Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Το Ισλάμ είναι μια μάστιγα που θα κατασπαράξει την ανθρωπότητα



Τον Μάιο του 2013 είχε δημοσιευθεί στα site το παρακάτω άρθρο με τίτλο " Το Ισλάμ είναι μια μάστιγα που θα κατασπαράξει την ανθρωπότητα" από τον Κώστα Βουκελάτο, η αναδημοσίευση του σήμερα 2μιση χρόνια μετά είναι επίκαιρη για το πώς άρχισαν όλα και δυστυχώς για το πώς εξελίσσονται.


Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος
Μάιος 2013

Τούρκοι, Τσετσένοι και Σαλαφιστές Ισλαμιστές έσφαξαν προχθές ένα ολόκληρο χωριό ορθόδοξων στην Συρία και γιατί;

Για να ξεπλύνουν την ήτα που υπέστησαν στην Κουσέιρ της Συρίας, ισλαμιστές  δήθεν επαναστάτες που μάχονται κατά του καθεστώτος Ασάντ, βάρβαροι αποτελούμενοι από δολοφόνους μισθοφόρους Τούρκους, Τσετσένους και όπως ακούγεται Ευρωπαίων που έχουν ασπαστεί το Ισλάμ έσφαξαν ένα ολόκληρο χριστιανικό χωριό αθώων.

Προφανώς βασιζόμενοι πάνω στους στίχους του Κορανίου που μόνοι τους ερμηνεύουν όπως αυτοί θέλουν θέλω να πιστεύω :

«Και γιατί να μη πολεμήσετε υπέρ του ΑΛΛΑΧ και για τους αδύνατους, και για τους αδικημένους που είναι και άποροι άνδρες και γυναίκες και παιδιά που κραυγάζουν; “Κύριε μας! Σώσε μας απ’ αυτό το χωριό που οι κάτοικοι του είναι άδικοι, και στείλε μας, από κοντά Σου, κάποιον προστάτη, κάποιον υποστηρικτή.» ( Κοράνι 4:75)

Ξεκλήρισαν όλο το χωριό al-Duvair στα σύνορα Συρίας με τον Λίβανο και έσφαξαν με μανία ηλικιωμένους, γυναίκες και παιδιά πολλά από αυτά νεογέννητα για να εκδικηθούν την ήττα τους.

Προφανώς στηριζόμενοι πάνω στους στίχους του Κορανίου όπως αυτοί ερμηνεύουν θέλω να πιστεύω :

«Πολεμάτε τους ώσπου να μην σας καταδιώξουν στην ειδωλολατρία και να υπερισχύσει η Πίστη στον ΑΛΛΑΧ. Αν όμως σταματήσουν τη δράση τους, τότε μην κάνετε πόλεμο παρά ενάντια στους αδίκους» ( Κοράνι 2:193)

Οι ένοπλοι αντάρτες που συνεργάζονται με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) εισέβαλαν στο χωριό και το πλημμύρισαν στο αίμα, πριν προλάβει να επέμβει ο συριακός Στρατός για να γλιτώσει τον κόσμο.

350 δήθεν επαναστάτες μαζί με μισθοφόρους Ισλαμιστές μπήκαν στο χωριό άρχισαν να σπάνε πόρτες και πυροβόλησαν μέσα στα σπίτια αδιακρίτως, δεν τους έφτασε όμως αυτό, όσοι τόλμησαν να γλιτώσουν τους πήγαν στην πλατεία και τους εκτέλεσαν μέχρι τον τελευταίο.

Το μόνο που πρόλαβε να κάνει ο Συριακός στρατός ήταν να προλάβει όσους κακοποιούς μπορέσει και να σκοτώσει μόνο δέκα από τους μισθοφόρους, η καταμέτρηση των θυμάτων του χριστιανικού χωριού δεν έχει αρχίσει ακόμα για να ανακοινωθεί επίσημα ο αριθμός των αθώων θυμάτων από τα χέρια άνανδρων κακοποιών Ισλαμιστών.

Φαίνεται ότι αυτά τα καθάρματα ξέχασαν την σελίδα στο Κοράνι τους που λέει : «Και να πολεμάτε για χάρη του ΑΛΛΑΧ όσους σας πολεμούν, αλλά μην ξεπερνάτε τα όρια, γιατί ο ΑΛΛΑΧ δεν αγαπά τους παραβάτες.» (Κοράνι 2:190)

Από το 2011 στην Συρία Χιλιάδες Χριστιανοί έχουν σκοτωθεί με απάνθρωπο τρόπο από τους ισλαμιστές αντάρτες, γιατί όπως συζητείται έντονα στην Ευρώπη ο εμφύλιος δήθεν απελευθερωτικός πόλεμος είναι ένα καλά οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης του Χριστιανικού στοιχείου στην περιοχή για να γίνει η Συρία πλήρως ισλαμικό κράτος.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που επιθυμούν διακαώς την πτώση του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ. Ο Άσαντ ως Αλεβίτης δεν είναι φανατικός μουσουλμάνος και είναι ανεκτικός προς τους Χριστιανούς άρα θεωρείται από τους Ισλαμιστές ένα μεγάλο εμπόδιο για την εγκαθίδρυση ενός ακόμη Ισλαμικού κράτους στην περιοχή.

Αυτό το γεγονός απλά θα προστεθεί στα εγκλήματα των ισλαμιστών ανά τον κόσμο τα οποία είναι πολλά και θα γίνουν περισσότερα γιατί η άθλια αυτή θρησκεία αυτό πρεσβεύει και σε αυτό προτρέπει τους πιστούς της να σκοτώνουν τους άπιστους μη ισλαμιστές σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο.

Η ανταμοιβή για όσους σκοτώσουν και εκτελέσουν, ρύζι και μέλι στον ψεύτικο παράδεισο που έχουν κατασκευάσει και μεταδίδουν στους άβουλους που χρησιμοποιούν για στρατιώτες και ανάμεσα τους ανήλικα παιδάκια που γίνονται ανθρώπινες βόμβες για να εξυπηρετήσουν μια αιμοσταγή θρησκεία.

Όσο περνάνε τα χρόνια οι γυναίκες των ισλαμιστών γεννάνε σαν κουνέλες και ποντίκια και σε συνδυασμό με την υπογεννητικότητα που μαστίζει την Ευρώπη και την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση ισλαμιστών σε όλα τα εδάφη της Ευρώπης και της Αμερικής, θα κυριαρχήσουν με σχέδιο τα επόμενα 50 χρόνια χρησιμοποιώντας πάντα την βία γιατί ερμηνεύουν το κοράνι όπως θέλουν οι ηγέτες τους και όπως τους συμφέρει.



Προς επώδυνο συμβιβασμό για κόκκινα δάνεια & 1η κατοικία




Μετά από άλλο ένα τετ α τετ το βράδυ της Παρασκευής, Τσακαλώτος και Σταθάκης ετοιμάζονται για άλλο ένα ραντεβού με το Κουαρτέτο το μεσημέρι του Σαββατου, στο οποίο- σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία.


Ο χρόνος εξάλλου πιέζει. Μέχρι τις αρχές της εβδομάδας πρέπει να συγκληθεί το EuroWorking Group ώστε να ανάψει πράσινο φως για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ και κυρίως την μεταφορά των 10 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από το ESM στο ΤΧΣ.

Για να συγκληθεί το EuroWorking Group, θα πρέπει οι επικεφαλής των Θεσμών  να συντάξουν την «έκθεση συμμόρφωσης» δηλαδή την αξιολόγηση των νομοθετημένων μέτρων από το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων και τις μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Και για να ολοκληρωθεί αυτή η «έκθεση συμμόρφωσης» θα πρέπει να συμφωνηθεί και να αποσαφηνιστεί σε όλο το εύρος της η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια.

Κόκκινα δάνεια το μεγάλο αγκάθι

Το μεγαλύτερο αγκάθι παραμένει το ζήτημα των κόκκινων δανείων και της προστασίας της πρώτης κατοικίας και συγκεκριμένα το εισοδηματικό, το κριτήριο της αξίας της κύριας κατοικίας αλλά και το κριτήριο της συνολικής περιουσίας.

Η ελληνική πλευρά δεν θέλει να υποχωρήσει σε μια λύση που θα καλύπτει το 25% - 30% των δανειοληπτών όπως ζητούν οι εκπρόσωποι των δανειστών.  

 Οπως  αποκάλυψε το MNI στηριζόμενο σε έγγραφα από όσα συζητήθηκαν στα πρόσφατα σε EWG, Eurogroup  η  προστασία δεν θα ξεπερνά το 30% των δανειοληπτών καθώς δεν απορρίφθηκε μόνο η πρόταση της Αθήνας αλλά και η σχετική πρόταση της Κομισσιόν.

Μετά το 2016 εκτός 100 δόσεων με μια μέρα καθυστέρηση.

Όσον αφορά τέλος, στο θέμα των 100 δόσεων και πότε ο φορολογούμενος «βγαίνει» από τη ρύθμιση αυστηροποιείται εντός του 2016 το πλαίσιο.
 
Κάθε εξάμηνο θα μειώνεται το όριο των 30 ημερών κατά 15 ημέρες έτσι ώστε στο τέλος του 2016 όποιος καθυστερεί έστω και μια μέρα την καταβολή της δόσης να χάνει την ρύθμιση.

Η απαίτηση των δανειστών ήταν για απώλεια της ρύθμισης την επόμενη κιόλας ημέρα της μη καταβολής μιας τρέχουσας φορολογικής υποχρέωσης.

Ο γόρδιος δεσμός του ΦΠΑ λύνεται με επιβολή τέλους στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ  

Για το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι η λύση έχει βρεθεί: θα επιβληθεί εισφορά πέντε λεπτών του ευρώ σε κάθε στήλη των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ μέτρο που μπορεί να αποφέρει περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ και ουσιαστικά να καλύψει την «τρύπα» από τη μη επιβολή του ΦΠΑ σε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία.


