Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

1 Μαρτίου 2011 η στυγερή δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ

 


Ένας περιπτεράς στην περιοχή του Μενιδίου θα υποδεχόταν κάποιον προμηθευτή και θα είχε επάνω του 100.000 ευρώ, και σκληροί κακοποιοί τον έβαλαν στόχο.

Την 1η Μαρτίου μια σκληρών κακοποιών, 11 στον αριθμό συνεργάστηκε για να ληστέψει το περίπτερο στο Μενίδι. Ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου τηλεφώνησε αμέσως στην αστυνομία και ανέφερε τη μάρκα και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου των δραστών. Τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες, εντόπισαν λίγη ώρα αργότερα το αυτοκίνητο στη Λεωφόρο Κηφισού στο Περιστέρι και το ακολούθησαν, ενημερώνοντας παράλληλα το κέντρο της Αμεσης Δράσης, με αποτέλεσμα να σταλούν ενισχύσεις.

Λίγο αργότερα, ο οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου μάρκας VOLVO, στο οποίο επέβαιναν οι σκληροί κακοποιοί σταμάτησε απότομα και οι τρεις ληστές που ήταν μέσα άρχισαν να πυροβολούν με Καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών. 



Οι δύο νεαροί αστυνομικοί υπέκυψαν αμέσως στα τραύματα τους, ενώ δύο ακόμη τραυματίστηκαν στο στομάχι και στο γόνατο. Η μανία των δραστών ήταν τέτοια που χτύπησαν και τους αστυνομικούς που ακολουθούσαν, με κάποιους να δέχονται σφαίρες στα κράνη τους και άλλους στα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους. 

Τα ηχητικά ντοκουμέντα εκείνης της νύχτας, με αστυνομικούς να ζητούν ασθενοφόρα, είχαν «παγώσει» την κοινή γνώμη.

Γιάννης Ευαγγελινέλης και Γιώργος Σκυλογιάννης αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ είχαν πέσει νεκροί από τα πυρά των ληστών.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου