Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής

 



Μια ώρα θα γυρίσουμε τα ρολόγια τα ξημερώματα της Κυριακής περνώντας από τη θερινή στη χειμερινή ώρα.

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, την τελευταία δηλαδή Κυριακή του μήνα θα γίνει ίσως η προτελευταία  αλλαγή της ώρας, έτσι στις 04:00 π.μ. θα πρέπει τα ρολόγια να γυρίσουν μία ώρα πίσω, δηλαδή στις 03:00 π.μ.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.



Σχέδιο δολοφονίας κατά του Τζο Μπάιντεν

 



Σχέδιο δολοφονίας του υποψηφίου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν εξουδετέρωσαν οι αμερικανικές αρχές ασφαλείας. 

Τον περασμένο Μάιο το FBI συνέλαβε έναν 19χρονο στη Βόρεια Καρολίνα, που ονομάζεται Alexander Hillel Treisman, με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας κατά του Τζο Μπάιντεν. Οι ομοσπονδιακοί πράκτορες του FBI βρήκαν τον 19χρονο Treisman ο οποίος είχε συλληφθεί παλαιότερα για παιδική πορνογραφία μέσω των social media, όπου ρωτούσε τους διαδικτυακούς φίλους του αν θα έπρεπε να δολοφονήσει τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.

Ο ύποπτος λόγο της καταδίκης του για πορνογραφία ήταν υπό παρακολούθηση από το FBI.

Η παρακολούθηση έβγαλε Αρχές πως σχεδίαζε να ταξιδέψει σε τοποθεσία μόλις 2 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του Μπάιντεν. Όταν έγινε έφοδος στο σπίτι του βρέθηκε μια λίστα με συγκεκριμένες αναφορές (σε έγγραφα) και κυκλωμένη τη λέξη «εκτέλεση». Επίσης, στο σπίτι του 19χρονου Treisman βρέθηκε ένα βαν γεμάτο όπλα και εκρηκτικά, το οποίο πιθανότατα θα παγίδευε σε σημείο που θα περνούσε η πομπή του Μπάιντεν.

Οι ομοσπονδιακοί, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αποκάλυψαν άδειες οδήγησης από τρεις διαφορετικές πολιτείες. Σύμφωνα με τα έγγραφα,  οι αναζητήσεις του Τρίσμαν στο Διαδίκτυο μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου 2020 περιελάμβαναν επίσης πληροφορίες σχετικά με τη διεύθυνση κατοικίας του Μπάιντεν.



Συνάντηση Μακρόν με τον πρόεδρο της Αρμενίας

 



Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, συνέχισε σήμερα τις διπλωματικές προσπάθειές του για μια κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, υποδεχόμενος τον Αρμένιο ομόλογό του, Αρμέν Σαρκισιάν, αφού προηγουμένως συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν και τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ.

Την Τετάρτη η Αρμενία απέκλεισε «κάθε διπλωματική λύση» με το Αζερμπαϊτζάν, με φόντο τις άκαρπες μέχρι στιγμής προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να διαπραγματευτούν μια βιώσιμη εκεχειρία.

Ο Μακρόν συμμετείχε στις 17 Οκτωβρίου στη μεσολαβητική προσπάθεια που κατέβαλε η Ομάδα του Μινσκ (Γαλλία, Ρωσία, ΗΠΑ) και η οποία οδήγησε στην υπόσχεση μιας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, η οποία όμως παραβιάστηκε πολύ γρήγορα.

Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εκτίμησε ότι ο αριθμός των νεκρών στις συγκρούσεις μεταξύ των Αζέρων και των Αρμένιων αυτονομιστών του Ναγκόρνο Καραμπάχ «πλησιάζει τις 5.000».

Το Παρίσι αποφάσισε να στείλει ιατροφαρμακευτική βοήθεια για τους τραυματίες. Οι λεπτομέρειες αυτής της αποστολής θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ





Ο Λαγός καλεί την εισαγγελέα Οικονόμου ως μάρτυρα υπεράσπισης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο!

 



Γελάει ο κόσμος με τον Γιάννη Λαγό ο οποίος καταδικάστηκε ως μέλος του διευθυντηρίου της Χρυσής Αυγής με 13 χρόνια φυλάκιση και αναμένεται η άρση της ασυλίας του για να συλληφθεί και να οδηγηθεί στην φυλακή.

Ο Λαγός, δηλώνει πως εντός της ερχόμενης βδομάδας θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και μάλιστα θα καλέσει ως μάρτυρα την εισαγγελέα της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου. 

Η ανακοίνωση του Γιάννη Λαγού: «Μετά το πέρας της “δίκης” δηλώνω ότι θα προασπίσω την τιμή και την υπόληψή μου δια παντός νομίμου τρόπου τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Ανακοινώνω ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδος προσφεύγω στο ευρωπαϊκό δικαστήριο διότι παραβιάστηκε και το τεκμήριο αθωότητας μου αφού δεν υπάρχει αμετάκλητη απόφαση. Ήδη κατέθεσα αγωγές κατά τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων που προσέβαλαν αυτό το κεκτημένο δικαίωμα του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού και της ΕΣΔΑ. Στην διαδικασία ενώπιον του ευρωπαϊκού δικαστηρίου θα επικαλεστώ την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και την μαρτυρία της καθώς έχω δικαίωμα που ουδείς μπορεί να μου στερήσει».




Μπροστά η ΝΔ με 20,3 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

 



Οι πολίτες εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Νέα Δημοκρατία, αυτό φαίνεται σε κάθε δημοκοπική μέτρηση.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η INTERVIEW για τη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, το διάστημα 16 έως 21 Οκτωβρίου η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 20,3 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. 

ΝΔ 39.4%,  

ΣΥΡΙΖΑ 19,1%, 

ΚΙΝΑΛ 7.3%, 

ΚΚΕ 5%, 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4.5%, 

ΜεΡΑ25 3.0%, 

ΑΛΛΟ 8,2%, 

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 12,5%, 

ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ 1,0%.

Η πλειοψηφία των πολιτών εμπιστεύεται την επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων (65%), και ποσοστό (35%), δεν τους εμπιστεύεται πια. Ταυτόχρονα το 60% των ερωτηθέντων είναι διατεθειμένο να κάνει το εμβόλιο, όταν αυτό υπάρξει κι εφόσον υπάρχει εγγύηση ότι είναι ασφαλές, ενώ το 30% ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστεί. Σχετικά με τη χρήση μάσκας και παρά την αύξηση των κρουσμάτων, η συντριπτική πλειοψηφία (68%) απαντά ότι κάνει ό,τι ακριβώς προβλέπεται, με ένα σημαντικό ποσοστό (25%) να κάνει χρήση μάσκας «τις περισσότερες φορές».




Άφαντος ο Χρήστος Παππάς δηλώνει ότι δεν θα παραδοθεί μέχρι το εφετείο

 



Πώς ξέφυγε από την αστυνομία ο Χρήστος  Παππάς; Δεν ήταν υπό επιτήρηση;

Μιλώντας για την απόφαση του Παππά να παραμένει άφαντος ο δικηγόρος του, Περικλής Σταυριανάκης, δήλωσε τον ΣΚΑΪ ότι «έκανε την εξής σκέψη για την οποία δεν ξέρω αν θα αναθεωρηθεί αύριο ή μεθαύριο: είναι σωστό για μένα να εκτίσω ολόκληρη την πρωτοβάθμια ποινή μέχρι το Εφετειό όπου μπορεί να μειωθεί ή να απαλλαγώ; Τον χρόνο που θα έχω εκτίσει πώς θα τον πάρω πίσω;».

Ο ίδιος δήλωσε πως γνωρίζει ότι ο Χρήστος  Παππάς «είχε αυτό τον προβληματισμό από καιρό». Ερωτηθείς αν γνωρίζει πού βρίσκεται ο πελάτης του και αν έχει φύγει στο εξωτερικό ο δικηγόρος απάντησε «δεν θα ήθελα να πω περισσότερα».

Παραδέχθηκε, δε, ότι ο Χρήστος Παππάς «ήταν υπό επιτήρηση και ας το πούμε έτσι, κατάφερε να μην συλληφθεί». Κατά τον ίδιο, πάντως, «δεν ήταν κάτι οργανωμένο, ήταν μια σκέψη που κάποια στιγμή υλοποιήθηκε».



Δικηγόροι αστυνομικών στην υπόθεση Ζακ: Συκοφαντικά τα δημοσιεύματα που μιλούν για δολοφονία

 




Τα πραγματικά γεγονότα λένε ότι ο άτυχος Ζακ Κωστόπουλος, χρήστης ναρκωτικών αναγκάστηκε από τον εθισμό του στις ουσίες να βρει λεφτά για να πάρει την δόση του, προσπαθώντας να ληστέψει ένα κατάστημα. Αυτό που ακολούθησε ήταν έγκλημα, και οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν, όπως έγκλημα ήταν και αυτό που διέπραξε ο Ζακ προκαλώντας το άδικο και καταδικαστέο τέλος του, αλλά ο θάνατος του δεν έγινε με ρατσιστικά κίνητρα και για καμία διαφορετικότητα όπως προσπαθούν κάποιοι να αναδείξουν προσπαθώντας να παραπλανήσουν από τα πραγματικά γεγονότα.

Δήλωση με την οποία χαρακτηρίζουν συκοφαντικά δημοσιεύματα για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου έκαναν οι συνήγοροι των 4 αστυνομικών που κατηγορούνται στην υπόθεση του θανάτου 33χρονου ακτιβιστή.

Η δήλωσή τους έχει ως εξής:

«….Με την έναρξη της δίκης στην υπόθεση γνωστής ως «Ζακ Κωστόπουλου» σειρά Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αναφέρουν ψευδώς ότι πρόκειται για υπόθεση «δολοφονίας» και μάλιστα με δήθεν ρατσιστικά κίνητρα. Ως νομικοί παραστάτες των τεσσάρων αστυνομικών επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, μετά απο αυτεπάγγελτη έρευνα αλλά και μηνυτήρια αναφορά, έχει κριθεί ότι το μοναδικό αδίκημα για τους εντολείς μας που διερευνάται, εάν τελέστηκε, είναι αυτό της θανατηφόρου σωματικής βλάβης κατά τη διάρκεια σύλληψης, αδίκημα παντελώς διαφορετικό απο την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως (δολοφονία), χωρίς καμία, έστω και σε επίπεδο υπόνοιας, αναφορά στο βούλευμα για ρατσιστικά κίνητρα. Οποιαδήποτε, λοιπόν, «είδηση» για «δολοφονία» ή «δολοφόνους αστυνομικούς» είναι ψεύδης και συκοφαντική και όσοι την διακινούν ή την αναπαραγάγουν εν γνώσει τους ψεύδονται και οφείλουν να την ανακαλέσουν.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των τεσσάρων αστυνομικών


Θάνος Πλεύρης


Εβίτα Βαρελά


Κωνσταντίνος Γιαννελάκης


Θανάσης Ζαμάνης»



Δεύτερο προεδρικό debate ΗΠΑ: Μειωμένη ένταση στην τελευταία στροφή

 



Αυτή τη φορά τα πράγματα κύλησαν πιο ήρεμα: η δυνατότητα του mute και ενδεχομένως η συνειδητοποίηση (αν και δημοσίως δήλωνε πολύ ευτυχής με την επίδοσή του) ότι οι συνεχείς διακοπές στο πρώτο debate δεν τον βοήθησαν, συνέβαλλαν ώστε να δούμε έναν διαφορετικό Ντόναλντ Τραμπ: εν πολλοίς, επέτρεπε στον αντίπαλό του να ολοκληρώνει τις απαντήσεις του, επέμεινε λιγότερο στα υποτιθέμενα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται ο γιος του Τζο Μπάιντεν και συμμορφωνόταν – τις περισσότερες φορές – στις υποδείξεις της συντονίστριας, Κρίστεν Γουέλκερ.

Επί της ουσίας, δεν υπήρξαν ιδιαίτερες εκπλήξεις, ούτε κάποιο χτύπημα knock-out. Ο Τραμπ είπε πολλές ανακρίβειες και ψεύδη, ενώ έκανε και μία σειρά από αλλόκοτες παρεμβάσεις – π.χ. περηφανεύθηκε για το πόσο καλή σχέση έχει με τον δικτάτορα της Β. Κορέας, ο οποίος «δεν συμπαθούσε τον Ομπάμα», ενώ επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι οι Δημοκρατικοί, στο πλαίσιο της πολιτικής ενεργειακής αναβάθμισης που προτείνουν, θέλουν να χτίσουν κτίρια «με πολύ μικρά παράθυρα».

Ο Μπάιντεν έχασε ευκαιρίες να τον στριμώξει, ειδικά σχετικά με τις εξαρτήσεις του από ξένα συμφέροντα, και δεν ήταν ιδιαίτερα ευφραδής στην προώθηση των βασικών του πολιτικών, όπως την εξέλιξη του Obamacare στην Υγεία ή τη δική του εκδοχή της πράσινης μετάβασης. Δεν είχε όμως κάποια κακή στιγμή, που να ενισχύει την προπαγάνδα των Ρεπουμπλικανών ότι βρίσκεται στα όρια της γεροντικής άνοιας. Σε γενικές γραμμές, επιβεβαίωσε την εικόνα ενός έντιμου, αξιοπρεπούς πολιτικού, που νοιάζεται για τη μεσαία τάξη και που θα επαναφέρει την πολυπόθητη κανονικότητα στο Οβάλ Γραφείο.

Βρισκόμαστε πλέον 11 ημέρες από τις εκλογές. Ήδη περισσότερα από 47 εκατομμύρια άτομα έχουν ψηφίσει στις πολιτείες όπου δίνεται αυτή δυνατότητα, δημιουργώντας προσδοκίες ότι το θα καταρριφθεί το ρεκόρ προσέλευσης (139 εκατομμύρια ψήφοι) του 2016. Παρά τις σκοτεινές προειδοποιήσεις και τις απειλές του Τραμπ, έως τώρα όλα εξελίσσονται ομαλά. Ο Τζο Μπάιντεν προηγείται κατά περίπου δέκα μονάδες στις εθνικές δημοσκοπήσεις, κατά 6-8 μονάδες στις τρεις κρίσιμες πολιτείες που χρειάζεται να επαναφέρει στη στήλη των Δημοκρατικών για να κερδίσει (Πενσιλβέινια, Ουισκόνσιν, Μίσιγκαν) και είναι μπροστά ή ισόπαλος με τον αντίπαλό του σε άλλες έξι πολιτείες όπου ο Τραμπ επικράτησε το 2016. Ο Τραμπ έχει ακόμα ένα μονοπάτι προς τη νίκη. Αλλά με κάθε μέρα που περνάει, γίνεται πιο στενό και δύσβατο. Το δεύτερο και τελευταίο debate δεν έκανε τίποτα για να βελτιώσει τις προοπτικές του.


Γιάννης Παλαιολόγος

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Nέα μέτρα από το Σάββατο στη μισή χώρα

 



Με την εξάπλωση του κορωνοϊού, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν από τα ξημερώματα του Σαββάτου σε όλες τις περιοχές που βρίσκονται σε «κόκκινο» και «πορτοκαλί» επίπεδο κινδύνου.

Tα στοιχεία για την εξέλιξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας είναι ανησυχητικά και πλέον εκφράζονται ανοιχτά φόβοι για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων, κάτι που θα φέρει το ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας στα όριά του.

Τα δύο νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την πανδημία του κορωνοϊού, μέσω του διαγγέλματός του προς τον ελληνικό λαό το απόγευμα της Πέμπτης αφορούν τις «κόκκινες» και «πορτοκαλί» περιοχές και αποτελούν: την υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού και την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 00:30 έως τις 05:00. Τα νέα μέτρα τίθεται σε ισχύ από τα ξημερώματα (06:00) του Σαββάτου.

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού :