Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Βανδάλισαν αυτοκίνητο καθηγητή ακροαριστερές ομάδες, ανεξέλεγκτη η εγκληματικότητα στα Πανεπιστήμια



Κομουνιστικά συνθήματα στο σταθμευμένο αυτοκίνητο του αναπληρωτή καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Γεώργιου Παύλου έγραψαν άγνωστοι, ενώ του έσκασαν και τα λάστιχα.

Το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο κοντά στο σπίτι του κυρίου Παύλου στην Ξάνθη, με τους άγνωστους δράστες να γράφουν πάνω του με κόκκινο σπρέι τη λέξη «ANTIFA» και να ζωγραφίζουν ένα σφυροδρέπανο.





Ο καθηγητής είπε στην εφημερίδα Καθημερινή :

«Η καταστροφή του αυτοκινήτου μου είναι πράξη εκδίκησης εκ μέρους τρομοκρατικών και μειοψηφικών ομάδων που δρουν μέσα στο πανεπιστήμιο και οι οποίες έχουν ασκήσει βία σωματική σε φοιτητές για διάφορους λόγους. Ενδεικτικά ένας φοιτητής εδάρη ανηλεώς στα καμαρίνια της σχολής, επειδή ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τα γενέθλιά του συνέπιπταν με την επέτειο των Ιμίων και την πτώση του ελικοπτέρου. Το παιδί κατάγεται από νησί κοντά στα Ίμια. Εγώ κατήγγειλα δημόσια τους ξυλοδαρμούς, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μη μιλάμε ως πανεπιστήμιο για τα γεγονότα βίας και να μην προστατεύουμε τους φοιτητές και το πανεπιστήμιο από την κατάργηση της ελευθερίας λόγου και σκέψης. Δεν μπορούμε να συγκαλύπτουμε εγκληματικές πράξεις που καταργούν κυριολεκτικά τη δημοκρατία και το πανεπιστημιακό άσυλο. Δεν μπορούμε να βλέπουμε να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των φοιτητών που τολμούν να εκφράσουν κάποια άποψή τους».

Για το θέμα αυτό έχει διαταχθεί ΕΔΕ από τις πρυτανικές αρχές.


Διώχνει ο Βούτσης τον Λιαργκόβα από το γραφείο προυπολογισμού γιατί λέει την αλήθεια και δεν πουλάει προπαγάνδα



Διαβάζουμε στο iefimerida.gr 

Την ανησυχία του για την επιμονή επιδίωξης υψηλότερων του στόχου πρωτογενών πλεονασμάτων εκφράζει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής στην έκθεσή του για το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2018.

Ας σημειωθεί ότι η έκθεση είναι η τελευταία με επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού τον καθηγητή Παναγιώτη Λιαργκόβα, καθώς, όπως έχει γίνει γνωστό, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δεν θα ανανεώσει τη θητεία του λόγω της χρησιμοποίησης λάθος στοιχείων σε προηγούμενη έκθεσή του.

Όπως αναφέρεται στο εισαγωγικό κείμενο της Έκθεσης του Γραφείου της Βουλής για τον Προϋπολογισμό, ο συνδυασμός λιτότητας και αδικίας μειώνει τις πιθανότητες επιτυχίας ενός προγράμματος προσαρμογής.

«Προφανώς συνεπάγονται υπερβολική λιτότητα και επηρεάζουν αρνητικά την ανάπτυξη. Όμως επηρεάζουν και τα διαπραγματευτικά περιθώρια της χώρας, επιτρέπουν στην κυβέρνηση να διοχετεύσει πόρους σε στόχους που έχουν για την ίδια πολιτική προτεραιότητα και οδηγούν στη δημιουργία ταμειακών αποθεμάτων, ιδίως για τη μεταβατική περίοδο μετά τη λήξη του Μνημονίου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια του κειμένου αναφέρεται ότι η συνέχιση των πολιτικών λιτότητας δεν υποβοηθά την οικονομική δραστηριότητα και την ρευστότητα στην πραγματική οικονομία δηλαδή αποτελεί ανασχετικό παράγοντα στην επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης.

Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής κάνει λόγο για την ανάγκη να γίνει συζήτηση για την αναθεώρηση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος προς τα κάτω αλλά και την οριστική διευθέτηση του χρέους και τονίζει πως κυβέρνηση και αντιπολίτευση συμφωνούν σε αυτό και έχουν ως σύμμαχο τους το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

Αναφέρει επίσης πως η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει αν είναι σκόπιμο να υπερβαίνει τα προβλεπόμενα πρωτογενή πλεονάσματα. Όσον αφορά δε την υπέρμετρη φορολογία που έχει επιβάλει η κυβέρνηση το γραφείου προϋπολογισμού τονίζει πως οι αυξήσεις φόρων αποθαρρύνουν την εργασία και την επιχειρηματικότητα.

Όσον αφορά στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων στο κείμενο αναφέρεται ότι δεν θα είναι εύκολη ακόμα κι αν υποτεθεί ότι θα εισέλθουμε στο 2018 με τακτοποιημένες τις σχέσης μας όσον αφορά τους θεσμούς δηλαδή με την ολοκλήρωση της Τρίτης αξιολόγησης.

Για τους φορολογικούς συντελεστές η έκθεση αναφέρει ότι οι πολύ υψηλοί κυρίως στην εργασία αλλά και στο κεφάλαιο και την κατανάλωση οδηγούν σε σημαντικές στρεβλώσεις στην αγορά, δηλαδή σε μειωμένα κίνητρα για εργασία, κατανάλωση και επενδύσεις αλλά και σε αύξηση της φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής που με τη σειρά τους οδηγούν σε  ένα φαύλο κύκλο μειωμένου ρυθμού ανάπτυξης και συνεπώς εσόδων.

Διαβάστε την έκθεση ΕΔΩ



Κυριάκος Μητσοτάκης : Για άλλη μία φορά η Κυβέρνηση πανηγυρίζει την στιγμή που η Ελληνική κοινωνία υποφέρει


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  κ. Κυριάκος Μητσοτάκης  στο ξεκίνημα της ομιλίας του στο 6ο Προσυνέδριο του Κόμματος στην Αθήνα αναφερόμενος για τον Προϋπολογισμό του2018, είπε τα εξής:

«Για άλλη μία φορά η Κυβέρνηση πανηγυρίζει την στιγμή που η Ελληνική κοινωνία υποφέρει. Θέλω να σας θυμίσω κάποια βασικά στοιχεία από τον Προϋπολογισμό του 2018. Έχουμε πρόσθετα μέτρα ύψους 1,9 δις ευρώ τα οποία προστίθενται σε μέτρα ύψους 2,7 δις ευρώ που είχα ληφθεί το 2017. Αν σε αυτά αθροίσουμε τα μέτρα τα οποία  έχουν ήδη παρθεί, αλλά και εκείνα που έρχονται και τα οποία έχουν νομοθετηθεί για το 2019 και το 2020 - θυμίζω τη μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων - το συνολικό άθροισμα των μέτρων που της Κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου ξεπερνάει τα 14 δις ευρώ. Και μετά είναι περήφανοι και χαίρονται επειδή επέστρεψαν στους πιο αδύναμους κάτι παραπάνω από 700 εκ. ευρώ φέτος και 600 εκ. ευρώ πέρσι. 

Πήραν πολλά και επιστρέφουν λίγα. Φτωχοποίησαν τη μεσαία τάξη μέσα από μία κυνική επιλογή βίαιης και βάναυσης υπερφορολόγησης την οποία μάλιστα δεν την έκρυψαν καν και για την οποία δηλώνουν και υπερήφανοι. Ο κ. Τσακαλώτος είναι ικανοποιημένος με αυτή την πολιτική. Του αρέσει να βάζει φόρους στη μεσαία τάξη, διότι με αυτό τον τρόπο πιστεύει ότι βοηθάει τους πιο αδύναμους. Μόνο που τα μέτρα του 2018 που ο ίδιος Υπουργός προτείνει είναι κατεξοχήν μέτρα που πλήττουν  τους πιο αδύναμους. 

Ας δούμε τι συμπεριλαμβάνεται στον Προϋπολογισμό και ποιοι τελικά θίγονται από τα μέτρα τα οποία θα ψηφιστούν σε λίγες βδομάδες από τώρα. 140 χιλιάδες συμπολίτες μας  συνταξιούχοι θα χάσουν το ΕΚΑΣ. Λίγοι ακόμα, οι οποίοι θα το πάρουν – το παίρνουν ακόμα σήμερα – θα το χάσουν το 2019. Μειώνονται επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών. Oι νησιώτες μας, για πρώτη φορά, θα πληρώσουν αυξημένο Φ.Π.Α. Θυμίζω ότι εμείς είχαμε προστατεύσει τον μειωμένο Φ.Π.Α. στα νησιά. Η Κυβέρνηση αυτή είχε δεσμευτεί ότι θα το κρατήσει, αλλά ο καταργεί. Μειώνεται στο μισό το επίδομα θέρμανσης για τις περιοχές εκείνες που υπόκεινται σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Θα επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, όχι μόνο από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, αλλά επειδή για πρώτη φορά, θα μπει φόρος υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων,  έστω και αν αυτές είναι λίγες. Το 15% των  ιατρικών δαπανών δεν θα εκπίπτουν πια. Και αυτό είναι κάτι που αφορά  όλους και κυρίως τους ηλικιωμένους, τους ασθενέστερους συμπολίτες μας, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην υπάρχει αυτή η φορολογική έκπτωση, αλλά να αυξάνεται ταυτόχρονα και η φοροδιαφυγή. 

Και φυσικά αυξάνονται ακόμα περισσότερο, για άλλη μια φορά, οι  ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες με τον νέο τρόπο υπολογισμού τους. Όλα αυτά, φίλες και φίλοι, είναι η συνέχεια της ίδιας καταστροφικής πολιτικής η οποία ακολουθήθηκε από το 2015 και μετά.  Μια πολιτική η οποία έχει βουλιάξει την Ελλάδα στην στασιμότητα, την έχει κρατήσει καθηλωμένη στην ύφεση, έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες νέα παιδιά να φύγουν από την πατρίδα μας και έχει στερήσει το χαμόγελο και την αισιοδοξία από τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Κι όσο κι αν προσπαθεί η Κυβέρνηση να μας πείσει ότι αυτό το υπερπλεόνασμα το οποίο διανέμει είναι αποτέλεσμα της αναπτυξιακής δυναμικής της οικονομίας, οι πολίτες δεν πείθονται. Σε μια πρόσφατη μέτρηση είδα ότι 9 στους 10 πολίτες αναγνωρίζουν την πραγματικότητα, ότι δηλαδή αυτή η υπεραπόδοση των δημόσιων οικονομικών δεν οφείλεται, επειδή ξαφνικά πήρε μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης. Οφείλεται σε μια βάναυση, υπερβολική φορολόγηση πρωτίστως της μεσαίας τάξης, των συνεπών φορολογούμενων οι οποίοι έχουν κληθεί να σηκώσουν το μεγάλο βάρος αυτής τη βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής. 
Είχαν το θράσος κάποιοι κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών να μας ρωτήσουν: “Καλά εσείς τι διαφορετικό θα κάνατε από αυτό το οποίο κάνουμε εμείς;”. Τους απαντώ λοιπόν ευθέως: Καταρχάς Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα είχε ποτέ Υπουργό Οικονομικών τον κ. Βαρουφάκη του οποίου οι «διαπραγματευτικές ικανότητες» μας οδήγησαν να υπογραφεί ένα τρίτο Μνημόνιο και να μας στοιχίσει όλη αυτή η περιπέτεια 100 δις ευρώ. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα συμφωνούσε με τόσο μεγάλη άνεση σε υπερβολικά πλεονάσματα ύψους 3,5% για 5 χρόνια και πλεονάσματα άνω του 2% μέχρι το 2060 τα οποία κρατάνε δεμένα τα χέρια της οποιασδήποτε Κυβέρνησης ως προς τη δυνατότητά της να ακολουθήσει μια διαφορετική δημοσιονομική πολιτική. Μια άλλη Κυβέρνηση δεν θα χαιρόταν, δεν θα διαφήμιζε, την υπέρβαση των στόχων του πλεονάσματος. Διότι όσο περισσότερα χρήματα μαζεύει το Κράτος από αυτά τα οποία μας ζητούν οι εταίροι μας,  τόσα περισσότερα λείπουν τελικά απ’ τις δικές σας τσέπες και είναι χρήματα τα οποία λείπουν και από την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας.

Και βέβαια μια Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα έβαζε συνεχή εμπόδια σε οποιαδήποτε επένδυση πάει να γίνει στη χώρα μας. Από το Ελληνικό έως τις Σκουριές, αλλά και μικρότερες επενδύσεις - μέσα σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον το οποίο δυστυχώς παραμένει εξαιρετικά δυσχερές - για οποιονδήποτε θέλει να ασκήσει επιχειρηματική δράση στην πατρίδα μας. Εμείς το δικό μας σχέδιο για την οικονομία το παρουσιάσαμε πολύ αναλυτικά στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και το εξειδικεύουμε μέσα από τις Προσυνεδριακές διαδικασίες».    


Ιράκ: Νύφες ετών 9 με το νόμο



Την έντονη αγανάκτηση των επικριτών του έχει προκαλέσει ένα νομοσχέδιο το οποίο προτάθηκε από σιίτες βουλευτές στο Ιράκ και το οποίο προβλέπει τον γάμο κοριτσιών, ακόμη και πριν φτάσουν στην εφηβεία. Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επικριτές του, ανοίγει ο δρόμος «για τον βιασμό παιδιών». 

Στις 31 Οκτωβρίου συντηρητικοί σιίτες βουλευτές πρότειναν μια τροποποίηση του νόμου του 1959 για το προσωπικό καθεστώς που απαγόρευε τον γάμο πριν από την ηλικία των 18 ετών. 

Ο νόμος αυτός, που υιοθετήθηκε μετά την πτώση της μοναρχίας στο Ιράκ, πήρε από τα χέρια των ιερωμένων το οικογενειακό δίκαιο το οποίο ανατέθηκε στα κρατικά δικαστήρια. 

Αυτό το τμήμα του νόμου επιθυμούν να αλλάξει τώρα οι σιίτες βουλευτές. Η τροποποίηση προβλέπει «ότι ένας γάμος μπορεί να συναφθεί (…) από κάθε πρόσωπο που επιτρέπεται να παντρευτεί βάσει των αποφάσεων των νομικών του θρησκευτικού δόγματος (σιιτικού ή σουνιτικού) στο οποίο ανήκει».

Βάσει του νομοσχεδίου αυτού, όπως εξηγεί ο ανεξάρτητος βουλευτής Φάικ αλ Σέιχ, μέλος της νομοθετικής επιτροπής, «οι δικαστές θα δεσμεύονται από την απόφαση των σιιτών και σουνιτών ουλεμάδων». 

Με αυτό τον τρόπο «στη διάρκεια της Ιστορίας έχουν παντρευτεί κορίτσια από την ηλικία των εννέα ετών και οι δικαστές θα είναι αναγκασμένοι να το επιτρέψουν», πρόσθεσε. 

Για να επιτρέψουν τον γάμο κοριτσιών στην εφηβεία κάποιοι μουσουλμάνοι θεολόγοι βασίζονται στο γεγονός ότι, σύμφωνα με την παράδοση, ο προφήτης Μωάμεθ παντρεύτηκε την Αΐσα όταν εκείνη ήταν εννέα ετών. 

«Εννέα ετών», αυτή την ηλικία κράτησαν οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης που γέμισαν από μια βροχή επικρίσεων και σκίτσων που κυμαίνονταν από την ειλικρινή αγανάκτηση έως το μαύρο χιούμορ. Και στον δρόμο η οργή είναι η ίδια. 
«Είναι ένας νόμος άξιος του Ισλαμικού Κράτους που δίνει νόμιμη κάλυψη στον βιασμό παιδιών», καταγγέλλει ο Χάντι Αμπάς, στρατιωτικός εν αποστρατεία. 

«Δολοφονούμε αθώα παιδιά», εκτίμησε ο Άλι Λέφτα, ένας 40χρονος καθηγητής από τη Βασόρα.
Από την πλευρά του ο βουλευτής Άμαρ Τοάμα, επικεφαλής του σιιτικού ισλαμιστικού κόμματος Φαντίλα, που είχε την πρωτοβουλία για το νομοσχέδιο, απαντά ότι στόχος δεν είναι ο γάμος κοριτσιών. 

Το νομοσχέδιο «δεν περιλαμβάνει όριο ηλικίας και προβλέπει ότι (η μελλοντική σύζυγος) πρέπει να βρίσκεται στην εφηβεία, σε κατάσταση να μπορεί να λάβει μόνη της αποφάσεις και να έχει προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη του κηδεμόνα της και ενός δικαστή», εξήγησε ο Τοάμα. 

Ωστόσο το νομοσχέδιο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από πολλές ξένες κυβερνήσεις αλλά και από την αποστολή του ΟΗΕ στο Ιράκ (UNAMI). 

«Υπάρχει άμεση ανάγκη για νόμιμες και θεσμικές στρατηγικές προκειμένου να εξαλειφθούν οι διακρίσεις εις βάρος των γυναικών και των κοριτσιών στο Ιράκ», τονίζει η UNAMI, η οποία υπενθυμίζει ότι ο ΟΗΕ και άλλες οργανώσεις «καταγγέλλουν τακτικά» τον νόμο για το προσωπικό καθεστώς.

Σύμφωνα με το ιρακινό σύνταγμα, οι πολίτες πρέπει να δηλώνουν το δόγμα στο οποίο ανήκουν, το οποίο ορίζει και τους κανόνες του οικογενειακού δικαίου.


Πηγή : tovima.gr


Προκαλεί και πάλι την κοινωνία η Θεανώ : Όλοι έχουν φορολογηθεί αναλόγως



Ψυχρή χωρίς ίχνος ηθικής η Θεανώ Φωτίου είπε σήμερα στον ΣΚΑΙ : «Όλοι έχουν φορολογηθεί αναλόγως» είπε με θράσος.

Είχε μάλιστα το θράσος όπως κάνει κάθε φορά η κ. Φωτίου να αντικρούσει τα περί φτωχοποίησης της μεσαίας βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ και υπογράμμισε ότι το ανώτατο κοινωνικό εισόδημα είναι αυτό που αποτυπώνει η ΕΛΣΤΑΤ.

«Προσπαθούμε να επουλώσουμε τεράστιες πληγές τις οποίες κληρονομήσαμε», είπε η κ. Φωτίου χωρίς να αναφερθεί στις πληγές που έχουν ανοίξει οι ίδιοι αυτά τα τρία καταστροφικά χρόνια.

Μάλιστα απόλυτα μπερδεμένη και ζώντας στον δικό της κόσμο μίλησε για Βατερλώ του κ. Μητσοτάκη στο θέμα της δημόσιας τάξης προκαλώντας την κοινωνία για την ανομία και την εγκληματικότητα που καλπάζει : «Ο λαός λέει Κυριακή κοντή γιορτή, Δευτέρα κοντή γιορτή λοιπόν, ας περιμένουμε όπως έγινε το Βατερλώ για τη δημόσια τάξη, θα γίνει και ένα άλλο Βατερλώ του Μητσοτάκη, το τι είναι και δεν είναι καθαρό θα αποκαλυφθεί με στοιχεία τη Δευτέρα» και αυτή την πατάτα την είπε για να δικαιολογήσει το σκάνδαλο της Σαουδικής Αραβίας.


Κυριάκος Μητσοτάκης : Κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και των επεκτάσεων του από τον κ. Κοντονή.



Μιλώντας στο 6ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα της ασφάλειας

«Από εκεί και πέρα, στα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια, επιτρέψτε μου εν συντομία να επαναλάβω κάποιες από τις πάγιες θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Κατάργηση της έννοιας του πανεπιστημιακού ασύλου έτσι όπως εφαρμόζεται από αυτή την Κυβέρνηση.  Το πανεπιστημιακό άσυλο είναι ένα εργαλείο διακίνησης ιδεών. Δεν είναι  άλλοθι για να βρίσκουν καταφύγιο εντός του πανεπιστημίου διάφοροι μπαχαλάκηδες ή διακινητές ναρκωτικών οι οποίοι θέλουν να κρυφτούν πίσω από το πανεπιστημιακό άσυλο για  να μην συλληφθούν. Τέτοιες πρακτικές, φίλες και φίλοι, η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να τις ανεχθεί. 

Κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και των επεκτάσεων του από τον κ. Κοντονή. Η αποσυμφόρηση των φυλακών η οποία μπορεί σε ένα βαθμό και σε ένα μέρος να είναι επιβεβλημένη δεν μπορεί να γίνεται αλόγιστα χωρίς κανένα κριτήριο και να διαπιστώνουμε ξαφνικά ότι έχουν βγει από τις φυλακές παραπάνω από 2000 βαρυποινίτες, πολλοί εκ των οποίων επιστρέφουν στις παλιές κακές συνήθειες, σε εγκληματική δράση και ξαναβρίσκονται τελικά στη φυλακή.

Επαναφορά φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ. Αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω, φίλες και φίλοι, και θέλω να γίνει απολύτως κατανοητό σε όλες και σε όλους. Δεν γνωρίζω καμία χώρα στον κόσμο η οποία να μην έχει φυλακή υψίστης ασφαλείας. Καμία. Ελληνική ιδιαιτερότητα είναι αυτό. Υπάρχουν ορισμένοι κρατούμενοι καταδικασμένοι οι οποίοι πρέπει να φυλάσσονται σε συνθήκες αυξημένης ασφάλειας. Και εν πάση περιπτώσει αυτοί οι οποίοι αρνούνται αυτές τις φυλακές δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει σήμερα στον Κορυδαλλό;  Δεν γνωρίζουν ότι επί της ουσίας υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία και όσμωση μεταξύ κοινών ποινικών, τρομοκρατών και του εξωτερικού κόσμου με αποτέλεσμα ένα μεγάλο κομμάτι της εγκληματικής δράσης η οποία γίνεται, η οποία διεξάγεται σήμερα στην Ελλάδα να έχει ως κέντρο τις φυλακές; Είναι δυνατόν ως μια σοβαρή, ως μια οργανωμένη, ως μια ευνομούμενη Πολιτεία να αποδεχόμαστε αυτή την κατάσταση;  Ναι, λοιπόν, η χώρα χρειάζεται τουλάχιστον μια φυλακή υψίστης ασφαλείας και θα φτιαχτεί το συντομότερο δυνατόν από την επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Και βέβαια - και εδώ επιτρέψτε μου και την μικρή συγκινησιακή φόρτιση - επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος για άδειες κρατούμενων βαρυποινιτών-τρομοκρατών.  Η ελληνική κοινωνία - όχι μόνο η Ντόρα και εγώ - ολόκληρη η ελληνική κοινωνία σοκαρίστηκε από την εικόνα του Κουφοντίνα να βγαίνει χαμογελαστός από τις φυλακές, υποδεχόμενος από μια μικρή κλίκα χειροκροτητών, που εξακολουθούν να τον αναγνωρίζουν ως κοινωνικό αγωνιστή και όχι ως ένα στυγνό δολοφόνο. Θα επανέλθουμε λοιπόν στο προηγούμενο καθεστώς, το οποίο θέτει πολύ πιο αυστηρό πλαίσιο για το ποιος μπορεί να βγει και πότε μπορεί να βγει από τις φυλακές. Δεν είμαστε αντίθετοι - θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό - επί της αρχής στο καθεστώς των αδειών. Αλλά ένας άνθρωπος ο οποίος έχει εν ψυχρώ δολοφονήσει 11 συμπολίτες μας, ο οποίος δεν έχει επιδείξει καμία έμπρακτη μεταμέλεια και ο οποίος εξακολουθεί και σήμερα μέσα από το λόγο του μέσα από τις φυλακές να είναι ο ντε φάκτο ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς Ελλήνων τρομοκρατών δεν μπορεί να βγει από τη φυλακή».


Ο Βούτσης μπλόκαρε τα έγγραφα για τις αποκαλύψεις για την Σαουδική Αραβία



Στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Μιχάλη Καλογήρου, διαβίβασε τα έγγραφα που αφορούν στην προβληματική υπόθεση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, με το σκεπτικό ότι είναι διαβαθμισμένα ως απόρρητα και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το Κοινοβούλιο.

Η επιστολή του κ. Βούτση προς τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, η οποία αποκαλύπτει το σκεπτικό του προέδρου της Βουλής, έχει ως εξής:

Προς Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης

Κύριε Γενικέ,

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη διάρκεια συζήτησης για την Κύρωση του Απολογισμού του Κράτους, οικονομικού έτους 2015 και την Κύρωση του Ισολογισμού του Κράτους, οικονομικού έτους 2015, και, ενώ στην έδρα βρισκόταν ο Δ’ Αντιπρόεδρος κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε απόρρητα, κατά δήλωσή του, έγγραφα. Τα ανωτέρω έγγραφα τοποθετήθηκαν από τον προεδρεύοντα σε φάκελο, σφραγίστηκαν και παραδόθηκαν προς φύλαξη στη Γενική Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Έργου.

Ο φάκελος ανοίχθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων και αφού διαπιστώθηκε από εμέ, ενώπιον των μελών της Διάσκεψης, ο απόρρητος χαρακτήρας των εγγράφων, καθώς επρόκειτο για πρακτικά αποφάσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥ.Σ.Ε.Α.) τα ανωτέρω έγγραφα σφραγίστηκαν εκ νέου σε φάκελο.

Επειδή, σύμφωνα με την παρ. 11 του άρθρου 16 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα (π.δ. 63/2005, Α΄ 98) «Τα πρακτικά των συνεδριάσεων των συλλογικών κυβερνητικών οργάνων είναι απόρρητα», η δε «διαφύλαξη του απορρήτου των πρακτικών αποτελεί υπηρεσιακή υποχρέωση του γραμματέα του οικείου συλλογικού οργάνου», κατά δε την παρ. 6 του άρθρου 18 του ίδιου Κώδικα: «Καθήκοντα γραμματέα του ΚΥ.Σ.Ε.Α. ασκεί ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης (…)» και επειδή τα ανωτέρω έγγραφα κατατέθηκαν στη Βουλή χωρίς τήρηση των διαδικασιών του Κανονισμού της Βουλής, σας παραδίδω τον σχετικό φάκελο.

Οι χειρισμοί των επιτελείων του Μεγάρου Μαξίμου και της Βουλής παραπέμπουν σε τακτικές αντιπερισπασμού, καθώς τις τελευταίες ώρες παρατηρείται μια αγωνιώδης προσπάθεια να αναδειχθεί ως μείζον το ζήτημα της διαχείρισης των απόρρητων εγγράφων -και της αυστηρής τιμωρίας όσων τα δημοσιεύσουν- που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων, τόσο ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, όσο και οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας, επιχείρησαν να αναδείξουν ως μείζον ζήτημα την διαχείριση των απόρρητων εγγράφων που κατέθεσε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος και να εκπέμψουν και οι ίδιοι το αυστηρό μήνυμα της φυλάκισης προς όσους αποκαλύψουν το περιεχόμενό τους.

Υπενθυμίζεται ότι η Διάσκεψη συνεδρίασε εκτάκτως, για να συζητηθεί το αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για αναβολή της αυριανής συζήτησης της ερώτησης της ΝΔ για τον Πάνο Καμμένο. Ωστόσο, ο κ. Βούτσης έθεσε και το θέμα των απόρρητων εγγράφων Λοβέρδου.

Ο ίδιος, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αμέσως μετά την συνεδρίαση της Διάσκεψης, είπε: «Σύμφωνα με πρότασή μου, που έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία, η αυριανή συζήτηση της επερώτησης θα γίνει την Δευτέρα το απόγευμα, με την παρουσία και του πρωθυπουργού, όπως ο Κανονισμός προβλέπει και δίνει το δικαίωμα παρέμβασης στους αρχηγούς κομμάτων».

Να σημειωθεί ότι υπέρ της πρότασης Βούτση ψήφισαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ (σ.σ. εκτός από τον κ. Θ. Παπαχριστόπουλο, που δήλωσε «παρών») και ο κ. Σπύρος Λυκούδης από το Ποτάμι, τονίζοντας ωστόσο ότι η ψήφος του αφορά κυρίως στην πρόταση του προέδρου για την διαχείριση των απόρρητων εγγράφων και πως θα καταψήφιζε, αν η συζήτηση αφορούσε μόνο το ζήτημα της αναβολής.

Ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι η πρότασή του στηρίχθηκε σε δύο άξονες: το αίτημα του πρωθυπουργού και το ζήτημα των εγγράφων.

«Το πρώτο είναι η διάθεση και η ευαισθησία του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος με επιστολή που μου έστειλε επικαλείται λόγους που αφορούν την μεθοδευμένη προσπάθεια να εμφανιστεί ως κρυπτόμενος και μη αλληλέγγυος στον υπουργό Άμυνας. Μέσω της επιστολής του θέλει να διευκρινίσει ότι δεν θέλει να υπάρχει καμία σκιά και ζητά αναβολή» είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: «Το δεύτερο είναι ότι υπήρχε μία προδιάθεση από ορισμένες πλευρές η σημερινή και η αυριανή ημέρα να σκιαστούν με ένα πέπλο μη σύννομων συζητήσεων για απόρρητα έγγραφα. Εξεπλάγην χθες, όταν, ενώ υπήρχε συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη, έγινε η κατάθεση απορρήτων εγγράφων. Ο κ. Κακλαμάνης τα έβαλε σε φάκελο και ύστερα από επικοινωνία με εμένα μπήκαν σε φυλασσόμενο χώρο της Βουλής. Δεν τα αγγίξαμε, δεν τα είδε κανείς. Στη Διάσκεψη είδαμε τα έγγραφα, τους τίτλους τους και την σαφή ένδειξη ότι είναι απόρρητα. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν -πόσω μάλλον οι καθηγητές συνταγματικού δικαίου- ότι χρειάζονται 30 χρόνια για τον αποχαρακτηρισμό εγγράφων κυβερνητικών οργάνων όπως του υπουργικού συμβουλίου ή του ΚΥΣΕΑ. Τα έγγραφα που έχουν σχέση με την άμυνα θέλουν απόφαση υπουργικού συμβουλίου. Επ’ αυτού δεν ηγέρθησαν αντιρρήσεις από καμία πλευρά. Η Βουλή ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει προβεί σε συζήτηση για αποχαρακτηρισμό και μοίρασμα τέτοιων απορρήτων εγγράφων. Έγινε μόνο μία φορά για μία λίστα καταθετών στο εξωτερικό σε μία συγκεκριμένη αίθουσα. Δυστυχώς, από το πρωί τουλάχιστον δύο κορυφαία στελέχη του Κοινοβουλίου, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ζήτησαν απόλυτη πρόσβαση και διάχυση των εγγράφων. Δεν υπήρχε λοιπόν από όλους η διάθεση αυτά τα έγγραφα να μην αποτελέσουν αντικείμενο της αυριανής συζήτησης. Φοβάμαι ότι, αν υπάρξει σήμερα διαρροή είτε σε ιστοσελίδες είτε σε εφημερίδες, θα είναι διπλό κακό, διότι δείχνει ότι υπήρχε σχεδιασμός να χρησιμοποιηθεί η Βουλή. Αυτό το θωρακίσαμε και οτιδήποτε συμβεί δεν θα αφορά τη Βουλή. Εμείς επιχειρησιακά χθες και θεσμικά σήμερα πετύχαμε να θωρακίσουμε τη Βουλή».

Ο κ. Βούτσης, δε, είπε ότι θα υπάρξει απόφαση της Δικαιοσύνης «σε ανώτατο βαθμό για να διαπιστώσει ποιος ευθύνεται για την διαρροή των εγγράφων».

Νωρίτερα, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, χαρακτήρισε «αδιανόητο» το αίτημα του πρωθυπουργού για αναβολή της συζήτησης και εξήγησε «είχε προηγηθεί σαφής συνεννόηση. Ήταν γνωστό το πρόγραμμα του πρωθυπουργού και της Βουλής».


Πηγή : eleftherostypos.gr


Δυστυχώς στην κυβέρνηση δεν γνωρίζουν από απλά μαθήματα οικονομίας



Ακόμη και στο πρώτο έτους οποιουδήποτε οικονομικού Πανεπιστημίου, οι καθηγητές διδάσκουν στους φοιτητές τους, ότι η συνεχής αύξηση της φορολογίας, συνήθως φέρνει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή μείωση των εσόδων.

Στα χρόνια των μνημονίων οι περισσότερες κυβερνήσεις το μίγμα πολιτικής που εφήρμοσαν στηριζόταν σε μεγάλο βαθμό σε αυτή την επιδίωξη: αύξηση των εσόδων, μέσω της αύξησης της φορολογίας. Αυτό στην αρχή απέδωσε και θεωρεί, ως έκτακτο μέτρο.

Όμως δυστυχώς κάτι που επαναλαμβάνεται στο τέλος γίνεται φάρσα.

Τι δείχνει ο προϋπολογισμός του 2018; Ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Οι φόροι αυξάνονται, οι παροχές περιορίζονται, αλλά σχεδόν καμία παρέμβαση δεν υπάρχει στον σκληρό πυρήνα του κρατικού μηχανισμού. Στον δημόσιο τομέα το μισθολογικό κόστος αυξάνει και δεν υπάρχει καμία απολύτως προσπάθεια για το αντίθετο.

Και για να μην πάμε πολύ μακριά στον παρελθόν και το τι έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ας μείνουμε στην παρούσα κυβέρνηση. Το 2016 ψηφίστηκαν μέτρα και παρεμβάσεις για την εφετινή χρονιά άνω των 2 δις ευρώ. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Τα φορολογικά μέτρα μειώθηκαν κατά σχεδόν ένα δις.

Ο φόρος στα καύσιμα αυξήθηκε, αλλά τα έσοδα μειώθηκαν.
Ο φόρος στα τσιγάρα αυξήθηκε, αλλά και τα έσοδα πάλι μειώθηκαν.
Το αφορολόγητο μειώθηκε, αλλά τα καθαρά έσοδα από την φορολογία εισοδήματος μειώθηκαν.

Πως όμως δημιουργήθηκε το πλεόνασμα ρεκόρ; Κυρίως μέσω της ασφαλιστικής «δεξαμενής». Από την μία αυξήθηκαν τα έσοδα από τις εισφορές και από την άλλη «πάγωσε» η έκδοση νέων συντάξεων, με αποτέλεσμα από πρόβλεψη για έλλειμμα περίπου ένα δις, δημιουργήθηκε ισόποσο πλεόνασμα.

Το 2017, παρατηρήθηκε μία τάση, που δυστυχώς μπορεί να συνεχιστεί και το 2018. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που πληρώνουν εισφορές με βάση το εισόδημα, προσπαθούν νε ρίξουν τα έσοδά τους, χρησιμοποιώντας τα μονοπάτια της φοροδιαφυγής, με αποτέλεσμα, αφενός οι εισφορές να μην είναι οι επιθυμητές και ταυτόχρονα να τα φορολογητέο εισόδημα να συρρικνώνεται δραματικά.

Όμως και στο κοινωνικό κράτος η μείωση της δαπάνης είναι ιδιαίτερα υψηλή, όσο περίπου είναι και το ύψος του κοινωνικού μερίσματος. Σε μία δημόσια υγεία που παραπαίει μάλλον είναι «χτύπημα κάτω από την μέση», όταν μάλιστα δεν έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες εκείνες και οι απαραίτητοι μηχανισμοί, που θα περιορίζουν την όντως υψηλή σπατάλη στην συγκεκριμένο χώρο.

Αποτελεί μάλλον έκπληξη πρώτου μεγέθους, η επιλογή της κυβέρνησης να φτιάξει πλεονάσματα ακόμη υψηλότερα από το 3,5%, που η ίδια λίγους μήνες πριν τα θεωρούσε ως «σφαγιαστικά» για την οικονομία και την κοινωνία. Προκειμένου να αντιληφθεί ο καθένας για τι νούμερο μιλάμε, θα τονίσουμε ότι χωρίς κανείς να μας το ζητήσει θα έχουμε επιπλέον 550 εκατ. πλεόνασμα.

Ο δρόμος για την επιστροφή στην κανονικότητα, δεν περνάει μόνο μέσα από την επιστροφή στις αγορές, αλλά και την έστω μερική έξοδο από το Μνημόνιο. Ο δρόμος που είναι μονόδρομος, είναι η διατηρήσιμη ανάπτυξη. Αυτή θα φέρει, και αύξηση εσόδων και νέες θέσεις εργασίας και μεγαλύτερο πλούτο και περισσότερη ευημερία. Όλα τα άλλα είναι δυστυχώς να αποτύχουν.



Πηγή : newsit.gr


19χρονη Ελληνίδα μοντέλο συνελήφθη με κοκαΐνη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ



Ένα 19χρονο μοντέλο από την Ελλάδα συνελήφθη στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, με 2,6 κιλά κοκαΐνη στις αποσκευές της, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη.

Η αξία της κοκαΐνης υπολογίζεται στα 300.000 ευρώ.

Οι Αρχές δεν έχουν δώσει ακόμη στη δημοσιότητα το όνομα του μοντέλο, οι αστυνομικοί την οδήγησαν στο τμήμα φορώντας της κουκούλα ώστε να μην αποκαλυφθεί το πρόσωπό της.



Σύμφωνα με το Τμήμα Τελωνείων και Μεταφορών η Ελληνίδα αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών και κατά τον νόμο της χώρας μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και ισόβια κάθειρξη.


Αποφάσισαν την βίαιη προσαγωγή του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ



Την βίαιη προσαγωγή του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρου Παπαδημητρίου αποφάσισε στη συνεδρίαση της την Τετάρτη, η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας. Η βίαιη προσαγωγή θα γίνει στην περίπτωση που ο ίδιος δεν παραστεί την ερχόμενη Τρίτη για να εξεταστεί ως μάρτυρας για το ΚΕΕΛΠΝΟ. 

Η απόφαση ελήφθη μετά την άρνηση επί τρεις φορές του κ. Παπαδημητρίου να προσέλθει στην επιτροπή επικαλούμενος θέματα υγείας του. Ωστόσο, η ιατρική γνωμάτευση που είχε ζητηθεί από το νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Εξεταστικής επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης, διαβεβαιώνει ότι ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου μπορεί να υποστεί τη «βάσανο της κατάθεσης». 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων μίλησαν για εμπαιγμό της Επιτροπής και ζήτησαν την άμεση παρουσία του κ. Παπαδημητρίου στην Επιτροπή. Σημειώνεται ότι τα μέλη της Επιτροπή κρίνουν ως εξαιρετικά σημαντική τη μαρτυρία Παπαδημητρίου λόγω της θέσης την οποία κατείχε στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στο μεταξύ, στη συνεδρίαση εξετάστηκε ως μάρτυρας η επί 4 χρόνια (από τον Δεκέμβριο του 2010 ως τον Απρίλιο του 2015) πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγήτρια ιατρικής Τζένη Κουρέα-Κρεμαστινού, η οποία και δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής πως «δεν θα ξαναπήγαινα πρόεδρος στο ΚΕΕΛΠΝΟ», διευκρινίζοντας ότι «παρά το γεγονός ότι το έργο του ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν καταπληκτικό η εμπειρία της τελικά ήταν τραυματική», ενώ όπως προσέθεσε για τα επόμενα 10 χρόνια καλείται να πληρώνει δικηγόρους και να ταλαιπωρείται γιατί ως καθηγήτρια-ιατρός ήταν πρόεδρος στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Επίσης επισήμανε ότι η θέση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ όσο και τα μέλη του ΔΣ ήταν άμισθοι και το μόνο που εισέπρατταν ήταν αμοιβή της τάξης των 75 ευρώ ανά συνεδρίαση. Επίσης, δήλωσε ότι τοποθετήθηκε πρόεδρος στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου και παρέμεινε και με τους μετέπειτα υπουργούς καθώς όλοι δεν δέχονταν την παραίτησή της.

Ερωτηθείσα από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα εάν γνώριζε «για τις 23 προσλήψεις επί εποχής Άδωνι Γεωργιάδη», η κ. Κρεμαστινού υποστήριξε ότι δεν γνώριζε και εξήγησε ότι στο ΚΕΕΛΠΝΟ έγιναν άτομα αορίστου χρόνου το 2005 και το 2009 και από κει και πέρα όλες οι προσλήψεις ήταν ορισμένου χρόνου.

Σε μία αποστροφή του λόγου της η κ. Κρεμαστινού υποστήριξε ότι «το ΚΕΕΛΠΝΟ διαχρονικά ήταν το μακρύ χέρι του υπουργείου Υγείας» και το εξήγησε λέγοντας ότι «το ΚΕΕΛΠΝΟ για να κάνει το έργο του είχε εξαιρεθεί από όλα ώστε να είναι ευέλικτο για να πράξει το έργο του». 

Επίσης, σημείωσε ότι τα χρόνια που ήταν πρόεδρος στο ΚΕΕΛΠΝΟ υπήρχαν παρά πολύ σοβαρά προβλήματα, με επιδημίες που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στη χώρα και γι΄αυτό το ΚΕΕΛΠΝΟ έκανε «καμπάνιες ενημέρωσης και όχι διαφημίσεις, κάτι το οποίο προβλέπεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας».
«Χρειάζεται έντονη ενημέρωση για να ταρακουνηθεί ο κόσμος», είπε η κ. Κρεμαστινού υποστηρίζοντας ότι η ίδια «θα ήθελε να έχει περισσότερα χρήματα από το υπουργείο Υγείας για περισσότερες καμπάνιες για ενημέρωση του κόσμου».

Επιπλέον, αρκετές φορές απαντώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών, η πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ δήλωσε «περήφανη» για το έργο που έγινε στο ΚΕΕΛΠΝΟ τη διάρκεια της θητείας της και υποστήριξε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει πάρα πολύ καλό δυναμικό.


ΤΑ ΝΕΑ


Κυριάκος Μητσοτάκης : «Φτωχοποιούν τη μεσαία τάξη»



Μιλώντας στο 6ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό, και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως φτωχοποιεί την μεσαία τάξη, παίρνοντας μέτρα που ξεπερνούν τα 14 δισ. ευρώ.

«Και μετά είναι υπερήφανοι και χαίρονται επειδή επέστρεψαν 700 εκατ. φέτος και 600 πέρσι. Πήραν πολλά και επιστρέφουν λίγα. Φτωχοποίησαν τη μεσαία τάξη μέσα από την υπέρμετρη φορολόγηση», είπε ο κ.Μητσοτάκης.

«Του Τσακαλώτου του αρέσει να βάζει φόρους» ανέφερε, τονίζοντας πως 140 χιλιάδες θα χάσουν το ΕΚΑΣ φέτος και άλλοι τόσοι το έχασαν πέρσι. «Μειώνονται επιδόματα, οι νησιώτες θα πληρώσουν αυξημένο ΦΠΑ, μειώνεται στο μισό το επίδομα θέρμανσης, θα επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων με τον φόρο υπεραξίας στην πώληση, οι ιατρικές δαπάνες δεν θα εκπίπτουν, αυξάνονται ασφαλιστικές εισφορές» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Και συνέχισε, λέγοντας πως «όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση να μας πείσει για ανάπτυξη οι πολίτες δεν πείθονται. Κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα είχε ποτέ υπουργό Οικονομικών τον Βαρουφάκη και να μας στοιχίσει η περιπέτεια 100 δισ. ευρώ. Δεν θα συμφωνούσε με τόση άνεση σε υπερβολικά πλεονάσματα που κρατούν δεμένα τα χέρια της οποιασδήποτε κυβέρνησης. Μια κυβέρνηση δεν θα διαφήμιζε την υπέρβαση του πλεονάσματος. Αυτά είναι χρήματα που λείπουν από την αναπτυξιακή δυναμική της ΝΔ».


Φασιστικές πρακτικές απειλών για φυλάκιση ώστε να μην αποκαλυφθεί το σκάνδαλο Καμμένου



Απειλούν με ποινές κάθειρξης βουλευτές και όποιον άλλο αποκαλύψει το σκάνδαλο Καμμένου.

Πρωτοφανή προσπάθεια συγκάλυψης από την κυβέρνηση με φασιστικές πρακτικές για να φιμώσει στόματα ώστε να μην βγει η αλήθεια. 

Με μία μεθοδευμένη προσπάθεια προσπαθούν να δώσουν τέλος στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας που λόγω των χειρισμών, πράξεων και παραλείψεων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας απειλεί τη συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού.

Εχθές ο Ανδρέας Λοβέρδος επέστη έμμεση απειλή για ποινή κάθειρξης, που θυμίζει άλλες εποχές μαύρες, επειδή έδωσε νόμιμα στη Βουλή απόρρητα έγγραφα για την πώληση αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Η πρωτοφανής ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

«Σύμφωνα με το άρθρο 146 του ποινικού κώδικα, «Όποιος με πρόθεση του και παράνομα παραδίδει ή αφήνει να περιέλθουν στην κατοχή ή τη γνώση άλλου έγγραφα, σχέδια ή άλλα πράγματα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της πολιτείας ή των συμμάχων της επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών». Παράλληλα, ο Εθνικός Κανονισμός Ασφαλείας στο άρθρο 26 προβλέπει ότι «απαγορεύεται αυστηρά η ανατύπωση ολοκλήρου ή μέρους εγγράφου ΕΤΝΑ».

Η εξωτερική πολιτική και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας υπερβαίνουν τις οποίες κομματικές διαμάχες και αντιπαραθέσεις. Δεν δύναται κατά συνέπεια η αντιπολίτευση, στο όνομα κομματικών αντιπαραθέσεων, να παραβιάζει τον ποινικό κώδικα που η ίδια ψήφισε και τον Εθνικό Κανονισμό Ασφαλείας που η ίδια υιοθέτησε τον Ιούνιο του 2004.

Με μεγάλη υπομονή και αίσθημα ευθύνης, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς έχει τηρήσει στάση σιωπής μέχρι τούδε, με γνώμονα τη διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας και των εθνικών συμφερόντων, τα οποία δυστυχώς άλλοι δίνουν βορά στην υπηρεσία μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Όμως τώρα πλέον βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καλούμε δημόσια τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμπεριφερθούν επιτέλους με υπευθυνότητα, σωφροσύνη και νηφαλιότητα».


O δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη φοβάται και λέει πως είναι άλλος ο λόγος που την σκότωσε



Ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη εμφανίζεται να φοβάται το νόμο της φυλακής και για μια ακόμη φορά προσπαθεί να δημιουργήσει σύγχυση καθώς φέρεται να δηλώνει πως θα ανατρέψει τα δεδομένα για το στυγερό έγκλημα.   

Ο 58χρονος κρατείται σε κελί προστασίας στις φυλακές Δομοκού το οποίο δεν θέλει να αφήσει γιατί εκτιμά ότι κινδυνεύει να τον σκοτώσουν οι συγκρατούμενοί του. «Όχι δεν θέλω να πάω σε πτέρυγα. Αν με βάλετε εκεί θα με σκοτώσουν!» φέρεται να είπε στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, σύμφωνα με το «Star».   

Λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του είχε προκαλέσει καθώς έλεγε πως «Έβγαλα το μαχαίρι που είχα στην κατοχή μου για να τη φοβερίσω. Όταν όμως, η παθούσα είδε το μαχαίρι θύμωσε περισσότερο, με το ένα χέρι προσπάθησε να με πιάσει από το λαιμό και με το άλλο χέρι προσπάθησε να μου πιάσει το χέρι που κρατούσα το μαχαίρι. Επακολούθησε πάλη μεταξύ μας, καθώς προσπαθούσα να ξεφύγω, ενώ εκείνη δεν με άφηνε. Το πιθανότερο είναι ότι τη χτύπησα εγώ, όταν βρισκόμουν επάνω της στην προσπάθειά μου να στηριχτώ γιατί μου κρατούσε τα χέρια. Έχασα την ισορροπία μου και ενδεχομένως τη χτύπησα στο στήθος με το μαχαίρι, πέφτοντας πάνω της. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να έπεσε εκείνη πάνω στο μαχαίρι την ώρα της πάλης».    

Σήμερα φέρεται να προσπαθεί να ανατρέψει τα δεδομένα και πάλι και ίσως προσπαθήσει στη δίκη του να αλλάξει και πάλι όσα έχει έχει πει.   «Εγώ σκότωσα την κοπέλα, αλλά όχι για το λόγο που λένε. Τη σκότωσα για άλλο λόγο που θα αποδειχθεί», υποστηρίζει ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη, λέγοντας πως θα αποκαλύψει το μυστικό στις δικαστικές αίθουσες. 


Πηγή:lifo.gr


Μητσοτάκης : Περιμένουμε την Δευτέρα τον κ. Τσίπρα να απολογηθεί και αυτός για μία σκοτεινή υπόθεση



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  κ. Κυριάκος Μητσοτάκης  στο ξεκίνημα της ομιλίας του στο 6ο Προσυνέδριο του Κόμματος στην Αθήνα αναφερόμενος για την υπόθεση Καμμένου είπε τα εξής:

«Μετά  από 17 μέρες εμφανίστηκε επιτέλους ο κ. Τσίπρας  για να καλύψει τον κυβερνητικό του εταίρο στην πολυσυζητημένη υπόθεση της πώλησης στρατιωτικού υλικού από την  Ελλάδα  στη Σαουδική Αραβία. 

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η παρουσία του κ. Τσίπρα στην Βουλή είναι καλοδεχούμενη την επόμενη Δευτέρα. Αφού αισθάνθηκε τέτοια ανάγκη να καλύψει τον κυβερνητικό του εταίρο θα τον περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να απολογηθεί και αυτός για μία σκοτεινή υπόθεση στην οποία εγείρονται μία σειρά από ερωτήματα. 

Εξάλλου όπως το είχε πει και ο κ. Καμμένος “Μαζί με τον κ. Τσίπρα θα πάμε μέχρι το τέλος σφιχταγκαλιασμένοι”. Τους λέμε λοιπόν  ότι το τέλος δεν αργεί, θα έρθει πολύ σύντομα και μαζί και οι δύο θα υποστούν την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού».


Ελληνες αστυνομικοί στα γερμανικά αεροδρόμια



Ελληνες αστυνομικοί θα τοποθετηθούν στα γερμανικά αεροδρόμια ως «απάντηση» στην απόφαση των Γερμανών να εφαρμόζουν συστηματικούς ελέγχους σε επιβάτες πτήσεων από την Ελλάδα. Αρμοδιότητα των Ελλήνων αστυνομικών θα είναι να συνδράμουν τους Γερμανούς συναδέλφούς τους στον έλεγχο των ταξιδιωτών από Ελλάδα.

Αντίστοιχη πρακτική εξάλλου εφαρμόζουν εδώ και μερικά χρόνια τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία. Και οι δύο χώρες διαθέτουν αστυνομικούς «συνδέσμους» στα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας και κυρίως το «Ελ. Βενιζέλος».

Ωστόσο, η απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσει τώρα στην εφαρμογή αντίστοιχου μέτρου δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και την επαναφορά των συνοριακών ελέγχων από τη Γερμανία.

Το αίτημα της Ελλάδας εστάλη πριν την 12η Νοεμβρίου, ημέρα έναρξης της διαδικασίας συστηματικών ελέγχων, και εγκρίθηκε από τις αρμόδιες αρχές της Γερμανίας.

Δεν έχει ωστόσο ακόμα προσδιοριστεί πότε ακριβώς θα «πιάσουν δουλειά» οι Έλληνες αστυνομικοί. Δύο από αυτούς είναι αποφασισμένο να εγκατασταθούν στο αεροδρόμιο του Μονάχου και δύο στης Φρανκφούρτης. Πιθανολογείται ότι θα μεταβούν στη Γερμανία στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο λόγος της επαναφοράς των αυστηρών ελέγχων στα γερμανικά αεροδρόμια που ταλαιπωρεί τους ταξιδιώτες από Ελλάδα έχει να κάνει με παράνομες αφίξεις που έχουν εντοπιστεί στο διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2017 σύμφωνα με το  υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας.

Σύμφωνα με νεότερα την 21η Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν 23 πτήσεις από Ελλάδα προς την Γερμανία με 4.000 επιβάτες και για παράνομη είσοδο έχουν εντοπιστεί μόνο δύο ταξιδιώτες.

Τα μέτρα, που τέθηκαν σε ισχύ από 12 Νοεμβρίου για ακόμη 6 μήνες, περιορίζονται στα χερσαία σύνορα Γερμανίας-Αυστρίας και στις αφίξεις από την Ελλάδα στα γερμανικά αεροδρόμια, όπως είχε διευκρινίσει το γερμανικό υπουργείο.




ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ





Αγρια συμπλοκή προσφύγων στο hot spot Θερμοπυλών



Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο Κέντρο Φιλοξενίας Θερμοπυλών μετά τις συμπλοκές που ξέσπασαν αργά το βράδυ της Τετάρτης μεταξύ δεκάδων προσφύγων, και από τα δυο κτίρια, με ξύλα, σπασμένα γυαλιά και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Η ηρεμία αποκαταστάθηκε όταν έφτασαν στο Κέντρο αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το LamiaReport, αφορμή για τα άγρια επεισόδια ήταν η… διεκδίκηση εισιτηρίου για το λεωφορείο με προορισμό την Αθήνα προκειμένου να τακτοποιήσουν τα έγγραφα χορήγησης ασύλου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι καυγάδες για μια θέση στο λεωφορείο και οι οδηγοί ανησυχούν ιδιαίτερα για την προσωπική τους ασφάλεια.


TA NEA