Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ένα ναυάγιο για δημοσιογράφο υποψήφιο για Πούλιτζερ


 

Σύμφωνα με την omadaalithias.gr, o Alexander Clapp που υπογράφει το άρθρο των ΝΥΤ κατά του Πρωθυπουργού δεν ήταν υποψήφιος για βραβείο Πούλιτζερ.



Τις τελευταίες ώρες έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια από χρήστες των Social Media που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να εμφανίσουν τον Alexander Clapp, που υπογράφει το άρθρου γνώμης των New York Times και βάλλει κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ως παλαιότερο υποψήφιο για το βραβείο Πούλιτζερ. 

Ενδεικτική είναι η ανάρτηση από το ακροαριστερό ναυάγιο και τραμπούκο του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη:

Παυλος Πολακης
5 ώρες πριν

(Το γράφει ο φιναλίστ για το Πούλιτζερ,A.Clapp!)

The Rot at the Heart of #Greece Is Now Clear for Everyone to See

@nytimes

...Δείτε περισσότερα
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "The New Hork Times The Rot at the Heart of Greece Is Now Clear for Everyone to See Aug. 22, 2022, 1:00 a.m. ET By Alexander Clapp Mr. Clapp journalist based in Athens who writes about Greece and the Mediterranean region."
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "Alex Clapp CLST '13) Runner-Up for the Pulitzer Center's Breakthrough Journalism Prize"
1,5 χιλ.
76
202


Αλλά και στο documento, ο Alexander Clapp εμφανίζεται ως " φιναλίστ του «Breakthrough Award 2021» του ιδρύματος Pulitzer".


Το βραβείο Πούλιτζερ απονέμεται κατ΄ έτος και θεωρείται ως η ύψιστη τιμή στην έντυπη δημοσιογραφία. Οι αποδέκτες του βραβείου επιλέγονται από μια ανεξάρτητη επιτροπή που επίσημα διοικείται από τη Μεταπτυχιακή Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αναζήτηση, όμως, του ονόματος Alexander Clapp στο επίσημο site του Πούλιτζερ, δεν έβγαλε κανένα σχετικό αποτέλεσμα.




Με μία πιο ενδελεχή αναζήτηση στο διαδίκτυο, ο Alexander Clapp εμφανίζεται φιναλίστ το 2021 για το Βραβείο Κέντρου Πούλιτζερ (Pulitzer Center).

Tι είναι, όμως, το Pulitzer Center και ποια η σύνδεσή του με τα βραβεία Pulitzer;

Αρχικά, όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα του Κέντρου Πούλιτζερ, ο συγκεκριμένος οργανισμός δεν συνδέεται με τα βραβεία Πούλιτζερ του Πανεπιστημίου Κολούμπια.


Σύμφωνα με αυτά που αναγράφονται στο ίδιο το site του Κέντρου Pulitzer (Δημοσιογραφική Κάλυψη της Κρίσης), πρόκειται για έναν οργανισμό που χρηματοδοτεί δημοσιογράφους ανά τον κόσμο. Ιδρύθηκε το 2006 και - όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα τους - αποτελεί τη μεγαλύτερη ενιαία πηγή χρηματοδότησης για νέους δημοσιογράφους με κρίσιμα θέματα. 


Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως για το βραβείο που εμφανίζεται ως φιναλίστ ο Alexander Clapp, υποψηφιότητες θέτουν από μόνοι τους οι ενδιαφερόμενοι, ενώ το 2021 ήταν η δεύτερη χρονιά απονομής του συγκεκριμένου βραβείου:





omadaalithias.gr



60χρονη πήγαινε φαγητό σε άστεγο αλλοδαπό και αυτός την βίασε

 



Η άτυχη 60χρονη, είχε ευαισθητοποιηθεί από ένα άστεγο Βούλγαρο που ζούσε σε εγκαταλελειμένο κτίριο και του πήγαινε φαγητό.

Ο άστεγος αλλοδαπός, αντί να το εκτιμήσει, επιτέθηκε στην 60χρονη για την βιάσει.

Θύμα βιασμού έπεσε μια 60χρονη από 49χρονο άστεγο Βούλγαρο το βράδυ της Παρασκευής (19/8), στη περιοχή της Βούλας.

Ο αλλοδαπός άστεγος πραγματοποίησε τις αρρωστημένες ορέξεις τους σε βάρος της 60χρονης η οποία φέρεται να αντιμετωπίζει νοητική υστέρηση, μέσα στο εγκαταλελειμμένο κτίριο, όπου διέμενε.

Η 60χρονη συνήθιζε να πηγαίνει φαγητό στον άστεγο, σχεδόν καθημερινά.

Αστυνομικοί της ομάδας Δίας, εντόπισαν τον 49χρονο, λίγες ώρες μετά και συγκεκριμένα το μεσημέρι του Σαββάτου και του πέρασαν χειροπέδες. 

Η σχετική δικογραφία σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.



Κούλογλου και Αρβανίτης υπονομεύουν μονίμως τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας μας


 

Το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου απάντησε στην ερώτηση των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ.κ. Κούλογλου και Αρβανίτη.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για πολλοστή φορά, κουνούν το δάχτυλο προς τη χώρα μας και υπονομεύουν μονίμως τη διεθνή αξιοπιστία της. Σε εθνικά ζητήματα, όπως το Μεταναστευτικό, θα περίμενε κανείς να μη παραμένουν εγκλωβισμένοι στις ιδεοληψίες και το αντικυβερνητικό τους μένος».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου

“Περιήλθε εις γνώσιν μας ερώτηση των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς την Επιτροπή με θέμα «Νέα τραγωδία στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Νεκρή 5χρονη παραμένει άταφη».

Οι κ.κ. Κούλογλου και Αρβανίτης επέλεξαν, δυστυχώς, να δυσφημήσουν τη χώρα μας στο εξωτερικό, τη στιγμή που ακόμα μια προσπάθεια εργαλειοποίησης του ανθρώπινου πόνου από την τουρκική πλευρά βρισκόταν σε εξέλιξη. Η Ελλάδα εκπλήρωσε με ταχύτητα το ανθρωπιστικό της καθήκον, προσφέροντας υγειονομική περίθαλψη και δυνατότητα υποβολής αιτήματος ασύλου στην ομάδα των 38 μεταναστών που εισήλθε στο ελληνικό έδαφος στις 14/8. Απώλεια ανθρώπινης ζωής δεν υπήρξε εντός ελληνικού εδάφους.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να φυλάσσει τα σύνορα της με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, διασώζοντας χιλιάδες ζωές σε στεριά και θάλασσα. Η τραγωδία αυτή είναι το αποτέλεσμα της πρακτικής των τουρκικών αρχών να προωθούν, με τη χρήση βίας σύμφωνα με τις καταθέσεις, μετανάστες προς την Ελλάδα, καταστρατηγώντας τις επιταγές του Διεθνούς Δικαίου και της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας.

Επιπροσθέτως, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου επικοινώνησε, από την πρώτη στιγμή, με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, καθώς και με τον Ερυθρό Σταυρό, προκειμένου αν δώσει άδεια η οικογένεια, να συμβάλουν στην μεταφορά του πτώματος του 5χρονου κοριτσιού από την Τουρκία στη χώρα μας, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί με αξιοπρέπεια η ταφή από την οικογένεια του.

Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για πολλοστή φορά, κουνούν το δάχτυλο προς τη χώρα μας και υπονομεύουν μονίμως τη διεθνή αξιοπιστία της. Σε εθνικά ζητήματα, όπως το Μεταναστευτικό, θα περίμενε κανείς να μη παραμένουν εγκλωβισμένοι στις ιδεοληψίες και το αντικυβερνητικό τους μένος.”



Οι κόντρες έφεραν σφοδρή σύγκρουση στο κέντρο της πόλης του Βόλου

 



Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα συνέβη το Σάββατο στο κέντρο του Βόλου με δύο άτομα να απεγκλωβίζονται από τα αυτοκίνητά τους ευτυχώς μόνο με τραύματα.

Από τη σφορδρή σύγκρουση τα αυτοκίνητα υπέστησαν μεγάλες ζημιές, και δημιούργησαν ζημιές σε παρκαρισμένα.

Βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος στη οδό Λαρίσης στον Βόλο καταγράφει το τροχαίο και τη σύγκρουση δύο αυτοκινήτων με δύο σταθμευμένα στην κάθοδο της οδού Λαρίσης, στο ύψος της ΔΕΗ. 

Τα δύο αυτοκίνητα είχαν αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα γιατί έκαναν κόντρες στο σημείο.





Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα arogi.gov.gr για τους πληγέντες από την πυρκαγιά στην Πεντέλη

 


Άνοιξε την Παρασκευή 19 Αυγούστου η πλατφόρμα arogi.gov.gr για τους πληγέντες από την πυρκαγιά της Πεντέλης (Ιούλιος 2022) που επιθυμούν να λάβουν πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής, με έκδοση σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή για την υποβολή αιτήσεων έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2022.

Το ύψος της ενίσχυσης μπορεί να ανέλθει σε έως 14.000 ευρώ και διαμορφώνεται ανάλογα με τη σοβαρότητα των ζημιών που έχει υποστεί το ακίνητο.

Η πρώτη αρωγή μπορεί να χορηγηθεί για κατοικίες, κτίρια επαγγελματικής χρήσης και λοιπά μη επαγγελματικής χρήσης κτίρια.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο της πρώτης αρωγής θεσπίστηκε πέρυσι από την παρούσα Κυβέρνηση, σε συνέχεια των μεγάλων πυρκαγιών που έπληξαν διάφορα μέρη της χώρας μας, και έκτοτε έχει αποδείξει την καίρια συμβολή του στην έγκαιρη στήριξη των πληγέντων από φυσικές καταστροφές.



Στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» εντάσσονται κι όλοι οι επιλαχόντες

 


Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε, ότι στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» εντάσσονται ως καταρχήν επιλέξιμοι κι οι 47.433 επιλαχόντες.

Ο προϋπολογισμός του «Εξοικονομώ 2021» αυξάνεται κατά 591,7 εκατ. ευρώ και ανέρχεται συνολικά σε 1,2 δισ. ευρώ (ποσοστό αύξησης 94%). Συνολικά οι δικαιούχοι του Προγράμματος είναι πλέον 87.578 νοικοκυριά.

Όσοι από τους δικαιούχους έχουν ολοκληρωμένη ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου μπορούν να ξεκινήσουν τις παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης, που σχετίζονται με το ποσοστό της δικής τους συμμετοχής στο Πρόγραμμα.

Το «Εξοικονομώ 2021» είναι το πρώτο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων με ξεχωριστό προϋπολογισμό για τα ευάλωτα νοικοκυριά. Αυτή η στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων αυξάνεται κατά 81,8 εκατ. ευρώ κι αφορά σε 5.890 νοικοκυριά. Έτσι οι συνολικά 14.246 πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας ενισχύονται με 201,8 εκατ. ευρώ.

Οι νέες λίστες με τα ονόματα των επιλαχόντων θα επικαιροποιηθούν αμέσως μόλις βγει ο νέος οδηγός του προγράμματος.




Μείωση της ανεργίας στο 12,1% τον Ιούνιο

 


Στο 12,1% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Ιούνιο εφέτος, έναντι 15% τον Ιούνιο 2021 και 12,5% τον Μάιο 2022.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 572.109 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 130.976 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο 2021 (18,6%) και κατά 17.233 άτομα σε σχέση με τον Μάιο 2022 (2,9%).

Στις γυναίκες, το ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 15,9% (από 19%) και στους άνδρες σε 9% (από 11,8%).

Κατά μεγάλες ομάδες ηλικιών, στην ομάδα 15- 24 ετών το ποσοστό ανήλθε σε 27,4% (από 31,7%) και στις ηλικίες 25- 74 ετών διαμορφώθηκε σε 11,3% (από 14,1%).

Σύμφωνα επίσης με την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 4.148.431 άτομα, σημειώνοντας αύξηση κατά 155.318 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο 2021 (3,9%) και αύξηση κατά 12.020 άτομα σε σχέση με τον Μάιο 2022 (0,3%). Ενώ, τα άτομα κάτω των 75 ετών που δεν περιλαμβάνονται στο εργατικό δυναμικό, ή «άτομα εκτός του εργατικού δυναμικού» (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, ανήλθαν σε 3.110.882 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 55.254 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο 2021 (1,7%) και αύξηση κατά 2.560 άτομα σε σχέση με τον Μάιο 2022 (0,1%).




Καλός Σαμαρείτης αντιμετωπίζει τον κλέφτη που επιτέθηκε σε ηλικιωμένο άνδρα

 




Ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Καλιφόρνια κυνήγησε έναν κλέφτη αφού φέρεται να επιτέθηκε σε έναν ηλικιωμένο άνδρα. 

Αφού ο Τίμοθι Ράτκλιφ είδε έναν άνδρα να χτυπάει και να ληστεύει έναν ηλικιωμένο άνδρα, έτρεξε πίσω από τον δράστη και τον σταμάτησε. 

Η κοπέλα του Ράτκλιφ ήρθε να τον βοηθήσει μαζί το θύμα, Ρίτσαρντ Σλέζινγκερ. 

Αυτή και μια άλλη γυναίκα ανέσυραν τα κλεμμένα αντικείμενα που έριξε ο κλέφτης. Όταν ο κλέφτης προσπάθησε να απελευθερωθεί, εκείνη του σταμάτησε τα πόδια του. 

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο 10 λεπτά αργότερα.





Βίντεο που δείχνει 3 αστυνομικούς στο Άρκανσο να δέρνουν αλύπητα άνδρα

 


Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα social media και δείχνει τρεις αστυνομικούς του Άρκανσο να δέρνουν αλύπητα έναν άνδρα που έχουν ακινητοποιήσει στο έδαφος.

Ο Σερίφης της κομητείας Κρόφορντ Τζίμι Νταμάντε εξέδωσε ανακοίνωση το απόγευμα της Κυριακής ενημερώνοντας τους πολίτες ότι διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό και ότι οι αστυνομικοί από το τμήμα του που εμπλέκονται έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε εχθές και η Αρχηγός του Αστυνομικού Τμήματος του Μάλμπερι, Σάνον Γκρέγκορι, για τον τρίτο αστυνομικό, που απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του μέχρι να βγει το πόρισμα της έρευνας.

Η έκθεση για το συμβάν αναφέρει ότι, όταν οι αστυνομικοί πήγαν να μιλήσουν στον ύποπτο, εκείνος έσπρωξε τον έναν βοηθό σερίφη στο έδαφος και του έριξε μια γροθιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού. 

Στο κλιπ που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει προκαλέσει αποτροπιασμό, εμφανίζονται τρεις αστυνομικοί γονατισμένοι πάνω από τον ακινητοποιημένο άνδρα που είναι πεσμένος στο έδαφος. Ο ένας γρονθοκοπεί τον ύποπτο στο πρόσωπο, ο άλλος τον συγκρατεί πιέζοντάς τον στο έδαφος και ο τρίτος του ρίχνει γονατιές στα πόδια, δεν διστάζουν μάλιστα να του κτυπούν και το κεφάλι στο πεζοδρόμιο.


Ο συλληφθείς, η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά το περιστατικό και κατηγορείται για τρομοκρατικές απειλές, αντίσταση κατά της Αρχής και επιθέσεις.



Νεκρή σε βομβιστική επίθεση η κόρη του «μυαλού του Πούτιν»


 

Η κόρη του στενού συμμάχου του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δολοφονήθηκε κοντά στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η Ντάρια Ντούγκιν πέθανε αφού στο αυτοκίνητό της εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός ενώ επέστρεφε στο σπίτι της μετά από εκδήλωση.

Δεν είναι σαφές εάν ο πατέρας της, ο Ρώσος φιλόσοφος Αλεξάντρ Ντούγκιν, ο οποίος είναι γνωστός ως "εγκέφαλος του Πούτιν", ήταν ο στόχος της επίθεσης.

Οι συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η κόρη του φιλοσόφου, Ντάρια Ντούγκιν, ήταν η ίδια δημοσιογράφος που υποστήριξε τη ρωσική εισβολή, της επιβλήθηκαν μάλιστα κυρώσεις από τις βρετανικές αρχές, οι οποίες κατηγόρησαν την 29χρονη ότι συνέβαλε σε διαδικτυακή "παραπληροφόρηση" σε σχέση με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.



Ρόμπερτ Ουίλιαμς και ο ύμνος της Νέας Δημοκρατίας

 


Σε ηλικία 73 ετών άφησε την τελευταία του πνοή χθες τα ξημερώματα ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς, ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε διαγνωσθεί πριν από μερικούς μήνες με καρκίνο στο πάγκρεας.

Για τους παλιούς Νεοδημοκράτες, και ειδικά στους ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ ο Ρόμπερτ Ουλίαμς είχε ξεχωριστεί θέση, αφού είχε γράψει και συνθέσει τα τραγούδια της «Γαλάζιας Γενιάς», και τον ύμνο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ίδιος είχε πεί : «Τον Σεπτέμβρη του ’82 έγραψα ένα τραγούδι με τίτλο «Οι κόκκινοι σκότωσαν την Ειρήνη» και γινόταν αναφορά σε ένα τζάμπο που έριξαν οι Ρώσοι με πυραύλους. «Το πρωτόπαιξα στο φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στο Παγκράτι και από εκεί και πέρα έφτιαξα και άλλα τραγούδια, τα οποία τα έδωσα σε έναν παραγωγό για να δει αν θα μπορούσαν να στηρίξουν ένα δίσκο. Αυτός ήταν που μου έριξε την ιδέα να γράψω ένα τραγούδι το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί επικοινωνιακά ως ύμνος της Νέας Δημοκρατίας. Και έτσι γράφτηκε το τραγούδι “Νέα Δημοκρατία”. Δεν έχει τραγουδηθεί από εμένα. Το τραγούδησε ο Βίκτωρας Πολυδώρου μαζί με τη Λία Βίσση. Εγώ με κάποιους άλλους έκανα φωνητικά».



Σκρέκας απαντά στην παραπληροφόρηση ΣΥΡΙΖΑ: Η Κυβέρνηση έχει προνοήσει για τις επώδυνες συνέπειες

 



Αναφορικά με το δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι υπεύθυνοι Περιβάλλοντος κι Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ θέλοντας να τρομάξουν και να παραπληροφορήσουν τους πολίτες, ο Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μια περίοδο που η ενεργειακή κρίση πλήττει σοβαρά όλη την Ευρώπη, αυτό που χρειάζονται οι Έλληνες είναι υπεύθυνη πολιτική στήριξης που αποσκοπεί στην ελάφρυνση των υποχρεώσεών τους κι όχι διαστρέβλωση της αλήθειας για επιδίωξη μικροκομματικών κερδών.

Η αλήθεια είναι ότι η κρίση αυτή συνεχώς επιδεινώνεται, με πιο πρόσφατο γεγονός την πλήρη διακοπή λειτουργίας του Βορείου Διαδρόμου (Nord Stream 1) για τρεις μέρες στο τέλος Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε η ρωσική Gazprom. Αυτή η εξέλιξη προστίθεται στην προηγούμενη κατάσταση που διαμόρφωσε ο πόλεμος και οδηγεί σε εκρηκτικές αυξήσεις τιμών στην ενέργεια, που συνεχώς επιδεινώνονται. Μόλις την Παρασκευή το φυσικό αέριο ξεπέρασε τα 240 ευρώ, αυξημένο κατά 9 φορές σε σχέση με την αντίστοιχη ημερομηνία του 2021.

Οι Έλληνες πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι το φαινόμενο είναι πανευρωπαϊκό και γι αυτό οι αρνητές της πραγματικότητας που επιχειρούν να το αποδώσουν στην ελληνική κυβέρνηση, απλώς ματαιοπονούν. Κάνουν ότι δεν άκουσαν τις δραματικές επισημάνσεις Ευρωπαίων ηγετών όπως ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν, που προ ημερών ξεκαθάρισε ότι «η ενέργεια και τα τρόφιμα αποτελούν στρατιωτικά εργαλεία στην υπηρεσία ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου» της Ρωσίας.

Είναι κοινή συνείδηση των Ελλήνων αλλά και όλων των Ευρωπαίων ότι ο επόμενος χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος, με τις τιμές λιανικής στην ενέργεια να καταγράφουν ιστορικά υψηλά. Είναι όμως πλέον κοινή συνείδηση και το ότι η Κυβέρνηση έχει προνοήσει εγκαίρως ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις επώδυνες συνέπειες από μια πρωτόγνωρη διεθνή ενεργειακή κρίση.

Αυτό επιτυγχάνεται:

– Με μέτρα ρυθμιστικά, όπως ο νέος μηχανισμός ανάκτησης των υπερεσόδων από τη δραστηριότητα της ηλεκτροπαραγωγής.

– Με τη δημιουργία του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης, που επιδοτεί τους λογαριασμούς των καταναλωτών κάθε μήνα, απορροφώντας το 80%- 90%

των αυξήσεων και έχοντας διαθέσει από την έναρξη της κρίσης μέχρι τον περασμένο μήνα, ποσό που ξεπερνά τα 6,2 δισεκ.€

– Με την επέκταση της χωρητικότητας της Ρεβυθούσας, προκειμένου να διασφαλίσουμε την επάρκεια φυσικού αερίου ακόμα και υπό τα πλέον δυσμενή σενάρια για την εξέλιξη της διεθνούς ενεργειακής κρίσης

Συνεπώς, όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και τον μήνα Σεπτέμβριο αλλά και όλους τους επόμενους μήνες που θα διαρκεί η ενεργειακή κρίση, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους Έλληνες καταναλωτές.

Όσοι επιδιώκουν να κατασκευάσουν μια εικόνα καταστροφής και να «επενδύσουν» μικροπολιτικά σε μια πραγματικά πολύ δύσκολη κατάσταση, θα διαψευσθούν το ίδιο ηχηρά, όπως συνέβη και τον προηγούμενο μήνα. Η μικροπολιτική και η πολιτική ψευδολογία, στην οποία τόσο αρέσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι γνωστή και υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών».