Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Marko Bošnjak

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον νέο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Marko Bošnjak, ο οποίος συνοδευόταν από τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Τμήματος του ΕΔΑΔ, δικαστή Γιάννη Κτιστάκι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Bošnjak για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναγνωρίστηκαν οι μεταρρυθμίσεις που έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση και η έμπρακτη προσήλωσή της στο σύστημα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.



Ρομά έκλεβαν καλώδια του ΟΣΕ τους συνέλαβαν και η δικαιοσύνη τους άφησε ελεύθερους μέχρι να θρηνήσουμε νεκορύς

 


Σύμφωνα με το protothema.gr,  στόχος των «ποντικών» που λυμαίνονται τον ΟΣΕ έγινε για ακόμη μια φορά χθες το βράδυ η γραμμή του Προαστιακού καθώς δύο άτομα πιάστηκαν επ' αυτοφώρω να κλέβουν καλώδια από την ηλεκτρολογική εγκατάσταση της γραμμής. 

Όμως στη συνέχεια σκανδαλωδώς και μετά τη σύλληψή τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πρόκειται για δύο Ρομά οι οποίοι έκοψαν την περίφραξη της γραμμής, κοντά στο σταθμό ΣΚΑ του Προαστιακού στο Μενίδι, περπάτησαν πάνω στις ράγες και αποπειράθηκαν να αρπάξουν τα καλώδια της τηλεδιοίκησης, και ευτυχώς που δεν προκλήθηκε ατύχημα.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο που παρουσιάζει το protothema.gr διακρίνονται οι δύο δράστες να πιάνονται επ' αυτοφώρο την ώρα που βρίσκονται πάνω στη γραμμή και σπάνε ένα κουτί προκειμένου να αρπάξουν τα καλώδια και τους χάλκινους σωλήνες.



Οι κακοποιοί έγιναν αντιληπτοί από τη Σταθμάρχη, η οποία είδε μια κόκκινη ενδείξη να ανάβει στον ηλεκτρολογικό πίνακα και ειδοποίησε την ασφάλεια του σταθμού.

Άμεσα, σηκώθηκε drone του ΟΣΕ που εντόπισε τους δύο νεαρούς με αποτέλεσμα να συλληφθούν από Αστυνομικούς του Τμήματος Αχαρνών οι οποίοι προσέγγισαν το σημείο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές από τον ΟΣΕ, το υλικό που αφαίρεσαν υποστηρίζει την τηλεδιοίκηση του σιδηρόδρομικου δικτύου και αν εκείνη την ώρα περνούσε τρένο θα μπορούσε να προκληθεί ακόμη και ατύχημα.



Δεν θα τιμήσουν τα 50 χρόνια Ν.Δ. Σαμαράς - Καραμανλής φαίνεται δεν νιώθουν νεοδημοκράτες τώρα που δεν την έχουν ανάγκη

 



Η απόλυτη κατάντια σε όλο της το μεγαλείο, σε μια τέτοια ημέρα που θα έπρεπε όλοι να τιμούν την ιστορία του κόμματος.

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς που θα περιμέναν τα μέλη και οι οπαδοί να είναι από τους πρώτους στην Ρηγίλης, γυρνάνε την πλάτη στο κόμμα και δεν θα παρευρεθούν τελικά στην Ρηγίλλης για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας.

Ζήλεια; Κατάντια; Δεν την έχουν πλέον ανάγκη; Όπως και να έχει είναι ντροπή για την παράταξη και την ιστορία της τέτοια συμπεριφορά. Και να πεις για τον Αντώνη Σαμαρά έχει απαξιώσει και έχει προδώσει την παράταξη πολλές φορές, αλλά ο Κώστας Καραμανλής θα έπρεπε να ντρέπεται και αυτό είναι ξεκάθαρο.

Είναι δυνατόν δύο πρώην πρόεδροι της ΝΔ, που έγιναν πρωθυπουργοί να αποφάσισαν να μην πάνε στη γιορτή του κόμματος; Ναι δυστυχώς είναι δυνατόν, και όπως δεν τιμούν οι ίδιοι την παράταξη δεν πρέπει να τους τιμάει κανένα μέλος και οπαδός της παράταξης.

Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο, ανέφερε αρμόδια πηγή μετά την απόφαση των πρώην προέδρων να μην πάνε στη γιορτή της ΝΔ, με την ίδια πηγή να προσθέτει πως «η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη σε όλους τους Νεοδημοκράτες».

Τόση μικροπρέπεια; Απλά ντροπή!!!!



Αθλιότητα της «Παλαιστινιακής Κοινότητας Ελλάδας» δικαιολογεί την άνανδρη δολοφονία του Ίωνα από τρομοκράτες



Σάλο έχει προκαλέσει στους Έλληνες πολίτες μια αδιανόητη ξεφτίλα και άθλια ανάρτηση της παλαιστινιακής κοινότητας στην Ελλάδα, που δικαιολογεί τη δολοφονία του Έλληνα Ίωνα Καρούση από τρομοκράτες στο Τελ Αβίβ.

Στο κατάπτυστο κείμενο, η «Παλαιστινιακή Κοινότητα Ελλάδος», όπως αυτοαποκαλείται, δικαιώνει τους τρομοκράτες που αιματοκύλισαν μια γειτονιά με αθώους περαστικούς πολίτες, δίπλα σε στάση τραμ, καθώς λέει ότι ο Ίωνας Καρούσης ήταν στρατιώτης του Ισραήλ.

«Δυστυχώς, ο Ίωνας δεν ήταν αθώος πολίτης, ήταν μέλος του ισραηλινού στρατού» ισχυρίζεται η ξεφτίλα Palestinian Community in Greece.

Ο Ίωνας δολοφονήθηκε ύπουλα στον δρόμο, δίπλα από το τραμ της περιοχής Γιάφα του Τελ Αβίβ, ενώ φορούσε πολιτικά ρούχα, καθώς οι τρομοκράτες πυροβολούσαν αδιακρίτως κόσμο, σκοτώνοντας άλλους πέντε πολίτες.

Η κατάπτυστη ανάρτηση γράφει τα εξής:

«Με μεγάλη λύπη απευθυνόμαστε στον τραγικό θάνατο του Ίωνα, ενός Έλληνα πολίτη που έχασε τη ζωή του στο Ισραήλ. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι, δυστυχώς, ο Ίωνας δεν ήταν αθώος πολίτης που επισκεπτόταν το Ισραήλ. Ήταν μέλος του ισραηλινού στρατού. Αυτό το ανησυχητικό γεγονός εγείρει ένα σημαντικό ερώτημα: Γιατί αισθάνθηκε την ανάγκη να πάει στο Ισραήλ, σε έναν τόπο σύγκρουσης, και να πεθάνει εκεί, όταν η Ελλάδα είναι η πραγματική του πατρίδα!»





50 χρόνια Νέα δημοκρατία στην Ρηγίλης και όποιος είναι Ν.Δ. και μπορεί θα παρευρεθεί χωρίς μικροπρέπειες και πολιτικά παιχνίδια

 


Στο ιστορικό νούμερο 18 της οδού Ρηγίλλης δίνουν ραντεβού σήμερα στις 8 το απόγευμα τα μέλη και οι φίλοι της ΝΔ για να γιορτάσουν μπροστά από το εμβληματικό κτίριο, στο οποίο στεγάστηκε επί σειρά ετών η κεντροδεξιά παράταξη, τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

Μια γιορτή ενότητας σε μορφή street party και ευκαιρία για να βρεθούν μαζί παλιά και νέα στελέχη του κόμματος.

Εδώ και μέρες ακούγεται το ερωτηματικό, θα παρευρεθεί ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής;

Η απάντηση είναι ότι δεν πρέπει να προβληματίζει κανένα νεοδημοκράτη η στάση οποιουδήποτε τον έχει τιμήσει η Νέα Δημοκρατία τον έκανε πρόεδρο και πρωθυπουργό και δεν φέρεται ανάλογα αυτής της τιμής. Ειδικά πρώην πρόεδροι και πρωθυπουργοί του κόμματος, εάν συνεχίζουν να είναι Νέα Δημοκρατία, θα πρέπει να είναι η πρώτοι που θα παρευρεθούν για να τιμήσουν την παράταξη, τα μέλη, και τους φίλους του κόμματος.

Το ότι εδώ και ημέρες Σαμαράς και Καραμανλής δεν έχουν ξεκαθαρίσει εάν θα παρευρεθούν, δεν δείχνει σοβαρότητα και πίστη στην παράταξη, αλλά προσωπικά πολιτικά παιχνίδια που δεν αρμόζουν στο 2024, είναι άλλων εποχών η Ελλάδα πάει μπροστά.

Σήμερα είναι ιστορική ημέρα και όποιος παίξει πολιτικά παιχνίδια γιατί είναι πικραμένος, γιατί ζηλεύει, γιατί δεν του αρέσουν κάποιες αποφάσεις του πρωθυπουργού θα προσβάλλουν την παράταξη στο σύνολο της.

Η γιορτή δεν γίνεται για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η γιορτή γίνεται για τα 50 χρόνια ιστορία του κόμματος, οι μικροπρέπειες δεν χωράνε στην παράταξη.





Αποδίδουν οι εντατικοί έλεγχοι για τον περιορισμό της εισιτηριοδιαφυγής


 

Η εντατικοποίηση των ελέγχων και η καμπάνια, υπέρ της Δημόσιας Συγκοινωνίας και των μέσων σταθερής τροχιάς αρχίζει και αποδίδει καρπούς. Συγκεκριμένα, το Σεπτέμβριο του 2024 καταγράφηκε 15% αύξηση των εσόδων της εταιρείας, φτάνοντας τα 14,2 εκατομμύρια ευρώ, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2023, που ήταν 12,3 εκατομμύρια. Αυτό οφείλεται στην εντατικοποίηση των ελέγχωνόπου, τον Σεπτέμβριο του 2024, είχαμε 488.904 ελέγχους, αυξημένους κατά 32% σε σχέση με τους αντίστοιχους του Σεπτεμβρίου του 2023.

Η αντιμετώπιση της εισιτηριοδιαφυγής παραμένει προτεραιότητα, καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα που πλήττει πρώτα απ’ όλα τα μέσα της Δημόσιας Συγκοινωνίας και για αυτό το λόγο η προσπάθεια μας θα είναι πιο εντατική και πιο σταθερή. Ήδη, οι προσπάθειές μας φέρνουν καρπούς και αναμένονται εισπράξεις προστίμων ύψους άνω των 2,4 εκατομμυρίων ευρώ για το 2024, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη του μετρό.




10ετής ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών από συνδέσεις αγροτικού ρεύματος με μηδενικό επιτόκιο

 


Οι λεπτομέρειες υπαγωγής των ληξιπρόθεσμων οφειλών από συνδέσεις αγροτικού ρεύματος σε 10ετή ρύθμιση με μηδενικό επιτόκιο περιγράφονται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

Η εν λόγω ρύθμιση μπορεί να αξιοποιηθεί από το σύνολο των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας με παροχή αγροτικής χρήσης κατά την 31η.12.2023, συμπεριλαμβανομένων των Γενικών και Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ), ανεξαρτήτως ισχύος και ανεξαρτήτως ένταξής τους στο τιμολόγιο «ΓΑΙΑ».

Για την ένταξη των οφειλών των δικαιούχων σε ρύθμιση με μηδενικό επιτόκιο πρέπει να πληρούνται, συνολικά, οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Να υπάρχει οφειλή για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας για περίοδο κατανάλωσης πριν την 31η Δεκεμβρίου 2023.
  • Το ποσό της οφειλής που δύναται να ενταχθεί στη ρύθμιση με μηδενικό επιτόκιο είναι η οφειλή του δικαιούχου που έχει δημιουργηθεί από ανεξόφλητους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2023.
  • Σημειώνεται πως οι λογαριασμοί κατανάλωσης πρέπει να έχουν εκδοθεί μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας Απόφασης. Στο πεδίο εφαρμογής δεν περιλαμβάνονται οφειλές από λογαριασμούς καταναλώσεων περιόδου από την 1η Ιανουαρίου 2024 και έπειτα.
  • Το ποσό της οφειλής που δύναται να ενταχθεί στη ρύθμιση με μηδενικό επιτόκιο θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο ή ίσο των 100 ευρώ.
  • Να μην έχει ενταχθεί η οφειλή του δικαιούχου στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας πληγεισών περιοχών από τις πλημμύρες Σεπτεμβρίου 2023.


Μήνυμα του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου για την Παγκόσμια Ημέρα των ζώων

 



Η Παγκόσμια Ημέρα Ευημερίας των Ζώων, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τη σημασία της καλής μεταχείρισης των ζώων και να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αναλάβουν δράση για την προστασία τους.

Το θέμα της παγκόσμιας ημέρας για φέτος: «Ο κόσμος, είναι επίσης το σπίτι τους», μας υπενθυμίζει το ατομικό και συλλογικό μας χρέος σε όλα τα πλάσματα με τα οποία μοιραζόμαστε τον πλανήτη, λαμβάνοντας κατά την άποψή μου και περιβαλλοντική χροιά, στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής και των συνεπακόλουθων αρνητικών συνεπειών στην παγκόσμια πανίδα.

Για την Ελληνική Αστυνομία, η προστασία όλων των ζώων, δεσποζόμενων και μη, αποτελεί υψηλή προτεραιότητα και εντάσσεται στο υφιστάμενο Πρόγραμμα Αντεγκληματικής Πολιτικής για τα έτη 2021-2025.

Στόχος μας παραμένει η διασφάλιση των πέντε ελευθεριών των ζώων, ως ρητά αποτυπώνονται στην Ελληνική Νομοθεσία.

Ο πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός πανελλαδικής εμβέλειας «10410», που λειτουργεί στο Τμήμα Προστασίας Ζώων του Αρχηγείου μας, προς υποβοήθηση της άμεσης και αποτελεσματικής διαχείρισης των υποθέσεων παραμέλησης, ενεργητικής και παθητικής κακοποίησης και θανάτων ζώων, έχει δεχτεί τη διετία της επιχειρησιακής του λειτουργίας, περίπου 7.500 καταγγελίες, γεγονός που καταδεικνύει το αυξημένο επίπεδο ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στον Οργανισμό μας για την διαχείριση αυτών των υποθέσεων.

Η Ελληνική Αστυνομία δεσμεύεται να αντιμετωπίζει με αυστηρότητα κάθε μορφή κακοποίησης, η οποία αποτελεί μια απαράδεκτη και βαθιά αντικοινωνική συμπεριφορά.

Παράλληλα, με συλλογική προσπάθεια, όλοι μαζί, Πολιτεία, Φορείς, Οργανώσεις και Πολίτες, θα εργαστούμε ώστε να διασφαλίσουμε ένα περιβάλλον, όπου τα ζώα θα αντιμετωπίζονται με αγάπη και φροντίδα.



Συνελήφθη 56χρονη αλλοδαπή οικιακή βοηθός για κλοπή από οικία

 



Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, απογευματινές ώρες χθες (1-10-2024), 56χρονη αλλοδαπή για κλοπή από οικία στην οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, κάτοικος οικίας στην περιοχή της Γλυφάδας διαπίστωσε ότι είχε αφαιρεθεί χρηματικό ποσό από την οικία της και κάλεσε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετέβησαν στο σημείο όπου εντόπισαν οικιακή βοηθό και τη μετέφεραν στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας.

Εκεί όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, η 56χρονη εκμεταλλευόμενη την εμπιστοσύνη και επωφελούμενη την απουσία ή την έλλειψη προσοχής των ιδιοκτητών της οικίας, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό από την εν λόγω οικία.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι στερείται εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή στη χώρα ενώ στην κατοχή της βρέθηκε μέρος του χρηματικού ποσού που είχε αφαιρέσει, το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα.

Η συλληφθείσα, με τη σε βάρος της δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Τα δεδομένα ως προς τη βία ανηλίκων και την ενδοοικογενειακή βία

 



Βία των ανηλίκων:

  • 37 συλλήψεις την ημέρα μόνο για ανήλικους
  • 7.200 υποθέσεις με σχεδόν 9.000 διαφορετικούς ανήλικους δράστες.
  • Αύξηση πάνω από 200% των υποθέσεων που έχει επέμβει και έχει κάνει καλά τη δουλειά της η Αστυνομία.

Eνδοοικογενειακή βία:  από 6.000 περιστατικά που επενέβη η Αστυνομία και έκανε συλλήψεις έχουμε φτάσει στα 12.000 περιστατικά μόνο σε έναν χρόνο.

Τα παραπάνω δεδομένα  οδηγούν στα ακόλουθα συμπεράσματα:

  • Η Ελληνική Αστυνομία κάνει καλά την δουλειά της, το Κράτος λειτουργεί είτε αυτό έχει να κάνει με τα πανεπιστήμια, είτε αυτό έχει να κάνει με την ενδοοικογενειακή βία, είτε αυτό έχει να κάνει με την βία των ανηλίκων.
  • Η  κατάσταση αναφορικά με τη βία ανηλίκων,  είναι πάρα πολύ σοβαρή. Η ποινική Δικαιοσύνη, όπως απονέμεται με βάση τους προβλεπόμενους κώδικες, χρειάζεται περισσότερα «όπλα» και  εργαλεία, ούτως ώστε να δούμε καλύτερα αποτελέσματα. Για παράδειγμα: η διαφορετική αντιμετώπιση των υποτρόπων σε περιπτώσεις προφυλάκισης, η πιο αυστηρή αντιμετώπιση των γονέων για τα αδικήματα της παραμέλησης ανηλίκων.
  • Η  βία ανηλίκων δεν αποτελεί ζήτημα, πρωτίστως, καταστολής. Για αυτό και το Κράτος δίνει πολύ μεγάλη σημασία σε πολλά άλλα εργαλεία, όπως είναι η εφαρμογή για το bullying στα σχολεία και η νέα τηλεφωνική γραμμή 10201, η οποία θα βγει τις επόμενες βδομάδες από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.  Σημειώνουμε ότι οι ψυχολόγοι στα σχολεία έχουν διπλασιαστεί από την προπροηγούμενη στην προηγούμενη χρονιά.
  • Πέρα από τις αυστηρότερες ποινικές ευθύνες, ο νόμος εφαρμόζεται και χωρίς παραθυράκια αναστολών ακόμη και για πλημμελήματα. 


Συνεδρίασε εκτάκτως υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

 



Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε αποτίμηση των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, μετά τις επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ. Αξιολογήθηκε η κατάσταση ασφαλείας, ενώ συζητήθηκε το σχέδιο απομάκρυνσης Ελλήνων από τον Λίβανο.

Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ. Πρόκειται για σοβαρή κλιμάκωση που απειλεί την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

Η Ελλάδα στηρίζει τον λαό του Ισραήλ και το δικαίωμά του να ζει με ασφάλεια και επαναλαμβάνει την έκκληση για άμεση αποκλιμάκωση.

Οι ελληνικές αρχές παραμένουν σε εγρήγορση σε όλα τα επίπεδα, εντείνουν ελέγχους και συνεργασία για ανταλλαγή πληροφοριών.




Πράσινο φως από το υπουργείο Πολιτισμού για την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου στην αμφισβητούμενη συναυλία για τα Τέμπη

 


Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων άναψε το πράσινο φως στο αίτημα του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, για την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου, με σκοπό την διοργάνωση, στις 11 Οκτωβριου, συναυλίας μνήμης. 

Το αρμόδιο γνωμοδοτικό συμβούλιο του υπουργείου Πολιτισμού συζήτησε το αίτημα κατά την σημερινή του συνεδρίαση.

Το παρών στη συνεδρίαση έδωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Πλακιά, μίας από τις 26 συνολικά που έχουν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους στην πραγματοποίηση της συναυλίας έναντι εισιτηρίου 15 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι ο εισπρακτικός χαρακτήρας της εκδήλωσης αλλοιώνει το συμβολισμό της. Παρότι ζήτησε να μην παραχωρηθεί το Στάδιο εάν η συναυλία έχει αντίτιμο, το αίτημα αυτό δεν θα μπορούσε σε καμιά περίπτωση να συζητηθεί καθώς δεν αποτελεί αρμοδιότητα του συγκεκριμένου Συμβουλίου το οποίο περιορίζεται μόνο σε ότι αφορά στην ασφάλεια των μνημείων.

Ο Σύλλογος της Μαρίας Καρυστιανού που εκπροσωπεί μερίδα οικογενειών, έχει ήδη εξασφαλίσει την άδεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής η οποία μάλιστα τού παραχώρησε δωρεάν τον χώρο εξαιτίας του κοινωνικού χαρακτήρα της εκδήλωσης.

Από την πλευρά των οικογενειών που συμμετέχουν στη διοργάνωση της συναυλίας δεν παρέστη κάποιος εκπρόσωπος. Τα μέλη του Συμβουλίου, ωστόσο, πήραν την πρωτοβουλία να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την, Μαρία Καρυστιανού προκειμένου να ακούσουν και τη δική της άποψη.

Μετά από αρκετή καθυστέρηση δόθηκε, τελικά, η ομόφωνη έγκριση για την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου με την προϋποθεση ο Σύλλογος να καταθέσει, πέντε μέρες πριν την πραγματοποίηση της συναυλίας τα απαραίτητα έγγραφα.

Δύο ώρες πριν την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, ο κ. Πλακιάς εξηγούσε ότι κατέβασε ανάρτησή του στο «Χ» για ασφαλιστικά μέτρα κατά των καλλιτεχνών που θα δώσουν το «παρών» στη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο.

«Την ανάρτηση για τα ασφαλιστικά την κατέβασα. Διότι πολλά σχόλια ζήτησαν την συμφιλίωση και το να σταματήσω να ρίχνω και άλλο λάδι στην φωτιά. Πολλά ήταν πολύ συγκινητικά. Οπότε κάπου εδώ τέλος με αυτό το θέμα. Ας αποφασίσουν οι αρμόδιοι πώς να γίνει και αν γίνει».