Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Νέος ιός χτυπάει το Facebook -Τι πρέπει να προσέξουν οι χρήστες



Ένας νέος ιός έχει κάνει την εμφάνισή του εδώ και λίγες μέρες στο Facebook, στέλνοντας μαζικά μηνύματα με link από το YouΤube.

Τα μηνύματα φαίνονται πως έχουν σταλεί από κάποιον φίλο, ωστόσο πάνε σε όλους φίλους του χρήστη (χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει). Σε περίπτωση που κάποιος από αυτούς πατήσει στο link τότε η διαδικασία επαναλαμβάνετε στους δικούς του Facebook φίλους.

Σε περίπτωση που κάποιος κατά λάθος πατήσει στο link και μολυνθεί ο λογαριασμός του τότε θα πρέπει να σβήσει τα cookies από τις ρυθμίσεις του browser του και να αλλάξει κωδικό στο λογαριασμό του στο Facebook.


Οπως σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος χρήστης αν λάβει ένα τέτοιο μήνυμα, είναι να διαγράψει την συνομιλία και στη συνέχεια να ειδοποιήσει τους φίλους του.




Πηγή


Κατήγγειλε ψεύτικη κλοπή για να εισπράξει την ασφάλεια



"Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος" ένας 47χρονος Χανιώτης, ο οποίος κατήγγειλε στο αστυνομνικό τμήμα Σούδας την κλοπή 18 τόννων μελιού, μεγάλη
ποσότητα ελαιολάδου και αγροτικού μηχανήματος.

Μόνο που απο την έρευνα αποδείχθηκε πως η καταγγελία ήταν ψεύτικη και έγινε μόνο και μόνο, για να εισπράξει την ασφάλεια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία του 47χρονου, στο Αστυνομικό Τμήμα Σούδας, άγνωστοι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από την 20 έως την 21.11.2015,  εισήλθαν σε αποθηκευτικό χώρο ιδιοκτησίας του που βρίσκεται σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου και αφαίρεσαν 18 τόνους μέλι τοποθετώντας το σε μεταλλικά δοχεία που υπήρχαν στο χώρο, 100 κιλά λάδι και ξυλοκοπτικό μηχάνημα, συνολικής  χρηματικής αξίας 130.000 ευρώ.

Από την εμπεριστατωμένη και ενδελεχή έρευνα και αστυνομική προανάκριση, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων σε συνεργασία με την Ομάδας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, προέκυψε ότι ο 47χρονος είχε δηλώσει ψευδώς την ανωτέρω αναφερόμενη κλοπή, προκειμένου να αποκομίσει παράνομο οικονομικό όφελος από εταιρία στην οποία είχε ασφαλίσει την ποσότητα του μελιού.

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια και το μελισσοκομικό βιβλιάριο κατασχέθηκαν.

Ο 14χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, κατηγορούμενος για ψευδορκία, ψευδής καταμήνυση και απόπειρα απάτης σχετική με τις ασφάλειες.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.





Πηγή : flashnews.gr, bloko.gr


Τα capital controls επηρέασαν και τα έσοδα του δημοσίου από την δικαιοσύνη



Τα δικαστήρια αποτελούσαν ανέκαθεν  μια βαριά βιομηχανία παραγωγής χρήματος  για το δημόσιο ταμείο αφού τα  έσοδα από καταβολές εγγυήσεων, μετατροπές ποινών, χρηματικές ποινές κλπ πηγαίνουν κατευθείαν στον δημόσιο κορβανά. Κι όμως η επιβολή των capital control έφερε πτώση σχεδόν 50%  στις διόλου ευκαταφρόνητες "εισπράξεις" της Ελληνικής Δικαιοσύνης που κατευθύνονται  στα δημόσια ταμεία και από αυτά δεν επιστρέφεται ούτε ευρώ  για τις ανάγκες της Δικαιοσύνης. 

Η αποτίμηση με βάση τα επίσημα στοιχεία είναι πως τα χρήματα που χάθηκαν από τις 21 Ιούλιου έως και και τις 31 Οκτωβρίου με τους τραπεζικούς περιορισμούς , σταδιακά επιστρέφονται στο δημόσιο ταμείο μετά την άρση ισχύος της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία ανέστειλε μεταξύ άλλων και την καταβολή εγγυήσεων από κατηγορουμένους για να αφεθούν ελεύθεροι, λόγω της επιβολής των capital controls.

Στην Αθήνα

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σε περίπου δύο περίπου εβδομάδες και μόνο στο Πρωτοδικείο Αθηνών 90το μεγαλύτερο της χώρας) συγκεντρώθηκε περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ από εγγυήσεις που είχαν επιβληθεί κατά διάστημα από τις 21 Ιουλίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου, όπου και βρισκόταν σε ισχύ η συγκεκριμένη ΚΥΑ. Το νούμερο αφορά μόνον όσους επέλεξαν να καταβάλλουν μετρητά χρήματα αλλά αυξάνεται σημαντικά να προσμετρηθούν οι εμπράγματες εγγυήσεις (προσημειώσεις και υποθήκες τίτλων)

Πόσα χάθηκαν

Για να γίνει αντιληπτό πόσα χρήματα φέρνει η δικαιοσύνη και πόσα χάθηκαν με τα capital control σας παραθέτουμε συγκριτικά στοιχεία από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

1. Από 1-1-15 έως 30-6-15 στην εκκαθάριση του ποινικού τμήματος πληρώθηκαν πλην των ερήμην καταδικών, 1.041.569 ευρώ.
-Το αντίστοιχο ποσό για το διάστημα από 1-7-15 έως 26-10-15 είναι 275.000 ευρώ
2. Από 1-1-15 έως 30-6-15 σε καθεστώς δόσεων διατέθηκαν 2.176.993,99 ευρώ
-Το αντίστοιχο ποσό από 1-7-15 έως 26-10-15 είναι 1.059.724,32 ευρώ

Τα ποσά αυτά αν πολλαπλασιαστούν επί 2 ουσιαστικά δίνουν μια εικόνα για όλα τα πρωτοδικεία της χώρας .

21 κατηγορούμενοι  

Σε αντιδιαστολή με την άρση ισχύος της ΚΥΑ σε διάστημα περίπου δύο εβδομάδων, 21 κατηγορούμενοι έσπευσαν υποχρεωτικά να καταβάλλουν τα χρήματα της εγγύησης που τους είχε επιβληθεί προκειμένου να συνεχίσουν να απολαμβάνουν την ελευθερία τους. Μεταξύ αυτών η Βίκυ Σταμάτη (50.000 ευρώ) καθώς όπως ειπώθηκε τα χρήματα κατέβαλλε "φίλος της".


του Παναγιώτη Στάθη
Πηγή : capital.gr


Καμμένος: Ο προδότης Σαμαράς έφερε τους ΝΑΖΙ του ΛΑΟΣ στη ΝΔ για να τη διαλύσει



Πρωτοφανής επίθεση από τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. για το «μπάχαλο» με τις εκλογές στη ΝΔ..                                                                                
Σε πολύ σκληρές καταγγελίες σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά προχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος μέσω Twitter.

Στον απόηχο της αναβολής των εσωκομματικών εκλογών και του κύκλου πρωτοφανούς εσωστρέφειας στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «ναζί του ΛΑΟΣ», που έφερε ο «προδότης» Σαμαράς για να «διαλύσει τη ΝΔ»

Δείτε τι έγραψε στο twitter ..




Πηγή : eglimatikotita.gr


Χειρουργούσε για χρόνια με πλαστό πτυχίο !!! Απίστευτη υπόθεση με πρωταγωνιστή διευθυντή κλινικής στην Αθήνα..



Την απίστευτη είδηση για τα ελληνικά ιατρικά χρονικά έβγαλε στην δημοσιότητα το«Βήμα της Κυριακής». Σύμφωνα με την εφημερίδα.....

 47χρονος χειρουργούσε χωρίς πτυχίο για πολλά χρόνια σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας, έχοντας καταφέρει μάλιστα να γίνει και διευθυντής κλινικής.

Ο άνδρας έχει γίνει άφαντος, καθώς αναζητείται όχι μόνο από το νοσοκομείο που εργαζόταν, αλλά και από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. Όλα ξεκίνησαν όταν ύστερα από έρευνα που ξεκίνησε φέτος το καλοκαίρι προέκυψε ότι ο 47χρονος κατάφερε να κάνει ειδικότητα και να διοριστεί ως χειρούργος ιατρός σε διευθυντική θέση νοσηλευτικού ιδρύματος χρησιμοποιώντας πλαστό τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο της Νάπολης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές Νοεμβρίου ο άνδρας απηύθυνε την παραίτησή του, ενώ την ίδια ημέρα είχε μόλις φτάσει στο νοσοκομείο κρίσιμη απάντηση από το προξενείο της Ελλάδας στην Νάπολη για την αυθεντικότητα του πτυχίου του. Σύμφωνα με την Ιατρική και Χειρουργική Σχολή στο Δεύτερο Πανεπιστήμιο της Νάπολης (SUN), ο 47χρονος δεν έχει λάβει ακόμα το πτυχίο του. Μάλιστα, η εκεί πανεπιστημιακή αρχή είχε στείλει στοιχεία της υπόθεσης στην Εισαγγελία της Νάπολης.

Ο διορισμός του 47χρονου εκδόθηκε σε ΦΕΚ το 2007 από τον τότε γγ του υπουργείου Υγείας. Το 2012, με νέα απόφαση, διορίζεται σε εφαρμογή απόφασης του Συμβουλίου Προσλήψεων-Κρίσεων με ανοιχτές προκηρύξεις στη συγκεκριμένη θέση κλάδου γιατρών ΕΣΥ επί θητεία. Ο γιατρός χωρίς πτυχίο είχε μάλιστα κάνει ειδικότητα επί τέσσερα χρόνια.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης θα διαβιβάσει τον φάκελο της υπόθεσης στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Γιατρών ΕΣΥ για πειθαρχικό έλεγχο και απόδοση πειθαρχικών ευθυνών. Η υπόθεση θα λάβει τον δρόμο προς τις εισαγγελικές αρχές.

Ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, επαλήθευσε την είδηση και δήλωσε στο «Βήμα» ότι έχουν γίνει «όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πειθαρχική και ποινική τιμωρία του υπαιτίου». Ταυτόχρονα, ο κ. Ρακιντζής τόνισε πως θα υπάρξουν και άλλα κρούσματα εάν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους περιστατικών.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι τον Μάιο του 2014 ήρθε στο προσκήνιο η υπόθεση του διευθυντή Γενικής Ιατρικής στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στην Σκύρο που δεν διέθετε πτυχίο. Ο γιατρός είχε πλαστογραφήσει τον τίτλο σπουδών του από το Πανεπιστήμιο Ρώμης Λα Σαπιέντσα.



Πηγή : huffingtonpost.gr


Βίντεο σοκ! Θα εκτελούσε φοιτητή στο κεφάλι - Κόλλησε το όπλο βιαστή





Ένας φοιτητής Ιατρικής στη Νέα Ορλεάνη είδε κυριολεκτικά τη ζωή να περνά μπροστά από τα μάτια του, όταν άγνωστος δράστης, τον πυροβόλησε στο στομάχι και δευτερόλεπτα μετά, τον σημάδευε στο κεφάλι. Άγιο είχε ο νεαρός άνδρας μιας και το όπλο μάγκωσε και ο δράστης δεν κατάφερε, ευτυχώς, να τον πυροβολήσει.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο φοιτητής Peter Gold, που οδηγούσε το αυτοκίνητό του, παρατήρησε κάτι ύποπτο. Έγινε μάρτυρας σε σκηνικό όπου δράστης, κουβαλούσε στους ώμους του μία νεαρή γυναίκα με σκοπό να τη βιάσει. Δεν το σκέφτηκε λεπτό, κατέβηκε από το αυτοκίνητό του και πήγε προς το μέρος τους δράστη για να βοηθήσει το ανυπεράσπιστο θύμα.

Βίντεο της περιοχής κατέγραψε το φρικτό περιστατικό. Ο δράστης αντιλαμβάνεται τον Gold, τον πλησιάζει και εκείνος αμέσως σηκώνει τα χέρια του, προς ένδειξη συμφιλίωσης. Ο δράστης δεν πείθεται και πυροβολεί στο στομάχι τον νεαρό. Δεν σταματάει, σηκώνει το όπλο ξανά και σημαδεύει στο κεφάλι. Και όπως το θύμα σαστίζει, το όπλο μαγκώνει και ο δράστης εξαφανίζεται σε δευτερόλεπτα. Στο έδαφος ο νεαρός, φαίνεται να προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι συνέβη, διπλωμένος από πόνο, αλλά και τυχερός μέσα στην ατυχία του.






Ο 21χρονος δράστης Euric Cain αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού, δευτέρου βαθμού απαγωγής και ένοπλης ληστείας. Ο Gold νοσηλεύεται σε τοπικό νοσοκομείο, προσπαθώντας να ανακάμψει. Η γυναίκα, το αρχικό θύμα, νοσηλεύεται με ελαφρά τραύματα






Πηγή: Mirror, Nydailynews, newsit


Στήν άμυνα και ο Βορίδης μετά τις καταγγελίες Μειμαράκη




Μετά την αποκάλυψη ότι εισηγείται στο Τζιτζικώστα δημιουργία νέου δεξιού κόμματος, ο βουλευτής Αττικής πετάει στον παραιτηθέντα από τη θέση του μεταβατικού προέδρου Μεϊμαράκη το μπαλάκι για τις μετέπειτα εξελίξεις

Σε ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του εσωκομματικού εμφυλίου στη ΝΔ αναδεικνύεται ο Μάκης Βορίδης μέσα από την πολυτάραχη σχέση του με το Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Από  το βράδυ της ήττας από το ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα ο Μάκης Βορίδης έχει χαρακτηριστεί “δεξιά συνιστώσα” όταν πρώτος βγήκε και αμφισβήτησε την τακτική και στρατηγική του Βαγγέλη Μεϊμαράκη απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, για να μετατραπεί στη συνέχεια σε “εκλεκτό συνάδελφο” όταν επιχειρήθηκε η προσέγγισή του με τον κ. Μεϊμαράκη και από σήμερα είναι με βάση τα όσα του καταλογίζει ο πρόεδρος της ΝΔ “άρτι αφιχθέντας στη ΝΔ”.

Ο ίδιος διέψευσε με επίσημη ανακοίνωσή του τις πρωινές καταγγελίες Μεϊμαράκη για σχέσεις του με την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το εκλογικό φιάσκο,  αναφέροντας συγκεκριμένα “τι νόημα έχουν οι αναληθείς αναφορές;”.

Ο ίδιος παρακολουθεί προσεκτικά τις κινήσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή μέσα από τη στοχοποίησή του και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επανέλθει εφ 'όλης της ύλης απαντώντας στα όσα του καταλογίζουν οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι υπό το φως και των σεναρίων για ίδρυση δεξιού κόμματος από τον Απόστολο Τζιτζικώστα όπως έχει γράψει το News247.

Ο κ. Βορίδης επιμένει πως η κριτική του προς τον κ. Μεϊμαράκη είναι πολιτική και διερωτάται γιατί ο κ. Μειμαράκης επιλέγει την αντιπαράθεση με προσωπικά χαρακτηριστικά, ενώ φέρεται να λέει σε συνομιλητές του με νόημα ότι “εκτίμηση και επιθυμία μου είναι ότι θα τα καταφέρουμε να παραμείνουμε ενωμένοι. Όποιος επιλέγει το δρόμο της προσωπικής αντιπαράθεσης φέρει και την ευθύνη αυτού του δρόμου”.

Με τον τρόπο αυτό, μεταθέτει στην πλευρά Μεϊμαράκη το βάρος όποιων εξελίξεων υπάρξουν στο εξής.

Προς το παρόν πάντως ο κ. Βορίδης επιλέγει επίσημα να παραμείνει στα όσα ανέφερε στη δήλωσή του μετά τις καταγγελίες Μεϊμαράκη. Αναλυτικά η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:
“Ο κ.Μεϊμαράκης με κατηγόρησε για υποκρισία διότι όπως είπε γνώριζα την Εταιρία που ανέλαβε το έργο της υποστήριξης των εκλογών για τον Πρόεδρο της ΝΔ, της είχα δώσει δουλειές ως Υπουργός και είχα και δικηγορικές σχέσεις μαζί της.

Απαντώ:
1) Ουδέποτε είχα οποιαδήποτε επαγγελματική ή άλλη σχέση με την εταιρία.

2) Εξ όσων δύναμαι να γνωρίζω, ουδέποτε έχει ανατεθεί από εμένα στα πλαίσια της ασκήσεως των Υπουργικών μου καθηκόντων, έργο στην συγκεκριμένη εταιρία.

3) Σε κάθε περίπτωση η υπηρεσία που ανέθεσε το συγκεκριμένο έργο στην εν λόγω εταιρία αποτελεί υπηρεσία της Νέας Δημοκρατίας στην οποία εξ όσων γνωρίζω προΐσταται ο κ.Μεϊμαράκης. Τι εννοεί ακριβώς; Έχω παρέμβει στον ίδιο ή σε άλλον καθοιονδήποτε τρόπο προκειμένου να ανατεθεί το συγκεκριμένο έργο στην συγκεκριμένη εταιρία; Αν δεν γνωρίζει κάτι σχετικό, τι νόημα έχουν οι προηγούμενες αναληθείς αναφορές;

Είπαμε να κρατάμε την αντιπαράθεση σε ένα επίπεδο ειδικά οι «παλιοί» που ισχυρίζονται ότι είναι θεματοφύλακες του πολιτικού πολιτισμού”.


Πηγή : news247.gr


Αλεξιάδης: Στη Βουλή εντός του 2015 αδήλωτα εισοδήματα-περιουσιολόγιο



Στη Βουλή θα έρθουν εντός του 2015 οι ρυθμίσεις για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων και για το Περιουσιολόγιο, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι θα δοθεί η τελευταία δυνατότητα στους πολίτες να δηλώσουν εισοδήματα που έχουν στο εσωτερικό ή και στο εξωτερικό και δεν έχουν συμπεριλάβει στις φορολογικές τους δηλώσεις. Σημείωσε πως οι συντελεστές δεν θα πολύ μεγάλοι, ούτε και χαριστικοί, με στόχο να προσελκυστούν εισοδήματα.

Εξήγησε ότι πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία γιατί, με βάση το περιουσιολόγιο όταν θα εντοπίζονται εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία που δεν έχουν δηλωθεί θα δεσμεύονται, θα ξεκινά φορολογικός έλεγχος και θα αποδίδονται στον κάτοχο όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος και εφόσον δικαιολογούνται από τα εισοδήματα του.

Οπως έγραψε "το Βήμα" την Κυριακή ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Τρύφωνας Αλεξιάδης έχουν ήδη συζητήσει με την τρόικα το πλαίσιο της ρύθμισης η οποία, κατά τις πληροφορίες, θα δίνει τρεις επιλογές σε όλους όσοι έχουν βγάλει αφορολόγητα χρήματα στο εξωτερικό.

Η πρώτη δυνατότητα (που ισχύει και σήμερα) είναι ο επαναπατρισμός χρημάτων με ταυτόχρονη υποβολή συμπληρωματικής φορολογικής δήλωσης για τον χρόνο κτήσης των συγκεκριμένων ποσών. Σε αυτή την περίπτωση ο φορολογικός συντελεστής είναι υψηλός. Βέβαια, όπως επισημαίνει κορυφαία πηγή στο «Βήμα», «φορολογικοί αυτόχειρες» είναι δύσκολο να υπάρξουν, άρα αυτή η λύση λειτουργεί μόνο σε όσους πέφτουν στα δίχτυα των ελέγχων, όπως γίνεται με τη λίστα Λαγκάρντ.

Η δεύτερη δυνατότητα θα είναι ο επαναπατρισμός κεφαλαίων με την καταβολή φόρου με συντελεστή 15% και κίνητρο την απαλλαγή από κάθε έλεγχο «πόθεν έσχες».

Η τρίτη δυνατότητα που εξετάζεται  είναι να συνδεθεί ο επαναπατρισμός με επενδύσεις για αγορά επιχειρήσεων ή ακινήτων, ακόμη και για τη στήριξη υφισταμένων επιχειρήσεων. Σε αυτή την περίπτωση ο συντελεστής θα είναι 7%.
Η λύση αυτή, η οποία από ορισμένους κύκλους εκλαμβάνεται ως «αμνηστία», θα συνδυαστεί με την υποχρεωτική καθιέρωση του περιουσιολογίου. Στο υπουργείο Οικονομικών  σχηματίζεται ηλεκτρονικό αρχείο με τα εμβάσματα Ελλήνων στο εξωτερικό με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το περιουσιολόγιο

Ο κ. Αλεξιάδης στις σημερινές του δηλώσεις ξεκαθάρισε ότι οι φορολογούμενοι δεν θα είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν στο περιουσιολόγιο «μια βέρα ή ένα δακτυλίδι της γιαγιάς» αλλά δεν μπορούν να αποφύγουν να δηλώσουν κινητά περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας.

Εξήγησε ότι, έτσι θα κάνουν όλοι οι πολίτες μια νέα αρχή με την εφορία και δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα.
Μίλησε, επίσης, για έναν ενιαίο φόρο στα ακίνητα που θα εφαρμοστεί στο μέλλον όπου θα ληφθούν υπ' όψιν οι εμπορικές αξίες.

Σε ό,τι αφορά το αφορολόγητο όριο τόνισε ότι θα αυξάνεται, με βάση τη χρήση πλαστικού χρήματος.


Πηγή : tovima.gr


"Αστακός" η Ρώμη εν όψει του Αγίου Έτους των Καθολικών




Την αύξηση της φύλαξης περισσότερων από χιλίων ευαίσθητων στόχων που βρίσκονται στη Ρώμη, αποφάσισαν οι ιταλικές αρχές, με την δραστηριοποίηση δυο χιλιάδων επιπλέον αστυνομικών.

Πέρα από την φύλαξη μνημείων, πρεσβειών και θεσμικών κέντρων, το σχέδιο προβλέπει έντονη αστυνομική παρουσία σε μετρό και λεωφορεία, αλλά και σε περιοχές όπου συχνάζουν οι νέοι, ιδίως σε μουσικές συναυλίες.
Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης πρόκειται για μια «γενική πρόβα» ενόψει της τελετής εγκαινίων του Αγίου Έτους των καθολικών, που θα οργανωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στις 8 Δεκεμβρίου.

Ο διευθυντής αστυνομίας της ιταλικής πρωτεύουσας Νικολό Ντ΄'Αντζελο, μιλώντας σε ιταλούς δημοσιογράφους δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν σωματικές έρευνες σε κεντρικές, πολυσύχναστες πλατείες, αν κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica, οι έλεγχοι και η αστυνομική παρουσία έχουν αυξηθεί εμφανώς στις περιοχές του Αγίου Πέτρου, του σταδίου «Ολίμπικο», στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο και σε όλα τα κύρια μνημεία της Ρώμης, αρχίζοντας από το Κολοσσαίο και το συντριβάνι Φοντάνα Ντι Τρέβι.

Όπως έχει ανακοινωθεί, τέλος, από τις 8 Δεκεμβρίου η ζώνη απαγόρευσης πτήσεως θα επεκταθεί σε όλο τον ουρανό της ιταλικής πρωτεύουσας, ενώ τελειοποιείται σύστημα το οποίο δεν θα επιτρέπει σε τυχόν drones να πετούν, χάρη σε ισχυρές παρεμβολές στην εκπομπή του σήματος που τα κατευθύνει εξ αποστάσεως.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsit.gr


Ο Σαμαράς αρνείται τις κατηγορίες Μειμαράκη



"Ο Αντώνης Σαμαράς καμία απολύτως εμπλοκή δεν έχει σε όλα αυτά. Κάνουν λάθος όσοι προσπαθούν να τον εμπλέξουν με κουτοπονηριές, ανοησίες και ψέματα. Τι εξυπηρετούν; Γιατί το κάνουν; Αναφέρουν συνεργάτες του.

