Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Εξάρθρωση εγκληματικού δικτύου το οποίο διέπραττε απάτες με παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης

 



Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος συμμετείχαν σε πανευρωπαϊκή επιχείρηση, για την εξάρθρωση διεθνούς εγκληματικού δικτύου, το οποίο διέπραττε απάτες με παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης.

Προηγήθηκε έρευνα των ιταλικών Αρχών κατά την οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη οργανωμένου εγκληματικού δικτύου που δρούσε με σκοπό την παράνομη αναμετάδοση συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, με την καταβολή χρηματικού τιμήματος μικρότερου από τη νόμιμη συνδρομή.

Το εγκληματικό δίκτυο λειτουργούσε σε Ιταλία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Λιθουανία, Μάλτα, Ρουμανία, Σλοβενία, Σουηδία, Ολλανδία και στη χώρα μας.

Για την παράνομη αναμετάδοση του τηλεοπτικού σήματος χρησιμοποιούνταν πλατφόρμα λογισμικού που προσφέρεται από εταιρεία με νόμιμους εκπροσώπους δύο (2) ημεδαπούς.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 έρευνες στις οικίες των δύο (2) ημεδαπών, σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στην Αττική

(3) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και εξωτερικός σκληρός δίσκος,

(7) εξωτερικά μέσα αποθήκευσης,

φορητό υπολογιστικό σύστημα και

(2) τραπεζικές κάρτες

Στη Βόρεια Ελλάδα

(4) συσκευές κινητής τηλεφωνίας ( smartphones ),

( 3 ) φορητοί υπολογιστές ( laptops),

φορητή ηλεκτρονική ταμπλέτα ( tablet ),

(4) εξωτερικά μέσα αποθήκευσης,

(3) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και (2) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι

αποθηκευτικό μέσο τύπου NVMe,

κάρτα μνήμης τύπου microSD,

(2) τραπεζικές κάρτες και

(2) οχήματα .

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια αποστέλλονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος αντίστοιχα, για τη διενέργεια εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης.

Σημειώνεται ότι κατά την πανευρωπαϊκή επιχείρηση, πάνω από (5.500) διακομιστές (servers) τέθηκαν εκτός λειτουργίας, ενώ διακόπηκε το σήμα για θεατές παράνομων υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ευρώπη, οι οποίοι επωφελούνταν από αυτή την παροχή, πληρώνοντας συνδρομές πολύ χαμηλότερες από τις τιμές της αγοράς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Eurojust , τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης ξεπερνούν τα δέκα εκατομμύρια (10.000.000) ευρώ, θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία πολλών νόμιμων παρόχων υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης στην αγορά.

Η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται, από τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.








Συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός για διακίνηση – εμπορία ναρκωτικών ουσιών

 



Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 9-11-2020 στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 27χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση ατόμου σχετικά με διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, εντοπίστηκε ο ανωτέρω και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Κατόπιν αυτού, ο 27χρονος κατελήφθη να κατέχει -127- αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους -86,5- γραμμαρίων, με σκοπό τη διακίνηση προς τρίτους. Ακόμη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -330- ευρώ και -3- κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.











Το καθεστώς στην Τουρκία διώκει δικαστικά τον αντίπαλο του Ερντογάν Κιλιντσάρογλου

 



«Σάλος» έχει προκληθεί στην Τουρκία, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Ahval, ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κύριος πολιτικός αντίπαλος του Προέδρου Ερντογάν έχει να αντιμετωπίσει μια δικαστική δίωξη, με αφορμή την «φιλοκουρδική» στάση του, όπως τον κατηγορούν.

Από ότι φαίνεται οι πολιτικοί αντίπαλοι του Προέδρου Ερντογάν, αλλά και των συμμάχων του, βρίσκονται στο «στόχαστρο» των δικαστικών αρχών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, ο ηγέτης των «Κεμαλικών» Κεμάλ Κιλιντσάρογλου διώκεται για ένα «αμφιλεγόμενο» λόγο.

Ειδικότερα, ο γενικός εισαγγελέας της Άγκυρας έχει εισηγηθεί την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, έτσι ώστε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), να βρεθεί αντιμέτωπος με τις κατηγορίες για «φιλοκουρδική στάση» έπειτα από κάποιες δηλώσεις και ομιλίες που έκανε ο πολιτικός.

Μια επιτροπή του κόμματος των ακροδεξιών εθνικιστών του Μπαχτσελί, προχώρησε στην άσκηση δίωξης εναντίον του Κιλιντσάρογλου, φέρνοντας ως αποδεικτικά στοιχεία κάποιες ομιλίες του Ρεπουμπλικανού ηγέτη, οι οποίες περιείχαν, σύμφωνα με τους κατηγορούντες, εκφράσεις που υποδήλωναν την υποστήριξη του στους Κούρδους και στο φιλοκουρδικό αριστερό κόμμα HDP, με αφορμή τη σύλληψη του Κούρδου πολιτικού Ντεμιρτάς.

Από ότι φαίνεται οι πολιτικοί σύμμαχοι του Πρόεδρου Ερντογάν επιχειρούν να αποδυναμώσουν την όποια αντιπολίτευση υφίσταται στην Τουρκία, με ένα τρόπο που μόνο «ξένος» δεν θεωρείται, αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι οι «εκκαθαρίσεις» στα σώματα ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις για άτομα που έχουν «επαφές» με το δίκτυο Γκιουλέν, δεν έχουν σταματήσει.

Η πρόταση άρσης της ασυλίας του Κιλιντσάρογλου πρέπει να τεθεί σε ψηφοφορία, προτού τεθεί σε εφαρμογή, κάτι που για να γίνει πρέπει οι νομοθέτες να συμπεριλάβουν το ζήτημα αυτό στις κοινοβουλευτικές εργασίες και έτσι μένει να φανεί σε ποιο βαθμό έχει «πολιτικοποιηθεί»  το δικαστικό σύστημα στην Τουρκία και τι μέλει γενέσθαι με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, επειδή εξέφρασε την συμπαράστασή του στον Κούρδο πολιτικό.


Πηγή: Ahval / Φωτογραφία αρχείου

onalert.gr



Οι υπηρεσίες ασφαλείας απέτρεψαν απόπειρα δολοφονίας του Αρμένιου πρωθυπουργού Πασινιάν

 



Απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν από τους πολιτικούς αντιπάλους του απέτρεψαν οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αρμενίας, σύμφωνα με ανακοίνσή τους. 

Από την Τρίτη, χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν στην Αρμενία κατά του πρωθυπουργού, απογοητευμένοι για την ανακωχή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και τις εδαφικές απώλειες που υπέστη ο θύλακας, προς όφελος του Αζερμπαϊτζάν μετά από μάχες έξι εβδομάδων.

Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSS) ανέφερε ότι έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για την απόπειρα εναντίον του Πασινιάν ο πρώην επικεφαλής της, Αρτούρ Βανετσιάν, ο πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Βαχράμ Μπαγντασαριάν και ο εθελοντής του πολέμου Ασότ Μινασιάν.

«Οι ύποπτοι σχεδίαζαν να σφετεριστούν την εξουσία δολοφονώντας τον πρωθυπουργό» και συζητούσαν ονόματα πιθανών υποψηφίων για την αντικατάστασή του, σύμφωνα με την NSS.

Ο Πασινιάν δήλωσε στα μέσα της εβδομάδας ότι δεν είχε άλλη επιλογή παρά να υπογράψει τη συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν για να μην χαθούν και άλλα εδάφη. Είπε ότι αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη, όμως απέκλεισε την πιθανότητα να παραιτηθεί από το αξίωμά του.


ΑΠΕ-ΜΠΕ





Σύζυγος αστυνομικού σκοτώθηκε όταν εκπυρσοκρότησε το υπηρεσιακό όπλο

 



Νεκρή από το υπηρεσιακό όπλο του αστυνομικού συζύγου της έπεσε μια γυναίκα στου Ρέντη. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 2:30 μετά το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όπλο εκπυρσοκρότησε τραυματίζοντας θανάσιμα τη γυναίκα, ενώ η αστυνομικός επιχειρούσε να το καθαρίσει και να το ασφαλίσει, ακολουθώντας την πάγια διαδικασία.

Πηγές της αστυνομίας ανέφεραν ότι πιθανότατα να πρόκειται για ατύχημα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, κατά την αφαίρεση της θήκης, είχε μείνει στη θαλάμη μία σφαίρα, η οποία και τραυμάτισε θανάσιμα τη 41χρονη γυναίκα.

Όπως αναφέρουν πηγές της αστυνομίας, κατά την ασφάλιση του όπλου στη θήκη του, μένει πάντα μία σφαίρα στη θαλάμη.

Στο σημείο έχει σπεύσει κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να μιλήσει με τον ανθυπαστυνόμο και να καταγράψει τις συνθήκες που συνέβη το τραγικό περιστατικό.


Πηγή



Ο Τσίπρας ζητάει να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία! Ναι ο Τσίπρας!!

 



Το ακούσαμε και αυτό από την "υπεύθυνη" και σοβαρή αντιπολίτευση του Αλέξη Τσίπρα.

Μπορεί το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων να είναι ανάγκη για πολύ κόσμο και θα πρέπει να το εξετάσει η κυβέρνηση, αλλά ο Τσίπρας σίγουρα δεν είναι ο κατάλληλος να το ζητήσει.

Ο πέρασα και δεν ακούμπησα από το σχολείο, μέγας κατά δήλωση του καταληψίας, που η επαφή με το σχολείο ήταν όταν γινόταν κατάληψη, η πέρναγε τυχαία από έξω, ζητάει να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία.

Δίκαιο χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το αίτημα για άνοιγμα των βιβλιοπωλείων, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες με ανθρώπους από το χώρο του βιβλίου, υπογραμμίζοντας ότι "τις μέρες της καραντίνας, τις μέρες της πανδημίας, τις μέρες της αποξένωσης, η πρόσβαση στο βιβλίο αποτελεί μία όαση για την ψυχική ανάταση των ανθρώπων".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις εικόνες με ουρές έξω από τα βιβλιοπωλεία λίγο πριν από την έναρξη του lockdown, σημείωσε ότι αποτελεί "ένα μήνυμα ελπίδας", προφανώς γιατί θα υπάρξουν λίγοι σαν τον ίδιο. Μιλώντας για ό,τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο σχετικά με τη λειτουργία των βιβλιοπωλείων, επισήμανε ότι υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη που ήδη το έχουν επιτρέψει, όπως η Ιταλία και το Βέλγιο. Έτσι, ανέφερε ότι "είναι ένα αίτημα το οποίο είναι δίκαιο και θα πρέπει να προωθηθεί". Ο Τσίπρας ναι καλά διαβάζετε ο Τσίπρας χαρακτήρισε την αξία του βιβλίου "ανεκτίμητη", επισημαίνοντας πως "θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι τροφή πνευματική" κάτι που δεν "τρώει" αυτός.




ΥΠΕΞ: «Πρωτοφανής πρόκληση» η επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα Βαρώσια

 



Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, «η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, συνοδευόμενου από κυβερνητικό κλιμάκιο, στα κατεχόμενα Βαρώσια, ανήμερα της “επετείου” της μονομερούς και παράνομης ανακήρυξης της τουρκοκυπριακής οντότητας στα κατεχόμενα, αποτελεί μια πρωτοφανή πρόκληση, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

«Η ενέργεια αυτή προστίθεται στην συνεχή και αυξανόμενη κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο. Την καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και αναμένουμε να συζητηθεί ενδελεχώς στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο», επισημαίνει το ΥΠΕΞ.

Το υπουργείο αναφέρει επίσης πως «η Ελλάδα, όπως έχει τονιστεί επανειλημμένα, τάσσεται υπέρ της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, προκειμένου να βρεθεί μια συνολική, δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και του Κοινοτικού Κεκτημένου. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, η χώρα μας βρίσκεται σε συνεχή συντονισμό και απόλυτη σύμπνοια με την Κυπριακή κυβέρνηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τούρκος πρόεδρος θα φθάσει στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στις 11 το πρωί, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα μεταβεί στο μνημείο του Ατατούρκ στην κατεχόμενη Λευκωσία. Στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική παρέλαση στην λεωφόρο Δρ. Φαζίλ Κιουτσιούκ, ενώ κατόπιν ο Ερντογάν θα μεταβεί στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Ως άνευ προηγουμένου πρόκληση, η οποία βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, χαρακτηρίζει η Λευκωσία την παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Πιο συγκεκριμένα, η προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρει τα εξής:

«Η παρουσία του Προέδρου της Τουρκίας στους εορτασμούς για την 37η επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, αλλά και η επίσκεψη του στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, αποτελούν μια χωρίς προηγούμενο πρόκληση και είναι σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, 550 και 789.

» Ταυτόχρονα, υπονομεύουν τις προσπάθειες του ΓΓ των ΗΕ να συγκαλέσει άτυπη πενταμερή και δεν συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ευνοϊκού, θετικού κλίματος για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού. Την ίδια ώρα, οι ενέργειες αυτές προκαλούν το αίσθημα του συνόλου του κυπριακού λαού, και ειδικότερα των Αμμοχωστιανών.

» Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει καταγγείλει με επιστολές του τις ενέργειες της Τουρκίας και του παράνομου κατοχικού καθεστώτος, τόσο προς τον ΓΓ των ΗΕ όσο και προς τους επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ και σε αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων χωρών μελών της ΕΕ, ενώ οι προκλήσεις αυτές θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, όπου η ΕΕ αναμένεται να λάβει αποφάσεις για το μέλλον των ευρωτουρκικών σχέσεων».



Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των τεσσάρων σε όλη την Ελλάδα από το πρωί της Κυριακής!

 



Εκδόθηκε εχθές Σάββατο η απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη για την απαγόρευση όλων των συναθροίσεων σε όλη την Ελλάδα, λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου.

Η απόφαση προβλέπει πρόστιμα μέχρι και 5.000 ευρώ για όσους την παραβιάσουν, ανεξαιρέτως, είτε ως διοργανωτές, είτε ως συμμετέχοντες σε οποιαδήποτε συνάθροιση, άνω των τεσσάρων ατόμων.

Η απαγόρευση ισχύει από τις 6 το πρωί της Κυριακής 15 Νοεμβρίου, έως την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου, στις 9 το βράδυ.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ που εκδόθηκε για την απαγόρευση

Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν 4 ή περισσότερα άτομα, από 06:00 ώρα της 15ης Νοεμβρίου έως και την 21:00 ώρα της 18ης Νοεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

• διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

• διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις”.