Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Το FBI κατατάσσει την κακοποίηση ζώων στα πιο σοβαρά κακουργήματα!



Με αυτή την απόφαση, το FBI αναγνωρίζει επισήμως ότι τα άτομα που είναι ικανά να προκαλέσουν πόνο και βασανισμό σε ζώα συχνά κατευθύνουν τη βίαιη συμπεριφορά τους προς ανθρώπους.

Ακολουθώντας την πορεία ενός εγκληματία που κακοποίησε έναν άλλο άνθρωπο το πιθανότερο είναι να ανακαλύψουμε βία προς τα ζώα κάπου στο παρελθόν του. Πρόσφατα το FBI ανακοίνωσε ότι η κακοποίηση των ζώων θα κατατάσσεται πλέον στα Κακουργήματα της Ομάδας Α, μαζί με ανθρωποκτονία, εμπρησμό και επίθεση κατά ανθρώπου.
Ως επακόλουθο, για πρώτη φορά στις Η.Π.Α., τα αδικήματα κατά των ζώων θα συμπεριληφθούν στην Ενιαία Έκθεση για την Εγκληματικότητα, που σημαίνει ότι θα μπορεί, στο μέλλον, να εντοπιστεί εύκολα κάθε περιστατικό κακοποίησης ζώου που έχει συμπεριληφθεί στην έκθεση. Μέχρι τώρα η κακοποίηση των ζώων κατατασσόταν ασαφώς στην κατηγορία «άλλο», κάτι που έκανε τον εντοπισμό τέτοιων περιστατικών δύσκολο έως αδύνατο.
Σύμφωνα με τη Madeline Bernstein, πρόεδρο της «Society for the Prevention of Cruelty to Animals Los Angeles», αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει σε πιο αυστηρές ποινές, θα κάνει τα δικαστήρια πιο συνεργάσιμα και, το κυριότερο, θα προλάβει τους παραβάτες του μέλλοντος πριν εξελιχθούν σε serial killers. Η ιδέα είναι ότι εντοπίζοντας νεαρούς που κακοποιούν ζώα το κράτος και οι κοινωφελείς οργανισμοί θα μπορέσουν να τους προλάβουν στην αρχή και να τους βοηθήσουν, πριν γίνουν στυγνοί δολοφόνοι.
Το FBI, με αυτή την απόφαση, αναγνωρίζει επισήμως ότι τα άτομα που είναι ικανά να βασανίσουν και να προκαλέσουν πόνο σε ζώα συχνά κατευθύνουν τη βίαιη συμπεριφορά τους και προς ανθρώπους.
 Πηγή :trihes.gr


Εξαφάνιση ειδών, καταστροφή βιοτόπων, υποβάθμιση οικοσυσημάτων


Εξαφάνιση ειδών, καταστροφή βιοτόπων, υποβάθμιση οικοσυσημάτων: η διεθνής κοινότητα συνέρχεται στη Νότια Κορέα στο πλαίσιο της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Βιοποικιλότητα που ανοίγει σήμερα τις εργασίες της στη Νότια Κορέα.

Οι 194 χώρες της Σύμβασης για την Βιοποικιλότητα, η οποία υπεγράφη πριν από 20 χρόνια στο Ρίο ντε Τζανέιρο, συνέρχονται στη 12η Διάσκεψη και μέχρι τις 17 Οκτωβρίου, λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση της έκθεσης του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) που καταλήγει στη ζοφερή διαπίστωση ότι ο αριθμός των άγριων ζώων, θηλαστικών, πτηνών, ερπετών, αμφιβίων και ψαριών που ζουν στη Γη έχει υποδιπλασιασθεί στο διάστημα ανάμεσα στο 1970 και το 2010.

Η έκθεση για τη βιοποικιλότητα που αποτιμά την πρόοδο που έχει καταγραφεί από τη Διάσκεψη της Ναγκόγια (Ιαπωνία, 2010) μέχρι σήμερα και έχει θέσει περί τους είκοσι στόχους έως το 2020 στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου της Ναγκόγια και δίδεται σήμερα στη δημοσιότητα, "θα συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο", προειδοποίησε κατά την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης ο Ακίμ Στάινερ, διευθυντής του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η έκθεση διαπιστώνει ότι οι κυβερνήσεις δεν εκπλήρωσαν τους στόχους του Πρωτοκόλλου της Ναγκόγια για την προστασία των ζώων και των φυτών, την αύξηση του επισιτιστικού εφοδιασμού και την επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής.

"Στα μισά του δρόμου του "μεγάλου μας σχεδίου" για τη Φύση, είναι σαφές ότι η επείγουσα έκκληση που απευθύναμε το 2010 δεν εισακούσθηκε", δήλωσε πριν από την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης η Τζούλια Μαρτόν-Λεφέβρ, εκπρόσωπος της Διεθνούς Ενωσης για τη Διαφύλαξη της Φύσης, οργανισμού στον οποίο συμμετέχουν κυβερνητικές οργανώσεις, εμπειρογνώμονες και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Απρόθυμες να μετριάσουν τους ρυθμούς της ανάπτυξής του, περιορίζοντας, για παράδειγμα, την εκμετάλλευση των φυσικών τους πόρων, οι αναπτυσσόμενες χώρες είχαν λάβει το 2012 την διαβεβαίωση του διπλασιασμού της βοήθειας για την προστασία της βιοποικιλότητας. Αλλά και εδώ οι στόχοι δεν έχουν εκπληρωθεί.

Μόνο 29 χώρες έχουν καταθέσει αποτίμηση των ποσών που έχουν αποδεσμευθεί και των αναγκών τους. Κατά συνέπεια, τα ποσά αναφοράς παραμένουν αόριστα.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Διάσκεψης Μπραούλιο Φερέιρα ντε Σούζα Ντίας, "όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η βιοποικιλότητα συνεχίζει να πλήττεται και υπάρχει ανάγκη για επείγουσα δράση".

Η εφαρμογή του πρωτοκόλλου της Ναγκόγια, συμφωνίας που θέτει το πλαίσιο του καταμερισμού των ωφελειών από τη χρησιμοποίηση γενετικών πόρων και παραδοσιακών μεθόδων, θα κυριαρχήσει στις συνομιλίες της Πιονγκτσάνγκ. Το Πρωτόκολλο έχει επικυρωθεί από 50 χώρες και θα τεθεί σε εφαρμογή στις 12 Οκτωβρίου.

real.gr


Στην «τσιμπήδα» οι παροχές των επιχειρήσεων στους εργαζομένους



Ως εισόδημα θα φορολογηθούν το 2015 οι παροχές σε είδος που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι από τις επιχειρήσεις τους. Μεταξύ αυτών είναι δωροεπιταγές, δαπάνες κάλυψης κόστους κινητών τηλεφώνων, η παροχή εταιρικών αυτοκινήτων, οι εργοδοτικές συνδρομές για δαπάνες σχολείων φροντιστηρίων, παιδικών σταθμών όπως και ιατρικά έξοδα.

Διευκρινίσεις για την εφαρμογή του μέτρου δίνει εγκύκλιος, της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου, στην οποία σημειώνεται ότι οποιεσδήποτε παροχές σε είδος που λαμβάνει ένας εργαζόμενος ή συγγενικό του πρόσωπο συνυπολογίζονται στο φορολογητέο εισόδημά του στην αγοραία αξία τους, εφόσον η συνολική αξία των παροχών σε είδος υπερβαίνει το ποσό των 300 ευρώ ανά φορολογικό έτος.

Έτσι, όπως σημειώνεται, με εξαίρεση τις παροχές που αφορούν τα δάνεια, τα δικαιώματα προαίρεσης απόκτησης μετοχών και την παραχώρηση κατοικίας, για τις οποίες δεν υφίσταται περιορισμός όσον αφορά την αξία αυτών, οι λοιπές παροχές σε είδος που λαμβάνει ένας εργαζόμενος ή συγγενικό του πρόσωπο συνυπολογίζονται στο φορολογητέο εισόδημα από μισθωτή εργασία, εφόσον η συνολική αξία των παροχών αυτών υπερβαίνει το ποσό των τριακοσίων ευρώ ανά φορολογικό έτος.

Ειδικότερα σύμφωνα με την εγκύκλιο στις παροχές σε είδος στους εργαζόμενους και στα συγγενικά τους πρόσωπα που υπερβαίνουν τα 300 ευρώ ανά φορολογικό έτος και συνεπώς προσαυξάνουν το φορολογητέο εισόδημα των εργαζόμενων περιλαμβάνονται ενδεικτικά:

α) η αξία των αγαθών, που αντιπροσωπεύουν οι χορηγούμενες «δωροεπιταγές», καθώς και η αξία της αγοράς αγαθών ή παροχής υπηρεσιών, που αντιπροσωπεύουν τα χορηγούμενα «κουπόνια»,

β) η αξία των διατακτικών που χορηγούνται δωρεάν για την αγορά αγαθών ή τη λήψη υπηρεσιών από συμβεβλημένα καταστήματα.

γ) η παροχή της χρήσης εταιρικών πιστωτικών καρτών στα ανωτέρω πρόσωπα για δαπάνες που δεν πραγματοποιούνται για το συμφέρον της επιχείρησης αλλά για την κάλυψη προσωπικών, οικογενειακών ή άλλων δαπανών που δεν σχετίζονται με το συμφέρον της επιχείρησης του εργοδότη ή δεν χρησιμοποιούνται κατά τις συνήθεις εμπορικές συναλλαγές αυτής και το σχετικό κόστος αναλαμβάνει ο εργοδότης,

δ) το όφελος που προκύπτει για τους εργαζόμενους, διευθυντές, διαχειριστές, μέλη διοίκησης και συνταξιούχους των εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, τηλεφωνίας, ύδρευσης, παροχής αερίου, συνδρομητικών υπηρεσιών (π.χ. τηλεόραση) από την παροχή σε αυτούς ορισμένης ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας, τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, νερού, φυσικού αερίου και συνδρομητικών καναλιών αντίστοιχα με μειωμένο τιμολόγιο ή άνευ ανταλλάγματος,

ε) οι διάφορες πληρωμές που γίνονται απευθείας από τους εργοδότες σε τρίτους, όπως αυτές που γίνονται προς φροντιστήρια, σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, κατασκηνώσεις κ.λπ. και αφορούν την κάλυψη εξόδων διδάκτρων, βρεφονηπιακών σταθμών, κ.λπ. των ανωτέρω προσώπων, οι απευθείας πληρωμές που αφορούν την κάλυψη εξόδων συμμετοχής των προσώπων αυτών σε ημερίδες, προγράμματα ή σεμινάρια εκπαίδευσης, επιμόρφωσης ή επαγγελματικής κατάρτισης ή την κάλυψη συνδρομών σε περιοδικά και επιμελητήρια, που δεν αφορούν το αντικείμενο της εργασίας τους ή το επίπεδο της θέσης που κατέχουν, οι απευθείας πληρωμές που αφορούν την κάλυψη συνδρομών των προσώπων αυτών (σε γυμναστήρια, λέσχες κ.λπ.), καθώς και αυτές που αφορούν την κάλυψη ιατρικών εξόδων τους (π.χ. check-up).

Περαιτέρω, στην περίπτωση αυτή περιλαμβάνεται και το όφελος που προκύπτει για τους εργαζόμενους, διευθυντές, διαχειριστές και μέλη διοίκησης ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων εξαιτίας της δωρεάν φοίτησης ή της φοίτησης με μειωμένα δίδακτρα σε αυτά των τέκνων τους, με εξαίρεση τις υποτροφίες που χορηγούνται από τα εν λόγω εκπαιδευτήρια.

στ) η παροχή της χρήσης εταιρικών συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας που γίνεται στους εργαζόμενους, διευθυντές, διαχειριστές και μέλη διοίκησης κατά το μέρος που υπερβαίνει το κόστος των προγραμμάτων χρήσης και υπό την προϋπόθεση ότι το υπερβάλλον ποσό του προγράμματος χρήσης χρησιμοποιείται για προσωπικούς τους σκοπούς και όχι για σκοπούς της επιχειρηματικής δραστηριότητας του εργοδότη, λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλές επιχειρήσεις καλύπτουν τη συγκεκριμένη παροχή στα προαναφερόμενα πρόσωπα με σκοπό την εξυπηρέτηση λειτουργικών αναγκών τους, την αύξηση της παραγωγικότητάς τους και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών (επικοινωνία με πελάτες, συνεργάτες, κ.λπ.) ακόμα και πέραν του ημερήσιου εργάσιμου χρόνου.

Ο διαχωρισμός της παροχής που εξυπηρετεί την επιχειρηματική δραστηριότητα του εργοδότη από την παροχή που εξυπηρετεί προσωπικούς σκοπούς των ανωτέρω προσώπων είναι εφικτός διότι κατά την έκδοση του λογαριασμού από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας παρέχεται ανάλυση ανά αριθμό.

Σε κάθε περίπτωση, ο διαχωρισμός μπορεί να βασιστεί και σε βεβαίωση του εργοδότη, με την οποία βεβαιώνεται σε ετήσια βάση το ποσό που αφορά σε επαγγελματική χρήση ή άλλη χρήση της εταιρικής σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατός ο διαχωρισμός ή ο εργοδότης δεν προβεί στον διαχωρισμό αυτό για οποιοδήποτε λόγο και δεν χορηγήσει σχετική βεβαίωση, τότε το υπερβάλλον ποσό του κόστους του προγράμματος χρήσης θεωρείται ως παροχή σε είδος. Στην παροχή αυτή που προσαυξάνει το φορολογητέο εισόδημα των ανωτέρω προσώπων εντάσσονται και οι φόροι και τα τέλη που αντιστοιχούν σε αυτήν (Φ.Π.Α., λοιπά τέλη).

Διευκρινίζεται ότι η αξία των παραχωρούμενων προς τα ανωτέρω πρόσωπα εργαλείων εργασίας π.χ. tablets, φορητοί υπολογιστές ακόμα και πέραν του ημερήσιου εργάσιμου χρόνου δεν προσαυξάνει το φορολογητέο εισόδημα του δικαιούχου δεδομένου ότι η παραχώρηση αυτή εξυπηρετεί λειτουργικές ανάγκες της επιχείρησης, την αύξηση της παραγωγικότητάς της και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

ζ) η αγοραία αξία παραχώρησης εταιρικού οχήματος σε εργαζόμενο ή εταίρο ή μέτοχο από φυσικό πρόσωπο ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα εντός του φορολογικού έτους, η οποία αποτιμάται σε ποσοστό 30% του κόστους των αποσβέσεων, των τελών κυκλοφορίας, του κόστους των επισκευών και συντηρήσεων καθώς και του χρηματοδοτικού κόστους αγοράς ή μίσθωσης, όπως αυτά προκύπτουν από τις εγγραφές στα βιβλία της επιχείρησης. Τα ποσά αυτά φορολογούνται σαν εισόδημα από μισθωτή εργασία.

Όταν το ανωτέρω κόστος είναι μηδέν, η παροχή αυτή αποτιμάται σε ποσοστό 30% της μέσης δαπάνης ή απόσβεσης κατά τα τελευταία τρία έτη.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

real.gr


Τραυματίστηκε αστυνομικός απο εκπυρσοκρότηση όπλου


Τραυματίστηκε αστυνομικός από εκπυρσοκρότηση όπλου



Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Κέρκυρας ένας αστυνομικός που τραυματίστηκε όταν το υπηρεσιακό του όπλο εκπυρσοκρότησε με τη σφαίρα να τον πετυχαίνει στο ύψος των πλευρών.

Ο αστυνομικός που υπηρετεί στη Σήμανση καθάριζε το περίστροφο του στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας του όταν για άγνωστο λόγο το όπλο εκπυρσοκρότησε και τον τραυμάτισε στα πλευρά.

Άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Κέρκυρας όπου εισήχθη στο χειρουργείο με τους θεράποντες γιατρούς να εκτιμούν πως δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Πηγή : enikos.gr


Φωτογραφίες: Κι όμως, έτσι δείχνει ο Νταβούτογλου την αγάπη του στα παιδιά


Δέχθηκε έντονες επικρίσεις για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε και ειδικότερα για τον τρόπο που έδειξε την αγάπη του προς τα παιδιά που βρίσκονταν ανάμεσα 46 ομήρους του ΙΚ

Μπορεί να ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος για την επιστροφή των Τούρκων ομήρων από το τουρκικό προξενείο της Μοσούλης και τα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους ή απλά, ίσως αγαπάει πάρα πολύ τα παιδιά.

Όποια και να είναι η αλήθεια, ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δέχθηκε έντονες επικρίσεις για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε και ειδικότερα για τον τρόπο που έδειξε την αγάπη του προς τα παιδιά που βρίσκονταν ανάμεσα 46 ομήρους του ΙΚ, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε για την υποδοχή τους, τον περασμένο μήνα στην Άγκυρα.

Σε φωτογραφίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας, ο Νταβούτογλου απεικονίζεται να πιάνει από τα αυτιά ένα αγόρι και να το σηκώνει στον αέρα, αλλά και να πετά ψηλά ένα μικρό κοριτσάκι.

Έτσι, τη Δευτέρα, ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP)
εξαπέλυσε επίθεση εναντίον όσων άσκησαν κριτική στον Νταβούτογλου, κατηγορώντας τους ότι «δεν έχουν ανθρώπινα αισθήματα».

«Πρώτα πρέπει να είναι άνθρωποι για να καταλάβουν την αγάπη του πρωθυπουργού μας προς τα παιδιά... για την ανθρωπότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η συμπεριφορά του Νταβούτογλου, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά «μια έκφραση πραγματικής και καλής αγάπης».



Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα δημοσίευμα των Times αποκάλυψε ότι οι 46 όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού η τουρκική κυβέρνηση απελευθέρωσε 180 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι κρατούνταν σε τουρκικές φυλακές ή νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της χώρας. Ωστόσο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήταν κατηγορηματικός και υποστήριζε πως δεν είχαν καταβληθεί λύτρα στους εξτρεμιστές, λέγοντας ότι η απελευθέρωσή τους αποτελούσε «διπλωματική επιτυχία».

Πηγή: Hurriyet Daily news



Συνεχίζεται η ζημιογόνος πορεία των ΕΛΠΕ!


Στα 117 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι ζημιές των Ελληνικών Πετρελαίων το 2013 αφού αφαιρεθούν οι επιπτώσεις από την εξέλιξη των διεθνών τιμών των καυσίμων, ενώ τα επίσημα αποτελέσματα είναι ζημιές ύψους 269 εκατ. ευρώ. Τα αρνητικά αυτά αποτελέσματα καταδεικνύουν και την αδυναμία της διοίκησης της εταιρείας, υπό την προεδρία του Γιάννη Παπαθανασίου και διευθύνοντα σύμβουλο τον Γιάννη  Κωστόπουλο, να εφαρμόσει επιτυχημένες πολιτικές διαχείρισης για το μηδενισμό των ζημιών. Μάλιστα πολλάκις έχει κατηγορηθεί για κακές επιλογές στην πολιτική του, με βάσει τα αποτελέσματα που δεν…. πετυχαίνει σε οικονομικό επίπεδο.

Έτσι, επί διοίκησης Παπαθανασίου - Κωστόπουλου τα κέρδη EBITDA, Δ΄ Τριμήνου, έφτασαν τα 45εκ. (-43% έναντι Δ’ Τριμ. 2012!). Τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA για το 2013 ανήλθαν στα 178εκ. ευρώ (-60% σε σχέση με το 2012 που ήταν 444 εκ.!). Αρνητική επίδραση στα Δημοσιευμένα Καθαρά Αποτελέσματα είχε και το υψηλό χρηματοοικονομικό κόστος, που επηρεάζει όλες τις Ελληνικές εταιρείες. Οι πωλήσεις των ΕΛ.ΠΕ., το 2013, ανήλθαν σε 9,67 δις ευρώ, (-8% σε σχέση με το 2012 που ήταν 10,47 δις), ενώ, κατεγράφησαν ζημιές 269 εκ. (το 2012 είχαν καταγραφεί κέρδη 86 εκ!.). Στα Συγκρίσιμα Καθαρά υπήρξαν ζημιές 117 εκ. (το 2012 ήταν κέρδη 232 εκ.). Τα EBITDA το περασμένο έτος ήταν 29 εκ. (-90% σε σχέση με το 2012, που είχαν φθάσει τα 298 εκ. ευρώ).

Υπογραμμίζεται, βεβαίως, η ανάκαμψη Ελληνικής αγοράς καυσίμων στο Δ’ τρίμηνο και η αύξηση ζήτησης μετά από 18 συνεχόμενα τρίμηνα πτωτικής πορείας, αλλά και η αποτυχία της διοίκησης των ΕΛΠΕ να εκμεταλλευτεί αυτήν την ευκαιρία.

Υπενθυμίζεται, εξ άλλου, ότι στις 21 Δεκεμβρίου 2013 υπεγράφη η σύμβαση (SPA) για την πώληση του 66% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ, από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και το ΤΑΙΠΕΔ, στην κρατική εταιρεία πετρελαίου και αερίου του Αζερμπαϊτζάν SOCAR, αντί 400 εκ. ευρώ. Το ποσό που αντιστοιχεί στο μερίδιο της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για το 35% που κατέχει εμμέσως στον ΔΕΣΦΑ ανέρχεται στα 212 εκ ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο «γλίτωσε» τα χειρότερα η διοίκηση  των ΕΛΠΕ...

Πηγή : http://press-gr.blogspot.gr/


Κλιμάκιο της αστυνομίας ερευνά την υπόθεση ατασθαλιών στο Δήμο Μαραθώνα


Το εσωτερικών υποθέσεων μπλόκαρε τις υπηρεσίες και ψάχνει στοιχεία

Kλιμάκιο της αστυνομίας εισήλθε σήμερα το πρωί στο δημαρχείο Nέας Μάκρης και Μαραθώνα και μπλόκαρε τις λειτουργίες, κάνοντας φύλλο και φτερό τα αρχεία και ψάχνοντας για στοιχεία σχετικά με τις καταγγελίες για ατασθαλίες των προηγούμενων ετών.

Η άμεση αντίδραση της πολιτείας ήρθε μετά την συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον αρχηγό της αστυνομίας πριν λίγες μέρες , που έδειξαν πως λαμβάνουν άμεση δράση ευαισθητοποιούμενοι από τις καταγγελίες δίνοντας εντολή στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων, που έχει άμεση πρόσβαση σε όλα τα αρχεία να αναλάβουν την υπόθεση.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με καταγγελίες, εκλάπησαν από το σταθμό μεταφόρτωσης 4 οχήματα του δήμου προχθές το βράδυ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 3 φορτηγά και ένα φορτηγάκι που ήταν φορτωμένο σε ένα εξ αυτών, το οποίο και βρέθηκε εγκαταλειμμένο στη Νέα Μάκρη.