Γιατί εμπλέκουν τον Αντώνη Σαμαρα με μια εταιρεία πληροφορικής που συνεργάζεται με τη ΝΔ ήδη απο την εποχή που ο Ευάγγελος Μεϊμαρακης ήταν γραμματέας του κόμματος; Τι εξυπηρετεί η εμπλοκή και συνεργατών του κ. Σαμαρά οι οποίοι δεν είχαν ποτέ την παραμικρή σχέση με αυτή την εταιρεία; Τι εξυπηρετούν όλα αυτά τα ψέματα;

Όμως, αυτή τη στιγμή προέχει η ενότητα του κόμματος και η ομαλή ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών. Να μην ξεχνάει κανείς, ότι ο αντίπαλος είναι αλλού".

Με νεότερη ανακοίνωση συμπληρώνουν:

"Πρώτον, η επιλογή της εταιρείας έγινε με ομόφωνη απόφαση της ΚΕΦΕ και τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων και των τεσσάρων υποψηφίων.

Δεύτερον, θυμίζουμε ότι για τις εκλογές της ΝΔ είχε αρχικά επιλεγεί από τη διεύθυνση πληροφορικής και τη διεύθυνση προμηθειών της ΝΔ άλλη εταιρεία, απόφαση που άλλαξε μετά τις γνωστές θορυβώδεις αντιδράσεις του κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Με αποτέλεσμα, να γίνει η διαδικασία από την αρχή, και να επιλεγεί η info-solutions, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έθεσε ο ίδιος ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Τρίτον, ο κ. Κλωνάρης που εκπροσωπεί την εταιρεία που ανέλαβε το έργο, είναι παντελώς άγνωστος στον κ. Αντώνη Σαμαρά. Αντίθετα, ο κ. Κλωνάρης συνεργάζεται με τη Νέα Δημοκρατία είτε ως υπάλληλος, είτε ως μέτοχος, είτε ως ιδιοκτήτης εταιρείας πληροφορικής, ήδη από την εποχή όπου ο κ. Μεϊμαράκης ήταν γραμματέας του κόμματος.

Τέταρτον, ελέχθη ότι επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, η εταιρεία αυτή ανέλαβε έργο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού. Η αλήθεια είναι ότι η info-solutions (με αυτό ή με άλλο όνομα) είχε ήδη από δεκαετίας επιλεγεί από τις υπηρεσίες του Δημοσίου, για τη συντήρηση δικτύων, έχοντας αντίστοιχη σύμβαση με τους συντηρητές του ασανσέρ, τους απολυμαντές ή τους καθαριστές των εγκαταστάσεων.

Η σύμβαση ήταν αξίας 562 ευρώ/μήνα και για πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Πέμπτον, ο κ. Πτωχός στον οποίο ονομαστικά αναφέρθηκε ο κ. Μεϊμαράκης, θέλει να δηλώσει ότι δεν είχε ποτέ σχέση με τον κ. Κλωνάρη και τις εταιρείες του, τον οποίο ούτε καν γνωρίζει. Και λυπάται που υποχρεώνεται δημόσια να διαψεύδει τον κ. Μεϊμαράκη". 


Ντόρα - Κοτζιάς : Ένταση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής



Η Ντόρα Μπακογιάννη αμφισβήτησε το γεγονός ότι ο υπ. Εξωτερικών δίδασκε στο Χάρβαρντ και την Οξφόρδη, προκαλώντας την έντονη αντίδρασή του.

Η κυρία Μπακογιάννη αμφισβήτησε στοιχεία του βιογραφικού του υπουργού και συγκεκριμένα ότι έχει υπάρξει καθηγητής τριών πανεπιστημίων μεταξύ των οποίων του Χάρβαρντ και της Οξφόρδης.

Απατώντας ο κ. Κοτζιάς υποστήριξε ότι για το θέμα έχει αποφανθεί το δικαστήριο και την κάλεσε να μην αναπαράγει τις συκοφαντίες, η κυρία Μπακογιάννη επέμεινε με αποτέλεσμα ο υπουργός να της απαντήσει ως εξής: «Έχει απωθημένο έρωτα μαζί μου η κυρία Μπακογιάννη… έχετε καταπιεσμένο έρωτα αλλά εγώ δεν θα ανταποκριθώ ούτε στην εχθρότητά σας».

Η επιμονή του κ. Κοτζιά να απευθύνεται στην κυρία Μπακογιάννη ακόμα και με το μικρό της όνομα «κυρία Ντόρα» ανάγκασε τον πρόεδρο της επιτροπής Κώστα Δουζίνα να τον παρατηρήσει λέγοντας: «αφήστε και εσείς την κυρία Μπακογιάννη. Μάλλον, έχετε και εσείς απωθημένο έρωτα».

Η κυρία Μπακογιάννη επέμενε και ζητούσε απάντηση από τον υπουργό εξωτερικών

Ντόρα Μπακογιάννη : «Πες μας αν είσαι καθηγητής σε αυτά τα πανεπιστήμια για να γραφεί στα πρακτικά»

Κοτζιάς να αναφέρει: «οι κύριοι που υπερασπίζετε και οι οποίοι με ύβρεις λένε ότι τάχα δεν δίδασκα στα πανεπιστήμια λέγεται ότι είναι άνθρωποι της οικογένειάς σας. Δεν πρόκειται να απαντήσω σε στιλ ανακρίσεων. Οι άνθρωποί σας μου έχουν πει πιο σκληρά πράγματα. Το επόμενο στάδιο θα είναι αθλιότητες για την προσωπική μου ζωή. Αυτοί καταδικάστηκαν από το δικαστήριο το 2013. Τις τελεσίδικα καταδικασμένες συκοφαντίες τους τις αναπαράγεται και τις υιοθετείτε».

Ντόρα Μπακογιάννη : «Καταδικάστηκε επειδή σας είπε «σταλινικό». Εγώ θέλω να μου πείτε αν είστε καθηγητής στο Χάρβαρντ και Οξφόρδη. Ναι ή όχι;»

Κοτζιάς : «Είμαι εν αναστολή καθηγητής στο πανεπιστήμιο Πειραιά και πουθενά αλλού. Στα 3 ξένα πανεπιστήμια έχω διδάξει με διαφορετικό αντικείμενο κάθε φορά».




Info-solutions: Η εργολήπτρια του Μαξίμου που τίναξε στον αέρα τη ΝΔ





Του Χάρη Φλουδόπουλου
capital.gr

Πώς μπορεί μια ομόρρυθμη εταιρεία, χωρίς εμπειρία στην ανάληψη μεγάλων έργων να αναλάβει ένα τόσο κρίσιμο έργο όπως η τεχνική υποστήριξη μιας εκλογικής διαδικασίας με δεκάδες ή ακόμη και εκατοντάδες χιλιάδες εκλογείς; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό γίνεται ακόμη πιο επιτακτική, όσο έρχονται στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες για το παρασκήνιο της ανάθεσης της εκλογικής διαδικασίας στη Νέα Δημοκρατία, η οποία κατέληξε σε φιάσκο προκαλώντας θρυαλλίδα εξελίξεων και πλήττοντας καίρια το κύρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πολλώ δε μάλλον όταν η υπόθεση μπαίνει στο κάδρο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης, καθώς ο υπό παραίτηση πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης άφησε σαφείς αιχμές κατά του πρώην προέδρου και πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, ότι εκείνος είχε εγγυηθεί προσωπικά για την εταιρεία που ανέλαβε να τρέξει τις εκλογές. Καθώς και σε βάρος του κ. Βορίδη για σχέσεις με την εταιρεία.

Σύμφωνα με όσα μέχρι στιγμής προκύπτουν, η εταιρεία Info-solutions (Αθανάσιος Κλωνάρης - Ελένη Τυρμάκη Ο.Ε.), είναι ομόρρυθμη που απασχολεί ελάχιστο αριθμό εργαζομένων (πιθανώς με την ιδιότητα του συνεργάτη) με έδρα τη Γλυφάδα, ενώ ο διαδικτυακός της τόπος είναι ανενεργός με την ένδειξη under construction κάτι που για τεχνολογική εταιρεία προκαλεί το λιγότερο εντύπωση.  Το προφίλ της δεν διασφαλίζει σε καμιά περίπτωση ότι είναι μία εταιρεία που μπορεί να αναλάβει έργο μεγάλου βεληνεκούς και απαιτήσεων. Δεν προκύπτει από πουθενά κάποιο τεκμήριο αξιοπιστίας με βάση άλλα έργα που έχουν αναληφθεί. Αν όμως στην ευρύτερη αγορά πληροφορικής η εν λόγω ΟΕ είναι ουσιαστικά άγνωστη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Εκεί την γνωρίζουν. Ή μάλλον ορισμένα στελέχη της τη γνωρίζουν πολύ καλά. Καθώς ο κ. Κλωνάρης και η  εν λόγω εταιρεία εμφανίζονται στο πρόσφατο παρελθόν να έχουν πρωταγωνιστήσει σε μια σειρά από έργα που ανέλαβε η εταιρεία, επί πρωθυπουργίας Α. Σαμαρά, με χαρακτηριστικότερη την ανάθεση της συντήρησης των συστημάτων στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δουλειές από το Μαξίμου

Συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2014 όταν γραμματέας του τότε πρωθυπουργού και γενικός γραμματέας συντονισμού ήταν το άλτερ έγκο του πρώην πρωθυπουργού Δ. Βαρτζόπουλος, όταν στην εν λόγω εταιρεία δόθηκε η συντήρηση των τεχνολογικών συστημάτων του Μεγάρου Μαξίμου, αντικαθιστώντας άλλη εταιρεία του ίδιου ιδιοκτήτη. Η συμφωνία, την οποία υπέγραφε ο τότε προϊστάμενος του γραφείου διοίκησης και οργάνωσης του Μεγάρου Μαξίμου Δ. Κανελλόπουλος, προέβλεπε μεταξύ άλλων την προστασία από επιθέσεις από hackers.

Το προηγούμενο σχήμα ήταν η Infinity solutions, εταιρεία επίσης με έδρα τη Γλυφάδα, με αντικείμενο την κατασκευή τεχνολογικών λύσεων και ανάπτυξης websites, η οποία έχει τεθεί υπό εκκαθάριση. Πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί κάνουν λόγο και για διαδρομές της εταιρείας και με άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ, όπως για παράδειγμα για προβεβλημένο πρώην υπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά που τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα  και ο οποίος φέρεται να έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος της Infinity.

Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία του κ. Κλωνάρη εκείνη την περίοδο φαίνεται ότι βρισκόταν στο... απόγειο καθώς εκτός από το έργο στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε επίσης αναλάβει και άλλα έργα όπως για παράδειγμα η ανάθεση για έργο πληροφορικής της Αττικό Παράκτιο Μέτωπο. Τότε την εταιρεία διοικούσε ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού και προσωπικός φίλος της οικογένειας Σαμαρά Αριστείδης Ματιάτος. Στα πάρε δώσε με το δημόσιο επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, περιλαμβάνονται επίσης έργα για λογαριασμό του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, αλλά και για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Τι προηγήθηκε του φιάσκου

Αίσθηση εξάλλου προκαλούν οι αποκαλύψεις για το τι προηγήθηκε και για τον τρόπο που ανατέθηκε στην εν λόγω εταιρεία το έργο. Όπως αποκάλυψε το μέλος της ΚΕΦΕ Φ. Ταυρής, η δοκιμαστική παρουσίαση από την εταιρεία έγινε μόλις την Τετάρτη πριν από τις εκλογές, με τους εκπροσώπους της Info-solutions να διαβεβαιώνουν ότι όλα είναι έτοιμα και ότι οι εκλογές θα κυλήσουν ομαλά. Οι φόβοι κάποιων μελών  επιβεβαιώθηκαν την παραμονή των εκλογών όταν η εταιρεία ενημέρωσε ότι υπάρχουν τεχνικά προβλήματα και κάλεσε την οργανωτική επιτροπή να παρουσιάσει τρόπους αντιμετώπισής τους. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον κ. Ταυρή η ΚΕΦΕ είχε ζητήσει τη σύμβαση με την εν λόγω εταιρεία από την ΚΕΦΕ η οποία ωστόσο ουδέποτε παρουσιάστηκε. Αντίθετα η ανάθεση στην εταιρεία εγκρίθηκε από επιτροπή στην οποία συμμετείχαν και δύο εκπρόσωποι από κάθε υποψήφιο. Ωστόσο, στελέχη της αγοράς πληροφορικής εκφράζουν την απορία τους πώς ήταν δυνατό να λειτουργήσει τεχνικά μία διαδικασία για την οποία δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες δοκιμές, τουλάχιστον μία εβδομάδα έως δέκα ημέρες πριν. Υπονοώντας ότι τα πρώτα καμπανάκια θα έπρεπε να είχαν κτυπήσει πολύ νωρίτερα...

Σύμφωνα με πληροφορίες το ύψος του έργου ξεπερνούσε τις 400 χιλ. Ευρώ, ενώ μεταξύ άλλων η εταιρεία είχε αναλάβει να αποστείλει τέσσερις ημέρες πριν από τις κάλπες στους υπευθύνους των ΝΟΔΕ τις τερματικές συσκευές (tablets) και μια πλαστική κάρτα με μοναδικό, κρυφό κωδικό για τη διεξαγωγή των εκλογών. Επίσης η εταιρεία είχε αναλάβει το σχεδιασμό των συστημάτων ανάπτυξης εφαρμογών, τη σύσταση και εκπαίδευση της ομάδας υποστήριξης, την εγκατάσταση τηλεφωνικού κέντρου και την τηλεφωνική υποστήριξη κατά τη διάρκεια των εκλογών, αλλά και την επιτόπια τεχνική υποστήριξη στα εκλογικά κέντρα στους 52 νομούς.

Τέλος πληροφορίες ήθελαν την εταιρεία να έχει διαμηνύσει ότι θα επιστρέψει (ή να έχει ήδη επιστρέψει) το ποσό της προκαταβολής που έλαβε ενώ μένει να φανείς αν θα επιβεβαιωθούν άλλες διαρροές σύμφωνα με τις οποίες το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα κινηθεί με αγωγή εναντίον της εταιρείας διεκδικώντας 1,5 εκατ. ευρώ...


Και δεύτερη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση στο Μαλί



Μια δεύτερη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στο ξενοχείο Radisson Blu στο Μπαμακό, την πρωτεύουσα του Μαλί.

Πρόκεται για μια τζιχαντιστική οργάνωση από το κεντρικό Μαλί, η οποία χθες το βράδυ (22/11), ανέλαβε και αυτή την ευθύνη για την επίθεση εναντίον του ξενοδοχείου Radisson Blu στο Μπαμακό, επισημαίνοντας ότι εκτός από τους δύο νεκρούς δράστες της επίθεσης υπάρχουν ακόμη τρεις που έχουν διαφύγει.

«Το Μέτωπο Απελευθέρωσης του Μακίνα (FLM) αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση εναντίον του Radisson στο Μπαμακό με τη συνεργασία της Άνσαρ Ντιν (μιας τζιχαντιστικής οργάνωσης που δρα στο βόρειο Μαλί)», αναφέρει η ανακοίνωση που στάλθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο στο Μπαμακό και φέρει την υπογραφή του Άλι Χάμα εκπροσώπου της οργάνωσης, η οποία έκανε την εμφάνισή της στις αρχές της χρονιάς και διοικείται από τον ακραίο ιερωμένο Αμάντου Κούφα.
«Η επίθεση αυτή έγινε ως αντίδραση εναντίον των επιθέσεων των γαλλικών δυνάμεων που έχουν στόχο κάποια στοιχεία του Μετώπου και της Άνσαρ Ντιν με την υποστήριξη του στρατού του Μαλί και κάποιων δυτικών χωρών», συμπλήρωνε η ανακοίνωση.

Δίνοντας λεπτομέρειες για την επίθεση στο Radisson Blu, ο Χάμα διαβεβαιώνει ότι διεξήχθη από μια ομάδα πέντε ανθρώπων, «τρεις εκ των οποίων είναι σώοι και αβλαβείς».
«Είμαστε σε θέση να χτυπήσουμε ανά πάσα στιγμή», τόνισε ο ίδιος, ο οποίος προειδοποίησε ότι θα αυξηθούν οι επιθέσεις «εναντίον πολιτικών, οικονομικών και τουριστικών στόχων, μέχρι να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση του Μακίνα (κεντρική επαρχία του Μαλί) και να εφαρμόσουμε τη σαρία».

Από την πλευρά της η αλ Μουραμπιτούν, η οργάνωση του Αλγερινού Μόχταρ Μπελμόχταρ, επανέλαβε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ίδια επίθεση με ένα ηχητικό μήνυμα το οποίο μεταδόθηκε το βράδυ της Κυριακής από το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα. Σε αυτό η οργάνωση επιμένει ότι οι δράστες ήταν δύο και άφησε να εννοηθεί ότι ήταν Μαλινέζοι.

Εκπρόσωπος της αλ Μουραμπιτούν, επανέλαβε ότι η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη σε συνεργασία με την αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ, δήλωσε ότι οι δράστες ήταν «δύο ήρωες του ισλάμ», ο Αμπντελχακίμ αλ Ανσάρι και ο Μόεζ αλ Ανσάρι.

Στη τζιχαντιστική ορολογία ο όρος «αλ Ανσάρι» σημαίνει ότι πρόκειται για ντόπιους μαχητές, σε αντίθεση με τον όρο «μουχατζιρούν» που αποδίδεται στους ξένους.

«Οι δύο μουτζαχεντίν σκοτώθηκαν έπειτα από σφοδρή αντίσταση εναντίον των γαλλικών και αμερικανικών δυνάμεων και των συνεργατών τους», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος, εξηγώντας ότι η επίθεση εξαπολύθηκε εξαιτίας «της επιθετικότητας των Σταυροφόρων εναντίον των λαών μας, των ιερών τόπων μας και των αδελφών μας μουτζαχεντίν στο Μαλί».



Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, newsbomb


Οι αντιδράσεις στην πρόταση για εθνικό διάλογο



Αποφασισμένος να επιμείνει στο κάλεσμα προς τα άλλα κόμματα για εθνικό διάλογο σχετικά με τα μείζονα κοινωνικά θέματα είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τα χαρτιά του για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στην αποκλειστική συνέντευξή του στο «Eθνος της Κυριακής».

Ο κ. Τσίπρας, παρουσιάζοντας τον «οδικό χάρτη» που σκοπεύει να ακολουθήσει για να οδηγήσει τη χώρα στην οριστική έξοδο από την κρίση και στην ανάκαμψη της οικονομίας, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στις ηγεσίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου για την ανταλλαγή προτάσεων που αφορούν το ασφαλιστικό σύστημα, την Παιδεία, τη συνταγματική αναθεώρηση και την επιδίωξη συμφωνίας για ένα πάγιο εκλογικό σύστημα.
Η συνέντευξη στο «Εθνος»

«Η εξομάλυνση της κατάστασης στην οικονομία είναι η πρώτη βασική κατεύθυνση του ?οδικού μας χάρτη?, που περιλαμβάνει επίσης και τη σταδιακή υλοποίηση του παράλληλου κυβερνητικού προγράμματος», τονίζει στο «Εθνος της Κυριακής» ο πρωθυπουργός, ο οποίος εκτιμά ότι «θα γυρίσει το παιχνίδι», ενώ στην ερώτηση αν πιστεύει ότι οι άλλες πολιτικές δυνάμεις θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση για εθνικό διάλογο απαντά ως εξής: «Οι ριζικές μεταρρυθμίσεις απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις και θέλω να πιστεύω πως οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις είναι ώριμες για μια τέτοια συζήτηση. Φυσικά ο δρόμος της καταγγελίας και της ανέξοδης πολιτικής δημαγωγίας παραμένει πάντοτε εύκολος. Αλλά αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι ώριμες και αναγκαίες, η κοινωνία το καταλαβαίνει και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει. Θα είναι κέρδος για όλους μας αν αντί για ανταλλαγές πολιτικών πυροτεχνημάτων πάμε σε έναν διάλογο ουσίας, με επιχειρήματα, ακόμα και με διαφωνίες.

Ετσι προχωράει η δημοκρατία. Αυτό είναι θέση αρχής, δεν είναι αδυναμία. Θα το επιδιώξουμε, ελπίζουμε να ανταποκριθούν. Αν πάλι όχι, δεν θα τους περιμένουμε. Μπορούμε και μόνοι μας. Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία θα προχωρήσουν από την κυβέρνησή μας τα επόμενα τέσσερα χρόνια, είτε έτσι είτε αλλιώς. Ευχής έργον θα ήταν να προχωρήσουν με την ευρύτερη δυνατή σύνθεση και διάλογο».

Το γεγονός ότι η ΝΔ ετοιμαζόταν χθες να εκλέξει αρχηγό, αλλά το γνωστό «φιάσκο» ανέβαλε τη διαδικασία, δεν άφησε, ιδιαίτερα περιθώρια στα στελέχη και στους υποψήφιους αρχηγούς να πάρουν θέση και να δώσουν σαφή απάντηση στο «νεύμα» για εθνικό διάλογο του πρωθυπουργού. Αντιθέτως καταγράφηκε αντίδραση από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και την Ενωση Κεντρώων.
Η Φώφη Γεννηματά, ανέλαβε να φρενάρει την... αποστολή του προσκλητηρίου με τη δήλωσή της, στην οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα αδιέξοδα των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν θα γίνουν αδιέξοδα της χώρας. Την εθνική συνεννόηση αυτοί την υπονόμευσαν. Αν ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να κυβερνήσει, μία είναι η λύση. Η πρόταση που η Δημοκρατική Συμπαράταξη πριν ακόμη από τις εκλογές έχει καταθέσει. Εθνικό σχέδιο, προοδευτική προγραμματική συμφωνία, αλλαγή του εκλογικού συστήματος και κυβέρνηση με συμμετοχή όλων των δυνάμεων που πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Οσοι ονειρεύονται διχαστικά για τους Ελληνες μέτωπα, είτε δήθεν "προοδευτικά", είτε δήθεν "ευρωπαϊκά ", να μην υπολογίζουν σε εμάς».
Συζητήσεις

Εγκυρες πληροφορίες, πάντως, τονίζουν ότι στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης γίνονται εδώ και μέρες συζητήσεις για το ποια «γραμμή» θα ακολουθήσουν εφόσον το Μέγαρο Μαξίμου επιμείνει στο κάλεσμα για εθνικό διάλογο - μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες επισημαίνουν ότι έχουν ακουστεί αρκετές και διαφορετικές απόψεις στη Χαριλάου Τρικούπη και στα βουλευτικά γραφεία.

Την πλήρη αντίθεσή του με την πρόταση του πρωθυπουργού να υπάρξει διάλογος επί των καυτών ζητημάτων και των μεταρρυθμίσεων εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος, κάνοντας δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό (σ.σ.: τον χαρακτηρίζει δημαγωγό), αναφέρεται στη συνέντευξη στο «Εθνος της Κυριακής» λέγοντας: «Τι λέει στην πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας; Ψηφίστε το Ασφαλιστικό που είναι το δυσκολότερο όλων, γράψτε κάποια έκθεση ιδεών για την Παιδεία, συζητήστε για το Σύνταγμα που αφορά την επόμενη τετραετία και αφήστε με να κυβερνήσω. Δώστε μου χρόνο να εδραιώσω το καθεστώς μου. Ταΐστε με ψίχουλα τη στέρνα με τα ψάρια όσο εγώ και η παρέα μου θα πετάμε δυναμίτες στους κόλπους της κοινωνίας. Ποιο θύμα θα πέσει στην παγίδα; Το Ποτάμι πάντως όχι».

Η Ενωση Κεντρώων θεωρεί, τέλος, ότι μόνη λύση είναι η συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης και ότι θα αποδειχθεί ότι ο κ. Τσίπρας μόνος του δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτε.



ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ
Πηγή : ethnos.gr


Πιθανόν το 2016 η αύξηση φορολογίας των αγροτών, λένε πηγές του ΥΠΟΙΚ



Πιθανή θεωρείται η χρονική μετάθεση για το 2016 της αύξησης του συντελεστή φορολογίας των αγροτών, της νέας φορολογικής κλίμακας των ενοικίων και της ενσωμάτωσης της έκτακτης εισφοράς στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

Πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι τα τρία αυτά θέματα δεν θα περιλαμβάνονται στη λίστα των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας, που απομένει από τη δόση των 3 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το Euroworking Group, στη συνεδρίασή του το Σάββατο, έκρινε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την ελληνική κυβέρνηση η πρώτη λίστα των προαπαιτούμενων που είχε συνδεθεί με τα πρώτα 2 δισ. ευρώ της δόσης προς τη χώρα μας.

Σήμερα ο ESM αναμένεται να αποφασίσει την εκταμίευση του ποσού αυτού μαζί με το μέρος των κεφαλαίων από τα 10 δισ. ευρώ που θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η δεύτερη λίστα των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση του υπόλοιπου 1 δισ. ευρώ, αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς αλλά σύμφωνα τις πληροφορίες η ελληνική πλευρά φέρεται να έχει εξασφαλίσει παράταση για τα τρία αυτά θέματα.

Ωστόσο, στη δεύτερη αυτή λίστα των προαπαιτούμενων θα περιλαμβάνονται θέματα που έχουν σχέση με τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, τον ΑΔΜΗΕ, την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο.

Ειδικά για το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο υπάρχει ρητή αναφορά στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή. Όπως αναφέρεται, η μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων θα πραγματοποιείται ανάλογα με την κατηγορία εκπαίδευσης και η ένταξη τους στα μισθολογικά κλιμάκια θα καθορίζεται ανάλογα με τον χρόνο υπηρεσίας και τα τυπικά τους προσόντα ή την κατοχή θέσης ευθύνης.

«Προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη αποσυμπίεση σε όλο το μισθολογικό φάσμα, η μισθολογική εξέλιξη συντελείται με διαφορετικό τρόπο στις υπάρχουσες κατηγορίες των υπαλλήλων, ενισχύονται τα επιδόματα θέσης ευθύνης αλλά και η διασύνδεση ενός μέρους των αποδοχών του υπαλλήλου με την περιγραφή των καθηκόντων κάθε θέσης εργασίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.



Πηγή: ΑΜΠΕ, naftemporiki.gr


Μετά το ρεύμα, θα κόβουν και το νερό



Χωρίς νερό κινδυνεύουν να μείνουν όσα νοικοκυριά δεν πληρώσουν έστω και έναν λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ. Ετσι, μετά το ρεύμα, αναμένεται να «κόβεται» και το νερό για δεκάδες χιλιάδες καταναλωτές, προκειμένου η ΕΥΔΑΠ να εντοπίσει τους κακοπληρωτές και να «μαζέψει» οφειλές άνω των 210 εκατ. ευρώ.

Η νέα πολιτική της ΕΥΔΑΠ εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο για την εκκαθάριση, εξυγίανση και στη συνέχεια πώληση ποσοστού έως 49% της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να καταργηθεί η ρύθμιση που υπήρχε και προέβλεπε ότι η ΕΥΔΑΠ θα κόβει το νερό μόνο σε περίπτωση σωρευτικών χρεών από 500 ευρώ και πάνω, σε όσους δηλαδή χρωστούσαν για πολλούς μήνες. Τώρα το νερό θα «κόβεται» ακόμα και για έναν λογαριασμό, για οποιοδήποτε ποσό, ειδικά αν η ΕΥΔΑΠ κρίνει ότι ο καταναλωτής μπορεί να πληρώσει και δεν το κάνει.

Στελέχη της εταιρείας διαβεβαιώνουν ότι δεν θα κοπεί το νερό σε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη, αλλά θα διευκολυνθούν ώστε να εξοφλήσουν την οφειλή τους με δόσεις.

Η εταιρεία θα καλέσει μέσα στο επόμενο διάστημα όλους όσοι χρωστάνε και με βάση τα οικονομικά τους στοιχεία θα προχωρήσει είτε σε ρύθμιση μαζί τους είτε θα απαιτήσει την άμεση εξόφληση, ειδάλλως θα προχωρά σε διακοπή υδροδότησης.

Ακόμη, εξετάζεται να διευρυνθεί το κοινωνικό τιμολόγιο και να καλύψει και όλους αυτούς που είναι ενταγμένοι στο αντίστοιχο τιμολόγιο της ΔΕΗ, αλλά και όσους έχουν ενταχθεί στα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Συνολικά, οι ιδιώτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, χρωστάνε στην ΕΥΔΑΠ 180 εκατ. ευρώ. Οι δήμοι οφείλουν 30,8 εκατ. ευρώ και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία της ρύθμισης. Οι μεγαλύτεροι οφειλέτες (χρωστάνε συνολικά 19 εκατ. ευρώ) είναι οι δήμοι Σαλαμίνας, Ωρωπού και Μεγάρων. Επίσης, πάνω από 14 εκατ. ευρώ χρωστάει στην ΕΥΔΑΠ το Δημόσιο.

Πάντως, τα ταμεία της εταιρείας δεν φαίνεται να επηρεάστηκαν από τους απλήρωτους λογαριασμούς. Στο α’ εξάμηνο του 2015 όλοι οι δείκτες κερδοφορίας της ΕΥΔΑΠ παρουσίασαν άνοδο.

Πολλοί συνδέουν το «σαφάρι» για είσπραξη οφειλών με τα σενάρια εισόδου ιδιωτών στην ύδρευση, που ενισχύθηκαν μετά την πρόσφατη επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα. Σημειώνεται ότι η νέα συμφωνία με τους δανειστές προβλέπει πως η ιδιωτική συμμετοχή θα φτάσει συνολικά στο 49% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ.




Του Κασσιανού Τζέλη
Πηγή


Μήνυση και αγωγή Μεϊμαράκη στην εταιρεία για την αναβολή των εκλογών



Την πρόθεσή του να καταθέσει μήνυση και αγωγή για προσωπική ηθική βλάβη κατά της εταιρείας που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας αποκάλυψε σε δημοσιογράφους ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Δεν απέκλεισε όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ενδεχόμενο να καταθέσει αγωγή και μήνυση και κατά του γραμματέα του κόμματος και προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Επίσης, εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά και κατά του διευθυντή της ΝΔ Δημήτρη Τσιμάρα και του διευθυντή πληροφορικής του κόμματος Νίκου Πέτσα, θεωρώντας πως μαζί με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο ήταν εκείνοι που επέλεξαν τη συγκεκριμένη εταιρία για να αναλάβει τις εκλογές.



Πηγή : ysterografa.gr



Αυγενάκης : Ευθύνες και στους τέσσερις, να συμβάλλουν στην ενότητα Καραμανλής- Σαμαράς



Ο βουλευτής Ηρακλείου που μαζί με 15 συναδέλφους του ζήτησαν χθες σύγκληση της ΚΟ της ΝΔ χαρακτηρίζει απονομιμοποιημένη την ΚΕΦΕ και υποστηρίζει ότι οι βουλευτές πρέπει να έχουν ρόλο και λόγο.

Ευθύνες και στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και τον πρόεδρο της Ανδρέα Παπαμιμίκο, αλλά και στους τέσσερις υποψήφιους για το φιάσκο με τις εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας που ποτέ δεν έγιναν αποδίδει ο βουλευτής Ηρακλείου του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης , ο οποίος μαζί με 15 συναδέλφους του ζήτησαν χθες τη σύγκληση της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας.
Υποστηρίζει ότι υπάρχει θέμα πολιτικής νομιμοποίησης της ΚΕΦΕ και ότι οι βουλευτές πρέπει να έχουν ρόλο και λόγο στη διαδικασία: “Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος έχει απωλέσει την αξιοπιστία της. Απέτυχε να διενεργήσει ομαλά και χωρίς σκιές την διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και συνεπώς δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη απέναντί της. Δεν μπορεί να συνεχίσει το έργο της, πολύ περισσότερο δε, με αυτή τη σύνθεση και με το συγκεκριμένο πρόεδρο, τον κο Παπαμιμίκο. Από εκεί και πέρα σας λέω ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι η καρδιά της Νέας Δημοκρατίας και θεωρώ ότι οι βουλευτές που την απαρτίζουν δεν μπορούν να μένουν ούτε άπραγοι, ούτε απαθείς.Οι βουλευτές δεν μπορεί να περιορίζονται σε ρόλο παρατηρητή”.
Εκφράζει επίσης την άποψη ότι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς πρέπει να παρέμβουν: “Η κατεύθυνση στην οποία μπορούμε όλοι μας να συμβάλουμε είναι η ενότητα του κόμματος την οποία πρέπει και  να διασφαλίσουμε.”

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ.Αυγενάκη στο News247 έχει ως εξής:

Είστε ένας εκ των 16 βουλευτών που με επιστολή σας το απόγευμα της Κυριακής προς τους 4 υποψηφίους προέδρους και στον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας ζητήσατε τη σύγκληση της τελευταίας προκειμένου, όπως επισημαίνετε, να διασφαλίσετε οι βουλευτές την ομαλή ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας εξαιτίας της προφανούς όπως αναφέρετε αδυναμίας της ΚΕΦΕ να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Τι συγκεκριμένα σημαίνει αυτό ως προς το ρόλο των βουλευτών τις επόμενες μέρες; Αν δεν γίνει δεκτό το αίτημά σας σκέφτεστε να αναλάβετε νέα πρωτοβουλία;
Καταρχήν η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος έχει απωλέσει την αξιοπιστία της. Απέτυχε να διενεργήσει ομαλά και χωρίς σκιές την διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και συνεπώς δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη απέναντί της. Δεν μπορεί να συνεχίσει το έργο της, πολύ περισσότερο δε, με αυτή τη σύνθεση και με το συγκεκριμένο πρόεδρο, τον κο Παπαμιμίκο. Από εκεί και πέρα σας λέω ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι η καρδιά της Νέας Δημοκρατίας και θεωρώ ότι οι βουλευτές που την απαρτίζουν δεν μπορούν να μένουν ούτε άπραγοι, ούτε απαθείς.Οι βουλευτές δεν μπορεί να περιορίζονται σε ρόλο παρατηρητή. Η ανάδειξη νέου προέδρου στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι πρωτίστως εθνική υποχρέωση, διότι όσο καθυστερούμε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, λειτουργεί υπό καθεστώς ασυδοσίας. Υποχρεούμαστε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες. Αυτός είναι ο ρόλος μας απέναντι στο κόμμα με το οποίο εκλεγόμαστε, αλλά και απέναντι στην κρίσιμη φάση που περνάει χώρα.
Τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας έχουν ζητήσει και οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ οι κύριοι Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης. Ωστόσο ο τελευταίος εκφράζει φόβους ότι η κοινοβουλευτική ομάδα κινδυνεύει να διχαστεί υπό την έννοια ότι θεωρεί πως θα υπάρξει στο επίπεδο των βουλευτών ένας διχασμός όπως λέει, που υπάρχει μεταξύ των κυρίων Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα. Συμμερίζεστε αυτή την άποψη; Πως τη σχολιάζετε; Θεωρείται ότι υπάρχει κίνδυνος διάσπασης και από ποιους;
Όπως σας είπα και πριν, ζήτησα μαζί με 15 ακόμα Βουλευτές και Ευρωβουλευτές τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας διότι είμαι πεπεισμένος ότι μπορεί να δώσει λύση και όχι φυσικά να διογκώσει το πρόβλημα. Προσωπικά σας υπενθυμίζω ότι δεν έχω ενταχθεί σε κανένα "στρατόπεδο" και ούτε σκοπεύω να το κάνω μέχρι  τέλους. Θεωρώ πως δεν πρέπει να φοβόμαστε την συζήτηση στην κοινοβουλευτική ομάδα και ούτε βέβαια αν κάποιος συνάδελφος βουλευτής έχει εκφραστεί υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου, αυτό λειτουργεί διασπαστικά για τη παράταξη μας.Καλό θα ήταν βέβαια να έλειπαν κάποιες  φράσεις και δηλώσεις "βαριές", όμως όσο δε συζητάς ένα πρόβλημα, άλλο τόσο αυτό διογκώνεται. Αυτό που θέλουμε όλοι μας, είναι να αποδοθούν ευθύνες, αλλά πρωτίστως να γίνουν το συντομότερο ανοικτές, δημοκρατικές, και με ομαλό τρόπο εσωκομματικές εκλογές. Και επιπλέον θεωρώ ότι η διαχρονικά η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ -ως όργανο- επιτελεί και θα συνεχίσει να επιτελεί πολύ σοβαρό ρόλο και έργο στο κοινοβούλιο, έχοντας συναίσθηση του ρόλου της και της αποστολής της.
Στη μία το μεσημέρι έχει οριστεί νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο. Αν εξακολουθήσει να έχει την αρμοδιότητα η ΚΕΦΕ θεωρείτε ότι υπάρχει θέμα πολιτικής νομιμοποίησης της διαδικασίας; Κάποιοι συνάδελφοί σας λένε ότι αν τηρηθεί το καταστατικό κανένα άλλο όργανο πλην της ΚΕΦΕ δεν έχει αρμοδιότητα να επιληφθεί της εκλογικής διαδικασίας. Ζητάτε -αν δεχθούμε ότι η τελευταία άποψη είναι βάσιμη- για πολιτικούς λόγους διασταλτική ερμηνεία του καταστατικού;
Κατ' αρχάς η ΚΕΦΕ και ιδιαίτερα ο πρόεδρος της φέρει ακέραια την ευθύνη για τη σημερινή δυσάρεστη εξέλιξη και βέβαια πολιτικά έχει χάσει την αξιοπιστία της να διοργανώσει και να διασφαλίσει την ομαλή εκλογή νέου προέδρου. Άρα υπάρχει θέμα πολιτικής νομιμοποίησης της ΚΕΦΕ. Είμαι βέβαιος πως ο Μειμαρακης,  πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από την ανοικτή, εντός των οργάνων συζήτηση των όσων έγιναν στη ΚΕΦΕ και προκάλεσαν το χθεσινό φιάσκο. Όσον αφορά στο καταστατικό θεωρώ ότι δεν μπορούμε να το ερμηνεύουμε με τη στενή έννοια και να κρυβόμαστε πίσω από κανονιστικές διατάξεις μπροστά σε αδιέξοδα όπως το σημερινό.
Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα είναι η ΝΔ να βρίσκεται δύο μήνες σε προεκλογική περίοδο, να συζητά και να διαπληκτίζεται στο εσωτερικό της για τα διαδικαστικά και στο τέλος, η ημέρα των εκλογών -χωρίς την οποία δεν έχει κανένα νόημα η δίμηνη αυτή προεκλογική περίοδος- μετατρέπεται σε μια παρωδία που πλήττει το κύρος και την υπόσταση της παράταξης. Ποιος ή ποιοι φταίνε και γιατί;
Κατά τη γνώμη μου θεωρώ απαράδεκτο τη μακρά χρονικά προεκλογική περίοδο και ήμουν εξαρχής αντίθετος με αυτό, όπως βεβαίως ήμουν αντίθετος και με τους ανοιχτούς κατάλογος όπου μπορεί ο καθένας να ψηφίζει την ημέρα της εκλογών. Το βέβαιο είναι ότι όλα αυτά έχουν δημιουργήσει μία αναστάτωση, μια απογοήτευση και βέβαια μία κόπωση στους εκλογείς. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι η τέταρτη φορά μέσα σε ένα χρόνο που οι πολίτες καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες. Σε ό,τι αφορά το ποιος φταίει, η απάντηση είναι ότι πέραν του προέδρου και κάποιων μελών της ΚΕΦΕ ευθύνες υπάρχουν σχεδόν και στα τέσσερα επιτελεία των υποψηφίων.
Τη σιωπή των πρώην προέδρων του κόμματος και πρώην πρωθυπουργών, των κυρίων Καραμανλή και Σαμαρά πως θα τη σχολιάζατε όταν η ΝΔ βιώνει τέτοιες δραματικές καταστάσεις που κακά τα ψέματα δημιουργούν μια εικόνα γελοιοποίησης του κόμματος; Θεωρείτε ότι έχουν λόγο και ρόλο για να παρέμβουν και προς ποια κατεύθυνση;
Ρόλο και λόγο στη Νέα Δημοκρατία έχουμε όλοι μας, όπως βεβαίως έχουν και οι δύο πρώην Πρόεδροι και Πρωθυπουργοί τους οποίους και σεβόμαστε όλοι μας. Δεν μπορούμε ούτε να αποποιούμαστε τις ευθύνες μας αλλά ούτε μονίμως να δείχνουμε τους άλλους ως υπεύθυνους. Θεωρώ ότι η κατεύθυνση στην οποία μπορούμε όλοι μας να συμβάλουμε είναι η ενότητα του κόμματος την οποία πρέπει και  να διασφαλίσουμε.


Πηγή : news247.gr


Αρνείται να παραιτηθεί από Περιφερειάρχης ο Τζιτζικώστας, παρά τις προτροπές Μεϊμαράκη-Άδωνη




Παρά τις δημόσιες προτροπές του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Άδωνη Γεωργιάδη, ο Απόστολος Τζιτζικώστας ξεκαθάρισε μέσω συνεργατών του, ότι αρνείται να παραιτηθεί από Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Το επιτελείο Τζιτζικώστα κάνει λόγο για προσχηματικές δηλώσεις Μεϊμαράκη, μάλλον ωστόσο αιφνιδιάστηκε από το γεγονός ότι την παραίτηση του Περιφερειάρχη ζήτησε και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Το θέμα της παρουσίας Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια εντάσσεται στην κατηγορία “νόμιμο αλλά όχι ηθικό”, καθώς ουσιαστικά αξιοποίησε τον μηχανισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνδυασμό με τον κομματικό μηχανισμό του Ανδρέα Παπαμιμίκου, για να ενισχύσει την υποψηφιότητά του.

Και φυσικά, έχασε πλέον σε εντυπώσεις, μιας και εμφανίζεται ως ο μόνος που αρνείται να παραιτηθεί από το αξίωμά του, μιας και, εφόσον επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στη βάση της Νέας Δημοκρατίας, και ηττηθεί, θα χρειάζεται την Περιφέρεια για να συνεχίσει να έχει δημόσιο αξίωμα.


Πηγή : ysterografa.gr


Παραιτήθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ


Την παραίτησή του από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, υπέβαλλε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο, με την δήλωσή του τονίζει ότι από τις 11 Νοεμβρίου είχε επισημάνει στον κ. Μεϊμαράκη ότι υπάρχει πρόβλημα με την εταιρεία infosolutions που θα έκανε τις εκλογές στη ΝΔ.







Στήν δήλωσή του τονίζει: «Άκουσα τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη. Ειλικρινά δυσκολεύομαι να καταλάβω αν παραιτήθηκε ή όχι. Αν η Νέα Δημοκρατία έχει μεταβατικό Πρόεδρο ή όχι.
Σε κάθε περίπτωση:

1. Παραιτούμαι από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος δίχως να εξαρτώ την ενέργειά μου αυτήν από το τι θα κάνουν οι συνυποψήφιοί μου.

2. Δίνω στη δημοσιότητα την εμπιστευτική επιστολή που έστειλα στον κ. Μεϊμαράκη την 11η Νοεμβρίου 2015 με την οποία επισημαίνω ότι η πολιτική ευθύνη μιας αποτυχίας στη διεξαγωγή της εκλογής νέου Προέδρου βαρύνει πρωτίστως τον Πρόεδρο του Κόμματος.

3. Ζητώ από την ΚΕΦΕ, παρά τις προφανείς αδυναμίες της, να δώσει μια λύση ώστε η εκλογή να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατόν δίχως το Kόμμα να υποστεί περαιτέρω φθορά.
Το σύνθημά μου “Νέα Δημοκρατία από την Αρχή” σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ 11ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Πηγή : newsit.gr


Κακλαμάνης: Ήξεραν από την Παρασκευή πως δεν θα γίνουν εκλογές



Έκανε λόγο για τις σχέσεις που έχει η εταιρία που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών με τον Α. Σαμαρά, και εξέφρασε την αγωνία του για την πορεία του κόμματος λέγοντας πως «εύχομαι και ελπίζω να μη χρειαστεί η παρέμβαση του Καραμανλή

«Από την Παρασκευή τα μεσάνυχτα ήξεραν πως δε θα γίνουν εκλογές στην ΝΔ», σύμφωνα με τον Νικήτα Κακλαμάνη.

Την ίδια αποκάλυψη έκανε και χθες Κυριακή, ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής μιλώντας στην τηλεόραση του «Αντ1» έριξε και καρφιά στον πρόεδρο της ΚΕΦΕ, Α. Παπαμιμίκο τονίζοντας πως «είχε εξαφανιστεί από χθές και δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις» ενώ επισήμανε την αναγκαιότητα να γίνουν εκλογές το ταχύτερο δυνατό «και εντός 15νθήμερου εάν είναι δυνατόν, με ψυχραιμία και διαφάνεια».

Ταυτόχρονα ο Νικήτας Κακλαμάνης εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την αναβολή λέγοντας πως «αυτό που ένιωσα χθες δε το ένιωσα ούτε στις μεγάλες ήττες του κόμματος». Μάλιστα δεν παρέλειψε να ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας διαβεβαιώνοντας τους πως η παράταξη θα προστατευθεί.

Όσο αναφορά στον Β. Μεϊμαράκη, ο βουλευτής της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά πως «ήταν ο μοναδικός που δεν είχε λόγο να ματαιωθούν οι εκλογές» ενώ επισήμανε πως «είναι αστείο να φύγει ο Β. Μεϊμαράκης».

Τέλος, έκανε λόγο για τις σχέσεις που έχει η εταιρία που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών με τον Α. Σαμαρά, και εξέφρασε την αγωνία του για την πορεία του κόμματος λέγοντας πως «εύχομαι και ελπίζω να μη χρειαστεί η παρέμβαση του Κ. Καραμανλή.



Πηγή : protothema.gr



Αμετανόητος Γιάνης: «Είχαμε την ευκαιρία να χρεοκοπήσουμε. Επρεπε να είχα χρεοκοπήσει τη χώρα»




ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ GUARDIAN

Ξαναχτύπησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, επιμένοντας στις γνωστές θέσεις του για την οικονομία και το αν έπρεπε η χώρα να χρεοκοπήσει. Σε συνέντευξή του στον Guardian ο πρώην υπουργός

Οικονομικών αναφέρει μεταξύ άλλων ότι συνεχίζει να μην μετανιώνει για κάτι και πιστεύει ακόμα ότι έδρασε σωστά: «Με το πλεονέκτημα της ύστερης γνώσης, κάποιος θα μεταλλάσσει πάντα τις πράξεις κάποιου. Θα μπορούσα να δώσω έναν μακρύ κατάλογο, αν γνώριζα εκ των προτέρων τι επρόκειτο να συμβεί. Αλλά η γενική στρατηγική ήταν σωστή. Ανέλαβα υπουργός Οικονομικών 15 μέρες πριν χρεοκοπήσουμε», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης εξηγώντας ότι το δάνειο δεν ήταν βιώσιμο. «Δεν θα γινόμουν μέρος αυτού και είχαμε σκληρή γραμμή», συνέχισε.

«Αλλά οι δανειστές ενδιαφέρονταν περισσότερο να επιδείξουν τα αποτελέσματα της συντριβής μίας κυβέρνησης που τόλμησε να τους αντιταχθεί ώστε να μπορέσουν να εκφοβίσουν άλλους όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Γαλλία. Η Ελλάδα αντιμετωπίστηκε σαν πιόνι σε μία σκακιέρα και ήταν πολύ δύσκολο. Είχαμε την ευκαιρία [να χρεοκοπήσουμε] και την χάσαμε. Έπρεπε να είχα χρεοκοπήσει. Θα ερχόντουσαν κοντά μας και θα είχαμε μία συμβιβαστική συμφωνία, αλλά δεν μου επετράπη να χρησιμοποιήσω αυτό το όπλο. Αλλά κάτι πρέπει να δώσεις. Δυστυχώς η λύση όπως είναι τώρα δεν είναι συμβατή με τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών χωρών», τονίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Αναφερόμενος στην Ευρώπη επισημαίνει ότι η νομισματική ένωση «απέτυχε θεαματικά» αφήνοντας την Ευρώπη κατακερματισμένη ώστε να ανταποκριθεί στην εισροή των προσφύγων. «Ρίξτε μία ματιά στα γεγονότα της Ευρώπης τα τελευταία 10-15 χρόνια από την νομισματική ένωση. Το σχέδιο έχει αποτύχει θεαματικά», είπε συγκεκριμένα ο πρώην ΥΠΟΙΚ και συνέχισε: «Οι Ευρωπαίοι είναι άνθρωποι που χωρίζονται από κοινό νόμισμα. Η κρίση του ευρώ έχει κατακερματίσει την Ευρώπη στρέφοντας τους Έλληνες κατά των Γερμανών, τους Ιρλανδούς κατά των Ισπανών κτλ.».
Όσον αφορά στο πρόβλημα των προσφύγων ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε από την Αυστραλία από όπου βρίσκεται για ομιλίες, ότι δεν έχει την απάντηση καθώς πρόκειται για πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Παρόλα αυτά σημείωσε ότι αν κάποιος του χτυπούσε την πόρτα «μετά τις 3 τα ξημερώματα φοβισμένο, πεινασμένος και έχοντας πυροβοληθεί», σαν άνθρωπος έχει «ηθικό καθήκον» να τον δεχτεί και να τον ταΐσει, και στη συνέχεια να κάνει ερωτήσεις. «Οτιδήποτε άλλο αποτελεί προσβολή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό» τονίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης.



Πηγή : imerisia.gr


InfoSolutions: H OE (!) που έγινε διάσημη για τις μη-εκλογές στη ΝΔ




Την τεχνολογική υποστήριξη των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε -κατόπιν, λέει, διαδικασίας επιλογής- μια... Ομόρρυθμος Εταιρία πληροφορικής, η InfoSolutions, με έδρα τη Γλυφάδα, η οποία δεν διαθέτει καν δικό της… site.

InfoSolutions: H OE (!) που έγινε διάσημη για τις μη-εκλογές στη ΝΔ
Μπορεί να φαντάζει απίστευτο, αλλά η Νέα Δημοκρατία είχε αναθέσει, μάλιστα κατόπιν ενδελεχούς έρευνας όπως έχει γίνει γνωστό (!), την τεχνολογική υποστήριξη της εκλογικής διαδικασίας που εξελίχθηκε σε φιάσκο σε μία Ομόρρυθμη Εταιρεία (Ο.Ε.) με έδρα τη Γλυφάδα.

Πρόκειται για την InfoSolutions (Αθανάσιος Κλωνάρης - Ελένη Τυρμάκη Ο.Ε.), η οποία μπορεί να ατύχησε με τις εκλογές της Ν.Δ., αλλά είχε επιλεγεί από τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου, επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, για τη συντήρηση των τεχνολογικών συστημάτων. Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε επιλεγεί από τη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού τον Ιούλιο του 2014, ενώ τον προηγούμενο χρόνο το ίδιο καθήκον είχε ανατεθεί σε μια άλλη εταιρεία του ίδιου ιδιοκτήτη.

Πρόκειται για την ΙΝΦΙΝΙΤΥ ΕΠΕ, η οποία στα μέσα του ίδιου χρόνου είχε τεθεί σε εκκαθάριση. Μάλιστα, όποιος ψάξει στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για ισολογισμούς της ΙΝΦΙΝΙΤΥ ΕΠΕ, θα διαπιστώσει πως επί δέκα χρόνια λειτουργίας δημοσίευσε μόνο έναν! Οι δύο εταίροι, οι κ.κ. Αθανάσιος Κλωνάρης και Κωνσταντίνος Γιαννής πρέπει να την απέκτησαν περίπου στα μέσα της ζωής της καθώς στο παρελθόν εμφανίζεται άλλος διαχειριστής.

Την ίδια τύχη θα έχει όποιος αναζητήσει περισσότερα στοιχεία και για την InfoSolutions καθώς ο διαδικτυακός τόπος της εταιρείας είναι «υπό κατασκευή». Ενώ χθες, παρά τις επίμονες προσπάθειες του Euro2day.gr, τα σταθερά τηλέφωνα στα γραφεία της στη Γλυφάδα δεν απαντούσαν.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως η συγκεκριμένη εταιρεία είχε θεωρηθεί ως επαρκής όχι μόνο από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και από συνεργάτες των υποψηφίων. Βέβαια, όπως δήλωσαν χθες ορισμένοι (όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης), τους είχαν ζώσει τα φίδια από την Παρασκευή καθώς αναβαλλόταν συνεχώς ο δοκιμαστικός έλεγχος των συστημάτων.

Εκτός από τη Νέα Δημοκρατία, επί των ημερών Αντώνη Σαμαρά η InfoSolutions είχε συνεργαστεί, με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύονται στη «Διαύγεια», με την Αττικό Παράκτιο Μέτωπο που διοικούσε ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αριστείδης Ματιάτος καθώς και με το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Εμφανίζεται, επίσης, να έχει λάβει... 30,63 ευρώ για κατοχύρωση ιστοσελίδας στο Διαδίκτυο για λογαριασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Από τα στοιχεία της «Διαύγειας» και την απορία των στελεχών της αγοράς πληροφορικής που κλήθηκαν να σχολιάσουν αν γνωρίζουν την εταιρεία στην οποία ανατέθηκε η υποστήριξη της εκλογικής διαδικασίας στη ΝΔ, αρκετοί αναρωτιούνται για τα κριτήρια επιλογής των αρμοδίων. Μάλιστα τα μεγέθη που ακούγονται για την αμοιβή της (από 300.000 έως 450.000 ευρώ, αν υπήρχαν επαναληπτικές εκλογές), πρέπει να ήταν πρωτόγνωρα για την επιχείρηση!

Χθες το βράδυ κυκλοφόρησαν πληροφορίες, που δεν κατέστη δυνατό να διασταυρωθούν, σύμφωνα με τις οποίες οι εκπρόσωποι της εταιρείας πρόκειται να επιστρέψουν το ποσό της προκαταβολής που είχαν λάβει.

Χθες, πάντως, ουδείς από τους υποψηφίους για την αρχηγία της ΝΔ είχε τη διάθεση να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δέχθηκαν να ανατεθεί η τεχνολογική υποστήριξη των εσωκομματικών εκλογών σε μια άγνωστη Ομόρρυθμη Εταιρεία. Ορισμένα στελέχη του κόμματος επικαλούνταν τη θετική εισήγηση του νομικού συμβούλου και το γεγονός πως μέχρι την Παρασκευή ουδείς εκ των υποψηφίων είχε θέσει θέμα επάρκειας της εν λόγω επιχείρησης.

Μάλιστα η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΦΕ την «αδειάζει» από κάθε πλευρά, ενώ ετοιμάζει αγωγή διεκδικώντας 1,5 εκατ. ευρώ. Αναφέρει πως «με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της. Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται»...



Πηγή : euro2day.gr


Γιαννάκου: Στο χείλος του γκρεμού η ΝΔ



Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού είπε η Μαριέττα Γιαννάκου την επομένη της αναβολής των εσωκομματικών εκλογών στην αξιωματική αντιπολίτευση και της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει η ίδια μεταβατική πρόεδρος μετά από επιλογή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

"Είναι παρακμιακά φαινόμενα", ανέφερε χαρακτηριστικά στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" επισημαίνοντας ότι η πρόταση για να βοηθήσει το κόμμα στο μεταβατικό αυτό στάδιο είναι ένα "βαρύ φορτίο" το οποίο θα αναλάμβανε μόνο εφόσον αυτό γινόταν αποδεκτό από τους υποψηφίους αλλά και από τα θεσμικά όργανα.

Επισήμανε ότι το θέμα της εκλογής του νέου αρχηγού πρέπει να συνεχιστεί και να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό εξασφαλίζοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις ώστε να μην προκύψουν αμφισβητήσεις.

Τάχθηκε μάλιστα υπέρ της σύγκλησης της ΚΟ της ΝΔ που είναι όπως είπε το υπ' αριθμόν ένα θεσμικό όργανο.

Σε ερώτηση για πιθανή ανάμειξη του Κώστα Καραμανλή υπενθύμισε ότι τον Φλεβάρη είχε επισκεφθεί τον πρώην πρωθυπουργό μαζί με άλλα στελέχη και του είχε προτείνει να επανέλθει στα πράγματα "διότι υπάρχει μια εμπιστοσύνη των νεοδημοκρατών". Ωστόσο είπε ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο.


Πηγή : ethnos.gr


Κάμερον: Βάση για την επίθεση κατά των τζιχαντιστών και η Κύπρος



Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θέτει στη διάθεση των Γάλλων την αεροπορική βάση στο Ακρωτήρι - Θα ζητήσει την έγκριση της Βουλής των κοινοτήτων για να ξεκινήσουν βομβαρδισμούς και βρετανικά αεροσκάφη

Στη διάθεση της Γαλλίας για τους βομβαρδισμούς κατά των τζιχαντιστών θέτει την βρετανική αεροπορική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου ο Ντέιβιντ Κάμερον.


Ο Βρετανός πρωθυπουργός έκανε την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Φρανσουά Ολάντ μετά τις επαφές που είχαν σήμερα στο Παρίσι.

Παράλληλα ο Κάμερον επανέλαβε ότι το Λονδίνο θα κάνει ό,τι μπορεί από την πλευρά του για να βοηθήσει τη Γαλλία και ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει αυτή την εβδομάδα από την Βουλή των Κοινοτήτων να εγκρίνει τη συμμετοχή της χώρας στις αεροπορικές επιδρομές στο συριακό έδαφος κατά θέσεων μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.
 
Από την πλευρά του ο Φρανσουά Ολάντ ανέφερε ότι θα ενισχύσουμε τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο συριακό έδαφος κατά του Ισλαμικού Κράτους και πρόσθεσε: «Το αεροπλανοφόρο μας Σαρλ ντε Γκωλ θα κτυπήσει σκληρά το Ισλαμικό Κράτος».


«Περιοδεία πολέμου» ξεκινά ο Ολάντ


Ο Γάλλος πρόεδρος από την πλευρά του ξεκινά σήμερα «περιοδεία πολέμου» προκειμένου να συσπειρώσει τους σημαντικότερης «παίχτες» της διεθνούς πολιτικής σκηνής με στόχο την δημιουργία ενός «ενιαίου συνασπισμού» κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

«Ο Τζον Γουέιν του Ελιζέ», όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί τον Ολάντ η βρετανική εφημερίδα Guardian, μετά τα τυφλά χτυπήματα των τρομοκρατών στην «καρδιά» των Παρισίων, αναλαμβάνει δράση δίχως να χάσει καιρό και στην περιοδεία του θα τον συνοδεύει ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας.

Πριν τη συνάντησή τους στο Ελιζέ, Κάμερον και Ολάντ επισκέφθηκαν την περιοχή όπου βρίσκεται το θέατρο Μπατακλάν, ένας εκ των στόχων των τρομοκρατών που αιματοκύλησαν την 13η Νοεμβρίου. Από την πλευρά του, ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στρητ προσπαθεί τον τελευταίο καιρό να δημιουργήσει ένα κλίμα συναίνεσης στο βρετανικό κοινοβούλιο για να επεκταθούν οι βρετανικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους από το Ιράκ και στη Συρία.

Αύριο, ο ένοικος των Ηλυσίων μεταβαίνει στην Ουάσινγκτον όπου θα έχει συνομιλίες με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα. Η συνεργασία της Γαλλίας με τις ΗΠΑ κρίνεται καθοριστική και στην "ατζέντα" των συνομιλιών θα έχει περίοπτη θέση ο ρόλος της Ρωσίας.

Την Τετάρτη, επιστρέφοντας στο Παρίσι, ο Ολάντ θα έχει δείπνο εργασίας με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Το Βερολίνο έχει δεσμευτεί ότι θα υποστηρίξει τη Γαλλία με πολλούς Γάλλους υπουργούς να έχουν επανειλημμένα υπογραμμίσει μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου τη σημασία των διμερών σχέσεων.

Την Πέμπτη, ο Γάλλος θα μεταβεί στη Μόσχα όπου θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν. Η ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα στη Συρία δεν έχει βρει απολύτως σύμφωνο το Παρίσι θεωρώντας πως δεν περιορίζεται στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους όμως και για τον Ρώσο πρόεδρο η συγκυρία εντείνει την αίσθηση επείγοντος για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών. Η επιβεβαίωση πως η συντριβή στο Σινά ήταν τρομοκρατική επίθεση ήρθε λίγες μέρες μετά τη βαρβαρότητα στο Παρίσι.



Πηγή : protothema.gr


Βάζουν μπρος για το δεύτερο κύμα μέτρων



Ασφαλιστικό, εργασιακό και -νέα- φορολογική μεταρρύθμιση περιλαμβάνονται στην επόμενη φάση του μνημονίου, μετά την έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) των 10 + 2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Το ποσό που θα έρθει έως και το τέλος της εβδομάδας θα είναι τα 2 δισ. ευρώ που θα διατεθούν για τις άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας .Τα υπόλοιπα 10 δισ. ευρώ, που θα διατεθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα είναι άμεσα διαθέσιμα.

Μετά τις προσφορές των ιδιωτών στις ΑΜΚ θα πρέπει η Τράπεζα της Ελλάδας να υπολογίζει τα κεφάλαια που χρειάζεται η κάθε συστημική τράπεζα, για να καλύψει ακόμη και το πιο δυσμενές σενάριο, ώστε να υποβάλλει το σχετικό αίτημα στην ΕΚΤ και στην συνέχεια στον ESM, προκειμένου τα χρήματα αυτά να έρθουν στην Ελλάδα .

Στο μεταξύ, όμως, το οικονομικό επιτελείο και τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών που βρίσκονται στην Ελλάδα θα πρέπει να συμφωνήσουν για το επόμενο πακέτο προαπαιτούμενων το οποίο έχει αρχίσει εδώ και κάποιες μέρες να παίρνει την τελική μορφή του.

Εκείνο που κατέστησαν σαφές οι δανειστές πριν φύγουν από την Ελλάδα είναι ότι το υπ’ αριθμόν ένα θέμα της αξιολόγησης θα είναι το ασφαλιστικό. Μάλιστα, απάντησαν με σαφήνεια στην πρόταση της κυβέρνησης για νομοσχέδιο δύο σταδίων.

Ξεκαθάρισαν ότι θα πρέπει και οι ενοποιήσεις ταμείων, αλλά και οι περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις να περάσουν σε ένα νομοσχέδιο που θα πρέπει να οριστικοποιηθεί μέχρι και το τέλος του μήνα. Η πρόταση της κυβέρνησης θα συζητηθεί σε Κυβερνητική Επιτροπή, που θα γίνει μέσα στην εβδομάδα, οπότε και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Φορολογική μεταρρύθμιση

Το δεύτερο μεγάλο θέμα θα είναι η πολλοστή, μέσα στα τελευταία χρόνια, μεταρρύθμιση, η οποία θα υλοποιηθεί σε δύο στάδια. Βέβαια, και τα εισπρακτικά μέτρα που θα περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός.

Πιο συγκεκριμένα:

• Την θέσπιση κλιμακωτής φορολογικής κλίμακας για τα ενοίκια η οποία αναμένεται να αποφέρει πρόσθετα έσοδα 142 εκατ. ευρώ.

• Την ενσωμάτωση του τέλους αλληλεγγύης στις φορολογικές κλίμακες που θα αυξήσει την φορολογική επιβάρυνση την επόμενη χρονιά.

• Την αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των αγροτών με στόχο πρόσθετα έσοδα 32 εκατομμυρίων ευρώ.

• Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης και τη μείωση κατά 50% του κονδυλίου που θα διατεθεί από τα 210 εκατ. ευρώ πέρσι στα 110 εκατ. ευρώ.

Το φορολογικό νομοσχέδιο με τα περισσότερα από τα παραπάνω μέτρα αναμένεται να έρθει στη Βουλή το αργότερο έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Σε αυτό σχεδιάζεται:

• Η στρατηγική για την αύξηση της χρήσης του πλαστικού χρήματος.

• Η οικειοθελή αποκάλυψη μη δηλωμένων εισοδημάτων.

Η δεύτερη «δόση» της φορολογικής μεταρρύθμισης θα περιλαμβάνει την αλλαγή της κλίμακας φορολογίας για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2016.

Εργασιακό

Οι αλλαγές στην αγορά εργασίας είναι κάτι που έχει βγει από το τραπέζι, αφού προηγούνταν τα θέματα που συνδέονταν με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Τώρα οι δανειστές αναμένεται να επανέλθουν, ζητώντας την εφαρμογή και των ομαδικών απολύσεων, αλλά και την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου.


του Τάσου Δασόπουλου
Πηγή: enikonomia, real



Πρωτοβουλίες Τσίπρα για διάλογο



Πρωτοβουλίες για εθνικό διάλογο και συνεννόηση στα μεγάλα θέματα αναμένεται να αναλάβει ο πρωθυπουργός μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Τις πρωτοβουλίες αυτές, τις προανήγγειλε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας με συνεντεύξεις του στην «Αυγή» και το «Έθνος» την Κυριακή.

Στη συνέντευξη του στο «Έθνος» ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι προτίθεται να καλέσει σε εθνικό διάλογο όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς φορείς του τόπου σε εθνικό διάλογο ενώ προσθέτει ότι «οι ριζικές μεταρρυθμίσεις απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις και θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις είναι ώριμες για μια τέτοια συζήτηση».

Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων μεταρρυθμίσεων αναφέρει ο πρωθυπουργός την παιδεία και την συνταγματική αναθεώρηση, σημειώνοντας πως «είναι επιτέλους η ώρα να πάμε σε μια ευρεία και συνολική μεταρρύθμιση που θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και δεν θα στοχεύει στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων , αλλά στην ενίσχυση και διεύρυνση των δημοκρατικών θεσμών».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η εκδήλωση των πρωτοβουλιών αυτών τοποθετείται στο χρονικό διάστημα αμέσως μετά την επιστροφή του κ. Τσίπρα από το Ισραήλ και θα εκδηλωθούν είτε με πρόσκληση προς τους πολιτικούς αρχηγούς κατά μόνας, είτε μέσω μιας σύσκεψης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το ότι ο κ. Τσίπρας εντάσσει και το ασφαλιστικό στα θέματα αυτά, αλλά και ότι ζητά από τους πολιτικούς του αντιπάλους «να μην ακολουθήσουν τον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού», δείχνει ότι η κυβερνητική πλειοψηφία, που συρρικνώθηκε κατά δύο βουλευτές στην ψηφοφορία για τα «κόκκινα» δάνεια δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στο πρωθυπουργικό περιβάλλον και ενώ επίκεινται κρίσιμες ψηφοφορίες που περιλαμβάνουν το ασφαλιστικό και την φορολόγηση των αγροτών.

Και μπορεί οι βουλευτές Περιφέρειας του ΣΥΡΙΖΑ να υφίστανται πολύ μικρότερη πίεση από την κομματική βάση από ότι δέχονταν οι συνάδελφοί τους από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ σε ανάλογα νομοθετήματα, επειδή στις πλειοψηφία τους οι τοπικές οργανώσεις παραμένουν κλειστές και ολιγάριθμες, αυτό όμως δεν ισχύει παντού.

Ειδικά η Κρήτη, όπου σημειώθηκε μαζική διεύρυνση των τοπικών οργανώσεων και οι αγροτικοί πληθυσμοί είναι μεγάλοι, προκαλεί ανησυχία στο Μαξίμου.

Με την πρωτοβουλία του ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να κατευνάσει τις ανησυχίες για την αστάθεια που θα μπορούσε να προκληθεί από μια περαιτέρω συρρίκνωση της πλειοψηφίας του, η οποία, όπως έχει δείξει η μνημονιακή εμπειρία, θα μπορούσε να εκδηλωθεί και χωρίς προειδοποίηση. Γι’ αυτό το λόγο εξ’ άλλου δέχεται πίεση από τους Ευρωπαίους Εταίρους, να διευρύνει την κοινοβουλευτική βάση της κυβέρνησής του με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Αν και στη χρονική συγκυρία που εκδηλώνονται, οι πρωτοβουλίες αυτές δείχνουν να έχουν ως στόχο τη διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο κ. Τσίπρας ούτε θέλει, ούτε και επιδιώκει κυβερνητική συνεργασία με τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης.

Πρωταρχικός στόχος της πρωτοβουλίας που θα αναλάβει είναι να ασκήσει πίεση στην αντιπολίτευση, ώστε να την υποχρεώσει να συνδράμει στην υπερψήφιση των νομοσχεδίων και αναμένεται στο πλαίσιο αυτό, τόσο το Ποτάμι όσο και το ΠΑΣΟΚ να βρεθούν στο επίκεντρο ισχυρών πιέσεων.

Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας δεν επιζητεί πολιτική συνεργασία και αυτό το ξεκαθαρίζουν με κατηγορηματικό τρόπο και οι συνεργάτες του. Εξού και τονίζει στις συνεντεύξεις του πως, αν η αντιπολίτευση δεν θέλει, η κυβέρνηση θα προχωρήσει μόνη της, ενώ προσθέτει: «η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι πολιτικά σταθερή, γιατί έχει ξεκάθαρο οδικό χάρτη. Ξέρει πολύ καλά πού θέλει να πάει και ξέρει τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει».



Ρεπορτάζ: Γαλιατσάτος Παναγής

Πηγή : real.gr



Μεϊμαράκης έσπασε την σιωπή του και είπε πικρές αλήθειες


Διαβάζουμε στο iefimerida.gr που έκανε το ρεπορτάζ
Εσπασε τη σιωπή του και τάραξε τα νερά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Φάνηκε διατεθειμένος να παραιτηθεί από μεταβατικός πρόεδρος, για να διευκολύνει την διαδικασία εκλογής, και ζήτησε από τον Απόστολο Τζιτζικώστα να παραιτηθεί από περιφερειάρχης και από τους άλλους δύο συνυποψηφίους του να παραιτηθούν από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.
Η δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη, σήμερα το πρωί, μπροστά στα γραφεία της ΝΔ.
  • Η εκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγνώμης στους νεοδημοκράτες που πληγώσαμε
  • Θα καλέσω τον κ. Πλακιωτάκη, τον γραμματέα της ΚΟ να ορίσει συνεδρίαση
  • Δεν είμαι γατζωμένος σε καρέκλες, είμαι διατεθειμένος να παραιτηθώ από μεταβατικός πρόεδρος, πρέπει να παραιτηθεί και ο κ. Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης και οι συνυποψήφιοί μου από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι
  • Σε αυτή τη διαδικασία προσήλθα με σεβασμό στους συνυποψηφίους μου και στη διαδικασία και γι' αυτό δεν έκανα και πολλές εμφανίσεις. Δεν απάντηση πολλές φορές και σε διάφορες προκλήσεις προσωπικές που δέχθηκα», είπε και πρόσθεσε: «Χθες δεν μίλησα καθόλου και κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους Νεοδημοκράτες. Ενώ είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι, οι συνάδελφοι βρήκαν το θέμα της τεχνικής βλάβης, ως πεδίο αντιπαράθεσης και προσωπικής επίθεσης, ενώ και οι ίδιοι γνώριζαν τα πάντα.
  • Καθαρά τεχνικό το ζήτημα, δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί
  • Ολοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρεία που θα έκανε την εκλογή
  • Βρίσκω πολύ υποκριτικό να δείχνουν ότι δεν γνώριζαν ή να ζητούν την παραίτηση του προέδρου
  • Να θυμίσω ότι όταν παρενέβην για τις διαδικασίες, πολλοί είπαν ότι δεν είναι θέμα του προέδρου
  • Οταν έγινε διαγωνισμός για εταιρεία ελέχθη ότι είναι εταιρεία που θα κάνει καλά τη δουλειά της
  • Υπουργοί της κυβέρνησης έδωσαν εργασίες σε αυτή την εταιρεία π.χ. ο κ. Βορίδης ήταν υπουργός της τότε κυβέρνησης και ήξερε την εταιρεία είχε και δικηγορικές σχέσεις μαζί της
  • Οι άρτι αφιχθέντες να είναι πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους
  • Και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία
  • Γιατί εκπλήσσονται όλοι;
  • Πιστεύω ότι μπορούμε να επιλύσουμε το πρόβλημα