Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Εντοπίστηκαν οι τρεις δράστες του μακελειού στο Παρίσι


Δεν επιβεβαιώνει τη σύλληψή τους το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας - Τρεις Γάλλοι μουσουλμάνοι αιματοκύλισαν το περιοδικό Charlie Hebdo - Δύο αδέρφια και ένας 18χρονος αναζητούνται από την αστυνομία - Είχαν επιστρέψει στη χώρα από τη Συρία το περασμένο καλοκαίρι

Εντοπίστηκαν, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης οι τρεις δράστες του μακελειού στο Παρίσι. Η γαλλική εφημερίδα Liberation, μετέδωσε το βράδυ της Τετάρτης, ότι οι τρεις δράστες της επίθεσης στο περιοδικό Charlie Hebdo συνελήφθησαν στην πόλη Ρεμς, όμως γρήγορα ανασκεύασε το ιντερνετικό της πρωτοσέλιδο.



Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών δεν επιβεβαιώνει τη σύλληψη των δραστών και συνιστά προσοχή στη μετάδοση των ειδήσεων για τα γαλλικά μέσα.

Πάντως, ο αγγλικός Guardian ανέφερε πως εκπρόσωπος της γαλλικής αστυνομίας επιβεβαίωσε τη σύλληψη στον ανταποκριτή του στο Παρίσι.


Η γαλλική εφημερίδα Le Point ανέφερε πως πρόκειται για δύο αδέρφια γαλλικής καταγωγής 32 και 34 ετών και έναν 18χρονο, ο οποίος φοιτούσε σε σχολείο στην Reims.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο αδέρφια έχουν γεννηθεί στο 10ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας ενώ φέρονται να έχουν επιστρέψει από τη Συρία το περασμένο καλοκαίρι.

Ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν πληροφορίες αναφέρουν ότι δράστες είναι:

- ο Said Kouachi γεννηθείς το 1980
- ο Chèirf Kouachi γεννηθείς το 1982 και
- ο Hamyd Mourad γεννηθείς το 1996

Στο Διαδίκτυο μάλιστα κυκλοφόρησαν και οι φωτογραφίες των δύο αδερφών.



Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα και σφράγισε δύο σπίτια χωρίς, ωστόσο, να προχωρήσει σε κάποια προσαγωγή.

Στις έρευνες ανακοίνωσε ότι συμμετέχει και το FBΙ το οποίο  θα προσφέρει κάθε είδους βοήθεια προκειμένου να συλληφθούν το συντομότερο δυνατόν οι δράστες της άνανδρης αυτής επίθεσης.

Το τρομοκρατικό χτύπημα στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo στο οποίο έχασαν τη ζωή τους δώδεκα άνθρωποι αποτελεί την πιο αιματηρή επίθεση επί γαλλικού εδάφους μετά το 1961 κατά την περίιοδο, δηλαδή, του γαλλοαλγερινού πολέμου.

Το άκουσμα της είδησης μιας τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι με δώδεκα νεκρούς προκάλεσε ρίγη τρόμου και έκρηξη του συναγερμού κατά της τρομοκρατίας σε όλη την ευρώπη στη σκια των πληροφοριών όλου του προηγούμενου διαστήματος που θέλουν ευρωπαίους πολίτες να έχουν πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών και να σχεδιάζουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους προκειμένου από εκεί να συνεχίσουν τον αγώνα του Ισλαμικού Κράτους.

Ήδη σε Ιταλία, Βέλγιο, Ισπανία και Βρετανία συνεδρίασαν εκτάκτως όλες οι αντιτρομοκρατικές επιτροπές ενώ οι κυβερνήσεις σε Ρώμη και Μαδρίτη ανέβασαν ήδη στο μέγιστο επίπεδο τον συναγερμό κατά ενδεχόμενης τρομοκρατικής επίθεσης.

Παρόλα αυτά οι Γάλλοι δεν δείχνουν να τρομοκρατούνται από ό,τι συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης στο Παρίσι καθώς κατά χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους το βράδυ της ίδιας ημέρας (15.000 στο Παρίσι, 10.000 στη Λιόν, 10.000 στην Τουλούζη και 5.000 στη Μπορντό) προκειμένου να φωνάξουν Je suis Charlie (είμαστε όλοι Charlie).


Πηγή : protothema.gr


Χτύπησαν με λοστό ηλικιωμένο ζευγάρι για να το ληστέψουν


Τον τρόμο έζησε ζευγάρι ηλικιωμένων όταν στις 05:00 τα ξημερώματα τρεις δράστες εισέβαλαν σε ισόγεια κατοικία στο Παλαιό Ψυχικό και αφού έδεσαν τους ιδιοκτήτες και την οικιακή βοηθό που βρισκόταν στο σπίτι άρπαξαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους.

Οπως γράφει το protothema.gr, το ζευγάρι των ηλικιωμένων μαζί με την οικιακή βοηθό πιάστηκαν κυριολεκτικά στον ύπνο.

Οι τρεις δράστες, αφού τους χτύπησαν με λοστό, τους έδεσαν και στη συνέχεια έδρασαν ανενόχλητοι αφαιρώντας αντικείμενα αξίας από το σπίτι.

Η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζεται ενώ η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να πρόκειται για την περιβόητη σπείρα των Γεωργιανών με το σίδερο.


Πηγή : ethnos.gr


Μπροστά με 3,3% ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ



ΣΥΡΙΖΑ: 33,8%, ΝΔ:30,5% - Τρίτο κόμμα το Ποτάμι με 4,5% - Εκτός Βουλής το κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου - Εκτός Κοινοβουλίου και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες

Προβάδισμα 3,3 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, καταγράφει δημοσκόπηση της ALCO, που δημοσιεύεται την Πέμπτη, στο «Ποντίκι».

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου εκ των εγκύρων καταλαμβάνει 33,8% και η ΝΔ 30,5%. Τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 4,5%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4,4%, το ΚΚΕ με 4,1% και το ΠΑΣΟΚ με 3,9%.

Ακόμη, το Κίνημα Σοσιαλιστών Δημοκρατών του Γιώργου Παπανδρέου φαίνεται να μένει εκτός Βουλής με 2,7%. Εκτός Βουλής, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μένουν και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 2,4%. Αλλο κόμμα απάντησε το 3,4%, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο ποσοστό του 10,3%.


Τέλος, στην ερώτηση «ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει στις εκλογές» το 59% απάντησε πως νικητής θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, το 20% η ΝΔ και το 21% κράτησε ουδέτερη στάση, απαντώντας «δεν ξέρω/δεν απαντώ».


Πηγή : protothema.gr


Tέτοιες ανακοινώσεις θέλει να ακούει ο ελληνικός λαός : Ο Χάρης Θεοχάρης και επίσημα υποψήφιος με το Ποτάμι



Υποψήφιος με το Ποτάμι στη Β' περιφέρεια Αθηνών θα είναι ο Χάρης Θεοχάρης, τέως γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων (2013-14).
Την είδηση έδωσε ο ίδιος στη δημοσιότητα με ανάρτησή του στο Facebook, όπου αναφέρει ότι αποδέχτηκε σχετική πρόσκληση του Ποταμιού και του Σταύρου Θεοδωράκη.

Η υποψηφιότητα θα επιβεβαιωθεί επίσημα αύριο, όταν το Ποτάμι θα ανακοινώσει τα ψηφοδέλτιά του.


Μεταγραφή έκπληξη : Στην Νέα Δημοκρατία η Άντζελα Γκερέκου




Υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Κέρκυρα, όπως δείχνουν τα πράγματα, η Άντζελα Γκερέκου.

Η υφυπουργός Πολιτισμού φαίνεται ότι έχει συμφωνήσει σχεδόν σε όλα με τον Αντώνη Σαμαρά και η μεταγραφή θα είναι γεγονός.




Ποινική δίωξη για κακούργημα άσκησε η εισαγγελία εφετών στον Καρατζαφέρη



Εφέτης ειδικός ανακριτής στην υπόθεση Καρατζαφέρη

Εφέτης ειδικός ανακριτής θα αναλάβει την ανάκριση για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, σε βάρος του οποίου, μετά από παραγγελία της Βουλής, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος.

Ήδη, έχει οριστεί για αύριο η σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, η οποία θα εκλέξει τον δικαστικό λειτουργό που θα αναλάβει τη διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είναι αντιμέτωπος με κακουργηματική κατηγορία για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» καθώς και με την πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορία της συμμετοχής σε υπεράκτια εταιρία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που καλείται να αντικρούσει, ο κ. Καρατζαφέρης κατηγορείται ότι έλαβε ποσό 1,6 εκατομμυρίων ευρώ σε δύο δόσεις, το 2007 και το 2008, μέσω της υπεράκτιας εταιρίας με την επωνυμία Catalina LTD, της οποίας φέρεται ιδιοκτήτης μαζί με τον γιο του. Τα χρήματα φαίνεται να έχουν εμβαστεί από τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Τσάτσο, που μαζί με τον Σταύρο Κομνόπουλο εμφανίζονται ως μεσολαβητές για την προμήθεια του Δημοσίου τεσσάρων ελικοπτέρων τύπου Super Puma στα τέλη του 2000, με κόστος περίπου 64 εκατομμύρια ευρώ. Βάσει των στοιχείων της έρευνας που πραγματοποιήθηκε, στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ «χρεώνεται» και η ύπαρξη ακόμα μίας υπεράκτιας εταιρίας με την επωνυμία Homeric TCI.

Στο μεταξύ, ενώπιον του ανακριτή κατά της Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή καλούνται, από τις 12 Ιανουαρίου, να απολογηθούν οι δύο προαναφερόμενοι επιχειρηματίες, Αλ. Τσάτσος και Στ. Κομνόπουλος, καθώς και τρεις πρώην αξιωματικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση των τεσσάρων ελικοπτέρων. Οι δικαστικές Αρχές, βάσει της χαρτογράφησης λογαριασμών και χρημάτων, εκτιμούν ότι για την επίμαχη αγορά έγιναν παράνομες πληρωμές συνολικού ποσού 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, μέρος των οποίων αποτελούν τα 1,6 εκατομμύρια ευρώ για τα οποία ελέγχεται ο κ. Καρατζαφέρης.

Οι πέντε κληθέντες από τον κ. Μαλλή αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.


Πηγή : ethnos.gr


Σαμαράς: Θλίψη και αποτροπιασμός για την επίθεση στο Παρίσι



Τον αποτροπιασμό του για την πολύνεκρη επίθεση στο Παρίσι και την αλληλεγγύη των Ελλήνων στα θύματα εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με δήλωσή του.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός αναφέρει:

«Εκ μέρους των Ελλήνων, εκφράζω τη βαθιά μας θλίψη και τον αποτροπιασμό μας για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Οι Έλληνες είμαστε αλληλέγγυοι στις οικογένειες των αθώων θυμάτων και συμμετέχουμε στο πένθος του φίλου Γαλλικού λαού».

Newsroom ΔΟΛ


Νέα VIDEO με τους τρομοκράτες να πυροβολούν και να εκτελούν ένα αστυνομικό


Στα video παρακάτω που τράβηξαν αυτόπτες μάρτυρες φαίνονται οι τρομοκράτες που πυροβολούν εναντίον πολιτών και αστυνομικών και εκτελούν ένα τραυματισμένο αστυνομικό εν ψυχρώ με μια σφαίρα στο κεφάλι.








Οι δράστες στο Παρίσι πυροβολούν εν ψυχρώ (φωτό)



Φωτογραφίες από αυτόπτη μάρτυρα δείχνει τους δράστες που προκάλεσαν το μακελειό με τους 11 νεκρούς στα γραφεία σατιρικής εφημερίδας στο Παρίσι να πυροβολούν.






Προβλήματα στο οδικό δίκτυο, κλειστά σχολεία στην Αττική



Σε αναστολή λειτουργίας σχολείων σε δήμους της Ανατολικής Αττικής προχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Με σημερινή απόφασή του προχωρά -λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών- στο κλείσιμο των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα δημοτικά διαμερίσματα Θρακομακεδόνων, Βαρυμπόμπης, Ολυμπιακού Χωριού του Δήμου Αχαρνών, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Διονύσου, δηλ. Διόνυσος, Κρυονέρι, Άγιος Στέφανος, Δροσιά, Άνοιξη, Σταμάτα, Ροδόπολη, στα δημοτικά διαμερίσματα Αφιδνών, Αυλώνα, Μαρκόπουλου Ωρωπού, Καπανδριτίου, Καλάμου, Πολυδενδρίου, Μαλακάσας του Δήμου Ωρωπού και στα δημοτικά διαμερίσματα Βαρνάβα και Γραμματικού του Δήμου Μαραθώνα.

Στις υπόλοιπες περιοχές και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, σε περίπτωση που επικρατήσει παγετός, η λειτουργία ή μη των σχολείων μπορεί να αποφασισθεί με ευθύνη του διευθυντή του σχολείου.

«Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία στον δήμο Διονύσου λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε το νέο κύμα κακοκαιρίας» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης. Σύμφωνα με τον κ. Ζαμάνη «το κεντρικό οδικό δίκτυο του δήμου είναι ανοιχτό, αλλά υπάρχουν προβλήματα στους μικρότερους δρόμους, λόγω της χιονόπτωσης τη νύχτα και κυρίως λόγω του παγετού που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα».

Όπως είπε ο κ. Ζαμάνης «όλα τα συνεργεία του δήμου είναι στους δρόμους για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των προβλημάτων. Από την πρωτοχρονιά έχουν ρίξει 300 τόνους αλάτι και αναμένεται έως αύριο να ρίξουν άλλους 100».

«Τέσσερα συνεργεία του δήμου Αμαρουσίου ρίχνουν αλάτι από τις πρώτες πρωινές ώρες στους δρόμους της περιοχής» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, τονίζοντας ότι «όλοι οι κεντρικοί δρόμοι στον δήμο είναι ανοιχτοί, με κάποια προβλήματα να υπάρχουν ακόμη σε μικρούς συνοικιακούς δρόμους, όπου χρειάζεται προσοχή λόγω του παγετού».

«Έχει χιονίσει αρκετά, αν συνέχιζε τα προβλήματα θα ήταν μεγαλύτερα. Η πόλη δεν σταμάτησε όμως να λειτουργεί» σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Στον δήμο Πεντέλης, κλειστός παραμένει μόνο ο περιμετρικός δρόμος Πεντέλης-Άγιος Πέτρος – Νέας Μάκρης από την πρόσφατη κακοκαιρία είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, υπογραμμίζοντας τον σημαντικό ρόλο των εθελοντών στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Στο μεταξύ, παραμένει η επιβολή διακοπής της κυκλοφορίας σε ορισμένες περιοχές της Αττικής, λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Σε άλλα σημεία, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Συγκεκριμένα, δεν διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ έως το καζίνο, στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Ν. Μάκρης, από το στρατιωτικό νοσοκομείο Πεντέλης «414» έως τη διασταύρωση του Αγίου Πέτρου, στη λεωφόρο Χασιάς - Δερβενοχωρίων, στο ύψος της Μονής Κλειστών, στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια και στην Καισαριανή, επί της Ανωνύμου οδού, θέση «ΚΑΛΟΠΟΥΛΑ», από το τέρμα της οδού Εθν. Αντιστάσεως.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στην περιφερειακή οδό Βαρυμπόμπης - Κατσιμιδίου, σε σημείο της λεωφόρου Διονύσου, στο ρεύμα προς Μαραθώνα και στην είσοδο των Θρακομακεδόνων από το Ολυμπιακό Χωριό.

Επιμένει ο χιονιάς

Το κύμα κακοκαιρίας συνεχίζεται και σήμερα, με κατά διαστήματα έντονες χιονοπτώσεις κυρίως στην Αττική, την Βοιωτία, τις Σποράδες, την Εύβοια τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο πνέουν βόρειοι με ένταση 6-8 μποφόρ και οι θερμοκρασίες παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Παράλληλα, λόγω παγετού υπάρχουν προβλήματα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες στη Χαλκιδική θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από -6 (μείον 6) έως 4 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -13 (μείον 13) έως 1 βαθμό.


Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασια: από -8 (μείον 8) έως 10 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: τοπικές νεφώσεις και κατά διαστήματα χιονοπτώσεις κυρίως στις βορειότερες περιοχές οι οποίες στην Αττική, τη Βοιωτία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι πρόσκαιρες ισχυρές. Εξασθένηση από το βράδυ.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα.

Θερμοκρασια: από -8 (μείον 8) έως 7 βαθμούς κελσίου.


Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι έντονα. Εξασθένηση από τη νύχτα.

Ανεμοι: βόρειοι 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση στα δυτικά από το μεσημέρι.

Θερμοκρασια: από 1 έως 8 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με χιονόνερο στα νότια και βελτίωση το βράδυ.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 4 έως 9 βαθμούς κελσίου. Στις βορειότερες περιοχές από -1 (μείον 1) έως 6 βαθμούς


Αττική

Καιρός: νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, όπου κατά διαστήματα θα είναι έντονες. Εξασθένηση το βράδυ.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 0 έως 6 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας .

Ανεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από -3 (μείον 3) έως 3 βαθμούς κελσίου.

Για την Πέμπτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: σε μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.


Πηγή : kathimerini.gr


Γαλλία: Αιματοχυσία στο περιοδικό Charlie Hebdo – Τουλάχιστον 10 οι νεκροί


Η επίθεση έχει σκιές ισλαμικού τρομοκρατικού χτυπήματος, καθώς το Σεπτέμβριο του 2013 το γαλλικό σατιρικό περιοδικό δημοσίευσε σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ

Το λουτρό αίματος με τουλάχιστον 10 νεκρούς και πέντε τραυματίες στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι επιβεβαιώνει η αστυνομία του Παρισιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κουκουλοφόροι ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ και εκτοξευτή ρουκετών.

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σπεύδει το σημείο της επίθεσης και έχει συγκαλέσει επείγουσα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Η επίθεση έχει σκιές ισλαμικού τρομοκρατικού χτυπήματος, καθώς το γαλλικό σατιρικό περιοδικό είχε δημοσιεύσει  σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στο μουσουλμανικό κόσμο. Στις αρχές Ιανουαρίου του 2013, το γαλλικό περιοδικό επανήλθε δημοσιεύοντας 64σέλιδο ειδικό τεύχος με σκίτσα για την ζωή του προφήτη Μωάμεθ προκαλώντας διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο που οδήγησαν στο προσωρινό κλείσιμο αρκετών γαλλικών ιδρυμάτων στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι στο Ισλάμ θεωρείται προσβλητική η δημοσίευση σκίτσων του προφήτη.

"Αν ο κόσμος θέλει να σοκαριστεί, θα σοκαριστεί" είχε δηλώσει ο εκδότης του περιοδικού Στεφάν Σαρμπονιέ αψηφώντας τις αντιδράσεις.


Πηγή : skai.gr




Ο Γιώργος ξαναμαζεύει τους υπουργούς του 2009-2011: Και ο Καστανίδης μαζί του


Θα ανακοινώσει το μεσημέρι της Τετάρτης την προσχώρησή του στο ΚΙΔΗΣΟ, καθώς εδώ και καιρό είναι «άστεγος» πολιτικά, ειδικά μετά τη ρήξη του, πριν τις εκλογές του 2012, με την Λούκα Κατσέλη

Ένας ακόμη υπουργός των κυβερνήσεων της περιόδου 2009 – 2011, ο Χάρης Καστανίδης, εντάσσεται στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος είχε στηρίξει σθεναρά την ιδέα του δημοψηφίσματος, αλλά στη συνέχει είχε διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ, όταν καταψήφισε το μνημόνιο επί Παπαδήμου, θα ανακοινώσει το μεσημέρι της Τετάρτης την προσχώρησή του στο ΚΙΔΗΣΟ, καθώς εδώ και καιρό είναι «άστεγος» πολιτικά, ειδικά μετά τη ρήξη του, πριν τις εκλογές του 2012, με την Λούκα Κατσέλη με την οποία είχε ιδρύσει την Κοινωνική Συμφωνία.

Ο κ. Καστανίδης είναι ένας από τους πολλούς υπουργούς του κ. Παπανδρέου που τον ακολουθούν στο νέο εγχείρημα. Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ αυτών είναι οι υποψήφιοι βουλευτές Θάνος Μωραίτης (Β’ Αθήνας), Φίλιππος Σανινίδης (Λάρισα), Χρήστος Αηδόνης (Α’ Αθήνας), Μιχάλης Καρχιμάκης (Β’ Αθήνας), Σωκράτης Ξυνίδης, Νίκος Σηφουνάκης, Γιώργος Πεταλωτής, Δημήτρης Ρέππας, Δημήτρης Δρούτσας και άλλοι. Όχι όμως κορυφαίοι άλλοι κορυφαίοι εκείνης της περιόδου, όπως ο Γιάννης Ραγκούσης, η Τίνα Μπιρμπίλη ή ο Γιώργος Παπακωνσταντινου (ο τελευταίος λόγω του ειδικού δικαστηρίου που αντιμετωπίζει).


Πηγή : protothema.gr



Ο Σαμαράς ετοιμάζει εκπλήξεις στον Τσίπρα μέχρι τις εκλογές


Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Αρκετές εκπλήξεις θα έχει ακόμα η γαλάζια προεκλογική εκστρατεία, λένε να στελέχη της Λεωφόρου Συγγρού, δυόμισι εβδομάδες πριν τις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου. Οι περιοδείες σε όλη τη χώρα θα συνεχιστούν κανονικά, με το πρόγραμμα του Αντώνη Σαμαρά να περιλαμβάνει επισκέψεις σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Σε κάθε περιοχή που βρίσκεται ο κ. Σαμαράς πραγματοποιεί συσκέψεις με τα στελέχη και τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση, ενώ αίσθηση  αναμένεται να προκαλέσουν τα ψηφοδέλτια, τα οποία εκτός από την ανανέωση, θα έχουν και το χαρακτηριστικό της διεύρυνσης, με τη συμμετοχή στελεχών που δεν ανήκαν μέχρι σήμερα στη ΝΔ.

Στόχος της Λεωφόρου Συγγρού, είναι να προσελκύσει πολίτες με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, μικρομεσαίους, επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και δημοσίους υπαλλήλους, που είτε είχαν ψηφίσει κάποια στιγμή στο παρελθόν Νέα Δημοκρατία, είτε συμφωνούν με τις ιδέες της.

Δεξαμενή αποτελούν οι αναποφάσιστοι και οι ψηφοφόροι κομμάτων, όπως των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ, η άλλων μικρότερων σχηματισμών (Τζήμερου κλπ), αλλά και αυτοί που για κάποιο λόγο είχαν μετακινηθεί από τη ΝΔ, ακόμα και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις ομιλίες που θα συνεχίσει να κάνει εντός και εκτός Αθηνών ο πρωθυπουργός, θα κινείται πάνω σε δυο άξονες. Ο ένας άξονας θα περιλαμβάνει την παρουσίαση των προτάσεων και των θέσεων της ΝΔ και ο άλλος τις απαντήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την αποδόμηση των θέσεων του Αλέξη Τσίπρα.

"Δεν υπάρχει ούτε δράμα, ούτε φόβος, ούτε πόλωση. Υπάρχουν επιλογές", έλεγε στο newpost.gr, στέλεχος του γαλάζιου επικοινωνιακού επιτελείου σημειώνοντας ότι ο κ. Σαμαράς θα συνεχίσει στις ομιλίες του να τονίζει τα θετικά στοιχεία της ΝΔ.

Στο πλαίσιο αυτό και στη σημερινή του ομιλία από τη Χαλκίδα, ο κ. Σαμαράς πρόκειται να επαναλάβει τη δέσμευσή του για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που θα αφορούν τη λειτουργία του κράτους, για σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών, για μείωση του ΕΝΦΙΑ, τα έσοδα από τον οποίο θα αποτελέσουν, όπως θα πει, τον βασικό πόρο χρηματοδότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από την άλλη, η ρητορική της Συγγρού, θα επικεντρωθεί στη λογική ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός του «λεφτά υπάρχουν». "Για εμάς λεφτά δεν υπάρχουν. Εμείς τα λεφτά του Ελληνικού λαού τα πήραμε, τα αξιοποιήσαμε και οδηγούμε την Ελλάδα στην έξοδο από τα μνημόνια", είναι η θέση που θα αναπτύσσουν από δω και πέρα στις δημόσιες εμφανίσεις τους τα γαλάζια στελέχη.

Η αποδόμηση του Τσίπρα

Παράλληλα η στρατηγική της ΝΔ θα στοχεύει και στη σύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα με δυο στοιχεία: το παλιό και την αναξιοπιστία. Δεν ήταν τυχαία άλλωστε η αναφορά του κ. Σαμαρά από την Κομοτηνή, στους "Φωτόπουλους που μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να αποκτήσουν ξανά τα σκανδαλώδη προνόμια", αλλά και σε όσους "έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και τώρα τους συμφέρει να πτωχεύσει η Ελλάδα". "Αυτά τα σχέδια χαλάσαμε, να ποιους εξυπηρετούν στο ΣΥΡΙΖΑ", ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα, εκτός απο τα θέματα της οικονομίας, απαντήσεις θα δίνονται από τη ΝΔ και στα ζήτημα που θα προκύπτουν καθημερινά στην επικαιρότητα. Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, για πρώτη φορά στην τελετή του αγιασμού των υδάτων, επιβεβαίωσε πλήρως την αναφορά που είχε κάνει την προηγουμένη ο πρωθυπουργός κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι χρησιμοποιεί και την Ορθοδοξία, "ως σημαία ευκαιρίας για δημόσιες σχέσεις παραμονές εκλογών".

Ψηλά στην ατζέντα θα παραμείνουν για τη Λεωφόρο Συγγρού και τα ζητήματα ασφάλειας όπως και τα εθνικά θέματα, καθώς εκεί δίνει μεγάλη σημασία το ακροατήριο της ΝΔ και οι πιθανοί ψηφοφόροι της από άλλους πολιτικούς χώρους, ενώ αποτελούν και το αδύναμο σημείο του ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι σήμερα υποστήριζε άλλα.


Πηγή : newpost.gr


ΔΕΝ EXOYN NA ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ : Συναγερμός για τα έσοδα - Φόβοι για μεγάλη υστέρηση από το φόρο ακινήτων


Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Οικονομικών, εξαιτίας της υστέρησης στα φορολογικά έσοδα. Στο υπουργείο περιμένουν τα τελικά στοιχεία για τις πληρωμές του ΕΝΦΙΑ και των Τελών Κυκλοφορίας.

Οι απώλειες από τα Τέλη χαρακτηρίζονται λίγο ως πολύ διαχειρίσιμες, αφού δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 50 εκατ. ευρώ, ωστόσο τα πρώτα δείγματα γραφής από τις πληρωμές του φόρου ακινήτων επιβεβαιώνουν ότι σε μηνιαία βάση παρατηρείται υστέρηση τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ από τον απαιτούμενο ρυθμό.

Την ίδια στιγμή, το ενδιαφέρον υπαγωγής στη νέα ρύθμιση οφειλών δείχνει να έχει ατονήσει. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων συγκρότησε Ειδική Ομάδα Εργασίας, η οποία θα πρέπει να παραδώσει ως το τέλος του μήνα πόρισμα για το πώς μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματική η είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών από τις εφορίες.

Έως τις 30 Δεκεμβρίου είχαν υποβληθεί 150.000 αιτήσεις (125.000 επικυρωμένες) για οφειλές 1,3 δισ. ευρώ προς την εφορία και οι εισπράξεις είχαν φτάσει στα 70 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των οφειλετών του Δημοσίου ξεπερνά, όμως, τα 2,6 εκατομμύρια, ενώ μόνο από την αρχή του έτους ως το τέλος Νοεμβρίου, οι καθαρές οφειλές είχαν φτάσει στα 10,6 δισ. ευρώ!

Ανάλογη είναι η εικόνα και από τη ρύθμιση προς τα ασφαλιστικά ταμεία, παρά το ότι η διαδικασία είχε ξεκινήσει 10 ημέρες νωρίτερα. Οι αιτήσεις έφτασαν στις 34.244, για χρέη 785 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των οφειλετών αγγίζει, ωστόσο, τις 609 χιλιάδες, ενώ τα χρέη που έχουν περάσει στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών ανέρχονται στα 13,5 δισ. ευρώ.

Αποδείξεις

Σε συλλογή αποδείξεων συνεχίζει να καλεί το υπουργείο Οικονομικών, παρόλο που το έτοιμο σχέδιο που είχε το οικονομικό επιτελείο δεν πήρε ποτέ τελικά το δρόμο για τη Βουλή λογω των πολιτικών εξελίξεων.
Το εν λόγω σχέδιο προέβλεπε την αποσύνδεση των αποδείξεων από το έμμεσο αφορολόγητο των 2.100 ευρώ και την παροχή κινήτρων όπως λ.χ. τις κληρώσεις χρηματικών ποσών.
Επισημαίνεται ωστόσο ότι με την υποβολή των φετινών δηλώσεων την άνοιξη που θα αφορούν στα εισοδήματα του 2014, θα πρέπει να συμπεριληφθούν και αποδείξεις που αντιστοιχούν στο 10% του εισοδήματος.


Πηγή: megatv.gr


Μακρή και Γιαταγάνα εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ


Οι αντιδράσεις εντός ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται σε ό,τι αφορά στους υποψηφίους που προέρχονται από άλλα κόμματα. Οι πληροφορίες του newsit λένε ότι τα... πρώτα θύματα είναι η Ραχήλ Μακρή και η Χρυσούλα Γιαταγάνα που μένουν εκτός ψηφοδελτίων, παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες αρχικά έλεγαν το αντίθετο, ειδικά για την πρώτη.
Αν και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την αρμόδια επιτροπή του κόμματος όλα δείχνουν ότι θα μείνουν και άλλοι εκτός.

Υπάρχουν αντιδράσεις από τις τοπικές οργανώσεις για πρόσωπα όπως του Θ. Παραστατίδη αλλά και της Θ. Τζάγκρη.
Σε εκκρεμότητα παραμένουν μέχρι το απόγευμα υποψηφιότητες όπως του Μ. Μπόλαρη, αλλά και του Ο. Βουδούρη, ωστόσο για τον δεύτερο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η προοπτική είναι μάλλον θετική.

Όπως και να 'χει πάντως η επιτροπή δεν έχει και πολύ εύκολο ρόλο αφού πρέπει να επιλέξει 400 υποψηφίους μεταξύ 900.


Πηγή : newsit.gr


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΙΤΙΝΗ



Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου
Δημοσιογράφος

ΧΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΧΑΣΟΜΕΡΗΔΕΣ! ΧΑΡΑΣ ΤΟΥΣ ΑΡΛΕΚΙΝΟΥΣ !
ΣΚΛΑΒΟΣ ΞΑΝΑΣΚΥΨΕ Ο ΡΩΜΙΟΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΚΡΑΤΙΕΤΑΙ !
ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΙΜΑ ΤΑ ΞΕΣΤΡΩΤΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ
ΣΙΚΤΙΡ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΙΚΤΙΡ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ !
Γ.ΣΟΥΡΗΣ

Καλή Χρονιά αγάπες μου!
Μόνο να χαριτολογήσουμε  ...μπορούμε, γιατί βλέπω να χορεύουμε πολλούς χορούς το 2015!!!!
Κάνω λοιπόν πρόταση στους πολιτικούς της χώρας να κάνουν τον 6ο κύκλο
του dancing with the stars !! Eμείς να τους βλέπουμε να...χορεύουν και να ψηφίζουμε ,
ποιοι θα φύγουν για πάντα από το πολιτικό σκηνικό της χώρας!!
Βέβαια θα μου πείτε ότι θα έχουν τους ..οπαδούς τος!
Ε!! Ας έχουμε εμείς ομοφωνία αφού οι 300 δεν έχουν! Ας αποφασίσουμε εμείς
με το χέρι στη καρδιά αγαπημένοι μου!!
Ο ένας μας λέει αυτό! Ο άλλος αυτό και κάτι ..παραπάνω !
Εκείνος τον ξέρετε ..κάλε έκανε δικό του κόμμα !
Ότι του φανεί του...λολοστεφνή !! Ε! δεν τον έδειρε ο πατέρας του μικρό!!
Αν του έδινε ένα... χέρι ξύλο δεν θα τα έκανε αυτά !!Περίμενα ότι θα έκανε την αναγγελία
του νέου κόμματος από το Καστελόριζο!!!Όπως το μνημόνιο !!Αλλά είχε ..κακοκαιρία!!!
Ε! ρε γλέντια!! Μόνο που εμείς πληρώνουμε τα σπασμένα !!!
Το είδα και αυτό! Πιάσανε το Χ. Ξηρό!! τον κάρφωσε η κομμώτρια στην Ανάβυσσο
γιατί δεν έκατσε να του κάνει ..ρεφλέ!!
Είναι δυνατόν να δυσφημήσει , έτσι την κομμώτρια λίγο πρίν τις εκλογές?
Που όλες οι κυρίες θα πάνε για φλασάκια και ρίζα?
Τι τραβάνε κι αυτές οι ..κομμώτριες !!

Είδαμε, ακούσαμε, κουτσομπολεύουμε !!
Κάτι οι πολιτικοί της χώρας ,κάτι τα τρελά της showbiz, κάτι το φαγητό
και το ποτό το ταγιεράκι μου έπεσε στενό!!!
Και <<Τρελαίνομαι>>όπως έλεγε η Άσπα στο famestory!!!
Η μανικιουρίστα μου μεταξύ μανικιούρ και πετικιούρ  μου είπε γιατί δεν πήρε κότερο
ο Ηλίας Βρεττός? Αν έπερνε κότερο ,δεν θα  χώριζε με την Ευαγγελία Αραβανή!!
Πιάστηκε το κορίτσι στο τζέτ-σκί όλο το καλοκαίρι !
Γι αυτό βρήκε τον εφοπλιστή η Ευαγγελία Αραβανή!
Στο δρόμο που χάραξε η... Φουρέιρα!!!
Άλλο ..εφοπλιστής ,άλλο ποδοσφαιριστής, άλλο τραγουδιστής!!
Έχει την γκλαμουριά του .Εφοπλιστής !Αλλιώς ακούγεται !
Έχει μια βαρύτητα !Έχει ..άλλη χάρη!!!

Τώρα που είπα χάρη. Μια χαρά την έχει η Τ. Στεφανίδου!
Δεν αλλάζει κανάλι, ούτε ώρα! Θα πολεμήσει!
Που θα πάει ..θα γεννήσει η Ε, Μενεγάκη και τότε θ' ανέβουν
τα νούμερα της εκπομπής .Κριαρίνα γαρ δεν παραιτείται εύκολα !!
Έτσι δεν παρέδωσε τα όπλα και ο Μ .Σεφερλής στο mega !
Το έψαξε από εδώ , το έψαξε από εκεί ,και την εβδομάδα που πέρασε
στο νεανικό κοινό πέρασε το πρωινό του αντ1!
Tώρα θα γίνει ,το έλα να δείς και πάρα πέρα!!
Γελάω ,να δω τι άλλο θα κάνουν τα δύο πρωινά για τα νούμερα!!!!!

Το Tip της εβδομάδας!!
Κάντε τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε!
Πετάξτε τ' άχρηστα .. που σας πόνεσαν
Βάλτε καινούριους στόχους !
Υποδεχτείτε με χαμόγελο τις προκλήσεις του 2015!!
Ρισκάρετε γιατί η ζωή είναι ..στιγμές ευτυχίας!!1
Αυτά και άλλα χαριτωμένα
την άλλη εβδομάδα με την


Σταθάκης στους Financial Times: Στο στόχαστρο κανάλια και ιδιωτικοποιήσεις


Σε συνέντευξή του στους Financial Times ο Γ. Σταθάκης δηλώνει πως μετά τις εκλογές μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έβαζε στο «μικροσκόπιο» τρεις τομείς της οικονομίας όπου οι ολιγάρχες είναι ιδιαίτερα δραστήριοι: τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης, τις κρατικές προμήθειες και το real estate.
Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως μια από τις πρώτες προτεραιότητές του αν αναλάβει την εξουσία μετά τις εκλογές αυτού του μήνα, θα είναι να αντιμετωπίσει τη «σφιχτή λαβή» των «ολιγαρχών» στην οικονομία της χώρας.

Οποιαδήποτε κίνηση ενάντια στους μεγιστάνες που κυριαρχούν σε μεγάλα κομμάτια της ελληνικής επιχειρηματικότητας πιθανόν θα είναι αμφισβητούμενη, αλλά θα μπορούσε να είναι καλοδεχούμενη, τόσο από τους απλούς πολίτες όσο και από τους διεθνείς πιστωτές της χώρας.

«Οι ολιγάρχες βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα μας»

«Οι ολιγάρχες βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα μας», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στους Financial Times. «Θα είναι προτεραιότητα», συμπλήρωσε. 

Μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ηγείται στις δημοσκοπήσεις πριν τις πρόωρες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, θα μπορούσε να συνοδευτεί από μήνες αβεβαιότητας στην ευρωζώνη και ακόμα και αναβίωση των φόβων για έξοδο της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ηγείται από τον αριστερό ριζοσπάστη Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει να διαγράψει μέρος του ελληνικού χρέους, θέση στην οποία αντιστέκονται σθεναρά η Γερμανία και άλλοι εταίροι της ευρωζώνης που έχουν δανείσει χρήματα στην Αθήνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από καιρό αψιμαχεί με την τρόικα. Όμως, η ΕΕ και το ΔΝΤ θα μπορούσαν να δουν με καλό μάτι την ιδέα της λήψης μέτρων κατά των μεγαλοπαραγόντων. 
Ο όρος «ολιγάρχης» αναφέρεται σε μια μικρή ομάδα ισχυρών Ελλήνων επιχειρηματιών που έχουν εκμεταλλευτεί τις πολιτικές διασυνδέσεις τους για να εξασφαλίσουν συμβόλαια και να «βγάλουν εκτός» πιθανούς ανταγωνιστές, συμπεριλαμβανομένων και ξένων επενδυτών.

Οι αναλυτές σημειώνουν πως οι πολιτικοί υπήρξαν απρόθυμοι να χαλαρώσουν τη «λαβή» των μεγιστάνων στην οικονομία, αφού στηρίζονται σε αυτά που τους δίνουν προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τις προεκλογικές εκστρατείες τους και να πληρώσουν τους εργαζόμενους των κομμάτων τους.

Μεταξύ των επικρίσεων που έχει δεχθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τους αξιωματούχους της τρόικας, σε ότι αφορά τον χειρισμό της διάσωσης, είναι η απροθυμία του να «κυνηγήσει» τα διαπλεκόμενα συμφέροντα της Νέας Δημοκρατίας.

Κάποιοι στην τρόικα αισθάνονται πως το βάρος του προγράμματος λιτότητας της Ελλάδας δεν έχει μοιραστεί δίκαια, με την εργατική τάξη να επωμίζεται το μεγαλύτερο μέρος της περικοπής δαπανών και των αυξήσεων στη φορολογία, ενώ οι πιο εύποροι πολίτες και οι επιχειρήσεις με πολιτικές διασυνδέσεις προστατεύθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία.

Υπήρξαν επίσης ανησυχίες στην τρόικα ότι το κόμμα έχει δείξει την παραδοσιακή ελληνική κυβερνητική ανοχή σε φιλικά προσκείμενες επιχειρήσεις media, πρακτική την οποία πίεζαν τους ηγέτες να εγκαταλείψουν από την αρχή της εφαρμογής των προγραμμάτων διάσωσης, ανησυχώντας για το ενδεχόμενο παροχής δανείων με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους.

Ο κ. Σταθάκης θεωρείται πιο φιλικός προς τις αγορές σε σχέση με άλλους συναδέλφους του στην ανομοιογενή ομάδα χάραξης οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως δέχθηκε τα πυρά των fund managers στο Λονδίνο πέρυσι, όταν παρουσίασε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αναδιάρθρωση χρέους –πρόγραμμα που θεώρησαν ότι είναι ανεφάρμοστο.

Στη συνέντευξή του στους FT ο κ. Σταθάκης δήλωσε πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έβαζε στο «μικροσκόπιο» τρεις τομείς της οικονομίας όπου οι ολιγάρχες είναι ιδιαίτερα δραστήριοι: τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης, τις κρατικές προμήθειες και το real estate.

Μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα έβαζε τέλος στην πρακτική οι κυβερνήσεις να δίνουν δωρεάν τηλεοπτικές άδειες στους πολιτικούς τους φίλους. «Η ιδιοκτησία των media, ιδιαίτερα στην τηλεόραση, θα είναι η πρώτη προτεραιότητα», δήλωσε ο κ. Σταθάκης. «Η Ελλάδα ποτέ δεν δημοπράτησε μια πανεθνική εμπορική τηλεοπτική άδεια... έτσι, τα (έξι εμπορικά) κανάλια λειτουργούν χωρίς νομική βάση και το κράτος έχει χάσει τεράστια ποσά εσόδων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έβαζε «στον πάγο» και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων προκειμένου να επανεξετάσει αμφιλεγόμενες πωλήσεις. Δυο πρόσφατα μεγάλα deals θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν: η παραχώρηση ύψους 950 εκατ. ευρώ του Ελληνικού και η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

«Και τα δυο deals δεν έχουν ακόμα επικυρωθεί από τη βουλή και αν έρθουμε στην εξουσία, αυτό μπορεί να μην συμβεί», σημείωσε ο κ. Σταθάκης.


Πηγή : Euro2day


Πολιτικές «φωτιές» από δήλωση Μπαλάφα περί άοπλων αστυνομικών



Ραδιοφωνική συνένττευξη του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ

«Προφανώς, όταν ο αστυνομικός θα έρχεται αντιμέτωπος με εγκληματίες, θα πρέπει να τους… ρίξει στο φιλότιμο!» σχολίασε η ΝΔ

Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής, ο Γιάννης Μπαλάφας «άναψε φωτιές» με δηλώσεις του περί άοπλων αστυνομικών.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και με αφορμή την υπόθεση Ξηρού, ο κ. Μπαλάφας είπε πως η αστυνομία δεν θα πρέπει να φέρει όπλα κατά τη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων του λαού, αλλά εκεί όπου οι επιχειρησιακές ανάγκες το επιτάσσουν, όπως σε επιχειρήσεις εναντίον εγκληματιών.

Όταν ρωτήθηκε, ωστόσο, για τις απλές περιπολίες, ο κ. Μπαλάφας είπε πως δεν θα πρέπει οι αστυνομικοί να οπλοφορούν, παραπέμποντας στο περιστατικό της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

«Προφανώς, όταν ο αστυνομικός θα έρχεται αντιμέτωπος με εγκληματίες, θα πρέπει να τους… ρίξει στο φιλότιμο! Ίσως γι' αυτό αρνούνται να συγχαρούν την ΕΛΑΣ για τις επιτυχίες της» σχολίασε η ΝΔ.

«Συμβουλέψαμε τη ΝΔ να μην εντάσσει τα σώματα ασφαλείας στην προεκλογική της προπαγάνδα. Κάνουν σαν να μην θέλουν να το καταλάβουν. Αρκετά έχει υποστεί η ελληνική αστυνομία από τη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης» ανταπάντησε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή : protothema.gr


Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ 22ΧΡΟΝΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ Σ. Από φοιτήτρια, συνεργός του Ξηρού


«Το παιδί μου δεν είναι όπως το περιγράφουν. Εχουν ακουστεί πολλές ανακρίβειες. Για μένα, αυτό που έχει σημασία είναι να βρεθεί και να είναι καλά στην υγεία του».

Τα λόγια αυτά ανήκουν στον πατέρα της Αγγελικής Σ., της κοπέλας που αναζητείται ως βασική συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού.
Πρώην αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Αιγίου, ο Παναγιώτης Σ. δεν φαίνεται να έχει πιστέψει αυτά που η Αντιτρομοκρατική αποδίδει στην κόρη του: ότι η ίδια είχε «χαρτογραφήσει» την περιοχή του Κορυδαλλού όπου θα γινόταν το χτύπημα με το κωδικό όνομα «Γοργοπόταμος», ότι πραγματοποιούσε συχνές επισκέψεις σε προφυλακισμένο μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και πως είχε παρατήσει τη σχολή της για να βρίσκεται στην Ανάβυσσο, κοντά στον «Μανώλη» της «17 Νοέμβρη».
Το ρεπορτάζ μαρτυρά πως η Αγγελική ή «Ελένη Μελάνη» -όπως αναγραφόταν στην πλαστή ταυτότητα που φέρεται να χρησιμοποιούσε προκειμένου να προβαίνει σε νομιμοφανείς ενέργειες υποστήριξης της ομάδας Ξηρού- είχε παρουσία στη σχολή της, στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή έως και τον Νοέμβριο του 2013. Συμφοιτητές από το ίδιο έτος που μίλησαν στο «Εθνος», ανέφεραν ότι τον τελευταίο χρόνο την είχαν «χάσει». Την περιγράφουν σαν μια κοπέλα της «διπλανής πόρτας», καλή φοιτήτρια, που δούλευε για να βγάζει το χαρτζιλίκι της.

Η γνωριμία
Η γνωριμία της με τον Χριστόδουλο Ξηρό το περασμένο καλοκαίρι, φαίνεται πως άλλαξε τη ζωή της 22χρονης κοπέλας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντησή της έγινε σε κοινή παρέα με άλλους φοιτητές από την Ικαρία. Η Αγγελική διέθετε το προφίλ που χρειάζονταν οι «Πυρήνες» για την κάλυψη του διαβόητου φυγά: άφθαρτο πρόσωπο, που δεν είχε απασχολήσει ξανά την αστυνομία, άτομο υπεράνω υποψίας.
Η 22χρονη εκτιμάται ότι στρατολογήθηκε πριν από λίγους μήνες στο αντάρτικο πόλης και επισκεπτόταν συνέχεια τη γιάφκα της Αναβύσσου όπου βρέθηκαν προσωπικά της αντικείμενα, ανάμεσα σε αυτά μία γυναικεία τσάντα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η ίδια πραγματοποιούσε επισκέψεις στις φυλακές Κορυδαλλού, ως «αρραβωνιαστικιά» κρατουμένου που θεωρείται η ηγετική μορφή των «Πυρήνων». Οπως μαρτυρούν τα στοιχεία, η Αγγελική ήταν ο «ταχυδρόμος» των μηνυμάτων μεταξύ του Ξηρού και των κρατουμένων. Η τελευταία της επίσκεψη ήταν τον περασμένο Σεπτέμβρη. Από τότε, τη «σκυτάλη» των επισκέψεων πήραν άλλα πρόσωπα.


Τον Αύγουστο, ως Ελένη Μελάνη, είχε νοικιάσει και το σπίτι-γιάφκα της Περαχώρας Λουτρακίου που εντόπισαν οι Αρχές. Ηδη, οι αστυνομικοί ερευνούν τη μονοκατοικία σπιθαμή προς σπιθαμή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν βρεθεί περίπου 100 έτοιμες βόμβες! «Θα ήταν το κρησφύγετο μετά το σχέδιο απόδρασης των ?Πυρήνων? από τον Κορυδαλλό. Ηταν έτοιμοι για όλα», σχολίασε στο «Εθνος» αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες.
Την ίδια στιγμή, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής αναζητούν και τον 30χρονο νεαρό που είχε νοικιάσει τη γιάφκα στην Ανάβυσσο. Στον ιδιοκτήτη της μονοκατοικίας είχε εμφανιστεί ως Θεοχάρης Χρυσάκης, με καταγωγή από την Κρήτη και -επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του «Εθνους»- αξιωματικός του Λιμενικού ή του Ναυτικού. Είχε μάλιστα δύο τατουάζ, ένα στον καρπό και ένα στην κνήμη. Είχε υποστηρίξει ότι ο ίδιος θα έλειπε συχνά, αλλά στο σπίτι θα βρισκόταν ο επιστάτης Νίκος, εννοώντας τον Χρ. Ξηρό.
Παρόλο που δεν έχει ξαναμπεί στο στόχαστρο των Αρχών, οι αστυνομικοί γνωρίζουν την πραγματική ταυτότητά του και τον αναζητούν. Τον περιγράφουν ως «συμπαθούντα» των Πυρήνων, αλλά δεν αποκλείουν να έχει λάβει μέρος σε κάποια από τα προηγούμενα χτυπήματά τους.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η δράση της 22χρονης

• Το πραγματικό όνομα της «Ελένης Μελάνη» είναι Αγγελική Σ. με καταγωγή από το Αίγιο.
• Φοιτούσε στο τέταρτο έτος του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Κομοτηνή.
• Το καλοκαίρι η 22χρονη Αγγελική γνώρισε τον Χρ. Ξηρό.
• Εκτιμάται ότι είχε «χαρτογραφήσει» την περιοχή του Κορυδαλλού, όπου θα γινόταν το χτύπημα.
• Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κάμερες της φυλακής την έχουν καταγράψει να επισκέπτεται υψηλόβαθμο στέλεχος των «Πυρήνων». Οι Αρχές θεωρούν ότι εκτελούσε χρέη «ταχυδρόμου» μεταξύ των μελών της Συνωμοσίας και του Χρ. Ξηρού.
• Η νεαρή κοπέλα είχε νοικιάσει το σπίτι-γιάφκα στην Περαχώρα Λουτρακίου τον περασμένο Αύγουστο. Περίπου 100 έτοιμες βόμβες έχουν εντοπιστεί, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στη μονοκατοικία.
• Αναζητείται ο 30χρονος που είχε μισθώσει την κατοικία-γιάφκα στην Ανάβυσσο. Εχει ύψος 1,85 περίπου και τατουάζ στον καρπό και στην κνήμη.

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ


Πηγή : ethnos.gr


ΗΠΑ: Αποκαλύφθηκε το περιεχόμενο "χρονοκάψουλας" 220 ετών


Μία «χρονοκάψουλα» 220 ετών, η οποία περιείχε κέρματα, έγγραφα και άλλα αντικείμενα, άνοιξαν την Τρίτη αξιωματούχοι της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ.

«Η ιστορία της Μασαχουσέτης αποτελεί ιστορία των ΗΠΑ», δήλωσε ο Ουίλιαμ Γκάλβιν, γραμματέας της κοινοπολιτείας προτού ανοίξει το κουτί, προσθέτοντας ότι τα αντικείμενα μέσα σε αυτό είναι σύμβολα των μεγάλων ιδρυτών της χώρας.

Μεταξύ των αντικειμένων που υπήρχαν μέσα στο κουτί ήταν κέρματα, ένα χάλκινο μετάλλιο που απεικόνιζε τον Τζορτζ Ουάσινγκτον, όπως επίσης αρχεία και εφημερίδες.

Το κουτί θάφτηκε στις 4 Ιουλίου 1795, σε αναγνώριση της 20ης επετείου της ανεξαρτησίας της Αμερικής. Το περιεχόμενο της «χρονοκάψουλας» αποκαλύφτηκε για πρώτη φορά μετά το 1855, οπότε και είχε ανοιχτεί ξανά, τα αντικείμενα μέσα είχαν καθαριστεί ενώ είχαν προστεθεί και άλλα, όπως εφημερίδες και κέρματα.

Το περιεχόμενο του κουτιού θα εκτεθεί σε μουσείο για ορισμένο χρονικό διάστημα προτού επανατοποθετηθεί στην «κρυψώνα» του, με την προσθήκη αντικειμένων από την τωρινή εποχή.


Πηγή : sigmalive.com




Ποιες επιχειρήσεις και «μπλοκάκια» δεν θα πληρώνουν πλέον ΦΠΑ


Μέχρι τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου έχουν προθεσμία χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες με «μπλοκάκια», προκειμένου να δηλώσουν αν θέλουν να συνεχίσουν να υπάγονται στο καθεστώς ΦΠΑ ή όχι. Το μέτρο εκτιμάται ότι αφορά περί τους 450.000 φορολογούμενους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίοι πέρυσι έκαναν τζίρο έως 10.000 ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται στο ποσό αυτό και ο ΦΠΑ.
Ο σχετικός νόμος που ψηφίστηκε πριν μερικούς μήνες προβλέπει ότι όσοι δεν θέλουν πλέον να υπάγονται σε καθεστώς ΦΠΑ θα πρέπει να κάνουν δήλωσης μεταβολής στα τμήματα μητρώου των εφοριών στις οποίες ανήκουν. Η υπαγωγή στο καθεστώς απαλλαγής από τον ΦΠΑ σημαίνει για ένα επιχειρηματία που το 2014 είχε ετήσιο τζίρο μέχρι 10.000 ευρώ, ότι αυτός παύει από φέτος να έχει την υποχρέωση να χρεώνει ΦΠΑ 6,5%-23% στα τιμολόγια και τις αποδείξεις που εκδίδει και, ως εκ τούτου, απαλλάσσεται και από την υποχρέωση απόδοσης ΦΠΑ με την υποβολή περιοδικών δηλώσεων ανά τρίμηνο.
Οσοι επιλέξουν το νέο καθεστώς απαλλαγής από τον φόρο θα εκδίδουν κανονικά τιμολόγια και αποδείξεις, αλλά σε κάθε τιμολόγιο ή απόδειξη που θα εκδίδουν θα πρέπει να αναγράφεται πλέον η ένδειξη «χωρίς ΦΠΑ-απαλλαγή μικρών επιχειρήσεων». Δηλαδή δεν θα εισπράττουν ΦΠΑ από τους πελάτες τους και δεν θα αποδίδουν τον φόρο στο κράτος. Με τον τρόπο αυτό θα απαλλαγούν από τις τριμηνιαίες περιοδικές δηλώσεις και τα έξοδα για τους λογιστές, αλλά δεν θα εκπίπτει κανένα έξοδο που θα έχουν.
Τη δυνατότητα απαλλαγής από τον ΦΠΑ την έχουν, εξάλλου, και οι εργαζόμενοι που αμείβονται με «μπλοκάκι», εφόσον οι ακαθάριστες αμοιβές τους (χωρίς τον ΦΠΑ) δεν υπερέβησαν, κατά τη διάρκεια του 2014, τις 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα, εξάλλου, με βάση όσα προβλέπει η σχετική διάταξη (άρθρο 251 του ν. 4281/2014):

-Από το γενικευμένο καθεστώς απαλλαγής από τον ΦΠΑ εξαιρούνται οι αγρότες, όσοι πωλούν καινούργια μεταφορικά μέσα, αλλά και όσοι υπόχρεοι σε ΦΠΑ δεν είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα.
Οποιος επιλέξει το ειδικό καθεστώς απαλλαγής από τον ΦΠΑ θα πρέπει να παραμείνει σε αυτό τουλάχιστον δύο χρόνια. Στην περίπτωση κατά την οποία στη διάρκεια μιας χρήσης τα ακαθάριστα έσοδα ξεπεράσουν το όριο των 10.000 ευρώ, αυτομάτως στην επόμενη χρήση ο φορολογούμενος θα επανενταχθεί στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.


Πηγή : imerisia.gr


Επιμένει ο χιονιάς στην Αττική


Με λευκό σκηνικό να επικρατεί ακόμη και σε νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας και με το θερμόμετρο να δείχνει έως και -16 βαθμούς Κελσίου εκδηλώνεται από χθες το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Οι χιονοπτώσεις, που σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας θα αρχίσουν να εξασθενούν από αύριο, προκάλεσαν αρκετά προβλήματα: διακοπές ηλεκτροδότησης, βλάβες στο οδικό δίκτυο και σε αρκετά σημεία κυκλοφορία οχημάτων μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Στη Σαμοθράκη το χιόνι υπερέβη σε ύψος το ένα μέτρο, ενώ στον Eβρο οι πλημμυρισμένες παραποτάμιες εκτάσεις θύμιζαν παγοδρόμια.
Στην Κρήτη χωριά αποκλείστηκαν και εκχιονιστικά μηχανήματα απεγκλώβισαν τους επιβάτες δέκα οχημάτων.
Τραυματισμοί
Στην περιοχή της Βιάννου Ηρακλείου «δίπλωσαν» νταλίκες χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί, ενώ αρκετοί κτηνοτρόφοι επέλεξαν να περάσουν τη νύχτα στα ποιμνιοστάσιά τους.
Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν, επίσης, στις Κυκλάδες, στο Βόρειο Αιγαίο και στις Σποράδες, ενώ σε περιοχές της Κοζάνης και των Γρεβενών σημειώθηκε ολικός παγετός. Ο υδράργυρος έπεσε στους -16 βαθμούς Κελσίου στο Καϊμακτσαλάν, -15 στον Παρνασσό, -13 στο Μέτσοβο, -12 στα Ιωάννινα, -11 στη Φλώρινα και -10 στην Κοζάνη.
Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, στην Αττική -τα βόρεια προάστια της οποίας καλύφθηκαν με λευκό πέπλο- οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και σήμερα, ενώ αναμένεται να είναι εντονότερες από χθες. Στην υπόλοιπη χώρα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, οι οποίοι θα υποχωρήσουν από το μεσημέρι, ενώ οι θερμοκρασίες προβλέπονται πολύ χαμηλές με ολικό παγετό σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.
Εξασθένηση των χιονοπτώσεων αναμένεται από αύριο, με λίγα τοπικά συμβάντα σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας και της Ανατολικής Στερεάς, ενώ θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Την Παρασκευή χιόνια αναμένονται μόνο στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και στην Κρήτη.

Κατερίνα Ροββά


Πηγή : ethnos.gr


Αστυνομικός νεκρός σε επίθεση γυναίκας-καμικάζι στην Κωνσταντινούπολη


Κωνσταντινούπολη: Συναγερμός σήμανε στην ιστορική «καρδιά» της Κωνσταντινούπολης με την επίθεση γυναίκας-καμικάζι σε κτίριο της τουριστικής αστυνομίας κοντά στην Πλατεία Σουλτάναχμετ, ενός εκ των πλέον τουριστικών σημείων της Πόλης.

Ένας αστυνομικός νεκρός, ένας ελαφρά τραυματίας. Απέκλεισαν τους δρόμους οι τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ διακόπηκαν προσωρινά τα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς στην ιστορική συνοικία Σουλτάναχμετ, όπου βρίσκονται η Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί.

Η γυναίκα, η οποία φορούσε νικάμπ, παρουσιάστηκε στην είσοδο του τμήματος προσποιούμενη ότι είναι τουρίστρια• μιλώντας αγγλικά είπε στους αστυνομικούς ότι ξέχασε το πορτοφόλι της εντός του κτιρίου επιχειρώντας να μπει στο εσωτερικό. Πυροδότησε πρόωρα τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη πριν εισέλθει στο τμήμα, καθώς την εμπόδισαν οι φρουροί στην είσοδο, σύμφωνα με το πρακτορείο Cihan. Από την έκρηξη τραυματίστηκε βαριά ένας αστυνομικός, ο οποίος υπέκυψε μετά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο, ενώ άλλος ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί ελαφρά. Στην περιοχή μετέβη άμεσα ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Μπασίπ Σαχίν. Άγνωστη είναι η εθνικότητα και η ταυτότητα της καμικάζι.

Η αστυνομία εκτιμά ότι πίσω από την επίθεση ενδέχεται ενδέχεται να βρίσκεται η εκτός νόμου ακροαριστερή οργάνωση DHKP-C, όπως μεταδίδει το δίκτυο NTV. Είχε προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα επίθεσης της οργάνωσης κατά της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης. Ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου δήλωσε ότι ακόμα δεν είναι σαφές από πού προέρχεται η γυναίκα ή αν συνδέεται με συγκεκριμένη οργάνωση. «Έχουμε δώσει οδηγίες για να γίνει η πλέον εξονυχιστική έρευνα» τόνισε.



Πηγή: news.in.gr 


Economist: Ο Τσίπρας, το περιστέρι και τα... Θεοφάνεια της Αριστεράς


Με τίτλο «Θεοφάνεια για την ελληνική αριστερά», ένα άρθρο του Economist ήρθε να σχολιάσει την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα, ενός «άθεου», όπως επισημαίνει η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού, στην τελετή αγιασμού των υδάτων την Τρίτη, ημέρα των Θεοφανείων στο λιμάνι του Πειραιά.

Το δημοσίευμα αναφέρεται εκτενώς στη σημειολογία και τον συμβολισμό του εορτασμού των υδάτων αλλά και στη βάπτιση του Χριστού για τους Ελληνες σε όλη την οικουμένη. Η σημειολογία της ημέρας είναι μεγάλη κυρίως για τους Χριστιανούς αλλά και για αυτούς που δεν είναι τόσο θρησκευόμενοι αποτελεί μια μέρα που συμβολίζει κάθε τι που σχετίζεται με το νερό και κατ' επέκταση με την Ελλάδα.

Και το δημοσίευμα συνεχίζει: Ολα αυτά αποτελούν ένα δίλημμα για τον Αλέξη Τσίπρα, του οποίου η επικείμενη επικράτηση στις εκλογές προκαλεί κύματα αναστάτωσης στην ευρωζώνη. Αν και έχει δημιουργήσει φιλίες με ανθρώπους του κλήρου (από τον Πάπα Φραγκίσκο μέχρι τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο), δεν είναι μυστικό ότι ο ίδιος παραμένει άθεος και οι θρησκευτικές βαπτίσεις δεν είναι της αρεσκείας του, γεγονός που φάνηκε και από την επιλογή του να μην κάνει θρησκευτική βάπτιση στα παιδιά του.

Ωστόσο, στο λιμάνι του Πειραιά, με την μπάντα να παιανίζει και τους ένστολους στρατηγούς και επικεφαλής της αστυνομίας να παραβρίσκονται, ο Αλ. Τσίπρας λίγο πολύ έπρεπε να παίξει τον ρόλο του ως ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Του έδωσαν μάλιστα και ένα περιστέρι που έπρεπε να πετάξει και εκείνος έκανε το καθήκον του. Η δε φωτογραφία που αποθανάτισε τη στιγμή «δεν θα του κάνει παρά μόνο καλό στο εκλογικό του μέλλον», σχολιάζει το περιοδικό.


Πηγή : tanea.gr


Δημοπρασία εντόκων γραμματίων ύψους 1,25 δισ. ευρώ


Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) θα προχωρήσει σήμερα στην έκδοση εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων ύψους 1,25 δισ. ευρώ.

Η έκδοση θα γίνει με δημοπρασία στην οποία συμμετέχουν οι βασικοί διαπραγματευτές των τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ το υπουργείο Οικονομικών θα παρέχει την δυνατότητα και σε ιδιώτες να προμηθευτούν τους εν λόγω τίτλους.

Σημειώνεται πως στην προηγούμενη δημοπρασία εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων στις 10 Δεκεμβρίου το Δημόσιο δανείστηκε με επιτόκιο 2,15%, έναντι επιτοκίου 2% στην αντίστοιχη έκδοση της 5ης Νοεμβρίου. Η έκδοση του Δεκεμβρίου είχε υπερκαλυφθεί κατά 1,81 φορές, όταν η έκδοση του Νοεμβρίου είχε κάλυψη 2,09.

Χθες η απόδοση των ελληνικών δεκαετών ομολόγων αυξήθηκε στο 9,8%, των τριετών ομολόγων αυξήθηκε στο 13,74% και των πενταετών ομολόγων στο 11,2%.

Αντιθέτως τα γερμανικά ομόλογα σημείωσαν μικρές μεταβολές, με την απόδοση των δεκαετών τίτλων να διαμορφώνεται στο 0,45%, καταγράφοντας νέο χαμηλό ρεκόρ.


Newsroom ΔΟΛ


«Ποδαρικό» της γρίπης με δύο θανάτους και τέσσερα κρούσματα


Ανοδική τάση σε Ελλάδα και Ευρώπη – Γιατί «χτύπησε» το στέλεχος H3N2

Η «χρυσή» επιδημική περίοδος της φετινής γρίπης έχει ξεκινήσει. Ο καινούργιος χρόνος μπήκε εκπέμποντας σήμα κινδύνου σε όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC) την 52η εβδομάδα γρίπης (τέλος Δεκέμβρη 2014), τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 10% σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες εβδομάδες. Τα τελευταία δεδομένα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) δείχνουν επίσης ότι η δραστηριότητα της γρίπης αρχίζει να παρουσιάζει σταθερή ανοδική τάση και στην Ελλάδα. Με την αλλαγή του έτους είχαμε ήδη τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης, βαριά, που έχρηζαν εισαγωγής στη ΜΕΘ και άλλους δύο θανάτους από επιπλοκές της. Παρόμοιο είναι το φαινόμενο της αύξησης των κρουσμάτων και στην υπόλοιπη Ευρώπη σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες.

Όπως καταγράφηκε από το ευρωπαϊκό Σύστημα Παρατηρητών Νοσηρότητας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα υγείας, το επίπεδο νοσηρότητας της γρίπης στις χώρες της Ευρωπης αυξήθηκε από το 9% στο 13% μέσα σε μία εβδομάδα.

Κοινή διαπίστωση των υγειονομικών αρχών των ΗΠΑ και της Ευρώπης είναι ότι το προεξάρχον στέλεχος που ευθύνεται φέτος για την υψηλή νοσηρότητα της γρίπης είναι ο υπότυπος H3N2, ο οποίος όμως δεν συμπεριλήφθηκε στους υποτύπους του αντιγριπικού εμβολίου 2014-2015. Και αυτό διότι, σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) και του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων των ΗΠΑ (CDC), το εμβόλιο περιείχε τους πιο επικίνδυνους και τους πιο ύποπτους για το βόρειο ημισφαίριο υποτύπους και όχι τον H3N2 που τελικά «χτύπησε». Ο υπότυπος αυτός απομονώθηκε μέχρι στιγμής σχεδόν στα μισά επιβεβαιωμένα περιστατικά γρίπης ανά την Ευρώπη.

Ωστόσο, η απουσία άλλων υποτύπων της γρίπης από την κοινότητα στα φετινά κρούσματα, φαίνεται να δείχνει πως ο πληθυσμός που εμβολιάστηκε είναι καλυμμένος απέναντι στα υπόλοιπα επικίνδυνα στελέχη και γι αυτό δεν παρουσιάστηκαν κρούσματα από υπότυπους που εμπεριείχε το εμβόλιο.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τα πρώτα απολογιστικά στοιχεία του  ECDC για το 2015, το στέλεχος της γρίπης  A (H5N1) είναι θανατηφόρο φέτος στο 60% των προσβληθέντων, έχει όμως σποραδική εμφάνιση κυρίως στην Αφρική και στην Ασία. Περιστατικά επιβεβαιωμένα του H5N1 δεν ταυτοποιήθηκαν ακόμη στην Ελλάδα, οι ειδικοί όμως εφιστούν την προσοχή καθώς ο πληθυσμός των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται συστηματικά στη χώρα μας από τις περιοχές αυτές δεν έχει καταγραφεί ή υποβληθεί σε έλεγχο για λοιμώδη νοσήματα που πιθανόν φέρει.

Οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) καλούν όλους τους γιατρούς και τους ιατρικούς φορείς να βρίσκονται σε επιφυλακή, προειδοποιεί δε ότι το αντιγριπικό εμβόλιο είναι πολύ σημαντικό για τις ομάδες υψηλού κινδύνου. «Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η ισχύς του αντιγριπικού εμβολίου είναι τρίμηνη, οπότε σε άτομα υψηλού κινδύνου μπορεί να χρειαστεί επανάληψη, κατόπιν συνεννόησης με τον θεράποντα γιατρό τους» τονίζουν.

Ιδιαίτερα σημαντικός σε μια επερχόμενη επιδημία γρίπης είναι να είναι εμβολιασμένοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη νοσοκομειακή περίθαλψη, ώστε να αποφεύγεται η διασπορά και η μετάδοση του ιού μέσα στο υγειονομικό προσωπικό.

Άτομα με ασθενές αμυντικό σύστημα διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να εμφανίσουν σοβαρές επιπλοκές, ακόμη και θανατηφόρες, κατά τη νόσηση από τη γρίπη. Επίσης, όσοι  εκτίθενται σε κοινωνικό συγχρωτισμό με πληθυσμούς που δυνητικά φέρουν τον ιό, σε περιβάλλον νεογέννητων ή ηλικιωμένων, καλό θα ήταν να εμβολιαστούν. Ως ομάδες υψηλού κινδύνου, στις οποίες ο εμβολιασμός κρίνεται απαραίτητος, χαρακτηρίστηκαν από το υπουργείο Υγείας άτομα άνω των 60 ετών, παιδιά και ενήλικες με χρόνια νοσήματα, έγκυες και θηλάζουσες, παχύσαρκα άτομα (Δείκτης Μάζας Σώματος > 40 kg/m2) και όλοι οι κλειστοί πληθυσμοί (φυλακές, ιδρύματα σχολές, ειδικά σχολεία).

Να σημειωθεί, ότι από τη στιγμή διενέργειας του εμβολιασμού ως τη στιγμή που το εμβόλιο θα αρχίσει να παρέχει προστασία, παρέχεται ένα χρονικό διάστημα περίπου τριών εβδομάδων.


Πηγή : tovima.gr