Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Μεϊμαράκης κατήγγειλε την ΕΡΤ γιατί είχε αρχίσει από νωρίς η προσπάθεια να πλήξουν την εικόνα του



Αν και στην αρχή οι περισσότεροι πίστεψαν πως ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε πλάκα ( για κάποιους πετυχημένη και για κάποιους όχι) με το ύψος, φαίνεται πως πίσω από το ξέσπασμα για τα πλάνα υπάρχει ένα παρασκήνιο που ξεκίνησε από το μεσημέρι.

 Ήταν ένας καλός διάλογος και θα μπορούσε να επαναληφθεί, και αύριο και μεθαύριο για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός, δήλωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατά την έξοδό του από το Ραδιομέγαρο. Ωστόσο άφησε αιχμές ότι η διοίκηση της ΕΡΤ υπέπεσε σε σφάλματα το πρωί αλλά και κατά την διάρκεια του ντιμπέιτ.

Σε ερώτηση αν αναφέρεται στο πώς έδειχνε ο σκηνοθέτης το ύψος του κ. Τσίπρα απάντησε: "Όχι μόνο. Στο διάλειμμα πάντως εγώ ενημέρωσα".   Από αυτή τη δήλωση φάνηκε καθαρά πως υπήρχε παρασκήνιο το οποίο αποκαλύφθηκε λίγο αργότερα από τους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ΕΡΤ το απόγευμα μετέδωσε κάποιο ρεπορτάζ στο οποίο αναπαρήγαγε δημοσιεύματα για τον κο Μεϊμαράκη και στη συνέχεια υπήρξαν σχόλια συκοφαντικού χαρακτήρα από τον εκδότης της εφημερίδας "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ" στην εκπομπή ΟΝΕRT.

Αυτό φαίνεται πως ενόχλησε το επιτελείο της ΝΔ η οποία εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της στη διοίκηση. Όπως μάλιστα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, τα παράπονα έγιναν και στον κο Λάμπη Ταγματάρχη στον οποίο τονίστηκε πως η δημόσια τηλεόραση επέλεξε να δυναμιτίσει το κλίμα λίγο πριν τον ντιμπέιτ. Ωστόσο η δυσαρέσκεια για τη σκηνοθεσία της αποψινής βραδιάς εκφράστηκε από το πρώτο διάλειμμα, αλλά όπως σημειώνουν οι κύκλοι της ΝΔ δεν υπήρξε συμμόρφωση.


Πηγή: lifo.gr


Η Εταιρεία Φλαμπουράρη πήρε δουλειά 3,9 εκατ. απο την Περιφέρεια Πελοποννήσου




Το έργο υπογράφηκε τον Μάιο και θα πληρωθεί με διαδικασία εξπρές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου παρά τις καταγγελίες περί μη ύπαρξης φορολογικής ενημερότητας - Έγγραφα αποδεικνύουν οτι ο "πολιτικός πατέρας" του Αλέξη Τσίπρα παραμένει μέτοχος της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ

Την περασμένη Πέμπτη, ο τέως υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικός «πατέρας» του Αλέξη Τσίπρα Αλέκος Φλαμπουράρης καλεσμένος στην ΕΡΤ αφού καταφέρθηκε εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τον χαρακτηρισμό που του απέδωσε ως «δοτού βουλευτή Α’ Αθήνας πάνω από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη» κι αναφερόμενος στους αγώνες του στην Αριστερά τόνισε πως «ως έχων τεχνική εταιρεία και δουλεύοντας καθημερινά, ζούσα δίχως να παίρνω δραχμή από το κόμμα», προσθέτοντας εμφαντικά ότι όταν στη συνέχεια έγινε υπουργός «έκλεισε την εταιρεία του».

Όμως  η τεχνική εταιρεία του ζει και βασιλεύει, αντίθετα με τα όσα ο ίδιος υποστήριξε προφανώς διατελώντας σε μια δημιουργική ασάφεια γύρω από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες. Για την ακρίβεια, στις 20 Μαΐου κι ενώ ο ίδιος ήταν υπουργός, η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ της οποίας είναι ακόμα μέτοχος με ποσοστό άνω του 50% (σύμφωνα με την τελευταία καταγεγραμμένη γενική συνέλευση της 30ης Ιουνίου 2014) υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με την περιφέρεια Πελοποννήσου έναντι του ποσού 3,9 εκατ. ευρώ. Μια σύμβαση διόλου ευκαταφρόνητη αν αναλογιστούμε πως την ίδια περίοδο ο Δημόσιος τομέας ζούσε ένα πρωτόγνωρο vertico λόγω της «αξιοπρεπούς» διαπραγμάτευσης Τσίπρα, με την τοπική αυτοδιοίκηση να έχει στραγγίσει εξαιτίας της απαίτησης να διατεθούν όλοι οι πόροι προς την κεντρική κυβέρνηση. Κι ενώ χιλιάδες επιχειρήσεις κυριολεκτικά ανέβαιναν την ανηφόρα, ενώ εκατοντάδες κρατικοί διαγωνισμοί πάγωναν, η περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρούσε σαν να μην τρέχει τίποτα τα συμπληρωματικά έργα στο αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου. Πρόκειται για έργο που μάλιστα δέχθηκε βροχή ενστάσεων καθώς καταγγέλθηκε πως η εταιρεία την οποία ο κ. Φλαμπουράρης ίδρυσε και στης οποίας το δ.σ. εμφανίζεται να είναι από το 2002 δεν είχε φορολογική ενημερότητα.

Ο εκπρόσωπος της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ Γιάννης Κοτταρίδης υπογράφει την σύμβαση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη

Σύμφωνα λοιπόν με την εργολαβική σύμβαση που φέρνουμε σήμερα στο φως, στις 20 Μαΐου στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο 48χρονος εκπρόσωπος της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ Γιάννης Κοτταρίδης συνυπέγραψαν τη συμφωνία για την ανάληψη εκ μέρους της κατασκευαστικής εταιρείας των συμπληρωματικών έργων στο αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007 – 2013. Μάλιστα οι δύο άνδρες φωτογραφήθηκαν για το «καλό» της εν λόγω συμφωνίας όπως δείχνουμε σχετικά. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως η ΔΙΑΤΜΗΣΗ είχε ανακηρυχθεί μειοδότρια εταιρεία στις 21 Νοεμβρίου 2014 με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε έναν διαγωνισμό που διενεργήθηκε την 23 Σεπτεμβρίου 2014. Η εταιρεία έδωσε έκπτωση 38,05% με δεύτερη την εταιρεία ΤΕΜΕΡ ΑΕ που έδωσε έκπτωση 36,62% και τρίτη την ΕΡΤΕΚΑ ΑΕ με 35,76%. Παρά το γεγονός όμως πως οι ημερομηνίες ανακήρυξης της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ως μειοδότριας είναι προ της έναρξης της υπουργικής θητείας Φλαμπουράρη και της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, αίσθηση προκαλεί το γεγονός λίγο αργότερα και με κυβέρνηση πλέον της Αριστεράς, στις 20/5/2015,  κάτω από ακραίες συνθήκες για τη χώρα, με όλους τους βαθμούς αυτοδιοίκησης να βρίσκονται υπό πρωτοφανή πίεση κι ενώ ο ίδιος ο κ. Φλαμπουράρης πλέον είχε αναλάβει θέση κυβερνητικής ευθύνης, η περιφέρεια Πελοποννήσου έσπευσε να προωθήσει κι όχι να παγώσει ή αναβάλει αυτό το έργο προχωρώντας στο πλέον δεσμευτικό στάδιο. Την τελική υπογραφή της σύμβασης. Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, πολλά είναι τα δημόσια τέτοιου είδους έργα που υπό τις παρούσες πολιτικές συνθήκες έχουν βαλτώσει και τα οποία χρονίζουν με διαδικασίες που συχνά ξεπερνούν το ένα ή και τα δυο με τρία έτη.

Η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ όμως, 4 μόλις μήνες μετά την υπουργοποίηση του κ. Φλαμπουράρη υπογράφει τη σύμβαση και της ανοίγονται δρόμοι εκτέλεσης και πληρωμής αποδεικνύοντας πως ποτέ η κατασκευαστική δεν έκλεισε όπως ο στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα ανέφερε στην ΕΡΤ και παραμένοντας ως κατασκευαστική επιχείρηση ιδιαίτερα ενεργή στο παιχνίδι. Μάλιστα όπως γνωρίζουμε, ο κ. Φλαμπουράρης εξακολουθεί να κατέχει ποσοστό άνω του 50% της εταιρείας με έτερους μετόχους τους κ.κ. Γιάννη Κοτταρίδη και Μιχάλη Μοσχοβούδη. Η σύνθεση αυτή δεν άλλαξε ούτε στη γενική συνέλευση της 24 Δεκέμβρη 2013 ούτε στην τελευταία της 30ης Ιουνίου 2014, άρα συμπεραίνεται πως ο κ. Φλαμπουράρης εξακολουθεί να παραμένει μέτοχος μιας εταιρείας που λάμβανε στον καιρό που ο ίδιος ήταν υπουργός κρατικά έργα!



Η εργολαβική σύμβαση (πάνω) της εταιρείας ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Έχει ημερομηνία 20 Μαίου 2015 και αφορά ποσό 3,9 εκατ ευρώ, την εποχή που που ο κ. Φλαμπουράρης ήταν  υπουργός Επικρατείας με έδρα το Μαξίμου, δίπλα στο γραφείο του πρωθυπουργού. Πρόπκειται για έργο "εξπρες" που ολοκληρώθηκε σε 4 μόλις μήνες και θα πληρωθεί τμηματικά μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Το όνομα του κ. Φλαμπουράρη παρουσιάζεται και σε ισολογισμό της εταιρείας (κατω)



Με ΦΕΚ της 30ης Ιουλίοπυ 2010 ο κ. Φλαμπουράρης παρουσιάζεται ως αντιπρόεδρος ΔΣ της ΔΙΑΤΜΗΣΗ έχων δικαίωμα υπογραφής. Η θητεία είναι πενταετής και δεν έχει υπάρξει αλλαγή μέχρι σήμερα κι ας λέει ο ίδιος οτι παραιτήθηκε


Ένα έργο «εξπρές» που πληρώνεται σε μόλις τέσσερις μήνες! 

Σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό και τις διαδικασίες του, η ανταγωνιστική εταιρεία ΤΕΜΕΡ ΑΕ κατηγόρησε την Επιτροπή Διαγωνισμού της περιφέρειας Πελοποννήσου πως δεν έλαβε υπόψιν ότι η μειοδότρια ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΕ δεν είχε την απαιτούμενη βεβαίωση περί ενημερότητας πτυχίου ΜΕΕΠ – ασφαλιστική ενημερότητα ενώ το ίδιο συνέβη και με την κοινοπραξία της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ – Ιωνάς Τεχνική ΑΕ. Βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε πως σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς ανάλογες ενστάσεις είναι φυσιολογικές, όμως το θέμα της ασφαλιστικής ενημερότητας χρήζει διερεύνησης. Ιδιαίτερα όταν χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δημόσια έργα εξαιτίας αυτού του ακανθώδους γεγονότος. Πως η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ λοιπόν πήρε την αναγκαία ασφαλιστική ενημερότητα και πότε; Ποιο ήταν το πρόβλημα που της την στερούσε; Σήμερα έχει αυτήν την ενημερότητα; 

Για την ιστορία να τονίσουμε πως το έργο αυτό που ανέλαβε η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ έχει συνολικό budget 3.900.000 ευρώ εκ των οποίων 2.416.052 ευρώ αφορούν εργασίες, 247.023 απρόβλεπτες δαπάνες, 70.426 ευρώ δαπάνες αναθεώρησης, και ΦΠΑ 451.782 ευρώ. Το σημαντικό επίσης είναι πως παρά την κρίση και τον γενικότερο χαμό,  όπως ξεκαθαρίζεται από τη σύμβαση, η πληρωμή των εργασιών θα γίνεται τμηματικά και ανάλογα με τις μεταβιβαζόμενες πιστώσεις» με τελική προθεσμία του έργου να είναι η 30η Σεπτεμβρίου. 

Τα ερωτήματα λοιπόν που προκύπτουν είναι πολλά: Το πρώτο ερώτημα απορρέει από την τελευταία διαπίστωση. Έχει λοιπόν η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ εισπράξει και πόσα χρήματα από ένα έργο που χαρακτηρίζεται ως «εξπρές» τόσο ως προς την απόφαση υπογραφής του από την περιφέρεια Πελοποννήσου όσο και για την τελική πληρωμή του, μόλις 4 μήνες μετά την συμφωνία; Για ποιο λόγο το έργο σπεύδει να ολοκληρωθεί τόσο σύντομα, μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες κι ενώ η χώρα βρίσκεται σε διαδικασία πολιτικών ανατροπών;  Για ποιους λόγους ο κ. Φλαμπουράρης λέει πως «έκλεισε» την εταιρεία του όταν αυτή βρίσκεται σήμερα να έχει πάρει κρατικά έργα και μάλιστα όταν αυτός ήταν υπουργός.

 Ένα άλλο ηθικό αλλά και νομικό όπως εξελίσσεται ζήτημα είναι το ότι ο πολιτικός συνοδοιπόρος του κ. Τσίπρα έχει ακόμα και σήμερα μετοχική σχέση μαζί με τη συγκεκριμένη εταιρεία. Ο διττός αυτός ρόλος υπουργού- επιχειρηματία προκαλεί απορίες. Θα υποστηρίξει βέβαια ο κ. Φλαμπουράρης πως έχει καταθέσει  το πτυχίο του κι έτσι δεν μπορεί να ασκήσει εκτελεστικά καθήκοντα στην εταιρεία. Παρά ταύτα, παραμένει ως μέτοχος ο ίδιος έχοντας σαφές συμφέρον. Ας μην ξεχνάμε πως ακόμα και μεγάλοι επιχειρηματίες στο χώρο των κατασκευών κατά των οποίων ο κ. Τσίπρας έχει επικεντρώσει τη ρητορική του όπως ο Γιώργος Μπόμπολας, έχουν παραδώσει τα πτυχία τους μετά την υπόθεση του βασικού μετόχου. Άρα εδώ ο κ. Φλαμπουράρης είναι σαφώς εκτεθειμένος. Ένα επίσης ερώτημα είναι φυσικά και το κατά πόσο είναι σωστό (ηθικά αλλά και νομικά) ένα έργο δημόσιου χαρακτήρα επί της ουσίας να «καθαρίζεται» όταν αυτός είχε ρόλο στην κυβέρνηση. Και γράφουμε να «καθαρίζεται» καθώς μπορεί ο διαγωνισμός να είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη του Νοεμβρίου του 2014 όμως όπως καλά γνωρίζει η κατασκευαστική αγορά, πλήθος ανάλογων δημόσιων έργων έχουν παγώσει λόγω της κρίσης και της σκληρής διαπραγμάτευσης και μετά τα capital controls. 

 Οι σχέσεις Τατούλη – Φλαμπουράρη και η βοήθεια με την υποψηφιότητα Βουδούρη
 
Παράλληλα όλοι γνώριζαν πως η διαφαινόμενη ξεκάθαρη επικράτηση του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν φυσιολογικό να οδηγούσε σε υπόγειες συμμαχίες με πολιτικά πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης κάτω από τη δεδομένη άρνηση του κ. Τσίπρα υπερψήφισης προέδρου της Δημοκρατίας τον Δεκέμβρη και την τελική προσφυγή σε εθνικές εκλογές στις 25 Ιανουαρίου. Ας μην ξεχνάμε πως μπορεί η κόρη του κ. Εύη Τατούλη να είναι πολιτεύεται με το κόμμα της ΝΔ, όμως ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ουκ ολίγες φορές είχε σταθεί ως αντάρτης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακολουθώντας προσωπική διαδρομή και χαράσσοντας τις δικές του σχέσεις ακόμα και με άλλα κόμματα. Γνωστό επίσης είναι πως στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επιλέξει μια μάλλον αδύναμη υποψηφιότητα απέναντι στον κ. Τατούλη, αυτή του Οδυσσέα Βουδούρη από το ΠΑΣΟΚ και μετά τη ΔΗΜΑΡ που προκάλεσε εντάσεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και πλήθος αποχωρήσεων με αποτέλεσμα πολιτικά να  «καεί».  Κάπως έτσι ο κ. Τατούλης είχε λάβει 56,77% έναντι μόλις 15,82% του δεύτερου και προφανώς καταϊδρωμένου κ. Βουδούρη.  Εκτός των άλλων όμως για τη ΔΙΑΤΜΗΣΗ η Πελοπόννησος υπήρξε ένας προνομιακός χώρος καθώς στα χρόνια που ο κ. Τατούλης είναι περιφερειάρχης – μετά το 2010 – η εταιρεία έχει πάρει ουκ ολίγα έργα στην γενέτειρες του τοπικού πολιτικού την Τρίπολη (αντικατάσταση κεντρικού δικτύου ύδρευσης Δήμου Τριπόλεως), στην Καλαμάτα (έργα ύδρευσης κι αποχέτευσης) κ.ά. 

