Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Κυριάκος Μητσοτάκης : «Φτωχοποιούν τη μεσαία τάξη»



Μιλώντας στο 6ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό, και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως φτωχοποιεί την μεσαία τάξη, παίρνοντας μέτρα που ξεπερνούν τα 14 δισ. ευρώ.

«Και μετά είναι υπερήφανοι και χαίρονται επειδή επέστρεψαν 700 εκατ. φέτος και 600 πέρσι. Πήραν πολλά και επιστρέφουν λίγα. Φτωχοποίησαν τη μεσαία τάξη μέσα από την υπέρμετρη φορολόγηση», είπε ο κ.Μητσοτάκης.

«Του Τσακαλώτου του αρέσει να βάζει φόρους» ανέφερε, τονίζοντας πως 140 χιλιάδες θα χάσουν το ΕΚΑΣ φέτος και άλλοι τόσοι το έχασαν πέρσι. «Μειώνονται επιδόματα, οι νησιώτες θα πληρώσουν αυξημένο ΦΠΑ, μειώνεται στο μισό το επίδομα θέρμανσης, θα επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων με τον φόρο υπεραξίας στην πώληση, οι ιατρικές δαπάνες δεν θα εκπίπτουν, αυξάνονται ασφαλιστικές εισφορές» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Και συνέχισε, λέγοντας πως «όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση να μας πείσει για ανάπτυξη οι πολίτες δεν πείθονται. Κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα είχε ποτέ υπουργό Οικονομικών τον Βαρουφάκη και να μας στοιχίσει η περιπέτεια 100 δισ. ευρώ. Δεν θα συμφωνούσε με τόση άνεση σε υπερβολικά πλεονάσματα που κρατούν δεμένα τα χέρια της οποιασδήποτε κυβέρνησης. Μια κυβέρνηση δεν θα διαφήμιζε την υπέρβαση του πλεονάσματος. Αυτά είναι χρήματα που λείπουν από την αναπτυξιακή δυναμική της ΝΔ».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου