Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Συμφέροντα δεν θέλουν η χώρα να πάει μπροστά - Θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την πορεία της οικονομίας και της Ελλάδας

 



Αναλυτικά η δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη:

«Το σημερινό πρωτοσέλιδο του «Βήματος της Κυριακής» και η αυτόματη αποδοχή του από την αντιπολίτευση σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημοσίευσή του δηλώνει πολλά. Η εξέλιξη αυτή, μάλιστα, γίνεται ακόμη πιο αποκαλυπτική με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, λίγο αργότερα, για την από κοινού πρόταση δυσπιστίας προς την Κυβέρνηση.

Οι μάσκες έπεσαν! Και τώρα γίνεται φανερό ότι αυτή η αντικυβερνητική εκστρατεία  με αιχμή μία εθνική τραγωδία και όχημά της την κυνική εκμετάλλευση του πόνου, δεν ήταν παρά ένα μέρος της προσπάθειας να αποσταθεροποιηθεί η ίδια η χώρα. Εκστρατεία όπου συμμετέχουν, μάλιστα, οι πιο διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης έσπευσε να υιοθετήσει αμέσως την προπαγάνδα ενός δημοσιεύματος με ανυπόστατα στοιχεία, που πήραν αμέσως  απάντηση. Εκείνος, όμως, προτίμησε να μετατρέψει το κόμμα του σε πράσινη εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ουρά του κ. Βελόπουλου. Και σε βοήθημα των «Σπαρτιατών».

Ας πάρουμε πρώτα τα πράγματα με τη σειρά:


1.⁠ ⁠Άπαντες συμφωνούν, ακόμα και οι συκοφάντες, ότι η Δικαιοσύνη έχει αυτούσιο το υλικό των διαλόγων πριν από το δυστύχημα για την έρευνά της. Ουδείς αμφισβητεί ότι η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ διαβίβασε στις ανακριτικές αρχές ακέραιο το σύνολο των ηχητικών καταγραφών του ΟΣΕ. Άρα, δεν τίθεται κανένα ζήτημα αλλοίωσης της δικαστικής έρευνας.


2.⁠ Είναι τόσο «μεγάλη» η δήθεν αποκάλυψη του σημερινού ΒΗΜΑτος ώστε σειρά μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της δημόσιας ΕΡΤ, αλλά και του site του ίδιου συγκροτήματος, την έχουν αναφέρει από τις 2 Μαρτίου του 2023. Και στο υλικό αυτό οι διάλογοι περιλαμβάνουν, βεβαίως, όλα τα πρόσωπα που συνομιλούσαν..


3.⁠ Σε κάθε περίπτωση, όλα τα στοιχεία που ήρθαν ήδη στη δημοσιότητα, καθώς και η ομολογία του ίδιου του μοιραίου Σταθμάρχη οδηγούν στο ακλόνητο συμπέρασμα του ανθρώπινου λάθους. Μαζί, ασφαλώς, με μία αλυσίδα παραβιάσεων του Κανονισμού  Ασφαλείας και των όποιων άλλων αμελειών ερευνά η Δικαιοσύνη.


Τι ισχυρίζονται, λοιπόν, τώρα, οι συκοφάντες-τυμβωρύχοι; Αμφισβητούν, για πρώτη φορά ύστερα από έναν χρόνο, ακόμα και το ομολογημένο ανθρώπινο παράπτωμα; Θέλουν να πουν ότι για το δυστύχημα δεν υπάρχει φυσικός αυτουργός και ότι φταίει «γενικά» μόνο η κυβέρνηση;


Αυτή η χυδαία προσπάθεια θα αποτύχει. Πολύ περισσότερο καθώς όλοι οι πολίτες, πλέον, διαπιστώνουν ότι σε αυτόν τον πόλεμο φθοράς της εκλεγμένης κυβέρνησης παίρνουν μέρος και οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα. Συμφέροντα που θέλουν να την καταστήσουν όμηρο των δικών τους σχεδιασμών. Ματαιοπονούν!


Η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω σε εποχές αβεβαιότητας και εκβιασμών από ισχυρά συμφέροντα και κομματικές σκοπιμότητες. Καλοδεχούμενη, συνεπώς, η πρόταση του κ. Ανδρουλάκη αν κατατεθεί. Είναι η καλύτερη ευκαιρία να διαπιστώσουν οι Έλληνες ποιοι συντάσσονται με την ομαλότητα, τη σταθερότητα και τη συνέχεια και ποιοι θέλουν να ναρκοθετήσουν την πορεία της χώρας προς την πρόοδο».



Μαρινάκης : Ο Κασσελάκης είναι υπονομευτής του πολιτεύματος

 


Με αφορμή την πρόταση του 5% αποδοχής Νίκου Ανδρουλάκη για πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Ο 7% αποδοχής Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί και να διεξαχθούν εκλογές με την παρουσία διεθνών παρατηρητών ύστερα από δημοσίευμα για «Μονταζιέρα στα Τέμπη».

Άμεσα απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορώντας τον Στέφανο Κασσελάκη ως υπονομευτή του Πολιτεύματος ενώ σημειώνει ότι είναι αδιανότητο «ο αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να προσβάλλει τόσο βάναυσα την λαϊκή βούληση και να παρουσιάζει την Ελλάδα ως τριτοκοσμική χώρα».

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να ξεπεράσει το έτερο φερέφωνο της απόπειρας αποσταθεροποίησης της χώρας, με τη σημερινή ανάρτησή του, πέρασε σε άλλη «πίστα» και έγινε συνειδητός υπονομευτής του Πολιτεύματος», σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι αδιανόητο, 50 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, ο αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να προσβάλλει τόσο βάναυσα την λαϊκή βούληση και να παρουσιάζει την Ελλάδα ως τριτοκοσμική χώρα. Δεν πρόκειται να αφήσουμε ούτε μισή σπιθαμή αμφισβήτησης της Δημοκρατίας μας στους υπονομευτές της και τους υποκινητές τους», καταλήγει ο Παύλος Μαρινάκης.

Ολόκληρη η δήλωση του Παύλου Μαρινάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να ξεπεράσει το έτερο φερέφωνο της απόπειρας αποσταθεροποίησης της χώρας, με τη σημερινή ανάρτησή του, πέρασε σε άλλη «πίστα» και έγινε συνειδητός υπονομευτής του Πολιτεύματος.

Είναι αδιανόητο, 50 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, ο αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να προσβάλλει τόσο βάναυσα την λαϊκή βούληση και να παρουσιάζει την Ελλάδα ως τριτοκοσμική χώρα.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε ούτε μισή σπιθαμή αμφισβήτησης της Δημοκρατίας μας στους υπονομευτές της και τους υποκινητές τους.




Ο Κασσελάκης με το νεσεσέρ και το 7% αποδοχής ζητάει απο τον Μητσοτάκη να παραιτηθεί

 


Ο Κασσελάκης νομίζει ότι η χώρα είναι παιχνίδια για να παίζει με τις φίλες του τις κουμπάρες!!

Σε μήνυμα του ο Κασσελάκης με το νεσεσέρ και αποδοχή μόλις 7% καλεί τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί «ήρεμα και με στοιχειώδη αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει σε δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες και όχι σε μονάρχες, ώστε η χώρα να οδηγηθεί συντεταγμένα σε δημοκρατικές εκλογές». Επιπλέον, ζητά την παρουσία, διεθνών παρατηρητών, διότι, όπως υποστηρίζει, «ένας πρωθυπουργός που υπό την ηγεσία του μοντάρονται στοιχεία εγκλήματος, παρακολουθούνται πολιτικοί και στρατιωτικοί από ΕΥΠ - Predator και διοχετεύονται απόρρητα προσωπικά δεδομένα με σκοπό την εκλογική εργαλειοποίηση, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ χωρίς αμφιβολία».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

Σκόπευα να σας απευθυνθώ μετά το τέλος της θητείας μου, όμως οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Σήμερα αποκαλύφθηκε ότι υπήρξε κρατική μονταζιέρα την ίδια τη νύχτα του εγκλήματος των Τεμπών, με σκοπό να αποδοθούν ευθύνες αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος.

Την ίδια τη νύχτα που χάσαμε 57 συνανθρώπους μας και που τα σωστικά μέσα επιχειρούσαν να διασώσουν ζωές!

Αμέσως μετά, το κράτος - παρακράτος έδωσε το μονταρισμένο υλικό σε φιλοκυβερνητικά μέσα, για να δημιουργηθεί η εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι πρόκειται περί ενός τυχαίου ανθρώπινου λάθους.

Και αμέσως μετά, ο Πρωθυπουργός βγαίνει με διάγγελμα να αποδώσει το τραγικό έγκλημα σε ανθρώπινο λάθος, με επόμενο βήμα το μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος.

Δε χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο αυτήν την ώρα.

Καλώ τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί ήρεμα και με στοιχειώδη αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει σε δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες και όχι σε μονάρχες, ώστε η χώρα να οδηγηθεί συντεταγμένα σε δημοκρατικές εκλογές.

Με την παρουσία, διεθνών παρατηρητών, διότι ένας πρωθυπουργός που υπό την ηγεσία του μοντάρονται στοιχεία εγκλήματος, παρακολουθούνται πολιτικοί και στρατιωτικοί από ΕΥΠ - Predator και διοχετεύονται απόρρητα προσωπικά δεδομένα με σκοπό την εκλογική εργαλειοποίηση, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ χωρίς αμφιβολία.

Καλώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων για μία και μόνη φορά και να μου απαντήσει εντός 24 ωρών αν συμφωνεί με τον οδικό χάρτη προς την ομαλότητα, που περιέγραψα.

Σας ευχαριστώ πολύ.



Με αποδοχή για καταλληλότητα πρωθυπουργού 7% και 5% για Κασσελάκη και Ανδρουλάκη εργαλειοποιούν τον πόνο ανθρώπων

 


Ο Στέφανος Κασσελάκης δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει αποδοχή στους πολίτες για να καταλληλότητα πρωθυπουργού μόλις 7%. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, αφού έχασε την δεύτερη θέση για τον ΠΑΣΟΚ, δείχνει την φαιδρότητα του και έχει αποδοχή μόλις 5% για την καταλληλότητα του να γίνει πρωθυπουργός.

Φυσικά και δεν αναφερόμαστε καν στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους.



Με λίγα λόγια χωρίς πολιτικό λόγο εργαλειοποιούν μια τραγωδία προσβάλλοντας την μνήμη των θυμάτων και τους συγγενείς αυτών, κάνοντας αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη που έχει καταλληλότητα 33%.

Η προσπάθεια τους να χτυπήσουν την κυβέρνηση για το δυστύχημα, έχοντας τον πρώτο λόγο σε κάθε εμφάνιση στελεχών του δείχνει ότι δεν έχουν να πούν τίποτα άλλο στους πολίτες για τις ευρωεκλογές, οπότε ότι κερδίσουμε με την τυμβωρυχία.

Ακόμα και στην αξιολόγηση πρωθυπουργού και αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται με διπλάσιο ποσοστό θετικών γνωμών από τον Στέφανο Κασσελάκη. Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης καταγράφεται με 34% θετικής γνώμης και ο κ. Κασσελάκης με 17%, και όσο αφορά τον Νίκο Ανδρουλάκη άστο να πάει άστο.

Η εργαλειοποίηση της συγκεκριμένης τραγικής υπόθεσης από τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι δεν έχει καταφέρει να υπερβεί την τοξικότητα, και το χειρότερο ακολουθεί και η ουρά Ανδρουλάκης κάνοντας μεγάλο κακό στον κόμμα του.





Ν.Δ. :Η δήθεν μονταζιέρα «αποκάλυψη» του ΒΗΜΑΤΟΣ έχει γίνει στις 4 Μαρτίου 2023 από την ΕΡΤ

 



Άθλια υποκινούμενη κατόπιν εντολών εκμετάλλευση της τραγωδίας των Τεμπών, προκαλεί την κοινωνία και τους πολίτες!!

«Επικίνδυνη και άθλια τακτική, που με fake news, τροφοδοτεί σενάρια συνωμοσίας» στην υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών, χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία τη «δήθεν φοβερή αποκάλυψη του "Βήματος της Κυριακής", την οποία "έντυσε" με τον παραπλανητικό και ψευδή τίτλο περί μονταζιέρας και συγκάλυψης».

Όπως χαρακτηρηστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ η «δήθεν αποκάλυψη έχει γίνει από τις 4 Μαρτίου του 2023 από την κρατική ΕΡΤ (https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/apokalypsi-ert-tesseris-ki-oxi-treis-fones-sto-ixitiko-ntokoumento-tou-stathmarxi-larisas/) και πολλά ακόμα μέσα».

Η Νέα Δημοκρατία διευκερινίζει ότι απαντήσεις έχει δώσει η Αστυνομία «ξεκαθαρίζοντας ότι όλο το ηχητικό υλικό δόθηκε αυτούσιο και χωρίς απομαγνητοφώνηση στις εισαγγελικές αρχές από την πρώτη στιγμή.

«Αυτό ακριβώς το υλικό είναι που αποτελεί και τη βάση της έρευνας και των διώξεων που έχουν ήδη ασκηθεί από τη Δικαιοσύνη. Ενώ κομμάτια αυτού του υλικού έχουν παίξει και στα μέσα του ομίλου που τροφοδοτεί μέσω fake news σενάρια συνωμοσίας για μια υπόθεση που έχει πληγώσει κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα!», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία καταλήγει:

«Η τακτική των παραπλανητικών τίτλων για δημιουργία εντυπώσεων είναι άκρως επικίνδυνη, όταν δε τη χρησιμοποιούν κάποιοι στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων καταντά άθλια».



Συνεχίζει να ξεφτιλίζεται ο τυμβωρύχος Ανδρουλάκης καμία διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας γιατί είναι 3ος και πάει για 4ος


 

Ακατάλληλος, γελοίος και προκλητικός ο τυμβωρύχος Ν. Ανδρουλάκης, εκμεταλλεύεται τον πόνο των συγγενών των θυμάτων στηρίζεται σε fake news, και δείχνει για ακόμα μία φορά ότι δεν έχει καμία διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Αριστερά.

Ο γελοίος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «Απέναντι μας έχουμε μια αδίστακτη αγέλη εξουσίας» τονίζει ο Ν. Ανδρουλάκης και καλεί σε από κοινού κατάθεση πρόταση δυσπιστίας με τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Στηρίζει η Νέα Αριστερά

Σε αντιπολιτευτικό μέτωπο για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας καλεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή τις νέες δήθεν αποκαλύψεις για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».

Το ΠΑΣΟΚ Ανδρουλάκη διαθέτει 32 βουλευτές ενώ για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας χρειάζονται 50 βουλευτές. Ανάλογο κάλεσμα είχε απευθύνει το προηγούμενο διάστημα -με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για «μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια»- ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, χωρίς ωστόσο θετική ανταπόκριση από τα υπόλοιπα κόμματα του προοδευτικού τόξου. Ωστόσο με ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Αριστερά λίγο μετά τις 14:00 γνωστοποίησε ότι θα στηρίξει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, φτάνοντας έτσι τους 43 βουλευτές που υιοθετούν την πρόταση δυσπιστίας.

Αναλυτικά η δήλωση καραγκιοζιλίκι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη:

«Οι σημερινές αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι το έγκλημα των Τεμπών είναι ένα διαρκές έγκλημα.

Είναι εξοργιστικό ότι την ώρα που 57 άνθρωποι έχασαν με άδικο και τραγικό τρόπο τις ζωές τους, την ώρα που θρηνούσαν οι οικογένειες τους και εκατομμύρια Έλληνες σκέπτονταν ότι στο μοιραίο τρένο θα μπορούσαν να είναι τα δικά τους παιδιά, κάποιοι είχαν την προτεραιότητα να αφαιρέσουν συνομιλίες του επίμαχου σταθμάρχη, να τις χαλκεύσουν και να τις διοχετεύσουν σε φιλικά μέσα για να ενισχύσουν το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους.

Κι όλα αυτά πριν τις παραλάβει η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη.

Απέναντι μας έχουμε μια αδίστακτη αγέλη εξουσίας, που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και υπονομεύει το κράτος δικαίου.

Γι’ αυτό υπάρχει μόνο ένας δρόμος: η πρόταση δυσπιστίας.

Αναλαμβάνω τη θεσμική πρωτοβουλία και καλώ όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».




Ξεφτιλίστηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση υιοθετώντας το fake news της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ"


 

Η αντιπολίτευση απέδειξε για ακόμα μία φορά το πόσο γελοία και ακατάλληλη είναι, για τον λόγο αυτό άλλωστε και δεν μπορούν όλα τα κόμματα μαζί να μαζέψουν τα ποσοστά της κυβέρνησης.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα

Σύμφωνα με το Βήμα «η υπόδειξη του σταθμάρχη για αναχώρηση τρένου προς την υποτιθέμενη «λάθος πορεία» δεν αφορούσε τη μοιραία αμαξοστοιχία – όπως παρουσιάστηκε την 1η Μαρτίου σε μονταρισμένο ηχητικό ντοκουμέντο – αλλά εκείνη τοπικού συρμού που κινήθηκε κανονικά! Δηλαδή επρόκειτο για συρραφή συνομιλιών του σταθμάρχη με δυο διαφορετικά τρένα.

Η μονταζιέρα που φαίνεται ότι λειτούργησε αμέσως μετά το τραγικό συμβάν και αποτελεί δείγμα της σπουδής να προβληθεί μόνο η θεωρία του υπαρκτού ανθρώπινου λάθους:

α) «ενώνει» δύο διαφορετικές συζητήσεις του σταθμάρχη με μηχανοδηγούς, ενώ

β) εξαφανίζει το αμέσως προηγούμενο σημείο του διαλόγου, όπου ο σταθμάρχης της Λάρισας αποκαλεί τον μηχανοδηγό που συνομιλεί «Σωτήρη» (πρόκειται για τον μηχανοδηγό τοπικού τρένου, κ. Σωτήρη Αδάμου). Η αναφορά αυτή αποδείκνυε ότι δεν πρόκειται για τον οδηγό του Intercity, Γιώργο Κουτσούμπα, που σκοτώθηκε κι αυτός στα Τέμπη».

Παύλος Μαρινάκης: Σενάρια συνωμοσίας

«Το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ της Κυριακής» αποτελεί δημοσιογραφική κηλίδα στην ιστορική πορεία της, καθώς προβάλλει σενάρια συνωμοσίας γύρω από τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών, που πληγώνει όλους τους Έλληνες» αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δεν έχουν θέση θεωρίες συνωμοσίας, δηλητηριώδεις φήμες και εύκολοι εντυπωσιασμοί. Και σε αυτήν την προσπάθεια σοβαρή ευθύνη έχουν και τα μέσα ενημέρωσης», καταλήγει ο κ. Μαρινάκης.

Κυβερνητικές πηγές: Έχει διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη αυτούσιο το ηχητικό υλικό

Η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της αυτούσιο το υλικό για τα Τέμπη, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για το δημοσίευμα. Ταυτόχρονα, ξεκαθαρίζουν πως «η απόδειξη ότι δεν υπήρξε καμία προσπάθεια κρατικής «μονταζιέρας» είναι το γεγονός ότι πολλά μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν ρεπορτάζ ένα χρόνο πριν, στις 04/03/2023, στα οποία αναφέρονταν ότι στις συνομιλίες που δημοσιοποιήθηκαν υπήρχε και άλλο πρόσωπο».

Αφήνουν, δε, αιχμές για προσπάθεια «εργαλειοποίησης του ανθρώπινου πόνου» και κάνουν λόγο για «δημιουργία εντυπώσεων που στηρίζεται πάνω σε ένα de facto ψέμα έχει ως στόχο την αποσταθεροποίηση και την επιστροφή της χώρας στην περίοδο της τοξικότητας και του μίσους».

Νέα Δημοκρατία: Δήθεν αποκαλύψεις

«Η δήθεν φοβερή αποκάλυψη του Βήματος της Κυριακής την οποία “έντυσε” με τον παραπλανητικό και ψευδή τίτλο περί μονταζιέρας και συγκάλυψης, έχει γίνει από τις 4 Μαρτίου του 2023 από την κρατική ΕΡΤ και πολλά ακόμα μέσα», επισημαίνεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Η αστυνομία απάντησε, ξεκαθαρίζοντας ότι όλο το ηχητικό υλικό δόθηκε αυτούσιο και χωρίς απομαγνητοφώνηση στις εισαγγελικές αρχές από την πρώτη στιγμή.

Αυτό ακριβώς το υλικό είναι που αποτελεί και τη βάση της έρευνας και των διώξεων που έχουν ήδη ασκηθεί από τη Δικαιοσύνη. Ενώ κομμάτια αυτού του υλικού έχουν παίξει και στα μέσα του ομίλου που τροφοδοτεί μέσω fake news σενάρια συνωμοσίας για μια υπόθεση που έχει πληγώσει κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα.

Η τακτική των παραπλανητικών τίτλων για δημιουργία εντυπώσεων είναι άκρως επικίνδυνη, όταν δε τη χρησιμοποιούν κάποιοι στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων καταντά άθλια», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Ανακοίνωση Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας

Σχετικά με δημοσίευμα στην εφημερίδα “Το ΒΗΜΑ της Κυριακής” που αφορά στο δυστύχημα των Τεμπών,  το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ γνωστοποιεί ενημερωτικό σημείωμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών,  σύμφωνα με το οποίο:


Από το αρχείο που τηρείται στην Υπηρεσία μας προκύπτει ότι με το υπ΄ αριθ. 90111942 έγγραφο από 2-3-2023 απεστάλησαν ηλεκτρονικά αρχεία με καταγραφές συνομιλιών που αφορούν το Ραδιοτηλέφωνο, το Σύστημα GSM-R και της σταθερής τηλεφωνικής γραμμής του Σ.Σ Λάρισας, εντός φορητής συσκευής αποθήκευσης (USB), από τη Διεύθυνση Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων και Ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ στο Τμήμα Τροχαίας Λάρισας. Eν συνεχεία προσκομίστηκαν στην προαναφερθείσα αστυνομική Υπηρεσία στις 3-3-2023 και κατασχέθηκαν στις 4-3-2023. Ακολούθως απεστάλησαν στην Υπηρεσία μας με την υπ΄ αριθ. 1019/21/1-ρια, από 14-3-2023 αναφορά, κατ΄ εκτέλεση της από 9-3-2023 παραγγελίας του Γ Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Λάρισας.

Από την Υπηρεσία μας συντάχθηκε η υπ’ αριθ. 3022/21/8623-α΄από 22-3-2023 έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης στην οποία εξήχθησαν εκατοντάδες αρχεία συνοδευόμενα με τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά όπως ημερομηνία δημιουργίας, τροποποίησης, μέγεθος και αλφαριθμητικής τους ταυτότητας κ.α.. Σημειώνεται ότι, μεταξύ αυτών των αρχείων, εμπεριέχονται τα ηχητικά αρχεία διαμόρφωσης (.wav) με ονομασίες «CH1_000003e3_443.wav» και «CH1_000003e4_443.wav». Τα εν λόγω αρχεία αποθηκεύτηκαν σε ψηφιακό μέσο σε μορφή παραρτημάτων που συνόδευε τη σχετική έκθεση.

Για την εν λόγω υπόθεση έχουν πραγματοποιηθεί και έτερες εκθέσεις εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης, κατόπιν σχετικών παραγγελιών.

Σημειώνεται ότι από την Υπηρεσία μας δεν πραγματοποιήθηκε απομαγνητοφώνηση για την εν λόγω υπόθεση.

Και έρχεται η αντιπολίτευση σύσσωμη να ξεφτιλιστεί 

ΣΥΡΙΖΑ: Αποτροπιασμός για τις νέες αποκαλύψεις

«Αποτροπιασμό προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες δημοσιεύονται σήμερα στο Βήμα της Κυριακής», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωση του και κάνει λόγο για «αμείλικτα ερωτήματα» που τίθενται.


Τονίζει πως «ούτε ο πιο νοσηρός νους δεν θα μπορούσε να συλλάβει ένα τέτοιο σενάριο κι όσο κι αν προσπάθησε ο κύριος Π. Μαρινάκης να “πετάξει την μπάλα στην εξέδρα” (για ακόμη μία φορά), παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για τα παραποιημένα στοιχεία. Άλλωστε, και ο ίδιος -εκών ή άκων- ουσιαστικά επιβεβαίωσε το περιεχόμενο του δημοσιεύματος».


Σχολιάζει ότι «η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να κλείνει τα μάτια. Κάνει πως δεν ξέρει τίποτα ούτε για τα μπαζώματα, ούτε για τις μονταζιέρες. Κάνει πως δεν βλέπει τις ευθύνες των Υπουργών και των στελεχών της».


Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «το δημοσίευμα της εφημερίδας παρουσιάζει στοιχεία από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, που αποδεικνύουν ότι υπήρξε “συρραφή” συνομιλιών, με προφανή σκοπό την ενίσχυση του κυβερνητικού αφηγήματος για ανθρώπινο μόνο λάθος».


Σημειώνει ότι «τα ερωτήματα είναι αμείλικτα:


Ποιος, πότε και με ποιου εντολή έκανε συρραφή φράσεων (μοντάζ) από διαδοχικές συνομιλίες που είχε τη νύχτα του δυστυχήματος ο σταθμάρχης με δύο διαφορετικούς μηχανοδηγούς, ώστε να φαίνεται ότι η τραγωδία των Τεμπών προκλήθηκε αποκλειστικά από ανθρώπινο λάθος;

Ποιος, πότε και με ποιου εντολή αλλοίωσε και παραποίησε αποδεικτικά στοιχεία, με σκοπό την απόκρυψη των κυβερνητικών ευθυνών και την παραπλάνηση των πολιτών;».


Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «είναι πλέον σαφές ότι σ’ αυτή την υπόθεση η μοναδική κηλίδα που υπάρχει, δεν προέρχεται από τα δημοσιεύματα, αλλά από τις πολλαπλές προσπάθειες συγκάλυψης του εγκλήματος με κυβερνητική εντολή».


Εν είδει υστερόγραφου ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά «πώς και με ποια διαδικασία έλαβε η κυβέρνηση γνώση στοιχείων από την ποινική δικογραφία, στα οποία ουδείς άλλος (δικαιούται να) έχει πρόσβαση πλην του ανακριτή;».


ΠΑΣΟΚ: Οι μάσκες πέφτουν καθημερινά

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα, σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «άλλη μια επιβεβαίωση του νοσηρού μοτίβου της κυβέρνησης συγκάλυψη, διαφθορά και ατιμωρησία».


«Είναι ανατριχιαστικές και εξοργιστικές οι αποκαλύψεις της εφημερίδας ότι λίγες ώρες μετά την τραγωδία κάποιοι μπήκαν στον ΟΣΕ, αφαίρεσαν παράνομα τα ηχητικά των συνομιλιών του σταθμάρχη, έκαναν κοπτοραπτική και διέρρευσαν τους αλλοιωμένους διαλόγους στα μέσα ενημέρωσης για να στηρίξουν το κυβερνητικό αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους και μόνο» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.


Το ΠΑΣΟΚ επικαλούμενο το δημοσίευμα σημειώνει πως «η καταγγελλόμενη λαθροχειρία έφτασε με στικάκι στην ΕΛ.ΑΣ. στις 3 Μαρτίου 2023 από υπάλληλο του ΟΣΕ χωρίς να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, την οποία όμως υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΣΕ περιέγραψε ψευδώς στην εξεταστική επιτροπή ότι έλαβε χώρα».


Καταλήγοντας τόνισε πως «η συγκάλυψη της αλήθειας για το έγκλημα στα Τέμπη ήταν από την αρχή η μόνη έγνοια της κυβέρνησης. Οι μάσκες πέφτουν καθημερινά».


ΚΚΕ: Πώς, από ποιους και με ποιων εντολή παραποιήθηκαν στοιχεία

Για προσπάθεια συγκάλυψης κάνει λόγο και το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «τα ερωτήματα για το πώς, από ποιους και με ποιων εντολή έγινε αυτή η παραποίηση, αλλά και πώς έφτασαν στα χέρια των “μοντέρ” τα συγκεκριμένα στοιχεία απαιτούν άμεσες και σαφείς απαντήσεις».


«Καμία απόπειρα συγκάλυψης δεν πρόκειται να εμποδίσει την αλήθεια να έρθει στο φως» καταλήγει σε ανακοίνωσή του το κόμμα.


Νέα Αριστερά: Η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι

«Σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι» χαρακτήρισε πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης σε δήλωσή του. Σύμφωνα με τον ίδιο «αποδεικνύεται πλέον ότι από τις πρώτες κιόλας ώρες η κυβέρνηση έστησε μια τερατώδη επιχείρηση επικοινωνιακής συγκάλυψης και παραπληροφόρησης της ελληνικής κοινωνίας. Επιχείρηση που συνεχίζεται και σήμερα, έναν χρόνο μετά». «Δεν υπάρχει πια περιθώριο ανοχής. Συγκάλυψη τέλος. Το δίκιο θα νικήσει» κατέληξε.






Σκέρτσος για το δημοσίευμα στο «Βήμα»: «Κάποιοι επιμένουν να σκυλεύουν τον πόνο των ανθρώπων με τρόπο ιερόσυλο»


 

Παρέμβαση για το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», αναφορικά με την τραγωδία στα Τέμπη, κάνει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Κάνει λόγο για «σκύλευση του πόνου των ανθρώπων, στο όνομα της δήθεν αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας» και προσθέτει ότι το ίδιο δημοσίευμα «αποδομεί το σαθρό αφήγημα της δήθεν συγκάλυψης, καθώς ομολογεί ότι τα ηχητικά ντοκουμέντα έχουν δοθεί από την ΕΛ.ΑΣ στη Δικαιοσύνη και αποτελούν μέρος του προανακριτικού υλικού, με βάση το οποίο απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες».

Αναλυτικά ο Άκης Σκέρτσος αναφέρει:

«Κάποιοι επιμένουν να σκυλεύουν τον πόνο των ανθρώπων με τρόπο ιερόσυλο. Και αυτό επιβεβαιώνεται, δυστυχώς, για άλλη μια φορά από το σημερινό πρωτοσέλιδο του Βήματος που έρχεται δήθεν να “αποκαλύψει” με καθυστέρηση ενός έτους και 22 ημερών την είδηση που είχαν ήδη παρουσιάσει πέραν της κρατικής ΕΡΤ και πολλά ακόμη ΜΜΕ, από τις 2 Μαρτίου 2023», αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας παραθέτοντας σχετικά δημοσιεύματα, όπως από το ertnews.gr, το iefimerida.gr και το ethnos.gr.

Και συνεχίζει: «Το δε σαθρό αφήγημα της δήθεν “συγκάλυψης” αποδομείται από την ίδια την εφημερίδα και τον συντάκτη της, αν ο αναγνώστης διαβάσει το κείμενο του ρεπορτάζ. Εκεί ομολογεί ότι όλα τα ηχητικά ντοκουμέντα έχουν δοθεί από την ΕΛΑΣ στη δικαιοσύνη και αποτελούν μέρος του προανακριτικού υλικού στη βάση του οποίου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Σκυλεύουν τον πόνο των ανθρώπων όσοι θεωρούν ότι ασκούν υπεύθυνη ή δήθεν “αποκαλυπτική” δημοσιογραφία με αυτόν τον τρόπο πάνω σε ένα θέμα που πονάει όλους τους Έλληνες. Και συσκοτίζουν αντί να διαφωτίζουν», καταλήγοντας: «Το μυαλό και η καρδιά μας παραμένουν σταθερά στις οικογένειες των θυμάτων και στην ανάγκη και ηθική υποχρέωση που όλοι νιώθουμε για πλήρη διαλεύκανση, δικαίωση και απόδοση ευθυνών από τη δικαιοσύνη».

Akis Skertsos
3 ώρες πριν

Κάποιοι επιμένουν να σκυλεύουν τον πόνο των ανθρώπων με τρόπο ιερόσυλο.

Και αυτό επιβεβαιώνεται, δυστυχώς, για άλλη μια φορά από το σημερινό πρωτοσέλιδο του Βήματος που έρχεται δήθεν να «αποκαλύψει» με καθυστέρηση ενός έτους και 22 ημερών την είδηση που είχαν ήδη παρουσιάσει πέραν της κρατικής ΕΡΤ και πολλά ακόμη ΜΜΕ, από τις 2 Μαρτίου 2023.

Το δε σαθρό αφήγημα της δήθεν «συγκάλυψης» αποδομείται από την ίδια την εφημερίδα και τον συντάκτη της, αν ο αναγνώστης διαβάσει το κε...

Δείτε περισσότερα
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "= ΕΟΝΟΣ 口 NEA Ελλάδα 04.03.2023... Newsroom Ενότητες στο άρθρο: Τέσεριςοι φωνές στο ηχητικό o επίμαχος διάλογος Τέμπη: o διάλογος του σταθμάρχη -  δεν έγινε με το μοιραίο τρένο χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά Ολοκληρωμένες λύσεις ασφάλισης... Ασφάλεια υγεί... Διαφήμιση ethnos.gr"
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο που λέει "EPT NEWS Live Live TV Αποκάλυψη EPT: Τέσσερις κι όχι τρεις φωνές στο ηχητικό ντοκουμέντο του σταθμάρχη Λάρισας ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ 04/03/23 12:00 Σύνταξη Συντακτική ομάδα ertnews.gr ㅊ AA ertnews.gr"
124
1
15




Μητσοτάκης: Με τη δημαγωγία η Ελλάδα έμενε πίσω, με τον πατριωτισμό της ευθύνης πήγαινε μπροστά


 

Για την επίσκεψή του στον Καναδά, την πρώτη Έλληνα πρωθυπουργού από το 1983, τη συνάντηση με τον Καναδό ομόλογό του, Τζάστιν Τριντό, τις επαφες με την ομογένεια και την αγορά των 7 Canadair, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του στο Facebook.

Αναλυτικά η ανάρτηση του πρωθυπουργού

«Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας.

Παραμονή του διπλού εορτασμού της Εθνικής Ανεξαρτησίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θέλω να ξεκινήσω τη σημερινή ανασκόπηση με μια προτροπή προς όλους μας. Να κοιτάξουμε με αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση τη μεγάλη εικόνα, να δούμε δηλαδή πόσα έχουμε πετύχει μέσα στα 203 χρόνια από την επανάσταση για την ανεξαρτησία μας. Αλλά και πού σκοντάψαμε, χάνοντας χρόνο και ευκαιρίες να κατακτήσουμε όλοι μαζί ακόμη περισσότερα. Να αφήσουμε για λίγο στην άκρη όσα νομίζουμε ότι μας χωρίζουν και να σκεφτούμε πόσα πέρασε αυτή η «όμορφη και παράξενη πατρίδα» στους δυο αιώνες από τον εθνικό ξεσηκωμό για την ανεξαρτησία της μέχρι να γίνει μια σύγχρονη φιλελεύθερη ευρωπαϊκή Δημοκρατία. Μια χώρα με ιστορία, παρόν και μέλλον, γνωστή και σεβαστή σε ολόκληρο τον κόσμο. Να στοχαστούμε πόσες καταστροφές έζησε και πόσους θριάμβους πέτυχε, τα μεγάλα λάθη που έκανε αλλά και τις σοφές αποφάσεις που πήρε σε κρίσιμες καμπές της Ιστορίας. Και να συνειδητοποιήσουμε ότι διχασμένοι οι Έλληνες λυγίσαμε, ενώ ενωμένοι μεγαλουργήσαμε. Κάθε φορά που η δημαγωγία έπαιρνε κεφάλι, η χώρα το πλήρωνε ακριβά και έμενε πίσω από τον υπόλοιπο κόσμο. Όταν κέρδιζε ο πατριωτισμός της ευθύνης, η Ελλάδα μας πήγαινε μπροστά και άνοιγε δρόμους και για τον υπόλοιπο κόσμο.

Την ιστορία αυτού του τόπου θα γιορτάσουμε αύριο. Με περηφάνια αλλά και πλήρη συναίσθηση ότι από όσα έχουμε πετύχει -Πολιτεία και κοινωνία- μέχρι τώρα, τίποτα δεν ήταν αυτονόητο, ούτε εύκολο. Αλλά και με βαθιά επίγνωση ότι χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμη σε όλα τα επίπεδα για να λύσουμε «γόρδιους δεσμούς» που έρχονται από το παρελθόν, να φτιάξουμε ακόμη πιο στέρεους και ανθεκτικούς δημοκρατικούς θεσμούς, να διορθώσουμε διαχρονικές υστερήσεις, παθογένειες αλλά και νοοτροπίες που μπλοκάρουν την ανοικοδόμηση της ισχυρής Ελλάδας του αύριο, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις που αλλάζουν ήδη με μεγάλες ταχύτητες τον κόσμο μας. Σ’ αυτήν την κοινή μάχη χρειαζόμαστε όλοι, γιατί -θα το ξαναπώ- μόνο οι ενωμένοι λαοί μπορούν να ξεπερνούν τις δυσκολίες.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η ομογένεια μπορεί να παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια, για την προκοπή της χώρας και του ελληνικού λαού, πολύ περισσότερο τώρα με τη δυνατότητα που έχουν πλέον οι απανταχού Έλληνες να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους αλλά και με επιστολική ψήφο, αρχής γενομένης από τις επικείμενες ευρωεκλογές.

Επέλεξα αυτή τη μεγάλη μέρα να βρεθώ κοντά στους ομογενείς μας του ευρύτερου Ελληνισμού. Θα έχω την ευκαιρία στις συναντήσεις μου -σήμερα και αύριο- με τους ομοεθνείς μας στο Μόντρεαλ και στο Τορόντο να τους ενθαρρύνω να κάνουν χρήση αυτού του σημαντικού δημοκρατικού δικαιώματος που διευρύνει και ενδυναμώνει τη δημοκρατία μας μέσω της πλατύτερης συμμετοχής και ταυτόχρονα διευκολύνει όσους έχουν αντικειμενικές δυσκολίες να ψηφίσουν. Και είμαι περήφανος που η παράταξη της ΝΔ και η κυβέρνησή μας την έκανε πράξη.

Κατά την επίσκεψή μου στον Καναδά, την πρώτη Έλληνα πρωθυπουργού από το 1983, μαζί με τον ομόλογό μου Τζάστιν Τριντό θα παρακολουθήσουμε τη μεγάλη παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου που διοργανώνει η εκεί ομογένεια, η οποία υπολογίζεται σε 350.000 συμπατριώτες μας.

Παράλληλα, μετά και την έγκριση της Βουλής, θα ολοκληρώσουμε με την καναδική κατασκευάστρια εταιρεία τη συμφωνία για την αγορά 7 πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair τύπου DHC 515, συνολικού κόστους περίπου 360 εκ. ευρώ, τα πέντε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης ως μέρος του εξοπλιστικού προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» και τα 2 μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας rescEU της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι οι σημαντικοί πόροι για την πολιτική προστασία, όπως στην περίπτωση των Canadair, και για την εθνική άμυνα, όπως στην περίπτωση των νέων ελικοπτέρων τύπου Romeo MH-60R Seahawk που παρέλαβε προ ημερών το Πολεμικό Ναυτικό, προέρχονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού. Είναι όμως απολύτως απαραίτητοι για να διαφυλάξουμε την εθνική μας ανεξαρτησία, η οποία είναι προϋπόθεση για την κοινωνική πρόοδο και την κοινωνική συνοχή.

Για να κλείσω με τα του Καναδά, θα έχω την ευκαιρία να παρουσιάσω στην επιχειρηματική κοινότητα μιας από τις 7 ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου, μέλους των G7, τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Δεν το λέμε εμείς. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Economist Intelligence Unit -της πιο έγκυρης διεθνούς οικονομικής έκδοσης- η Ελλάδα κατέγραψε τα τελευταία χρόνια τη μεγαλύτερη βελτίωση στο επιχειρηματικό περιβάλλον μεταξύ 82 χωρών, ανεβαίνοντας μάλιστα κατά 28 θέσεις από το 2018: από την 62η στην 34η. Μας αρκεί; Θα έλεγα όχι. Μπορούμε και πρέπει να πάμε ακόμη ψηλότερα διότι μόνο μέσω της ισχυρής ανάπτυξης μπορούμε να πετύχουμε καλύτερα εισοδήματα, ευημερία για τους πολλούς αλλά και πιο ποιοτική δημοκρατία. Η θεαματική πρόοδος της χώρας μας αποδίδεται στις μεταρρυθμίσεις που έχουμε κάνει, στη μείωση των φόρων και στις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης.

Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, διευκολύνοντας τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους πολίτες. Έχω κι ένα πρόσφατο παράδειγμα μίας τέτοιας διευκόλυνσης να σας παραθέσω: τη νέα, χρηστική εφαρμογή myAADEapp που θα κάνει λιγότερο περίπλοκη την καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών. Μπορεί η πληρωμή φόρων και οι συναλλαγές με τη φορολογική διοίκηση να μην είναι η πιο ευχάριστη επαφή του πολίτη με το κράτος, όμως επειδή είναι αναγκαία, πρέπει να την κάνουμε όσο το δυνατόν πιο εύκολη για τους πολίτες!

Η εφαρμογή αυτή λειτουργεί ως φορολογικό ημερολόγιο, αλλά και σαν φορολογικό «ξυπνητήρι». Ο μέσος πολίτης μπορεί να έχει πλέον στο κινητό του τηλέφωνο την «ακτινογραφία» των φορολογικών του υποχρεώσεων. Και μπορεί να κάνει μια σειρά από ενέργειες, όπως έκδοση φορολογικής ενημερότητας, εξόφληση φορολογικών υποχρεώσεων, να ενημερωθεί για επιστροφές φόρων, να λάβει ειδοποιήσεις για προθεσμίες πληρωμών κ.λπ.

Επίσης, μέσω του νέου κώδικα φορολογικής διαδικασίας που αναρτήθηκε σε διαβούλευση αυτή τη βδομάδα, πολύ σύντομα θα αλλάξουν πολλά ακόμη στην επαφή σας με την Εφορία προς το καλύτερο. Σας δίνω μια πρόγευση των απλοποιήσεων. Αυτοματοποιείται η συμπλήρωση και η υποβολή της φορολογικής δήλωσης από μισθούς και συντάξεις. Καταργείται η υποχρέωση προσκόμισης βιβλίων κυρίως για επιτηδευματίες και μικρές επιχειρήσεις. Θα εκδίδεται ταχύτερα η φορολογική ενημερότητα και θα περιοριστεί το διάστημα για τους φορολογικούς ελέγχους. Όλες αυτές οι τομές, από τις σημαντικότερες των τελευταίων δεκαετιών στη λειτουργία του φορολογικού μηχανισμού στην Ελλάδα, οδηγούν σε λιγότερη γραφειοκρατία και περισσότερη διαφάνεια.

Προτού αλλάξω θέμα, να επισημάνω ακόμη ένα καλό νέο από το μέτωπο της ψηφιοποίησης. Προχωρά καλά η διασύνδεση των επιχειρήσεων με τα συστήματα POS για τη μείωση της φοροδιαφυγής και τη βελτίωση του εισπρακτικού μηχανισμού. Έφτασαν ήδη τις 110.000 με τους ρυθμούς που καταγράφονται τις τελευταίες εβδομάδες -ξεπερνώντας ακόμη και τις 5.000 επιχειρήσεις ανά ημέρα, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων. Άλλες σχεδόν 185.000 επιχειρήσεις αιτήθηκαν χρηματοδότηση για την κάλυψη μέρους του κόστους αγοράς POS, είναι ο τέταρτος κύκλος. Στους 3 προηγουμένους διατέθηκαν 40,6 εκ. ευρώ με τη μορφή vouchers σε 290.975 επιχειρήσεις, ενώ αναμένεται και η έναρξη του 5ου κύκλου χρηματοδότησης για όσες επιχειρήσεις δεν εντάχθηκαν στους προηγούμενους κύκλους και δικαιούνται χρηματοδότησης.

Μια ακόμη αλλαγή στην πολιτική μας για τη στήριξη της προσιτής στέγης ανακοινώθηκε αυτή τη βδομάδα στο πλαίσιο των πολλών μέτρων που έχουμε ήδη λάβει. Κάνουμε ακόμη πιο αυστηρό το πλαίσιο απόκτησης της λεγόμενης χρυσής βίζας (golden visa) από αλλοδαπούς πολίτες μέσω της αγοράς κατοικιών στη χώρα μας. Το μέτρο αυτό είχε υιοθετηθεί στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης και όντως βοήθησε πολύ εκείνη την εποχή να έρθουν επενδύσεις και έσοδα στην ελληνική οικονομία. Όμως πλέον δημιουργεί προβλήματα και στρεβλώσεις στην αγορά ακινήτων, μαζί με την ραγδαία ανάπτυξη της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Γι’ αυτό και προς όφελος των ενοικιαστών και όσων συμπολιτών μας δυσκολεύονται να νοικιάσουν ή να αγοράσουν σπίτι, αυξάνουμε σημαντικά τα όρια απόκτησης ακινήτων από αλλοδαπούς σε όλη τη χώρα και απαγορεύουμε να τα χρησιμοποιούν για βραχυχρόνια μίσθωση.

Θα συνεχίσω με τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, για να σας πω ότι 3500 εργαζόμενοι έχουν πληρωθεί δεδουλευμένα τους από 250 επιχειρήσεις ακριβώς επειδή εντοπίστηκαν απλήρωτες υπερωρίες μέσω ηλεκτρονικού ελέγχου. Είναι η απόδειξη ότι η ψηφιακή κάρτα λειτουργεί υπέρ του εργαζομένου και μάλιστα του πιο αδύναμου. Φέτος γίνονται 20% περισσότεροι έλεγχοι και είναι στοχευμένοι. Εκεί που απασχολούνται πιο πολύ πολίτες τρίτης εθνικότητας, στην εποχική εργασία και στις οικοδομές. Όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς καμία εξαίρεση θα πρέπει να πληρώνονται τις ώρες που δουλεύουν.

Να περάσω στα ανησυχητικά επίπεδα της εγκληματικότητας μεταξύ ανηλίκων, ιδίως στην αλματώδη αύξηση των περιστατικών bullying, ένα φαινόμενο που φυσικά δεν είναι μόνο ελληνικό, το βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον δυτικό κόσμο. Είναι πολύ ορθή η απόφαση του υπουργείου Παιδείας (εκτός από τη λειτουργία της πλατφόρμας γνωστοποίησης περιστατικών με επώνυμες καταγγελίες αλλά και της εθνικής αντι-bullying καμπάνιας που θα ξεκινήσει τον Απρίλιο) να υπάρξει αλλαγή και στο πλαίσιο συνεπειών. Να επανέλθει δηλαδή η 5ήμερη αποβολή για εκφοβισμό στα σχολεία καθώς και ο διαχωρισμός των απουσιών σε αδικαιολόγητες και δικαιολογημένες. Ταυτόχρονα, σε ό,τι αφορά τον θύτη, θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα να αλλάξει σχολικό περιβάλλον.

Τώρα, πάμε στην Υγεία: δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση για τις δωρεάν προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης». Πολύ σύντομα θα σταλούν τα πρώτα sms και email στις δικαιούχους. Πρόκειται για 2,5 εκατομμύρια Ελληνίδες, όπως και οι γυναίκες πολίτες άλλων χωρών οι οποίες διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, ηλικίας μεταξύ 21 και 65 ετών, αρκεί να διαθέτουν ΑΜΚΑ, ανεξαρτήτως εάν έχουν ενεργή ασφαλιστική ικανότητα. Το παραπεμπτικό θα εκδίδεται αυτόματα και θα έχει ισχύ 6 μηνών. Οι αντίστοιχες προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού έσωσαν πολλές γυναίκες που διαγνώστηκαν εγκαίρως με ύποπτα ευρήματα και ξεκίνησαν αμέσως τη δέουσα αγωγή.

Και κάτι ακόμη που επίσης αφορά τη δημόσια υγεία, την υγεία καθεμιάς και καθενός μας. Συγκροτήθηκε από το αρμόδιο υπουργείο Εθνική Επιτροπή Διατροφής, με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων για τη διαμόρφωση Εθνικής Διατροφικής Πολιτικής, που έχει στόχο την προστασία και προαγωγή της δημόσιας υγείας σε εθνικό επίπεδο. Η Επιτροπή θα γνωμοδοτεί για σχέδια νομοθετικών ρυθμίσεων ως προς τη διατροφή, σε σχέση με την υγεία. Χρειάζεται αλλαγή υποδείγματος ως προς την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας. Αλλαγή των γνώσεων, στάσεων και αντιλήψεων όλων μας για θέματα που σχετίζονται με την προαγωγή της σωματικής άσκησης και της υγιεινής διατροφής. Θυμίζω ότι η Ελλάδα κατέχει ευρωπαϊκή πρωτιά στην παιδική παχυσαρκία και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε.

Θα συνεχίσω με την νέα έκθεση της Ομάδας των Κρατών κατά της διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης-GRECO που αναγνωρίζει τη σημαντική πρόοδο της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της διαφθοράς. Η ομάδα GRECO εξετάζει τη συμμόρφωση κάθε χώρας στις συστάσεις της για τον περιορισμό της διαφθοράς πολιτικών προσώπων, δικαστών και Εισαγγελέων. Πιστοποιεί λοιπόν ότι η χώρα μας έχει κάνει από το 2018 περαιτέρω θετικά βήματα στην υιοθέτηση των 19 συστάσεων που μας είχαν γίνει. Συγκεκριμένα αναγνωρίζει ότι έχουν υλοποιηθεί πλήρως 13 από τις 19 συστάσεις (το 2018 είχαν υλοποιηθεί πλήρως 6), μερικώς 5 από τις 19 συστάσεις (το 2018 είχαν υλοποιηθεί μερικώς 7) ενώ 1 σύσταση δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη (6 δεν είχαν υλοποιηθεί καθόλου το 2018). Είμαστε ευχαριστημένοι με την επίδοση αυτή; Ναι, αλλά μπορούμε και πρέπει να τα πάμε ακόμη καλύτερα. Άλλωστε, μόνο οι έγκυρες εκθέσεις διεθνών οργανισμών που αξιολογούν την κατάσταση του κράτους δικαίου αποτυπώνουν την πραγματικότητα και όχι οι μεροληπτικές και άδικες -όχι για την κυβέρνηση αλλά για την ίδια την Ελλάδα- προσπάθειες μέρους της αντιπολίτευσης να παρουσιάσει μια άλλη εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Φτάνοντας στο τέλος της σημερινής ανασκόπησης και επειδή γιορτάζουμε την ελληνικότητα, να σας προτείνω να αξιοποιήσετε την «Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου» μεθαύριο 26 Μαρτίου. Είναι μια δράση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου για τη στήριξη του ελληνικού σινεμά, κυρίως εκτός των αστικών κέντρων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Με τιμή εισιτηρίου μόλις €3, το κοινό μπορεί να δει εγχώριες παραγωγές της τελευταίας τριετίας, ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους αλλά και ντοκιμαντέρ.

Να ευχηθώ Καλή Κυριακή και χρόνια πολλά!»





Με deepfake βίντεο και τεχνική νοημοσύνη η Ρωσία προσπαθεί να κατηγορήσει την Ουκρανία

 



Συνεχίζεται η προσπάθεια της Ρωσίας να κατηγορήσει την Ουκρανία για το τρομοκρατικό χτύπημα στον συναυλιακό χώρο έξω από τη Μόσχα μέσα από fake βίντεο, αποκαλύπτει το BBC.

Η Ρωσία αντί να ενδιαφέρεται για τους νεκρούς και τους πραγματικά υπεύθυνους ψάχνει τρόπους να βομβαρδίσει και να σκοτώσει Ουκρανούς χωρίς κριτική απο την Δύση.

Σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων, ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια της Ρωσίας, το NTV, μετέδωσε ένα fake βίντεο, που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και παρουσιάζει τον κορυφαίο αξιωματούχο ασφαλείας της Ουκρανίας, Ολέξι Ντανίλοφ να εμφανίζεται να λέει για το μακελειό πως «είναι διασκεδαστικό αυτό που γίνεται στη Μόσχα σήμερα. Νομίζω ότι είναι πολύ διασκεδαστικό. Θα ήθελα να πιστεύω ότι θα οργανώνουμε τέτοια διασκέδαση γι' αυτούς πιο συχνά».



Η υπηρεσία BBC Verify, ωστόσο, διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένο βίντεο αποτελεί σύνθεση δύο συνεντεύξεων που δημοσιεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα. Η φωνή του Ντανίλοφ δημιουργήθηκε - πιθανότατα - με τη χρήση τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με έναν εμπειρογνώμονα.

Οι δύο συνεντεύξεις που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του ψεύτικου βίντεο είναι προσβάσιμες στο YouTube, στη μία - με ημερομηνία 19 Μαρτίου - εμφανίζεται ο Ντανίλοφ και στην άλλη - με ημερομηνία 16 Μαρτίου - ο επικεφαλής των στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας Κιρίλο Μπουντάνοφ.

Οι παρουσιαστές που παίρνουν συνέντευξη από τον Μπουντάνοφ φαίνονται στο fake βίντεο του NTV, να φορούν ακριβώς τα ίδια ρούχα με πανομοιότυπο το φόντο που βρίσκεται πίσω τους.

Το απόσπασμα των δηλώσεων του Ντανίλοφ. το οποίο εμφανίζεται στο βίντεο του NTV, δεν ακούγεται στην αρχική συνέντευξη της 16ης Μαρτίου, γεγονός που καθιστά πιθανό ότι ο ήχος είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Σαμ Γκρέγκορι, ειδικός σε θέματα περιεχομένου που παράγεται από τεχνητή νοημοσύνη, δήλωσε στο BBC Verify ότι το βίντεο που προβλήθηκε από το NTV ήταν πιθανότατα ένα «deepfake» και η φωνή του Ντανίλοφ σε αυτό φαινόταν να είναι ένας «deepfake κλώνος φωνής».



Σπίρτζης για τα Τέμπη: «Η Ευρωπαία εισαγγελέας έχει κάνει πλημμελέστατη δουλειά - Υιοθέτησε μια ανώνυμη επιστολή»

 


Εμείς θα τονίσουμε ότι η ανώνυμη επιστολή έχει πάει ξεκάθαρα απο τον ΣΥΡΙΖΑ, και δείχνει ότι η Ευρωπαία Εισαγγελέας στερείται σοβαρότητας, αφού στηρίζεται σε ανώνυμη επιστολή.

Σε δήλωση προχώρησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN, στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη, Μανώλη Αναγνωστάκη και Γιάννη Κολοκυθά.

Η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη

Παναγιώτης Στάθης: «Αν εσείς λέτε "δεν έχω ευθύνη", κάνει λάθος η Ευρωπαία εισαγγελέας στην περίπτωσή σας;»


Χρήστος Σπίρτζης: «Η Ευρωπαία εισαγγελέας έστειλε μια επιστολή, κατά τη γνώμη μου έχει κάνει πλημμελέστατη δουλειά. Έστειλε μια επιστολή στη βουλή, που λέει "να ελεγχθεί". Για τι πράγμα; Για παράβαση καθήκοντος. Τεκμηριώνει την παράβαση καθήκοντος; Όχι. Πουθενά».


Μανώλης Αναγνωστάκης: «Έχει δικαίωμα να κάνει τεκμηρίωση;»


Χρήστος Σπίρτζης: «Δεν έχει δικαίωμα; Τότε γιατί εμένα να μου πει "παράβαση καθήκοντος"; Τότε γιατί προσδιορίζει "παράβαση καθήκοντος" και δεν λέει κακούργημα; Δεν λέει, κι εγώ δεν ξέρω τι».


Μανώλης Αναγνωστάκης: «Μόλις δει την πιθανή παράβαση, δεν ακουμπάει, αμελητή λέει, πάει στη Βουλή. Άρα δε μπορεί να πει, τι έχει γίνει επακριβώς».


Χρήστος Σπίρτζης: «Αν είναι έτσι λοιπόν, δεν έπρεπε να πει "παράβαση καθήκοντος". Έπρεπε να πει "πιθανές παραβάσεις"».


Παναγιώτης Στάθης: «Πλημμελής δουλειά, λέτε;»


15 sinedrio

Χρήστος Σπίρτζης: «Πλημμελέστατη. Θα σας πω γιατί -»


Μανώλης Αναγνωστάκης: «Ως προς εσάς, ή ως προς το όλον;»


Χρήστος Σπίρτζης: «Ως προς το όλον».


Παναγιώτης Στάθης: «Και για τον Καραμανλή;»


Χρήστος Σπίρτζης: «Και για τον Καραμανλή, βεβαίως».


Παναγιώτης Στάθης: «Αν ήταν πλημμελής η δουλειά που έκανε η Ευρωπαία εισαγγελέας και για τον Καραμανλή, θεωρείτε κατά συνέπεια ότι ενδεχομένως, αυτό που λέει κάποιος ότι "ο Καραμανλής φταίει για όλα", μπορεί να μη φταίει και για όλα, ο Καραμανλής. Καλά καταλαβαίνω;»


Χρήστος Σπίρτζης: «Η Ευρωπαία εισαγγελέας δέχτηκε μια ανώνυμη επιστολή. Την υιοθέτησε στο σύνολό της. Δεν ερευνά την σύμβαση 717 από την αρχή μέχρι σήμερα, μέχρι το τέλος. Δηλαδή, πώς έγινε η προετοιμασία για τον διαγωνισμό, πώς έγινε ο διαγωνισμός, τι έγινε με τη σύμβαση της 717 που είναι το 2014. Τι έγινε στον πρώτο χρόνο της εκτέλεσης, το 2015, που ήμουν εγώ υπουργός. Δεν το ερευνά».


Μανώλης Αναγνωστάκης: «Το ανώνυμο, γιατί το είπατε τώρα;»


Χρήστος Σπίρτζης: «Γιατί έτσι είναι».


Μανώλης Αναγνωστάκης: «Ναι, αλλά γιατί το είπατε;»


Χρήστος Σπίρτζης: «Γιατί, έχει τη βαρύτητα που έχει, κύριε Αναγνωστάκη».


Μανώλης Αναγνωστάκης: «Γιατί πάτε να μειώσετε τη δουλειά που έχει γίνει. Για αυτό το είπατε».


Χρήστος Σπίρτζης: «Ναι, γιατί δεν έχει γίνει σωστή δουλειά».




Συνελήφθησαν δύο νεαροί στην Κυψέλη με δεκάδες φωτοβολίδες μαχαίρια και ρόπαλο

 



Συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μεσημβρινές ώρες Παρασκευής στην πλατεία Ευελπίδων στην περιοχή της Κυψέλης, δύο ημεδαποί, ηλικίας 20 και 23 ετών.

Οι νεαροί κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων και περί όπλων.

Ειδικότερα, και όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ανωτέρω αστυνομικοί, εντόπισαν στην πλατεία Ευελπίδων, έναντι των Δικαστηρίων, τον 20χρονο να κινείται ύποπτα, κρατώντας χάρτινο κουτί και προέβησαν σε έλεγχο.

Όπως διαπιστώθηκε, εντός του κουτιού υπήρχαν 40 βεγγαλικά χειρός, τα οποία ο 20χρονος είχε προμηθευτεί νωρίτερα από τον 23χρονο, που εντοπίστηκε στη συνέχεια σε κοντινό σημείο και ακινητοποιήθηκε. Αμφότεροι οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στις οικίες των δύο νεαρών

Μετά από έρευνα στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 11 βεγγαλικά χειρός, 2 μαχαίρια, ρόπαλο και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εικόνες από τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ.:






Ανακοίνωση Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με δημοσίευμα “Το ΒΗΜΑ της Κυριακής”


 

Σχετικά με δημοσίευμα στην εφημερίδα “Το ΒΗΜΑ της Κυριακής” που αφορά στο δυστύχημα των Τεμπών,  το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ γνωστοποιεί ενημερωτικό σημείωμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών,  σύμφωνα με το οποίο:

  1. Από το αρχείο που τηρείται στην Υπηρεσία μας προκύπτει ότι με το υπ΄ αριθ. 90111942 έγγραφο από 2-3-2023 απεστάλησαν ηλεκτρονικά αρχεία με καταγραφές συνομιλιών που αφορούν το Ραδιοτηλέφωνο, το Σύστημα GSM-R και της σταθερής τηλεφωνικής γραμμής του Σ.Σ Λάρισας, εντός φορητής συσκευής αποθήκευσης (USB), από τη Διεύθυνση Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων και Ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ στο Τμήμα Τροχαίας Λάρισας. Eν συνεχεία προσκομίστηκαν στην προαναφερθείσα αστυνομική Υπηρεσία στις 3-3-2023 και κατασχέθηκαν στις 4-3-2023. Ακολούθως απεστάλησαν στην Υπηρεσία μας με την υπ΄ αριθ. 1019/21/1-ρια, από 14-3-2023 αναφορά, κατ΄ εκτέλεση της από 9-3-2023 παραγγελίας του Γ Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Λάρισας.
  2. Από την Υπηρεσία μας συντάχθηκε η υπ’ αριθ. 3022/21/8623-α΄από 22-3-2023 έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης στην οποία εξήχθησαν εκατοντάδες αρχεία συνοδευόμενα με τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά όπως ημερομηνία δημιουργίας, τροποποίησης, μέγεθος και αλφαριθμητικής τους ταυτότητας κ.α.. Σημειώνεται ότι, μεταξύ αυτών των αρχείων, εμπεριέχονται τα ηχητικά αρχεία διαμόρφωσης (.wav) με ονομασίες «CH1_000003e3_443.wav» και «CH1_000003e4_443.wav». Τα εν λόγω αρχεία αποθηκεύτηκαν σε ψηφιακό μέσο σε μορφή παραρτημάτων που συνόδευε τη σχετική έκθεση.
  3. Για την εν λόγω υπόθεση έχουν πραγματοποιηθεί και έτερες εκθέσεις εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης, κατόπιν σχετικών παραγγελιών.
  4. Σημειώνεται ότι από την Υπηρεσία μας δεν πραγματοποιήθηκε απομαγνητοφώνηση για την εν λόγω υπόθεση.



Τον δικτάτορα Πούτιν δεν τον νοιάζουν τα θύματα στην Ρωσία αλλά να χρεώσει τους τρομοκράτες στην Ουκρανία

 


Ευκαιρία να κλιμακώσει τις ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία ψάχνει ο δικτάτορας Πούτιν, και με την δήθεν αγανάκτηση του προσπαθεί να χρεώσει τους τρομοκράτες του ISIS, στην Ουκρανία, ενώ ήρθαν απο την Τουρκία, όπως ομολογεί ένας απο τους τρομοκράτες.

 Ο δικτάτορας Βλαντιμίρ Πούτιν είναι υπόλογος στους Ρώσους γιατί αγνόησε τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ, στις αρχές Μαρτίου, για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα. Αυτό όμως που ενδιαφέρει τον δικτάτορα είναι οι επόμενες κινήσεις του και στο πόσο εκτεταμένες θα είναι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που θα πραγματοποιήσει στην Ουκρανία. 

Η επόμενη μέρα στην Ουκρανία όπως και οι σχέσεις Ρωσίας-Δύσης αλλά και Μόσχας-Άγκυρας τίθενται σε ένα βασικό πλαίσιο προβληματισμού. Ο δικτάτορας Πούτιν έσπευσε να βάλει το Κίεβο στο κάδρο των ευθυνών κι ακόμη και ο Πούτιν άφησε αιχμές για ανάμιξη, παρά την ξεκάθαρη ανάληψη ευθύνης από τον ISIS.

Οι ΗΠΑ από τον Μάρτιο προειδοποιούσαν για «εξτρεμιστές» που είχαν σχέδια στοχοποίησης χώρων όπου συγκεντρώνονται πλήθη, στη Μόσχα. 

Η Ουάσιγκτον είχε κάποιου είδους πληροφόρηση, η οποία σχετιζόταν με τον ISIS, μοιράστηκε τις πληροφορίες με τις ρωσικές Αρχές, όμως το πρόβλημα ήταν ότι η Μόσχα απέρριψε τις προειδοποιήσεις και αδιαφόρησε.

Τρεις ημέρες πριν από την επίθεση, ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), για τη στρατιωτική επιχείρηση, όπως επιμένει να την αποκαλεί, στην Ουκρανία. 

Υποστήριξε ότι η Ουκρανία είχε μεταπηδήσει σε «τρομοκρατικές τακτικές» ενώ μίλησε και για «προκλητικές δηλώσεις» και προσπάθειες «αποσταθεροποίησης» από τη Δύση.

Ο ρωσικός ισχυρισμός ότι η Ουκρανία εμπλέκεται στην επίθεση είναι εντελώς ανεδαφικός, γράφει το Skynews από την πλευρά του.

Η Μόσχα προέβαλε αντιφατικούς ισχυρισμούς για να αφήσει την εντύπωση ότι η Ουκρανία εμπλέκεται,  «Υπάρχει η πιθανότητα οι Ρώσοι να χρησιμοποιήσουν μία δήθεν εμπλοκή της Ουκρανίας για να δικαιολογήσουν μια μαζική κινητοποίηση και να ενισχύσουν τον πόλεμό τους στην Ουκρανία» προσθέτει το βρετανικό δίκτυο. 



Όπως επιτέθηκε η Χαμάς σε συναυλία στο Ισραήλ έτσι επιτέθηκε και ο ISIS σε συναυλία στην Ρωσία

 


Με την ίδια στατηγική αδιαφορώντας για την αθρώπινη ζωή, όπως επιτέθηκε η τρομοκρατική Ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς σε συναυλία στο Ισραήλ σκοτώνοντας 250 αθώους πολίτες και τραυματίζοντας 1.500, έτσι επιτέθηκε και η Ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση του ISIS σε συναυλία στην Ρωσία, σκοτώνοντας 143 και τραυματίζοντας πάνω απο 120.

Βίντεο-ντοκουμέντο από την τρομοκρατική επίθεση σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, έδωσε στη δημοσιότητα η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος μέσω της πλατφόρμας Telegram, και χαλάει το αφήγημα του δικτάτορα Πούτιν που ήθελε να χρεώσει τους τρομοκράτες στην Ουκρανία.

Στο βίντεο, διάρκειας 1 λεπτού και 31 δευτερολέπτων, καταγράφονται σοκαριστικές εικόνες από τη στιγμή που οι ένοπλοι άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως μέσα στο Crocus City Hall του Κρασνογκόρσκ, σκορπώντας τον θάνατο, και να μαχαιρώνουν αθώους πολίτες.





Αλωνίζει η μαφία - Πυροβόλησαν νυχτερινό κέντρο στην Συγγρού που ανήκει στον ιδιοκτήτη που ανατίναξαν την κάβα

 



Πυρ εναντίον νυχτερινού κέντρου στη λεωφόρο Συγγρού άνοιξαν τα ξημερώματα του Σαββάτου άγνωστοι δράστες.

Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου κακοποιοί, από κατεύθυνση που δεν έχει εξακριβωθεί, άνοιξαν πυρ στοχεύοντας την κεντρική είσοδο νυχτερινού μαγαζιού επί της λεωφόρου Συγγρού, προκαλώντας φθορές στην πόρτα και σε σταθμευμένο ΙΧ.

Την προανάκριση έχει αναλάβει το Τμήμα Εκβιαστών, ενώ το νυχτερινό κέντρο ανήκει στον ιδιοκτήτη της κάβας της Καλλιθέας που είχε σημειωθεί έκρηξη πριν από λίγες ημέρες.