Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Θράσος και ψέμα από το καθεστώς : «Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση σε Αιγαίο – Μεσόγειο και όχι εμείς»

 



Νέες προκλητικές δηλώσεις γεμάτες ψέμα του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι.

Ο εκπρόσωπος του καθεστωτικού Τουρκικού ΥΠΕΞ, απαντώντας σε ερώτηση για δημοσιεύματα στον ελληνικό τύπο περί αύξησης των στρατιωτικών δραστηριοτήτων της Τουρκίας σε Αιγαίο και Μεσόγειο απάντησε ότι τα δημοσιεύματα αυτά, είναι «μη ρεαλιστικά».

«Τα δημοσιεύματα σχετικά με αυτό το θέμα δεν αντικατοπτρίζουν καθόλου την αλήθεια. Αντιθέτως, η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές στρατιωτικές ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή, ανακοινώνοντας ότι θα εκτελέσει 24 στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο με 11 NAVTEX και 12 NOTAM που έχει εκδώσει από τις 20 Οκτωβρίου 2020.

Η Ελλάδα είναι επίσης εκείνη που διατηρεί κλειστά τα κανάλια του διαλόγου σε στρατιωτικά ζητήματα, εμποδίζοντας την πρόοδο της πρωτοβουλίας για αποκλιμάκωση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα δεν έχει συμμετάσχει στις συναντήσεις που προγραμματίστηκαν από τις στρατιωτικές αρχές του ΝΑΤΟ από τις 9 Οκτωβρίου 2020.

Η Ελλάδα μπορεί να λύσει τα διμερή της ζητήματα με την Τουρκία, όχι εναποθέτοντας τις ελπίδες της για βοήθεια σε άλλους, αλλά στο τραπέζι με την Τουρκία, με διάλογο και συνεργασία».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου