Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Δέν έχουν τέλος οι προκλήσεις των Συριζαίων! Τώρα πήρε σειρά η Χατζησοφιά


 

Δέν έχουν τρόπους, δεν έχουν ηθική, δεν κολλάνε πουθενά λέγοντας και γράφοντας ότι θέλουν και αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις των πολιτών.

Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Χατζησοφιά για «υπερασπιστεί» τους νέους για τα κορωνοπάρτι δεν δίστασε να ανεβάσει ένα tweet, με τρόπο που προκαλεί εν μέσω πανδημίας, επιχείρησε να «δικαιολογήσει» τους νέους που διοργανώνουν κορωνοπάρτι σε διάφορες πλατείες της Ελλάδας, χωρίς να ενδιαφέρονται για τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσουν στη δημόσια υγεία.

Η απαράδεκτη Συριζαία έγραψε απαξιώνοντας τις ζωές των ηλικιωμένων : «Δεν ξέρω αλλά σκέφτομαι ότι αν ήμουν 16 χρονών μπορεί να ήθελα να παρτάρω μέχρι τα χαράματα αδιαφορώντας αν αυτό σημαίνει ότι μπορεί και να πεθάνουν οι γέροι (ίσως και ελπίζοντάς το μυστικά) που οδήγησαν τον πλανήτη στην κατάσταση που βιώνει σήμερα. Πάλη των γενεών λέγεται»

Φυσικά και αυτή η απαράδεκτη ανάρτηση προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις και επικριτικά σχόλια που μόλις κατάλαβε τι έγραψε την κατέβασε και δεν υπάρχει πλέον στον λογαριασμό της.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε : «Θα ήθελα να ρωτήσω την @AnnaChatzisofia εάν αυτή η ανάρτηση που κυκλοφορεί ευρέως σήμερα είναι πράγματι δικιά της ή αποτελεί προϊόν συκοφαντίας. Επειδή πολλές φορές έχω πέσει θύμα παραποιημένων αναρτήσεων δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάτι ψεύτικο και καλό είναι η ίδια να το διαψεύσει».

Θα ήθελα να ρωτήσω την @AnnaChatzisofia εάν αυτή η ανάρτηση που κυκλοφορεί ευρέως σήμερα είναι πράγματι δικιά της ή αποτελεί προϊόν συκοφαντίας. Επειδή πολλές φορές έχω πέσει θύμα παραποιημένων αναρτήσεων δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάτι ψεύτικο και καλό είναι η ίδια να το διαψεύσει
Εικόνα
422
86
Αντιγραφή συνδέσμου στο Tweet


Στην Ανδραβίδα ο Μητσοτάκης

 


Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών, της πολυεθνικής άσκησης μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 21» στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα όπου λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, έφτασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το «παρών» στην άσκηση δίνουν, επίσης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ Γεώργιος Μπλιούμης, ο αρχηγός ΓΕΝ Στυλιανός Πετράκης, πρέσβεις, ακόλουθοι Άμυνας αλλά και επικεφαλής στρατιωτικών επιτελείων από τις χώρες που συμμετέχουν στην άσκηση.



H Πολεμική μας Αεροπορία συμμετέχει στην άσκηση με μαχητικά F-16, Mirage 2000, Mirage 2000-5 και F-4 καθώς και με μέσα αντιαεροπορικής προστασίας, ηλεκτρονικού πολέμου και μη επανδρωμένα αεροχήματα.

Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετέχει με φρεγάτες, ταχέα περιπολικά κατευθυνόμενων βλημάτων, κανονιοφόρους, πλοία γενικής υποστήριξης, ελικόπτερα και αεροσκάφος ναυτικών επιχειρήσεων.

Ο Στρατός Ξηράς συμμετέχει με τμήματα Κ/Β Hawk, μηχανοκίνητα τμήματα Πεζικού και Τεθωρακισμένων, επιθετικά ελικόπτερα AH-64 και μεταφορικά ελικόπτερα CH-47D.

Στην άσκηση συμμετέχουν, επίσης, η Γαλλία με μαχητικά αεροσκάφη Rafale και Mirage 2000, οι ΗΠΑ με F-16, MQ-9, KC-135, το Ισραήλ με F-15 και F-16, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με F-16, ο Καναδάς με Air Weapon Managers – GCI, η Ισπανία με F/A – 18 Hornet καθώς και η Κύπρος με ελικόπτερο τύπου AW 139.

Παρατηρητές είναι η Αυστρία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Ρουμανία και η Σλοβενία.




Νέα πρόκληση ΣΥΡΙΖΑ: Καλεί την Κυβέρνηση να αγνοήσει τους Λοιμωξιολόγους


 

Διαβάζουμε στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ και στο ρεπορτάζ του Γιάννη Ιωάννου για την νέα εγκληματική ανευθυνότητα του επικίνδυνου για την κοινωνία ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάζουμε :

Κρεσέντο υποκρισίας από τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η επιλογή να προτείνει το άνοιγμα της εστίασης πιέζοντας την κυβέρνηση να αγνοήσει την επιτροπή των επιδημιολόγων, την ίδια ώρα που καταγγέλλει την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στην επιτροπή!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ συλλαμβάνεται έκθετος στα μάτια των πολιτών κατά την περίοδο της πανδημίας και αποκαλύπτονται οι πραγματικές του επιδιώξεις. Παγιδευμένος στη στρατηγική του λαϊκισμού και του εφήμερου κέρδους από την εκμετάλλευση της κρίσης της πανδημίας, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκε και χθες στους Ελληνες πολίτες. Και έδειξε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι η διαμαρτυρία περί παρεμβάσεων στην επιτροπή των επιδημιολόγων δεν είναι τίποτε άλλο παρά «κροκοδείλια δάκρυα», καθώς την ίδια ώρα που μιλά για παρεμβάσεις, παρεμβαίνει ο ίδιος:

«Καλούμε επιτέλους τον κ. Μητσοτάκη να πάρει μέτρα για τις πραγματικές εστίες υπερμετάδοσης και να προχωρήσει παράλληλα σε ένα ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα», αναφέρει μεταξύ άλλων η αξιωματική αντιπολίτευση στη χθεσινή της ανακοίνωση. 

Περί κανόνων

«Να εφαρμοστούν κανόνες ασφάλειας που θα επιτρέψουν το αυτονόητο: την κοινωνική ζωή με όρους σεβασμού και διασφάλισης της υγειονομικής σταθερότητας της χώρας», συνεχίζει, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει το πιο μακρόχρονο και αποτυχημένο lockdown της Ευρώπης» και «έχει οδηγήσει την κοινωνία στα όριά της και τη χώρα σε ένα τραγικό θέατρο του παραλόγου, με την κόπωση από την αποτυχημένη στρατηγική που εφαρμόζεται εδώ και έξι μήνες, ενώ το ΕΣΥ παραμένει υπό κατάρρευση και τα κρούσματα εκτός ελέγχου».

Με μία ανακοίνωση που αποτελεί δημόσια και άμεση πίεση στην επιτροπή των επιδημιολόγων, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει το άνοιγμα της εστίασης. Προφανώς, η ενέργεια αυτή έχει να κάνει με την προσπάθεια της Κουμουνδούρου να δείξει ότι στηρίζει τον κλάδο της εστίασης, που πιέζεται από τα μέτρα προστασίας. Σχετίζεται επίσης και με την «οσμή» που κυριαρχεί από χθες ότι το άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα από τις 14 Μαΐου συζητείται ως μέτρο για την αποφυγή εικόνων συνωστισμού στις πλατείες και επιπρόσθετου κινδύνου διασποράς της νόσου, από τα κορονοπάρτι.

Πιέζει, δε, για άνοιγμα της εστίασης ο ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια στιγμή που εγκαλεί τους υπουργούς της κυβέρνησης για «πλειοδοσία στα τηλεπαράθυρα, ερήμην των επιστημόνων, για το ποιος θα ανοίξει περισσότερες δραστηριότητες».

Η υποκρισία και την ίδια στιγμή η μικροκομματική λογική που επικρατούν στον ΣΥΡΙΖΑ «αγγίζουν» ταβάνι και αναμένεται να κορυφωθούν όσο γίνεται πιο δυνατό το φως στο τούνελ και αρχίζει και φαίνεται το σημείο που η κατάσταση θα αρχίζει να αποσυμπιέζεται και η κανονικότητα (βοηθούντος και του προγράμματος εμβολιασμού «Ελευθερία») σταδιακά θα επιστρέφει.

Σιωπή

Σε αυτό το κλίμα, μάταια περιμένουν οι πολίτες γύρω από την πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι ή την πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη από την αξιωματική αντιπολίτευση να πει μία κουβέντα για τα κορονοπάρτι. Οπως «αγκάλιασε» διά της σιωπής ή της έμμεσης στήριξης και άμεσης συμμετοχής τις διαδηλώσεις υπέρ του Κουφοντίνα, διά της σιωπής αρνείται να καταδικάσει τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες σε αυτά. Οι λόγοι που εξηγούν τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι:

Πρώτον, η άρνησή του να έρθει σε κόντρα με τους λούμπεν ψηφοφόρους του που συμμετέχουν σε αυτά τα κορονοπάρτι, θεωρώντας ότι είναι αντικυβερνητική στάση ή κάτι τέτοιο.

Δεύτερον, διότι συστηματικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έρχεται σε αντίθεση με καμία συμπεριφορά, στάση ή ενέργεια που δυσκολεύει τον έλεγχο της πανδημίας και απομακρύνει το χρονικό σημείο ανάκτησης του ελέγχου και επιστροφής της κανονικότητας.

Και έτσι φτάσαμε σε άλλο ένα αντιφατικό γεγονός, σε άλλο ένα ρεσιτάλ υποκρισίας. Εναν και πλέον χρόνο από την αρχή της πανδημίας, ο ΣΥΡΙΖΑ να χαλάει τον κόσμο για τα fake news περί πάρτι παραγόντων (όπως π.χ. το δήθεν πάρτι του ΕΟΔΥ), αλλά να κάνει πως δεν βλέπει τα κορονοπάρτι και να αδιαφορεί για τον κίνδυνο μεγαλύτερης διασποράς της νόσου.



Οικονομική ενίσχυση για απώλεια οικείου προσώπου από φυσική καταστροφή

 


Αποφασίστηκε η καταβολή οικονομικής ενίσχυσης στις οικογένειες των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ή εξαιτίας φυσικών καταστροφών. Συγκεκριμένα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι συγγενείς πρώτου βαθμού των πολιτών που έχασαν τη ζωή τους στα πλημμυρικά φαινόμενα του Αυγούστου (Εύβοια) και του Σεπτεμβρίου 2020 (Καρδίτσα), καθώς και στο σεισμό του Οκτωβρίου (Σάμος), θα λάβουν 10.000 ευρώ. 

Η οικονομική ενίσχυση χορηγείται εφάπαξ και ανεξάρτητα από οποιαδήποτε άλλη τακτική ή έκτακτη οικονομική ενίσχυση ή επίδομα καταβλήθηκε ή καταβάλλεται στην τη στήριξη των πληγέντων. 

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στη Διεύθυνση Προστασίας Παιδιού και Οικογένειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι φυσικές καταστροφές που με πρωτόγνωρη σφοδρότητα έπληξαν φέτος τη χώρα μας, δυστυχώς δεν κόστισαν μόνο περιουσίες αλλά και ανθρώπινες ζωές. Κάποιοι συνάνθρωποί μας, μεταξύ αυτών ένα βρέφος και δύο νεαρά παιδιά, έχασαν τη ζωή τους βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειές τους. Προς αυτές τις οικογένειες αποφασίσαμε να καταβάλουμε μια έκτακτη οικονομική ενίσχυση ως μια ελάχιστη πράξη συμπαράστασης και αλληλεγγύη.



Πρόσθετα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και αγρότες

 



Αυτήν την εβδομάδα συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την κρατική αρωγή με το οποίο θεσπίζονται μεταξύ άλλων και πρόσθετα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και αγρότες. Συγκεκριμένα:

Παρατείνεται -και για το φορολογικό έτος 2020- η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α., καθώς και για τους αλιείς της παράκτιας αλιείας.

Θεσπίζεται αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού για όλες τις επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 εργαζόμενους και έχουν κύριο ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα ή κύριο ΚΑΔ υποκαταστήματος στους κλάδους και στις περιοχές όπου εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα, χωρίς να λαμβάνεται  υπόψη το κριτήριο μείωσης τζίρου.

Παρατείνεται και για τον Απρίλιο η πλήρης απαλλαγή από την καταβολή ενοικίου για τα επαγγελματικά ακίνητα των επιχειρήσεων στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα.

Παρέχεται  δυνατότητα άρσης της ακινησίας οχήματος ιδιωτικής χρήσης άπαξ, εντός του 2021, με αναλογική καταβολή τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στους μήνες για τους οποίους γίνεται  άρση ακινησίας του οχήματος.

Υπενθυμίζεται ότι για τον Απρίλιο  εφαρμόζονται ακόμα μέτρα που αφορούν:


Καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού και πλήρη κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών σε εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις τίθενται σε προσωρινή αναστολή. Θα δοθεί, επίσης δώρο Πάσχα επί της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ανάλογα με την αναστολή εργασίας την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2021.

Συμμετοχή πληττόμενων επιχειρήσεων στον 7ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής -το μισό της οποίας είναι μη επιστρεπτέο-   με αυξημένα κατώτατα ποσά.

Αναστολή της καταβολής ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών για τις επιχειρήσεις που έχουν υποβληθεί σε περιοριστικά μέτρα.

Δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2» που επιδοτεί  για 8 μήνες την μηνιαία δόση των επιχειρηματικών δανείων, καλύπτοντας μέχρι και το 90% της δόσης των συνεπών δανειοληπτών και μέχρι το 80% για επιχειρήσεις που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Δυνατότητα συμμετοχής στο νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία και προβλέπει την επιδότηση ποσοστού των παγίων δαπανών τους που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2020 και δεν έχουν καλυφθεί από τις ενισχύσεις που έχουν δοθεί έως σήμερα.

Αναστολή προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιογράφων κατά 30 ημέρες από την αναγραφόμενη ημερομηνία, για προθεσμίες που λήγουν έως τις 30 Απριλίου.

Επέκταση του μέτρου «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» έως και τον Ιούνιο 2021 και δώρο Πάσχα επί της καταβαλλόμενης ενίσχυσης σε όσους συμμετείχαν στο πρόγραμμα την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2021.

Επιδότηση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων σε ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας έως και τον Ιούνιο 2021.

Παράταση δύο μηνών στα επιδόματα ανεργίας που έληξαν  έως τέλη Μαρτίου.

Προετοιμάζεται νέα δράση, 330 εκατομμυρίων ευρώ, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις εστίασης με σκοπό την αγορά πρώτων υλών για τους 2-3 πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους.  Οι δικαιούχοι θα επιδοτηθούν με έως 7% του ετήσιου τζίρου τους, με μέγιστο ποσό ενίσχυσης στα 100.000 ευρώ ανά Α.Φ.Μ.. 

Εφαρμογή 8 προγραμμάτων στήριξης της απασχόλησης  μέσω του ΟΑΕΔ,  με επιδότηση του μισθού και ασφαλιστικών εισφορών που φτάνει έως και το 100%,  καθώς και συνέχιση του προγράμματος για τη δημιουργία 100.00 νέων θέσεων εργασίας, με κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών από τον κρατικό προϋπολογισμό.



Το καραγκιοζιλίκι με τον μαθητή αρνητή self test συνεχίστηκε και σήμερα

 



Δεν βάζουν μυαλό οι εγκληματικά ανεύθυνοι γονείς, παίρνουν στο λαιμό τους τα παιδιά τους και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν ποινές και πρόστιμα στην δικαιοσύνη μετά από μηνύσεις.

Το καραγκιοζιλίκι του αρνητή μαθητή μετά την καθοδήγηση των γονιών του, συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα, όπου ο εγκληματικά ανεύθυνος μαθητής προσήλθε στο 1ο λύκειο Θέρμης χωρίς self test μαθητής προκειμένου να παρακολουθήσει με το έτσι θέλω το μάθημα!

Ο μαθητής δήλωσε ότι θέλει να μπει στην τάξη χωρίς όμως να φέρει βεβαίωση αρνητικού self test, και σε βάρος της ασφάλειας των μαθητών του.

«Ο μαθητής δεν έχει πρόθεση να κάνει self test» δήλωσε στον ΑΝΤ1 o διευθυντής του σχολείου, ο οποίος για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία και για δεύτερη μέρα υποβλήθηκε μήνυση στον αρνητή πατέρα.

Ο μαθητής παρέμεινε στο προαύλιο χώρο και του απαγορεύτηκε η είσοδος στην τάξη για την ασφάλεια των υπολοίπων μαθητών.

Χθες, Δευτέρα ο ίδιος μαθητής πήγε στο σχολείο του και αρνήθηκε να υποβληθεί σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, με αποτέλεσμα ο διευθυντής του σχολείου να υποβάλει μήνυση και να συλληφθεί ο αρνητής πατέρας.





Έστησαν οι Συριζαίοι fake news με εμπλεκόμενους την Πελώνη και Γαλλικό ερευνητικό πλοίο

 



Δεν έχει τέλος το ψέμα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα ΜΜΕ που τον καλύπτουν, και κάθε μέρα στήνουν νέο ψέμα για να κάνουν αντιπολίτευση.

Η απάντηση του ΥΠΕΞ με αφορμή δημοσιεύματα για το περιστατικό με το γαλλικό ερευνητικό και την τουρκική φρεγάτα

«Η διαστρέβλωση των λεχθέντων ξεπερνά τα όρια και γίνεται συνειδητά fake news», σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

«Η Ελλάδα εξέδωσε NAVTEX για το γαλλικό ερευνητικό πλοίο επειδή η περιοχή είναι ελληνικής δικαιοδοσίας.

Είναι μια καθαρή τοποθέτηση τόσο της κυβερνητικής εκπροσώπου όσο και του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ που δεν επιδέχεται παρερμηνείας όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν ψεύτικες εντυπώσεις», αναφέρει ο κ. Παπαϊωάννου.

Τι έγινε με το νέο άθλιο στημένο fake news που κάνει κακό και στην χώρα μας :



"Αίσχος! Η Πελώνη δήλωσε ότι η παρενόχληση του γαλλικού ερευνητικού εντός της ελληνικής ΑΟΖ δεν αφορά την Ελλάδα" γράφουν κάποια ενημερωτικά sites.

Την κατηγορούν συγκεκριμένα ότι είπε αναφορικά με την απειλή τουρκικού πλοίου σε γαλλικό ερευνητικό νότια της Κρήτης: «Δεν αναμένω κάτι, έχουμε πει επανειλημμένα ως προς τα ελληνοτουρκικά ότι εμείς επιδιώκουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και αποκλιμάκωση, το περιστατικό αυτό αφορά τη γαλλική πλευρά»

Αισχροί και ανήθικοι όπως είναι οι Συριζαίοι αποκρύπτουν για να στήσουν το fake news,  την επόμενη απάντηση την οποία έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος:

- Δημοσιογράφος: Πώς απαντά η Αθήνα στην έμπρακτη αμφισβήτηση των ορίων της ελληνικής Α.Ο.Ζ. που οριοθετηθεί η ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία;

- ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Η ελληνική πλευρά εξέδωσε τη Navtex για το γαλλικό πλοίο. Αυτό τα λέει όλα.

Με λίγα λόγια η Αριστοτελία Πελώνη είπε το περιστατικό αφορά το γαλλικό πλοίο - χωρίς να κάνει κάποια αναφορά στην ΑΟΖ, διευκρινίζοντας στη συνέχεια ότι "η Ελλάδα εξέδωσε Navtex, αυτό τα λέει όλα" - που σημαίνει ότι είναι περιοχή δικαιοδοσίας μας.

Δείτε το σημείο και με τις 2 απαντήσεις από το 15:23 και μετά:

 


Οφείλουμε όλοι να συνεισφέρουμε στην ανάσχεση της διασποράς του ιού




Το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο σε όλη την Επικράτεια και ιδιαίτερα στην Αττική, την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και Δυτική Ελλάδα.

Η πίεση στο Ε.Σ.Υ. σε ολόκληρη τη χώρα είναι αυξημένη και εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και στο επόμενο διάστημα. Την Κυριακή το μεσημέρι, στο σύνολο των 1.540 Μ.Ε.Θ. όλης της χώρας - COVID και non covid περιστατικών, στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., τα στρατιωτικά νοσοκομεία και τις Ιδιωτικές κλινικές η πληρότητα πανελλαδικά ανερχόταν σε 85,45%. Η πληρότητα στην Αττική βρισκόταν στο 90,68% και στη Θεσσαλονίκη σε 86,72%.

Διαπιστώνεται, ωστόσο, μια τάση σταδιακής, αλλά αργής αποκλιμάκωσης, που απεικονίζεται τόσο  στο δείκτη θετικότητας όσο και στον  δείκτη αναπαραγωγής του ιού.

Βρισκόμαστε συνεπώς σε μία ιδιαίτερα εύθραυστη ισορροπία και οφείλουμε όλοι να συνεισφέρουμε στην ανάσχεση της διασποράς.

Η συνεχής επαγρύπνηση, η αποφυγή συναθροίσεων, η καθολική χρήση της μάσκας, ο καλός αερισμός των κλειστών χώρων, αλλά και η προτίμηση εξωτερικών χώρων, αποτελούν στοιχειώδη μέτρα ατομικής και συλλογικής άμυνας. 

Ταυτόχρονα, ωστόσο, οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τα όπλα που έχουμε στη διάθεσή μας: Τα self test και τον εμβολιασμό.

Έχει ξεκινήσει  η δωρεάν- με επίδειξη του ΑΜΚΑ- διανομή  των self test σε εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα για τους οποίους η χρήση είναι πλέον υποχρεωτική. Πρόκειται για τους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, την εστίαση, τις μεταφορές, τις χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, τις υπηρεσίες καθαρισμού, τα κουρεία, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, καθώς και τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων. Όπως επίσης είναι και για  τους εργαζόμενους  στα Κέντρα  Εξυπηρέτησης Πολιτών, στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και στις υπηρεσίες καθαριότητας, καθώς και τους δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους. Όλοι υποχρεούνται  να δηλώνουν το αποτέλεσμα στην ειδική πλατφόρμα άμεσα με εξαίρεση την πρώτη εβδομάδα, η οποία θα είναι εβδομάδα προσαρμογής, και για την οποία  έχουν περιθώριο δήλωσης μέχρι την Κυριακή 25 Απριλίου.

Την ίδια στιγμή -χάρη στην εξαιρετική προσπάθεια των υγειονομικών μας και την αξιοποίηση της  ψηφιακής τεχνολογίας- συνεχίζεται με τρόπο υποδειγματικό η επιχείρηση «Ελευθερία».

Σπάσαμε το φράγμα των 2.500.000 εμβολιασμών στην Ελλάδα. Περισσότεροι από 1.770.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση και περισσότεροι από 770.000 με δύο δόσεις. Κάθε εμβολιασμός είναι μία μικρή νίκη κατά της πανδημίας.

Από την Παρασκευή άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τους συμπολίτες μας ηλικίας 18-59 ετών με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου, ενώ από αύριο Τετάρτη, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς και την ηλικιακή ομάδα 55-59 ετών. Το επόμενο Σάββατο 24 Απριλίου θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού και οι συμπολίτες μας ηλικίας 50-54 ετών.



Η Κυβέρνηση ασκεί ενεργητική εξωτερική πολιτική


 

Η Κυβέρνηση αποδεικνύει σταθερά ότι ασκεί ενεργητική εξωτερική πολιτική.

Ενισχύει τις παλιές και δημιουργεί νέες συμμαχίες στην ευρύτερη γειτονιά μας. 

Εργάζεται για την ειρήνη και επιδιώκει τη συνεργασία με γείτονες της χώρας.

Κινείται με εθνική αυτοπεποίθηση, σύνεση και αποφασιστικότητα. Το απέδειξε τόσο με τη σθεναρή  στάση που κράτησε στον Έβρο, όσο και  απέναντι στην παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο από τον Μάιο και μετά. 

Ανέδειξε ταυτόχρονα την ευρωπαϊκή διάσταση της τουρκικής συμπεριφοράς επισημαίνοντας σε κάθε περίπτωση πως τα σύνορα της Ελλάδας είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Και συνέδεσε -με αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου- την συμπεριφορά της Τουρκίας  με την ευρωπαϊκή της προοπτική. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέτρεψε τις τουρκικές προκλήσεις προς την Ελλάδα σε προκλήσεις εναντίον ολόκληρης της Ευρώπης. Και υπενθύμισε με τον πιο έμπρακτο τρόπο ότι ο δρόμος για μια θετική ευρωτουρκική ατζέντα περνά από την Αθήνα.

Η Ελλάδα -και το τόνισε πολλές φορές έως σήμερα ο Πρωθυπουργός- επιδιώκει ανοιχτούς διαύλους  επικοινωνίας με τη γείτονα. Επιδιώκει, προπάντων, την εμπέδωση θετικού κλίματος που θα επιτρέψει τη μείωση των εντάσεων και την υιοθέτηση μιας θετικής ατζέντας. Κατέθεσε κατά την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Άγκυρα 15 σημεία συνεργασίας, τα οποία έγιναν δεκτά από την τουρκική πλευρά, που πρόσθεσε  κι άλλα και συμφωνήθηκε να εργαστούν για τα επόμενα βήματα.

 Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα  προβάλλει με παρρησία τις θέσεις της και προσέρχεται με ειλικρίνεια και καλή πίστη στις συνομιλίες. Αξιώνει όμως σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, τις Διεθνείς Συνθήκες και τη Σύμβαση του Ο.Η.Ε. για το Δίκαιο της Θάλασσας.



Έκδοση συντάξεων από λογιστές και δικηγόρους

 


Οι πιστοποιημένοι επαγγελματίες θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία και δεδομένα που τηρούνται σε ηλεκτρονικά και έγχαρτα αρχεία του ΕΦΚΑ. Με κωδικούς Taxis θα μπορούν να εισέρχονται και να καταχωρίζουν κάθε αναγκαίο στοιχείο στο πληροφοριακό σύστημα του e-ΕΦΚΑ.

Δικηγόροι με τουλάχιστον τριετή άσκηση επαγγέλματος και λογιστές – φοροτεχνικοί Α΄ τάξης θα μπορούν να συμπράττουν στη διαδικασία απονομής συντάξεων (κύριων, επικουρικών και εφάπαξ), σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή σήμερα. Η αμοιβή τους θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη και θα καταβάλλεται από τον ΕΦΚΑ. Θα προηγηθεί η πιστοποίηση και η εκπαίδευσή τους και η ένταξή τους σε ένα ηλεκτρονικό μητρώο πιστοποιημένων συνεργατών, απ’ όπου θα μπορεί ο ασφαλισμένος να επιλέγει.

Η συγκεκριμένη τροπολογία αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως, προκειμένου ιδιώτες δικηγόροι και λογιστές να ριχτούν στη μάχη της έκδοσης των νέων συντάξεων αλλά και της εκκαθάρισης του «στοκ» των παλαιών, που ξεπερνούν τις 300.000. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο εγχείρημα, με τους ειδικούς της κοινωνικής ασφάλισης να εκτιμούν ότι δύσκολα θα λειτουργήσει αποτελεσματικά, καθώς καλείται ένας ιδιώτης, δικηγόρος ή λογιστής να διεκπεραιώσει διαδικασίες στις οποίες σήμερα εμπλέκονται ακόμη και 40 υπάλληλοι του ΕΦΚΑ. Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης πάντως δηλώνει αποφασισμένος να ρίξει στον… πόλεμο όλα τα όπλα, είτε αυτά είναι επιπλέον μπόνους στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ είτε προσλήψεις μόνιμων και συμβασιούχων είτε αγορά 1.700 κομπιούτερ, είτε βέβαια η αξιοποίηση ιδιωτών που θα βοηθήσουν με την εμπειρία τους.

Αναλυτικά, βάσει της τροπολογίας, οι ιδιώτες θα επιλέγονται από τους ασφαλισμένους. Η ανάθεση από τον ενδιαφερόμενο θα γίνεται μέσω υπεύθυνης δήλωσης προς τον e-ΕΦΚΑ, με την οποία θα καθορίζεται το ειδικότερο αντικείμενο του ιδιώτη. Η ανάθεση μπορεί να γίνει και με καταχώριση σε ειδική πλατφόρμα, αντίστοιχη με αυτήν του Taxisnet, στο πληροφοριακό σύστημα του e-ΕΦΚΑ. Θα παρέχεται δε αυτοδίκαια εξουσιοδότηση για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων του ασφαλισμένου. Οι πιστοποιημένοι επαγγελματίες θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία και δεδομένα που τηρούνται σε ηλεκτρονικά και έγχαρτα αρχεία του ΕΦΚΑ. Με κωδικούς Taxis θα μπορούν να εισέρχονται και να καταχωρίζουν κάθε αναγκαίο στοιχείο στο πληροφοριακό σύστημα του e-ΕΦΚΑ.

Βασικό έργο τους θα είναι:

α) Να διαπιστώνουν τον χρόνο ασφάλισης και να εκδίδουν σχετική βεβαίωση.

β) Να διαπιστώνουν την ύπαρξη ή μη οφειλόμενων εισφορών (για τους μη μισθωτούς), να εκδίδουν σχετική βεβαίωση ή να υποβάλλουν αίτηση ρύθμισης.

γ) Να υπολογίζουν το οφειλόμενο ποσό για την αναγνώριση πλασματικού χρόνου και να εκδίδουν σχετική βεβαίωση.

δ) Να συντάσσουν σχέδιο απόφασης προσωρινής σύνταξης, καθώς και οριστικής κύριας και επικουρικής σύνταξης.

ε) Να εκδίδουν προσυνταξιοδοτική βεβαίωση.

στ) Να συντάσσουν σχέδιο πράξης διακανονισμού οφειλών.

Με βάση αυτές τις βεβαιώσεις, τις οποίες θα πρέπει να υποβάλει ο πιστοποιημένος στον ΕΦΚΑ, οι αρμόδιες υπηρεσίες του φορέα θα υπολογίζουν το ποσό της σύνταξης και θα εκδίδουν την οριστική απόφαση μέσα σε 30 ημέρες, ώστε η πράξη απονομής της σύνταξης να αναρτάται στην προσωπική θυρίδα του ασφαλισμένου. Εάν παρέλθει το όριο των 30 ημερών από την υποβολή του σχεδίου οριστικής απόφασης και δεν έχει εκδοθεί η απόφαση, θα θεωρείται ότι έχει εγκριθεί το σχέδιο του ιδιώτη, και βάσει αυτού θα απονέμεται η σύνταξη.

Η τροπολογία ορίζει ότι οι υπάλληλοι που εκδίδουν πράξεις απονομής σύνταξης, κύριας ή επικουρικής, ή εφάπαξ με βάση τα σχέδια και τις βεβαιώσεις των ιδιωτών, δεν θα έχουν καμία ευθύνη για εγγραφές και ενδείξεις των πράξεων που οφείλονται σε σφάλματα των δικηγόρων ή των λογιστών.

Αμοιβή – έλεγχος

Ο e-ΕΦΚΑ θα καταβάλλει κατ’ αποκοπήν αποζημιώσεις στους πιστοποιημένους επαγγελματίες για κάθε επιμέρους πράξη, το ύψος των οποίων θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση. Η τροπολογία βέβαια ξεκαθαρίζει πως οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται από τον e-ΕΦΚΑ είναι αφορολόγητες, ακατάσχετες και ανεκχώρητες και δεν υπόκεινται σε κανενός είδους φόρο και εισφορά. Δικηγορικοί κύκλοι μάλιστα επεσήμαιναν ότι η πρόβλεψη αυτή ενδέχεται να αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για την εμπλοκή των ιδιωτών στη διαδικασία, εκτιμώντας παράλληλα ότι το ύψος της αποζημίωσης θα είναι σχετικά μικρό.

Η αρμόδια υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ θα πραγματοποιεί υποχρεωτικά κάθε μήνα τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο σε ποσοστό τουλάχιστον 5% των συντάξεων που εκδίδονται κάθε μήνα. Επίσης, θα γίνεται έλεγχος και σε άλλες περιπτώσεις, όταν για παράδειγμα η σύνταξη που εκδίδεται είναι ιδιαίτερα υψηλή, ή η θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος οριακή. 

Εάν προκύψει ότι βεβαιώσεις ή σχέδια αποφάσεων με βάση τις οποίες χορηγήθηκε η σύνταξη είναι εσφαλμένα ή ελλιπή, η απόφαση απονομής σύνταξης θα ανακαλείται ή και θα αλλάζει. Μάλιστα, το όριο για αυτή την αλλαγή ορίζεται στη 10ετία από την έκδοση της πράξης απονομής της σύνταξης. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί δόλος ή βαρεία αμέλεια προβλέπεται και πρόστιμο από 1.000 έως 10.000 ευρώ για κάθε εσφαλμένη βεβαίωση.

Επίσπευση διαδικασιών έκδοσης για δημοσίους υπαλλήλους και αγρότες

Δεύτερη ευκαιρία για ρύθμιση των παλαιών, πριν από το 2019, οφειλών που είχαν προς τον ΕΦΚΑ μη μισθωτοί, σε έως 120 δόσεις, ανοίγει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, η οποία περιλαμβάνεται στο «πακέτο» των ασφαλιστικών διατάξεων που πήρε τον δρόμο προς τη Βουλή.

Παράλληλα, και με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων, προβλέπεται σειρά παρεμβάσεων που μειώνουν την αναμονή, κυρίως όσον αφορά αγρότες και δημοσίους υπαλλήλους. Επίσης, καθίσταται υποχρεωτική η προσωρινή σύνταξη για μια σειρά ασφαλισμένων που μέχρι σήμερα δεν δικαιούνταν να τη λάβουν, όπως είναι αγρότες ή ασφαλισμένοι σε περισσότερα από ένα ασφαλιστικά ταμεία. Τέλος, ανοίγει ο δρόμος για τη λήψη σύνταξης απ’ όσους μη μισθωτούς έχουν οφειλές προς τον ΕΦΚΑ έως 20.000 ευρώ, με κερδισμένους τους επιστήμονες του πρώην ΕΤΑΑ για τους οποίους μέχρι σήμερα ίσχυε πλαφόν στα χρέη της τάξης των 15.000 ευρώ. Για τους αγρότες, το όριο αυξάνεται από 4.000 στις 6.000 ευρώ. 

Καθίσταται υποχρεωτική η προσωρινή σύνταξη για μια σειρά ασφαλισμένων που μέχρι σήμερα δεν δικαιούνταν να τη λάβουν.

Ρύθμιση παλαιών χρεών

Αναλυτικά, δίνεται η δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση ένταξης των οφειλών προς τον ΕΦΚΑ, που δημιουργήθηκαν έως τις 31/12/2018, στην ευνοϊκή ρύθμιση των «120 δόσεων», έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021. Να σημειωθεί ότι η πόρτα για τη ρύθμιση είχε κλείσει τον Σεπτέμβριο του 2019. Προσοχή όμως, η διάταξη δεν αφορά το σύνολο των οφειλετών. Αφορά τους μη μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες που είχαν προχωρήσει στον επανυπολογισμό των εισφορών τους και κατά συνέπεια τη μείωση των οφειλόμενων ποσών, δεν είχαν όμως ενταχθεί στη β΄ φάση της διαδικασίας, ήτοι δεν είχαν υποβάλει αίτηση ρύθμισης προς το ΚΕΑΟ.

• Αγρότες. Με άλλη διάταξη, ανοίγει ο δρόμος για επίσπευση της διαδικασίας συνταξιοδότησης σε αγρότες που έως το 2016 ήταν και ελεύθεροι επαγγελματίες, σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων. Ακόμη κι αν ο χρόνος ασφάλισής τους για το διάστημα αυτό αμφισβητείται από τον πρώην ΟΑΕΕ, η τροπολογία έρχεται και ξεκαθαρίζει ότι ο χρόνος λογίζεται ως χρόνος ασφάλισης στον ΕΦΚΑ, οι εισφορές δεν επιστρέφονται, εφόσον δεν έχει εκδοθεί απόφαση διαγραφής και τυχόν οφειλές στον πρώην ΟΑΕΕ, βεβαιωμένες ή μη, που έχουν προκύψει διαγράφονται και δεν αναζητούνται. Μάλιστα, ξεκαθαρίζεται ότι η συγκεκριμένη διάταξη εφαρμόζεται και επί των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και εκκρεμών υποθέσεων αμφισβητήσεων ενώπιον αρμόδιων διοικητικών οργάνων.

• Δημόσιοι υπάλληλοι. Με την τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, δίνεται λύση σε ένα ακόμη χρονοβόρο βήμα έκδοσης της σύνταξης, των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς προβλέπεται ότι το δελτίο ατομικής και υπηρεσιακής κατάστασης (ΔΑΥΚ), το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την οριστική παραλαβή της αίτησης συνταξιοδότησης και της αίτησης απονομής εφάπαξ παροχής, θα συμπληρώνεται ηλεκτρονικά από τον αρμόδιο υπάλληλο της υπηρεσίας από την οποία αποχωρεί ο ασφαλισμένος. Θα οριστικοποιείται από τον κατά περίπτωση προϊστάμενο του αρμόδιου υπαλλήλου και δεν θα απαιτείται καμία επιπλέον επιβεβαίωση των δεδομένων από φυσικά παραστατικά για την έκδοση συνταξιοδοτικής απόφασης και απόφασης εφάπαξ παροχής.

• Αύξηση ορίου οφειλών. Επίσης, αυξάνεται το όριο οφειλών που μπορεί να έχουν οι μη μισθωτοί προκειμένου να λάβουν σύνταξη. Συγκεκριμένα, ορίζονται οι 20.000 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολουμένους (για αυτούς ίσχυαν οι 15.000 ευρώ) και οι 6.000 ευρώ για τους αγρότες (ίσχυαν οι 4.000 ευρώ).

Με άλλη διάταξη τροποποιείται εκ νέου ο χρόνος έναρξης δικαιώματος σύνταξης και ορίζεται την πρώτη ημέρα του επόμενου της υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης μήνα, υπό την προϋπόθεση ότι κατά την ημερομηνία αυτή πληρούνται όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

• Προσωρινή σύνταξη. Τέλος, καθίσταται υποχρεωτική η προσωρινή σύνταξη για όλους τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και τους μη μισθωτούς, αγρότες ασφαλισμένους στον πρώην ΟΓΑ αλλά και όσους έχουν διαδοχική ασφάλιση, είτε έχουν υποβάλει χειρόγραφη είτε ηλεκτρονική αίτηση συνταξιοδότησης.


Πηγή



Στον εισαγγελέα ο αρνητής πατέρας των self test

 


Στον εισαγγελέα ο πατέρας αρνητής των self test, που διώκεται για πέντε αδικήματα.

Σε βάρος του 58χρονου άνδρα ασκήθηκε δίωξη για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, εξύβριση και απειλή, καθώς και απείθεια και διέγερση σε ανυπακοή.

Πλέον, θα οριστεί τακτική δικάσιμος ενώ ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να δικαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο γιος του, μαθητής της Β’ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Θέρμης αρνήθηκε κατόπιν εντολών του πατέρα να υποβληθεί σε self test για να είναι σε θέση να παρακολουθήσει τα μαθήματά του, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν την δικαιοσύνη και οι δύο.

Κατά την έξοδο του από το Δικαστικό Μέγαρο ο πατέρας δεν προέβη σε δηλώσεις, ωστόσο αρκέστηκε σε ένα «ο Χριστός και η Παναγιά μαζί μας», ενώ έβγαλε τη μάσκα του και χαμογέλασε.





Νέα Σμύρνη: Αλλοδαπός παρουσία 4 ατόμων βίασε και κούρεψε 25χρονη!

 


Το απόλυτο εφιάλτη στα χέρια ενός 40χρονου αλλοδαπού, κατήγγειλε πως βίωσε μια 25χρονη στη Νέα Σμύρνη.

Ο αλλοδαπός κακοποιός βίασε παρουσία και άλλων τεσσάρων ατόμων την 25χρονη, και της ξύρισε το κεφάλι, κλέβοντας το κινητό τηλέφωνο και τα προσωπικά της έγγραφα.

Ο εφιάλτης για την γυναίκα σύμφωνα με το Mega, ξεκίνησε, όταν ο αλλοδαπός την κάλεσε στο σπίτι του τα μεσάνυχτα της περασμένης Πέμπτης.

Λίγα λεπτά αργότερα ο άνδρας φέρεται ότι την ακινητοποίησε, της έδεσε τα χέρια με πλαστικές χειροπέδες και παρουσία των τεσσάρων ατόμων να την βίασε.

Μάλιστα, οι πράξεις του καταγράφηκαν από κάμερα κλειστού κυκλώματος που έχει εγκατεστημένες στο σπίτι. Στην συνέχεια την ανάγκασε να κάνει μπάνιο, αφού την απείλησε με μπαστούνι του μπέιζμπολ και πιστόλι και της ξύρισε μέρος του τριχωτού της κεφαλής.

Ο κακοποιός, που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για διακίνηση ναρκωτικών και κυκλοφορούσε ελεύθερος, της αφαίρεσε το κινητό της τηλέφωνο και τα προσωπικά της έγγραφα και την έδιωξε από το σπίτι. 

Στις 4 τα ξημερώματα η γυναίκα μετέβη σε άσχημη ψυχολογική και σωματική κατάσταση στο τμήμα ασφαλείας της Νέας Σμύρνης.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, οι άνδρες της ασφάλειας της Νέας Σμύρνης με την συνδρομή της ΟΠΚΕ και της Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν τον δράστη που ήταν στο σπίτι του, εισέβαλαν σε αυτό και του πέρασαν χειροπέδες.



Ταυτοποιήθηκε ο dj των κορωνοπάρτι της Κυψέλης

 


Στην ταυτοποίηση ενός 55χρονου που θεωρείται ο «dj» των κορωνοπάρτι στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Κυψέλης, προχώρησε η αστυνομία. 

Εις βάρος του 55χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί covid καθώς θεωρείται συνδιοργανωτής των αυτοσχέδιων πάρτι.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέας λόγω παρέλευσης αυτοφώρου και στο πλαίσιο αυτό ο κατηγορούμενος θα κληθεί να καταθέσει τι γνωρίζει για άλλα άτομα που συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις.



Οι πολίτες ζητάνε αυστηροποίηση της κυβέρνησης στο έγκλημα και αλλαγή πολιτικής

 


Στην δημοσκόπηση της ALCO για το τηλεοπτικό σταθμό OPEN BEYOND, η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός είναι αναμφισβήτητα αυτοί που προτιμά και θέλει ο Ελληνικός λαός, αλλά παράλληλα κτυπάνε και καμπανάκι για την εγκληματικότητα.

Δεν νιώθουν ασφάλεια οι πολίτες όπως φαίνεται από τις μετρήσεις στην δημοσκόπηση. Είναι ώρα ο Πρωθυπουργός, Υπουργείο Δικαιοσύνης, και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να χαράξουν νέα πολιτική για την αντιμετώπιση του εγκλήματος.


Στην ίδια δημοσκόπηση οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν και για το εάν πιστεύουν ότι η κατάσταση με την εγκληματικότητα είναι καλύτερη, ίδια ή χειρότερη απ’ ό,τι πριν από τρία χρόνια το 36% απάντησε χειρότερη, το 35% ίδια, το 23% καλύτερη και το 6% δεν ξέρω/δεν απαντώ. 

Σε άλλη σχετική ερώτηση το 56% απάντησε ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση σε σχέση με την εγκληματικότητα και την ασφάλεια των πολιτών και το 32% ότι είναι ικανοποιημένοι.




Συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου - Ανοικτές εκκλησίες για Επιτάφιο και Ανάσταση

 



Ο  Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνομιλία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, είχε ως αντικείμενο τον τρόπο λειτουργίας των Ιερών Ναών και των εξωτερικών χώρων αυτών, την περίοδο του Πάσχα, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.

Μετά την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τα πράγματα δείχνουν πως ο κόσμος θα μπορεί να κάνει Ανάσταση στους ναούς, ωστόσο όχι εντός αυτών, αλλά στους εξωτερικούς χώρους όπως είναι και το ασφαλές.

«Βρήκαμε μια λύση, να κάνουμε έναν συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με μέτρα και περισσότερη ελευθερία, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας» ανέφερε ο κ. Ιερώνυμος. «Το θέμα δεν είναι μόνον ότι θέλουμε να πάμε και δεν μας αφήνουν, αλλά κάποιοι φοβούνται (σ.σ.: για τη μετάδοση του ιού), κυρίως στα νησιά. Ας κάνουμε υπομονή, πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος» πρόσθεσε.

Από την συνάντηση δεν πάρθηκαν αποφάσεις, ωστόσο όπως προκύπτει όλα δείχνουν ότι θα επιτραπούν όλες οι θρησκευτικές τελετές (Επιτάφιος, Ανάσταση) αλλά σε εξωτερικούς χώρους, με υγειονομικούς όρους και τήρηση όλων των μέτρων.

Ο επιτάφιος θα γίνει με την περιφορά γύρω από τον ναό. Στους ναούς επιτρέπεται 1 πιστός ανά 25 τμ και με όριο 20 πιστούς. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας, ενώ θα γίνονται και self test σε ιερείς και ψάλτες. Η εκκλησία ζήτησε να ανέβει το όριο του κόσμου εντός των ναών σε έναν ανά 15τμ. και στους 100 συνολικά, ενώ ζήτησε να γίνεται υπαίθρια ακολουθία για την Ανάσταση, αλλά και για τις υπόλοιπες ημέρες.

Ζήτησαν επίσης να «χαλαρώσει» το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας τη Μεγάλη Πέμπτη, τη Μεγάλη Παρασκευή και το Σάββατο, καθώς οι συγκεκριμένες ακολουθίες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ολοκληρώνονται κατά τις 23.00 ή και 12 τα μεσάνυχτα.

Το επικρατέστερο σενάριο για Ανάσταση είναι να γίνει το Μεγάλο Σάββατο στις 9 το βράδυ, η την ώρα της πρώτης Ανάστασης 12 το μεσημέρι, και η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει γύρω από το ναό.



Στις 13,6 μονάδες μπροστά η ΝΔ - Καλύτερος Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης και μετά το ΚΑΝΕΝΑΣ

 



Στις 13,6 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN BEYOND.



Ειδικότερα: 

37,4% ΝΔ, 

23,8% ΣΥΡΙΖΑ, 

5,9% Κίνημα Αλλαγής, 

5,6% ΚΚΕ, 

4,2% Ελληνική Λύση, 

2,9% ΜέΡΑ25, 

1,4% Πλεύση Ελευθερίας 

και 13,7% αναποφάσιστοι.



Στην ερώτηση για το ποιον εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες ως πρωθυπουργό, ο  πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 43%, με δεύτερο το "κανένας" με 29%, ενώ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα επιλέγει μόλις το 23%.

Το 51% να δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία, έναντι 40% που δηλώνει ικανοποιημένο. 



Οι πολίτες εκφράζουν ικανοποίηση για την κυβέρνηση σε σχέση με το πρόγραμμα των εμβολιασμών, με το 55% να δηλώνει ικανοποιημένο και το 35% μη ικανοποιημένο. 

Το 64% πιστεύει ότι οι αποφάσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων επηρεάζονται από τις επιθυμίες της κυβέρνησης και το 20% ότι δεν επηρεάζονται.

Στην ερώτηση "Πιστεύετε ότι πρέπει να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού την περίοδο του Πάσχα" 62% απαντά ναι, 29% όχι και 9% δεν ξέρω/δεν απαντώ, ενώ στο ερώτημα "Θεωρείτε σωστή ή λανθασμένη την απόφαση να ανοίξουν τα Λύκεια με τη χρήση των self-test" 65% απαντά σωστή, 24% λανθασμένη και 11% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Το 81%, παράλληλα, αποτιμά θετικά το σταδιακό άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων (λιανεμπόριο, διαδημοτικές μετακινήσεις Σαββατοκύριακα), ενώ σε ερώτηση αναφορικά με το εάν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση σχετικά με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμών το 55% απάντησε ναι είναι ικανοποιημένοι και το 35% όχι.

Στην ερώτηση για το εάν πιστεύουν ότι η κατάσταση με την εγκληματικότητα είναι καλύτερη, ίδια ή χειρότερη απ’ ό,τι πριν από τρία χρόνια το 36% απάντησε χειρότερη, το 35% ίδια, το 23% καλύτερη και το 6% δεν ξέρω/δεν απαντώ. 

Σε άλλη σχετική ερώτηση το 56% απάντησε ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση σε σχέση με την εγκληματικότητα και την ασφάλεια των πολιτών και το 32% ότι είναι ικανοποιημένοι.