Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Χωρίς συμφωνία για το ελληνικό χρέος το Washington Group



Χωρίς κάποια απόφαση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των επαφών του Washington Group, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της G7 στον Καναδά.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Κριστίν Λαγκάρντ από πλευράς Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο Μάριο Ντράγκι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Βάλντις Ντομπρόβσκις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Κλάους Ρέγκλινγκ εκπροσωπώντας τον ESM, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς και ο γάλλος ομόλογός του Μπρούνο Λε Μερ δεν κατάφεραν να βρουν τη «χρυσή τομή» στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και άφησαν ανοιχτό το θέμα για τις επόμενες συναντήσεις τους.

«Οι συνομιλίες συνεχίζονται με στόχο την επίτευξη πλήρους απόφασης στα τέλη Ιουνίου» ανέφερε πηγή προσκείμενη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημειώνοντας ότι το θέμα ενδεχομένως να απασχολήσει και τους ηγέτες της G7 που θα συναντηθούν στα τέλη της εβδομάδας στο Γουίσλερ του Καναδά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεγαλύτερη διαφωνία εντοπίζεται ανάμεσα στη γερμανική αντιπροσωπεία και τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών, με τους πρώτους να ζητούν «σκληρή γραμμή» και την ΕΕ να προτείνει μια «προληπτική γραμμή στήριξης».

Την ίδια ώρα, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απέναντι στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι περιορισμένα σχετικά με την έναρξη του «επί της αρχής» προγράμματος για την Ελλάδα που ενέκρινε πέρυσι.


Πηγή : in.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου