Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Video ντοκουμέντο με τον Αλβανό κακοποιό



Αποκλειστικό video του mega δείχνει τον Αλβανό κακοποιό με το Καλάσνικοφ στα χέρια να φεύγει μόλις είχε τελειώσει την εγκληματική του ενέργεια. Οι θαμώνες ήταν τυχεροί μέσα στην ατυχία τους γιατί ήθελε να ξαναγεμίσει και να ρίξει και πάλι αλλά μπλόκαρε ευτυχώς το όπλο που κρατούσε.




Οπαδοί του Ολυμπιακού αντιδρούν στη δολοφονία του Σέρβου! (ΦΩΤΟ)


Συγκλονίζει η στυγερή δολοφονία του Σέρβου οπαδού του Ερυθρού Αστέρα που μαχαιρώθηκε στην καρδιά, στην Κωνσταντινούπολη. Τα social media πήραν “φωτιά”, ενώ αντέδρασαν κι οι οπαδοί του Ολυμπιακού που είναι αδελφοποιημένοι με αυτούς του Αστέρα.
Ο μεγαλύτερος σύνδεσμος του Ολυμπιακού, Porto Leone, σχολίασε τη δολοφονία στη σελίδα του στο Facebook:

"Ενας αδερφός Σέρβος σκοτώθηκε με μαχαιριές σήμερα στην Τουρκία όπου είχε πάει να δει τον Ερυθρό απέναντι στην Γαλατά. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους Delije που χασαν ενα δικο τους. Η θλίψη μας είναι μεγάλη. RIP".


Ο 25χρονος Μάρκο Ίβκοβιτς έχασε τη ζωή του έξω από το γήπεδο της Γαλατάσαραϊ, “Αμπντί Ιπεχτσί”. Σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ οι περίπου 400 Ντελιγιέ δεν μπήκαν στο γήπεδο, καθώς οι Τούρκοι διοργανωτές παραβίασαν τη συμφωνία για την παραχώρηση εισιτηρίων στον Αστέρα.

Οι Τούρκοι οπαδοί επιτέθηκαν με πέτρες και καπνογόνα στους Σέρβους και τους προκαλούσαν φωνάζοντας: ''Κόσοβο, Κόσοβο!''. Στη συμπλοκή των οπαδών έπεσε νεκρός ο Μάρκο Ίβκοβιτς.


Κι ο πρόεδρος του Αστέρα, Νεμπόισα Κόβιτς αντέδρασε βάλλοντας κατά των διοργανωτών του αγώνα:
"Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του παιδιού. Τα παιχνίδια δεν γίνονται για να σκοτώνονται άνθρωποι. Αυτή η οργάνωση του αγώνα ήταν ντροπή και η συμπεριφορά της αστυνομίας επαίσχυντη. Ήξεραν τον κίνδυνο αλλά έριξαν δακρυγόνα στους οπαδούς μας οι οποίοι στη συνέχεια δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρια από χούλιγκανς. Πρώτα τους είπαν ότι τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί, ενώ το γήπεδο είχε κενές θέσεις. Υπάρχουν φωτογραφίες που το αποδεικνύουν. Εμείς στο πρώτο ματς ήμασταν καλοί οικοδεσπότες. Και τώρα μας κατηγορούν και από πάνω”

Ο κ. Κόβιτς χαρακτήρισε “αηδιαστικές” τις δηλώσεις του Τούρκου προπονητή, Εργκίν Αταμάν που χαρακτήρισε “τρομοκράτες” τους Σέρβους: “Ηταν αηδιαστικές. Θα πρέπει να ντρέπεται!".


Πηγή : newsit.gr


ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ



Ελέγχους σε Μητροπόλεις πραγματοποιούν τις τελευταίες μέρες άνθρωποι της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του ΣΔΟΕ.
Ανάμεσα στις περιπτώσεις που εξετάζονται, είναι και αυτές της Μητρόπολης Δημητριάδος στον Βόλο αλλά και Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων (Καρδίτσας και Φαρσάλων). Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του magnesianews.gr η Μητρόπολη Δημητριάδος φέρεται να έχει εμπλοκή σε υπόθεση υπεξαίρεσης κληρονομίας ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ και η Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος για διαχείριση εσόδων.
Το ΣΔΟΕ πραγματοποιεί ελέγχους σε συνολικά δέκα Μητροπόλεις της Ελλάδας.

Πηγή : newsbomb.gr


Αμφίπολη: Βρέθηκαν παραστάσεις με ανθρώπους – Έρευνες στον λόφο για νέους τάφους – Τι αποκάλυψαν ο υπουργός Τουρισμού και η Περιστέρη


- Εντοπίστηκαν ανθρώπινες παραστάσεις στα επιστύλια, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την εύρεση κι άλλων οικοδομημάτων
- Ο τάφος αποτελεί απαράμιλλο ταφικό μνημείο, τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας
- Προέχει πλέον η γεωφυσική έρευνα και η συντήρηση των ευρημάτων
- Έλληνες επιστήμονες θα κάνουν τις έρευνες για τον σκελετό που βρέθηκε στον τάφο
Σημαντικές αποκαλύψεις για την πορεία των αρχαιολογικών ερευνών στον Τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη, κάνει αυτή την ώρα ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, παρουσία πολλών δημοσιογράφων, που έχουν κατακλύσει την αίθουσα όπου δίνεται η συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Τασούλας αποκάλυψε πως βρέθηκαν ανθρώπινες παραστάσεις στα επιστύλια και αναζητούνται κι άλλα οικοδομήματα, ενώ τόνισε ότι “η Αμφίπολη είναι άσκηση θαυμασμού και υπομονής”.

Οι ανθρώπινες αναπαραστάσεις αποκαλύφθηκαν με τις εργασίες συντήρησεις, στον τρίτο χώρο. Αυτή τη στιγμή έχει γίνει ο πρώτος καθαρισμός των επιστυλίων και θα ακολουθήσει και επεξεργασία τους με λέιζερ.

Το παράδειγμα αυτό δόθηκε από τον υπουργό Πολιτισμού, προκειμένου να τονιστεί το γεγονός ότι η όλη διαδικασία είναι αργή και απαιτεί υπομονή. "Αν βιαστείς, κινδυνεύεις να κάνεις σφάλματα που μπορεί να είναι καθοριστικά", τόνισε ο Τασούλας.
“Ο τάφος αποτελεί απαράμιλλο ταφικό μνημείο τόσο για την σημαντικότητα της ανασκαφής όσο για την δουλεία που έκανε η ανασκαφική ομάδα. Η παγκόσμια κοινή γνώμη έχει μαγευτεί από τα ευρήματα. Τα γεγονότα είναι συντριπτικά”, δήλωσε με νόημα ο κ. Τασούλας.

“Πρόκειται για ένα μοναδικό αρχαιολογικό εύρημα, το οποίο προστίθεται στο σπουδαίο μωσαϊκό των πολιτιστικών επιτευγμάτων της Ελλάδας. Η Αμφίπολη είναι η κορωνίδα των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής και όχι μόνον” δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού, από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφίπολης.

Νέες ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα

Όπως τόνισε, ολοκληρώνεται η φάση της σωστικής διαδικασίας, όπου λαμβάνουν χώρα οι εργασίες στερέωσης και συντήρησης. Αυτή είναι η φάση που τελειώνει, για την οποία θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την Άννα Παναγιωταρέα, στην Αθήνα, σε μια εβδομάδα.
Ταυτόχρονα, μπαίνουμε στη φάση της επιστημονικής διαδικασίας, με τις απαιτούμενες μελέτες ιστορικών, αρχαιολόγων, γεωλόγων και άλλων επιστημόνων, που αναμένεται να ολοκληρωθούν σε βάθος πέντε ετών! Μέρος αυτής είναι και η γεωφυσικής διασκόπησης του τύμβου.

"Τώρα προέχει η γεωφυσική έρευνα και η συντήρηση των ευρημάτων" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας.

Αναφέρθηκε επίσης, στην επισκεψιμότητα που είχε το μουσείο πριν την ανασκαφή και την εκρηκτική αύξηση επισκεπτών από τη στιγμή που είδαν το φως τα πρώτα αρχαιολογικά ευρήματα. "Οι επισκέπτες δεν ξεπερνούσαν τα δάκτυλα του ενός χεριού ενώ τώρα είναι πάνω από 1000", είπε χαρακτηριστικά.

"Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε στον τύμβο Καστά"

Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Πολιτισμού τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους πως “έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε στον τύμβο Καστά”.

Στόχος μας, σημείωσε ο κ. Τασούλας, είναι το ταφικό μνημείο να γίνει ορατό και να το θαυμάζουν όλοι, πρόσθεσε.
Όσον αφορά στις έρευνες για τον σκελετό, που εντοπίστηκε στον τάφο, ο υπουργός αποκάλυψε πως θα την αναλάβουν Έλληνες επιστήμονες.

Τον υπουργό συνοδεύουν η επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας Κατερίνα Περιστέρη, η Άννα Παναγιωταρέα, υπεύθυνη επικοινωνίας της ανασκαφής, η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θ. Λεονταρίδης. ​

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο κ. Τασούλας επισκέφθηκε τον χώρο της ανασκαφής στο λόφο Καστά.

Πηγή: amfipoli-news.com, amfipolinews.blogspot.gr


newsit.gr


Βρώμικο παιχνίδι απο την τρόικα η οποία αδιαφορεί για την πορεία της Χώρας και τις θυσίες 10εκατομμυρίων Ελλήνων



Σε καθεστώς τρομοκρατίας η Ελλάδα ακόμη μία φορά 

Αδιάλλακτοι, ασεβείς και ψυχροί για το μέλλον της Ελλάδας και των Ελλήνων εμφανίζονται για ακόμα μία φορά οι τροικανοί.

Έχουν το θράσος να παραδέχονται τα λάθη τους αλλά και να απαιτούν νομίζοντας ότι είναι θεοί και αδιαφορούν για το εάν έχουν καταστρέψει τις ζωές των Ελλήνων και τις προοπτικές μιας χώρας.
Δυστυχώς έχουν δίπλα τους και Έλληνες βουλευτές που προσπαθούν να πιέσουν να κινδυνολογήσουν και να εκβιάσουν πολιτικούς κόμματα και ένα ολόκληρο λαό να λυγίσει στις νέες παράλογες και εγκληματικές απαιτήσεις της τρόικας.

Σε ένα βρώμικο παιχνίδι εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, ύστερα και από την αναβολή της χθεσινής τηλεδιάσκεψης και το αλαλούμ που δημιουργήθηκε σχετικά με το ποιος ζήτησε να μην πραγματοποιηθεί.

Εκμεταλλεύονται οι εκβιαστές της τρόικα το Eurogroup της 8 Δεκεμβρίου και το ότι θα πρέπει η Ελλάδα να πάει έχοντας κάτι στα χέρια της και έτσι παίζουν ακόμα ένα βρώμικο παιχνίδι κατά της χώρας και του λαού της.

Τα επόμενα 24ωρα θα δούμε να υπάρξει συμφωνία για να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα, ωστόσο, τα προβλήματα είναι πολλά και μεγάλα από τον νέο εκβιασμό των ξένων συμφερόντων.

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες με Ευρωπαίου αξιωματούχους, σε πολιτικό επίπεδο κι όχι μόνο, είναι συνεχείς με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τόσο ο πρωθυπουργός έχει επαφές με στελέχη όπως ο Ζ. Κ. Γιούνκερ και η Κ. Λαγκάρντ όσο και ο Γκ. Χαρδούβελης ο οποίος τηλεφώνησε χθες τόσο στον πρόεδρο του Euroworking Group, Τ. Βίζερ, όσο και με τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος πλέον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Π. Τόμσεν.

Χθες το βράδυ πάντως, επιβεβαιώθηκε το μεγάλο χάσμα που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών. Οι πληροφορίες από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανέφεραν το βράδυ της Παρασκευής ότι αναβάλλεται η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη με αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης κάτι το οποίο διέψευσε το υπουργείο αναφέροντας ότι :  «Το Υπουργείο Οικονομικών δεν ζήτησε ποτέ αναβολή σημερινής τηλεδιάσκεψης με την τρόικα η οποία άλλωστε ουδέποτε προγραμματίστηκε και ανακοινώθηκε. Η κυβέρνηση συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Οι τηλεδιασκέψεις, άλλωστε, είναι μέρος αυτών».

Η χθεσινή συμπεριφορά της τρόικα και του ΔΝΤ δείχνει ότι η χώρα βρίσκεται ακόμα μία φορά σε καθεστώς εκβιασμών από τους ξένους πιστωτές ζητώντας παράλογα μέτρα τα οποία θα οδηγήσουν στην καταστροφή την χώρα και τους πολίτες της κάτι το οποίο γνωρίζουν και απλά αδιαφορούν αφού έχουν βρει και τα κάνουν.

Δεν πρέπει να περάσουν τα μέτρα και οι παράλογες απαιτήσεις των τροικανών και δεν πρέπει η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός να αφήνουν ανεξέλεγκτους κυβερνητικούς βουλευτές να πιέζουν με κάθε βρώμικο τρόπο προς όφελος της τρόικα.


Ερώτηση στον υπουργό παιδείας από τον Βουλευτή Ηλείας της Ν.Δ. Γιώργο Κοντογιάννη για τα φυλλάδια έξω από Γυμνάσια και Λύκεια



Πριν λίγες ημέρες έστειλε στο email του NOW ένας αγανακτισμένος γονιός πολύ σοβαρές καταγγελίες που αφορούν την προσπάθεια προσυλητισμού των μαθητών Λυκείων και Γυμνασίων στην περιοχή της Καλλιθέας από οργανώσεις με την  μέθοδο των φυλλαδίων.

Με αφορμή αυτή την καταγγελία την οποία δημοσιεύσαμε 3/11/2014  http://newsotherwise.blogspot.gr/2014/11/blog-post_47.html  ευαισθητοποιήθηκε ο Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας κύριος Γιώργος Κοντογιάννης και έκανε ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό  παιδείας και θρησκευμάτων κύριο Ανδρέα Λοβέρδο  ζητώντας απάντηση για αυτά τα φαινόμενα και τα μέτρα που θα ληφθούν στο μέλλον για την αποτροπή τέτοιων φαινομένων :


Γιώργος Κοντογιάννης
Βουλευτής Ηλείας
Νέα Δημοκρατία

Ερώτηση

Προς τον Υπουργό
Παιδείας και Θρησκευμάτων


Θέμα:  Διανομή φυλλαδίων σε σχολεία

Τεράστια ανησυχία προκαλεί στους γονείς το φαινόμενο της διανομής φυλλαδίων με κάθε λογής περιεχόμενο σε μαθητές από εξωσχολικούς παράγοντες.
Προκαλεί δε απορία πως οι παράγοντες αυτοί προσεγγίζουν με τόση ευκολία τα σχολεία και μοιράζουν υλικό που δεν ελέγχεται από κανένα με στόχο να προσηλυτίσουν τους μαθητές.
Η ερώτηση γίνεται με αφορμή το περιστατικό που κατήγγειλαν γονείς σχετικά με τη διανομή του φυλλαδίου «ΑΝΤΙΦΑ-Καλλιθέα» στους μαθητές του 5ου Λυκείου Καλλιθέας (αλλά και άλλων σχολείων της ίδιας περιοχής), το οποίο περιέχει αναφορές κατά της αστυνομίας και της δικαιοσύνης.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Ποια μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν στα σχολεία ώστε να μην είναι δυνατή η προσέγγιση των μαθητών και η χορήγηση σε αυτούς υλικού που δεν έχει σχέση με τις σχολικές τους δραστηριότητες;


           7.11.14                                                               Ο ερωτών βουλευτής 



Φυσικά με το που θα έχουμε την απάντηση που θα λάβει ο Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. κύριος Γιώργος Κοντογιάννης από τον υπουργό στο NOW θα την δημοσιεύσουμε και η ευαισθησία του κύριου Κοντογιάννη είναι παράδειγμα για την ποιότητα των βουλευτών που χρειαζόμαστε στο κοινοβούλιο.


NOW


Σεισμός για την τιμητική διάκριση στον Γερμανό καθηγητή - Τι αντιδράσεις υπάρχουν



“Σεισμό” έχει προκαλέσει στην Κρήτη η αναγόρευση του Γερμανού ιστορικού Χάϊντς Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Πρώτος αντέδρασε ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Μανούσος Παραγιουδάκης ο οποίος με επιστολή του προειδοποιούσε για τις αντιδράσεις. Δεν έμεινε μόνος του.

Είναι προσβολή και πρόκληση στις θυσίες ενός λαού με τόσα θύματα, είπε στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο Στέλιος Περράκης καθηγητής διεθνών και ευρωπαϊκών θεσμών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από το 1994 και διευθυντής μεταπτυχιακών σπουδών του ιδίου τμήματος, αναφερόμενος στην απόφαση του Πανεπιστημίου Κρήτης για την τιμητική διάκριση στο Γερμανό καθηγητή, έναν από τους πλέον αξιόλογους σύγχρονους Γερμανούς ιστορικούς, τον Χάιντς Ρίχτερ, ο οποίος μας έστησε στον τοίχο για τη Μάχη της Κρήτης.

Ο ίδιος κάλεσε το πανεπιστήμιο έστω και την ύστατη στιγμή να επανεξετάσει την απόφαση του .

Υπενθυμίζεται πως στο βιβλίο του Γερμανός καθηγητής υιοθετεί την άποψη ότι οι άτακτοι Κρήτες που έλαβαν τα όπλα κατά των μονάδων εισβολής (αλεξιπτωτιστές, Ορεινοί Κυνηγοί) μεταχειρίστηκαν «βάναυσες» και «βάρβαρες» πρακτικές σε βάρος Γερμανών τραυματιών, αιχμαλώτων ή και νεκρών «παραβιάζοντας το Δίκαιο του Πολέμου».



Για το ίδιο θέμα έστειλε επιστολή το ΔΣ της Ακαδημίας Στρατηγικών Αναλύσεων:


ΠΡΟΣ: Καθηγητή κ. Ευριπίδη Στεφάνου Πρύτανη Πανεπιστημίου Κρήτης
Μέλη Συγκλήτου πανεπιστημίου Κρήτης
ΚΟΙΝ. Αναπλ. Καθηγήτρια κ. Ήβη - Αγγελική Μαυρομούστακου
Πρόεδρο του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης
Μέλη Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης

Αξιότιμε Κύριε Πρύτανη,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο την από- φαση του Πανεπιστημίου Κρήτης να ανακηρύξει επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Πο- λιτικής Επιστήμης, τον Γερμανό ιστορικό συγγραφέα Heinz Richter, απόφαση που ήδη υλοποιήθηκε.
Η έκπληξη οφείλεται στο γεγονός ότι ο εν λόγω συγγραφέας, στο βιβλίο του “Operation Merkur: Die Eroberung der Insel Kreta im Mai 1941” προβαίνει σε χαρακτη- ρισμούς και εκτιμήσεις σχετικά με την Μάχη της Κρήτης οι οποίες προσβάλλουν τόσο την διεθνώς αναγνωρισμένη ιστορική πραγματικότητα, όσο και το εθνικό αίσθημα όχι μόνο των Κρητών αλλά κάθε Έλληνα.

Συγκεκριμένα, ο Heinz Richter:
  •Χαρακτηρίζει την εισβολή των Γερμανών αλεξιπτωτιστών στην Κρήτη ως «ιπποτική και δίκαιη» (άραγε εις αντίτιμο τίνος πράγματος κρίνεται το «δίκαιο»;). 

 
•Υποβαθμίζει τη σημασία του Κρητικού αγώνα στην έκβαση του Πολέμου στη 
Ρωσία. 


• Το χειρότερο, επιδιώκει να δικαιολογήσει τα εγκλήματα των γερμανικών δυ- 
νάμεων κατοχής στην Κρήτη τα οποία θεωρεί ότι «ήταν ένα μέσον για να απο- φευχθούν χειρότερα αντίποινα» (!!!) ενώ προ διετίας, επίσης στην Κρήτη, είχε αναφερθεί στις «βαναυσότητες των Κρητών κατά των Γερμανών» ( ! ) 
Ο επίτιμος Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μανούσος Παραγιουδάκης έχει ήδη παρέμβει με επιστολή του προς εσάς αλλά και δημοσίως, χωρίς ωστόσο (καθόσον γνωρίζουμε) να λάβει απάντηση. Διαμαρτυρίες έντονες δεχθήκατε και από το σύνολο της κρητικής κοινωνίας και όχι μόνον. Παρά ταύτα προγραμματίσατε την σχετική τελετή ανακήρυξης πλην ανεπιτυχώς, εξαιτίας της συνολικής αντίδρασης της κοινωνίας της Κρήτης. 


Τα ιστορικά δεδομένα είναι επίπονη και μακρόχρονη διαδικασία που συμβαίνει σε πολλά επίπεδα ταυτόχρονα. Η κοινωνία και οι άνθρωποι με τους οποίους συνδέεται ένα ιστορικό γεγονός, συμμετέχουν στη διαδικασία σύνθεσης της ιστορικής αλήθειας και αποτελούν το ζωντανό της υπόβαθρο. Όταν αγνοείται ο ανθρώπινος παράγοντας η όποια ιστορική άποψη, από όπου και αν εκφέρεται, δεν ανταποκρίνεται στην καταγεγραμμένη στη συλλογική συνείδηση αλήθεια αλλά εξυπηρετεί μία αληθοφανή λογική που δεν είναι ικανή από μόνη της να διαστρέψει το καταγεγραμμένο στη συλλογική συνείδηση των ανθρώπων ιστορικό γεγονός.

Βεβαίως αν αυτό γίνεται από αγαθή πρόθεση του καταγράφοντος ιστορικού ή με σκοπό διαστρέβλωσης είναι ζήτημα που εξετάζεται αλλού. Όμως η επιβράβευση του καταγράφοντας και μάλιστα από Ακαδημαϊκό φορέα μιας χώρας που υπέστη σοβαρές απώλειες σε έμψυχο και άψυχο υλικό, ως συνέπεια του γεγονότος, αφορά κάθε μέλος της ευρύτερης κοινότητας την οποία η στρέβλωση αυτή θίγει, είτε σε εθνικό είτε σε διεθνές επίπεδο.

Εν προκειμένω η πτώση ένοπλων αλεξιπτωτιστών του Γερμανικού Στρατού στην Κρήτη τον Μάιο του 1941 δεν μπορεί να καταγραφεί με οποιαδήποτε άλλο εξωραϊ- στικό των αληθινών προθέσεων του εισβολέα τρόπο, παρά μόνο ως εχθρική επίθεση εναντίον της Ελλάδος από οργανωμένες στρατιωτικά δυνάμεις του τότε Γερμανικού Στρατού, και με προφανή σκοπό την εισβολή στον εθνικό χώρο της Ελλάδος.

Η πρόθεση αυτή του εισβολέα είναι πανθομολογούμενη στα ιστορικά τεκμήρια της εποχής, συνιστώντας ωμή παραβίαση των θεμελιωδών Αρχών του Διεθνούς Δικαίου της πολιτισμένης Ανθρωπότητας. Συνεπεία της παραβίασης των Αρχών αυτών από τη Ναζιστική Γερμανία σε βάρος της Ελλάδος, ο Ελληνικός πληθυσμός πλήρωσε βαρύτατο τίμημα αίματος και απώλεσε σε εκτεταμένο βαθμό υποδομές που ήταν αναγκαίες για την επιβίωσή του, ενώ απώλεσε την εθνική του κυριαρχία.

Θα υποστηριχθεί ίσως ότι κάθε επιστήμονας είναι ελεύθερος να διατυπώνει επιστημονικές εκτιμήσεις και συμπεράσματα εφόσον αυτά προέρχονται από ανάλογη έ- ρευνα. Πράγματι έτσι είναι. Κανείς δεν υποστηρίζει ούτε την παρεμπόδιση της επιστημονικής έρευνας, ούτε – πολύ περισσότερο, φυσικά – την... απαγόρευση συγγραμμά- των!!! Εν προκειμένω όμως δεν κρίνεται το έργο του συγγραφέα, αλλά η απόφαση του Πανεπιστημίου Κρήτης να του απονεμηθεί επί τιμή ο ανώτερος πανεπιστημιακός τίτ- λος.
Είναι άλλο πράγμα το να διαβάζουμε ένα σύγγραμμα, ή ακόμη και να ακούμε τις απόψεις του ερευνητή ή και να συζητάμε μαζί του, εκθέτοντας τις απόψεις μας και άλλο πράγμα να τον τιμούμε. Το τελευταίο σημαίνει ότι αποδεχόμαστε τις απόψεις του ή ακόμα χειρότερα, ότι τον επιβραβεύουμε για την «προσφορά» του (!!!)
Αντιλαμβάνεστε προφανώς ότι η πράξη αυτή του Πανεπιστημίου Κρήτης συνιστά κατ’ ελάχιστον έλλειψη στοιχειώδους ευπρέπειας προς την κοινωνία της Κρήτης, η οποία δικαίως νοιώθει υπερηφάνεια για τους αγώνες των προγόνων της αλλά και βαθύ πόνο για τα ειδεχθή εγκλήματα που διέπραξαν στη νήσο τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Πώς μπορεί να ανεχθεί την πρόκληση και προσβολή εκ μέρους σας;

Και κάτι ακόμα. Αν η τιμή προς κάποιο πρόσωπο προέρχεται από έναν ιδιωτικό φορέα ίσως να μην έχει και μεγάλη σημασία. Όταν όμως προέρχεται από δημόσιο κρατικό φορέα και μάλιστα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, αντιλαμβάνεστε ότι η σημασία του –ακόμα και σημειολογικά- είναι τεράστια. Πώς θα βλέπατε άραγε έναν τίτλο σε γερμανικό έντυπο: «Οι Κρητικοί αποδέχονται ως δίκαια και ιπποτική την απόβαση των γερμανικών δυνάμεων το 1941», χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα ότι «το Πανεπιστήμιο Κρήτης αποδέχθηκε τις απόψεις αυτές τιμώντας τον Γερμανό ιστορικό συγγραφέα Χάϊνς Ρίχτερ»;

Εκείνο όμως που μας εξέπληξε περισσότερο ήταν η συνέχεια. Η επιμονή σας να υ- λοποιήσετε την απόφασή σας παρά τις αντιδράσεις. Το πράξατε την επομένη, κατά κά- ποιο τρόπο «εν κρυπτώ», στις υπό κατάληψη εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιούπολης Γάλλου, στο Ρέθυμνο. Ευλόγως αναρωτιέται κανείς, ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί η επιμονή σας αυτή. Πρόκειται για ενέργεια εξαιρετικά προκλητική, μετά τα όσα προη- γήθηκαν, η οποία προσβάλει το εθνικό συναίσθημα, καταρχήν των κατοίκων της νή- σου που φιλοξενεί το Πανεπιστήμιό σας, ενέργεια που το αποκόπτει από την τοπική κοινωνία!
Η σημερινή πραγματικότητα που οικοδομείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένω- σης, ανοίγει διάπλατο τον ορίζοντα υπέρβασης των γεγονότων της εποχής εκείνης που πλήγωσαν βαθιά την Ευρώπη και την Ανθρωπότητα. Σκοπός της υπέρβασης είναι η συμφιλίωση μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών εθνών. Όμως αυτή η συμφιλίωση για να είναι ουσιαστική και σταθερή, θα πρέπει να οικοδομείται επάνω στην ιστορική αλή- θεια και μόνον. Τόσο με την αναγνώριση και μνήμη όσων εγκλημάτων διαπράχθηκαν στο παρελθόν σε βάρος των εθνών και των πληθυσμών της Ανθρωπότητας, όσο και με την ειλικρινή και έμπρακτη μεταμέλεια όσων σχετίζονται με τη διάπραξη εκείνων των εγκλημάτων, και χάριν της μνήμης όσων ανθρώπων χάθηκαν εξαιτίας της διάπραξης τους, οι οποίοι ανέρχονται σε εκατομμύρια ζωές. Οι απόγονοι των θυμάτων εκείνων αποτελούν τον σημερινό ευρωπαϊκό πληθυσμό. Μεταξύ αυτού του πληθυσμού βρίσκο- νται στην πρώτη γραμμή οι Έλληνες, εν προκειμένω οι Κρήτες, οι πρόγονοι των οποίων πλήρωσαν αναλογικά το βαρύτερο ίσως κόστος.
Για τους λόγους που εκτέθηκαν παραπάνω σας καλούμε να ανακαλέσετε την απόφασή σας, κατανοώντας ότι αυτή αποτελεί πρόκληση και προσβάλλει το κοινό εθνικό αίσθημα.


Με τιμή
Για το Δ.Σ. της Ακαδημίας Στρατηγικών Αναλύσεων

Δρ Ιωάννης Παρίσης
Υποστράτηγος ε.α.
Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης Πρόεδρος Δ.Σ. της Ακαδημίας Στρατηγικών Αναλύσεων


Πηγή : onalert.gr


Στηρίζει Κώστα Καραμανλή ο Π. Μελάς


«Αν έβαζε υποψηφιότητα θα τον ψήφιζα»

Την στήριξή του στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή σε περίπτωση που ήταν υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ο βουλευτής Πειραιά των ΑΝ.ΕΛ, Παναγιώτης Μελάς.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ένα σοβαρό θέμα. Ο ελληνικό λαός βρίσκεται στην εντατική, ακόμα περισσότερο από το 2011. Γι' αυτό θα πρέπει να δούμε όλοι μαζί αν η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα είναι προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο. Αν εβαζε υποψηφιότητα ο Κώστας Καραμανλής θα τον ψήφιζα» είπε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.


Πηγή : newsbeast.gr


Σφακιανάκης: Ενα στα 10 παιδιά έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης



Στην ΓΑΔΑ και στον επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη, κατέφυγαν μόνες τους και χωρίς συνοδεία, τρεις13χρονες ζητώντας βοήθεια επειδή εμπλεξαν σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, για την

οποία επίκεινται ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με έρευνα, στην Ελλάδα ένα στα 10 παιδιά έχουν πέσει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης.

Το αποκάλυψε ο ιδιος ο Μ. Σφακιανάκης από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε μιλώντας για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο, σε μαθητές 39 Γυμνασίων και Λυκείων από την περιοχή της Μακεδονίας.  

Ο κ.Σφακιανάκης, ο οποίος βραβεύθηκε χθες από τη Unicef Ελλάδος, για τη σημαντική συμβολή του στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών στην Ελλάδα, επισήμανε το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που ανήλικα παιδιά απευθύνονται μόνα τους στις αστυνομικές Αρχές.

«Σπάσαμε ένα μεγάλο ταμπού, παλιά στη ΓΑΔΑ δεν τολμούσε να μπει κανείς, ενώ τώρα υπάρχει συνωστισμός, τα ίδια τα σχολεία διοργανώνουν ενημερωτικές εκδρομές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Προσοχή στο αυτοφακέλωμα»

Ο επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επέστησε την προσοχή στους μαθητές πως ό,τι γράφουν στο διαδίκτυο μένει για πάντα εκεί και δύναται να τους δημιουργήσει προβλήματα στην ενήλικη ζωή τους, ακόμη και μετά από πολλά χρόνια, και ανέφερε το παράδειγμα τεσσάρων ατόμων που απευθύνθηκαν στο Σώμα, καθώς αναρτήσεις που έκαναν στο παρελθόν στο διαδίκτυο και τις οποίες δε μπορούν να διαγράψουν, έχουν στιγματίσει το βιογραφικό τους και δε μπορούν βρουν εργασία.

«Μείνετε μακριά απο ραντεβού στα τυφλά»

Για την παιδική πορνογραφία που λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις ο κ.Σφακιανάκης είπε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στους εικονικούς φίλους, θυμίζοντας και την πρόσφατη υπόθεση αποπλάνησης παιδιών από το διαδικτυακό παιχνίδι «Ντύνω κούκλες».

Μίλησε ακόμη για τις παγίδες που κρύβονται στα chat rooms, περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο δρουν οι κακοποιοί και παραπλανούν το θύμα, με σκοπό να το συναντήσουν και να το κακοποιήσουν.

«Μείνετε μακριά από τα ραντεβού στα τυφλά, μ' ακούτε;», είπε με έμφαση ο κ.Σφακιανάκης.

16χρονη προσπάθησε να αυτοκτονήσει τρεις φορές. Ηταν η καλύτερη μαθήτρια στην τάξη και συμμαθητής της που την ανταγωνίζονταν την «μετέτρεψε» σε πρωταγωνίστρια ερωτικού βίντεο    

Ιστορίες που οδήγησαν σε απόπειρες αυτοκτονίας

Μια 13χρονη άλλαξε τέσσερα σχολεία και δύο πόλεις αφότου 14χρονος ανάρτησε ένα ερωτικό βίντεο με εκείνην.

Μία 16χρονη- η καλύτερη μαθήτρια στην τάξη της- αποπειράθηκε τρεις φορές να αυτοκτονήσει, καθώς φωτογραφία που η ίδια είχε αναρτήσει στο facebook, χρησιμοποιήθηκε από κάποιον για να την «μετατρέψει» σε πρωταγωνίστρια σε ερωτικό βίντεο.

Η διαλεύκανση της υπόθεσης αποκάλυψε ως υπαίτιο συμμαθητή της κοπέλας, που την ανταγωνιζόταν στις σχολικές επιδόσεις.

Εντεκάχρονος ένιωσε τον τρόμο όταν συμμαθητές του, του υπέκλεψαν τους κωδικούς στο instagram και έκαναν εξ ονόματός του υβριστικές αναρτήσεις, διαλύοντας την κοινωνική του ζωή.

«Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις υποθέσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά», ανέφερε ο κ.Σφακιανάκης, καλώντας τα παιδιά να είναι προσεκτικά ώστε να μη γίνουν τα αυριανά θύματα κυβερνοεκφοβισμού (cyber-bullying), αλλά ούτε και οι θύτες, καθώς όπως είπε, «δεν ποινικοποιούμε το χαμόγελο, αλλά η καζούρα έχει όρια όταν προκαλεί τρόμο και ταραχή στο παιδί».

Οι κακοποιοί συμβουλεύονται τα check-in στο Facebook

«Στην πρόσφατη υπόθεση απαγωγής 27χρονης κοπέλας διαπιστώσαμε ότι οι απαγωγείς παρακολουθούσαν τα “check- in” που έκανε στο Facebook», αποκάλυψε ο διευθυντής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

«Είναι αδιανόητο να γράφετε στο facebook τι κάνετε στο σπίτι σας, πόσες μέρες θα λείψετε και που θα βρίσκεστε. Οι κακοποιοί συμβουλεύονται το διαδίκτυο», προειδοποίησε ο κ.Σφακιανάκης τους μαθητές. Γνωστοποίησε, εξάλλου, ότι η Ελλάδα -σε αναλογία πληθυσμού- έχει το υψηλότερο ποσοστό χρηστών facebook στην Ευρώπη (5,5 εκατ. χρήστες).

1 στα 10 παιδιά έχουν υπάρξει θύματα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης

Από την πλευρά της η βουλευτής και υπεύθυνη του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καμπάνια κατά της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών Έλενα Ράπτη έδωσε συμβουλές στα παιδιά πώς να προστατευτούν από σεξουαλικές επιθέσεις και πού να απευθυνθούν αν υπάρξουν θύματα τέτοιων επιθέσεων.

Όπως αποκάλυψε, από την έρευνα που έγινε στην Ελλάδα, μέσω 10.000 ερωτηματολογίων, που απαντήθηκαν υπό καθεστώς ανωνυμίας, προέκυψε ότι 1 στα 10 παιδιά έχουν υπάρξει θύματα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης.


Πηγή : bloko.gr
.


Ζούμε ιστορικές στιγμές




του Θανάση Μαυρίδη

Ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου ετοιμάζεται να πάρει την ρεβάνς του απέναντι στην ιστορία, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να την τιμωρήσει για τον άδικο τρόπο που αυτή του έχει φερθεί. Ο Αντώνης Σαμαράς αρνείται να διαβάσει γερμανικές εφημερίδες κι ο Αλέξης Τσίπρας τρέμει στην προοπτική να χρεωθεί την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Είμαστε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα. Κι η κυρία Μέρκελ δεν έχει πει ακόμη την τελευταία της λέξη... 

Όποιος δεν πίστευε ότι υπήρχε πιθανότητα να επιστρέψει ο Γιώργος Παπανδρέου, έχει τώρα κάθε δικαίωμα να μην πιστεύει στα μάτια του. Ως αντίπαλο έχει τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος για έναν όχι και τόσο μεταφυσικό λόγο (εμπνεύστηκε το χαράτσι) δεν είναι και ιδιαίτερα δημοφιλής. Ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν τα ορφανά του Παπανδρεϊσμού. 

Για ποιά ορφανά, όμως, μιλάμε; Είπαμε! Ο Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφει κι απ΄ ότι φαίνεται είναι αποφασισμένος να λειτουργήσει ως οδοστρωτήρας και να πάρει στο διάβα του ποτάμια, γέφυρες και άλλα υλικά. Φθαρμένα ή όχι... 

Το αν ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να αναστήσει την κεντροαριστερά, αυτό είναι ένα άλλο στοίχημα και μένει να δούμε τι θα πουν κι οι ξενοδόχοι. Αφενός οι εναπομείνασες δυνάμεις στο ΠΑΣΟΚ και αφετέρου εκείνοι που αναζήτησαν στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός κι αν ο ΓΑΠ είναι τόσο εκδικητικός που θελήσει να γίνει μία ακόμη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Χλωμό... 

Το σπουδαίο σε αυτή την ιστορία είναι ότι έχει ανοίξει η πόρτα των πολιτικών εξελίξεων. Κι αν ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο πρώτος που μπήκε στην αίθουσα, σε λίγο αυτή θα έχει γεμίσει κι από άλλους μνηστήρες. Το έπαθλο, όπως και στην Οδύσσεια, θα είναι η Πηνελόπη, η εξουσία. Ο λαός έπειτα από πολλές περιπέτειες θα επιστρέψει κάποτε για να πάρει εκείνο που του ανήκει. Στην περίπτωση του Οδυσσέα η περιπέτεια αυτή κράτησε 10 χρόνια. Αν μείνουμε πιστοί στο γράμμα του έπους, θα χρειαστούμε άλλα πέντε χρόνια. Προλαβαίνουμε; 

Η μοίρα των μνηστήρων είναι γνωστή. Γνωστό, επίσης, είναι ότι στο τέλος θα κερδίσει ο πάνσοφος λαός. Το θέμα είναι τι θα συμβεί στο μεταξύ. Αν και η μυθολογία δεν μας βοηθάει ιδιαίτερα για να βρούμε μία αντιστοιχία στην κυρία Μέρκελ, η αλήθεια είναι ότι αυτή είναι η κεντρική ηρωίδα των σύγχρονων ιστορικών μας στιγμών. 

Ένα καλό ερώτημα για τον κ. Σαμαρά είναι αν πραγματικά πιστεύει ότι είναι τυχαία η στροφή του γερμανικού τύπου ως προς το πρόσωπό του. Οι γερμανικές εφημερίδες δεν στηρίζουν την συγκυβέρνηση. Το πως και το γιατί θα πρέπει να αναζητηθεί στην ρητορική για σκίσιμο του μνημονίου. 
Είναι σαφές ότι η Ελλάδα δεν είναι ευρωπαϊκή υπόθεση, αλλά γερμανική υπόθεση. Όπως κι ότι οι γερμανοί έχουν πάρει τις αποφάσεις τους για την Ελλάδα: Προτιμούν να χάσουν κάποια χρήματα παρά να επιτρέψουν και σε άλλους στην Ευρώπη να πιστεύουν ότι μπορούν να ακουμπήσουν το όπλο τους στο τραπέζι. 

Αν είχαμε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συμβαίνει θα είχαμε ήδη συμφωνήσει για τα επόμενα βήματά μας και με γνώμονα το συμφέρον του Έθνους. Απ΄ ότι φαίνεται κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη συμβεί. Δεν έχουμε καταλάβει ότι ο Οδυσσέας για να καθίσει και πάλι στον θρόνο του θα πρέπει να σκοτώσει πρώτα όλους τους μνηστήρες. 





Πηγή: capital.gr


Εκτός της νέας ρύθμισης ο ΕΝΦΙΑ και η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος



Την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγει η ηλεκτρονική εφαρμογή προκειμένου οι οφειλέτες του Δημοσίου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Από τη νέα διορθωμένη απόφαση, που δημοσίευσε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Κ. Σαββαΐδου, εξαιρέθηκαν οι βεβαιωμένες οφειλές που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014. Δηλαδή δεν υπάγονται στη ρύθμιση οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ και η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος.

Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν όσοι οφείλουν (βασική οφειλή) έως 1.000.000 ευρώ, ενώ την αίτηση θα πρέπει να την υποβάλουν μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2015.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΓΓΔΕ η πρώτη δόση πρέπει να καταβληθεί σε διάστημα τριών ημερών από την υποβολή της αίτησης. Ωστόσο, τα ευεργετήματα που προβλέπονται στη ρύθμιση (μείωση προσαυξήσεων) θα φανούν στη δεύτερη δόση.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την απόφαση:

1. Η αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση των διατάξεων υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέχρι τις 31/3/2015. Ελάχιστο ποσό κάθε δόσης ορίζεται στα 50 ευρώ. Το ηλεκτρονικό σύστημα σύμφωνα με πληροφορίες θα ανοίξει στις 15 Νοεμβρίου.

2. Η πρώτη δόση της ρύθμισης είναι καταβλητέα μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, οι δε επόμενες δόσεις την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών.

3. Χρέη που υπάγονται στη ρύθμιση.

- Υποχρεωτικά: υπάγεται το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλών που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών.

Μετά από επιλογή του οφειλέτη: α) βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που τελούν σε διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου αναστολή κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής,

β) βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής οφειλών, των οποίων οι όροι τηρούνται.

-  Η υποχρεωτικά υπαγόμενη στη ρύθμιση βασική οφειλή δεν μπορεί να ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

4. Η ρύθμιση χορηγείται ανά οφειλέτη. Ο οφειλέτης τυγχάνει των ευεργετημάτων της ρύθμισης μετά την καταβολή της πρώτης δόσης αυτής.

5. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση θα πρέπει να έχουν υποβληθεί οι φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων ετών.

6. Οφειλές έως και 15.000 ευρώ μπορούν να ρυθμιστούν σε 100 δόσεις, ενώ μεγαλύτερου ύψους οφειλές ρυθμίζονται σε 72 μηνιαίες δόσεις.

7. Αναδρομικά θα γίνουν οι εκπτώσεις για όσους οφειλέτες υπάγονται και παραμείνουν στη ρύθμιση της τελευταίας ευκαιρίας. Αντίθετα όσοι κάνουν αίτηση να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση οι μειώσεις των προσαυξήσεων θα γίνουν μετά την καταβολή της πρώτης δόσης.

8. Απώλεια της ρύθμισης. Εκτός ρύθμισης θα βγαίνουν, με συνέπεια την υποχρεωτική άμεση καταβολή του υπολοίπου της οφειλής στην περίπτωση που οι οφειλέτες:

α) δεν είναι φορολογικά ενήμεροι από την ημερομηνία υπαγωγής και καθ’ όλη τη διάρκεια της ρύθμισης ή

β) δεν καταβάλλουν εμπρόθεσμα μία δόση της ρύθμισης κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου της ρύθμισης ή

γ) δεν καταβάλλουν εμπρόθεσμα μέχρι δύο δόσεις ανά έτος προγράμματος ρύθμισης ή

δ) δεν καταβάλλουν εμπρόθεσμα μία δόση της ρύθμισης ανά έτος προγράμματος ρύθμισης για χρονικό διάστημα μέχρι δύο μήνες ή

ε) έχουν δηλώσει ανακριβή στοιχεία προκειμένου να τους χορηγηθεί η ρύθμιση.

9. Οφειλές έως και 15.000 ευρώ μπορούν να ρυθμιστούν σε 100 δόσεις, ενώ μεγαλύτερου ύψους οφειλές ρυθμίζονται σε 72 μηνιαίες δόσεις. Οσο αυξάνονται οι δόσεις, τόσο μειώνονται οι προσαυξήσεις που σβήνονται. Στην περίπτωση εφάπαξ αποπληρωμής του χρέους προβλέπεται η διαγραφή του συνόλου των προσαυξήσεων. Για 12 μηνιαίες δόσεις διαγράφεται το 90% των προσαυξήσεων, για 24 δόσεις ποσοστό 80%, για 36 δόσεις 70%, για 48 δόσεις 60%, για 60 δόσεις 50%, για 72 δόσεις 30%, ενώ για τις 100 δόσεις η διαγραφή των προσαυξήσεων είναι πολύ μικρότερη και περιορίζεται σε 20%.

Έντυπη Καθημερινή


Εν ψυχρώ δολοφονία άοπλου πολίτη από αστυνομικό στο Μπρούκλιν


Ακόμα ένα περιστατικό αδικαιολόγητης αιματοχυσίας προκάλεσε ένας "πρωτάρης" αστυνομικός στις ΗΠΑ, με θύμα έναν νεαρό άνδρα. Τον πυροβόλησε όταν διασταυρώθηκαν στις σκάλες πολυκατοικίες, μέσα στο σκοτάδι, μπροστά στα μάτια της συντρόφου του
Ένας 28χρονος άοπλος άνδρας πυροβολήθηκε από αστυνομικό στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, δήλωσε την Παρασκευή ο επίτροπος της αστυνομίας Μπιλ Μπράτον.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, είπε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης σε ένα σκοτεινό κλιμακοστάσιο στο συγκρότημα κατοικιών Pink Houses.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα, το θύμα, ο άτυχος αφροαμερικανός Akai Gurley, βρισκόταν μαζί με τη σύντροφό του σε ένα 8όροφο κτίριο. Αφού περίμεναν το ασανσέρ για πολύ ώρα, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τις σκάλες. Σε κάποια στιγμή διασταυρώθηκαν με 2 αστυνομικούς. Μέσα στο σκοτάδι, ο ένας σήκωσε το όπλο του και πυροβόλησε θανάσιμα τον άτυχο άνδρα στο στήθος.


"Δεν γνωρίζουμε ακόμα πολλά, ωστόσο δεν φαίνεται πως πρόκειται για ατύχημα", δήλωσε ο ντε Μπλάζιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. "Είναι μια τραγωδία", είπε. Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι το περιστατικό αυτό δεν πρέπει να συγκριθεί με δύο παρόμοιες πρόσφατες περιπτώσεις όπου αστυνομικοί σκότωσαν, σε ξεχωριστά περιστατικά, δύο Αφροαμερικανούς άνδρες.
"Κάθε περιστατικό είναι διαφορετικό… καθένα από αυτά έχει τη δική του δυναμική", δήλωσε ο ντε Μπλάζιο. "Η ουσία είναι ότι πρόκειται για μια τραγική κατάσταση".
Ο εισαγγελέας Κεν Τόμσον, δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει "άμεση, δίκαιη και ενδελεχή έρευνα".



Ο αστυνομικός, ο οποίος εργαζόταν στο σώμα για λιγότερο από ενάμισι χρόνο, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ενώ του έχουν αφαιρεθεί το όπλο και το σήμα του.
Σύμφωνα με στοιχεία του FBI και των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, περίπου 400 άνθρωποι πυροβολούνται και σκοτώνονται ετησίως στις ΗΠΑ από αστυνομικούς.



Πηγή : news247.gr


Πορτογαλία: Συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός Σόκρατες



Στη σύλληψη του σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες, στο πλαίσιο έρευνας για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά προχώρησαν χθες οι αρχές της χώρας, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία.
Εκτός από τον Σόκρατες τις τελευταίες ημέρες συνελήφθησαν ακόμη τρεις άνθρωποι, οι οποίοι παρουσιάστηκαν χθες ενώπιον του δικαστή.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας, έρευνες έχουν γίνει σε περισσότερους από 60 δικαστικούς και αστυνομικούς.
Ο Σόκρατες, 57 ετών, συνελήφθη χθες το απόγευμα μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας και αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον δικαστή, σύμφωνα με τον πορτογαλικό Τύπο.
Η έρευνα αφορά τραπεζικές συναλλαγές και μεταφορές χρημάτων αγνώστου προελεύσεως, σημείωσε η εισαγγελία, ενώ διευκρίνισε ότι καμία από τις ενέργειες αυτές δεν συνδέεται με την επιχείρηση Μόντε Μπράνκο, μια έρευνα που οδήγησε τον Ιούλιο στη σύλληψη του πρώην προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της τράπεζας Espirito Santo Ρικάρντο Σαλγάδο.
Η σύλληψη του Σόκαρτες, που διετέλεσε πρωθυπουργός της Πορτογαλίας από το 2005 ως το 2011, έγινε τη χειρότερη δυνατή στιγμή για τον δήμαρχο της Λισαβόνας Αντόνιο Κόστα, ο οποίος αναμένεται να οριστεί σήμερα γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, έπειτα από μια ψηφοφορία μελών του κατά την οποία είναι ο μοναδικός υποψήφιος.
Ο Σόκρατες υπέστη συντριπτική ήττα στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2011, τις οποίες κέρδισε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του νυν πρωθυπουργού Πέδρο Πάσος Κοέλιο. Τότε ο Σόκρατες παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος και αργότερα ξεκίνησε μια νέα καριέρα ως τηλεοπτικός σχολιαστής για το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTP.
Το όνομα του πρώην πρωθυπουργού της Πορτογαλίας έχει αναφερθεί στο παρελθόν στο πλαίσιο μιας έρευνας για διαφθορά όταν ακόμη ήταν υπουργός Περιβάλλοντος, όμως η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο το 2010.


Πηγή : protothema.gr


“Σήμερα θα πεθάνετε όλοι!” Απίστευτες σκηνές τα ξημερώματα στο Μικρολίμανο



Δεν χωράει ο νους αυτό που έγινε τα ξημερώματα στο Μικρολίμανο. Οι μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν τη φρίκη σοκάρουν. Ο δράστης με το καλάνσικοφ ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει.“Ξαφνικά είδαμε έναν άνθρωπο να κρατάει αυτόματο” είπαν τρέμοντας οι θαμώνες. Άλλοι είπαν πως φορούσε ένα λευκό πουκάμισο ή ένα λευκό μπουφάν και δεν του έδωσαν σημασία καθώς νόμισαν πως είναι υπάλληλος του καταστήματος.

Ένας από τους νεαρούς τον ρώτησε μάλιστα εάν είναι εργαζόμενος για να του δώσει παραγγελία.
Τότε ο άνδρας του απάντησε ψυχρά:

“Σήμερα θα πεθάνετε όλοι”

Πριν κανείς προλάβει να αντιδράσει ο άνδρας σήκωσε το αυτόματο και άρχισε να πυροβολεί.

Πρώτα έριξε μερικές σφαίρες.

Η τζαμαρία έσπασε

Ξαφνικά η μουσική έκλεισε και όλοι άκουσαν κάποιον άνδρα να φωνάζει πέστε όλοι στο πάτωμα



Πηγή : newsit.gr


Δύο οι τραυματίες από τους πυροβολισμούς εχθές στο ΑΠΘ




Δύο οι τραυματίες από τη χθεσινή 21/11/14 συμπλοκή που έγινε μέσα στους χώρους του ΑΠΘ.

Από τους πυροβολισμούς ο ένας τραυματίας είναι ελαφρά, ενώ ο άλλος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος».

Οι δύο άντρες εντοπίστηκαν λίγη ώρα μετά τη συμπλοκή από τους αστυνομικούς που πήγαν στο σημείο και οι δύο έφεραν ελαφριά τραύματα στα πόδια τους, ενώ οι ίδιοι είπαν στην αστυνομία πως γνωρίζουν τους δράστες που τους επιτέθηκαν.

Η αστυνομία μάλιστα φέρεται να έχει και τη φωτογραφία ενός υπόπτου και ήδη οι έρευνες για τον εντοπισμό του έχουν ξεκινήσει.

Τα θύματα είναι Αλβανοί υπήκοοι που δεν είχαν καμία δουλειά να κινούνται παράνομα και ανεξέλεγκτα στους χώρους του πανεπιστημίου και ανέφεραν ότι αυτοί που τους πυροβόλησαν φορούσαν κουκούλες, ωστόσο τους γνωρίζουν και είχαν στο παρελθόν κι άλλες διαμάχες.

Ξεκαθαρίσματα λογαριασμών και συμμορίες δρουν μέσα στους χώρους των πανεπιστημίων βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των φοιτητών και υπάρχουν ακόμα κάποιοι φοιτητές αριστερών και ακροαριστερών παρατάξεων που επιμένουν να μην υπάρχει φύλαξη στα πανεπιστήμια για να δρουν ανεξέλεγκτα κάθε είδους κακοποιοί.





Μακελειό με 11 τραυματίες σε κλαμπ στο Μικρολίμανο


Έντεκα τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά, είναι ο τραγικός απολογισμός της αιματηρής ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε στις 4.15 τα ξημερώματα σε νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο από άγνωστο άτομο με πυροβόλο όπλο, πιθανότατα "καλάνσικοφ".

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τέσσερις από τους τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και οι υπόλοιποι επτά στο νοσοκομείο Αττικόν.

Ο δράστης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έφθασε στο σημείο με κάποιο όχημα και, αφού απείλησε πελάτες και υπαλλήλους, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως σπέρνοντας τον πανικό στους θαμώνες αλλά και στους περίοικους.

Μετά την επίθεση ο ένοπλος, σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, διέφυγε με όχημα, πιθανότατα ταξί.