν δημόσια υποκίνηση μίσους μέσω και του διαδικτύου», στρέφεται κατά της ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου, του επικεφαλής της, πατέρα, Αντώνη Παπανικολάου, και της δημοτικής συμβούλου της παράταξης «Χίος Μπροστά» Αγγελικής Παμπάλου.

Το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς και τα επιχειρήματα που επικαλείται ο συντάκτης της είναι τουλάχιστον εξωφρενικά. Ο Παναγιώτης Δημητράς εγκαλεί την Κιβωτό, γιατί η οργάνωση σε δύο επιστολές της, το 2017 και το 2019, ζήτησε για λόγους προστασίας δύο δομών της ΜΚΟ στη Χίο να μην κατασκευαστούν κοντά τους προαναχωρησιακά κέντρα μεταναστών.

Ο Παναγιώτης Δημητράς υποστηρίζει ότι η επιστολή της Κιβωτού και το αίτημά της συνιστούν «ξενοφοβικό παραλήρημα», διότι η Κιβωτός θεωρεί τους μετανάστες δημόσιο κίνδυνο για τους ανηλίκους. Η επιχειρηματολογία του μηνυτή μοιάζει με παραλήρημα.

«Με τις ρατσιστικές αυτές επιστολές (σ.σ.: της Κιβωτού) «αντιτίθενται απόλυτα» στην κατασκευή δύο προαναχωρησιακών κέντρων κράτησης αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) κοντά σε δομή της ΜΚΟ, θεωρώντας τους μετανάστες δημόσιο κίνδυνο για τους ανηλίκους που φιλοξενούνται στη δομή».

Επίσης, ο Δημητράς στρέφεται και κατά της εισαγγελέως για Ρατσιστικά Εγκλήματα Σπυριδούλας Σταυράτη για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, επειδή «όταν της υποβλήθηκε η επιστολή της Κιβωτού του Κόσμου τον Ιούνιο 2017 με το ίδιο ακραία ξενόφοβο και ισλαμόφοβο περιεχόμενο, δεν προχώρησε σε άσκηση ποινικής δίωξης»!

Ο επικεφαλής της Κιβωτού ανέφερε στις επιστολές (που επισυνάπτει στη μήνυσή του ο Δημητράς) ότι «η πλειοψηφία των μεταναστών είναι ενήλικοι και άγαμοι άνδρες, που προέρχονται από μουσουλμανικές χώρες με σημαντικές πολιτισμικές διαφορές (όπου, π.χ., τα κορίτσια θεωρούνται γυναίκες σε αρκετά μικρότερη ηλικία) και ότι μεταξύ των κρατουμένων θα περιλαμβάνονται παράνομοι, εγκληματίες, πιθανώς ακόμη και τρομοκράτες.

Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι, δυστυχώς, αρκετά μεγάλη μερίδα του πληθυσμού των προσφύγων και μεταναστών, ίσως και λόγω των δυσμενών συνθηκών διαβίωσής τους, αλλά και άλλων λόγων, δεν είναι σε θέση να σεβαστεί τις ιδιοκτησίες που γειτνιάζουν με τους χώρους διαμονής τους και έχουν προξενήσει μεγάλες φθορές και κλοπές».

Αυτά τα επιχειρήματα, κατά τον Παναγιώτη Δημητρά, «συνιστούν δημόσια υποκίνηση μίσους μέσω και του διαδικτύου»…

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Δημητράς

Ο Παναγιώτης Δημητράς είναι δικηγόρος και «τρέχει» το ανύπαρκτο πλέον διεθνώς Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι. Η συγκεκριμένη ΜΚΟ αποτελεί την προμετωπίδα για το νομικό bullying που ασκεί ο Παναγιώτης Δημητράς σε όσους θεωρεί, κατά τη δική του αντίληψη και κοσμοθεωρία, εχθρούς.

Το Παρατηρητήριο και ο Δημητράς έχουν βαθύ παρελθόν με αντεθνικούς και εκκλησιομαχικούς κύκλους. Ο Παναγιώτης Δημητράς και το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι έχουν κινηθεί νομικά κατά δημόσιων φορέων, της Εκκλησίας και όσων θεωρούν ότι στέκονται εμπόδιο στην επικίνδυνη ατζέντα τους, απειλώντας με μηνύσεις και αγωγές που ως στόχο έχουν να φιμώσουν κάθε αντίθετη στις στρεβλές αντιλήψεις τους φωνή.

Ο Δημητράς είναι φανατικός υποστηρικτής των Σκοπίων, αλλά και της τουρκικής πολιτικής στη Θράκη, ισχυριζόμενος ότι δήθεν στη χώρα μας ζουν «μακεδονική» και «τουρκική μειονότητα», αγνοώντας τόσο τις διεθνείς συνθήκες όσο και τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων. Στο στόχαστρο του Δημητρά έχουν βρεθεί και εκκλησιαστικοί άνδρες, όπως ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Στη μακροσκελή, όμως, λίστα των «ενδιαφερόντων» Δημητρά βρίσκονται και τα Θρησκευτικά, αλλά και διάφοροι περιθωριακοί τύποι. Ο Δημητράς είναι διαχρονικός φίλος και συμπαραστάτης της Ένωσης Αθέων στις δικαστικές μάχες για τα Θρησκευτικά, αλλά και του περιβόητου Τζέισον Αντιγόνη…


Πηγή : newsbreak.gr


Φον ντερ Λάιεν: Όσοι δεν έχουν δικαίωμα να παραμείνουν στην ΕΕ να επιστρέφουν στις πατρίδες τους


