Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Η ακροαριστερή προπαγάνδα δεν έχει όρια! Πλάσαραν φωτογραφία δήθεν ημίγυμνης κοπέλας που ήταν άντρας



Για ακόμα μία φορά φαίνεται πόσο ξεφτίλα είναι η ακροαριστερή προπαγάνδα που τους γυρνάει μπούμερανγκ.

Δήθεν οργή προκάλεσε η φωτογραφία-ντοκουμέντο που έκανε το γύρο του διαδικτύου από το πρωί, με μια ημίγυμνη γυναίκα να βρίσκεται σε ταράτσα κτιρίου στο Κουκάκι, δεμένη πισθάγκωνα και με καλυμμένο το πρόσωπο, ενώ γύρω της είναι περίπου επτά  αστυνομικοί που μετέχουν στην επιχείρηση εκκένωσης υπό κατάληψη κτιρίων στην περιοχή.

Έγραψαν λοιπόν στο διαδίκτυο τα ΜΜΕ: Η ταράτσα δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι υπό κατάληψη κτιρίου ή κάποιου διπλανού, όπως επίσης και αν η γυναίκα που προσήχθη εμπλέκεται στις καταλήψεις ή είναι απλή πολίτης.

Στην φωτογραφία ακροαριστερού fake news φαίνεται δήθεν μία ημίγυμνη γυναίκα δεμένη πισθάγκωνα με κουκούλα στο κεφάλι και ξυπόλυτη, ενώ δίπλα της στέκονται περίπου 7 αστυνομικοί.

Η γυναίκα προσήχθη, όπως όλα δείχνουν με βίαιο τρόπο, μαζί με ακόμη 9 άτομα, από τους οποίους, οι δύο ήταν απλοί πολίτες δημοσίευαν από το πρωί τα ΜΜΕ.

Όπως αποδείχθηκε η γυναίκα ήταν άντρας που συνελήφθη μαζί με τους γιου του, οι γιοί του οποίου έπαιρναν μέρος στην κατάληψη. Όπως λένε μάλιστα οι καταγγελίες ο άντρας που πλάσαρε η ακροαριστερή προπαγάνδα για κακοποιημένη γυναίκα, πήγε να πάρει και το όπλο αστυνομικού. 

Δεν υπήρχε λοιπόν καμία κακοποιημένη ημίγυμνη γυναίκα και η ακροαριστερή υπερβολή δυστυχώς γεμίζει το διαδίκτυο αφού δημοσιοποιούνται μη εξακριβωμένες καταγγελίες.




Απάντηση Χρυσοχοΐδη σε Αλιβιζάτο: Χωρίς αστυνομική βία η επιχείρηση



Η σημερινή επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ έγινε παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και δεν υπήρξαν περιστατικά αστυνομικής βίας, διαβεβαιώνει τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με επιστολή του.

To πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής :

«Αγαπητέ κύριε Αλιβιζάτο,

Εκτιμώ βαθειά τη δημοκρατική ευαισθησία σας και το ειδικότερο ενδιαφέρον σας για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Για τους λόγους αυτούς άλλωστε, και σε συνάρτηση με το επιστημονικό κύρος σας, θεώρησα ότι είστε το καταλληλότερο πρόσωπο να αναλάβει την προεδρία της Επιτροπής για την παρακολούθηση των πορισμάτων του μηχανισμού διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας, που υπάγεται στον Συνήγορο του Πολίτη σχετικά με πειθαρχικά παραπτώματα της αστυνομίας. Η ανταπόκρισή σας στην πρότασή μου, με τιμά.

Την ίδια ευαισθησία για τα ανθρώπινα δικαιώματα διακρίνω και στην επιστολή που μου απευθύνατε σήμερα, με αφορμή την εκκένωση της κατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι. Σας διαβεβαιώ ωστόσο κατηγορηματικά ότι η επιχείρηση εκκένωσης έγινε με παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, κι ότι δεν υπήρξαν πράξεις αστυνομικής βίας. Παραθέτω προς ενημέρωσή σας το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου καθώς και τις δηλώσεις νωρίτερα του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας.

Είναι τέλος αυτονόητο ότι, από τη στιγμή που υπάρχει καταγγελία για παραβίαση δικαιωμάτων, η υπόθεση θα παραπεμφθεί προς διερεύνηση τόσο στον Συνήγορο, όσο και στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Όπως τονίζεται και στο Δελτίο Τύπου οι αστυνομικοί, ακόμη και αν κινδυνεύουν οι ζωές τους, οφείλουν να κινούνται σε αυστηρά πλαίσια νομιμότητας, χωρίς ίχνος ανεξέλεγκτης ή μη αναγκαίας βίας.

Είμαι σίγουρος πως κατανοείτε απολύτως την σοβαρότητα και κρισιμότητα των γεγονότων. Και το επαναλαμβάνω, είναι απολύτως επαινετό, πως χωρίς κανένα όφελος, αναλαμβάνετε να συμβάλλετε με το κύρος και τις γνώσεις σας, ώστε η δημοκρατία μας τελικά να βρει μέτρο, θεσμική δύναμη και συναινετικές πολιτικές αντιμετώπισης φαινομένων βίας και ανομίας.


Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με την Πρόεδρο της ΕΚΤ, Christine Lagarde



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε εχθές το απόγευμα 17/12/2019 στη Φρανκφούρτη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Christine Lagarde.

Μετά την κατ΄ιδίαν συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της ΕΚΤ, πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνάντηση, όπου έγινε μια ιδιαίτερα ζεστή συζήτηση γύρω από την τρέχουσα κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Στη συνάντηση εκφράστηκε η ικανοποίηση για τον ισχυρό βαθμό υλοποίησης του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης, όπως αυτό αποτυπώνεται στο πλήθος των νομοσχεδίων που έχουν μέχρι σήμερα ψηφιστεί και στη θετική έκθεση αξιολόγησης των θεσμών.

Συζητήθηκαν, το ζήτημα της επιτυχούς υλοποίησης του Σχεδίου «Ηρακλής» για τη μείωση των κόκκινων δανείων, το ζήτημα των δημοσιονομικών στόχων, το θέμα της Πράσινης Ανάπτυξης, καθώς και το ζήτημα της άρσης των περιορισμών που έχουν οι ελληνικές τράπεζες στην έκθεσή τους, σε ελληνικά ομόλογα, όπου υπήρξε θετική ανταπόκριση.


Συναγωνίζονται στην προκλητικότητα ! Κατρούγκαλος: Σε άλλες χώρες οι καταλήψεις είναι πολιτιστικό φαινόμενο!



Συναγωνίζονται στην βλακεία και στην προκλητικότητα τα νούμερα του τσίρκου ΣΥΡΙΖΑ προκαλώντας την κοινωνία.

Ο άνθρωπος που διέλυσε το ασφαλιστικό έδωσε την δική του ερμηνεία στο ζήτημα των καταλήψεων κτιρίων και αυτός είναι ο Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μεταξύ άλλων ο προκλητικός Κατρούγκαλος είπε την βλακεία ότι οι καταλήψεις δεν αποτελούν τη βασική απειλή για την ασφάλεια των πολιτών και πρόσθεσε ότι σε άλλες χώρες αποτελούν «πολιτιστικό γεγονός».

Η προκλητικές βλακείες του Κατρούγκαλου : «Ορισμένοι θέλουν να καλλιεργήσουν την ιδέα του εσωτερικού εχθρού» είπε ακόμη ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε ότι «δεν είναι η επικοινωνία η βασική αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας. Η βασική απειλή για την ασφάλεια των πολιτών δεν προέρχεται από τις καταλήψεις. Υπάρχουν περιπτώσεις που πράγματι στο πλαίσιο αυτής της λεγόμενης αντικουλτούρας ανέχονται οι δήμοι σε πολλές χώρες της Δύσης», κάνοντας λόγο εν συνεχεία για «πολιτιστικό γεγονός».

Δεν μαζεύονται τα νούμερα!!!


Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 8% ανακοινώνει ο Κυρ. Μητσοτάκης



Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% το 2020 θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός σήμερα στη Βουλή στη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό που τίθεται απόψε σε ψηφοφορία.

Πρόκειται ουσιαστικά για τη συμπληρωματική μείωση που είχε προαναγγείλει πολλές φορές ο πρωθυπουργός και η οποία είχε εξαγγελθεί ότι θα εφαρμοστεί το 2021. 

Σημειώνεται ότι από το καλοκαίρι έχει ήδη εφαρμοστεί μείωση στον ΕΝΦΙΑ της τάξεως του 22%. 

Η νέα μείωση θα εμφανιστεί στα εκκαθαριστικά της πρώτης δόσης για το επόμενο έτος, τον ερχόμενο Αύγουστο.

Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του, θα αναγγείλει και μια πρώτη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης καθώς και μια πρώτη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Στόχος του πρωθυπουργού πάντως είναι να περάσει το μήνυμα ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η διανομή επιδομάτων αλλά η μείωση των φόρων με συνέπεια, η ενίσχυση της ανάπτυξης για όλου και η αύξηση της απασχόλησης.  


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Να τοποθετηθούν κάμερες στις στολές των αστυνομικών για να τελειώνουν οι καταγγελίες για βία από οπουδήποτε



Η καλύτερη λύση για να μην υπάρχει ακροαριστερή αντίδραση στις επιχειρήσεις της αστυνομίας, είναι η τοποθέτηση καμερών στις στολές των αστυνομικών για να καταγράφετε κάθε επιχείρηση της.

Με αυτό το τρόπο θα σταματήσουν οι καταγγελίες που τώρα γίνονται χωρίς στοιχεία απλά με καταγγελίες κάποιον που είδαν άκουσαν.

Με καταγγελίες δεν βγάζεις συμπεράσματα χωρίς να έχεις σοβαρά στοιχεία στα χέρια σου και οι κάμερες στις στολές των αστυνομικών θα έκλειναν πολλά ακροαριστερά στόματα που αντιδρούν για να πετύχουν δικούς τους σκοπούς.


Οι κάμερες στις στολές των αστυνομικών είναι ένα μέτρο που αποδίδει δε όλα τα κράτη που το εφαρμόζουν, και αποδίδει τιμωρία σε όποιον αστυνομικό υπερβάλει, αλλά και σε όποιον απλά καταγγέλλει ψευδά για αστυνομική βία.

Με παραίτηση από την επιτροπή για την Διερεύνηση της Αστυνομικής Βίας στην οποία ο ίδιος είναι επικεφαλής απειλεί ο Νίκος Αλιβιζάτος, λόγω των καταγγελιών που έχουν γίνει και θα ήταν καλό να κάνει ο κύριος Αλιβιζάτος μία ανάλογη πρόταση, αντί να απειλεί με παραίτηση για να έχει στοιχεία στα χέρια του από βιντεοληπτικό υλικό και να μην βασίζεται μόνο σε καταγγελίες.

Η επιστολή Αλιβιζάτου: 



ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ν.Κ. ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ

Οδός Βαλαωρίτου 12, 10671 Αθήνα

                                                                                                Αθήνα, 18  Δεκεμβρίου 2019



Κύριε Υπουργέ,

Ένα ακόμη περιστατικό αστυνομικής βίας περιήλθε σε γνώση μου: για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου στο Κουκάκι, σήμερα το πρωί, τα ΜΑΤ εισήλθαν χωρίς εντολή εισαγγελέα σε παρακείμενη κατοικία  και κακοποίησαν άγρια  τον πατέρα  και τους δυο γιούς του. Και αυτό, με το πρόσχημα ότι δεν επέτρεψαν την χρησιμοποίηση του ιδιωτικού χώρου  τους από τις αστυνομικές δυνάμεις,  χωρίς επίδειξη εισαγγελικής εντολής.

Κοινοποιώ την παρούσα στον Συνήγορο του Πολίτη για να επιληφθεί πάραυτα της υπόθεσης, σύμφωνα με τον νόμο. Σας καλώ, εν τούτοις, να διατάξετε άμεσα και τη διεξαγωγή ΕΔΕ.

Κύριε Υπουργέ,  διαπιστώνω με λύπη μου ότι σύσταση της υπό την προεδρία μου Επιτροπής  συμπίπτει  με την αύξηση των περιστατικών αυθαίρετης αστυνομικής βίας. Η εν λόγω Επιτροπή  δεν μπορεί  να λειτουργήσει στην πράξη  ως άλλοθι για τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές. Επιβάλλεται  ως εκ τούτου να λάβετε κάθε αναγκαίο μέτρο ώστε αυτές να σταματήσουν.

Επί του παρόντος, δεν  υποβάλλω  την παραίτησή μου από την εν λόγω Επιτροπή, διότι πιστεύω στη χρησιμότητά της. Επί πλέον, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, είμαι βέβαιος για την άμεση αντίδρασή σας.

                                                                        Με εκτίμηση,

                                                Καθηγητής Ν.Κ. Αλιβιζάτος   


Είχαν στήσει παγίδες στις καταλήψεις οι αντιεξουσιαστές για να σκοτώσουν αστυνομικούς



Οι δηλώσεις του Εκπροσώπου τύπου της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση των καταλήψεων

«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας.

Όπως γνωρίζετε σήμερα το πρωί πραγματοποιήσαμε αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση τριών κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη στην περιοχή του Κουκακίου και συγκεκριμένα στις οδούς Ματρόζου 45, Αρβάλη 3 και Παναιτωλίου 21. Όταν οι αστυνομικές δυνάμεις εμφανίστηκαν στην οδό Ματρόζου, υπήρχαν ήδη δημοσιογράφοι.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Για το οίκημα της Ματρόζου (ιδιοκτησίας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός) 06:30 το πρωί οι αστυνομικοί πριν την επιχείρηση ρώτησαν κάτοικο διπλανής οικίας – μετέπειτα συλληφθέντα με τους δύο γιούς του – αν υπάρχει πρόσβαση από την οικία του στο διπλανό κτίριο και έλαβαν αρνητική απάντηση.

Κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να εισέλθουν στο υπό κατάληψη κτίριο της Ματρόζου δέχτηκαν σφοδρή επίθεση από τους καταληψίες του κτιρίου, οι οποίοι εκσφενδόνιζαν από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, πέτρες, ξύλα, καρέκλες, πυροσβεστήρες, μεταλλικά κ.α. αντικείμενα.

Μετά την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων, άτομα προσπάθησαν να διαφύγουν στη γειτονική ταράτσα, ακολουθούμενοι από αστυνομικούς.

Παράλληλα, άλλοι αστυνομικοί χτύπησαν το κουδούνι της γειτονικής οικίας και ζήτησαν από γυναίκα που τους άνοιξε, να τους επιτρέψει να ανέβουν στην ταράτσα.

Η γυναίκα ζήτησε την παρουσία εισαγγελέα. Αστυνομικοί με την παρουσία του εισαγγελέα εισήλθαν στην οικία και ανέβηκαν στην ταράτσα όπου υπήρχαν τρία άτομα.

Και οι τρείς ακινητοποιήθηκαν και δεσμεύτηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στην ταράτσα. Πρόκειται για τον κάτοικο της διπλανής οικίας και τα δύο του παιδιά, οι οποίοι συνελήφθηκαν ο μεν πατέρας για αντίσταση στις αστυνομικές δυνάμεις και τα δύο παιδιά για συμμετοχή στην κατάληψη. Διευκρινίζεται ότι δεν υπήρχε γυναικεία παρουσία στην ταράτσα, δεν υπήρξε κουκούλα, δεν ασκήθηκε βία κατά των ήδη δεσμευμένων ατόμων.

Σημειώνεται ότι, στη μεταλλική σκάλα που οδηγεί από το κτίριο της κατάληψης στην ταράτσα, είχε προσαρμοστεί ειδική κατασκευή με καρφιά - βίδες, για να αποκλείεται η πρόσβαση στην ταράτσα. Η κατασκευή αυτή είναι πραγματικά παγίδα θανάτου, καθώς λειτουργεί με μηχανισμό καταπέλτη, ικανού να προκαλέσει ακόμα και θάνατο από τα καρφιά – βίδες που προεξέχουν περισσότερο από δέκα πόντους, τα οποία όπως θα δείτε πέφτουν με δύναμη με την ενεργοποίηση του μηχανισμού.



Σημειώνεται ότι κατά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων έγινε χρήση της κατασκευής αυτής.

Επισημαίνεται ακόμα ότι πίσω από τις πόρτες είχαν εγκατασταθεί ειδικοί μεταλλικοί σιδηροδοκοί για να αποτρέπουν την είσοδο ατόμων στον χώρο. Όπως θα δείτε ανάμεσα στα ευρήματα από το σύνολο των καταλήψεων, υπάρχει σημείωμα οδηγιών στα αγγλικά, που πρέπει να ακολουθηθούν από τους καταληψίες σε περίπτωση επέμβασης της αστυνομίας. Θα διαπιστώσετε ότι οι καταληψίες της Ματρόζου ακολούθησαν κατά γράμμα το εν λόγω σημείωμα το οποίο και σας διαβάζω σε μετάφραση.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΜΥΝΑΣ σε περίπτωση ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ 21

1. Κλείνουμε την πόρτα και τα παράθυρα. Αμπαρώνουμε την πόρτα με ξύλα, σίδερα, τραπέζια κλπ

2. Κλείνουμε τις δύο εσωτερικές πόρτες, παίρνουμε τους πυροσβεστήρες, σωλήνες και ανεβαίνουμε στην ταράτσα

3. Κάνουμε κάλεσμα στις άλλες καταλήψεις για να λάβει δημοσιότητα η προσπάθεια εκκένωσης

4. Στην ταράτσα, χρησιμοποιούμε πέτρες, μπογιά, πυροσβεστήρες στους μπάτσους

5. Δεν πανικοβαλλόμαστε, αντιστεκόμαστε μαζί μέχρι να μας βγάλουν έξω (ή και όχι)

Στο μεταξύ, ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ με όλη μας τη δύναμη για να ειδοποιήσουμε/ξεσηκώσουμε τη γειτονιά. Καταγράφουμε την εκκένωση σε βίντεο, φωτογραφίες κλπ.

Επίσης επισημαίνεται ότι σύμφωνα με υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ που εκλήθησαν στο συγκεκριμένο κτίριο, η ηλεκτροδότηση του κτιρίου γινόταν παράνομα μέσω καλωδίου διακλάδωσης από το εξωτερικό δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.

Συνολικά και από τις τρείς καταλήψεις συνελήφθησαν εννιά άτομα και συγκεκριμένα επτά ημεδαποί και δύο αλλοδαποί. Επίσης κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων τραυματίσθηκαν τρείς αστυνομικοί.

Στην κατάληψη της οδού Παναιτωλίου υπήρξε αντίσταση και τραυματισμός του ενός αστυνομικού.

Θέλω να κλείσω, με κάτι που για την Ελληνική Αστυνομία αποτελεί σοβαρό θέμα, είναι δήλωση αρχής : Σεβόμαστε απόλυτα την μητέρα των δύο νεαρών ανδρών που συνελήφθησαν, είναι μάνα. Το ίδιο ισχύει και για τον πατέρα που προσπαθεί να υπερασπιστεί τα παιδιά του. Είναι γονείς και επαναλαμβάνω έχουν τον απόλυτο σεβασμό μας. Όμως τα γεγονότα και η αστυνομική επιχείρηση έγιναν ακριβώς όπως σας τα περιέγραψα.»































Νέα προκλητική ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για καταλήψεις! Παίρνει το μέρος των συντρόφων αντιεξουσιαστών



Ανεύθυνα, προκλητικά και άθλια ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει το μέρος των συντρόφων αντιεξουσιαστών δείχνοντας με αυτό τον τρόπο, ότι θέλουν να τους γυρίσει η κοινωνία στο 3% που είναι η σωστή τους θέση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καλύψει τους συντρόφους κακοποιούς και να μειώσει την αστυνόμευση, προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξαγριώσει την κοινωνία εναντίον των αστυνομικών. Η αθλιότητα τους είναι τέτοια που αντί να εξαγριώσουν την κοινωνία την φέρνουν ποιο κοντά στην ΕΛ.ΑΣ. που επιτέλους βλέπει ότι επανέρχεται η νομιμότητα και η ασφάλεια.

Ακολουθεί η ανεύθυνη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που καλύπτει με ψέματα και υπερβολές τους συντρόφους κακοποιούς αντιεξουσιαστές χωρίς ίχνος ντροπής και ηθικής, προκαλώντας την κοινωνία :

«Ο ολισθηρός κατήφορος της κυβέρνησης διαταράσσει την κοινωνική συνοχή και ειρήνη

Μετά τις καταγγελίες για ξεγύμνωμα 20χρονης φοιτήτριας στη μέση της Πατησίων από άνδρες των ΜΑΤ, ο κ. Χρυσοχοΐδης σήμερα απολαμβάνει ακόμα μία επιτυχία του. 

Γυναίκα καταγγέλλει επώνυμα πως χτύπησαν και προσήγαγαν μέσα στο σπίτι τους τον σύζυγο και τους γιους της, επειδή τόλμησαν να ζητήσουν εισαγγελική παραγγελία από άνδρες των ΜΑΤ για να τους επιτρέψουν την είσοδο.Την ίδια στιγμή, η εικόνα πολίτη δεμένου πισθάγκωνα σε ταράτσα πολυκατοικίας και με κουκούλα στο κεφάλι, θυμίζει στρατιωτική επιχείρηση σε χώρες εμπόλεμης ζώνης.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τις ατελείωτες αστυνομικές αυθαιρεσίες σε βάρος πολιτών και κυρίως της νεολαίας, αφού αυτοί τους επιτρέπουν να λειτουργούν «με λυμένα τα χέρια».

Το δόγμα “νόμος και τάξη” που ξεδιπλώνουν ουδεμία σχέση έχει με την ασφάλεια των πολιτών. Το μόνο που εξυπηρετεί αυτός ο ολισθηρός κατήφορος είναι να λειτουργήσει ως αντιπερισπασμός στις παλινωδίες της κυβέρνησης. Και τελικά το μόνο που καταφέρνει είναι παραβιάζει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και να διαταράσσει την κοινωνική συνοχή και ειρήνη.»


Η ομάδα που ζητάει ελεύθερη την ανομία ανέλαβε την ευθύνη για τους εμπρησμούς


Και μόνο το όνομα δείχνει ότι βόλευε τους κακοποιούς συντρόφους, η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που είχε εδραιώσει την ανομία αφήνοντας ελεύθερους τους συντρόφους να εγκληματούν ασύστολα.

Oι σύντροφοι κακοποιοί λοιπόν «Ομάδες διασποράς της Ανομίας» ανέλαβαν με προκήρυξη τους την ευθύνη για μια σειρά εμπρηστικών επιθέσεων ανάμεσα στις οποίες σε πάρκινγκ με σκάφη αναψυχής στον Άλιμο, στο σπίτι αστυνομικού συντάκτη και σε καφετέρια που ανήκει στην οικογένεια του στελέχους της Ν.Δ Νίκου Ρωμανού.

Όπως υποστηρίζουν οι επιθέσεις ήταν η δική τους «απάντηση» στο τελεσίγραφο για εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Στην προκήρυξη αναφέρουν μεταξύ άλλων 

«στις γειτονίες όπου ζούμε και αγωνιζόμαστε, είτε αυτές λέγονται Εξάρχεια είτε όχι. Τα τελεσίγραφα του κράτους μας βρίσκουν σε αμφιθέατρα και καταλήψεις, σε διαδηλώσεις και συνωμοτικά ραντεβού. Τα τελεσίγραφα τους μιλάνε την γλώσσα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, της αστυνομικής καταστολής, της οργανωμένης και συντονισμένης κρατικής προπαγάνδας μέσω των Μ.Μ.Ε, της κανονικότητας τους που είναι γεμάτη με δόσεις βίας για όποιον δεν χωράει σε αυτήν. Τα τελεσίγραφα τους είναι η άλλη όψη της κρατικής τρομοκρατίας. Είναι τα γκλομπ που σπάνε κεφάλια περαστικών στα Εξάρχεια, είναι οι εικόνες των προσφύγων να μπάινουν περικυκλωμένοι από μπάτσους μέσα στα λεωφορεία με προορισμό την κόλαση των στρατοπέδων συγκέντρωσης, είναι τα σεξιστικά σχόλια και οι απειλές σεξουαλικής βίας σε όποιον δεν είναι αρεστός στους ΜΑΤατζίδες, είναι οι δεκάδες εισβολές σε καταλήψεις και δομές αγώνα, είναι η στρατιωτική κατοχή μιας ολόκληρης γειτονιάς από την πλέμπα των αστυνομικών- κανίβαλων, είναι οι παρακολουθήσεις αγωνιστών με κοριούς και κρυφές κάμερες, είναι οι απαγωγές συντρόφων και συντροφισσών κάτω από τα σπίτια τους, είναι η αντιτρομοκρατική εκστρατεία του κράτους ως απαραίτητο συστατικό στην εφαρμογή του δόγματος νόμος και τάξη.»

Για την επίθεση στη μαρίνα Αλίμου σημειώνουν ότι «επιτεθήκαμε συμβολικά στην προνομιακή διασκέδαση της οικονομικής ελίτ. Κατά την επίθεση λήφθηκαν όλες οι προφυλάξεις ώστε να μην κινδυνέψει άνθρωπος.» Για το «χτύπημα» στην καφετέρεια – ζαχαροπλαστείο του διευθυντή του γραφείου τύπου της Ν.Δ Νίκο Ρωμανό λένε πως «τα στελέχη και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να ξέρουν ότι η κρατική βία που προκαλούν με τις πολιτικές τους θα επιστραφεί» ενώ απειλούν με επιθέσεις και άλλους δημοσιογράφους λέγοντας ότι «όσοι αποτελούν την φωνή της καταστολης και διαμορφώνουν την κρατική προπαγάνδα βρίσκονται εκτεθημένοι και τα σπίτια τους είναι γνωστά.»

Ανέλαβαν ακόμη την ευθύνη για επίθεση σε όχημα εταιρίας σεκιούριτι στο Περιστέρι.


Είναι γελοίοι και προκλητικοί! Κρίτων Αρσένης: «Να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας μετανάστρια»!



Είναι τουλάχιστον γελοίοι, προκλητικοί και επικίνδυνοι ορισμένοι και το αποδεικνύουν καθημερινά.

Είναι για γέλια και για κλάματα ορισμένοι που κακός βρίσκονται στο κοινοβούλιο.

Το ΜέΡΑ25, και οι βουλευτές του θέλουν να ξεπεράσουν σε βλακεία και ανευθυνότητα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο Κρίτων Αρσένης συναγωνίζεται και ξεπερνάει σε βλακεία τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ.

Δυστυχώς, αυτούς τους βουλευτές επέλεξε ο λαός μας και καλό θα είναι να το ξανασκεφτούν γιατί ξεφτιλίζουν και αυτούς που τους ψήφισαν και την χώρα γενικότερα!

Βγήκε ο Κρίτων Αρσένης, ο βουλευτής του Γιάνη με ένα ν, σε τηλεοπτική εκπομπή στο Έψιλον και είπε πως θέλει… μετανάστρια για την προεδρία της Δημοκρατίας!

Για να καταλάβετε την ανευθυνότητα του και ότι δεν έχει συναίσθηση των όσων γελοίων λέει, φάνηκε από το ύφος του να νομίζει ότι η πρόταση του εκτός από πρωτότυπη είναι και επιτυχημένη.

Την ξεφτίλα την ανέβασε χωρίς να ντρέπεται και στο facebook!







Βήματα στη «μάχη» κατά αιματολογικών καρκίνων


Ελπιδοφόρα μηνύματα για την αντιμετώπιση του πολλαπλού μυελώματος και άλλων σοβαρών αιματολογικών καρκίνων στέλνουν Ελληνες επιστήμονες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της έρευνας διεθνώς, όσον αφορά τη θεραπεία αυτών των νοσημάτων. Τα στελέχη της μονάδας Πλασματοκυτταρικών Δυσκρασιών της Θεραπευτικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό τον διευθυντή της κλινικής, καθηγητή και πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Θάνο Δημόπουλο, και η ομάδα εργασίας πολλαπλού μυελώματος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, συμμετείχαν σε 36 εργασίες που παρουσιάστηκαν στο 61ο συνέδριο της Αμερικανικής Αιματολογικής Εταιρείας (7-10 Δεκεμβρίου, Ορλάντο, ΗΠΑ) και οι οποίες αφορούσαν την κλινική, μεταφραστική και βασική έρευνα στο πολλαπλούν μυέλωμα, στην πρωτοπαθή συστηματική αμυλοείδωση και άλλες πλασματοκυτταρικές δυσκρασίες.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, οι ειδικοί επιστήμονες εστίασαν στα ελπιδοφόρα αποτελέσματα της ανοσοθεραπείας στην αντιμετώπιση του πολλαπλού μυελώματος –κυρίως σε ασθενείς που έχουν περιορισμένες θεραπευτικές επιλογές–, είτε με τροποποιημένα λεμφοκύτταρα που προέρχονται από τον ίδιο τον ασθενή (CAR-T cells) είτε με τη χορήγηση αμφιειδικών μονοκλωνικών αντισωμάτων, δηλαδή αντισωμάτων τα οποία στοχεύουν ταυτόχρονα δύο διαφορετικούς στόχους και ενεργοποιούν κύτταρα του ανοσοποιητικού έναντι των κακοήθων κυττάρων του μυελώματος. Επίσης, παρουσιάστηκαν δεδομένα με νεότερους συνδυασμούς φαρμάκων, όπως του συνδυασμού της δαρατουμουμάβης με καρφιλζομίδη και δεξαμεθαζόνη, που έχουν δείξει μέχρις στιγμής τα καλύτερα αποτελέσματα σε ασθενείς ανθεκτικούς στη λεναλιδομίδη.

Οι σημαντικότερες μελέτες που ανακοινώθηκαν από τα στελέχη της Θεραπευτικής Κλινικής του ΕΚΠΑ που μετείχαν στο συνέδριο και συγκεκριμένα από τον κ. Δημόπουλο, τον καθηγητή Βαγγέλη Τέρπο, τον αναπλ. καθηγητή Στάθη Καστρίτη και την επίκουρη καθηγήτρια Μαρία Γαβριατοπούλου, αφορούσαν την αποτελεσματικότητα του συνδυασμού καρφιλζομίδης, λεναλιδομίδης και δεξαμεθαζόνης ως θεραπείας σταθεροποίησης, έπειτα από αυτόλογη μεταμόσχευση σε ασθενείς με πολλαπλούν μυέλωμα, στη σημασία των κυκλοφορούντων πλασματοκυττάρων στο περιφερικό αίμα των ασθενών για την πρόγνωση του πολλαπλού μυελώματος, στην ευνοϊκή δράση της δαρατουμουμάβης στον οστικό μεταβολισμό και στη νεφρική δυσλειτουργία ασθενών με ανθεκτικό ή/και υποτροπιάζον μυέλωμα, στην επίδραση της καρφιλζομίδης σε αγγειακά κύτταρα και στην ανάπτυξη δεικτών νεφρικής δυσλειτουργίας ως προγνωστικού δείκτη ανταπόκρισης της νεφρικής βλάβης των ασθενών με μυέλωμα.



ΠΕΝΝΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Μυστήριο στο Άγιο Όρος: Βρέθηκαν γυναικεία οστά σε παρεκκλήσι


Μυστήριο στο Άγιο Όρος αφού βρέθηκαν οστά γυναίκας θαμμένα σε βυζαντινό παρεκκλήσι.

Η ανακάλυψη έγινε από την ανθρωπολόγο Λόρα Γουίν-Αντίκας η οποία εξεπλάγην, αφού ήξερε για το άβατο που ισχύει για τις γυναίκες στο Άγιο Όρος.

«Ανάμεσα στα οστά υπήρχε η κνήμη, ο πήχης και το ιερό οστό από έναν σκελετό που φαινόταν ότι δεν ανήκαν σε άνδρα. Ήταν διαφορετικά σε μέγεθος» λέει στον Guardian.

Τα οστά βρέθηκαν ενσωματωμένα στο υπέδαφος του παρεκκλησίου στο Άγιο Όρος και είναι εμφανές πως τα οστά μεταφέρθηκαν εκεί από τον αρχικό τάφο.

Τα οστά εντοπίστηκαν στο παρεκκλήσι του Αγίου Αθανασίου στο μοναστήρι του Παντοκράτορα και αναμένεται να γίνει χρονολόγηση με τη μέθοδο του Άνθρακα-14.

«Αν όντως πρόκειται για οστά μίας γυναίκας, εγείρονται πολλά ερωτήματα, ξεκινώντας από το ποια μπορεί να ήταν αυτή η γυναίκα» λέει η ανθρωπολόγος.

«Η είσοδος στις γυναίκες στο Άγιο Όρος έχει απαγορευτεί από την ίδρυση της αυτόνομης μοναστικής κοινότητας τον 10ο αιώνα. Απαγορεύονται ακόμη και τα θηλυκά ζώα – με εξαίρεση τις γάτες» γράφει ο Guardian.

«Αν αποδειχθεί ότι τα οστά ανήκουν σε κάποια γυναίκα, θα είναι το πρώτο γνωστό περιστατικό ταφής της στο Άγιον Όρος», δήλωσε ο αρχιτέκτονας Φαίδων Χατζηαντωνίου, ο οποίος ανακάλυψε τα οστά κατά τη διάρκεια έργων συντήρησης στο παρεκκλήσι.

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπω οστά κάτω από το πάτωμα ενός παρεκκλησίου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα βρίσκονταν εδώ αν δεν ανήκαν σε ανθρώπους που ήταν σημαντικοί για το μοναστήρι» λέει ο κ. Χατζηαντωνίου.

Τα οστά μεταφέρθηκαν στο ερευνητικό κέντρο Δημόκριτος, όπου ο Δρ. Γιάννης Μανιάτης θα εφαρμόσει χρονολόγηση με τη μέθοδο του άνθρακα για να καθορίσει τον χρόνο του θανάτου.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Βρήκαν βρέφος μέσα σε κάδο απορριμμάτων στην Καλαμάτα



Ένα μωρό εντοπίστηκε σήμερα το πρωί σε κάδο στο κέντρο της Καλαμάτας , όπως όλα δείχνουν το μωρό είχε γεννηθεί πριν μερικές ώρες και είναι καλά στην υγεία του.

Να σημειωθεί ότι έγινε αντιληπτό από υπάλληλο της καθαριότητας όταν πήγε εκεί για να κάνει αποκομιδή των απορριμμάτων.

Το βρέφος πλέον βρίσκεται στο νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ η Αστυνομία έχει αναλάβει να εντοπίσει τους γονείς και γιατί το νεογνό εγκαταλείφτηκε εκεί.

Πηγή: tharosnews.gr 


Κιλιντσάρογλου κατά Ερντογάν: Για ποιο λόγο είμαστε στη Λιβύη; 



Κριτική στον Ταγίπ Ερντογάν για την πολιτική του στη Λιβύη άσκησε ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, ζητώντας του να μην αποστείλει στρατό στη χώρα. 

«Για ποιο λόγο είμαστε στη Λιβύη; Γιατί ήμασταν στo έλος της Συρίας; Η κυβέρνηση πρέπει να διδαχθεί από το τι έγινε στη Συρία» διερωτήθηκε το βράδυ της Δευτέρας. 

Αναφερόμενος στην τουρκολιβυκή συμφωνία για την ασφάλεια, ο Κιλιντσάρογλου αντιτάχθηκε στη συνεργασία των δύο χωρών σε στρατιωτικά ζητήματα. Σύμφωνα με τον ηγέτη του CHP, η αποστολή υλικού και εξοπλισμού στη Λιβύη αντιβαίνει το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας που επιβάλλει εμπάργκο όπλων στη χώρα.

Αξιωματούχοι της CHP εξέφρασαν πάντως την υποστήριξή τους στο μνημόνιο της Τουρκίας με τη Λιβύη για «τον καθορισμό των θαλάσσιων δικαιοδοσιών».


Πηγή: skai.gr




Ελληνικό ρεκόρ σε κατόχους μεταπτυχιακών


Η Ελλάδα «τρέχει» από ρεκόρ σε ρεκόρ στους κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου. Το 2018 αποφοίτησαν από μεταπτυχιακά προγράμματα 18.373, κατά 20,1% περισσότεροι από το 2017. Οι νέοι, ακολουθώντας τις τάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και «κυνηγώντας» ένα πλούσιο βιογραφικό για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της αγοράς εργασίας, σπεύδουν να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακά προγράμματα. Μάλιστα, είναι πιο ξεκάθαροι για το αντικείμενο σπουδών που θα επιλέξουν στις μεταπτυχιακές σπουδές και πιο κατασταλαγμένοι για την πορεία τους σε σχέση με τις προπτυχιακές.

Αυτό φαίνεται και από τους αργούς ρυθμούς ολοκλήρωσης από τον πρώτο κύκλο πανεπιστημιακών σπουδών. Το 2018 αποφοίτησαν 33.430 νέοι σε πρώτο τους πτυχίο, την ίδια στιγμή που οι εγγεγραμμένοι του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018 ήταν 426.058, ενώ το 2016-2017 ήταν 409.413. Παράλληλα, το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, 205.561 φοιτητές είχαν ολοκληρώσει τα προβλεπόμενα από τον νόμο έτη σπουδών και όφειλαν μαθήματα για να πάρουν το πτυχίο τους.

Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) είναι αποκαλυπτικά για την προσπάθεια (αγωνία;) των νέων να ενισχύσουν τις γνώσεις τους. Από αυτά προκύπτουν τα εξής:

• Ο αριθμός των εγγεγραμμένων στα ελληνικά ΑΕΙ προπτυχιακών φοιτητών το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, σε σχέση με το 2016-2017, παρουσίασε αύξηση 4,1%, από 409.413 σε 426.058. Αύξηση εύλογη, καθώς ο αριθμός των εισακτέων αποφασίζεται κεντρικά, από το υπουργείο Παιδείας, και όλοι πρέπει να εγγραφούν.

• Ωστόσο, ο αριθμός των προπτυχιακών φοιτητών που πήραν πτυχίο το 2017-2018, σε σύγκριση με το 2016-2017, παρουσίασε αύξηση μόλις 0,1%, από 33.380 σε 33.430.

• Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές παρουσίασαν αύξηση 7,6% το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 σε σχέση με το 2016-2017. Συνολικά, 71.313 φοιτητές σπούδαζαν το 2017-2018 σε κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, έναντι 66.295 την προηγούμενη χρονιά. Ποσοστιαία, η μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού –κατά 46,1%– κατεγράφη στο Παν. Δυτικής Μακεδονίας.

• Οι εγγεγραμμένοι μεταπτυχιακοί φοιτητές που πήραν πτυχίο κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, σε σχέση με το 2016-2017, εμφάνισαν αύξηση κατά 20,1%. Συνολικά, 18.373 νέοι πήραν πτυχίο το 2018, έναντι 15.292 που ολοκλήρωσαν το μεταπτυχιακό τους πρόγραμμα μέσα στο 2017. Εξ αυτών, οι περισσότερες ήταν γυναίκες – 11.284 έναντι 7.089 ανδρών.

• Οι διδακτορικοί φοιτητές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, σε σχέση με το 2016-2017, παρουσίασαν αύξηση 7,6%. Το 2017-2018 υπήρχαν 29.221 φοιτητές εγγεγραμμένοι για διδακτορική διατριβή.

• Ωστόσο, αντίθετα από τους φοιτητές σε μεταπτυχιακά προγράμματα, οι διδακτορικοί φοιτητές που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους το 2017-2018, σε σχέση με το 2016-2017, παρουσίασαν μείωση κατά 17%, από 1.877 σε 1.558. Η πτώση μάλλον οφείλεται στην ανάγκη για εξεύρεση δουλειάς και την αδυναμία των φοιτητών να παραμένουν εκτός αγοράς για να ολοκληρώσουν το διδακτορικό.

• Ο αριθμός των διδασκόντων το 2017-2018 αυξήθηκε κατά 7,8% σε σχέση με το 2016-2017. Το 2018 ήταν 15.003 άτομα.



ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Έξαλλος ο Τραμπ για την παραπομπή του: «Κηρύσσετε ανοιχτά τον πόλεμο στην Αμερικανική Δημοκρατία» γράφει στην Πελόζι


Μια οργισμένη επιστολή προς την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και προερχόμενη από τους Δημοκρατικούς, Νάνσι Πελόζι, απέστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντας παράνομη τη διαδικασία παραπομπής του.

Η επιστολή απεστάλη λίγες μόνον ώρες πριν πραγματοποιηθεί η πρώτη ψηφοφορία για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου σε δίκη.

Η διαδικασία παραπομπής είναι ένας «ανοιχτός πόλεμος στην αμερικανική δημοκρατία» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος στην επιστολή που έχει αποδέκτη την Νάνσι Πελόζι.

«Προχωρώντας με την άκυρη διαδικασία παραπομπής, παραβιάζετε τον όρκο σας, παραβιάζετε την πίστη σας στο Σύνταγμα και κηρύσσετε ανοιχτό πόλεμο στην αμερικανική δημοκρατία» σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Προσβάλλετε τους Αμερικανούς πιστούς, όταν λέτε ότι "προσεύχεστε για τον πρόεδρο" και γνωρίζετε ότι αυτή η δήλωση είναι ψευδής -εκτός και αν το λέτε με αρνητικό τρόπο» γράφει, μεταξύ άλλων, ο Τραμπ στην Πελόζι, λέγοντάς της ότι αυτή θα πρέπει να ζήσει με τις τύψεις για την διαδικασία της παραπομπής του!

Ο Τραμπ μιλά -ξανά- για “κυνήγι μαγισσών“, μιλά ξανά για “πραξικόπημα” και κατηγορεί την Πελόζι πως όλες οι διαδικασίες που κινεί εναντίον του, είχαν στην πραγματικότητα ξεκινήσει πριν καν γίνει η συνομιλία του με τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στην πολυσέλιδη επιστολή, ο Αμερικανός πρόεδρος σημειώνει ότι η κατηγορία κατάχρησης εξουσίας σε βάρος του είναι ασήμαντη και κατηγορεί την κ. Πελόζι και τους Δημοκρατικούς ότι μετατρέπουν μια πολιτική διαφωνία σε δικαστική.

«Όλοι ξέρουν τι συμβαίνει πραγματικά» συνέχισε ο κ. Τραμπ και καταλόγισε στο Δημοκρατικό Κόμμα ότι «δεν επανήλθε ποτέ» από την ήττα του το 2016.

«Είστε απρόθυμοι και ανίκανοι να δεχτείτε την ετυμηγορία των μεγάλων εκλογών του 2016. Έτσι έχετε περάσει τρία χρόνια προσπαθώντας να ανατρέψετε τη βούληση του αμερικανικού λαού» τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει απευθυνόμενος στους Δημοκρατικούς: «Είστε αυτοί που παρεμβαίνουν στις εκλογές της Αμερικής, εσείς είστε εκείνοι που υπονομεύετε τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη για το δικό σας προσωπικό, πολιτικό και κομματικό όφελος».

Από την επιστολή του Αμερικανού προέδρου δεν απουσιάζουν και οι χαρακτηριστικές... υπερβολές καθώς όπως αναφέρει «πιο δίκαιη μεταχείριση επιφυλάχθηκε στη δίκη για τις μάγισσες του Σάλεμ»!

«Υπάρχουν πάρα πολλά που πρέπει να γίνουν για να βελτιώσουμε τις ζωές των πολιτών μας. Ήρθε η ώρα εσείς και οι αντάρτες Δημοκράτες στο Κογκρέσο να “παγώσετε” άμεσα αυτή την ανύπαρκτη υπόθεση παραπομπής και να επιστρέψετε στην δουλειά για τους αμερικανούς πολίτες. Ενώ δεν έχω καμιά προσδοκία πως θα το πράξετε αυτό, σας γράφω αυτό το γράμμα για λόγους ιστορικούς και για να καταγράψω τις σκέψεις μου μόνιμα και ανεξίτηλα.

Σε εκατό χρόνια από τώρα, όταν οι άνθρωποι θα κοιτούν πίσω σε αυτή την υπόθεση, θέλω να το καταλαβαίνουν, και θα μαθαίνουν από αυτό, ούτως ώστε να μην μπορέσει να συμβεί ξανά σε κανέναν Πρόεδρο», καταλήγει στην  εξασέλιδη επιστολή του ο Τραμπ.

Δείτε εδώ την επιστολή.

Αύριο η κρίσμη ψηφοφορία

Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα ψηφίσει αύριο Τετάρτη επί των δύο άρθρων παραπομπής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη, ανακοίνωσε σήμερα ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή, Στένι Χόγιερ.

Ο Χόγιερ ανέφερε σε δημοσιογράφους πως ηγετικά στελέχη των Δημοκρατικών στη Βουλή δεν έχουν ασκήσει πιέσεις στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος για τον τρόπο που θα ψηφίσουν.

Την περασμένη εβδομάδα, η Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής, ενέκρινε την ενεργοποίηση δύο άρθρων παραπομπής.

Οι κατηγορίες που αποδίδουν οι Δημοκρατικοί σε βάρος του Ρεπουμπλικάνου προέδρου είναι: «κατάχρηση εξουσίας» και «παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου».


Πηγή : protothema.gr


Χρυσοχοΐδης: «Καμώνεστε πως ανακαλύψατε τώρα την (αστυνομική) βία» να πάτε στις λαϊκές συνοικίες, όπου αφήσατε πολίτες στο έλεος των κακοποιών επί χρόνια»



«Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι υπηρετεί τις λαϊκές τάξεις, να πάτε στις λαϊκές συνοικίες, κάτω από τη Πατησίων, όπου αφήσατε εκατομμύρια πολίτες στο έλεος των κακοποιών επί χρόνια», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης στον Νίκο Βούτση για την ασφάλεια στην πρωτεύουσα.

Αυτή ήταν η απάντηση του στον τέως πρόεδρο της Βουλής, που παρατήρησε ότι ότι η Αθήνα, που δέχεται εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, θεωρείται από τις ασφαλέστερες πρωτεύουσες στην Ευρώπη, χωρίς καμία προειδοποιητική νότα από ξένες κυβερνήσεις.

«Σήμερα σε κάθε πλατεία στον Άγιο Παντελεήμονα, στα Σεπόλια, στον Κολωνό, υπάρχουν ομάδες Πανθήρων της ΕΛΑΣ και περιπολούν συνεχώς» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Από την πλευρά του, ο κ. Βούτσης είπε ότι τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν εάν υπάρχει εμπιστοσύνη των πολιτών για την πολιτική ασφάλεια που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε επίσης ότι σε έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη κατεγράφησαν 321 περιστατικά (β' εξάμηνο 2017 έως 2018) ρωτώντας τον κ. Βούτση, πόσα από αυτά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα πήγε στον εισαγγελέα.

«Τίποτα δεν κάνατε. Καμώνεστε πως ανακαλύψατε τώρα την (αστυνομική) βία» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και διαβεβαίωσε εκ νέου ότι «όταν υπάρχει ζήτημα παράβασης του νόμου και του Συντάγματος, θα είμαστε σκληροί και άτεγκτοι, και θα το στέλνουμε στον εισαγγελέα. Εσείς έχετε πάει στον εισαγγελέα τις υποθέσεις καταστροφής πάνω από 100 λεωφορείων, των ακυρωτικών στο μετρό, των μαγαζιών φτωχών ανθρώπων; Ποτέ» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.




Ξεφτιλίστηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εφημερίδες του στοχοποιώντας τον Αλκιβιάδη Στεφανή για τα πτυχία του



Μόνο ειρωνικά μπορείς να απαντήσεις στις προκλήσεις της αντιπολίτευσης και των εφημερίδων της, που κατάφεραν να ξεφτιλιστούν ακόμα μία φορά στοχοποιώντας ένα στέλεχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη που είχε επιλέξει και ο ΣΥΡΙΖΑ για αρχηγό ΓΕΣ.

Το δήθεν θέμα με τα πτυχία το "αποκάλυψε" η Εφημερίδα των Συντακτών και στην δήθεν "αποκάλυψη" απάντησε ο ίδιος δίνοντας τα πτυχία του στη δημοσιότητα ξεφτιλίζοντας έτσι τους συκοφάντες. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να ζητήσει συγνώμη, ακροαριστερά και ανήθικα όπως κάνει πάντα δεν… πείστηκε και διερωτήθηκε «πόση fake αριστεία μπορεί να αντέξει ο κ. Μητσοτάκης;».

Στην προκλητική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «απάντησαν» κυβερνητικοί… «κύκλοι». Που «θύμισαν» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως ο Αλκιβιάδης Στεφανής επελέγη Αρχηγός ΓΕΣ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με τα ίδια πτυχία. Και συνέχισαν με ειρωνεία λέγοντας ότι τους τίτλους σπουδών του Αλκιβιάδη Στεφανή, «θα ζήλευε η πλειονότητα των υπουργών του κ. Τσίπρα».

«Ο Αλκιβιάδης Στεφανής έχει αποδείξει την αριστεία του υπηρετώντας 40 χρόνια την πατρίδα», ανέφεραν από την κυβέρνηση. Και συνέχισαν ξεφτιλίζοντας περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας : «Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ενοχληθεί από το γεγονός ότι τα σύνορα πλέον θα φυλάσσονται. Και ο κ. Στεφανής θα παίξει σημαντικό ρόλο στη φύλαξη τους. Αλλά από αυτούς που έλεγαν ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και θέλουν τη χώρα ξέφραγο αμπέλι, δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο».




Τελειώνει τις καταλήψεις η ΕΛ.ΑΣ.


Σε τρία κτίρια ενεργεί η ΕΛ.ΑΣ. για να εκκενώσει κτίρια υπό κατάληψη.

Τα κτίρια που εκκενώνονται βρίσκονται στις οδούς Αρβάλης 3 και Παναιτωλίου 21 με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ένταση υπάρχει στο κτήριο της οδού Παναιτωλίου, καθώς και εκεί υπάρχουν μέσα καταληψίες, όπως και στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι όπου δημιουργήθηκε και εκεί ένταση από αντιεξουσιαστές.

H κατάληψη της οδού Ματρόζου είχε εκκενωθεί και στις 12 Μαρτίου του 2018 για να δείξει κίνηση η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του υπουργείου, με αντιεξουσιαστές να προχωρούν σε ανακατάληψη του κτηρίου λίγες ημέρες αργότερα χωρίς να τους ενοχλήσει κανένας και να παραμένουν μέχρι σήμερα.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας με άνδρες των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ ενώ οι αντιεξουσιαστές ανέβηκαν στην ταράτσα για να πετάξουν πέτρες ενώ  χρησιμοποίησαν και πυροσβεστήρες για να απωθήσουν τους αστυνομικούς.

Η επιχείρηση της Τετάρτης ακολουθεί αυτήν που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με την ΕΛΑΣ να εκκενώνει την κατάληψη Κουβέλου στο Μαρούσι στο πλαίσιο της υλοποίησης του τελεσιγράφου από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για εκκένωση των κατειλημμένων κτηρίων στην Αθήνα.