Πότε θα έρθουν για ψήφιση στη Βουλή    

Σύμφωνα με πληροφορίες το πολυνομοσχέδιο με τις νέες ρυθμίσεις θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα . Η κυβέρνηση  δεν θα ήθελε η Βουλή να συνεδριάζει με διαδικασίες κατεπείγοντος, ώρες πριν από τον εορτασμό της επετείου της 17ης Νοέμβρη.

Οι επικεφαλής των δανειστών (ΕΚΤ, Κομισιόν, ΔΝΤ, ESM) έχουν προγραμματίσει να παραμείνουν στην Αθήνα και την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς θα πρέπει να προετοιμαστεί το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων.


Πηγή : Κέρδος


Μεϊμαράκης: Το όνομα της ΝΔ δεν αλλάζει, ο πυρσός θα επιστρέψει



«Να ξέρετε ότι το όνομα με μένα δεν αλλάζει» ξεκαθάρισε, στη διάρκεια ομιλίας του στην Καρδίτσα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, προαναγγέλλοντας, μάλιστα, πως εφόσον εκλεγεί θα επαναφέρει το χαρακτηριστικό σύμβολο της ΝΔ, τον πυρσό.

Το όνομα θα παραμείνει Νέα Δημοκρατία και η ιστορία θα συνεχίσει με Νέα Δημοκρατία, είπε χαρακτηριστικά.

«Στο μυαλό μου έχω, στο συνέδριο του κόμματος να επαναφέρω το σύμβολο, τον πυρσό, και να ανάψουμε τη δάδα όλοι μαζί για να τιμήσουμε την ιστορία μας» πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος μετέχει σε μάχη ιδεών «και για τις ιδέες δίνεις μάχη ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, γενιάς».

«Να ξέρετε ότι υπήρξα ΟΝΝΕΔίτης και 'μια φορά ΟΝΝΕΔίτης, για πάντα ΟΝΝΕΔίτης'», επισήμανε ο κ. Μεϊμαράκης.



Πηγή


Γαλλία: Κλειστός ο Πύργος του Αιφελ, η Οπερα, το Λούβρο, η Ντίσνεϊ



Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας τα μουσεία στην περιοχή του Παρισιού, μετά τις χθεσινοβραδινές τρομοκρατικές επιθέσεις που προκάλεσαν σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής τον θάνατο 128 ανθρώπων.

"Σήμερα θα παραμείνουν κλειστά τα δημόσια πολιτιστικά ιδρύματα" στην περιοχή του Παρισιού, αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού σε ανακοίνωσή του.

Η Όπερα του Παρισιού ματαίωσε όλες τις εκδηλώσεις της για σήμερα και η Φιλαρμονική θα παραμείνει και αυτή κλειστή για όλο το Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσαν τα δύο δημόσια ιδρύματα στην ιστοσελίδα τους.

Το Ανάκτορο των Βερσαλλιών, όπως και το Μουσείο του Λούβρου και άλλα μουσεία άνοιξαν τις πύλες τους νωρίς σήμερα το πρωί προτού λάβουν στη συνέχεια μέτρα και αποφασίσουν να κλείσουν τις πύλες τους.

Επίσης και η Disneyland Paris θα παραμείνει σήμερα κλειστή σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τα θύματα των χθεσινοβραδινών επιθέσεων. "Λόγω της σοβαρότητας των γεγονότων που σημειώθηκαν στη Γαλλία και σε αλληλεγγύη προς την γαλλική κυβέρνηση και τα θύματα αυτών των αποτρόπαιων επιθέσεων, η Disneyland Paris αποφάσισε να μην ανοίξει σήμερα Σάββατο 14 Νοεμβρίου".
Μετά την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης από τις αρχές, η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό είχε ανακοινώσει κατά τη διάρκεια της νύχτας το κλείσιμο των δημόσιων χώρων της πρωτεύουσας, κυρίως των μουσείων και των αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς ματαιώθηκαν και όλοι οι αγώνες που προβλεπόταν να γίνουν σήμερα και αύριο στην περιοχή του Παρισιού.
Την ίδια ώρα πολλοί είναι αυτοί στο Παρίσι που αναζητούν τους δικούς τους που αγνοούνται μέσω Twitter, ενώ και το υπουργείο Εσωτερικών δημιούργησε γι'αυτόν τον σκοπό μια επίσημη διεύθυνση στο Ίντερνετ.

Πολλοί αναρτούν ανακοινώσεις για τους δικούς τους που αγνοούνται ήδη από τις πρώτες ώρες της χθεσινής νύχτας με την ετικέτα #rechercheParis.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται το μήνυμα ενός πατέρα που "δεν έχει νέα" από την κόρη του Λολά, η οποία βρισκόταν στο Μπατακλάν, όπου μια συναυλία μετατράπηκε σε σφαγή, όπως και αυτό μιας αδελφής που γράφει απλώς "δεν έχω νέα από τον αδελφό μου". Στην πλειοψηφία τα μηνύματα αυτά συνοδεύονται και από φωτογραφίες των αγνοουμένων.

Άλλα μηνύματα στο Twitter ανακοινώνουν επίσης καλές ειδήσεις για τον εντοπισμό αγαπημένων προσώπων κι άλλα αποτελούν ευχαριστίες προς τους χρήστες του Διαδικτύου που βοήθησαν για να βρεθούν. "Ευχαριστώ όλους για τα RT (retweets), η Αλίς Κ. είναι ζωντανή!".

Την ίδια ώρα το υπουργείο Εσωτερικών άνοιξε επίσημο λογαριασμό στην διεύθυνση: https://www.securite.interieur.gouv.fr/.

"Μετά τα πρόσφατα γεγονότα, οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να φανεί χρήσιμη για να προοδεύσει η έρευνα, να αναγνωριστούν τα θύματα και να προληφθούν νέες ενέργειες", επισημαίνει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωσή του.

Οι επισκέπτες μπορούν "να δηλώσουν μια εξαφάνιση" να αναρτήσουν ένα μήνυμα με φωτογραφία για την αναζήτηση κάποιου προσώπου ή να "καταθέσουν μια μαρτυρία" ανωνύμως. Στην συνέχεια θα επικοινωνήσει μαζί τους "γρήγορα ένα μέλος της δικαστικής αστυνομίας", δεσμεύεται η γαλλική αστυνομία.


Πηγή : imerisia.gr


Άνοιξε μετά από έξι ώρες το North Terminal στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ στο Λονδίνο



Είχε κλείσει από τις 12 το μεσημέρι για λόγους ασφαλείας και είχε εκκενωθεί από τους επιβάτες - Άγνωστο ακόμα αν υπήρξαν κάποια αξιόλογα ευρήματα από τις αρχές ασφαλείας

Τέλος στην εκκένωση του North Terminal του αεροδρομίου του Γκάτγουικ μετά από έξι ώρες. Οι αρχές ασφαλείας έδωσαν και πάλι το αεροδρόμιο στο κοινό, έχοντας ερευνήσει τους χώρους, και χωρίς να δώσουν κάποια πληφορορία, ούτε να επιβεβαιώσουν πληροφορίες που διέρρευσαν νωρίτερα ότι είχαν συλλάβει έναν Γάλλο που είχε στην κατοχή του όπλο.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης ο συναγερμός ενεργοποιήθηκε στις 12 το μεσημέρι για «λόγους ασφαλείας» χωρίς μέχρι στιγμής να έχει διευκρινιστεί ο ακριβής λόγος.

Τα ξένα media μετέδωσαν εικόνες από ειδικές μονάδες που έχουν φτάσει για να ελέγξουν ύποπτο αντικείμενο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε.

Νωρίτερα πληροφορίες που μετέδωσε ο Independent αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί έκαναν λόγο για έναν άνδρα που έχει συλληφθεί γιατί είχε στην κατοχή του ένα όπλο. Αλλες - επίσης ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες- μιλούσαν για εντοπισμό μιας χειροβομβίδας σε χειραποσκευή

Οι πρώτες φωτογραφίες έξω από το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της βρετανικής πρωτεύουσας είναι χαρακτηριστικές:





Πηγή : protothema.gr


Ένας δράστης του Stade de France ήταν στην Λέρο τον Οκτώβρη!



Το κουβάρι του μακελειού στο Παρίσι αρχίζει να ξετυλίγεται και φαίνεται πως έχει και χρώμα... ελληνικό. Όπως είχε αποκαλυφθεί νωρίτερα, οι γαλλικές αρχές απευθύνθηκαν στις ελληνικές, με ένα συγκεκριμένο ερώτημα: Αν δύο συγκεκριμένα άτομα είχαν περάσει από την χώρα μας.

Αυτό τελικά φαίνεται πως επιβεβαιώνεται. Όπως αναφέραμε νωρίτερα, πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τόνιζαν πως οι ελληνικές αρχές είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες άλλων ξένων χωρών, σε επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών και ήδη έχουν αναλάβει δράση σε ότι αφορά άτομα που ενδεχομένως να έχουν σχέσεις με τζιχαντιστές.

Ειδικότερα, οι γαλλικές υπηρεσίες είχαν ζητήσει από τις ελληνικές αρχές να ελέγξουν αν έχουν περάσει απο την χώρα μας δύο συγκεκριμένα άτομα, που τους απασχολούν στο πλαίσιο των ερευνών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Οι καρποί των ερευνών απέδωσαν
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένας από τους δράστες των επιθέσεων που σημειώθηκαν έξω από το Stade de France, είχε περάσει από την χώρα μας και συγκεκριμένα από την Λέρο, στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ο άνδρας αυτός είχε βρεθεί στη Λέρο μαζί με άλλους 70 παράτυπους μετανάστες. Είχε καταγραφεί μαζί με τους υπόλοιπους και από εκεί είχε φύγει προς την Ειδομένη...

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι ενέργειες έγιναν βάσει σχεδίου, ενώ εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως η καταγραφή των στοιχείων του συγκεκριμένου ατόμου (και των υπόλοιπων) στη Λέρο έγινε με τα πρώτα μηχανήματα ταυτοποίησης και καταγραφής που είχαν φτάσει στην Ελλάδα από τη Γερμανία.



Υπενθυμίζεται ότι οι γαλλικές υπηρεσίες έχουν στείλει από το μεσημέρι τον αριθμό του συριακού διαβατηρίου που βρέθηκε στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος, καθώς και ένα δακτυλικό αποτύπωμα δεύτερου τρομοκράτη, με το αίτημα να εξεταστεί από τις ελληνικές αρχές, αν έχουν περάσει από την Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Τόσκας, ο κάτοχος του συγκεκριμένου διαβατηρίου, είχε περάσει από την Λέρο στις 3/10/2015 όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα.
«Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος», διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός.

Η ΕΛ.ΑΣ, μαζί με την απάντηση έστειλε στην Γαλλία και τα δακτυλικά αποτυπώματα του ατόμου που πέρασε με το εν λόγω διαβατήριο από την Λέρο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο, ή κάποιον άλλον που χρησιμοποιούσε το διαβατήριο.
Σε ότι αφορά το δεύτερο άτομο για το οποίο ζητούν πληροφορίες οι Γάλλοι, η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν και αυτό έχει περάσει από την Ελλάδα.

Οι υπόλοιποι δράστες

Την ίδια ώρα, γαλλικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως ένας από τους δράστες της επίθεσης στο Bataclan αναγνωρίστηκε πως είναι Γάλλος εξτρεμιστής, γνωστός στις γαλλικές αρχές, τον οποίο αναγνώρισαν από τα αποτυπώματά του. Σύμφωνα δε με τη Liberation, στα πτώματα των καμικάζι αυτοκτονίας στο Stade de France βρέθηκαν Αιγυπτιακά και Συριακά διαβατήρια. Κανένας από τους δυο δράστες δεν έχει αναγνωριστεί επισήμως.

Το "συριακό σενάριο" είναι ένα απ' αυτά που εξετάζουν οι ερευνητές, δήλωσαν οι πηγές κοντά στις έρευνες, οι οποίοι ελέγχουν τα στοιχεία σε συνεργασία με ξένες υπηρεσίες πληροφοριών, κυρίως ευρωπαϊκές.

Επιβεβαίωση Τόσκα

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, με ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του newsit.gr.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: "Σχετικά με την υπόθεση του Συριακού διαβατηρίου που βρέθηκε στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος. Ανακοινώνουμε ότι ο κάτοχος του διαβατηρίου, είχε περάσει από την Λέρο στις 3/10/2015 όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα.

Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος. Θα συνεχίσουμε την επίπονη και επίμονη προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια της χώρας μας και της Ευρώπης, επιμένοντας στην πλήρη ταυτοποίηση των διερχόμενων μέσω του προσφυγικού ρεύματος".



Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
newsit.gr


Ασφαλιστικό: Οι 550.000 συντάξεις που μπαίνουν στο στόχαστρο



Εκτός της συνεδρίασης της πολιτικής γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ το ασφαλιστικό λόγω εκτάκτου κολλήματος. Δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια τα στοιχεία του Ήλιος. Πώς το κύμα συνταξιοδοτήσεων ανέτρεψε τα δεδομένα.
Οι 550.000 συντάξεις που μπαίνουν στο στόχαστρο-Δεν έγινε συζήτηση στην ΠΓ

Γολγοθά καλείται να ανέβει η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό. Η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν ασχολήθηκε με το θέμα λόγω εκτάκτου κολλήματος, αλλά η ώρα των αποφάσεων πλησιάζει.

Τα... μαντάτα από μια σειρά στοιχεία που φθάνουν στην οδό Σταδίου 29 δεν είναι καθόλου ικανοποιητικά. Πριν από λίγες ημέρες δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού που έδειξαν κατάρρευση των εσόδων στο 9μηνο, ενώ χθες, ανήμερα της πανεργατικής απεργίας, με αιχμή τις επιχειρούμενες ανατροπές στο συνταξιοδοτικό, δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος Ήλιος που δείχνουν ότι η εδώ και 5 χρόνια μνημονιακή πολιτική έχει οδηγήσει πραγματικά σε συντάξεις πείνας.

Συγκεκριμένα, οι κύριες συντάξεις, προ φόρου και μετά των κρατήσεων υγειονομικής περίθαλψης και μη συμπεριλαμβανομένου του ΕΚΑΣ, κατά μέσο όρο φτάνουν στα 666,01 ευρώ τον μήνα, ενώ οι επικουρικές στα 168,57 ευρώ.

Την ίδια στιγμή και παρά τις προσπάθειες για το αντίθετο, ο φόβος κάθε φορά χειρότερων περικοπών οδήγησε χιλιάδες ασφαλισμένους λίγο πριν από την υπογραφή του μνημονίου στη συνταξιοδότηση πολύ πριν το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των 67 ή έστω των 65. Είναι οι ίδιοι βέβαια ασφαλισμένοι που ενώ πρόλαβαν και συνταξιοδοτήθηκαν νωρίτερα, ενδέχεται για αυτό να δουν τη σύνταξή τους να μειώνεται περισσότερο από τις συντάξεις των υπολοίπων, που συνταξιοδοτήθηκαν σε μεγαλύτερη ηλικία.

Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος Ήλιος για τον Ιούνιο, οι συνταξιούχοι ανήλθαν σε 2.656.390, στους οποίους μηνιαία δαπανώνται 2,35 δισ. ευρώ. Συνολικά, τον Ιούνιο πληρώθηκαν 4.554.830 συντάξεις, από τις οποίες οι 2.905.941 είναι κύριες και οι 1.648.889 επικουρικές. Οι περισσότερες κύριες συντάξεις γήρατος (776.822 ή 38,09%) κυμαίνονται από 500-1.000 ευρώ τον μήνα.

Άλλο ένα 31% των κύριων συντάξεων (551.316) που χορηγούνται είναι από 1.000-1.500 ευρώ. Αυτοί είναι πιθανότατα και ο βασικός στόχος των επερχόμενων περικοπών.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι ο φόβος του 3ου Μνημονίου είχε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκεται μετά την υπογραφή του.

Αναλυτικά, επί συνόλου 9.654 νέων συνταξιούχων τον Ιούνιο, πάνω από τους μισούς (52,88% ή 5.106 νέοι συνταξιούχοι ήταν ηλικίας κάτω των 62 ετών, που είναι το γενικό όριο συνταξιοδότησης, με 40 χρόνια προϋπηρεσίας.

Τον περασμένο Ιούνιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία χρειάστηκε να καταβάλουν 62.625.062 ευρώ για 16.508 νέες συντάξεις, συμπεριλαμβανομένων και των αναδρομικών ποσών που οφείλονταν. Μόνο το ΙΚΑ κατέβαλε 5.208 νέες συντάξεις, εκταμιεύοντας για τον σκοπό αυτό ένα ποσό της τάξης των 23.474.196 ευρώ.

Σημαντική ήταν η δαπάνη και για το ΕΤΕΑ, καθώς κλήθηκε να πληρώσει 18.110.582 ευρώ για 5.999 νέες επικουρικές συντάξεις.

Χαρακτηριστικό των 9.654 νέων συνταξιούχων είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών (29,05% ή 2.805 συνταξιούχοι) είναι ηλικίας 56-61 ετών, δηλαδή πολύ κάτω από τα γενικά όρια συνταξιοδότησης.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το σύστημα Ήλιος, διακόπηκαν τον Ιούνιο 10.409 συντάξεις, 7.188 κύριες και 3.221 επικουρικές, των οποίων η συνολική δαπάνη ανερχόταν στα 4.598.871 ευρώ.

Από το σύνολο των συνταξιούχων προκύπτει ότι 731.536 ή 27,53% είναι ηλικίας κάτω των 65 ετών. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον υψηλότερο μέσο όρο σύνταξης (1.122 ευρώ) έχουν οι 326.231 συνταξιούχοι ή 12% του συνόλου, που βρίσκονται στην ηλικιακή κατηγορία 61-65 ετών. Πάντως ο μεγαλύτερος αριθμός συνταξιούχων (436.833 άτομα ή 16% του συνόλου) προέρχονται από την κατηγορία 76-80 ετών και εισπράττουν συντάξεις 804,29 ευρώ κατά μέσο όρο.

Πιθανότατα να είναι αυτοί που, βάσει των κυβερνητικών προθέσεων, θα «προστατευθούν» από τις νέες περικοπές.

Όσο για τους πολυσυνταξιούχους, που έχουν μπει στο στόχαστρο του υπουργείου Εργασίας, από τέσσερις συντάξεις λαμβάνουν 60.945 συνταξιούχοι, πέντε συντάξεις χορηγούνται σε 14.517 δικαιούχους και έξι σε 4.797 συνταξιούχους.

Επτά συντάξεις δίνονται σε 371 συνταξιούχους, οκτώ συντάξεις λαμβάνουν 53 συνταξιούχους, ενώ υπάρχουν επτά συνταξιούχοι που έχουν εισόδημα από εννέα συντάξεις και τέσσερις συνταξιούχοι που λαμβάνουν δέκα συντάξεις.


Πηγή : euro2day.gr


Νίκες για Κουφό και Παπανικολάου



Συνέχισαν με νίκες οι Έλληνες του ΝΒΑ. Οι Νάγκετς του Κώστα Παπανικολάου επικράτησαν για ακόμη μια φορά των Ρόκετς, ενώ οι Κινγκς του Κώστα Κουφού επιβλήθηκαν των Νετς.

Θετικά αποτελέσματα για τους Έλληνες που αγωνίστηκαν τα ξημερώματα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

"Όργια" Κάζενς, καλός ο Κουφός
Ο ΝτεΜάρκους Κάζενς οργίασε απέναντι στους Νετς πετυχαίνοντας 40 πόντους, ενώ μάζεψε και 13 ριμπάουντ, ενώ ο Ρέιτζον Ρόντο έκανε ένα ακόμη τριπλ-νταμπλ με 23 πόντους, 14 ασίστ και 10 ριμπάουντ και οι Κινγκς επιβλήθηκαν με 111-109. Ο δικός μας Κώστας Κουφός είχε καλή παρουσία σε 18'35" με 5 πόντους, 7 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και 1 λάθος.

Σακραμέντο Κινγκς-Μπρούκλιν Νετς 111-109

Κάζενς 40 (13 ριμπ.), Ρόντο 23 (14 ασίστ, 10 ριμπ.), ΜάκΛεμορ 14, Μπελινέλι 14-Τζακ 21 (12 ασίστ), Λόπεζ 17 (10 ριμπ.), Γιανγκ 16, Μπογκντάνοβιτς 15, Τζόνσον 14.

Νικητές ξανά οι Νάγκετς
Οι Νάγκετς νίκησαν ξανά τους Ρόκετς, αυτή τη φορά στο Pepsi Center με 107-98. Ο Κώστας Παπανικολάου έπαιξε μόλις 3'51" έχοντας απολογισμό 0/1 τρίποντο, 1 ριμπάουντ και 1 λάθος απέναντι στην πρώην ομάδα του. Κορυφαίοι για τους νικητές ο Ντανίλο Γκαλινάρι που πέτυχε τους 18 από τους 27 πόντους του στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Γουίλ Μπάρτον πρόσθεσε άλλους 26.

Ντένβερ Νάγκετς-Χιούστον Ρόκετς 107-98

Γκαλινάρι 27, Μπάρτον 26, Φαρίντ 14 (11 ριμπ.), Νέλσον 13, Χίκσον 10, Μουντιάι 2 (11 ασίστ)-Χάρντεν 28, Τζόουνς 23, Αρίζα 13, Χάουαρντ 12 (10 ριμπ.).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:
Νιου Γιορκ Νικς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 84-90

Άντονι 24, Αφλάλο 14, Πορζίνγκις 11, Καλντερόν 10-Τζέιμς 31, Γουίλιαμς 20, Μοζγκόφ 11, Λοβ 7 (11 ριμπ.), Τόμπσον 4 (10 ριμπ.).

Σικάγο Μπουλς-Σάρλοτ Χόρνετς 102-97

Μπάτλερ 29, Γκασόλ 19 (13 ριμπ.), Γκίμπσον 12, Μουρ 11, Ρόουζ 10, Νοά 3 (18 ριμπ.)-Μπατούμ 28, Λαμπ 15, Γουίλιαμς 14, Γουόκερ 13.

Μπόστον Σέλτικς-Ατλάντα Χοκς 106-93

Τόμας 23 (10 ασίστ), Τζόνσον 19, Όλινικ 15, Κράουντερ 13, Σάλιντζερ 10 (10 ριμπ.)-Μίλσαπ 14, Χόρφορντ 13, Μπέιζμορ 12, Κόρβερ 11, Σεφολόσα 10, Σρέντερ 10.

Ιντιάνα Πέισερς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 107-103

Τζορτζ 29, Έλις 24, Μαϊνμί 12, Ρόμπινσον 11-Γουίγκινς 26, ΛαΒίν 26, Τάουνς 12, Μπιέλιτσα 10, Μίλερ 10.

Ορλάντο Μάτζικ-Γιούτα Τζαζ 102-93

Φουρνιέ 21, Χάρις 19 (13 ριμπ.), Βούτσεβιτς 16, Πέιτον 16, Γκόρντον 10-Μπερκ 16, Χέιγουορντ 16, Μπερκς 11.

Τορόντο Ράπτορς-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 100-81

Βαλαντσιούνας 20 (10 ριμπ.), Λάουρι 20, ΝτεΡόζαν 15 (11 ασίστ), Κάρολ 11, Πάτερσον 10-Γκόρντον 30, Χόλιντεϊ 19, Αζανσά 10.

Μέμφις Γκρίζλις-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 101-100

Γκασόλ 31, Ράντολφ 15, Γκριν 14, Κόνλεϊ 11, Τσάλμερς 11-ΜακΚόλουμ 26, Αμίνου 16, Κράμπε 12, Λίλαρντ 11, Χάρκλες 10.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Φιλαδέλφεια 76ερς 102-85

Γουέστμπρουκ 21 (11 ασίστ, 17 ριμπ.), Γουέιτερς 14, Καντέρ 13, Μόροου 12, Ιμπάκα 11-Γουντ 15, Νόελ 13 (11 ριμπ.), Στάουσκας 11, Σάμπσον 11, ΜακΚόνελ 10.

Ντάλας Μάβερικς-Λος Άντζελες Λέικερς 90-82

Πατσούλια 18 (16 ριμπ.), Γουίλιαμς 13, Πάουελ 10 (12 ριμπ.), Νοβίτσκι 9-Κλάρκσον 21, Μπράιαντ 19, Γουίλιαμς 10, Ραντλ 6 (10 ριμπ.), Μπας 7 (10 ριμπ.).


Πηγή


Η επόμενη μέρα βρίσκει την Ευρώπη βαριά τραυματισμένη



Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ έκανε λόγο για «πράξη πολέμου» και προσπαθεί να οχυρώσει τη χώρα του, η οποία δικαιολογημένα δεν έχει ακόμη προλάβει να δει τη σοβαρότητα των πληγών που άνοιξε το συντονισμένο μπαράζ επιθέσεων τη νύχτα της 13ης Νοεμβρίου.

Όμως το βέβαιο είναι πως μετά το μακελειό στην καρδιά της Γαλλίας ξημέρωσε μια διαφορετική μέρα για την Ευρώπη.



Στη γαλλική πρωτεύουσα συναντά κανείς πάνοπλους αστυνομικούς και στρατιώτες, λουλούδια σε πολλά σημεία, σημαίες μεσίστιες, σοκαρισμένους υπουργούς στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Σύμφωνα με το Reuters η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις. Την είχε καταδείξει στο διάγγελμά του και ο Γάλλος πρόεδρος ενώ από την πρώτη στιγμή τζιχαντιστικές οργανώσεις «πανηγύριζαν» για τη νίκη του ΙΚ επί της Δύσης.

Οι διαδηλώσεις απαγορεύθηκαν στο Παρίσι και τα προάστιά του έως την Πέμπτη το μεσημέρι, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της γαλλικής πρωτεύουσας  καθώς όλο το βάρος πέφτει στην εγγύηση της ασφάλειας, στον απόηχο των φονικών επιθέσεων.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς έκρινε ότι είναι «περισσότερο απαραίτητο από ποτέ» να υπάρξει ένας «συντονισμός του διεθνούς αγώνα κατά της τρομοκρατίας», μετά τις χθεσινοβραδινές αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.
«Τώρα είναι περισσότερο απαραίτητο από ποτέ, υπό τις συνθήκες που γνωρίζουμε, να συντονίσουμε τον διεθνή αγώνα κατά της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός από τη Βιένη, πριν από την έναρξη της διεθνούς διάσκεψης για την Συρία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην αυστριακή πρωτεύουσα.

«Ένας από τους στόχους της σημερινής συνόδου στη Βιένη είναι ακριβώς να δούμε συγκεκριμένα πως μπορούμε να ενισχύσουμε κι άλλο τον διεθνή συντονισμό στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους», πρόσθεσε ο Φαμπιούς.



Περίπου 20 χώρες μετέχουν στην σύνοδο που διεξάγεται σήμερα στη Βιένη. Μεταξύ των συμμετεχόντων βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ. Οι συνομιλίες στην αυστριακή πρωτεύουσα αποσκοπούν στην εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στη σύγκρουση στη Συρία.

Σε μια πρώτη αντίδραση στις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, και έπειτα από τις δηλώσεις καταδίκης και την έκφραση αλληλεγγύης προς το γαλλικό λαό εκ μέρους της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Αυστρίας, οι αρχές της χώρας αυξάνουν προληπτικά τα μέτρα ασφαλείας.
Τα μέτρα έχουν προληπτικό χαρακτήρα και συνδέονται με τη τέταρτη Σύνοδο Κορυφής για τη Συρία, που πραγματοποιείται από σήμερα στη Βιέννη, ενώ οι αυστριακές αρχές βρίσκονται σε επαφή με τις αρχές ασφαλείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Εξάλλου και η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει περιορισμούς στις πτήσεις από τη Μόσχα προς το Παρίσι, δήλωσε ο Αλεξάντρ Νεράντκο, ο επικεφαλής της Rosaviatsiya, της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Την ίδια ώρα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τόνιζε πως οι επιθέσεις στο Παρίσι «δικαιολογούν» την εντατικοποίηση του αγώνα εναντίον ένοπλων ριζοσπαστικών οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος ή το Μέτωπο αλ-Νόσρα.


Πηγή : ethnos.gr


Η δωρεά μυελού και αίματος είναι δώρο ζωής





Αρνητικό δεδομένο για τη χώρα μας το ότι υπάρχουν εγγεγραμμένοι λιγότεροι από 50.000 εθελοντές δότες μυελού, σε αντίθεση με την Κύπρο, που διαθέτει περισσότερους από 110.000 δότες, τη στιγμή που ο πληθυσμός της Ελλάδας είναι περίπου 10 φορές μεγαλύτερος. Ουραγός είναι η χώρα μας και σε δότες αίματος και ομφάλιου αίματος, ενώ μέχρι πρότινος διεκδικούσαμε την πρώτη θέση στη φύλαξη ομφάλιου αίματος σε ιδιωτικές τράπεζες.

Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα

Η αλλογενής μεταμόσχευση μπορεί κυριολεκτικά να σώσει τη ζωή ασθενών, που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, όπως λευχαιμία, απλαστική αναιμία, μεσογειακή αναιμία.

«Πάρε μέρος στην αλυσίδα, γίνε κι εσύ εθελοντής δότης»

Με το σύνθημα «Πάρε μέρος στην αλυσίδα, γίνε κι εσύ εθελοντής δότης», η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία ξεκίνησε το Μάιο του 2010, εκστρατεία ενημέρωσης* του κοινού και αφύπνισης της συλλογικής συνείδησης της κοινωνίας για θέματα που αφορούν τον εθελοντισμό και ειδικότερα την προσφορά αίματος, αιμοποιητικών κυττάρων και ομφάλιου αίματος για τους ασθενείς που πάσχουν από αιματολογικά νοσήματα.

Κατά τη διάρκεια της πενταετούς αυτής δράσης, υπήρξαν πολλοί υποστηρικτές, συνοδοιπόροι, που μοιράστηκαν το όραμα και την προσπάθεια και έγιναν στην «κρίκοι στην αλυσίδα».

Τα δεδομένα αλλάζουν στη χώρα μας κι αυτό αποδεικνύεται από την αύξηση του αριθμού των Εθελοντών στη Δεξαμενή Δοτών, από την αύξηση των Ομφαλικών Μοσχευμάτων στις Δημόσιες Τράπεζες και κυρίως από το γεγονός ότι παύουμε σταδιακά ως χώρα να «ευεργετούμαστε» εισάγοντας μοσχεύματα από το εξωτερικό και με ικανοποίηση απαριθμούμε πλέον μοσχεύματα Ελλήνων Εθελοντών για ασθενείς στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Θεραπεύσιμα πολλά νοσήματα με τη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων

Πολλά νοσήματα, που μέχρι πρότινος είχαν μοιραία κατάληξη για τον ασθενή, όπως η λευχαιμία, μπορούν σήμερα να αντιμετωπισθούν επιτυχώς με την αντικατάσταση του μυελού των οστών του πάσχοντα με αιμοποιητικά κύτταρα, που λαμβάνονται από το μυελό ή το αίμα ενός άλλου ανθρώπου, συμβατού αδελφού ή εθελοντή δότη ή από συμβατό ομφαλικό μόσχευμα από Δημόσια Τράπεζα. Η πιθανότητα εύρεσης συμβατού με τον ασθενή αδελφού είναι μόνο 30%, γεγονός που κάνει φανερή την ανάγκη ύπαρξης μιας μεγάλης Δεξαμενής Εθελοντών Δοτών και μίας μεγάλης Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (ΟΠΑ), ώστε όλοι οι ασθενείς που χρειάζονται αλλογενή μεταμόσχευση να μπορούν να έχουν αυτή την ευκαιρία.

Στην Ελλάδα πραγματοποιούνται, σε ετήσια βάση, πάνω από 80 αλλογενείς μεταμοσχεύσεις από μη συγγενείς συμβατούς δότες. Δυστυχώς όμως, η Ελληνική Δεξαμενή έχει περιορισμένο αναλογικά αριθμό δοτών με αποτέλεσμα όλα σχεδόν τα μοσχεύματα για τους ασθενείς να προέρχονται από το εξωτερικό. Να σημειώσουμε ότι ύπαρξη μιας επαρκούς εθνικής Δεξαμενής, ανάλογης με τη σύνθεση του πληθυσμού της χώρας, αυξάνει την πιθανότητα ανεύρεσης πλήρως συμβατών δοτών και μπορεί να προσφέρει σημαντικό οικονομικό όφελος.

Ομφάλιο αίμα - πηγή αιμοποιητικών κυττάρων

Πολύτιμη πηγή αιμοποιητικών κυττάρων για αλλογενή μεταμόσχευση αποτελεί και το ομφάλιο αίμα. Από το 1993, οπότε αποδείχθηκε επιστημονικά η δυνατότητα χρήσης μη συγγενικού ομφάλιου αίματος για μεταμόσχευση, έχουν ιδρυθεί 50 δημόσιες τράπεζες παγκοσμίως σε 34 χώρες, που διαθέτουν περισσότερες από 600.000 μονάδες ομφάλιου αίματος. Διεθνώς έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 30.000 αλλογενείς μεταμοσχεύσεις με ομφάλια αίματα από Δημόσιες Τράπεζες.

Παράλληλα, άνθισε και η εμπορική εκμετάλλευση του ομφάλιου αίματος με τη δημιουργία 150 περίπου ιδιωτικών τραπεζών φύλαξης για προσωπική ή οικογενειακή χρήση. Μέχρι το 2009, πάνω από 1.000.000 ομφάλια αίματα είχαν αποθηκευθεί σε ιδιωτικές τράπεζες ενώ όπως προκύπτει από  ανεπίσημα στοιχεία που προέρχονται απο την Αμερική ελάχιστα από αυτά (λιγότερα από 100) έχουν χρησιμοποιηθεί.

Χρήση στην αναγεννητική ιατρική

Βασικό επιχείρημα υπέρ της φύλαξης των κυττάρων του ομφάλιου λώρου και του πλακούντα, σε ιδιωτικές τράπεζες, αποτελεί η ευρέως διαφημιζόμενη μελλοντική αυτόλογη χρήση τους στο πλαίσιο θεραπειών της λεγόμενης αναγεννητικής ιατρικής. Έτσι, μεγάλος θόρυβος γίνεται για τη χρήση των κυττάρων αυτών για τη θεραπεία ποικίλων νόσων όπως η άνοια, ο σακχαρώδης διαβήτης, οι καρδιοπάθειες κλπ.

Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία τεκμηριωμένη επιστημονικά απόδειξη ότι τα αιμοποιητικά κύτταρα του ομφάλιου αίματος μπορούν να διαφοροποιηθούν σε άλλους ιστούς. Επίσης, τα νοσήματα φθοράς όπως τα παραπάνω εμφανίζονται σε ηλικία 40, 50, 60 ετών και σύμφωνα με την τρέχουσα γνώση, τα μοσχεύματα αυτά δεν είναι λειτουργικά πέραν των είκοσι ετών.

Σήμερα η έρευνα έχει στραφεί στη γενετική τροποποίηση σωματικών κυττάρων ενήλικα για την παραγωγή όλων των ιστών, που αν έχει ευνοϊκά αποτελέσματα θα ακυρώσει το λόγο φύλαξης ομφάλιων μονάδων για την αναγεννητική ιατρική.

Η ιδιωτική φύλαξη του ομφάλιου αίματος

Η ιδιωτική φύλαξη του ομφάλιου αίματος δε συστήνεται από καμιά επιστημονική εταιρεία και κανένα διεθνή οργανισμό, αντίθετα οι αρμόδιες επιστημονικές εταιρείες, όπως η Αμερικανική Εταιρεία Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων, η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία και οργανισμοί όπως η Παγκόσμια Ένωση Δοτών Μυελού Οστών, η Επιτροπή Ηθικής για την Επιστήμη και τις Νέες Τεχνολογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστηρίζουν τη δωρεά του ομφάλιου αίματος σε Δημόσιες Τράπεζες για αλλογενή χρήση.

Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε και στη χώρα μας ότι μπροστά στην αρρώστια, εμείς και οι άλλοι είμαστε όλοι μέρος μιας αλυσίδας. Προσφέροντας εθελοντικά για κάποιον άλλο προσφέρεις τελικά στο δικό σου άνθρωπο ή στον εαυτό σου. Ο εθελοντισμός δεν είναι φιλανθρωπία αλλά μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης, μιας έννοιας που στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς που ο ατομισμός και η ιδιώτευση έχουν αναχθεί σε αξίες της εποχής, γίνεται ιδιαίτερα επίκαιρη.



Πηγή 


Η Ελλάδα δεν θα βγει από το μνημόνιο στο τέλος της τετραετίας, λένε επτά στους δέκα Έλληνες



Το 86% λέει ότι είναι δυσαρεστημένο με τις επιδόσεις της κυβέρνησης

Απαισιόδοξη φαίνεται ότι είναι η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών όσον αφορά στο μέλλον της χώρας μας, ενώ σε μεγάλο ποσοστό οι Έλληνες δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από τις πολιτικές της κυβέρνησης.

Τα παραπάνω αναφέρει δημοσκόπηση που Πανεπιστημίου Μακεδονίας που έγινε για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Πιο αναλυτικά, το 78% των πολιτών δηλώνει ότι οι μετεκλογικές εξελίξεις έχουν πάρει τον λάθος δρόμο, ενώ το 86% λέει ότι είναι δυσαρεστημένο με τις επιδόσεις της κυβέρνησης.

Αλλά σε μεγάλο ποσοστό (56,5%) και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρούν ότι τα πράγματα για την χώρα βρίσκονται στον σωστό δρόμο, ενώ το 70% δηλώνει μη ικανοποιημένο από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Την ίδια ώρα, το 73,5% των πολιτών θεωρεί πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κατορθώσει να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια μέχρι το τέλος της τετραετίας. Το ίδιο πιστεύουν και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 55,5%.


Όσον αφορά στον αν η κυβέρνηση κατά τους επόμενους μήνες θα πρέπει να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, ακόμη και εάν αυτές περιέχουν επώδυνα μετρά, το 50% απάντησε αρνητικά, τόσο από το σύνολο του δείγματος των ερωτηθέντων, όσο και από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, το 40,5% του συνολικού δείγματος είπε «ναι» στις μεταρρυθμίσεις, ενώ θετικά -σε ποσοστό 44,5%- απάντησαν και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.








Πηγή : protothema.gr


Ξέσπασε στη Ζαλγκίρις ο Παναθηναϊκός



Οι "πράσινοι" διέλυσαν τους Λιθουανούς με 91-56 στο ΟΑΚΑ

Το χρειαζόταν πολύ αυτό το παιχνίδι!

Ένας παθιασμένος Παναθηναϊκός –με τη δύναμη που του δίνει ανέκαθεν το ΟΑΚΑ- βρήκε μπόσικη την τραγική Ζαλγκίρις Κάουνας και την σκόρπισε στους πέντε ανέμους με το εμφατικό 91-56!

Οι πράσινοι από την αρχή ήταν το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης, δεν ένιωσαν καμία απειλή, έπαιξαν υποδειγματική άμυνα κόντρα στους κάκιστους Λιθουανούς και με ρεκόρ 2-3 «πατούν» γερά στον όμιλο.

Στους 18 πόντους σταμάτησε ο Ραντούλιτσα, 15 πρόσθεσε ο Φελντέιν (5/6 τρίποντα), στις 27 ασίστ συνολικά ο Εξάστερος (8 εξ’ αυτών του Καλάθη). Απ’ την άλλη ο Βουγιούκας είχε 15, όμως η ομάδα του ήταν αλλού ντ’ αλλού.

Όγδοος σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας ο Δημήτρης Διαμαντίδης που σημείωσε έξι πόντους και έπιασε τον Σάρας Γιασικεβίτσιους στους 2343.

Το ματς

Με τον Παναθηναϊκό να ξεκινά «ζεστά» στην επίθεση (χάρη και στις τρεις ασίστ του Καλάθη) και την Ζαλγκίρις να ‘χει 0/5 σουτ, ήταν αναμενόμενο το 7-1 υπέρ του τριφυλλιού. Οι πράσινοι διατήρησαν τον καλό ρυθμό τους (με μπροστάρηδες τους Φελντέιν-Γιάνκοβιτς) κι όταν πέρασε στο παρκέ ο Ραντούλιτσα, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα, με τη διαφορά να φτάνει για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα, 19-8 στο 6’. Οι Λιθουανοί «πνίγονταν» στην πολύ καλή άμυνα της ελληνικής ομάδας, δεν έβρισκαν (σχεδόν) με τίποτα στόχο και με τον Σέρβο να φτάνει γρήγορα-γρήγορα τους 7 πόντους, ήρθε άκρως φυσιολογικά το άνετο και δίκαιο 27-13 για τον Εξάστερο.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τρίποντο του Πάβλοβιτς (30-13), ωστόσο υπέστησαν ένα μίνι black out και στις δύο άκρες του παρκέ για το επόμενο 4λεπτο. Οι Λιθουανοί βρήκαν την ευκαιρία να τρέξουν ένα σερί 11-2 και να μειώσουν σε 32-24, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση! Το τάιμ-άουτ του Τζόρτζεβιτς και ένα μίνι 5-0, επανέφερε την τάξη για τον Παναθηναϊκό, που ξέφυγε ξανά με 37-24 και δεν έδωσε περαιτέρω… πάτημα στην αντίπαλό του. Το τριφύλλι έπαιζε υποδειγματική άμυνα, τόσο περιφερειακά, όσο και κοντά στην ρακέτα. Με αποτέλεσμα οι πράσινοι να κλέβουν συνεχώς μπάλες, να παίζουν στο ανοιχτό γήπεδο (highlight το coast to coast του Ραντούλιτσα) και να κάνουν δυνατό φίνις στο πρώτο μέρος, για το 44-25. Τα 8 κλεψίματα σε 20’ του Παναθηναϊκού, οι 12 ασίστ έναντι 3 και τα 5/25(!) δίποντα των φιλοξενούμενων αποτύπωναν πλήρως την εικόνα…

Τα δύο σερί τρίποντα από Φελντέιν και Καλάθη… ξεμπλόκαραν τον Παναθηναϊκό που «μπήκε» μουδιασμένα στο δεύτερο μέρος και κράτησε το άνετο +23 (54-31). Η εικόνα της Ζαλγκίρις προκαλούσε θλίψη (σε κάτι που είχε μεγάλο μερίδιο και η πολύ καλή άμυνα του τριφυλλιού), με τους παίκτες του Τζόρτζεβιτς να σκοράρουν όπως και όποτε θέλουν. Εξ’ ου και το +30 με το 65-35 στο 27’ που ‘χε σηκώσει όρθιο το ΟΑΚΑ… Το ματς είχε αποκτήσει πρόωρα διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους Λούντζη-Χαραλαμπόπουλο να συνεργάζονται (με ασίστ και κάρφωμα αντίστοιχα) για το 70-41 στο 30’, φάση που όπως είναι φυσικό υποχρέωσε όλους σε standing ovation.

Ο Γιάνκοβιτς διατηρήθηκε «ζεστός» μόλις πέρασε εκ νέου στο παρκέ και με δύο δικά του τρίποντα έγραψε το 80-49 σε ένα άνετο βράδυ που εξελισσόταν όμορφα για τον Παναθηναϊκό. Με τον Φελντέιν να ευστοχεί σε πέμπτο σουτ από τα 6,75 η διαφορά «εκτινάχθηκε» στο… εκκωφαντικό +38(!), 87-49 στο 37’. Ο χρόνος κυλούσε άνετα κι ωραία με τους Ραντούλιτσα-Βουγιούκα (ο μόνος διασωθείς της Ζαλγκίρις) να επιβεβαιώνουν το καλό βράδυ τους και να διαμορφώνουν το τελικό 91-56, με τον κόσμο να ζητά –δικαιολογημένα με τέτοιες εμφανίσεις εντός ΟΑΚΑ- Βερολίνο…

Τα δεκάλεπτα: 27-13, 44-25, 70-41, 91-56

Παναθηναϊκός (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 6 (2), Χαραλαμπόπουλος 2, Γιάνκοβιτς 12 (2), Ραντούλιτσα 18, Φελντέιν 15 (5), Διαμαντίδης 6 (1), Γκιστ 8, Καλάθης 11 (8 ασίστ), Λούντζης 2, Κούζμιτς 11

Ζαλγκίρις (Γκιντάρας Κράπικας): Βένε 6, Λεκαβίτσιους 5 (1), Πότσιους, Καλνιέτις, Σεϊμπούτις, Μότουμ 10 (1), Γιανκούνας 4, Βουγιούκας 15, Γιαφτόκας 4, Βερβάγκαρς 1, Χανλάν 7 (1), Ουλανόβας 4



Πηγή


Γαλλία : Κρεμόντουσαν από τα παράθυρα για να μην τους σκοτώσουν!



Σοκάρει το video που ανέβασε η Le Monde απο την χθεσινή τρομοκρατική επίθεση των Τζιχαντιστών εναντίον αθώων στην Γαλλία.

Δείτε το video εδώ


Ολάντ: Ήταν μια πράξη πολέμου. Θα τους χτυπήσουμε μέσα στο σπίτι τους



Σε διάγγελμα ο πρόεδρος της Γαλλίας ανέφερε ότι η τρομοκρατική επίθεση οργανώθηκε στο εξωτερικό με εσωτερικούς συνεργούς που η έρευνα θα πρέπει να προσδιορίσει

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα πως οι αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι, από τις οποίες έχασαν χθες το βράδυ τη ζωή τους 128 άνθρωποι και 250 τραυματίσθηκαν, ήταν "μια πράξη πολέμου" που οργανώθηκε στο εξωτερικό από το Ισλαμικό Κράτος με εσωτερική βοήθεια.
Όπως είπε θα μιλήσει τη Δευτέρα σε έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου και πως στη χώρα θα τηρηθεί επίσημο πένθος τριών ημερών και συμπλήρωσε: "Αυτό που συνέβη χθες είναι μια πράξη πολέμου η οποία πραγματοποιήθηκε από το Νταές (το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), οργανώθηκε στο εξωτερικό με εσωτερικούς συνεργούς που η έρευνα θα πρέπει να προσδιορίσει".

«Θα τους χτυπήσουμε ανελέητα στο "σπίτι" τους και σε όλες τις περιοχές» είπε με νόημα ο πρόεδρος Ολάντ, ενώ έκανε λόγο για μια δειλή επίθεση. “Θα ληφθεί κάθε μέτρο προκειμένου να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία” υπογράμμισε, ενώ απέδωσε τιμή στους υπερασπιστές της χώρας που πολέμησαν χθες τους τρομοκράτες. «Όλοι έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν και θα συνεχίζουν τις επόμενες μέρες να δίνουν όλες τις δυνάμεις τους» είπε.


Πηγή 


Συγκλονιστική μαρτυρία ομήρου στο Bataclan: «Πυροβολούσαν τον κόσμο, ήταν κόλαση»





Με συγκλονιστικό τρόπο περιέγραψε όμηρος στον συναυλιακό χώρο του Μπατακλάν στο κέντρο του Παρισιού τις στιγμές που βίωσε από την τρομοκρατική επίθεση.

Οι δράστες της επίθεσης χθες βράδυ στον συναυλιακό χώρο Μπατακλάν στο Παρίσι άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους, φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ», ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας του μακελειού, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

«Μαζί με τη μητέρα μου καταφέραμε να διαφύγουμε από το Μπατακλάν (...) αποφύγαμε τα πυρά, υπήρχε κόσμος πεσμένος κάτω παντού», αφηγήθηκε ο νεαρός, που σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο ονομάζεται Λουί.

«Ήρθαν οι τύποι, άρχισαν να ρίχνουν στο επίπεδο της εισόδου», συνέχισε. «Πυροβολούσαν μέσα στο πλήθος κραυγάζοντας "Αλλάχου Άκμπαρ" με τουφέκια».

«Τους άκουσα να ξαναγεμίζουν, η μουσική είχε σταματήσει, όλος ο κόσμος είχε πέσει κάτω, συνέχισαν να πυροβολούν στον κόσμο... ήταν κόλαση», πρόσθεσε, προσπαθώντας να συγκρατήσει τους λυγμούς του.



Πηγή: iefimerida.gr


Ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος - «Επόμενοι στόχοι Λονδίνο και Ρώμη»



Σύμφωνα με πληροφορίες το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να βρίσκεται πίσω από τις πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι με μήνυμα της οργάνωσης στο Διαδίκτυο.

Τουλάχιστον, αυτό μεταδίδει η ιστοσελίδα του ινστιτούτου Site, που αναφέρει ότι μήνυμα των τζιχαντιστών προειδοποιεί για νέες επιθέσεις.

«Μετά το Παρίσι θα έρθει η σειρά της Ρώμης, του Λονδίνου και της Ουάσινγκτον», λέγεται πως αναφέρει το μήνυμα και συμπληρώνει:

  «Να θυμάστε, να θυμάστε την 14η Νοεμβρίου. Δε θα ξεχάσουν ποτέ αυτή την ημέρα όπως την 11ηΣεπτεμβρίου».

Την ίδια στιγμή, οι συντάκτες του μηνύματος επισημαίνουν:

«Η Γαλλία στέλνει μαχητικά στη Συρία, βομβαρδίζει παιδιά και ηλικιωμένους. Σήμερα πίνει από το ίδιο ποτήρι».



Πηγή


«Η ξεφτίλα της Ραχήλ Μακρή για την παρισινή τραγωδία»



Από κάποια μηνύματα στα social media άρχισε να διαδίδεται η είδηση του μακελειού, μέσω Facebook και Τwitter έγιναν ανακοινώσεις για θύματα και δράστες, όπου φιλοξενούνται και τα κορυφαία σχόλια για την παρισινή τραγωδία...

Είναι μερικές βραδιές σαν την αποψινή που χάνεις τα λόγια σου. Θες να πεις πολλά και δε σου βγαίνει λέξη.

Όπως και οι κατάλληλες απαντήσεις σε ξεφτίλες πολιτικούς τύπου Ραχήλ Μακρή, που ανέβασε δύο απύθμενης βλακείας ποστ σε Τwitter και Facebook  και μετά τα 'σβησε.

Έλα όμως που δεν μένουν μόνο τα γραπτά.

Μένουν και τα Print Screen...






Πηγή : sdna.gr, eglimatikotita.gr


Τα video Που δείχνουν την στιγμή της επίθεσης και τον πανικό



Στον ποδοσφαιρικό αγώνα ακούγονται δύο εκρήξεις και ξαφνικά παγώνουν όλοι πριν αρχίσει ο Πανικός.








Σοκ στη Χίο: Τρίχρονος πνίγηκε όταν τον πέταξε στη θάλασσα Τούρκος διακινητής




Εγινε αντιληπτός και για να διαφύγει πετούσε έναν- ένας τους μεταναστάτες στο νερό

Ένα παιδάκι μόλις τριών ετών πνίγηκε το βράδυ της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή της Χίου, όταν η πλαστική βάρκα στην οποία επέβαινε, ανετράπη.

Σύμφωνα με τις πρώτες επιβεβαιωμένες πληροφορίες, στη συγκεκριμένη βάρκα επέβαιναν συνολικά 20 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο διακινητής.

Ωστόσο, όταν ο Τούρκος διακινητής αντιλήφθηκε ότι καταδιώκονταν από σκάφος του Λιμενικού Σώματος που είχε σπεύσει στην περιοχή, άρχισε κυριολεκτικά να πετά έναν-έναν τους επιβαίνοντες στη θάλασσα ώστε να διαφύγει.

Αποτέλεσμα ήταν, ένα παιδί περίπου τριών ετών να πνιγεί ελάχιστα μέτρα από την ακτή.

Ο Τούρκος διακινητής τελικά συνελήφθη και αναμένεται η αναγνώρισή του από τους διασωθέντες, οι οποίοι περιθάλπονται από εθελοντές της περιοχής του Καταρράκτη.



Πηγή


Η σοκαρισμένη διεθνής κοινότητα αντιδρά στη σφαγή στο Παρίσι




«Βαθιά συγκλονισμένη» δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Άνκελα Μέρκελ. «Η Γαλλία δεν είναι μόνη της», έγραψε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Σοκ έχουν προκαλέσει στη διεθνή κοινότητα οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, οι οποίες φαίνεται πως στοίχισαν τη ζωή περισσότερους από 150 ανθρώπους, στην πιο σκοτεινή μέρα για την Πόλη του Φωτός μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Βαθιά συγκλονισμένη» δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Άνκελα Μέρκελ, τονίζοντας πως οι σκέψεις της βρίσκονται με τα θύματα των τρομοκρατών και τους συγγενείς τους.

«Η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφές με την γαλλική κυβέρνηση και έχει στείλει μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από τον γερμανικό λαό», προσέθεσε.

«Αηδιασμένος» από την «θρασύτατη τρομοκρατία» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επισημαίνοντας πως έχει εμπιστοσύνη στις γαλλικές Αρχές και τον γαλλικό λαό ότι θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τη δοκιμασία.

«Η Γαλλία δεν είναι μόνη της», έγραψε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, στο Twitter, χαρακτηρίζοντας τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας «πόλεμο όλων των Ευρωπαίων». Ο κ. Τουσκ διαβεβαίωσε πως θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο ώστε η αντιτρομοκρατική στρατηγική της Ευρώπης να εξυπηρετήσει τις προκλήσεις των ερχόμενων μηνών».

Σε γράμμα του προς τον πρόεδρο Ολάντ, ο κ. Τουσκ προανήγγειλε ότι θα ζητήσει την άμεση αντιμετώπιση των ηγετών της G20 απέναντι στην απειλή της τρομοκρατίας.

«Είμαι σοκαρισμένος από τα σημερινά γεγονότα στο Παρίσι. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τον γαλλικό λαό», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Η επίθεση στο Παρίσι είχε ως στόχο «ολόκληρη την ανθρωπότητα», δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, προσθέτοντας πως η Άγκυρα είναι έτοιμη να σταθεί αλληλέγγυα στο Παρίσι.

Μήνυμα στήριξης έστειλε και ο ιταλός ηγέτης Ματέο Ρέντσι.

Την αλληλεγγύη της Ελλάδας εξέφρασε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ σαφές μήνυμα αλληλεγγύης και αγώνα έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Βαθιά σοκαρισμένος από τις φρικτές επιθέσεις στο Παρίσι, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. «Στεκόμαστε στο πλάι των Γάλλων. Η τρομοκρατία δεν θα νικήσει ποτέ την δημοκρατία», πρόσθεσε.

Τα «κατάπτυστα» τρομοκρατικά χτυπήματα καταδίκασε από την πλευρά του και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν.




Πηγή: skai.gr


Καθεστωτική συμπεριφορά Τόσκα στα ΜΑΤ: Όταν μιλάω δεν θέλω να μιλάει κανένας, εντάξει;



Δείτε πώς αντέδρασε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης όταν αντελήφθη ότι κάποιος αστυνομικός συνομιλούσε με συνάδελφό του - Παραλήρημα εναντίον των δημοσιογράφων

Τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, τα γνωστά ΜΑΤ, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και μίλησε στους αξιωματικούς της υπηρεσίας για τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας και τα επιχειρησιακά σχέδια για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Ενώ όμως ο κ. Τόσκας επισκέφθηκε τα ΜΑΤ για να δώσει συγχαρητήρια -όπως ο ίδιος είπε- στους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, κάποια στιγμή που αντελήφθη ότι ορισμένοι εκ των παρισταμένων συνομιλούσαν μεταξύ τους εξοργίστηκε.

«Όταν μιλώ δεν θέλω να μιλάει κανένας, ούτε να γυρίζει πίσω! Εντάξει;» εξερράγη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Η αντίδραση του υπουργού θύμισε σε πολλούς την προηγούμενη θητεία του στον Ελληνικό Στρατό. Παρ' ότι ο κ. Τόσκας αποστρατεύθηκε το 2005 με τον βαθμό του ταξιάρχου φαίνεται πώς πρόλαβε και απέκτησε κάποια από τα γνωρίσματα ορισμένων στρατηγών...

Κατά τα λοιπά, στην ομιλία του ο κ. Τόσκας συνεχάρη τους αστυνομικούς για τον επιχειρησιακό τρόπο με τον οποίο ενήργησαν στο χθεσινο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ ενώ εξέφρασε απορίες για το πως οι άνδρες των ΜΑΤ παραμένουν για ώρες ολόκληρες στα λεωφορεία χωρίς, όπως χαρακτηριστικά είπε να κάνουν τίποτα!

Κι ενώ ζήτησε από τους αστυνομικούς να έχουν πειθαρχία και όχι συγκρουσιακή διάθεση, ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός φάνηκε σαν να πέφτει σε... παραλήρημα όταν αναφέρθηκε στην επικοινωνία αστυνομικών με δημοσιογράφους.

Ορθά-κοφτά ο Νίκος Τόσκας ζήτησε από τους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας να μην συνομιλούν, παραβλέποντας το γεγονός ότι οι ρεπόρτερς είναι υποχρεωμένοι -για παράδειγμα- να συνομιλούν όχι μόνο με τα γραφεία Τύπου αλλά και με τους συνδικαλιστές αστυνομικούς.

«Και κάτι τελευταίο, που με «γαργαλάει» η γλώσσα. Μη γίνονται κάποιοι δημοσιογράφοι χωρίς λόγο ή μην εξυπηρετούν δημοσιογράφους χωρίς λόγο, γιατί κάποιοι δημοσιογράφοι εκμεταλλεύονται αυτές τις συνεργασίες για άλλους σκοπούς. Αφήστε τα Γραφεία Τύπου της Αστυνομίας να κάνουν αυτά τη δουλειά τους και μην μπλέκεστε στα πόδια τους» είπε ο κ. Τόσκας απευθυνόμενος με τρόπο... τσεκουράτο στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Προφανώς χρειάζεται να διευκρινίσει τι εννοεί ο κ. Τόσκας ότι οι δημοσιογράφοι «εκμεταλλεύονται τις συνεργασίες» με αστυνομικούς «για άλλους σκοπούς».


Πηγή : protothema.gr



«Ντέρμπι» δείχνει νέα δημοσκόπηση για την εκλογή προέδρου στη ΝΔ με προβάδισμα Μειμαράκη



Ο κ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 26,5% και ο κ. Τζιτζικώστας 25% στην ερώτηση ποιον θα επιλέγατε για επόμενο αρχηγό της ΝΔ

«Μάχη» μεταξύ Βαγγέλη Μεϊμαράκη και  Απόστολου Τζιτζικώστα δείχνει νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε ενόψει της εκλογής προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.

Η νέα έρευνα αναφορικά με τις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία, που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονία για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, δείχνει ότι το 26,5% των ερωτηθέντων, ανεξαρτήτως κόμματος επιλέγει τον κ. Μεϊμαράκη για τον επόμενο αρχηγό της ΝΔ, ενώ ακολουθεί ο κ. Τζιτζικώστας με 25%.

Ωστόσο, από τους ψηφοφόρους της ΝΔ, το 47,5% διαλέγει τον κ. Μεϊμαράκη, ενώ το 17% προτιμά τον κ. Τζιτζικώστα. Ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τελευταίος τερματίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο αναλυτικά, στην ερώτηση «αν υποθέταμε πως εσείς προσωπικά μπορείτε να επιλέξετε το ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ, ποιον από τους τέσσερις θα επιλέγατε», το σύνολο των ερωτηθέντων απάντησε ως εξής:

Γεωργιάδης 7%
Μεϊμαράκης 26,5%
Μητσοτάκης 13,5%
Τζιτζικώστας 25%
Κανένας 21%

Ενώ οι ψηφοφόροι της ΝΔ επιλέγουν:

Γεωργιάδης 8,5%
Μεϊμαράκης 47,5%
Μητσοτάκης 15,5%
Τζιτζικώστας 17%
Κανένας 4,5%



Ωστόσο, το 56% του συνόλου των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο κ. Μεϊμαράκης θα εκλεγεί τελικά στη θέση του προέδρου της ΝΔ, ενώ αυτό πιστεύει και το 68,5% των ψηφοφόρων του κόμματος.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση για το ποιος τελικά θα εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ προηγείται ο κ. Μεϊμαράκης και ακολουθεί ο κ. Τζιτζικώστας με 14,5%, ο κ. Μητσοτάκης με 6% και ο κ. Γεωργιάδης με 2%.

Στους ψηφοφόρους της ΝΔ η διαφορά διευρύνεται αφού το 68,5% των ερωτηθέντων «βλέπει» νίκη του κ. Μεϊμαράκη, έναντι 9,5% για τον κ. Τζιτζικώστα.


Τέλος, τη διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΔ από τη βάση της παράταξης προκρίνουν σε ποσοστό 61% οι Έλληνες πολίτες.



Πηγή


153 Νεκροί και δεκάδες τραυματίες στην Γαλλία απο το τρομοκρατικά κτυπήματα



Στο έλεος των τρομοκρατών βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής το Παρίσι. Ενα θέατρο, ένα γήπεδο, ένα μπαρ, ένα εστιατόριο και ένα εμπορικό κέντρο ήταν μεταξύ των επτά σημείων που επέλεξαν να αιματοκυλίσουν οι δράστες. Για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο απαγορεύθηκε η κυκλοφορία στους δρόμους του Παρισιού ενώ κλειστά θα παραμείνουν προς το παρόν σχολεία, μουσεία, βιβλιοθήκες και δημόσιες υπηρεσίες.

Ένοπλοι εξτρεμιστές και βομβιστές - καμικάζι εξαπέλυσαν σχεδόν ταυτόχρονες επιθέσεις στο Σταντ ντε Φρανς - την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου ανάμεσα στις εθνικές ομάδες της Γαλλίας και της Γερμανίας με 80.000 θεατές- πολυσύχναστων εστιατορίων, μπαρ και του χώρου συναυλιών Μπατακλάν. Συνολικά, έξι ως επτά ταυτόχρονες επιθέσεις διαπράχθηκαν σε διάφορους τομείς της γαλλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην έρευνα.


Από το πρωτοφανές κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 120 άνθρωποι, ενώ περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν, 80 βαριά εκ των οποίων βαριά, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

Τέσσερις από τους δράστες σκοτώθηκαν στον χώρο συναυλιών Μπατακλάν.  Οι τρεις πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά και ο τέταρτος έπεσε νεκρός από πυρά ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων που επενέβησαν. Τρεις βομβιστές-καμικάζι σκοτώθηκαν στην περιοχή του Σταντ ντε Φρανς και άλλος ένας στην λεωφόρο Βολτέρου, κοντά στο Μπατακλάν, στο ανατολικό τμήμα του Παρισιού.

Περίπου 1.500 άνθρωποι βρίσκονταν στο συναυλιακό χώρο Μπατακλάν, όταν εισέβαλαν οι ένοπλοι. «Δύο ή τρία άτομα μπήκαν άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ στα τυφλά εναντίον του πλήθους», δήλωσε δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1, που βρισκόταν στην αίθουσα.



«Υπήρχαν πτώματα παντού... Η επίθεση διήρκεσε πάνω από 10 λεπτά. Ήταν εξαιρετικά βίαιο και επικράτησε πανικός», με τον κόσμο να ποδοπατιέται για να σωθεί.

«Πυροβολούσαν μέσα στο πλήθος φωνάζοντας "Αλάχου Άκμπαρ"», διηγείται άλλος αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info. «Τους άκουσα να ξαναγεμίζουν... Συνέχισαν να ρίχνουν στον κόσμο... Πηδούσα πάνω από πτώματα, ήταν εφιάλτης», πρόσθεσε, με τη φωνή του να διακόπτεται από λυγμούς.

Οι δράστες έπεσαν νεκροί από τα πυρά ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων της αστυνομίας που επενέβησαν για να τερματίσουν την κατάσταση ομηρίας.

Τουλάχιστον τρεις εκρήξεις, η μία εκ των οποίων προκλήθηκε από βομβιστή - καμικάζι, σημειώθηκαν κοντά στο Σταντ ντε Φρανς, όπου διεξαγόταν φιλικός αγώνας μεταξύ των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της Γαλλίας και της Γερμανίας με 80.000 θεατές, περιλαμβανομένου του προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Στο Παρίσι η αστυνομική διεύθυνση κατέγραψε πολλές επιθέσεις ενόπλων, στο Μπισά (10ο διαμέρισμα) και στη Ρι ντε Σαρόν (11ο διαμέρισμα), κοντά στην Πλας ντε λα Ρεπιμπλίκ.
Στη Ρι Μπισά, μέσα στο εστιατόριο Le Petit Cambodge, «όλος ο κόσμος ήταν στο πάτωμα, κανένας δεν κινείτο», σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα. «Ο κόσμος δεν καταλάβαινε τι είχε γίνει. Ένας νεαρός μετέφερε ένα μικρό κορίτσι στα χέρια. Έμοιαζε να είναι νεκρό», πρόσθεσε.



Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Γαλλία

Μπροστά στην έκταση των επιθέσεων, οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες της γαλλικής πρωτεύουσας να αποφεύγουν να βγαίνουν από τα σπίτια τους εκτός αν είναι απόλυτη ανάγκη, ενώ στα νοσοκομεία του Παρισιού κηρύχθηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανέφερε ότι κηρύσσεται κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, επανέρχονται οι έλεγχοι στα σύνορα και ζήτησε να σταλούν ενισχύσεις από τις ένοπλες δυνάμεις, άλλοι 1.500 άνδρες, που προστίθενται στους 7.000 στρατιωτικούς που είναι μόνιμα ανεπτυγμένοι εντός της Γαλλίας για αποστολές ασφαλείας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ιανουαρίου. «Είναι φρίκη», είπε ο Ολάντ, καταγγέλλοντας τις «τρομοκρατικές ενέργειες χωρίς προηγούμενο» που διαπράχθηκαν.

«Γνωρίζουμε από πού προήλθαν αυτές οι επιθέσεις», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος χωρίς να κατονομάσει κάποια οργάνωση. «Υπάρχουν πράγματι καλοί λόγοι να φοβόμαστε», πρόσθεσε.

Δηλώσεις καταδίκης και αλληλεγγύης έφθασαν πολύ γρήγορα από όλο τον κόσμο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε ότι η κυβέρνησή του θα βοηθήσει τη Γαλλία να «προσαγάγει τους τρομοκράτες ενώπιον της δικαιοσύνης», το Κρεμλίνο καταδίκασε τις «απάνθρωπες» επιθέσεις, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε «συγκλονισμένη» από τις «προφανώς τρομοκρατικές» επιθέσεις, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου διαβεβαίωσε τη Γαλλία ότι την υποστηρίζει στον «κοινό πόλεμο» εναντίον της τρομοκρατίας.

Οι χθεσινές επιθέσεις καταγράφηκαν δέκα μήνες μετά τις επιθέσεις τζιχαντιστών εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό και ενός εβραϊκού πολυκαταστήματος στο Παρίσι με 17 νεκρούς. Εκείνες τις επιθέσεις είχαν διαδεχθεί και άλλες, ή απόπειρες για επιθέσεις.

Η πιο πρόσφατη είχε γίνει την 21η Αυγούστου σε ένα τρένο υψηλής ταχύτητας Thalys που εκτελούσε δρομολόγιο από το Άμστερνταμ στο Παρίσι. Το μακελειό σε εκείνη την περίπτωση είχε αποφευχθεί χάρη στην επέμβαση επιβατών, περιλαμβανομένων Αμερικανών στρατιωτών που έκαναν διακοπές, που κατάφεραν να εξουδετερώσουν έναν άνδρα οπλισμένο με ένα Καλάσνικοφ και ένα πιστόλι. Δύο άνθρωποι είχαν τραυματιστεί. Ο δράστης, ο Αγιούμπ ελ Χαζανί, ένας νεαρός Μαροκινός γνωστός στις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών, είχε συλληφθεί.

Μετά τις επιθέσεις του Ιανουαρίου, βάσει του σχεδίου εθνικής ασφαλείας Vigipirate της Γαλλίας το επίπεδο ασφαλείας στην περιοχή του Παρισιού παρέμενε στο ύψιστο επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, μια αποστολή εσωτερικής ασφάλειας έχει ανατεθεί στον γαλλικό στρατό.

Η Γαλλία συμμετέχει εδώ και πάνω από δύο χρόνια στον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που δρα εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στο Ιράκ. Τον Οκτώβριο, η γαλλική Πολεμική Αεροπορία άρχισε να διεξάγει πλήγματα εναντίον στόχων του ΙΚ και στη Συρία.
Το Παρίσι είχε ανακοινώσει την 5η Νοεμβρίου ότι τον Δεκέμβριο θα πλεύσει εκ νέου στον Κόλπο το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, κίνηση που ακολούθησε την αμερικανική απόφαση να κλιμακωθούν οι συμμαχικοί βομβαρδισμοί στη Συρία.



ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters