Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτοί που βασανίζουν ζώα είναι επικίνδυνοι ψυχοπαθείς




Οι περισσότεροι βιαστές και δολοφόνοι έχουν ιστορικό κακοποίησης ζώων


Δεν είναι η πρώτη φορά που τίθεται η ερώτηση «τι είδους άνθρωποι βασανίζουν ζώα;» και η απάντηση όλο και πιο συχνά είναι σχεδόν ίδια.
Σε σημερινό της δημοσίευμα, η εφημερίδα Καθημερινή δίνει κάποια στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που οργάνωσαν το Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής του τμήματος της Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι βίαιες πράξεις σε βάρος των ζώων έχουν αναγνωριστεί διεθνώς ως ενδείξεις επικίνδυνης ψυχοπάθειας, που φυσικά δεν μένει στον βασανιμσό ζώων. Στοιχεία από τις αμερικάνικες αρχές, για παράδειγμα, αποκαλύπτουν ότι οι περισσότεροι καταδικασθέντες για σεξουαλική κακοποίηση και δολοφονίες είχαν ιστορικό βίας προς τα ζώα. Επίσης το 71% των γυναικών που έχουν ζητήσει προστασία από το κράτος στις ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι ο άνθρωπος που τις κακοποιούσε είχε κακοποιήσει ζώα –στο 87% των περιπτώσεων ήταν αυτόπτες μάρτυρες.
Το άρθρο φιλοξενεί και τις δηλώσεις της συνιδρύτριας της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας και δημιουργό της ιστοσελίδας trihes.gr Κλέα Μοριανού. Η Μοριανού τονίζει ότι «Κάθε χρόνο αυξάνονται οι καταδικαστικές αποφάσεις στην Ελλάδα εις βάρος ανθρώπων που κακοποίησαν ζώα» και πρόσθεσε ότι φέτος είχαμε και δύο δικαστικές «πρωτιές»: την πρώτη καταδικαστική απόφαση για κακοποίηση γάτας (η υπόθεση του 55χρονου καφετζή που  χτύπησε μέχρι θανάτου αδέσποτο ζώο), με τρίχρονη φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο 5.000 ευρώ, και την πρώτη καταδίκη σε φυλάκιση χωρίς αναστολή σε εκείνον που έσυρε τον σκύλο του με το αυτοκίνητο στις Σέρρες.
πηγή : http://www.athensvoice.gr/




Νέα οδηγία για τα Καρδιαγγειακά στον Διαβήτη Τύπου 1
Οι αυξημένες τιμές γλυκόζης, για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυξάνουν τον κίνδυνο για ανάπτυξη επιπλοκών από την καρδιά και τα αγγεία. Τα άτομα που έχουν σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 είναι εκτεθειμένα σε υψηλότερες τιμές σακχάρου από την νεαρή τους ηλικία, για αυτό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά και να ελέγχονται τακτικά.
Γενικά, οι διαβητικοί τύπου 1 παρουσιάζουν καρδιαγγειακά επεισόδια σε μικρότερη ηλικία και το είδος των εμφραγμάτων φαίνεται ότι διαφέρει από αυτά που παθαίνουν οι διαβητικοί τύπου 2. Οι πρώτοι παρουσιάζουν πιο διάχυτες βλάβες στα αγγεία της καρδιάς. Η διαφοροποίηση αυτή οδηγεί σε σκέψεις τους επιστήμονες ότι πιθανόν να μην είναι μοναδική αιτία το σάκχαρο για την εκδήλωση των εμφραγμάτων, στον διαβήτη τύπου 1. Μάλιστα πρόσφατα ανακαλύφθηκε ένας γονιδιακός πολυμορφισμός (aptoglobin 2-2), ο οποίος διπλασιάζει τον κίνδυνο εμφράγματος στους διαβητικούς τύπου 1.
Πρόσφατα η Αμερικάνικη Διαβητολογική Εταιρεία μαζί με την Αμερικάνικη Καρδιολογική (Diabetes Care, Αύγουστος 2014) εταιρεία εξέδωσαν μια νέα οδηγία για την προσέγγιση αυτών των ανθρώπων. Το βασικό στοιχείο της νέας οδηγίας είναι η κατάργηση του ηλικιακού ορίου των 40 ετών για την χορήγηση των στατινών και χρήση τους σε όσους διαβητικούς τύπου 1 έχουν δυσλιπιδαιμία και έναν ακόμα παράγοντα κινδύνου, όπως οικογενειακό ιστορικό εμφράγματος, κάπνισμα, παχυσαρκία, υπέρταση. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι στατίνες μπορούν να πάρουν πιο εξατομικευμένα νεότεροι διαβητικοί ή να μην πάρουν μεγαλύτεροι.
Επίσης στην ίδια οδηγία αναφέρεται η σημασία της παχυσαρκίας και η ανάπτυξη στην αντίσταση της ινσουλίνης, που παρουσιάζουν τελευταία και τα άτομα του διαβήτη τύπου 1. Ο συνδυασμός των παραπάνω μπορούν να επιταχύνουν τις βλάβες των αγγείων και θα πρέπει να θεραπεύονται κυρίως με αλλαγή τρόπου ζωής.


Πηγή : Glykouli Gr


Αποκεφάλισαν και τον δεύτερο Αμερικανό όμηρο που κρατούσαν οι τζιχαντιστές



Η ακραία τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα βίντεο με την εκτέλεση, δια αποκεφαλισμού, του Στίβεν Σότλοφ, του δεύτερου Αμερικανού ομήρου που κρατούσε, σύμφωνα με μια οργάνωση που παρακολουθεί τους ιστοτόπους που χρησιμοποιούν οι ισλαμιστές για να αναρτούν τις ανακοινώσεις τους.
Στο βίντεο αυτό οι τζιχαντιστές προειδοποιούν τις κυβερνήσεις να μην ακολουθήσουν "τη σατανική συμμαχία της Αμερικής εναντίον του Ισλαμικού Κράτους".

πηγή : http://www.koolnews.gr/


ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΖΩΑ








Δύο χρόνια φυλακή και βαρύ πρόστιμο θα αντιμετωπίζουν όσοι κακοποιούν ζώα και αυτό το ζητάει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος απέστειλε και επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπο Αθανασίου, ζητώντας να ληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να  αυστηροποίηθουν οι ποινές, τόσο για την κακοποίηση, όσο και την έλλειψη της απαιτούμενης φροντίδας των ζώων.

Η επιστολή αυτή ήρθε με αφορμή την αύξηση περιστατικών κακοποίησης ζώων, ο κ. Κικίλιας ζήτησε από τον κ. Αθανασίου, οι παραβάτες να τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή από 10.000 έως 20.000 ευρώ.

χαρακτηριστικά σε ένα απόσπασμα της επιστολής του ο κύριος Κικίλιας τονίζει :

«Επειδή τα φαινόμενα της κακοποίησης και της έλλειψης της απαιτούμενης φροντίδας των ζώων πέραν της ποινικής τους υπόστασης, αναμφίβολα προσβάλλουν βάναυσα τον πολιτισμό της ελληνικής κοινωνίας και διασύρουν διεθνώς την εικόνα της χώρας, κρίνεται σκόπιμο να αυστηροποιηθούν περαιτέρω οι προβλεπόμενες ποινές, προκειμένου να ενισχυθεί η αποτρεπτική τους ισχύς και να καταστούν περισσότερο αποτελεσματικές οι διατάξεις για την προστασία των ζώων».

Εμείς ευχόμαστε η επιστολή να ευαισθητοποιήσει και άλλο την πολιτεία για την προστασία των ζώων από κακοποιούς που βγάζουν τα άγρια ένστικτα τους επάνω σε αθώα κορμιά 

επιμέλεια : newsotherwise.gr


Στο Παρίσι αδέλφια μου στο Παρίσι





Του Κώστα Βουκελάτου

Πείτε την αλήθεια κανένας έλληνας δεν παρακολουθεί την κατρακύλα Σαμαρά - Βενιζέλου με το Παρίσι λες και όλα θα αλλάξουν στην Ελλάδα απλά αλλάζοντας τόπο συνάντησης με τον Τρόικα.

Νομίζουν ότι μιλάνε πλέον σε αφελής έλληνες που τόσα χρόνια σε άλλες φυσικά εποχές άκουγαν και χειροκροτούσαν αλλά τώρα στην παρακμή προβληματίζονται ακούγοντας τέτοιες γελοιότητες που ούτε γέλια πλέον δεν προκαλούν. Το τι έχουμε ακούσει από πλευράς Σαμαρά και Βενιζέλου για το Παρίσι, το τι προσδοκίες προσπάθησαν να μας περάσουν, τελείωσε η κρίση, τελείωσε το μνημόνιο, τώρα καλπάζουμε προς τον γκρεμό εεεεεε….. συγνώμη προς την «ανάπτυξη» την ποια; Θα μου πείτε!

Μπαρουφολογίας το ανάγνωσμα τα τελευταία 2 χρόνια στην προσπάθεια τους να προσθέσουν λέξεις στο φαινομενικό success story το οποίο υπάρχει μόνο στο μυαλό του Σαμαρά και στηρίζει ο Βενιζέλος για να επιβιώσει.

Περιμένω και εγώ και όλοι οι έλληνες την στιγμή που θα έχει γυρίσουν από το Παρίσι και θα είναι επάνω στο βήμα στην ΔΕΘ και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος γιατί εκεί θα γίνει πανηγύρι με το τι θα ακούσουμε και το τι θα πει το στόμα τους, εγώ περιμένω να ακούσουμε μέχρι και ότι κανόνισαν να πάρουν την χώρα για διακοπές στην Χαβάη γιατί μας περισσεύουν λεφτά.

Εάν δείτε με την επιστροφή του Σαμαρά – Βενιζέλου από το Παρίσι, αρνιά και κατσίκια να ψήνονται από το αεροδρόμιο και κατά μήκος της λεωφόρου μέχρι το Μαξίμου μην απορήσετε γιατί το μυαλό του Σαμαρά όλα μπορεί να τα σκεφτεί και να τα κάνει για να δείξει δήθεν κλίμα πανηγυριού. Και μην νομίζετε ότι πλέον θα μπορούμε εύκολα να ασκούμε κριτική στην σημερινή κυβέρνηση γιατί έχει προβλέψει με τον νέο ποινικό κώδικα να μας βουλώσει το στόμα για να μην μαθαίνετε την αλήθεια αφού θα δικάζεται και θα φυλακίζεται με ποινή έως 10 έτη όποιος πολίτης θα τολμά να ασκεί κριτική στην ασκούμενη πολιτική κάτι δηλαδή όπως Βόρεια Κορέα μόνο που δεν θα υπάρξει θανατική ποινή προς το παρόν.

Η αγοραστική δύναμη των ελλήνων γύρισε στο 1980 και όπως φαίνεται η Δημοκρατία η ελεύθερη έκφραση και τα ανθρώπινα δικαιώματα θα γυρίσουν στο 1967 αλλά δεν θα τους περάσει.


πηγή : freepen.gr


newsotherwise.gr 



Έτσι σκότωσαν τον αστυνομικό Στέφανο Γκίζα στον Χολαργό




Χθες η αστυνομία έκανε γνωστό πως στα εγκληματολογικά εργαστήρια συσχετίστηκε dna των ληστών του Διστόμου με αντίστοιχο βιολογικό εύρημα σε καπέλο τύπου τζόκει που φορούσε στις 17 Απριλίου του 2008 ένας από τους ληστές δολοφόνους ενός αστυνομικού, που αποπειράθηκε να τους καταδιώξει.

Έξι και πλέον χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του 39χρονου αστυφύλακα Στέφανου Γκίζα που εκτελούσε, ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας, περιπολίες σε τράπεζες του Παπάγου και του Χολαργού για

λογαριασμό ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας και ενώ η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη, το bloko.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας, μέσα από το σχετικό φάκελο του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, τα φωτογραφικά ντοκουμέντα του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Τα εφιαλτικά στιγμιότυπα που κατέγραψε τότε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του μοιραίου υποκαταστήματος της Alpha Bank που βρίσκεται στη λεωφόρο Μεσογείων 258, τα ταμεία του οποίου λεηλάτησαν οι δύο αδίστακτοι πιστολέρο πριν από τη φονική συμπλοκή με τον άτυχο αστυνομικό, που όπως αποδείχτηκε, <<υποθήκευσε>> τη ζωή του προστατεύοντας τράπεζες στις οποίες ήταν καταχρεωμένος με δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

Οι κάμερες κατέγραψαν καρέ- καρέ όλο το χρονικό της φρίκης. Την είσοδο του δίδυμου από την περιστρεφόμενη πόρτα τη στιγμή μάλιστα που ανύποπτος και αμέριμνος απομακρύνονταν ένας πελάτης.

Φορούν και οι δύο καπέλα τύπου τζόκει και ο ένας, προφανώς ο <<αρχηγός>> με τα γυαλιά, στέκεται στην πόρτα και με την απειλή του πιστολιού, αναγκάζει πελάτες και υπαλλήλους να παραμείνουν καθηλωμένοι.

Την ίδια ώρα ο συνεργός του με το ελαφρύ λόγω εποχής μπουφάν και με το μαντήλι στο πρόσωπο, αναλαμβάνει καθήκοντα <<εκταμίευσης>> των διαθέσιμων από τα ταμεία χρημάτων.

Μέσα σε χρόνο ρεκόρ, που δεν ξεπέρασε το μισό λεπτό, οι δύο ληστές άδειασαν τα ταμεία και επιχείρησαν να διαφύγουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που εμφανίστηκαν. Ήσυχα κι αθόρυβα.

Δυστυχώς όμως για τον αστυφύλακα Στέφανο Γκίζα, η μοίρα το έφερε να διασταυρωθεί με τον ίδιο το θάνατο. Προσωποποιημένο στις μορφές των δύο ένοπλων που είχαν επιτεθεί στη τράπεζα της οποίας είχε <<χρεωθεί>> την προστασία της. <<Ακίνητοι>>, τους είπε, <<Αστυνομία>> και στο επόμενο δευτερόλεπτο δέχτηκε καταιγισμό πυροβολισμών που τον έριξαν θανάσιμα τραυματισμένο.

Οι μαρτυρίες, επηρεασμένες από το σοκ της ματωμένης σκηνής, ήταν αντιφατικές μεταξύ τους. Κάποιοι είπαν ότι ο άτυχος αστυνομικός δεν έλαβε στοιχειώδη μέτρα αυτοπροστασίας. Άλλοι αντέτειναν ότι αιφνιδιάστηκε από τρίτον οπλοφόρο, που βρισκόταν εκτός του πεδίου προσοχής του.

Μέχρι και σήμερα δεν έχει διαλευκανθεί τι ακριβώς έγινε και κάτω από ποιες συνθήκες βρήκε το θάνατο ο αστυνομικός. Ούτε και η υπόθεση έχει εξιχνιαστεί, καθώς τα πρόσωπα των φονιάδων εξακολουθεί να τα καλύπτει η αδυναμία της έρευνας να φτάσει μέχρι το τέλος.

Ο 39χρονος εξέπνευσε δύο ώρες αργότερα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε. Έφερε τουλάχιστον πέντε θανάσιμα τραύματα στον θώρακα και την κοιλιά. Μετρήθηκαν περίπου 20 πυροβολισμοί από τρία διαφορετικά όπλα. Τα πυρά προήλθαν από τα δύο πιστόλια των ληστών και από το περίστροφο του αστυφύλακα, που μάλλον πρόλαβε να ρίξει δυο-τρεις σφαίρες στον αέρα.

Ο Γκίζας κατατάχθηκε στο αστυνομικό Σώμα το 1995 και ήταν από τους τελευταίους που προσελήφθησαν πριν από τη θεσμοθέτηση της εισαγωγής μέσω του συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων. Καταγόταν από τις Φιλιάτες Θεσπρωτίας και υπηρέτησε σε διάφορες υπηρεσίες, από τη Ρόδο έως τον Πειραιά.

Το τελευταίο της ζωής του διάστημα υπηρετούσε στο κυλικείο της Διεύθυνσης Πειραιά, κυρίως τα απογεύματα. Ήταν έγγαμος, με άνεργη σύζυγο και σημαντικό μέρος του μισθού του παρακρατούνταν για δάνεια σε δύο τράπεζες. Οι συνάδελφοι του είπαν πως εισέπραττε μόλις 650 ευρώ μηνιαίως από τον μισθό του.

Για ν’ αντεπεξέλθει τους οικονομικούς σκοπέλους, αποφάσισε ν’ απασχοληθεί παράνομα σε ιδιωτική εταιρεία που είχαν συστήσει συνταξιούχοι συνάδελφοι του, με έδρα το Περιστέρι, της οποίας ο υπεύθυνος προσλήψεων κρατήθηκε προσωρινά.

Πηγή bloko.gr


Στον σκληρό δίσκο ενός τζιχαντιστή: εκρηκτικοί μηχανισμοί και όπλα μαζικής καταστροφής




Ο Αμπού Αλι, ηγέτης μίας οργάνωσης μετριοπαθών ανταρτών στη Βόρεια Συρία, επιδεικνύει περήφανα ένα μαύρο, ελαφρώς σκονισμένο λάπτοπ. «Το πήραμε φέτος από ένα κρησφύγετο του ΙΚΙΛ», λέει στους δημοσιογράφους του αμερικανικού περιοδικού Foreign Policy.

Σύμφωνα με τον Αλι, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (νυν Ισλαμικό Κράτος), δραπέτευσαν όλοι αφότου εκείνος και οι άνδρες του εφόρμησαν στο κτίριο. Η
επίθεση πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο, σε ένα χωριό της επαρχίας Ιντλίμπ της Συρίας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. «Βρήκαμε το λάπτοπ και το καλώδιο σε ένα δωμάτιο του κτιρίου», εξηγεί ο Αλι. «Το πήρα μαζί μου, αλλά δεν έχω ιδέα αν λειτουργεί ή αν περιέχει τίποτα ενδιαφέρον».

Βίντεο του Οσάμα


Οι δημοσιογράφοι Χάραλντ Ντούρνμπος και Τζέναν Μούσα ανοίγουν τον υπολογιστή, ο οποίος παραδόξως δουλεύει. Με μια πρώτη ματιά, ο σκληρός δίσκος φαίνεται απολύτως κενός. Σε μία δεύτερη πιο προσεκτική αναζήτηση αποκαλύπτεται ένας τεράστιος θησαυρός γύρω από την ιδεολογία και την οργάνωση των τζιχαντιστών: χιλιάδες «κρυμμένα αρχεία» - συνολικά 35.347 - «τακτοποιημένα» σε 2.367 φακέλους. Ανάμεσά τους, μερικά βίντεο του Οσάμα μπιν Λάντεν, οδηγίες παρασκευής εκρηκτικών μηχανισμών, οδηγίες κλοπής αυτοκινήτων, καθώς και μαθήματα μεταμφίεσης προκειμένου τα μέλη της οργάνωσης να αποφεύγουν τη σύλληψη ενόσω ταξιδεύουν σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

Οσο περνούσαν οι ώρες και οι δημοσιογράφοι βουτούσαν ακόμη πιο βαθιά στα αρχεία του υπολογιστή γινόταν όλο και πιο σαφές ότι το περιεχόμενο δεν αφορούσε μόνο μία τυπική προπαγάνδα ή απλές οδηγίες χρήσης προς τους τζιχαντιστές. Ο ιδιοκτήτης του λάπτοπ φαίνεται πως ήταν επίσης αυτοδίδακτος στη χρήση βιολογικών όπλων, σε μία προσπάθεια προφανώς να είναι ετοιμασμένος για μία πιθανή επίθεση που θα συγκλόνιζε τον πλανήτη.

Τα «πλεονεκήματα» των βιολογικών όπλων


Βάσει των πληροφοριών που αντλήθηκαν από τον υπολογιστή, ο ιδιοκτήτης είναι Τυνήσιος. Στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία στρατολογήθηκε αφότου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Χημεία και τη Φυσική σε δύο πανεπιστήμια της Βορειοανατολικής Τυνησίας. Το πιο ενδιαφέρον ωστόσο στην ιστορία του είναι με ποιον τρόπο σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει τις επιστημονικές του γνώσεις. Εκτός των πολλών άλλων, στο λάπτοπ βρέθηκε ένα αρχείο 19 σελίδων, όπου περιγράφεται στα Αραβικά ο τρόπος ανάπτυξης βιολογικών όπλων, καθώς και πώς να μετατρέπει κανείς σε όπλο τη βουβωνική πανώλη από μολυσμένα ζώα. «Το πλεονέκτημα των βιολογικών όπλων είναι ότι δεν κοστίζουν πολλά χρήματα, ενώ οι ανθρώπινες απώλειες μπορεί να είναι τεράστιες», αναφέρεται επακριβώς στο συγκεκριμένο έγγραφο. Από το ίδιο αρχείο αντλεί κανείς πληροφορίες για την ασφαλή δοκιμή τους προτού χρησιμοποιηθούν σε τρομοκρατική επίθεση. «Από τη στιγμή που το μικρόβιο εγχέεται σε μικρό ποντίκι, τα συμπτώματα της νόσου θα πρέπει να εμφανιστούν μέσα στις πρώτες 24 ώρες».

Σε άλλο 26σέλιδο αρχείο περιλαμβάνεται ο ισλαμικός νόμος σχετικά με τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής. «Εάν οι μουσουλμάνοι δεν μπορούν να νικήσουν τους καφίρ (άπιστους) με άλλον τρόπο, είναι επιτρεπτό να χρησιμοποιήσουν όπλα μαζικής καταστροφής. Ακόμη και αν σκοτωθούν όλοι και εξαφανιστούν αυτοί και οι απόγονοί τους από προσώπου Γης», αναφέρεται στο κείμενο που υπογράφει ο σαουδάραβας τζιχαντιστής κληρικός Νασίρ αλ Φαχντ, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές της Σαουδικής Αραβίας.

Σε κάθε περίπτωση, τίποτα στο λάπτοπ δεν αποδεικνύει ότι αυτή τη στιγμή οι τζιχαντιστές έχουν στη διάθεσή τους τέτοιου είδους επικίνδυνα όπλα. Σύμφωνα με τον ειδικό ερευνητή Μάγκνους Ράνστορπ, από το Κολέγιο Εθνικής Αμυνας της Σουηδίας, «η πραγματική δυσκολία σε όλα αυτά τα όπλα είναι η δημιουργία ενός συστήματος διασποράς το οποίο να λειτουργεί και να μπορεί να σκοτώσει μαζικά». Αυτό που είναι αναμφισβήτητο όμως είναι οι καταστροφικές φιλοδοξίες τού Ισλαμικού Κράτους.

«Χρησιμοποιήστε μικρές χειροβομβίδες με τον ιό, πετάξτε τες σε κλειστούς χώρους – σταθμούς μετρό, γήπεδα ποδοσφαίρου ή κέντρα διασκέδασης», προτρέπει τους επίδοξους χρήστες βιολογικών όπλων το σχετικό έγγραφο που βρέθηκε στον φορητό υπολογιστή του τυνήσιου τζιχαντιστή. «Για καλύτερα αποτελέσματα, κάντε το κοντά σε αιρκοντίσιον. Η μέθοδος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις αυτοκτονίας».  
Πηγή : bloko.gr



Κατσικάρης: «Να διασκεδάζουμε το μπάσκετ!»



Ο Ομοσπονδιακός προπονητής έκανε τον απολογισμό της Εθνικής και παράλληλα υπογράμμισε την προσπάθεια που κάνει η ομάδα να διασκεδάσει το μπάσκετ σε συνδυασμό με τα θετικά αποτελέσματα...
Αναλυτικά, ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε για:
...τον απολογισμό της Εθνικής: «Ερχόμενοι στη Σεβίλλη το ζητούμενο ήταν η νίκη σε κάθε παιχνίδι και να δούμε όσα είχαμε δουλέψει και στο παρκέ, ώστε να είμαστε έτοιμοι και να μην πέσουμε θύμα έκπληξης. Νομίζω πως και στα τρία παιχνίδια κάναμε πολύ καλή δουλειά στο κομμάτι της προετοιμασίας, στην άμυνα και στην επίθεση όπου έχουμε περιθώρια βελτίωσης και για να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ, αλλά και μαζί με αυτό να παίρνουμε τα αποτελέσματα. Έχουμε καταφέρει όταν τελειώνει ένα παιχνίδι να αλλάζουμε το τσιπ και να σκεφτόμαστε τον επόμενο αντίπαλο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό σε μια τέτοια διοργάνωση, είτε κάνουμε μια μεγάλη νίκη είτε δεν παίζουμε καλά ή όταν θα έρθουν κάποιες ήττες. Η διαχείριση τέτοιων καταστάσεων είναι από τα κλειδιά για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλό».
...την αφομοίωση της νέας φιλοσοφίας από τους παίκτες του: «Δεν μπορούμε να φτάσουμε στο 100% που θέλω, ακόμη και μέχρι το τέλος του τουρνουά. Μια διαφορετική φιλοσοφία θέλει χρόνο. Η αφομοίωση από τα παιδιά ήταν εκπληκτική, γιατί όσο και να θέλει ο προπονητής να βάλει κάτι, αν δεν το καταλάβουν και δεν το εφαρμόσουν οι παίκτες δεν γίνεται τίποτα. Η ομάδα έχει αφομοιώσει σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αυτό που ζητάμε. Είμαι απαιτητικός γιατί ξέρω πως μπορούμε ακόμη καλύτερα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος».
...το φιλικό με την Κροατία και τις όποιες ομοιότητες με το ερχόμενο ματς: «Αυτό το παιχνίδι έγινε με διαφορετικές συνθήκες. Είναι γνωστή η φιλοσοφία του προπονητή, έχουν μια πολύ γεμάτη ομάδα και είναι από τις πιο ταλαντούχες ομάδες στη διοργάνωση. Έχουν ψηλά γκαρντ με δυνατότητα να πάνε στο χαμηλό ποστ, έχουν δυνατή φροντ λάιν σε ύψος και ταλέντο. Το ματς στο Πο θα μας βοηθήσει σαν εμπειρία, αλλά κι εμείς ήμασταν διαφορετικοί τότε, αλλά και αυτοί. Θα είναι μια διαφορετική κατάσταση την Τετάρτη. Εμείς αφοσιωνόμαστε στο κομμάτι του σκάουτινγκ, θα επικεντρωθούμε στα όπλα της Κροατίας και είμαι πολύ χαρούμενος που οι παίκτες μου είναι πάρα πολύ συγκεντρωμένοι και είναι πολύ καλοί δέκτες. Θα προετοιμαστούμε καλά στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση εστιάζοντας στις αδυναμίες που έχουν οι Κροάτες».
...την προσπάθεια της Εθνικής να τρέξει: «Δεν είναι εύκολο όταν πας να βάλεις στη φιλοσοφία μιας ομάδας την ταχύτητα να λειτουργήσει άψογα γρήγορα. Σίγουρα υπάρχουν στιγμές που υπάρχουν προβλήματα στις συνεργασίες, αλλά επιμένουμε πολύ σε αυτό το κομμάτι. Ο στόχος να παίξει η ομάδα γρήγορα γίνεται για να το ευχαριστηθούμε κι εμείς, άσχετα αν υπάρχει η πίεση του αποτελέσματος και οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Θέλω τα παιδιά να απολαμβάνουν αυτό που κάνουν. Η ευθύνη είναι μεγάλη, αντιπροσωπεύουμε τη χώρα μας, αλλά θέλουμε να παίξουμε κι ωραίο μπάσκετ, για μας και για τον κόσμο. Υπάρχουν όμως και φάσεις στο παιχνίδι που παίζουμε καλά απέναντι σε οργανωμένη άμυνα. Μας ενδιαφέρει η ταχύτητα, αλλά δεν θα τρέχουμε απερίσκεπτα. Είμαστε ομάδα παντός καιρού. Θα βρεθούν ομάδες που δεν θα μας αφήσουν να τρέξουμε και θα πρέπει να πάμε σε λιγότερες κατοχές. Δεν σημαίνει ότι επειδή θέλουμε να τρέξουμε αν δεν τα καταφέρουμε θα είμαστε χαμένοι».
πηγή : gazzetta.gr


«Face control» και ταυτότητα για την είσοδο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών



Μέτρα για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών εξετάζει ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Φορτσάκης, ο οποίος προανήγγειλε πως θα ζητείται... ταυτότητα για την είσοδο σε όσους χώρους του ιδρύματος παρατηρούνται προβλήματα. 
«Δεν θα φωνάξω την Αστυνομία, αλλά θα διασφαλίσω την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου», τόνισε, σε συνένευξή του στα «Νέα».
Επίσης, ο κ. Φορτσάκης εξήγησε ότι «τα ναρκωτικά, το λαθρεμπόριο, οι καταστροφές, οι κλοπές και οι ληστείες που συμβαίνουν ακόμη και μέσα στην Πανεπιστημιούπολη». 
«Όλα θα γίνουν όμως με μέτρο και ανάλογα με τις περιστάσεις. Σε όλα τα πανεπιστήμια του εξωτερικού εξάλλου υπάρχει έλεγχος εισόδου, αλλά δεν ζητάνε ταυτότητα από κάθε άνθρωπο που μπαίνει για να κάνει τη δουλειά του» πρόσθεσε.

Πηγή : newspost.gr


Πατέρα έμαθες τα νέα; Χθες κάναμε μνημόσυνο για το κόμμα σου



Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου
Χειροκρότησαν έντονα τον Γιώργο. Και φώναξαν ρυθμικά το επίθετό του, «Παπανδρέου- Παπανδρέου». Αποδοκίμασαν τον Βενιζέλο, τον γιουχάρισαν. Οι περισσότεροι, σχεδόν αδιαφόρησαν για τους νυν και πρώην υπουργούς- στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Εκτός από ένα, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Αυτόν τον χειροκρότησαν! Ίσως γιατί νοιώθουν ότι «διώκεται». Όχι για τις ιδέες του, αλλά για τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ- λίγο τους ενδιαφέρει, προφανώς κυριαρχεί ότι «διώκεται». Χθες, στο Ζάππειο, διαδραματίστηκαν σκηνές απείρου (ΠΑΣΟΚικού) κάλους.  
Αν πρέπει κάτι να κρατήσουμε, είναι ότι η εκδήλωση μετατράπηκε σε επεισοδιακό μνημόσυνο για τα 40 (χρόνια) του ΠΑΣΟΚ.
Τα ανώτερα στελέχη του άλλοτε πανίσχυρου Κινήματος, δεν έχουν καμιά αμφιβολία ότι από το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν υπάρχουν πια ούτε ψήγματα. Απλώς και ο Γιώργος και ο Βενιζέλος και τα στελέχη του, δεν τολμούν να παραδεχτούν την αλήθεια και να συμφωνήσουν ότι πρέπει να το διαλύσουν- να πάνε για κάτι άλλο. Όσοι μπορούν να βρίσκονται μαζί κάτω από την ίδια πολιτική στέγη.  
Ο Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του άφησε ορθάνοικτο το ενδεχόμενο της επιστροφής του. «Αναζητά ο κόσμος μας μια νέα αρχή. Εκφράζει το αίτημα και την ελπίδα για ένα καινούργιο ξεκίνημα. Μια αναγέννηση του Κινήματός μας. Θα προσπαθήσω να υπηρετήσω αυτή την απαίτηση, όσο πιο σωστά μπορώ, όσο πιο απλά, όσο πιο ενωτικά, έχοντας συνείδηση της ιστορίας, της πορείας, της ευθύνης που μου αναλογεί»- είπε και όλοι κατάλαβαν τι εννοούσε. Το πότε θα εκδηλωθεί η κίνησή του είναι άλλο ζήτημα. Οι περισσότεροι πιστεύουν μετά τις επόμενες εκλογές. Όταν το ΠΑΣΟΚ θα δώσει μάχη για να συγκεντρώσει το ποσοστό των ευρωεκλογών.  
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα δώσει την απάντησή του αύριο. Όταν στη δική του εκδήλωση θα μιλήσει για το πώς το ΠΑΣΟΚ έφτασε να συγκυβερνά με τη ΝΔ και τον Καρατζαφέρη, όπως ο ίδιος είπε. Δεν χρειάζονται μαντικές ικανότητες για να καταλάβει κανείς τι θα πει για τον Γιώργο.  
Μικρή σημασία θα έχει άλλωστε. Η ταφόπλακα, μπήκε χθες. Έστω και αν ο Γιώργος δεν ρώτησε τον Ανδρέα Παπανδρέου που εικονιζόταν στο φόντο της εκδήλωσης «πατέρα έμαθες τα νέα»…
πηγή : http://newpost.gr/



Ο τρόμος έφτασε στα σύνορά μας: Τζιχαντιστές εκπαιδεύονται στην Αλβανία



«Σε ορισμένες περιοχές της Αλβανίας υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί για τρομοκρατικές πράξεις και τζιχάντ στη Συρία» δήλωσε ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα Τίρανα, ύστερα από συνάντηση με τον Καναδό ομόλογό του Τζον Μπερντ.
Ο κ. Μπουσάτι τόνισε ότι ένα τέτοιο φαινόμενο, όπως και στο Κόσοβο, τροφοδοτείται -μεταξύ άλλων- σε μεγάλο βαθμό από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί και τους ωθούν να πάνε στη Συρία.
«Η Αλβανία δεν έχει αρνηθεί, ότι σε ορισμένες περιοχές υπάρχουν άνθρωποι που έχουν εκπαιδευτεί για τρομοκρατικές πράξεις, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με τη θρησκευτική αρμονία, καθώς αυτό είναι μία από τις πολύτιμες αξίες που έχουμε.
Ως εκ τούτου και η επίσκεψη του Πάπα αποσκοπεί στο να στηρίξει αυτή την αξία. Η Αλβανία εργάζεται με τις διεθνές αρχές για να απομονώσει το φαινόμενο αυτό και είναι σημαντικό αυτός ο “πόλεμος” να συνδέεται με τη βελτίωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών. Είναι ένα φαινόμενο που δεν έχει επηρεάσει μόνο την Αλβανία» δήλωσε ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών.
πηγή : http://www.usay.gr/


Εχθές έλειπε το σύνθημα ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ




Του Κώστα Βουκελάτου

Σκηνές απείρου κάλους εχθές στην «γιορτή του ΠΑΣΟΚ», αλλά τι νόμιζαν ότι γιορτάζανε και γιατί το γιορτάζανε αφού τα αποτελέσματα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για την Ελλάδα και τους έλληνες είναι καταστροφικά που μόνο τύψεις φέρνουν όχι γιορτές. Αποφάσισαν να κάνουν μια γιορτή για να ξεφτιλιστούν σε πρώτο πλάνο και για να δείξουν το πόσο διαιρεμένοι και σκορπισμένοι αφού αποφάσισαν να κάνουν δύο γιορτές δείχνοντας έτσι καλύτερα το τεράστιο χάσμα που υπάρχει σε ότι έχει απομείνει στο κόμμα του 4%. Μάλιστα βλέποντας οι έλληνες τον υπόδικο Παπακωνσταντίνου να μπαίνει στην αίθουσα και να καταχειροκροτείται από τους βρικόλακες που δεν έχουν μυαλό, ήθος και συναίσθηση, ευχήθηκαν αυτό το 4% να γίνει στις επόμενες εκλογές 0% να εξαφανιστεί εντελώς αυτό το κόμμα γιατί δεν ντρέπεται και δεν κοκκινίζει κανένα μέλλος του. Ο Βενιζέλος όπως ήταν φυσικό και επόμενο έπεσε στην παγίδα του Γιωργάκη και αποδέχτηκε την πρόσκληση να είναι στην γιορτή του πρώτου όπου του είχαν στήσει την ξεφτίλα οι οπαδοί Παπανδρέου, αλλά φρόντισε πριν την πρόσκληση στον Βενιζέλο να έχει κανονίσει ο Γιωργάκης να λείπει στην δεύτερη γιορτή για να μην αντιμετωπίσει τον χλευασμό που του ετοίμαζαν οι οπαδοί Βενιζέλου. Θλιβερές σκηνές από ζόμπι του παρελθόντος και αμετανόητους πασόκους να βρίζουν τον Βενιζέλο και να επευφημούν τον Γιωργάκη. Τον επευφημούσαν γιατί; Γιατί μας έριξε στον γκρεμό και του χρειάζεται ένα μεγάλο μπράβο; Μετά από τέτοιες φιέστες και γιορτές περιμένετε να αλλάξει κάτι στην χώρα και να πάμε μπροστά; Απορώ πώς έχει ακόμα μέλη αυτό το κόμμα που ζει και υπάρχει λόγω του χορηγού Σαμαρά με την συγκυβέρνηση που τους πρόσφερε δίνοντας θέσεις και φυσικά την αντιπροεδρία προς πλέον ακατάλληλο Βενιζέλο. Άλλωστε οι καλές σχέσεις Σαμαρά – ΠΑΣΟΚ έχουν αποδειχτεί και το 1993 και το 1995, κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια μεταξύ τους. Το σύνθημα «Γιώργο γερά να φύγει η δεξιά» και το «Ρίξτε τα δεκανίκια της δεξιάς» δείχνει ότι όταν δώσεις θάρρος στους βρικόλακες και τους βοηθάς να ζουν παίρνουν θάρρος και μιλάνε χωρίς να έχουν φιλότιμο και συναίσθηση των όσων λένε και φωνάζουν. Κάποιος σε αυτούς τους χθεσινούς κλακαδόρους τους έχει φυτέψει ένα τσιπάκι στο μυαλό τους και τους ελέγχει αλλιώς δεν εξηγείται το ότι υπάρχει ακόμα οπαδός του Γιωργάκη μετά από όσα έχει κάνει στην Ελλάδα και στις ελληνικές οικογένειες η ανεπάρκεια και η ανικανότητα του. Τον Βενιζέλο τον αποδοκίμασαν πολλές φορές φωνάζοντας τον προδότη επειδή συγκυβερνά με τον Σαμαρά και σιγά μην ιδρώσει το αυτί του και αφήσει τα σίγουρα θυσιάζοντας μια αντιπροεδρία για να το παίξει ήρωας και να γίνει ένα τίποτα σε σύντομο χρόνο γιατί ένα τίποτα θα γίνει στο μέλλον όπως και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Πιστεύει κάποιος νοήμων ότι ισχύει σήμερα κάτι από την περίφημη εκείνη Διακήρυξη του τότε ΠΑΣΟΚ πριν από 40 χρόνια; Έχουν αναθεωρήσει και έχουν αποκήρυξη τα πάντα από την διακήρυξη στο ΠΑΣΟΚ και αυτό φαίνεται από το ότι έχουν απομείνει μόνο ζόμπι και βρικόλακες στο κόμμα του 4%, οπότε προς τι οι διπλές γιορτές αυτοεξεφτελισμού; Αντί να ακούσουν τα ζόμπι και των δύο πλευρών Γιωργάκη Βενιζέλου μια αυτοκριτική έστω και αργά για αυτά τα 40 χρόνια με σκοπό μια νέα ιδεοπολιτική ταυτότητα που θα χαρακτηρίσει ένα νέο ΠΑΣΟΚ παρέμειναν στα συνθήματα κατά της Δεξιάς, συνθήματα που έχουν πεθάνει όπως και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ σαν κόμμα. Αντί για δήθεν γιορτές που δεν έχουν κανένα νόημα θα έπρεπε να γίνει μια απλή συνάντηση στην οποία θα αποδοκιμάσουν και θα δικαιολογήσουν την στάση τους απέναντι στην χώρα και τους έλληνες αυτά τα 40 χρόνια. Θα πρέπει να ασκήσουν σκληρή κριτική για να δείξουν ότι κάτι έχει αλλάξει και αυτή την αυτοκριτική δεν μπορούν να την κάνουν ούτε ο Γιωργάκης, ούτε ο Βενιζέλος γιατί δεν έχουν συναίσθηση των όσων έχουν διαπράξει. Ένα απλό σύνθημα δεν «Γιορτάζουμε» με χαμηλά το κεφάλι θα μετρούσε περισσότερο στον ελληνικό λαό γιατί θα έβλεπε ότι κάτι αλλάζει, αλλά η χθεσινή εικόνα επιβεβαίωσε το γιατί δεν πρέπει να υπάρχει στο μέλλον το ΠΑΣΟΚ σαν κόμμα.

πηγή : freepen.gr


newsotherwise.gr 



Αμφίπολη: ο τάφος δεν έχει συληθεί και σε λίγο θα “μιλήσει”




Σε... γραμμή Σαμαρά ο υπουργός Πολιτισμού χαρακτήρισε τον τάφο ως “καλό νέο για τον ελληνικό λαό” αφήνοντας μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι ο τάφος τηςΑμφίπολης είναι άθικτος

Γνωρίζοντας σίγουρα κάτι παραπάνω απ' όλους τους άλλους ο Κ. Τασούλας ανέφερε ότι οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για κάτι μοναδικό, αλλά επισήμανε πως “πρέπει να δούμε τον τάφο για να πούμε τελικά. Συντομότερα ή αργότερα θα μιλήσει αυθεντικά το ίδιο το μνημείο... όλα αυτά θα σιγήσουν όταν σε λίγο καιρό θα μιλήσει το ίδιο το μνημείο ”

Ως προς τις εικασίες για το εάν έχει συληθεί ή όχι ο τάφος ο υπουργός άφησε να εννοηθεί πως υπάρχουν στοιχεία ότι το μνημείο είναι αλώβητο, εξηγώντας πως “αυτή η ψηλή επιχωμάτωση, στο εσωτερικό του προθαλάμου, μέχρι την κορυφή, έγινε για την προστασία του τάφου” 

Και οι ίδιοι οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι το γεγονός ότι από τη στιγμή που τα χώματα που τοποθέτησαν οι αρχαίοι για να σφραγίσουν τον τάφο είναι στη θέση τους τότε όλα δείχνουν ότι τουλάχιστον από την πλευρά της εισόδου δεν έχει εισέλθει κανείς ως σήμερα...

πηγή : http://www.newsit.gr/


"Απολογήθηκε" ο Μπουρούσης παρουσία του Κατσικάρη!



Ο Γιάννης Μπουρούσης παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος με την αντίδραση που είχε στα πρώτα λεπτά του αγώνα κόντρα στοΠουέρτο Ρίκο και τόνισε ότι ο Φώτης Κατσικάρης θα πρέπει να μείνει πολλά χρόνια στην Εθνική.

Η Εθνική ομάδα έχει ρεπό και ο Γιάννης Μπουρούσης βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί στη μικροένταση που υπήρξε στα πρώτα λεπτά του ματς κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο με τον Φώτη Κατσικάρη αλλά και στη διασταύρωση που θέλει να αποφύγει στους "16".

"Χρεώθηκα με δύο φάουλ και βγήκα έξω. Ήθελα να αγωνιστώ από την αρχή. Βγήκα έξω, έκανα μια κίνηση λάθος, δεν ντρέπομαι να το πω. Από εκεί και πέρα κοιτάμε το αγωνιστικό. Προχωράμε και είμαστε ευτυχισμένοι που έχουμε πάει στην επόμενη φάση. Θέλουμε να πάμε καλά στα δύο τελευταία παιχνίδια και να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση, που είναι και ο στόχος", τόνισε ο Γιάννης Μπουρούσης.

Ο Φώτης Κατσικάρης έσπευσε να πει: "Δεν έγινε τίποτα" και ο διεθνής σέντερ συνέχισε λέγοντας: "Είμαι εννιά χρόνια στην ομάδα και έχουμε συζητήσει μεταξύ μας πως είναι καλό να υπάρχει ένα πλάνο για τα επόμενα χρόνια κι αν έρθει μια αποτυχία που σίγουρα δεν θέλουμε. Πρέπει να δοθεί η ευκαιρία σε έναν προπονητή να μείνει περισσότερο καιρό για να δείξει έργο και να μην αλλάζουμε συνέχεια φιλοσοφία. Είναι καλό να μείνει. Δεν είμαι μάνατζέρ του... Απλά είναι το σωστό και η αλήθεια.

Σίγουρα θέλουμε να παίξουμε πιο γρήγορα, αλλά μετρά πάνω από όλα το αποτέλεσμα. Η Εθνική είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια σε άλλο ρυθμό, αλλά προσπαθούμε να τρέξουμε κι από τη στιγμή που φέρνει αποτέλεσμα γιατί να μην το κάνουμε;.

Δεν θέλω να πέσουμε στο πρώτο χιαστί με την Ισπανία. Από εκεί και πέρα δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε. Από εκεί και πέρα, υγεία να έχουμε και όλα τα άλλα είναι στο χέρι μας. Η αλήθεια είναι ότι μετά το 2009 δεν ήρθαν τα επιθυμητά αποτελέσματα με βάση το ταλέντο μας. Σίγουρα κάποιοι θα φύγουν, θα έρθουν νέες γενιές κι ελπίζω η αλλαγή να είναι προς το θετικό για να χαιρόμαστε να βλέπουμε την Εθνική."

πηγή : http://www.newsit.gr/


ΑΣΕΠ: Διαγωνισμός για 540 θέσεις μονίμων στον ΔΕΔΔΗΕ




Στο Εθνικό Τυπογραφείο απεστάλη η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για κάλυψη 540 θέσεων, με σύμβαση αορίστου χρόνου στην εταιρεία Διαχείρισης Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ). Ο διαγωνισμός πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στο Σεπτέμβριο και αφορά προσωπικό πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για θέσεις σε όλη τη χώρα.
Συγκεκριμένα αναζητά:
· 100 διπλωματούχους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς,
· 90 Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και
· 283 Ηλεκτροτεχνίτες Δικτύων και Υποσταθμών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ένα από τα βασικά κριτήρια για την επιλογή είναι η εμπειρία σε ανάλογες θέσεις αλλά και η εντοπιότητα – ιδίως για τις θέσεις σε ακριτικές περιοχές. Από το σύνολο των θέσεων, οι 118 θα καλυφθούν από πολύτεκνους, τρίτεκνους και παιδιά αυτών, παλιννοστούντες Ποντίους και γενικά ομογενείς.
https://www.asep.gr/asep/site/home/LC+Menu/ENHMEROSI/deltia+tipou/2014/August/28082014_1.csp
πηγή : http://www.athensvoice.gr/