Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Καρχαρίες στον κόλπο της Επιδαύρου

 



Δύο καρχαρίες έκαναν την εμφάνισή του στο Βαθύ Μεθάνων, στον Κόλπο της Επιδαύρου, όπως απαθανάτισε σε βίντεο ο Τάσος Αρανίτης, ψαράς της περιοχής.

Το βίντεο δείχνει τους καρχαρίες να κολυμπούν χαλαρά και άφοβα κοντά στο αλιευτικό σκάφος χωρίς  απειλητικές διαθέσεις.

Οι καρχαρίες σπάνια επιτίθενται σε ανθρώπους και γενικά προτιμούν να αποφεύγουν τις περιοχές με μεγάλη ανθρώπινη δραστηριότητα.

Το είδος των καρχαριών δεν το γνωρίζουμε.

Δείτε το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο TikTok από το fishingingreece:
.


Κάθε μέρα μιά ΚΤΗΝΩΔΙΑ σε ανυπεράσπιστα ζώα - Φώλιασαν τον σκύλο του δημάρχου Σιντικής

 


Παλιάνθρωποι, κτήνη ζουν ανάμεσα μας, ψάχνοντας ευκαιρία να κάνουν κακό στα ζώα.

Αυτά τα κτήνη παρά την αυστηρότητα του ποινικού κώδικα, συνεχίζουν το έργο τους αδιάφορα για τις επιπτώσεις.

Η κτηνωδία αυτή τη φορά στις Σέρρες, όπου άγνωστος/οι σκότωσαν με φόλα τον σκύλο του δημάρχου Σιντικής, Φώτη Δομουχτσίδη μέσα στην αυλή του σπιτιού του.

Το νεκρό σκυλί, ηλικίας 15 μηνών, εντόπισε ο ίδιος ο δήμαρχος Σιντικής Σερρών, Φώτης Δομουχτσίδης, στην αυλή του σπιτιού, στην περιοχή του Σιδηρόκαστρου. Όπως αναφέρει στη Voria.gr ο κ. Δομουχτσίδης, ο δράστης ή οι δράστες πρέπει να έδωσαν στη σκυλίτσα του πολύ ισχυρό δηλητήριο.

«Το βράδυ πάντα την έδενα για να μην ορμάει στα γατάκια που έχω στην αυλή και το πρωί την έλυνα. Σήμερα (σ.σ. 30.07.2023) δεν την άκουσα καθόλου. Πήγα να τη λύσω και τη βρήκα νεκρή», περιγράφει ο δήμαρχος, ο οποίος μάλιστα έχει επικηρύξει τους δράστες με το ποσό των 2.000 ευρώ.

«Δεν μπορεί να πάει κάπου το μυαλό μου. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα έκανε κάποιος τέτοιο πράγμα, πόσο μάλλον σε σκυλί που ήταν μέσα σε αυλή», τονίζει.

Το περιστατικό έχει καταγραφεί από την αστυνομία ενώ θα γίνει και νεκροψία στο ζώο για να διαπιστωθεί το δηλητήριο με το οποίο το σκότωσαν.



Προσθαλάσσωση μικρού αεροσκάφους σε παραλία

 


To γύρο του Διαδικτύου κάνει ένα βίντεο από κινητό τηλέφωνο που καταγράφει την προσθαλάσσωση ενός μικρού αεροσκάφους στη θάλασσα λίγα μέτρα μακριά από την παραλία του Νιου Χάμσαϊρ.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο Ίντερνετ δείχνουν το αεροσκάφος, ένα Piper PA-18, να κατεβαίνει και να συντρίβεται στη θάλασσα περίπου 30 μέτρα μακριά από λουόμενους στην παραλία Χάμπτον του Νιου Χάμσαϊρ.

Από την πρόσκρουση το αεροσκάφος τούμπαρε, ενώ κατά την ξαφνική κάθοδο σκίστηκε το διαφημιστικό πανό που μετέφερε.




Ο πιλότος βγήκε σώος χωρίς τραυματισμό, όπως σώοι είναι και οι λουόμενοι, που δεν κινδύνεψαν.

Η Λιάν ΜακΝαμάρα βιντεοσκοπούσε τον κουνιάδο της εκείνη την ώρα, όταν αντιλήφθηκε το αεροσκάφος. «Είπα “απίστευτο, έχει κατέβει πολύ χαμηλά. Συνέχισε να κατεβαίνει και τότε έσκασε με το ρύγχος στο νερό και τούμπαρε», δήλωσε σε τοπικό ΜΜΕ.

Το πιλοτήριο του αεροσκάφους φάνηκε να έχει παραμείνει αρκετή ώρα κάτω από το νερό, αλλά αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν τον πιλότο να βγαίνει και να απομακρύνεται κολυμπώντας.






"Μαγαζάκι" μέσα στο κέντρο φιλοξενίας είχε το κύκλωμα των ΜΚΟ

 


Μόνο για τον άνθρωπο και την καλή τους την καρδιά δεν δουλεύουν ορισμένες ΜΚΟ και "Διασώστες", πολλά τα λεφτά, και γιαυτό η αγανάκτηση για την μείωση των ροών προς την Ελλάδα, και η προσπάθεια σπίλωσης της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο που οχυρώνει τα σύνορα της.

Τουλάχιστον 13 άτομα που ζούσαν μέσα σε κέντρο φιλοξενίας στη Λέσβο, είχαν στήσει "μαγαζάκι" εκμετάλλευσης μεταναστών, και ασχολούνταν με την διακίνηση τους από τα τουρκικά παράλια προς την Ελλάδα,  κερδίζοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Πληροφορίες του Open αναφέρουν ότι οι 13 ήταν κυρίως Αφγανοί που είχαν έρθει από τα παράλια της Τουρκίας και διέμεναν στο κέντρο μέχρι να εξεταστεί το αίτημα τους για άσυλο.

Οι 13 είχαν υποστηρικτικό ρόλο και στην πράξη είχαν μετατρέψει τη δομή φιλοξενίας μεταναστών σε στρατηγείο τους. Από εκεί οργάνωναν τα παράνομα ταξίδια μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, ενώ φέρονται να απειλούν, να εκβιάζουν και να ξυλοκοπούν τους παράτυπους μετανάστες μέχρι να πάρουν τα χρήματά τους.

Η δράση του αποκαλύφθηκε έπειτα από ληστεία που έγινε μέσα στο κέντρο φιλοξενίας. Μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης κατασχέθηκαν τα κινητά των Αφγανών και αποκαλύφθηκε το κύκλωμα και η δράση τους.

Σε ό,τι αφορά τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που δεν ήταν στον επίσημο κατάλογο των ΜΚΟ, δεν είναι η πρώτη φορά που σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία, και συστηματικά εκμεταλλεύονται μετανάστες για το κέρδος.

Οι δύο οργανώσεις ήταν γνωστές στις ελληνικές αρχές από το 2021. Και τότε, μάλιστα, η αστυνομία είχε σχηματίσει σε βάρος τους δικογραφία με σοβαρές κατηγορίες, όπως η διευκόλυνση εισόδου στη χώρα, εγκληματική οργάνωση και η κατασκοπεία.




Aνακοινώνεται η υποψηφιότητα Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής

 



Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του Νίκου Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής.

Προηγήθηκε χθες, συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο, στη διάρκεια της οποίας ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημερώθηκε για την επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Ο ίδιος θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την Τρίτη, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Κύπρο και τη Λέσβο.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς θεωρείται ένα πρόσωπο που γνωρίζει τα αυτοδιοικητικά, ως πρώην δήμαρχος Βύρωνα, ενώ και ο ίδιος έχει εκδηλώσει σχετική επιθυμία στο παρελθόν να επιστρέψει στην αυτοδιοίκηση μέσω της περιφέρειας Αττικής.