Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Και ο δολοφόνος του κοσμηματοπώλη αποφυλακίστηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου!



Ήταν στην φυλακή για κλοπές, ληστείες και ναρκωτικά

O νόμος Παρασκευόπουλου για να ευνοήσει συγκεκριμένους κακοποιούς αποφυλακίζει σωρηδόν δολοφόνους, σκληρούς κακοποιούς και πρέπει να αλλάξει αμέσως!!!

Διαβάζουμε στο protothema.gr

Ο Γεωργιανός Ρομπέρτο Σοχακιάν, που σκότωσε τον 27χρονο στη Θεσσαλονίκη αποφυλακίστηκε πριν λίγες εβδομάδες χάρη στο νόμο Παρασκευόπουλου

Πριν ένα μήνα και κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου, αποφυλακίστηκε ο 38χρονος Γεωργιανός ληστής που πυροβόλησε και σκότωσε 27χρονο κοσμηματοπώλη το πρωί της Τρίτης στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Ο Ρομπέρτο Σοχακιάν βγήκε από το σωφρονιστικό κατάστημα στις αρχές Αυγούστου όπου εξέτιε ποινή πολυετούς κάθειρξης, για παραβιάσεις του νόμου περί ιδιοκτησίας και ναρκωτικών.

Λίγες εβδομάδες μετά τη δολοφονία του εστιάτορα στην Ύδρα από Γεωργιανούς ληστές οι οποίοι και αυτοί είχαν πετάξει στην ελευθερία κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου, ήρθε η υπόθεση του άτυχου κοσμηματοπώλη για να αποδείξει για άλλη μια φορά ότι η αποφυλάκιση, γενικώς χωρίς να εξετάζονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κάθε περίπτωσης οδηγεί σε τραγικά συμβάντα.

Το περιστατικό που στοίχισε τη ζωή στο νεαρό κοσμηματοπώλη εκτυλίχθηκε χθες το πρωί στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Ο 27χρονος βρισκόταν στο κατάστημα του μαζί με την 54χρονη μητέρα του όταν εισέβαλε ο Γεωργιανός ληστής ο οποίος αφού πυροβόλησε μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό στη συνέχεια ζήτησε από τον κοσμηματοπώλη να του βάλει στο σάκο που κρατούσε κοσμήματα αξίας περίπου 20.000 ευρώ.

Ο 27χρονος αντέδρασε και τότε ο αδίστακτος ληστής τον πυροβόλησε δύο φορές στην κοιλιά τραυματίζοντας τον σοβαρά. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου σήμερα παρά τη μάχη που έδωσαν οι γιατροί εξέπνευσε.

Ο Γεωργιανός συνελήφθη μετά από καταδίωξη και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.





Το Reuters φωτογράφισε τις εικόνες της ντροπής με την εικονολήπτρια που εξόργισε όλο τον πλανήτη



Η Petra Lazlo του καναλιού N1TV που όπως μεταδίδεται, ανήκει στο ακροδεξιό κίνημα Jobbik με πολιτική κατά των μεταναστών και προσφύγων, έγινε την Τρίτη το βράδυ το πιο μισητό πρόσωπο του διαδικτύου.  

Τα βίντεο που την δείχνουν να βάζει τρικλοποδιά σε έναν άντρα που τρέχει έχοντας στην αγκαλιά του το μικρό παιδί του, έκαναν το γύρο του διαδικτύου και μεταδόθηκαν από όλα τα μέσα του πλανήτη.



Το Reuters κατέγραψε τις εικόνες της ντροπής καρέ - καρέ. 








Πηγή : lifo.gr


ΒΟΜΒΑ...!! Αυτοί ξεσηκώνουν τους λαθρομετανάστες στη Λέσβο!!!



Μια ομάδα νεαρών με μαύρα ρούχα που υποστηρίζουν ότι είναι υπέρ των προσφύγων και μεταναστών μοίραζαν σήμερα από τα ξημερώματα φυλλάδια και ενημερωτικό υλικό για το πώς να κινηθούν οι λαθρομετανάστες κατά των αρχών και των πολιτών της Λέσβου…


Η ομάδα αυτή ακούει στο όνομα Musafera και όπως αναφέρουν στο blog τους ξεκινώντας το 2013 σαν ομάδα εργασίας της κατάληψης στο Μπίνειο με αφορμή τη δημιουργία Κέντρου Κράτησης στη Μόρια, από το περασμένο φθινόπωρο λειτουργούν σαν αυτοτελής ομάδα Musaferat. Δραστηριοποιούνται κινηματικά στο νησί της Λέσβου με σκοπό να κρατήσουν το θέμα των κέντρων κράτησης στην επιφάνεια, να εμβαθύνουν τις γνώσεις και την ανάλυσή τους γύρω από αυτά και να δημιουργήσουν έναν αντίποδα στον κυρίαρχο λόγο.


Η ομάδα αυτή είναι γνωστή και ως καταληψίες του ΜΠΙΝΕΙΟΥ, φυσικά τα άτομα που απαρτίζουν την συγκεκριμένη ομάδα είναι γνωστά και στην αστυνομία, αυτήν την ομάδα υποστηρίζει και γνωστή τοπική ιστοσελίδα που εδω και μέρες με τα γραφόμενα της έχει ξεσηκώσει τους πολίτες της Λέσβου από κοντά φυσικά υπερ της ομαδας αυτης και το ζευγάρι γνωστών δημοσιογράφων της Λέσβου.

Εδώ βρίσκεται το blog τους

Η επιστολή όπως μοιράζονταν στα Αραβικά



Αναλυτικά η επιστολή στα Ελληνικά:

Κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης
“Ο αγώνας είναι μονόδρομος. Ο αγώνας ενάντια στην καθημερινή εκμετάλλευση και τα τείχη του ρατσισμού, οι μάχες για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις, για ίσα δικαιώματα ανάμεσα σε ντόπιους και αλλοδαπούς εργαζόμενους, για μια ζωή με αξίες και αξιοπρέπεια είναι τα επόμενα μας βήματα. Μαζί με το αντιρατσιστικό και μεταναστευτικό κίνημα θα διανύσουμε αυτό το δύσκολο και μόνο δρόμο, το δρόμο του αγώνα.” απόσπασμα από το κείμενο λήξης της απεργίας πείνας των 300
μεταναστών(Μάρτιος 2011)...

Το κείμενο που κρατάς στα χέρια σου είναι μια ελάχιστη κίνηση επικοινωνίας και έκφρασης της αλληλεγγύης μας. Είμαστε οι Musaferat, μια ομάδα ανθρώπων στη Μυτιλήνη ενάντια στα κέντρα κράτησης μεταναστών/προσφύγων, ενάντια στην εκμετάλλευση και τον εγκλεισμό αυτών που έφυγαν διωγμένοι από τις χώρες τους και αναζητούν την ελευθερία και την ασφάλεια στην Ευρώπη.

Δεν είμαστε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση ή ΜΚΟ, ούτε έχουμε καμία σχέση με το ελληνικό κράτος και τους φορείς του. Λειτουργούμε ενάντια σε κάθε κυριαρχία και διαμορφώνουμε μόνοι το λόγο και τις πράξεις μας. Μελετάμε τις συνθήκες που ανάγκασαν εσένα όπως και τόσους άλλους να ξεριζωθείτε από τους τόπους σας. Εμφύλιοι πόλεμοι, στρατιωτικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης στην Ασία και την Αφρική, λεηλασία των φυσικών πόρων από την «πολιτισμένη δύση», με αποτέλεσμα τη φτώχεια, την εξαθλίωση και τη φυγή.

Τα ίδια κράτη που ευθύνονται για όλα αυτά είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία της «Ευρώπης- φρούριο» η οποία προσπαθεί να κρατήσει τους μετανάστες/πρόσφυγες εκτός συνόρων. Τα ίδια αυτά κράτη και οι σύγχρονοι δουλέμποροι ευθύνονται για τους χιλιάδες πνιγμένους μετανάστες σε ναυάγια στις θάλασσες της Ευρώπης, για τον εγκλεισμό χιλιάδων ανθρώπων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, για τη σύγχρονη δουλεία σε χωράφια, εργοστάσια, σπίτια και οίκους ανοχής.

Δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε υποδείξεις ή να σου δώσουμε συμβουλές για τη συνέχεια του δύσκολου ταξιδιού σου. Σίγουρα θα ξέρεις τι περιμένεις και ακόμα πιο σίγουρα θα ζήσεις από κοντά τι σημαίνει αυτή η Ευρώπη-φρούριο. Από τη μεριά μας υπάρχει μόνο μία πρόταση:

Ο μόνος δρόμος για την ελευθερία περνάει από τους αγώνες που δίνουμε μόνοι μας.
Κανείς δεν πρόκειται να μας σώσει αν εμείς οι ίδιοι δεν κινηθούμε, όπως έχουν ήδη κάνει κάποιοι μετανάστες εδώ στην Ελλάδα πριν έρθεις. Αν ρωτήσεις, θα μάθεις για τον αγώνα των 300 μεταναστών απεργών πείνας πριν μερικά χρόνια οι οποίοι ζητούσαν νομιμοποιητικά έγγραφα, για τους αγώνες των Αιγύπτιων αλιεργατών στη Θεσσαλονίκη , για τους αγρότες φράουλας και τις συνθήκες που αντιμετώπισαν στην Πελοπόννησο, για τους αγώνες ντόπιων και μεταναστών που κατάφεραν να κλείσουν το προηγούμενο κέντρο κράτησης στο νησί που βρίσκεστε αυτή τη στιγμή, κ.α..

Σου γράφουμε αυτό το γράμμα για να ξέρεις ότι υπάρχουν κάποιοι εδώ που λογαριάζουν τους εαυτούς τους στην ίδια μοίρα με σένα γιατί ο εχθρός που έχουμε είναι κοινός: Τα αφεντικά που μας κλέβουν τις ζωές, τα κράτη που μας κρατάνε υποταγμένους για τα συμφέροντα των «μεγάλων», ο ρατσισμός, ο φασισμός, η μισαλλοδοξία, τα σύνορα, ο πόλεμος.

Σε όλα αυτά ,απαντάμε με κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης.




Πηγή: www.stoxos.gr


Καραθανάσης, Βλαχάκος, Γιαλοψός. Έπεσαν για τα σύνορα «που δεν υπάρχουν» !!!!



Καραθανάσης, Βλαχάκος, Γιαλοψός. Έπεσαν για τα σύνορα «που δεν υπάρχουν»...όπως είπε ο σε χτεσινή του ομιλία ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας..

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του γερμανικού περιοδικού “Spiegel” ο τέως πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνησή του παρέλαβε από τη Νέα Δημοκρατία στο φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού το «απόλυτο μηδέν», τονίζοντας:

«Και βρήκαμε ένα θέμα που θα έλεγε κανείς έχει παγκόσμιες διαστάσεις, αφορά την Ελλάδα αλλά είναι ευρωπαϊκό είναι παγκόσμιο και αντί να κάτσουν να απολογηθούν για το τι έκαναν, ενώ έβλεπαν ότι θα έρχονταν τα κύματα των προσφύγων, μας έκαναν κριτική ότι δήθεν ανοίξαμε τα σύνορα.
Ποια σύνορα; Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε»;

Αν δεν το ξέρει ας κάνει τον κόπο να ρωτήσει τους συγγενείς των ηρώων των Ιμίων..
ή αν δεν μπορεί λόγω φόρτου εργασίας,μπορεί να πάρει ένα τηλέφωνο και να ρωτήσει τον πρώην συνεργάτη του,κύριο Καμμένο..

΄Ολο και κάτι θα έχει πάρει το αυτάκι του όσο ήταν υπουργός των Ενόπλων Δυνάμεων..





Πηγή : eglimatikotita.gr


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ




Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

Η Ελλάδα επιζεί ακόμα , επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα !
Ν. Καζαντζάκης  !

Εμείς αγαπημένοι μου θα χαριτολογήσουμε , έτσι για να κάνουμε την διαφορά !
Η εβδομάδα που πέρασε είχε ,προεκλογικούς λόγους από τους πολιτικούς αρχηγούς .
Ξεκίνησε η έκθεση της Θεσσαλονίκης , έχουμε και το Debate των πολιτικών αρχηγών
σήμερα το βράδυ ! Α! Ξέχασα. Εκλογές 11 και σήμερα ! Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα !
'Όταν τους βλέπεις όλους τους πολιτικούς μαζί σε διάφορες εκπομπές και πάνελ , ξέρετε
τι σκέφτονται ; Τι θα γινότανε αν καταλαβαίναμε ότι δουλεύουν όλοι μαζί στην ίδια ..Εταιρία ;
 Είναι αρκετές οι στιγμές που δεν ήθελα να δώ (για να μην πώ όλες οι φορές ) προεκλογικούς λόγους .
Γιατί υπήρχαν και καλύτερες κωμωδίες για να δώ !
Όλα τα κόμματα είναι ..Ένα ( εκτός δύο ή τρία που υποστηρίζουν έξω από την Ευρώπη ).
Αυτό κι αν είναι το κλουβί με τις τρελές !
Ακόμα δεν έχω καταλάβει : <<  ένα νόμο - ένα άρθρο >> !
Αφορούσε τον τρόπο ψήφισης του νέου μνημονίου ; ! Πως εμείς καταλάβαμε την κατάργηση
των παλιών : Αυτό παραμένει μυστήριο !..Έχουμε ανοίξει εδώ και μήνες την πύλη του ανεξήγητου .
Ο κόσμος ψήφισε πρώτη φορά αριστερά και τρίτη φορά μνημονιακά   !
Τέτοια άτακτη απόδραση στην ιστορία δεν έχω ξαναδεί .Άσε την τρέλα όλων σχεδόν των κομμάτων
να  υπογράψει ο Α.Τσίπρας  και ...μετά να λένε ...να λένε ...Κι αυτό δεν το καταλαβαίνω !
Γιατί δεν πήγανε όλοι μαζί για κάτι καλύτερο ; Αλλά... Που τέτοια τύχη !
Από την άλλη η Ζ. Κωνσταντοπούλου  παραμένει στις θέσεις της .
Αν τα λόγια της ήταν μολότοφ δεν θα γλύτωνε κανείς απ' όπου κι αν τις έριχνε !
Ο Α. Γεωργιάδης έγινε πάλι ...επίκαιρος . Όπου βρει κάμερα πρώτος  ! Κάτι σαν την.. Λουκά !
Εγώ το είχα πεί  ! Την Ζ. Κωνσταντοπούλου έπρεπε να είχαμε στείλει να διαπραγματευτεί !
Εκεί θα έβλεπες το Σόιμπλε στο Eurogroup να παρατάει το καροτσάκι και να ...τρέχει !
Ε  ! Δεν μπορώ άλλο ! Μου ανέβηκε πάλι η πίεση . Άσε που έχουμε και τον Κ. Λεβέντη  ..
Αν μπεί και ο Λεβέντης στην Βουλή ..θα πεθάνω  !!!
Θυμάμαι πριν χρόνια σ' ένα κανάλι που έβγαινε και έριχνε κατάρες στον Κ. Μητσοτάκη και τον
Α. Παπανδρέου να βγάλουν τον καρκίνο και να πεθάνουν . Να σας ενημερώσω Κ. Λεβέντη :
Οι κατάρες σας δεν έπιασαν . Ο Α. Παπανδρέου πέθανε από καρδιά , και ο Κ. Μητσοτάκης είναι
ακόμα στην ζωή ! Και κλείνοντας ας τονώσουμε λίγο την αυτοπεποίθησή μας !
Ο Έλληνας όταν βλέπει τον εαυτό του στον καθρέφτη , αντικρύζει είτε τον Θ. Κολοκοτρώνη .
είτε τον Μέγα Αλέξανδρο , είτε ( τουλάχιστον ) τον Ωνάση  . Ποτέ όμως  τον ...Καραγκιόζη !
Ν. Δήμου .

Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε !
Άντε αγάπες μου να χαλαρώσουμε λίγο , με τις εκπομπές  που οσονούπω ξεκινάνε .
Η Τ. Στεφανίδου ξεκινάει στις 14 Σεπτεμβρίου στο ΕTV σε καινούριο κανάλι , καινούριο concept ,
και στούντιο . Μ ε ενημέρωση , μαχητικά ρεπορτάζ , κοινωνικά θέματα και ζωντανό κοινό .
Την Τ. Στεφανίδου την ξέρουμε . Δυναμική , μαχητική , ανταγωνιστική τόσο ώστε να τα καταφέρει .
Καλή επιτυχία λοιπόν ! Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε .

Αλήθεια τι θα γίνει με τα κανάλια ;
Η έλλειψη εσόδων και η ανακατανομή της τηλεθέασης , αλλάζει την ταυτότητα των τηλεοπτικών σταθμών .
Το MEGA επιχειρεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην ψυχαγωγία , και σε νέα σίριαλ .
Ο ANT1 επιλέγει την ψυχαγωγία μέσα από Show και νυχτερινές εκπομπές .
Ο ALPHA με το σταθερό του πρόγραμμα , φαίνεται να είναι το πλέον ισορροπημένο κανάλι .
Διάφορα έντυπα γράφουν να προσέξουν λίγο στελέχοι και σύμβουλοι γιατίί η μεγάλη υπεροψία ...βλάπτει !
Το STAR περίπου στις ίδιες γραμμές  προσθέτοντας νέες σειρές όπως αυτή με την Ζ. Κουτσελίνη  .
Ο SKAI επενδύει στην ενημέρωση και στις άφθονες συζητήσεις .
Τέλος  το ETV  λένε.. ότι όλο και περισσότερο χτίζει  το νέο ALTER με εκπομπές κουτσομπολιού .
Αυτά είναι να σκάσει λίγο το χειλάκι μας . Θα γεμίσει η τηλεόραση μπούκλα ,τρέσα , βλεφαρίδα !!!

Το Tip της εβδομάδας !
Σε δύο ημέρες τα σχολεία ανοίγουν ! Όσοι δεν ψωνίσατε ακόμα , υπάρχουν κάποια
πολυκαταστήματα με εξαιρετικές προσφορές !
Καλή σχολική χρονιά στα παιδιά μας ! Μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα την άλλη
εβδομάδα με την Χαριτίνη ! 


Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στην Ποσειδώνος



Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της Λεωφόρου Ποσειδώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Άτλαντος και Αχιλλέως, στο Παλαιό Φάληρο, στο ρεύμα προς Γλυφάδα, θα ισχύσει την Τετάρτη, από τις 3 το μεσημέρι και μέχρι το πέρας της αεροπορικής επίδειξης «Athens Flying Week 2015», που θα λάβει χώρα στον Φλοίσβο.

Η Τροχαία ζητά από τους οδηγούς να αποφύγουν την κίνησή τους στη συγκεκριμένη περιοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Η αεροπορική επίδειξη θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα.


Από την Παρασκευή 11/9 αρχίζει η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων



Από την Παρασκευή 11/9 αρχίζει η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων από τον Δήμο Αθηναίων, ανακοίνωση έκανε επίσης για την καταβολή των επιδομάτων και ο δήμος Λάρισας ο οποίος θα πληρώνει από Δευτέρα 14/9.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική αυτοδιοίκηση τα χρήματα των προνοιακών επιδομάτων έχουν καταβληθεί σε όλους τους δήμους της επικράτειας και υπόκεινται πλέον στο πόσο υπεύθυνα θα λειτουργήσει ο κάθε δήμος για την έγκαιρη καταβολή των απαραίτητων για τα ΑΜΕΑ προνοιακά επιδόματα.

Όπως και να έχει μέχρι την Πέμπτη 16/9 υπάρχει η διαβεβαίωση ότι θα έχουν καταβληθεί απο τους δήμους στους δικαιούχους τα προνοιακά επιδόματα σε όλη την επικράτεια.


Κ.Β.


Θρίλερ για τον νικητή και την τρίτη θέση - Η έκπληξη του ΠΑΣΟΚ και η αποδυνάμωση της ΛΑΕ




Άλλη μία δημοσκόπηση 11 ημέρες πριν από την κρίσιμη εκλογική μάχη της 20ης Σεπτεμβρίου της εταιρείας Pulse για το Action24 δείχνει πως η βραδιά θα είναι θρίλερ όχι μόνο για τον νικητή των εκλογών, αλλά για πολλούς λόγους.

Στη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί και έχει οριακό προβάδισμα κατά 0,5% έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, ενώ θρίλερ φαίνεται πως θα έχουμε και για την τρίτη θέση.

Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ποσοστό 7% και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με ποσοστό 6,5% που είναι πραγματικά έκπληξη μιας και τις τελευταίες ημέρες δείχνει σημαντική άνοδο. Ακολουθεί επίσης σε απόσταση αναπνοής το ΚΚΕ με 6%.

Τα ποσοστά του Ποταμιού φαίνεται πως παραμένουν σταθερά και φτάνουν στο 5,5%, ενώ καθοδική τάση δείχνει να έχει η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη που συγκεντρώνει ποσοστό 3,5%. Εκτός Βουλής φαίνεται πως θα παραμείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που συγκεντρώνουν ποσοστό 2%, ενώ η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη εισέρχονται στη Βουλή με ποσοστό 3,5%.

Προβάδισμα διατηρεί στις θετικές γνώμες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε ποσοστό 44%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με ποσοστό 41%. Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί μικρό προβάδισμα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με 35% έναντι 33% που συγκεντρώνει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Μειωμένη η απόσταση των ποσοστών και στην παράσταση νίκης. Κατά 48% οι πολίτες θεωρούν πως θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 38% θεωρούν πως θα νικήσει η Νέα Δημοκρατία. Αυτή τη φορά η διαφορά είναι 10% ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση ήταν 14 ποσοστιαίες μονάδες.

Στο κρίσιμο ζήτημα της συσπείρωσης, η Νέα Δημοκρατία παραμένει σε υψηλά επίπεδα με 77% έναντι 76% που είχε την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει επίσης μικρή αύξηση. Από το 50% που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα φτάνει τώρα στο 54%.

Πάντως, οι πολίτες δείχνουν να επιλέγουν μία κυβέρνηση συνεργασίας. Το 44% θέλουν μία συνεργασία του πρώτου κόμματος με 1-2 μικρότερα κόμματα, ενώ το 39% θέλουν μία συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.


Πραξιτέλης Σαραντόπουλος


Πηγή : newsit.gr



Εξαφανίστηκε η 16χρονη Μαρία από τη Νέα Σμύρνη




Το απόγευμα της Δευτέρας, 7 Σεπτεμβρίου, εξαφανίστηκε η ανήλικη Μαρία από την περιοχή της Νέας Σμύρνης.
Η 16χρονη έχει καστανά μάτια και καστανά μαλλιά, ύψος 1,60 μ. και βάρος 48 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε άσπρη αμάνικη μπλούζα και τζίν σορτς.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Οργανισμό "Το Χαμόγελο του Παιδιού" όλο το εικοσιτετράωρο (24 ώρες), στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000 καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.


Περισσότερες πληροφορίες:
Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά
Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000
e mail: 116000@hamogelo.gr


Πηγή


Βίαζε γυναίκες και δεν ομολογούσε - Άφηνε και τον δίδυμο αδερφό του να τιμωρείται





Μοιράζονταν το ίδιο DNA και αρνούνταν κατηγορηματικά τις κατηγορίες για μια σειρά βιασμών που τρομοκράτησαν τη Μασσαλία πριν από 3 χρόνια.

Το μυστήριο κρατούσε για χρόνια, με τα δίδυμα αδέρφια Yoan και Elvin Gomis να κρατούνται στη φυλακή, από τη στιγμή που το γενετικό υλικό έφερε τις αρχές στην πόρτα τους.

Οι έρευνες είχαν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, καθώς το πανομοιότυπο DNA τους δεν επέτρεπε στις αρχές να ανακαλύψουν ποιος από τους δύο ήταν ύποπτος.

Το τέλος του θρίλερ ήρθε μετά τη δραματική ομολογία του Yoan στο δικαστήριο. Είχε βιάσει 3 γυναίκες και είχε αποπειραθεί να βιάσει ακόμα 3 από τον Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013.

Τα δύο αδέρφια τελούσαν υπό κράτηση τους τελευταίους 10 μήνες εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας. Ήταν τόσο κοντά που μοιράζονταν το ίδιο διαμέρισμα στη Μασσαλία, ρούχα, αυτοκίνητο, τηλέφωνο και λογαριασμό στο Facebook.

Είχαν και οι δύο αρνηθεί οποιονδήποτε ρόλο στις επιθέσεις εναντίον γυναικών μεταξύ 22 και 76 ετών. Είχαν μπει και οι δύο στη φυλακή.

Μετά από ενδελεχή έρευνα, οι αρχές κατάφεραν να καταλήξουν στον πραγματικό ύποπτο. Ο Elvin, σε ορισμένες περιπτώσεις, είχε σταθερό άλλοθι. Ενώ τα θύματά τους δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν από φωτογραφίες τον δράστη, ανέφεραν ότι ο δράστης είχε ιδιαίτερο τρόπο ομιλίας. Αυτό ταίριαζε με τα προβλήματα ακοής του Yoan που δεν είχε ο Elvin.

"Ομολογώ για όλα" είπε στο δικαστήριο στο ξεκίνημα της δίκης. Είπε πως λυπάται για τα ψέματα που έλεγε τόσο καιρό και ότι δεν καταλάβαινε γιατί έκανε τις επιθέσεις.

"Ντρεπόμουν για τον εαυτό μου, απλά δεν μπορούσα να το παραδεχτώ". Ο Yoan είχε ομολογήσει μερικώς στις 17 Μαρτίου του 2014, καθώς παραδέχτηκε ότι έκλεψε τις τσάντες και τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων. Είχε όμως αρνηθεί τις σεξουαλικές επιθέσεις, επιμένονταν ότι έλεγαν ψέματα.

Στο δικαστήριο βρισκόταν και ο αδερφός του Elvin που απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες. Η δικηγόρος του δράστη Vanessa Cerda δήλωσε πως η σχέση των διδύμων δεν διαταράχθηκε παρά το γεγονός πως ο Elvin πέρασε 10 μήνες στη φυλακή για τον δίδυμο αδερφό του. "Δεν είπαν κάτι τέτοιο ποτέ. Ο Elvin δεν του το κρατά. Είναι όλα μέρος του μυστηρίου των διδύμων".

Πηγή: Dailymail, newsit 


Δυο χρόνια μετά ανακάλυψε ότι ο φίλος της ήταν γυναίκα!




Όταν σταμάτησε να κάνει έρωτα με κλειστά μάτια, μία γυναίκα στην Αγγλία ανακάλυψε ότι ο σύντροφός της είναι γυναίκα και μάλιστα φίλη της

Ο έρωτας λένε ότι τυφλώνει. Όμως στην περίπτωση της Αγγλίδας της ιστορίας μας, ο εκρηκτικός συνδυασμός έρωτα και ανοησίας, την οδήγησε σε ένα ερωτικό μπέρδεμα μυθιστορηματικής αξίας. Και την έκανε πρώτο θέμα συζήτησης σε όλο τον δικτυωμένο κόσμο, που ψάχνει τον ήρωα του post της επόμενης ώρας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου, η παθούσα μπλέχτηκε στα δίχτυα του έρωτα μέσω του Facebook. Διόλου πρωτότυπο θα πείτε. Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση, αφού τελειώσαμε με τα προκαταρκτικά του inbox και του ηλεκτρονικού ψηστηριού, ήρθε η ώρα το ζευγάρι να μπει στο... ψητό.

Ο νέος σύντροφος της εν λόγω κυρίας, με το όνομα Kye Fortune (όντως την έκανε την... τύχη της), δικαιολογήθηκε ότι είχε κάνει πρόσφατα μια εγχείρηση στο κεφάλι, και δεν ήθελε η νεαρή κυρία να δει το πρόσωπό του και τις ουλές.

Έτσι όταν συναντήθηκαν για τα περαιτέρω, την υποχρέωσε να φορέσει μια κουκούλα για να μην τον βλέπει κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης. Μία συνήθεια που κράτησαν για περίπου δύο χρόνια, μέχρι η καταγγέλουσα να αποφασίσει να δει πίσω από την... κουρτίνα.

Εκεί που με μεγάλη της έκπληξη ανακάλυψε ότι ο άνδρας σύντροφός της δεν ήταν παρά μία... γυναίκα. Και μάλιστα μια παλιά φίλη της, η εικονιζόμενη και στην φωτογραφία Gayle Newland. Η 25χρονη Gayle καθ' όλη την διάρκεια της «σχέσης» τους ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδης με την σύντροφό της, δηλώνοντας μάλιστα ότι ήθελε και να την παντρευτεί και να κάνουν και παιδιά.

Όσο για το επίμαχο της όλης υπόθεσης, η Gayle χρησιμοποιούσε όλο αυτό το διάστημα ένα ομοίωμα ανδρικού οργάνου για να ικανοποιήσει την σύντροφό της. Κάποια στιγμή, μετά από αρκετό καιρό σχέσης, η νεαρή αγγλίδα αποφάσισε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, και σε μία έντονη ερωτική συνεύρεση κατάφερε να ξεφύγει από το ερωτικό πάθος της Gayle και να βγάλει την μάσκα που φορούσε όλο αυτό το διάστημα.

Μαζί με την αποκάλυψη της αλήθειας, ήρθε και η τυπική φράση σ' αυτές τις περιπτώσεις ότι «δεν είναι αυτό που νομίζεις» από το στόμα της Gayle. Ενώ η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο των δικαστηρίων και του παγκόσμιου gossip.

Καθημερινές δηλαδή υποθέσεις ερωτικής τρέλας. Kαι μερικές ακόμα αποχρώσεις ενός γκρι κόσμου που ψάχνει στα απόνερα της σύγχρονης εποχής την ελάχιστη δυνατή γαλήνη από την αγάπη που δικαιούται.


Πηγή : protothema.gr


Αλληλεγγύη στην πράξη: Ποιες χώρες δηλώνουν πρόθυμες να δεχτούν μετανάστες



Κάποιες από αυτές απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν ευημερούσες. Κι όμως, οι ηγεσίες τους δηλώνουν πρόθυμες να δεχτούν στους κόλπους τους πρόσφυγες πολέμου και μετανάστες, συμβάλλοντας έτσι στην πράξη στη λύση ενός προβλήματος που έχει πάρει πλέον παγκόσμιες διαστάσεις.

Στην Ευρώπη, την εκτίμηση ότι η Γερμανία είναι αρκετά σταθερή ώστε να μπορεί να δεχθεί ακόμη και 500.000 πρόσφυγες και μετανάστες τα επόμενα χρόνια, έκανε χθες βράδυ ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
«Πιστεύω ότι σίγουρα μπορούμε να αντεπεξέλθουμε (στην εισροή) μισού εκατομμυρίου μεταναστών (ετησίως) για μερικά χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος των Σοσιλαδημοκρατών στο γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF. «Δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό, ίσως και περισσότερους», πρόσθεσε.
Αυτή τη στιγμή η γερμανική κυβέρνηση εκτιμά ότι φέτος θα αναζητήσουν καταφύγιο στη χώρα περίπου 800.000 μετανάστες.
Πάντως ο Γκάμπριελ απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει αύξηση της φορολογίας προκειμένου να εξοικονομηθούν τα έξι δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία δεσμεύθηκε η γερμανική κυβέρνηση να προσφέρει για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

Γερμανία και Γαλλία θα είναι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα δεχτούν το περισσότερο βάρος της προσφυγικής κρίσης, σύμφωνα με το σχέδιο που αναμένεται να δημοσιοποιήσει αύριο στις Βρυξέλλες ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Φρανσουά Ολάντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στο Μέγαρο των Ηλυσίων ανακοίνωσε ότι η Γαλλία πρόκειται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δεχτεί στο έδαφός της περί τους 24.000 πρόσφυγες μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Πρότεινε επίσης τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης στο Παρίσι με θέμα το μεταναστευτικό.

Αμερική

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα εξετάζει μια σειρά προσεγγίσεων στο πλαίσιο της παγκόσμιας κρίσης προσφύγων που συμπεριλαμβάνουν και την επανεγκατάσταση προσφύγωΝ, είπε ένας εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου χθες.
Εκατοντάδες Αμερικανών πολιτών προσφέρθηκαν χθες να φιλοξενήσουν Σύρους μετανάστες στα σπίτια τους, λέγοντας σε ηλεκτρονική αναφορά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες όφειλαν να επιτρέψουν την είσοδο σε περισσότερους μετανάστες που εγκαταλείπουν τη χώρα τους λόγω του εμφυλίου.

Σχεδόν 1.300 άτομα είχαν υπογράψει την αναφορά στον προοδευτικό ιστότοπο MoveOn.org μέχρι χθες, καλώντας τη κυβέρνηση να άρει τους περιορισμούς στον αριθμό των Σύρων προσφύγων καθώς η Ευρώπη προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με αριθμούς-ρεκόρ αιτούντων άσυλο.

Σύμφωνα με την αναφορά της οργάνωσης MoveOn, οι υπογράφοντες είναι οικογένειες, νεαρά ζευγάρια, φοιτητές και φοιτήτριες, μεγαλύτερα ζευγάρια που τα παιδιά τους είχαν μεγαλώσει και φύγει από το σπίτι καθώς και άλλοι με χώρο στις κατοικίες τους για άτομα που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη βία στη Συρία.

Μια γυναίκα, η Σάνον Λένερτ Μπράουν, από το Έναμκλο στη δυτική πολιτεία Ουάσινγκτον, έγραψε στον ιστότοπο ότι είχε ένα τροχόσπιτο που θα μπορούσε να φτιαχτεί.
Πρόθυμη να δεχτεί περισσότερους μετανάστες δηλώνει και η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ «Η Βραζιλία υποδέχεται τους πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή και την βόρεια Αφρική με "ανοιχτές αγκάλες"», δήλωσε μιλώντας χθες στο τηλεοπτικό δίκτυο TeleSur.
«Θα ήθελα να αδράξουμε αυτήν την ευκαιρία για να επαναλάβουμε τη θέση της κυβέρνησής μας όσον αφορά την υποδοχή ανθρώπων που έχουν εκδιωχθεί από την πατρίδα τους και θα ήθελαν να έρθουν να ζήσουν, να εργαστούν και να συμβάλουν στην ευημερία και την ειρήνη στην Βραζιλία», είπε η Ρουσέφ

«Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, της κρίσης την οποία περνάμε, εμείς εξακολουθούμε να δεχόμαστε τους πρόσφυγες με ανοιχτές αγκάλες», πρόσθεσε η Ρουσέφ.

Η Βραζιλία έχει υποδεχθεί 1.700 Σύρους πρόσφυγες από το 2013, περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην περιοχή από το 2011 που άρχισε ο πόλεμος στην Συρία.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε χθες πως έδωσε εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών να διοργανώσει την υποδοχή 20.000 προσφύγων από την Συρία στους κόλπους της συριακής κοινότητας της Βενεζουέλας.

«Έδωσα εντολή (στην υπουργό Εξωτερικών) Ντέλσι Ροντρίγκες να συναντηθεί με την συριακή κοινότητα, καθώς η Βενεζουέλα θα υποδεχθεί 20.000 Σύρους στους κόλπους της συριακής διασποράς», δήλωσε ο Μαδούρο.
Αυστραλία
«Ναι» στην υποδοχή προσφύγων δηλώνει και η Αυστραλία. Η χώρα θα δεχτεί περισσότερους πρόσφυγες από καταυλισμούς που βρίσκονται στα σύνορα της Συρίας και του Ιράκ και «είναι ανοιχτή» στην παροχή μεγαλύτερης οικονομικής βοήθειας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ, προσθέτοντας όμως ταυτόχρονα ότι η χρειάζεται μία «ισχυρή απάντηση στο ζήτημα της ασφάλειας» στην περιοχή.

Η Αυστραλία αποφασίζει εντός της εβδομάδας εάν θα μετάσχει στα αεροπορικά πλήγματα κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.


Πηγή : ethnos.gr


Θεσσαλονίκη: Σε σοβαρή κατάσταση κοσμηματοπώλης που έπεσε θύμα ληστείας



Ο νεαρός επιχειρηματίας νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της πόλης και τα επόμενα 24ωρα κρίνονται κρίσιμα για την εξέλιξη της υγείας του.
Θεσσαλονίκη: Σε σοβαρή κατάσταση κοσμηματοπώλης που έπεσε θύμα ληστείας

Σοβαρή εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του 27χρονου κοσμηματοπώλη, που έπεσε θύμα αιματηρής ληστείας στο κατάστημά του στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, με δράστη 38χρονο ομογενή.

Ο νεαρός επιχειρηματίας νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της πόλης και τα επόμενα 24ωρα κρίνονται κρίσιμα για την εξέλιξη της υγείας του. Στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα νοσηλεύεται φρουρούμενος ο γεωργιανής καταγωγής δράστης, που συνελήφθη ύστερα από σύντομη αστυνομική καταδίωξη, σε απόσταση 200 μέτρων από το κοσμηματοπωλείο-«στόχος».

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11 το πρωί, όταν ο 38χρονος οπλοφόρος εισέβαλε στο κατάστημα, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν ο 27χρονος -εκ των ιδιοκτητών της επιχείρησης- μαζί με την 54χρονη μητέρα του. Ο δράστης αρχικά πυροβόλησε με πιστόλι (Μακάροφ) στον αέρα, προς εκφοβισμό, ζητώντας από τη μάνα και το γιο να γεμίσουν το σακίδιό του με κοσμήματα, πράγμα το οποίο έγινε.

Στη συνέχεια, όμως, ο 27χρονος φαίνεται πως αντέδρασε, γεγονός που όπλισε το χέρι του ληστή. Ο τελευταίος πυροβόλησε μία φορά εναντίον του νεαρού, με συνέπεια να τον τραυματίσει στην κοιλιά.

Την ώρα που ο άτυχος επιχειρηματίας έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος, ο 38χρονος βγήκε από το κατάστημα κι ανέβηκε σε μοτοσικλέτα προκειμένου να διαφύγει, αλλά έγινε αντιληπτός από δικυκλιστές αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που τον καταδίωξαν λίγα μέτρα, πριν εκείνος χάσει την ισορροπία του και πέσει στο οδόστρωμα. Ακολούθως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Από το σημείο περισυνελέγησαν το πιστόλι και το σακίδιο, που περιείχε κοσμήματα, εκτιμώμενης αξίας 20.000 ευρώ. Όπως προέκυψε, ο 38χρονος είχε αποφυλακιστεί πριν από ένα μήνα από κατάστημα κράτησης, όπου εξέτιε ποινή για αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας, όπως επίσης για διακίνηση ναρκωτικών.



Πηγή : euro2day.gr


Μεά την νίκη της Εθνικής 79-68 και με την Γεωργία από πρώτη έως τρίτη η Ελλάδα




Η αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Σλοβενία είναι ουσιαστικά το παιχνίδι που θα κρίνει την τελική κατάταξη του ομίλου στο Ζάγκρεμπ.

Ελλάδα 3-0
Κροατία 2-1
Σλοβενία 2-1
ΠΓΔΜ 1-2
Ολλανδία 1-2
Γεωργία 0-3

ΣΕΝΑΡΙΟ 1: Αν η Ελλάδα νικήσει τη Σλοβενία και την Ολλανδία βγαίνει πρώτη.

ΣΕΝΑΡΙΟ 2: Αν η Σλοβενία νικήσει και υποθέσουμε πως οι Κροάτες επικρατήσουν στα παιχνίδια με Ολλανδούς και Γεωργιανούς θα φτάσουν στο 4-1και  θα παίξει ρόλο η διαφορά με την οποία θα χάσουμε.

ΣΕΝΑΡΙΟ 2Α: Αν η Σλοβενία νικήσει μέχρι και 4 πόντους τότε η βαθμολογία θα είναι ως εξής:

Κροατία 4-1
Ελλάδα 4-1
Σλοβενία 4-1

ΣΕΝΑΡΙΟ 2Β: Αν η Σλοβενία νικήσει με από 5 έως 12 πόντους τότε η βαθμολογία θα είναι ως εξής:

Κροατία 4-1
Σλοβενία 4-1
Ελλάδα 4-1

ΣΕΝΑΡΙΟ 2Γ: Αν η Σλοβενία νικήσει με περισσότερους από 12 πόντους τότε η βαθμολογία θα είναι ως εξής:

Σλοβενία 4-1
Κροατία 4-1
Ελλάδα 4-1

Τα αποτελέσματα του ομίλου:

Γεωργία-Ολλανδία 72-73
ΠΓΔΜ-Ελλάδα 65-85
Κροατία-Σλοβεία 80-73
Ολλανδία-ΠΓΔΜ 71-78
Σλοβενία-Γεωργία 79-68
Ελλάδα-Κροατία 72-70
Σλοβενία-Ολλανδία 81-74
Γεωργία-Ελλάδα 68-79
Κροατία-ΠΓΔΜ 73-55

Το εναπομείναν πρόγραμμα:

Ελλάδα-Σλοβενία 9/9 16:00
ΠΓΔΜ-Γεωργία 9/9 19:00
Ολλανδία-Κροατία 9/9 22:00
Σλοβενία-ΠΓΔΜ 10/9 16:00
Γεωργία-Κροατία 10/9 19:00
Ελλάδα-Ολλανδία 10/9 22:00

ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»

Η Ελλάδα ό,τι κι αν συμβεί θα διασταυρωθεί στο πρώτο νοκ άουτ (φάση των «16») με τον Δ' Όμιλο ο οποίος περιλαμβάνει τις Λιθουανία, Λετονία, Βέλγιο, Τσεχία, Εσθονία (η Ουκρανία έχει αποκλειστεί).

Ο αντίπαλος εξαρτάται από την τελική κατάταξη (Γ1-Δ4, Γ2-Δ3, Γ3-Δ2, Γ4-Δ1).

*Για τα παραπάνω σενάρια βασική προϋπόθεση είναι η Κροατία να νικήσει Ολλανδία και Γεωργία, η Ελλάδα την Ολλανδία και η Σλοβενία την ΠΓΔΜ.



Πηγή : gazzetta.gr



Προκλητική Χριστοδουλοπούλου: «Πλουτίσανε τα νησιά με τους πρόσφυγες»



«Το ελληνικό πνεύμα το αθάνατο όλο και κάτι βρίσκει για να εκμεταλλευθεί την κατάσταση» δήλωσε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, αναφερόμενη στους κατοίκους των νησιών που «πλουτίσαν με τους πρόσφυγες».

«Οι Σύροι, επειδή έχουν όλοι χρήματα, μένουν σε ξενοδοχεία. Ψωνίζουν από όλα τα μαγαζιά, κάνουν έναν τζίρο απίστευτο στην αγορά των νησιών» είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου, απαντώντας στο ερώτημα «εάν τελικά οι πρόσφυγες προκαλούν μόνο ζημιά στη χώρα μας».

Η κ. Χριστοδουλοπούλου, η οποία έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό The PressProject, είπε συγκεκριμένα:

«Πλουτίσανε τα νησιά, πλουτίσαν τα νησιά με τους πρόσφυγες. Οι σύροι πρόσφυγες επειδή έχουν όλοι χρήματα, μένουν όλοι σε ξενοδοχεία. Αυτοί που έχουν χρήματα μένουν σε ξενοδοχεία, ψωνίζουν από όλα τα μαγαζιά, κάνουν έναν τζίρο απίστευτο στην αγορά των νησιών, συν αυτά, τα οποία ξέρετε, τα παράνομα, όπου έχουν φτάσει μέχρι και να τους ζητάνε λεφτά για να γεμίσουν τις μπαταρίες των κινητών τους. Διότι το ελληνικό πνεύμα το αθάνατο όλο και κάτι βρίσκει για να εκμεταλλευθεί την κατάσταση».


Πηγή : tovima.gr




ΗΠΑ: Φωτιά σε αεροσκάφος της British Airways



Δυο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά - Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά ξέσπασε στον αριστερό κινητήρα κατά την απογείωση

Δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά λόγω φωτιάς που ξέσπασε χθες σε αεροσκάφος των Βρετανικών Αερογραμμών στο αεροδρόμιο του Λας Βέγκας, όπως ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Τwitter το διεθνές αεροδρόμιο McCarran. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 159 επιβάτες και 13 μέλη πληρώματος.

Φωτογραφικό και βιντεοσκοπημένο υλικό από το χώρο έδειχνε το αεροπλάνο, που εκτελούσε την πτήση 2276 με προορισμό το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου, ζωσμένο στις φλόγες και πυκνό μαύρο καπνό μετά από την ματαίωση της απογείωσης. Οι επιβαίνοντες βγήκαν από τις φουσκωτές τσουλήθρες διαφυγής.



Όπως είπε ο εκπρόσωπος της οµοσπονδιακής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας (FAA), Ίαν Γκρέγκορ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά ξέσπασε στον αριστερό κινητήρα κατά την απογείωση.

Αντιπρόσωπος της British Airways, θυγατρικής της IAG, είπε ότι η ασφάλεια είναι προτεραιότητα της εταιρείας και ότι η εταιρεία φροντίζει τους πελάτες της.


Πηγή : protothema.gr



Όλα έτοιμα για το αποψινό debate





Aπόψε το βράδυ στις 21:00, το πρώτο debate των πολιτικών αρχηγών μετά το 2009

Μετά από συζητήσεις και έντονο παρασκήνιο που κράτησε αρκετές ημέρες, το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους πολιτικούς αρχηγούς για το ντιμπέιτ που θα μεταδοθεί διακαναλικά στις 21:00 απόψε το βράδυ (09/09/2015).

Οι επτά πολιτικοί αρχηγοί θα βρεθούν απέναντι από επτά δημοσιογράφους σε μια συζήτηση που ενδεχομένως θα βοηθήσει τους πολίτες να κρίνουν και να αποφασίσουν, αν είναι αναποφάσιστοι, ποιον θα επιλέξουν.

Οι πολιτικοί θα καθίσουν με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων τους στο κλείσιμο της Βουλής και θα εξαιρείται -μετά από πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που αποδέχθηκαν όλοι- ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, η δίκη του οποίου συνεχίζεται.

Κατά σειρά, λοιπόν, θα καθίσουν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο επικεφαλής του κόμματος Ποτάμι Σταύρος Θεοδωράκης, ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.
Ερωτήσεις θα υποβάλλουν οι έξι δημοσιογράφοι που θα εκπροσωπούν τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας. Από τον Alpha ο Αντώνης Σρόιτερ, από το MEGA η Όλγα Τρέμη, από τον ΑΝΤ1 η Μαρία Χούκλη, από το ΣΚΑΙ η Σία Κοσιώνη, από το Star η Μάρα Ζαχαρέα και από το Ε ο Μάκης Γιομπαζολιάς.

Ανάμεσά τους, σε ρόλο οικοδεσπότη και συντονιστή, ο κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ Πάνος Χαρίτος.

Η διεξαγωγή της τηλεμαχίας θα πραγματοποιηθεί στο στούντιο 3 του 1ου ορόφου του Ραδιομεγάρου, εκεί από όπου μεταδίδεται η εκπομπή «Αθλητική Κυριακή».

Η έναρξη του ντιμπέιτ έχει οριστεί στις 21:00 ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί που θα καταφθάνουν στην Αγία Παρασκευή θα προετοιμαστούν στα γραφεία του προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, του διευθύνοντος συμβούλου Λάμπη Ταγματάρχη και ακολούθως στα γραφεία υπευθύνων της ΕΡΤ.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ έχουν συμφωνήσει και για ένα ακόμα ντιμπέιτ μεταξύ των Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στις 14 Σεπτεμβρίου.

Εκτός από την τηλεοπτική κάλυψη, το ντιμπέιτ θα μεταδοθεί πανελλαδικά από τους 19 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΤ και σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της Φωνής της Ελλάδας.

Η καινοτομία των απ’ ευθείας ερωτήσεων
Η διακομματική κατέληξε, μετά από αρκετή συζήτηση, για να μην είναι το ντιμπέιτ, η γνωστή διαδικασία των παράλληλων μονολόγων, να μπορούν οι αρχηγοί να απευθύνουν ερώτηση ο ένας στον άλλο ή και να απαντήσουν σε ερώτηση που τους έχει προηγουμένως υποβληθεί.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωποι καθώς ντιμπέιτ έγινε για τελευταία φορά στις εκλογές του 2009 και έκτοτε έχουν διεξαχθεί τρεις αναμετρήσεις, χωρίς να συμπεριληφθεί και το δημοψήφισμα.

Ο μόνος που ήταν τότε αρχηγός και έχει εμπειρία είναι ο κ. Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε συμμετάσχει σε ντιμπέιτ και πέρυσι καθώς διεκδικούσε την προεδρία της ΕΕ.
Μοναδική προϋπόθεση που έθεσε η διακομματική είναι οι δημοσιογράφοι να είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ.

Η διαδικασία

Υπάρχουν οι εξής Θεματικοί κύκλοι συζήτησης:

1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία

2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική

3ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική-προσφυγικό

4ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική - 'Αμυνα

5ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του καθε δημοσιογράφου

6ος κύκλος σε δύο γύρους: Οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του κάθε Αρχηγού και δυνατότητα αν θέλει να υποβάλει ερώτηση σε άλλον η άλλους αρχηγούς ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως του έχει ήδη υποβληθεί.

Χρόνος τοποθέτησης: Στους πέντε πρώτους κύκλους, κάθε ερώτηση διαρκεί έως 30 δευτερόλεπτα. Η απάντηση διαρκεί έως 90 δευτερόλεπτα. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης διαρκεί έως 15''και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30''.

Στον 6ο διπλό κύκλο των Αρχηγών, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός έχει στη διάθεσή του 1,5 λεπτό ανά γύρο.

Σειρά δημοσιογράφων - καναλιών: Η σειρά τοποθέτησης των δημοσιογράφων στο πάνελ, καθορίζεται από τους ίδιους.

Σειρά αρχηγών: Με την κοινοβουλευτική δύναμη.
Το ντιμπέιτ αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 12.00 τα μεσάνυχτα. Ωστόσο ο καθαρός χρόνος που θα έχει στην διάθεση του ο κάθε αρχηγός θα είναι περί τα 12 λεπτά. Η κάθε ερώτηση θα διαρκεί μισό λεπτό και η απάντηση ενάμισι και αν ο δημοσιογράφος επανέλθει στην ίδια ερώτηση θα έχει δεκαπέντε δεύτερα και ο αρχηγός μισό λεπτό συμπληρωματικά. Οι ερωτήσεις θα γίνονται κυκλικά κατά την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων.


Πηγή