Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Βίαζε γυναίκες και δεν ομολογούσε - Άφηνε και τον δίδυμο αδερφό του να τιμωρείται





Μοιράζονταν το ίδιο DNA και αρνούνταν κατηγορηματικά τις κατηγορίες για μια σειρά βιασμών που τρομοκράτησαν τη Μασσαλία πριν από 3 χρόνια.

Το μυστήριο κρατούσε για χρόνια, με τα δίδυμα αδέρφια Yoan και Elvin Gomis να κρατούνται στη φυλακή, από τη στιγμή που το γενετικό υλικό έφερε τις αρχές στην πόρτα τους.

Οι έρευνες είχαν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, καθώς το πανομοιότυπο DNA τους δεν επέτρεπε στις αρχές να ανακαλύψουν ποιος από τους δύο ήταν ύποπτος.

Το τέλος του θρίλερ ήρθε μετά τη δραματική ομολογία του Yoan στο δικαστήριο. Είχε βιάσει 3 γυναίκες και είχε αποπειραθεί να βιάσει ακόμα 3 από τον Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013.

Τα δύο αδέρφια τελούσαν υπό κράτηση τους τελευταίους 10 μήνες εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας. Ήταν τόσο κοντά που μοιράζονταν το ίδιο διαμέρισμα στη Μασσαλία, ρούχα, αυτοκίνητο, τηλέφωνο και λογαριασμό στο Facebook.

Είχαν και οι δύο αρνηθεί οποιονδήποτε ρόλο στις επιθέσεις εναντίον γυναικών μεταξύ 22 και 76 ετών. Είχαν μπει και οι δύο στη φυλακή.

Μετά από ενδελεχή έρευνα, οι αρχές κατάφεραν να καταλήξουν στον πραγματικό ύποπτο. Ο Elvin, σε ορισμένες περιπτώσεις, είχε σταθερό άλλοθι. Ενώ τα θύματά τους δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν από φωτογραφίες τον δράστη, ανέφεραν ότι ο δράστης είχε ιδιαίτερο τρόπο ομιλίας. Αυτό ταίριαζε με τα προβλήματα ακοής του Yoan που δεν είχε ο Elvin.

"Ομολογώ για όλα" είπε στο δικαστήριο στο ξεκίνημα της δίκης. Είπε πως λυπάται για τα ψέματα που έλεγε τόσο καιρό και ότι δεν καταλάβαινε γιατί έκανε τις επιθέσεις.

"Ντρεπόμουν για τον εαυτό μου, απλά δεν μπορούσα να το παραδεχτώ". Ο Yoan είχε ομολογήσει μερικώς στις 17 Μαρτίου του 2014, καθώς παραδέχτηκε ότι έκλεψε τις τσάντες και τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων. Είχε όμως αρνηθεί τις σεξουαλικές επιθέσεις, επιμένονταν ότι έλεγαν ψέματα.

Στο δικαστήριο βρισκόταν και ο αδερφός του Elvin που απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες. Η δικηγόρος του δράστη Vanessa Cerda δήλωσε πως η σχέση των διδύμων δεν διαταράχθηκε παρά το γεγονός πως ο Elvin πέρασε 10 μήνες στη φυλακή για τον δίδυμο αδερφό του. "Δεν είπαν κάτι τέτοιο ποτέ. Ο Elvin δεν του το κρατά. Είναι όλα μέρος του μυστηρίου των διδύμων".

Πηγή: Dailymail, newsit 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου