Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Γνωρίστε την Ναντίν: Το πιο... ανθρώπινο ρομπότ στον κόσμο




Η Νάντια δημιούργησε τη Ναντίν κατ΄εικόνα και ομοίωσή της

Όταν κοιτάζεις στη φωτογραφία να στέκονται δίπλα-δίπλα η Νάντια και η Ναντίν, νομίζεις πως έχεις να κάνεις με τη μάνα και την κόρη. Όμως η πρώτη είναι άνθρωπος και η δεύτερη ρομπότ. Απλούστατα, η Νάντια δημιούργησε τη Ναντίν κατ΄εικόνα και ομοίωσή της.

         
Οι ερευνητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Ναγιάνγκ (NTU) της Σιγκαπούρης, με επικεφαλής την καθηγήτρια Νάντια Θάλμαν της Σχολής Μηχανικών Υπολογιστών, δημιούργησαν ένα ανθρωποειδές κοινωνικό ρομπότ, τη Ναντίν, που εκτελεί χρέη ρεσεψιονίστριας στο πανεπιστήμιο. Είναι άκρως φιλική, αντιγυρίζει τις χειραψίες και τους χαιρετισμούς και έχει θαυμάσια μνήμη, καθώς όταν τη συναντά κάποιος ξανά, εκείνη θυμάται το όνομά του και τι είχε κουβεντιάσει μαζί του την πρώτη φορά.

         
Η Ναντίν έχει μαλακό δέρμα, ωραία καστανά μαλλιά και τη δική της συναισθηματική προσωπικότητα, δείχνοντας χαρούμενη ή λυπημένη ανάλογα με το θέμα της συζήτησης. Κοιτάζει στα μάτια τον συνομιλητή της και δείχνει να τον συμμερίζεται.


Η Ναντίν διαθέτει λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης παρόμοιο με αυτό που διαθέτει η φωνητική βοηθός Siri της Apple και η Cortana της Microsoft. Μπορεί άνετα να εργασθεί ως προσωπικός βοηθός σε γραφεία και σε σπίτια, καθώς επίσης να κρατά παρέα σε ηλικιωμένους ή σε παιδάκια. Αν θέλει, μπορεί επίσης να πάρει εικονική μορφή (virtual) και να εμφανισθεί σε μια οθόνη υπολογιστή ή τηλεόρασης.

         
Οι ερευνητές του ίδιου πανεπιστημίου παρουσίασαν κι ένα άλλο ρομπότ, τον EDGAR, που διαθέτει οθόνη αντί για πρόσωπο και ανήκει στην κατηγορία των ρομπότ τηλε-παρουσίας. Καθισμένος μπροστά σε μια διαδικτυακή κάμερα, ο χρήστης μπορεί να ελέγχει εξ αποστάσεως (όπου κι αν βρίσκεται στον κόσμο) τις κινήσεις του ρομπότ.

   
Οι εκφράσεις του προσώπου του χρήστη εμφανίζονται στην οθόνη-πρόσωπο του ρομπότ σε πραγματικό χρόνο, ενώ το ρομπότ, που διαθέτει δύο χέρια, μιμείται τις κινήσεις των άνω άκρων του χρήστη. Ο EDGAR μπορεί, για παράδειγμα, να βγάζει λόγους σε συνέδρια, ενώ ο χρήστης βρίσκεται στην άλλη άκρη της Γης. Χάρη στη δική του κάμερα, το ρομπότ μπορεί να συνομιλεί με όσους συναντά.


Πηγή : protothema.gr


Χ. Θεοχάρης: Ανικανότητα και ψέμα άλλη μια φορά στις προσπάθειες της κυβέρνησης


SOOC/Theodore Manolopoulos

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης, επικρίνοντάς την έντονα για τη φορολογική της πολιτική.

«Παρά τις τυμπανοκρουσίες για την πιο επιτυχημένη ρύθμιση όλων των εποχών, τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς την εφορία αυξήθηκαν εντός του 2015 11,83 δισ. ευρώ» σημειώνει ο κ. Θεοχάρης, κάνοντας λόγο για τις χειρότερες επιδόσεις από κάθε άλλη χρονιά, που αποδεικνύουν ότι δεν δόθηκε λύση στο πρόβλημα της υπερφορολόγησης των πολιτών.
Σύμφωνα με τον βουλευτή του Ποταμιού, ανικανότητα και ψέμα συναντώνται για άλλη μια φορά στις προσπάθειες αυτής της κυβέρνησης.

Καταλήγοντας επισημαίνει: «Το ίδιο έργο παρακολουθήσαμε και με τον ΦΠΑ: ο προϋπολογισμός "προβλέπει" αύξηση της φοροδιαφυγής για φέτος, ενώ οι παιάνες της συγκυβέρνησης μιλούσαν για επιτυχίες στην καταπολέμηση της. Όλα αυτά τη στιγμή που προαναγγέλλονται φόροι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές προσφέροντας κίνητρο για την αύξηση της χρήσης των μετρητών. Οι παλινωδίες και οι ερασιτεχνισμοί δεν καλύπτονται με τη γνωστή συνταγή της μεταπολίτευσης: ψέμα, ψέμα, ψέμα».




Αντί για γιορτές ολονυχτία έξω από τα Ειρηνοδικεία για να σώσουν τα σπίτια τους





Από τα μεσάνυχτα στήνονται στις ουρές εκατοντάδες δανειολήπτες προκειμένου προλάβουν τις ασφυκτικές προθεσμίες και να ενταχθούν στις παλιές διατάξεις του νόμου Κατσέλη, καθώς από το 2016 αλλάζουν προς το αυστηρότερο οι όροι για την προστασία της α΄ κατοικίας. Ενδεικτικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του protothema.gr έξω από το κτήριο του Ειρηνοδικείου στην οδό Λουκάρεως με εκατοντάδες άτομα να περιμένουν για να πάρουν αριθμό προτεραιότητας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για τον μήνα Νοέμβριο οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν έφτασαν περίπου τις 250, δηλαδή κατά μέσο όρο δέκα την ημέρα ενώ μόνο για χθες Τρίτη 29 Δεκεμβρίου υποβλήθηκαν περίπου 400 αιτήσεις.

Ο πρώτος δανειολήπτης έφτασε στις 12 το βραδυ για να γράψει πρώτος το όνομά του στη «χρυσή» λίστα προτεραιότητας. Με χρέη που αγγίζουν τις 150.000 ευρω ο κ. Ιωάννης εξηγεί τους λόγους που τα χρέη του έφτασαν τόσα πολλά χρήματα.

