Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

«Εχθρούς του λαού» χαρακτηρίζει ο Τραμπ τα μεγαλύτερα αμερικανικά ΜΜΕ




Αφού το επιτελείο του έδωσε στα αμερικανικά ΜΜΕ τον τίτλο της «αντιπολίτευσης», τώρα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες και τα μεγαλύτερα κανάλια των ΗΠΑ «εχθρούς του λαού». 

Ο Λευκός Οίκος ανεβάζει έτσι ένα σκαλί παραπάνω (και με τόνους που δεν έχει χρησιμοποιήσει κανένας προηγούμενος πρόεδρος) τη σύγκρουση με τον Τύπο -ή τουλάχιστον με τον «παραδοσιακό Τύπο», εξαιρώντας προφανώς συνωμοσιολογικού προσανατολισμού μέσα που τον στήριξαν και τον στηρίζουν.

H νέα επίθεση του Τραμπ στα ΜΜΕ ήρθε μέσω του Twitter και ακολούθησε σχόλιά του για την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης -ο πρόεδρος είχε διαμαρτυρηθεί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ότι κανάλια και εφημερίδες δεν προβάλλουν την «ικανοποίηση» στην αμερικανική κοινή γνώμη για το μέχρι τώρα έργο του και, στη συνέχεια, και για την κάλυψη της ίδιας της συνέντευξης από τα ΜΜΕ. 

Το απόγευμα της Παρασκευής (νύχτα προς Σάββατο, ώρα Αθήνας) ο Τραμπ επέστρεψε ξανά στο Twitter για να αναρτήσει το εξής μήνυμα: «Τα ΜΜΕ που λένε ΨΕΜΑΤΑ, οι αποτυχημένοι New York Times, το NBC, το ABC, το CBS, το CNN, δεν είναι δικοί μου εχθροί αλλά εχθροί του αμερικανικού λαού!». 

Λίγο προηγουμένως, είχε αναρτήσει ένα «πρωτόλειο» μήνυμα στο οποίο μιλούσε για «τους New York Times, το CNN, το NBC και πολλούς άλλους», με τον χαρακτηρισμό «άρρωστο» ή «αηδιαστικό» -το tweet εκείνο διαγράφηκε και ακολούθησε η ανάρτηση για τους «εχθρούς του λαού».





Newsroom ΔΟΛ



Η χυδαία κανονικότητα



Ο ξυλοδαρμός του καθηγητή του Παντείου από νεαρούς επειδή τους έκανε παρατήρηση, ή οι αδιανόητες ύβρεις των χρυσαυγιτών προς τη μάνα του ανθρώπου που ένας από αυτούς δολοφόνησε δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά μιας κοινωνίας σε κρίση. Το ξέρετε, υποθέτω. Το αντιλαμβανόμαστε όλοι. Είναι απλά οι κραυγαλέες εκφάνσεις μιας κανονικότητας. Γιατί η χυδαιότητα, η αγένεια, η περιφρόνηση απέναντι σε ανθρώπους και κανόνες είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του κοινωνικού περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε.

Είμαι σίγουρος ότι έχετε απειράριθμα παραδείγματα από την καθημερινή σας ζωή, ειδικά αν βγαίνετε από το σπίτι σας και κινείστε σε δημόσιους χώρους, αν μιλάτε ποτέ με άλλους ανθρώπους, ή αν οδηγείτε στους δρόμους. Φαντάζομαι πως έχετε αντιληφθεί πως το πρόβλημα δεν είναι οι μεμονωμένες εξάρσεις βίας ή σποραδικές εκρήξεις χυδαιότητας. Το πρόβλημα είναι η ήπια, καθημερινή αντικοινωνική συμπεριφορά των ανθρώπων γύρω μας, τόσο συνηθισμένη και καθολική που, πια, περνά σχεδόν απαρατήρητη. 

Πρόσφατα ήμουν προσκεκλημένος σε μια εκδήλωση με θέμα το προσφυγικό. Στο πάνελ συμμετείχαν διάφοροι πολύ πιο ενδιαφέροντες από εμένα άνθρωποι, και εγώ. Το κοινό περιλάμβανε φοιτητές και ειδικούς, μερικοί εκ των οποίων είχαν ταξιδέψει από το εξωτερικό για να παρευρεθούν. Όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες εκδηλώσεις, πριν από τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων εκπρόσωποι των φορέων που διοργάνωναν την εκδήλωση απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς που από το πρόγραμμα προβλεπόταν να διαρκέσουν τρία λεπτά. Ο πρώτος χαιρετισμός κράτησε πέντε λεπτά. Ο δεύτερος οκτώ. Η τρίτη τήρησε το τρίλεπτο (ήταν αλλοδαπή). Και μετά ανέβηκε ο τέταρτος.

Ο τέταρτος μίλησε για 25 λεπτά. Είκοσι. Πέντε.

Για εικοσιπέντε λεπτά το κοινό και οι προσκεκλημένοι τον άκουγαν να αναλύει τη γνώμη του για το προσφυγικό πρόβλημα, ενίοτε φωνάζοντας, παρασυρμένος από το πάθος και το δίκιο που, για κάποιο λόγο, τον έπνιγε. Η ιδιότητά του δεν είχε καμία σχέση με το θέμα, ήταν πρώην δήμαρχος δήμου της Αττικής, αλλά είχε πολλά πράγματα να πει, όλες τις κοινοτοπίες και όλους τους κενούς συναισθηματισμούς που μπορεί να φανταστεί κάποιος. Δεν έχει σημασία ποιος ήταν ή πως τον λένε, γιατί θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από αυτό το γιγάντιο pool πανομοιότυπων φωνακλάδων πολιτικάντηδων που παρήγαγε το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης. Και μετά, ο τύπος αυτός, αφού μας έκλεψε 25 λεπτά από τη ζωή μας που ποτέ δεν θα πάρουμε πίσω, όταν επιτέλους του τελείωσαν τα κλισέ και αποφάσισε να κατέβει από το βήμα, δεν πήγε να καθίσει στη θέση του για να παρακολουθήσει την εκδήλωση την οποία είχε μόλις βγάλει τραγικά εκτός προγράμματος. Έφυγε.

Δεν είναι εξαίρεση ούτε αυτός, ούτε άνθρωποι σαν κι αυτόν.

Όταν η βουλευτής Νίκης Κεραμέως έμεινε έγκυος, διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να σταθεί πουθενά στο χώρο εργασίας της, επειδή οι συνάδελφοί της κάπνιζαν παντού χωρίς κανένα δισταγμό. Ο χώρος εργασίας της είναι η Βουλή των Ελλήνων, οι συνάδελφοί της είναι οι δημοκρατικά εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού, και αυτό που σας λέω συνέβη πέρυσι.

Όταν οι ίδιοι βουλευτές της χώρας περιφρονούν το νόμο που ψήφισαν μέσα στο κτίριο όπου τον ψήφισαν, αντιλαμβάνεται κανείς ότι έχουμε ξεπεράσει κάποιο όριο ως κοινωνία, κάποιο σύνορο θεσμικής και συλλογικής κατάρρευσης. Και φοβάμαι ότι δεν το έχουμε ξεπεράσει τώρα πρόσφατα.

Η αγαπημένη μου ιστορία χυδαιότητας και αγένειας όλων των εποχών είναι αυτό που συνέβη τον Απρίλιο του 2001, όταν συνδικαλιστές έκαναν κατάληψη στο Υπουργείο Εργασίας διαμαρτυρόμενοι -τι σημασία έχει το γιατί- και στα πλαίσια της κατάληψής τους έφεραν στο γραφείο του υπουργού δύο φέρετρα. Φέρετρα. Τα οποία μετά τα έβγαλαν και τα έκαψαν. Υπουργός Εργασίας τότε ήταν ο Τάσος Γιαννίτσης, ο γνωστός, αυτός που, επειδή προσπάθησε να φτιάξει το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας (μια μεταρρύθμιση που πιθανότατα θα απέτρεπε την χρεοκοπία σχεδόν δέκα χρόνια μετά), το πολιτικό σύστημα και οι ψηφοφόροι τον εξαφάνισαν με συνοπτικές διαδικασίες. Ο Τάσος Γιαννίτσης, λοιπόν, που τότε προσπαθούσε να περάσει ένα πακέτο μέτρων για την καταπολέμηση της φτώχειας, ήρθε αντιμέτωπος με τους συνδικαλιστές με τα φέρετρα. Έχει σημασία που το τονίζω αυτό. Επειδή μερικές εβδομάδες νωρίτερα ο 27χρονος γιος του Τάσου Γιαννίτση είχε δολοφονηθεί από ληστές στο Μεξικό. Εκείνη την εποχή ακριβώς, οι διαμαρτυρόμενοι συνδικαλιστές κάθισαν και σκέφτηκαν ποια άραγε να είναι η καταλληλότερη μορφή αγώνα για την περίσταση, και αποφάσισαν ότι η καλύτερη δυνατή ιδέα ήταν να του πάνε στο γραφείο φέρετρα.

Αμέσως μετά, η Αλέκα Παπαρήγα τους επισκέφτηκε για να τους υπενθυμίσει τη στήριξη του ΚΚΕ στο δίκαιο αγώνα τους.

Η χυδαιότητα της καθημερινότητας, από την περιφρόνηση του οδηγού που προσπερνά από αριστερά αυτούς που περιμένουν να στρίψουν δεξιά στο φανάρι και χώνεται, μέχρι τους βουλευτές που παραβιάζουν τους νόμους που ψηφίζουν, δημιουργεί αυτό το equillibrium ανομίας μέσα στο οποίο βουλιάζουμε από πάντα. Είμαστε ένα συνονθύλευμα ατόμων το καθένα εκ των οποίων πιστεύει πως ο χρόνος του και τα δικαιώματά του έχουν μεγαλύτερη αξία από των υπολοίπων, πως υποχρεώσεις απέναντι στο κοινό σύνολο δεν υφίστανται και πως η υπακοή στους κοινούς κανόνες είναι προαιρετική.

Και αυτή η παθολογική κατάσταση δεν βελτιώνεται. Αυτή η ασθένεια δεν θεραπεύεται. Μέσα στην κρίση κανένα μάθημα δεν μαθαίνουμε, ίσα ίσα, σε fora και σε Μέσα η χυδαιότητα και η περιφρόνηση ξεχύνονται, αναπαράγονται, ανατροφοδοτούνται και πολλαπλασιάζονται. Τρώνε σαν σαράκι κάθε ίχνος εμπιστοσύνης σε θεσμούς ή και μεταξύ των ανθρώπων, τρωγόμαστε σιγά σιγά, κάθε μέρα, με κάθε τσιγάρο σε κλειστό χώρο, με κάθε γκραφίτι, σε κάθε παράνομο προσπέρασμα, μέχρι να απομείνουμε μια εντελώς κατεστραμμένη χώρα, με πλήρως αποκτηνωμένους πολίτες.



ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Έντυπη Καθημερινή


Η δραχμή δεν θα είναι ατύχημα! Αν δεν το κάνουν επίτηδες, τότε το κάνουν σίγουρα από λόγους βλακείας.




Θανάσης Μαυρίδης
liberal.gr

Αν δεν το κάνουν επίτηδες, τότε το κάνουν σίγουρα από λόγους βλακείας. Όταν η Οικονομία είναι κύρια και πάνω απ’ όλα θέμα ψυχολογίας, θα πρέπει κανείς να είναι ή στημένος ή ανόητος για να πυροβολεί συνεχώς τον πιανίστα. Προτιμούμε το σενάριο του ικανού δολοπλόκου. Δεν αντέχουμε στην ιδέα να καταστραφούμε για κάποιον απροσδιόριστο ανόητο λόγο…

Το DNA της Αριστεράς μας πείθει ότι η δραχμή δεν είναι η προοπτική ενός ατυχήματος, αλλά η σταθερή επιλογή ενός κόσμου που για λόγους ιδεοληπτικούς θέλει να μας οδηγήσει στον δικός του «παράδεισο». Στο μυαλό του θα είμαστε όλοι  περισσότερο ευτυχισμένοι τρώγοντας ζωοτροφές από το να είμαστε μέλη της Ενωμένης Ευρώπης. Το πιστεύουν. Ό,τι και να προσπαθήσει κανείς να τους πει, είναι αδύνατον να τους μεταπείσει. Πόσοι είναι αυτοί; Λίγοι! Αλλά κι αυτό δεν πρέπει να μας προξενεί εντύπωση. Η Αριστερά δεν πιστεύει στις πλειοψηφίες, αλλά στις φωτισμένες μειοψηφίες.

Από την άλλη πλευρά μας είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι στις τάξεις της Αριστεράς δεν υπάρχουν άνθρωποι που αντιλαμβάνονται τις ολέθριες συνέπειες τέτοιων επιλογών. Ότι η έξοδος από την ΕΕ ισοδυναμεί με την ρίψη πυρηνικής βόμβας στην χώρα. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι είναι όλοι τους τόσο παρμένοι από το όνειρο της επανάστασης που δεν υπολογίζουν την αντίδραση του ελληνικού λαού την επομένη του «ατυχήματος». 

Ας μην έχουν αμφιβολία! Εκείνοι που σήμερα τους «σπρώχνουν» στην δραχμή θα είναι οι ίδιοι που αύριο θα ζητούν το κεφάλι όλων εκείνων  που θα ευθύνονται για τις σκληρές μέρες που θα ακολουθήσουν. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο κόσμος διαπιστώσει ότι η έξοδος από το ευρώ συνεπάγεται ένα σκληρότερο μνημόνιο από εκείνο που απαιτείται για την παραμονή της χώρας στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.

Τότε είναι που θα τους πάρει με τις πέτρες. Κυριολεκτικά. Κι όχι μόνο αυτούς, αλλά κι όλους εκείνους τους παράγοντες της πολιτικής και οικονομικής ζωής που σήμερα στηρίζουν «μυστηριωδώς» τον Αλέξη Τσίπρα. Χωρίς την δική τους στήριξη ο Αλέξης Τσίπρας θα είχε ήδη πέσει.

Το ανησυχητικό είναι ότι συνεχίζουν στην ανεδαφική πρακτική των συνεχών καθυστερήσεων, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν ήδη τι κόστισε αυτή η ίδια πολιτική τους το 2015. Με άλλα λόγια, το 2015 ήταν πιστευτό το επιχείρημα ότι δεν γνώριζαν. Νέα παιδιά ήταν, δεν είχαν την εμπειρία της εξουσίας, δεν είχαν τις γνώσεις. Αυτό το 2015. Το 2017; Δεν ξέρουν τι θα συμβεί;  Αυτός είναι ένας λόγος που μας κάνει να πιστεύουμε ότι τελικά η δραχμή δεν θα είναι ατύχημα!


Η επίδειξη gucci τους πείραξε τα αριστερά κοψίδια στο Αρχαιολογικό μουσείο δεν πειράζουν




Διαβάζουμε στον Ελεύθερο Τύπο

Η Κονιόρδου το… τσίκνισε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και προκάλεσε αντιδράσεις

Μαλλιά κουβάρια έγιναν στο υπουργείο Πολιτισμού με φόντο τα κοψίδια της Τσικνοπέμπτης, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Το πρώτο Μουσείο της χώρας τσικνίστηκε εχθές, για πρώτη φορά, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, σε «ρεφενέ»-πάρτι που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ. «Μήπως έχει χαθεί η μπάλα;», αναρωτιούνται συνδικαλιστές του υπουργείου.

Η χθεσινή εκδήλωση του Ενιαίου Συλλόγου για την Τσικνοπέμπτη στο Αίθριο του ΕΑΜ άναψε φωτιές. Οχι στα κάρβουνα καθώς οι παρευρισκόμενοι -80 με 100 άτομα- τίμησαν την ημέρα με νοστιμιές που έφτασαν με κέτερινγκ. Οι φωτιές άναψαν σε άλλο επίπεδο.

Σε ανακοίνωσή της, με τον τίτλο «Τα συνδικάτα και οι…δημόσιες σχέσεις», η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση βάλλει κατά του Ενιαίου Συλλόγου τον οποίο κατηγορεί ότι «αναλώνεται σε χαριεντισμούς και φιέστες με αυτούς που θα φέρουνε τα νέα μέτρα» και διαχωρίζει τη θέση της από το πάρτι. Nα σημειώσουμε, επίσης, πως είναι η πρώτη φορά που το Μουσείο παραχωρείται (και μάλιστα ατύπως) για εκδήλωση Τσικνοπέμπτης!

«Δεν τους έφτανε που η κοπή της πίτας του Ενιαίου μετατράπηκε, με ευθύνη του προεδρείου του Ενιαίου, σε κοπή της πίτας της υπουργού! Τώρα ανέλαβαν εργολαβικά να υλοποιήσουν μια πρόταση της υπουργού που απευθύνθηκε δημόσια στο Αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ κατά την εκδήλωση της κοπής της πίτας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Τι θα λέγατε να κάνουμε μια γιορτή όλοι μαζί ρεφενέ, να βάλω εγώ τα κρασιά και να φέρει ο καθένας από κάτι, να το γιορτάσουμε και να γνωριστούμε;», ήταν η πρόταση της κ. Κονιόρδου, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές.

«Μέχρι εδώ καλά», σημειώνει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση και ζητάει να μάθει πώς αυτή η πρόταση «μετατράπηκε σε εκδήλωση του Ενιαίου Συλλόγου για την Τσικνοπέμπτη με πρόσκληση όπου αναγράφεται πως «η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα» και ότι «θα παραστεί και η υπουργός Πολιτισμού». «Τελικά», σημειώνεται, «τα κοψίδια για το ρεφενέ “πάρτι” θα χρεωθούν στα (γαλαντόμα;) ταμεία του Ενιαίου Συλλόγου;

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με το κλείσιμο του Μουσείου, στις 4 το απόγευμα και διήρκεσε περίπου δύο ώρες, με την κ. Κονιόρδου σε χαλαρές στιγμές και ένα ποτήρι κρασί στο χέρι να γνωρίζεται με τους υπαλλήλους του υπουργείου της.

 Aπεργούν οι αρχαιοφύλακες

Το πάρτι δημιούργησε προστριβές και με τους αρχαιοφύλακες οι οποίοι κλήθηκαν με απόφαση των υπηρεσιών του υπουργείου να δουλέψουν υπερωρίες. «Ως πρόεδρος του Σωματείου δεν πρόκειται να νομιμοποιήσω με την παρουσία μου την εκτός ωραρίου απλήρωτη εργασία των αρχαιοφυλάκων», είπε στον «Ε.Τ.» ο Γιάννης Μαυρικόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ). Μετά από ομόφωνη απόφαση του Σωματείου τους οι αρχαιοφύλακες πραγματοποιούν 24ωρη προειδοποιητική απεργία την ερχόμενη Δευτέρα που θα έχει ως συνέπεια «όλα τα Μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι να παραμείνουν κλειστά με το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας». Οι αρχαιοφύλακες ζητούν «τη διατήρηση της καταβολής των Κυριακών και αργιών και των επιπλέον ημερών εργασίας από το Ταμείο Απαλλοτριώσεων όπως ισχύει μέχρι τώρα, την επέκταση της σύστασης αυτοτελών γραφείων φύλαξης σύμφωνα με τον νέο Οργανισμό του ΥΠΠΟ και την πρόσληψη 200 μονίμων αρχαιοφυλάκων, μέσω ΑΣΕΠ, σύμφωνα με την πρωθυπουργική εξαγγελία.

Η απεργία των αρχαιοφυλάκων χαλάει και τη γιορτή της υπ. Πολιτισμού τη Δευτέρα στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, στον Κεραμεικό. Στο κτίριο που εδρεύει το συνδικαλιστικό όργανο των αρχαιολόγων η υπουργός θα γνωριστεί με τους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου τρεις και πλέον μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της. Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου σημαίνει, άραγε, ότι παίρνει πίσω την υποβάθμιση της αρχαιολογικής υπηρεσίας που προωθεί στο νέο οργανόγραμμα του υπουργείου;



Αντώνης Καρατζαφέρης



Τέσσερα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει άμεσα ο κ. Τσίπρας




Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε προς τον πρωθυπουργό τέσσερα συγκεκριμένα ερωτήματα.

Ο κ. Τσίπρας αντί απάντησης κατέφυγε σε λάσπη, συκοφαντικές επιθέσεις και ψέματα.

Επειδή τα ερωτήματα αφορούν άμεσα την πορεία της χώρας και κάθε πολίτη τα επαναλαμβάνουμε και ζητούμε συγκεκριμένες απαντήσεις: 

- Πρώτον, θα χρειάζονταν τα μέτρα που συζητούνται σήμερα, αν η αξιολόγηση έκλεινε το Φεβρουάριο του 2016; Ναι ή όχι;

- Δεύτερον, είπε ή δεν είπε ο κ. Τσακαλώτος ότι έχουμε κάνει το 1/3 όσων έπρεπε, το 1/3 είναι σε εξέλιξη και το 1/3 εκκρεμεί; Και αν αυτό ισχύει, ποιος βλάπτει τελικά τη διαπραγμάτευση;

- Τρίτον, ισχύουν ή όχι οι δηλώσεις (και του ιδίου του κ. Τσίπρα) ότι πρέπει να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση το ταχύτερο δυνατόν; Έχει δίκιο ο κ. Χουλιαράκης όταν λέει “καλύτερα χειρότερη συμφωνία τώρα, παρά καλύτερη μετά”. Τελικά μετράει ή δεν μετράει ο χρόνος;

- Τέταρτον, αν δεν κλείσει τώρα η αξιολόγηση, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις; Θα μπούμε ή όχι στην ποσοτική χαλάρωση; Τι θα γίνει με το ποσό της δόσης που προορίζεται για οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες; Θα αποσταθεροποιηθεί ή όχι περαιτέρω το κλίμα στην οικονομία;

Τα ερωτήματα αυτά θα τα θέτουμε καθημερινά μέχρι ο ελληνικός λαός να λάβει τις απαντήσεις. 

Ο κ. Τσίπρας θα τεθεί προ των ευθυνών του θέλει δεν θέλει».


Ο Ζαχαριάδης και τα σώβρακα των δανειστών είναι έτοιμος να υπογράψει αρκεί να μην χάσει την καρέκλα




Δεν τους νοιάζει ότι έχουν προκαλέσει με την ανικανότητα τους νέα μέτρα αυτά τα δύο χρόνια.

Δεν τους νοιάζει πόσο κακό έχουν κάνει στην οικονομία και στην χώρα και είναι έτοιμοι να βουλιάξουν και άλλο την επιχειρηματικότητα και της ελληνικές οικογένειες στο πάτο.

Ζαχαριάδης: Το νέο πακέτο μέτρων θα το ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το καλό της χώρας»

«Σε αυτά τα δύο χρόνια κυβέρνησης έχουν γίνει πολλά πράγματα, πιάσαμε μακρο-οικονομικούς στόχους και έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις» υποστήριξε βάζωντας την κασέτα της προπαγάνδας ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

«Θέλουμε μια οικονομική βιώσιμη συμφωνία με την μεγαλύτερη δυνατή ρύθμιση του χρέους» τόνισε ο  Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στο κανάλι «Ε» αγνοώντας ότι με τα νέα μέτρα θα γίνουν πολύ χειρότερα τα πράγματα για την χώρα και την οικονομία της.

Ο Ζαχαριάδης είπε «το νέο πακέτο μέτρων θα το ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το καλό της χώρας» θέλοντας να πει για το καλό της τσέπης τους και της καρέκλας γιατί το 80% όλων αυτών δεν θα ξαναδεί βουλή και έδρανο.

Όσο πλησιάζουν στο τέλος τόσο ποιο επικίνδυνοι γίνονται για τους Έλληνες και την χώρα.


Οι ανιεξουσιαστές αλώνιζαν και πάλι εχθές το βράδυ και μόνο ο Τσίπρας δεν βλέπει ότι υπάρχει εγκληματικότητα




Ο Τσίπρας είπε εχθές ότι δεν είναι επίκαιρη μια συζήτηση για την εγκληματικότητα που αφορά τους Έλληνες που την βιώνουν σε έξαρση καθημερινά ειδικά στο κέντρο της Αθήνας.

Εχθές το βράδυ έγιναν πάλι στόχος οι αστυνομικοί στα Εξάρχεια από ομάδα νεαρών που βγήκαν απο τα Εξάρχεια και άρχισαν να πετάνε πέτρες και μπουκάλια από τη 01:30 έως τις 02:00 τα ξημερώματα εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρισκόταν στην οδό Τοσίτσα στα Εξάρχεια.

Από τις επιθέσεις δεν σημειώθηκε ευτυχώς κάποιος τραυματισμός και όλοι αναρωτιούνται μέχρι πότε θα είναι τυχεροί οι αστυνομικοί και θα αποκρούουν τις επιθέσεις χωρίς να τραυματιστεί η πάθει κάτι χειρότερο κάποιος από αυτούς.

Για την επίθεση συνελήφθησαν δύο 22χρονοι, στην κατοχή του ενός βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες. 

Οι δύο συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

Κατά τα άλλα ο κ. Τσίρπας δεν βλέπει έξαρση της εγκληματικότητας στα Εξάρχεια και δεν θεωρεί επίκαιρη μια συζήτηση για την εγκληματικότητα παρέχοντας κάποια προστασία στους συντρόφους.


Από το 2010 η πορεία του εργατικού δυναμικού είναι φθίνουσα





Αρνητικά είναι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στην έρευνα εργατικού δυναμικού της χώρας το οποίο έχει φθίνουσα πορεία από το 2010 μέχρι σήμερα.

Αρνητικά είναι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στην έρευνα εργατικού δυναμικού της χώρας το οποίο έχει φθίνουσα πορεία από το 2010 μέχρι σήμερα. Το ελληνικό εργατικό δυναμικό ακολουθεί τη μείωση που καταγράφεται στον πληθυσμό των ατόμων ηλικίας πάνω από 15 έτη. Μάλιστα, από το συγκεκριμένο έτος και μετά, μειώνεται και ως ποσοστό του συνολικού πληθυσμού, ενώ αντίθετα από το 1981 έως και το 2009, το εργατικό δυναμικό αυξανόταν.

Επίσης εξάγονται τα εξής συμπεράσματα:

Έως και το 2009, οι ετήσιες μεταβολές στο πλήθος των απασχολουμένων και των ανέργων κυμαίνονται σε επίπεδα κάτω των 100.000 ατόμων. Από το 2010, οι μεταβολές είναι μεγαλύτερες, με έντονη αύξηση των ανέργων και αντίστοιχη μείωση του απασχολουμένων. Η τάση αυτή κορυφώνεται το 2013, ενώ τα επόμενα δύο χρόνια, η κατάσταση στην αγορά εργασίας παρουσιάζει μικρή βελτίωση.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της περιόδου 1981- 2015 είναι η διευρυνόμενη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας και η συνεπακόλουθη αύξηση της συμμετοχής τους στην απασχόληση. Αντίθετα, η συμμετοχή των ανδρών μειώνεται, με αποτέλεσμα τη συνεχή συρρίκνωση των διαφορών μεταξύ τους. Από αυτή την άποψη, η οικονομική κρίση είχε μεγαλύτερο αντίκτυπο στους άνδρες, καθώς κατά την περίοδο 2009- 2015 το ποσοστό απασχόλησης των ανδρών υποχώρησε κατά 13% έναντι 6% των γυναικών.




Φωτό: Shutterstock
Πηγή : thetoc.gr


Taxibeat. Πωλήθηκε έναντι 40 εκατ. ευρώ



Με αφορμή την πώληση, έναντι 40 εκατ. ευρώ, της Taxibeat, μίας από τις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες που γεννήθηκαν μέσα στην κρίση, στη γερμανική Daimler του ομίλου Mercedes και την ένταξή της στο δίκτυο της mytaxi, ας ανατρέξουμε στη σύντομη ιστορία της (πηγή: Οι 50 καλύτερες Επιχειρηματικές Ιδέες Μέσα στην Κρίση)

TAXIBEAT

Η Εξυγίανση του Ταξί

     Τα «παλιά» τα χρόνια υπήρχαν οδηγοί ταξί που έπαιρναν διπλές και τριπλές κούρσες, απέρριπταν πελάτες, χρέωναν επιπλέον ακόμη και τον κλιματισμό. Αυτή η κατηγορία επαγγελματιών δεν είχε κανένα κίνητρο να βελτιώσει τις υπηρεσίες του, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να βιώνουν συχνά δυσάρεστες εμπειρίες. Ωστόσο, από το 2010, μία εφαρμογή στο κινητό, το Taxibeat, έμελλε να ταράξει τα νερά του κλάδου μεταμορφώνοντας προς το καλύτερο την αγορά των ταξί αρχικά στην Αθήνα και μετέπειτα στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και σε αρκετές πρωτεύουσες του ανεπτυγμένου κόσμου.

Ένα καλοκαιρινό βράδυ στην Κηφισιά…

   Εμπνευστής του Taxibeat είναι ο Νίκος Δρανδάκης, από τη Χαλκίδα, ο οποίος εργάστηκε ως προγραμματιστής και project manager σε έργα πληροφορικής, ως σύμβουλος επιχειρήσεων ειδικευμένος σε θέματα Νέων Τεχνολογιών, Ψηφιακής Επικοινωνίας και Internet, καθώς και ως επιστημονικός συνεργάτης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, διδάσκοντας Social Media και Ψηφιακή Επικοινωνία.

     Ωστόσο, μία βιωματική εμπειρία μία καλοκαιρινή βραδιά του 2010 θα αποτελούσε το ερέθισμα για τη δημιουργία μιας από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές startup εταιρείες. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε 18 μήνες, το TaxiBeat κατάφερε να αναπτυχθεί και να επεκταθεί όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε τέσσερις ακόμα χώρες.

    Τότε, εγκλωβισμένος σε μια ερημική τοποθεσία στην Κηφισιά, ο κος Δρανδάκης αναζητούσε στο χάρτη του iPhone κοντινούς κεντρικούς δρόμους ώστε να μπορέσει να βρει ταξί. Καθώς κοιτούσε τον χάρτη της περιοχής, σκέφτηκε ότι θα ήταν ιδιαίτερα βολικό να μπορούσε να δει εκεί τις θέσεις των ταξί. Η ιδέα του ήταν ιδιαίτερα πρωτοποριακή σε μία πόλη όπου τα ταξί ήταν δαιμονοποιημένα λόγω κυρίως των μέτριων έως κακών υπηρεσιών που προσέφεραν.

Ένα ταξί διαφορετικό βγαίνει στους δρόμους…

  Μετά από λίγο καιρό θα συνυποβάλει την ιδέα του στο «Openfund», επενδυτικό όχημα για επιχειρηματικές ιδέες υψηλής τεχνολογίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η ιδέα γίνεται δεκτή και έτσι εξασφαλίζεται η πολυπόθητη αρχική χρηματοδότηση του εγχειρήματος. Τέσσερις μήνες μετά, το Taxibeat κάνει την παρθενική του εμφάνιση στους δρόμους της Αθήνας. Από την πρώτη ημέρα της εφαρμογής στο App Store η επιτυχία ήταν εκκωφαντική. Η ζήτηση από το επιβατικό κοινό ήταν μεγάλη, γεγονός που αρχικά δημιούργησε προβλήματα λόγω του σχετικά περιορισμένου αριθμού των συνεργαζόμενων επαγγελματιών ταξί.

      Η διείσδυση στην άγνωστη αγορά των ταξί δεν ήταν ωστόσο απλή υπόθεση. Ο ιδρυτής γυρίζει όλες τις πιάτσες της Αθήνας και γνωρίζεται με τους οδηγούς ταξί έναν-έναν - η ίδια πρακτική ακολουθείται και σήμερα από τους υπαλλήλους της εταιρείας. Δεν αργεί να αντιληφθεί ότι μερίδα επαγγελματιών, που είχε πληγεί από την κρίση, θα έμπαινε μέσα σε ένα σχήμα που θα τους αύξανε την πελατεία χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν συνδρομή - οι οδηγοί-συνδρομητές πληρώνουν ένα ποσό για κάθε διαδρομή που κλείνουν μέσω της υπηρεσίας, που αρχικά ήταν 0,5 ευρώ και σήμερα είναι το 10% του τελικής τιμής.

Ο στόλος ταξί διευρύνεται…

  O κ. Δρανδάκης και οι συνεργάτες του υιοθετoύν τη λογική «ship early, ship often» (βγάλε το προϊόν στην αγορά όσο πιο γρήγορα γίνεται και ύστερα βελτίωσε το όσο πιο γρήγορα μπορείς) και με σκληρή δουλειά καταφέρνουν μέσα σε μερικές ημέρες να γίνουν γνωστοί από στόμα σε στόμα και να αποκτήσουν έναν ολοένα και αυξανόμενο στόλο ταξί, υποσκελίζοντας σύντομα ακόμη και τη μεγαλύτερη εταιρεία ραδιοταξί στην Αθήνα, που διέθετε 600 αυτοκίνητα.  

    Ουσιαστικά το Taxibeat, εκτός από την ευκολία που παρείχε στον εντοπισμό του πιο κοντινού ταξί ανά πάσα στιγμή, δημιούργησε μία αγορά όπου οι πελάτες βαθμολογούν τον οδηγό και επιλέγουν ποιον θα καλέσουν και με άλλα κριτήρια, όπως το μοντέλο του αυτοκινήτου, η βαθμολογία των προηγούμενων πελατών, το αν ο οδηγός μιλάει ξένες γλώσσες, έχει wi-fi στο αυτοκίνητο ή δέχεται κατοικίδια ζώα. Και όλα αυτά δωρεάν, χωρίς την παραμικρή χρέωση για τον πελάτη.

Με τα προφίλ των οδηγών και τις αξιολογήσεις τους από τους πελάτες,  προσέφερε στους οδηγούς ταξί την ευκαιρία να βελτιωθούν, να διαφοροποιηθούν από την μάζα. Πολλοί από αυτούς, μάλιστα, ανταποκρινόμενοι, για πρώτη φορά, στις προτιμήσεις των πελατών, συμπεριέλαβαν παροχή σύνδεσης wi-fi.

Μια παγκόσμια εταιρεία…

Η επέκταση υπήρξε εντυπωσιακή. Διακατεχόμενη από έντονη εξωστρέφεια, στράφηκε πάραυτα σε πρωτεύουσες του εξωτερικού σε μια προσπάθεια να προλάβει τυχόν ανταγωνιστικές κινήσεις. Βραζιλία, Γαλλία, Ρουμανία, Νορβηγία ήταν οι επόμενοι σταθμοί της (αν και σε πολλές από αυτές θα αποχωρήσει αργότερα). Για να υλοποιήσει άμεσα τα σχέδιά της για την κατάκτηση του υπόλοιπου κόσμου, δεδομένου ότι τα ίδια της κεφάλαια δεν αρκούσαν, έλαβε χρηματοδότηση ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων από το ευρωπαϊκό fund «Hummingbird Ventures».

   Σήμερα, το Taxibeat, που συν τοις άλλοις προσφέρει την υπηρεσία αποστολής ασυνόδευτων αντικειμένων μέσα στην πόλη, είναι μια εταιρεία με 8.000 εγγεγραμμένους οδηγούς ταξί και μισό εκατομμύριο πελάτες, με κοινωνικές ευαισθησίες μάλιστα καθώς ανέλαβε το 2015 κοινωνική δράση για τους πρόσφυγες που συνέρρεαν στην Ελλάδα, αρκετά μεγάλη για να απασχολήσει δημοσιογραφικούς κολοσσούς όπως το «BBC» και το «CNBC».



Πηγή



Η συγγνώμη του Δάρδαλη κι η αγκαλιά του Αντετοκούνμπο





Σίγουρα όλοι κάποια στιγμή, είχαμε μία άτυχη στιγμή. Έτσι κι ο καλός συνάδελφος Ρήγας Δάρδαλης που ζήτησε συγγνώμη από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που απλά τον αγκάλιασε και του είπε: «ξέχασε το, όλα καλά».



Άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε. Ο δημοσιογράφος, Ρήγας Δάρδαλης, είχε μία άτυχη στιγμή λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του All Star Game. Kατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του προπονητή των Ουόριορς, Στιβ Κερ, ο Βασίλης Σκουντής ρώτησε πως θα μαρκάρουν τον Αντετοκούνμπο κι εκείνος απάντησε πως έχουμε πολλούς All Stars στην ομάδα.

Έπειτα, πήρε τον λόγο ο Ρήγας Δάρδαλης και τον ρώτησε: «Mιας και χρησιμοποιείσατε  τη λέξη οξύμωρο. Είναι οξύμωρο που ο Αντετοκούνμπο είναι μαύρος Έλληνας κι αν μοιάζει με τον Ντουράντ».

Οι αντιδράσεις από τα διεθνή Μέσα κι από τον κόσμο... ξέσπασαν αμέσως κι ο δημοσιογράφος είχε ως αποτέλεσμα να γυρίσει στην Ελλάδα, αφού η Cosmote TV απέσυρε την αποστολή του: «Σχετικά με την ερώτηση δημοσιογράφου της Cosmote TV στον προπονητή του ΝΒΑ Στιβ Κερ, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για το All Star Game, η Cosmote TV δηλώνει ότι:

-Η συγκεκριμένη τοποθέτηση σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τις αρχές και τις αξίες της εταιρείας, όπως αυτές αποτυπώνονται στον Κώδικα Δεοντολογίας της.

-Αποτελεί προσωπική τοποθέτηση του δημοσιογράφου.

Η COSMOTE TV απέσυρε ήδη τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο από την αποστολή στην Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η συγγνώμη κι η αγκαλιά του Γιάννη

Ο Ρήγας Δάρδαλης αμέσως θέλησε να ζητήσει συγγνώμη από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο κι ο σταρ των Μπακς... απλά τον αγκάλιασε και του είπε να το ξεχάσει το γεγονός.

Ο Γιώργος Πάνου, μάνατζερ του Αντετοκούνμπο, θέλησε να τοποθετηθεί δημόσια: «Χτές έγινε από έναν εξαίρετο δημοσιογράφο μια άστοχη ερώτηση. Όλοι μας έχουμε κακές στιγμές στην επαγγελματική μας καριέρα, ο Ρήγας "κατάφερε" να έχει και το χειρότερο timing... Προλίγου ζήτησε ο ίδιος προσωπικά συγγνώμη απο το Γιάννη, ο οποίος απλά τον αγκάλιασε και του είπε "ξέχασε το, όλα καλά".

Το γεγονός από την πλευρά όλων μας και κυρίως του Γιάννη, θεωρείται λήξαν».



Πηγή : gazzetta.gr


Καμμένος: Αν ο Φίλης θέλει ΠΑΣΟΚ, ευχαρίστως αποχωρούμε



«Ο συγγενέστερος σύμμαχος μας, έστω και αν βρωμάει, είναι το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να κάνουμε προγραμματικό άνοιγμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης το περασμένο Σάββατο,

Σαρκαστική απάντηση στις δηλώσεις του Νίκου Φίλη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε την Παρασκευή, μέσω Facebook, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος. 

«Ο συγγενέστερος σύμμαχος μας, έστω και αν βρωμάει, είναι το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να κάνουμε προγραμματικό άνοιγμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης το περασμένο Σάββατο, επικρίνοντας την κυβερνητική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, αλλά και το προωθούμενο εξοπλιστικό πρόγραμμα, ύψους 2 δισεκ. ευρώ, από τον υπουργό άμυνας. 

Απαντώντας μέσω Facebook σε κείμενό του με τίτλο «ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ…» ο Δημήτρης Καμμένος αναφέρει ότι αν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θέλει συνεργασία με τους «βρώμικους» οι ΑΝΕΛ αποχωρούν ευχαρίστως από την κυβέρνηση: «να ενημερώσω τον κ. Φίλη ότι εάν ο ίδιος επιθυμεί να συγκυβερνήσει με τους βρώμικους, ευχαρίστως, ευχαρίστως αποχωρούμε από την κυβέρνηση σήμερα!! Αναμένω την απάντηση του στην σαφέστατη θέση μου. Τέλος οι καφενειακού τύπου κουβεντούλες. Ας αναλάβει ο καθένας το κόστος των δηλώσεών του. «τέλος οι τσάμπα μάγκες», όπως έλεγε ο βρώμικος κ. Σημίτης. ΩΣ ΕΔΩ».




Πηγή: skai.gr


Σάκης Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) για ΑΝΕΛ: Ηταν ένας γάμος αμοιβαίου συμφέροντος και έχει φτάσει το τέλος εποχής




Διαφωνίες ανάμεσα σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αναφορικά με τη συγκυβέρνηση των δύο κομμάτων έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σήμερα ο Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ εξαπέλυσε βολές κατά του Νίκου Φίλη του μετά τις δηλώσεις του τελευταίου πως είναι καλύτερη η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα είπε «Αν επιθυμείς να συγκυβερνήσετε με τους βρώμικους, ευχαρίστως αποχωρούμε».

Λίγες ημέρες νωρίτερα ο Σάκης Παπαδόπουλος, βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την απαίτηση των 5 δισ. ευρώ για την αγορά εξοπλιστικών προγραμμάτων από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της Ρ.ΛΕΣΧΗΣ 976 ανέφερε: «Ποιος είπε ότι θα τα δώσουμε στον Καμμένο τα 5 δις; Κάναμε συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή και για αυτές τις απαιτήσεις και καταλήξαμε ότι δεν δικαιολογούνται προγράμματα εξοπλισμών από μια χώρα η οποία έχει άλλες προτεραιότητες και πρέπει να αναθερμανθεί η οικονομία της. Δεν θα αναλωθούμε σε εξοπλισμούς επειδή έτσι γουστάρει ο Καμμένος».

Σχολιάζοντας την συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ και την προσέγγιση για συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Έχω ήδη πει ότι ήταν ένας γάμος αμοιβαίου συμφέροντος και έχει φτάσει το τέλος εποχής. Προφανώς και είμαστε πιο κοντά ιδεολογικά με τη Σοσιαλδημοκρατία».



Πηγή:  iefimerida.gr 


Η κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε όριο - Διακόπτει τις συντάξεις χηρείας στα τρία χρόνια!




Της Αμέλιας Αναστασάκη

ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 55 ΕΤΩΝ ΧΗΡΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ!

Αλλάζουν όλες στις συντάξεις χηρείας αλλά και στις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων. Ο νέος ασφαλιστικός νόμος δεν αστειεύεται και συνεχίζει τις... ανατροπές-περικοπές! Κόβει οριστικά και τα μερίσματα από το Μετοχικό Ταμείο με τη συμπλήρωση τριετίας.

Δεν είναι μόνο οι μειώσεις-σοκ έως 35% που θα υποστούν οι νέες συντάξεις, δεν είναι μόνο ο επανϋπολογισμός των συντάξεων των παλαιών συνταξιούχων από τον οποίο θα προκύψουν τεράστιες περικοπές στα μηνιαία εισοδήματά τους, ο νόμος Κατρούγκαλου δεν «πτοείται» και φέρνει και δραστικές αλλαγές και στις συντάξεις χηρείας, ενώ «βάζει» οριστικό τέλος και στις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων!

Την εμφάνισή τους κάνουν καθημερινά υπουργικές Αποφάσεις που προκαλούν την έντονη ανησυχία όλων των συνταξιούχων. Οι τελευταίες που εκδόθηκαν χτυπούν κυρίως τις χήρες των ασφαλισμένων-συνταξιούχων του Δημοσίου και στρατιωτικών. Συγκεκριμένα, οι αλλαγές, αφορούν στις συντάξεις που μεταβιβάζονται για θανάτους που επέρχονται από 13/5/2016 και μετά, και στηρίζονται αφενός στην θέσπιση ορίου ηλικίας στα 55 αφετέρου στη μείωση του ποσοστού της σύνταξης που δικαιούται ο επιζών σύζυγος στο 50% από 70%!

Και εδώ, αναρωτιέται κανείς τι θα γίνει με τις γυναίκες που χάνουν τους συζύγους τους και είναι κάτω των 55 ετών! Εκείνες πώς θα ζήσουν, εάν δεν εργάστηκαν ποτέ! Θα πρέπει στα 50 τους να βγουν στην αγορά εργασίας για να κατορθώσουν να επιβιώσουν; Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δείχνει ξανά το σκληρό της πρόσωπο... Και ο νόμος είναι ξεκάθαρος! Εφόσον ο θάνατος επήλθε από 13/05/2016 και εφεξής, θα πρέπει η χήρα να είναι τουλάχιστον 55 ετών! Αλλιώς...

Διαβάστε παρακάτω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μίας επιζώσας συζύγου στρατιωτικού... (δημοσιεύτηκε στο blog papaparisis' blog



3 χρόνια σύνταξη και μετά διακόπτεται οριστικά

Όπως διαπιστώνει κανείς, η ενημέρωση είναι σαφής: «Η σύνταξή σας καταβάλλεται από την πρώτη του επομένου του θανάτου του συζύγου σας μήνα και διακόπτεται οριστικά με τη συμπλήρωση της τριετίας»... Σύμφωνα με τον νόμο, η επιζώσα σύζυγος δικαιούται σύνταξης μόνο εφόσον έχει συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας της, κατά την ημερομηνία θανάτου του ασφαλισμένου-συνταξιούχου συζύγου. 

Αναλυτικά, θεσπίζεται το 55ο έτος ως όριο ηλικίας του επιζώντος συζύγου για τη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης λόγω θανάτου. Εάν ο επιζών σύζυγος έχει συμπληρώσει το όριο κατά το έτος που επήλθε ο θάνατος, χορηγείται σύνταξη εφ’ όρου ζωής. Εάν δεν έχει συμπληρώσει τα 55, η σύνταξη χορηγείται για μία τριετία. Εφόσον στο μεταξύ συμπληρώσει το 55ο έτος, η σύνταξη διακόπτεται και επαναχορηγείται στα 67 διά βίου. Εάν το 55ο έτος δεν συμπληρώνεται εντός της 3ετίας, η σύνταξη διακόπτεται στη λήξη της και δεν επαναχορηγείται. 

Ποια είναι η εξαίρεση του κανόνα

Εξαίρεση στον γενικό αυτό κανόνα προβλέπει η απόφαση, στην περίπτωση που η χήρα ή ο χήρος έχουν άγαμα και ανήλικα παιδιά έως 18 ετών ή έως 24 ετών, εφόσον σπουδάζουν. Τότε, η σύνταξη χηρείας συνεχίζει να καταβάλλεται στον επιζώντα, ανεξαρτήτως ηλικιακού ορίου, για όσο διάστημα τα παιδιά είναι ανήλικα ή σπουδάζουν. Μάλιστα, αν ο δικαιούχος συμπληρώσει τα 55 πριν τα παιδιά ενηλικιωθούν ή τελειώσουν τις σπουδές τους, τότε θα χάσει προσωρινά τη σύνταξη όταν τα παιδιά γίνουν 18 ή 24, αλλά θα την ξαναπάρει διά βίου στα 67.

Το ίδιο συμβαίνει και όταν τα παιδιά είναι άγαμα και ανίκανα για κάθε εργασία ή ο επιζών σύζυγος είναι ανίκανος για κάθε εργασία με ποσοστό 67% και άνω. Προσοχή. Και στον δημόσιο τομέα η ανικανότητα εξετάζεται εάν υπάρχει κατά τον χρόνο θανάτου και όχι μεταγενέστερα αυτού.
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι για όσους ή όσες λαμβάνουν συντάξεις χηρείας και η ηλικία τους είναι κάτω του ορίου, πρέπει να γνωρίζουν ότι θα υποστούν και οριστική διακοπή και στο Μέρισμά τους από το Μετοχικό Ταμείο...




Πηγή : newsbomb.gr




Με 13 μονάδες μπροστά η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ



Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR:

ΝΔ 27,2 (26,1%)

ΣΥΡΙΖΑ 14,2 % (14,7%)

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 7 (7,5%)

ΠΑΣΟΚ 6,9 (6,1%)

ΚΚΕ 6,8 (6,1%)

ΑΝΕΛ 2,3% (2,4%)

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ   2,3% (2,7%)

ΠΟΤΑΜΙ 2,1% (1,5%)

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2,1% (2,4%)

ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 6,1%

ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ 9,8%

ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ 1,7%

ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ-ΑΠΟΧΗ 11,5% .

EΚΤΙΜΗΣΗ ΨΗΦΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ-ΑΠΟΧΗ         

Στην  εκτίμηση ψήφου χωρίς λευκό-άκυρο-αποχή, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αυξάνεται κι άλλο, στις 14,7 ποσοστιαίες μονάδες.

Συγκεκριμένα, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής (σε παρένθεση επίσης τα ποσοστά στην προηγούμενη δημοσκόπηση της MRΒ τον Δεκέμβριο του 2016):


ΝΔ 30,7% (29,6%)

ΣΥΡΙΖΑ 16 % (16,7%)

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 7,9% (8,5%)

ΠΑΣΟΚ 7,8 (6,9%)

ΚΚΕ 7,7 (6,9%)

ΑΝΕΛ 2,6% (2,7%)

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ   2,6% (3,1%)

ΠΟΤΑΜΙ 2,4% (1,7%)

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2,4% (2,7%)

ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 6,9%

ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ - ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ 13 %

Γενικευμένο είναι το αίσθημα απαισιοδοξίας των πολιτών, αφού στον λεγόμενο «Δείκτη αισιοδοξίας» το 90% πιστεύει ότι τα πράγματα πάνε αρκετά/πολύ άσχημα. 

Στην ερώτηση να απορρίψει η κυβέρνηση τα νέα μέτρα ή να τα αποδεχθεί, το 55% απαντά να μην τα δεχθεί, έστω κι αν αυτό οδηγήσει σε ρήξη. 

Στο ερώτημα, όμως, αν θέλουν παραμονή στο ευρώ το 59% απαντά ότι επιθυμεί παραμονή. 

Στο ερώτημα αν πιστεύουν ότι θα κλείσει η αξιολόγηση μόλις το 20% πιστεύει ότι πρέπει να κλείσει πάση θυσία. Το 28% που χαρακτηρίζετε «παγιδευμένοι» είναι αυτοί που λένε ας κλείσει η αξιολόγηση με μέτρα, αν δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.


Το 59% θεωρεί ότι θα γίνουν εκλογές μέσα στο 2017. 

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκο Μητσοτάκης, ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά, τρίτος έρχεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και στην τέταρτη θέση είναι ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Στην καταλληλότητα για το αξίωμα του πρωθυπουργού προηγείται με 33,1% ο κ.Μητσοτάκης, έναντι 18,1 του κ.Τσίπρα με τον «κανένα» να απέχει και από τους δύο στην πρώτη θέση. Στην ικανότητα διακυβέρνησης η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ.