Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Νέα αλητεία του ανθέλληνα Καρανίκα που αποκαλεί αμόρφωτα εθνίκια όσους επικαλούνται τον Μέγα Αλέξανδρο



Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο αμόρφωτος Καρανίκας και ντροπή του Μαξίμου χαρακτηρίζει ως “μύθο” την σχέση του Μεγάλου Αλεξάνδρου με την περιοχή της Μακεδονίας και επιτίθεται ο ανθέλληνας σε όσους διαφωνούν με την εκχώρηση του ονόματος στους Σκοπιανούς.

Αυτή η ντροπή του Μαξίμου που μόνη του έννοια ήταν και είναι να αποποινικοποιηθεί προκαλεί όλους τους έλληνες πολίτες.

Αυτή τη φορά, σε ανάρτησή του στο Facebook, κατηγορεί τους Έλληνες που αντιδρούν ως “αμόρφωτα εθνίκια”.

Διαβάστε την κατάπτυστη ανάρτηση του ακροαριστερού επικίνδυνου ανθέλληνα Καρανίκα :





Θεσσαλονίκη: Την παρέμβαση του εισαγγελέα για την επίθεση στα ΜΑΤ ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων



Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζητούν οι αστυνομικοί μετά την επίθεση με βόμβες μολότοφ, που δέχτηκε λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου διμοιρία των ΜΑΤ από ομάδα αντιεξουσιαστών, στη Θεσσαλονίκη.

"Η διμοιρία δέχτηκε δολοφονική επίθεση. Πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας για αυτά που γίνονται μέσα στα πανεπιστήμια" δήλωσε με αφορμή την επίθεση ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παδιώτης.

Η επίθεση στην κλούβα των ΜΑΤ

Η επίθεση σημειώθηκε τη στιγμή που η στατική διμοιρία φύλαξης του τουρκικού προξενείου αποχωρούσε από το σημείο λόγω πέρατος της βάρδιάς της. Μόλις η κλούβα των ΜΑΤ πέρασε το κτίριο του Φυσικού του ΑΠΘ επί της οδού Αγίου Δημητρίου τριάντα κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα κλείνοντας την κυκλοφορία. Η κλούβα των ΜΑΤ εγκλωβίστηκε ανάμεσα σε αρκετά ΙΧ αυτοκίνητα. Μια δεύτερη ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε από τα πανεπιστήμια και έριξε περίπου τριάντα βόμβες μολότοφ εναντίον της κλούβας. Κανείς από τους αστυνομικούς δεν τραυματίστηκε.

Λόγω της επίθεσης η κλούβα ακινητοποιήθηκε. Χρειάστηκε να μεταβεί στο σημείο γερανοφόρο όχημα της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να την απομακρύνει. Για περίπου μία ώρα η οδός Αγ. Δημητρίου παρέμεινε κλειστή στο ύψος του ΑΠΘ. Στη σημείο της επίθεσης αναπτύχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή νέας επίθεσης στο καθηλωμένο όχημα.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τη δήλωση του αντιπροέδρου της ΈΑΥΘ, Δημήτρη Παδιώτη και την απομάκρυνση της κλούβας των ΜΑΤ:




Πηγή : thestival.gr


Αναγκαστική προσγείωση Cessna 172 σε εθνικό δρόμο



Σε αυτοκινητόδρομο του Λος Άντζελες κατάφερε να προσγειώσει με επιτυχία πιλότος το μικρό αεροσκάφος Cessna 172, αποφεύγοντας  τα αυτοκίνητα.

Το αεροσκάφος  Cessna 172 αντιμετώπισε μηχανική βλάβη και έπρεπε να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση άμεσα.

Ο πιλότος με την βοήθεια των οδηγών που έκαναν στην άκρη έκανε υπέροχη προσγείωση, και δεν προξένησε ούτε ζημιές, ούτε τραυματισμούς.




Ν.Δ.: Το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας... προσβάλλει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και πλήττει βάναυσα την Παιδεία μας



Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως, σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τις δομές υποστήριξης εκπαιδευτικού έργου που εισήχθη χθες αργά το βράδυ στη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

   «Το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας για τις δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου που εισήχθη χθες αργά το βράδυ στη Βουλή προσβάλλει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και πλήττει βάναυσα την Παιδεία μας. Ζητούμε την άμεση απόσυρσή του».

Πλήρης δήλωση:


   «Εισάγεται τη Δευτέρα στη Βουλή προς επεξεργασία και ψήφιση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τις δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου.

Ένα νομοσχέδιο-μαμούθ που αλλάζει ριζικά τη ραχοκοκαλιά της εκπαιδευτικής διοίκησης και αγγίζει σχεδόν το σύνολο του εκπαιδευτικού φάσματος.

Ένα ακόμη νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο ευτελίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία με τον χειρότερο τρόπο.

   Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή αργά χθες το βράδυ για να συζητηθεί τη Δευτέρα το μεσημέρι με διαδικασίες εξπρές, εκτείνεται σε 586 σελίδες και 113 άρθρα, υπερδιπλάσιο, δηλαδή, από το κείμενο που είχε αναρτηθεί στην δημόσια διαβούλευση, η οποία παρεμπιπτόντως ολοκληρώθηκε σχεδόν δυόμιση μήνες πριν.

Αλλά και επί της ουσίας, το νομοσχέδιο βρίθει ζητημάτων που ευτελίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία εν γένει. Εντελώς ενδεικτικά:

-        Επιχειρείται η «άλωση» της διοίκησης της εκπαίδευσης, με τρόπο προκλητικό και πρωτοφανή: θεσπίζεται «κόφτης» για τους έχοντες διατελέσει ήδη 2 θητείες σε θέση διοίκησης

-        Καταργείται η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

-        Καταργούνται θεσμοί που έχουν αποδείξει μέσα στο χρόνο πως υποστηρίζουν σημαντικά την εκπαιδευτική διαδικασία, όπως ο θεσμός των σχολικών συμβούλων

-        Δημιουργούνται υδροκέφαλες δομές, απομακρυσμένες από τη σχολική μονάδα

-        Υποβαθμίζεται σημαντικά η ειδική αγωγή.

   Ζητούμε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου. Ενός νομοσχεδίου που προσβάλλει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και πλήττει βάναυσα την Παιδεία μας.»



Στο άβατο των Εξαρχείων συμμορία με μαχαίρια και ρόπαλα είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος για ντελιβεράδες


Στο άβατο των Εξαρχείων, εκεί όπου η αστυνομία δυσκολεύεται να πατήσει πόδι, μια άγρια συμμορία με μαχαίρια, ρόπαλα και πιστόλια είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των ντελιβεράδων, με
δεκάδες καταγεγραμμένες επιθέσεις αλλά και πολλά συμβάντα που ο φόβος των θυμάτων κράτησε στο σκοτάδι. Όπως για παράδειγμα όταν αστυνομία και πυροσβεστική μετέβησαν στην οδό Σολωμού για να απεγκλωβίσουν έναν νεαρό που είχε κλειστεί στο ασανσέρ, χωρίς φυσικά να γνωρίζουν ότι λίγα λεπτά νωρίτερα στην ίδια πολυκατοικία προσπάθησε να ληστέψει έναν ντελιβερά. Ο νεαρός διανομέας ξέφυγε από τα νύχια των ληστών όμως δεν κατήγγειλε ποτέ το σκηνικό με αποτέλεσμα όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειάς έφθασαν στο σημείο να μην γνωρίζουν ότι ο εγκλωβισμένος ήταν ο μαχαιροβγάλτης ληστής των Εξαρχείων.


Μετά από έρευνες μηνών και χάρη στην παρατηρητικότητα και την επιμονή των αξιωματικών του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων το μυστήριο των επιθέσεων σε ντελιβεράδες λύθηκε, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων, όμως οι δύο μαχαιροβγάλτες εξαφανίστηκαν και φέρεται να έχουν μεταφέρει την εγκληματική τους δράση στην Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για δύο άτομα ηλικίας 30 και 40 χρόνων, με παρελθόν στην παρανομία και ιδιαίτερα επικίνδυνα αφού έχουν πλέον αλλάξει επίπεδο και κυκλοφορούν με πιστόλι. Παρά τις έρευνες των αστυνομικών, δεν έχουν συλληφθεί και το τελευταίο διάστημα έχουν εξαφανιστεί από τα στέκια που σύχναζαν.

Κυκλοφορούσαν με μαχαίρια, ρόπαλα και πιστόλια

Όταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 10ης Νοεμβρίου, σε πολυκατοικία της οδού Τζώρτζ σημειώθηκε η πρώτη ληστεία σε βάρος 35χρονου ντελιβερά από μια ομάδα μαχαιροβγαλτών που του όρμησαν και του άρπαξαν 130 ευρώ και τα φαγητά της παραγγελίας, οι αστυνομικοί υπέθεσαν ότι επρόκειτο για μεμονωμένο συμβάν. Όμως από εκείνη τη νύχτα, ξεκίνησε ένα μπαράζ επιθέσεων με δύο και τρία χτυπήματα καθημερινά που είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό: οι ληστές, δεν επετίθεντο σε τυχαίους διανομείς αλλά χρησιμοποιώντας “πακιστανικά” κινητά καλούσαν σε πιτσαρίες, ψησταριές και εστιατόρια ως υποτιθέμενοι πελάτες, έκαναν μεγάλες παραγγελίες και έδιναν ως διεύθυνση παράδοσης δύο συγκεκριμένες πολυκατοικίες στις οδούς Τζώρτζ και Πατούσα όπου οι κεντρικές είσοδοι δεν κλείδωναν και στις οποίες έστησαν καρτέρι στους ντελιβεράδες. 


Με αυτά τα δεδομένα, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, ξεκίνησαν έρευνες φτιάχνοντας μια λίστα με υπόπτους. Άτομα που κινούνται στα Εξάρχεια, σεσημασμένους για τέτοιες δουλειές. Μάλιστα ήρθαν σε επαφή με τους διανομείς προκειμένου να συγκεντρώνουν στοιχεία για ύποπτες παραγγελίες. Βέβαια, το απίστευτο είναι πως οι δράστες, είχαν τις άκρες και κατάφεραν να ενημερωθούν από άτομα στα οποία οι αστυνομικοί είχαν ασκήσει πιέσεις και έτσι αποφάσισαν να την κοπανήσουν από την περιοχή των Εξαρχείων και να μετακομίσουν σε άλλες περιοχές του κέντρου.

Μάλιστα, μια εβδομάδα μετά την έναρξη των επιθέσεων, οι αστυνομικοί ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με έναν από τους ληστές. Ήταν τότε που ο φερόμενος ως αρχηγός έδωσε μια παραγγελία σε πιτσαρία της περιοχής με διεύθυνση συγκεκριμένη πολυκατοικία της οδού Σολωμού που μετά το περιστατικό σταμάτησαν να τη χρησιμοποιούν. Τα δύο μέλη της συμμορίας δεν κατάφεραν να ληστέψουν τον ντελιβερά και έτσι το θύμα δεν ενημέρωσε την Αστυνομία για το συμβάν. Όμως ο 40χρονος ληστής, στην προσπάθεια του να φύγει, εγκλωβίστηκε στο ασανσέρ και κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο την Πυροσβεστική για να τον απεγκλωβίσει. Το κλιμάκιο που πήγε εκεί, κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ενημέρωσαν την Αστυνομία. Μάλιστα, προσήχθη στο Α.Τ Εξαρχείων καθώς δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την παρουσία του στην πολυκατοικία όμως από την στιγμή που το θύμα δεν είχε προσφύγει στην Αστυνομία, αφέθη ελεύθερος. Όμως είχε βρεθεί η άκρη του νήματος...

Όπως φαίνεται από τη δικογραφία, μέτρησε η εμπειρία των αξιωματικών του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων οι οποίοι είχαν πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος όμως δεν διέθεταν τις αποδείξεις για να τους δέσουν. Ομως τελικά, κατάφεραν να συνθέσουν το παζλ κομμάτι – κομμάτι και να βρουν τα απαραίτητα στοιχεία για να δέσουν τη δικογραφία και να σφίξουν τον κλοιό γύρω από τους δράστες. Μάλιστα, η έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας των Εξαρχείων είχε ως αποτέλεσμα να διαλυθεί η συμμορία και να σταματήσουν οι ληστείες στην περιοχή. Σε ένα σπίτι δε, ορμητήριο στην οδό Πατούσα συνελήφθη ένας συνεργός που ήταν σεσημασμένος για κλοπές και διαρρήξεις.

Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί δεν είναι σε θέση να ταυτοποιήσουν τις δεκάδες κλοπές στα Εξάρχεια και άλλες περιοχές που πραγματοποίησε η άγρια συμμορία με τα ρόπαλα, τα μαχαίρια και τα πιστόλια ενώ αναζητούνται τα άλλα δύο μέλη της ομάδας που όπως λένε οι πληροφορίες έχουν μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη όπου και συνεχίζουν τη δράση τους.

Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα
Πηγή : protothema.gr


Ν.Δ. : Ο κ. Τόσκας εκτίθεται με τις προφάσεις εν αμαρτίες για τον Ρουβίκωνα



Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή το νέο «συγχωροχάρτι» στον Ρουβίκωνα που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκαςσε συνέντευξή του στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

   Ο κ. Τόσκας, για μια ακόμη φορά , προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσφεύγει σε προφάσεις εν αμαρτίαις. Ανήμπορος και απρόθυμος να πράξει οτιδήποτε εναντίον του Ρουβίκωνα και των φιλικών προς την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ “συλλογικοτήτων”, εκτίθεται ακόμη περισσότερο.

Πλήρης Δήλωση

   «Ο κ. Τόσκας, για μια ακόμη φορά, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσφεύγει σε προφάσεις εν αμαρτίαις. Ανήμπορος και απρόθυμος να πράξει οτιδήποτε εναντίον του Ρουβίκωνα και των φιλικών προς την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ “συλλογικοτήτων”, εκτίθεται ακόμη περισσότερο.

   Αυτή τη φορά φθάνει να υποστηρίξει ότι δεν κάνει τίποτε εναντίον του Ρουβίκωνα, διότι και στην Ουάσιγκτον, πετάνε τρικάκια έξω από τον Λευκό Οίκο και δεν συλλαμβάνονται!
Αφού επιθυμεί, λοιπόν, να κάνει συγκρίσεις, ας μας απαντήσει αν στην Ουάσιγκτον οι “συλλογικότητες”, μπορούν ατιμωρητί να:

καταλαμβάνουν κτίρια ξένων διπλωματικών αντιπροσωπειών, όπως εδώ με το ιταλικό προξενείο (30 11.15) ή την πρεσβεία της Ισπανίας (11.10.17);

πετάνε μπογιές σε πρεσβείες και σε προξενεία, όπως στις πρεσβείες της Τουρκίας (26.7.16) της Σαουδικής Αραβίας (13.12.17), ή του Ισραήλ (25.12.17);

εισβάλουν σε κατοικίες διπλωματών, όπως εδώ σε αυτήν του Γερμανού πρέσβη (25 11.15) ή της πρέσβειρας του Ισραήλ (29.03.18);

καταστρέφουν γραφεία και εξοπλισμό δημόσιών οργανισμών, όπως εδώ στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ (14.09.15), της ΑΔΜΗΕ (19.03.17), της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (08.10.17), του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (19.10.17);

ορμούν στην είσοδο του Κογκρέσου ή της Γερουσίας, όπως εδώ στη Βουλή (26.07.17);

εισβάλλουν σε τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως εδώ στην ΕΡΤ (15.12.15 και 23.2.16), αξιώνοντας να πούνε τα δικά τους;

κάνουν βόλτες στο αμερικανικό Πεντάγωνο, φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας προκηρύξεις, όπως εδώ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (17.11.17);

επιτίθενται και καταστρέφουν γραφεία εφημερίδων και αυτοκίνητα δημοσιογράφων, φορώντας κουκούλες, όπως εδώ στο “Πρώτο Θέμα” (08.04.16);

κτυπούν δημαρχεία, όπως εδώ το δημαρχείο Ζωγράφου (20.07.17), το δημαρχείο Τήνου (10.5.18) ή την Περιφέρεια Αττικής με βαριοπούλες (27.11.17);

καταστρέφουν σταθμούς διοδίων, όπως εδώ π.χ. στο Κιάτο (29.08.16);

βανδαλίζουν γραφεία αεροπορικών εταιρειών, όπως εδώ της “Turkish Airlines” (13.09.17);
κάνουν συγκεντρώσεις έξω από το σπίτι του αρχηγού του δεύτερου κόμματος, όπως εδώ έξω από το σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη (03.08.17) ή τον απειλούν ευθέως με ανάρτηση στο διαδίκτυο;

εισβάλουν σε νοσοκομεία και απειλούν γιατρούς, όπως εδώ στον Ευαγγελισμό (25.10.17);
απειλούν ότι θα χυθεί αίμα όταν γίνονται συγκεντρώσεις που δεν συμφωνούν, όπως εδώ πριν το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία (04.02.18);

καίνε αμερικανικές σημαίες, όπως καίνε εδώ τις ελληνικές τα “παιδιά των Εξαρχείων”;

   Επειδή η απάντηση είναι αυτονόητη σε κάθε πολίτη, θα συνιστούσαμε στον αρμόδιο υπουργό να είναι πιο συγκρατημένος στις δηλώσεις του. Δυστυχώς, επί των ημερών του, οι κάθε λογής περιθωριακές ομάδες δρουν ανεξέλεγκτες, εξαιτίας της ιδιότυπης κυβερνητικής ασυλίας. Η ελληνική κοινωνία, όμως, απαιτεί επιτέλους να αποκατασταθεί ο νόμος και η τάξη παντού και για όλους».


Χωρίς συμφωνία για το ελληνικό χρέος το Washington Group



Χωρίς κάποια απόφαση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των επαφών του Washington Group, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της G7 στον Καναδά.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Κριστίν Λαγκάρντ από πλευράς Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο Μάριο Ντράγκι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Βάλντις Ντομπρόβσκις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Κλάους Ρέγκλινγκ εκπροσωπώντας τον ESM, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς και ο γάλλος ομόλογός του Μπρούνο Λε Μερ δεν κατάφεραν να βρουν τη «χρυσή τομή» στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και άφησαν ανοιχτό το θέμα για τις επόμενες συναντήσεις τους.

«Οι συνομιλίες συνεχίζονται με στόχο την επίτευξη πλήρους απόφασης στα τέλη Ιουνίου» ανέφερε πηγή προσκείμενη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημειώνοντας ότι το θέμα ενδεχομένως να απασχολήσει και τους ηγέτες της G7 που θα συναντηθούν στα τέλη της εβδομάδας στο Γουίσλερ του Καναδά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεγαλύτερη διαφωνία εντοπίζεται ανάμεσα στη γερμανική αντιπροσωπεία και τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών, με τους πρώτους να ζητούν «σκληρή γραμμή» και την ΕΕ να προτείνει μια «προληπτική γραμμή στήριξης».

Την ίδια ώρα, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απέναντι στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι περιορισμένα σχετικά με την έναρξη του «επί της αρχής» προγράμματος για την Ελλάδα που ενέκρινε πέρυσι.


Πηγή : in.gr


Στάχτες από το ηφαίστειο της Σαντορίνης βρέθηκαν στη Σμύρνη - ΒΙΝΤΕΟ



Στάχτες από τη λάβα του ηφαιστείου της Σαντορίνης ισχυρίζονται ότι βρήκαν Τούρκοι αρχαιολόγοι στα ερείπια της αρχαίας Σμύρνης, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη.

Κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε αρχαίες κατοικίες στη Σμύρνη, βρέθηκαν στους τοίχους τους στάχτες που χρονολογούνται από την εποχή που εξερράγη το ηφαίστειο της Σαντορίνης, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος αρχαιολόγος, Τζουμχούρ Τανριβέρ. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι στάχτες μεταφέρθηκαν μέσω του ανέμου έως και 270 χιλιόμετρα μακριά από το νησί της Σαντορίνης, μέχρι την Σμύρνη.

Οι στάχτες προσκολλήθηκαν και εγκλωβίστηκαν μέσα στα τότε κτίσματα για να εντοπιστούν ξανά 3.600 χρόνια μετά από την καταστροφική έκρηξη του ηφαιστείου.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αρχαιολόγο και τους συνεργάτες του, η ανακάλυψη αυτή θα δώσει πολλά νέα στοιχεία τόσο για το ηφαίστειο, όσο και για τις πρώτες ελληνικές πόλεις/δομές των Ελλήνων στο Αιγαίο. Για το πώς χτίζονταν τα σπίτια τότε, πώς ήταν η δομή μιας πόλης και από πότε οφείλει την ύπαρξή της η Σμύρνη.

Ο Τανριβέρ υποστηρίζει ότι οι στάχτες του ηφαιστείου εξαπλώθηκαν σε όλο το Αιγαίο και η εξέτασή τους ενδέχεται να αλλάξει όλη την ιστορία της Μεσογείου.



Πηγή : enikos.gr


Τριπλές εισφορές τον Ιούνιο για 500.000 ασφαλισμένους




Τρεις πληρωμές εντός του Ιουνίου θα κληθούν να εξυπηρετήσουν σχεδόν μισό εκατομμύριο ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι ή αγρότες, καθώς η διοίκηση του ΕΦΚΑ αποφάσισε να δώσει παράταση έως τις 8 Ιουνίου για την πληρωμή των εισφορών Απριλίου. Αυτό σημαίνει πως εντός του Ιουνίου οι ασφαλιστικές υποχρεώσεις των μη μισθωτών διαμορφώνονται ως εξής:

• Εως 8/6 θα πρέπει να πληρωθούν οι εισφορές Απριλίου 2018.

• Εως 30/6 θα πρέπει να πληρωθεί η 2η δόση για όσους έχουν χρεωστικό υπόλοιπο από τον μεγάλο συμψηφισμό των εισφορών του 2017.

• Εως 30/6 θα πρέπει (αν δεν πάρουν παράταση) να πληρωθούν οι εισφορές Μαΐου 2018. Να σημειωθεί εδώ ότι ενώ η παράταση δόθηκε την περασμένη Τετάρτη, τα ειδοποιητήρια αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ μόλις χθες. Οσο για τα δικαιώματα και ευεργετήματα που συνδέονται με την καταβολή των εισφορών (ρυθμίσεις, ασφαλιστική ενημερότητα, ασφαλιστική ικανότητα) παραμένουν ενεργά μέχρι τη λήξη της παράτασης.

Η πληρωμή των τρεχουσών εισφορών Απριλίου θα έπρεπε να γίνει έως τις 31/5, όμως, επειδή συνέπεσε με την 1η δόση του μεγάλου συμψηφισμού, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση και να μη συσσωρευτούν πολλές ασφαλιστικές υποχρεώσεις στην ίδια χρονική στιγμή. Υπενθυμίζεται πως οι εισφορές Μαρτίου θα έπρεπε να πληρωθούν έως τις 18 Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα, παρατείνεται έως τις 8 Ιουνίου και η υποβολή αίτησης συμψηφισμού του ποσού προς επιστροφή με τρέχουσες εισφορές, όπως αυτό προέκυψε από την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την έκδοση Τούρκου δημοσιογράφου στην Τουρκία




Την έκδοση ενός 45χρονου Τούρκου στην πατρίδα του και την παράδοσή του στην τουρκική δικαιοσύνη αποφάσισε ο Άρειος Πάγος. Πρόκειται για τον ιστορικό και δημοσιογράφο Τουργκούτ Καγιά, ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο μετά από «ερυθρά αγγελία» της Ιντερπόλ.

Είναι μία εξέλιξη η οποία έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί αντιδράσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες η Τουρκία τον ζητεί για να εκτίσει ένα υπόλοιπο ποινής, μετά από καταδίκη του από τουρκικό δικαστήριο για συμμετοχή σε «παράνομη οργάνωση».

Σύμφωνα πάντα με τη συνήγορό του, ο 45χρονος έχει ξεκινήσει απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και υποστηρίζει ότι δεν θα έχει δίκαιη ποινική μεταχείριση στην πατρίδα του λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων με ορατό τον κίνδυνο να υποστεί βασανιστήρια. Η είδηση μεταδίδεται και από τουρκικά μέσα, τα οποία κάνουν λόγο για μία απόφαση έκπληξη αναφέρει ο ΑΝΤ1.

Ο Τουργκούτ Καγιά είναι γνωστός για τη φιλοκουρδική-αριστερή του δράση στη γείτονα από νεανική ηλικία. Σύμφωνα με τη συνήγορό του ο Άρειος Πάγος είπε ναι στο αίτημα έκδοσης που υπέβαλαν οι τουρκικές αρχές και πλέον η απόφαση για παράδοση στην τουρκική δικαιοσύνη, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου, βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Η Περιφέρεια Αττικής προκλητικά επιτίθεται στους κατοίκους του Πεδίου του Άρεως που ζητούν την προστασία του



Το θράσος των Συριζαίων και η προκλητικότητα τους να υπερασπίζονται το έγκλημα και την ανομία από όπου και εάν προέρχεται σε βάρος της κοινωνίας δεν έχει πάτο.

Διαβάζουμε στο skai.gr για μία ανακοίνωση πρωτοφανή στα χρονικά των σχέσεων ηγεσίας της τοπικής αυτοδιοίκησης με πολίτες, η Ρένα Δούρου επιτίθεται στους κατοίκους του Πεδίου του Άρεως που αγωνίζονται για την ανάταξη του Πάρκου.

Σύμφωνα με τον skai.gr

Με μία ανακοίνωση πρωτοφανή στα χρονικά των σχέσεων ηγεσίας της τοπικής αυτοδιοίκησης με πολίτες, η Ρένα Δούρου επιτίθεται στους κατοίκους του Πεδίου του Άρεως που αγωνίζονται για την ανάταξη του Πάρκου. 

Παίρνοντας ως αφορμή την παραγγελία προκαταρκτικής έρευνας του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίου για «ενδεχόμενες ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής για την κατάσταση που βρίσκεται το Πάρκο» (εμπόριο ναρκωτικών, κλειστές παιδικές χαρές, κλειστά αναψυκτήρια και κιόσκια, κλειστές τουαλέτες, κλειστή ύδρευση, αυθαίρετες καταλήψεις της Πλατείας Πρωτομαγιάς κλπ), η κυρία Δούρου κατηγορεί τους κατοίκους του Πεδίου του Άρεως για… παραπληροφόρηση, «θεατρινισμούς» (έμμεση βολή στη Μιμή Ντενίση) και πολιτικαντισμούς (έμμεση βολή στον Γιώργο Πατούλη), ενώ ειρωνεύεται ακόμα και τη συμβολική κίνηση των κατοίκων να βάψουν με ασβέστη την πρόσοψη του εγκαταλελειμμένου αναψυκτηρίου “Green Park”, ως κραυγή απόγνωσης για τη λειτουργία της μεγαλύτερης πιάτσας εμπορίας ναρκωτικών της Αθήνας στον χώρο.

Στην ανακοίνωσή της η κυρία Δούρου δεν περιλαμβάνει ούτε μία αναφορά στις απειλές των οργανώσεων «Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΣΟΕΕ» και «Αυδιαχειριζόμενο Στέκι Αρχιτεκτονικής» εναντίον των «μίζερων μικροαστών κατοίκων του Πάρκου» που, σύμφωνα με τις οργανώσεις, «δεν έχουν καμία θέση στο Πεδίον του Άρεως» και θα «τους κάνουμε να φύγουν τρέχοντας από το Πάρκο».

Αντιθέτως, η Περιφερειάρχης Αττικής δίνει πλείστα όσα «εφόδια» σε εκείνους που τρομοκρατούν του πολίτες, καθώς αποκαλεί τους κατοίκους του Πεδίου του Άρεως «όψιμους αυτόκλητους υπερασπιστές του Πάρκου με σαφή πολιτική ατζέντα», και «ανώνυμους, ψευδόμενους υβριστές».

Της ανακοίνωσης της κυρίας Δούρου ακολούθησε σκωπτική ανακοίνωση του τέως Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού στην οποία σημειώνει ότι «τουλάχιστον αυτή τη φορά δεν μήνυσε τον εαυτό της η κυρία Δούρου για τις ευθύνες της, όπως είχε κάνει για τις πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής», ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης έκανε λόγο για «προφανή
ανεπάρκεια της κυρίας Δούρου να διαχειριστεί τα ζητήματα αρμοδιότητάς της».

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής εναντίον των κατοίκων του Πεδίου του Άρεως:

«Η Περιφέρεια Αττικής επικροτεί την εισαγγελική έρευνα και ευχαριστεί τον κ. Η. Ζαγοραίο για την πρωτοβουλία σχετικά με την κατάσταση στο Πεδίο του Άρεως. Η εισαγγελική έρευνα – εγγύηση νομιμότητας και διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος – δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη νηφάλια αποτίμηση της κατάστασης, διασφαλίζοντας τόσο την ανάδειξη όλων των πτυχών λειτουργίας του Πάρκου όσο και τη σκιαγράφηση των λύσεων. Η έρευνα που διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών θα ρίξει φως σε όλα τα σκοτεινά σημεία και λειτουργεί καταλυτικά σε μια κρίσιμη περίοδο για το Πεδίο του Άρεως. 

Η Περιφέρεια Αττικής, με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες, εδώ και 3.5 χρόνια επιχειρεί την ανάταξη του Πεδίου του Άρεως, το οποίο παρέλαβε σε κατάσταση εγκατάλειψης, με έκπτωτη την εργολαβία ανακαίνισής του. Συστηματικά μέσα από την αποκατάσταση των υποδομών του και τη διοργάνωση σειράς αθλητικών, πολιτιστικών, ψυχαγωγικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με πολιτιστικούς, αθλητικούς φορείς, η Περιφέρεια Αττικής στοχεύει στο να καταστεί το Πάρκο ο δημόσιος, ανοικτός χώρος πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και ψυχαγωγίας, στον οποίο έχουν δικαίωμα όλοι οι πολίτες. 

Πλέον οι προσπάθειες της Διοίκησης αποδίδουν: είτε πρόκειται για την επικείμενη επαναλειτουργία του Κτιρίου του Άλσους Οικονομίδη είτε για την αποκατάσταση υποδομών πρασίνου, τη φύλαξη και τον καθαρισμό ή για τη διοργάνωση δημόσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων με τη σύμπραξη σημαντικών φορέων πολιτισμού. Πράγματα που τεκμαίρονται. Πράγματα που επιχειρούν να συγκαλύψουν, να διαστρεβλώσουν, να αμαυρώσουν ορισμένοι κύκλοι, μέσα από παραπληροφόρηση και fake news. 

Προβλήματα φυσικά συνεχίζουν να υπάρχουν. Πλην όμως το Πάρκο δεν “ασπρίζει” και δεν “πρασινίζει” με μπατανόβουρτσες ή με επιχειρήσεις αυτοπροβολής ενόψει εκλογών. Είναι φανερό ότι το έργο που γίνεται σήμερα στο Πεδίο του Άρεως ενοχλεί ορισμένους όψιμους αυτόκλητους υπερασπιστές του με σαφή πολιτική ατζέντα. Επειδή ουδέν κρυπτόν, όλοι εκείνοι που κατά καιρούς παίζουν στα κανάλια και τα σόσιαλ μίντια τους “κατηγόρους – εισαγγελείς – δικαστές”, τώρα είναι υποχρεωμένοι να ανταποκριθούν στην έρευνα του εισαγγελικού λειτουργού, επωνύμως, μακριά από ανώνυμες υβριστικές και ψευδείς καταγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μακριά από θεατρινισμούς και πολιτικαντισμούς. Η Περιφέρεια Αττικής ήταν και παραμένει παρούσα, ενεργή
και συνεχίζει δημόσια το έργο της στο Πεδίο του Άρεως, όπως επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον και ο σεβασμός στον πολίτη και στο περιβάλλον».

Γιάννης Σγουρός: «Τουλάχιστον αυτή τη φορά δεν μήνυσε τον εαυτό της…»

«Για πολλοστή φορά κατά τη διάρκεια της θητείας της, η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ελέγχεται από τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης για τα έργα και τις ημέρες της.

Δυστυχώς, αντί να προβληματιστεί που εμπλέκεται σε ακόμη μία δικογραφία, κοιτάζει πώς θα δικαιολογηθεί για το χάλι που επικρατεί, ρίχνοντας το ανάθεμα μετά από τέσσερα χρόνια θητείας στους “προηγούμενους” ή, ακόμη, και στους κατοίκους της περιοχής που ενδιαφέρονται για την κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίον του Άρεως.

Ξεχνά ότι για τις πράξεις και παραλείψεις της την είχε εγκαλέσει ακόμη και ο ίδιος ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης της Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος, σε ειδική έκθεσή του που κατετέθη στις 12 Ιουνίου 2017, έκανε λόγο ακόμη και για νομικές ευθύνες.

Είμαστε βέβαιοι ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Τουλάχιστον αυτή τη φορά η κ. Δούρου δεν μήνυσε τον εαυτό της, όπως στην περίπτωση της Μάνδρας».

Γιώργος Πατούλης: «Τραγική ανεπάρκεια της κυρίας Δούρου».

«Η εισαγγελική έρευνα που θα διεξαχθεί για το Πεδίο του Άρεως, αποτελεί ίσως την αφετηρία προκειμένου να δοθεί επιτέλους τέλος σε μια κατάσταση που αποτελεί ντροπή για την Αθήνα.
Η κα Δούρου μετά από σχεδόν 4 χρόνια στη Διοίκηση της περιφέρειας Αττικής, βρίσκεται για μια ακόμη φορά αντιμέτωπη με τον εισαγγελέα, εξαιτίας της προφανούς ανεπάρκειας της να διαχειριστεί τα ζητήματα αρμοδιότητας της.

Η ανεπάρκεια αυτή αποδείχθηκε με τραγικό τρόπο στην περίπτωση της Μάνδρας.

Ελπίζω πραγματικά η εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε με εντολή του κ. Ζαγοραίου, να σηματοδοτήσει την αφετηρία ώστε να δρομολογηθούν συνολικές λύσεις στο ζήτημα της αξιοποίησης του Πεδίου του Άρεως προς όφελος των κατοίκων της Αθήνας .

Να καταστεί επιτέλους ένας πραγματικός χώρος αναψυχής και πολιτισμού•για τους πολίτες, μια όαση πρασίνου σε μια πόλη που την πνίγει το τσιμέντο, μια «νησίδα» πολιτισμού και δημιουργικής έκφρασης της νέας γενιάς.

Σε αυτήν την προσπάθεια ενώνουμε τις δυνάμεις μας όλοι οι Αθηναίοι και Αθηναίες. Δεν μας φοβίζουν οι απειλές εκείνων που επιδιώκουν να παραμείνει το Πεδίο του Άρεως χώρος ανομίας και παραβατικότητας.

Ενώ παράλληλα δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε να περάσει ο έλεγχος και η ευθύνη διαχείρισης του Πεδίου του Άρεως με τους ανάλογους πόρους, στο Δήμο της Αθήνας.»




Έχει ξεφύγει η κατάσταση «Κουκουλοφόροι» κρατούμενοι με μαχαίρι επιτέθηκαν σε υπαρχιφύλακα μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού!



Η κατάσταση έχει ξεφύγει και οι κακοποιοί κάνουν πλέον ότι θέλουν εντός και εκτός φυλάκων, εκμεταλλευόμενοι την ανικανότητα και την ανοχή που δείχνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο έγκλημα και ειδικά οι υπουργοί Τόσκας και Κοντονής.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Υπαλλήλων Δικαστικής Φυλακής Κορυδαλλού αναφέρει ότι κουκουλοφόροι κρατούμενοι με μαχαίρι επιτέθηκαν σε υπαρχιφύλακα μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού και ζήτησαν να τους παραδώσει το κλειδί, για να περάσουν από τη μία πτέρυγα στην άλλη.

Tο συμβάν σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης και το Σωματείο Υπαλλήλων Δικαστικής Φυλακής Κορυδαλλού επισημαίνει, οι υπάλληλοι ζητούν άμεση συνάντηση του Σωματείου με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, την διοίκηση του καταστήματος και τον επόπτη εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση:

«Υποχρεωνόμαστε να επανέλθουμε και να καταγγείλουμε άλλο ένα περιστατικό βίας που συνέβη στο Κατάστημά μας το βράδυ της Πέμπτης 30 Μαΐου.

Κατά την διάρκεια του κλεισίματος της Β’ πτέρυγας, ομάδα ατόμων της Α’ πτέρυγας με καλυμμένα τα πρόσωπα τους κατευθύνθηκαν στην Β’ πτέρυγα και με απειλή αυτοσχεδίου αιχμηρού αντικείμενου απείλησαν τον υπαρχιφύλακα της πτέρυγας  ζητώντας του να τους παραδώσει το κεντρικό κλειδί της. Ευτυχώς  ο υπαρχιφύλακας δεν είχε στην κατοχή του το κλειδί και απετράπη η είσοδος της ομάδας ατόμων εντός της πτέρυγας. Στην συνέχεια, δείχνοντας την απαιτούμενη ψυχραιμία και επαγγελματισμό κατάφερε και ειδοποίησε μέσω του ασυρμάτου το κεντρικό θυρωρείο απ’ όπου και χτύπησε ο συναγερμός με αποτέλεσμα την επιστροφή των κρατούμενων στην πτέρυγα τους.

Για άλλη μια φορά τα προβλήματα που έχουμε επισημάνει τόσο προφορικά όσο και με συνεχόμενα έγγραφα μας όχι μόνο παραμένουν άλυτα αλλά καθημερινά διαιωνίζονται.

Για όλα τα παραπάνω απαιτούμε την άμεση συνάντηση του Σωματείου μας με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, με την διοίκηση του καταστήματος και τον επόπτη εισαγγελέα.

Ωστόσο,  μέχρι να πραγματοποιηθεί η ως άνω συνάντηση καλούμε την διοίκηση να παρέμβει από σήμερα κιόλας ώστε να επιλύσει τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το φυλακτικό προσωπικό καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και περισσότερο τόσο κατά την διάρκεια όσο και με το πέρας του βραδινού κλεισίματος.  Δηλαδή, την καλούμε να πράξει επιτέλους το αυτονόητο και να εφαρμόσει τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας».


Οι αντιεξουσιαστές σύντροφοί της κυβέρνηση προκαλούν καίγοντας την ελληνική σημαία



Με την κάλυψη της κυβέρνησης, την ανοχή του υπουργείου προστασίας του πολίτη και συνήγορο τον ίδιο τον υπουργό κ. Τόσκα, οι αντιεξουσιαστές αποθρασύνονται περισσότερο.

Το ιερότερο σύμβολό κάθε χώρας την σημαία έκαψαν το βράδυ της Παρασκευής οι αντιεξουσιαστές,  και μάλιστα προκλητικά μπροστά στους αστυνομικούς, γνωρίζοντας βέβαια τις εντολές του υπουργείου για ότι έγκλημα και να κάνουν να μην πειράζονται από τα ΜΑΤ οι σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα.

Μόλις προχθές ο υπουργός προστασίας του πολίτη κ. Τόσκας έλεγε ψέματα χωρίς καμία ηθική, προκαλώντας τους έλληνες πολίτες και αστυνομικούς λέγοντας στα ΝΕΑ «η αστυνομία έχει εντολή να μπαίνει στα Εξάρχεια όποτε απαιτηθεί». «Η πραγματικότητα είναι ότι τώρα μπαίνει η αστυνομία στα Εξάρχεια, και τώρα γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια. Εστιάζουμε στα κυκλώματα ναρκωτικών, γιατί αυτά τροφοδοτούν και άλλες παραβατικές καταστάσεις».