Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Κόκορας σκότωσε το αφεντικό του - Συνελήφθη και κρατήθηκε για λίγο στο τμήμα

 



Ο ιδιοκτήτης ενός κόκορα, δολοφονήθηκε απο τον ίδιο τον κόκορα που του είχε δέσει στο πόδι λεπίδα, για να μετάσχει σε παράνομη κοκορομαχία στην Ινδία.

Ο κόκορας επιχείρησε να το σκάσει, ο ιδιοκτήτης του προσπάθησε να τον σταματήσει, και ο κόκορας του προκάλεσε σοβαρά τραύματα με τη λεπίδα στη βουβωνική χώρα, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία προτού φθάσει στο νοσοκομείο της περιφέρειας Καριμναγκάρ στο κρατίδιο Τελανγκάνα της Ινδίας. 

Η αστυνομία συνέλαβε τον κόκορα και τον κράτησε προσωρινά στο τοπικό τμήμα, προτού τον στείλει σε πτηνοτροφείο, όπου είναι και ο φυσικός του χώρος. Εξαπέλυσε παράλληλα ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των άλλων 15 διοργανωτών της κοκορομαχίας, στους οποίους αναμένεται να απαγγελθεί κατηγορίες για φόνο, παράνομα στοιχήματα κτλπ. Ένα ανάλογο τρομακτικό δυστύχημα συνέβη τον περασμένο Οκτώβριο, αυτή τη φορά στις Φιλιππίνες, όταν ο αστυνομικός διευθυντής μιας κωμόπολης πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία στη διάρκεια επιδρομής σε παράνομη κοκορομαχία από τα τραύματα που του κατάφερε σε αρτηρία στο πόδι του ένας κόκορας εφοδιασμένος με λεπίδα.






Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στους Αγίους Αναργύρους

 



Στην υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού και της ΟΣΕ – ΓΑΙΑΟΣΕ για την παραχώρηση του οικοπέδου του παλιού αμαξοστασίου του ΟΣΕ στον Δήμο και τη μετατροπή του σε πάρκο τεχνολογίας, πολιτισμού και αναψυχής παραβρέθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους Αγίους Αναργύρους.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως είναι «μια ευκαιρία για μια σημαντική αστική ανάπλαση για ολόκληρη την περιοχή της Δυτικής Αθήνας. Ο Δήμος τώρα έχει τη δυνατότητα να σκεφτεί και να προτείνει τον τρόπο με τον οποίο θέλει να αξιοποιήσει αυτόν τον χώρο και πιστεύω και ότι ο συνδυασμός δράσεων που αφορούν την υψηλή τεχνολογία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την αναψυχή είναι το σωστό μείγμα προκειμένου να αξιοποιηθεί κατάλληλα αυτός ο χώρος προς όφελος των δημοτών. Εμείς θα σταθούμε δίπλα στον Δήμο ώστε να διερευνήσουμε επιλογές ως προς τα χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου αυτός ο χώρος από ιδέα, από σχέδιο, από όραμα, όπως είναι σήμερα, να γίνει σύντομα πραγματικότητα».

«Το ενδιαφέρον μου ήταν, είναι πάντα και θα είναι στραμμένο στη Δυτική Αθήνα, αυτό είναι κάτι το οποίο πιστοποιείται και από μία σειρά παρεμβάσεων τις οποίες δρομολογούμε, ίσως με πιο σημαντική την επέκταση του Μετρό προς τις περιοχές οι οποίες σήμερα ακόμα δεν εξυπηρετούνται, την πάρα πολύ σημαντική και σημειολογικά, νομίζω, εξαιρετικά αξιόλογη απόφαση μας να μετακινήσουμε τις φυλακές Κορυδαλλού, έτσι ώστε να αποδοθεί ο χώρος αυτός, ως χώρος πρασίνου και αναψυχής στην τοπική κοινωνία και μία σειρά από άλλες σημαντικές δράσεις βελτίωσης των υποδομών της δυτικής Αθήνας». τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχω τη χαρά και την τιμή να πολιτεύομαι σε αυτή την περιοχή από το 2004» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.


Κατά την άφιξή του, τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Σταύρος Τσίρμπας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Περικλής Νικολάου και ο Πρόεδρος Κώστας Κεσεντές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο χώρο που εκτείνεται παράλληλα με τις παλιές γραμμές του τρένου και ενημερώθηκε για τη μελλοντική του αξιοποίηση.

Στην τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Σταύρος Τσίρμπας, εξηγώντας στον Πρωθυπουργό το αρχικό πλάνο του Δήμου, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Έχουμε κάνει ένα σχεδιασμό που αφορά τη νέα γενιά να δώσουμε μία κατεύθυνση και μία ώθηση και να συμβάλουμε κι εμείς στην προσπάθειά που κάνετε για την ανασύνταξη της χώρας και στη νέα κατεύθυνση που προσπαθείτε να δώσετε. Αυτό είναι ένα ενδεικτικό πλάνο. Το σημείο ορόσημο θεωρούμε ότι θα είναι το μουσείο ρομποτικής, το οποίο θα είναι το πρώτο στην Ευρώπη -υπάρχουν στη χώρα εκατοντάδες εφευρέτες πιστοποιημένοι αλλά και εκατοντάδες ομάδες ρομποτικής. Φιλοδοξούμε λοιπόν και σε συνεννόηση μαζί τους εδώ να είναι η στέγη τους, εδώ να δημιουργηθεί ένα τεχνολογικό και εκπαιδευτικό ταυτόχρονα πάρκο όπου θα μπορούμε να φιλοξενούμε τα εκθέματά τους, να τα επισκέπτονται και μαθητές και να εκπαιδεύονται».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ, Περικλής Νικολάου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχουμε μία συμφωνία πρότυπο, μία πολύ καλή συνεργασία με τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, η οποία δείχνει πως μπορεί ένα σιδηροδρομικό ακίνητο σε μία αστική περιοχή να αξιοποιηθεί. Είμαστε ενθουσιασμένοι, διότι δεν έχουμε μόνο την αναβάθμιση του ακινήτου αλλά ταυτόχρονα θα βελτιώσουμε και την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Μετά τη ξενάγηση οι κ. Τσίρμπας και Νικολάου υπέγραψαν παρουσία του Πρωθυπουργού τη συμφωνία. Παρόντες κατά την υπογραφή ήταν επίσης οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του Δυτικού Τομέα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο βουλευτής Γιάννης Λοβέρδος.

Κατά την υπογραφή έλαβε χώρα ο παρακάτω διάλογος:

ταύρος Τσίρμπας (Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων – Καματερού): Είναι μια ιστορική στιγμή για εμάς κ. Πρωθυπουργέ, πραγματικά είναι ίσως η ιστορικότερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της πόλης μας και γίνεται με τη δική σας παρέμβαση, το δικό σας ενδιαφέρον και της κυβέρνησής σας και των άξιων συνεργατών σας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εγώ χαίρομαι πάντα Δήμαρχε όταν είμαστε συνεπείς σε αυτά τα οποία λέμε.

Το τεχνολογικό πάρκο (tech campus) που προβλέπεται να δημιουργηθεί στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ θα είναι ένα έργο εξαιρετικά σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή καθώς στον εγκαταλελειμμένο σήμερα χώρο προβλέπεται να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις τεχνολογικού ενδιαφέροντος, αθλητικοί χώροι, χώροι ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης, εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο καθώς και σιδηροδρομικό μουσείο. Επίσης, έχει δρομολογηθεί η αναβίωση της παλιάς γραμμής του τραμ που θα συνδέει το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» με τον σταθμό Λαρίσης περνώντας μέσα από το τεχνολογικό πάρκο.

Αναλυτικά ο Πρωθυπουργός κατά την παρέμβασή του ανέφερε:

«Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος που σήμερα υλοποιούμε μία δέσμευση την οποία είχαμε αναλάβει σε αυτόν ακριβώς το χώρο σε συνεννόηση με τη ΓΑΙΑΟΣΕ: να παραχωρηθεί αυτός ο χώρος στον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, έναν Δήμο που έχει πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Είναι ένας νεανικός Δήμος και ένας Δήμος τον οποίο έχω την τιμή να εκπροσωπώ στη Βουλή, καθώς είμαι βουλευτής Δυτικής Αθήνας. Όσοι γνωρίζουμε καλά την ιστορία του Δήμου, διότι έχω τη χαρά και την τιμή να πολιτεύομαι σε αυτή την περιοχή από το 2004. Γνωρίζουμε ότι ο Δήμος αυτός ήταν ένας Δήμος τριχοτομημένος κάποτε από τις διπλές γραμμές του τρένου και σήμερα αυτός ο χώρος, ο οποίος στην ουσία χωρίζει τον Δήμο στα δύο και μένει αναξιοποίητος, προσφέρεται, πια, ως μία ευκαιρία για μία σημαντική αστική ανάπλαση για ολόκληρη την περιοχή της Δυτικής Αθήνας. Ο Δήμος τώρα έχει τη δυνατότητα να σκεφτεί και να προτείνει τον τρόπο με τον οποίο θέλει να αξιοποιήσει αυτό τον χώρο και πιστεύω κι εγώ ότι ο συνδυασμός δράσεων που αφορούν την υψηλή τεχνολογία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την αναψυχή είναι το σωστό μείγμα προκειμένου να αξιοποιηθεί κατάλληλα αυτός ο χώρος προς όφελος των δημοτών. Θέλω να πω ότι εμείς θα σταθούμε δίπλα στον Δήμο ώστε να διερευνήσουμε επιλογές ως προς τα χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου αυτός ο χώρος από ιδέα, από σχέδιο, από όραμα, όπως είναι σήμερα, να γίνει σύντομα πραγματικότητα.

Έχουμε πολλές επιλογές τις οποίες μπορούμε να αξιολογήσουμε, να αξιοποιήσουμε το εργαλείο των ΣΔΙΤ, ενδεχομένως χρηματοδοτικά εργαλεία να συνδέονται και με το Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε αυτό το φιλόδοξο όραμα να γίνει μία πραγματικότητα. Έχω πει πολλές φορές ότι το ενδιαφέρον μου ήταν, είναι πάντα και θα είναι στραμμένο στη Δυτική Αθήνα, αυτό είναι κάτι το οποίο πιστοποιείται και από μία σειρά παρεμβάσεων τις οποίες δρομολογούμε, ίσως με πιο σημαντική την επέκταση του Μετρό προς τις περιοχές οι οποίες σήμερα ακόμα δεν εξυπηρετούνται, την πάρα πολύ σημαντική και σημειολογικά, νομίζω, εξαιρετικά αξιόλογη απόφασή μας να μετακινήσουμε τις φυλακές Κορυδαλλού, έτσι ώστε να αποδοθεί ο χώρος αυτός ως χώρος πρασίνου και αναψυχής στην τοπική κοινωνία και μία σειρά από άλλες σημαντικές δράσεις βελτίωσης των υποδομών της Δυτικής Αθήνας. Εγώ, λοιπόν, και πάλι να πω ότι θα είμαστε δίπλα στο Δήμο, καταλαβαίνω ότι δεν είναι ένα έργο το οποίο εύκολα μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς την αρωγή και χωρίς τη στήριξη του κεντρικού κράτους. Το πρώτο βήμα, όμως, έγινε.

Και θέλω να μας πείτε κι εσείς, έχει αξία να δει κανείς και νομίζω ότι θα πρέπει να κρατήσουμε (και χαίρομαι που το προβλέπετε ως Μουσείο Σιδηροδρόμων), να κρατήσουμε την ανάμνηση του τρένου το οποίο για την περιοχή κάποτε σηματοδοτούσε τελείως διαφορετικά πράγματα. Να θυμίσω ότι αυτό το αμαξοστάσιο καταργήθηκε από τη στιγμή που ξεφύγαμε από τη μετρική γραμμή αλλά είναι ένας χώρος ο οποίος είναι αναξιοποίητος από το 2007 και βέβαια ένας χώρος ο οποίος συνδέεται με το πάρκο Τρίτση, έναν άλλο πνεύμονα πρασίνου, ο οποίος και αυτός πια με ένα καινούργιο καθεστώς διοίκησης βρίσκει τον βηματισμό του. Δεν μπορώ να μη θυμηθώ ότι και το πάρκο Τρίτση είχε εγκαινιαστεί τότε από τον πατέρα μου, Πρωθυπουργό, στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 και το γεγονός ότι πια θα μπορεί ορθώς να επικοινωνεί από τη μία με το κέντρο των Αγίων Αναργύρων και από την άλλη με το πάρκο Τρίτση. Προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες στην περιοχή και κυρίως στα νέα παιδιά της περιοχής τα οποία αξίζουν να έχουν μία ποιότητα ζωής και μία δυνατότητα οικονομικής δραστηριοποίησης αντάξια των δυνατοτήτων τους».





Τα super market ΑΒ εξέθεσαν την εταιρία Φυσικό Αέριο σε πελάτη τους εξαφανίζοντας δωροεπιταγές


 

Πελάτης του Φυσικού αερίου επειδή έγινε συνδρομητής ρεύματος του έγιναν δώρο 10 δωροεπιταγές από τα ΑΒ Βασιλόπουλος αξίας 60 ευρώ η κάθε μία.

Μάλιστα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πελάτη με το φυσικό αέριο, όπου δήλωσε όπως του ζητήθηκε και το νούμερο της κύριας κάρτας αγορών του ΑΒ για να χρεωθούν οι πόντοι.

Έλα όμως που ο πελάτης του φυσικού αερίου δεν πήρε ποτέ αυτές τις επιταγές!!

Από έρευνα που έκανε ο πελάτης μιλώντας με το φυσικό αέριο και τα ΑΒ, εντολή για τους πόντους και τις δωροεπιταγές δόθηκε 11 Ιανουαρίου 2021. Ο πελάτης δεν χρησιμοποιεί άλλο super market για τις αγορές του παρα μόνο συγκεκριμένο κατάστημα ΑΒ στο Παλαιό Φάληρο και συγκεκριμένο κατάστημα ΑΒ στο Ελληνικό.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πελάτης με το φυσικό αέριο τους ειδοποίησε για το θέμα που έχει προκύψει και αυτή με την σειρά τους ειδοποίησαν το ΑΒ Βασιλόπουλος.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του πελάτη με το ΑΒ, η υπάλληλος που μίλησε του είπε ότι οι επιταγές εκδόθηκαν ενώ ποτέ ο πελάτης δεν πήρε επιταγές στα χέρια του και μάλιστα διαμαρτυρήθηκε για αυτό. Τον ενημέρωσαν ότι θα ερευνήσουν το περιστατικό αφού ο πελάτης τους διαβεβαίωσε ότι ποτέ δεν πήρε επιταγές στα χέρια του, αλλά εδώ και 10 ημέρες έχουν εξαφανιστεί χωρίς να έχουν ενημερώσει και αποκαταστήσει το πρόβλημα, αφήνοντας εκτεθειμένους και το super market και το φυσικό αέριο που τους εμπιστεύτηκε.

Σίγουρα όπως μεταφέρει ο πελάτης υπάρχει συγκεκριμένη ημέρα, συγκεκριμένο ταμείο, και κάμερα που φαίνεται ποιος και γιατί οικειοποιήθηκε παράνομα τις δωροεπιταγές, εάν λέει αλήθεια το ΑΒ Βασιλόπουλος ότι όντως έχει χρεώσει σωστά τις δωροεπιταγές και στην σωστή κάρτα.

Το θέμα το παρακολουθούμε και εμείς, ο πελάτης έχει ενημερώσει το φυσικό αέριο και περιμένουμε εξελίξεις που θα είναι ενδιαφέρουσες.



Παλιάνθρωπος κακοποιός στην Λαμία πέταξε κουτάβι από το αγροτικό του διαπράτοντας κακούργημα

 


Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν στο LamiaReport αυτόπτες μάρτυρες η αποτρόπαια αυτή πράξη έγινε στην οδό Δαβάκη στα Κάτω Καλύβια, το απόγευμα του Σαββάτου (27/2).

Πιο συγκεκριμένα ένας παλιάνθρωπος κακοποιός οδηγός αγροτικού, περνώντας από το σημείο πέταξε στο δρόμο ένα κουταβάκι, το οποίο σύμφωνα με μαρτυρίες ψυχορραγούσε.



Όταν οι άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί ξεπέρασαν το αρχικό σοκ έτρεξαν να βοηθήσουν το κουταβάκι που ήταν περίπου δυο μηνών.

Επειδή το κουτάβι είχε άμεση ανάγκη από ιατρική φροντίδα κλήθηκε για βοήθεια ο Φιλοζωικός ο ο οποίος ανταποκρίθηκε αμέσως και το παρέλαβε για να το πάει στον κτηνίατρο.

Για το συμβάν έχει ενημερωθεί και η αστυνομία η οποία αναζητά τον παλιάνθρωπο οδηγό του αγροτικού που «ξεφορτώθηκε» το κουταβάκι πετώντας το στο δρόμο και μάλλον ξέχασε ότι το έγκλημα πλέον είναι κακούργημα.


με πληροφορίες από το lamiareport.gr



Νικολάου σε Κούρτοβικ : «Γιατί κρύβετε ή διαστρεβλώνετε την αλήθεια;»

 


Απάντηση στη συνήγορο του δολοφόνου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, κ. Ι. Κούρτοβικ, εξέδωσε η Γενική Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

Η ανακοίνωση :

Ο συνήγορος υπεράσπισης ενός κρατουμένου, ακόμη κι αν αυτός έχει καταδικαστεί για 11 ειδεχθείς δολοφονίες, είναι απολύτως σεβαστό πρόσωπο στο νομικό μας πολιτισμό.

Όταν, όμως, ο συνήγορος παραπληροφορεί με σκοπό να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη τότε πρέπει να λάβει και ανάλογες απαντήσεις.

Στην περίπτωση της Ιωάννας Κούρτοβικ, δικηγόρου υπεράσπισης του πολυϊσοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα, απαντάμε με στοιχεία, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια που διαστρεβλώνεται σκοπίμως.

Επαναλαμβάνουμε ότι η μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας στο Κ.Κ. Δομοκού έγινε με απόλυτη τήρηση των διαδικασιών.

Θυμίζουμε ότι στις 21-12-2020 η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών αποφάσισε (αρ. πρωτ. 1617/21 – 12 – 2020) την μεταγωγή του Κουφοντίνα και άλλων 6 κρατουμένων από το Κ.Κ. Κασσαβέτειας, βάσει του άρθρου 3 του Ν.4760/2020.

Στις 21-12-2020 η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής αποφασίζει (αρ. πρωτ. 18159/21 – 12 – 2020) τη μεταγωγή του Κουφοντίνα στον Δομοκό.

Η απόφαση ελήφθη για λόγους έκτακτης ανάγκης καθώς υπήρχε γενικό απαγορευτικό φυλακίσεων στον Κορυδαλλό, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, ήδη από τις 17 – 12 – 2020 (Σχετικά: 8915/17 – 12 – 2020 έγγραφο ΓΓΑΠ και 125/21 – 12 – 2020 έγγραφο του Κορυδαλλού.

Στις 4-1-2021 η ΚΕΜ επικύρωσε την απόφαση της ΓΓΑΠ για την έκτακτη μεταγωγή του Κουφοντίνα στο Δομοκό.

Η απόφαση για τη μη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό ελήφθη επίσης, διότι το ΚΚ Κορυδαλλού είναι τύπου Α΄ και σε αυτό κρατούνται υπόδικοι, κατάδικοι για χρέη και κατάδικοι σε ποινή φυλάκισης, σε αντίθεση με το ΚΚ Δομοκού που έχει μετατραπεί σε φυλακή για βαρυποινίτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν μεταχθεί από τον Κορυδαλλό περισσότεροι από 1.000 βαρυποινίτες και προβλέπεται η μεταγωγή και όλων των υπολοίπων καταδικασθέντων για βαριά εγκλήματα.

Γίνεται, επομένως σαφές ότι τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες ως προς τη μεταγωγή του κρατουμένου.

Αναφορικά με τις αιτιάσεις της συνηγόρου του Κουφοντίνα περί μη χορήγησης αντιγράφων των αποφάσεων, απαντούμε ότι είναι απολύτως ψευδείς και πρόκειται για μια παρελκυστική τακτική από την πλευρά της.

Στις 28-12-2020 ο κρατούμενος υπέβαλε αίτημα για τη χορήγηση αντιγράφων των αποφάσεων που αφορούν την μεταγωγή του.

Στις 17 – 01 – 2021, ο Κουφοντίνας, διά της συνηγόρου του, επανυποβάλει το αίτημα για χορήγηση των αντιγράφων.

Στις 18 – 02 – 2021, και παρά το γεγονός ότι ο Σωφρονιστικός Κώδικας δεν προβλέπει τέτοια υποχρέωση της Διοίκησης, παρά μόνον όταν αυτές αφορούν σε απόρριψη αιτήσεων κρατουμένου για τη μεταγωγή του σε άλλο Κατάστημα Κράτησης, κοινοποιούνται στον Κουφοντίνα, διά της συνηγόρου του:

α. η απόφαση της ΚΕΜ για τη μεταγωγή του από τις αγροτικές φυλακές του Βόλου στον Κορυδαλλό.

β. Η απόφαση της ΓΓΑΠ για την μεταγωγή του από τον Κορυδαλλό στον Δομοκό.

γ. Η προγενέστερη της μεταγωγής απόφαση της ΓΓΑΠ περί απαγορεύσεως φυλακίσεων στον Κορυδαλλό, λόγω έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

δ. Το έγγραφο της διεύθυνσης του Κ.Κ. Κορυδαλλού, διά του οποίου δηλώνεται η αδυναμία παραλαβής των δύο κρατουμένων που προορίζονταν για τον Κορυδαλλό.

ε. Η απόφαση της ΚΕΜ που επικύρωσε την απόφαση μεταγωγής. Χορηγήθηκε μέχρι και απόσπασμα του ΦΕΚ, με τον νόμο 4760/2020!

Παρ’ ότι, λοιπόν, δεν προβλέπεται εκ του νόμου η χορήγηση εγγράφων, εντός εύλογου διαστήματος δόθηκαν όλα τα σχετικά έγγραφα.

Επομένως, η κυρία Κούρτοβικ έχει στα χέρια της όλα τα αντίγραφα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 28-2-2021, ο Κουφοντίνας δια της συνηγόρου του, υπέβαλε αίτημα για τη χορήγηση επικυρωμένων εγγράφων υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να προσφύγει με ανεπικύρωτα έγγραφα.

Και αυτό είναι απολύτως ψευδές. Από τη στιγμή που αποδεικνύεται ότι η διοίκηση παρείχε αυτά τα έγγραφα, αυτόματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οιαδήποτε προσφυγή θέλει να κάνει ο κρατούμενος.

Σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις της συνηγόρου του κ. Κουφοντίνα σχετικά με τη δυνατότητα του κατηγορουμένου να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τη μεταγωγή του, επισημαίνουμε τα εξής:

Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί η κ. Κούρτοβικ μάς υπενθυμίζει ότι για να προσφύγει ένας κρατούμενος στη Δικαιοσύνη κατά απόφασης μεταγωγής πρέπει πρώτα να έχει λάβει δύο αρνητικές αποφάσεις στην αίτησή του. Γιατί χρησιμοποιεί ως επιχείρημα μια διαδικασία που ασφαλώς ο Κουφοντίνας δεν μπορεί να προτάξει καθώς ακόμη δεν έχει λάβει απορριπτικές αποφάσεις;

Είναι προφανές ότι γίνεται για λόγους στοχοποίησης της διοίκησης και για σκόπιμη αποφυγή της προσφυγής στη Δικαιοσύνη. Διότι ο Κουφοντίνας θα μπορούσε να προσφύγει κατά της απόφασης της ΚΕΜ για τη μεταγωγή του κατ’ αναλογική εφαρμογή, όμως, άλλων, αντίστοιχων διατάξεων του Σωφρονιστικού Κώδικα.

Στο άρθρο 6 του Σ.Κ. αναφέρει ότι επιτρέπεται η αναφορά στο Συμβούλιο της φυλακής κάθε παράνομης ενέργειας σε βάρος κάθε κρατούμενου και σε περίπτωση αρνήσεως ή μη απαντήσεως, χορηγείται η δυνατότητα προσφυγής στο Δικαστήριο εκτέλεσης ποινών (Συμβούλιο Πλημμελειοδικών).

Γιατί ο Κουφοντίνας δεν επέλεξε αυτή τη διαδικασία παρά το γεγονός ότι η απόφαση έχει κοινοποιηθεί στον ίδιο από τις 18-2-2021;

Τέλος, δεν θα θέλαμε να σχολιάσουμε τις υποτιμητικές δηλώσεις της κ. Κούρτοβικ ότι τα διοικητικά δικαστήρια και οι διοικητικοί δικαστές έχουν πλήρη άγνοια του σωφρονιστικού κώδικα.

Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι γιατί ο Κουφοντίνας και η συνήγορός του επιλέγουν να αποκρύψουν την αλήθεια ή να διαστρεβλώσουν αυτήν.

Και γιατί ο κρατούμενος επέλεξε αντί της προσφυγής στη Δικαιοσύνη την απεργία πείνας ως μέσο άσκησης πίεσης στην Πολιτεία, παρά το γεγονός ότι τηρήθηκαν χωρίς καμιά παρέκκλιση οι νόμοι;



Δολοφονική επίθεση συντρόφων Κουφοντίνα με μολότοφ σε περιπολικό στην Ούλοφ Πάλμε

 


Στόχος κακοποιών τρομοκρατών συντρόφων Δημήτρη Κουφοντίνα έγινε τα ξημερώματα περιπολικό που ήταν εν κινήσει στην περιοχή του Ζωγράφου.

Οι κακοποιοί είχαν στόχο να δολοφονήσουν τους αστυνομικούς που βρίσκοταν στο αυτοκίνητο.

Η δολοφονική επίθεση έγινε λίγο μετά τις 1.30 τη νύχτα, όταν οι κακοποιοί τρομοκράτες σύντροφοι Κουφοντίνα έριξαν δύο μολότοφ, ενώ το περιπολικό βρισκόταν στην οδό Ούλοφ Πάλμε, χωρίς ευτυχώς να το πετύχουν. 

Αμέσως μετά μετά τράπηκαν σε φυγή.



41 δικαστικοί κατά της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που πήρε θέση για Κουφοντίνα

 


Την έντονη δυσαρέσκεια τους εκφράζουν 41 δικαστικοί λειτουργοί, σχετικά με την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Με επιστολή τους, καλούν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΕ να απέχει «από τέτοιες ενέργειες, οι οποίες είναι βέβαιο πως αποδοκιμάζονται από την πλειοψηφία του δικαστικού σώματος».

Η επιστολή των 41 δικαστικών λειτουργών

«Προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Πρωταρχικοί σκοποί της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, σύμφωνα με το καταστατικό της, είναι η διασφάλιση της ανεξαρτησίας των δικαστικών λειτουργών και η βελτίωση των όρων απονομής της δικαιοσύνης.

Οι υπογράφοντες αυτό το κείμενο συμπαραταχθήκαμε επί δεκαετίες σε αυτούς τους στόχους ως ενεργά μέλη της Ένωσης, επιθυμώντας να συμβάλλουμε στην ευόδωσή τους, χωρίς όμως να ενταχθούμε σε οποιονδήποτε από τους διάφορους σχηματισμούς (παρατάξεις), που κατά καιρούς διαμορφώθηκαν από άλλα μέλη της ή στο πλαίσιο λειτουργίας του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Θεωρούμε όμως ότι η Ένωσή μας υπερβαίνει τους παραπάνω σκοπούς της, προβαίνοντας σε υποδείξεις προς την πολιτεία υπό την επίφαση της υπεράσπισης ανθρώπινων δικαιωμάτων. Οι δικαστές και οι εισαγγελείς προασπίζουν αυτά τα δικαιώματα κατά την άσκηση των καθηκόντων της δικαιοδοτικής τους λειτουργίας και εντός των αυστηρών πλαισίων, που το Σύνταγμα και οι νόμοι ορίζουν.

Η εξουσία των δικαστικών λειτουργών έχει αφετηρία και προορισμό τον πολίτη. Έργο της είναι η αποκατάσταση της κοινωνικής ειρήνης. Απαραίτητη προϋπόθεση γι΄ αυτό είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας δικαίου, που επιτυγχάνεται μόνον αν ο δικαστής επιδεικνύει αμεροληψία και αντικειμενικότητα.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης είχαν υποχρέωση απέναντι στα μέλη της να διατηρήσουν αλώβητη την εικόνα της αμεροληψίας και της αντικειμενικότητας των μελών της και η υποχρέωση αυτή δεν τηρήθηκε.

Η φροντίδα για την έκτιση  των ποινών, που εμείς επιβάλλουμε, όπως και η επιλογή της απαγόρευσης συγκεντρώσεων περισσοτέρων από ένα όριο προσώπων χάριν της προστασίας του αγαθού της ανθρώπινης ζωής και υγείας εν μέσω πανδημίας, ανήκει στην πολιτεία.

Τις ενέργειες της τις ελέγχουμε, σύμφωνα με το νόμο, εάν και εφόσον ασκηθεί προσφυγή κατά των όρων της έκτισης των ποινών από αυτόν που έχει έννομο συμφέρον ή εάν οι παραβάτες των σχετικών περιορισμών παραπεμφθούν στα δικαστήρια.

Η με οποιαδήποτε άλλη αφορμή ανάμειξή μας σε αυτά τα ζητήματα πλήττει το κύρος, την αξιοπιστία μας και την ανεξαρτησία μας και υποβαθμίζει την ίδια την απονομή της Δικαιοσύνης.

Επιπλέον οι, επ΄ ευκαιρία τέτοιων ζητημάτων, δημόσιες αντεγκλήσεις μεταξύ μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, που ορισμένες φορές εκφέρονται σε ανοίκεια σε σχέση με την επιβαλλόμενη στο δικαστικό και εισαγγελικό λειτούργημα γλώσσα και σε ανεπίτρεπτους τόνους, και η ταύτιση μέσω αυτών με συγκεκριμένες θέσεις πολιτικών δυνάμεων της χώρας, απάδουν στη μετριοπάθεια που οφείλει να επιδεικνύει το δικαστικό σώμα και στις παραδόσεις ανεξαρτησίας του. 

Για όλους τους παραπάνω λόγους, προτάσσοντας την υποχρέωσή μας να διαφυλάξουμε το κύρος του θεσμού που υπηρετούμε, διαμαρτυρόμαστε εντόνως και σας καλούμε να απέχετε από τέτοιες ενέργειες, οι οποίες είναι βέβαιο πως αποδοκιμάζονται από την πλειοψηφία του δικαστικού σώματος, προκειμένου να διαφυλαχθεί και το κύρος και η ενότητα της Ένωσης, να αποφευχθεί δε η αποδυνάμωσή της με την αποχώρηση μελών της στο μέλλον.


                                                      Αθήνα, 1-3-2021


Οι υπογράφοντες


1) Αθανασίου Φωτεινή, Πρόεδρος Εφετών,


2) Ανδρικοπούλου Μαρία, Αρεοπαγίτης,


3) Αργυροπούλου Ιουλία, Εφέτης,


4)  Βάρκα Μαρία, Αρεοπαγίτης,


5) Δαβίου Μαρουλιώ, Αρεοπαγίτης,


6) Δεργαζαριάν Μαρί, Πρόεδρος Εφετών,


7) Δημαρά- Τζαβέλλα Κανέλλα, Πρόεδρος Εφετών,


8) Δουρουκλάκης Ιωάννης, Αρεοπαγίτης,


9) Ζώη Δήμητρα, Αρεοπαγίτης,


10) Καραγιάννης Γεώργιος, Πρωτοδίκης,


11) Καραχάλιου Αικατερίνη, Πρωτοδίκης,


12) Κάστιζα Αντιγόνη, Εφέτης,


13) Κιουπτσίδου- Στρατουδάκη Ευδοξία, Αρεοπαγίτης,


14) Κλάπα- Χριστοδουλέα Ιωάννα, Αρεοπαγίτης,


15) Κουσουλού Σταυρούλα, Πρόεδρος Εφετών,


16) Κοκκορός Κλεόβουλος- Δημήτριος, Πρόεδρος Εφετών,


17) Κουράκου Μαλαματένια, Πρόεδρος Εφετών,


18) Κρίνα Βασιλική, Αντεισαγγελέας Εφετών,


19) Κωνσταντινίδου Ευγενία, Εφέτης,


20) Λιανού Μαρία, Πρόεδρος Εφετών,


21) Μαστρογιώργη Ελένη, Πρόεδρος Εφετών,


22) Μαυράκη Παναγιώτα, Πρόεδρος Εφετών,


23) Μπιτσακάκη Ευγενία, Πρόεδρος Εφετών,


24) Μπουλδά Αναστασία, Εφέτης,


25) Παπαγιάννη Χριστίνα, Πρωτοδίκης,


26) Παπαδοπούλου Αναστασία, Πρόεδρος Εφετών,


27) Παπακώστας Σωτήριος, Εφέτης,


28) Παπαντωνοπούλου Φωτεινή, Εφέτης,


29) Πλαστήρας Σωκράτης, Πρόεδρος Εφετών,


30) Ράπτη Παναγιώτα, Εφέτης,


31) Ρήγα Άννα, Εφέτης,


32) Σακελλαροπούλου Μαρία, Εφέτης,


33) Σαλμανλή Μαρία, Πρωτοδίκης,


34) Σιμιτσή Μαρία, Πρόεδρος Εφετών,


35) Σισμανίδης Ελευθέριος, Πρόεδρος Εφετών,


36) Σπηλιωτοπούλου Αικατερίνη, Εφέτης,


37) Στρούζα- Ξένου ή Κοκολέτση Δημητρία, Αρεοπαγίτης,


38) Τουπαδάκη Ευαγγελία, Πρόεδρος Εφετών


39) Τσιρωνίδου Μαρία, Εφέτης,


40) Υφαντή Ασημίνα, Αρεοπαγίτης,


41) Χασιρτζόγλου Μαρία, Πρόεδρος Εφετών».



1 Μαρτίου 2011 η στυγερή δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ

 


Ένας περιπτεράς στην περιοχή του Μενιδίου θα υποδεχόταν κάποιον προμηθευτή και θα είχε επάνω του 100.000 ευρώ, και σκληροί κακοποιοί τον έβαλαν στόχο.

Την 1η Μαρτίου μια σκληρών κακοποιών, 11 στον αριθμό συνεργάστηκε για να ληστέψει το περίπτερο στο Μενίδι. Ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου τηλεφώνησε αμέσως στην αστυνομία και ανέφερε τη μάρκα και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου των δραστών. Τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες, εντόπισαν λίγη ώρα αργότερα το αυτοκίνητο στη Λεωφόρο Κηφισού στο Περιστέρι και το ακολούθησαν, ενημερώνοντας παράλληλα το κέντρο της Αμεσης Δράσης, με αποτέλεσμα να σταλούν ενισχύσεις.

Λίγο αργότερα, ο οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου μάρκας VOLVO, στο οποίο επέβαιναν οι σκληροί κακοποιοί σταμάτησε απότομα και οι τρεις ληστές που ήταν μέσα άρχισαν να πυροβολούν με Καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών. 



Οι δύο νεαροί αστυνομικοί υπέκυψαν αμέσως στα τραύματα τους, ενώ δύο ακόμη τραυματίστηκαν στο στομάχι και στο γόνατο. Η μανία των δραστών ήταν τέτοια που χτύπησαν και τους αστυνομικούς που ακολουθούσαν, με κάποιους να δέχονται σφαίρες στα κράνη τους και άλλους στα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους. 

Τα ηχητικά ντοκουμέντα εκείνης της νύχτας, με αστυνομικούς να ζητούν ασθενοφόρα, είχαν «παγώσει» την κοινή γνώμη.

Γιάννης Ευαγγελινέλης και Γιώργος Σκυλογιάννης αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ είχαν πέσει νεκροί από τα πυρά των ληστών.






Κυριάκος Μητσοτάκης :Ο πρώτος χρόνος να γίνει και ο μόνος χρόνος της πανδημίας

 



Από το άρθρο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»:

… Στην περίπτωση της Ελλάδας, η μάχη κατά της πανδημίας έγινε πιο σύνθετη, καθώς αυτή ενέσκηψε ταυτόχρονα με την ασύμμετρη επίθεση στα βόρεια σύνορά μας από μεταναστευτικά κύματα από την Τουρκία. Αλλά και σε μια στιγμή, που η οικονομία έβγαινε από το τέλμα μιας δεκαετούς καθήλωσης για να μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Συνεπώς όλα τα μέτωπα ήταν κρίσιμα και επάλληλα. …

Με το βλέμμα στο χθες, λοιπόν, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Ελλάδα αμύνθηκε με επιτυχία στα πολλά και δύσκολα που την πολιόρκησαν. Ζυγίζοντας το σήμερα, θα συμπεραίναμε πως, παρά τις απώλειες, ο οικονομικός και κοινωνικός της ιστός έμεινε όρθιος. Δυναμικός και οπλισμένος με πυκνές εμπειρίες. Ενώ, ατενίζοντας το αύριο, θα μπορούσαμε να νιώσουμε πιο αισιόδοξοι, με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού να προχωρεί και την προοπτική της ανάκαμψης να διαγράφεται, πλέον, σαφέστερα από ποτέ. …

Κάποια συμπεράσματα, ωστόσο, νομίζω, ότι θα μπορούσαν να αποτυπωθούν, έστω και επιγραμματικά, στις απαντήσεις 4 βασικών ερωτημάτων:

Τι επιλέξαμε; Να δράσουμε με τόλμη και εγκυρότητα. Από την αρχή, λοιπόν -και σε αντίθεση, τότε, με τα περισσότερα κράτη- η ελληνική κυβέρνηση συγκρότησε ειδική Επιστημονική Επιτροπή, ώστε να κινείται με βάση τις μετρήσεις και τις εισηγήσεις της. Και θέλησε να κινείται προληπτικά, προλαβαίνοντας τις επιθέσεις του ιού…

Τι αποφασίσαμε; Την πρόταξη της δημόσιας υγείας. Γιατί χωρίς υγιείς πολίτες δεν υπάρχει ούτε παραγωγή, ούτε κατανάλωση, ούτε υπηρεσίες. 'Αρα, ούτε και εθνική οικονομία. Από την άλλη πλευρά, είναι η οικονομία που χρηματοδοτεί την υγεία. 'Αρα, μαζί με τις υγειονομικές δομές έπρεπε να μείνουν όρθιες και οι οικονομικές…

Τι πετύχαμε; Ελάχιστα μπροστά στους συνανθρώπους που θρηνήσαμε. Όμως πολλά σε σύγκριση με εκείνα που αποτρέψαμε. Και ακόμη περισσότερα σε σχέση με όσα προστατέψαμε. Γιατί, πράγματι, η Ελλάδα κατόρθωσε να ελέγξει την εξάπλωση της πανδημίας, κρατώντας αλώβητο τον ιστό της οικονομίας. Και σφυρηλατώντας μία σχέση εμπιστοσύνης κράτους-πολίτη δίχως προηγούμενο. Βεβαίως, η ανόρθωση του ΕΣΥ και η συντήρηση του εισοδήματος είναι το προφανές αποτέλεσμα. Γιατί πίσω απ' αυτό κρύβεται η δύναμη της μετατροπής μιας κρίσης σε επιταχυντή προόδου σε διαφορετικά επίπεδα:

Στην ψηφιοποίηση του κράτους υπέρ του πολίτη.

Στον προσανατολισμό της παραγωγικής δραστηριότητας στα ζητούμενα της συγκυρίας.

Στην ανάπτυξη της εθνικής επιστημονικής έρευνας.

Και στη γόνιμη συστράτευση του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα.

Όλα αυτά, εν μέσω τεράστιας πίεσης. Αλλά με μεγάλη ταχύτητα και με συνεχή ενημέρωση των Ελλήνων.

Τέλος, τι διδαχτήκαμε; Πρώτα από όλα, επιβεβαιώθηκε ο αναντικατάστατος ρόλος ενός σύγχρονου και ευέλικτου κράτους σε κάθε εθνική δοκιμασία. Η σημασία της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και της συμμαχίας κοινωνίας και Πολιτείας. Και, βέβαια, η ισχύς μιας κυβέρνησης με σχέδιο και τόλμη….

Όλα τα παραπάνω -μαζί, ασφαλώς, με τις καθυστερήσεις ή αστοχίες που υπήρξαν στη διάρκεια της μάχης- αφορούν και τον προσωπικό μου απολογισμό. Δώδεκα μήνες ευθύνης, που κύλησαν με τον ίδιο τρόπο: Με το ερώτημα, κάθε βράδυ, αν οι επιλογές μας ήταν οι σωστές και με την απόφαση, κάθε πρωί, να γίνουν καλύτερες. Κάτι που νομίζω ότι οι πολίτες το ξέρουν και με την υπεύθυνη στάση τους, εδώ και τόσο καιρό, το αναγνωρίζουν. Και το πιστοποιούν με τη συμμετοχή τους στην εθνική εκστρατεία εμβολιασμού.

Πράγματι, ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται, στον ορίζοντα είναι πλέον ορατή η νίκη. Και θα έλθει νωρίτερα αν φανούμε προσεκτικοί. Αν αντλήσουμε δύναμη απ' τις πολλές δυσκολίες που βρίσκονται πίσω και διανύσουμε με πειθαρχία τα λίγα βήματα που μας χωρίζουν από την άνοιξη της ελευθερίας. Τηρώντας τα μέτρα προστασίας μέχρι ο θώρακας του εμβολίου να καλύψει ολόκληρη τη χώρα. Γιατί τότε στόχος θα έχει επιτευχθεί: Ο πρώτος χρόνος του κορoνοϊού στην Ελλάδα θα περάσει στην Ιστορία ως ο μόνος χρόνος της πανδημίας.



400 τρομοκρατικές επιθέσεις κακοποιών υπέρ Κουφοντίνα μέσα σε 52 ημέρες

 


Εκβιάζουν πολιτεία και κοινωνία για να γίνει αυτό που θέλει ένας δολοφόνος εκτελεστής τρομοκράτης.

Όπως ανέφερε ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, μέσα σε 52 ημέρες έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 400 τρομοκρατικές επιθέσεις.

Υπό τον φόβο νέων επιθέσεων από κακοποιούς αντιεξουσιαστές συντρόφους Κουφοντίνα, επεξεργάζεται η ΕΛ.ΑΣ. με έκτακτα μέτρα.

Τα μέτρα είναι :

Ενίσχυση στατικών δυνάμεων -Σκοπιές σε πιθανούς στόχους

Αύξηση περιπολιών (ΔΙ.ΑΣ.- Αμεση Δράση – ΟΠΚΕ)

«Χαρτογράφηση» υποψήφιων στόχων

Εγρήγορση – Εγκαιρη ειδοποίηση προς ενίσχυση αστυνομικών δυνάμεων που ενδεχομένως βάλλονται

Παράλληλα, αυξημένα μέτρα αναμένεται να παρθούν για Αστυνομικά Τμήματα (Λαμία, Ζωγράφου, Ακρόπολης κ.ά.), Δικαστικούς στόχους (Εφετείο, Ευελπίδων, Υπ. Δικαιοσύνης κ.ά), το Νοσοκομείο Λαμίας όπου νοσηλεύεται ο Κουφοντίνας και θα βρίσκονται 110 αστυνομικοί το 24 ώρες το εικοσιτετράωρο αλλά και Εμπορικούς δρόμους, πολυκαταστήματα (Ερμού, Πατησίων, Μαρούσι κ.ά.) και οικίες αξιωματούχων, Δικαστικών, Αστυνομικών.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/metra-elas-fobo-epitheseon-yper-koyfontina



Αποκάλυψη-σοκ από τον Ε.Τ.: Ενας ανήλικος βιάζονταν κάθε εβδομάδα του 2020

 


Τα στοιχεία σοκάρουν και προκαλούν ανατριχίλα. Κάθε εβδομάδα του 2020, ένας ανήλικος έπεφτε θύμα βιασμού. Τουλάχιστον 43 παιδιά κάθε χρόνο βίωναν βιασμό σώματος και ψυχής την τελευταία πενταετία.

Πρόκειται για τον τρομακτικό μέσο όρο, που αποτελεί όμως μια θλιβερή πραγματικότητα στην Ελλάδα, με δεκάδες παιδιά να βιώνουν τον εφιάλτη της κακοποίησης. Οι ανατριχιαστικοί αριθμοί προκύπτουν από στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., μόνο από τις περιπτώσεις που καταγγέλλονται σε υπηρεσίες της, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό τους παραμένει στο… σκοτάδι. Τα τελευταία πέντε χρόνια οι αστυνομικοί έχουν ασχοληθεί συνολικά με 1.028 περιπτώσεις βιασμών, απόπειρες, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση παιδιών, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, με τον αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται σε 1.181…

244 υποθέσεις

Μόνο μέσα στο 2020, η ΕΛ.ΑΣ. διαχειρίστηκε συνολικά 244 υποθέσεις εκμετάλλευσης γενετήσιας ζωής ανηλίκων, με τα θύματα να φτάνουν τα 278, σύμφωνα με στοιχεία που αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής. Οι σοκαριστικοί αυτοί αριθμοί όμως δεν αποτυπώνουν το πραγματικό πρόβλημα, με το πρόσφατο κύμα καταγγελιών του #ΜeΤoo να αποκαλύπτει ότι όσοι δεν κατάφεραν να μιλήσουν στις Αρχές ενδεχομένως να είναι πολύ περισσότεροι. Ενήλικοι σήμερα, βρίσκουν τη δύναμη να σπάσουν τη σιωπή τους, φέρνοντας στη δημοσιότητα ένα σκοτεινό κύμα εγκληματικής δράσης, που σε μεγάλο βαθμό παρέμενε κρυμμένο για πολλά χρόνια κάτω από το… χαλί του φόβου και των τραυμάτων που δεν επουλώθηκαν.

Τα 217 έχουν ξεπεράσει τα ανήλικα θύματα βιασμού στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια, με την Αστυνομία να έχει διαχειριστεί μέχρι το τέλος του 2020 συνολικά 199 υποθέσεις. Τον περασμένο χρόνο, μάλιστα, τα ανήλικα θύματα βιασμού είχαν αυξηθεί κατά 82% σε σύγκριση με το 2016 και έφτασαν τα 51, περίπου ένα την εβδομάδα. Ο αριθμός θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερος, καθώς μέσα στο 2020 καταγράφηκαν και 13 απόπειρες. Δραματικά μεγάλα είναι και τα νούμερα όσον αφορά στις υποθέσεις προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και ασέλγειας, που μόνο τον περασμένο χρόνο έφτασαν τις 82 με θύματα 95 ανήλικα παιδιά. Από το 2016, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν διαχειριστεί 326 υποθέσεις προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκων, με τα θύματα να φτάνουν τα 391. Μόνο το 2019, ο αριθμός των θυμάτων ήταν τριψήφιος (106), ενώ πέρυσι έφτασαν τα 78. Παράλληλα μέσα στο 2020, υπήρξαν 13 υποθέσεις όπου γονείς εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους σε οικεία άτομα, εκπαιδευτικούς, κληρικούς ή γιατρούς, και αυτά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά. Σε 2 άλλες περιπτώσεις, δράστες ασέλγησαν εις βάρος ανηλίκων που για λόγους υγείας δεν μπορούσαν να αντισταθούν.

Η υπόθεση του 62χρονου

Μια τέτοια υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Δυτική Αττική. Ενας 62χρονος εν ενέργεια φιλόλογος σε σχολείο της Δυτικής Αττικής συνελήφθη από τις Αρχές, καθώς φαίνεται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά για 7 χρόνια έναν 15χρονο σήμερα μαθητή με αυτισμό. Οι γονείς του αγοριού, που είχαν για χρόνια εμπιστευτεί το παιδί τους στον καθηγητή λόγω συγγένειας, αντιλήφθηκαν πρόσφατα πως κάτι δεν πάει καλά. Το αγόρι τούς εκμυστηρεύτηκε τον… Γολγοθά που περνούσε κάθε φορά που επισκεπτόταν το σπίτι του καθηγητή για μάθημα. Ο 62χρονος, εκμεταλλευόμενος τη διανοητική κατάσταση του παιδιού, ασελγούσε επανειλημμένα εις βάρος του, ενώ σε μία τουλάχιστον περίπτωση το έκανε παρουσία 4 ατόμων.

Εκτός από τις περιπτώσεις βιασμών και ασέλγειας, οι αρμόδιες υπηρεσίες τις ΕΛ.ΑΣ. διαχειρίστηκαν μέσα στο 2020 και 53 υποθέσεις αποπλάνησης ανηλίκων, με τα θύματα να φτάνουν τα 63. Από το 2016, ο αριθμός των δηλωμένων περιστατικών που έχει καταγράψει η Αστυνομία φτάνει τα 327, με τα θύματα να αγγίζουν τα 370, περισσότερα από 70 τον χρόνο.

«Μου κατέβασε το βρακάκι»

«Μαμά, με πήρε κάποιος και μου κατέβασε το βρακάκι. Μετά με ακουμπούσε με… κάτι από πίσω». Με αυτά τα ανατριχιαστικά λόγια είχε περιγράψει στην εμβρόντητη μητέρα του ένα 5χρονο κορίτσι τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε λίγες εβδομάδες πριν από έναν 20χρονο Πακιστανό. Το αποτρόπαιο περιστατικό ασέλγειας είχε καταγραφεί στις 9 Ιανουαρίου σε ιππικό όμιλο της Ανατολικής Αττικής, με τον δράστη να συλλαμβάνεται από τις Αρχές. Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις που ανήλικα παιδιά τόσο μικρής ηλικίας βρίσκουν τρόπο να μιλήσουν για αντίστοιχα περιστατικά.


«Ομερτά» δραστών, σιωπή θυμάτων

Γράφει η Δρ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΩΣΤΑΚΟΥ

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Βαθιά ενοχή, φόβος και ντροπή από τη μακροχρόνια κακοποίηση εμποδίζουν τα νεαρά θύματα να σπάσουν τη σιωπή τους. Σε αρκετές περιπτώσεις, ειδικότερα στις πολύ μικρές ηλικίες, δεν αντιλαμβάνονται καν τη σεξουαλική κακοποίηση. «Είναι πιο εύκολο όταν ο δράστης είναι άγνωστος, δεν σχετίζεται με το θύμα, τότε το παιδί σχεδόν άμεσα εκμυστηρεύεται. Οσο πιο κοντά είναι ο δράστης τόσο περισσότερα χρόνια κάνει να το αποκαλύψει», διευκρινίζει η δρ Κωνσταντίνα Κωστάκου, ψυχολόγος της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων. Διαφορετικές ηλικίες αποκαλύπτουν σε διαφορετικούς χρόνους και με διαφορετικό τρόπο την κακοποιητική σχέση. «Στις μικρές ηλικίες των 5-7 ετών τα παιδιά αποκαλύπτουν τυχαία το περιστατικό. Θεωρούν ότι είναι παιχνίδι με τον θείο, τον προπονητή κ.λπ. Στην προεφηβεία, τα θύματα αποκαλύπτουν συνήθως όταν οι πράξεις γίνουν ένα “κλικ” πιο παραβιαστικές. Τότε αρχίζει να υπάρχει φόβος, εκεί μπορεί να εκμυστηρευτεί ένα παιδί. Στην εφηβεία τα θύματα είναι πιο συνειδητοποιημένα, αν οι πράξεις έχουν συμβεί στο παρελθόν», περιγράφει η δρ Κωνσταντίνα Κωστάκου.

Εξομολογήσεις on camera

Τα ανατριχιαστικά μυστικά των ανήλικων θυμάτων κακοποίησης αποκαλύπτονται εδώ και λίγο καιρό σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ, με την επίπονη διαδικασία των καταθέσεων να βιντεοσκοπείται. «Αυτό βοηθάει για να μην υπάρχουν επαναλαμβανόμενες καταθέσεις από τα παιδιά. Να μην τα υποβάλλουμε συνέχεια σε αντίστοιχες δύσκολες διαδικασίες», δηλώνει η δρ Κωνσταντίνα Κωστάκου, μία από τους ψυχολόγους που διαχειρίζονται αυτές τις ειδικού και λεπτού χειρισμού καταθέσεις. Μέσα στον χώρο βρίσκεται ο ψυχολόγος, ενώ μέσω ακουστικού επεμβαίνει, όταν κρίνεται σκόπιμο, ανακριτικός υπάλληλος, που επιβλέπει εκτός του δωματίου τη διαδικασία. Ολα τα ανήλικα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης πριν από την κατάθεση αξιολογούνται σε ψυχολογικό και συναισθηματικό επίπεδο, ενώ ενημερώνονται και για όλα τα στάδια της διαδικασίας. Τελικός στόχος η εξομολόγηση σε ένα ασφαλές περιβάλλον.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής



Πρόεδρος Εφετών Νικόλαος Σαλατάς κατά Χρ. Σεβαστίδη, για ανακοίνωση στήριξης στον Κουφοντίνα.

 


Κριτική από τον πρόεδρο Εφετών Νικόλαο Σαλατά κατά του πρόεδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χρ. Σεβαστίδη, για την ανακοίνωση-στήριξης του δολοφόνου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο πρόεδρος Εφετών Νικόλαος Σαλατάς, ασκεί σφοδρή κριτική στον κ. Σεβαστίδη με επιστολή του στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει για τον Σεβαστίδη: «Νομίζει ότι η Ένωση είναι προσωπική υπόθεση, ευτέλισε τον θεσμό της Ένωσής μας…».

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Σαλάτα έχει ως εξής:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μετά από πολύ περίσκεψη και αρκετές αμφιταλαντεύσεις, ως προς την ορθότητα μιας δημόσιας παρέμβασης για τα τεκταινόμενα τελευταία, αποφάσισα τελικά να συντάξω την παρακάτω επιστολή, καθότι είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα ήταν  πολύ ωφέλιμο για την δικαιοσύνη ο Πρόεδρος της Ένωσής μας, το Γραφείο Τύπου, το ΔΣ της Ένωσής μας, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος δικαστής να μην είχε λάβει ουδεμία θέση  σε αυτή την εκκρεμή υπόθεση, η οποία αναμφισβήτητα έχει και πολιτικές προεκτάσεις.

Το κακό όμως έγινε, ο Πρόεδρος δια του Γραφείου Τύπου τοποθετήθηκε στο παραπάνω θέμα και έτσι αισθάνομαι ότι νομιμοποιούμαι να εκφέρω και εγώ δημόσια τις απόψεις μου, με μοναδική ελπίδα να συμβάλλω στην ανάκληση της ανακοίνωσης αυτής του Γραφείου Τύπου, και όχι βεβαίως να εισέλθω στην ουσία της υπόθεσης, που δεν έχω κανένα δικαίωμα, και για την αποφυγή περαιτέρω εκμετάλλευσης από διάφορα κέντρα της ανακοίνωσης της Ένωσής μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, που πιστεύω ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση, ούτε ο Πρόεδρός μας (κ. Χρ. Σεβαστίδης ), το επιθυμεί .

Συνάδελφοί μου, αναλαμβάνω στο ακέραιο την ευθύνη που, μου αναλογεί, εκ του γεγονότος ότι δεν μπόρεσα να σας πείσω στο βαθμό που επιθυμούσα για τους κινδύνους που εγκυμονούσε για την πορεία της Ένωσής μας, η τυχόν επικράτηση στις τελευταίες αρχαιρεσίες της ομάδας του κ. Χρ. Σεβαστίδη, αν και το επιδίωξα, αφενός μεν με την παραίτησή μου από Γενικός Γραμματέας (παραιτήθηκαν επίσης οι κ.κ. Λυμπερόπουλος, Βεργώνης και Φούκας από τις θέσεις  του πρώτου, δευτέρου Αντιπροέδρου και αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα, αντίστοιχα) και της δημοσιοποίησης δια των επιστολών μου, οι οποίες και δεν διαψεύστηκαν από κανέναν (συμμετείχαμε 15 σύμβουλοι), των απαραδέκτων συμπεριφορών, ύβρεων  συκοφαντιών του προέδρου σε συνεδριάσεις του ΔΣ κατά μελών αυτού και αφετέρου παραμερίζοντας όλοι εμείς οι παραπάνω πικρίες του παρελθόντος δημιουργήσαμε με την ομάδα της κυρίας Στενιώτη, διακατεχόμενοι άπαντες από αίσθημα ευθύνης, ένα ευρύ δημοκρατικό τόξο απέναντι στον αυταρχισμό, στις  βρεις και τις ιδεοληψίες του κ. Χρ. Σεβαστίδη. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, καθότι με ποσοστό περίπου 30% η ομάδα του κ. Χρ. Σεβαστίδη απέκτησε την πλειοψηφία των μελών του ΔΣ.

Από την αρχή της θητείας αυτής και ελεύθερος εκ της μη συμμετοχής στο προεδρείο των άλλων δύο ομάδων (κ. Λυμπερόπουλου και της δικής μου) και ως  εκ τούτου έχοντας την δυνατότητα να κάνει ό,τι θέλει, νομίζοντας ότι η Ένωση είναι προσωπική υπόθεση, ευτέλισε τον θεσμό της Ένωσής μας με διάφορες ανακοινώσεις επί ποικίλων θεμάτων, κινούμενος εκτός των σκοπών της Ένωσης, τις περισσότερες φορές, με αποκορύφωμα την τελευταία από 24-2-2021 επικίνδυνη και επιλεκτική ανακοίνωσή του ,με αποτέλεσμα να την απαξιώσει στα μάτια αυτών (αι ήταν πολλοί), οι οποίοι την θαύμαζαν και κυρίως την εσέβοντο.

Τώρα πια ουδείς δικαιούται να ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει. Πρέπει όλοι μας και πριν είναι πολύ αργά να αναλάβουμε για άλλη μία φορά τις ευθύνες που μας αναλογούν με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όσον με αφορά, είναι εύκολα κατανοητό (το επόμενο έτος αποχωρώ από την ενεργό υπηρεσία) ότι δεν διατηρώ ουδεμία φιλοδοξία  για συμμετοχή μου, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα, στα κοινά της Ένωσής μας. Επιτρέψτε μου όμως να διατηρώ την μεγάλη μου αγάπη και τον έντονο ενδιαφέρον μου, καθώς και τον προβληματισμό μου για την πορεία της Ένωσής μας, που θα πρέπει μακριά από πολιτικές σκοπιμότητας, αυταρχισμούς και ιδεοληψίες και ελεύθερη, όπως της αρμόζει και επιτάσσει το καταστατικό της, να ξαναβρεί τον βηματισμό της, να έχει ξανά , ως πρωταρχικό της μέλημα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, απόρροια της αδιαμφισβήτητης διάκρισης των εξουσιών και το ισότιμο μεταξύ αυτών, αξίες για τις οποίες διαχρονικά (περίπου 20 έτη ) υπηρέτησα με αυταπάρνηση και θρησκευτική ευλάβεια .

Κατόπιν, λοιπόν, όλων των παραπάνω, συνυπογράφω το από 26-2-2021 κείμενο των μελών της Ένωσης περί ανάκλησης της τελευταίας ως άνω ανακοίνωσης – Δελτίο Τύπου, με σκοπό ο Πρόεδρος της Ένωσης και οι υπόλοιποι της ομάδας του (άραγε συμφωνούν όλοι με τις τουλάχιστον άκαιρες αυτές τοποθετήσεις;) μήπως και καταλάβουν τον ρόλο τους και τον προορισμό τους .

Με τιμή

Νίκος Σαλάτας»



Τρία αδέλφια στρατιωτικοί βίαζαν και κακοποιούσαν επί τρία χρόνια τον 5χρονο γιο του ενός

 


Η σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων δεν περιορίζεται μόνο στον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά αποδεδειγμένα επεκτείνεται και σε άλλους, όπως είναι αυτός των Ένοπλων Δυνάμεων.

Ο πλέον διεστραμμένος σεξουαλικά εγκέφαλος δεν μπορεί να συλλάβει τα όσα διέπραξαν επί τρία συνεχόμενα χρόνια σε βάρος ανήλικου αγοριού 5 ετών, τρία αδέλφια που υπηρετούσαν σε τρία διαφορετικά Σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Και πολύ περισσότερο ξεπερνά κάθε είδους σενάριο διαστροφής του καλύτερου σεναριογράφου, το γεγονός πως το αγοράκι που έπεσε θύμα από τον Μάρτιο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2016 των σεξουαλικών ορέξεων των τριών στρατιωτικών, είναι ο γιός του ενός εκ των δραστών. Δηλαδή, οι συγγενείς εξ΄ αίματος πρώτου βαθμού του άτυχου παιδιού (ο πατέρας του και οι δύο θείοι του), το κακοποιούσαν «αμέτρητες φορές» και έσβηναν τα τσιγάρα τους πάνω στο κορμί του, στα πλέον τρυφερά και ανέμελα χρόνια του, με ότι αυτό μεταφράζεται για τη μελλοντική ζωή αυτού του παιδιού.

Το 2019 με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου Αθηνών (Στρατοδικείου) οι τρεις στρατιωτικοί παραπέμφθηκαν να δικαστούν για σωρεία αδικημάτων, σχετιζόμενα με την γενετήσια ελευθερία και κατά συρροή βιασμούς, κ.λπ. σε βάρος ανηλίκου. Όμως, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αναίρεσε το παραπεμπτικό βούλευμα και το ανέπεμψε για νέα κρίση.

Ο πατέρας του πεντάχρονου αγοριού, Λοχίας ΕΠΟΠ, ήταν σε διάσταση με την σύζυγό του από το 2014 και σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοδικείου ασκούσε το δικαίωμα επικοινωνίας με τον γιό του. Έτσι, σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα, ειδικά τις ημέρες των Χριστουγέννων, Πάσχα και άλλων αργιών, ο Λοχίας είχε μαζί του το γιό του, είτε στο πατρικό του σπίτι στην Θεσσαλία, είτε στο σπίτι του στον Πειραιά.

Το κουβάρι των διατροφικών σεξουαλικών επιθυμιών του ίδιου του πατέρα του αγοριού, αλλά και των δυο θείων του, που ο ένας υπηρετούσε με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού των τεθωρακισμένων και ο δεύτερος με τον βαθμό του σημαιοφόρου στο αρχηγείο του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού, άρχισε να ξετυλίγεται όταν μια μέρα μετά την επιστροφή από τον πατέρα του, είχε πολλά νεύρα, ήταν σε κατάσταση υπνηλίας και υποσιτισμένος. Εκείνη την ημέρα του Ιουνίου 2016, η μητέρα του παρατήρησε ένα στρογγυλό σημάδι στο μπράτσο του παιδιού σαν να είχε σβηστεί τσιγάρο πάνω του, ενώ στον ύπνο του έβλεπε εφιάλτες και έλεγε: «Φτάνει, δεν αντέχω άλλο».

Το επόμενο πρωί, η μητέρα του είδε στον αστράγαλο μια πληγή και «όταν τον ρώτησε πώς το έπαθε, ο μικρός είπε ότι ο πατέρας του, του πέταξε τσιγάρο και ρωτώντας τον εάν του έχει κάνει κάτι άλλο, απάντησε ότι ο πατέρας του κάνει και άλλα πράγματα με την «ουρίτσα» του». Οι τρεις στρατιωτικοί, για να ξεγελάσουν τον μικρό είχαν βαπτίσει τα γεννητικά τους όργανα «ουρίτσες».

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις της μητέρας του, ο μικρός ανέφερε ότι και ο πατέρας και οι θείοι του, ο ένας μετά τον άλλο, την ίδια ημέρα, «μου ανοίγουν το στόμα με τα δύο χέρια και εμένα με πονάει» και βάζουν, «την ουρίτσα τους στο στόμα μου». Και συνέχισε, τονίζοντας πως «εκείνοι γελάνε» και «αυτά γίνονταν αμέτρητες φορές». Ακόμη, είπε ότι κάποιος από τους θείους του «έβαλε την ουρίτσα του στο χέρι του και αλλού»...

Μάλιστα, απειλούσαν το παιδί ότι «θα σκοτώσουν τη γιαγιά και θα το δείρουν αν το πει». Όσα αφηγήθηκε στην μητέρα του, τα επανέλαβε σε όλες τις συνεδρίες (εξετάσεις) των ψυχολόγων, παιδοψυχολόγων, ιατροδικαστών, κ.λπ., ενώ υπήρξαν παιδοψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες, προκειμένου να διακριβωθεί εάν αυτά που αφηγείτο το παιδί ήταν πραγματικότητα ή αποκύημα της φαντασίας του.

Ενδεικτικό της ψυχολογικής και σωματικής βίας που δέχθηκε το πεντάχρονο είναι ότι κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων με τους ψυχολόγους, έλεγε: «Έκλαιγα. Προσπαθούσα να μιλήσω αλλά μου έκλειναν το στόμα». Σε ερώτηση των ψυχολόγων πότε και οι τρεις έκαναν όλα αυτά που το παιδί περιέγραφε, η απάντηση ήταν: «Αυτό έγινε πολλές φορές, αμέτρητες». Όλοι οι ειδικοί επιστήμονες κατέληξαν ότι το παιδί μιλάει για βιωματικά γεγονότα.

Παρ' όλα αυτά, ο Άρειος Πάγος αναίρεσε το παραπεμπτικό βούλευμα για έλλειψη νόμιμης αιτιολογίας και το ανέπεμψε για νέα συζήτηση στο Στρατοδικείο.


Παναγιώτης Τσιμπούκης

protothema.gr



Συνελήφθη ο Θέμης Αδαμαντίδης σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη

 


Ο τραγουδιστής Θέμης Αδαμαντίδης ήταν μεταξύ των 18 συλληφθέντων σε παράνομη λέσχη που είχε στηθεί σε σπίτι στην Κυψέλη, όπου έπαιζαν τυχερά παιχνίδια χωρίς να τηρούν τους κανόνες για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Έπειτα από πληροφορία για λειτουργία παράνομης χαρτοπαιχτικής λέσχης που είχε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και το Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης, σε μονοκατοικία στην Κυψέλη εντοπίσθηκαν 18 άτομα, εκ των οποίων 17 χαρτοπαίχτες στα τραπέζια και ο ιδιοκτήτης της παράνομης λέσχης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ρύθμισης της αγοράς παιγνίων και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, ενώ σε βάρος του υπεύθυνου του καταστήματος και για παράβαση του νόμου περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς είχε εγκαταστημένες στη λέσχη τρεις κάμερες απ’ έξω και τρεις μέσα, καταγράφοντας τα πάντα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας : 

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 26-2-2021 στην Κυψέλη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Κυψέλης, (18) άτομα εντός καταστήματος που διεξάγονταν απαγορευμένα τυχερά παίγνια.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί ρύθμισης της αγοράς παιγνίων και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, ενώ σε βάρος του υπεύθυνου του καταστήματος και για παράβαση του Νόμου περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Κατά την διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου στο κατάστημα, βρέθηκαν :

(17) ηλεκτρονικοί υπολογιστές με λογισμικό διεξαγωγής του τυχερού παιχνιδιού "φρουτάκια"

 (4) ηλεκτρονικοί υπολογιστές με λογισμικό διεξαγωγής του τυχερού παιχνιδιού "ρουλέτα"

 (5) παιγνιομηχανήματα με λογισμικό διεξαγωγής του τυχερού παιχνιδιού "φρουτάκια"

 ηλεκτρονικός υπολογιστής " server"

Επιπλέον τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, ήταν εγκατεστημένες (5) κάμερες επιτήρησης χώρων, η εικόνα των οποίων μεταδίδονταν σε οθόνη έτερου ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Κατασχέθηκαν (23) σκληροί δίσκοι των ανωτέρω υπολογιστών και (5) κάμερες επιτήρησης χώρων.

Επιπρόσθετα, σε άπαντες επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων διασποράς του κορωνοϊού.



Στα αζήτητα τα εμβόλια της AstraZeneca- Εκκλήσεις να χορηγηθούν σε νεότερες ηλικίες


 

Πολλά γερμανικά κρατίδια έκαναν σήμερα έκκληση να χορηγηθούν τα αχρησιμοποίητα εμβόλια κατά του κορονοϊού της AstraZeneca σε νεότερους πολίτες καθώς η ανησυχία σχετικά με τις πιθανές παρενέργειες και την αποτελεσματικότητα τους καθώς και μια σύσταση να χρησιμοποιούνται μόνο για τους πολίτες κάτω των 65 ετών έχουν οδηγήσει σε περιορισμένη χρήση των διαθέσιμων δόσεων.

Το γερμανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι έχει χορηγήσει μόνο το 15% των διαθέσιμων εμβολίων της AstraZeneca επιβεβαιώνοντας την ανησυχία ότι οι Γερμανοί είναι επιλεκτικοί γεγονός που επιβραδύνει τη διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού.

Οι μεγαλύτερης ηλικίας πολίτες είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν, αλλά η Γερμανία έχει προτείνει το εμβόλιο της AstraZeneca να χορηγείται μόνο σε άτομα ηλικίας 18 με 64 ετών.

Οι ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων της ΕΕ το έχουν χαρακτηρίσει ασφαλές για όλες τις ηλικίες.

Οι πρωθυπουργοί της Βάδης-Βυρτεμβέργης, της Βαυαρίας και της Σαξονίας δήλωσαν σήμερα σε γερμανικές εφημερίδες ότι αν τα εμβόλια που απευθύνονται σε μεγαλύτερους Γερμανούς παραμένουν αχρησιμοποίητα, θα πρέπει να χαλαρώσει το σχέδιο σχετικά με την ηλικιακή προτεραιότητα επιτρέποντας έτσι σε νεότερους Γερμανούς να εμβολιαστούν νωρίτερα σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό.

"Δεν έχουμε περιθώριο να παραμένουν αχρησιμοποίητα τα εμβόλια και να μη χρησιμοποιούνται επειδή το απορρίπτουν κάποιοι από αυτούς που το δικαιούνται", δήλωσε στην εφημερίδα Welt am Sonntag ο πρωθυπουργός της Βάδης-Βυρτεμβέργης Βίνφριντ Κρέτσμαν, ενώ ανάλογες δηλώσεις έκανε στην Bild ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ και στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung ο πρωθυπουργός της Σαξονίας Μίχαελ Κρέτσμερ.

Οι υγειονομικές αρχές σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένης της Γερμανίας, αντιμετωπίζουν την άρνηση των πολιτών ως προς το εμβόλιο της AstraZeneca καθώς παρενέργειες, περιλαμβανομένων πυρετού και μυαλγίας, ανάγκασαν κάποιους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή να πάρουν αναρρωτική άδεια.

Τα άλλα εμβόλια που έχουν εγκριθεί στην Ευρώπη, τα οποία έχουν παρακευάσει η Pfizer και η Moderna, έχουν επίσης συνδεθεί με παρόμοιες προσωρινές παρενέργειες.

Η γερμανική κυβέρνηση κάλεσε την Παρασκευή τους πολίτες να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Robert Koch, Λόταρ Βίλερ, δήλωσε ότι τα στοιχεία από τη Βρετανία και το Ισραήλ δείχνουν ότι είναι "πολύ, πολύ αποτελεσματικό".

Η σύσταση να χρησιμοποιείται το εμβόλιο μόνο για τα άτομα κάτω των 65 ετών προήλθε από την γερμανική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τη χρήση των εμβολίων, την STIKO.

Ο επικεφαλής της, ο Τόμας Μέρτενς, δήλωσε την Παρασκευή ότι θα επικαιροποιήσει πολύ σύντομα τη σύστασή του.

"Με κάποιο τρόπο η όλη ιστορία πήγε λίγο στραβά", είπε στο δίκτυο ZDF.


 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

skai.gr



Κακοποιοί σύντροφοι Κουφοντίνα προσπάθησαν να σκοτώσουν αστυνομικούς στο ΑΤ Καισαριανής


 

Δολοφονική επίθεση με μολότοφ, καπνογόνα και πέτρες έγινε γύρω στις 13:30 το μεσημέρι της Κυριακής εναντίον αστυνομικών του ΑΤ Καισαριανής, επί της οδού Συβρισσαρίου 4.

Σύμφωνα με την Αστυνομία περίπου 20 κακοποιοί σύντροφοι υποστηρικτές του δολοφόνου Κουφοντίνα, φορώντας κουκούλες βγήκαν από την οδό Φιλολάου και πέταξαν εναντίον του Τμήματος και αστυνομικών δύο βόμβες μολότοφ, καπνογόνα και πέτρες, με αποτέλεσμα να προξενήσουν φθορές δε δύο δίκυκλα που ήταν σταθμευμένα απ΄έξω και χωρίς να τραυματιστεί αστυνομικός. 

Αμέσως μετά οι κακοποιοί διέφυγαν τρέχοντας. 

Η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές υπόπτων.

Βίντεο: 





Αθλιότητα ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά την παραίτηση Τραντίλη

 


Με μία ανάρτησή του, στον προσωπικό του λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, δίνει απαντήσεις στα άθλια σχόλια του ΣΥΡΙΖΑ για την παραίτησή του.

"Διαπιστώνοντας, δυστυχώς, ότι η αντιπολίτευση επιμένει να ερμηνεύει αυθαίρετα την ανακοίνωσή μου, επιχειρώντας να την εκμεταλλευτεί πολιτικά, επανέρχομαι για δεύτερη φορά -ελπίζω και τελευταία: Η παραίτησή μου δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους. Μένω πιστός στις αρχές της Ν.Δ. και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεχίζοντας, άλλωστε, να υπηρετώ την παράταξη και τον Πρόεδρο ως Βουλευτής Επικρατείας και να εργάζομαι για το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα. Και επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι θέλησα να παραιτηθώ από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αποκλειστικά για οικογενειακούς λόγους. Παρακαλώ όλους να σεβαστούν τους λόγους αυτούς", τονίζει ο κ. Ταραντίλης.

"Είναι καλό κάποτε όλοι να αντιληφθούμε ότι η πολιτική δράση εξελίσσεται ταυτόχρονα και παράλληλα με την οικογενειακή μας ζωή. Και συχνά, οι δυσκολίες στο ένα πεδίο επηρεάζουν δυσμενώς το άλλο. Η διαχείριση τέτοιων ευαίσθητων ζητημάτων εναπόκειται στις επιλογές κάθε ατόμου, οι οποίες όμως οφείλουν να γίνονται σεβαστές απ’ τους υπολοίπους. Γιατί, διαφορετικά, η πολιτική μετατρέπεται σε ισοπεδωτικό εισβολέα στον ιδιωτικό χώρο κάθε πολίτη. Και αυτό δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό που έχουμε χρέος να οικοδομούμε ημέρα με την ημέρα", επισημαίνει ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος.