Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Προανακριτική Novartis: Αυτοδιαψεύστηκε η γραμματέας του Φρουζή για το ραντεβού του με Λοβέρδο



Υπέπεσε σε αλλεπάλληλες αντιφάσεις κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της - Τα έγγραφα από την ηλεκτρονική της αλληλογραφία που εμπεριέχονται στη δικογραφία ανέτρεψαν τους αρχικούς της ισχυρισμούς - «No news yet» ανέφερε το ημερολόγιο
Σε αλλεπάλληλες αντιφάσεις υπέπεσε η κυρία Μαρία Μαραγγέλη κατά την κατάθεσή της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά την σκευωρία Novartis. Η πρώην γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή υποστήριξε αρχικά ότι η ίδια έκλεισε ραντεβού του πρώην προϊσταμένου της με τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο για να αναγκαστεί στην συνέχεια να αυτοδιαψευστεί.

Ο διάλογος που διημείφθη είναι αποκαλυπτικός και παραπέμπει στις προβληματικές καταθέσεις των κουκουλοφόρων μαρτύρων θυμίζοντας τον τρόπο που επιχειρήθηκε η εμπλοκή των δέκα πολιτικών προσώπων.

Ειδικότερα, η κυρία Μαραγγέλη ρωτήθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι επικαλέστηκαν και email αναφορικά με υποτιθέμενο ραντεβού του πρώην επικεφαλής της Novartis με τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο. Η κυρία Μαραγγέλη απαντώντας υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στις 6 Σεπτεμβρίου 2011, αν και τόσο ο κ. Φρουζής όσο και ο κ. Λοβέρδος έχουν αρνηθεί ότι έχουν βρεθεί.

Ωστόσο όταν τον λόγο πήρε ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιαγκής κατέθεσε στην επιτροπή αντίγραφο, απο την δικογραφια, των ημερολογίων του Φρουζη, τα οποια κρατούσε μαλιστα η ίδια η Μαραγγέλη. Τα επίμαχα έγγραφα αναφέρουν επι λέξει πως στις 6/9/2011 «ζητήθηκε ραντεβού, περιμένουμε να μας ειδοποιήσουν». Επίσης, αντίγραφο από τα e-mail του κ. Φρουζή, που βρέθηκαν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή που είχε στα γραφεία της Νοβάρτις, επισημαίνει πως στις 11/10/2011 «ο Αρνουτ θέλει ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ το ραντεβού με τον Λοβερδο να είναι μαζί σας». Στοιχείο που δείχνει ότι ένα μήνα μετά, το αίτημα για συνάντηση δεν είχε ικανοποιηθεί. Επίσης, 9/11/2011, δηλαδή δυο μήνες μετα, το ημερολόγιο σε ό,τι αφορα το ραντεβου με Λοβερδο αναγράφει «No news yet».

Δείτε τα έγγραφα





Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου