Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Οικονόμου για Τσίπρα: Σήμερα έσπασε κάθε ρεκόρ διαστρέβλωσης και προπαγάνδας

 


Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις του για τον Τουρισμό - Επισιτισμό, έδωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με δήλωσή είπε μεταξύ άλλων πως ο Αλέξης Τσίπρας έσπασε σήμερα κάθε ρεκόρ διαστρέβλωσης και προπαγάνδας.

Η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου

Ο κ. Τσίπρας έσπασε σήμερα κάθε ρεκόρ διαστρέβλωσης και προπαγάνδας. Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του, το γεγονός είναι αδιαμφισβήτητο: ως αποτέλεσμα της συστηματικής μας προσπάθειας για τη μείωση της ανεργίας, σήμερα η προσφορά θέσεων εργασίας είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση σε αρκετούς δυναμικούς κλάδους της οικονομίας μας. Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν δουλειές και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους. Έχουμε ακόμη βέβαια πολλή δουλειά μπροστά μας για να μειώσουμε την ανεργία και να βελτιώσουμε τις εργασιακές συνθήκες ακόμα περισσότερο. Προσπαθούμε συνεχώς με σχέδιο και επιμονή, όπως και για την απαρέγκλιτη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, όπου έχουν γίνει σημαντικά βήματα και θα γίνουν ακόμη περισσότερα.

Παράλληλα έχουμε αυξήσει σημαντικά τον βασικό μισθό, θεσμοθετήσαμε μέτρα εξισορροπησης της επαγγελματικης με την οικογενειακή ζωή και είμαστε βέβαιοι ότι οι μισθοί θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο, ώστε να έχουν όλοι μεγαλύτερη συμμετοχή στο μέρισμα ανάπτυξης. Καμιά σύγκριση δεν μπορεί να γίνει με την εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε φιλεργατικοί στην πράξη και όχι στη θεωρία όπως ο κ. Τσίπρας.



Σκοτεινές ημέρες για την Τουρκία - Ο Ερντογάν φιμώνει με νόμο τους δημοσιογράφους

 


Οι τουρκικές αρχές θέλουν να ποινικοποιήσουν την «παραπληροφόρηση» με ένα νομοσχέδιο που είναι πιθανό να στείλει δημοσιογράφους στη φυλακή για τρία χρόνια, σε μια νέα προσπάθεια καταστολής καθώς πλησιάζουν εκλογές που κρύβουν κινδύνους για τον αρχηγό του κράτους.

Η υπόθεση προχωράει με γρήγορους ρυθμούς: μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου στο κοινοβούλιο στα τέλη Μαΐου από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος AKP, υιοθετήθηκε την περασμένη εβδομάδα από δύο κοινοβουλευτικές επιτροπές και θα υποβληθεί προσεχώς στους βουλευτές.

Το νομοσχέδιο προβλέπει να τιμωρείται με φυλάκιση ενός ως τριών ετών η «διάδοση απατηλών πληροφοριών» και οι δημοσιογράφοι που κρίνονται ένοχοι γι' αυτό το αδίκημα να στερούνται τη δημοσιογραφική ταυτότητά τους. Ο «νόμος για την παραπληροφόρηση» έχει στόχο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους ιστότοπους στο Ίντερνετ, από τους οποίους θα ζητείται να δίνουν στις αρχές τις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών τους, σε περίπτωση παράβασης.


«Αστυνομία της αλήθειας»


Η αντιπολίτευση προσπάθησε μάταια στις αρχές Ιουνίου να εμποδίσει αυτό το νομοσχέδιο, όμως, καθώς το AKP και οι σύμμαχοί του διαθέτουν πλειοψηφία 334 εδρών στο 581μελές κοινοβούλιο, το νομοσχέδιο δεν κινδυνεύει να απορριφθεί.

«Το κράτος επιδιώκει να δημιουργήσει μια αστυνομία της αλήθειας, διατηρώντας την αοριστία όσον αφορά τα όρια της παραπληροφόρησης», καθώς στο νομοσχέδιο δεν ορίζεται τι συνιστά παραπληροφόρηση, εκτιμά ο Σαρφάν Ουζούνογλου, καθηγητής Επικοινωνίας στο πανεπιστήμιο Μπιλγκί της Κωνσταντινούπολης, με τον οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η κυβέρνηση δεν περίμενε πάντως αυτό το νέο νομοσχέδιο για να θέσει υπό τον έλεγχό της την ελευθερία του λόγου στη χώρα: στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που επιβλήθηκε μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, είχε βασιστεί ένας από τους πιο σημαντικούς διωγμούς που έχουν γίνει εναντίον των μέσων ενημέρωσης στη σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας, σύμφωνα με τους υποστηρικτές της ελευθερίας του Τύπου.

Την περασμένη εβδομάδα, 16 δημοσιογράφοι φυλακίστηκαν για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» στο Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου ζουν κυρίως Κούρδοι. Συνολικά 67 δημοσιογράφοι είναι φυλακισμένοι αυτή τη στιγμή στην Τουρκία, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο P24.


«Σκοτεινές ημέρες»


Ο νόμος αυτός θα προστεθεί εξάλλου σε έναν άλλο, που υιοθετήθηκε το 2020 και υποχρεώνει τις πλατφόρμες, όπως το Facebook και το Twitter, να ορίσουν ένα νόμιμο αντιπρόσωπο στη χώρα. Τα πρόσωπα αυτά είναι πλέον εκτεθειμένα σε κυρώσεις, αν δεν αποσύρουν μέσα σε 48 ώρες ορισμένα περιεχόμενα έπειτα από αίτημα των τουρκικών αρχών.

«Ζούμε τις πιο σκοτεινές ημέρες της χώρας μας όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου», υπογράμμισε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων Τουρκίας Ναζίμ Μπιλγκίν, προσθέτοντας ότι το γεγονός πως «ο 'νόμος της λογοκρισίας' θα εγκριθεί από την κοινοβουλευτική επιτροπή όταν οι συνάδελφοι του Ντιγιάρμπακιρ είναι φυλακισμένοι, δεν είναι τυχαίο».

«Τρομοκρατία» και «εξύβριση του προέδρου» είναι μεταξύ των πιο συχνών και επανερχόμενων κατηγοριών εναντίον του Τύπου, της αντιπολίτευσης και των ενώσεων για την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Ένα χρόνο πριν από τις προεδρικές και τις βουλευτικές εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2023, «ο στόχος της κυβέρνησης είναι να συντηρήσει το φόβο για να αποτρέψει τους δημοσιογράφους, τους οικονομολόγους και τους πανεπιστημιακούς να δημοσιεύουν επιβλαβείς πληροφορίες», εκτιμά ο Γιαμάν Ακντενίζ, διδάκτορας στο ψηφιακό δίκαιο.

Στην εξουσία από το 2003 ως πρωθυπουργός και μετά ως πρόεδρος, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε στις αρχές Ιουνίου την υποψηφιότητά του στις επόμενες προεδρικές εκλογές.


«Αυθαίρετος νόμος»


«Είναι ένας αυθαίρετος νόμος, πιστεύω ότι θα καταδικαστούν πολλοί», λέει εκφράζοντας το φόβο του ο Ακντενίζ, απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου. «Θα είναι ένα από τα πιο ισχυρά όπλα του AKP στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας», προσθέτει.

«Στην Τουρκία, νομικά κενά επιτρέπουν στην κυβέρνηση να φυλακίζει δημοσιογράφους. Η ενσωμάτωση της παραπληροφόρησης στον ποινικό κώδικα θα είναι ένα εργαλείο επιπλέον», λέει εκφράζοντας επίσης το φόβο της η Γκιουλνοζά Σαΐντ, της Επιτροπής για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ).

Περισσότερες από 20 μη κυβερνητικές οργανώσεις και ενώσεις για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου, μεταξύ των οποίων οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF), ζήτησαν με άρθρο τους στις αρχές Ιουνίου από το τουρκικό κοινοβούλιο να απορρίψει το νομοσχέδιο αυτό.

«Στα χέρια του πολύ πολιτικοποιημένου τουρκικού δικαστικού μηχανισμού, ο νόμος αυτός θα γίνει ένα επιπλέον εργαλείο για την παρενόχληση των δημοσιογράφων και των αγωνιστών και θα μπορούσε να επιφέρει μια γενικευμένη αυτολογοκρισία στο Ίντερνετ», εκτιμούν οι υπογράφοντες.




Θα έσωζε η θωρακισμένη BMW τον επιχειρηματία από τους δολοφόνους του;


 

Σύμφωνα με πηγές της Ασφάλειας, η δολοφονία του 38χρονου πρατηριούχου καυσίμων στον Γέρακα έγινε από επαγγελματίες και έμπειρους εκτελεστές, οι οποίοι όντας ιδιαίτερα διαβασμένοι, ήξεραν τι έκαναν.

Το ερώτημα που τέθηκε στο αν θα έσωζε η θωρακισμένη BMW Σειρά 5 τον επιχειρηματία, αν αυτός καθυστερούσε λίγα δευτερόλεπτα να βγει από αυτήν -όταν μπήκε με φόρα το λευκό van των δολοφόνων στο πρατήριο- η απάντηση είναι η εξής:

Η συγκεκριμένη θωρακισμένη BMW Σειρά 5, είναι ένα μοντέλο του 2008, τεσσάρων γενεών πίσω δηλαδή από τη σημερινή, η οποία δε παράγεται πια ως θωρακισμένη από τον κατασκευαστή.

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες μας, ανήκε  στον Δημήτρη Κοντομηνά.

Η συγκεκριμένη BMW 5 Security διαθέτει θωράκιση Β4, η οποία δεν ενδείκνυται για πολεμικά όπλα, όπως είναι το Καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε από τους εκτελεστές.

Κοινώς οι δολοφόνοι, ήξεραν ακριβώς τι έκαναν και είχαν υπολογίσει την περίπτωση ο 38χρονος επιχειρηματίας να καθυστερούσε να βγει από το θωρακισμένο αυτοκίνητο του.

Ιδιαίτερα, η μικρή απόσταση της εκτέλεσης, ακόμα και αν παρέμεινε μέσα στην θωρακισμένη 5άρα, δε θα έσωνε το θύμα από τα πυρά των δύο καλάσνικοφ…

Ποια είναι τα επίπεδα θωράκισης των αυτοκινήτων;

Τα θωρακισμένα αυτοκίνητα έρχονται τελευταία ξανά και ξανά στην επικαιρότητα, μιας και χρησιμοποιούνται από ανθρώπους που βρίσκονται και από τις δύο πλευρές του νόμου και που σίγουρα κάτι έχουν να φοβούνται.

Είναι όμως όλα τα θωρακισμένα αυτοκίνητα το ίδιο; Η απάντηση είναι σαφώς και όχι, μιας και υπάρχουν διάφορες βαθμίδες θωράκισης που προσφέρουν και αντίστοιχη προστασία και οι οποίες είναι οι εξής:

Β4: Προστασία από επίθεση με πιστόλι, περίστροφο ή ελαφρύ τυφέκιο.

B5: Προστασία από αυτόματο τυφέκιο.

Β6: Προστασία από αυτόματο τυφέκιο – προδιαγραφών ΝΑΤΟ – και βομβιστική ενέργεια.

Β7: Προστασία από επίθεση με αυτόματο τυφέκιο, χρήση διατρητικών βολίδων και βομβιστική ενέργεια.

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως ένα αυτοκίνητο με θωράκιση B6, που είναι και η πιο δημοφιλής, μπορεί να αντέξει σε βολές που προέρχονται από περίστροφα 9mm Luger, 357 Magnum, 44 Magnum, από Kalashnikov καθώς και από όλα τα τυφέκια που χρησιμοποιούν σφαίρες 223 REM Caliber, 308 WIN Caliber. Επίσης αντέχουν και σε επιθέσεις με χειροβομβίδες.

Προκειμένου να είναι αυτό εφικτό θωρακίζεται περιμετρικά το αυτοκίνητο -δάπεδο, πόρτες, οροφή, παράθυρα, ρεζερβουάρ καυσίμου- ενώ χρησιμοποιούνται και ειδικά λάστιχα.

Επίσης συνήθως εξοπλίζεται με σύστημα πυρόσβεσης και ατομικό οξυγόνο, οι πόρτες του είναι αδιάρρηκτες, ενώ υπάρχει και ειδικό σύστημα που μπορεί και να τις κλειδώσει και να δώσει οπτικό και ακουστικό συναγερμό.

Ένα ακόμα δημοφιλές στοιχείο εξοπλισμού είναι οι αδρανοποιητές κινητών τηλεφώνων (jammers) αλλά και σημάτων που μπορούν να ενεργοποιήσουν μια βόμβα.

Το βασικό επίπεδο θωράκισης B4, που είναι και η πιο προσιτή λύση, προστατεύει μόνο από όπλα μικρού διαμετρήματος, ενώ το κορυφαίο B7 χρησιμοποιείται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Δείτε ένα video από δοκιμές θωράκισης της συγκεκριμένης BMW 5, που έγιναν στην Ισπανία…



των Τάκη Τρακουσέλλη, Γιάννη Σκουφή

newsauto 



Νεαρός στην Μύκονο έσπασε στο ξύλο τη μητέρα του


 

Απίστευτο περιστατικό ξυλοδαρμού, σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε γνωστό καφέ στα Ματογιάννια της Μυκόνου.

Ανήλικος δράστης , για ασήμαντη αφορμή, επιτέθηκε φραστικά στη μητέρα του με κατάρες, τη γρονθοκόπησε άσχημα μπροστά στα δύο ανήλικα αδέρφια του και αφού της έσπασε τη μύτη, εξαφανίστηκε.

Η μητέρα του ανήλικου, αιμόφυρτη κατήγγειλε το συμβάν στην Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου και υπέβαλλε μήνυση.

Ο ανήλικος δράστης, φρόντισε μετά την πράξη του να την κοπανήσει με το πρώτο πλοίο από την Μύκονο.

Η 44χρονη Ελληνίδα μητέρα που βρισκόταν για διακοπές στο νησί, καθόταν με τα τρία ανήλικα παιδιά της σε γνωστό καφέ στα Ματογιάννια. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο γιος της ηλικίας 17 ετών σηκώθηκε πάνω και σε έξαλλη κατάσταση, άρχισε να εκτοξεύει εναντίον της ύβρεις και κατάρες. Μάλιστα, της είπε «Έύχομαι να βγάλεις τον καρκίνο» και της έριξε τρείς μπουνιές στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να της σπάσει την μύτη. 

Η μητέρα, υπέβαλλε μήνυση εναντίον του γιου της, ενώ σε επικοινωνία που είχε με τον σύζυγο της, έμαθε ότι ο 17χρονος μετά την πράξη του εγκατέλειψε το νησί.



Νέα ψέματα απο τον φαιδρό Ερντογάν, ούτε ο "διασώστης" Ιάσονας να τον έβαζε

 


Ότι ακριβώς καταγγέλει ψευδώς ο "διασώστης" Ιάσονας Αποστολόπουλος που προσπάθησε να διαβάλει την Ελλάδα στο εξωτερικό για δήθεν κακοποίηση μεταναστών, τα ίδια φαιδρά ψεύδη, καταγγέλει και ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν.

Σε νέα παραληρηματική επίθεση κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που με ψέματα κατηγόρησε τα σώματα ασφαλείας της χώρας μας ότι «διώκουν, ληστεύουν, ξυλοκοπούν και δολοφονούν» πρόσφυγες.

Μιλώντας μέσω βίντεο σε συνέδριο που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, με θέμα το προσφυγικό, ο Τούρκος πρόεδρος άρχισε να εκτοξεύει ψέματα και να κατηγορεί την Ελλάδα με απίστευτους ισχυρισμούς.

Αιχμές άφησε και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας ότι δεκάδες χιλιάδες παιδιά από τη Συρία που κατέφυγαν την Ευρώπη «απήχθησαν και η τύχη τους είναι άγνωστη».

«Το τελευταίο διάστημα, περίπου 30.000 μετανάστες, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο. Το πού βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες παιδιά από τη Συρία που κατέφυγαν στην Ευρώπη, από τους οποίους απήχθησαν και η τύχη τους είναι άγνωστη.

Σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της δεινής κατάστασης των προσφύγων που διώχθηκαν, ληστεύτηκαν, ξυλοκοπήθηκαν και δολοφονήθηκαν από τα ελληνικά Σώματα Ασφαλείας. Στην πραγματικότητα, το βάρος της μετανάστευσης και των προσφύγων, χώρες όπως η δική μας, που είναι γειτονικές με περιοχές κρίσης, προσελκύουν, όχι ανεπτυγμένες κοινωνίες που έχουν δυνατή φωνή», είπε μεταξύ άλλων ο φαιδρός και ψεύτης Ερντογάν.



Η βλακεία ορισμένων δεν έχει όρια! Τον εκτίναξαν τα αέρια του αεροπλάνου στην θάλασσα

 



Είναι γνωστό σε κάθε σοβαρό άνθρωπο, ότι δεν στέκεται κατά την προσγείωση και την απογείωση πίσω από τις τουρμπίνες του αεροσκάφους.

Από τον δρόμο όπου κακός περπατούσε, βρέθηκε στη… θάλασσα μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου, 79χρονος, ο οποίος εκτινάχθηκε από αέρια αεροπλάνου που εκείνη την ώρα επιχειρούσε προσγείωση στο αεροδιάδρομο του αεροδρομίου Σκιάθου.

Ο 79χρονος που δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι μόνιμος κάτοικος ή τουρίστας στο νησί, είχε βγει για περίπατο και βρήκε να περάσει από τον δρόμο παρά το ότι είδε το αεροσκάφος να προσγειώνεται. Από το αεροπλάνο που εκείνη την ώρα πλησίαζε πολύ κοντά στο έδαφος, δημιουργήθηκε κύμα αερίων, εξαιτίας του οποίου, ο ανεύθυνος περαστικός εκτινάχθηκε στη θάλασσα, σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από το σημείο που βρισκόταν!



Μαζί με τον 79χρονο υπήρχαν κακός και άλλοι πίσω από το αεροσκάφος που ενημέρωσε αστυνομία, λιμενικό και ΕΚΑΒ. Αμεσα ασθενοφόρο, φρόντισε για τη διακομιδή του 79χρονου στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 79χρονος ευτυχώς φέρει επιφανειακά τραύματα και ότι είναι καλά στην υγεία του, αν και σε κατάσταση σοκ με αυτό που συνέβη και με δικιά του αποκλειστικά υπαιτιότητα. 

Υποβλήθηκε στις απαιτούμενες εξετάσεις και έως και νωρίς το απόγευμα νοσηλευόταν στο Κέντρο Υγείας, όπου το προσωπικό παρακολουθούσε την εξέλιξη της υγείας του.

Στο αεροδρόμιο Σκιάθου, τα αεροσκάφη πετούν σε απόσταση «αναπνοής» πάνω από τα κεφάλια παραθεριστών, διάδρομος προσγείωσης-απογείωσης απέχει μόλις μερικά μέτρα μακριά από μια μικρή παραλία και βρίσκεται δίπλα από τον παραλιακό δρόμο.

Παράλληλα υπάρχουν πινακίδες που προειδοποιούν για την επικινδυνότητα, αλλά κανενός τουρίστα η ντόπιου δεν ιδρώνει το αυτί. 

Σε ολόκληρη την περιοχή έχουν τοποθετηθεί πινακίδες που προειδοποιούν για τον κίνδυνο. «Κίνδυνος. Σας παρακαλώ αποφύγετε τις ριπές του αεροπλάνου», γράφουν οι πινακίδες, οι περισσότεροι όμως τις αγνοούν, κυρίως επισκέπτες που σπεύδουν στο σημείο για να τραβήξουν εντυπωσιακές φωτογραφίες και selfie.

Το ότι ορισμένοι αγνοούν συστηματικά τις πινακίδες για να βγάλουν φωτογραφίες, χωρίς να υπολογίζουν τον κίνδυνο που διατρέχουν, δεν φταίει ούτε το αεροπλάνο, ούτε το αεροδρόμιο αλλά το κεφάλι του που δεν μπορεί να αντιληφθεί τον κίνδυνο.






Φυλάκιση πέντε ετών στον πατέρα για τον άγριο ξυλοδαρμό της 25χρονης κόρης του

 



Περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στο χωριό Καλλιανού Καρύστου.

Ο 70χρονος πατέρας  ξυλοκόπησε άγρια την 25χρονη κόρη του, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Η 25χρονη έφερε σοβαρά τραύματα και μελανιές στο πρόσωπο και τα πόδια, από τα κτυπήματα του πατέρα της.

O δράστης οδηγήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 17/06 στο Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας, όπου μετά από την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών χωρίς αναστολή.




Πήγες στην Πάρο; Να πας στο Koom και το Santa Maria beach bar του Σταύρου! Θα μας θυμηθείς!!

 




Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πήγαμε στην Πάρο για να γεμίσουμε μπαταρίες.

Είχαμε ακούσει για την παραλία των σερφερ την Σάντα Μαρία, και το Koom restaurant, με το απίθανο Santa Maria beach bar.




Η αλήθεια είναι ότι πήγαμε και ξαναπήγαμε, και κολήσσαμε, όλο το τριήμερο στην πεντακάθαρη παραλία με άμμο, δοκιμάζοντας τις γεύσεις του restaurant και τα κοκτέιλ του beach bar.




Κατά την παραμονή μας στην παραλία πέσαμε και σε δύο πάρτι με dj που έγιναν, με καταπληκτική μουσική και πολύ κόσμο. Όπως πληροφορηθήκαμε τα πάρτι θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι, και θα είναι καθημερινό φαινόμενο στην παραλία Σάντα Μαρία.

Το team και των δύο μαγαζιών, νέα παιδιά γεμάτα όρεξη, έτοιμα να εξυπηρετήσουν με χαμόγελο, καθώς και να γίνουν φίλοι σου σε κάνουν να να νιώσεις αμέσως οικείος.

Ευχαριστούμε όπως θα ευχαριστήσετε και εσείς με την πρώτη σας επίσκεψη το

Koom restaurant 




Τον Σταύρο που είναι ιδιοκτήτης και του  Santa Maria beach bar και του Koom restaurant

Τα παιδιά του restaurant

Δημήτρη

Ζωή 

Δήμητρα

Παντελή 

Θανάση 

Κατερίνα

Ιάκωβο

Αλέξανδρο

Ανδρέα

Φυσικά τον Αμιν ο (σεφ) του restaurant με τον καταπληκτικό πουρέ που συνοδεύει τα πιάτα του, καθώς και τις υπέροχες γεύσεις σε κρέας και θαλασσινά.

Τον Δημήτρη που είναι υπεύθυνος στο restaurant




Το πρσωπικό στο Santa Maria beach bar

Έλενα 

Παναγιώτη

Μάγδα

Γιώργο

Σωκράτη

Τον μπάρμαν Ανδρέα

και τον Περικλή



Σας ευχόμαστε καλή σαιζόν, καλό καλοκαίρι και συνεχίστε έτσι με αυτή την όρεξη και την διάθεση.

Επισκεφτείτε το και θα μας θυμηθείτε!!!!!! Θα περάσετε πολύ καλά!!!



Νέο fuel pass για τη βενζίνη- Επιδότηση στην αντλία για το Diesel

 


Το μέτρο του fuel pass θα αφορά περισσότερους δικαιούχους, καθώς το εισοδηματικό κριτήριο θα διευρυνθεί στα 45.000 ευρώ. 

Στα μέσα της προσεχούς εβδομάδος αναμένονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την νέα παρέμβαση στα καύσιμα, που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου και έχει διάρκεια τρεις μήνες, δηλαδή έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ο αριθμός των δικαιούχων, αλλά και τα ποσά που θα λάβουν θα είναι διευρυμένος.

Το νέο πακέτο μέτρων, θα έχει διάρκεια τρεις μήνες και θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Για το diesel κίνησης η επιδότηση θα συνεχίσει να δίνεται στην αντλία και πιθανότατα θα είναι υψηλότερη από αυτή που ισχύει σήμερα.

Για την βενζίνη θα συνεχιστεί το σύστημα του fuel pass. Το ποσό της επιδότησης θα είναι υψηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο.



Ψάχνουν τον επιδειξία με το GOLF και τη πινακίδα που τελειώνει σε 8789

 


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του επιδειξία που χθες το απόγευμα επιτέθηκε σε τέσσερα ανήλικα κορίτσια μπροστά από σχολείο  στα Άνω Λιόσια.

Ο επικίνδυνος δράστης, επιτέθηκε στις ανήλικες εχθές γύρω στις 20:00 επί της οδού Πίνδου στο 2ο Λύκειο της περιοχής, αδιαφορώντας για τον κόσμο, ο οποίος έσπευσε να καλέσει την αστυνομία προκειμένου να τον συλλάβουν.

Οι μάρτυρες αναφέρουν ένα μελαχρινό άνδρα, ο οποίος βγήκε από το μαύρου χρώματος αυτοκίνητο και μάρκας Golf, έχοντας κατεβασμένο το παντελόνι και άρχισε να αυνανίζεται μπροστά σε 4 κορίτσια ηλικίας 16, 17 και 6 ετών, τα οποία βρίσκονταν στο προαύλιο του σχολείου. Τα παιδιά άρχισαν να φωνάζουν για βοήθεια, με τον ανώμαλο να τρέπεται σε φυγή χωρίς να έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να τον συλλάβουν οι Αρχές. Μάρτυρες έχουν αναγνωρίσει τον δράστη λέγοντας ότι είναι κακοποιός «σεσημασμένος» και κυκλοφορεί σε Φυλή και Ζεφύρι.

Όπως αναφέρει στην κατάθεση της η μία από τις ανήλικες : «Σήμερα (χθες) γύρω στις 20:00 με 20:30 βγήκα βόλτα μαζί με τις τρεις φίλες μου και τη μικρή μου αδελφή, η οποία είναι 6 ετών. Φτάσαμε στο 2ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων οπού έξω υπήρχε ένα μαύρο Golf με τελευταία ψηφία της πινακίδας ήταν 8789. Ο τύπος ήταν επιδειξίας, είχε κατεβάσει το παντελόνι του και είχε έρθει και αρκετά προετοιμασμένος με κρέμες. Έκανε ανενόχλητος τη δουλειά του. Το τραγικό είναι ότι φώναξα τον πατέρα μου και ο τύπος έτρεξε και πήγε να με πατήσει με το αυτοκίνητο του. Ακόμα δεν τον έχουν βρει.»



Πήγαν να κάψουν τα Σπάτα - Φωτιά δίπλα στο Ζωολογικό Πάρκο

 


Το έχουμε πει, και θα το λέμε όλο το καλοκαίρι, φέτος χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί οι "προεκλογικές" φωτιές, από τα γνωστά κέντρα που θέλουν με κάθε τρόπο την φθορά της κυβέρνησης θα είναι μεγάλες και σοβαρές.

Η άμεση αντίδραση όπως στην φωτιά της Εύβοιας, θα μετριάσει τις καταστροφές και δεν θα κάνει το χατήρι στους κακοποιούς που έχουν εντολή να κάνουν την μεγαλύτερη ζημιά που μπορούν.

Συναγερμός σήμανε στις 2.30 τα ξημερώματα, λόγω φωτιάς που ξέσπασε στα Σπάτα, σε υπαίθριο περιφραγμένο χώρο στα όρια του Ζωολογικού Πάρκου και κοντά στο εμπορικό κέντρο των Σπατών.

Αμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 19 πυροσβέστες με 8 οχήματα καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο πριν τις 5 τα ξημερώματα ενώ δεν αναφέρθηκαν προβλήματα εντός του Πάρκου.



Γαλλία : Άνοδος της ΛΕΠΕΝ, ο Μακρόν πρώτος σε έδρες αλλά χωρίς απόλυτη πλειοψηφία

 


Η προσκείμενη στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν παράταξη ήλθε πρώτη σε έδρες κατά τον σημερινό δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, αλλά όλες οι εκτιμήσεις την εμφανίζουν μακριά από τις 289 έδρες από τις 577 που απαιτούνται για την απόλυτη πλειοψηφία.

Η προσκείμενη στον Μακρόν παράταξη θα λάβει από 210 ως 230 έδρες, ενώ αρκετά μεγαλύτερος φαίνεται να είναι, σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις, ο αριθμός των εδρών της αριστερής συμμαχίας του Ζαν-Λυκ Μελανσόν που θα κινηθεί ανάμεσα στις 170 και τις 190 έδρες. 

Από 80 ως 95 έδρες εμφανίζεται να κερδίζει το κόμμα της Λεπέν, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι θα κυμανθούν ανάμεσα στις 58 και τις 65 έδρες. Επίσης 20 με 25 βουλευτές εντάσσονται στους ανεξάρτητους.

Η Λεπέν πολλαπλασιάζει τον αριθμό των βουλευτών της και ξεπερνάει κατά πολύ το όριο των 15 βουλευτών ώστε να σχηματίσει κοινοβουλευτική ομάδα, για δεύτερη φορά στην ιστορία του κόμματός της, μετά το 1986. 

Ένα κοινοβούλιο χωρίς πλειοψηφία θα προκαλέσει μια περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας που θα απαιτεί ένα βαθμό καταμερισμού της εξουσίας μεταξύ των κομμάτων που δεν έχει ξαναζήσει η Γαλλία τις τελευταίες δεκαετίες, διαφορετικά θα οδηγήσει σε πολιτική παράλυση και ακόμη και σε επαναληπτικές εκλογές.

Όλα τώρα είναι στο χέρι του Μακρόν που η βιωσιμότητα της κυβέρνησης θα εξαρτηθεί από την ικανότητά του να συσπειρώσει μέλη εκτός της συμμαχίας του.