Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Δεν θέλει το «νόμος και τάξη» η Χριστοδουλοπούλου και προτιμά την ελευθερία




Διαφωνεί η Τασία Χριστοδουλοπούλου σχετικά με την αναγκαιότητα η αστυνομία να είναι περισσότερο δραστική ώστε να επανέρθει η νομιμότητα στους ελληνικούς δρόμους. 

Η  αντιπρόεδρος της Βουλής μιλώντας στο Κόκκινο με αφορμή το θάνατο του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου την Παρασκευή είπε: «Μία γενική γραμμή που διαπνέει όλα αυτά είναι η πολιτική του φόβου, έχει οδηγήσει τους ανθρώπους να φοβούνται ακόμα και την σκιά τους. Αυτό αξιοποιείται πολιτικά με το λόγο περί Νόμου και Τάξης, που προσπαθεί να κερδίσει έδαφος σε όλες τις κοινωνίες. Και δυστυχώς οι κοινωνίες συχνά επιλέγουν, στο δίλημμα ασφάλεια ή ελευθερία, την ασφάλεια.

Όταν φτάσουμε το δίλημμα να μην είναι πια «ασφάλεια ή ελευθερία» αλλά «ασφάλεια ή ζωή», τότε τα πράγματα θα γίνουν πάρα πολύ επικίνδυνα. Γι’ αυτό και η Δικαιοσύνη το συγκεκριμένο περιστατικό πρέπει να το αντιμετωπίσει με ιδιαίτερη σοβαρότητα, ώστε να αναδειχθεί ότι για τον κάθε επίδοξο αυτόδικο το «ελευθερία ή ασφάλεια» δεν ισχύει, γιατί κινδυνεύει και η δική του ελευθερία, αν καταδικαστεί.

Τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα, τα διλήμματα θα πρέπει να τα υπερβαίνουμε όταν είναι οριακά, ώστε να ζούμε σε ένα κοινωνικό σύνολο και να σεβόμαστε το φιλελεύθερο Ποινικό Δίκαιο με το οποίο φτάσαμε εδώ, επί ενάμιση αιώνα.

Ο πολιτικός λόγος του Νόμου και της Τάξης παράγει πολλαπλά θύματα, ανθρώπους που είναι διαφορετικοί ή παραβατικοί και θύτες που γίνονται θύματα ακριβώς γιατί παρασύρθηκαν από αυτό το κλίμα τσαμπουκά που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία. Ο κάθε άνθρωπος συσσωρεύει απίστευτη βία, γιατί δεν συλλογάται συλλογικά, αλλά μόνος του, βγάζει απαντήσεις δικές του, θεωρεί ότι είναι το επίκεντρο των επιθέσεων και αυτό του δίνει το δικαίωμα να βγάλει βία, να υπερβεί τον νόμο, να δημιουργούνται αυτά τα πραγματικά θλιβερά περιστατικά».

Ελεύθερος Τύπος


Προσήχθη στην κρατική ασφάλεια το ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης



Στην Κρατική Ασφάλεια προσήχθη σήμερα το πρωί το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης.

Το στέλεχος του Ρουβίκωνα προσήχθη για τις τελευταίες αναρτήσεις του στο Facebook αλλά και τις επιθέσεις της αναρχικής ομάδας.




Συνελήφθη 19χρονος για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου



Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος σε βάρος 19χρονου ημεδαπού, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκε στην ελληνική επικράτεια, χρήστης του διαδικτύου, που κατείχε και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα ανωτέρω στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι μέρος των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών αντιστοιχούν σε σύνδεση καταχωρημένη στην οικία του 19χρονου σε περιοχή της Βορείου Ελλάδος.

Κατόπιν των ανωτέρω, στις 20 Σεπτεμβρίου 2018, κλιμάκιο αστυνομικών, διενήργησε έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (4) σκληροί δίσκοι, οι οποίοι εξήχθησαν από (2) ηλεκτρονικούς υπολογιστές και συσκευή έξυπνου κινητού τηλεφώνου (smartphone) με κάρτα SIM.

Γίνεται μνεία, ότι κατά την διάρκεια των ερευνών ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 19χρονου στην υπόθεση, ενώ στην κατοχή του ανευρέθηκαν χιλιάδες αρχεία εικόνας και βίντεο πορνογραφικού υλικού.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για τη διενέργεια εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter: @CyberAlertGR


Από σήμερα Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας




Από σήμερα και έως και την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 επανέρχεται ο δακτύλιος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Μικρός δακτύλιος:

Τα όριά του ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:
Λ. Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Λ. Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Αμβρ. Φραντζή - Λ. Ανδρ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ιερά Οδός - Λ. Κωνσταντινουπόλεως - Αχιλλέως - Πλ. Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη - 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Λ. Αλεξάνδρας.

Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του μικρού δακτυλίου το μέτρο δεν ισχύει.

Στις οδούς και λεωφόρους που περικλείονται από τον μικρό δακτύλιο, επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, καθώς και των Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά - ζυγά).

Δεν υπάγονται στις παραπάνω απαγορεύσεις και κυκλοφορούν χωρίς κανένα περιορισμό στον μικρό δακτύλιο:

α) Τα οχήματα των κατηγοριών που εξαιρούνται των περιορισμών, καθώς και τα οχήματα των κατηγοριών, που απαιτείται να είναι εφοδιασμένα με ειδικές άδειες κυκλοφορίας οι οποίες χορηγούνται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

β) Τα οχήματα των κατηγοριών, που εμπίπτουν στα μέτρα του πράσινου δακτυλίου, δηλαδή:

-Τα ηλεκτρικά οχήματα και τα οχήματα περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 5 και Euro 6 ή μεταγενέστερης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km, ανεξαρτήτως του καυσίμου που χρησιμοποιούν (βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο ή συμπιεσμένο φυσικό αέριο) και,

-Τα οχήματα που χρησιμοποιούν για την κίνησή τους αέρια καύσιμα (υγραέριο ή φυσικό αέριο) και περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 4, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km.

Για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων εσωτερικά του μικρού δακτυλίου προβλέπονται ειδικές ζώνες εισόδου - εξόδου.

Οι αιτήσεις από τους δικαιούμενους θα υποβάλλονται από την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 έως και την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή (από τις 08:00 έως τις 15:00) και Σάββατο (από τις 09:00 έως τις 12:00), στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, με την προσκόμιση -πέραν των ειδικότερων ανά περίπτωση ενδιαφερομένου εγγράφων/ δικαιολογητικών- φωτοαντιγράφων:

-'Αδειας κυκλοφορίας του οχήματος

-Ασφαλιστηρίου συμβολαίου

-Ισχύοντος δελτίου τεχνικού ελέγχου αυτού

Σημειώνεται ότι οι ειδικές άδειες κυκλοφορίας στον μικρό δακτύλιο που είχαν χορηγηθεί από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για τις περιόδους 2015-2016, 2016-2017 και 2017-2018, ισχύουν και για τη νέα περίοδο 2018-2019 (έως 19-07-2019).

Μεγάλος δακτύλιος:

Απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 2,2 τόνων και των λεωφορείων, πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν από την 01-01-1995, εντός της ζώνης του μεγάλου δακτυλίου. Κατά την έναρξη κάθε νέου ημερολογιακού έτους, η παραπάνω χρονολογία προσαυξάνεται κατά ένα έτος.

Τα όρια του μεγάλου δακτυλίου καθορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:

Παραλιακή λεωφόρος - Αλίμου - Βουλιαγμένης - Ελ. Βενιζέλου - Περιμετρική Υμηττού - Κατεχάκη - Μεσογείων - Αγ. Παρασκευής - Χαλανδρίου - Παπανικολή - (Κ. Παλαιολόγου) - Καποδιστρίου - Κύμης - Κασταμονής - Χαλανδρίου - Αναγεννήσεως - Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας - Αθηνών - Θηβών - Γρ. Λαμπράκη έως Κερατσίνι.

Στην απαγόρευση αυτή δεν περιλαμβάνονται η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών−Λαμίας, η Λ. Κηφισού και η Λ. Αθηνών, με εξαίρεση το τμήμα της από τη διασταύρωσή της με τη Λ. Κηφισού έως την οδό Αχιλλέως.

Οι ημέρες και ώρες ισχύος όλων των προαναφερόμενων περιοριστικών μέτρων, είναι οι εξής:

- Δευτέρα έως Πέμπτη (ώρες 07:00 έως 20:00)

- Παρασκευή (07:00 έως 15:00).

Τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα μέτρα δεν ισχύουν.

Οι παραβάτες των περιοριστικών αυτών μέτρων, τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 6 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ).






Ν.Δ.: Η απώλεια εσόδων από την είσπραξη του ΦΠΑ είναι το αποτέλεσμα αδιέξοδης πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ




Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η φετινή Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απώλεια εσόδων από την είσπραξη του ΦΠΑ επιβεβαιώνει ότι η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αναποτελεσματική και αδιέξοδη.

Η επιλογή της Κυβέρνησης, με την ανοχή των δανειστών, να αυξήσει τη φορολογική επιβάρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, κυρίως την έμμεση φορολογία, αποδεικνύεται εσφαλμένη, γιατί, μεταξύ άλλων, διογκώνει και τη φοροδιαφυγή.

Συγκεκριμένα, η απώλεια ΦΠΑ, δηλαδή η διαφορά μεταξύ των προσδοκώμενων και των πραγματικών εσόδων από το ΦΠΑ, διευρύνεται συνεχώς από το 2014, αυξημένη κατά 28% από τότε, με αποτέλεσμα η χώρα μας να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.  

Αντιθέτως, το 2014, όταν η τότε Κυβέρνηση προχώρησε σε μία σειρά μειώσεων φορολογικών συντελεστών και η οικονομία γύρισε σε θετικό αναπτυξιακό πρόσημο, η απώλεια ΦΠΑ συρρικνώθηκε, και διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο ύψος των μνημονιακών ετών (βλ. συνημμένο πίνακα).

Απαιτείται συνεπώς, όπως έχει προτείνει και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκης, η εφαρμογή ενός άλλου μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, με έμφαση στη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών εισφορών όλων των πολιτών, ώστε, μαζί με τους αυστηρότερους ελέγχους και την καθολική προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, να βελτιωθεί η φορολογική συμμόρφωση και να ενισχυθούν τα δημόσια έσοδα».




Καθημερινά «δελτίο κινδύνου» από την ΕΛ.ΑΣ.



Ημερήσιο δελτίο κινδύνου για τους πιθανούς στόχους βίαιων ακτιβιστικών επιθέσεων από ομάδες αναρχικών «εκδίδουν» τον τελευταίο μήνα οι λεγόμενες «ειδικές» υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Ταυτόχρονα, πρόγραμμα «ιδιαίτερων» μαθημάτων στους αστυνομικούς που εκτελούν υπηρεσία στατικής φύλαξης στις πάνω από 500 σκοπιές του Λεκανοπεδίου θέτει σε εφαρμογή η ΓΑΔΑ στον απόηχο της πρόσφατης επίθεσης με μπογιές στην πρεσβεία του Ιράν, στο Ψυχικό.

Ειδικότερα, προκειμένου να προβλεφθούν οι επόμενες ενέργειες του «Ρουβίκωνα» και των υπόλοιπων ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι επιτελείς της Αστυνομίας ζήτησαν από τους αναλυτές τριών διαφορετικών διευθύνσεων να συντάσσουν από κοινού και σε καθημερινή βάση μια έκθεση εκτίμησης απειλής, στην οποία να αποτυπώνουν τους δυνητικούς στόχους των αναρχικών. Σκοπός της πρωτοβουλίας δεν είναι άλλος από την ενίσχυση της αστυνόμευσης στα σημεία όπου πιθανολογείται ότι θα εκδηλωθούν ακτιβιστικές δράσεις και επιθέσεις, όπως αυτή εναντίον του κτιρίου που στεγάζει τη διπλωματική αντιπροσωπεία του Ιράν, ξημερώματα της Δευτέρας, από μέλη του «Ρουβίκωνα».

Η απόφαση για τη συγκρότηση της κοινής ομάδας αξιολόγησης απειλών ανήκει στον νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδη Ανδρικόπουλο, ο οποίος εμφανίζεται να υιοθετεί μια πιο «επιθετική» στρατηγική έναντι των ομάδων του αναρχικού - αντιεξουσιαστικού χώρου. Είναι ενδεικτικό ότι αμέσως μετά την επίθεση στην πρεσβεία ο κ. Ανδρικόπουλος κάλεσε στο γραφείο του ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς προκειμένου να τους επιπλήξει για την παθητική στάση των αστυνομικών στην υπόθεση και να τους ζητήσει πρωτοβουλίες «εδώ και τώρα» για τον περιορισμό της δράσης του «Ρουβίκωνα».

Το ημερήσιο «δελτίο κινδύνου» συντάσσουν από κοινού η Αντιτρομοκρατική, η Διεύθυνση Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) και η Ασφάλεια Αττικής. Στελέχη των τριών υπηρεσιών καταγράφουν τις εξελίξεις εντός και εκτός συνόρων και κατόπιν ανάλυσης προχωρούν σε εκτιμήσεις για τους πιθανούς στόχους ακτιβιστικών και εξτρεμιστικών ενεργειών. Η ομάδα αξιολόγησης απειλών κατέγραψε, ενδεικτικά, τις εξελίξεις στην πρόσφατη υπόθεση αποφυλάκισης του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας και επεσήμανε τον κίνδυνο «παρέμβασης» αναρχικών στο δικαστικό μέγαρο της Χαλκίδας.

Αντίστοιχα, με αφορμή την έναρξη, στις 5 Σεπτεμβρίου των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. επεσήμαναν σε μία από τις αναφορές τους τον κίνδυνο να εκδηλωθεί ακτιβιστική ενέργεια στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών - Πειραιώς, που έχει την ευθύνη της διαδικασίας. Τον περασμένο Μάιο, ύστερα από καταδρομική επίθεση μελών του «Ρουβίκωνα» σε συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας, η διοίκηση του Συλλόγου είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία κατηγορούσε τα μέλη της αναρχικής «συλλογικότητας» για «τρομοκρατία». Στα ημερήσια δελτία τους, τα μέλη της ομάδας αξιολόγησης καταγράφουν και γεγονότα που δεν έχουν γίνει ευρέως γνωστά, όπως για παράδειγμα απολύσεις εργαζομένων, που θεωρούν ότι είναι πιθανό να αποτελέσουν αφορμή για δράσεις αντιεξουσιαστών, όπως έχει κατ’ επανάληψη συμβεί στο παρελθόν. Τον Απρίλιο, για παράδειγμα, ο «Ρουβίκωνας» πραγματοποίησε ενέργεια με στόχο εταιρεία στην Καλλιθέα, μετά απόλυση εγκύου και αντίστοιχα τον Ιούλιο μέλη της ίδιας ομάδας προκάλεσαν φθορές σε κατάστημα με είδη σπιτιού στην Καλλιθέα με αφορμή την απόλυση γυναίκας - υπαλλήλου που έπασχε από σοβαρή ασθένεια.

Διεθνές παρατηρητήριο

Σε ό,τι αφορά τη διεθνή επικαιρότητα, οι αναλυτές επικεντρώνουν την προσοχή τους στα θέματα διαχείρισης μετανάστευσης, δράσεων ακροδεξιών ομάδων καθώς και σε διώξεις και καταδίκες ατόμων που θεωρούνται από τους αναρχικούς ως «αγωνιστές». Καλά ενημερωμένη πηγή αποκάλυψε στην «Κ» ότι από την προσοχή των αναλυτών της Αντιτρομοκρατικής, της ΔΙΔΑΠ και της Ασφάλειας δεν ξέφυγαν όσα συνέβησαν στην πόλη Κρέμνιτς της Γερμανίας και τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν αφορμή για «παρέμβαση» αναρχικών στη γερμανική πρεσβεία. Μέσω της ίδιας διαδικασίας αξιολόγησης, οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. είχαν στα πρόσφατα δελτία απειλής επισημάνει τον κίνδυνο μιας ακτιβιστικής ενέργειας εναντίον της πρεσβείας του Ιράν, όπως ακριβώς αυτή που εκδηλώθηκε στις 6 π.μ. της Δευτέρας. Αφορμή για τη «στοχοποίηση» της διπλωματικής αντιπροσωπείας του Ιράν από αναρχικούς ήταν η εκτέλεση με απαγχονισμό Κούρδου ακτιβιστή, που καταδικάστηκε για συμμετοχή σε ένοπλη κομμουνιστική οργάνωση.

Επιθέσεις σε πρεσβείες του Ιράν με αφορμή την ίδια υπόθεση καταγράφηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Συνολικά, οι στόχοι που αναφέρονται στα ημερήσια «δελτία κινδύνου» κυμαίνονται μεταξύ 50-70. Σε αυτούς συγκαταλέγονται δημόσια κτίρια και διπλωματικές αντιπροσωπείες που ούτως ή άλλως φυλάσσονται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αλλά και άλλοι, φαινομενικά δευτερεύουσας σημασίας που όμως είναι δυνατόν να προκαλέσουν αναταράξεις στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ.

Επανεκπαίδευση... στις σκοπιές

Ταχύρρυθμα, ιδιαίτερα μαθήματα στους αστυνομικούς που εκτελούν υπηρεσία στατικής φύλαξης ξεκινά τις αμέσως επόμενες ημέρες το τμήμα εκπαίδευσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ). Αφορμή στάθηκε ο αιφνιδιασμός του σκοπού στην πρεσβεία του Ιράν, τη στιγμή που τα μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» πραγματοποίησαν επίθεση με μπογιές στο κτίριο. Αρμόδιοι αξιωματούχοι αποκάλυψαν στην «Κ» ότι οι εκπαιδεύσεις δεν θα γίνουν στο κτίριο της ΓΑΔΑ, ούτε στην έδρα των υποδιευθύνσεων αλλά στο «πεδίο». Τι σημαίνει αυτό; Η ομάδα των εκπαιδευτών θα επισκεφθεί τους αστυνομικούς στις σκοπιές τους και θα τους επανεκπαιδεύσει λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε σημείου. «Θα τους επισημάνουν τα τρωτά σημεία της εγκατάστασης την οποία φυλάνε, καθώς και το πώς μπορούν να προφυλαχθούν από ακτιβιστικές και εξτρεμιστικές ενέργειες», σχολίασε στην «Κ» αρμόδια αστυνομική πηγή. Η διαδικασία θα ξεκινήσει από τις περισσότερο «ευαίσθητες» περιοχές και αρχικός στόχος είναι η ομάδα να επισκέπτεται τουλάχιστον πέντε σκοπιές.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Δεν έχουν ιερό και όσιο οι Ρουβίκωνες έκανε ντού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου την ώρα της λειτουργίας



Ο Ρουβίκωνας σε ανάρτηση του αναφέρει, πώς διέκοψαν τη Λειτουργία προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της ενορίας να σταματήσει να φιλοξενεί άστεγους και υπερήλικες.

Αναλυτικά ο Ρουβίκωνας αναφέρει:

«Με την κίνηση μας θέλουμε να κάνουμε σαφές τους ανθρώπους της ενορίας και στον Βολουδάκη προσωπικά, ότι οι άνθρωποι που φιλοξενούνται στην στέγη αστέγων, αν και οικονομικά μη ενεργοί, διαθέτουν ακόμη την ιδιότητα του ανθρώπου και δεν είναι σκουπίδια. Κανένας άνθρωπος δεν είναι σκουπίδι ούτε “ποίμνιο”.

Η αρχιεπισκοπή, η ενορία, δε ξέρουμε ποιος ανέλαβε την πρωτοβουλία, όταν το έκανε πριν τρία τέσσερα χρόνια, να προσφέρει στέγη σε κάποιους ανθρώπους, υπερήλικες, με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, απόμαχους της ζωής. Τώρα γιατί αποφασίζει να κάνει πίσω και τους εκβιάζει να φύγουν χωρίς να τους δίνει καμιά εναλλακτική;

Τι αλισβερίσι έχει ο πάπας ή ο επίσκοπος και οποιοσδήποτε μπορεί να εμπλέκεται, με τους ιδιοκτήτες του ακίνητου στο οποίο στεγάζονται οι άνθρωποι δεν μας νοιάζει.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι οποίο και να είναι το λειτουργικό κόστος του κτιρίου για την Εκκλησία με την αμύθητη περιουσία είναι πραγματικά αμελητέο. Μια χαρά μπορεί να τους αφήσει να μείνουν εκεί και ότι όλα τα υπόλοιπα είναι στην καλύτερη περίπτωση προφάσεις

Η στεγή είναι δικαίωμα και όχι φιλανθρωπία. Οι κλάψες του παπά της ενορίας περί “άδειων παγκαριών” να λείπουν καθώς το χοντρό χρήμα της εκκλησίας, είναι καλά φυλαγμένο σε θησαυροφυλάκια τραπεζών, σε ένα τεράστιο δίκτυο εταιριών, σε ομόλογα και σε και εμείς δεν ξέρουμε τι άλλο.

Μάθαμε πρόσφατα ότι ο πρωτοπρεσβύτερος Βολουδάκης ισχυρίστηκε ότι κάλεσε τους αναρχικούς να δούμε λέει την κατάσταση την ενορίας. Είπαμε λοιπόν να σας κάνουμε έκπληξη και ήρθαμε.

Όμως όχι για ακούσουμε κηρύγματα και ψαλμωδίες αλλά να σας πούμε ότι για εμάς ο άνθρωπος είναι πάνω από όλα και η αλληλεγγύη μεταξύ ανθρώπων είναι αυτή που μας υπαγορεύει να σας πούμε: κάτω τα χέρια από αυτούς που δεν έχουν φωνή.

Αν θέλει ο Βολουδάκης μέσα από την ενορία να πιάσει πελατεία για το κόμμα του γιου του δεν μας νοιάζει και δεν νοιάζει και τους ανθρώπους που μένουν στη στέγη.

Αν η εκκλησία ήθελε θα μπορούσε στα χιλιάδες κτίρια που διαθέτει να στεγάσει όλους τους άστεγους της Ελλάδας. Το γιατί δεν το κάνει δεν είναι της ώρας να το πούμε αν και όλοι λίγο πολύ το μπορούμε να το καταλάβουμε.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ».


Θύμα ξυλοδαρμού ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κωνσταντινέας



Επίθεση από ομάδα περίπου 20 ατόμων δέχθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας, ο οποίος ο ίδιος κατήγγειλε επρόκειτο για μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης που φώναζαν συνθήματα υπέρ της Μακεδονίας.

Το περιστατικό, σημειώθηκε έξω από το γήπεδο της Καλαμάτας, όπου αγωνίζεται η ομώνυμη ομάδα.

Ο κ. Κωνσταντινέας, βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου του παρέχονται οι πρώτες βοήθειες. Ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, έκανε λόγο για «ελαφρά τραύματα», ενώ εκτίμησε ότι πιθανόν ο βουλευτής θα λάβει απόψε εξιτήριο.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει στην προσαγωγή πέντε υπόπτων αλλά δεν έχει διευκρινιστεί εάν εμπλέκονται στο περιστατικό.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας. 


Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία».


Ν.Δ.: Φαιδρή η εικόνα του κυβερνητικού διδύμου Γεροβασίλη - Παπακώστα



Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος για τις αντιφατικές δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τον νόμο Παρασκευόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Ενώ η υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη υπερασπίζεται μετά πάθους, σε συνέντευξή της, τον νόμο Παρασκευόπουλου, η υφιστάμενή της υφυπουργός κ. Κατερίνα Παπακώστα, ζητά την κατάργησή του. Η φαιδρή αυτή εικόνα του κυβερνητικού διδύμου θα προκαλούσε θυμηδία αν δεν αφορούσε στην ασφάλεια των πολιτών».

Πλήρης Δήλωση

«Ενώ η υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη υπερασπίζεται μετά πάθους, σε συνέντευξή της, τον νόμο Παρασκευόπουλου, η υφιστάμενή της υφυπουργός κ. Κατερίνα Παπακώστα, ζητά την κατάργησή του. Η φαιδρή αυτή εικόνα του κυβερνητικού διδύμου θα προκαλούσε θυμηδία αν δεν αφορούσε στην ασφάλεια των πολιτών.

Είναι γνωστό ότι πλέον των 10.200 φυλακισμένων, πολλοί εξ αυτών καταδικασθέντες για ειδεχθή εγκλήματα, έκαναν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου και αποφυλακίστηκαν Δυστυχώς, μέχρι και σήμερα δεν μας έχουν παρασχεθεί επίσημα στοιχεία για το πόσοι εξ αυτών υποτροπίασαν. Κατά καιρούς πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ για εγκλήματα από αποφυλακισθέντες λόγω των ελαστικών διατάξεων που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Όλοι, πια, οι Έλληνες γνωρίζουν ότι έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που συμπεριφέρεται ως Ιανός. Η διάσταση απόψεων μεταξύ της κ. Γεροβασίλη και της κ. Παπακώστα ουδόλως θα ενδιέφερε την ελληνική κοινωνία αν δεν ήταν εμφανές ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση να άρει τα θεσμικά εμπόδια που δεν επιτρέπουν την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες. Στη Νέα Δημοκρατία, αυτό θα το κάνουμε πράξη ξεκινώντας με την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου».