Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Τα ενεχυροδανειστήρια της γειτονιάς είχαν φθάσει τις 6.000!



«Αγοράζω τα χρυσαφικά σας σε τιμή κοσμήματος, όχι απλώς χρυσού». Η, εδώ και χρόνια, δέσμευση του συλληφθέντος ενεχυροδανειστή περνούσε μέσω των τηλεοπτικών σποτ το κατώφλι χιλιάδων σπιτιών σε όλη τη χώρα, εγείροντας σε πολλούς ελπίδες για μια πρόσκαιρη έστω οικονομική ανάσα. Ο 51χρονος συλληφθείς με το... μεγαλοπρεπές όνομα, που αυτοσυστηνόταν ως «επιχειρηματίας» με κοινωνικό πρόσωπο και φιλανθρωπική δράση, είχε επιδιώξει τη δημοσιότητα από ματαιοδοξία ή με την πεποίθηση ότι αυτή μελλοντικά θα τον προστάτευε. «Συχνά, όμως, η αναγνωρισιμότητα γυρνάει... μπούμερανγκ», σχολιάζει άνθρωπος του χώρου. Ο ίδιος διήγε βίο μεγιστάνα στη βίλα του στη Σαρωνίδα, διαθέτοντας σωματοφύλακα και δίνοντας καθημερινά το «παρών» στα νυχτερινά στέκια της Γλυφάδας. Ταυτόχρονα, βομβάρδιζε το κοινό από όλα τα κανάλια επικοινωνίας με διαφημίσεις που επικεντρώνονταν το πρόσωπό του. Ηταν επόμενο να προσελκύσει το ενδιαφέρον των Αρχών. Είχε, μάλιστα, συλληφθεί το 2014 και το 2015 για φορολογικές παραβάσεις. «Ο “Ριχάρδος” ήταν η πιο γνωστή αλυσίδα, αλλά όχι η μοναδική» επισημαίνει η ίδια πηγή, «πολλές παρόμοιες επιχειρήσεις ακμάζουν με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα, επιλέγουν, όμως, συνειδητά χαμηλό προφίλ».

Τα ενεχυροδανειστήρια και η ταχύτατη εξάπλωσή τους την τελευταία 8ετία αποτελούν άλλο ένα κεφάλαιο της ελληνικής κρίσης. Η παραδοσιακά «περιθωριακή» ενασχόληση του ενεχυροδανειστή άρχισε να γίνεται περιζήτητη μετά τις πρώτες περικοπές μισθών και συντάξεων. Τότε, πλήθος πολιτών, όταν συνειδητοποιούσαν ότι ο μήνας δεν «έβγαινε», άνοιγαν μπαούλα για να φέρουν στην επιφάνεια τιμαλφή και οικογενειακά κειμήλια, που θα μπορούσαν να ανταλλάξουν έναντι μετρητών. Η αύξηση της ζήτησης έφερε αύξηση της προσφοράς. «Αρχισαν, λοιπόν, να ξεφυτρώνουν σε κάθε γειτονιά, ακόμα και σε ακριβές περιοχές, εισάγοντας συχνά μια νέα αισθητική, για να απενοχοποιήσουν τη διαδικασία: δεν επέλεγαν πια τον ημιώροφο ή το ημιυπόγειο κτιρίων, αλλά το ισόγειο με τη βιτρίνα, τους μεσήλικους άνδρες αντικατέστησαν ευειδείς κοπέλες», αναφέρει στην «Κ» ένας 48χρονος, που την περίοδο 2011-12 σκεφτόταν να δραστηριοποιηθεί στον κλάδο. «Τη βλέπαμε ως την ευκαιρία που είχε αναδείξει η κρίση» θυμάται ο ίδιος, που άλλαξε γνώμη και δεν προχώρησε. «Φιλοδοξούσα να δημιουργήσω μια επιχείρηση στα αγγλοσαξονικά πρότυπα», τονίζει. Ο ίδιος έχει ζήσει επί μακρόν στο εξωτερικό: «Εκεί τα ενεχυροδανειστήρια λειτουργούν με διαφάνεια και κανόνες, εκδίδουν ακριβή παραστατικά και δέχονται αντικείμενα ακόμα και ταχυδρομικά». Το δικό του σχέδιο προέβλεπε το κατάστημα να είναι διαδικτυακό. «Χαίρομαι που δεν το έκανα στην Ελλάδα, δεν υπήρχε κανένα νομικό πλαίσιο, ενώ οι περισσότεροι του επαγγέλματος ανήκαν στον υπόκοσμο και είχαν σχηματίσει κλίκες για να ελέγχουν την αγορά». Χάρη δε στα υπέρογκα κέρδη τους «εξασφάλιζαν προστασία». Πάντως, τα τελευταία τρία χρόνια η κρίση... έφτασε και στα ενεχυροδανειστήρια, που στο μεταξύ βέβαια είχαν πολλαπλασιαστεί: από 300 νόμιμα και άλλα τόσα παράνομα προ κρίσης έφτασαν τις 4.500 πανελλαδικώς. Πολλοί εκτιμούν ότι συνολικά, νόμιμα και παράνομα, στις μέρες της ακμής άγγιξαν τις 6.000.

Τα ξεπούλησαν όλα

Πλέον τα νοικοκυριά δεν είχαν τίποτα άλλο να ξεπουλήσουν και οι εργαζόμενοι στα ενεχυροδανειστήρια και τα ανταλλακτήρια χρυσού έπλητταν πίσω από τις βιτρίνες και τις αλεξίσφαιρες πόρτες. Σύμφωνα με πολλούς, τότε άρχισαν ορισμένοι να γίνονται κλεπταποδόχοι.

«Εν προκειμένω, τα όρια μεταξύ νόμιμου και παράνομου είναι δυσδιάκριτα», απαντά στην «Κ» ο κ. Θεόδωρος Φλωράτος, πρώην διευθυντής κεντρικής υπηρεσίας ΣΔΟΕ. «Στο διάστημα 2012-2015 είχαμε διενεργήσει 300 ελέγχους σε 4.000 ενεχυροδανειστήρια σε όλη τη χώρα, νόμιμα και παράνομα, τα περισσότερα εκ των οποίων είτε δεν διέθεταν άδεια λειτουργίας, είτε ΑΦΜ, συνολικά το 60% είχε κάνει παράβαση». Η συνήθης δικαιολογία ήταν ότι είχαν μόλις ανοίξει και... δεν είχαν προλάβει. Απαξ και ξεκινούσε η έρευνα του ΣΔΟΕ, πολλοί εξαφανίζονταν. Η έκδοση παραστατικών με ακριβή στοιχεία, η διατήρηση των αντικειμένων για 14 μέρες, το ύψος του τόκου αποτελούν πεδία προς διερεύνηση. «Είχαμε φτάσει πολύ κοντά στην εξάρθρωση κυκλωμάτων, αλλά στο μεταξύ η υπηρεσία άρχισε να αποδεκατίζεται, από 1.500 άτομα έμειναν 150», υπογραμμίζει.

«Το νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα δημιουργήθηκε μετά την πτώχευση της χώρας το 1932 με την ίδρυση δημόσιου ενεχυροδανειστηρίου και εν συνεχεία με την αδειοδότηση και ιδιωτικών, που θα ανακούφιζαν από τον φόρτο εργασίας το κρατικό». Το 1994 τροποποιήθηκε ο χρόνος κράτησης των αντικειμένων σε δεκατέσσερις εργάσιμες μέρες, κάτι που ισχύει έως σήμερα. «Οι διαφορές, ωστόσο, μεταξύ της κρίσης του 1932 και του 2010 ήταν πολλές», υπογραμμίζει ο κ. Φλωράτος και «η ελληνική οικογένεια είχε μάθει να καταναλώνει και δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, εξ ου και πούλησε τόσα αντικείμενα με συναισθηματική αξία». Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ανάγκη περαιτέρω νομοθετικών ρυθμίσεων. «Θα μπορούσε η συναλλαγή να γίνεται ενώπιον ενός κρατικού φορέα, όπως τα ΚΕΠ, που αποτελούν άλλωστε διαμεσολαβητή σε αγοραπωλησίες μεταξύ ιδιωτών».


ΙΩΑΝΝΑ ΦΩΤΙΑΔΗ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Συνελήφθησαν οι δράστες της ληστείας στα ΕΛΤΑ Βιλίων



Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν δύο άτομα που σχετίζονται με την ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στην περιοχή των Βιλίων την 27.11.2018.

Ειδικότερα, από την αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού της υπόθεσης και την μελέτη των πειστηρίων, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή 37χρονου αλλοδαπού και 23χρονης ημεδαπής στην υπόθεση της ληστείας και συνελήφθησαν. Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση παραμένει φρουρούμενος και ο πρώτος δράστης στο ΤΖΑΝΕΙΟ Νοσοκομείο, ύστερα από την ένοπλη συμπλοκή που είχε με αστυνομικό του Αστυνομικου Σταθμού Βιλίων.

Επιπλέον, εξιχνιάστηκε λ ηστεία σε βάρος 87χρονης ημεδαπής εντός της οικίας της στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, που διαπράχθηκε πρώτες πρωινές ώρες της 19-11-2018. Οι συλληφθέντες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες και με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού, είχαν αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 2.000€, κοσμήματα και μία κυνηγετική καραμπίνα.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν της σύλληψής τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά :


πιστόλι με γεμιστήρα και 6 φυσίγγια,
(6) κινητά τηλέφωνα,
τo χρηματικό ποσό των 4.345,7€, προερχόμενο από τη ληστεία σε βάρος του υποκαταστήματος ΕΑ.ΤΑ. στην περιοχή των Βίλλίων, καθώς και ο ρουχισμός των δραστών που χρησιμοποιήθηκε κατά την ανωτέρω ληστεία,
(415) φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων,
μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών,
μαχαίρι τύπου στιλέτο και
κυνηγετικό δίκαννο.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγγελέα Πλημ/κών Αθηνών.


Επισκέψεις του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη στο πλαίσιο της σημερινής παγκόσμιας ημέρας για τα ΑμεΑ



Στο πλαίσιο της σημερινής παγκόσμιας ημέρας για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον σύλλογο «Άλμα» και την δημοτική παιδική χαρά για ΑμεΑ στην Αγία Σκέπη, στο Παλαιό Φάληρο.



Στο σύλλογο «Άλμα» -στο πλαίσιο του οποίου λειτουργεί ένα κέντρο ημερήσιας φροντίδας για παιδιά με αυτισμό, ηλικίας 3 έως 5 ετών- ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την πρόβα για το χριστουγεννιάτικο έργο που ετοιμάζουν τα παιδιά. Στη συνέχεια συζήτησε με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, την ελλιπή μέριμνα του κράτους για την ειδική αγωγή αλλά και την ελλιπή στήριξη των οικογενειών με ΑμεΑ.


Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της ΝΔ μετέβη στη δημοτική παιδική χαρά για ΑμεΑ στην Αγία Σκέπη, όπου επίσης λειτουργούν -με πρωτοβουλία του συλλόγου «Άλμα»- διάφορα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για άτομα με αυτισμό με κυριότερο το πρόγραμμα προεπαγγελματικής κατάρτισης νέων «Θέλω να εργαστώ». Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε με τους νέους που εργάζονται στο πρόγραμμα και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητές αλλά και τα προβλήματά τους. Μεταξύ άλλων, εξέφρασαν στον Πρόεδρο της ΝΔ τη θέλησή τους να βρουν απασχόληση, μέσω και αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων.



Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα στέλνουμε όλοι μαζί το μήνυμα για ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής. Στην εκπαίδευση, την υγεία, την εργασία. Θέλουμε να φύγουμε από μια επιδοματική πολιτική στήριξης της αναπηρίας και να περάσουμε σε μια πραγματική πολιτική ίσων ευκαιριών. Να δώσουμε τη δυνατότητα στα ΑμεΑ για πραγματική ένταξη στην κοινωνική και την επαγγελματική ζωή. Αυτήν τη σημαντική ημέρα θέλω να στείλω ένα μήνυμα ενεργού συμπαράστασης όχι μονο στα ΑμεΑ αλλά και στις οικογένειές τους, στους αφανείς ήρωες που στηρίζουν τα ΑμεΑ, ειδικά τα παιδιά με αναπηρία, και κάνουν απίστευτες υπερβάσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν στα άτομα αυτά, στα παιδιά αυτά, τη δυνατότητα να ζήσουν μια όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ζωή. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε κοντά τους με ουσιαστικές και αποτελεσματικές πολιτικές. Και βέβαια να πολεμήσουμε στη ρίζα οποιαδήποτε διάκριση, οποιοδήποτε στερεότυπο μπορεί να υπάρχει ακόμη σήμερα απέναντι στα ΑμεΑ. Γιατί εκτός από ίσες ευκαιρίες, τα ΑμεΑ αξίζουν κάτι το οποίο δεν κοστίζει τίποτα, και αυτό είναι η αξιοπρέπεια».


Διαμέρισμα καλλιέργειας κάνναβης στα Εξάρχεια



Εντοπίσθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, σε διαμέρισμα στην περιοχή των Εξαρχείων.

Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης εσωτερικού χώρου και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή των Εξαρχείων, εντοπίσθηκε το παράνομο εργαστήριο που λειτουργούσε εντός διαμερίσματος στα Εξάρχεια και συνελήφθησαν ένας 29χρονος αλλοδαπός και μια 26χρονη ημεδαπή.

Από την έρευνα στην οικία που εντοπίστηκε το εργαστήριο, καθώς και σε δεύτερο διαμέρισμα, επίσης στην περιοχή των Εξαρχείων, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες αποκλειστικά ως χώρο αποθήκευσης ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:



Είκοσι τέσσερα -24- δενδρύλλια κάνναβης
Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -400,5- γραμμαρίων
Κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα) βάρους -135- γραμμαρίων
Κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη ( MDMA) βάρους -85,5- γραμμαρίων
-3- χαρτάκια εμποτισμένα με LSD
-5- δισκία άγνωστης χημικής σύστασης
Υγρό άγνωστης χημικής σύστασης μικτού βάρους -28- γραμμαρίων
Τρείς -3- ζυγαριές ακριβείας
Αεροβόλο περίστροφο με μεταλλικές βολίδες
Τρία -3- κινητά τηλέφωνα
Χρηματικό ποσό -90- ευρώ
Εξοπλισμός καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης
Πλήθος νάιλον συσκευασιών κατάλληλων για συσκευασία ναρκωτικών ουσιών

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.


Νέα Δημοκρατία : Οι δηλώσεις Ζάεφ προκαλούν όλους τους Έλληνες.




Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για τις νέες προκλητικές δηλώσεις Ζάεφ

«Η Νέα Δημοκρατία είχε εγκαίρως προειδοποιήσει ότι η επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών ενθαρρύνει αντί να εξαλείφει τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων και δυστυχώς δικαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο.

Οι δηλώσεις Ζάεφ για τη δυνατότητα διδασκαλίας της δήθεν μακεδονικής γλώσσας στην χώρα μας προκαλούν όλους τους Έλληνες.

Και γι’ αυτό εξίσου προκλητική είναι και η αφωνία του πρωθυπουργού και υπουργού των εξωτερικών κ. Τσίπρα». 


Ο μέγας καταληψίας είπε : «Δεν θα χαρίσουμε τα νιάτα της πατρίδας μας στους βάνδαλους της ιστορίας αυτού του τόπου»



Τι ζούμε στην Ελλάδα με αυτό το αδίστακτο καραγκιοζιλίκι που λέγεται Αλέξης Τσίπρας και κάνει τον πρωθυπουργό!!!

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε σε χθεσινή του ομιλία ότι η νέα γενιά είναι κρίσιμος παράγοντας σε αυτή την ανοικτή μάχη, υπογραμμίζοντας ότι «είναι πολύ σοβαρό ζήτημα το ότι τα σχολεία μας μολύνονται από το δηλητήριο του φασισμού και της ακροδεξιάς» εξαιρώντας την ακροαριστερά που εκπροσωπεί ο ίδιος και οι σύντροφοι του στα Εξάρχεια.

Είπε ο αδίστακτος ότι «η δική μας Αριστερά δεν κουνάει το δάχτυλο σε κανένα 16άρη και 17άρη», δεν το έκανε ποτέ, "δεν θα κουνήσω σήμερα το δάχτυλο σε κανένα 16αρη, δεν θα τον χαρακτηρίσω, δεν θα τον ταυτίσω με μια εγκληματική νεοναζιστική συμμορία», εξαιρώντας τους συντρόφους του αντιεξουσιαστές.

«Δεν θα χαρίσουμε τα νιάτα της πατρίδας μας στους βάνδαλους της ιστορίας αυτού του τόπου», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας αφήνοντας κάγκελο όσους Έλληνες τον άκουγαν ξέρωντας ότι υπήρξε ο νούμερο ένα ακροαριστερός καταληψίας στην Ελλάδα που πέρασε περαστικός απο το Λύκειο και το πανεπιστήμιο.

Για να γελάει ο κόσμος κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να παρακινήσουν τα παιδιά στα σχολεία να συζητήσουν και να μάθουν για την ιστορία του τόπου. "Να δουν: Ποιος στο όνομα της πατρίδας, συνεργάστηκε με τον κατακτητή. Ποιος στο όνομα της πατρίδας, έκανε την Ελλάδα κρανίου τόπο με ξερονήσια και βασανιστήρια. Να δουν ποιοι στο όνομα της πατρίδας πρόδωσαν την Κύπρο; Για να καταλάβουν ποιοι σήμερα στο όνομα της πατρίδας, θέλουν να σπείρουν τη διχόνοια και το μίσος απέναντι σε γειτονικούς λαούς".

Αυτοί λοιπόν που πουλάνε αντισυστημισμό και αγάπη για την πατρίδα, είναι ταυτόχρονα οι υμνητές των πιο μελανών σελίδων της χώρας και της ανθρωπότητας", υπογράμμισε και τόνισε ότι "η νέα γενιά, τέτοιους πατριδοκάπηλους, τέτοιους απατεώνες και τυχοδιώκτες, αργά ή γρήγορα θα τους θέσει στο περιθώριο" εξαιρώντας τον εαυτό του που είναι ο μεγαλύτερος ακροαριστερός πολιτικός απατεώνας, τυχοδιώκτης  και ψεύτης που πέρασε ποτέ στην ιστορία της Ελλάδας.




Ο Σάλι, το λαμπραντόρ του Τζορτζ Μπους παρέμεινε πιστός μέχρι το τέλος



Μπροστά από το σκεπασμένο με την αμερικανική σημαία φέρετρο του Τζορτζ Μπους, βρίσκεται ο Σάλι. Ο πιστός σκύλος του 41ου προέδρου των ΗΠΑ, που έμεινε μαζί του έως το τέλος.

Αυτός είναι ο Σάλι, το λαμπραντόρ του Τζορτζ Μπους. Στέκεται μπροστά από το φέρετρο του 41ου προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Σάλι τα τελευταία χρόνια ήταν αχώριστος σύντροφος του Μπους και ταξίδεψε μαζί με τη σορό του Μπους στην Ουάσιγκτον όπου θα γίνει η κηδεία την Τετάρτη. 

Είναι ένα ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί που βοηθάει βετεράνους καθώς μπορεί να εκτελέσει δεκάδες εντολές, όπως να σηκώσει το τηλέφωνο και να φέρει κάποιο αντικείμενο.

Πήρε το όνομά του από τον πιλότο Τσέσλει Β. Σάλι Σαλενμπέργκερ ΙΙΙ που έγινε διάσημος όταν το 2009 κατάφερε να προσγειώσει ένα αεροσκάφος στον ποταμό Χάντσον της Νέας Υόρκης σώζοντας και τους 155 επιβάτες.

Μετά το θάνατο του 41ου προέδρου των ΗΠΑ, ο Σάλι θα σταλεί ξανά στο America’s VetDogs, το Λονγκ Άιλαντ κι από εκεί θα του βρουν τη νέα του «αποστολή», πιθανότατα σε κάποιον στρατιώτη που έχει τραυματιστεί και έχει ανάγκη από έναν σκύλο – βοηθό.

Τη φωτογραφία ανήρτησε ο εκπρόσωπος του Μπους, Τζιμ ΜακΓκραθ στο Twitter με τον ίδιο να σχολιάζει : «Αποστολή εξετελέσθη»


Φυσικά και ετοίμαζαν χούντα!



Μόνο ένας ηλίθιος δεν μπορούσε να καταλάβει το 2015 τις επιπτώσεις του Grexit. Τι ακριβώς θα ακολουθούσε, το μεγάλο ανθρωπιστικό πρόβλημα που θα συνέτριβε τα αστειάκια του τύπου «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες». Δεν περιμέναμε να εμφανιστεί ο κ. Δραγασάκης για να μάθουμε ότι βρεθήκαμε μια ανάσα μακριά από την εκτροπή. Και φυσικά δεν θα το έκαναν μόνοι τους!

Τι μας είπε ο σεβαστός και σοβαρός αντιπρόεδρος; Ότι το 2015 πήραν την πολιτική απόφαση να μην περάσουν την κόκκινη γραμμή, επειδή φοβήθηκαν τις επιπτώσεις. Η ακριβής δήλωση του κ. Δραγασάκη: «Ο λόγος που απορρίψαμε το ενδεχόμενο συνολικής ρήξης, ή μάλλον την παράταση της συνθήκης ρήξης στην οποία βρισκόμαστε, δεν ήταν στενά οικονομικός, αλλά ήταν ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μια κατάσταση τόσο χαοτική, που να μην μπορεί να ελεγχθεί με δημοκρατικά μέσα. Αυτό θα οδηγούσε σε μια πρόωρη απονομιμοποίηση της κυβέρνησης και του αριστερού εγχειρήματος για ίσως πολλά χρόνια».

Πάμε πάλι: «Που να μην μπορεί να ελεγχθεί με δημοκρατικά μέσα». Αν καταλάβαμε καλά, σκέφτηκαν σοβαρά επί τους θέματος, προβληματίστηκαν και εξέτασαν όλα τα πιθανά σενάρια. Φανταζόμαστε ότι θα ρώτησαν τους πλέον αρμόδιους: Τους στρατιωτικούς, τους αστυνομικούς, ανθρώπους ειδικούς σε θέματα ασφάλειας. Επίσης, ανθρώπους που είχαν εμπειρία από την αντιμετώπιση παλιότερων δύσκολων καταστάσεων ειδικά της περιόδου των Δεκεμβριανών τότε που η κυβέρνηση άφησε την Αθήνα να καεί και οι φήμες οργίαζαν για… ξένους πράκτορες. Ή πρόσωπα με γνώση της λειτουργίας των μηχανισμών όπως ο επί της Δικαιοσύνη στην κυβέρνηση Τσίπρα και επί της Εθνικής Ασφάλειας επί κυβέρνησης Καραμανλή, ο κύριος Μίμης ο Παπαγγελόπουλος.

Κι ας πούμε ότι ετοίμαζαν κάποια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της χαοτικής κατάστασης. Αυτά τα μέτρα δεν μπορεί να έγιναν χωρίς την σύμφωνη γνώμη των ανώτατων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων! Ας θυμηθούμε και την σχετική δήλωση του υπουργού Άμυνας, του Πάνου του Καμμένου στις 2 Ιουλίου, τρεις μόλις μέρες πριν το περίφημο Δημοψήφισμα: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τη σταθερότητα σε σχέση με τις συμμαχίες της χώρας.

Ανεξάρτητα, λοιπόν, από την οικονομική κρίση οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας με πρώτο το προσωπικό, την Ηγεσία, τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς, τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελούν τον σταθερό πυλώνα του κράτους. Ένας δημοκρατικός στρατός και οι δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν με την αποστολή τους την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Πως θα γινότανε αυτό; Χωρίς σχέδιο; Αδύνατον! Να το έκανε μόνος του ο κ. Καμμένος; Αποκλείεται! Δεν μπορώ να φανταστώ τον κ. Καμμένο να γράφει και να σβήνει λίστες με μονάδες του στρατού που θα αναλάμβαναν την εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Κάποιος άλλος θα το έκανε. Κι αν αυτός ο κάποιος άλλος δεν είχε γίνει αντιληπτός από τους αρχηγούς του, τότε έχουν θέμα οι τότε αρχηγοί του!

Να το πούμε όσο πιο απλά γίνεται: Ασφαλώς και ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν. Είχαν σχέδιο. Δεν έγινε κάτι στην τύχη. Ήξεραν ότι όλα αυτά που έκαναν θα οδηγούσαν σε μία περίοδο έκτακτης ανάγκης με περιορισμό των ατομικών ελευθεριών των πολιτών. Μίλαγαν για χούντα, αλλά στην πραγματικότητα την προετοίμαζαν οι ίδιοι. Ότι έκαναν πίσω την τελευταία στιγμή, αυτό είναι κάτι που δεν μας αφορά ιδιαίτερα. Και κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθουμε όλη την αλήθεια. Ποια σχέδια έγιναν και ποιοι συμμετείχαν στον καταρτισμό τους. Πολιτικοί. δημόσιοι λειτουργοί, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, επιχειρηματίες. Το 2015 δεν θα παραμείνει μία σκοτεινή χρονιά. Θα πέσει φως και μάλιστα άπλετο.

Θανάσης Μαυρίδης
Πηγή: liberal.gr


Προκαλεί ο Ζάεφ: «Οι «Μακεδόνες του Αιγαίου» με την Συμφωνία των Πρεσπών θα διδάσκονται «μακεδονική» γλώσσα»



Μία καθ’ όλα προκλητική τοποθέτηση έκανε σήμερα από το βήμα του Σκοπιανού κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός της γειτονικής μας χώρας Ζόραν Ζάεφ, κι ενώ γινόταν λόγος για τη συνταγματική αναθεώρηση ενόψει της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε μία προς μία τις αλλαγές τονίζοντας ότι η ψήφιση αυτών των αλλαγών στο Σύνταγμα θα ωθήσει την Ελλάδα να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και θα δώσει το πράσινο φως για την ένταξη της χώρας ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ όπως αναφέρει το «Βαλκανικό Περισκόπιο» 

Μάλιστα, απαντώντας σε παρατήρηση του βουλευτή του VMRO-DPMNE, Τράιτσο Ντίμκοφ, ότι με την αλλαγή του ονόματος σε ‘Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας’ δημιουργείται ένα νέο κράτος και μια νέα ταυτότητα για τους πολίτες και χάνεται η επαφή με τους ‘Μακεδόνες’ στις γειτονικές χώρες, ο πρωθυπουργός είπε: «Η χώρα παραμένει, φυσικά, η ίδια, η γλώσσα θα αναγνωρίζεται από όλους και η ‘Μακεδονία’ θα γίνει μέρος όλων των διεθνών οργανισμών», ενώ είπε πως τίποτε δεν έγινε τα τελευταία 27 χρόνια από την ανεξαρτησία της ‘Μακεδονίας’ για τους «Μακεδόνες του Αιγαίου»! Συνεπώς με την Συμφωνία των Πρεσπών αυτό που κατάφερε η ελληνική κυβέρνηση είναι να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και να ξεκινήσει μια διαδικασία αναγνώρισης εθνικής «μακεδονικής» μειονότητας από την ίδια την Αθήνα Πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών καθώς για πρώτη φορά στην Ιστορία της η Ελλάδα αναγνώρισε από μόνη της ότι μέσα στο έδαφός της έχει εθνική μειονότητα, την «μακεδονική». 

Δεν είναι υποχρεωμένη να αναγνωρίσει καμία άλλη μειονότητα. Δεν υπάρχει ζήτημα αλβανικής μειονότητας, καθώς στην Ελλάδα υπάρχει μόνο αλβανική «παροικία» δηλαδή Αλβανοί που εργάζονται στην χώρα δεν διαβιούν σε αυτή από αρχαιοτάτων χρόνων. Δεν υπάρχει ζήτημα εθνικής μειονότητας στην Θράκη καθώς πρόκειται με βάση την Συνθήκη της Λωζάνης για θρησκευτική μειονότητα και τίποτε άλλο. Αντίθετα υπάρχουν δίγλωσσοι Έλληνες στην Βόρεια Ελλάδα που μαζί με τα ελληνικά μιλούν και σλαβικά. 

Είναι τα σλαβικά τα οποία οι Σκοπιανοί έχουν «βαφτίσει» ως «μακεδονικά» και πλέον εμείς με την δική μας υπογραφή τα νομιμοποιήσαμε ως τέτοια και αναγνωρίσαμε την «μακεδονική» ταυτότητα. Έτσι πλέον με βάση το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού οι σλαβόφωνοι δίγλωσσοι Έλληνες, κάποιοι από αυτούς, θα μπορούν να αυτοπροσδιορίζονται ως «Μακεδόνες» και να έχουν απαίτηση να γίνονται σεβαστά τα «εθνικά μειονοτικά» τους δικαιώματα. Από την στιγμή μάλιστα που διαβιούν στην ελληνική Μακεδονία εδώ και αιώνες μπορούν να ονομάζονται μειονότητα. 

Η Ελλάδα έχει υπογράψει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τώρα υπέγραψε την Συμφωνία των Πρεσπών, έχει αυτομάτως δώσει το δικαίωμα στην γένεση μιας «εθνικής μειονότητας» Σύμφωνα με την ΕΣΔΑ: Αυτοπροσδιορισμός, Δικαίωμα στην ταυτότητα, Δικαίωμα του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι, Θρησκευτική ετερότητα, Γλώσσα, Εκπαίδευση. Τομείς με ζωτική σημασία για τη διατήρηση της (εθνικής) ταυτότητας και της μειονοτικής συνείδησης των μειονοτήτων ανά την Ευρώπη θεωρούνται εκ των ουκ άνευ. Τα προβλήματα από την Συνθήκη των Πρεσπών μόλις άρχισαν καθώς πλέον οι Σκοπιανοί μπορούν να διεκδικήσουν οτιδήποτε θελήσουν, όπως Ιστορία, Πολιτισμό, εμπορικά σήματα και χρήσεις και εν τέλει να ισχυριστούν, όπως ήδη κάνουν ότι στην ελληνική Μακεδονία υπάρχει «μακεδονική» μειονότητα.

Πηγή:  TheCaller.gr


Επίθεση με μολότοφ στο κτίριο όπου στεγάζονται τα ΜΑΤ στην Καισαριανή



Καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ στο κτίριο, στην Καισαιριανή, όπου στεγάζονται αστυνομικές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και τα ΜΑΤ, πραγματοποίησαν, στις 2:30, τα ξημερώματα κουκουλοφόροι.

Οι δράστες μόλις πέταξαν τις μολότοφ τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν στα στενά της περιοχής ανενόχλητοι αφού δεν έγινε ούτε μία σύλληψη η προσαγωγή.

Από την επίθεση δεν υπήρξε ευτυχώς κάποιος τραυματισμός.




Κλήση σε απολογία ενώπιον του ανακριτή οι αστυνομικοί που πέρασαν χειροπέδες στον Ζακ Κωστόπουλο




Κλήσεις να εμφανιστούν ενώπιον του 23ου τακτικού ανακριτή για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου έχουν αρχίσει να λαμβάνουν οι αστυνομικοί που εμφανίζονται στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει να περνούν χειροπέδες στον Ζακ Κωστόπουλο.

Οι δικαστικές αρχές μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση έχουν προχωρήσει την έρευνα και ταυτοποιούν τους αστυνομικούς που εμφανίζονται στα βίντεο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί καλούνται να εμφανιστούν την προσεχή Δευτέρα ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν και να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Οι αστυνομικοί αναμένεται να λάβουν προθεσμία.




Ο Τσίπρας θα προσπαθήσει και πάλι να εξαπατήσει κάνοντας τον αντιμνημονιακό




Είναι πλέον γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ίχνος φιλότιμου και δεν ντρέπεται παρά τα όσα έχει κάνει να σφυρίζει αδιάφορα.

Η ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο έδειξε ότι η προεκλογική περίοδος θα βασιστεί σε νέα εξαπάτηση των πολιτών και στο γνωστό δίλημμα του «εμείς ή αυτοί» που δεν πιάνει πλέον στον κόσμο. 

Ο Τσίπρας εμφανίζεται έχοντας διαγράψει τα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης που διέλυσαν τα πάντα στην χώρα και να κάνει επανέναρξη με σύνθημα «οι πρώτες 100 αντιμνημονιακές μέρες», σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Μάλιστα ο Τσίπρας έχει το θράσος να αναφέρεται σε 4ο μνημόνιο που θα εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία μόλις γίνει κυβέρνηση, νομίζοντας έτσι ότι θα τρομάξει τους πολίτες.

Ο Τσίπρας δεν διστάζει να αποτελειώσει την ελληνική οικονομία, με παροχές, προσλήψεις, και να κατηγορήσει το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Νέα Δημοκρατίας που θα πυροδοτήσει την οικονομία της χώρας κάτι που είναι ανίκανος να κάνεις ο ίδιος και η κυβέρνηση του. Στο κόλπο είναι να παρουσιάσει ότι η Νέα Δημοκρατία θα κάνει δήθεν απολύσεις στο Δημόσιο, ξεπούλημα περιουσίας σε ιδιώτες και ένα τέταρτο μνημόνιο με νέα σκληρά μέτρα.

Μέχρι τις εκλογές, λοιπόν, θα δούμε έναν δήθεν αντιμνημονιακό Αλέξη Τσιπρα να εξαπατά τον ελληνικό λαό όπως κάνει εδώ και πέντε χρόνια που ενώ είναι κυβέρνηση θα κάνει αντιπολίτευση στη ΝΔ προσπαθώντας να υποβαθμίσει τον πρόγραμμα της λέγοντας ότι είναι σκληρό, νεοφιλελεύθερο και έτσι θα πορευθεί προσπαθώντας να βρει νέα θύματα να τον ψηφίσουν.