Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Reuters: Εκτελεστές του Ιράν με δράση και στην Ελλάδα - Τι λέει η Μοσάντ για την επίθεση στου Ψυρρή

 


Οι εντάσεις μεταξύ Ιράν και Ισραήλ έχουν κλιμακωθεί επικίνδυνα τις τελευταίες εβδομάδες, με κορύφωση φυσικά την πρόσφατη επίθεση της Τεχεράνης κατά του Τελ Αβίβ με 200 βαλλιστικούς πυραύλους.

Σύμφωνα με μια αναλυτική έρευνα του Reuters, ωστόσο, που βασίστηκε σε δικαστικά έγγραφα και δημόσιες δηλώσεις αξιωματούχων, υπάρχουν στοιχεία για δεκάδες απόπειρες δολοφονιών, απαγωγών και τρομοκρατικών χτυπημάτων σε δυτικές χώρες τα τελευταία χρόνια που συνδέονται με το Ιράν.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, από το 2020 έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 33 τέτοιες επιθέσεις σε ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ, για τις οποίες είτε οι τοπικές είτε οι Ισραηλινές Αρχές υποστηρίζουν ότι εμπλέκονται Ιρανοί πράκτορες ή ότι υπάρχει κάποιου άλλου είδους σχέση με την ισλαμική χώρα. Οι στόχοι περιλαμβάνουν Iσραηλινούς πολίτες, εβραϊκούς οργανισμούς, καθώς και Ιρανούς αντιφρονούντες και προσωπικότητες που αντιτίθενται στο καθεστώς της Τεχεράνης.

Μια από αυτές τις υποθέσεις αφορά ένα σχέδιο επίθεσης στην Αθήνα που είχε στο στόχαστρο το κτίριο που στεγάζει το εβραϊκό κέντρο Chabad και ένα kosher εστιατόριο στου Ψυρρή. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακαλύφθηκαν από τις ελληνικές αρχές και επικαλείται το Reuters, ο Σαγιέντ Φαχάρ Αμπάς, ένας Πακιστανός που ζει στο Ιράν, είχε στρατολογήσει έναν άλλο Πακιστανό, τον Σαγιέντ Ιρτάζα Χαϊντέρ, ο οποίος διέμενε στην Ελλάδα, για να πραγματοποιήσει την επίθεση στο κτίριο.

Ο Αμπάς είπε στον σύνδεσμό του ότι εργαζόταν για μια οργάνωση που θα πλήρωνε περίπου 15.000 ευρώ ανά δολοφονία.

Σε μια ανταλλαγή μηνυμάτων στο WhatsApp τον Ιανουάριο του 2023, η οποία περιγράφεται λεπτομερώς στα έγγραφα που επικαλείται το πρακτορείο, οι δύο άνδρες συζητούσαν αν θα χρησιμοποιούσαν εκρηκτικά ή εμπρησμό για την επίθεση. Ο Αμπάς υπογράμμιζε την ανάγκη να προσκομιστούν αποδείξεις για τις «απώλειες» μετά το χτύπημα. «Υπάρχουν μυστικές υπηρεσίες» που εμπλέκονται, έλεγε, χωρίς να αναφέρει ονόματα. «Κάνε τη δουλειά με τρόπο που να μην αφήνει περιθώρια για παράπονα».

Τα έγγραφα που αναφέρονται στην έρευνα του Reuters περιλαμβάνουν εκατοντάδες σελίδες στοιχείων που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας των ελληνικών Αρχών, συμπεριλαμβανομένων καταθέσεων μαρτύρων και συνομιλιών στο WhatsApp. Δείχνουν πώς ο Αμπάς προετοίμαζε τον σύνδεσμό του, έναν συμπατριώτη του Πακιστανό ονόματι Σαγιέντ Ιρτάζα Χαϊντέρ, για την επίθεση, ανάμεσα σε γενικού περιεχομένου συζητήσεις για τη ζωή τους πίσω στην πατρίδα τους.

Οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν τον Χαϊντέρ και έναν άλλο Πακιστανό πέρυσι, και ανακοίνωσαν ότι η αστυνομία βοήθησε στην εξάρθρωση ενός τρομοκρατικού δικτύου που καθοδηγούνταν από το εξωτερικό και είχε ως στόχο να προκαλέσει «ανθρώπινες απώλειες». Οι δύο άνδρες αντιμετωπίζουν κατηγορίες που σχετίζονται με την τρομοκρατία, ωστόσο αρνούνται ότι έχουν διαπράξει αδικήματα.

Ο Χαϊντέρ, που αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη του με περιοριστικούς όρους, λέει ότι είναι αθώος. Σε συνέντευξή του, ο 28χρονος δήλωσε στο Reuters ότι έστειλε στον Αμπάς φωτογραφίες εκείνου του κτιρίου, αλλά καθυστέρησε σκόπιμα να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε επίθεση, ελπίζοντας να πληρωθεί χωρίς να βλάψει κανέναν. «Ήταν μόνο λόγια», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο δικηγόρος του, Ζαχαρίας Κεσσές, δήλωσε στο πρακτορείο ότι ο Χαϊντέρ «δεν συμμετείχε ποτέ ουσιαστικά» σε παράνομη δραστηριότητα.

Ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της σχεδιαζόμενης επίθεσης, ο Αμπάς, αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες που σχετίζονται με την τρομοκρατία. Στην πατρίδα του, στο Πακιστάν, καταζητείται ως ύποπτος για φόνο, δήλωσε αξιωματούχος της πακιστανικής αστυνομίας. Μέχρι σήμερα παραμένει ελεύθερος.

Αν και η ελληνική αστυνομία αρνήθηκε να μιλήσει στο Reuters σχετικά με την υπόθεση, η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Μοσάντ, η οποία βοήθησε την ελληνική έρευνα, δήλωσε ότι η σχεδιαζόμενη επίθεση ενορχηστρώθηκε από το Ιράν, στο πλαίσιο ενός πολυεθνικού δικτύου που έχει την έδρα του στην Ισλαμική Δημοκρατία. Η ισραηλινή κυβέρνηση αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση ή άλλες δραστηριότητες της Μοσάντ.

Το Ιράν αρνείται τον ισχυρισμό της Μοσάντ. Ωστόσο, οι επιχειρησιακές τεχνικές ταιριάζουν με μοτίβα που έχουν παρατηρηθεί σε άλλες υποθέσεις που εμφανίζονται ως συνωμοσίες του Ιράν. Αυτά τα μοτίβα αφορούν το είδος του στόχου - Ισραηλινοί ή Εβραίοι πολίτες - και την επιλογή πληρωμένων δολοφόνων που δεν είναι Ιρανοί. Σε τουλάχιστον δύο άλλες υποθέσεις της έρευνας του Reuters φέρονται να εμπλέκονται Πακιστανοί υπήκοοι. Τουλάχιστον έξι από τις συνωμοσίες που κατέγραψε το Reuters στην Ευρώπη από το 2020 είχαν ισραηλινούς ή εβραϊκούς στόχους.

Το δημοσίευμα του πρακτορείου αναφέρει λεπτομέρειες για το πώς ξεκίνησε η επικοινωνία μεταξύ του Αμπάς, που βρισκόταν στο Ιράν, και του Χαϊντέρ που ζούσε στην Ελλάδα ως μετανάστης χωρίς χαρτιά. Ο Χαϊντέρ δήλωσε στο Reuters ότι οι δύο τους γνωρίζονταν από την πατρίδα τους. Και οι δύο κατάγονται από την ίδια πόλη Αλιπούρ στην επαρχία Παντζάμπ, στο ανατολικό Πακιστάν. Και οι δύο είναι σιίτες μουσουλμάνοι.

Ο Χαϊντέρ σπούδασε μηχανικός στο Πακιστάν και έφτασε στην Ελλάδα το 2019, δήλωσε στο Reuters. Εγκαταστάθηκε στη Ζάκυνθο όπου ζούσε σε μια πολυκατοικία με άλλους Πακιστανούς υπηκόους και δούλευε περιστασιακά σε ελαιώνες ή όπου αλλού έβρισκε μεροκάματο.

Ο Αμπάς εγκατέλειψε επίσης την πατρίδα του όπου καταζητείται για την οργάνωση μιας απαγωγής και δολοφονίας τον Οκτώβριο του 2021, σύμφωνα με αξιωματούχο της τοπικής αστυνομίας που εργάζεται στην επαρχία Παντζάμπ.

Ο Αμπάς, που είναι πατέρας δύο παιδιών, πέρασε οδικώς στο Ιράν τον Φεβρουάριο του 2022 και έκτοτε δεν έχει επιστρέψει. Η στρατολόγηση του Χαϊντέρ ξεκίνησε μετά την άφιξη του Αμπάς στο Ιράν. Μέχρι τον Απρίλιο του 2022, οι δύο τους επικοινωνούσαν μέσω WhatsApp, σύμφωνα με την κατάθεση του Χαϊντέρ στον ανακριτή και τα μηνύματα που περιγράφονται λεπτομερώς στα νομικά έγγραφα.

Σε μια ανταλλαγή μηνυμάτων στο WhatsApp τον Νοέμβριο του 2022, οι δύο άνδρες συζήτησαν στόχους και μεθόδους θανατηφόρων επιθέσεων. Ο Αμπάς είπε στον Χαϊντέρ να τονίσει σε οποιονδήποτε άλλον κατάφερνε να στρατολογήσει τι ήταν διατεθειμένη να πληρώσει η ομάδα: «Η αμοιβή ανά κεφάλι είναι πέντε εκατομμύρια ρουπίες» - περίπου 16.000 ευρώ εκείνη την εποχή.

Οι άνδρες συζητούσαν συχνά για τα χρήματα. Ο Χαϊντέρ πίεζε τον Αμπάς να στείλει χρήματα, σύμφωνα με τις συνομιλίες στο WhatsApp. Ο Αμπάς παραπονέθηκε τον Δεκέμβριο του 2022 ότι δεν μπορούσε να πληρώσει το νοίκι του και έπρεπε να δανειστεί μετρητά. «Όταν τελειώσει η δουλειά, δεν θα ξαναχρειαστούμε χρήματα για το υπόλοιπο της ζωής μας» έγραψε ο Αμπάς στον Χαϊντέρ τον ίδιο μήνα.

Μια σκηνοθετημένη δολοφονία

Καθώς το 2022 πλησίαζε στο τέλος του, ο Αμπάς πίεζε τον Χαϊντέρ να στείλει φωτογραφίες Chabad στην Αθήνα, ένα διώροφο κτίριο όπου στεγάζεται το εβραϊκό κέντρο, και το οποίο διαθέτει χώρο προσευχής και εστιατόριο Kosher.

Ο Χαϊντέρ ζήτησε τη βοήθεια του τρίτου υπόπτου για να του παράσχει φωτογραφίες και βίντεο του κτιρίου τον Δεκέμβριο του 2022, όπως κατέθεσε ο άνδρας στον ανακριτή. Ο τρίτος ύποπτος είπε επίσης στις αρχές ότι δεν γνώριζε ότι το κτίριο ήταν εβραϊκό κέντρο. Ο τρίτος άνδρας είπε ότι μόνο αργότερα ο Χαϊντέρ μετέφερε την πρόταση του Αμπάς να πληρώσει για τις δολοφονίες, οπότε εκείνος αρνήθηκε αμέσως.

Στις αρχές Ιανουαρίου του 2023, ο Χαϊντέρ ταξίδεψε στην Αθήνα και κατέγραψε βίντεο από το Chabad της Αθήνας και τη γύρω περιοχή, όπως κατέθεσε. Προωθώντας το υλικό στον Αμπάς, περιέγραψε την περιοχή ως γεμάτη καταστήματα και τουρίστες. Ο Αμπάς απάντησε λέγοντας «καλή δουλειά».

Οι μέθοδοί τους ήταν κατά καιρούς ερασιτεχνικές. Ο Χαϊντέρ σκηνοθέτησε μια ψεύτικη δολοφονία στην προσπάθειά του να ξεγελάσει τον Αμπάς και τα αφεντικά του. Ενώ βρισκόταν στην Αθήνα, ο Χαϊντέρ έπεισε έναν άνδρα με καταγωγή από το Νεπάλ να παίξει το ρόλο του θύματος σε μια εικονική εκτέλεση, υποσχόμενος να τον πληρώσει 2.500 ευρώ, σύμφωνα με τη μαρτυρία του Νεπαλέζου που περιλαμβάνεται στα έγγραφα. Ο Χαϊντέρ τον έντυσε με ρούχα λερωμένα με αίμα από σφαγμένη κατσίκα, και στη συνέχεια του είπε να ξαπλώσει στο πάτωμα και να κάνει τον νεκρό, ώστε να τον βιντεοσκοπήσει. Ο Χαϊντέρ είπε στον ανακριτή ότι σκηνοθέτησε το τέχνασμα επειδή ο Αμπάς τον πίεζε να σκοτώσει ανθρώπους.

Μέχρι τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2023, ο Αμπάς και ο Χαϊντέρ είχαν επικεντρωθεί στο εστιατόριο Chabad of Athens, υποστηρίζουν οι ερευνητές στα έγγραφα. Ο Αμπάς πρότεινε εμπρησμό. «Ό,τι μπορείτε, κάντε το γρήγορα, δεν θα μου δοθεί πολύς χρόνος», έγραψε ο Αμπάς στις 9 Ιανουαρίου. «Θα γίνει, το υπόσχομαι», απάντησε ο Χάιντερ.

Οι ελληνικές Αρχές έβαλαν τέλος στα σχέδιά τους μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ενεργώντας βάσει μιας πληροφορίας που έφτασε σε αυτούς ανώνυμα, αστυνομικοί ερεύνησαν το διαμέρισμα του Χαϊντέρ και τον συνέλαβαν για κατοχή πλαστών εγγράφων ταυτότητας. Οι εισαγγελείς απήγγειλαν κατόπιν κατηγορίες για τρομοκρατία. Στην κατάθεσή του μετά τη σύλληψή του, ο Χαϊντέρ περιέγραψε την ομάδα στην οποία τον στρατολόγησε ο Αμπάς ως μια μεγάλη οργάνωση με έδρα το Ιράν.

Καθώς περιμένει τη δίκη του, ο Χαϊντέρ λέει ότι εργάζεται σε δύο δουλειές στη Ζάκυνθο - ως υπάλληλος εστιατορίου και ως φύλακας ασφαλείας. Δυσκολεύεται να κοιμηθεί. Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης στην Ελλάδα, ωστόσο αναφέρει ότι ακόμα κι αν αθωωθεί τελικά, δεν μπορεί να επιστρέψει ποτέ στην πατρίδα του επειδή φοβάται την τιμωρία από τον Αμπάς ή τον κύκλο του. «Φοβάμαι γιατί δεν ξέρω τι θα συμβεί εδώ, και δεν μπορώ να επιστρέψω στο Πακιστάν» λέει χαρακτηριστικά.



Ένοπλη τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ σε σταθμό λεωφορείων - Ένας νεκρός, 10 τραυματίες

 


Μια 25χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της και άλλοι 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση ενόπλου τρομοκράτη που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στον Κεντρικό Σταθμό Λεωφορείων της Μπερ Σεβά, στο νότιο Ισραήλ.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο και όπως έγινε γνωστό, δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και τέσσερις σε σοβαρή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ισραηλινής αστυνομίας, οι αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως πιθανή τρομοκρατική ενέργεια.

Η επίθεση δημιούργησε σκηνικό πανικού στον Κεντρικό Σταθμό της Μπερ Σεβά, με τους πολίτες να τρέχουν να καλυφθούν και τις αστυνομικές δυνάμεις να φτάνουν άμεσα στο σημείο, αποκλείοντας την περιοχή για την προστασία των παρευρισκομένων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία, ο δράστης της επίθεσης εξουδετερώθηκε επιτόπου, ενώ οι αρχές πραγματοποιούν έρευνες για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν συνεργοί ή άλλες απειλές.

Η επίθεση αυτή έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης στην περιοχή, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της βίας.



ΕΛ.ΑΣ.: «Προγραμματισμένη η επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΟΗΕ για τις συνθήκες κράτησης κρατουμένων στην Ελλάδα»

 


Ανακοίνωση Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με ρεπορτάζ απογευματινής εκπομπής.

Σχετικά με ρεπορτάζ απογευματινής εκπομπής που αναφέρεται σε επικείμενη επίσκεψη στην Ελλάδα Αντιπροσωπείας του Ο.Η.Ε. για τις συνθήκες κράτησης κρατουμένων σε αστυνομικές υπηρεσίες της Χώρας μας, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με τον Ύπατο Εκπρόσωπο του Ο.Η.Ε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον Νοέμβριο του 2023 αποφασίστηκε η Ελλάδα να ενταχθεί στο πρόγραμμα επισκέψεων της Υποεπιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων για το 2024. Τον Ιούλιο η χώρα ενημερώθηκε για την επικείμενη επίσκεψη και στις 7 Αυγούστου με επίσημη επιστολή ο Ο.Η.Ε ενημερώνει για τα μέλη της επιτροπής και τις ημερομηνίες της επίσκεψης. Πρόκειται για ξεκάθαρα τακτική και προγραμματισμένη ένα χρόνο επίσκεψη και σε καμία περίπτωση έκτακτη.

Επίσης, η Υποεπιτροπή αξιολογεί όχι μόνο Αστυνομία, κρατητήρια και ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α, αλλά και δομές φιλοξενίας μεταναστών, δομές ψυχικής υγείας, καταστήματα κράτησης, δομές ασυνόδευτων ανηλίκων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης κτλ.

Τέλος, στην ανακοίνωση του ο Ο.Η.Ε τονίζει πως η Υποεπιτροπή επισκέπτεται όλα τα κράτη μέλη που έχουν επικυρώσει το σχετικό πλαίσιο για την πρόληψη των βασανιστηρίων, τονίζεται δε πως έχει ήδη κάνει αντίστοιχες επισκέψεις σε αλλά κράτη- μέλη της Ε.Ε. και σκοπός της να φέρει σε επαφή τις σχετικές αρχές της χώρας με το παγκόσμιο πλαίσιο για τα ζητήματα. 



Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 33χρονος για διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή του Αλίμου

 


Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., πρωινές ώρες της 3-10-2024 στον Άλιμο, 33χρονος ημεδαπός για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, βία κατά υπαλλήλων και απείθεια.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έκριναν ύποπτο όχημα με οδηγό τον 34χρονο στην περιοχή του Αλίμου και το κάλεσαν για έλεγχο.

Κατά τον έλεγχο, εντός του οχήματος βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη στο εσωτερικό ηλεκτρικής σκούπας, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης, ενώ μόλις οι αστυνομικοί εντόπισαν την ποσότητα, ο 33χρονος επιχείρησε να διαφύγει όμως ακινητοποιήθηκε σε κοντινή απόσταση.

Στην κατοχή του και εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:





-2- κιλά και -341- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,

-26- γραμμ. κοκαΐνης,

πλαστικός τρίφτης και

ηλεκτρική σκούπα.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Αλίμου, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Τέσσερις ανήλικες επιτέθηκαν σε 13χρονη στην Ευκαρπία την χτύπησαν την λήστεψαν

 



Τέσσερις ανήλικες κακοποιοί συνελήφθησαν ύστερα από καταγγελία μίας 13χρονης ότι την απείλησαν, την χτύπησαν και την λήστεψαν αποσπώντας μικρό χρηματικό ποσό.

Το νέο περιστατικό βίας με πρωταγωνιστές ανήλικους συνέβη, σύμφωνα με την καταγγελία, την περασμένη Πέμπτη στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, ενώ η επίθεση φαίνεται να αποδίδεται, κατά τις πρώτες πληροφορίες, σε λόγους ερωτικής αντιζηλίας.

Η 13χρονη απευθύνθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια κατήγγειλε το συμβάν στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως περιέγραψε η ίδια στους αστυνομικούς, όλα συνέβησαν την περασμένη Πέμπτη, κατόπιν επικοινωνίας που είχε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης όπου συμφώνησε να συναντηθεί με κάποια από τις ανήλικες προκειμένου να συζητήσουν. Στο ραντεβού εμφανίστηκαν, κατά την καταγγέλλουσα, τέσσερις ανήλικες, δύο 13χρονες και δύο 15χρονες, που την απείλησαν, ασκώντας σωματική βία εναντίον της. Αποχωρώντας δε, την λήστεψαν και της αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό που είχε πάνω της.

Οι ανήλικες συνελήφθησαν ένα 24ωρο αργότερα και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθερες, χωρίς να γνωρίζουμε εάν έχουν συλληφθεί και οι γονείς τους.



Τουρκία: Δύο 19χρονες δολοφονήθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά στην Κωνσταντινούπολη


 

Δύο νεαρές γυναίκες δολοφονήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη, με διαφορά μάλιστα 30 λεπτών ενώ ο φονιάς αυτοκτόνησε, ανακοίνωσαν οι αρχές. Οι δύο γυναίκες, η Αϊσενούρ Χαλίλ και η Ικμπάλ Ουζουνέρ, και ο ύποπτος, ονόματι Σεμίχ Τσελίκ, ήταν όλοι 19 ετών, ανέφερε το κυβερνείο της Κωνσταντινούπολης.

Η Sabah μεταφέρει πληροφορίες ότι ο νεαρός ήταν στο παρελθόν σε σχέση με μία από τις κοπέλες και σήμερα με την άλλη.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, ο δράστης αποκεφάλισε την Ουζουνέρ σε έναν από τους προμαχώνες της πόλης, στα βυζαντινά τείχη, από τους οποίους στη συνέχεια πήδηξε και σκοτώθηκε.



Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 16:00 της Παρασκευής. Όπως έγινε γνωστό, ο νεαρός κρεοπώλης περίπου μισή ώρα νωρίτερα είχε δολοφονήσει βάναυσα την Χαλίλ, που ήταν η νυν σύντροφός του.

Ο πατέρας του Τσελίκ, αναφέρει ακόμη η Sabah, είπε ότι ο γιος του αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και είχε εισαχθεί για θεραπεία.

Η Τουρκία συγκλονίζεται από τη μάστιγα των δολοφονιών γυναικών: μια τουρκική οργάνωση καταμέτρησε 290 δολοφονίες από τις αρχές του έτους και περισσότερους από 160 «ύποπτους θανάτους», τους οποίους οι αρχές έχουν καταγράψει ως αυτοκτονίες ή δυστυχήματα.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, επτά δολοφονίες γυναικών διαπράχθηκαν σε μία μονάχα ημέρα σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Τουρκία αποσύρθηκε το 2021 από τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και τη μάχη κατά της βίας σε βάρος των γυναικών, την επονομαζόμενη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, η οποία επιβάλλει στις αρχές να ερευνούν και να τιμωρούν τη βία σε βάρος των γυναικών.



Ανήλικοι Ρομά στην Πάτρα είχαν κλέψει 93 σπίτια με λεία 280.000€


 

Εξαρθρώθηκε μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εγκληματική ομάδα Ρομά τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές στην Πάτρα.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν 4-10-2024, το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σε συνεργασία με Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, εννέα ημεδαποί άνδρες, από τους οποίους οι πέντε είναι ανήλικοι Ρομά, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη κλοπών, κατ εξακολούθηση και κατ επάγγελμα.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη τριών συνεργών τους που αναζητούνται, ενώ σε βάρος των γονέων των ανηλίκων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, διακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες από τα τέλη του έτους 2020 μέχρι και το έτος 2024, στην Πάτρα, διέπραξαν συνολικά 93 περιπτώσεις κλοπών σε οικίες από τις οποίες αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 279.977 ευρώ.

Ως προς την μεθοδολογία της εγκληματικής ομάδας, επισημαίνεται ότι ανωτέρω κατηγορούμενοι, ιδίως τις πρωινές ώρες εκκινούσαν από καταυλισμούς που διέμεναν και χωρισμένοι σε ομάδες των τριών ή τεσσάρων ατόμων, με διακριτούς ρόλους, μετέβαιναν σε όμορες στον καταυλισμό περιοχές και διέπρατταν κλοπές, κυρίως σε μονοκατοικίες.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η είσοδος στις οικίες γινόταν με αναρρίχηση και με είσοδο από ανοιχτό παράθυρο ή ανοιχτή μπαλκονόπορτα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις με διάρρηξη παραθύρου ή εξωτερικής θύρας εισόδου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ  συνεχίζονται οι έρευνες για να διακριβωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.



Για διαγραφή Κασσελάκη κινούνται οι «87»


 

Στην Επιτροπή δεοντολογίας στέλνει τον Στέφανο Κασσελάκη ο πρώην βουλευτής του κόμματος Θέμης Μουμουλίδης καταλογίζοντάς του αντικαταστατική, αντικομματική αντισυντροφική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά και ζητώντας την διαγραφή του.

Πριν από λίγο, βγήκε και ο Μπουλέκος (εκπρόσωπος των « 87 ») στη γραμμή Μουμουλίδη: οποίος θεωρεί τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος προϊόν διαπλοκής δεν μπορεί να είναι μέλος του κόμματος

Τροπολογία, η οποία θέτει εκτός κόμματος «όποιον θεωρεί τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος προϊόν διαπλοκής» κατέθεσε πριν λίγο ο Γιάννης Μπουλέκος, μέλος των «87» και της Κεντρικής Επιτροπής, προκειμένου να συμπεριληφθεί στην απόφαση της σημερινής Κεντρικής Επιτροπής.

Αναλυτικά, η τροπολογία:

Η συνεργασία των προοδευτικών και η ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης είναι ομόφωνες αποφάσεις τόσο του 4ου Συνεδρίου αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Οι Συλλογικές αποφάσεις του κόμματος δεν είναι προϊόν της διαπλοκής ούτε οι σύντροφοι που τις ψήφισαν είναι υπομείνουμενοι από την διαπλοκή

Το σχέδιο της διαπλοκής είναι να παραμείνει στη διακυβέρνηση του τόπου ο Μητσοτάκης μέχρι το 2031

Άρα το σχέδιο της διαπλοκής το υπηρετεί αυτός που υπονομεύει την ενιαία έκφραση των προοδευτικών δυνάμεων

Εν κατακλείδι οποίος θεωρεί τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος προϊόν διαπλοκής δεν μπορεί να είναι μέλος του κόμματος και σίγουρα δεν μπορεί να έχει θέση ευθύνης σ αυτό.

Ο Μουμουλίδης και οι κατηγορίες εναντίον Κασσελάκη

Η καταγγελία του πρώην βουλευτή έγινε γνωστή λίγο μετά την κατάθεση της υποψηφιότητας του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της Θεοδώρας Τζάκρη, κατά τη διάρκεια της συνόδου της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά έχει κατατεθεί στο κομματικό Όργανο από την 1η Οκτωβρίου. 

Δείτε την καταγγελία - του πρώην βουλευτή: 


                                         ΠΡΟΣ

ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ

                                   Αθήνα 1 Οκτωβρίου 2024

                                    ΠΡΟΣΦΥΓΗ

Θέμη Μουμουλίδη πρώην βουλευτή, Μέλους της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ

Κοινοποίηση:

Ράνια Σβίγγου , γραμματέα ΣΥΡΙΖΑ

Νίκο Παππά , πρόεδρο ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ


Αγαπητέ Πρόεδρε

Αγαπητά μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Συντρόφισσες και σύντροφοι

έρχονται στιγμές στη ζωή όλων μας που πρέπει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις. Αποφάσεις δυσάρεστες που είναι όμως επιβεβλημένες από το αξιακό σύστημα κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου, κάθε ενεργού πολίτη. 

Έτσι και η απόφασή μου να προσφύγω στην Επιτροπή Δεοντολογίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, είναι μια δύσκολη αλλά ηθικά επιβεβλημένη απόφαση. Έρχεται μάλιστα σε μια στιγμή που καθένας μας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Πρόκειται για απόφαση που δεν προσμετρά σκοπιμότητες και ισορροπίες, αλλά προτάσσει τον σεβασμό και την ηθική αποκατάσταση  χιλιάδων ανθρώπων.

Συντρόφισσες και σύντροφοι

με λύπη και προβληματισμό βιώνουμε όλοι την παρατεταμένη κρίση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ,  του ιστορικού κόμματος της Αριστεράς. Η ιστορία έχει καταγράψει τους μεγάλους αγώνες για την Εθνική Ανεξαρτησία και τη Δημοκρατία που έχει δώσει η  Αριστερά στην Ελλάδα σε όλες της τις εκφάνσεις. Και αυτοί οι αγώνες λοιδορήθηκαν .

Η σημερινή εικόνα παρακμής είναι πρωτοφανής , καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κινδυνεύει όχι μόνο να μεταλλαχθεί σε κάτι ξένο προς κάθε έννοια Αριστεράς, αλλά να αποχωριστεί και κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας.

Ένας ατέλειωτος διχασμός και μια πρωτοφανής συνεχιζόμενη καθημερινή τοξικότητα παραλύουν κάθε έννοια λειτουργίας του ιστορικού κόμματός μας.

Παρακολουθήσαμε ενεοί όσα για περίπου ένα χρόνο εκφράστηκαν δια στόματος του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ  και πρώην προέδρου Στέφανου Κασσελάκη. Του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου του οποίου τη νόμιμη εκλογή ουδείς ουδέποτε αμφισβήτησε. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις συντεταγμένες συμπεριφορές των «φίλων» και οπαδών του που συνεχίζονται με τρόπο αήθη και κορυφώνονται μετά την μομφή της ΚΕ στο πρόσωπό του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εκλέχτηκε για να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην επόμενη μέρα. Και εκλέχτηκε Πρόεδρος ενός Αριστερού Δημοκρατικού Ριζοσπαστικού κόμματος. Είχε επομένως υποχρέωση να αναλύσει και να συνθέσει, ενδεχομένως να συγκρουστεί με τελικό στόχο να ενώσει και να οδηγήσει την δική μας Αριστερά στην επόμενη μέρα. Εκλέχτηκε για να αποτελέσει  μέρος της λύσης του προβλήματος.

Και  δυστυχώς κατέληξε ως πρόβλημα στην επίλυση των προβλημάτων.

Με λόγο τοξικό, συχνά ανιστόρητο , με δημόσιες δηλώσεις που ουδεμία σχέση έχουν όχι μόνο με την αριστερά αλλά με προοδευτικό κόμμα, πορεύτηκε με μοναδικό γνώμονα προσωπικές αισθητικές και επικοινωνιακού χαρακτήρα επιλογές.

Κατάργησε στην πράξη τη συλλογικότητα. 

Έδειξε εξ αρχής τις προθέσεις του να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην απέναντι όχθη των ιδεολογικών του καταβολών, προτάσσοντας την εμφανή επιλογή δημιουργίας ενός αρχηγικού κόμματος.

Επί δέκα και πλέον μήνες άλλαζε την ατζέντα κατά το δοκούν, με ειδήσεις που φιλοξενούν τηλεοπτικά πρωινά μαγκαζίνο, αποκομμένες από τα πολλαπλασιαζόμενα λαϊκά προβλήματα , προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες σε μια ανάλγητη και επικίνδυνη κυβέρνηση.

Συντρόφισσες και σύντροφοι

οι ηγέτες εκλέγονται για να ενώσουν και όχι να διχάσουν , έρχονται να συνθέσουν και όχι να διαλύσουν και να τιμωρήσουν. Εκλέγονται για να διορθώσουν λανθασμένες πολιτικές επιλογές και όχι να οδηγήσουν ένα ιστορικό κόμμα στη μεταπολιτική τη συρρίκνωση και την απαξίωση. 

Κυρίως  όμως, οι ηγέτες οφείλουν να είναι μεγαλόψυχοι και όχι να λειτουργούν τιμωρητικά προς κάθε διαφορετική άποψη. 

Τίποτε από τα παραπάνω δεν συνέβη στην βραχύβια θητεία του Στέφανου Κασσελάκη.

Ουδέποτε σεβάστηκε τις καταστατικές λειτουργίες. Καταπάτησε κάθε αρχή συλλογικής λειτουργίας, αδιαφόρησε επιδεικτικά για κάθε έννοια κριτικής. Επέτρεψε να λειτουργήσει ένας επικίνδυνος πολιτικά «περίγυρος» που με τρόπο γκεμπελικό συνεχίζει να επιχειρεί δολοφονίες χαρακτήρων. Συνεχίζει και φροντίζει να συντηρεί μια δημόσια εικόνα βίαιης αντιπαράθεσης.

Είναι ό ίδιος «περίγυρος» που δημόσια υπόσχεται βία στο επικείμενο Συνέδριο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης με λόγο εμπρηστικό λοιδόρησε και επιχείρησε να αποδημήσει την ιστορική κυβερνητική διαδρομή του κόμματος  ταυτιζόμενος με την εικόνα που δημιουργούν τα συστημικά ΜΜΕ. 

Σε μια πρωτοφανή κατασκευή εσωκομματικών εχθρών επιδόθηκε σε ένα απίστευτο κυνήγι μαγισσών, φτάνοντας στο σημείο όχι μόνο να κατηγορήσει και να προκαλέσει δημόσια τον ιστορικό ηγέτη Αλέξη Τσίπρα, αλλά και να αμφισβητήσει την ηθική του διαδρομή, με ευθείες αδιανόητες κατηγορίες, τις οποίες ανασκεύαζε με άνεση ακροβάτη, γκρεμίζοντας την δημόσια εικόνα του κόμματός μας.

Η αντίφαση υπήρξε στη καθημερινότητά του.

Λειτούργησε ως εκκαθαριστής τιμωρός και όχι ως εγγυητής της ενότητας, με αποτέλεσμα εύλογα να δημιουργεί καθημερινά μέτωπα εναντίον του, αλλά και διασπάσεις και μαζικές δημόσια εκπεφρασμένες ή σιωπηρές αποχωρήσεις μελών.

Συρρίκνωσε τον αριθμό μελών και οδήγησε στον μαρασμό κάθε εσωκομματική λειτουργία.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ανεύθυνα και ανέξοδα οδήγησε ένα κόμμα της Αριστεράς στην παρακμή και στην εξαθλίωση.

Θα αναφερθώ σε κάποιες μόνο χαρακτηριστικές περιπτώσεις , των οποίων είστε γνώστες και οι οποίες οδήγησαν το κόμμα  στην γελοιοποίηση, στον διασυρμό, στην πολιτική απαξία και στην ρευστοποίηση:

• Στην πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ε. μετά την εκλογή του, στην εισηγητική του ομιλία (Σάββατο 11/11/2023)αποκάλεσε το 1/3 των μελών του Σώματος «πέμπτη φάλαγγα» οδηγώντας τους στην έξοδο. Δηλαδή ελάχιστες μέρες μετά την εκλογή του επέφερε μία διάσπαση με το «Καλημέρα».

• Στο δημόσιο λόγο του εξέφραζε προσωπικές απόψεις, εντελώς αντίθετες από τις επεξεργασμένες και ψηφισμένες θέσεις του κόμματος (π.χ. αμοιβές εργαζομένων με stock options, «κρατίδιο» το ψευδοκράτος , «σύγχρονη Ιερά Συμμαχία» το ΝΑΤΟ).

• Πρόβαλε την προσωπική του ζωή με όρους lifestyle, τις βίλες του ανά τον κόσμο την αντίληψη του «χάρη σας κάνω» με την δήλωση: «και να μην δουλέψω ποτέ έχω πολλά χρήματα να ζήσω» [!!!].

• Παρουσιάζοντας από τηλεοράσεως το πρόσφατα αγορασμένο σπίτι στο Κολωνάκι (έναντι 1,8 εκατ. χωρίς τις επισκευές) δήλωνε προκλητικά: «το όνειρο κάθε Έλληνα είναι να βάλει το κεφάλι του κάτω από ένα κεραμίδι» [!!!] την ώρα που οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας έχουν γίνει μάστιγα και το κόστος για την μίσθωση κατοικίας ακόμα και σε υποβαθμισμένες λαϊκές περιοχές έχει εκτοξευτεί σε απαγορευτικά ύψη για απλή διαβίωση.

• Ισχυρίζεται (ακόμα και τώρα) ότι με προσωπικά του χρήματα πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι της ΑΥΓΗΣ και ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ το Δώρο Χριστουγέννων και το μισθό μηνός Δεκεμβρίου 2023 όταν την ίδια ημέρα που κατέβαλε το δάνειο καταβλήθηκε -το αντίστοιχο- ποσό από το κόμμα και του επιστράφηκε αμέσως (επιβαρύνοντας το ταμείο του κόμματος με 5.520 ευρώ χαρτόσημο δανειακής σύμβασης).

• Κατηγόρησε με μεταμεσονύκτια ανάρτηση του στα social media τον ιστορικό ηγέτη και πρώην πρωθυπουργό ως «υπονομευτή».

• Κατηγόρησε το κόμμα (και τον Αλέξη Τσίπρα) για διαφθορά δηλώνοντας: «ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρο χρήμα», κάτι που υπονοεί ότι υπήρξε ένας άλλος ΣΥΡΙΖΑ (του Τσίπρα) που έχει πάρει «μαύρα χρήματα».

• Από το βήμα του συνεδρίου τον Φεβρουάριο του 2023 δημιουργώντας ένα εμπρηστικό κλίμα παρακινούσε τους παρευρισκόμενους (συνέδρους και παρατηρητές) να αποδοκιμάσουν τα στελέχη που διαφωνούσαν μαζί του δείχνοντας τους «εχθρούς»: «δείτε αυτούς στην πρώτη σειρά που δεν χειροκροτούν και δεν σηκώνονται όρθιοι(!!!) Ναύαρχε Αποστολάκη είσαι εξαίρεση».

• Διέρρευσε ότι πίσω από το κείμενο των 87 στελεχών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας

• Σήμερα ο μηχανισμός «φίλων» και οπαδών που συνοδεύει τον Στέφανο Κασσελάκη στις άτυπες περιοδείες του , ως απλού μέλους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, εξαπολύει σε συνελεύσεις ΟΜ και στα social media , εκστρατεία «δολοφονίας χαρακτήρων» για τον Αλέξη Τσίπρα και τα 87 (μετά 100) στελέχη της ΚΕ που υπέγραψαν το κείμενο διαφωνίας με τις επιλογές της προεδρίας Κασσελάκη, αμφισβητώντας την απόφαση της Κ.Ε.

• Ο ίδιος «περίγυρος» διέρρεε χυδαία ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει συμβάλει στον έρανο για ενίσχυση των ΜΜΕ του κόμματος που βρίσκονται στο όριο της χρεοκοπίας

• Με προσωπική του απόφαση αιφνιδιαστικά άλλαξε την εκπροσώπηση της Κ.Ο. διχάζοντας την, ενώ μέχρι τότε ομόθυμα, με πλήρη επάρκεια και απολύτως αποτελεσματικά λειτουργούσε στο κοινοβούλιο.

• Οδήγησε την Κ.Ε. σε διχασμό αρνούμενος να οδηγήσει το κόμμα σε εκλογές από την βάση, επαναλαμβάνοντας με έπαρση: «καταθέστε μου μομφή».

• Μετά την έκπτωση του από Πρόεδρος (8/9/2024) αποκάλεσε από το βήμα της Κ.Ε. που του επιτράπηκε να μιλήσει όσους ψήφησαν υπέρ της μομφής (τα 2/3 της Κ.Ε.) ως «κουκουλοφόρους».

• Τρεις ημέρες μετά την έκπτωση του προσπάθησε να επανέλθει στην θέση του αμφισβητώντας την νομιμότητα της διαδικασίας που ο ίδιος προκάλεσε και ακολούθως μίλησε για «εκτροπή», σε μια προσπάθειά του να διατηρήσει το εκρηκτικό κλίμα .

• Η αμφισβήτηση της νόμιμης απόφασης της ΚΕ συνεχίζεται. Οργανωμένοι οπαδοί και ακόλουθοι του Στέφανου Κασσελάκη έχουν δημιουργήσει μια φράξια εντός του ΣΥΡΙΖΑ , αδιαφορώντας για τις συνέπειες μιας πρωτοφανούς βίαιης και χυδαίας συμπεριφοράς.

• Την ίδια στιγμή το απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης σε μήνυμά του, αποδεικνύοντας πως «τίποτε δεν κατάλαβε» , μιλάει για τον «δικό μας ΣΥΡΙΖΑ», περιβαλλόμενος από «νεόκοπα» μέλη , εγνωσμένης δεξιάς ιδεολογικής διαδρομής, που συμπεριφέρονται ως οι συνεχιστές της ιστορίας της Αριστεράς στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας ιστορικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ως «άτομα χουντικής αντίληψης».[!!!]

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Είμαι βέβαιος ότι κατά την ερευνά σας στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ θα βρείτε τεκμήρια ισχυρότερα των όσων σας παραθέτω.

Για όλους τους παραπάνω  λόγους που στοιχειοθετούν αντικαταστατική, αντικομματική αντισυντροφική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά, αλλά και λόγους ηθικής τάξης,

ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να παραμένει μέλος του κόμματος και μάλιστα να υπαινίσσεται .

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προχωρήσει.

Η Αριστερά πρέπει να προχωρήσει.

Σας καλώ με την αρμοδιότητα που σας δίνει το καταστατικό μας να υπερασπιστείτε την ιστορική διαδρομή κόμματος και μελών.

Κορυφαία προϋπόθεση είναι η πιστή τήρηση των καταστατικών κανόνων από όλους. Κανείς δεν δικαιούται να αυθαιρετεί. Και δυστυχώς σήμερα κάποιοι συνειδητά συνεχίζουν με θράσος να αυθαιρετούν.

Συντρόφισσες και σύντροφοι

η δημόσια επιστολή που απευθύνατε προς τα μέλη της ΚΕ [ και η οποία έπρεπε να είχε σταλεί μήνες πριν στις οργανώσεις] στη συνεδρίαση της 21ης Σεπτεμβρίου, βρήκε το σύνολο των μελών της ΚΕ ταυτισμένα με το περιεχόμενό της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να περάσει στην επόμενη μέρα δυναμικά και αποφασιστικά.

Όμως είναι προφανές ότι αυτό δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί εάν η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ, ένα όργανο εκλεγμένο από το Συνέδριο, δεν εφαρμόσει με αυστηρότητα το καταστατικό προς κάθε κατεύθυνση.

Όποιος βλάπτει το ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θέση σε αυτόν

Όποιος καθυβρίζει την ιστορία και συντρόφους του δεν έχει θέση σε αυτόν

Όποιος διχάζει με τοξικό λόγο αρνούμενος την πολιτική αντιπαράθεση δεν έχει θέση στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ρόλος σας είναι ιστορικός.

Οι καθαρές και υπεύθυνες πολιτικές επιλογές και οι καθαρές λύσεις είναι μονόδρομος. Στη δημοκρατική λειτουργία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. 

Για όλους αυτούς τους λόγους αλλά και πολλούς άλλους, που μπορείτε να διαπιστώσετε στην έρευνα που οφείλετε να κάνετε, προσφεύγω στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματός μας  και ΖΗΤΩ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ του Στέφανου Κασσελάκη ενώπιόν σας με το ερώτημα της διαγραφής.

Γνωρίζοντας προσωπικά την ιστορική διαδρομή των περισσοτέρων εκ των μελών της Επιτροπής , δηλώνω εκ προοιμίου ότι η απόφασή σας θα είναι σεβαστή , καθώς επίσης και ιστορική.

Μια Αριστερά δίχως ηθική δεν έχει λόγους ύπαρξης.

Μια Αριστερά χωρίς κανόνες είναι καταδικασμένη να σβήσει.

Μια Αριστερά χωρίς συντροφικότητα και συλλογικότητα είναι ασύμβατη με τα κοινωνικά συμφέροντα

Συντροφικά

ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ

π.βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ , Μέλος Κ.Ε.



Το Ισραήλ σκότωσε και τον διάδοχο του Νασράλα

 



Νεκρός είναι, σύμφωνα με το Al-Arabiya και αραβικά μέσα ενημέρωσης, ο αντικαταστάτης του Νασράλα στην ηγεσία της Χεζμπολάχ, Χασέμ Σαφί αλ-Ντιν, ο οποίος σκοτώθηκε σε ισραηλινή επίθεση στο προάστιο Νταχίγια της Βηρυτού, χθες Παρασκευή.

Μαζί του στην επίθεση σκοτώθηκαν και αξιωματικοί των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Ο Σαφί αλ-Ντιν «εξαλείφθηκε», μαζί με βοηθούς του, Ιρανούς και αντικαταστάτες επιτόπιους διοικητές της Χεζμπολάχ. Η καταστροφή στο σημείο της επίθεσης δεν έχει προηγούμενο.

Πιο συγκεκριμένα, το δίκτυο Al-Arabiya, επικαλούμενο ανώτατες πηγές της Χεζμπολάχ, αναφέρει πως από την επίθεση χθες, Παρασκευή, στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, Νταχίγια, μέχρι και σήμερα, ο άνθρωπος που ανέλαβε τα ινία της Χεζμπολάχ μετά το χτύπημα ενάντια στον Νασράλα δεν έχει δώσει σημάδια ζωής.

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε πως στόχος του ήταν η εξάλειψη του Σαφί αλ-Ντιν, για τον οποίο είχε πληροφορίες πως βρίσκεται σε κρησφύγετο της Χεζμπολάχ στη σιιτική περιοχή Νταχίγια, νότια της Βηρυτού. Το συγκεκριμένο σημείο χτυπήθηκε με τον ίδιο τρόπο και τα ίδια οπλικά συστήματα -διατρητικές βόμβες- με τις οποίες η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ είχε σκοτώσει και τον Νασράλα. Αναφορές από στρατιωτικές πηγές, τις οποίες μεταφέρουν ισραηλινά μέσα, σημειώνουν μάλιστα πως από το χτύπημα κατά του Σαφί αλ-Ντιν διαλύθηκε ολοσχερώς το συγκεκριμένο κρησφύγετο.

Ο Σαφί αλ-Ντιν, ο οποίος είναι στη λίστα των τρομοκρατών των ΗΠΑ από το 2017, είχε άτυπα αναλάβει την ηγεσία της Χεζμπολάχ μετά τον θάνατο του επί 32 χρόνια ηγέτη της οργάνωσης Νασράλα. Ο Σαφί αλ-Ντιν ήταν επί πολλά χρόνια επικεφαλής της οργάνωσης της Τζιχάντ, των ομάδων στρατιωτικής διαχείρισης της Χεζμπολάχ και διατηρούσε πολύ στενές σχέσεις με την Τεχεράνη.