Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Ολάντ: Ήταν μια πράξη πολέμου. Θα τους χτυπήσουμε μέσα στο σπίτι τους



Σε διάγγελμα ο πρόεδρος της Γαλλίας ανέφερε ότι η τρομοκρατική επίθεση οργανώθηκε στο εξωτερικό με εσωτερικούς συνεργούς που η έρευνα θα πρέπει να προσδιορίσει

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα πως οι αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι, από τις οποίες έχασαν χθες το βράδυ τη ζωή τους 128 άνθρωποι και 250 τραυματίσθηκαν, ήταν "μια πράξη πολέμου" που οργανώθηκε στο εξωτερικό από το Ισλαμικό Κράτος με εσωτερική βοήθεια.
Όπως είπε θα μιλήσει τη Δευτέρα σε έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου και πως στη χώρα θα τηρηθεί επίσημο πένθος τριών ημερών και συμπλήρωσε: "Αυτό που συνέβη χθες είναι μια πράξη πολέμου η οποία πραγματοποιήθηκε από το Νταές (το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), οργανώθηκε στο εξωτερικό με εσωτερικούς συνεργούς που η έρευνα θα πρέπει να προσδιορίσει".

«Θα τους χτυπήσουμε ανελέητα στο "σπίτι" τους και σε όλες τις περιοχές» είπε με νόημα ο πρόεδρος Ολάντ, ενώ έκανε λόγο για μια δειλή επίθεση. “Θα ληφθεί κάθε μέτρο προκειμένου να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία” υπογράμμισε, ενώ απέδωσε τιμή στους υπερασπιστές της χώρας που πολέμησαν χθες τους τρομοκράτες. «Όλοι έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν και θα συνεχίζουν τις επόμενες μέρες να δίνουν όλες τις δυνάμεις τους» είπε.


Πηγή 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου