Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Κλειστά μέχρι και των Φώτων σχολεία, εστίαση, μπάρ και ψυχαγωγία

 



Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021 αναστέλλονται τα εξής: Σχολεία, καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας, η λειτουργία των δικαστηρίων, τα χιονοδρομικά κέντρα και οι αθλητικές δραστηριότητες. Επίσης απαγορεύοτναι οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ενώ τα μέτρα σχετικά με την συνάθροιση (επιτρέπεται μέχρι τρία άτομα) και την τηλεργασία παραμένουν ως έχουν.

Παρατείνεται απαγόρευση διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Εξακολουθεί να ισχύει απαγόρευση συναθροίσεων και νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας



Θα έπρεπε να ντρέπεται ο Γυμνασιάρχης του Γρηγορόπουλου : "Έχουμε κατοχικό καθεστώς ντροπής"

 


Και οι κρίνοντες ανεύθυνα και επικίνδυνα κρίνονται γυμνασιάρχη!!

Δείχνοντας την ανευθυνότητα του, ειδικά επειδή διδάσκει παιδιά, ο γυμνασιάρχης του Αλέξη Γρηγορόπουλου προκαλεί την κοινή γνώμη με τις ακροαριστερές του τοποθετήσεις.

Ο Γιώργος Θαλάσσης, γυμνασιάρχης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, εξαπέλυσε ακροαριστερές βολές εναντίον της κυβέρνησης χωρίς ίχνος ευθύνης και ντροπής.

Ο απαράδεκτος γυμνασιάρχης και κακό παράδειγμα για τα παιδιά μας έγραψε στο facebook :

Το κατοχικό καθεστώς της ντροπής και της κατάντιας

Σε αυτό το κατοχικό καθεστώς της ντροπής και της κατάντιας που ζούμε τα 3 ρόδια είναι πολύ πιο επικίνδυνα από 3 βόμβες μολότοφ.

Έως τη γωνία Ιπποκράτους και Αραχώβης με το αυτοκίνητο κι από κει με τα πόδια. Παντού αστυνομικές δυνάμεις. Ώρα 08:30, πρωί, για να μην υπάρχει καμιά δικαιολογία, για να μην υπάρχει καμιά συνάθροιση. Ψυχή δεν κυκλοφορεί εκτός από την αστυνομία. Στη γωνία Τζαβέλλα και Ζωοδόχου Πηγής ομάδα αστυνομικών μας σταματάει. Μαζί τους και ανώτερος αστυνομικός με δαφνοσκεπές καπέλο.

Αναμενόμενος διάλογος. Απαγορεύεται. Απαγορεύονται οι συναθροίσεις του λέω. Εμείς είμαστε μόνο δύο, η σύζυγός μου κι εγώ. Δεν υπάρχει καμιά συνάθροιση. Όχι, μου λέει. Η εντολή είναι να μην πλησιάσει κανείς στο μνημείο. Αν κάνετε ακόμη ένα βήμα θα σας προσαγάγω. Συνεχίζω «Αυτοί που σας έδωσαν την εντολή δεν ντρέπονται. Εσείς που την εκτελείτε ντρέπεστε ή την εκτελείτε με ευχαρίστηση;» «Αυτή είναι προσωπική ερώτηση και δεν είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω».

Ε, λοιπόν, εγώ σας λέω ότι ντρέπεται, γιαυτό δεν μπορεί να απαντήσει. Αλλιώς τίποτε δεν θα τον εμπόδιζε να πει «Όχι, δεν ντρέπομαι».

Εκεί κατάντησαν. Μόνο η κυβέρνηση δεν ντρέπεται. Μόνο ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του δεν ντρέπονται. Γιατί αυτό που υπερτερεί σε αυτούς είναι ο φόβος. Φοβούνται ό,τι σημαίνει η δολοφονία του Αλέξανδρου. Φοβούνται τα λουλούδια στο μνημείο. Φοβούνται το κλαδί με τα 3 ρόδια που έκοψα το πρωί από τον κήπο, για να τα αφήσω στο μνημείο. Γιατί τα ρόδια είναι το σύμβολο της ζωής και του θανάτου. Δεν τα άφησα στο μνημείο, αλλά στη γωνία Τζαβέλλα και Ζωοδόχου Πηγής, εκεί από όπου έφυγε η σφαίρα του Κορκονέα, η σφαίρα που χτύπησε τον Αλέξανδρο κατάστηθα, η σφαίρα που σκότωσε τη δημοκρατία.

Αλλά η δημοκρατία θα αναστηθεί κάποια στιγμή. Θα την αναστήσουμε εμείς. Ο Αλέξανδρος όμως δεν θα αναστηθεί. Γιατί ο Αλέξανδρος ζει. Ο Αλέξανδρος δεν θα πεθάνει ποτέ. Γιαυτό φοβούνται.

Γιώργος Θαλάσσης
την Κυριακή

Το κατοχικό καθεστώς της ντροπής και της κατάντιας

Σε αυτό το κατοχικό καθεστώς της ντροπής και της κατάντιας που ζούμε τα 3 ρόδια είναι πολύ πιο επικίνδυνα από 3 βόμβες μολότοφ.
Έως τη γωνία Ιπποκράτους και Αραχώβης με το αυτοκίνητο κι από κει με τα πόδια. Παντού αστυνομικές δυνάμεις. Ώρα 08:30, πρωί, για να μην υπάρχει καμιά δικαιολογία, για να μην υπάρχει καμιά συνάθροιση. Ψυχή δεν κυκλοφορεί εκτός από την αστυνομία. Στη γωνία Τζαβέλλα και Ζωοδόχου Πηγής ομάδα αστυνομικών ...

See More
Image may contain: one or more people and shoes
Image may contain: 2 people, people standing and outdoor
Image may contain: one or more people, people walking, night and outdoor
Image may contain: one or more people, people walking and outdoor


Ακροαριστερό καραγκιοζιλίκι Σπίρτζη! Έδωσε ανθοδέσμη στον Χρυσοχοΐδη

 



Κανένας Συριζαίος δεν χαίρεται που δεν κάηκε εχθές η Αθήνα από τους συντρόφους, και την λύπη τους την δείχνουν στήνοντας καραγκιοζιλίκια χάνοντας  έτσι κάθε σοβαρότητα και προσβάλλοντας την μνήμη του Γρηγορόπουλου.

Σκέφτηκε να στήσει ένα σώου σήμερα ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης και έδωσε μια ανθοδέσμη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, λέγοντας "πάρτε την και δώστε την στον Πρωθυπουργό για να θυμάστε τους ακροδεξιούς θύλακες στην αστυνομία".

Απάντηση στο σόου Σπίρτζη έδωσε άμεσα η προεδρεύουσα στην Επιτροπή βουλευτής Σοφία Βούλτεψη, λέγοντας "κάνατε το θέατρό σας, τώρα καθίστε κάτω. Αυτό το θέατρο κάποτε πρέπει να το σταματήσετε στον ΣΥΡΙΖΑ. Χθες είχε εκλογές η Βενεζουέλα, να πάτε εκεί στην δική τους Βουλή να τα κάνετε αυτά"

Για να δικαιολογήσει το καραγκιοζιλίκι του ο Σπίρτζης, για την πράξη του που προσβάλει την οικογένεια του Γρηγορόπουλου ζήτησε να γίνει ενός λεπτού σιγή "στην μνήμη του  15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου". Όπως είπε "η κίνηση του αστυνομικού χθες είναι προσβολή στον δολοφονημένου 15χρονου,  στην Δημοκρατία, στους γονείς και στην μάνα που δεν είδε το παιδί της. Να δώσετε ένα λουλούδι στον Πρωθυπουργό, ένα να κρατήσετε εσείς και ένα για την φυσική ηγεσία για να θυμάστε τους ακροδεξιούς θύλακες που έχετε αφήσει να ξεσαλώνουν και να καταπατούν κάθε έννοια. Γιατί αυτό έγινε χθες, με  απαγόρευση ελεύθερης πρόσβασης στην συγκέντρωση ενώ τηρούνταν όλα τα μέτρα, με συλλήψεις ακόμα και δικηγόρων, με τραμπουκισμούς παρενοχλήσεις γυναικών και ρίψη κρότου λάμψης σε εσωτερικό χώρο πολυκατοικίας".

Η κ. Βούλτεψη καταδίκασε άμεσα το "χάπενινγκ" με την ανθοδέσμη, κάνοντας λόγο για σόου και θέατρο μέσα στην Βουλή. "Κάνατε την παράστασή σας, είστε εντάξει με την υποκριτική τέχνη, τώρα τελείωσε το θέατρο. Ηρθατε με την ανθοδέσμη να παίξετε θέατρο. Αυτό που έγινε χθες ήταν μια θλιβερή στιγμή και το καταδικάζουμε όλοι".



Νέο ψέμα από τον δικτάτορα Ερντογάν : Η Τουρκία έχει μεγαλύτερη ακτογραμμή από την Ελλάδα

 



Δεν υπάρχει καθεστώς στον κόσμο, που να μην χρησιμοποιεί fake news και προπαγάνδα για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, αδιαφορώντας για το ένα αποκαλυφθεί το ψέμα.

Μεγάλος ψεύτης και διακινητής fake news είναι ο δικτάτορας Ερντογάν και δεν ντρέπεται καθόλου για ότι ψέμα ξεστομίσει. Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τις έκνομες ενέργειες της χώρας του στην ανατολική Μεσόγειο δεν δίστασε να πει ψέματα για τις ακτογραμμές Ελλάδας - Τουρκίας.

Η χώρα του είπε ο δικτάτορας έχει την μεγαλύτερη ακτογραμμή, κάτι φυσικά που δεν ισχύει, γιατί η Ελλάδα είναι αυτή που διαθέτει το μεγαλύτερο μήκος.

Στη διάρκεια βιντεομηνύματός του, σε workshop πανεπιστημίων της Τουρκίας με θέμα την Ανατολική Μεσόγειο, ο δικτάτορας και ψεύτης Ερντογάν ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί το επίκεντρο των εξελίξεων τα τελευταία χρόνια και πολλές χώρες παρακολουθούν όσα γίνονται. Δεν μπορεί η Τουρκία, η χώρα με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο, να παρακολουθεί τις εξελίξεις... από την εξέδρα. Παρακολουθούμε στενά όσα γίνονται για να προστατεύσουμε τα δικά μας συμφέροντα και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων».

Η αλήθεια σύμφωνα, όμως, με το «The World Factbook» της CIA, η Ελλάδα διαθέτει ακτογραμμή (coastline) 13.676 χλμ, ενώ η Τουρκία 7.200 χλμ, κάτι που δείχνει ακόμα μία φορά το πόσο ψεύτης είναι ο δικτάτορας Ταγίπ Ερντογάν. 

Το «The World Factbook» είναι η ετήσια έκδοση της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) των Ηνωμένων Πολιτειών, τύπου, με βασικά στοιχεία και πληροφορίες για όλες τις χώρες του κόσμου. Το εγχειρίδιο αυτό που αφορά την κάθε Χώρα αναγνωρίζεται επίσημα από τις ΗΠΑ και περιλαμβάνει στοιχεία γενικής εικόνας σε μια περιγραφή δύο-τριών σελίδων για την δημογραφία, τοποθεσία, οικονομία, κυβέρνηση, βιομηχανία, στρατιωτικές δυνατότητες κλπ.




Ευρωπαίος αξιωματούχος για Άγκυρα: Επιδεινώθηκε η κατάσταση, αναμφίβολα θα ληφθούν μέτρα

 



Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ξεκινά στις 10.30 το πρωί (ώρα Ελλάδος) με τις εξελίξεις που αφορούν στην Τουρκία να είναι από τα βασικά θέματα στην ατζέντα. 

Μήνυμα για την επιβολή μέτρων στην Άγκυρα έστειλε Ευρωπαίος Αξιωματούχος ενόψει της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών σήμερα Δευτέρα στις Βρυξέλλες, τρεις μέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής. 

Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ξεκινά στις 10.30 το πρωί (ώρα Ελλάδος) με τις εξελίξεις που αφορούν στην Τουρκία να είναι από τα βασικά θέματα στην ατζέντα.

Όπως επισήμανε ο Ευρωπαίος Αξιωματούχος, «η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί, έχει επιδεινωθεί», σημειώνοντας παράλληλα ότι «κανείς δεν αμφιβάλλει ότι θα ληφθούν μέτρα» εναντίον της Τουρκίας στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής.

Εκτός από το ζήτημα της Τουρκίας και της Ανατολικής Μεσογείου, οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Εξωτερικών, θα συζητήσουν την κατάσταση στη Γεωργία, τις εκλογές στη Βενεζουέλα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εν συνεχεία θα έχουν ανταλλαγή απόψεων για τις διατλαντικές σχέσεις, επισημαίνοντας τις μελλοντικές προτεραιότητες για τη συνεργασία μεταξύ της ΕΕ και των Ηνωμένων Πολιτειών. Στο γεύμα, θα γίνει συζήτηση για τη στρατηγική αυτονομία κατά τη διάρκεια της οποίας οι υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν απόψεις για το πώς θα αυξηθεί η ανθεκτικότητα της ΕΕ. Μεταξύ άλλων, θα επανεξεταστούν οι συνέπειες του κινεζικού νόμου για την ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ.


Πηγή: skai.gr



Ανακοινώνονται νέα μέτρα στην Δανία για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας

 



Η κυβέρνηση της Δανίας θα ανακοινώσει σήμερα Δευτέρα περαιτέρω περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε χθες Κυριακή η πρωθυπουργός Μέτε Φρέντεριξεν, κάνοντας λόγο για σχέδιο «στοχευμένων ημιεγκλεισμών» στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

«Στη βάση των συστάσεων που λάβαμε (...) προετοιμάσαμε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έναν στοχευμένο ημιεγκλεισμό», είπε η επικεφαλής της κυβέρνησης σε διάγγελμά της που μεταδόθηκε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης χθες βράδυ.

Τα μέτρα αναμένεται να αφορούν τις περιοχές της σκανδιναβικής χώρας που πλήττονται περισσότερο, δηλαδή την Κοπεγχάγη και δήμους στα περίχωρά της, καθώς και τις άλλες δύο μεγαλύτερες πόλεις της Δανίας, την Όρχους (δυτικά) και την Οντένσε (κεντρικά).

«Πρέπει να θέσουμε υπό έλεγχο την εξάπλωση πριν από τα Χριστούγεννα», τόνισε, καθώς η Δανία κατέγραψε χθες ρεκόρ 1.745 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 24 ώρες.

Τα μέτρα, για τα οποία δεν έδωσε λεπτομέρειες, θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αργότερα σήμερα.

Η Δανία, η οποία δυσκολεύεται να κάμψει την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, είχε ήδη ανακοινώσει την περασμένη Τρίτη ότι μειώνει τις εξωσχολικές δραστηριότητες, ενώ συνέστησε να προτιμάται η τηλεργασία στην Κοπεγχάγη, για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Τα μέτρα αυτά ακολούθησαν μια πρώτη σειρά περιορισμών που ανακοινώθηκαν στα τέλη Οκτωβρίου, όταν το δεύτερο κύμα άρχιζε να πλήττει την Ευρώπη.

Συνολικά, η Δανία, χωρίς να λογαριάζονται η Γροιλανδία και τα νησιά Φερόες, αυτόνομες περιοχές όπου δεν έχει υπάρξει κανένας θάνατος ως εδώ, καταγράφει ως αυτό το στάδιο 885 θανάτους εξαιτίας του COVID-19 και 90.000 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 επί συνόλου 5,8 εκατομμυρίων κατοίκων από την έναρξη της κρίσης. Η χώρα συγκαταλέγεται στους καλούς μαθητές στην Ευρώπη ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας.


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP



Θετικός στον κορωνοϊό ο Ρούντι Τζουλιάνι

 



Εκπρόσωπος του Ρούντι Τζουλιάνι αυτή την φορά ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ που ανακοίνωσε ότι ο προσωπικός του δικηγόρος Ρούντι Τζουλιάνι βρεθηκε θετικός στην Covid-19. 

«Ο Ρούντι Τζουλιάνι, μακράν ο καλύτερος δήμαρχος στην ιστορία της Νέας Υόρκης, και ο οποίος εργάστηκε ακατάπαυστα για να ξεσκεπάσει τις πιο διεφθαρμένες (μακράν!) εκλογές στην ιστορία των ΗΠΑ, βρέθηκε θετικός στο τεστ για τον κινεζικό ιό», έγραψε στο Twitter ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ που δεν μπορεί ακόμα να χωνέψει την ήττα του.


.@RudyGiuliani, by far the greatest mayor in the history of NYC, and who has been working tirelessly exposing the most corrupt election (by far!) in the history of the USA, has tested positive for the China Virus. Get better soon Rudy, we will carry on!!!



Νέα Δημοκρατία : Περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για την βίλα Τσίπρα στα Λεγραινά

 



Με νέα ανακοίνωση επανέρχεται το Γραφείο Τύπου της ΝΔ στο θέμα του σπιτιού που νοικιάζει ο Αλέξης Τσίπρας στα Λεγραινά.

Αυτή αναφέρει: «Όσο ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να αποφύγει τις απαντήσεις που οφείλει για τη βίλα στο Σούνιο, μέσω της σύγχυσης και των fake news, εμείς περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις:

1. Επιβεβαιώνει ότι νοικιάζει βίλα στο Σούνιο και ότι πρόκειται για διαφορετικό ακίνητο από αυτό όπου παραθέριζε τα προηγούμενα χρόνια, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα;

2. Πού αποτυπώνεται αυτό στο πόθεν έσχες;

3. Ποιος του νοικιάζει τη βίλα;

4. Ποιο είναι το μίσθωμα;

5. Πού είναι το μισθωτήριο;

6. Τι είναι αυτό που τον κάνει να αποφεύγει επί 24 ώρες να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για το σήμερα;».



Σύψας: «Φανταστείτε τι θα γίνει στην Ερμού αν ανοίξουν όλα τα καταστήματα»

 



Να μην υπάρχει κανένας εφησυχασμός, τόνισε ο καθηγητής Νίκος Σύψας, ο οποίος διερωτήθηκε «αν υπάρξει ανάκαμψη της πανδημίας του κορωνοϊού πού θα πάνε οι ασθενείς;». 

Και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν κρεβάτια, υπάρχει κίνδυνος να μη λαμβάνουν υπηρεσίες οι ασθενείς», συμπληρώνοντας ότι «τα μέτρα απέδωσαν πολύ αργά λόγω της μεγάλης διασποράς και για αυτό δεν βλέπουμε ακόμη κάμψη διασωληνωμένων».

Όσο για τις εισηγήσεις της επιτροπής σχετικά με την άρση των μέτρων, ο κ. Σύψας ανέφερε ότι «πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα, γιατί δεν μπορούμε να αναλάβουμε το κόστος μιας τραγωδίας». «Φανταστείτε τι θα γίνει στην Ερμού αν ανοίξουν όλα τα καταστήματα. Θα γίνει εστίας υπερμετάδοσης», τόνισε.

Ο καθηγητής μάλιστα, ζήτησε να μην υπάρξει η παραμικρή χαλάρωση στις γιορτές, καθώς «ό,τι συμβεί τα Χριστούγεννα θα το αντιμετωπίσουμε τον Γενάρη και θα είναι άσχημο» και ανέφερε ότι «στη Θεσσαλονίκη η έκρηξη έγινε μέσα σε πέντε μέρες». «Είναι επικίνδυνο το φαινόμενο και είναι πέρα από τις δυνάμεις μας. Θα μας ταλαιπωρεί μέχρι την Άνοιξη», ξεκαθάρισε.

Σχετικά με τον εμβολιασμό, ο κ. Σύψας ανέφερε ότι «ρεαλιστικός στόχος είναι να εμβολιαστούν μέχρι τον Ιούνιο υγειονομικοί και ευπαθείς ομάδες, δεν είναι εύκολος στόχος να εμβολιαστεί το 70%».

Παράλληλα τόνισε ότι είναι δύσκολο το εγχείρημα του εμβολιασμού, καθώς το αντιεμβολιαστικό κίνημα μεγαλώνει, αφού ο «ο κόσμος είναι δύσπιστος». «Για παράδειγμα το 30% του προσωπικού στο δικό μου νοσοκομείο δεν έχει εμβολιαστεί για τη γρίπη», ανέφερε.

«Αν ο ΕΜΑ δώσει έγκριση να ξέρουμε ότι το εμβόλιο είναι πολύ ασφαλές. Εγώ θέλω πρώτα να δω τα στοιχεία και μετά να πω για την ασφάλεια» υπογράμμισε.

Και πρόσθεσε ότι «σκοπός είναι να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στα μέσα Ιανουαρίου». «Θα κάνω από τους πρώτους το εμβόλιο» ξεκαθάρισε και προειδοποίησε ότι «χωρίς υγειονομικό πιστοποιητικό δεν θα μπορέσει κάποιος να ταξιδέψει από χώρα σε χώρα».



Θράσος και ψέμα από το καθεστώς : «Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση σε Αιγαίο – Μεσόγειο και όχι εμείς»

 



Νέες προκλητικές δηλώσεις γεμάτες ψέμα του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι.

Ο εκπρόσωπος του καθεστωτικού Τουρκικού ΥΠΕΞ, απαντώντας σε ερώτηση για δημοσιεύματα στον ελληνικό τύπο περί αύξησης των στρατιωτικών δραστηριοτήτων της Τουρκίας σε Αιγαίο και Μεσόγειο απάντησε ότι τα δημοσιεύματα αυτά, είναι «μη ρεαλιστικά».

«Τα δημοσιεύματα σχετικά με αυτό το θέμα δεν αντικατοπτρίζουν καθόλου την αλήθεια. Αντιθέτως, η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές στρατιωτικές ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή, ανακοινώνοντας ότι θα εκτελέσει 24 στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο με 11 NAVTEX και 12 NOTAM που έχει εκδώσει από τις 20 Οκτωβρίου 2020.

Η Ελλάδα είναι επίσης εκείνη που διατηρεί κλειστά τα κανάλια του διαλόγου σε στρατιωτικά ζητήματα, εμποδίζοντας την πρόοδο της πρωτοβουλίας για αποκλιμάκωση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα δεν έχει συμμετάσχει στις συναντήσεις που προγραμματίστηκαν από τις στρατιωτικές αρχές του ΝΑΤΟ από τις 9 Οκτωβρίου 2020.

Η Ελλάδα μπορεί να λύσει τα διμερή της ζητήματα με την Τουρκία, όχι εναποθέτοντας τις ελπίδες της για βοήθεια σε άλλους, αλλά στο τραπέζι με την Τουρκία, με διάλογο και συνεργασία».



Από ποιόν και με ποιό μίσθωμα νοίκιασε την βίλα στο Σούνιο ο Αλέξης Τσίπρας;




Σε απόλυτο πανικό ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να εκθέτει και πάλι με τα τερτίπια του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έβγαλε ανακοίνωση από τις γνωστές της Κουμουνδούρου, τύπου να πούμε ψέματα να κατηγορήσουμε τους άλλους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του δεν απαντάει στο ερώτημα από ποιόν νοικιάστηκε η βίλα; Και με ποιο τίμημα;

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του, ως απάντηση σε δημοσιεύματα, μας πληροφορεί ότι ο κ. Τσίπρας δεν μετακομίζει. Στην ανακοίνωση αυτή λέει διάφορα χαριτωμένα, αλλά αποφεύγει να απαντήσει σε ένα ουσιαστικό ερώτημα: Νοίκιασε ο κ. Τσίπρας βίλα στο Σούνιο, σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Αττικής, από ποιόν και με ποιό μίσθωμα;

Αναμένουμε τη συμπληρωματική ανακοίνωση».

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορήσουμε τους άλλους, για να αποπροσανατολήσουμε :

«Η Ν.Δ. μπροστά στον πανικό της για το χάος που έχει δημιουργήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στην κατακραυγή από την καταστρατήγηση των περιοριστικών μέτρων από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, ψάχνει απεγνωσμένα τρόπο να αλλάξει τη συζήτηση.

Το κάνει, όμως, τόσο άγαρμπα που εκτίθεται. Ενημερώνουμε, λοιπόν, τη Ν.Δ. ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν αγόρασε καμία βίλα γιατί δεν είχε την τύχη να έχει οικογενειακό φίλο τον κ. Χριστοφοράκο της Siemens ώστε να την έχει μαζί του μεσοτοιχία. Ούτε επίσης διαθέτει οικογενειακή offshore ώστε να αγοράσει το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι. Εδώ και έξι χρόνια, είναι δημόσια γνωστό ότι νοικιάζει μια εξοχική κατοικία στη Λαυρεωτική, κοντά στη περιοχή του Σουνίου.

Αν η Ν.Δ., μετά από έξι χρόνια, αποφάσισε να ασχοληθεί σήμερα, επειδή ο κ. Μητσοτάκης δεν φοράει μάσκα όταν κάνει ποδηλατάδα και φωτογραφίζεται με κόσμο, έχει στη διάθεσή της κάθε στοιχείο του ενοικιαστήριου αφού δηλώνεται στο πόθεν έσχες.

Καλό, πάντως, είναι να γνωρίζει ότι δεν απευθύνεται σε κρετίνους αλλά σε πολίτες που καταλαβαίνουν. Όποτε, αντί για ανοησίες, ας ασχοληθεί με κάτι ουσιαστικό, όπως να προσλάβει γιατρούς στο ΕΣΥ και να πληρώσει τις εφημερίες τους».





Πάνω από 130 συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων προστασίας στην επέτειο του Γρηγορόπουλου

 


Από τι 374 προσαγωγές από την ΕΛΑΣ την Κυριακή, στην Αθήνα, για παραβίαση των μέτρων προστασίας από την πανδημία, οι 135 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Οι προσαγωγές και κατόπιν συλλήψεις αφορούν σε άτομα κυρίως αντιεξουσιαστές που είχαν συγκεντρωθεί σε διάφορα σημεία της Αθήνας και κυρίως στα Εξάρχεια για την 12η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.