Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Πρόστιμο επί ΣΥΡΙΖΑ 50.000€ στον δήμαρχο Καλύμνου επειδή πλήρωνε τα καύσιμα του «βοσκού των Ιμίων»!

 



Απόφαση ντροπή επί ΣΥΡΙΖΑ από το Ελεγκτικό Συνέδριο που δείχνει ότι δεν εξετάζει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και σε βάθος αλλά αποφασίζει και διατάζει.

Έως το 2002 ο κτηνοτρόφος Αντώνης Βεζυρόπουλος, που απεβίωσε πρόσφατα, λάμβανε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καλύμνου το ποσό των 6.000 ευρώ ετησίως, προκειμένου να καλύπτει τα έξοδα καυσίμων της βάρκας του, αφού καθημερινά πηγαινοερχόταν από το λιμάνι της Καλύμνου προς τις βραχονησίδες Ίμια διανύοντας απόσταση 6,5 μιλίων.

Ο κτηνοτρόφος σταμάτησε μετά το 2004 να πηγαίνει στα Ίμια, αφού πλέον δεν είχε την οικονομική υποστήριξη του δήμου Καλύμνου και ο ίδιος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα έξοδα που δεν ήταν μόνο τα καύσιμα, αλλά επίσης η αγορά και μεταφορά τροφής και νερού για τις ανάγκες των ζώων που έβοσκαν στις βραχονησίδες.

Η παρουσία και η δραστηριοποίηση του Βεζυρόπουλου στα Ίμια, παρά τις τουρκικές παρενοχλήσεις, ήταν υψίστης εθνικής σημασίας, αφού πρόκειται για τμήμα της επικράτειας που μεθοδικά μετά το 1996 η Άγκυρα επιχειρεί να «γκριζάρει», αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία.

Ο Βεζυρόπουλος έβοσκε τα 40 και πλέον κατσίκια του του για περισσότερο από 20 χρόνια στα Ίμια, και όσο η ηλικία του το επέτρεπε, συμβάλλοντας σημαντικά στην εδραίωση της ελληνική παρουσίας στην αμφισβητούμενη -από τους Τούρκους- θαλάσσια περιοχή.

Ο βοσκός, δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε έρθει αντιμέτωπος με πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής που επιχειρούσαν να τον εκφοβίσουν και να τον απομακρύνουν από την περιοχή, προσπαθώντας ακόμη και να εμβολίσουν τη βάρκα του ή να πετούν πάνω από το κεφάλι του τουρκικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. «Τους έδειχνα, όμως, από την πλευρά μου ότι είχα το σθένος να συνεχίσω. Έκανα σαν να μην υπάρχουν» είχε δηλώσει.

Το 2017, το Ελεγκτικό Συνέδριο ανάλγητο και προκλητικό ειδικά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε στον κ. Διακομιχάλη, πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ, καθώς του καταλόγισε πως ενίσχυε παράνομα οικονομικά επί επτά χρόνια τον βοσκό που πήγαινε στα Ίμια για να φροντίσει τα ζώα του.

«Μου καταλόγισαν ως μη νόμιμες δαπάνες 50.000 ευρώ. Απαίτηση και μάλιστα εντόκως. Εγώ του πλήρωνα τα έξοδα. Αυτές τώρα οι δαπάνες είναι καταλογιστέες σε μένα. Με το σκεπτικό ότι δεν ήταν νόμιμα υλοποιημένες αυτές οι δαπάνες» είχε δηλώσει ο δήμαρχος Καλύμνου παλαιότερα, σχολιάζοντας καυστικά πως ο βοσκός των Ιμίων φταίει για την … χρεοκοπία της Ελλάδας που ακολούθησε.

Μ΄ αφορμή τον πρόσφατο θάνατο του 94χρονου βοσκού των Ιμίων, ο Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης έφερε στη βουλή το θέμα του προστίμου που έχει επιβάλλει το Ελεγκτικό Συνέδριο στον δήμαρχο Καλύμνου, ζητώντας την παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα.

Ο κ. Κακλαμάνης μάλιστα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα καυστικός απέναντι στη γραφειοκρατία του Ελεγκτικού Συνεδρίου. «Έρχεται το Ελεγκτικό Συνέδριο και βγάζει απόφαση ως αχρεωστήτως καταβληθέντα και ζητάει από τους κληρονόμους του και από τον δήμο Καλύμνου να επιστρέψουν τα λεφτά. Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Πέτσας θα μας ακούσει και αμέσως θα τακτοποιήσει το θέμα. Για το Ελεγκτικό Συνέδριο, παρότι σέβομαι τους θεσμούς, δεν θέλω να πω τη λέξη που ταιριάζει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Ν.Δ..



Ξεφτιλίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με το Πόθεν έσχες του πρωθυπουργού και έδειξαν πόσο γελοίοι είναι!!

 


Στη δημοσιότητα δόθηκαν χθες τα 1.114 «πόθεν έσχες» των πολιτικών και των αιρετών που κατέθεσαν το 2020 και αφορούσε την οικονομική χρήση του 2019.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε για ακόμα μία φορά να στήσει θέμα με τον πρωθυπουργό και την οικογένεια του νομίζοντας ότι θα κάνει κακό πετώντας λάσπη, τελικά η λάσπη γύρισε στα μούτρα τους και ξεφτιλίστηκαν και πάλι ενώπιον του Ελληνικού λαού.

Για ένα λάθος της επιτροπής πόθεν έσχες που επιβεβαίωσε η επιτροπή, ήταν αρκετό για το φαιδρό μυαλό των Συριζαίων να νομίζαν ότι έπιασαν «λαβράκι» σε σχέση με τη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το 2019 δήλωσε ως προσωπικά του εισοδήματα το ποσό των 82.017 ευρώ, που προέρχονται κυρίως από τη βουλευτική αποζημίωση, καθώς και ένα εισόδημα 11.800 ευρώ από ακίνητα και εισόδημα 1.287 ευρώ από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα. Τα εισοδήματα της συζύγου του πρωθυπουργού Μαρέβας Γκραμπόφσκι ανήλθαν σε 36.671 ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες και 28.000 από ακίνητα.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως από προηγούμενη χρήση διατηρεί μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων της BNP αξίας 17.000 δολαρίων και 7.712 ευρώ με χειριστή μερίδας επένδυσης την Εθνική Τράπεζα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν διαθέτει θυρίδα, ενώ η σύζυγός του διατηρεί τρεις θυρίδες που έχει ανοίξει σε προηγούμενα έτη. Τις καταθέσεις ύψους 5.500 ευρώ τις έχει όλες σε ελληνικές τράπεζες, ενώ η Μαρέβα διατηρεί από προηγούμενα έτη λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού και εσωτερικού ύψους 249.823 ευρώ και 177.711 δολαρίων ΗΠΑ.

Αμετάβλητη παραμένει το 2019 η ακίνητη περιουσία του πρωθυπουργικού ζεύγους σε ακίνητα που βρίσκονται σε Κρήτη , Αθήνα και Τήνο. Ο πρωθυπουργός κατά το 2019 διέγραψε δύο Ι.Χ. επιβατικά 1.999 κυβικών και 1.595 κυβικών που είχε από κληρονομιά, διατηρεί από το 2016 ένα Ι.Χ. επιβατικό 875 κυβικών και ένα 1.560 κυβικών, καθώς και ένα φορτηγό Ι.Χ. 2.800 κυβικών για αγροτικές εργασίες.

Σχετικά με τις περιβόητες για τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να πετάξουν λάσπη δανειακές υποχρεώσεις και οφειλές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται συνοφειλέτης κατά ¼ σε υπόλοιπο δανείου 250.443 με αρχικό ποσό 600.000 ευρώ. Συνοφειλέτης κατά ½ σε υπόλοιπο 4.961 ευρώ από αρχικό δάνειο 150.000 ευρώ. Επίσης, εμφανίζει οφειλή 150.000 ευρώ προς την κ. Αλεξάνδρα Gourdain που δημιουργήθηκε το 2018. Η σύζυγός του δήλωσε οφειλή 10.064 ευρώ από πιστωτική κάρτα.

Υπόλοιπο δανείου 45.514 ευρώ από αρχικό ποσό 68.222 ευρώ με ημερομηνία δημιουργίας υποχρέωσης 28.6.2013 και συμμετοχή κατά 1/3 σε υπόλοιπο 847.470 ευρώ από αρχικό δάνειο 900.000 ευρώ που ελήφθη στις 13.10.2009. Σχετικά με τις συμμετοχές σε επιχειρήσεις, ο πρωθυπουργός διατηρεί τη συμμετοχή του στην ΚΗΡΥΞ Α.Ε. που έχει από κληρονομιά γονικής παροχής, ενώ η σύζυγός του στις εταιρίες «Zeus + ΔΙΟΝΕ ΑΕ» είχε συμμετοχή 24,4% και στη «Μ. Γκραμπόφσκι και ΣΙΑ Ο.Ε.» κατά ποσοστό συμμετοχής 50%.

Αποτέλεσμα ξεφτιλίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ για ακόμα μία φορά και καλό θα ήταν να διαβάσουμε καλά όλοι μας τις δηλώσεις πόθεν έσχες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για να δούμε τι κέρδισαν την περίοδο της διακυβέρνησης Τσίπρα.



Γεύμα του Πρωθυπουργού με την Αναπληρώτρια Κυβερνήτη της Καλιφόρνια, Ελένη Τσακοπούλου – Κουναλάκη

 


Γεύμα με την αναπληρώτρια Κυβερνήτη της Καλιφόρνια, Ελένη Τσακοπούλου- Κουναλάκη και τον σύζυγό της Μάρκο Κουναλάκη είχαν σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Στη διάρκεια του γεύματος σε φιλικό κλίμα, είχαν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να ανταλλάξουν απόψεις για την κατάσταση στις ΗΠΑ, την αναβαθμισμένη εικόνα της Ελλάδας, τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τις επιπτώσεις της πανδημίας στη διαμόρφωση του διεθνούς περιβάλλοντος. Ο Πρωθυπουργός εδώ και πολλά χρόνια, ανταλλάσσει πολύ συχνά απόψεις με την κυρία Κουναλάκη, ενώ ανάμεσα στις έδρες αμερικανικών πανεπιστημίων που έχει χρηματοδοτήσει η Αναπληρώτρια Κυβερνήτης της Καλιφόρνια, είναι και η Έδρα Ελληνικών Σπουδών «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» στο Πανεπιστήμιο Stanford.



Ο Τσίπρας, ζητάει να γίνει αργία λόγω καύσωνα και παίρνει την απάντηση του

 


Την δικαιολογημένη κριτική της κυβέρνησης προκάλεσε ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα, διά της οποίας ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας καθαρά να λαϊκίσει επικαλούμενος δήθεν γνώμες ειδικών όπως αναφέρει, φαίνεται να εισηγείται την κήρυξη αργίας την ερχόμενη Δευτέρα λόγω του καύσωνα.

Σε σχόλιο τους κυβερνητικές αναφέρουν ότι η «κυβέρνηση έχει δώσει εντολή σε όλες τις υπηρεσίες, να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κι έχει θέσει σε επιφυλακή κρίσιμους τομείς της κρατικής μηχανής».

Και προσθέτουν: «Αποτελεί, όμως, ταυτόχρονα και ένα τεστ πολιτικής σοβαρότητας, στο οποίο ξανά δεν πιάνει τη βάση ο κ.Τσίπρας, ο οποίος ζητάει… να κηρυχθεί αργία η Δευτέρα. Γιατί όχι μόνο η Δευτέρα; Και με ποια καιρικά φαινόμενα θα κηρύσσονται αργίες; Μόνο με καύσωνα ή και με χιόνι ή με χαλάζι; Λαϊκισμός και γραφικότητα πάνε χέρι-χέρι.





Δεν θέλουν την ασφάλεια των Πανεπιστημίων και προσφεύγουν στο ΣτΕ να ακυρώσει τις προσλήψεις

 


Είναι αυτοί που θέλουν τα πανεπιστήμια γκέτο κακοποιών κάθε είδους, γιάφκες τρομοκρατών και αντιεξουσιαστών, καταφύγιο λαθρομεταναστών και κέντρα διακίνησης ναρκωτικών.

Μόνο την ασφάλεια των φοιτητών και την χρησιμότητα των πανεπιστημίων αποκλειστικά για σπουδές δεν θέλουν, θέλουν την ανομία και μόνο.

Δέκα Σύλλογοι επιστημονικού διδακτικού προσωπικού και διοικητικού προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Σύλλογοι Φοιτητών, όπως και 22 καθηγητές Πανεπιστημίων, ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές οι αποφάσεις για την συγκρότηση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημίων (ΟΠΠΙ), η οποία θα απαρτίζεται από Ειδικούς Φρουρούς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από τον πρόεδρο του ΣτΕ Δημήτρη Σκαλτσούνη η εν λόγω αίτηση ακύρωσης εισήχθη για να συζητηθεί στην Ολομέλεια και αναμένεται ο προσδιορισμός της δικασίμου.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν προφανώς αριστεροί και ακροαριστεροί Σύλλογοι Επιστημονικού Προσωπικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Παντείου Πανεπιστημίου, των Πανεπιστημίων Πατρών, Θεσσαλίας, Ιωαννίνων, Αιγαίου, Δυτικής Αττικής, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο Σύλλογος Φοιτητών του Πάντειου Πανεπιστημίου, κ.ά., και 22 καθηγητές μέλη Διδακτικού Προσωπικού διαφόρων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Όλοι ζητούν να ακυρωθεί η σχετική απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και η πράξη (31.5.2021) του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για την προκήρυξη του διαγωνισμού πρόσληψης Ειδικών Φρουρών με σκοπό τη συγκρότηση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημίων.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η συγκρότηση των ΟΠΠΙ είναι αντίθετη στο αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ (νόμος 4777/2021) το οποίο θεσπίζει το άρθρο 16 παράγραφος 5 του Συντάγματος, στην ακαδημαϊκή ελευθερία, στην επιστημονική ελευθερία, στην ελευθερία της έρευνα και της διδασκαλίας, όπως προβλέπει και κατοχυρώνει το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Παράλληλα, προσκρούει ακόμη σε μια πλειάδα διατάξεων του Συντάγματος, όπως είναι της προστασίας της συνδικαλιστικής ελευθερίας (άρθρο 23 Συντάγματος), της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας (άρθρο 5 Σ.), της προσωπικής ελευθερίας και της ελευθερίας κίνησης (άρθρο 5 Σ.), αλλά και στη αρχή της προστασίας της ανθρώπινης αξίας (άρθρο 2 Σ.).

Τέλος, επισημαίνουν ότι η συγκρότηση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημίων είναι αντίθεη στα άρθρα 18 έως 20 του νόμου 4777/2021 για την προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας και την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος.

Δέν αναφέρουν όμως πουθενά, οτι αυτή την στιγμή στα πανεπιστήμια, υπάρχει ανομία και έγκλημα και μόνο ελευθερία δεν υπάρχει στους φοιτητές, αντίθετα υπάρχει τρομοκρατία και ανασφάλεια επειδή αλωνίζουν αντιεξουσιαστές, κακοποιοί, τρομοκράτες, λαθρομετανάστες και άλλα περιθωριακά στοιχεία, που ανέχονται χρόνια τώρα οι παραπάνω προσφεύγοντες. 



Βασιλακόπουλος: Καλύτερα ο Πολάκης να ασχοληθεί με καμιά κατάληψη και να μη δίνει ιατρικές συμβουλές

 


Με ειρωνικό τρόπο αντέδρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, με αφορμή τις συμβουλές για γέλια του Παύλου Πολάκη στον νοσούντα από κορωνοϊό Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Βασιλακόπουλος ρωτήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή για την ιβερμεκτίνη, την οποία ο Παύλος Πολάκης σύστησε προς τον Αδωνι Γεωργιάδη, αν επιδεινωθούν τα συμπτώματα.

Η ανάρτηση για γέλια του Πολάκη:


Ο Θόδωρος Βασιλακόπουλος απάντησε, χαμογελώντας: «Θα ήθελα να μη σχολιάσω τις υγειονομικές συμβουλές του κ. Πολάκη. Είναι προτιμότερο να ασχοληθεί με πράγματα που γνωρίζει περισσότερο, όπως να οργανώσει καμιά διαδήλωση, καμιά κατάληψη, πράγματα στα οποία έχει ειδικευτεί όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είναι το υγειονομικό το ισχυρό του στοιχείο».





Μέσα στην παρανομία ο Πολάκης, έκρυβε και δεν δήλωνε 15 χρόνια την εταιρεία της συζύγου του

 


«Πώς είναι δυνατόν να ζητάει και τα ρέστα όταν ο ίδιος δεν τηρεί το νόμο;» επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία.

«Δεν είχαμε καμία διάθεση να σχολιάσουμε τα όσα, με το γνωστό ύφος που τον χαρακτηρίζει, γράφει ο κ. Πολάκης. Αλλά πραγματικά, μετά και τη σημερινή του ομολογία, προκύπτει σειρά ερωτημάτων που πρέπει να απαντηθούν», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

«Ο κ. Πολάκης που αρέσκεται να κάνει καταγγελίες περί δήθεν ψευδών δηλώσεων πόθεν έσχες πολιτικών του αντιπάλων, όπως προκύπτει από τη δική του δήλωση παραβιάζει το νόμο, αφού η εταιρεία της συζύγου του, αν και λειτουργεί από το 2004, δηλώνεται για πρώτη φορά το 2019. Γιατί; Ήθελε να κρύψει κάτι; Πώς είναι δυνατόν να ζητάει και τα ρέστα όταν ο ίδιος δεν τηρεί το νόμο; Θα πείτε πρώτη φορά είναι; Παλιότερα είχε δηλώσει ότι κρατούσε διπλά βιβλία… »

«Και κάτι ακόμη. Με δεδομένο ότι ο κ. Πολάκης μας γνωρίζει ότι είναι 'γενικός χειρούργος' (προφανώς κατά το κακούργος, πανούργος κλπ) και όχι 'χειρουργός', μπορεί να μας πει αν γνωρίζουν οι ασθενείς του ότι είναι ανεμβολίαστος όπως ο ίδιος έχει δημόσια δηλώσει; Φανταζόμαστε ότι ο λαλίστατος κ. Πολάκης θα βρει το χρόνο να απαντήσει (φυσικά με το γνωστό του ύφος)», καταλήγει η Νέα Δημοκρατία.



Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Στέφανος Ντούσκος



Ο Στέφανος Ντούσκος είναι ο Ολυμπιονίκης του απλού σκιφ στην κωπηλασία, στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Γιαννιώτης σκιφίστας χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στο Τόκιο και μάλιστα χρυσό, το οποίο είναι και το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες.



Με χρόνο 6:40.45, ο Στέφανος Ντούσκος έκανε και Ολυμπιακό ρεκόρ, καταρρίπτοντας αυτό του Μάχε Ντρίσντεϊλ (6:41.34) από τους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.

Η δήλωση:

«Δεν μπορώ να το πιστέψω! Δεν το πιστεύω! Αλήθεια... δεν το πιστεύω! Η καλύτερη κούρσα της καριέρας μου. Με βοήθησε ο καιρός. Ένιωθα πολύ καλά στην κούρσα. Ο προπονητής μου είπε πως θα είμαι μέσα στα μετάλλια, πριν πάρω θέση στη γραμμή της εκκίνησης. Έκανα μια αλλαγή μέσα στην κούρσα, στα 1.000 μέτρα και δεν πίστευα ότι θα αντέξω. Στα τελευταία 500 μέτρα έλεγα Θεέ μου βοήθησέ με. Κράτα λίγο ακόμη. Στα 100 τελευταία μέτρα, είπα... δεν το χάνω! Για όλους αυτούς που με βλέπουν στην Ελλάδα ένα μεγάλο ευχαριστώ! Ευχαριστώ τους γονείς μου, την κοπέλα μου, τον δις Ολυμπιονίκη Βασίλη Πολύμερο, όλους τους ανθρώπους στην Ομοσπονδία και την εθνική, τον τεχνικό σύμβουλο της ΕΚΟΦΝΣ, Τζιάνι Ποστιλιόνε που με βοήθησε και έφτασα εδώ που έφτασα, τον γιατρό μου και γιατρό της εθνικής Γιάννη Χρηστογιάννη και τον χορηγό μου»



Στις αποχρώσεις του «κόκκινου» η Ελλάδα

 



Καμπανάκι κρούει ο ECDC αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας καθώς το μεγαλύτερο μέρος της χώρας έχει βαφτεί με διάφορες αποχρώσεις του κόκκινου.

Στον αναθεωρημένο χάρτη, που δημοσίευσε εχθές Πέμπτη, πλέον καμία περιοχή της Ελλάδας δεν χρωματίζεται με «πράσινο», όπως συνέβαινε μία εβδομάδα πριν.



Στο «βαθύ κόκκινο» εξακολουθούν να είναι  Νότιο Αιγαίο και Κρήτη.

Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται και η Αττική, η Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, η Ηπειρος, η Θεσσαλία, τα Ιόνια Νησιά και η Πελοπόννησος.

Στο "κίτρινο"  είναι: Στερεά Ελλάδα, Αν. Μακεδονία και Θράκη και Βόρειο Αιγαίο.

 Παράλληλα, σύμφωνα με το ECDC, αναφορικά με τον αριθμό τεστ, η Ελλάδα παραμένει στο βαθύ πράσινο, που σημαίνει ότι στη χώρα μας διεξάγεται μεγάλος αριθμός τεστ

Ως προς τη θετικότητα, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας βρίσκεται στο «κίτρινο», με την Ήπειρο μόνο να αποτελεί εξαίρεση. 

Ως προς την υπόλοιπη Ευρώπη, στο «κόκκινο» βρίσκεται η Κύπρος, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η μισή Γαλλία, η Ολλανδία και η Ιρλανδία.

Με «κόκκινο» χρώμα επίσης η Σικελία, η Σαρδηνία και η Κορσική.


Πηγή: ECDC



Οι επτά ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους οφειλέτες του ΕΦΚΑ

 


Συνολικά επτά σύγχρονες και άμεσα προσβάσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους οφειλέτες έχουν τεθεί σε λειτουργία, μέχρι σήμερα, από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), στο πλαίσιο της στρατηγικής του για αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης των πολιτών, μέσω της ψηφιοποίησης των υποδομών του. Αναλυτικά, όπως επισημαίνει ο e-ΕΦΚΑ, οι υπηρεσίες προς τους οφειλέτες είναι οι εξής:

Πιστοποίηση οφειλετών. Μέσω της υπηρεσίας αυτής, δίνεται η δυνατότητα πιστοποίησης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς οφειλέτες, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία τους στις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ.

Ηλεκτρονική ενημέρωση οφειλετών. Η εν λόγω υπηρεσία υποστηρίζει τη δυνατότητα ενημέρωσης για όσους οφειλέτες έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών) για την ηλεκτρονική "Πρόσκληση για Τακτοποίηση Οφειλών" και "Ατομική Ειδοποίηση Ληξιπρόθεσμων Οφειλών" έως την ημερομηνία που αναφέρεται στο σώμα της ηλεκτρονικής ειδοποίησης.

Πίνακας χρεών οφειλέτη. Μέσω αυτής της υπηρεσίας, εμφανίζεται ο πίνακας χρεών του οφειλέτη. Στον πίνακα εμφανίζονται οι βεβαιωμένες οφειλές με τα αναλογούντα πρόσθετα τέλη, μέχρι την τρέχουσα ημερομηνία έκδοσής του, ανεξάρτητα εάν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης ή όχι. 

Ηλεκτρονική καρτέλα οφειλέτη. Οι χρήστες/οφειλέτες του ΚΕΑΟ και του e-ΕΦΚΑ μπορούν, χωρίς μετάβαση σε οργανική μονάδα του φορέα και αυτοπρόσωπη παρουσία, να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που αφορούν την εικόνα των οφειλών τους:

Υπολογισμός δόσεων ρύθμισης. Η ηλεκτρονική αυτή υπηρεσία παρέχει τη δυνατότητα στους οφειλέτες του ΚΕΑΟ να εξετάσουν εναλλακτικά σενάρια ρύθμισης των οφειλών τους, ανάλογα με τις διατάξεις στις οποίες εμπίπτουν αυτές. Ειδικότερα, επιλέγοντας κάθε εναλλακτικό τρόπο ρύθμισης, καθορίζουν τον αριθμό των δόσεων που επιθυμούν και προβαίνουν σε υπολογισμό του ύψους αυτών, καθώς και των τυχόν εκπτώσεων που δικαιούνται.

Ρύθμιση οφειλών. Μέσω της υπηρεσίας, παρέχεται η δυνατότητα στους οφειλέτες του ΚΕΑΟ να ρυθμίσουν ηλεκτρονικά τις οφειλές τους.

Ηλεκτρονικό αίτημα εξυπηρέτησης/κλείσιμο ραντεβού. Για όσες συναλλαγές δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά, παρέχεται η δυνατότητα του προγραμματισμού ραντεβού στα φυσικά υποκαταστήματα του φορέα. Το κλείσιμο του ραντεβού γίνεται εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά. Τα ηλεκτρονικά ραντεβού ξεπέρασαν τις 565.000 από τον Σεπτέμβριο του 2020, απαλλάσσοντας τους πολίτες από άσκοπη αναμονή, μετακινήσεις καθυστερήσεις και ταλαιπωρία.



Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών


 

Σήμερα Παρασκευή 30 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19, των παιδιών άνω των 12 ετών.

Το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.      

Επίσης, το ραντεβού του παιδιού θα μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 10.200.000 εμβολιασμοί και περισσότεροι από 5.600.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση ποσοστό που αντιστοιχεί σε 53,4% του γενικού πληθυσμού και 63% του ενήλικου πληθυσμού. Επίσης, περισσότεροι από 4.915.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 46,8% στο γενικό πληθυσμό και 55% στον ενήλικο πληθυσμό.      



«Πράσινο φως» για την αυστηροποίηση βασικών αδικημάτων

 


Με τις νέες τροποποιήσεις που ενέκρινε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομία αυστηροποιούνται τα βαριά ιδιαζόντως ειδεχθή εγκλήματα, τα σεξουαλικά εγκλήματα, και τα εγκλήματα κατά των ανηλίκων και έμφυλης βίας και παράλληλα, αυξάνεται ο χρόνος της υφ΄ όρων απόλυσης των βαρυποινιτών και ισοβιτών. Οι τροπολογίες επί των δυο Κωδίκων, μεταξύ των άλλων, προβλέπουν:

Για τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας, της ανθρωποκτονίας, του ομαδικού βιασμού και του βιασμού σε βάρος ανηλίκου και της θανατηφόρας ληστείας, προβλέπεται μόνο η ποινή της ισοβίου καθείρξεως.

Το αδίκημα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας και η προσβολή της γενετήσιας ευπρέπειας για τους ανηλίκους θα διώκεται πλέον αυτεπαγγέλτως.

Η προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, όταν τελείται σε χώρο εργασίας, κ.λπ. τιμωρείται πλέον μόνο με φυλάκιση (καταργήθηκε η δυνατότητα της εναλλακτικής καταδίκης με χρηματική ποινή) και διώκεται αυτεπάγγελτα.

Το αδίκημα της αιμομιξίας επανέρχεται στην κακουργηματική μορφή του, από πλημμέλημα που ήταν.

Το αδίκημα των γενετήσιων πράξεων με ανηλίκους ή ενώπιον τους, τιμωρείται πλέον μόνο ως κακούργημα.

Σε περίπτωση πρόσκαιρης κάθειρξης για τα εγκλήματα του νόμου περί ναρκωτικών (διακεκριμένη μορφή), συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, εσχάτη προδοσία, ανθρωποκτονία, ληστεία, εκβίαση, βιασμό και όλα κατά της γενετήσιας ελευθερίας εγκλήματα, δίνεται η δυνατότητα για απόλυση υπό όρο μόνο αν έχουν εκτιθεί με ευεργετικό υπολογισμό τα 4/5 της ποινής. Την ίδια στιγμή για τα παραπάνω εγκλήματα, για τις περιπτώσεις καταδίκης σε ισόβια κάθειρξη, το κατώτατο όριο παραμονής στις φυλακές του καταδίκου αυξάνεται από τα 16 χρόνια (πραγματικής έκτισης) που ισχύει σήμερα στα 18 χρόνια.

Ακόμη, απαγορεύεται η απόλυση με τον όρο της κατ’ οίκον έκτισης της ποινής με βραχιολάκι (ηλεκτρονική επιτήρηση) σε μείζονος ποινικής απαξίας αδικήματα, όπως είναι ναρκωτικά, ανθρωποκτονία, ληστεία, εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, κ.λπ.

Αυστηροποιείται το πλαίσιο των ποινών στα αδικήματα της κλοπής και της υπεξαίρεσης (στην πλημμεληματική τους μορφή), όπως αυστηροποιούνται οι διατάξεις για τα κοινώς επικίνδυνα εγκλήματα, δηλαδή για τον εμπρησμό, τον εμπρησμό δασών, την πλημμύρα, την έκρηξη κ.λπ.



Συμβολική, αλλά απολύτως ρεαλιστική αύξηση του κατώτατου μισθού

 



Σημεία από την εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου:

Παρά την αντίθετη εισήγηση των εκπροσώπων των επιχειρήσεων, η Κυβέρνηση αποφάσισε για φέτος την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2%. Οι Συνομοσπονδίες των επαγγελματιών, των βιοτεχνών, των μεγάλων επιχειρήσεων, των εμπόρων, είχαν ζητήσει το πάγωμα του κατώτατου μισθού λόγω των ειδικών συνθηκών που επέφερε η πανδημία. Και πράγματι -όπως όλοι γνωρίζουμε- το Α.Ε.Π. πέρυσι μειώθηκε περίπου κατά 8% κατά συνέπεια οι συνθήκες αυτές ισχύουν. Αυτό το οποίο όμως επίσης ισχύει είναι ο δυναμισμός της ελληνικής οικονομίας, οι προοπτικές της, τις οποίες εμπιστεύομαι και προσωπικά.

Η αύξηση την οποία αποφασίζουμε σήμερα προφανώς και δεν καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων. Θέλω να θυμίσω, όμως, ότι:

Έρχεται σε συνέχεια ενός γιγαντιαίου προγράμματος το οποίο ξεπέρασε τα 40 δισ. ευρώ, το οποίο επί 18 μήνες στήριξε το εισόδημα, τις θέσεις εργασίας, αλλά και τη ρευστότητά των επιχειρήσεων.

Έρχεται να συμπληρώσει ένα κύμα φοροελαφρύνσεων, αλλά και μικρότερων εισφορών που και αυτές με τη σειρά τους υποστήριξαν το διαθέσιμο εισόδημα όλων των εργαζομένων.

Έρχεται να τονώσει τους χαμηλότερα αμειβόμενους. Έχει ένα ύψος το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί και συμβολικό. Είναι, όμως, απολύτως ρεαλιστική. Αλλά η κατεύθυνσή της παραμένει ουσιαστική διότι δείχνει ότι σταθερό μέλημα αυτής της Κυβέρνησης είναι η προστασία των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, αλλά και γιατί η αύξηση αυτή -εν μέσω των μεγάλων δυσκολιών της πανδημίας- σηματοδοτεί την αισιοδοξία μας για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας συνολικά.

Με λίγα λόγια θα μπορούσα να χαρακτηρίσω την απόφαση αυτή ως ένα διπλό σήμα:

Ένα σήμα επανεκκίνησης της εθνικής παραγωγικής μηχανής, καθώς όλοι οι δείκτες μπαίνουν σε ανοδική τροχιά αφού παρά τις δυσκολίες, τα έσοδα από τον τουρισμό φαίνεται ότι δεν θα συγκρίνονται πλέον με αυτά του 2020, αλλά με αυτά του 2019. Ενώ οι επενδύσεις και οι εξαγωγές κινούνται ήδη σε επίπεδα προ κρίσης. Και όλα αυτά πριν πέσουν ακόμα στην πραγματική οικονομία οι σημαντικοί πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ταυτόχρονα, είναι και σήμα του κοινωνικού προσανατολισμού της πολιτικής μας.

Το Υπουργικό Συμβούλιο συμφώνησε στην έκδοση απόφασης για τον καθορισμό του νόμιμου κατώτατου μισθού για πλήρη απασχόληση, για τους υπαλλήλους όλης της χώρας στα 663 ευρώ και του νόμιμου κατώτατου ημερομισθίου για τους εργατοτεχνίτες όλης της χώρας στα 29,62 ευρώ. Οι αυξήσεις αυτές θα ισχύσουν από 1/1/2022.