Τις προτεραιότητες της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρουσιάσει εκλεγμένη πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μιλώντας στην ολομέλεια του Σώματος στο Στρασβούργο, η κυρία φον ντερ Λάιεν έκανε αναφορές στη Βελούδινη Επανάσταση στην Τσεχοσλοβακία και την πτώση του παραπετάσματος στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας μια νέα «επανάσταση» στην Ευρώπη η οποία τα επόμενα χρόνια θα αγγίξει κάθε πτυχή της κοινωνίας και της οικονομίας. «Η Ευρώπη δεν έχει ιστορία κομμάτων και πολιτικής, κανόνων και κανονισμών, νομισμάτων και αγορών, αλλά ανθρώπων και οραμάτων», δήλωσε χαρακτηριστικά, παραφράζοντας τον Βάτσλαβ Χάβελ, τον Τσέχο πολιτικό και συγγραφέα που πρωταγωνίστησε στην Άνοιξη της Πράγας και τη Βελούδινη επανάσταση.

Η κυρία φον ντερ Λάιεν ανέπτυξε τρείς βασικές προτεραιότητες της προεδρίας της, κάνοντας λόγο για μια Ευρώπη που θα μιλάει τη γλώσσα της εμπιστοσύνης σε διεθνές επίπεδο, θα προωθήσει ένα New Deal για το κλίμα και θα γίνει περισσότερο ανταγωνιστική στις νέες τεχνολογίες. «Δεν αρκεί να παλέψει μόνη της η ΕΕ για την κλιματική αλλαγή. Ευθυνόμαστε μόνο για το 9% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων. Πρέπει να εμπνευσμένε και άλλες χώρες να μας ακολουθούσουν», τόνισε η κυρία φον ντερ Λάιεν, επαναλαμβάνοντας ότι η ΕΕ μπορεί να πετύχει το στόχο να γίνει ουδέτερη στις εκπομπές αερίων μέχρι το 2050.

Σύμφωνα με την ίδια η ψηφιοποίηση και οι νέες τεχνολογίες είναι ένας τομέας που η ΕΕ μπορεί να πρωταγωνιστήσει διεθνώς. «Είμαστε υπερδύναμη στο εμπόριο, οι βιομηχανίες μας είναι πολύ σημαντικές και κατασκευάζουν το 1/3 των δορυφόρων, οι εταιρείες μας κατέχουν το 40% στις ευρεσιτεχνίες στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων της τεχνολογίας, προστατεύοντας τις ευρωπαϊκές αξίες μας στην ψηφιακή εποχή».

Αναφορικά με τη μετανάστευση η κυρία φον ντερ Λάιεν αναφέρθηκε στο τραγικό γεγονός του θανάτου 39 μεταναστών μέσα σε ένα φορτηγό που διέσχισε τουλάχιστον τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να επαναληφθεί πότε. «Η ΕΕ πάντα θα προσφέρει καταφύγιο σε εκείνους που χρειάζονται διεθνή προστασία αλλά θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όσοι δεν έχουν δικαίωμα να παραμείνουν στην ΕΕ θα επιστρέφουν στις πατρίδες τους», τόνισε η ίδια, κάνοντας λόγο για την ανάγκη ενίσχυσης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ για ένα εύρυθμα λειτουργούν σύστημα Σένγκεν.

Η κυρία φον ντερ Λάιεν αναφέρθηκε τέλος και στην ανάγκη ευρωπαϊκής δράσης για την καταπολέμηση του καρκίνου, μιλώντας πρώτη φορά δημοσίως για ένα προσωπικό της ζήτημα. «Όταν ήμουν μικρό κορίτσι και ζούσα στις Βρυξέλλες, είδα την αδελφή μου να πεθαίνει σε ηλικία 11 ετών από καρκίνο. Δεν θα ξεχάσω τον αβάσταχτο πόνο των γονιών μου»

Το παζλ της πλειονοψηφίας στο ΕΚ

Στις 13.00. το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αποφασίσει εάν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Βάσει των Συνθηκών της ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλείται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (συνολικά ως Κολέγιο) με απλή πλειονοψηφία. Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα για την κυρία φον ντερ Λάιεν. Η εκλεγείσα πρόεδρος της Κομισιόν και το Κολέγιο των Επιτροπών, χρειάζονται 375 ευρωβουλευτές σε σύνολο 751.

Και οι μεγαλύτερες πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εμφανίζονται διχασμένες, καθώς αναγκάζονται να ακολουθούν τις εσωτερικές, εθνικές εξελίξεις.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα του ΕΚ, αναμένεται να ψηφίσει υπέρ της επόμενης Κομισιόν. Το ίδιο ισχύει και για τους Σοσιαλδημοκράτες αλλά με αστερίσκους. Η πρόεδρος φον ντερ Λάιεν θα χρειαστεί να καταβάλει τεράστια προσπάθεια, όχι απλώς για να λάβει τις θετικές ψήφους των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών που αναμένεται να καταψηφίσουν την... συμπατριώτισσά τους, αλλά και για να προσεγγίσει τους ευρωβουλευτές των Πρασίνων, ελπίζοντας ότι οι τελευταίοι δεν θα την καταψηφίσουν αλλά θα επιλέξουν την αποχή. Άλλωστε δεν απαιτείται η πλειονοψηφία του όλου αριθμού των Ευρωβουλευτών, αλλά αρκεί η πλειονοψηφία των παρόντων.

Παρόλο που η θετική ψήφος των ευρωσκεπτικιστών της πολιτικής ομάδας των «Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών» (ECR) θεωρείτο βέβαιη, η πολιτική ομάδα με τους 62 Ευρωβουλευτές δεν κατάφερε να καταλήξει σε κοινή απόφαση και συνεπώς κάθε εθνική αντιπροσωπία θα ψηφίσει χωρίς να υφίσταται λεγόμενη «κομματική πειθαρχεία».

Σίγουρη θεωρείται η ψήφος των Φιλελευθέρων Ευρωβουλευτών της πολιτικής ομάδας « Renew Europe», χωρίς ωστόσο κανείς να μπορεί να αποκλείσει πιθανές διαρροές.

Οι τρεις μεγαλύτερες πολιτικές ομάδες του ΕΚ (ΕΛΚ - 182 ευρωβουλευτές, Σοσιαλδημοκράτες - 154, Φιλελεύθεροι- 108) συγκεντρώνουν από κοινού 444 ψήφους. Χωρίς τις δύο μεγαλύτερες πολιτικές ομάδες η πλειονοψηφία είναι αδύνατη. Οι 62 Ευρωβουλευτές των «Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών» αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.


Βασίλης Δαλιάνης
Πηγή : protothema.gr


Νέα χυδαιότητα του ακροαριστερού Παύλου Πολάκη! Να τον χαίρονται στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει μαζέψει όλη την "ποιότητα"



Νέα χυδαιότητα, από τον χυδαίο ακροαριστερό νούμερο του Τσίρκου ΣΥΡΙΖΑ Πάυλο Πολάκη που ξεφτιλίζει και πάλι τον εαυτό δείχνοντας πόσο χαμηλής ποιότητας άνθρωπος είναι.

Ένα άρθρο της Ειρήνης Αγαπηδάκη για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που έγραψε τον Ιούλιο του 2017, και καταφερόταν με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς δικαιολογημένα εναντίον του Παύλου Πολάκη, θυμήθηκε ο χυδαίος ακροαριστερός και έκανε την παρακάτω χυδαία ανάρτηση στο facebook.

Το άρθρο της Ειρήνης Αγαπηδάκη, στο mononews.gr, αναφέρει μεταξύ άλλων «Φαντάσου τον Πολάκη πιτσιρίκο, να του ζητάει η μαμά του να κάνει τα κακάκια του στο γιο-γιο. Κάθεται εκείνος και σκέφτεται «για να τα ζητάει αυτή, θα είναι πολύτιμα! Ποιος ξέρει μάλιστα πόσο πολύτιμα! Μιλάμε για χρυσάφι, ρουμπίνια, μπριλάντια! Σιγά μην της τα δώσω να πλουτίσει αυτή, να αποκτήσει όλη την εξουσία και να μείνω εγώ στον άσσο!»

«Γι’αυτό, να το αντιμετωπίζετε με συγκατάβαση το Πολάκι. Στην πραγματικότητα, είναι ένα παραπληροφορημένο μωρουλίνι με μουστάκι, που έμαθε ότι το να μην πηγαίνεις στην τουαλέτα σε κάνει αριστερό».

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Πολάκης την αποκαλεί «κοριτσάκι» και της κάνει χυδαία επίθεση. 

«ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΙ ΔΙΟΡΙΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ;;;;;;;;;!!!!!!!!!
Ομολογώ πως αυτο το "πόνημα",αυτο το αγλαισμα της λογοτεχνίας ,αυτο το κείμενο για Νόμπελ φιλοσοφίας ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ οταν γράφτηκε το 2017 ,αλλα μόνο σημερα που το ειδα να κυκλοφορεί εδώ.
Προφανώς το κοριτσάκι που ανέλαβε συντονιστής για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα με αρκετά χιλιάρικα το μήνα, το είχε γράψει τότε για να της πω κανα γαλλικό και να πάρει πόντους στα μάτια και τα κιτάπια του Μητσοτακη τότε. Οπως αποδείχτηκε τους πήρε τους πόντους και χωρις το γαλλικό .
Δυο παρατηρήσεις:
1) απο τη "μελέτη" του πονήματος φαίνεται πως το πρόβλημα της ειναι βαρειά ψυχωσικη συνδρομή (και όχι απλή νεύρωση) που χρήζει μακράς νοσηλείας σε κλειστό ψυχιατρικό τμήμα .Παιδικα τραύματα,κακοποίηση,στέρηση,ανικανοποίητες επιθυμιες;;;Θα το βρουν οι ειδικοί στο Αιγινητειο η στο Δαφνι που πρεπει να επιληφθούν επειγόντως καθώς απο την εκδήλωση των συμπτωμάτων εχει περάσει αρκετός καιρός και σίγουρα θα εχει επιβαρυνθεί κλινικά ....
2) Αλί και τρισαλι στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα!!!
ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ:ΚΥΡΙΑΚΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ;;;; στα γαριδάκια;;;;....(γλυκα στο λεω...) »

Παυλος Πολακης
τη Δευτέρα
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΙ ΔΙΟΡΙΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ;;;;;;;;;!!!!!!!!!
Ομολογώ πως αυτο το "πόνημα",αυτο το αγλαισμα της λογοτεχνίας ,αυτο το κείμενο για Νόμπελ φιλοσοφίας ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ οταν γράφτηκε το 2017 ,αλλα μόνο σημερα που το ειδα να κυκλοφορεί εδώ.
Προφανώς το κοριτσάκι που ανέλαβε συντονιστής για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα με αρκετά χιλιάρικα το μήνα ,το είχε γράψει τότε για να της πω κανα γαλλικό και να πάρει πόντους στα μάτια και τα κιτάπια του Μητσοτακη τότε.Οπως αποδείχτηκε το...
Δείτε περισσότερα
MONONEWS.GR
Ήταν ένα μικρό Πολάκι... Φαντάσου τον Πολάκη πιτσιρίκο, να του ζητάει η μαμά του να κάνει τα κακάκια του στο γιο-γιο. Κάθεται εκείνος και σκέφτεται «για να τα ζητάει α....




Πακιστανοί έλυσαν τις διαφορές στους στην Κρήτη με ένα νεκρό! Ανήλικος Πακιστανός ο δράστης


Δεν είναι η πρώτη φορά που συγκρούονται επικίνδυνες συμμορίες Πακιστανών και αλλοδαπών γενικότερα, το ίδιο έχει συμβεί πολλές φορές στην Θεσσαλονίκη για το παρεμπόριο.

20 Πακιστανοί δείχνοντας το πόσο επικίνδυνοι είναι για την δημόσια ασφάλεια, συνεπλάκησαν στο Τυμπάκι με σκεπάρνια, καδρόνια και μαχαίρια έδωσαν ραντεβού θανάτου.

Αποτέλεσμα αυτής της συμπλοκής επικίνδυνων Πακιστανικών συμμοριών είναι ένας νεκρός 37 χρονών και ένας σοβαρά τραυματίας 29 χρονών που νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ.

Ο 37χρονος Πακιστανός δέχθηκε μαχαιριά στο στήθος και πέθανε στο σημείο της συμπλοκής, ενώ ο 27χρονος δέχθηκε πολλά χτυπήματα στο κεφάλι.

Οι άνδρες της αστυνομίας που κλήθηκαν στην περιοχή ξεκίνησαν τις έρευνες και μέσα σε λίγες ώρες κατάφεραν και εντόπισαν τους εμπλεκόμενους.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας :

Συνελήφθησαν, 27.11.2019  τα ξημερώματα, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, τρεις αλλοδαποί ηλικίας 31, 39 και ανήλικος οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία σε βάρος 37χρονου επίσης αλλοδαπού, συμπλοκή και παραβάσεις της Νομοθεσίας για τα όπλα.

Για τη συμμετοχή τους στην εν λόγω συμπλοκή συνελήφθησαν ακόμα δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί και σε βάρος τους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, 26.11.2019 το βράδυ, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού οι ανωτέρω αλλοδαποί, συνεπλάκησαν μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας διάφορα αντικείμενα με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό 37χρονου αλλοδαπού και τον τραυματισμό ενός 29χρονου.

Μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι ανωτέρω εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο.

Ο 29χρονος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Κατασχέθηκαν σκεπάρνι, μεταλλικοί και ξύλινοι ράβδοι κ.ά.

Επιπλέον, σε βάρος δέκα εκ των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.



20χρονη βιντεοσκόπησε τον δολοφόνο της πριν πεθάνει



Η 20χρονη India Mackey που ζούσε στο Μίσιγκαν, δολοφονήθηκε από τον 18χρονο σύντροφό της, Kevin Dixon και λίγο πριν την πυροβολήσει τον κατέγραψε στην κάμερα της.


Chilling video: A woman in Michigan recorded what a prosecutor says is her boyfriend threatening to kill her, right before he allegedly pulled the trigger.

Το θύμα τον βιντεοσκοπούσε ενώ εκείνος την απειλούσε, έβαζε σφαίρες στο όπλο του και τη σημάδευε. 

Ο Dixon σύμφωνα με τις Αρχές, φαίνεται πως τη δολοφόνησε μετά από ένα καυγά που είχαν μεταξύ τους μέσα στο αμάξι και αφού εκείνη τελείωσε τη βιντεοσκόπηση.  

Κατόπιν καθώς οδηγούσε επικίνδυνα με το θύμα πυροβολισμένο μέσα στο αμάξι εντοπίστηκε από την αστυνομία και ακινητοποιήθηκε. 

Ο Ντίξον αντιμετωπίζει κατηγορίες για δολοφονία πρώτου βαθμού. Προφυλακίστηκε και η δίκη του έχει ορισθεί για τον Δεκέμβριο.






Ομόφωνα αθώος ο εισαγγελέας Ι. Διώτης για τη λίστα Λαγκάρντ


Ομόφωνα κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο που δίκασε την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, ο γνωστός εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης που είχε διατελέσει και επικεφαλής του ΣΔΟΕ και είχε εμπλακεί ποινικά για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν σύμφωνη με την εισαγγελική πρόταση καθώς η εισαγγελέας είχε τονίσει ότι δεν είχε διαπραχθεί κανένα αδίκημα ούτε ο γνωστός εισαγγελικός λειτουργός είχε προβεί σε οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια όταν χειρίστηκε θέματα σχετιζόμενα με την αξιοποίηση και την παραλαβή της πολυσυζητημένης λίστας, που πριν από χρόνια αποτέλεσε αντικείμενο που πυροδότησε σκληρή πολιτική αντιπαράθεση.

Στην έναρξη της διαδικασίας, ο Ι. Διώτης έκανε την εξής δήλωση «επί επτά και πλέον έτη σύρομαι ως κακούργης άδικα. Η εναντίον μου κατηγορία δεν είναι απλά αβάσιμη αλλά και παράνομη. Εγώ δεν παρέβη τον νόμο. Ετήρησα τον νόμο»

Ο κ. Διώτης - το όνομα του οποίου έχει ταυτιστεί με τη δίωξη της 17Ν - απολογούμενος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι όχι μόνον αξιοποίησε τη λίστα Λαγκάρντ αλλά το έκανε τηρώντας απόλυτα τη νομιμότητα.

« Προτίμησα να ακολουθήσω τη νόμιμη οδό, ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε , διέταξα μεγαλύτερο έλεγχο καταθέσεων που έγινε ποτέ στη χώρα, σε αυτούς περιλαμβανόταν και λίστα Φαλτσιανί.... Με αυτά κέρδισε το Δημοσίο... Το ωφέλησα δεν το εβλαψα» κατέληξε συμπερασματικά ο κ. Διώτης.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσε ως μάρτυρας ο Ευαγ. Βενιζέλος και πρώην στελέχη του ΣΔΟΕ. Ο  Ε. Βενιζέλος όπως και στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού, ανέφερε ,πως η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ κινήθηκε για πολιτικούς λόγους, πως δεν υπέστη ζημία το δημόσιο από τις ενέργειες του κ.Διώτη και πως η λίστα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνο ως έναυσμα για έλεγχο, αλλά όχι ως βάση καθώς ήταν παράνομο αποδεικτικό υλικό.

Επίσης τόνισε πως ο Ι.Διώτης δεν είχε δόλο να ωφελήσει τα πρόσωπα που περιλαμβάνονταν σε αυτήν. Τα πρώην στελέχη του ΣΔΟΕ αναφέρθηκαν στις δυσκολίες του ελέγχου αλλά και στις πολιτικές πιέσεις να γίνει γρήγορα και τόνισαν πως τα πρόσωπα που υπήρχαν στη λίστα Λαγκάρντ προέκυπταν και από άλλες νόμιμες λίστες.

Σε πρώτο βαθμό ο Ιωάννης Διώτης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 χρόνων, ποινή που είχε προκαλέσει αντιδράσεις, όχι μόνον από τον ίδιο, αλλά και μέσα στη δικαιοσύνη.


ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Πέρασαν 36 χρόνια στη φυλακή για έναν φόνο που δεν είχαν διαπράξει



Τρεις Αφροαμερικανοί στις ΗΠΑ, που είχαν καταδικαστεί σε ισόβια όταν ήταν έφηβοι, αθωώθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι τη Δευτέρα αφού πέρασαν 36 χρόνια στη φυλακή λόγω δικαστικού λάθους.

Δικαστήριο της Βαλτιμόρης, βόρεια της Ουάσινγκτον, έκρινε τον Άλφρεντ Τσέστνατ, τον Άντριου Στιούαρτ και τον Ράνσομ Ουάτκινς αθώους για τον φόνο του ΝτεΒίτ Ντουκέ, ενός αγοριού 14 ετών που δολοφονήθηκε το 1983 στο σχολείο του κατά τη διάρκεια μίας απόπειρας να του κλέψουν το μπουφάν του.

«Νιώθουμε ταπεινωμένοι, δεν είμαστε οργισμένοι», δήλωσε ο Ράνσομ Ουάτκινς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την απόφαση του δικαστηρίου. «Όμως αυτό δεν θα έπρεπε ποτέ να συμβεί και κάποιος πρέπει να πληρώσει», πρόσθεσε.

Η εισαγγελέας της Βαλτιμόρης δεσμεύθηκε ότι οι τρεις θα λάβουν αποζημίωση. «Η σημερινή ημέρα δεν αποτελεί νίκη, είναι μια τραγωδία καθώς τους κλέψαμε 36 χρόνια», πρόσθεσε η Μέριλιν Μόσμπι, ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη που διέπραξαν οι αμερικανικές υπηρεσίες.

Ο φόνος του ΝτεΒίτ Ντουκέ είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις την εποχή εκείνη, καθώς τα βίαια επεισόδια στα σχολεία τότε ήταν σπάνια.

Υπό πίεση οι ερευνητές στράφηκαν προς τρεις πρώην μαθητές του σχολείου: τον Τσέστνατ, τον Στιούαρτ και τον Ουάτκινς, τρεις νεαρούς μαύρους ηλικίας 16 και 17 ετών, διότι τους είχαν δει στο σημείο του συμβάντος λίγη ώρα πριν από την επίθεση κι επειδή ένας εξ αυτών είχε ένα μπουφάν ίδιο με αυτό που εκλάπη από το θύμα.

Η μητέρα του κατηγορούμενου έδειξε στο δικαστήριο την απόδειξη αγοράς του μπουφάν, ενώ αυτόπτες μάρτυρες του φόνου δήλωσαν ότι δεν τον αναγνωρίζουν.

Όμως η αστυνομία επέμεινε στη διάρκεια της δίκης, με τέσσερις μάρτυρες να διαβεβαιώνουν ότι οι τρεις νεαροί είναι οι δράστες του φόνου.

Παρά τις διαψεύσεις των τριών, το σώμα των ενόρκων τους καταδίκασε σε ισόβια έπειτα από μόλις τρεις ώρες διαβουλεύσεων.


Όμως οι τέσσερις μάρτυρες έκαναν πίσω αργότερα, εξηγώντας ότι υπέστησαν πιέσεις από την αστυνομία, αναφέρει το Mid-Atlantic Innocence Project (MAIP), μια ένωση που μάχεται κατά των δικαστικών λαθών και συνέβαλε στο να ανοίξει και πάλι η υπόθεση.

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες ταυτοποίησαν έναν άλλον άνδρα, ο οποίος πλέον θεωρείται ύποπτος για τον φόνο.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Προανακριτική Novartis: Αυτοδιαψεύστηκε η γραμματέας του Φρουζή για το ραντεβού του με Λοβέρδο



Υπέπεσε σε αλλεπάλληλες αντιφάσεις κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της - Τα έγγραφα από την ηλεκτρονική της αλληλογραφία που εμπεριέχονται στη δικογραφία ανέτρεψαν τους αρχικούς της ισχυρισμούς - «No news yet» ανέφερε το ημερολόγιο
Σε αλλεπάλληλες αντιφάσεις υπέπεσε η κυρία Μαρία Μαραγγέλη κατά την κατάθεσή της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά την σκευωρία Novartis. Η πρώην γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή υποστήριξε αρχικά ότι η ίδια έκλεισε ραντεβού του πρώην προϊσταμένου της με τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο για να αναγκαστεί στην συνέχεια να αυτοδιαψευστεί.

Ο διάλογος που διημείφθη είναι αποκαλυπτικός και παραπέμπει στις προβληματικές καταθέσεις των κουκουλοφόρων μαρτύρων θυμίζοντας τον τρόπο που επιχειρήθηκε η εμπλοκή των δέκα πολιτικών προσώπων.

Ειδικότερα, η κυρία Μαραγγέλη ρωτήθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι επικαλέστηκαν και email αναφορικά με υποτιθέμενο ραντεβού του πρώην επικεφαλής της Novartis με τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο. Η κυρία Μαραγγέλη απαντώντας υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στις 6 Σεπτεμβρίου 2011, αν και τόσο ο κ. Φρουζής όσο και ο κ. Λοβέρδος έχουν αρνηθεί ότι έχουν βρεθεί.

Ωστόσο όταν τον λόγο πήρε ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιαγκής κατέθεσε στην επιτροπή αντίγραφο, απο την δικογραφια, των ημερολογίων του Φρουζη, τα οποια κρατούσε μαλιστα η ίδια η Μαραγγέλη. Τα επίμαχα έγγραφα αναφέρουν επι λέξει πως στις 6/9/2011 «ζητήθηκε ραντεβού, περιμένουμε να μας ειδοποιήσουν». Επίσης, αντίγραφο από τα e-mail του κ. Φρουζή, που βρέθηκαν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή που είχε στα γραφεία της Νοβάρτις, επισημαίνει πως στις 11/10/2011 «ο Αρνουτ θέλει ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ το ραντεβού με τον Λοβερδο να είναι μαζί σας». Στοιχείο που δείχνει ότι ένα μήνα μετά, το αίτημα για συνάντηση δεν είχε ικανοποιηθεί. Επίσης, 9/11/2011, δηλαδή δυο μήνες μετα, το ημερολόγιο σε ό,τι αφορα το ραντεβου με Λοβερδο αναγράφει «No news yet».

Δείτε τα έγγραφα





Πηγή : protothema.gr


Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ομόλογό του της Ιταλίας Giuseppe Conte



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε εχθές Τρίτη 26/11/2019, σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα με τον ομόλογό του της Ιταλίας, Giuseppe Conte, στη Ρώμη.

Στη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκαν οι εξαιρετικές σχέσεις και η πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών καθώς και οι δυνατότητες εμβάθυνσης και επέκτασης αυτής της συνεργασίας σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Ο Πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργο Κουμουτσάκο, τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιο για θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Γεράσιμο Θωμά.

Συζητήθηκαν εκτενώς η συνεργασία σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με έμφαση στον τομέα της οικονομίας, του εμπορίου και της ενέργειας, ενώ παράλληλα υπογραμμίστηκε η σημασία της γεωστρατηγικής θέσης των δύο χωρών, η οποία ενδείκνυται και για επιχειρηματικές κοινοπραξίες με στόχο την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αλλά και της Μεσογείου.

Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν και αντάλλαξαν απόψεις για διεθνή, περιφερειακά και ευρωπαϊκά θέματα. Μεταξύ άλλων, συμφώνησαν ότι στη μεταναστευτική – προσφυγική κρίση απαιτείται συντονισμός και προώθηση κοινών πολιτικών και λύσεων σε επίπεδο ΕΕ ενώ αποδοκιμάστηκε η εργαλειοποίηση του ζητήματος προς εξυπηρέτηση ίδιων πολιτικών συμφερόντων.

Ο κ. Conte συμφώνησε πως το μεταναστευτικό – προσφυγικό αποτελεί πρόβλημα που απαιτεί ευρωπαϊκή διαχείριση, προσθέτοντας ότι οι επιστροφές και ο διαμοιρασμός αποτελούν στοιχεία-πυλώνες σε ό,τι αφορά την ιταλική κυβέρνηση.

Σημείωσε πως η Ρώμη συμμερίζεται τα προβλήματα που συνδέονται με τα θαλάσσια σύνορα στη νότια Ευρώπη, συμπληρώνοντας πως χρειάζονται πρωτοβουλίες που θα έχουν ευρωπαϊκή διάσταση, ενώ ενέταξε το προσφυγικό – μεταναστευτικό στα θέματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει στην πρώτη φάση της θητείας της η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο κ. Conte κάλεσε τις ιταλικές επιχειρήσεις να λάβουν υπόψη τους τις ευκαιρίες συνεργασίας που παρουσιάστηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη της ηγεσίας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων της Ιταλίας στην Αθήνα. Προσέθεσε πως ήδη φαίνονται τα αποτελέσματα της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης να σταθεροποιήσει την οικονομική ανάκαμψη, με την προοπτική να ακολουθήσει άνοιγμα επενδυτικών ροών.

Κοινή υπήρξε η παραδοχή των δύο Πρωθυπουργών ότι η ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων θα πρέπει να παραμείνει ζωντανή καθώς οι δύο χώρες υποστηρίζουν την ευρωπαϊκή τους προοπτική.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την επικείμενη ολοκλήρωση του TAP, ο οποίος θα μεταφέρει προς την Ευρώπη αζερικό φυσικό αέριο περνώντας από την Ιταλία, καθώς και για τα υπό σχεδιασμό σημαντικά ενεργειακά εγχειρήματα όπως ο EastMed.

Συμφωνία συνεργασίας για θέματα ενέργειας

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Ρώμη, οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ιταλίας, επιβεβαίωσαν τη συνεργασία τους στον ενεργειακό τομέα με την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας (Memorandum of Understanding) από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιο για θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Γεράσιμο Θωμά και τον Υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης της Ιταλίας Stefano Patuanelli.

Στο κείμενο της συμφωνίας υπογραμμίζεται ότι οι σχέσεις των δύο χωρών στον κλάδο της ενέργειας είναι ήδη στενές, κάτι που αποτυπώνεται -μεταξύ άλλων- στην παρουσία της ιταλικής Snam (κύριου εταίρου της κοινοπραξίας SENFLUGA) ως μετόχου πλειοψηφίας του ΔΕΣΦΑ, την υποθαλάσσια ηλεκτρική διασύνδεση υψηλής τάσης Ελλάδας-Ιταλίας καθώς και τη συνεργασία μεταξύ των Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Ελλάδας και Ιταλίας (ΑΔΜΗΕ και Terna αντίστοιχα) για τη δημιουργία Περιφερειακού Κέντρου Ελέγχου Ενέργειας για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό, Ελλάδα και Ιταλία δεσμεύθηκαν να εντείνουν τις προσπάθειές τους για τη δημιουργία ενός ισχυρού ενεργειακού κόμβου στην περιοχή της Μεσογείου. Η συμφωνία που υπογράφηκε προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη σύσφιξη της συνεργασίας για την υλοποίηση των πολιτικών των Εθνικών Σχεδίων για την Ενέργεια και το Κλίμα, την αναβάθμιση της υφιστάμενης υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Ιταλίας και την προώθηση μέτρων για την εναρμόνιση της θεμελιώδους αρχιτεκτονικής των αγορών ενέργειας των δυο κρατών.

Παράλληλα η συμφωνία προωθεί τον εκσυγχρονισμό των υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας (προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης ΑΠΕ και της παραγωγής βιοκαυσίμων από απόβλητα), την υποστήριξη της κατασκευής υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου στην Ελλάδα, την προώθηση της υλοποίησης των «έξυπνων» δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και τις υποδομές ηλεκτροκίνησης.


Πακιστάν: Η 6η στρατιωτική δύναμη στον κόσμο που προκαλεί την Ελλάδα στο Αιγαίο


Προκλήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο έχουν ξεκινήσει οι ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν, φυσικά με την πλήρη κάλυψη της φίλης και συμμάχου εδώ και δεκαετίες Τουρκίας και με πρόφαση πάντα κάποια κοινή στρατιωτική άσκηση.

Η αρχή έγινε στα μέσα Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια της τουρκικής πολυεθνικής άσκησης Dogu Akdeniz όταν αεροσκάφος ναυτικής συνεργασία P-3 του Πακιστάν παραβίασε το FIR Αθηνών, αναγκάζοντας τα ελληνικά μαχητικά να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες αναγνώρισης και αναχαίτισης κατά πάγια τακτική και την ελληνική διπλωματία παράλληλα να διαμαρτύρεται στην αντιπροσωπεία του Πακιστάν στην Αθήνα, τονίζοντας τις απαράδεκτες ενέργειες.

Αεροσκάφος Ναυτικής Συνεργασίας P-3C Orion του Πακιστάν σε φωτογραφία του 1999. Το αεροσκάφος είναι αμερικανικής κατασκευής
Αεροσκάφος Ναυτικής Συνεργασίας P-3C Orion του Πακιστάν σε φωτογραφία του 1999. Το αεροσκάφος είναι αμερικανικής κατασκευής  AP
Σαν να μην έφτανε όμως αυτό, το Πακιστάν - που το 2018 υπέγραψε συμφωνία με την Τουρκία για απόκτηση 30 επιθετικών ελικοπτέρων Τ-129 αλλά και τεσσάρων κορβετών κλάσης HEYBELIADA τουρκικής κατασκευής- απέκτησε ρόλο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Συγκεκριμένα φρεγάτα του Πακιστάν, πάντα με τη συνοδεία τουρκικών πλοίων, πραγματοποίησε περιπολίες και ελέγχους σε εμπορικά πλοία δυτικά της Κύπρου. Είναι φανερό πώς η Τουρκία βλέποντας την Ελλάδα να αναπτύσσει αμυντικό άξονα με Κύπρο, Αίγυπτο και Ισραήλ με κοινά γυμνάσια, θέλει και εκείνη να προτάξει τις συμμαχίες και να μην δείχνει απομονωμένη και το Πακιστάν προσφέρεται για τέτοιες κινήσεις εντυπωσιασμού.

Ωστόσο, το Πακιστάν δεν είναι μία τυχαία στρατιωτική δύναμη. Διαθέτει μεγάλη ισχύ πυρός, (αν και πολλά από τα συστήματά του θεωρούνται ξεπερασμένα), και παραμένει σε ετοιμότητα λόγω της διαμάχης με την Ινδία. Κύριος προμηθευτής οπλικών συστημάτων είναι η Κίνα με την οποία διατηρεί επίσης στενούς δεσμούς, ενώ από το οπλοστάσιό του δεν απουσιάζουν όπλα εγχώριας, τουρκικής αλλά και αμερικανικής κατασκευής.

Συγκεκριμένα είναι η 6η δύναμη παγκοσμίως σε στρατιωτικό προσωπικό. Σύμφωνα με τον ιστότοπο globalfirepower.com διαθέτει σε υπηρεσία εν ενεργεία 645.000 στρατιωτικούς και διαθέτει 550.000 έφεδρους. Από το σύνολο των δυνάμεων το 7% βρίσκεται ανεπτυγμένο στα σύνορα με την Ινδία.

Ο στρατός ξηράς του Πακιστάν διαθέτει 2.200 άρματα μάχης και 3.665 τεθωρακισμένα οχήματα διαφόρων τύπων. Το Πολεμικό Ναυτικό του αριθμεί 9 φρεγάτες, 5 υποβρύχια, και 11 περιπολικά πλοία. Η Πολεμική Αεροπορία του Πακιστάν διαθέτει 1.342 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων 348 μαχητικά, 438 βομβαρδιστικά, 51 μεταφορικά, και 499 εκπαιδευτικά. Μεταξύ των αεροσκαφών βρίσκονται τα γνωστά γαλλικά Mirage (παλαιότερου τύπου από αυτά που υπηρετούν και στην ελληνική ΠΑ), αμερικανικά F-16 καθώς επίσης και το JF-17 που είναι μαχητικό συμπαραγωγής με την Κίνα. Το συγκεκριμένο προορίζεται μέχρι το 2030 να έχει αντικαταστήσει σχεδόν το σύνολο των μαχητικών που είναι σήμερα σε υπηρεσία. Επίσης έχει σε υπηρεσία υπάρχουν 322 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 55 επιθετικά. Τέλος, το Πακιστάν διαθέτει περίπου 100 με 130 βόμβες με πυρηνικές κεφαλές, ικανές να προκαλέσουν μεγάλο πλήγμα στον εκάστοτε εχθρό.

Ρωσικής κατασκευής ελικόπτερο MI-17 του Πακιστάν


Πηγή : news247.gr


Ληστεία σε τράπεζα στη Νέα Σμύρνη



Ληστεία σημειώθηκε σε τράπεζα στη Νέα Σμύρνη το μεσημέρι της Τρίτης. 

Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 35.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ένα άτομο με την απειλή όπλου μπήκε στο υποκατάστημα της τράπεζας και απαίτησε από τους ταμίες να του δώσουν χρήματα.

Ο ληστής κατάφερε να διαφύγει με άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.


cnn.gr


Ο ΣΥΡΙΖΑ που διέλυσε τη Δημόσια Υγεία δεν μπορεί να κουνάει το δάκτυλο στην Κυβέρνηση.



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. - Απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που διόρισε ως διοικητές νοσοκομείων ανθρώπους με τέσσερα (4) πλαστά πτυχία, όπως στο Κρατικό Νίκαιας και ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ δίχως κανένα πτυχίο, όπως στο Νοσοκομείο Σαντορίνης και διέλυσε τη Δημόσια Υγεία δεν μπορεί να κουνάει το δάκτυλο στην Κυβέρνηση.

Οι Έλληνες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου και μπορούν να κρίνουν πώς στελεχώνει το κράτος η Νέα Δημοκρατία και τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι διοικητές που διορίστηκαν στα νοσοκομεία θα υπογράψουν συμβόλαια με ρήτρα αποδοτικότητας με ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους. Θα αξιολογούνται για το έργο τους κάθε 3 μήνες και από αυτό και μόνο θα κρίνονται. Όποιος κρίνεται ανεπαρκής θα απολύεται και μάλιστα δίχως καμία απολύτως αποζημίωση.

Περιπτώσεις αστοχιών η δική μας κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να διορθώσει όπως έκανε σήμερα. Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία θα αλλάξει. Οι αλλαγές που ξεκίνησαν από το Υπουργείο Υγείας προχωρούν και οι πολίτες βλέπουν ήδη τη διαφορά».




ΕΔΕ για το video με καταδίωξη ληστή που ανέβασε αστυνομικός της ΕΛ.ΑΣ. και ο κόσμος απορεί γιατί ΕΔΕ;



Ένα βίντεο που δείχνει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ενεργούν και μάλιστα με επιτυχία οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης στην καταδίωξη ληστών είδε το φως της δημοσιότητας.

Το βίντεο αναρτήθηκε στον προσωπικό λογαριασμό Facebook του συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ., Χρήστου Μπαλάσκα και η ΕΔΕ πραγματοποιείται για την άνευ άδειας καταγραφή και δημοσίευση του υλικού. 

Στο βίντεο έχει γίνει μοντάζ, «θόλωμα» στα πρόσωπα των ληστών.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 22 Νοεμβρίου όταν ένας Ρομά που έχουν γίνει μάστιγα και κλέβουν ασύστολα, έκλεψε αυτοκίνητο από το Περιστέρι. Το αυτοκίνητο είχε σύστημα GPS Tracker με το οποίο μπορεί κανείς να εντοπίσει το αυτοκίνητο και έτσι ο ιδιοκτήτης του κάλεσε την αστυνομία.

Αμέσως άρχισε η επιτυχημένη καταδίωξή από την αστυνομία με περιπολικά να κινούνται με ταχύτητα προκειμένου να σταματήσουν τον δράστη. 

Αφού αυτός κατευθυνόταν προς την περιοχή του Μενιδίου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες τα αυτοκίνητα διαλύονται και γίνονται ανταλλακτικά, κατάφεραν να τον σταματήσουν και να τον συλλάβουν.

Αυτή η επιτυχημένη καταδίωξη έδωσε ελπίδες στους πολίτες ότι η αστυνομία είναι εδώ και μόνο καλό έκανε στην ΕΛ.ΑΣ. η προβολή του, τώρα γιατί ΕΔΕ αυτό είναι εσωτερικό τους θέμα.


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ...Απίστευτο βίντεο για πρώτη φορά που παρουσιάζει on camera τους κλέφτες την κλοπή την καταδίωξη την σύλληψη και την προσαγωγη..Για γερά νεύρα.ΜΟΝΑΔΙΚΟ. Η τέλεια συνεργασία ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ Ο.Π.Κ.Ε. Δείτε το μέχρι πέρατος.