Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Γαλλία: Εικόνες τρόμου από το εσωτερικό του εβραϊκού σουπερμάρκετ



Είναι οι εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας στο εβραϊκό σουπερμάρκετ στο Παρίσι, κατά την διάρκεια της εφιαλτικής ομηρίας που στοίχισε την ζωή σε τέσσερις ομήρους. Στα πλάνα φαίνεται ο δράστης, ο Αμεντί Κουλιμπαλί να απειλεί όμηρο με όπλο και να τον υποχρεώνει να κλειδώσει την πόρτα του καταστήματος.

Σε κάποια πλάνα φαίνονται οι όμηροι έντρομοι, στριμωγμένοι ανάμεσα στα ράφια του σουπερμάρκετ, ενώ σε άλλο, ο δράστης υποχρεώνει έναν όμηρο να κλείσει τις κάμερες, ώστε να μην καταγράφουν τα όσα γίνονται εντός του καταστήματος.
Κατά την διάρκεια της ομηρίας στο Παρίσι, την περασμένη Παρασκευή, τέσσερις Εβραίοι όμηροι σκοτώθηκαν, ενώ νεκρός από σφαίρες αστυνομικών έπεσε και ο δράστης, Αμεντί Κουλιμπαλί.







Πηγή : ethnos.gr


Και τέλος ο ΕΝΦΙΑ και επαναπροσλήψεις στην ΕΡΤ και..και..θα..θα..




Ακατάσχετη παροχολογία από τον ΣΥΡΙΖΑ λες και δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα και είναι όλα καλά για να δίνουνε.. να δίνουνε.. να δίνουνε και όλοι ρωτάνε από πού;

Εύλογα ερωτήματα για το πού θα βρεθούν πόροι, ώστε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υλοποιήσει το κυβερνητικό πρόγραμμά του: ο Ν. Παππάς λέει ότι δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ το 2015 και η Ν. Βαλαβάνη αποποιείται τα 7,5 δισ. ευρώ των δανείων

Με στρατηγική... άκρατης παροχολογίας φαίνεται να πορεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Ήδη, κατά το τελευταίο 24ωρο, αποκαλύφθηκαν αρκετές από τις πτυχές του κυβερνητικού σχεδίου της Κουμουνδούρου, με κυριότερη αυτήν της αναθεώρησης του προϋπολογισμού του 2015.

Αυτό, άλλωστε, προανήγγειλε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, ο οποίος υπογράμμισε ότι ένα από τα μέτρα που θα αντικατασταθούν, θα είναι και ο ΕΝΦΙΑ.

«Για το 2015 έχει κατατεθεί ένας προϋπολογισμός. Είναι σαφής. Θα αναθεωρηθεί, αλλά δεν μπορούμε αναδρομικά να δώσουμε πίσω τα λεφτά» ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής της Β' Αθηνών, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, ενώ εξήγγειλε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία.

Σημείωσε ακόμη: «Έχουμε αποτιμήσει το ύψος και τον όγκο του φόρου αυτού στα δύο δισ. λιγότερα από τα 3,4 δισ. που ισχύουν σήμερα για τον ΕΝΦΙΑ. Έχουμε κοστολογήσει το πρόγραμμά μας. Αυτό θα γίνει αμέσως, προφανώς. Είναι σαφές αυτό, είναι στα πρώτα μέτρα μας και ισχύει. Δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ. Δεν μπορώ να προσθέσω τίποτε άλλο».

Απορίας άξιον, μετά τις δηλώσεις Παππά, είναι βέβαια γιατί αυτές έρχονται σε μια περίοδο 15 ημερών πριν από την πληρωμή της επόμενης δόσης του ΕΝΦΙΑ, λειτουργώντας, ουσιαστικά, αποτρεπτικά για όσους σκοπεύουν να τον πληρώσουν και στερώντας από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ένα σημαντικό έσοδο, τουλάχιστον κατά τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησής της.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση της Νάντιας Βαλαβάνη, η οποία, κινούμενη στη γραμμή που είχε «χαράξει» προσφάτως η Κουμουνδούρου και είχε διατυπωθεί από τον εκπρόσωπο του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, που συνεπάγεται και την εκταμίευση δόσης της τάξης των 7,5 δισ. ευρώ.

«Έχουμε καταψηφίσει όλα τα μέτρα του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων. Γιατί να πάρουμε τα 7.5 δισ. ευρώ;» είπε χαρακτηριστικά η υποψήφια βουλευτής, εγείροντας εύλογα ερωτήματα για το πού θα βρεθούν τα περίπου 35 δισ. ευρώ, όπως υπολογίζονται, πού θα χρειαστεί μια μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μόνο για το 2015

Ένα ακόμη δείγμα της φορολογικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ άφησε να διαφανεί, με δηλώσεις του, ο Δημήτρης Στρατούλης. Ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84, ότι το όριο για τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που είχαν οι παλαιότεροι νόμοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που ήταν 450.000 ευρώ.

Ενδεικτική της παροχολογίας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και η τοποθέτηση της δημοσιογράφου Αγλαΐας Κυρίτση, η οποία είναι υποψήφια με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος. Σε δηλώσεις της, υποσχέθηκε την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων στην πρώην ΕΡΤ, ξεκαθαρίζοντας ότι «αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά της πολιτικής και του ήθους της Aριστεράς».

Πηγή : protothema.gr


Ο Νταβούτογλου κατακρίνει τα σκίτσα του Μωάμεθ



Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου κατήγγειλε τη δημοσίευση από τη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo σκίτσου του προφήτη Μωάμεθ, κρίνοντας ότι η ελευθερία της έκφρασης δεν σημαίνει "ελευθερία εξύβρισης", ενώ παράλληλα κατηγόρησε τον ισραηλινό ομόλογό του ότι έχει διαπράξει στη Γάζα "εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας" αντίστοιχα με αυτά των "τρομοκρατών" στο Παρίσι.

"Η δημοσίευση του σκίτσου αυτού συνιστά σοβαρή πρόκληση. Η ελευθερία της έκφρασης δεν σημαίνει ελευθερία εξύβρισης", δήλωσε ο Νταβούτογλου στον Τύπο στην Άγκυρα πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες. "Δεν μπορούμε να δεχόμαστε τις προσβολές που γίνονται στον προφήτη".

Στο πρωτοσέλιδο του πρώτου τεύχους που κυκλοφόρησε μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Charlie Hebdo, η σατιρική εφημερίδα δημοσίευσε σκίτσο ενός δακρυσμένου Μωάμεθ να κρατά πανό που γράφει: "Είμαι και εγώ Charlie", το σύνθημα εκατομμυρίων διαδηλωτών που πραγματοποίησαν πορεία στη Γαλλία και το εξωτερικό καταδικάζοντας τις τζιχαντιστικές επιθέσεις που προκάλεσαν τον θάνατο 17 ανθρώπων σε τρεις ημέρες στο Παρίσι.

Όπως κατά το παρελθόν, και αυτό το σκίτσο του Μωάμεθ προκάλεσε πολλές οργισμένες και απειλητικές αντιδράσεις πολιτικών ηγετών και θρησκευτικών αρχών σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο.

Η τουρκική αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Τζουμχουριέτ δημοσίευσε "από αλληλεγγύη" το σκίτσο και ένθετο στα τουρκικά που επαναλαμβάνει τα βασικά σημεία των άρθρων και των σκίτσων του Charlie Hebdo.

Τουρκικές ιστοσελίδες ανάρτησαν επίσης το σκίτσο του Μωάμεθ. Τουρκικό δικαστήριο διέταξε μερικές ώρες αργότερα τον αποκλεισμό όλων των ιστοσελίδων που δημοσιεύουν το σκίτσο του προφήτη, χαρακτηρίζοντας τη δημοσίευση "προσβολή για τους πιστούς".

Ο Νταβούτογλου που μετείχε στην "πορεία για τη δημοκρατία" την Κυριακή, στο πλευρό του προέδρου Φρανσουά Ολάντ, μαζί με 40 ακόμη αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, κυρίως "για να υπερασπισθεί την ελευθερία της έκφρασης", δήλωσε σήμερα ότι "όπως οι τρομοκράτες που διέπραξαν τις σφαγές στο Παρίσι, ο Νετανιάχου διέπραξε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης που σφάγιασε παιδιά που έπαιζαν στην παραλία της Γάζας".

Οι δηλώσεις του Νταβούτογλου διατυπώνονται εν μέσω ενός φραστικού πολέμου μεταξύ των ηγετών της Τουρκίας και του εβραϊκού κράτους, των οποίων οι σχέσεις βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο.

Τη Δευτέρα, ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν είχε δηλώσει ότι "δυσκολεύτηκε να καταλάβει πως ο Νετανιάχου τόλμησε" να μετάσχει στην πορεία στο Παρίσι.

Ο Νετανιάχου απάντησε ξερά χθες βράδυ καταγγέλλοντας τις "επαίσχυντες δηλώσεις που πρέπει να καταδικάσει η διεθνής κοινότητα καθώς ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας δεν μπορεί να πετύχει αν δεν καθοδηγείται από ξεκάθαρο ηθικό φρόνημα".

Ο Ερντογάν είχε κατηγορήσει τον Ιούλιο τον Νετανιάχου ότι έχει "ξεπεράσει τον Χίτλερ σε βαρβαρότητα".


Πηγή : Nooz.gr


Φωτίου: Τα γκαζάκια δεν είναι πολιτική απάντηση, αλλά o Άδωνις έχει προκαλέσει τον ελληνικό λαό


Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Γεωργιάδη στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:« Δηλαδή όσοι θεωρούν προκλητικές τις δικές της δηλώσεις;».

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τη Θεανώ Φωτίου με αφορμή τα γκαζάκια που τοποθετήθηκαν στο πολιτικό γραφείο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ.

Την πρώτη «βολή» εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας πως από την μια πλευρά «δεν είναι πολιτική απάντηση τα γκαζάκια», αλλά ταυτόχρονα «είναι προφανές ότι και ο Άδωνις έχει προκαλέσει εξαιρετικά τον ελληνικό λαό».

«Η κ. Φωτίου εμμέσως δικαιολόγησε τα γκαζάκια», σχολίασε μέσω Twitter ο κ. Γεωργιάδης και διερωτήθηκε: «Δηλαδή όσοι θεωρούν προκλητικές τις δικές της δηλώσεις;».

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι οι δηλώσεις της κ. Φωτίου θυμίζουν ανθρώπους που σε περίπτωση βιασμού λένε: «καταδικάζω αλλά κι αυτή ήταν προκλητική».

Την επίθεση καταδίκασε με λιτή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του Α. Γεωργιάδη».

«Η Ελλάδα δε θα πάει μπροστά με γκαζάκια. Συμμαχία εναντίον της βίας», σχολίασε μέσω Twitter ο Κωστής Χατζηδάκης.

Σημειώνεται, ότι από τους τρεις αυτοσχέδιους μηχανισμούς που τοποθετήθηκαν έξω από το πολιτικό γραφείο του κ. Γεωργιάδη στην Ακαδημίας, εξερράγη ο ένας, προκαλώντας υλικές ζημιές στο διάδρομο έξω από το γραφείο.

Πηγή:  skai.gr


Κραχ λόγω προεκλογικών “θα” - Τρύπα που θα μεγαλώσει στα έσοδα


Για ακόμη μια φορά τα έσοδα πιάνουν... πάτο λόγω προεκλογικών εξαγγελιών. Ως τώρα ήταν οι κυβερνητικές εξαγγελίες για δόσεις και διευκολύνσεις αποπληρωμής που οδηγούσαν χιλιάδες πολίτες μακρυά από τα Ταμεία και έριχναν τα έσοδα του κράτους. Τώρα είναι οι προεκλογικές εξαγγελίες για μειώσεις ή ακόμη και κατάργηση των φόρων, όπως στην περίπτωση του ΕΝΦΙΑ που οδηγεί ακόμη περισσότερους στο να μην πληρώνουν και κάπως έτσι ήδη η μαύρη τρύπα έφτασε στα δύο δισεκατομμύρια.
Οι εκλογές παράλληλα ρίχνουν άλλους δυο βασικούς τομείς της οικονομίας. Η αβεβαιότητα φέρνει μείωση της κίνησης στην ήδη επιβαρυμένη αγορά ακινήτου, ενώ ταυτόχρονα, σε σχέση με πέρυσι, φαίνεται μια σαφής μείωση στις κρατήσεις για τον τουρισμό.

Με λίγα λόγια σε τουλάχιστον τρία βασικά επίπεδα της οικονομίας τα πράγματα δείχνουν κάμψη και πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για εικόνα όμοια με εκείνη λίγο πριν την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο.

Στην περίπτωση μάλιστα, λένε άνθρωποι της αγοράς, που δεν υπάρξει σχηματισμός κυβέρνησης και η χώρα οδηγηθεί ξανά σε εκλογές, τότε η κατάσταση θα γίνει χειρότερη. Ειδικά η μαύρη τρύπα στα έσοδα θα γίνει μεγαλύτερη. 'Ήδη μάλιστα υπάρχουν υπολογισμοί για ένα κενό της τάξης των δέκα δισ. τα οποία θα χρειαστεί να καλύψει η χώρα, ένα ποσό που οι εταίροι θεωρείται βέβαιο ότι θα πιέσουν να καλυφθεί με μέτρα φορολογικού χαρακτήρα και στην περίπτωση ( η οποία θεωρείται βέβαιη) που υπάρξει απ' τη χώρα μας αίτημα για παροχή οικονομικής βοήθειας ουσιαστικά θα ανοίξει την πόρτα για νέα συμφωνία που σημαίνει νέου είδους μνημόνιο.


Πηγή : newsit.gr


Εγκώμιο ΣΥΡΙΖΑ για Αβραμόπουλο




Φουντώνει η φημολογία ότι ο Επιτροπος της ΕΕ είναι μεταξύ των υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Στην σαφέστερη έως σήμερα επιβεβαίωση της ύπαρξης διαύλου πολιτικής επικοινωνίας και συνεννόησης με τον επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης της ΕΕ Δ. Αβραμόπουλο προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δήλωσή του σχετικά με την «ευελιξία» του Συμφώνου Σταθερότητας.

«Η δήλωση του Έλληνα επιτρόπου κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ευελιξία ως προς την τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας για τις χώρες του νότου, συνιστά μια σημαντική παρέμβαση, την οποία θα έπρεπε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση να έχει κάνει εδώ και καιρό», τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνεται: «Αντί για αυτό, ο κ. Σαμαράς τόσο εντός, όσο και εκτός της χώρας στήριξε και στηρίζει τους πιο σκληρούς όρους λιτότητας, οι οποίοι στραγγαλίζουν την ελληνική οικονομία».

Κατά τπον τρόπο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί, αφενός, λίγες ημέρες προ των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου να δημιουργήσει ένα ρήγμα στο εσωτερικό της ΝΔ και, αφετέρου, επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς την φημολογία που φέρει τον επίτροπο της ΕΕ ως ένα από τα πρόσωπα που πιθανώς να προταθεί από τον Αλ. Τσίπρα ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές και διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, απόλυτη ή μη.

Σύμφωνα με την εκδοχή αυτή, η πρόταση του κ. Αβραμόπουλου για την θέση του Προέδρου, προσφέρει στον κ. Τσίπρα ένα επιπλέον «χαρτί» από την πρώτη κιόλας μετεκλογική ημέρα: την δυνατότητα επίτευξης συναίνεσης στο θέμα του προέδρου στο εσωτερικό μέτωπο και την ελευθέρωση του πεδίου στην Ευρώπη για τον τον ορισμό Επιτρόπου της δικής του επιλογής.


Πηγή : tovima.gr


Έτοιμη για τυχόν κυβερνοεπιθέσεις το βράδυ των εκλογών η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος



Στήνεται ομπρέλα προστασίας γύρω από το δίκτυο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» μέσω του οποίου θα μεταδοθούν τα εκλογικά αποτελέσματα

Η ασφαλής μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων, μέσω του δικτύου «ΣΥΖΕΥΞΙΣ», ήταν το θέμα της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συμμετοχή στελεχών και φορέων όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης τυχόν τεχνικών θεμάτων ή κακόβουλων ενεργειών, κατά τη διάρκεια της μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Προκειμένου να επιτευχθεί η απρόσκοπτη και ομαλή διεξαγωγή της μετάδοσης, καθορίστηκε ομάδα συντονισμού της εκλογικής διαδικασίας, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για άμεση και συνεχή επικοινωνία, με στόχο την προστασία της διαδικασίας μετάδοσης των αποτελεσμάτων.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται ήδη σε κατάσταση διαρκούς ετοιμότητας, για τη διαφύλαξη των διαδικτυακών υποδομών από κυβερνοεπιθέσεις, προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η ροή της μετάδοσης των αποτελεσμάτων.


Πηγή : .protothema.gr


Άρειος Πάγος: Συνολικά 18 κόμματα και τέσσερις συνασπισμοί στις εκλογές



Με τη συμμετοχή 18 κομμάτων και τεσσάρων συνασπισμών κομμάτων θα διεξαχθούν οι εθνικές βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου σύμφωνα με το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου που δεν επέτρεψε τη συμμετοχή σε τρία κόμματα, έναν ανεξάρτητο υποψήφιο συνδυασμό και τρεις υποψήφιους βουλευτές.
Συγκεκριμένα, ο Άρειος Πάγος ολοκλήρωσε την ανακήρυξη των κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων που νομιμοποιούνται να κατέλθουν στις βουλευτικές εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής.
Τελικά, στις βουλευτικές εκλογές θα συμμετέχουν τα εξής 18 κόμματα:

1) Νέα Δημοκρατία (Αντ. Σαμαράς),
2) ΣΥΡΙΖΑ - Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (Αλ. Τσίπρας),
3) ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (Ευ. Βενιζέλος),
4) Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή (Ν. Μιχαλολιάκος),
5) Κ.Κ.Ε. - Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Δ. Κουτσούμπας),
6) Τελεία - Απόστολος Γκλέτσος (Απ. Γκλέτσος),
7) Ο.Κ.Δ.Ε. - Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος (3μελής διοικούσα επιτροπή),
8) Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (Γ. Παπανδρέου),
9) Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.) (Μ. Τζαλαζίδης).
10) Κ.Ε.Α.Ν. - Κίνημα Εθνικής Αντίστασης (Ιππ. Σαββούρας).
11) ΕΕΚ -Τροτσκιστές - Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (Σαμπετάι Μάτσας),
12) ΛΑ.Ο.Σ. - Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (Γ. Καρατζαφέρης),
13) Ένωση Κεντρώων (Βασ. Λεβέντης),
14) ΕΛΚΣΙ- Ελληνικό Λευκό Κίνημα Σημερινής Ιδεολογίας (Ελ. Δανιηλίδης),
15) ΕΔΕΜ -Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης (3μελής διοικούσα επιτροπή),
16) «ΡΟΜΑ»- Ριζοσπαστικό Ορθόδοξο Μέτωπο Αλληλεγγύης ('Αγγ. Λιακόπουλος),
17) Το Ποτάμι (Στ. Θεοδωράκης) και
18) ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ -Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Απελευθέρωση (Κων. Παπανικόλας).

Ακόμα, θα συμμετέχουν στις εκλογές οι εξής 4 συνασπισμοί κομμάτων
1) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) - Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής Επαναστατικής Κουμμουνιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας και Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση—ΜΑΡΣ (κεντρική συντονιστική επιτροπή) και 3μελής διοικούσα επιτροπή),
2) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό) - Μ.Λ. ΚΚΕ- Εκλογική Συνεργασία (4μελής διευθύνουσα επιτροπή),
3) Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά (Ν. Χρυσόγελος και Φωτ. Κουβέλης),
4) Ανεξάρτητοι Έλληνες Εθνικής Πατριωτική Συμμαχία, Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας, Λευκό, Πυρίκαυστος Ελλάδα, Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, Ανεξάρτητοι Έλληνες (Πάν. Καμμένος).
Ακόμη, ο Άρειος Πάγος δεν επέτρεψε να συμμετέχουν στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές τα εξής τρία κόμματα:
α) Κόμμα Φιλελευθέρων (Εμμ. Καλλιγιάννης), β) Εθνική Ελπίδα (Γεώργ. Παπαδόπουλος) και γ) Ελληνικό Κίνημα 'Αμεσης Δημοκρατίας - Δημοβούλιο Πολιτών (Γ. Κόκκας).
Επίσης, δεν θα συμμετέχει στις βουλευτικές εκλογές ο Συνδυασμός Ανεξάρτητων Υποψηφίων «Αξιοπρέπεια» (Δ. Κλαπάκης).
Εξάλλου, κρίθηκε ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν στις βουλευτικές εκλογές για τυπικούς λόγους (μη ανακήρυξη από το Πρωτοδικείο, κ.λπ.) ο υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ Χρ. Κασιμάτης, της Χρυσής Αυγής Νικ. Κουτσούμπας και της Ένωσης Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης Χρ. Βαγιανός.
Τέλος, απέρριψε το Α΄ Τμήμα με την υπ΄ αριθμ. 3/2015 απόφασή του την ένσταση δύο πολιτών κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο 'Αρειος Πάγος απέρριψε την ένσταση καθώς οι ισχυρισμοί των δύο πολιτών (περί όρκου, κ.λπ.) δεν εμπίπτουν και δεν περιλαμβάνονται στις προϋποθέσεις και τους όρους ανακήρυξης των κομμάτων που τάσσονται από την νομοθεσία.


Πηγή: naftemporiki.gr


Δώδεκα άτομα, τρία σπίτια και τις πηγές χρηματοδότησης του Ξηρού ψάχνει τώρα η Αντιτρομοκρατική


Η σύλληψη του απότακτου αστυνομικού και του Αλβανού «Θεοχάρη» ανοίγουν νέους δρόμους στις έρευνες ενώ το κεντρικό πρόσωπο εξακολουθεί να παραμένει η 22χρονη φίλη του Χριστόδουλου Ξηρού, Αγγελική

Δώδεκα άτομα, τουλάχιστον τρία σπίτια αλλά και τις πηγές χρηματοδότησης του Χριστόδουλου Ξηρού ψάχνουν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής προκειμένου να «ξεδοντιάσουν» τη νέα οργάνωση που έστηνε ο «Μανώλης» της 17Ν. Η σύλληψη του απότακτου αστυνομικού και του Αλβανού «Θεοχάρη» ανοίγουν νέους δρόμους στις έρευνες ενώ το κεντρικό πρόσωπο εξακολουθεί να παραμένει η 22χρονη φίλη του Χριστόδουλου Ξηρού, Αγγελική. Μέχρι στιγμής οι έφοδοι της Αντιτρομοκρατικής χθες το απόγευμα σε διαμέρισμα στα Σεπόλια όπου φέρεται να διέμενε ο Αλβανός που νοίκιασε τη γιάφκα της Αναβύσσου για λογαριασμό του Χριστόδουλου Ξηρού, στα δύο σπίτια του απότακτου ΕΚΑΜίτη στην ευρύτερη περιοχή της Μάνης όπως επίσης και τις αλυκές που είχε νοικιάσει από την εκκλησία μαζί με τους συγγενείς του δεν έφεραν αποτέλεσμα καθώς εκτός από ένα πιστόλι -ρέπλικα  στα Σεπόλια, δεν συγκεντρώθηκε άλλο αξιοποιήσιμο υλικό ή οπλισμός. Βέβαια, οι αστυνομικοί ερευνούν για δακτυλικά αποτυπώματα και Dna σε μια προσπάθεια να δουν ποια άλλα πρόσωπα είχαν σχέσεις με τον Αλβανό.



Στο μικροσκόπιο οι κλήσεις του απότακτου αστυνομικού 


Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν κομβικό σημείο στις έρευνες τις επαφές που είχε ο Χρήστος Πατουχέας ειδικά μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού. Θεωρείται πρόσωπο – κλειδί και ο άνθρωπος που επικοινωνούσε με πολύ «κόσμο» και για το λόγο αυτό όλες οι τηλεφωνικές κλήσεις που έκανε ή δέχθηκε ο 54χρονος απότακτος αστυνομικός έχουν μπει στο μικροσκόπιο. Επίσης ερευνώνται οι σχέσεις του συγκεκριμένου ατόμου με βαρυποινίτες οι οποίοι λύνουν και δένουν μέσα στις φυλακές χωρίς όμως να έχουν απευθείας επαφή με τον Ξηρό για να μην «καρφωθούν».

Μάλιστα όπως αποκαλύπτει πηγή της Κατεχάκη στο protothema.gr πλέον, ένα μεγάλο μέρος των ερευνών στρέφεται μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα όπου φέρεται να έγινε το «πάντρεμα» ποινικών - Πυρήνων της Φωτιάς και Χριστόδουλου Ξηρού με επίκεντρο τρία άτομα που φέρονται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τη χρηματοδότηση και τον οπλισμό. 


Πηγή : protothema.gr