Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Δήλωση- φωτιά του υπεύθυνου του Τομέα Υγείας της ΝΔ για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ


«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι ανίκανη και επικίνδυνη και στο χώρο της Υγείας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Κέλλας και δεν μένει μόνο σε αυτήν την …διαπίστωση.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας Χρήστος Κέλλας, σχετικά με τις εξελίξεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Πολάκης καρατόμησε τον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ ‘’διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις’’.

Την ίδια ώρα, ο αρμόδιος υπουργός κ. Ξανθός, παρακολουθεί αμέτοχος και σιωπά. Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας άβουλος απλά προεδρεύει. Οι πολίτες τραβούν το δικό τους Γολγοθά, αναζητώντας μάταια δωμάτια νοσηλείας σε Μ.Ε.Θ. Μήπως, τελικά, μετά από όλα αυτά, ο Αριστερός ‘’Δημοκράτης’’ υπουργός αναπληρωτής επιδιώκει τη μετατροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ σε Μ.Κ.Ο.;

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι ανίκανη και επικίνδυνη και στο χώρο της Υγείας».

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Πολάκης ζήτησε την παραίτηση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ και μετά την άρνηση του προέδρου του, καθηγητή Αθανάσιου Γιαννόπουλου, του κοινοποίησε ότι παύεται από τα καθήκοντά του με ταυτόχρονη άμεση αντικατάστασή του από τον καθηγητή Θ. Ρόζενμπεργκ.


Πηγή : iatropedia.gr


Το ΔΝΤ Εκμεταλλεύετε την ανικανότητα της κυβέρνησης και ζητά Την Άρτα και τα Γιάννενα από ομαδικές απολύσεις μέχρι τσεκούρι στις συντάξεις!




Ενάμιση χρόνο δεν έχουν δει τίποτα οι δανειστές να υλοποιείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, καμία επένδυση και κανένα σχέδιο ανάπτυξης, αντίθετα βλέπουν να εντείνεται η ανικανότητα τους σε όλα τα επίπεδα να διαλύεται η χώρα και η οικονομία της.

Έτσι λοιπόν επειδή θέλουν και τα λεφτά τους, δεν τους ενδιαφέρει εάν θα ξεζουμίσουν και φτωχοποιήσουν εντελώς τους Έλληνες πολίτες, τους ενδιαφέρει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν τραβάει και με λίγα λόγια εσείς τους εκλέξατε περαστικά σας.

Διαβάζουμε στο ethnos.gr

Το δικό του «παράλληλο πρόγραμμα» είναι αποφασισμένο να επιβάλει το ΔΝΤ, που υπερασπίζεται μέχρι τέλους την άποψη για παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας, στους μισθούς και στις συντάξεις.

Η απαίτηση για προσδιορισμό πρόσθετων μέτρων ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ αποτελεί ουσιαστικά μια προσπάθεια να περάσει «από το παράθυρο» το σκληρό σενάριο (που ανεβάζει τον συνολικό λογαριασμό στα 9 δισεκατομμύρια ευρώ).

Το σχέδιο αυτό αποκαλύπτεται στο κείμενο που έχει επεξεργαστεί το Ταμείο και στο οποίο αναφέρει αναλυτικά ποιες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν για να υπάρξει συμφωνία. Το προτεινόμενο πακέτο περιλαμβάνει «καυτά» θέματα όπως οι ομαδικές απολύσεις, η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά (που οδηγεί σε περικοπές συντάξεων), η μείωση του αφορολογήτου και η απελευθέρωση των «κόκκινων» δανείων. Μάλιστα στο 15σέλιδο κείμενο με τις θέσεις του Ταμείου δίνεται και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις παρεμβάσεις, με προτεινόμενα μέτρα ακόμα και ανά τρίμηνο. Μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε ουσιαστικά σε έναν φαύλο κύκλο, με την ελληνική πλευρά να τρέχει διαρκώς για να κλείσει επώδυνα θέματα.

Το παράδοξο είναι πως αρχικά το Ταμείο είχε συνδυάσει τη λήψη μέτρων με μία γενναία παρέμβαση στο χρέος. Σε επιστολή που είχε στείλει η Ντέλια Βελκουλέσκου στον υπουργό γινόταν αναφορά σε ένα πακέτο προσαρμογής 2,5% του ΑΕΠ για να επιτευχθεί ο στόχος για πλεόνασμα 1,5% το 2018 σε συνδυασμό με μία ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους.


Αλλαγή στάσης

Ωστόσο πλέον το ΔΝΤ ζητά «μέτρα, μέτρα και ακόμα περισσότερα μέτρα» για να επιτευχθεί ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018. Αυτό ερμηνεύεται ως μια αλλαγή της αρχικής στάσης που συνδύαζε τη ρύθμιση του χρέους με χαμήλωμα του πήχη όσον αφορά στο πλεόνασμα που πρέπει να πετύχει η χώρα.

Tο Ταμείο δεν περιορίζεται στα μέτρα των 5,4 δισεκατομμυρίων ευρώ (που έχουν ήδη συμφωνηθεί) για να επιτευχθεί ο στόχος του πλεονάσματος, αλλά ζητά και ένα πρόσθετο πακέτο ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων. Και κάνει ένα ακόμα βήμα, ζητώντας αυτά τα πρόσθετα μέτρα να αποφασιστούν και να ψηφιστούν τώρα.

Το επιχείρημα του ΔΝΤ είναι πως τα μέτρα αυτά θα ληφθούν σε περίπτωση που δεν βγαίνουν οι αριθμοί και πέσει έξω το πρόγραμμα. Η απαίτηση αυτή προβάλλεται παρά το ότι η πρόβλεψη του Ταμείου για έλλειμμα 0,6% το 2015 δεν επιβεβαιώθηκε. Η ελληνική πλευρά απαντά πως αυτό δεν μπορεί να γίνει, καθώς το Σύνταγμα δεν προβλέπει την ψήφιση από τη Βουλή μέτρων που θα είναι... σε αναμονή. Να σημειωθεί πως και σε άλλες χώρες (όπως για παράδειγμα η Γαλλία) δεν υπάρχει ανάλογη νομική δυνατότητα.

Για να αιτιολογήσει αυτή την εμμονή για «μέτρα-κάβα» το Ταμείο αμφισβητεί ακόμα και τα νούμερα της Εurostat. Αυτό που ουσιαστικά διεκδικεί είναι να έχει ενεργή συμμετοχή στην όλη διαδικασία υπολογισμού των αριθμών, που μέχρι τώρα ήταν σε ευρωπαϊκά χέρια.

Μία τέτοια εξέλιξη θα έδινε τη δυνατότητα στους «παίκτες», που είναι στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, να συμμετέχουν στην επεξεργασία των στοιχείων της Ευρώπης. Αυτό όπως είναι φυσικό προκαλεί έντονες αντιδράσεις στη Γηραιά Ηπειρο και ξεχωριστή σημασία έχει η αιχμηρή τοποθέτηση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τις εξελίξεις.

Στην ατζέντα

Στο κείμενο που έχει καταθέσει το Ταμείο υπάρχουν εκτενείς αναφορές στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε μια σειρά θεμάτων (να σημειωθεί πως χωριστό κείμενο υπήρχε από την ευρωπαϊκή πλευρά). Τα εργασιακά παραμένουν στην ατζέντα του ΔΝΤ, με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων να είναι στην πρώτη γραμμή (θέμα που προτείνεται να αντιμετωπιστεί ως τον Σεπτέμβριο).

Ζητούνται περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας εντός του έτους, για να γίνει πιο απλός ο εργατικός κώδικας και να εξαλειφθούν οι διαφορές που υπάρχουν με τη διεθνή νομοθεσία. Παράλληλα μπαίνουν και θέματα που «παραδοσιακά» απασχολούν το Ταμείο, όπως για παράδειγμα το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Στο συνταξιοδοτικό το ΔΝΤ ζητά να εφαρμοστούν οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί τα προηγούμενα χρόνια, στους οποίους περιλαμβάνεται και η διάταξη για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία. Η συγκεκριμένη ρύθμιση προβλέπει πως κάθε φορά που προκύπτει οικονομικό κενό στα Ταμεία θα ψαλιδίζονται οι επικουρικές συντάξεις. Το μέτρο αυτό δεν έχει εφαρμοστεί από την κυβέρνηση, καθώς ουσιαστικά θα άνοιγε τον δρόμο για μειώσεις συντάξεων... ανά τακτά διαστήματα.

Εκτενής αναφορά γίνεται στο σύστημα πρόνοιας και στον... εξορθολογισμό των καταβαλλόμενων επιδομάτων (οικογενειακών, αναπηρίας κ.ά.), τα οποία συνδέονται με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Παράλληλα επαναλαμβάνεται η υποχρέωση για κατάργηση του ΕΚΑΣ (επίδομα που δίνεται στους χαμηλοσυνταξιούχους) έως το 2019, μέτρο που ξεκινά φέτος και θα τρέξει σταδιακά. Στο Ασφαλιστικό το Ταμείο εμφανίζεται ιδιαίτερα ενημερωμένο, καθώς αναφορά γίνεται ακόμα και στις συντάξεις χηρείας.

Στο κείμενο αυτό περιλαμβάνονται και μια σειρά δομικών για το Ασφαλιστικό παρεμβάσεων, που στην πορεία αντιμετωπίστηκαν. Σε αυτά είναι η καθιέρωση εθνικής σύνταξης 384 ευρώ για την 20ετία και τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης στα Ταμεία (η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή, το οποίο συζητείται στις επιτροπές).

Το Φορολογικό

Στα «αγαπημένα» θέματα του Ταμείου είναι και το Φορολογικό, όπου προτείνεται έμμεσο αφορολόγητο όριο 8.182 ευρώ. Παράλληλα ζητείται να αυξηθεί ο ΦΠΑ σε βιβλία, περιοδικά και υπηρεσίες ψυχαγωγίας, ενώ ειδική αναφορά γίνεται στον ΕΝΦΙΑ. Θα πρέπει να παρουσιαστούν αναλυτικές προτάσεις για το πώς θα γίνει η ευθυγράμμιση του φόρου ακίνητης περιουσίας με τις εμπορικές αξίες των ακινήτων έως τον Ιούλιο του 2017.

Και φυσικά υπάρχει και το θέμα των «κόκκινων» δανείων, με τη συζήτηση να... επικεντρώνεται στην άρση του πλέγματος προστασίας. Αυτό που ζήτησαν οι δανειστές είναι να τροποποιηθεί άμεσα η νομοθεσία για την απόκτηση μη εξυπηρετούμενων αλλά και εξυπηρετούμενων δανείων από μη τραπεζικά ιδρύματα (δηλαδή τα λεγόμενα funds). Να σημειωθεί πως στο θέμα των δανείων το Ταμείο είχε βρει συμμάχους και στο ευρωπαϊκό στρατόπεδο.
Στο... επίκεντρο βρίσκονται και θέματα που αφορούν στους δημοσίους υπαλλήλους, με τους δανειστές να εμφανίζονται ιδιαίτερα αυστηροί.

Μεταξύ άλλων μπαίνει θέμα παγώματος μπόνους και προαγωγών για όσους είναι στα ειδικά μισθολόγια αλλά και η διατήρηση για μία τριετία της αναλογίας μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις.
Σημειώνεται πως ο Πολ Τόμσεν σε κείμενο που είχε αναρτηθεί στην προσωπική του ιστοσελίδα είχε αποκαλύψει τις σκληρές απαιτήσεις του Ταμείου.

Εκεί είχε κάνει αναφορά σε μέτρα κοντά στο 4% με 5% του ΑΕΠ, εκτινάσσοντας τον λογαριασμό στα 8 με 9 δισεκατομμύρια ευρώ (μάλιστα έκανε ειδική αναφορά στο Ασφαλιστικό).

Πάνω σε αυτό το σενάριο κινήθηκε στη συνέχεια το Ταμείο, που σε αντίθεση με την Κομισιόν δεν αρκείται σε μέτρα 5,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Για να καλυφθεί ο... επιθυμητός στόχος για το Ταμείο, τελικά μπήκε το θέμα των «μέτρων-κάβα».






Δ. Αβραμόπουλος: Κίνδυνος αδιεξόδου για την αξιολόγηση



Για τον κίνδυνο αδιεξόδου στο ζήτημα της ελληνικής αξιολόγησης προειδοποίησε ο Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

«Το ερώτημα που τίθεται, είναι, αν κάποιοι επιζητούν το αδιέξοδο» επισήμανε και εξέφρασε τον προβληματισμό της Κομισιόν για τις συνεχείς καθυστερήσεις.

«Η τελευταία εξέλιξη προκαλεί νέο πεδίο αγωνίας για το κρίσιμο θέμα της εκταμίευσης και της αναδιάρθρωσης του χρέους, από το οποίο εξαρτάται το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της ανάπτυξης» τόνισε, αναφερόμενος στην αδυναμία έγκαιρης επίτευξης της συμφωνίας.

Κάνοντας ειδική μνεία στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ευρωπαϊκή συνδρομή προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση του προβλήματος και εξέφρασε την ανησυχία του για την απροθυμία των κρατών - μελών  να εφαρμόσουν την ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική.

Στη συνέχεια, προειδοποίησε για τον κίνδυνο ανόδου του εθνικισμού και του λαϊκισμού, «που παρασύρουν ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας σε μία στάση αμφισβήτησης των αρχών της Ευρώπης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι ευθύνες των ηγεσιών αλλά και των πολιτικών συστημάτων είναι μεγάλες και θέτουν σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό εγχείρημα».


Πηγή : naftemporiki.gr


Προνοιακά επιδόματα Μαρτίου - Απριλίου



Το Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης από τον λογαριασμό που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», κατανέμει το συνολικό ποσό 113.352.861,70 € στους  Δήμους της χώρας, αποκλειστικά και μόνο προς καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους αυτών, που αφορούν στους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο έτους 2016

Επισημαίνεται ιδιαιτέρως ότι οι αποδιδόμενες με την παρούσα Απόφαση πιστώσεις, αφορούν στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους για τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο 2016 ή για όσο διάστημα των μηνών αυτών καθίστανται δικαιούχοι λήψης τους καθώς και ποσά που μας ζητήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες πρόνοιας και αφορούν στην παράταση χορήγησης προνοιακών επιδομάτων σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 8 του Ν. 4237/2014(ΦΕΚ 36Α΄).

Τέλος παρακαλούνται οι δικαιούχοι Δήμοι να μας γνωρίσουν έως την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 τα ποσά που απαιτούνται προκειμένου να καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα του διμήνου Μαϊου – Ιουνίου 2016.

Η πληρωμή από τους Δήμους προς τους δικαιούχους αναμένετε να ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου


Ιδιοκτήτρια City Plaza: "Πορτιέρηδες παίρνουν 20 ευρώ ανά πρόσφυγα"




Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου City Plaza, καταγγέλλει ότι πίσω από την κατάληψη του ξενοδοχείου της κρύβονται συμφέροντα κάποιων που ανήκουν σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και αποσκοπούν σε προσωπικό όφελος, ενώ στη συνέχεια προχωρά σε καταγγελία-σοκ, ισχυριζόμενη ότι δήθεν οι «πορτιέρηδες» της κατάληψης παρέχουν φιλοξενία σε πρόσφυγες και μετανάστες, επί πληρωμή.

Μάλιστα, η κα. Αλίκη Παπαχελά, ισχυρίζεται, σε συνέντευξή της στο "Πρώτο Θέμα", ότι «τους είδαν με μπλοκάκι στην είσοδο να κόβουν ψευτοαποδείξεις. Ήταν και δικός μου άνθρωπος εκεί. Μου είπε ότι για κάθε δωμάτιο παίρνουν από τους πρόσφυγες 20 ευρώ». Την ίδια καταγγελία έκανε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ημέρα που κατελήφθη το ξενοδοχείο της.

Η ίδια αναφέρει ότι έχει καταθέσει μήνυση κατ΄ αγνώστων και ισχυρίζεται ότι βρισκόταν σε επαφή με   την Ύπατη Αρμοστεία προκειμένου να νοικιάσει το ξενοδοχείο της, ώστε να παραχωρηθεί για φιλοξενία των προσφύγων και με την έγκριση του ΟΗΕ. «Την περασμένη Πέμπτη μαθαίνω ότι βγήκαν τα κονδύλια, περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ, που θα διατεθούν σε ιδιοκτήτες ξενοδοχείων οι οποίοι επιθυμούν να τα παραχωρήσουν για τη φιλοξενία των προσφύγων. Την επομένη κιόλας ημέρα έγινε η κατάληψη». Η κα. Παπαχελά ισχυρίζεται ότι ξέρει και «ονόματα, αλλά δεν είναι η ώρα να πω περισσότερα». Δηλώνει ότι, άθελά της, την περασμένη Παρασκευή έκανε like σε μια είδηση στο Facebook που αναφερόταν σε μια ομάδα αλληλέγγυων που προχώρησε σε κατάληψη ενός σφραγισμένου με λουκέτο  ξενοδοχείου προκειμένου να στεγάσει εκεί πρόσφυγες και μετανάστες και λίγα λεπτά μετά αντελήφθη ότι επρόκειτο για το δικό της.

Επίσης, δηλώνει ότι υποστήριξε τον Σύριζα, όμως, σήμερα, αισθάνεται μετανιωμένη για την επιλογή της.



Πηγή : liberal.gr


Κρύφτηκαν από επιταφίους και ανάσταση οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ



Τρέμουν τις αποδοκιμασίες και την διαπόμπευση επειδή εξαπάτησαν τους πολίτες και φέρνουν και άλλα μνημόνια - Ειδικά αστυνομικά μέτρα για την προστασία των «επώνυμων» στελεχών

Από τον αρχικό αριστερό ενθουσιασμό και την εύνοια των Ελλήνων ψηφοφόρων στην απότομη και ενδεχομένως οδυνηρή -για τους ίδιους- προσγείωση στην πραγματικότητα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να απουσιάζουν από τις περιφορές Επιταφίων ενώ όπου έχει εκδράμει «επώνυμο» στέλεχος έχουν ληφθεί ειδικά μέτρα για την προστασία του! 

Το προχθεσινό περιστατικό στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης, όπου κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τους Τάσο Κουράκη και Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, δέχθηκε οξύτατη φραστική επίθεση από τους πολίτες, ήταν το τελευταίο στη σειρά και πλήρως ενδεικτικό του απολογισμού των πολιτικών πεπραγμένων του Αλέξη Τσίπρα και των στελεχών της κυβέρνησης του.

«Κοπρόσκυλα μας καταστρέψατε» φώναζαν εξαγριωμένοι οι πολίτες, με τον κ. Μηταφίδη μάλλον να μην αντιλαμβάνεται την αγανάκτηση τους από την ενταντικοποίηση της μνημονιακής πολιτικής της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έρχεται σε ολοκληρωτική ανακολουθία με τις προεκλογικές υποσχέσεις της.

Σε αντίθεση με τον κ. Μηταφίδη πάντως, η πληγωμένη υπερηφάνεια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αντανακλάται στην επιλογή τους να περιορίσουν σημαντικά πια τις δημόσιες εμφανίσεις τους, αποφεύγοντας πιθανές μαζικές συναντήσεις με τους Έλληνες πολίτες, τις κάμερες και τους δημοσιογράφους. 

Το δυσμενές κλίμα εις βάρος τους και η μειωμένη πολιτική ισχύς τους, καθρεφτίστηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στους Επιταφίους ολόκληρης της χώρας, όπου η απουσία πρωτοκλασάτων κυβερνητικών στελεχών (και όχι μόνο) ήταν εκκωφαντική. Αυτή τη φορά σε ακριβή ακολουθία με το πένθιμο κλίμα της ημέρας...

Φαίνεται τελικά ότι ο πιο επικίνδυνος «αντίπαλος» της κυβέρνησης είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός, καθώς μετά τις ανώριμες και ερασιτεχνικές πράξεις της τωρινής ηγετικής ομάδας αλλά και τα φαινόμενα νεποτισμού στις τάξεις της, έχει ταχθεί στην... απέναντι όχθη, αντιμετωπίζοντας τους εκπροσώπους του - που παλαιότερα χειροκροτούσε και επευφημούσε - ως ανεπιθύμητους σε κάθε απροσδόκητο «ραντεβού» μαζί τους.


Πηγή : protothema.gr