Ποια είναι η ΔΙΑΤΜΗΣΗ 

Η εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ εμφανίζεται το 2002 να έχει ως μέλη της τους κ.κ. Γιάννη Κοτταρίδη (μόλις 35 ετών τότε και προφανώς άπειρο στα θέματα της αγοράς) και τον πολύ έμπειρο κατασκευαστή Αλέκο Φλαμπουράρη που τότε ήταν 64 ετών και έψαχνε διάδοχο ώστε να περάσει σε αυτό που πάντα τον ενδιέφερε. Την ενεργότερη πολιτική. Ο πρώτος αναλαμβάνει σύντομα ρόλο προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου με περίπου το 35% των μετοχών της, με τον μετέπειτα υπουργό να περνάει στη θέση του αντιπροέδρου και μέλους του δ.σ αν και ο ίδιος ήταν ο «πατέρας» της κατασκευαστικής όντας ενεργός από τη δεκαετία του ’70 και πλειοψηφών μέτοχος με κάτι παραπάνω από 50%. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως βάσει των όσων σήμερα παρουσιάζουμε, μέχρι και την ανακοίνωση με ΦΕΚ του τελευταίου διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας στις 30 Ιουλίου 2010 (από τότε δεν υπήρξε άλλη μετατροπή της σύνθεσης) ο κ. Φλαμπουράρης εξακολουθεί κι έχει καθήκοντα αντιπροέδρου, με πενταετή διάρκεια (άρα μέχρι και την ανάληψη του έργου στις 20 Μαίου του 2015 ήταν σε ισχύ) και δικαίωμα υπογραφής στην εταιρεία. Μάλιστα μια απλή επίσκεψη στο γνωστό site www.spitogatos.gr ακόμα και σήμερα κάτω από τον διακριτικό τίτλο της εταιρείας ΔΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ έχει το ονοματεπώνυμο του Αλέκου Φλαμπουράρη και το κινητό του τηλέφωνο. 

Γνωστό είναι στην κατασκευαστική αγορά πως ο νυν μέτοχος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ Γιάννης Κοτταρίδης είναι ο επαγγελματικός «ψυχογιός» του πάντα large σε εκτός οικογένειας ανθρώπινες σχέσεις Αλέκου Φλαμπουράρη, παρά την ενασχόληση του παλιότερα με την ΟΝΝΕΔ κι όχι με την αριστερά. Ας μην ξεχνάμε πως πολιτικός του «γιος» είναι ο τέως πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας. Η ΔΙΑΤΜΗΣΗ στο παρελθόν μάλιστα ουκ ολίγες φορές έχει κατηγορηθεί μέχρι και για στημένους διαγωνισμούς, αν και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε τέτοιου είδους καταγγελίες που ενδημούν στον κλάδο. Ήταν το 2010 για παράδειγμα όταν η εταιρεία καταγγέλθηκε για μεγάλες εκπτώσεις (69%!) που έδωσε σε διαγωνισμό της ΕΥΔΑΠ για εργασίες επέκτασης του δικτύου ύδρευσης στην Αθήνα, σε ένα πρότζεκτ συνολικού ύψους 3,35 εκατ. ευρώ. Το 2013 επίσης η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ καταγγέλθηκε για τεχνικά ελαττώματα που εντοπίστηκαν στο έργο επέκτασης του δικτύου ύδρευσης της Καλαμάτας προϋπολογισμού 2,3 εκατ. ευρώ. 



Πηγή : protothema.gr


Αυτό είναι το νέο Volkswagen Tiguan




Το πρώτο SUV του Volkswagen Group που βασίζεται στην πλατφόρμα MQB

Γιώργος Σαργιαννίδης

Μετά από αρκετά χρόνια, η Volkswagen αποκάλυψε τη νέα γενιά του compact SUV της γερμανικής μάρκας, η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης. Το νέο Tiguan διαθέτει μία φρέσκια σχεδίαση και ξεχωρίζει από την απερχόμενη γενιά, ενώ βασίζεται πλέον στην γνωστή πλατφόρμα του ομίλου MQB. Έμπνευση αποτέλεσε και το πρωτότυπο Cross Coupe GTE, που είχε παρουσιαστεί στις αρχές του χρόνου, ωστόσο δεν «παράτησε» τη γνώριμη σχεδιαστική γλώσσα της φίρμας.



Το νέο Volkswagen Tiguan είναι 60mm μακρύτερο, 30mm φαρδύτερο, 50 κιλά ελαφρύτερο και 70mm χαμηλότερο σε σχέση με την απερχόμενη γενιά. Εκτός από την αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων, η καμπίνα του έχει μεγαλώσει και αυτό χάρη στην αύξηση του μεταξονίου, το οποίο έφτασε τα 2.681mm (+77mm από την προηγούμενη γενιά). Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει επιπλέον χώρος (29mm) για τα γόνατα των πίσω επιβατών και ο χώρος αποσκευών έφτασε τον αριθμό των 520 lt, αλλά στην περίπτωση που σύρεις τα πίσω καθίσματα προς τα εμπρός, ο χώρος αυξάνεται και φτάνει τα 615 lt., ενώ αν αναδιπλωθούν εκτοξεύεται στα 1.665 lt.



Μηχανολογικά, το νέο Tiguan εφοδιάζεται με 8 κινητήρες βενζίνης και diesel, οι οποίοι όχι μόνο πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6, αλλά είναι –σύμφωνα με την εταιρεία- 24% πιο αποδοτικοί. Έχουμε λοιπόν 4 κινητήρες TSI με 125, 150, 180 και 220 ίππους και 4 κινητήρες πετρελαίου (TDI) απόδοσης 115, 150, 190 και 240 ίππων. Τα δύο βασικά μοτέρ έρχονται με εμπρός κίνηση, ενώ όλα τα υπόλοιπα υπάρχει προαιρετικά και το σύστημα τετρακίνησης 4MOTION. Το τελευταίο αποτελείται από ένα Haldex 5ης γενιάς και η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 11mm, φτάνοντας συνολικά τα 200mm, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει και το πακέτο, που αυξάνει την γωνία προσέγγισης και φυγής στις 18,3 και 25,6 μοίρες αντίστοιχα.



Αν περάσουμε στο εσωτερικό, το compact SUV μοντέλο δεν διαφέρει πολύ από τον «χαμηλό» του αδερφό, το Golf, μιας και έρχεται με μία 5 ιντσών οθόνη αφής από τη βασική έκδοση Trendline. Για αυτούς που θα επιλέξουν τις εκδόσεις Comfortline και Highline, στη θέση της 5άρας οθόνη υπάρχει μία 8 ιντσών με τη δυνατότητα εγκατάστασης λογισμικό πλοήγησης. Επίσης, υποστηρίζει συνδεσιμότητα με iOS και Android συσκευές με τα Apple CarPlay και Android Auto αντίστοιχα, καθώς και MirrorLink. Οι τετρακίνητες εκδόσεις περιλαμβάνουν και έναν περιστροφικό διακόπτη, που εντοπίζεται στο κέντρο της κονσόλας (ανάμεσα από τα εμπρός καθίσματα), επιτρέποντας στον οδηγό να επιλέξει το είδος της οδήγησής του: Onroad, Snow, Offroad και Offroad Individual.
Φυσικά δεν λείπει και η R-Line έκδοση του νέου μοντέλου, που πατάει επάνω σε 19 ιντσών ζάντες (20 προαιρετικά), φοράει πιο σπορ εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, διαθέτει δυνατότητα εξατομίκευσης (π.χ. διχρωμία) και διαχύτη σε μαύρη απόχρωση. Το εσωτερικό του περιλαμβάνει σαλόνι από ύφασμα (προαιρετικά δέρμα) και δερμάτινο τιμόνι.


Το 5θέσιο Tiguan αναμένεται να «φορέσει» ένα μακρύτερο μεταξόνιο το 2016 για επιλεγμένες αγορές ώστε να φιλοξενεί επιπλέον δύο επιβάτες.


Πηγή 


Ο Λεβέντης έβαλε όλο του το σόι στα ψηφοδέλτια -Οι 6 συγγενείς του που κατεβαίνουν υποψήφιοι



Ο Βασίλης Λεβέντης μπορεί να κατεβαίνει στις εκλογές καταγγέλλοντας την οικογενειοκρατία, ωστόσο ο ίδιος στα ψηφοδέλτια έχει όχι έναν και δύο, αλλά 6 συγγενείς του!

Κατ' αρχάς, στην εκλογική περιφέρεια της Καβάλας κατεβαίνει υποψήφια η σύζυγός του, Μεντεσίδου Αναστασία. Φυσικά, είναι πρώτη στη λίστα.

Πέραν της συζύγου του, στα ψηφοδέλτια της Ενωης Κεντρώων κατεβαίνουν ως υποψήφιοι 4 ακόμη συνεπώνυμοι του κ. Λεβέντη. Ολοι τους, με εξαίρεση έναν, έχουν τοποθετηθεί πρώτοι στη λίστα των νομών που κατεβαίνουν υποψήφιου. Πρόκειται για τους:

Λεβέντη Ιωάννη του Κωνσταντίνου (20ος στος ψηφοδέλτιο της Β' Αθηνών)
Λεβέντη Ελένη του Αποστόλου (1η στο ψηφοδέλτιο των Γρεβενών)
Λεβέντη Παρασκευή-Λούλα του Κωνσταντίνου (1η στο ψηφοδέλτιο των Δωδεκανήσων)
Λεβέντη Κωσταντίνο του Αποστόλου (2ος στο επικρατείας)
Το κατά πόσο υπάρχει συγγενική σχέση των τεσσάρων προαναφερθέντων υποψηφίων με τον Βασίλη Λεβέντη είναι άγνωστο, πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι δύο εξ αυτών έχουν και το ίδιο πατρώνυμο με τον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων (Απόστολος).

Επίσης στο ψηφοδέλτιο υπάρχει και μια συνεπώνυμη της συζύγου του κ. Λεβέντη, η κυρία Μεντεσίδου Δέσποινα του Ιωάννη, έβδομη στο ψηφοδέλτιο της Α' Αθηνών. Και οι δύο κυρίες έχουν το ίδιο πατρώνυμο...



Πηγή:  iefimerida.gr 


Κλειστά 272 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, αλλά ο Τσίπρας στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικά




Κενά σε δημοτικά και νηπιαγωγεία μέχρι τα Χριστούγεννα!

Στον εξωφρενικό αριθμό των 272 σχολικών μονάδων που παραμένουν κλειστές έφτασε τελικά ο «λογαριασμός» στην Παιδεία για τη φετινή σχολική χρονιά, σε πολλές περιοχές σε όλη τη χώρα. Οι μεγαλύτερες ελλείψεις παρουσιάζονται σε Κυκλάδες, Εύβοια και Δωδεκάνησα, ενώ χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ρόδου, όπου κλήθηκαν σχολικοί σύμβουλοί για να ανοίξουν τέσσερα σχολεία στο νησί!

Το πραγματικά ανησυχητικό όμως είναι το γεγονός πως προκειμένου να «κρυφτούν» οι τραγικές ελλείψεις και τα κενά στα σχολεία, επιστρατεύτηκαν κάθε είδους τεχνάσματα και αλχημείες, όπως για παράδειγμα αναστολή λειτουργίας σε νηπιαγωγεία ή και μετακινήσεις εκπαιδευτικών της τελευταίας στιγμής. «Τα Χριστούγεννα θα περιμένουμε μέχρι να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των κενών στα σχολεία», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος) κ. Θανάσης Κικινής σε συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα, σε 92 δημοτικά και 180 νηπιαγωγεία δεν έγινε ούτε αγιασμός...

Η εικόνα της δημόσιας Παιδείας, ειδικότερα στην Πρωτοβάθμια, θα παραμείνει τραγική για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμα, καθώς μόλις χθες αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες και μέχρι και την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου θα γίνονται οι ενστάσεις. Οι αιτήσεις φέτος ξεπέρασαν τις 100.000 και τα ασφυκτικά περιθώρια που έθεσε η υπηρεσιακή υπουργός κ. Αγγελική Ευφροσύνη Κιάου είναι πολύ δύσκολο να τηρηθούν. Επίσημη στάση του υπουργείου είναι ότι από 22 Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει ο επιμερισμός των καθηγητών στα σχολεία με ανάρτηση των τελικών πινάκων, χρονοδιάγραμμα που το αμφισβητούν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες.

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, η ΔΟΕ κατέγραψε 12.884 κενά, σημειώνοντας ότι σε αυτά δεν περιλαμβάνονται οι δομές παράλληλης στήριξης. Προσθέτοντας και αυτές, οι ελλείψεις αγγίζουν τις 14.000. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στους δασκάλους, με 4.133 ελλείψεις, ενώ στους νηπιαγωγούς τα κενά φτάνουν τα 1.766.


Πηγή 


Απίστευτο: Ποιά είναι η πρώτη αιτία θανάτων που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί;



Η υπέρταση κατατάσσεται ως ο Νο 1 «δολοφόνος», θεωρούμενη υπεύθυνη για 10,4 εκατ. θανάτους διεθνώς το 2013. Το ειδικό βάρος της στη θνησιμότητα αυξήθηκε κατά 49% από το 1990 έως σήμερα. Η υπέρταση είναι πιο επικίνδυνη για τους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες.

Συνολικά οι θάνατοι που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί, αν οι άνθρωποι ζούσαν πιο προσεκτικά και υγιεινά, εκτιμώνται σε σχεδόν 31 εκατομμύρια το 2013 έναντι 25 εκατ. το 1990. Περίπου ένας στους πέντε θανάτους παγκοσμίως (21%) αποδίδεται σε κινδύνους που σχετίζονται με την κακή διατροφή (πολλά κρέατα και λίπη, λίγα φρούτα και λαχανικά κλπ).

«Υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες να βελτιώσουμε την υγεία των ανθρώπων, αποφεύγοντας ορισμένους κινδύνους όπως το κάπνισμα, η κακή διατροφή ή η ρύπανση του αέρα», δήλωσε ο Μάρεϊ.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση, το κάπνισμα και η παχυσαρκία εξαιτίας της ανθυγιεινής διατροφής συνιστούν το «τρίγωνο του κακού τρόπου ζωής», καθώς αποτελούν τις τρεις κυριότερες αιτίες θανάτων παγκοσμίως, που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, σύμφωνα με νέα διεθνή έρευνα.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον δρα Κρίστοφερ Μάρεϊ, διευθυντή του Ινστιτούτου Στατιστικών Υγείας του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον του Σιάτλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "The Lancet", αξιολόγησαν 79 διαφορετικούς κινδύνους θανάτου σε 188 χώρες.

Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι οι αποφεύξιμοι παράγοντες κινδύνου -από τη ρύπανση του αέρα έως το ανασφαλές νερό- ευθύνονται για ολοένα περισσότερους θανάτους και ασθένειες στον πλανήτη.

Το μίγμα των αποφεύξιμων κινδύνων αλλάζει διαχρονικά. Έτσι, ενώ στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, στην λίστα των δέκα κυριότερων κινδύνων υπήρχαν ο υποσιτισμός των παιδιών και το μη πόσιμο νερό, σήμερα αυτά έχουν βγει από το Top 10, έχοντας πια αντικασταθεί από την υψηλή χοληστερόλη και την κατάχρηση του αλκοόλ.

Οι αποφεύξιμοι θανάσιμοι κίνδυνοι διαφέρουν σήμερα αρκετά μεταξύ των δύο φύλων. Το κάπνισμα είναι μεγαλύτερο πρόβλημα για τους άνδρες (Νο 2 κίνδυνος, σχετιζόμενος με 4,4 εκατ. θανάτους), από ό,τι για τις γυναίκες (Νο 6 κίνδυνος, με 1,4 εκατ. θανάτους). Το αλκοόλ βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα κινδύνων για τους άνδρες (Νο 6), αλλά όχι για τις γυναίκες.

Τα παιδιά αντιμετωπίζουν διαφορετικούς κινδύνους έναντι των ενηλίκων. Για τα παιδιά κάτω των πέντε ετών ο υποσιτισμός παραμένει η Νο 1 αιτία θανάτου (1,3 εκατ. θάνατοι το 2013).

Όσον αφορά τους κυριοτερους παράγοντες απώλειας της υγείας στους ενηλίκους, είναι ανάλογοι με τους κινδύνους πρόωρου θανάτου. Η πρώτη τριάδα είναι η υπέρταση, το κάπνισμα και ο μεγάλος δείκτης σωματικής μάζας (παχυσαρκία).

Οι κίνδυνοι εμφανίζουν γεωγραφική διαφοροποίηση: για παράδειγμα, στη Μ.Ανατολή και τη Ν.Αμερική η παχυσαρκία βρίσκεται στην κορυφή των κινδύνων, στην Ασία η ρύπανση του αέρα είναι Νο 1, ενώ σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες το κάπνισμα.


Πηγή




Άδεια ταμεία και ανάγκη από ρευστό στον ΟΑΕΕ





Μπαράζ εναγώνιων ανακοινώσεων εκδίδει από τις αρχές του μήνα η διοίκηση του ΟΑΕΕ. Με αυτές καλούνται οι 740.000 ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες  να σπεύσουν να καταβάλλουν έγκαιρα τις δόσεις των ρυθμίσεων των ληξιπροθέσμων οφειλών τους, αλλά και τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές τους.

Στόχος των ανακοινώσεων αυτών είναι η άμεση αύξηση των εσόδων του ταμείου από ασφαλιστικές εισφορές, μιας και εκτός στόχων βρίσκονται οι εισπράξεις του α' 6μήνου του τρέχοντος έτους, ενώ έχει απορροφηθεί σχεδόν το 75% της κρατικής χρηματοδότησης τέσσερις μήνες πριν τελειώσει το 2015.

Οι ιδιαίτερα κακές αυτές οικονομικές "επιδόσεις" του ΟΑΕΕ σημειώνονταν ενόσω η ελληνική οικονομία δεν είχε μπει ακόμα επίσημα σε ύφεση, δηλαδή το α΄ εξάμηνο. Γκρίζος διαγράφεται ο ορίζοντας του ασφαλιστικού ταμείου των ελευθέρων επαγγελματιών καθώς επανέρχεται η οικονομική ύφεση και το νέο Μνημόνιο προβλέπει ένα ασφυκτικό "κλοιό" για τους αυτασφαλισμένους.

Η απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέτυχε να δώσει διέξοδο στην κρίση ρευστότητας του πιο ελλειμματικού ταμείου κύριας ασφάλισης στη χώρα, παρά τα μέτρα τα οποία έλαβε.
Αυτά ήταν η ρύθμιση των 100 δόσεων χωρίς όρους στην οποία κατέφυγε το 1/3 σχεδόν των οφειλετών, η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής μίας ακόμα κατώτερης ασφαλιστικής κλάσης αλλά και η δυνατότητα των οφειλετών να συμψηφίσουν ληξιπρόθεσμα χρέη τους με τις μελλοντικές συντάξεις τους. Οι παρεμβάσεις αυτές έδωσαν κάποια "ανάσα" σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά όχι στο... ασφαλιστικό ταμείο τους, το οποίο συνέχισε να καταρρέει.

Πότε πρέπει να καταβληθούν οι δόσεις των ρυθμίσεων

Επείγουσα ανακοίνωση εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή η διοίκηση του ΟΑΕΕ με την οποία ενημερώνει τους ασφαλισμένους του οι οποίοι έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση του ν. 4305 /2014 ότι την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015 πρέπει να καταβληθούν οι δόσεις της μέσω "Aμεσης Χρέωσης Τραπεζικού Λογαριασμού" (πάγια εντολή).

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΕ, ασφαλισμένοι που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε, να υπάρχει επαρκές υπόλοιπο στο λογαριασμό τους κατά την ώρα εκτέλεσης παγίων εντολών της Τράπεζας επιλογής τους για την εξόφληση

*της δόσης της 21 Σεπτεμβρίου 2015
*των τυχόν μη εξοφληθέντων δόσεων με ημερομηνία πληρωμής 21 Αυγούστου 2015.

Από τη διοίκηση του ΟΑΕΕ, προτείνεται η έγκαιρη πίστωση του λογαριασμού από την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015.

Τι θα γίνει με τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές

Ταυτόχρονα, η διοίκηση του ΟΑΕΕ "τρέχει" να μαζέψει τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές. Γι' αυτό, είχε προηγηθεί ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΑΕΕ (1 Σεπτεμβρίου 2015) με την οποία δινόταν νέα παράταση καταβολής εισφορών και δόσεων, λόγω των δυσκολιών της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας καθώς και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν λόγω των capital controls.
Ετσι η διοίκηση του Ταμείου ενημέρωνε πως παρέχει στους ασφαλισμένους – οφειλέτες του νέα παράταση καταβολής εισφορών και δόσεων, έως 30 Σεπτεμβρίου 2015.

Στη νέα παράταση πληρωμής εντάσσονται:
Εισφορές 3ου διμήνου (Μάιος – Ιούνιος) 2015.
Μηνιαίες δόσεις ρυθμίσεων Ιουλίου και Αυγούστου που εξοφλούνται με άμεση χρέωση τραπεζικού λογαριασμού (Θα καταβληθούν με τις ροές Σεπτεμβρίου).
Διμηνιαίες δόσεις της 31 Ιουλίου 2015 παλαιότερων ρυθμίσεων.
1η δόση ρύθμισης εφόσον η αίτηση για ρύθμιση έχει υποβληθεί κατά το χρονικό διάστημα 22 Ιουνίου 2015 – 31 Ιουλίου 2015.
1η δόση μετάπτωσης προσωρινού διακανονισμού ν.3943/2011 στη νέα ρύθμιση.
Δραματική οικονομική κατάσταση

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΕ πάνω από 140.000 οφειλέτες έχουν ενταχθεί σε ρυθμίσεις για χρέη 2 δισ. ευρώ. Έως τώρα έχουν εισπράξει περίπου 60 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο πάνω από 540.000 είναι οφειλέτες του εν λόγω ταμείου επί συνόλου 740.000 ασφαλισμένων του.

Τα συνολικά χρέη των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ.
Την ίδια στιγμή έχει απορροφηθεί στο 7μηνο το 2015 περίπου τα 3/4 της προβλεπόμενης κρατικής χρηματοδότησης (κοντά στα 830 εκατ. ευρώ ).

Ο ΟΑΕΕ, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, έχει εξασφαλίσει γύρω στα 120 εκατ. ευρώ από τα "υπό κατανομή κονδύλια" (σ.σ. αποθεματικά ) του κρατικού προϋπολογισμού και άλλα 120 εκατ. ευρώ από το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ).

Σε κάθε περίπτωση τα μηνύματα δεν είναι καλά όσον αφορά τα έσοδα των ασφαλιστικών εισφορών.
Το πρώτο δίμηνο του έτους εισπράχθηκαν γύρω στα 220 εκατ. ευρώ ή κάτω του 50% όσων προβλεπόταν.

Το δεύτερο δίμηνο εισπράχθηκαν κοντά στα 245 εκατ. ευρώ έναντι 465 εκατ. ευρώ που αναμενόνταν.
Για το τρίτο τρίμηνο έχουν εισπραχθεί σχεδόν 280 εκατ. ευρώ.


Του Δημήτρη Κατσαγάνη-capital.gr


Άνω κάτω το MEGA ελέω Ζωής



Η υποψήφια της ΛΑΕ τα έβαλε με Πρετεντέρη, Σαράφογλου και Ευαγγελάτο – Απίστευτοι διάλογοι στον αέρα

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής και υποψία βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Ζωή Κωνσταντοπούλου βρέθηκε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA για να παραχωρήσει συνέντευξη, όμως άφησε πίσω της την απόλυτη καταστροφή επιτιθέμενη σε κάθε δημοσιογράφο του καναλιού.
Ακούστηκαν απίστευτοι διάλογοι στον «αέρα», με την πρόεδρο της Βουλής να κατηγορεί την Μαρία Σαράφογλου, τον Γιάννη Πρετεντέρη και τον Νίκο Ευαγγελάτο ότι ψεύδονται και πως παραποιούν τις δηλώσεις της, μεταξύ άλλων.

Η κ. Κωνσταντοπούλου δεν έχασε χρόνο και αμέσως κατηγόρησε το MEGA ότι είναι ένα κανάλι «από το οποίο είναι γνωστό ότι ακούγονται ψέματα» και η συζήτηση πήρε φωτιά, με την πρόεδρο της Βουλής να έχει σφοδρή αντιπαράθεση ιδιαίτερα με τον Γιάννη Πρετεντέρη, για τον οποίο μάλιστα ανέφερε ότι δεν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό «δημοσιογράφος».
«Είναι υπάλληλος και το έχει αποδείξει», πρόσθεσε η κ. Κωνσταντοπούλου και όταν ο κ. Πρετεντέρης απάντησε «Δεν πειράζει, το αποδέχονται άλλοι», το θερμόμετρο ανέβηκε ακόμη περισσότερο.

«Σε αυτό τον τόπο ακόμη το ποιος είναι δημοσιογράφος δεν το αποφαίνεται ένας πολιτικός», της είπε για να του απαντήσει η υποψήφια της Λαϊκής Ενότητας «Ευτυχώς, ούτε και ο ίδιος ο αυτοαποκαλούμενος δημοσιογράφος. Η κοινωνία έχει αντλήσει τα συμπεράσματά της για εσάς».
Ταυτόχρονα, η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγορούσε την Μαρία Σαράφογλου ότι η πρώτη ερώτηση που της απηύθυνε περιελάμβανε 15 ψέματα, ενώ συνέχισε κατηγορώντας τον κ. Πρετεντέρη ότι οι τοποθετήσεις του δεν είναι δημοσιογραφικές, καταλογίζοντάς του παραπληροφόρηση, κατατρομοκράτηση και εξαπάτηση του λαού.

«Έχετε ευθύνη για την εξαπάτηση του λαού. Λέγατε ότι το χρέος είναι βιώσιμο», συνέχισε τις καταγγελίες της η κ. Κωνσταντοπούλου, με τον δημοσιογράφο να αντιδρά με το επιφώνημα «Πωπω!».

Μάλιστα, στο θέμα του χρέους απευθύνθηκε στον κ. Πρετεντέρη λέγοντας «Ευτυχώς δεν αποφασίζετε εσείς για το χρέος», με τον δημοσιογράφο να της απαντά «Εγώ προσωπικά θα σας το χάριζα».

Από τα βέλη της δεν γλίτωσε ούτε ο κ. Ευαγγελάτος, τον οποίο κατηγόρησε για παραποίηση δήλωσής της, ενώ η κ. Κωνσταντοπούλου κάποια στιγμή είχε άποψη και για το διαφημιστικό διάλειμμα, καθώς όταν η κ. Σαράφογλου τη διέκοψε λέγοντάς της ότι πρέπει να γίνει αυτό, η πρόεδρος της βουλής τη ρώτησε «Γιατί;».


Πηγή


Ατοπήματα της ΕΡΤ σε βάρος του Μειμαράκη στο χθεσινό debate




Παρά τις προσπάθειες του σκηνοθέτη της ΕΡΤ να δείχνει ποιο φωτεινός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ποιο ψηλός από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας δεν κατάφερε να αλλάξει την εικόνα του δεύτερου και πήρε και την παρατήρηση του Βαγγέλη Μειμαράκη και εκτός και εντός του στούντιο.

Εξερχόμενος του Μεγάρου της Αγίας ΠΑρασκευής ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε πως «όσα ατοπήματα και να κάνει η διοίκηση της ΕΡΤ εις βάρος μου, οι Έλληνες πολίτες πιστεύω ότι θα μας δώσουν τη δική τους εμπιστοσύνη... Νομίζω, ότι έχετε καταλάβει όλοι τι έγινε, και πώς συμπεριφέρθηκε η διοίκηση της ΕΡΤ το πρωί και τώρα».

«Η διοίκηση της ΕΡΤ δηλώνει ότι δεν προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των καλεσμένων στις ενημερωτικές εκπομπές της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμμερίζεται τις εκφραζόμενες από αυτούς απόψεις. Σε κάθε περίπτωση, η ΕΡΤ υπηρετεί απαρέγκλιτα το θεσμικό της ρόλο» τόνισε μεταξύ άλλων η ελληνική ραδιοτηλεόραση μετά την ολοκλήρωση της τηλεμαχίας, απαντώντας στα σχόλια του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.

Στην ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΕΡΤ συμπλήρωνε πως «μέσα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, η ΕΡΤ ανταποκρίθηκε με συνέπεια, υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό, υπηρετώντας τις δημοκρατικές αρχές και τους κανόνες δεοντολογίας στις εξαιρετικά αυξημένες απαιτήσεις για αντικειμενική και ισότιμη προβολή των θέσεων των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο». 


Ουγγαρία: Ξεκινούν συλλήψεις, φυλακίσεις και απελάσεις προσφύγων



Σκληρή αντιμεταναστευτική νομοθεσία που προβλέπει συλλήψεις, φυλακίσεις και απελάσεις προσφύγων και μεταναστών τίθεται σε ισχύ από την Τρίτη στην Ουγγαρία του Βίκτορ Ορμπάν. Tο βασικό σημείο διέλευσης προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα με τη Σερβία έκλεισε ήδη, έκλεισε τμήμα του εναέριου χώρου σε ζώνη 20 χιλιομέτρων, ενώ επιταχύνεται η ολοκλήρωση του φράχτη 175 χιλιομέτρων.

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στις μεθοριακές περιοχές αναμένεται να κηρύξει την Τρίτη ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, προαναγγέλλοντας επίσης μαζική απόρριψη αιτήσεων χορήγησης ασύλου.
Εντονη ανησυχία για τις κινήσεις της Βουδαπέστης εκφράζει η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Οι Αρχές της Ουγγαρίας έκλεισαν το βασικό σημείο διέλευσης προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα με τη Σερβία. Δεκάδες αστυνομικοί με κράνη παρατάχθηκαν κατά μήκος διασυνοριακής σιδηροδρομικής γραμμής από όπου έχουν εισέλθει εδώ και μήνες δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, οι περισσότεροι προερχόμενοι από τη Συρία, στο ουγγρικό έδαφος.

Στην περιοχή αναπτύχθηκαν επίσης μονάδες του στρατού και της έφιππης αστυνομίας, ενώ ένα ελικόπτερο πετούσε στην περιοχή.

Η ουγγρική αστυνομία κατηύθυνε εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους οικογένειες με μικρά παιδιά, στην επίσημη συνοριακή διέλευση Horgos 2, περίπου ένα χιλιόμετρο από εκεί, αλλά και αυτό το σημείο διέλευσης ήταν κλειστό.

Ωρες αργότερα η αστυνομία επέτρεψε σε μια μικρή ομάδα προσφύγων και μεταναστών να περάσουν από το σημείο διέλευσης, μετέδωσε ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters στο σημείο, διαμέσου μιας μεταλλικής πύλης.

Εκλεισε και τον εναέριο χώρο

Εν τω μεταξύ, η Ουγγαρία έχει κλείσει και τον εναέριο χώρο της σε μία ζώνη πλάτους 20 χιλιομέτρων και ύψους έως και 1.350 μέτρων κατά μήκος των συνόρων της χώρας με τη Σερβία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ουγγρική εθνική αρχή ελέγχου των μεταφορών.

Το κλείσιμο του τμήματος του ουγγρικού εναέριου χώρου τέθηκε σε ισχύ τα μεσάνυχτα της 10ης Σεπτεμβρίου και σκοπό έχει να είναι σε θέση η αστυνομία, ο στρατός και οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας να χρησιμοποιούν με ασφάλεια τον συγκεκριμένο εναέριο χώρο για να εκτελούν καθήκοντα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Το κλείσιμο του εναέριου χώρου, το οποίο θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι νεωτέρας, δεν επηρεάζει τις διεθνείς εμπορικές πτήσεις, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Το μπλόκο στη βασική διέλευση προσφύγων και μεταναστών στη μεθόριο με την Σερβία ήλθε λίγες ώρες πριν τεθούν σε ισχύ οι νέοι νόμοι που δίνουν στις αρχές τη δυνατότητα να συλλαμβάνουν και να φυλακίζουν όποιον αποπειραθεί να εισέλθει στο έδαφος της Ουγγαρίας από τη Σερβία παράνομα, να κρατούν και να απελαύνουν αιτούντες άσυλο.

Περισσότεροι από 190.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει μέχρι τώρα στην Ουγγαρία από τη Σερβία φέτος, φέρνοντας τη χώρα στην πρώτη γραμμή της σοβαρότερης μεταναστευτικής κρίσης που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει η ΕΕ μετά τους πολέμους στην πρώην Γιουγκοσλαβία τη δεκαετία του 1990.

Η μαζική ροή προσφύγων και μεταναστών έχει διχάσει την ΕΕ και τροφοδοτεί τις αντιμεταναστευτικές διαθέσεις και την άνοδο της ακροδεξιάς σε πολλά κράτη-μέλη της.

«Ακούσαμε ότι οι Ούγγροι θα κλείσουν τα σύνορα την 15η Σεπτεμβρίου και έτσι έπρεπε να βιαστούμε να φύγουμε από την Ελλάδα» είπε ο Αμερ Αμπουνταλάμπι, ένας 24χρονος φοιτητής από τη Δαμασκό, λίγο πριν περάσει τα σύνορα.

Η Ουγγαρία σπεύδει να ολοκληρώσει την κατασκευή ενός φράκτη 175 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων της με τη Σερβία.

Ως τις 17:00 της Δευτέρας είχαν απογραφεί 7.437 μετανάστες, πολλοί από τη Συρία, που μπήκαν στη χώρα από τη Σερβία -η οποία δεν είναι κράτος-μέλος της ΕΕ.

Ωστόσο, ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε πως αναμένει πως μεγάλο μέρος των αιτήσεων ασύλου θα απορριφθούν, σε συνέντευξή του στο ουγγρικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TV2. Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνησή του «πιθανότατα» θα κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της μαζικής έλευσης προσφύγων και μεταναστών από την Τρίτη.

Αντιδρά η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

Ο Βίκτορ Ορμπάν ανέπτυξε εκατοντάδες επιπλέον αστυνομικούς στην περιοχή των συνόρων νωρίτερα τη Δευτέρα, καλώντας τους να επιδείξουν ανθρώπινη αλλά «ανυποχώρητη» συμπεριφορά έναντι των προσφύγων και των μεταναστών, ανθρώπων που έχουν «εξαπατηθεί», όπως υποστήριξε.

Η Υπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) σημείωσε τη Δευτέρα ότι κάθε χώρα έχει δικαίωμα να προστατεύει τα σύνορά της, αλλά εξέφρασε ανησυχία για την κίνηση της Ουγγαρίας να κλείσει τα σύνορά της με τη Σερβία ανεγείροντας φράκτη και στον περιορισμό της διέλευσης ανθρώπων που ζητούν άσυλο.

Προφανώς «αναγνωρίζουμε το δικαίωμα κάθε χώρας να προστατεύει τα σύνορά της με τα εργαλεία και τις μεθόδους που θεωρεί ότι απαιτούνται», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αρμοστείας Ερνε Σίμον.

Ομως αναφερόμενος στο κλείσιμο του βασικού σημείου διέλευσης των προσφύγων και των μεταναστών, ο Σίμον τόνισε πως είναι «πολύ σημαντικό» να μην επιβάλλονται φραγμοί σε ανθρώπους που προσπαθούν να σωθούν από πολέμους και διωγμούς.



Πηγή : tanea.gr


Νέα δημοσκόπηση: Ισοπαλία για ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και στην πρόθεση και στην εκτίμηση ψήφου!



Με ποσοστό 24,6% και 31,6%, αντίστοιχα - Τρίτο κόμμα η ΧΑ - Στο όριο για τη Βουλή ο Καμμένος

Το εκλογικό θρίλερ που αναμένεται να ζήσουμε τη νύχτα της 20ής Σεπτεμβρίου έρχεται να επιβεβαιώσει άλλη μία δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Metron Analysis, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού του ΑΝΤ1.

Στη δημοσκόπηση, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ συγκεντρώνουν ποσοστό 24,6% στην πρόθεση ψήφου.


Η Χρυσή Αυγή ακολουθεί με 5,6%, το ΚΚΕ με 4,8%, Το Ποτάμι με 4,6%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 4,2%, ενώ η Λαϊκή Ενότητα και η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνουν από 3% έκαστη. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 2,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 9,1% (7,7% αναποφάσιστοι και 1,4% «δεν απαντώ»).


Ισοπαλία προκύπτει και στην εκτίμηση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να συγκεντρώνουν από 31,6%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 7,2%, ΚΚΕ με 6,2%, Ποτάμι με 5,9%, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 5,3%, Ένωση Κεντρώων με 3,9% και Λαϊκή Ενότητα με 3,8%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κινούνται «οριακά» στο 3%, που οδηγεί εντός Βουλής.

Στην «παράσταση νίκης», το 57% θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα. Το 29% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι πρώτο κόμμα θα είναι η Νέα Δημοκρατία.


Πηγή


Ερευνα για τα αίτια του φονικού στην Κάτω Αχαΐα, σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ.



Τα ακριβή αίτια που «όπλισαν» το χέρι του 15χρονου, με αποτέλεσμα να πυροβολήσει εναντίον του 17χρονου και να τον τραυματίσει θανάσιμα στον προαύλιο χώρο δημοτικού σχολείου στην Κάτω Αχαΐα την περασμένη Κυριακή, διερευνά η Αστυνομία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο ανήλικοι είχαν διαπληκτιστεί και ο 17χρονος είχε προκαλέσει σωματικές βλάβες στον 15χρονο και του είχε σκίσει την μπλούζα που φορούσε, με αποτέλεσμα να φύγει ημίγυμνος από το προαύλιο. Μέσα από τις καταθέσεις που έχουν πάρει οι αστυνομικοί, προσπαθούν να μάθουν γιατί διαπληκτίστηκαν οι δύο ανήλικοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 15χρονος φέρεται να είχε πλησιάσει την αδελφή του 17χρονου, αλλά ο τελευταίος αντιδρούσε. Επίσης, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του 15χρονου, έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εκφοβισμού εις βάρος του δράστη.

Αμέσως μετά τον διαπληκτισμό, ο 15χρονος έφυγε από το προαύλιο του σχολείου, πήγε στο σπίτι ενός θείου του απ’ όπου πήρε το κυνηγετικό όπλο του πατέρα του και επέστρεψε στο σχολικό συγκρότημα, έστρεψε το όπλο εναντίον του 17χρονου και τον πυροβόλησε τουλάχιστον μία φορά, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στη θωρακική και κοιλιακή χώρα. Αμέσως μετά ο 17χρονος διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε στα τραύματά του. Τα άλλα παιδιά που βρίσκονταν στο προαύλιο προσπαθούσαν να κρυφτούν, ενώ αμέσως κλήθηκε η Αστυνομία. Οταν οι αστυνομικοί έφθασαν στο σχολείο, βρήκαν εκεί τον 15χρονο και τον συνέλαβαν.

Χθες το μεσημέρι ο 15χρονος οδηγήθηκε, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και πήρε προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθεί την Τετάρτη. Μαζί του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και η 42χρονη μητέρα του, η οποία κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Αφέθηκε ελεύθερη, αφού πρώτα ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Στο μεταξύ, από το βράδυ της περασμένης Κυριακής έχει ενισχυθεί το Τμήμα της Κάτω Αχαΐας με αστυνομικούς από την Πάτρα, για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις θα παραμείνουν στην Κάτω Αχαΐα τουλάχιστον μέχρι να γίνει η κηδεία του 17χρονου.


Πηγή 


Ο πρόεδρος της ΝΔ επικράτησε -και με μεγάλη διαφορά- στον... άτυπο διαγωνισμό





Οι πιο «θανατηφόρες» ατάκες του ντιμπέιτ

Η κορυφαία των κορυφαίων ήταν η ατάκα Μεϊμαράκη στον σκηνοθέτη: «Θα παρακαλούσα τον σκηνοθέτη να μας έχει κάπως ισοϋψείς με τον κ. Τσίπρα. Το παρακολουθώ πολλή ώρα και βλέπω τον κ. Τσίπρα σαν να ψήλωσε πολύ ξαφνικά»

Όπως ήταν λογικό, λόγω του εκ φύσεως χαλαρού ύφους του, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επικράτησε -και με μεγάλη διαφορά- στον άτυπο διαγωνισμό για τις περισσότερες αξιομνημόνευτες και ευθύβολες ατάκες.

Πάντως, στα αλλεπάλληλα καρφιά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την «μνημονιακή μετάλλαξη» του Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με ένα -επιτυχημένο, ομολογουμένως- ανέκδοτο: «Κύριε Μεϊμαράκη, μου θυμίζετε τον μεθυσμένο που έχει πιει τρία μπουκάλια ουίσκι, πίνει και ένα σφηνάκι από πάνω. Ξυπνάει την άλλη μέρα στο νοσοκομείο και λέει 'αυτό το σφηνάκι με κατέστρεψε'».

Βέβαια η κορυφαία των κορυφαίων ήταν η ατάκα Μεϊμαράκη στον σκηνοθέτη: «Θα παρακαλούσα τον σκηνοθέτη να μας έχει κάπως ισοϋψείς με τον κ. Τσίπρα. Το παρακολουθώ πολλή ώρα και βλέπω τον κ. Τσίπρα σαν να ψήλωσε πολύ ξαφνικά».

Κατά τα λοιπά, η ανταλλαγή φραστικών πυρών ανάμεσα στους δύο αρχηγούς εξελίχθηκε ως ακολούθως:

Μεϊμαράκης: -«Σας χαρίζω τις κάρτες μου»

Τσίπρας: -«Θα απαντώ στις δικές σας».

Μεϊμαράκης: -«Την κάρτα θα σας τη βγάλει ο ελληνικός λαός στις 20 Σεπτεμβρίου».

Τσίπρας: -«Συγχαρητήρια».

Μεϊμαράκης: -«Βλέπετε ότι διατηρώ το χιούμορ μου».

Μεϊμαράκης προς Τσίπρα: «Τι είστε, ωρομίσθιος και διαμαρτύρεστε ότι κάνατε διαπραγμάτευση επί 17 ώρες;»

Τσίπρας προς Μεϊμαράκη: «Αντιπαρέρχομαι τις κατηγορίες του κ. Μεϊμαράκη που με αποκάλεσε 'ωρομίσθιο', ενώ πριν από λίγες ημέρες με είπε 'αυτοφωράκια' κ.λπ. Δεν μετράει ο χρόνος της διαπραγμάτευσης. Εκείνο που μετράει είναι το συναίσθημα που δημιούργησε αυτή η μάχη για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

Μεϊμαράκης: «Δεν θα υπάρξει παρά φύσιν κυβέρνηση»

Τσίπρας: «Πήραμε 149 βουλευτές όταν υπήρχε ο κίνδυνος εξόδου από την Ευρωζώνη, δεν θα πάρουμε τώρα; (Αν και υπάρχουν κάποιοι που θα πάνε Νομισματοκοπείο)»

Μεϊμαράκης: Ποιος του είπε ότι μπορεί να αφομοιώσει ο ένας τον άλλον;

Μεϊμαράκης: «Δεν θα σας πω ονόματα, γιατί θα γράφουν αύριο ότι ο Μεϊμαράκης τρελάθηκε, την είδε πρωθυπουργός και διορίζει υπουργούς».

Τσίπρας: «Ξέρω ότι η επιθυμία της διαπλοκής είναι να με πάρουν στην αγκαλιά της, αλλά δεν θα τα καταφέρουν».

Μεϊμαράκης: «Μην μας κάνουν μάθημα περί διαπλοκής εκείνοι που δεν έχουν περάσει έστω και ένα νομοσχέδιο για την πάταξη της διαπλοκής».

Μεϊμαράκης: «Από τότε που υπέγραψε το Μνημόνιο έπαθε αλλοίωση χαρακτήρος; Είναι δυνατόν να παίζετε τόσο φτηνιάρικα παιχνίδια;

Μεϊμαράκης: «Σκούπισαν τα ταμεία για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις γιατί είχαν την εξυπνάδα τον περασμένο Φεβρουάριο να πουν ότι 'δεν έχουμε ανάγκη από ρευστό, θέλουμε μόνο αξιοπρέπεια'».

Τσίπρας προς Μεϊμαράκη: «Υπερασπίζεστε το γερμανικό δημόσιο;»

Μεϊμαράκης: «Είκοσι χρόνια υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι καινούργιο κόμμα. Απλώς τώρα ασχολούμαστε μαζί του».

Τσίπρας: «'Το άλλο όνομα των λαθών μας, είναι εμπειρία' όπως είπε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Τσίπρας: «Διαβάζει κρυφά Βαρουφάκη και Κωνσταντοπούλου ο κ. Μεϊμαράκης. Λεότι είχα συμφωνήσει για Grexit. Κι αφού πήρα 62% 'όχι', γιατί δεν το έκανα;»

Τσίπρας: «Δεν υπάρχει άλλος πολιτικός σε αυτό τον τόπο που με τόση μεγάλη ειλικρίνεια να έχει παραδεχτεί λάθη».

Μεϊμαράκης: «Δεν πρέπει να συμφωνείς με τους υπουργούς σου και μετά να τους αδειάζεις. Όταν αδειάζεις έναν υπουργό σου, γίνεσαι όμηρος σε αυτόν».

Μεϊμαράκης: «Όχι μόνο δεν κατάργησε τον ΕΝΦΙΑ, μάς παίρνει και τα κλειδιά, μάς παίρνει και τα σπίτια».

Μεϊμαράκης: «Η Ευρώπη δεν θέλει να μας σκοτώσει. Ο κ. Τσίπρας τα λέει αυτά, για αυτούς με τα γαμψά νύχια, με τον Σόιμπλε κ.λπ -που τώρα έχει γίνει και κολλητός τους».

Μεϊμαράκης: «Φαίνεται ότι από τότε που υπέγραψε το Μνημόνιο έχει πάθει μετάλλαξη, ούτε θυμάται, ούτε καταλαβαίνει, ούτε τίποτα. Είναι Νεομνημονιακός και βρίσκει δικαιολογίες που δεν στέκουν».

Μεϊμαράκης: «Από τις 14 Αυγούστου και μετά είναι ένας άλλος Τσίπρας. Εγώ δεν τον αναγνωρίζω. Εντάξει, επειδή γίνατε Νεομνημονιακός, δεν πειράζει, δεν είναι και τίποτα. Θα το συνηθίσετε».

Μεϊμαράκης: «Εμένα κανείς δεν με ρώτησε για ονόματα υπουργών [για την υπηρεσιακή κυβέρνηση]. Άκουσα ότι ο κ. Τσίπρας έχει προτείνει κι άλλα ονόματα. Μπράβο του, φαίνεται ότι έχει προνομιακή μεταχείριση στα ονόματα υπουργών».

Μεϊμαράκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ένα μήνυμα στους πρόσφυγες, μετανάστες κ.λπ ότι 'καλά περνάμε εδώ, καλοκαιράκι είναι, θα τα βρούμε μια χαρά' -και η εισροή αυξήθηκε κατακόρυφα».



Πηγή : protothema.gr