«Απο τις 12 το πρωί βρίσκομαι εδώ. Ήμουν όλομοναχός, ο δικηγόρος μου λέει οτι θα υπαχθώ στον νόμο δεν ξέρω τώρα. Τα χρέη μου ειναι στα 150.000 ευρώ, έχω δυο σπίτια και έπαιρνα σύνταξη 2.250 και τώρα παίρνω 1.050 ευρώ. Ήρθα τελευταία στιγμή λόγο των τραπεζών... Μας έλεγαν να τα ρυθμίσουμε μην φοβάστε μέχρι που φτάσαμε εδώ» εξομολογήθηκε ο κ. Ιωάννης στο protothema.gr. 

Περίπου 170.000 νοικοκυριά με «κόκκινο» στεγαστικό δάνειο “τρέχουν” στα Ειρηνοδικεία, καθώς η σχετική προθεσμία λήγει την Πέμπτη. Την αγωνία επιτείνει αφενός το γεγονός ότι η κυβέρνηση κρατά κλειστά τα χαρτιά της για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την αντιμετώπιση των δανείων για την α΄ κατοικία και το αν τελικά θα δοθούν στα κοράκια των funds και αφετέρου η τακτική των τραπεζών να στέλνουν επιστολές προς τους δανειολήπτες καλώντας τους να ρυθμίσουν ή να διακανονίσουν τις οφειλές τους.

Ήδη, οι τράπεζες χτυπάνε ήδη την πόρτα ακόμα και σε δάνεια με καθυστέρηση μικρότερη των 90 ημερών, εφαρμόζοντας τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας. Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 500.000 είναι οι προειδοποιητικές επιστολές που έχουν στείλει οι τράπεζες και καλούν τους παραλήπτες να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητες τους μέσα σε 15 ημέρες, ενώ τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι συνολικά ανάλογες επιστολές θα λάβουν περίπου 1 εκατομμύριο δανειολήπτες. Αν αγνοήσουν την επιστολή, θα πάρουν και 2η προειδοποιητική επιστολή, όπου το μήνυμα θα είναι πιο αυστηρό: αν και στις επόμενες 15 ημέρες δεν προσέλθουν οικειοθελώς, τότε θα ξεκινήσουν διαδικασίες πλειστηριασμού ακόμα και της κύριας κατοικίας τους. 

Ο 37χρονος Κωστας ήρθε στο Ειρηνοδικείο Αθηνων στις 4 το πρωί και κατάφερε να πάρει το νούμερο 72 προκειμένου, όπως δήλωσε στο protothema.gr, να γλιτώσει το σπίτι του. «Έχω παρει το 72 νούμερο και βρίσκομαι εδώ απο τις 4 η ώρα είναι 6:30 και έχει φτάσει το 260. περιμένω να πανε καλά τα πράγματα, είμαι παντρεμένος και έκανα όνειρα και πήρα σπίτι με δάνειο. Οι τράπεζες μέχρι να μας δώσουν τα χαρτιά μας πήγαιναν ανα δέκα ημέρες...» λέει στην κάμερα του protothema.gr.

Υπολογίζεται ότι από τα 1.200.000 στεγαστικά δάνεια, τα 400.000 έχουν «κοκκινίσει» και από αυτά, τα 170.000 εκτιμάται ότι μπορούν να υπαχθούν στο νόμο Κατσέλη αν υποβάλουν αιτήσεις ως τις 31 Δεκεμβρίου, ενώ με ρύθμιση της τελευταίας στιγμής από το υπουργείο Οικονομίας έχουν δυνατότητα 47 ακόμα ημερών, προκειμένου να υποβάλουν τα αναγκαία δικαιολογητικά. Όσοι δεν προλάβουν από τον Ιανουάριο του 2016 τίθενται σε ισχύ τα αυστηρότερα κριτήρια προστασίας για την πρώτη κατοικία. Με βάση το νέο πλαίσιο, παρέχεται απόλυτη προστασία στο 25% των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, που έχουν εισοδήματα στα όρια των εύλογων δαπανών διαβίωσης. Τα νοικοκυριά αυτά θα πληρώνουν ελάχιστη μηνιαία δόση στο 5 με 10% του εισοδήματος τους, στην οποία θα έχει, όμως, συμμετοχή και το Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτη φάση έχει ανοίξει η πόρτα στα κοράκια των funds για τα «κόκκινα» μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια ενώ μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για όλα τα δάνεια (στεγαστικά πρώτης κατοικίας, καταναλωτικά, δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων) με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.


Πηγή : thebest.gr


Τρεις μήνες σκλάβα του ISIS: Η 21χρονη, που υπέφερε στα χέρια των τζιχαντιστών, επισκέφθηκε τον Παυλόπουλο



Να μεταφέρει τη δραματική της μαρτυρία στην ΕΕ ζήτησε η Νάντια Μουράντ Μπασσέ Τάχα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος έκανε λόγο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Η 21χρονη Νάντια Μουράντ Μπασσέ Τάχα είναι μία από τις εκατοντάδες κοπέλες που απήχθησαν από τον ISIS από τα χωριά τους στο Ιράκ και τη Συρία για να χρησιμοποιηθούν ως σκλάβες του σεξ, ενώ χιλιάδες ακόμη συμπατριώτες τους δολοφονήθηκαν ή κρατούνται αιχμάλωτοι από το Ισλαμικό Κράτος.

Η νεαρή που ανήκει στη μειονότητα των Γεζίντι, απευθύνθηκε πρόσφατα στα Ηνωμένα Έθνη καλώντας τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει για να μπει ένα τέλος στη δράση του ISIS και στο πλαίσιο της εκστρατείας της για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης επισκέφθηκε σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, από τον οποίο ζήτησε να μεταφέρει τη μαρτυρία της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να εκφράσω τα δεινά τα οποία υφίσταται ο λαός μου. Εγώ είχα την τύχη να γλιτώσω, από τις δυνάμεις του Daesh (Ιsis) μεταξύ των χιλιάδων κοριτσιών που είχαν απαχθεί. Το Daesh (Isis) επιτέθηκε στις 3 Μαρτίου του 2014. Σκότωσαν τους άντρες και πήραν τα παιδία. Tους πήραν στα στρατόπεδά τους, στις βάσεις τους στη Μοσούλη στην Συρία και αλλού και μας οδήγησαν προς τους πολεμιστές σε διάφορα σημεία. Κάθε μέρα μας πωλούσαν σε άνδρες του daesh είτε της Συρίας είτε του Ιράκ. Εγώ δεν έμεινα πολύ καιρό, έμεινα τρεις μήνες , αλλά με πήρανε πάνω από δώδεκα αγωνιστές ή πολεμιστές, αντάρτες του daesh.

Πήρανε τα αδέλφια μου, σκότωσαν τους συναδέλφους μου, τους συναγωνιστές μου και με κρατούσαν αιχμάλωτη. Πέρασε ένας χρόνος από τότε, αλλά αυτές οι πράξεις συνεχίζονται μέχρι σήμερα, εις βάρος πολλών μειονοτήτων”, είπε η 21χρονη Γεζίντι στον κ.Παυλόπουλο.
“Μέχρι αυτή τη στιγμή υπάρχουνε 3.400 άτομα τα οποία κρατούνται και είναι Σύριοι ή Ιρακινοί. Το 40 τις εκατό των περιοχών που κατοικούμε, ακόμα είναι υποδουλωμένα υπό την κατοχή αυτών των δυνάμεων. Ακόμα και τα μέρη τα οποία απελευθερώθηκαν, ο λαός μου δε θέλει να επιστρέψει γιατί έχουν πλήρως καταστραφεί και ισοπεδωθεί. Σας απευθύνω έκκληση να μεταφέρετε τη φωνή μου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι παρά την παρέλευση αυτού του έτους, συνεχίζονται και βρίσκονται υπό κατοχή, υπό ομηρία χιλιάδες γυναίκες και μικρά παιδιά. Αυτό που ζητάμε είναι να απελευθερωθεί το υπόλοιπο τμήμα των εδαφών μας και να επιστρέψουν ελεύθερες οι γυναίκες και τα παιδιά στη Συρία, στο Ιράκ, στα εδάφη τα οποία ζούσαμε”, συνέχισε η νεαρή κοπέλα.


Ο κ.Παυλόπουλος επισήμανε ότι η Νάντια Μουράντ Μπασσέ Τάχα μέσα από τον προσωπικό της εφιάλτη και τον προσωπικό της Γολγοθά κατά την φρικτή γενοκτονία των Γεζίντι, έχει αναδειχθεί σε ένα σύγχρονο σύμβολο γενναίας υπεράσπισης της αξίας και της αξιοπρέπειας του Ανθρώπου.

“Από εδώ , την Ελλάδα, που είναι κοιτίδα της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού, στέλνουμε μαζί προς κάθε κατεύθυνση, και ιδίως προς την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, το μήνυμα ότι στο επίκεντρο της σύγχρονης Δημοκρατίας και το σύγχρονου Πολιτισμού είναι ο Άνθρωπος, και αυτόν πρέπει να υπερασπισθούμε. Οι στυγνοί εγκληματίες του Daesh, μέσα και από την γενοκτονία των Γεζίντι, είναι για εμάς εχθροί της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού και διαπράττουν εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα και αποτελεσματικά”, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και απευθυνόμενος στην 21χρονη κοπέλα είπε:

“Να μεταφέρετε πάντα αυτό το μήνυμα παντού, μέχρι το έγκλημα να σταματήσει. Η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός, που πολλά δεινά έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν τους, να ξέρετε ότι σε αυτόν τον αγώνα θα είναι εδώ, πάντα παρόντες.”


Η ιστορία της 21χρονης

Η 21χρονη Nadia Murad Basee Taha έπεσε θύμα απαγωγής τον Αύγουστο του 2014 όταν μέλη του Ισλαμικού Κράτους (γνωστό ως ISIS ήISIL) εισέβαλαν στο χωριό της στο Ιράκ. Ακολούθησε η εκτέλεση όλων των αντρών και η μεταφορά των γυναικόπαιδων στη Μοσούλη, όπου και ανταλλάχθηκαν ως «δώρα» μεταξύ των τρομοκρατών. Λίγες μέρες αργότερα βασανίστηκε, προσπάθησε να δραπετεύσει αλλά συνελήφθη. Τελικά, μετά από τρεις μήνες, κατάφερε να διαφύγει. Κατέφυγε στη Γερμανία, όπου της δόθηκε ιατρική περίθαλψη και φροντίδα.

Στις 16 Δεκεμβρίου παρουσιάσθηκε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου και διηγήθηκε λεπτομερώς τις τρομακτικές εμπειρίες που υπέστη για τρεις μήνες στα χέρια των τζιχαντιστών, χαρακτηρίζoντας τις επιθέσεις αυτές εναντίον της κοινότητάς της ως στοχοποιημένη «γενοκτονία». Συναφώς, ζήτησε από τον Οργανισμό να βοηθήσει τις χιλιάδες γυναίκες και παιδιά που παραμένουν αιχμάλωτοι του Ισλαμικού Κράτους.

Η Nadia Murad Basse Taha ανήκει στην κουρδική εθνοθρησκευτική μειονότητα με ινδοϊρανικές ρίζες των «Γιαζίντι», που ζουν στην επαρχία της Νινευή του βορείου Ιράκ, ενώ υπάρχουν και άλλες κοινότητές τους στην Υπερκαυκασία, την Αρμενία, την Τουρκία και τη Συρία. Από τις Αρχές της δεκαετίας του 1990 μεγάλος αριθμός τους έχει μεταναστεύσει στην Ευρώπη, κυρίως στη Γερμανία.
Η θρησκεία τους θεωρείται ως ένα συγκριτικό θεολογικό σύμπλεγμα τοπικών κουρδικών πίστεων, που περιέχει ζωροαστρικά και ισλαμικά στοιχεία.
Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των, το οποίο αριθμεί περίπου μισό εκατομμύριο, παραμένει σε στρατόπεδα εκτοπισμένων στο βόρειο Ιράκ.



Πηγή : news247.gr


Νέα παρέμβαση Λεβέντη : Σώφρων ο Μεϊμαράκης – Ο Μητσοτάκης έχει μαζέψει ακροδεξιούς



Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε ότι ο κ Μεϊμαράκης «είναι ένας σώφρων άνθρωπος και θα συμβάλει με την ψήφο του να υπάρξει συναίνεση»

Σε νέα παρέμβαση στα εσωκομματικά της ΝΔ προχώρησε την Τετάρτη ο Βασίλης Λεβέντης, ενώ επανήλθε και στην πρότασή του για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε ότι ο κ Μεϊμαράκης «είναι ένας σώφρων άνθρωπος και θα συμβάλει με την ψήφο του να υπάρξει συναίνεση.»

Αντίθετα, για τον έτερο υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Βασίλης Λεβέντης επανέλαβε ότι «ενώ παρουσιάζεται ως κεντρώος έχει μαζέψει γύρω του πολλούς ακροδεξιούς». 

Απαντώντας στον ΑΝΤ1 στις κατηγορίες του Άδωνη Γεωργιάδη μέσω του ΣΚΑΪ ότι «λιβανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ» και ότι θέλει να γίνει υπουργός, αλλά επειδή φοβάται ότι θα καταστραφεί το κόμμα του θέλει και τη ΝΔ στην κυβέρνηση, ανέφερε ότι «μόνο στο μυαλό του Άδωνη υπάρχουν αυτά». 

Πρότεινε μαλιστα να μετακινηθεί η ψήφιση του ασφαλιστικού για τον Φεβρουάριο για να δοθεί χρόνος στο νέο αρχηγό της ΝΔ να προετοιμαστεί και να πάρει τις αποφάσεις του.


Ο πρόεδρος της ΕΚΕ είπε οτι θα πάρει ο ίδιος πρωτοβουλία για συγκρότηση Οικουμενικής ζητώντας συνάντηση και με το νέο αρχηγό της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη το ποιος θα είναι πρωθυπουργός στην οικουμενική είναι θέμα διαπραγμάτευσης του νέου αρχηγού της ΝΔ. «Εγώ προσωπικά είπε δεν έχω πρόβλημα να παραμείνει ο κ Τσιπρας» είπε. 

Πρόσθεσε ότι ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί υπέρβαση του πολιτικού συστήματος η οποία θα μπορούσε να διαρκέσει για τρία χρόνια. «Θα έδινα ψήφο σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε. Πάντως, ο κ. Λεβέντης διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα κυβερνητικά μέτρα για το ασφαλιστικό. 

«Το έντονο φλερτ Λεβέντη - ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένο (...) θέλει να γίνει υπουργός» δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο  βουλευτής της ΝΔ. 

«Θεωρώ παντελώς απαράδεκτο πρόεδρος κόμματος να εμπλέκεται στην εκλογική διαδικασία ετέρου κόμματος... Να γραφτεί μέλος στη ΝΔ, αν θέλει να έχει λόγο στα εσωκομματικά της ο κ. Λεβέντης» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης για την προτίμηση Λεβέντη στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. 

«Παραμένουμε πιστή Πηνελόπη στους ψηφοφόρους μας» δήλωσε πάντως στον σταθμό μας ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Καρράς.




Πηγή: skai.gr







Μέχρι εχθές περισσότεροι από 50.000 ιδιοκτήτες έχουν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους



50.000 συν πινακίδες προστέθηκαν στις στοίβες των αποθηκών των κατά τόπους εφοριών των φορολογουμένων ιδιοκτητών ΙΧ που δεν μπορούν να πληρώσουν τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας.

Προθεσμία δύο ημερών έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων που επιθυμούν να καταθέσουν στις εφορίες τις πινακίδες των οχημάτων τους προκειμένου να γλιτώσουν από τα τέλη κυκλοφορίας, το τεκμήριο διαβίωσης αλλά και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης. Μέχρι χθες είχαν κατατεθεί στις εφορίες περισσότερες από 50.000 πινακίδες, ενώ μέχρι και αύριο ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά. Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια έχουν τεθεί σε ακινησία πάνω από 650.000 οχήματα, καθώς οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις φορολογικές υποχρεώσεις τους.

Οσοι επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες θέτοντας το αυτοκίνητό τους σε ακινησία θα πρέπει να προσκομίσουν στην εφορία:

• Την άδεια κυκλοφορίας.

• Τις πινακίδες κυκλοφορίας.

• Φωτοτυπία της φορολογικής δήλωσης και του αντίστοιχου εκκαθαριστικού του 2015, από όπου πρέπει να αποδεικνύεται ότι ο ίδιος είναι ο κάτοχος του Ι.Χ.

• Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2015.

• Αντίγραφο του εντύπου Ε9 από το οποίο προκύπτει ότι (ο φορολογούμενος) έχει ιδιόκτητη θέση στάθμευσης για να αφήσει το όχημά του. Αν το Ε9 δεν περιλαμβάνει θέση στάθμευσης θα πρέπει να προσκομιστεί μισθωτήριο συμβόλαιο για μια θέση πάρκινγκ. Εναλλακτικά μπορεί να προσκομιστεί βεβαίωση από την οποία προκύπτει ότι στον φορολογούμενο έχει παραχωρηθεί μια θέση στάθμευσης από κάποιο άλλο πρόσωπο.

• Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση σε περίπτωση που ο προσερχόμενος δεν είναι ο ιδιοκτήτης.


Κωνσταντοπούλου προς κυβέρνηση Τσίπρα: «Και του χρόνου σπίτια σας!»





newsit.gr

Μια ευχή βγαλμένη μέσα από την καρδιά της, έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στους πρώην συντρόφους της μέσω twitter.

Όπως έγραψε η πρώην Πρόεδρος της Βουλής, στο λιτό, απέριττο και γεμάτο φαρμάκι μήνυμά της: «Η ευχή μου προς την κυβέρνηση του 3ου Μνημονίου για το 2016: και του χρόνου σπίτια σας!

Η.... ΕΥΧΗ

Η ευχή μου προς την Κυβέρνηση του 3ου Μνημονίου για το 2016: και του χρόνου σπίτια σας


Μετακόμισαν, την εγκατέλειψαν και περιμένει να γυρίσουν - “Δώστε της φόλα”, λέει το πρώην αφεντικό της σκυλίτσας!



Προκλητική και άθλια η αντίδραση του πρώην αφεντικού της σκυλίτσας από τα Χανιά, που προτρέπει να φολιάσουν το ζώο...

Μετακόμισαν από τα Χανιά και αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το σκυλάκι που είχαν επι δέκα χρόνια, αλλά αυτό τους περιμένει ακόμη στην είσοδο του σπιτιού τους…

Όπως γνωστοποίησε ο Φιλοζωικός σύλλογος Χανίων ”Η Προστασία των ζώων”«όταν αποστρατεύτηκε ο πατέρας της οικογένειας,που ήταν αξιωματικός του Ναυτικού,αποφάσισαν να φύγουν από τα Χανιά και να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη,αφού κατάγεται από το Βόλο

Φόρτωσαν ότι ήταν χρήσιμο σε μια μεταφορική εταιρία και ξεκίνησαν μια νέα ζωή.

Φεύγοντας,άφησαν πίσω τους -ελαφρά την καρδία-και τη μικροσκοπική σκυλίτσα που τους κρατούσε συντροφιά 10 χρόνια.



Η σκυλίτσα δεν το κουνούσε από την είσοδο του διαμερίσματος. Κάποιοι ένοικοι την τάιζαν αλλά κάποιοι δυσανασχέτησαν και την πέταξαν έξω από την πολυκατοικία γιατί η σκυλίτσα «βρωμίζει» τον κοινόχρηστο χώρο. Μόλις όμως βρίσκει ανοιχτή την πόρτα,τρυπώνει μέσα και κοιμάται στο χαλάκι της πόρτας.

Η ιστορία της σκυλίτσας δημοσιοποιήθηκε από μια ένοικο της πολυκατοικίας που φρόντιζε το ζώο μετά την απάνθρωπη εγκατάλειψη από τους κηδεμόνες της.

"Δώστε του μια φόλα..."

Τα μέλη του συλλόγου συναντήθηκαν με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, ο οποίος παρουσία μας επικοινώνησε με τον πρώην ενοικιαστή του στο Βόλο και του είπε ότι είχε έρθει η φιλοζωική για το σκυλάκι που εγκατέλειψε. Η συνομιλία ήταν σε ανοιχτή ακρόαση και ακούσαμε να τον επιπλήττει γιατί μας αποκάλυψε ότι το σκυλάκι ήταν δικό του και μετά να λέει ανερυθρίαστα:

«Έλα μωρέ, είναι γέρικο, δώσ' του μια φόλα να τελειώνουμε».

Για τη συμπεριφορά του ο σύλλογος σκοπεύει να προσφύγει στη δικαιοσύνη αλλά αυτό που προέχει είναι να βρεθεί μια σωστή οικογένεια για το πιστό και υπέροχο αυτό πλάσμα,που δεν έχει κανένα πρόβλημα υγείας,είναι χαδιάρικο και τρυφερό και του αξίζει μια καλύτερη τύχη.

Επείγει η φιλοξενία/υιοθεσία του καθώς ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος,λέει ότι δεν μπορεί να νοικιάσει το διαμέρισμα,αφού η σκυλίτσα είναι συνέχεια στην είσοδο...



Πηγή: cretalive - animalscare



Μνημόνιο; Όχι για όλους! Αναδρομικά έως και 100.000 σε συνταξιούχους βουλευτές



Μπορεί να συζητάμε για το πως θα σώσουμε τις κύριες συντάξεις και να κόψουμε όσο λιγότερα στις επικουρικές, όμως αυτό που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών είναι τουλάχιστον εξοργιστικό!

Η διάταξη που αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, προβλέπει ότι το Δημόσιο αποδέχεται δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δίνουν αναδρομική αύξηση που μπορεί να φτάσει και τις 100.000 ευρώ σε συνταξιούχους βουλευτές!

Οι συντάξεις λοιπόν των βουλευτών θα πρέπει να αυξηθούν, αναδρομικά από το 2008 και να ακολουθήσουν τις μισθολογικές αυξήσεις που δόθηκαν τότε με το νόμο 3691/08 στους δικαστικούς λειτουργούς, αφού οι συντάξεις των βουλευτών υπολογίζονται κάθε φορά με τους εκάστοτε μισθούς των δικαστών.

Και μπορεί το Δημόσιο να είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης κατά των αποφάσεων που έχει εκδώσει η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δικαιώνοντας τους συνταξιούχους βουλευτές οι οποίοι προσέφυγαν για να διεκδικήσουν αναλογικά τις αυξήσεις των εν ενεργεία δικαστικών, όμως, άνοιξε παράθυρο για να δοθούν άμεσα οι αναδρομικές αυξήσεις μέσω της τριμελούς επιτροπής του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις της Τριμελούς Επιτροπής είναι άμεσα εκτελεστές χωρίς να επιτρέπεται η δυνατότητα αναίρεσής τους ή καθυστέρησής τους από το Δημόσιο!

Η διάταξη που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο αναφέρει ότι γίνονται αποδεκτές όλες οι αποφάσεις που δικαιώνουν τους συνταξιούχους βουλευτές και το μόνο που απομένει, είναι να ρυθμιστεί όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «ο τρόπος, ο χρόνος και η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών με απόφαση του υπουργού Οικονομικών».

Το πιο εξοργιστικό απ' όλα όμως είναι ότι το ποσό που θα καταβληθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό - δηλαδή από τις τσέπες μας - είναι δυσθεώρητο. Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος η καταβολή των αναδρομικών μπορεί να αφορά σε μικρό αριθμό συνταξιοδοτηθέντων βουλευτών, όμως τα ποσά που προκύπτουν ανά περίπτωση είναι κατά μέσο όρο της τάξης των 100.000 ευρώ!

Τα ποσά αυτά περιλαμβάνουν αναδρομικές αυξήσεις από το 2008 και μετά. Αν αφαιρέσει κανείς τις μειώσεις που έγιναν μετά το 2010 λόγω των Μνημονίων, η «καθαρή» μετά τις περικοπές αύξηση δεν θα είναι μικρότερη των 50.000 ως 60.000 ευρώ!


Πηγη: eleutherostypos, newsit


Με έως και τρία χρόνια φυλάκιση «απειλεί» η αριστερή κυβέρνηση τους αγρότες υπό το φόβο των μπλόκων



Αύξησαν τις ποινές για την παρακώλυση συγκοινωνιών με τροπολογία που πέρασε στα ψιλά του νομοσχεδίου συμβίωσης - Το θέμα αποκάλυψε ο Άδωνις Γεωργιάδης έχοντας στο μυαλό του το κίνημα «δεν πληρώνω»

Με τροπολογία που πέρασε στα ψιλά του συμφώνου συμβίωσης η κυβέρνηση αύξησε τις ποινές φυλάκισης για την παρακώληση συγκοινωνιών. Από τους τρεις στους δώδεκα μήνες φυλάκισης για όσους παρακωλύουν την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών και εμπορευμάτων στις εθνικές οδούς, το σιδηροδρομικό δίκτυο και τις αερομεταφορές. 

Μάλιστα, όπως προβλέπεται στη διάταξη, αν η παρεμπόδιση «είχε σημαντική διάρκεια», η ποινή φυλάκισης μπορεί να φτάσει μέχρι και τα τρία χρόνια.

Το θέμα εντόπισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μετά τη συμφωνία του με τον Πάνο Καμμένο για τη στράτευση των γυναικών, βρήκε ένα ακόμη θέμα για το οποίο συμφωνεί με την κυβέρνηση.

«Απίστευτο!!!!! Το ζητούσα χρόνια!!! Ο Αλέξης τελικά είναι πολύ μουλωχτός, πάει και το Κίνημα "Δεν πληρώνω"», έγραψε στο Twitter, σχετικά με τις ποινές που θα επιβάλλονται σε όσους δημιουργούν προβλήματα στην ομαλή εκτέλεση των συγκοινωνιών. 


Μόνο που φαίνεται πως η τροπολογία δεν έχει ως στόχο όσους αρνούνται να πληρώνουν διόδια, αλλά όσους σκοπεύουν να στήσουν μπλόκα αντιδρώντας στην κυβερνητική πολιτική. Μετά το ασφαλιστικό η φορολόγηση των αγροτών είναι το δεύτερο μεγάλο μέτωπο που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τον Ιανουάριο.

Το tweet του Άδωνι Γεωργιάδη





Πηγή : protothema.gr


"Χαστούκι" στην κυβέρνηση απο Λεβέντη



Μετά την ανοιχτή πρόσκληση της κυβέρνησης στον Λεβέντη και στην Ένωση Κεντρώων και τα καλά λόγια που σκορπούσαν σε όλα τα ΜΜΕ τα στελέχη και κορυφαίοι (κορυφαίους κατά την κυβέρνηση και όχι στην πράξη) υπουργοί της, τώρα και μετά το άδειασμα Λεβέντη κάνει ότι δεν ήθελε ποτέ την συνεργασία.

Και καλά «Ποτέ δεν ήταν στρατηγική της κυβέρνησης η αναζήτηση εταίρου στην Ένωση Κεντρώων» διαμηνύει τώρα το Μέγαρο Μαξίμου, αδειάζοντας όσους είχε βάλει η ίδια η κυβέρνηση να εκθειάζουν και να μιλούν κολακευτικά για τον Λεβέντη όλες αυτές τις ημέρες.

Οι χθεσινές, διόλου κολακευτικές αναφορές του επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων αναφορικά με ενδεχόμενη παροχή στήριξης στην κυβέρνηση ήταν ένα πολύ καλό χαστούκι για το Μαξίμου που ροκάνισε την οποιαδήποτε ελπίδα για ένα νέο δεκανίκι ώστε να μην οδηγηθεί όπως φαίνεται γρήγορα στην πτώση της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.

Ο κ. Λεβέντης δήλωσε εχθές στον ΣΚΑΪ  ότι, «αν κάνω τη βλακώδη συναλλαγή και δώσω ψήφο στον κ. Τσίπρα, θα έχω καταρρακώσει τα οράματα της νεολαίας που μας ψήφισε». 

Επανέλαβε δε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να μπει μόνο του σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, αναφέροντας ότι μια κυβέρνηση «έχει νόημα αν συμμετάσχουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ. και η Ενωση Κεντρώων», ενώ είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι δεν είναι σοβαρά κόμματα και μόνον υβρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ».


Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 74-62



Παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ με άμυνα σεμιναριακού επιπέδου, ο Ολυμπιακός νίκησε την Μπαρτσελόνα (74-62) στην πρεμιέρα του Top 16, ξεσηκώνοντας τους 12.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις του στο Top 16 επικρατώντας της Μπαρτσελόνα με 74-62. Οι Πειραιώτες επέβαλλαν πλήρως το ρυθμό τους, «στραγγάλισαν» με την άμυνά τους κάθε προσπάθεια των αντιπάλων και είχαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, προβάδισμα με διψήφια διαφορά πόντων.

Το «μουδιασμένο» ξεκίνημα των δύο ομάδων δεν άφησε το ματς να έχει ρυθμό και έτσι στο πρώτο δεκάλεπτο υπήρχε ισορροπία στην αστοχία και στο σκορ (14-14). Στην δεύτερη περίοδο ο Ντι Τζέι Στρόμπερι έκανε τα πάντα στο παρκέ, ο Σον Τζέιμς σκόραρε με κάθε τρόπο και ο Βασίλης Σπανούλης βρήκε χώρο να και για να σκοράρει (με θεαματικούς μάλιστα τρόπους) και για να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του. Η άμυνα των Πειραιωτών ανέβηκε κατακόρυφα και με ένα τρίποντο του Ντάνιελ Χάκετ με το άκουσμα της κόρνας της λήξης του ημιχρόνου έστειλε τον Ολυμπιακό στο +13 (39-26).

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι μπήκαν και στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι. Στην άμυνα δεν άφηναν τους Καταλανούς να δουν καν το καλάθι οδηγώντας τους σε βιαστικές επιλογές ή λάθη. Στην άλλη πλευρά με αυτοπεποίθηση σκορ ερχόταν με ευκολία και η διαφορά έφτασε στους 17 πόντους (59-42). Η Μπαρτσελόνα αντέδρασε, αλλά δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο από το να χάσει με αξιοπρέπεια.

Ο Στράτος Περπέρογλου τελείωσε με 3 πόντους (0/1δ., 1/3τρ.), 2 ριμπάουντ, μία ασίστ κι ένα κλέψιμο ενώ ο Σάσα Βεζένκοβ είχε επίσης 3 (1/2τρ.), ένα ριμπάουντ κι ένα κλέψιμο.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Με τέτοια άμυνα ήταν αδύνατο να ηττηθεί. Τόσο τα ατομικά μαρκαρίσματα, όσο και οι περιστροφές λειτούργησαν άψογα και εγκλώβισαν τους Ισπανούς.

Ο Ολυμπιακός είχε 11 περισσότερα ριμπάουντ (41-30), στα δίποντα 52% αντί 42% των αντιπάλων ενώ οι Ισπανοί είχαν άθλιο ποσοστό στις βολές (11/21, 52%).

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Βασίλης Σπανούλης σε 24:50 είχε 11 πόντους (4/5δ., 1/5τρ.), 9 ασίστ, ένα ριμπάουντ και 3 λάθη.

Ο Ντι Τζέι Στρόμπερι έκανε καταπληκτική δουλειά στα 19;27 που βρέθηκε στο παρκέ ενώ στην επίθεση σκόραρε 8 πόντους (2/3δ., 1/1τρ., 1/2β.), πήρε 5 ριμπάουντ, έδωσε 3 ασίστ και υπέπεσε σε ένα λάθος.



ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο σε 15:18 είχε 1 πόντο (0/5τρ., 1/2β.), ένα ριμπάουντ και μία ασίστ.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Στο 23΄για πρώτη φοράς η Μπαρτσελόνα έριξε τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους (42-34), αλλά ένα τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη ξεκίνησε ένα σερί 10-0 υπέρ του Ολυμπιακού επαναφέροντας την τάξη.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός την εκπληκτική του άμυνα και τις συνεργασίες στα μετόπισθεν.

Η Μπαρτσελόνα το γεγονός ότι ηττήθηκε μόνο με 12 πόντους.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Οι γηπεδούχοι ξέρουν πως το Top 16 είναι «μαραθώνιος» και συνεχίζουν ταπεινά χωρίς πανηγυρισμούς.

Η Μπαρτσελόνα την επιθετική της δυστοκία. Βιαστικές επιλογές και άσχημα ποσοστά.

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 39-26, 56-40, 74-62

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Τζέιμς 6 (2ρ.), Χάντερ 10 (5ρ.), Παπαπέτρου 8 (1τρίπ., 7ρ., 2λ.), Σπανούλης 11 (1τρίπ., 9ασ., 3λ.), Στρόμπερι 8 (1τρίπ., 5ρ., 3ασ.), Μιλουτίνοφ 2 (2ρ.), Πρίντεζης 7 (5ρ., 3ασ.), Αγραβάνης 6 (2τρίπ., 3ρ., 2ασ., 2κοψ.), Μάντζαρης 6 (2τρίπ., 3ρ., 2λ.), Χάκετ 8 (2τρίπ., 2κλ.), Αθηναίου 2 (2ρ.)

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόελμαν 4 (4ρ.), Ρίμπας 8 (2τρίπ., 2ρ., 8ασ., 2λ.), Λαουάλ Σ., Αμπρίνες 3 (1τρίπ., 2ρ.), Ναβάρο 1, Σατοράνσκι 12 (1τρίπ., 3ρ., 3ασ.), Βεζένκοφ 3 (1/2τρίπ., 1ρ., 1κλ. σε 13:39), Έρικσον, Σάμουελς 7 (7ρ., 3λ.), Όλεσον 5 (1τρίπ.), Περπέρογλου 3 (0/1δίπ., 1/3τρίπ., 0/2β., 2ρ., 1ασ., 1κλ. σε 16:45), Τόμιτς 16 (3ρ.)



Πηγή :  gazzetta.gr



Δήμος Αθηναίων για μετανάστες: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας



«Παρά τις ρητές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, η κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας εξελίσσεται αρνητικά, έχει γίνει εκ νέου αφόρητη και τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη»

Δραματική έκκληση στην κυβέρνηση να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλατεία Βικτωρίας, η οποία και πάλι έχει μετατραπεί σε χώρο διαμονής μεταναστών, απηύθυνε ο δήμος Αθηναίων, ενόψει μάλιστα της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού.

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος, επισημαίνει ότι «παρά τις ρητές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, η κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας εξελίσσεται αρνητικά, έχει γίνει εκ νέου αφόρητη και τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη». 

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί την κυβέρνηση να προβεί σ’ όλα εκείνα τα μέτρα «που απαιτούνται για την αποσυμφόρηση της πλατείας, τη στέγαση και τη φροντίδα των ανθρώπων αυτών, καθώς και τη μέριμνα για την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων».

Για τον κίνδυνο να εγκλωβιστούν σταδιακά χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα είχε προειδοποιήσει σε δραματικούς τόνους μέσω του ΣΚΑΪ ο Γιώργος Καμίνης, εξαπολύοντας βολές κατά της κυβέρνησης. 





Πηγή: skai.gr


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ



Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

Ή θα διαλέξεις την βολή για να μη χάσεις τη βολή σου , την ησυχία σου , ή θα αντιδράσεις , θα αντισταθείς , θα αγωνιστείς  σε όλα αυτά τα αποτρόπαια , τα εφιαλτικά που γίνονται για σένα , υποτίθενται , αλλά χωρίς εσένα .

- Θα μιλήσω . Η σιωπή είναι φυγή , λιποταξία .
- Καλά πάμε . Η σιωπή , η αδιαφορία , η απάθεια αντίκρυ στη θέα του κόσμου μας δεν ταιριάζει σ' ένα παιδί , σ' ενα νέο όπως εσύ .
- Θα διαλέξω την ελευθερία να πω όχι ,αρνούμαι θα πω σ' αυτήν την απάνθρωπη ανθρωπότητα ...
AΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ .

Καλή Χρονιά να έχουμε αγαπημένοι μου !

Περνάμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα του 2015 . Μια χρονιά που είχε , και τι δεν είχε .. Το 2016 είναι προ των πυλών και τι μας περιμένει ...περίπου το γνωρίζουμε , το φανταζόμαστε και λέμε καμμιά προσευχή για να ξορκίσουμε το κακό !
Πάμε λοιπόν να τα πούμε αλλιώς για την χρονιά που πέρασε σαν ένα παραμύθι  κακό , που θα πρέπει να αγωνισθούμε , να προσπαθήσουμε να έχει καλό τέλος !
<< Μια φορά και ένα καιρό ήτανε μια χώρα που την έλεγαν Ελλλάδα ! Όλοι λοιπόν οι λαοί θέλανε να την κατακτήσουν . Κόντρα στους καιρούς , στους κατακτητές , στους προδότες η Ελλάδα προόδευε στις τέχνες , στα γράμματα και στον πολιτισμό .
Όσο προόδευε η Ελλλάδα , τόσο πιο πολύ την ζήλευαν και προσπαθούσαν να την κατακτήσουν .
Έτσι χρόνια και χρόνια η Ελλάδα αγωνιζόταν ενάντια σε κάποιο κατακτητή και κατάφερνε να ελευθερωθεί . Ήρθε λοιπόν η στιγμή που ονειρεύονταν οι εχθροί της ,
και το 2010 έφτιαξαν ένα εικονικό χρέος και έβαλαν την Ελλάδα στο χέρι .
Υπήρξαν και πολλοί εφιάλτες που βοήθησαν τους εχθρούς  και έτσι ο λαός άρχισε να πεινάει , να χάνει τα σπίτια του , τις δουλειές του και την ελπίδα του .
Ξαφνικά μέσα σε αυτό τον χαμό ακούσανε για κάποιον ..ηγέτη ...που θα τους έβγαζε  απο το χρέος , τα βάσανα και την πείνα και τον πίστεψε ! 
Το σωτήριο έτος 2015 ψήφισαν την κυβέρνηση και τον ..ηγέτη που τους έδωσε ελπίδα , αξιοπρέπεια και στο τέλος τους πρόδωσε !
Ναι ! Τους πρόδωσε ! Πήγε λοιπόν μαζί με τους εχθρούς της και επέβαλε στον Ελληνικό λαό χειρότερα χαράτσια απο ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις !
Ο Λαός χαμένος παραπατούσε ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα .Κάποιοι βολεμένοι ακόμα πίστευαν στην κυβέρνηση .Δεν έφταναν όλα αυτά γέμισαν την χώρα και  λαθρομετανάστες . Ο Ελληνικός λαός έβαλε στην άκρη τον πόνο του , και βοήθησε αυτούς τους βασανισμένους ανθρώπους με ότι του είχε απομείνει . Αλλά... σαν να άρχισε να ξυπνάει .. Τι άλλο θέλουν να μου κάνουν ; Σκέφτηκε  ! 
Είχε χάσει την ελπίδα , το γέλιο αλλα το το χαμόγελο δεν είχε φύγει....
Αυτό το το χαμόγελο οι εχθροί της άρχισαν να το σκέφτονται ..
Μαζί με το χαμόγελο άρχισε και να σιγομουρμουρίζει ...
Μήπως ξύπνησαν οι Έλληνες ; Κάποιοι είπαν ότι είδαν την Ελλάδα να σηκώνεται ..
Μάλλον αλήθεια λένε ποιός ξέρει ; Σημασία έχει ότι τώρα οι Έλληνες γνωρίζουν και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν  ,και να μην πιστεύουν κάθε φιλόδοξο ανθρωπάκο που θέλει να χορτάσει την ματαιοδοξία του  ! 
Θα κλείσω λοιπόν το παραμυθάκι και θα βάλω το τέλος που όλοι θέλουμε για να έχουμε μια Καλή Χρονιά !
<<Ήτανε μια φορά και ένα καιρό μία χώρα που την έλεγαν Ελλάδα .
Που έκαναν τα πάντα να την γονατίσουν αλλά η Ελλάδα κατάφερε να σταθεί στα πόδια της >> !

Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε !
Κοντοχωριανοί μου ευκαιρία έψαχναν οι σταρούμπες να την κάνουν απο την Αθήνα... Να πάρουν τα βουνά και τις εξωτικές παραλίες για να κάνουν Χριστούγεννα !
Η Ε. Μενεγάκη και ο Μ.Πατζόπουλος και τα τρία μεγαλύτερα παιδιά της Ελένης πήγαν στις εξωτικές Μαλδίβες .Η σουΐτα που έμεινε η Ελενίτσα στοίχισε 1.8450 ευρώ η βραδιά ! Ε ! Η Ελενίτσα μας , η εθνική μας παρουσιάστρια είναι...
Αντιμετώπισε λέει ..σοβαρό πρόβλημα γιατί δεν είχαν πάρει μαζί τους τα γυαλιά πρεσβυωπίας , και δεν μπορούσαν να διαβάσουν το μενού στο εστιατόριο , και ευτυχώς που είχαν τα παιδιά μαζί τους ! Ώπα βρε Ελενίτσα σοβαρό πρόβλημα είχες !
Είδατε προβλήματα που έχουν τα αστέρια μας ; !
Η Τ.Στεφανίδου και ο Ν.Ευαγγελάτος έμειναν στην Αθήνα και πέρασαν τα Χριστούγεννα οικογενειακά.
Η Δ.Βανδή και ο Ν.Νικολαΐδης πέρασαν τα Χριστούγεννα στην πόλη της Καβάλας οικογενειακά με τους δικούς τους ανθρώπους. Η Δέσποινα τραγουδάει σε γνωστό μαγαζί της Θεσσαλονίκης , και έτσι ήταν πολύ ευνοϊκό να βρεθούν στην γενέτειρά τους !Όσο για τα άλλα αστεράκια όλο και κάπου βολεύτηκαν.....
Άντε βρε και του χρόνου !

Το Tip της εβδομάδας !
Το 2016 έρχεται ! Ας φορέσουμε το καλύτερο χαμογελό μας και ας  το υποδεχθούμε 
βάζοντας καινούργιους στόχους !
Και μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα 
την άλλη εβδομάδα με την Χαριτίνη !


Θέμα εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν επαναφέρει ο Μάνφρεντ Βέμπερ



Ως μία ακόμη έμμεση πίεση προς την Ελλάδα για τους χειρισμούς της κυβέρνησης κατά την προσφυγική κρίση γίνονται αντιληπτές οι τελευταίες δηλώσεις του κ. Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο κ. Βέμπερ, ο οποίος είναι, επίσης, αναπληρωτής πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) της Βαυαρίας, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) τάχθηκε υπέρ της πρόβλεψης για μια διαδικασία που θα επιτρέπει τη διαδικασία εξόδου μιας χώρας από τη Ζώνη Σένγκεν, αν αυτή δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορά της.

«Η Ελλάδα», είπε ο Βαυαρός πολιτικός, «δεν προστατεύει τα σύνορά της, σύμφωνα με όσα ορίζει η ισχύουσα Συνθήκη του Σένγκεν, και κατά συνέπεια παραβιάζει το ευρωπαϊκό δίκαιο». Ο κ. Βέμπερ κινήθηκε στην πάγια γερμανική άποψη επί του θέματος και πρόσθεσε επ’ αυτού: «Οταν οι χώρες-μέλη δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους για τη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων, τότε θα πρέπει ο Frontex να αναλαμβάνει τη φύλαξη των επίμαχων συνοριακών σημείων». Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΕΛΚ στην Ευρωβουλή υπογράμμισε πως «το σχετικό νομοσχέδιο έχει κατατεθεί εδώ και δύο εβδομάδες και ελπίζω ότι θα έχει ευρεία στήριξη από τις χώρες-μέλη». Και κατέληξε λέγοντας ότι «σε περίπτωση που ούτε ο Frontex δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει τα σύνορα, τότε θα πρέπει να εξεταστεί η προσωρινή έξοδος μιας χώρας από τον χώρο του Σένγκεν».

Ο κ. Βέμπερ δεν άφησε χώρο για παρερμηνείες όσων δήλωσε στη FAZ, επισημαίνοντας ότι «στα ελληνοτουρκικά σύνορα διασφαλίζονται και τα γερμανικά σύνορα». Και επισήμανε: «Οταν μια χώρα-μέλος δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί πια σε υποχρεώσεις που με τη θέλησή της ανέλαβε, τότε η Ευρώπη πρέπει να είναι σε θέση να αναλάβει τα ηνία». Ο Βαυαρός πολιτικός πρόσθεσε πως θεωρεί την Τουρκία χώρα-κλειδί για την αντιμετώπιση του προσφυγικού φαινομένου, λέγοντας ότι συμφέρει και την Αγκυρα ο περιορισμός των ροών, καθώς βρίσκεται σε μια περιοχή με σημαντικές γεωπολιτικές ανακατατάξεις.

Με αφορμή τις δηλώσεις αυτές, τις οποίες χαρακτήρισε απαράδεκτες, προσθέτοντας ότι δεν εκφράζουν την πλειοψηφία του ΕΛΚ, ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η θέση της Ελλάδας εντός Σένγκεν είναι αδιαπραγμάτευτη.

Τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Βέμπερ σχολίασε και η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, η οποία εξέφρασε τη διαφωνία της και επισήμανε πως «οποιαδήποτε συζήτηση για έξοδο χώρας από το Σένγκεν υπονομεύει την κατάκτηση των πολιτών της Ε.Ε. για ελεύθερη διακίνηση».

Οι απόψεις του κ. Βέμπερ, ταυτόσημες με εκείνες του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών στη Γερμανία, δεν είναι, βεβαίως, ούτε νέες ούτε όμως και μεμονωμένες. Σε μεγάλο τμήμα του ΕΛΚ, η ρητορική και η στάση της ελληνικής κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες έναντι των προσφυγών και των οικονομικών μεταναστών γίνεται αντιληπτή ως κατεξοχήν παράγων έλξης εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων αρχικά προς την Ελλάδα και εν κατακλείδι στην υπόλοιπη Ε.Ε. Από την ελληνική κυβέρνηση τηρούν χαμηλούς τόνους και εντάσσουν τη ρητορική Βέμπερ και στις ανάγκες εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης στη Γερμανία, η κοινή γνώμη της οποίας διχάζεται τους τελευταίους μήνες για την προσφυγική πολιτική της κ. Αγκελα Μέρκελ.

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη ενέταξε τις αναφορές Βέμπερ σε προσπάθεια του Βερολίνου και των Βρυξελλών να επιβάλλουν τις θέσεις τους σχετικά με τον τρόπο που θα λειτουργεί ο Frontex για τη φύλαξη των συνόρων.


Έντυπη Καθημερινή