Παράλληλα, 20 μέρες είχαν κλαπεί ακόμα 20 υπηρεσιακά οχήματα του δήμου.

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμαρχος Μαραθώνα είχε στις 18 Σεπτεμβρίου, συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια, όπου είχε απαριθμήσει όλα τα προβλήματα της περιοχής και ο Βασίλης Κικίλιας έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον.

Νωρίτερα, κ. Ψινάκης, κάνοντας λόγο για ανακάλυψη μαύρης τρύπας πολλών εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του δήμου, είχε καταθέσει στη ΓΑΔΑ και στον επικεφαλής του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, για την υπόθεση υπαλλήλων του Δήμου Μαραθώνα, στους οποίους έχει ασκηθεί δίωξη.

Πηγή : newsbeast.gr


Σαρώνουν τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά στη χώρα μας



«Σαρώνουν» τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά στη χώρα μας, αποτελώντας την πρωταρχική αιτία θανάτου και αναπηρίας.
Το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.), στην προσπάθειά του να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για την αξία της πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων, συνέχισε και φέτος το πρόγραμμα «Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου», με την επιστημονική συνδρομή της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γιατροί του Ιδρύματος ενημέρωσαν τους πολίτες, τσέκαραν την αρτηριακή τους πίεση, την ολική χοληστερόλη, τον καρδιακό ρυθμό και προσδιόρισαν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, βάσει ειδικού ηλεκτρονικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, κι όλα αυτά δωρεάν.

Στα 9 χρόνια που διεξάγονται τα προγράμματα πρόληψης του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. εξετάστηκαν 58.000 ενήλικες και διαπιστώθηκαν τα εξής:

• 50% με αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης (>190mg/dl), •25% Υπερτασικοί, • 9% Διαβητικοί, • 42% Υπέρβαροι, • 50% στις ηλικίες κάτω των 50 ετών καπνιστές, •Έλλειψη τακτικού ελέγχου του καρδιακού ρυθμού, με συνέπεια να μην εντοπίζεται έγκαιρα η κολπική μαρμαρυγή, συνήθης αιτία εγκεφαλικού, •1 στους 3 Έλληνες πετυχαίνει τον στόχο της υπολιπιδαιμικής αγωγής, όταν ξεκινά τη θεραπεία, παρά την εκτεταμένη χρήση στατινών, •62,1% των ασθενών γνωρίζει ότι έχει υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, • Εξ’ αυτών μόνο το 57.6% έκανε κάποια ενέργεια, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, • >3% έχει παρουσιάσει επεισόδιο κολπικής μαρμαρυγής ενώ στους ηλικιωμένους (>75 ετών) το ποσοστό ήταν >10%.

Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών, που καλύπτεται με αντιπηκτική αγωγή (από 38% το 2011 σε 55% το 2012 και 70% το 2013).

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη

Πηγή : neadiatrofis.gr


Αυτή την ώρα νέες έρευνες της αντιτρομοκρατικής σε σπίτι στην Κυψέλη



Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της αντιτρομοκρατικής σε σπίτι στην Κυψέλη.
Το σπίτι σύμφωνα με πληροφορίες που έχει η αστυνομία ήταν ένα από τα καταφύγια του Σταμπούλου.
Είναι το δεύτερο διαμέρισμα που ερευνά η αντιτρομοκρατική μέσα σε δύο ημέρες και δείχνει ότι η Κυψέλη είναι το μέρος που έχει σπείρει κρυψώνες η οργάνωση.





Η Ντόρα απέφυγε επιδεικτικά να χαιρετήσει τον Σαμαρά. Με ποιους αντάλλαξε αγκαλιές και θερμές χειραψίες


Από το καφενείο της Βουλής πέρασε η Ντόρα Μπακογιάννη, την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς κάθονταν με τους βουλευτές της ΝΔ.

Η Μπακογιάννη, δεν κατευθύνθηκε καν προς το τραπέζι για να χαιρετήσει, επιλέγοντας την κουβέντα με δύο συναδέλφους της στο μπαρ. Η ψυχρότητα που έχει απέναντι του, σχολιάστηκε, καθώς τον απέφυγε επιδεικτικά.


Την ίδια στιγμή όμως, η Ντόρα, ήταν ιδιαίτερα θερμή με ανεξάρτητους βουλευτές, αλλά και με κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως η Άντζελα Γκερέκου, με την οποία είχε θερμό εναγκαλισμό, αλλά και η χειραψία με… νόημα με τον Βασίλη Οικονόμου.

Πηγή : usay.gr


Στη θάλασσα το «Πιπίνος» το πρώτο υποβρύχιο που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα


Παρουσία του Πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε η καθέλκυση του υποβρυχίου «Πιπίνος». Πρόκειται για το πρώτο από τα τρία υποβρύχια τύπου P-214 που κατασκευάζει το Πολεμικό Ναυτικό στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Το «Πιπίνος» πριν ενταχθεί στην ενεργό δράση θα περάσει θαλάσσιες δοκιμές αλλά και δοκιμές εν όρμω. Το Ναυτικό ευελπιστεί ότι αυτές θα ολοκληρωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα 8 ως 10 μηνών.

Στην τελετή καθέλκυσης και ονοματοδοσίας του υποβρυχίου «Πιπίνος», στις εγκαταστάσεις των ΕΝΑΕ, στο Σκαραμαγκά αναμένεται έδωσαν το παρών ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Σήμερα η Ελλάδα στέλνει προς κάθε κατεύθυνση ένα μήνυμα ισχύος» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της τελετής καθέλκυσης του υποβρυχίου «Πιπίνος» στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Η κυβέρνησή μας για μια ακόμα φορά αποδεικνύει έμπρακτα ότι έχει και τη θέληση και τη δύναμη και τη βούληση να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στην μετά την κρίση εποχή τόνισε ο κ. Σαμαράς. Αναφερόμενος στην καθέλκυση του υποβρυχίου υπογράμμισε ότι μετά από 12 χρόνια, τα λεφτά του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο: Για να φτάσουμε, όμως, εμείς σήμερα εδώ στην καθέλκυση του «Πιπίνος» δούλεψαν και πολλοί άνθρωποι και πολλές κυβερνήσεις σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος επισήμανε ότι ο όλος χειρισμός στην υπόθεση των υποβρυχίων δείχνει πόσο σημαντική είναι η πολιτική συνεννόηση για τα εθνικά μας θέματα. Τα σημερινό αποτέλεσμα, πρόσθεσε δείχνει ότι η διατήρηση της ικανότητάς μας σε υποδομές και έμψυχο υλικό πρέπει να αποτελεί κεντρικό άξονα της αμυντικής και αναπτυξιακής μας πολιτικής στο μέλλον.

Το ιστορικό

Την 18 Μαρτίου 2010 υπογράφηκε η Συμφωνία Πλαίσιο (Framework Agreement) μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών TKMS,HDW,ADM και ΕΝΑΕ, σχετικά με τον τελικό διακανονισμό όλων των θεμάτων που σχετίζονται με τις Συμβάσεις.

Την 30 Σεπτεμβρίου 2010 υπεγράφη από τους Υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας και από τους νόμιμους αντιπροσώπους των εν λόγω εταιρειών η Εκτελεστική Συμφωνία (Implementation Agreement) και με την ενεργοποίηση της Εκτελεστικής Συμφωνίας παρελήφθη το Υ/Β ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ στο Κίελο της Γερμανίας, το οποίο κατέπλευσε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας την 21 Δεκεμβρίου 2010 ενώ επανεκκίνησαν οι εργασίες στα 4 Υ/Β, που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της ΕΝΑΕ.

Την 16 Μαΐου 2011 ο Κύριος Υποκατασκευαστής (HDW) του Κυρίου Αναδόχου (ΕΝΑΕ) κατήγγειλε τη μεταξύ τους σύμβαση, για λόγους που αφορούσαν στις διμερείς τους σχέσεις και που ποτέ δεν γνωστοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα τη διακοπή των εργασιών στο πρόγραμμα ναυπηγήσεως των δύο επιπλέον Υ/Β τ.214 (του 5ου και 6ου – Πρόγραμμα «Ποσειδών 2»).

Την 18 Απριλίου 2012 η διοίκηση της ΕΝΑΕ αποφάσισε την εκ περιτροπής εργασία των εργαζομένων, διάρκειας μιας ημέρας την εβδομάδα. Έως τότε, η συντήρηση των Υ/Β που βρίσκονται στα ΕΝΑΕ, εκτελείτο σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Την 28 Μαΐου 2012 εγνώσθη από τον Νομικό Σύμβουλο του Κράτους, ότι η Διοίκηση των ΕΝΑΕ επέλεξε να μην ακολουθήσει τη λύση της φιλικής διευθέτησης της διένεξης μέσω διαπραγματεύσεων, αλλά της επίλυσης της διαφοράς μέσω της Διαιτησίας ως άρθρα 28 του Ν.3885/2010.

Την 15 Μαρτίου 2014 ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, η συμφωνία με τα ΕΝΑΕ αναφορικά με το πρόγραμμα των Υ/Β (Υ/Β ΠΙΠΙΝΟΣ-ΜΑΤΡΩΖΟΣ-ΚΑΤΣΩΝΗΣ-ΩΚΕΑΝΟΣ), η οποία κυρώθηκε από την ΒτΕ με το άρθρο 26 του Ν. 4258/2014, σύμφωνα με το οποίο ανατίθεται στο Πολεμικό Ναυτικό η ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών και δοκιμών για την πιστοποίησή τους και την επιχειρησιακή τους ένταξη στο Στόλο.

Από την 24 Μαρτίου 2014 το προσωπικό του ΠΝ ανέλαβε την εκτέλεση εργασιών συντήρησης, επισκευής και δοκιμών τόσο των συστημάτων των Υ/Β όσο και των υποδομών της ΕΝΑΕ. Άρχισαν να εκτελούνται εργασίες στα Υ/Β, που αφορούν στον έλεγχο συσκευών, κύριων και βοηθητικών μηχανημάτων καθώς επίσης και προετοιμασία των συστοιχιών για φόρτιση.

Την 24 Απριλίου 2014 το Ελληνικό Δημόσιο κατέθεσε προσφυγή στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο (ICC) κατά των ΕΝΑΕ, ADM, HDW, TKMS, PRIVINVEST HOLDING SAL, PRIVINVEST SHIPBUILDING SAL Holding, HORN-BETELIGUNGS GmbH, ζητώντας την αποζημίωση του από τις εν λόγω εταιρείες, για ηθική βλάβη και για την προκληθείσα και προκληθησόμενη στο μέλλον (μέχρι την πραγματική ενεργοποίηση και την επιχειρησιακή ένταξη στο Στόλο) ζημία λόγω της απομείωσης της αξίας των Υ/Β, συνεπεία της ανατροπής του χρονοδιαγράμματος παράδοσης τους στο ΠΝ, αλλά και της παντελούς έλλειψης συντήρησης αυτών στο χρονικό διάστημα διακοπής του προγράμματος.

Από την 6 Μαΐου 2014, το προσωπικό της ΕΝΑΕ άρχισε σταδιακά να συνδράμει το προσωπικό του ΠΝ στις εργασίες.

Από 6 έως 23 Μαΐου 2014 το ΠΝ προσκάλεσε τους εργαζόμενους της ΕΝΑΕ να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις (δήλωση / Συμφωνία Αποδοχής Απασχόλησης). Συνολικά σήμερα το ΠΝ καλύπτει τις αποδοχές 826 εργαζομένων.

Έχει ήδη ενεργοποιηθεί το σύνολο των υποδομών της ΕΝΑΕ, με μέριμνα και έξοδα του ΠΝ, που απαιτούνται για την υποστήριξη των εργασιών επί των Υ/Β.

Η διαδικασία φόρτισης των συστοιχιών ολοκληρώθηκε στα Υ/Β ΠΙΠΙΝΟΣ-ΜΑΤΡΩΖΟΣ και ΩΚΕΑΝΟΣ από την οποία προέκυψε ότι οι συστοιχίες μπορεί να καλύψουν τις ανάγκες των Υ/Β κατά τις δοκιμές τόσο εν όρμω (HAT) όσο και εν πλω (SAT), ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη στο Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ.

Μετά το πέρας των φορτίσεων για κάθε Υ/Β, ξεκίνησε η ενεργοποίηση όλων των συστημάτων των Υ/Β ώστε να καταγραφεί η λειτουργική τους κατάσταση και να εκτελεσθούν ή επαναληφθούν κατά περίπτωση οι δοκιμές εν όρμω (ΗΑΤ).

Στα Υ/Β ΠΙΠΙΝΟΣ και Υ/Β ΩΚΕΑΝΟΣ, έχει εκκινήσει η εκτέλεση των δοκιμών εν όρμω (ΗΑΤ). Οι δοκιμές εν πλω (SAT) θα εκτελεστούν στην πλειοψηφία τους από το προσωπικό του ΠΝ, γεγονός που θα μειώσει το κόστος του προγράμματος.

Από τις μέχρι τώρα εργασίες ενεργοποιήσεως των Υ/Β και τους ελέγχους, που είναι σχεδόν στο σύνολό τους ακόμη σε εξέλιξη, δεν έχει εντοπιστεί κάποια σημαντική βλάβη, η οποία θα είχε σαν συνέπεια την παρεμπόδιση της ομαλής συνέχισης του έργου.

Με τις μέχρι τώρα ενδείξεις και τα στοιχεία από την πορεία των εργασιών προγραμματίζονται τα ακόλουθα:

- Μετά την καθέλκυση του Υ/Β ΠΙΠΙΝΟΣ την 6 Οκτωβρίου 2014 έναρξη δοκιμών εν πλω (SAT) περί τα τέλη μηνός Νοεμβρίου 2014.

- Καθέλκυση του Υ/Β ΩΚΕΑΝΟΣ περί Οκτώβριο 2014 και έναρξη δοκιμών εν πλω (SAT) περί τις αρχές μηνός Δεκεμβρίου 2014.

- Καθέλκυση του Υ/Β ΜΑΤΡΩΖΟΣ περί τα τέλη μηνός Δεκεμβρίου 2014 με αρχές Ιανουαρίου 2015 και έναρξη δοκιμών εν πλω (SAT) περί τα μέσα μηνός Μαρτίου 2015.

- Για το Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ δεν υφίσταται ακόμη εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα.

Υ/Β ΠΙΠΙΝΟΣ

Το όνομα ΠΙΠΙΝΟΣ προέρχεται από τον Υδραίο ναυτικό Ανδρέα Πιπίνο (1780–1836), ο οποίος αναδείχτηκε σε ατρόμητο πυρπολητή στο πλευρό του Κων. Κανάρη. Πήρε μέρος στην καταδίωξη του τουρκικού στόλου του Καρά Αλή (1822) και στη ναυμαχία του Γέροντα (1824), κατά την οποία πυρπόλησε την τουρκική ναυαρχίδα, αλλά τραυματίστηκε σοβαρά.

Το Υ/Β ΠΙΠΙΝΟΣ είναι το δεύτερο κατά σειρά Υ/Β στην ιστορία του Ελληνικού Ναυτικού με αυτό το όνομα. Το πρώτο Υ/Β με το όνομα ΠΙΠΙΝΟΣ (Y-8) καθελκύστηκε στα ναυπηγεία VICKERS – AMRMSTRONGS LDT στο Barrow in Furness στις 19 Ιουλίου 1943 και ήταν το ένα εκ των τεσσάρων πρώην Υ/Β ΤΥΠΟΥ V class (πρώην HMS ELDT – P71), το οποίο παραδόθηκε στο Ελληνικό Ναυτικό στις 13 Οκτωβρίου 1943 με πρώτο Κυβερνήτη τον Πλωτάρχη Α. ΡΑΛΛΗ.

Γενικά Χαρακτηριστικά

Ολικό Μήκος: 65,30 m

Μέγιστο Πλάτος: 7,90 m

Εκτόπισμα: 1688 tns επιφάνεια – 1858 tns κατάδυση

Μέγιστη Ταχύτητα: 21 kts εν καταδύσει – 10 kts επιφάνεια

πηγή : news247


Βοιωτία: Οι φίλοι του πέταξαν τον 33χρονο νεκρό στο δρόμο... για να μην μπλέξουν


Όλα έγιναν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. βρήκαν έναν άνδρα πεσμένο στο δρόμο.

Ο 33χρονος εντοπίστηκε πεσμένος σε πεζοδρόμιο στη Λιβαδειά και  συγκεκριμένα επί της οδού Δωδεκανήσου, κοντά στην έξοδο της πόλης για  τους Δελφούς.

Οι αστυνομικοί στο πρόσωπο του

άτυχου 33χρονο αναγνώρισαν έναν από τους  χρήστες ουσιών της περιοχής. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε τον 33χρονο στο νοσοκομείο της πόλης, αλλά κανείς δεν μπορούσε πλέον να τον βοηθήσει, αφού οι γιατροί διεπίστωσαν απλά το θάνατό του.

Αν και ο 33χρονος δεν έφερε κάποια σημάδια ή ενδείξεις εγκληματικής  ενέργειας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Λιβαδειάς, που  ανέλαβαν την υπόθεση δεν το άφησαν έτσι και ξεκίνησαν έρευνα.

Τελικά μετά από πολλές προσαγωγές, μαρτυρίες και ανακρίσεις, αποδείχθηκε ότι ο άτυχος 33χρονος ήταν σε φιλικό σπίτι εκεί κοντά μαζί με άλλους  χρήστες, όπου έκαναν χρήση ηρωίνης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 33χρονος κατέρρευσε μπροστά στους φίλους  του, πιθανότατα από υπερβολική δόση. Οι ίδιοι όταν είδαν ότι είναι  νεκρός φοβήθηκαν και θέλησαν να τον "ξεφορτωθούν" για να μην μπλέξουν.

Κάτι που όμως τελικά δεν κατάφεραν...



Lamiareport.gr


Πάτρα: Σχιζοφρένεια επικαλείται ο 33χρονος Αλβανός που δολοφόνησε τη Ναταλία Βουτσινά. Διεκόπη η δίκη


Στις 31 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί τελικά η δίκη του Αλβανού υπηκόου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της 43χρονης Ναταλίας Βουτσινά πριν από ένα χρόνο στο σπίτι της στην περιοχή του Προαστίου Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το  δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να εξεταστεί ο δράστης από ανεξάρτητο πραγματογνώμονα για να αποφανθεί για την

ψυχική του κατάσταση και αν αυτή συνδέεται με την πράξη του. Μάλιστα ορίστηκε ως ανεξάρτητος πραγματογνώμονας, ο καθηγητής Ψυχιατρικής Ιωάννης Νέστορος.

Ο 33χρονος Αλβανός που δολοφόνησε τη Ναταλία Βουτσινά επικαλείται σχιζο-συναισθηματική διαταραχή, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, στην πρώτη ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης της στυγερής δολοφονίας της άτυχης 43χρονης Ναταλίας Βουτσινά μέσα στο ίδιο της το σπίτι την ώρα που κοιμόταν, τον Δεκέμβριο του 2013 στην Πάτρα.

Από το πρωί ξεκίνησε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Αιγίου, με την υπεράσπιση του κατηγορουμένου να υποβάλλει αίτημα ώστε να οριστεί ανεξάρτητος πραγματογνώμονας, για να εξετάσει τον ισχυρισμό, ότι το 2008 όταν ο δράστης βρισκόταν στην χώρα του, είχε ατύχημα με αποτέλεσμα να εμφανίζει σχιζοσυναισθηματική διαταραχή.

Όπως τονίστηκε από τους δικηγόρους του 33χρονου Αλβανού, πρόκειται για μια οργανική διαταραχή, επειδή τμήμα του εγκεφάλου του δεν αιματωνόταν σωστά, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος την ημέρα του συμβάντος «να μην μπορεί να συμμορφωθεί με τον άδικο χαρακτήρα της πράξης του» και γι’ αυτό θεωρείται ότι πιθανόν και την ημέρα του εγκλήματος είχε μειωμένο καταλογισμό.

Σε καμία περίπτωση πάντως δεν τέθηκε ο αρχικός ισχυρισμός του δράστη όταν είχε συλληφθεί πως είχε κάποια σχέση με το θύμα, κάτι το οποίο από την αρχή διέψευδε κατηγορηματικά η οικογένεια της Ναταλίας Βουτσινά.

Απαντώντας η πολιτική αγωγή στους σημερινούς ισχυρισμούς του δράστη, λέγοντας πως το ατύχημα αυτό έγινε πριν από πέντε χρόνια και μέχρι και την ημέρα του εγκλήματος δεν ειχε δείξει κανένα σημάδι, κάτι που οι συνήγοροι αντέκρουσαν λέγοντας πως ο κατηγορούμενος πρώτη φορά βρέθηκε σε τόσο στρεσογόνα κατάσταση.

Ο εισαγγελέας αν και στην αρχή εμφανίστηκε αρνητικός απέναντι στο αίτημα, καθώς στο ακροατήριο έχουν κληθεί να καταθέσουν πραγματογνώμονες ως μάρτυρες, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κληθεί στην πορεία της δίκης και κάποιος ανεξάρτητος επιστήμονας.



πηγή: patrastimes.gr


Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος Κρίσιμη η κατάσταση του


Στην στεφανιαία μονάδα της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» νοσηλεύεται από το πρωί ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Ο πρώην δήμαρχος διακομίσθηκε στο «Παπαγεωργίου» από τις φυλακές Διαβατών με έντονους πόνους στο στήθος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του κρίνεται κρίσιμη.

Ο φτερωτός γιατρός υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία και τις επόμενες ώρες οι θεράποντες ιατροί θα αποφασίσουν αν θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Πηγή : parapolitika.gr


Φωτο:”Έφοδος” ζωόφιλων στο καταυλισμό τσιγγάνων στο Νομισματοκοπείο-Εικόνες φρίκης με νεκρά & κακοποιημένα σκυλιά!


Έφοδο στο καταυλισμό τσιγγάνων στο Νομισματοκοπείο διεξήχθη από τα ”Φαντάσματα του Ασπρόπυργου” και τα ”Αδεσποτάκια Γέρακα”.

Σκοπός να απομακρυνθούν όσα περισσότερα ζώα ήταν εφικτό. Η κατάσταση, όπως περιγράφει εθελόντρια, ήταν τραγική.
” Στην πόρτα του καταυλισμού βρισκόταν ένα νεκρό σκυλί που το πέταξαν οι γύφτοι μετά στον κάδο. Όλα αυτά μπροστά μου. Ζώα παντού, αμέτρητα, σε άθλια κατάσταση”.


Σύμφωνα με την ομάδα των εθελοντών που κατέφθασαν στην περιοχή τα ζώα ουρλιάζουν απο τον καθημερινό βασανισμό τους.

Περισσότερα από 30 σκυλιά βρίσκονται στο έλεος των αθίγγανων.


Άπειρα κουτάβια, σκυλιά με ψώρα, τραυματισμένα, πολλά μικρόσωμα ράτσας τσιουάουα, κηνυγόσκυλα και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας.


Σύμφωνα με το dogw0rld.blogspot.gr πολλά από τα σκυλάκια σίγουρα είναι κλεμμένα και χρησιμοποιούνται για πώληση.


Οι εθελοντές απευθύνουν έκκληση σε όποιον επιθυμεί να πάρει μέρος στην επόμενη έφοδο, καθώς και σε όποιον μπορεί να φιλοξενήσει κάποιο από τα διασωθέντα ζωάκια να καλέσει στο 6984200368.



Πηγή : makeleio.gr


ΕΝΦΙΑ-ΛΤΗΣ : Γράφει ο δικηγόρος Κώστας Πολιτικός




Για το newsotherwise.gr
Κώστας Πολιτικός- Δικηγόρος

Η επιβολή του ΕΝΦΙΑ συνιστά κεφαλικό φόρο .
Υπάρχει απουσία της σύνδεσής του αφενός με το εάν το φορολογούμενο ακίνητο παράγει ή όχι εισόδημα και αφετέρου με την εν γένει εισοδηματική κατάσταση του υπόχρεου συνεπάγεται την αγνόηση της πραγματικής φοροδοτικής του ικανότητας, η οποία μόνο με όρους ρευστότητας μπορεί να γίνει νοητή.
Η λήψη υπ' όψη ως κρίσιμου μεγέθους για την επιβολή του αποκλειστικώς της αξίας της ακίνητης περιουσίας, ήτοι μεγέθους απολύτως σχετικού και μη προσαρμοσμένου στα σύγχρονα οικονομικά δεδομένα, χωρίς συνεκτίμηση της πραγματικής οικονομικής δύναμης του φορολογουμένου, άγει σε φορολόγηση πλασματικής φορολογητέας ύλης, που συνιστά φαινόμενο αντισυνταγματικό και εν τέλει μη ανεκτό .
Ακόμη και στην περίπτωση, που ήθελε γίνει δεκτό ότι το ύψος της ακίνητης περιουσίας συνιστά επαρκή δείκτη της φοροδοτικής ικανότητας, χωρίς να απαιτείται να συνδεθεί με το εισόδημα, τότε και πάλι η επιβολή του ΕΝ.Φ.Ι.Α. αντίκειται στο Σύνταγμα, διότι οι σημερινές αντικειμενικές αξίες δεν έχουν καμιά σχέση με τις πραγματικές, η δε Πολιτεία σιωπά μπροστά στη νόμιμη υποχρέωσή της να αναπροσαρμόζει ανά διετία τις τιμές των ακινήτων, ώστε να εναρμονίζονται με τα δεδομένα της κοινής πείρας και της συναλλακτικής πρακτικής .
Η περιουσία (κεφάλαιο) περιλαμβάνεται μεταξύ των στοιχείων, τα οποία δύνανται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 78§1 του Συντάγματος, να αποτελέσουν αντικείμενο του φόρου. Περαιτέρω, όμως, η φορολόγηση, που πραγματοποιείται με αντικείμενο την περιουσία, πρέπει να ανταποκρίνεται στη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών, όπως υπαγορεύουν οι διατάξεις του άρθρου 4§§1,5 του Συντάγματος. Οι θεμελιώδεις για τη φορολογία συνταγματικές διατάξεις των ανωτέρω άρθρων (78§1 και 4§§1,5) πρέπει, ασφαλώς, να εφαρμόζονται συνδυαστικώς, κατά τρόπο, ώστε η φορολόγηση ενός νομίμως αποτελούντος αντικείμενο του φόρου στοιχείου να μην εξικνείται μέχρι του σημείου εκείνου, που υπερβαίνει τη φοροδοτική ικανότητα του υποκειμένου στον φόρο.
Ο φόρος, ως χρηματική παροχή, καταβάλλεται διά των χρηματικών διαθεσίμων του φορολογουμένου, ήτοι απαιτεί την αντίστοιχη ύπαρξη ρευστότητας από μέρους του. Κατά συνέπεια, η φοροδοτική ικανότητα νοείται ως οικονομική δυνατότητα καλύψεως του ποσού, το οποίο συνιστά τη φορολογική επιβάρυνση, με αποτέλεσμα να συνδέεται αναγκαίως με τη χρηματική επάρκεια του φορολογουμένου. Ως εκ τούτου, η φοροδοτική ικανότητα αξιολογείται, σε κάθε περίπτωση, με εισοδηματικά κριτήρια, δηλαδή κρίνεται με βάση την παραγωγή από μέρους του φορολογουμένου εισοδημάτων επαρκών, ώστε δι’ αυτών να ικανοποιεί και τις – φύσει χρηματικού χαρακτήρα – φορολογικές υποχρεώσεις του και, παραλλήλως, να του απομένει κι ένα εισόδημα επαρκές για την αξιοπρεπή διαβίωσή του.
Τα προαναφερθέντα, αναγόμενα στο πεδίο της φορολογίας της ακίνητης περιουσίας, άγουν στο συμπέρασμα ότι, για τον προσδιορισμό της φοροδοτικής ικανότητας του ιδιοκτήτη της ακίνητης περιουσίας, δεν αρκεί η διαπίστωση της αξίας της, η οποία, άλλωστε, είναι μέγεθος ευμετάβλητο, διαμορφούμενο υπό τις εκάστοτε συνθήκες της αγοράς. Αντιθέτως, απαιτείται η συνεκτίμηση της πραγματικής οικονομικής δυνατότητας του ιδιοκτήτη, δηλαδή η εισοδηματική του κατάσταση, που του αποφέρει και την αντίστοιχη ρευστότητα, αναγκαία για την καταβολή του χρηματικού ποσού του φόρου. Μόνη η διατήρηση ακίνητης περιουσίας, όποια και αν είναι η αξία της, δεν αρκεί για να τεκμηριώσει φοροδοτική ικανότητα, εφ’ όσον δεν διαπιστώνεται ανάλογη οικονομική δυνατότητα, ήτοι τέτοια παραγωγή εισοδήματος για τον φορολογούμενο, η οποία να επαρκεί για την κάλυψη των φορολογικών επιβαρύνσεων, που αποδίδονται στην ακίνητη αυτή περιουσία. Περιουσία οποιουδήποτε ύψους, η οποία δεν παράγει εισόδημα, δεν επιτρέπει την εξασφάλιση του μέσου, διά του οποίου θα καταβληθεί ο επιβαλλόμενος λόγω αυτής φόρος.
Η εξέταση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών με βάση εισοδηματικά κριτήρια δεν πρέπει να περιορίζεται στο επίπεδο της συγκρίσεως των εισοδημάτων, που παράγονται από το αντικείμενο του φόρου, και του ποσού φόρου, που επιβάλλεται στο αντικείμενο αυτό, αλλά να επεκτείνεται στη γενική αξιολόγηση και εκτίμηση αφενός του συνολικώς παραγομένου εισοδήματος του φορολογουμένου από όλες τις πηγές και αφετέρου της συνολικής φορολογικής πιέσεως (επιβαρύνσεως), που υφίσταται αυτός. Η έλλειψη επαρκών εισοδημάτων από κάθε πηγή, τα οποία να καθιστούν δυνατή την καταβολή του συνολικού ποσού των πάσης φύσεως φόρων και λοιπών δημοσιονομικών επιβαρύνσεων, που καταλογίζονται σε έναν πολίτη, αποτυπώνει την έλλειψη σχετικής φοροδοτικής ικανότητας. Θα πρέπει, μάλιστα, τα εισοδήματα αυτά όχι μόνο να επαρκούν για την καταβολή των φόρων, αλλά και ένα σημαντικό τμήμα αυτών να απομένει εις χείρας του φορολογουμένου, κατ’ επιταγή και της συνταγματικώς κατοχυρωμένης αρχής της οικονομικής ελευθερίας (άρθρο 5 Συντ.).
Συναφώς το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης, με μια απόφαση που εξέδωσε στις 22 Ιουνίου 1995 (BVerfGE, 93, 121), έκρινε ότι ο φόρος επί της κατοχής της περιουσίας δεν μπορεί να καθιερώνεται παρά στο μέτρο που, από τη συνύπαρξή του με τους άλλους υφισταμένους φόρους, αφήνει άθικτη την ουσία της περιουσίας και μπορεί να καταβάλλεται ετησίως χάρη στα εισοδήματα, τα οποία προέρχονται κατά συνήθη χρήση από την περιουσία αυτή.
Ομοίως, το Γαλλικό Συνταγματικό Συμβούλιο (Conseil Constitutionnel), με μια απόφαση, που εξέδωσε στις 29 Δεκεμβρίου 1998 (no 98-405 DC), σχετικά με τον γαλλικό φόρο αλληλεγγύης επί της περιουσίας (Impôt de Solidarité sur la Fortune), ο οποίος, σημειωτέον, επιβάλλεται στο σύνολο της περιουσίας και όχι μόνον στην ακίνητη ιδιοκτησία, έκρινε ότι ο φόρος αλληλεγγύης επί της περιουσίας αποτελεί φόρο επί της κατοχής της περιουσίας, καταβλητέο διά των εισοδημάτων, που παράγει αυτή. Για να είναι η φορολόγηση της περιουσίας συνταγματικώς ανεκτή, θα πρέπει η κατοχή της να συνδέεται και με παραγωγή εισοδήματος.
Σύμφωνα με το άρθρο 41 Ν. 1249/1982 (στο οποίο παραπέμπει το άρθρο 4 Ν. 4223/13) οι φορολογικές αξίες των ακινήτων αναπροσαρμόζονται το βραδύτερο ανά διετία με αποφάσεις του υπουργού των Οικονομικών. Ο σκοπός του νόμου είναι οι αξίες που αποτελούν τη βάση φορολόγησης να συμβαδίζουν προς τις αγοραίες. Επομένως, η πάροδος απράκτου της διετίας χωρίς αναπροσαρμογή των τιμών συνιστά παράνομη παράλειψη έκδοσης κανονιστικής πράξης εκ μέρους της διοίκησης. Την παράνομη αυτή παράλειψη του υπουργού δεν μπορεί να αναπληρώσει ούτε η φορολογική διοίκηση ούτε τα Διοικητικά Δικαστήρια, κρίνοντας κατά 4223/13) οι φορολογικές αξίες των ακινήτων αναπροσαρμόζονται το βραδύτερο ανά διετία με αποφάσεις του υπουργού των Οικονομικών. Ο σκοπός του νόμου είναι οι αξίες που αποτελούν τη βάση φορολόγησης να συμβαδίζουν προς τις αγοραίες. Επομένως, η πάροδος απράκτου της διετίας χωρίς αναπροσαρμογή των τιμών συνιστά παράνομη παράλειψη έκδοσης κανονιστικής πράξης εκ μέρους της διοίκησης. Την παράνομη αυτή παράλειψη του υπουργού δεν μπορεί να αναπληρώσει ούτε η φορολογική διοίκηση ούτε τα Διοικητικά Δικαστήρια, κρίνοντας κατά περίπτωση για την αξία ενός εκάστου ακινήτου, ύστερα από προσφυγή του φορολογουμένου.
Επομένως, εν όψει της, κατά την κοινή αντίληψη, καταβαράθρωσης των αγοραίων αξιών των ακινήτων, ούτως ώστε να είναι ένα ποσοστό των αντικειμενικών αξιών που ισχύουν από το 2007 - τελευταίο έτος γενικής αναπροσαρμογής τους (ΥΑ 106/07, ΥΑ 102/07, ΠΟΛ 1036/07, ΠΟΛ 1035/07, ΠΟΛ 1034/07, ΑΠΟΦ 100/06, ΠΟΛ 1158/05), η χρήση των αξιών αυτών (που αφορούν και τα ακίνητά μου) προς υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ είναι μη νόμιμη και αντίκειται προς τις αρχές της χρηστής διοίκησης, αφού έτσι η διοίκηση για καθαρά ταμιευτικούς λόγους, που δεν ταυτίζονται αναγκαία προς το δημόσιο συμφέρον, βλάπτει εκουσίως τα έννομα συμφέροντα του φορολογουμένου. Συνεπώς ο καταλογισθείς σε βάρος μου ΕΝΦΙΑ είναι μη νόμιμος, διότι στηρίζεται σε μη νόμιμες φορολογικές αξίες ακινήτων.
Από τις διατάξεις των άρθρων 4 παρ. 5 και 78 παρ. 1 του Συντάγματος απορρέει η αρχή της απαγορεύσεως της διπλής φορολογίας, δηλαδή της φορολογήσεως της ίδιας φορολογητέας ύλης σε βάρος του ιδίου προσώπου για την ίδια αιτία (NON BIS IN IDEM) δεδομένου ότι η διπλή φορολόγηση της ίδιας φορολογητέας ύλης επί της αυτής νομικής βάσεως, συνεπάγεται ανισότητα των φορολογουμένων στη συμμετοχή στα δημόσια βάρη, κατά παράβαση της αρχής της φορολογικής ισότητας που καθιερώνεται από τη διάταξη του άρθρου 4 παρ. 5 του Συντάγματος.
Το αντικείμενο του φόρου είναι και τα απρόσοδα ακίνητα.
Ο Ν. 4223/13 θεσπίζοντας τον ΕΝΦΙΑ ως φόρο κατοχής ακίνητης περιουσίας απέβλεψε στον καθορισμό της πραγματικής αγοραίας αξίας των ακινήτων ως βάση επιβολής του φόρου. Προς τούτο, παρέπεμψε στις τιμές ζώνης όπως προσδιορίζονται από τη σχετική νομοθεσία (βλ. αρθρ. 4Α1α' του Ν. 4223/13 που παραπέμπει στο άρθρο 41 Ν. 1249/82) και στις κατ' εξουσιοδότηση του εκδιδόμενες αποφάσεις από τον υπουργό Οικονομικών. Κατά την έννοια, επομένως, του νόμου θα έπρεπε να ρυθμίζεται ιδιαιτέρως, με την πρόβλεψη μηδενικού συντελεστή, και, κατ' ακολουθίαν, εξαίρεσης από τον φόρο, η περίπτωση εκείνη κατά την οποία οι περιστάσεις έχουν ουσιαστικά καταστήσει αδύνατη για τον ιδιοκτήτη του την κατά τον προορισμό του ακινήτου χρήση και εκμετάλλευσή του. Γιατί, η υπαγωγή ενός τέτοιου ακινήτου σε φόρο ακίνητης περιουσίας αφ' ενός μεν συνιστά υπέρμετρη επιβάρυνση της ιδιοκτησίας, κατά παράβαση του άρθρου 17 του Συντάγματος και του Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ, αφ' ετέρου δε σε αντίθεση με το άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος, αφού, υπό τις συνθήκες αυτές, η κυριότητα του ακινήτου, ως αντικείμενο του φόρου, δεν θα αποτελεί, για τον ιδιοκτήτη, ένδειξη αντίστοιχης φοροδοτικής ικανότητας, με αποτέλεσμα να μη διασφαλίζεται η φορολόγηση κάθε πολίτη ανάλογα με τις δυνάμεις του. Τέτοια όμως ρύθμιση, πρόβλεψη δηλαδή μηδενικού συντελεστή για την τελευταία αυτή περίπτωση των απροσόδων (λόγω της κρίσης) ακινήτων, δεν περιέχεται στον νόμο, ο οποίος είναι κατά τούτο αντισυνταγματικός, αντίθετος προς την ΕΣΔΑ, και επομένως ανεφάρμοστος.
Τέλος, η επιβολή ενός τέτοιου φόρου στερείται, στην πραγματικότητα, και εισπρακτικής λογικής, διότι παρίσταται ανεδαφικό να προσδοκάται η εισπραξιμότητα υπέρογκων ποσών, ως προς τα οποία απουσιάζει αντικειμενικώς η δυνατότητα καταβολής τους. Σε μια τέτοια, δε, περίπτωση, η Τέλος, η επιβολή ενός τέτοιου φόρου στερείται, στην πραγματικότητα, και εισπρακτικής λογικής, διότι παρίσταται ανεδαφικό να προσδοκάται η εισπραξιμότητα υπέρογκων ποσών, ως προς τα οποία απουσιάζει αντικειμενικώς η δυνατότητα καταβολής τους. Σμια τέτοια, δε, περίπτωση, η συλλήβδην επίσπευση ανα- αναγκαστικών κατασχέσεων της ακίνητης περιουσίας ό σων αδυνατούν να πληρώσουν θα επιδεινώσει την κατάσταση, καθώς όχι μόνο' δεν θα αποδώσει τίποτα εισπρακτικά σε μια απονεκρωμένη αγορά, αλλά και θα οξύνει τις κοινωνικές αντιδράσεις .
Κάθε πολίτης δεν νοείται να παραμένει παθητικός δέκτης και απλός θεατής της κατάστασης που του επιβάλλεται αντισυνταγματικά και παράνομα όχι μόνο με τον ΕΝΦΙΑ αλλά με όλη αυτή την συνταγματική εκτροπή που βιώνει καθημερινά ανατρέποντας και κτυπώντας την πολιτική αυτή της αθλιότητας.
Καλούμε τους αρμοδίους θεσμικούς φορείς να κινηθούν δικαστικώς για να γίνει πιλοτική δίκη ,πλέον την ενδικοφανούς προσφυγής που μπορεί να ασκήσει κάθε πολίτης και την ατομική προσφυγή στην Δικαιοσύνη .
Η δε δικαιοσύνη με την σειρά της καλείται να σταθεί στο ύψος της και να λειτουργήσει ως το καταφύγιο της προστασίας των θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών .

newsotherwise.gr


Στον Κορυδαλλό ο Αντώνης Σταμπούλος- Το παρατσούκλι και η «άλλη» ζωή του


Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται σήμερα υπό δρακόνεται μέτρα ασφαλείας ο Αντώνης Σταμπούλος, που συνελήφθη στον Βύρωνα ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας.

Ο Σταμπούλος ούτε φοιτητής της σχολής καλών τεχνών ήταν όπως έλεγε στους αστυνομικούς ούτε και είχε ποτέ προσαχθεί εξ ου και τα δακτυλικά του αποτυπώματα δεν ήταν καταγεγραμμένα. Στους... συντρόφους του ήταν περισσότερο γνωστός με το παρατσούκλι «Ψηλός». Επίσης, είχε μεθοδικά υιοθετήσει έναν διακριτικό τρόπο ζωής και δρούσε υπογείως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί έχοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Σταμπούλος να συμμετείχε σε ληστείες με τον Νίκο Μαζιώτη. Για αυτό το λόγο επεναξετάζονται όλα τα βίντεο από τις ληστείες του Μαζιώτη.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής επεξεργάζονται πλέον όλα τα διαθέσιμα στοιχεία που προκύπτουν από τις έρευνες στα σπίτια που διέμενε ο 31χρονος και ακόμα εξετάζεται σπιθαμή σπιθαμή το διαμέρισμα της Κυψέλης καθώς υπάρχουν υποψίες ότι μπορεί να φιλοξενήθηκε εκεί η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα.

Ο φερόμενος ως συνεργάτης του Νίκου Μαζιώτη μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος και είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες:

της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση
έκρηξης
κατοχής εκρηκτικών
κλοπής
πλαστογραφίας
αντίστασης κατά της αρχής
ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης
οπλοφορίας
Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να απολογηθεί έως ότου όπως αναφέρει η συνήγορός του, Ι. Κούρτοβικ να ενημερωθεί για τη δικογραφία, που έχει σχηματισθεί σε βάρος του, ενώ αναφερόμενη σε όσα έχουν διαρρεύσει στον Τύπο σχετικά με τον εντολέα της και τα κατασχεθέντα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, υποστήριξε ότι όλο αυτό το υλικό δεν περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Πηγή : newspost.gr


Ηρόδοτος: Θύρα «Κώστας Κατσούλης»


Ο θάνατος του Κώστα Κατσούλη, έχει προβληματίσει όλη την αθλητική κοινότητα, της χώρας μας.
Το γήπεδο του Ηροδότου, είναι ι  ο τόπος που άφησε την τελευταία του πνοή και οι ιθύνοντες της ομάδας σκάφτονται να δώσουν το όνομα του αδικοχαμένου φιλάθλου,  σε μια από τις θύρες.
Στο βραδινό συμβούλιο θα συζητηθεί αυτή η ιδέα από μέλη του Διοικητικού συμβουλίου της ομάδας, η οποία θέλει να τιμήσει την μνήμη του άτυχου φιλάθλου του Εθνικού Πειραιώς, ο οποίος έφυγε πριν μερικές μέρες από την ζωή.

Πηγή : Onsports.gr


Τα 5 σημάδια για να καταλάβετε αν έχετε άγχος και τι να κάνετε


Με τόσες πολλές καθημερινές υποχρεώσεις, δουλειά, παιδιά, σπίτι, με τα οικονομικά μας να μην είναι πια ανθηρά, ποιος μπορεί να μην έχει άγχος; Κι αν το άγχος σας βρίσκεται σε φυσιολογικά επίπεδα και δεν επηρεάζει τη ζωή σας, εντάξει, μήπως όμως έχετε συμπτώματα που σας “φωνάζουν” με τον τρόπο τους, πως πρέπει να δείτε τη ζωή σας αλλιώς;

1. Ξεχνάτε
Ψάχνετε τα γυαλιά σας, τα κλειδιά και το κινητό σας; Αν αυτό συμβαίνει μόνο όταν έχετε πολύ πιεσμένο και βαρύ πρόγραμμα στη δουλειά ή εξαιτίας κάποιων μαζεμένων υποχρεώσεων, δεν υπάρχει λόγος ν΄ανησυχείτε. Αν όμως αυτό συνεχισθεί, είναι ένα πρώτο καμπανάκι που σας λέει πως πρέπει να “αποσυμπιεστείτε” ,γιατί το να βρίσκεστε σε κατάσταση μόνιμου στρες μπορεί να σας βλάψει σοβαρά. Προσπαθήστε λοιπόν να πάψετε να συγκεντρώνετε εσείς όλο το βάρος των υποχρεώσεων και μοιραστείτε με τους δικούς σας τις ευθύνες.

2. Αποκτήσατε “κοιλίτσα” και πήρατε κιλά
Η υπερβολική έκκριση κορτιζόλης που συμβαίνει όταν αγχωνόμαστε, δημιουργεί λίπος που εγκαθίσταται στην κοιλιά και δεν αφορά μόνο τις “γεματούλες” αλλά και τις αδύνατες. Βρείτε λίγο χρόνο για γυμναστική, περπάτημα, για άσκηση γενικότερα που θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα και θα ξεμπλοκάρει και τα λίγα επιπλέον κιλά, για να φύγουν επιτέλους

3. Εκνευρίζεστε με τα παιδιά σας
Το να γίνεται μια γυναίκα μητέρα είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα στη ζωή της. Πρέπει να διαχειριστεί τόσες προκλήσεις και ν΄αντιμετωπίσει νέα γεγονότα που πολλές φορές της δημιουργούν άγχος. Τα παιδιά όμως καταλαβαίνουν τα συναισθήματα, και μπορεί ένα παιδί να γίνει νευρικό επειδή ζει σ ένα αγχωτικό περιβάλλον. Αν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας και φωνάζετε ή χτυπάτε τα παιδιά ή επίσης κάνετε το ακριβώς αντίθετο, όπως να είστε αδιάφορη ή να μην παίρνετε μέρος σ΄ότι κι αν συμβεί, πρέπει πραγματικά να χαλαρώσετε, να βρείτε τρόπους να νιώσετε πρώτα εσείς καλά, να διαβάσετε, να γράψετε για τα συναισθήματά σας και ίσως γιατί όχι ν΄απευθυνθείτε σ΄έναν ειδικό για να βγάλετε από μέσα σας όλα όσα σας ταλαιπωρούν.

4. Έχετε ακανόνιστο κύκλο
Το άγχος επηρεάζει έναν αδένα στον υποθάλαμο του εγκεφάλου, που είναι υπεύθυνο για τις ορμόνες που απελευθερώνονται στα ωάρια μιας γυναίκας. Έτσι εξηγείται γιατί πολλές φορές γυναίκες που προσπαθούν να κάνουν παιδί, δεν τα καταφέρνουν αφού έχουν φοβερό άγχος κι όταν αποφασίζουν πως τελικά θα το αφήσουν για την ώρα, μένουν αμέσως έγκυες.

5. Πονάτε στο στομάχι και έχετε εντερικά προβλήματα
Το ξέρατε ότι η κοιλιά και ο εγκέφαλος συνδέονται πάρα πολύ στενά; Θα σας πούμε ένα ωραίο παράδειγμα. Όταν πηγαίνατε να συναντήσετε τον αγαπημένο σας στο πρώτο ραντεβού, δε νιώθατε πεταλούδες να πετούν στην κοιλιά σας; Αυτό είναι! Αλλά πρόκειται για το καλό σενάριο. Το άσχημο είναι ότι το άγχος επηρεάζει πολύ τη φυσιολογία του εντέρου. Μάλιστα σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, που έκανε μια μελέτη, κατέληξε πως μπορεί όλες οι γαστρεντερικές διαταραχές να μην σχετίζονταν με το άγχος, αλλά όλοι οι ασθενείς που δοκίμασαν ψυχολογική θεραπεία αντί θεραπείας με τον συμβατικό τρόπο (φαρμακευτική αγωγή κλπ) έπαψαν να υποφέρουν.

Τι να κάνετε:
1.Να μάθετε τρόπους χαλάρωσης αλλά και ν΄αναπνέετε σωστά. Η γιόγκα είναι μια πολύ καλή αρχή.
2.Να πίνετε μαύρο τσάι.
3.Να κοιμάστε καλά, τουλάχιστον 8 ώρες κάθε βράδυ κι όσο μπορείτε νωρίτερα.
4.Να τρώτε τροφές πλούσιες σε Ω3 ή να παίρνετε συμπληρώματα.
5.Ν΄αλλάξετε τον τρόπο που ζείτε σκεπτόμενοι μόνο το πώς εσείς θα νιώθετε καλά.

Πηγή : gr.news.yahoo.com


Τα επτά «γιατί» των φορτηγατζήδων για την τραγωδία στην Εγνατία


Επτά «γιατί» για τα οποία αναζητούν απαντήσεις απευθύνουν στα συναρμόδια υπουργεία της εμπορευματικής μεταφοράς, την Τροχαία και την Εγνατία οδό οι οδηγοί φορτηγών με επιστολή του Συνδικάτου Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών σχετικά με την πολύνεκρη τραγωδία στην Εγνατία Οδό το πρωί της Κυριακής.
- Γιατί κυκλοφορούν Φορτηγά Δημοσίας Χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) στις εθνικές οδούς τα σαββατοκύριακα, ενώ σε όλη την Ευρώπη, εκτός από συγκεκριμένες κατηγορίες, απαγορεύεται;
- Γιατί δεν υπάρχουν μικτά κλιμάκια για τον έλεγχο προβληματικών φορτηγών (κινητές πλάστιγγες για υπέρβαρο φορτίο, ΚΤΕΟ κ.λπ.);
- Για το συγκεκριμένο ατύχημα γιατί δεν υπήρχε σήμανση εκ μέρους της Εγνατίας Οδού με βανάκια που φέρουν προειδοποιητικά φώτα και με κορίνες;
- Γιατί δεν βρισκόταν η Τροχαία στο σημείο;
- Ο εργολάβος του έργου ποια μέτρα είχε πάρει για την εκτέλεση του έργου;
- Γιατί η Εγνατία Οδός, η Τροχαία και ο εργολάβος δεν έκαναν εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον παράπλευρο δρόμο εφ’ όσον γνώριζαν ότι θα είχαν ολική διακοπή κυκλοφορίας για την επισκευή αυτού;
- Γιατί η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) δεν ήταν ελεύθερη από τα ΙΧ αυτοκίνητα, ώστε να υπάρχει διέξοδος διαφυγής για το φορτηγό με το πρόβλημα της υπερθέρμανσης των φρένων;
Το Συνδικάτο κατηγορεί, επίσης, τα συναρμόδια υπουργεία ως «ηθικούς αυτουργούς, όχι μόνο αυτού του συμβάντος αλλά και των προγενέστερων δυστυχημάτων (Τέμπη, Μαλιακός, Αλιάκμονας), διότι όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «με τη δική σας αδιαφορία συνεχίζει να ρέει το αίμα στον Μολώχ της ασφάλτου».
Υπερασπίζονται, τέλος, τον Ρουμάνο συνάδελφό τους αφήνοντας υποννοούμενα για τη στάση των αρχών σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «από τη στιγμή που ο οδηγός της νταλίκας δεν ήταν Έλληνας δεν χρειάζεται να εξετάσουμε κάτι άλλο για τις συνθήκες της τραγωδίας. "Αυτός ευθύνεται για όλα"».

Πηγή : protothema.gr


Σοκ: Αστυνομικός βίασε 15χρονη μέσα σε περιπολικό


Ένας πρώην αστυνομικός από την Οκλαχόμα των ΗΠΑ αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για το βιασμό μιας ανήλικης.

Όπως αναφέρει η Huffington Post, ο Trever Blackwell, πρώην αστυνομικός στην περιοχή Wewoka, ήταν υπεύθυνος το 2011 για το πρόγραμμα ενημέρωσης των νέων γύρω από την αστυνομία.
Σύμφωνα με μια κοπέλα, που την εποχή του περιστατικού ήταν 15 ετών, ο 27χρονος τότε αστυνομικός την βίασε στο πίσω κάθισμα του περιπολικού, με το οποίο έκαναν βόλτα στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος.
Το θύμα κατήγγειλε ότι ο παντρεμένος αστυνομικός την αποπλάνησε και διατηρούσε επαφή μαζί της, στέλνοντάς της μηνύματα στα οποία της έλεγε ότι την αγαπούσε και ότι ήθελε να την παντρευτεί.
Όπως αναφέρει ο τοπικός Τύπος, το παράνομο ζευγάρι ήλθε σε σεξουαλική επαφή τουλάχιστον τέσσερις φορές μέχρι το 2012, την ώρα μάλιστα που ο αστυνομικός ήταν σε υπηρεσία.
Ο Blackwell συνελήφθη και αντιμετωπίζει πλέον ποινή φυλάκισης για τις σοβαρές κατηγορίες.

Πηγή : newsbomb.gr


Μαγείρεψε και έφαγε την καλλονή φίλη του και μετά αυτοκτόνησε!



Σοκ προκαλεί άλλη μια υπόθεση κανιβαλισμού, αυτή την φορά στην Αυστραλία όπου ένας 28χρονος μάγειρας σκότωσε την φίλη του, μαγείρεψε μέλη της, πιθανότατα τα έφαγε και στην συνέχεια αυτοκτόνησε.Η αυστραλιανή αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι διεξάγει έρευνα μετά τον εντοπισμό ανθρώπινων υπολειμμάτων σε διαμέρισμα, αλλά αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι βρήκε ανθρώπινα μέλη να σιγοβράζουν στη φωτιά.
Μετά τις διαμαρτυρίες γειτόνων για την έντονη οσμή, οι ερευνητές της αστυνομίας μετέβησαν το Σάββατο σε διαμέρισμα σε αριστοκρατική γειτονιά του Μπρισμπέιν. Αυτό που ανακάλυψαν προκάλεσε τη διενέργεια έρευνας για "δολοφονία και στη συνέχεια για αυτοκτονία", δήλωσε στον Τύπο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τομ Αρμιτ.


Η αστυνομία περιορίστηκε να επιβεβαιώσει ότι ανθρώπινα υπολείμματα βρέθηκαν στο διαμέρισμα και ότι το άψυχο σώμα ενός άνδρα βρέθηκε σε διπλανό δρόμο.
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Courier-Mail, ο 28χρονος Μάρκους Πήτερ Βόλκε, εργαζόταν ως μάγειρας σε κρουαζιερόπλοια.
Είχε μετακομίσει πρόσφατα στο διαμέρισμα αυτό μαζί με την ινδονήσια φίλη του. Το δημοσίευμα προσθέτει ότι οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι κομμάτια του πτώματος της φίλης, τα οποία μαγειρεύονταν μέσα σε κατσαρόλα και ότι ο άνδρας αυτοκτόνησε κόβοντας το λαιμό του.

Πηγη ΦΩΤΟ:  Courier-Mail, gr.news.yahoo.com


2.200 εργαζόμενοι αποχώρησαν οικειοθελώς από την Alpha Bank


Την ολοκλήρωση του προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης προσωπικού, εντός του πλαισίου προγραμματισμού της και με τη συμμετοχή περί των 2.200 εργαζομένων, ανακοίνωσε σήμερα η Alpha Bank.Όπως επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη, η αποχώρηση προσωπικού, μέσω της εθελουσίας εξόδου, αποτέλεσε το βασικό εργαλείο μείωσης προσωπικού, που πρόεκυψε από την αναδιάρθρωσή του εγχώριου τραπεζικού συστήματος μετά τη διαμόρφωση του νέου τραπεζικού χάρτη της χώρας, λόγω των συνεπειών της κρίσης.
Υπενθυμίζεται ότι, ο αριθμός εργαζομένων των πιστωτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν στην χώρα, από 66.000 περίπου το 2008 όταν ξεκινούσε η κρίση μειώθηκε στις 51.000 περίπου στα τέλη του 2013 με τους περισσότερους να έχουν αποχωρήσει με προγράμματα εθελουσίας εξόδου και τις συνταξιοδοτήσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsit


Για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ συζήτησαν Σαμαράς-Αναστασιάδης


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και συζήτησαν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανακοίνωσε ότι στο επίκεντρο της συνομιλίας των δύο ηγετών βρέθηκαν οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι συνομίλησαν υπό το φως των εξελίξεων στην περιοχή και τις σχετικές ανακοινώσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο πρωθυπουργός Σαμαράς συζήτησαν σε σχέση με τα περαιτέρω διαβήματα και μέτρα, με συντονισμό κινήσεων από τις δύο κυβερνήσεις» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, η Τουρκία εξέδωσε οδηγία προς ναυτιλομένους (NAVTEX), με την οποία δεσμεύει κάποιες περιοχές εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας και με τη σειρά της, η Λευκωσία προειδοποίησε για σοβαρές επιπτώσεις στη διαδικασία των συνομιλιών για το Κυπριακό, εάν οι τουρκικές προκλήσεις συνεχιστούν στην κυπριακή ΑΟΖ και υπάρξει παρενόχληση των εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε αυτήν.

Πηγή : ethnos.gr


Τάζει αυξήσεις στους πολίτες της Ελλάδας αλλά δεν μπορεί να πληρώσει τους δικού του : Απεργία στον ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ για την μη καταβολή δεδουλευμένων



  Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ  Πηγή: www.lifo.gr

Χτες ή προχτές το ΠΑΜΕ έκανε ογκώδεις συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις -ο Δημήτρης Κουτσούμπας ήταν επικεφαλής στην πορεία της Αθήνας- με μερικές πολύ εύκολες και άμεσα πραγματοποιήσιμες απαιτήσεις (1.400 ευρώ βασικός μισθός, 56 ευρώ μεροκάματο, 1.120 ευρώ σύνταξη και επίδομα ανεργίας κλπ κλπ).  
Θυμόμαστε βέβαια πως το ΚΚΕ που υπόσχεται 1.400 βασικό μισθό για όλους δεν πλήρωνε τους εργαζόμενους στον 902, πώς αυτοί αντιδρούσαν, πώς το κόμμα τους θεωρούσε προδότες κλπ. Ο 902 έκλεισε φυσικά και πωλήθηκε για να γίνει το -όχι και τόσο κομμουνιστικό- κανάλι Ε!
 Όλα αυτά μου θύμισε η πρόσφατη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας για τον ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ:
Μετά την άρνηση της διοίκησης του ραδιοσταθμού «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» να παραστεί στο δημόσιο διάλογο στον ΟΜΕΔ το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης για αυτή τη Δευτέρα 06/10/2014 από τις 05:00 π.μ. έως τις 05:00 π.μ. της Τετάρτης 08/10/2014 με αίτημα: την εξόφληση των δεδουλευμένων των μηνών Αυγούστου 2014 και Σεπτεμβρίου 2014 στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού.
Καλούμε την Διοίκηση του ραδιοσταθμού «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» να προχωρήσει στην άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων.   ====     Με δόσεις ρεαλισμού αλλά και κάποια εύλογη θυμηδία, πολλοί θέτουν ένα απλό ερώτημα: Πώς γίνεται την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να διαπραγματευτεί και να πείσει τους πάντες για τη διαγραφή του ελληνικού χρέους, αποτυγχάνει να συνεννοηθεί με τους εργαζομένους του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» τον οποίο ελέγχει;   Εύλογη είναι και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω των αντιλαϊκών μέτρων και πως αν αυτοί ήταν κυβέρνηση και τα έκαναν όλα αλλιώς τότε θα είχαν λεφτά να πληρώσουν τους εργαζόμενούς τους.  
Κατανοώ την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ. Όντως, θα ήταν πολύ πιο ειρωνικό και ανακόλουθο να είχε απλήρωτους τους εργαζόμενούς του ένα κυβερνητικό κόμμα (που ισχυρίζεται ότι ακολουθεί τη σωστή οικονομική πολιτική) παρά ένα κόμμα της αντιπολίτευσης που υποφέρει απ' την πολιτική της κυβέρνησης.  
Μπορεί λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει λεφτά να τους δώσει, και να μην φταίει απόλυτα ο ίδιος γι' αυτό, σίγουρα όμως θα έπρεπε να είχε κάνει πιο συνετή διαχείριση με τα χρήματα που είχε - κι αν δεν του έφταναν ας προσλάμβανε λιγότερους, και ας χρησιμοποιούσε τους πόρους του αλλιώς. Όχι να φτάνει στο σημείο να μην έχει να πληρώσει και μετά να αρνείται να παραστεί και στη δημόσια συζήτηση.  
Ως κυβέρνηση άραγε θα προσλάβει τους πάντες (ή έστω δεν θα απολύσει/αξιολογήσει/ελέγξει κανέναν) και θα διαχειριστεί απερίσκεπτα τα οικονομικά του (και της χώρας) και μετά όταν δεν θα έχει να τους πληρώσει θα κρύβεται όπως μοιάζει να κάνει τώρα;   Κι επίσης: πες ότι δεν διαχειρίστηκε εντελώς σωστά τα σκανδαλωδώς λίγα -εξαιτίας της συγκυβέρνησης- χρήματα που είχε για τον ΚΟΚΚΙΝΟ.
Δεν μπορεί η διοίκηση του σταθμού αλλά και το κόμμα να συνεννοηθεί με τους εργαζομένους; Και πραγματικά, πώς θα πείσουν την άσπλαχνη αρχικαπιταλίστρια Μέρκελ να μας χαρίσει το χρέος ή να συμβιβαστεί μαζί μας, όταν δεν μπορούν να πείσουν συντρόφους της Αριστεράς και δικούς τους εργαζόμενους;
 Θεωρώ πως αυτή η απεργία, και το πώς θα την χειριστούν όλοι, θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δούμε -σε ελεγχόμενη μικρογραφία φυσικά- τι έχουμε να περιμένουμε στο μέλλον.    Και είναι ευκαιρία μεγάλη για τον ΣΥΡΙΖΑ να εξασκηθεί στις διαπραγματεύσεις και στην πίεση που, όπως είναι φυσικό, θα αντιμετωπίσει αν κυβερνήσει.
Μπορεί να εξασκηθεί, να κάνει πρόβα δηλαδή, σε μια μικρού μεγέθους δυσκολία και να τον βοηθήσει αυτό να γίνει πιο έτοιμος να κυβερνήσει αλλά και πιο αξιόπιστος.
Στο χέρι του είναι είτε να το κάνει, ή να συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα, αφήνοντας απλήρωτους και παραπονεμένους τους δικούς του ανθρώπους...  


Ξεκινούν οι αντιγριπικοί εμβολιασμοί! Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν


Όσοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου μπορούν να προστατευθούν άμεσα από τη γρίπη που μας απειλεί κυρίως τους χειμερινούς μήνες.

Τα αντιγριπικά εμβόλια είναι πλέον διαθέσιμα από τα ιδιωτικά φαρμακεία και μόνο όσοι ασφαλισμένοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου μπορούν να τα προμηθεύονται και μάλιστα δωρεάν.

Στις ομάδες υψηλού κινδύνου ανήκουν οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά αλλά και οι χρονίως πάσχοντες.

Ποια είναι τα συμπτώματα της γρίπης;

Συνήθως ξεκινούν απότομα με αδυναμία, κόπωση , ψηλό πυρετό, ρινική καταρροή, ξηρό βήχα, μυϊκούς πόνους, κεφαλαλγία, συμπτώματα που αρχίζουν 1-3 ημέρες μετά την προσβολή από τον ιό και διαρκούν 2-7 ημέρες, ο βήχας όμως μπορεί να επιμένει για αρκετό χρονικό διάστημα.

Η γρίπη διαφέρει από το κοινό κρυολόγημα, το οποίο προκαλείται από πλήθος άλλων ιών. Τα συμπτώματά του συνήθως είναι πιο ήπια και διαρκούν λιγότερο, ενώ σπάνια υπάρχουν επιπλοκές. Σε αντίθεση με τη γρίπη, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρή νόσηση και επιπλοκές που καμιά φορά μπορεί να είναι θανατηφόρες. Σε κάθε περίπτωση η συμβουλή του γιατρού είναι αναγκαία.

Υπάρχουν κάποια συμπτώματα που όταν εμφανιστούν θα πρέπει άμεσα ο ασθενής να επικοινωνήσει με τον γιατρό του:

υψηλός και πολυήμερος πυρετός, δύσπνοια, πόνος ή αίσθημα πίεσης στο στήθος, απώλεια αισθήσεων, πολλοί ή παρατεινόμενοι έμετοι.

Εάν ο ασθενής πάσχει από κάποιο χρόνιο νόσημα, καλό είναι να συμβουλευτεί γιατρό αμέσως μόλις εμφανίσει συμπτώματα γρίπης, επειδή οι πιθανότητες να παρουσιάσει επιπλοκές αυξάνονται.

Πηγή : iatropedia.gr


Νέο τροχαίο στην Εγνατία: Δίπλωσε νταλίκα που μετέφερε αυτοκίνητα


Στη σκιά του πολύνεκρου τροχαίου της Βέροιας, στις 00:30 τα ξημερώματα είχαμε ένα νέο τροχαίο με νταλίκα και στην Εγνατία Οδό στην Ήπειρο, μεταξύ του Ελευθεροχωρίου και του κόμβου Νεοχωρίου, στο ρεύμα προς Ηγουμενίτσα.
Μόνο που ευτυχώς εδώ δεν είχαμε νεκρούς ή τραυματίες παρά μόνο υλικές ζημιές, από αυτοκίνητα που...πέταγαν και προσγειώνονταν στο... οδόστρωμα!

Πιο συγκεκριμένα, νταλίκα με ξένες πινακίδες που μετέφερε αυτοκίνητα και κινούνταν με κατεύθυνση το λιμάνι της Θεσπρωτικής πρωτεύουσας, ξαφνικά και λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος "δίπλωσε" με αποτέλεσμα να... "φύγουν" τα αυτοκίνητα που μετέφερε και να διασκορπιστούν στο οδόστρωμα.


epirusgate.blogspot.gr


Βρέθηκε στην Κάρπαθο η σορός της 23χρονης που αγνοείτο απο κρουαζιερόπλοιο;



Η νεκροψία - νεκροτομή αλλά και οι ιστολογικές αναλύσεις, αναμένεται να ρίξουν φως στο μυστήριο της σορού γυναίκας, η οποία εντοπίστηκε το Σάββατο στην θαλάσσια περιοχή "Βουρνες" του χωριού Λεύκος που βρίσκεται βορειοδυτικά της Καρπάθου.

Για το τπώμα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καρπάθου, στελέχη της οποίας μετά απο αυτοψία διαπίστωσαν ότι πρόκειται για σορό γυναικός αγνώστων λοιπών στοιχείων η οποία βρισκότανε σε προχωρημένη σήψη.

Από την Λιμενική Αρχή Κω που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου στη ν.Ρόδο.

Παράλληλα ενημερώθηκε και το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου, το οποίο πραγματοποίησε τις έρευνες για την εξαφάνιση μιας 23χρονης κοπέλας μέλους του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Serenissima, σημαίας Αγ. Βικεντίου.

Μάλιστα απο το Λιμεναρχείο Αγ.Νικολάου ενημερώθηκε και η Πρεσβεία της χώρας απο την οποία κατάγεται η 23χρονη.

Η εξαφάνιση της 23χρονης είχε δηλωθεί στο Λιμεναρχείο την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου και ενώ το κρουαζιερόπλοιο έπλεε προς τον Άγιο Νικόλαο.

Τα ίχνη της κοπέλας είχαν εξαφανιστεί στη θαλάσσια διαδρομή μεταξύ Καρπάθου, Κάσου και κόλπου Μιραμπέλου.

Στις έρευνες συμμετείχαν πλωτά του Λιμενικού καθώς και ελικόπτερο Super Puma, χωρίς - έως τώρα - να βρεθούν ίχνη του μέλους του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου.

Ναπολέων Σαραντίδης


Πηγή : Flashnews.gr