Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Αλβανοί έκλεψαν 21 ναούς στη Ζάκυνθο και 18 στην Κεφαλονιά

 


Αλβανοί ιερόσυλοι είχαν ρημάξει του ναούς σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

Συνολικά 21 εκκλησίες και παρεκκλήσια στο νησί της Ζακύνθου είχε λεηλατήσει μια σπείρα ιερόσυλων Αλβανών, οι οποίοι στη συνέχεια είχαν... μετακομίσει στην Κεφαλονιά για να συνεχίσουν τις κλοπές σε χώρους λατρείας, αλλά συνελήφθησαν εκεί και είναι ήδη κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ύστερα από αξιοποίηση των στοιχείων που συνέλεξαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Ζακύνθου προέκυψε ότι οι τρεις Αλβανοί ηλικίας 39, 34 και 27 χρόνων είχαν δράσει και στην Ζάκυνθο το διάστημα από τις 28 Αυγούστου του 2022 ως τις 8 Απριλίου 2023 , όπου είχαν διαρρήξει ναούς και παρεκκλήσια σε διάφορες περιοχές και είχαν αρπάξει χρήματα από τα παγκάρια και πλήθος χρυσαφικά που αποτελούσαν τάματα πιστών.

Οι τρεις δράστες είχαν συλληφθεί τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου από αστυνομικούς της Ασφαλείας Αργοστολίου, κατά την αποβίβασή τους στο λιμάνι της Κυλλήνης από πλοίο της γραμμής με το οποίο διέφυγαν από τον Πόρο της Κεφαλληνίας. 

Στην κατοχή τους είχαν κατασχεθεί διαρρηκτικά εργαλεία, 2.715,77 ευρώ, καθώς και τάματα και κοσμήματα από τις 18 διαρρήξεις που είχαν διαπράξει σε εκκλησίες στις περιοχές Διβαράτα, Λογαράτα, Φερεντινάτα, Αντιπάτα, Φάρσα, Διλινάτα και Λουρδάτα. 

Οι επτά κλοπές είχαν γίνει από το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων ως το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, ενώ άλλες 11 είχαν διαπράξει από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2022 έως τις αρχές Νοεμβρίου 2022.

Μετά την εξιχνίαση των 21 διαρρήξεων στη Ζάκυνθο, σε βάρος των τριών αλλοδαπών σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος κατά συναυτουργία, η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου και θα συσχετιστεί με αυτήν που είχε ήδη υποβληθεί στον αντίστοιχο εισαγγελέα στην Κεφαλονιά.



Νέα εφαρμογή του ΥΠΕΣ για τη διαφάνεια στις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών

 


Σε λειτουργία τέθηκε η νέα εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά στο πλαίσιο καταγραφής και διαφάνειας των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών (Ο.Κοι.Π.). Η εφαρμογήείναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr και στη διεύθυνση okoip.gov.gr και αφορά τις μη κρατικές, μη κυβερνητικές, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που ιδρύονται και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στηρίζονται στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Αποτελείται από δύο διακριτές βάσεις δεδομένων - τη Δημόσια Βάση Δεδομένων και το Ειδικό Μητρώο - όπου οι Ο.Κοι.Π. και οι Κοινωφελείς Φορείς δηλώνουν στοιχεία για την ίδρυσή τους, τα όργανα διοίκησης, τη λειτουργία τους και τις κρατικές χρηματοδοτήσεις που λαμβάνουν.

  • Η ελεύθερη πρόσβαση στις δύο νέες βάσεις δεδομένων επιτρέπει την ενημέρωση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου για την εγγραφή μιας Ο.Κοι.Π προκειμένου για παράδειγμα να συνεργαστεί μαζί της, να προβεί σε δωρεά προς αυτήν, να ενημερωθεί για λόγους διαφάνειας και εμπιστοσύνης.
  • Η διαφορά μεταξύ της Δημόσιας Βάσης Δεδομένων και του Ειδικού Μητρώου έγκειται στο είδος και τον αριθμό των απαιτούμενων δικαιολογητικών, το ύψος των εν δυνάμει κρατικών χρηματοδοτήσεων στο οποίο αποκτάται δικαίωμα διεκδίκησης και το εύρος των φορολογικών κινήτρων από τα οποία επωφελούνται οι εγγεγραμμένες οργανώσεις και φορείς.
    • Συγκεκριμένα, η καταχώριση στη Δημόσια Βάση Δεδομένων παρέχει οφέλη όπως πρόσβαση στη διεκδίκηση κρατικών χρηματοδοτήσεων έως 50.000 ευρώ ετησίως και φορολογικές ελαφρύνσεις όπως η απαλλαγή από τον ειδικό φόρο ακινήτων και από τον Φ.Π.Α για την παροχή υπηρεσιών και την παράδοση αγαθών με την ευκαιρία εκδηλώσεων. Η καταχώριση στη Δημόσια Βάση Δεδομένων γίνεται μία φορά, με την υποβολή σχετικής αίτησης στην εφαρμογή, την επισύναψη των απαιτούμενων δικαιολογητικών και την καταβολή παραβόλου υπέρ του Δημοσίου ύψους 20 ευρώ.
    • Αντίστοιχα, η εγγραφή στο Ειδικό Μητρώο απαιτεί επιπρόσθετα δικαιολογητικά όπως αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας, βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας και έκθεση ελέγχου ορκωτού λογιστή. Ως εκ τούτου, η εγγραφή σε αυτή τη βάση προσφέρει περαιτέρω οφέλη στις εγγεγραμμένες Ο.Κοι.Π. Παραδείγματος χάριν, εξασφαλίζεται το δικαίωμα διεκδίκησης κρατικών χρηματοδοτήσεων ανεξαρτήτως ποσού και παρέχονται επιπλέον φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση της κοινωφελούς δράσης των εγγεγραμμένων Ο.Κοι.Π. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η μείωση φόρου κατά σαράντα τοις εκατό (40%) επί των δωρεών, ο μη υπολογισμός τεκμαρτού εισοδήματος για τους παραχωρούντες ακίνητα και η απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας οχημάτων των εγγεγραμμένων Ο.Κοι.Π. Η αρχική εγγραφή στο Ειδικό Μητρώο απαιτεί την καταβολή παραβόλου υπέρ του Δημοσίου ύψους 200 ευρώ, ενώ προβλέπεται ετήσια ανανέωση της εγγραφής κατόπιν καταβολής αντίστοιχου παραβόλου ύψους 50 ευρώ.
  • Σημειώνεται ότι όταν μία Ο.Κοι.Π εγγράφεται στο Ειδικό Μητρώο καταχωρίζεται αυτομάτως και στη Δημόσια Βάση Δεδομένων. Αντιθέτως, η καταχώριση μιας Ο.Κοι.Π στη Δημόσια Βάση Δεδομένων δεν σημαίνει την αυτόματη ένταξή της στο Ειδικό Μητρώο.


Σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσονται Δήμοι της Περιφέρειας Αττικής

 


Σε  Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσονται με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι Δήμοι της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίοι συνδέονται με την κύρια κοίτη του Κηφισού καθώς και με τα υδατορέματα Ποδονίφτη και Εσχατιάς. Η απόφαση ελήφθη με την έγκριση της Προεδρίας της Κυβέρνησης και έχει ως στόχο η Περιφερεια Αττικής και οι αρμόδιοι Δήμοι να προχωρήσουν άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση στη διενέργεια έργων καθαρισμού και αποκατάστασης των υδατορεμάτων ενόψει επαπειλούμενου κινδύνου εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων. Πιο συγκεκριμένα, σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσονται:

  • Για τον Κηφισό: οι Δήμοι Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Μεταμόρφωσης, Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω, Περιστερίου, Αθηναίων, Φιλαδέλφειας Μοσχάτου Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη, και Πειραιά.
  • Για το υδατόρεμα Ποδονίφτη οι Δήμοι: Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Νέας Ιωνίας, Πεντέλης, Φιλοθέης- Ψυχικού, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος και Αθηναίων.
  • Για το υδατόρεμα Εσχατιάς: οι Δήμοι Φυλής, Ιλίου, Αχαρνών και Αγ. Αναργύρων.


Δημογραφικό: Πρώτα και πάνω απ’ όλα, η σταθεροποίηση των γεννήσεων. Αμέσως μετά, η σταδιακή αναστροφή της πτωτικής πορείας τους.

 


Από την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο «Δημογραφικό 2023 – Ώρα για δράση»:

  • Πρόκειται, βεβαίως, για ένα πρόβλημα το οποίο απασχολεί όλη τη Δύση, απασχολεί σχεδόν όλες τις ανεπτυγμένες κοινωνίες, συνδέεται με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Στη δική μας πατρίδα, όμως, επιβαρύνεται και από άλλες ιδιαιτερότητες.
  • Η αλήθεια είναι ότι ο λαός μας είναι σήμερα από τους πιο γερασμένους στην Ευρώπη. Την τελευταία πενταετία οι Ελληνίδες ηλικίας 20 έως 40 ετών μειώθηκαν κατά 150.000, ως αποτέλεσμα μιας πτώσης των γεννήσεων που ουσιαστικά ξεκίνησε τη δεκαετία του ‘80.
  • Το μεγάλο στοίχημα απαντά η ίδρυση του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ώστε η χώρα να μπορέσει επιτέλους να ενοποιήσει τις προτεραιότητές της σε ένα εθνικό σχέδιο για το βασικό κύτταρο της κοινωνίας: την οικογένεια. Συντονίζοντας καλύτερα τα μέτρα που προωθεί η Πολιτεία σε πολλά διαφορετικά επίπεδα: στην οικονομία, στην εργασία, στη στέγη, στην παιδεία, αλλά και στην καθημερινή ζωή.
  • Θέλω να θυμίσω, καθώς βρισκόμαστε στην αρχή της δεύτερης τετραετίας μας, με ανανεωμένη, νωπή, ισχυρή λαϊκή εντολή, ότι δεν έχουμε ξεκινήσει από το μηδέν. Τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια είχαμε:
    • Αύξηση του αφορολόγητου για νοικοκυριά με παιδιά, το οποίο αυξάνεται εκ νέου για κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.
    • Χορήγηση  εφάπαξ επιδόματος 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση στην πατρίδα μας.
    • Μισθολογικές αυξήσεις στο Δημόσιο από 1/1/2024 με επίκεντρο την οικογένεια 
    • Χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ  για όλα τα βρεφικά και παιδικά είδη.
    • Ριζική αναμόρφωση του πλαισίου των γονικών αδειών με επέκταση πλέον και στον πατέρα, με χρονική αύξηση  στους εννέα από τους έξι μήνες, με σημαντική αύξηση των επιδομάτων που τις συνοδεύουν και με ειδικές διευκολύνσεις για γονείς διδύμων, αλλά και για μονογονεϊκές οικογένειες.
    • Πρόβλεψη χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη δημιουργία  δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης με στόχο να λειτουργούν περισσότερες ώρες μέχρι το απόγευμα ώστε μαζί με την επέκταση των ολοήμερων σχολείων να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι εργαζόμενοι γονείς.
    • Εισαγωγή του θεσμού των «Νταντάδων της Γειτονιάς» με  αναθεωρημένο πλαίσιο και αύξηση του voucher που θα φτάνει μέχρι τα 500 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί.
    • Εκσυγχρονισμό της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Με δεδομένο ότι οι παραγωγικές ηλικίες των Ελληνίδων δυστυχώς μειώνονται, η κρυοσυντήρηση γενετικού υλικού και η εξωσωματική γονιμοποίηση γίνονται ακόμα ένα παράθυρο για όσες θέλουν να γίνουν μητέρες έως και τα 54 τους έτη.
    • Υλοποίηση του προγράμματος «Σπίτι μου», για την πρώτη κατοικία 150.000 νέων.
    • Θέσπιση του «Πρώτου Ενσήμου» που ευνοεί την είσοδο στην εργασία χωρίς προϋπηρεσία.
  • Και αν και γενναίες, όμως ούτε και αυτές οι μεταρρυθμίσεις αρκούν, καθώς ταυτόχρονα καραδοκεί το παράλληλο μέτωπο της γήρανσης του πληθυσμού. Έχουμε προφανώς ανάγκη από πολλά περισσότερα παιδιά, έχουμε ανάγκη όμως και από υγιείς πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας. Γι’ αυτό και πλευρά της πολιτικής μας και για το δημογραφικό είναι και οι πολιτικές της δημόσιας υγείας, τόσο στο επίπεδο της θεραπείας, αλλά ειδικά στο επίπεδο της πρόληψης.
    • Το δωρεάν πρόγραμμα εξετάσεων «Σπύρος Δοξιάδης» έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία. Είναι το πρώτο οργανωμένο εγχείρημα έγκαιρης διάγνωσης στη χώρα, το οποίο τώρα επεκτείνεται σε όλον τον πληθυσμό και για όλες τις βασικές ασθένειες.
    • Όμως και πρωτοβουλίες όπως ο τελευταίος νόμος για την απασχόληση των συνταξιούχων, έρχονται να καταστήσουν τη λεγόμενη τρίτη ηλικία όχι μόνο υγιή, αλλά και ενεργή. Γιατί και ο τομέας της εργασίας των πολιτών μίας χώρας αποτελεί πλέον παράγοντα ανανέωσης του αριθμού της.
  • Η Ελλάδα έχει, από την άλλη, ανάγκη από μια ρεαλιστική στροφή σε συγκεκριμένες επιδιώξεις: πρώτα και πάνω απ' όλα, η σταθεροποίηση των γεννήσεων. Αμέσως μετά, η σταδιακή αναστροφή της πτωτικής πορείας τους, με οδηγό το Εθνικό Σχέδιο Δράσης. Με οριζόντιες πολιτικές που θα αφορούν όλα τα πεδία της δημόσιας ζωής και με κοινό νήμα που θα διαπερνά η ανάπτυξη του τόπου.


Ανάγκη η Ε.Ε. να μιλά με ενιαία φωνή για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

 



Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή:

  • Επανέλαβε την ανάγκη η Ε.Ε. να μιλά με ενιαία φωνή για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για την περιφερειακή και ευρωπαϊκή ασφάλεια.
  • Υπογράμμισε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, προσθέτοντας ότι πρέπει να προστατευθούν οι άμαχοι και η απάντηση να είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο.
  • Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διάσταση της ασφάλειας και υπογράμμισε την ανάγκη συντονισμού των υπηρεσιών ασφαλείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
  • Επισήμανε την ανησυχία της Ελλάδας για τις συνέπειες που θα είχε η επέκταση της κρίσης σε περιφερειακό επίπεδο.
  • Ενημέρωσε για την επικείμενη επίσκεψή του στην περιοχή, καθώς και για την επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου. Τόνισε μάλιστα ότι οι τελευταίες εξελίξεις καθιστούν σήμερα περισσότερο επιτακτική από ποτέ την στρατηγική συνεργασία της Ε.Ε. με την Αίγυπτο.

 



Βλέπουν εμπλοκή της Βόρειας Κορέας στην τρομοκρατία δίνοντας όπλα στην Χαμάς

 


Εμπλοκή στην ισλαμική τρομοκρατία έχει η Βόρεια Κορέα, δίνοντας όπλα στους τρομοκρα΄τες της Χαμάς για να χτυπήσουν το Ισραήλ.

Από τη Βόρεια Κορέα χρησιμοποίησαν πιθανότατα οι ένοπλοι της Χαμάς κατά την αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπέλυσαν στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ, όπως προκύπτει από οπλισμό που κατέσχεσε ο ισραηλινός στρατός και την ανάλυση βίντεο της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Η Βόρεια Κορέα για να αποφύγει τις ευθύνες αρνείται ότι πούλησε όπλα στη Χαμάς και μάλιστα επέρριψε προ ημερών στο Ισραήλ την ευθύνη για τη σύγκρουση ως «αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων εγκληματικών ενεργειών του Ισραήλ».

Όπως δείχνει όμως η ανάλυση των βίντεο από δύο ειδικούς στον βορειοκορεατικό εξοπλισμό και εκείνη των όπλων που κατασχέθηκαν στα σημεία των επιθέσεων από το Associated Press, οι ένοπλοι της Χαμάς φαίνεται ότι χρησιμοποίησαν εκτοξευτήρες ρουκετών F-7, που κατασκευάζει η Πιονγιάνγκ και πουλά παράνομα στο εξωτερικό κατά παράβαση των κυρώσεων για να χρηματοδοτεί τα εξοπλιστικά της προγράμματα.

Οι εκτοξευτήρες ρουκετών εκτοξεύουν μία κεφαλή και μπορούν να ξαναγεμίσουν γρήγορα, ως εκ τούτου αποτελούν πολύτιμα όπλα για αντάρτικες ομάδες που αντιμάχονται δυνάμεις με βαρέα οχήματα. Χρήση των F-7 έχει καταγραφεί στη Συρία, το Ιράκ, τον Λίβανο και τη Λρωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τον Ν.Ρ. Τζένσεν-Τζόουνς, ειδικό σε θέματα όπλων και διευθυντή της εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών «Armament Research Services».

«Η Βόρεια Κορέα», λέει στο AP, «εδώ και καιρό υποστηρίζει ένοπλες Παλαιστινιακές οργανώσεις και βορειοκορεατικά όπλα έχουν καταγραφεί παλαιότερα μεταξύ των απαγορευμένων εξοπλισμών.

Η Χαμάς έχει δώσει στη δημοσιότητα εικόνες από την εκπαίδευση ενόπλων της με εκτοξευτήρες ρουκετών με τη χαρακτηριστική κόκκινη λωρίδα στην κεφαλή τους και άλλα σχεδιαστικά στοιχεία, που ταιριάζουν με τον F-7, συμπληρώνει ο Ματ Σρέντερ, ανώτερος ερευνητής της “Small Arms Survey”, που έχει γράψει έναν οδηγό για τα ελαφρά όπλα της Βόρειας Κορέας.

«Δεν αποτελεί έκπληξη να βλέπουμε βορειοκορεατικά όπλα στη Χαμάς», σημειώνει.

Σε προπαγανδιστικά βίντεο και φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει στο παρελθόν η Παλαιστινιακή εξτρεμιστική οργάνωση εικονίζονται μέλη της με βορειοκορεατικούς τηλεκατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους Bulsae, αλλά και σύμφωνα με τον Τζένσεν-Τζόουνς και με αυτόματα Type 58, μια παραλλαγή των Καλάσνικοφ.

Ο βορειοκορεατικός εκτοξευτήρας ρουκετών F-7 μοιάζει με τον ευρύτερα γνωστό RPG-7 που σχεδιάστηκε επί ΕΣΣΔ με μερικές αξιοσημείωτες διαφοροποιήσεις.

Ένα βίντεο της Χαμάς που εξέτασε το AP δείχνει έναν ένοπλό της με F-7. Όπλα που κατέσχεσε ο στρατός του Ισραήλ και παρουσίασε σε δημοσιογράφους έφεραν επίσης τη χαρακτηριστική κόκκινη λωρίδα και άλλα σχεδιαστικά στοιχεί που συνάδουν με τον βορειοκορεατικό εκτοξευτήρα ρουκετών.

Σε ενημέρωση δημοσιογράφων την Τρίτη το Γενικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας ταυτοποίησε το F-7 ως ένα από τα βορειοκορεατικά όπλα που κατά την εκτίμησή του χρησιμοποίησε η Χαμάς στη συντονισμένη επίθεση της 7ης Οκτωβρίου κατά του Ισραήλ. Οι IDF (Αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ) δεν απάντησαν στο ερώτημα του AP για τον κατασκευαστή των εκτοξευτήρων αυτών, λέγοντας ότι αδυνατούν να το κάνουν όσο συνεχίζεται ο πόλεμος με τη Χαμάς.

Την περασμένη εβδομάδα η Βόρεια Κορέα μέσω του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου της, KCNA, απέρριψε ως «αβάσιμη και ψευδή φήμη», που διασπείρουν οι ΗΠΑ τους ισχυρισμούς ότι η Χαμάς χρησιμοποίησε όπλα της στην επίθεση κατά του Ισραήλ.

Πάντως, τον Δεκέμβριο του 2009, οι Αρχές της Ταϊλάνδης μετά από έρευνα σε βορειοκορεατικό μεταγωγικό φέρονται να εντόπισαν 35 τόνους συμβατικών όπλων, μεταξύ των οποίων και εκτοξευτήρες ρουκτών, κατά τον ανεφοδιασμό του σε αεροδρόμιο στη Μπανγκόνγκ. Όπως είπαν αργότερα οι ΗΠΑ, τα όπλα προορίζονταν για τη Χαμάς.

Η Βόρεια Κορέα, όπως υποπτεύονται δυτικές χώρες, παρέχει όπλα και πυρομαχικά και στη Ρωσία για τον πόλεμό της στην Ουκρανία. Όπως είπε ο Λευκός Οίκος την περασμένη εβδομάδα, η Βόρεια Κορέα παρέδωσε πρόσφατα στη Ρωσία πάνω από χίλια εμπορευματοκιβώτια με στρατιωτικό εξοπλισμό και πυρομαχικά.



με πληροφορίες απο τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ



Ο Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου αποκάλεσε σε εκπομπή gossip «γεροντοκόρη» τον Κασσελάκη

 


Μία από τις πρωινές εκπομπές gossip «Super Kατερίνα», ασχολήθηκε με τον σημερινή γάμο του Στέφανου Κασσελάκη με τον καλό του Τάιλερ Μακμπέθ και έφερε ένταση και αντιπαραθέσεις στην εκπομπή.

Στην εκπομπή ήταν και ένας καλιτέχνης ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ο οποίος αποκάλεσε «πολιτικό μηδενικό» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι «μας δουλεύει», ενώ απηύθυνε και την εξής ερώτηση: «Την ώρα που ο κόσμος καίγεται πάει να κάνει suprise wedding party, αν δεν ήταν γκέι θα λέγαμε ότι πρόκειται περί γελοιότητας και ότι ζει στον κόσμο του ή όχι;»

«Εργαλειοποιεί την ομοφυλοφιλία του», πρόσθεσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι είναι αντίθετος στην τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών και τις παρένθετες μητέρες.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν αναγνώστηκε η δήλωση του αρχιμανδρίτη Αθανάσιου Μισσού, εκπροσώπου του Πατριαρχείου, που αποκάλεσε «γεροντοκόρη» τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος διαφώνησε με την ειρωνεία του αρχιμανδρίτη, ο Ανδρέας Καραγιάννης ωστόσο επιτέθηκε εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, γιατί δημοσιοποίησε τον γάμο του.

«Σου χάλασε κάτι από το πρόγραμμα ο κ. Κασσελάκης επειδή θα παντρευτεί; Πριν από λίγο λέγατε ότι το θέλετε και κρυφό. Αποφασίστε λίγο τι θέλετε, θέλετε να είμαστε κρυφοί να μην λέμε τίποτα για τη σεξουαλική μας ζωή; Δεν θα σου δώσουμε και λογαριασμό», απάντησε ένας δημοσιογράφος, ο Γιάννης Πουλόπουλος, κάνοντας την εκπομπή gossip άνω κάτω.




Διώχνει κόσμο από τον ΣΥΡΙΖΑ η Αυγέρη : Όποιος δεν αισθάνεται καλά, ας φύγει


 

Ποιος η Αυγέρη, λένε φωναχτά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και με ποιανού εντολή, του ακροαριστερού τραμπούκου Παύλου Πολάκη (ο Κασσελάκης παντρεύεται τον καλό του δεν έχει χρόνο) διώχνει κόσμο απο τον ΣΥΡΙΖΑ για να μείνουν μόνο οι θαυμαστές του Βελουχιώτη.

Αυστηρό μήνυμα στην εσωκομματική αντιπολίτευση εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ότι όποιος δεν αισθάνεται καλά είναι ελεύθερος να φύγει, έστειλε σήμερα η εκπρόσωπος του κόμματος Δώρα Αυγέρη, εξοργίζοντας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αναρωτιούνται ποια είναι η Αυγέρη και έχει τέτοιο θράσος να διώχνει κόσμο.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομοπή του OPEN με τους Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη, κατέστησε σαφές ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες συνήθηκες» και υπογράμμισε: Τέρμα η ελίτ στον ΣΥΡΙΖΑ.





Τραγικό τέλος για τη 12χρονη με αυτισμό, η Χαμάς την δολοφόνησε μαζί με τη γιαγιά της


 

Νεκρές τελικά είναι η Νόγια Νταν, ένα 12χρονο Ισραηλινό κορίτσι με αυτισμό, και η 80χρονη γιαγιά της, που πιστευόταν ότι είχαν απαχθεί από τους τρομοκράτες της Χαμάς, αλλά τελικά τις είχαν δολοφονήσει οι τρομοκράτες.

Η Νόγια Νταν, μια 12χρονη με αυτισμό, και η 80χρονη γιαγιά της, Καρμέλα, είναι μεταξύ εκείνων που χάθηκαν όταν οι τρομοκράτες της Χαμάς επιτέθηκαν στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Έκτοτε, η οικογένειά τους είχε την ελπίδα ότι τις απήγαγαν αντί να τις σκοτώσουν, και ότι θα τις έβρισκαν και θα επέστρεφαν σπίτι τους από τις ισραηλινές δυνάμεις που ετοιμάζονται να εξαπολύσουν χερσαία επίθεση κατά της Χαμάς αλλά και να διασώσουν ομήρους. Ωστόσο, την Τετάρτη η οικογένεια Νταν επιβεβαίωσε με μια τραγική ανάρτηση στο Facebook ότι τα πτώματα τόσο της Νόγια όσο και της γιαγιάς της είχαν ταυτοποιηθεί. Ο θάνατός τους επιβεβαιώθηκε αργότερα από τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών. Τρία ακόμη μέλη της οικογένειας Νταν εξακολουθούν να αγνοούνται.

Η είδηση για την εξαφάνιση της Νόγια ώθησε τη συγγραφέα του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, που ήταν θαυμάστρια η 12χρονη, να καταδικάσει τις επιθέσεις της Χαμάς και συγκεκριμένα την απαγωγή παιδιών. 

Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα «X» -πρώην Twitter-, την οποία συνόδευε φωτογραφία της Νόγια με ρούχα που θυμίζουν τη σχολική στολή του Χόγκουαρτς, η συγγραφέας καταδίκαζε την απαγωγή παιδιών. «Μακάρι η Νόγια και όλοι οι όμηροι που έχει πιάσει η Χαμάς να γυρίσουν σύντομα, με ασφάλεια, στις οικογένειές τους», έγραψε επίσης η συγγραφέας.

Νωρίτερα, το Ισραήλ είχε δημοσιεύσει τη φωτογραφία της Νόγια στο «X» γράφοντας: «Αυτό το όμορφο 12χρονο κορίτσι με αυτισμό, απήχθη από το σπίτι της από τρομοκράτες της Χαμάς και μεταφέρθηκε στη Γάζα. Η Νόγια είναι ευαίσθητη, ευγενική, αστεία και τεράστια θαυμάστρια του Χάρι Πότερ». Ο επίσημος λογαριασμός «X» του κράτους του Ισραήλ προέτρεψε, επίσης, τη Ρόουλινγκ να μοιραστεί την ιστορία της Νόγια με την ελπίδα «να τη φέρει στο σπίτι».

Σύμφωνα με τη Mail Online, η Νόγια και η γιαγιά της αιχμαλωτίστηκαν στο κιμπούτς Νιρ Οζ, μια από τις πολλές ισραηλινές κοινότητες, λίγα μόλις μίλια από τη Γάζα, που δέχθηκαν επίθεση από τη Χαμάς πριν από 13 ημέρες. Σύμφωνα με ισραηλινές ειδησεογραφικές πηγές, τα πτώματά τους βρέθηκαν καμένα κοντά στον φράχτη των συνόρων Ισραήλ - Γάζας. Το Ισραήλ δεν επιβεβαίωσε πού βρέθηκαν τα πτώματα. Την τραγική είδηση επιβεβαίωσαν αρχικά στο Facebook άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος της οικογένειας.



ΚΤΗΝΩΔΙΕΣ απο τους τρομοκράτες της Χαμάς χάκαραν τα social των θυμάτων για να μεταδώσουν live τις σφαγές

 


Για ντοκουμέντα του τρόμου τα οποία μεταδόθηκαν σε ζωντανή μετάδοση από το Facebook, το Instagram, το Whats App και άλλα social media κατά την επίθεση της Χαμάς στην ισραηλινή ενδοχώρα κάνουν λόγο σε έρευνά τους οι New York Times, οι οποίοι αποκαλύπτουν πως τα ΚΤΗΝΗ οι τρομοκράτες της Χαμάς μετέδωσαν live τις σφαγές τους από τους λογαριασμούς των θυμάτων τους!

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το protothema.gr, λίγο μετά την επίθεση της Χαμάς που πυροδότησε τον πόλεμο με το Ισραήλ, οι φίλοι και οι συγγενείς της Gali Shlezinger Idan, που ζούσε σε ένα κιμπούτς κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, έλαβαν αγωνιώδη μηνύματα για να ελέγξουν τη σελίδα της στο Facebook. Αυτό που βρήκαν τους σόκαρε.

Μέλη της Χαμάς χρησιμοποιούσαν τον λογαριασμό της Idan στο Facebook για να κάνουν livestream τους εαυτούς τους κρατώντας την ίδια και την οικογένειά της ομήρους. Κατά τη διάρκεια της 43λεπτης μετάδοσης, οι ένοπλοι ανάγκασαν την Idan και την οικογένειά της να σκύψουν σε ένα πάτωμα από πλακάκια, καθώς πύραυλοι και πυροβολισμοί ανατίναζαν το κτίριό τους.

Βίντεο με τους τρομοκράτες της Χαμάς στο έδαφος του κιμπούτς Nahal Oz

«Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα», δήλωσε η Keren de Via, φίλη της οικογένειας Idan, η οποία είδε τα παιδιά της κας Idan να αγκαλιάζουν τους γονείς τους και να κλαίνε κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης. «Πώς μπορούσαμε να τους βλέπουμε να τρομοκρατούν την οικογένεια με αυτόν τον τρόπο; Πώς μπόρεσα να το παρακολουθήσω αυτό στο Facebook;», λέει.

Σε μια νέα πολεμική τακτική, η Χαμάς έχει καταλάβει τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των απαχθέντων Ισραηλινών και τους χρησιμοποίησε για να μεταδίδει βίαια μηνύματα και να διεξάγει ψυχολογικό πόλεμο, σύμφωνα με συνεντεύξεις με 13 ισραηλινές οικογένειες και τους φίλους τους, καθώς και με ειδικούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχουν μελετήσει εξτρεμιστικές ομάδες, όπως μεταδίδουν οι New York Times.


Στις φωτογραφίες: Ο Omri Miran απήχθη από το Kibbutz Nahal Oz στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της σφαγής και έκτοτε κανείς δεν έχει νέα του. Η σύζυγος του Omri, Lishay Lavi, μητέρα δύο κοριτσιών, της Roni (2 ετών) και της Alma (6 μηνών), επέζησαν από την τρομοκρατική επίθεση. Η Lavi μοιράστηκε στη μαρτυρία της ότι οι τρομοκράτες τους ανάγκασαν να μπουν σε ένα σπίτι με πολλούς δολοφονημένους Ισραηλινούς και ακόμη και όταν κάποιοι από τους αιχμαλώτους επικαλέστηκαν ότι ήταν Αμερικανοί πολίτες η Χαμάς δεν ενδιαφέρθηκε, δείχνοντας έτσι ότι αυτός ο πόλεμος επηρεάζει πολύ περισσότερους από το Ισραήλ και μόνο.

Σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις, μέλη της Χαμάς συνδέθηκαν στους προσωπικούς λογαριασμούς των κοινωνικών δικτύων των ομήρων τους για να μεταδώσουν ζωντανά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου. Τις ημέρες που ακολούθησαν, η Χαμάς φάνηκε επίσης να διεισδύει σε ομάδες στο Facebook, λογαριασμούς στο Instagram και συνομιλίες στο WhatsApp των ομήρων τους για να εκτοξεύει απειλές θανάτου και εκκλήσεις για βία. Μέλη της Χαμάς πήραν επίσης τα κινητά τηλέφωνα των ομήρων για να κάνουν κλήσεις για να χλευάσουν φίλους και συγγενείς, σύμφωνα με τις ισραηλινές οικογένειες και τους φίλους τους.

Βίντεο από την εισβολή της Χαμάς στο κιμπούτς Nahal Oz

Οι τρομοκράτες της Χαμάς έχουν εδώ και καιρό στραφεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσουν τους σκοπούς τους. Αλλά η πειρατεία των λογαριασμών Facebook, Instagram και WhatsApp μεμονωμένων ομήρων «οπλοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τρόπο που δεν νομίζω ότι έχουμε ξαναδεί», δήλωσε ο Thomas Rid, καθηγητής στρατηγικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. «Δεν είμαστε ψυχολογικά προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η τακτική αυτή είναι ιδιαίτερα οδυνηρή για όσους βρίσκονται κοντά στους ιδιοκτήτες των λογαριασμών, επιδεινώνοντας μια ήδη οδυνηρή κατάσταση. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει σανίδα σωτηρίας για τους φίλους και την οικογένεια που αναζητούν στοιχεία για τους αγνοούμενους αγαπημένους τους, και η λήψη ενός μηνύματος ή η θέαση ενός βίντεο που αναρτήθηκε στους λογαριασμούς ενέπνευσε αμέσως μια στιγμή ελπίδας, δήλωσαν δύο από τις οικογένειες των οποίων οι συγγενείς κρατήθηκαν όμηροι από τη Χαμάς. Όμως, αυτή η ελπίδα εξανεμίστηκε όταν είδαν ότι κάποιος άλλος είχε κάνει τις αναρτήσεις.

«Ένιωσα ίσως αισιόδοξη, για ένα δευτερόλεπτο - και μετά μπερδεμένη», δήλωσε η de Via. «Μετά απλά τρόμος».

Πώς αντιδρά η Meta του Ζούκερμπεργκ

Η Meta, στην οποία ανήκουν το Facebook, το Instagram και το WhatsApp, σύμφωνα με τους ΝΥΤ, αρνήθηκε να σχολιάσει την κατάληψη των λογαριασμών των απαχθέντων Ισραηλινών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δήλωσε ότι έχει δημιουργήσει ένα «κέντρο ειδικών επιχειρήσεων στελεχωμένο με εμπειρογνώμονες, μεταξύ των οποίων άπταιστα εβραϊκά και αραβικά, για να παρακολουθεί στενά και να ανταποκρίνεται σε αυτή την ταχέως εξελισσόμενη κατάσταση».

Στη φωτογραφία: Ο Tomer Arava, 17χρονος έφηβος από το Kibbutz Nahal Oz, αναγκάστηκε από τους τρομοκράτες της Χαμάς να χτυπήσει τις πόρτες των οικογενειών του Kibbutz και να τους αναγκάσει να ανοίξουν τις πόρτες στους τρομοκράτες. Στη συνέχεια, τον εκτέλεσαν.

Δύο μέλη της ομάδας ασφαλείας που εποπτεύει το Facebook, τα οποία αρνήθηκαν να κατονομαστούν επειδή δεν είχαν την εξουσιοδότηση να μιλήσουν δημόσια, επιβεβαίωσαν ότι η Χαμάς είχε αποκτήσει πρόσβαση στους λογαριασμούς Facebook των Ισραηλινών που κρατούνταν όμηροι για να ξεκινήσει livestreams και να δημοσιεύει στους λογαριασμούς τους. Αυτό φάνηκε να αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Χαμάς από τη στιγμή που συνέβησαν οι επιθέσεις, είπαν. Από τότε οι λογαριασμοί έχουν γίνει ιδιωτικοί και τα livestreams έχουν αφαιρεθεί, πρόσθεσαν.

Ο λογαριασμός της κ. Idan στο Facebook κατασχέθηκε στις 7 Οκτωβρίου, περίπου δύο ώρες μετά την επίθεση της Χαμάς στο κιμπούτς της, Nahal Oz, όπου ζούσε με τον σύζυγό της και τα τέσσερα παιδιά της. Ξαφνικά, εμφανίστηκε μια ζωντανή μετάδοση στη σελίδα της στο Facebook, δήλωσαν η κ. de Via και ένας συγγενής της οικογένειας.

Η κ. de Via, η οποία ήταν κάποτε γειτόνισσα της κ. Idan και έχει παιδιά στην ίδια ηλικία, δήλωσε ότι προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί της όταν εμφανίστηκε το ζωντανό βίντεο. «Το άνοιξα αμέσως γιατί δεν είναι κάποιος που κάνει βίντεο στο Facebook ή κάνει ζωντανή μετάδοση», δήλωσε η κα de Via. «Το πρώτο πράγμα που είδα ήταν πόσο τρομοκρατημένα έμοιαζαν τα παιδιά και στη συνέχεια φωνές στα αραβικά. Κατάλαβα ότι κάτι πολύ κακό συνέβαινε».

Στη φωτογραφία: Η Mayani 18 ετών, δολοφονήθηκε κατά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς εναντίον του Kibbutz Nahal Oz.



Σάλος στις ΗΠΑ με τις εμπρηστικές αναρτήσεις υπαλλήλου του υπ. Εσωτερικής Ασφάλειας υπέρ της Χαμάς

 


Η 36χρονη Νέτζουα Άλι τέθηκε σε υποχρεωτική άδεια μετά τις αντιδράσεις για τις προκλητικές αναρτήσεις της με βρισιές προς το Ισραήλ.

Σε υποχρεωτική άδεια τέθηκε μια υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, μετά τον σάλο που προκάλεσαν αναρτήσεις που έκανε στα social media υπέρ της Χαμάς και κατά του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι εμπρηστικές αναρτήσεις της 36χρονης Νέτζουα Άλι περιλάμβαναν φράσεις όπως «Να πάει να γ@@ει το Ισραήλ, είμαστε έτοιμοι για την καταστροφή σας» αλλά και μία εικόνα που έδειχνε αλεξιπτωτιστές οπλισμένους με ΑΚ-47, η οποία συνοδευόταν από τη λεζάντα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την αιφνιδιαστική επίθεσή τους στις 7 Οκτωβρίου, αρκετοί τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλαν στην ισραηλινή επικράτεια με αλεξίπτωτα και σκόρπισαν τον θάνατο. Οι ισραηλινοί νεκροί από τη συγκεκριμένη επίθεση έχουν φτάσει τους 1.400, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τις τοπικές Αρχές.



Όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα, η 36χρονη εργαζόταν από το 2019 στις Υπηρεσίες Ιθαγένειας και Μετανάστευσης των Ηνωμένων Πολιτειών, και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα παροχών ασύλου, προτού μεταφερθεί στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας. Οι πρόσφατες αναρτήσεις της μάλιστα αποτέλεσαν αφορμή για την αποκάλυψη της προηγούμενης επαγγελματικής της ιδιότητας ως εκπρόσωπος Τύπου της «Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης», που επίσης εγείρει προβληματισμούς.

Δημοσίευμα της Daily Wire αποκάλυψε ότι για χρόνια η Άλι δημοσίευε αναρτήσεις κατά του Ισραήλ. Σε παλαιότερη ανάρτησή της χαρακτήριζε ως αηδιαστική την προνομιούχα θέση ορισμένων Ισραηλινών και Αμερικανών. «Θεωρώ κάθε Ισραηλινό υπεύθυνο για τις ενέργειες της κυβέρνησής του αν δεν μιλήσει κατά του Ισραήλ», έγραφε χαρακτηριστικά.



Στις 9 Οκτωβρίου, δύο μέρες μετά την αιματηρή επίθεση των τρομοκρατών της Χαμάς πόσταρε ένα βίντεο με τίτλο «Να πάει να γ@@@ει το Ισράηλ και όποιος εβραίος το υποστηρίζει». Ο 36χρονη δημοσίευσε ακόμη μια φωτογραφία με το μήνυμα «Ένα έθνος που δεν έχει τίποτα άλλο παρά μόνο τον Αλλάχ, έχει όλα όσα χρειάζεται», μαζί με μια αντισημιτική καρικατούρα.

Στο πλαίσιο της εργασίας της για τις αμερικανικές υπηρεσίες Ιθαγένειας και Μετανάστευσης, η 36χρονη εργαζόταν με αιτούντες ασύλου, και ήταν υπεύθυνη για την «εφαρμογή της νομοθεσίας και των κανονισμών μετανάστευσης όσον αφορά στις αιτήσεις ασύλου». Ο σάλος που προκάλεσαν τα τελευταία 24ωρα οι αναρτήσεις της είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί εχθές σε υποχρεωτική άδεια, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.




protothema.gr



Eurostat: Στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο


 


Τα τελικά στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat επιβεβαιώνουν τη σημαντική επιβράδυνση του πληθωρισμού στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα μειώθηκε στο 2,4%, σε σχέση με το 3,5% τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας.

Στην Ευρωζώνη, ο ετήσιος πληθωρισμός επιβραδύνθηκε στο 4,3% τον Σεπτέμβριο, από 5,2% τον Αύγουστο και 9,9% έναν χρόνο νωρίτερα. Ο δομικός πληθωρισμός, εξαιρώντας ενέργεια και μη επεξεργασμένα τρόφιμα, υποχώρησε στο 5,5%, ενώ χωρίς ενέργεια, τρόφιμα-αλκοόλ και καπνό στο 4,5%.

Tα χαμηλότερα ποσοστά σύμφωνα με την Eurostat παρατηρήθηκαν σε χώρες όπως η Ολλανδία (-0,3%), Δανία (0,6%), Βέλγιο (0,7%), ενώ η Ελλάδα ακολούθησε. Αντίθετα, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν σε χώρες όπως η Ουγγαρία (12,2%), Ρουμανία (9,2%) και Σλοβακία (9,0%).





Η Γαλλία κατηγορεί τον Μπενζεμά για σχέση με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους -«Να του αφαιρεθεί η υπηκοότητα και η χρυσή Μπάλα»

 



Η Γαλλίδα γερουσιαστής Βαλερί Μπογέ ζητά την αφαίρεση της γαλλικής υπηκοότητας και την επιστροφή της Χρυσής Μπάλας από τον Καρίμ Μπενζεμά, ως «αντίποινα» για τις φερόμενες σχέσεις του Γάλλου επιθετικού με τρομοκρατική οργάνωση.

Μετά την κατηγορία του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, που ανέφερε ότι ο Καρίμ Μπενζεμά έχει «σχέση» με την τρομοκρατική ομάδα που είναι γνωστή ως «Αδελφοί Μουσουλμάνοι», η Γαλλίδα γερουσιαστής ζήτησε μέσω δελτίου τύπου να ληφθούν σκληρά αντίποινα κατά του Γάλλου επιθετικού της Αλ Ιτιχάντ, εάν επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες του υπουργού Εσωτερικών.



Η Γαλλίδα γερουσιαστής ζητά να του αφαιρεθεί η γαλλική υπηκοότητα και η Χρυσή Μπάλα που κέρδισε πριν από έναν χρόνο, αν ισχύει κάτι τέτοιο.

«Εάν οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών είναι αληθινές, πρέπει να εξετάσουμε τις κυρώσεις κατά του Καρίμ Μπενζεμά. Μια αρχικά συμβολική κύρωση θα ήταν να του αφαιρέσουμε τη Χρυσή Μπάλα. Τέλος, πρέπει να ζητήσουμε την αφαίρεση της γαλλικής υπηκοότητας. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ένας Γάλλος υπήκοος, γνωστός διεθνώς, μπορεί να ντροπιάσει, ακόμη και να προδώσει τη χώρα του με αυτόν τον τρόπο», εξηγεί η Γαλλίδα γερουσιαστής στη δήλωση.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει μακρά ιστορία, που χρονολογείται από την ίδρυσή της από τον σεΐχη Χασάν Αλ Μπάνα το 1928 στην Ισμαϊλία της Αιγύπτου.

Αρχικά, η οργάνωση στόχευε στην εμπέδωση ισλαμικών αξιών στην Αίγυπτο και στην αντίσταση στη βρετανική επιρροή. Ενώ τα μέλη της οργάνωσης συμμετείχαν σε ειρηνευτικές αποστολές και ανθρωπιστικές προσπάθειες, η Μουσουλμανική Αδελφότητα σταδιακά ριζοσπαστικοποιήθηκε, εμπνέοντας άλλες εξτρεμιστικές ομάδες. Απαγορεύτηκε στην Αίγυπτο το 1954, ενώ έκτοτε υπήρχε σε μια νομική γκρίζα ζώνη, ιδίως μετά την εξουσία του Ανουάρ Σαντάτ, όπως αναφέρει η «Marca».

Οι κατηγορίες κατά της Μουσουλμανικής Αδελφότητας περιλαμβάνουν τον υποτιθέμενο ρόλο της στη δημιουργία της Χαμάς.

Επιπλέον, συνδέεται με την Αραβική Άνοιξη του 2011, όπου τα μέλη της κατέλαβαν για λίγο την εξουσία σε μια προσπάθεια να επιδείξουν μια ειρηνική πλευρά.

Ωστόσο, αυτό οδήγησε στην εκδίωξη του εκλεγμένου ηγέτη τους, Μοχάμεντ Μόρσι, με πραξικόπημα το 2013, και στην επακόλουθη απαγόρευση της οργάνωσης στην Αίγυπτο από τον Αμπντέλ Φατάχ ελ Σίσι, με αποτέλεσμα τη φυλάκιση ή την καταδίκη σε θάνατο ορισμένων επιφανών μελών της.

Η σύνδεση του Μπενζεμά με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα προκύπτει από ένα tweet που ανήρτησε, εκφράζοντας τη συμπάθειά του για τα θύματα των βομβαρδισμών στη Γάζα.

«Όλες μας οι προσευχές για τους κατοίκους της Γάζας, που είναι για άλλη μια φορά θύματα αυτού του άδικου βομβαρδισμού, που δεν λυπάται ούτε τις γυναίκες ούτε τα παιδιά», έγραψε στο Χ.

Αυτό το tweet προκάλεσε διαμάχη στη Γαλλία, όπου ορισμένα άτομα που συνδέονται με τη γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και την ευρύτερη κοινωνία τον επέκριναν επειδή δεν ασχολήθηκε με τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ ή με τη δολοφονία ενός δασκάλου από ριζοσπαστικοποιημένο ισλαμιστή.



Πέντε συλλήψεις για την ένταση που προκλήθηκε σε δομές λαθρομεταναστών

 


Αναβρασμός σε κλειστές δομές φιλοξενίας μεταναστών, σε Σάμο, Λέρο, Χίο και Κω, με αφορμή τα γεγονότα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη. 

Ενδεικτικό της έντασης που επικρατεί στις κλειστές δομές, το περιστατικό που καταγράφηκε στις 23:20 το βράδυ της Τρίτης στην κλειστή δομή της Σάμου, όταν περίπου 700 άτομα, Αραβες διαφορετικών εθνικοτήτων, κυρίως από Παλαιστίνη και Συρία, συγκεντρώθηκαν μπροστά από την κεντρική πύλη της δομής, φωνάζοντας συνθήματα για ελευθερία της Παλαιστίνης και κατά του Ισραήλ. 

Η αστυνομία ανέκοψε την προκλητική κίνηση των συγκεντρωμένων να ανοίξουν τις πύλες της δομής προκειμένου να βγουν από αυτή, και τους οδήγησαν και πάλι στους οικίσκους. Την αστυνομική επιχείρηση αποκλιμάκωσης της τεταμένης κατάστασης συνέδραμε και drone, που έδινε εικόνα από αέρος στο κέντρο επιχειρήσεων.

Οι αστυνομικοί προέβησαν σε επτά προσαγωγές, εκ των οποίων οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Πρόκειται για τρία άτομα από την Παλαιστίνη και δύο από τη Συρία, οι οποίοι κατηγορούνται για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και βιαιοπραγίες, για διατάραξη κοινής ειρήνης και βία κατά υπάλληλων.

Οι πέντε συλληφθέντες πετούσαν πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων και προέτρεπαν τους υπόλοιπους μετανάστες να επιτεθούν εναντίον τους και να προκαλέσουν φθορές. Σημειώνεται ότι την τελευταία εβδομάδα έχουν μετακινηθεί αστυνομικές διμοιρίες σε Κω, Λέρο, και Σάμο για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών ενώ οι δομές επιτηρούνται εναέρια, από drones της Αστυνομίας, που δίνουν απευθείας εικόνα στα κέντρα επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, και των Αστυνομικών Διευθύνσεων Λέσβου, Χίου και Σάμου.

Ο μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων προσφύγων και λαθρομεταναστών στα κέντρα φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα, όπως επίσης και η αύξηση των μεταναστευτικών ροών μετά τα όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ και στη Λωρίδα της Γάζας, επιβάλλουν τη λήψη αυστηρών μέτρων σε αυτά, όπως και ενεργοποίηση του πληροφοριακού δικτύου στο εσωτερικό τους. Οι επικεφαλής υπηρεσιών ασφάλειας έχουν στρέψει το ερευνητικό και πληροφοριακό ενδιαφέρον τους στο εσωτερικό κέντρων φιλοξενίας, επιδιώκοντας καθημερινή αναφορά των κινήσεων ατόμων, που κινούν υποψίες για πιθανή ριζοσπαστικοποίηση και εξτρεμιστικές ενέργειες.

Η ΕΥΠ, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η Κρατική Ασφάλεια έχουν θέσει σε διακριτική επιτήρηση σημεία και χώρους συγκέντρωσης μουσουλμάνων, αυξάνοντας και εκεί τις υπάρχουσες επαφές και τους «συνδέσμους» επικοινωνίας.

Παράλληλα είναι εντατικές οι έρευνες σε social media και διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας, που χρησιμοποιούν μετανάστες από αραβικές χώρες. Οι έρευνες έχουν επεκταθεί σε κυκλώματα δουλεμπόρων που χρησιμοποιούν ύποπτα άτομα για να βρεθούν στην Ευρώπη. Την ίδια ώρα έχει γίνει μια χαρτογράφηση υπόπτων που κινούν υποψίες για πιθανή ριζοσπαστικοποίηση. Σε συνεργασία με ξένες ειδικές υπηρεσίες έχουν ληφθεί προφίλ «μοναχικών λύκων» του ISIS, με τις  αρμόδιες Αρχές να βρίσκονται σε εγρήγορση στις διόδους της χώρας, όπως και πληροφορίες για τρομοκρατικούς πυρήνες «εν υπνώσει» που μπορεί να ενεργοποιηθούν για την εκδήλωση αντιποίνων σε όλο τον κόσμο.


με πληροφορίες απο τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ



Σύλληψη 22χρονου στα Σπάτα για κατοχή όπλων και πλαστών εγγράφων

 



Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπατών – Αρτέμιδος συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, 22χρονος για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, για πλαστογραφία πιστοποιητικών καθώς και για απείθεια.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του κατηγορούμενου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:







-8-  πιστόλια με -12- γεμιστήρες,

-3- φακοί πιστολιών,

πλαστικό εξάρτημα όπλου,

εξάρτημα όπλου με ελατήριο,

ολισθήρα με κάννη,

κάννη,

-475- φυσίγγια διαφορετικών διαμετρημάτων,

αλεξίσφαιρο γιλέκο με βαλλιστική πλάκα,

-3- δελτία Αστυνομικών Ταυτοτήτων, τα οποία φέρεται να έχουν εκδοθεί από Ελληνικές, Βουλγαρικές και Κροατικές αρχές,  καθώς και άδεια ικανότητας  οδήγησης Βουλγαρικών αρχών, έγγραφα τα οποία ήταν εμφανώς πλαστά.

Σε επακόλουθη έρευνα στο όχημα του κατηγορουμένου, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε, μέσα σε κρύπτη με κωδικό ασφαλείας πιστόλι με αναδιπλούμενη λαβή με -3- γεμιστήρες και -9- φυσίγγια.

Ο συλληφθείς, ο οποίος αρνήθηκε να δακτυλοσκοπηθεί, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να εντατικοποιεί την παρουσία της μέσω συστηματικών και στοχευμένων ελέγχων, με σκοπό την πρόληψη και καταστολή αδικημάτων που επηρεάζουν άμεσα το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.




Πάρκαρε το αυτοκίνητό του μέσα στην Πλατεία Συντάγματος και φάνηκε η ανυπαρξία της αστυνομίας

 



Τελικά πόσο εύκολο είναι να παρκάρεις επάνω στην Πλατεία Συντάγματος, και μπροστά απο την είσοδο του ΜΕΤΡΟ; Πάρα πολύ εύκολο όπως αποδείχθηκε με ένα ασυνείδητο οδηγό που πάρκαρε πάνω στην πλατεία δίπλα στα σκαλάκια.

Η φωτογραφία από το Σύνταγμα ανέβηκε στα social media και αποτυπώνει τη φράση «αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται», με την αστυνομία να είναι ανύπαρκτη σε χώρο καλά φυλασσόμενο και απέναντι από την βουλή.

Οδηγός πάρκαρε το αυτοκίνητό του μέσα στην Πλατεία Συντάγματος και μάλιστα, έξω ακριβώς από τον σταθμό του Μετρό, χωρίς κανένας να τον σταματήσει.

«Πάνω που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα. Απέξω από το σταθμό μετρό στο Σύνταγμα. Το κακό είναι που δεν χωρούσε στο ασανσέρ να το βάλει και μέσα», σχολιάζει ο χρήστης που ανέβασε στο Facebook την φωτογραφία.






400 συλλήψεις Αμερικανοεβραίων στο Καπιτώλιο


 

Στη σύλληψη 400 ατόμων προχώρησε την Τετάρτη η αστυνομία στο Καπιτώλιο, στην Ουάσινγκτον, μετά τη συγκέντρωση έξω από το κτίριο αλλά και μέσα σε αυτό που πραγματοποιήσαν Αμερικανοεβραιοι, καλώντας το νομοθετικό σώμα να ζητήσει κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Μέσα στο κτίριο μπήκαν μερικές εκατοντάδες Αμερικανοεβραίοι που πραγματοποίησαν διαμαρτυρία. Μεταξύ τους ήταν και πάνω από 20 ραβίνοι που προσεύχονταν.