Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Αιώνιοι φοιτητές, τέλος



Τέλος οι αιώνιοι φοιτητές στα πανεπιστήμια. Αυτό εξήγγειλε χθες στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, προκαλώντας «φωτιά» στο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου. «Δεν θα αιφνιδιάσουμε τους φοιτητές, θα υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις», διευκρίνισε μιλώντας χθες στην «Κ» υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στις προγραμματικές της δηλώσεις η νέα υπουργός Παιδείας, θα καθιερωθεί ανώτατο χρονικό όριο για την ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών, το οποίο θα προσδιοριστεί από τα ελάχιστα έτη σπουδών κάθε σχολής, προσαυξημένα κατά δύο (το γνωστό ν+2). Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, μελετάται η διάρκεια της μεταβατικής περιόδου που θα δοθεί στους φοιτητές για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, καθώς και οι εξαιρέσεις που θα τεθούν.

«Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της προσπάθειας για περικοπή της σπατάλης. Κυρίως, όμως, πρόθεσή μας είναι να υπάρχει ένα ξεκάθαρο, πειθαρχημένο πλαίσιο ολοκλήρωσης των σπουδών. Είναι δεδομένο ότι θα προβλεφθούν και εξαιρέσεις, όπως για λόγους υγείας, τις οποίες θα διερευνήσουμε διεξοδικά, καθώς και το μεταβατικό στάδιο εφαρμογής των ρυθμίσεων», ανέφερε στην «Κ» το υψηλόβαθμο στέλεχος. Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, «η κρατική χρηματοδότηση προς τα ανώτατα ιδρύματα θα εξαρτάται από αντικειμενικά κριτήρια, όπως το κόστος σπουδών ανά φοιτητή, η διάρκεια των προγραμμάτων σπουδών, το μέγεθος και η γεωγραφική διασπορά του ΑΕΙ, αλλά θα συνδέεται, σε κάποιο βαθμό, και με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης». Γι’ αυτό απαιτείται σαφές πλαίσιο σπουδών και διαγραφή των «λιμναζόντων» φοιτητών.

Η πρώτη ρύθμιση για τη διαγραφή των «αιωνίων» ελήφθη επί υπουργίας Αννας Διαμαντοπούλου. Υπήρξε βέβαια μέριμνα για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους μέσα σε εύλογο χρόνο. Κατόπιν δόθηκαν ευρέα περιθώρια στους «αιωνίους» για να πάρουν το πτυχίο τους (π.χ. καθιερώθηκαν οι εξεταστικές για όλα τα μαθήματα τόσο στη χειμερινή όσο και στη θερινή εξεταστική, εκτός από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου), ωστόσο επί ΣΥΡΙΖΑ η ρύθμιση καταργήθηκε. Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Αρχής, οι φοιτητές που το 2016-2017 είχαν τελειώσει τον ελάχιστο χρόνο σπουδών της σχολής τους και όφειλαν μαθήματα ήταν 120.792. Βεβαίως, δεν είναι όλοι «αιώνιοι», δηλαδή δεν έχουν ξεπεράσει τη διάρκεια ν+2. Με βάση τα στοιχεία του υπ. Παιδείας, το 2014 οι «λιμνάζοντες» φοιτητές ήταν 178.458 (139.175 στα πανεπιστήμια και 39.283 στα ΤΕΙ).

Από την άλλη, η κ. Κεραμέως στις προγραμματικές δηλώσεις της εξήγγειλε μέτρα που χρήζουν διευκρίνισης, όπως το πού θα τεθεί η βάση εισαγωγής για τα ΑΕΙ, και εάν τα ΑΕΙ θα αποφασίζουν μόνα τους τον αριθμό των εισακτέων τους (και όχι όπως τώρα, που τα ιδρύματα γνωμοδοτούν προς το υπουργείο, το οποίο λαμβάνει την τελική απόφαση). Τέλος, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι «ο ακαδημαϊκός χάρτης θα προκύπτει από την αξιολόγηση της Ανώτατης Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας και στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, ώστε να μην επαναληφθεί το καταστροφικό φαινόμενο ίδρυσης νέων τμημάτων και συγχωνεύσεων τμημάτων για την εξυπηρέτηση καθαρά ψηφοθηρικών σχεδιασμών και μικροπολιτικών συμφερόντων».


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Μεγάλη επένδυση ανασταίνει τα ναυπηγεία Ελευσίνας



Η εδρεύουσα στη Νέα Υόρκη Chatsworth SecuritiesLLC συμφώνησε με την ONEX ELEFSIS SHIPYARDS, LLC, να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την υλοποίηση επένδυσης έως και 400 εκατομμυρίων δολαρίων στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας στα πλαίσια της επιχείρησης διάσωσής τους.

Η Chatsworth Securities LLC, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, εκτός από τη μετοχική συμμετοχή που αποκτά καθίσταται και θεσμικός χρηματοπιστωτικός εταίρος της ONEX ELEFSIS SHIPYARDS, LLC στα πλαίσια των χρηματοδοτικών της πλάνων . Η σχετική συμφωνία υπογράφτηκε δυο μέρες μετά τις εκλογές στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις 19 Ιουλίου.

Η ONEX ELEFSIS SHIPYARDS, LLC συμφώνησε να αποκτήσει το δεύτερο μεγαλύτερο Ναυπηγείο στην Ελλάδα, μέσω του Ελληνικού Πτωχευτικού Δικαίου και ειδικότερα δια υποβολής Σχεδίου Εξυγίανσης προς έγκριση από τα Ελληνικά Δικαστήρια σε ορίζοντα 3 με 6 μηνών.


Η ONEX  πραγματοποιεί επαφές με την Ελληνική Κυβέρνηση και τους πιστωτές των ναυπηγείων για εναλλακτικές λύσεις ώστε να επανεκκινήσουν το ναυπηγείο. Το ίδιο μοντέλο εφάρμοσε η μητρική ONEXστην περίπτωση του Νεώριου Σύρου. Η όλη συμφωνία θα ξεπεράσει τα $400 εκατομμύρια μέσα στα επόμενα 15 χρόνια και θα καταστεί έτσι η μεγαλύτερη διάσωση επιχείρησης στην ιστορία των ελληνικών ναυπηγείων και μία από τις μεγαλύτερες στην ευρωπαϊκή ιστορία.

Η επενδυτική τράπεζα Chatsworth Securities LLC ιδρύθηκε πριν από 20 χρόνια από τον Curt Gowdy και βετεράνους τραπεζίτες της Wall Street. Η Chatsworth, η οποία συνεργάζεται αποκλειστικά με οργανισμούς και φορείς διαχείρισης οικογενειακής περιουσίας (familyoffices), έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω δημόσιων εγγραφών, δευτερευουσών προσφορών, αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου για ένα σημαντικό αριθμό παραδοσιακών και εναλλακτικών εταιρειών διαχείρισης κεφαλαίου. Διατηρεί ισχυρές σχέσεις με θεσμικούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων συνταξιοδοτικών ταμείων, ιδρυμάτων, ασφαλιστικών εταιρειών, hedge funds και γραφείων διαχείρισης οικογενειακής περιουσίας. Οι τομείς στους οποίους εστιάζει η Chatsworthπεριλαμβάνουν τη ναυτιλία, τη βιοτεχνολογία, την ακίνητη περιουσία, την ασφάλιση, τις μεταφορές, τις χρηματοπιστωτικές αγορές, τις κεφαλαιαγορές, εξασφαλισμένα δάνεια που υποστηρίζονται από περιουσιακά στοιχεία, την εναλλακτική ενέργεια, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Δηλώσεις

Ο Ralph Di Fiore, Διευθύνων Σύμβουλος και ένας από τους τέσσερις ιδρυτές της Chatsworth σχολίασε: «Αυτή είναι μια πολύ σημαντική συνεργασία για την Ομάδα μας. Με την είσοδο στην ONEX ELEFSIS SHIPYARDS, LLC και αποκτώντας οικονομικό μερίδιο σε αυτή, η δέσμευσή μας για την επιτυχία της Εταιρείας είναι πρωταρχικής σημασίας. Για άλλη μια φορά είμαστε ικανοποιημένοι που η Εταιρεία επέλεξε την Chatsworthως αποκλειστική επενδυτική τράπεζά της. Η ONEXSHIPYARDS είναι ένας πολύ επιτυχημένος όμιλος που διασώζει ναυπηγεία που χρεοκοπούν, δημιουργώντας διεθνή ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και υπηρεσίες οι οποίες υπερβαίνουν τα συνηθισμένα επίπεδα του κλάδου μέσωτης καινοτομίας, της ταχύτητας και της ποιότητας. Διαβλέπουμε τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας που θα είναι επωφελής για την εταιρεία, τους συνεργάτες και τους μετόχους μας. Εμπιστευόμαστε και πιστεύουμε στον κ. Πάνο Ξενοκώστα, Ιδρυτή & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ONEX SHIPYARDS, όταν δηλώνει: «Έχω ένα όραμα, να δημιουργήσουμε ένα παγκόσμιο brandπου θα ενισχύσει τις επιχειρηματικές προοπτικές και τη φήμη της Ελλάδας ως παγκόσμιου προορισμού για ναυτιλιακές υπηρεσίες και ναυπηγοεπισκευαστικέςεργασίες και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για το μέλλον»» .

Ο Πάνος Ξενοκώστας της ONEX SHIPYARDS, σχολίασε: «Η Chatsworth μας συντροφεύει στο ταξίδι μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι ‘αυτό. Το δίκτυο, η οικονομική ισχύς και η τεχνογνωσία της στις κεφαλαιαγορές προσδίδουν προστιθέμενη αξία στον οργανισμό μας και συμβάλλουν στην επέκταση των προοπτικών του ομίλου. Η δουλειά μας είναι να αναδημιουργήσουμε τα ελληνικά ναυπηγεία που βρίσκονται σε παρακμή εδώ και δεκαετίες. Αυτή είναι η «Φάση Ι» στα σχέδιά μας. Ξεκινήσαμε από το Νεώριο στη Σύρο και συνεχίζουμε με την Ελευσίνα. Το Νεώριο είναι ο παίκτης που έχει κάνει την αλλαγή παιχνιδιού σε αυτό τον απαξιωμένο και πτωχευμένο βιομηχανικό κλάδο. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τους εργαζόμενους, τους τεχνικούς, τους μηχανικούς και τους εμπειρογνώμονες των Ναυπηγείων μας που εργάζονται σκληρά και έξυπνα για να κάνουν τα ναυπηγεία μας την πρώτη επιλογή και την επιλογή αριστείας εκ μέρους των πλοιοκτητών παγκοσμίως».


Πηγή : thepost.news


Βγήκε άμεσα η προκήρυξη για την πρόσληψη 1500 ειδικών φρουρών στην ΕΛ.ΑΣ.



Σύμφωνα με το Law and Order στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός για την πρόσληψη των 1.500 ειδικών φρουρών που θα έρθουν να ενισχύσουν τις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικά μονάδες όπως η ΔΙΑΣ και η ΔΕΛΤΑ.

Αμέσως μετά την δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να προχωρήσει στην προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ.


Γιατρός κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά τουλάχιστον 95 αγόρια



Γιατρός στη βόρεια Αυστρία κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά τουλάχιστον 95 ανήλικους ασθενείς, όλοι τους αγόρια, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία της πόλης Βελς έπειτα από πολλούς μήνες ερευνών.

Ο γιατρός εξηγούσε στα θύματά του, πολλά από τα οποία ήταν μικρότερα των 14 ετών, ότι η κίνησή του βασιζόταν σε μια ιατρική πρακτική, κάτι που του είχε επιτρέψει να συνεχίζει τη δράση του επί πολλά χρόνια χωρίς να τον καταγγέλλουν, διευκρίνισε η εισαγγελία.

Τελικά η καταγγελία ενός αγοριού ήταν αυτή που οδήγησε στη σύλληψη του γιατρού τον Ιανουάριο. Η αποκάλυψη της υπόθεσης οδήγησε σε μια «χιονοστιβάδα» μαρτυριών, με 95 θύματα να έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Η δράση του γιατρού ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, σύμφωνα με την αστυνομία. Ωστόσο δεν έχουν αποκαλυφθεί το μέρος που ασκούσε ιατρική αλλά ούτε και στοιχεία της ταυτότητας του γιατρού προκειμένου να διαφυλαχθεί η αξιοπρέπεια των θυμάτων. Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν σε «μια μικρή επαρχιακή πόλη», περιορίστηκε να αναφέρει ο αυστριακός Τύπος.

Η δίκη του γιατρού αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο και κινδυνεύει να καταδικαστεί έως και σε 15 χρόνια κάθειρξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Eντονη καταδίκη ΥΠΕΞ για την ανατίναξη του μνημείου του Θύμιου Λιώλη στην Αλβανία



Αποτροπιασμό και ανησυχία εκφράζει με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την ανατίναξη, σήμερα τα ξημερώματα, του μνημείου του Θύμιου Λιώλη στην Κρανιά του Δήμου Φοινίκης.

Το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο καταδικάζει έντονα την ενέργεια, διαμηνύει επίσης τη σταθερή θέση του ότι «προκλήσεις έναντι της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας και, εν τέλει, έναντι των ελληνοαλβανικών σχέσεων, θα πρέπει να τυγχάνουν άμεσης διερεύνησης και διαλεύκανσης, με απόδοση των δραστών στην δικαιοσύνη» υπογραμμίζοντας ότι αναμένει «τις δέουσες ενέργειες της αλβανικής πλευράς, το συντομότερο, προς αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας».

Τέλος επισημαίνει ότι «το υπουργείο Εξωτερικών και η Ελληνική Πρεσβεία, καθώς και οι Προξενικές μας Αρχές στην Αλβανία, παρακολουθούν στενά την υπόθεση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τις Προγραμματικές Δηλώσεις



«Η Κυβέρνηση έλαβε τη δεδηλωμένη της Βουλής. Από αύριο ξεκινάμε σκληρή δουλειά. Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και θα δουλέψουμε κάθε μέρα με ένα κεντρικό στόχο: Να κάνουμε τις ζωές όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων καλύτερες. Να είστε καλά. Καλή δουλειά σε όλες και σε όλους».




Μας έλειψε και είπε να αρχίσει να ξεφτιλίζεται ο Παπαχριστόπουλος κάνοντας τον ευαίσθητο στους πρόσφυγες



Ήταν θέμα χρόνου να αρχίσει να ξεφτιλίζεται ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και νυν του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Παπαχριστόπουλος και αυτή την φορά διάλεξε να ξεφτιλιστεί κάνοντας τον ευαίσθητο στους πρόσφυγες.

Την επίθεση του Θανάση Παπαχριστόπουλου στην κυβέρνηση για το θέμα της έκδοσης ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες, δεν την άφησε ασχολίαστη ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος που είπε να τον ξεφτιλίσει νωρίς, νωρίς ώστε να μην ξανά μιλήσει χωρίς να είναι διαβασμένος.. 

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Μπογδάνος, απαντά στον κ. Παπαχριστόπουλο, παρουσιάζοντας το ΦΕΚ με το οποίο εξασφαλίζεται η δωρεάν περίθαλψη στους πρόσφυγες. 

Στην ανάρτηση ο κ. Μπογδάνος αναφέρει: 

«Επειδή αναφέρθηκε ξανά προ ολίγου στο θέμα από βήματος και προσωπικά προς τον πρωθυπουργό ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, κος Παπαχριστόπουλος. 

Το παρακάτω ΦΕΚ εξασφαλίζει τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη προσφύγων και μεταναστών με την έκδοση ΚΥΠΑ (κάρτας υγειονομικής περίθαλψης αλλοδαπού) - ακριβώς προβλεπόμενη για τα πρόσωπα που αδυνατούν να προσκομίσουν τα αναγκαία δικαιολογητικά για έκδοση ΑΜΚΑ. 

Συνεπώς, δεν τίθεται θέμα μη δωρεάν περίθαλψης και φαρμακευτικής παροχής. Δυστυχώς, ο λαϊκισμός και η σπέκουλα επί του θέματος λαμβάνουν διαστάσεις συντονισμένης πολιτικής εκστρατείας ψέυδους και συκοφάντησης».

Κωνσταντίνος Μπογδάνος / Konstantinos Bogdanos
τη Δευτέρα
Επειδή αναφέρθηκε ξανά προ ολίγου στο θέμα από βήματος και προσωπικά προς τον πρωθυπουργό ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, κος Παπαχριστόπουλος.
Το παραπάτω ΦΕΚ εξασφαλίζει τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη προσφύγων και μεταναστών με την έκδοση ΚΥΠΑ (κάρτας υγειονομικής περίθαλψης αλλοδαπού) - ακριβώς προβλεπόμενη για τα πρόσωπα που αδυνατούν να προσκομίσουν τα αναγκαία δικαιολογητικά για έκδοση ΑΜΚΑ.
Συνεπώς, δεν τίθεται θέμα μη δωρεάν περίθαλψης και φαρμακευτικής παροχής.
...Δείτε περισσότερα
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο


Εντοπίστηκε υποβρύχιο που είχε εξαφανιστεί εδώ και 50 χρόνια



Το γαλλικό υποβρύχιο La Minerve, το οποίο είχε εξαφανισθεί το 1968 με 52μελές πλήρωμα, εντοπίσθηκε έπειτα από 50 χρόνια ανοικτά της Τουλόν, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Αμυνας Φλοράνς Παρλί.

«Βρήκαμε το La Minerve. Αποτελεί επιτυχία, ανακούφιση και τεχνικό επίτευγμα. Ο νους μου είναι στις οικογένειες που περίμεναν αυτήν την στιγμή τόσο καιρό», έγραψε στο Twitter η υπουργός.

Το υποβρύχιο εντοπίσθηκε στην Μεσόγειο, σε απόσταση 45 χιλιομέτρων ανοικτά της Τουλόν, σε βάθος 2.370 μέτρων, από το αμερικανικό σκάφος Seabed Constructor, το οποίο έφθασε την περασμένη Τρίτη στην περιοχή για να συμμετάσχει στις έρευνες. Τα drones του σκάφους έφεραν τις οπτικές αποδείξεις του σημείου όπου βρίσκεται το υποβρύχιο, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματικό του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το Seabed Constructor, που ανήκει στην αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Ocean Infinity, είναι το πλοίο που εντόπισε το υποβρύχιο San Juan, το οποίο είχε εξαφανισθεί μαζί με το 44μελές πλήρωμά του ανοικτά την Αργεντινής τον Νοέμβριο 2018.

Στις 27 Ιανουαρίου 1968, το πολεμικό υποβρύχιο βρισκόταν σε εκπαιδευτική αποστολή σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την Τουλόν και βυθίσθηκε μέσα σε τέσσερα λεπτά. Σειρά πιθανών αιτίων έχουν αναφερθεί για την βύθισή του, όπως βλάβη, σύγκρουση με πλοίο, έκρηξη πυραύλου, τορπίλης ή βλάβη στους αεραγωγούς. Παρά τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν έκτοτε, το υποβρύχιο δεν είχε εντοπισθεί μέχρι σήμερα. Τον περασμένο Οκτώβριο, οι οικογένειες των αγνοουμένων απηύθυναν έκκληση για την επανάληψη των ερευνών.

Στις αρχές του έτους, η υπουργός Αμυνας ανακοίνωσε την επανάληψη των ερευνών με την βοήθεια των νέων δεδομένων που προέκυψαν με την εφαρμογή των σύγχρονων επιστημονικών γνώσεων.


Πηγή : madata.gr


Αποτάχθηκαν οι αστυνομικοί που ζήτησαν να πυροβολήσει κάποιος βουλευτή των ΗΠΑ



Ένας αστυνομικός από τη Λουιζιάνα αποπέμφθηκε από την υπηρεσία του αφού έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ότι κάποιος πρέπει να ρίξει μία σφαίρα εναντίον της βουλευτή των Δημοκρατικών Αλεξάντρια Οκάζιο - Κορτές, ενώ αποπέμφθηκε και ένας συνάδελφός του που έκανε “like” στην ανάρτηση.

Ο Τσαρλς Ρίσπολι, που εργάζεται ως αστυνομικός εδώ και 14 χρόνια και έκανε την ανάρτηση την Πέμπτη, και ο Άντζελο Βαρίσκο, που έκανε το “like”, αποπέμφθηκαν έπειτα από εσωτερική έρευνα, ανακοίνωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος της Γκρέτνα, Άρθουρ Λόσον.

«Πιστεύουμε ότι αυτό το περιστατικό ντροπιάζει το αστυνομικό μας τμήμα. Αυτοί οι αστυνομικοί ενήργησαν με αντιεπαγγελματικό τρόπο, υπαινισσόμενοι ότι μια βίαιη ενέργεια θα πρέπει να εξαπολυθεί εναντίον μιας εν ενεργεία βουλευτή των ΗΠΑ», τόνισε ο Λόσον.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις όταν δήλωσε ότι η Οκάζιο – Κορτές και άλλες τρεις συνάδελφοί της που προέρχονται από μειονοτικές ομάδες θα πρέπει να «επιστρέψουν» στις χώρες τους, αν δεν είναι ικανοποιημένες από την κατάσταση στις ΗΠΑ.

Ο Ρισπόλι έκανε την αμφιλεγόμενη ανάρτηση στο Facebook απαντώντας σε ένα σατιρικό post του tatersgonnatate.com το οποίο ανέφερε πως η Οκάζιο – Κορτές δήλωσε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα πληρώνονται πολύ.

Ο Λόσον επεσήμανε ότι το αστυνομικό τμήμα της Γκρέντα, μιας πόλης με περίπου 18.000 κατοίκους κοντά στη Νέα Ορλεάνη, δέχθηκε δεκάδες τηλεφωνήματα και μηνύματα για την ανάρτηση του Ρισπόλι.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Γκρέντα, ο Γουέιν Ράου, δήλωσε στους New York Times ότι «ένιωσε αποτροπιασμό» για την ανάρτηση, η οποία, όπως δήλωσε, δεν αντιπροσωπεύει την πόλη ούτε το αστυνομικό της τμήμα.


Πηγή : newsit.gr


Καλαμάτα: Ρομά επιτέθηκαν σε πυροσβέστες



Επιθετική και παραβατική συμπεριφορά σε βάρος πυροσβεστών, την ώρα που δίνουν μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς, εκδηλώνεται από Rομά. 

Τα περιστατικά αυτά που προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία, παρατηρούνται στου “Παναγάκια”, περιοχή δίπλα στη γέφυρα του ποταμού Αρι, στην αρχή της ευθείας Ασπροχώματος - Μεσσήνης, όπου υπάρχει καταυλισμός ρομά.

Ενα τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, όταν πυροσβεστικά οχήματα που έσβησαν φωτιά στην περιοχή και αποχωρούσαν, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες από παιδιά ρομά, με κίνδυνο πρόκλησης ζημιάς στα οχήματα και τραυματισμού των πυροσβεστών.

Τις προηγούμενες μέρες στην ίδια περιοχή σημειώθηκαν κλοπή και απόπειρα κλοπής σε πυροσβεστικά οχήματα που είχαν σπεύσει για την κατάσβεση φωτιάς. Για το λόγο αυτό, στη συγκεκριμένη περιοχή οι πυροσβεστικές δυνάμεις επεμβαίνουν με την κάλυψη δυνάμεων της Αστυνομίας, της ΟΠΚΕ.

Με αφορμή την τελευταία επίθεση με πέτρες η Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Μεσσηνίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“ Η Ενωσή μας, ως εκπροσωπούσα, την πλειοψηφία των πυροσβεστικών υπαλλήλων του Νομού Μεσσηνίας οφείλει να ενημερώσει την τοπική κοινωνία της Μεσσηνίας, για τα κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς, ομάδων Ρομά που έχουν υπάρξει στο παρελθόν εις βάρος συναδέλφων μας  κατά τη διάρκεια συμβάντος, με το τελευταίο να λαμβάνει χώρα πρόσφατα και πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 19/7/2019.

Για το λόγο αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε  τα εξής :

- Σε όλα τα περιστατικά που επεμβαίνουν οι Πυροσβεστικοί υπάλληλοι του Νομού σε περιοχές που κατοικούν συμπολίτες μας  Ρομά, οι συνάδελφοι έχουν πάντα την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια των αρμόδιων υπηρεσιών της ελληνικής αστυνομίας, (ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ), προς την οποία απευθύνουμε τα ευχαριστήρια και δηλώνουμε την αναγνώριση της συμβολή της στο έργο μας.

-Η Ενωση μας δεν είναι προκατειλημμένη αρνητικά εναντίον οιουδήποτε συμπολίτη μας ή ομάδας πολιτών. Η στάση μας όμως αυτή δεν συνεπάγεται ότι είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε επιθετική συμπεριφορά από οιονδήποτε  εις βάρος πυροσβεστικών υπαλλήλων, οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους με κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας τους υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες ημέρα και νύχτα όλο το έτος. Ιδιαίτερα δηλώνουμε ότι αφενός δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε παραβατικές συμπεριφορές που αγγίζουν τα όρια της αυθαιρεσίας και δημιουργούν στους δράστες τους την εντύπωση της ατιμωρησίας, αφετέρου θα ασκήσουμε, εάν συνεχίσουν οι παράνομες αυτές συμπεριφορές, όλα τα δικαιώματα που επιτρέπονται στην Ενωση μας από το Νόμο”.

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος Βασίλης Καψαμπέλης και ο γ.γ. Σωτήρης Δημάκης.


Πηγή : eleftheriaonline.gr


Εγκληματικά στημένο; Φωτιά στην Ραφήνα και στον Βαρνάβα ένα χρόνο από το Μάτι



Συναγερμός στην πυροσβεστική για φωτιά στην Ραφήνα και τον Βαρνάβα ένα χρόνο μετά το Μάτι και αναρωτιόμαστε όλοι είναι εγκληματικά στημένο;;; Εμπρησμός;;; 

Φωτιά ξέσπασε σε οικόπεδο με πεύκα λίγο πριν τις 3.30 το μεσημέρι στην λεωφόρο Μαραθώνος, κοντά στην Διασταύρωση της Ραφήνας, έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας Ραφήνας. 

Η φωτιά είναι σε έξαρση στην συμβολή των οδών Ροδοδάφνης και Μαραθώνος, με 30 πυροσβέστες, 15 οχήματα και 5 εναέρια μέσα να επιχειρούν.

Στην περιοχή του Βαρνάβα, επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, δυο πεζοπόρα τμήματα, δυο μηχανοκίνητα και δυο εναέρια, ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος.


Νέο ατόπημα Γαβρόγλου με «Ρουσφέτι» σε ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου



Ρουσφέτι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου έκανε ο κατά τα άλλα πολέμιος της ίδρυσης μη κρατικών ΑΕΙ στην Ελλάδα τέως υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αλλάζοντας στον νόμο που διέπει τη λειτουργία τους τις λέξεις «με παρακολούθηση», με τις λέξεις «εξ αποστάσεως των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων(ΑΕΙ) της ημεδαπής».

Παρά την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει το άρθρο 16 για την ίδρυση μη κρατικών τριτοβάθμιων ιδρυμάτων κατά την πρόσφατη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο αρμόδιος υπουργός ελαστικοποίησε το πλαίσιο αναγνώρισης πτυχίων εξ αποστάσεως από το εξωτερικό. Ευνοημένα από τη συγκεκριμένη ρύθμιση είναι τα πανεπιστήμια της Κύπρου, τα οποία αποτελούν την πρώτη προτίμηση χιλιάδων Ελλήνων φοιτητών με στόχο την απόκτηση βασικών και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών καταβάλλοντας δίδακτρα χωρίς όμως να αναγκαστούν να ξενιτευτούν. 

Τα τελευταία χρόνια η Κύπρος έχει εξελιχτεί σε περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης και έρευνας, με τα ιδιωτικά πανεπιστήμιά της να προσελκύουν μαζικά φοιτητές αλλά και «αριστερούς» καθηγητές από την Ελλάδα, δημιουργώντας μια εκπαιδευτική βιομηχανία που αποφέρει τεράστια έσοδα στη Μεγαλόνησο. Στις εν Eλλάδι παρουσιάσεις των κυπριακών ιδρυμάτων και στις διαφημιστικές καμπάνιες τους προτάσσεται ότι τα προγράμματα που παρέχονται με τη μέθοδο εξ αποστάσεως εκπαίδευσης είναι αναγνωρισμένα από το Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης(ΔΟΑΤΑΠ). Πρόκειται για το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου που εποπτεύεται από τον υπουργό Παιδείας και στο οποίο προσφεύγουν οι κάτοχοι πτυχίου της αλλοδαπής ή προγραμμάτων εξ αποστάσεως σπουδών ώστε να αναγνωρίσουν τον τίτλο που κατέχουν ως ισότιμο με τον αντίστοιχο τίτλο που προσφέρουν τα ελληνικά ΑΕΙ. 

Με τον ιδρυτικό νόμο του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης του 2005 είχαν καθοριστεί οι προϋποθέσεις αναγνώρισης τίτλων από πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού ενώ οριζόταν και το πλαίσιο ισοτιμίας για την κτήση των εξ αποστάσεως πτυχίων ως εξής: «Οι τίτλοι σπουδών των αναγνωρισμένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της αλλοδαπής αναγνωρίζονται από τον οργανισμό ως “ισότιμοι” ή ως “ισότιμοι και αντίστοιχοι”. 1) Η “ισοτιμία” αναγνωρίζεται εφόσον: α) Η διάρκεια των σπουδών, η διαδικασία διδασκαλίας και μάθησης και οι όροι αξιολόγησης, προαγωγής και αποφοίτησης των σπουδαστών πληρούν τις απαιτήσεις των πανεπιστημίων και τεχνολογικών ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης της ημεδαπής. Εξαιρούνται από την προϋπόθεση της διαδικασίας της διδασκαλίας και μάθησης τα ιδρύματα τύπου “ανοικτού πανεπιστημίου” (open university), “σπουδών εξ αποστάσεως” (distance learning) και “εξωτερικών πτυχίων” (external degrees), υπό τον όρο ότι τα συγκεκριμένα ιδρύματα έχουν ειδικό πρόγραμμα σπουδών για τον σκοπό αυτό, ότι ολόκληρη η διαδικασία παροχής τέτοιου τύπου προγράμματος γίνεται αποκλειστικά από το ίδρυμα που απονέμει τον τίτλο και όχι από άλλο με οποιονδήποτε τρόπο συνεργαζόμενο με αυτό ίδρυμα και ότι η αξιολόγηση, προαγωγή και αποφοίτηση γίνονται με βάση διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες, ανάλογες με αυτές που ισχύουν στα άλλα προγράμματα σπουδών με παρακολούθηση». 

Το σημαντικότερο σημείο των ανωτέρω προϋποθέσεων για την αναγνώριση ισοτιμίας των εξ αποστάσεως πτυχίων ήταν ότι η αξιολόγηση, προαγωγή και αποφοίτηση των φοιτητών γίνονταν με διαδικασίες ανάλογες με αυτές που ισχύουν στα άλλα προγράμματα σπουδών με παρακολούθηση. Ομως οι τελευταίες δύο λέξεις, «με παρακολούθηση», άλλαξαν σε σχετική παράγραφο που περιέχεται στις λοιπές διατάξεις του νόμου «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις». Οπως αναφέρεται συγκεκριμένα στην παράγραφο 7 του άρθρου 82 του νόμου, «Στο τέλος της περίπτωσης α’ της παρ.1 του άρθρου 4 του ν.3328/2005(Α’ 80) οι λέξεις “με παρακολούθηση” αντικαθίσταται από τις λέξεις “εξ αποστάσεως των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων(ΑΕΙ) της ημεδαπής”». Στην αιτιολογική έκθεση, δε, του σχεδίου νόμου αναφορικά με το επίμαχο σημείο, επισημαίνεται ότι «ρυθμίζονται εκ νέου οι προϋποθέσεις αναγνώρισης τίτλων σπουδών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της αλλοδαπής από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης και ιδίως σχετικά με την αναγνώριση ισοτιμίας των ως άνω τίτλων σπουδών εξ αποστάσεως». 

Πλέον, τα πανεπιστήμια του εξωτερικού, που εξ αποστάσεως παρέχουν πτυχία σε Έλληνες φοιτητές, θα πρέπει να ακολουθούν όχι τις περιοριστικές διαδικασίες των ιδρυμάτων, στα οποία απαιτείται παρακολούθηση, αλλά αυτές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ώστε να αναγνωριστεί η ισοτιμία των τίτλων τους. «Ξεχνώντας το κόστος του ενοικίου ή άλλων εξόδων που συνεπάγεται μια μετακόμιση, το ΕΑΠ προσφέρει εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τη στιγμή που τα υπόλοιπα  πανεπιστήμια και τα ΑΤΕΙ της χώρας δεν δίνουν αυτή τη δυνατότητα, αποκλείοντας έτσι τους εργαζομένους αλλά και όσους αδυνατούν να έχουν καθημερινή φυσική παρουσία στον χώρο της εκπαίδευσης». Αυτά αναφέρονται στη φετινή διαφημιστική καμπάνια του ΕΑΠ, με τους Έλληνες φοιτητές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους προς την Κύπρο, η οποία διαθέτει σαφώς ελκυστικότερο εκπαιδευτικό περιβάλλον, με περισσότερες επιλογές.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, από το 2010 έως την περσινή χρονιά ο ΔΟΑΤΑΠ είχε αναγνωρίσει 6.400 εξ αποστάσεως τίτλους από πανεπιστήμια της Κύπρου. Είναι χαρακτηριστικό πως το 2016 διπλασιάστηκαν οι αιτήσεις αναγνώρισης μεταπτυχιακών σε σχέση με το 2014, ενώ εκτοξεύτηκαν οι αιτήσεις για την αναγνώριση προπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων. Ένας ακόμα ενδεικτικός αριθμός που αντικατοπτρίζει τις διαστάσεις της εκπαιδευτικής μετανάστευσης είναι πως το 2017 οι Έλληνες που σπούδαζαν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού ήταν 37.484, αριθμός υψηλότερος σε σχέση με την Ισπανία (35.348), η οποία διαθέτει υπερτετραπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα, ή την Πορτογαλία (12.951) και την Ιρλανδία (15.249).


Πηγή : protothema.gr


Η Φώφη πήρε την κατρακύλα και ταυτίζεται με Βαξεβάνη! Οδηγεί το ΚΙΝΑΛ στην απαξίωση


Εντύπωση σε όλους τους Έλληνες και απορία προκαλεί αυτή η ταύτιση ιδεών της Γεννηματά και Βαξεβάνη. Αυτούς που ανησυχεί περισσότερο είναι τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ που βλέπουν την κατρακύλα να έρχεται με την κατάντια της Φώφης.

Η σημερινή κυβέρνηση θέλει τη γυναίκα στο σπίτι και όχι ανεξάρτητη στην ελεύθερη αγορά είπε από το βήμα της βουλής η Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, θέλοντας κακός και επειδή μάλλον δεν κατάλαβε τι έλεγε ο Μητσοτάκης να πει πώς η τεχνολογία που θέλει να αναπτύξει στη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσπαθεί να κλείσει τη γυναίκα στο σπίτι.

Με αυτή της την δήλωση έγινε πάρτι και χαμός στα social media καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κορόιδεψαν αρκετά την Γεννηματά, σχολιάζοντας ως τουλάχιστον άτοπη τη δήλωσή της, ξεφτιλίζοντας την.

Σήμερα και μετά το κράξιμο στην Γεννηματά ήρθε ο Κώστας Βαξεβάνης, να γράψει στο Twitter, πως η κυβέρνηση θέλει να δώσει το επίδομα παιδιού για μητέρες κάτω των 30, προκειμένου να τις έχει «νοικοκυρές, δούλες και κυρές» καλύπτοντας έτσι το καραγκιοζιλίκι της Φώφης και δείχνοτνας ότι έχουν σοβαρό θέμα αντίληψης και οι δύο.

Δείτε το Tweet του Βαξεβάνη:

Θα δίνεται επίδομα σε γυναίκες για να γίνουν μάνες πριν τα 30. Γιατί δεν το λένε όπως το σκέφτονται; Να δίνουν επίδομα σε γυναίκες για να είναι νοικοκυρές, δούλες και κυρες;




Ήρθε η ώρα για Πολάκη! Συνεδριάζει αύριο η επιτροπή δεοντολογίας για μηνύσεις εναντίον του



Αύριο Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή δεοντολογίας της νέας Βουλής και ο πρώτος βουλευτής με τον οποίο θα ασχοληθεί είναι ο τζάμπα μάγκας του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης που ήρθε επιτέλους η ώρα του.

Τα μέλη της επιτροπής δεοντολογίας θα κληθούν να αποφασίσουν αν πρέπει να αρθεί η ασυλία του Πολάκη για την υπόθεση της καταγραφής τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε ο πρώην υπουργός με το διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. 

Η δικογραφία για την υπόθεση έχει διαβιβαστεί στη Βουλή από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και αφορά στο κακούργημα της παράνομης καταγραφής τηλεφωνικής συνομιλίας. 

Η δεύτερη υπόθεση αφορά μήνυση που είχε υποβάλει κατά του κ. Πολάκη ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλής για συκοφαντική δυσφήμιση.

Μόλις ο Πολάκης πληροφορήθηκε την συνεδρίαση σε πανικό πλέον καθώς δεν έχει πλέον την ασυλία του Τσίπρα σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους ζήτησε να γίνει προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση του προκειμένου να έρθουν όλα στο φως δημόσια και εκεί να αποφασιστεί αν θα έρθει η ασυλία του ή όχι.

Η δήλωση Πολάκη : «Αυτό το οποίο απαιτώ είναι όχι να αρθεί η ασυλία μου σε μία επιτροπή η οποία είναι δεν είναι δημόσια αλλά να μαζέψουν 30 υπογραφές από βουλευτές διαφόρων πτερύγων της βουλής και να γίνει η διαδικασία με Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής όπου εκεί θα τα πούμε όλα και εκεί θα αποφασιστεί στην Ολομέλεια η σύσταση της ειδικής προανακριτικής επιτροπής για να τα πούμε όλα τα πάντα που έχουμε ανακαλύψει και αυτά που έχουμε στείλει και στη δικαιοσύνη, η οποία με τους ρυθμούς της ανάπηρης κουτσής χελώνας που περπατάει έχει ασκήσει διώξεις στο ένα εικοστό αυτών των υποθέσεων.

Για αυτό λοιπόν επειδή πρέπει να μάθει και ο ελληνικός λαός γιατί με κατηγορούν αυτοί οι άνθρωποι ο κ.Πουλής και ο κ. Στουρνάρας πρέπει να γίνει δημόσια διαδικασία ανοιχτή διαδικασία βεβαίως με συλλογή 30 υπογραφών που να ζητήσουν τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής».


Συνελήφθη 37χρονος αλλοδαπός για κλοπές, ληστεία, απείθεια και παράβαση του Νόμου περί όπλων



Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 19-7-2019 στην Αθήνα, από αστυνομικούς της ‘Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 37χρονος αλλοδαπός, για κλοπές, ληστεία, απείθεια και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος εντοπίσθηκε από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς, στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στο Μουσείο της Ακρόπολης, να περιεργάζεται σταθμευμένα οχήματα, κοιτώντας στο εσωτερικό τους. Στην προσπάθεια του να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο, τράπηκε σε φυγή πλην όμως καταδιώχθηκε και ακινητοποιήθηκε.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε, μεταλλικό αιχμηρό αντικείμενο το οποίο χρησιμοποιούσε για τη θραύση τζαμιών των αυτοκινήτων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ακροπόλεως, ο συλληφθείς δρούσε πρωινές και μεσημβρινές ώρες, στην περιοχή του Κουκακίου και της Ακρόπολης, στοχεύοντας σε οχήματα από τα οποία αφού έσπαγε τα τζάμια, αφαιρούσε από το εσωτερικό τους, διάφορα αντικείμενα.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί τέσσερις (4) κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μία (1) ληστεία σε βάρος πεζών.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Οι αριστούχοι και πάλι σημαιοφόροι στα σχολεία! Τέλος το καραγκιοζιλίκι Γαβρόγλου ΣΥΡΙΖΑ



Ανάμεσα στις αλλαγές στην Παιδεία που προωθεί η νέα υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως είναι και η επαναφορά των αριστούχων σημαιοφόρων στα σχολεία.

Αυτό αναφέρουν τα parapolitika.gr και δίνει τέλος επίσης σε κάθε φήμη, συζήτηση ή διαρροή επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν κατάργηση του αγιασμού στα σχολεία ή της πρωινής προσευχής και φυσικά την κατάργηση της κλήρωσης για τη σημαία, αφού επανέρχεται το προηγούμενο καθεστώς με τους άριστους να είναι -ξανά- οι σημαιοφόροι κατά τις παρελάσεις.


Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και χρηματαποστολές



Από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά ένοπλες ληστείες σε καταστήματα, κατά το χρόνο που πραγματοποιούντο χρηματαποστολές.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε χθες (22-07-2019), στα Πατήσια, συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί ηλικίας 36, 44 και 44 ετών, μέλη της οργάνωσης. Το τέταρτο μέλος της οργάνωσης, 33χρονος ημεδαπός, εντοπίσθηκε στη Λεπτοκαρυά Πιερίας και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, κλοπές κατά συρροή και κατά συναυτουργία, πλαστογραφία, αντίσταση και παράβαση της Νομοθεσίας περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι τουλάχιστον από το Φεβρουάριο του 2019, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση, με σκοπό τη κατ’ επάγγελμα διάπραξη ληστειών σε καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κυρίως κλεμμένες μοτοσυκλέτες, τις οποίες και αφαιρούσαν από διάφορες περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής. Σε ορισμένες περιπτώσεις, στα κλεμμένα οχήματα, τοποθετούσαν πλαστογραφημένες πινακίδες από οχήματα ίδιας μάρκας, μοντέλου και χρώματος , προκειμένου να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους.

Κατά τη διάπραξη των ληστειών, οι δράστες που εισέρχονταν στο κατάστημα κάλυπταν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας κουκούλες, περούκα, σκούφους και γυαλιά, ενώ έφεραν βαρύ οπλισμό (πολεμικό τυφέκιο, τύπου KALASNIKOV AK -47) καθώς και πιστόλια.

Με την απειλή των όπλων ακινητοποιούσαν τους υπαλλήλους και τους πελάτες των καταστημάτων και της χρηματαποστολής, οδηγώντας τους στον ειδικό χώρο, όπου υπήρχε το χρηματοκιβώτιο του καταστήματος, απ' όπου και αφαιρούσαν τα χρήματα που προορίζονταν για παράδοση στον υπάλληλο της χρηματαποστολής. Σε κάποιες περιπτώσεις αφαιρούσαν χρήματα και από τα ταμεία των καταστημάτων.

Για να συντονίζουν καλύτερα τη δράση τους και να διασφαλίζουν την άμεση διαφυγή τους, σε περίπτωση που Αστυνομικές δυνάμεις προσέγγιζαν στο σημείο, καθ΄ όλη τη διάρκεια της ληστείας είχαν τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας τηλεφωνικές συνδέσεις που ήταν καταχωρημένες με στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών.

Μετά την διάπραξη των ληστειών και την αφαίρεση μεγάλων χρηματικών ποσών, αποχωρούσαν την ίδια ή την επόμενη ημέρα από την Ελλάδα για την χώρα καταγωγής τους, προκειμένου να μην καταστεί δυνατός ο εντοπισμός τους.



Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov , περίστροφο, φυσίγγια, κινητά τηλέφωνα, μικροποσότητα κάνναβης, είδη ρουχισμού και περούκα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί έξι (6) ληστείες και δύο (2) κλοπές αυτοκινήτων, με το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η οργάνωση από την παράνομη δράση της υπερβαίνει τις 110.000 ευρώ.



Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίσθηκε σε υπόγειο διαμέρισμα, εγκατάσταση καλλιέργειας κάνναβης με την υδροπονική μέθοδο. Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός και κατασχέθηκαν (129) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας και εξοπλισμός εργαστηρίου καλλιέργειας κάνναβης.

Υπογραμμίζεται ότι οι δύο 44χρονοι αλλοδαποί, είχαν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.


Ανοίγει για περισσότερους η ρύθμιση των 120 δόσεων




Αλλάζει η ρύθμιση των 120 δόσεων για όσους έχουν χρέη στην εφορία, τόσο για φυσικά πρόσωπα όσο και οι επιχειρήσεις μεγιστοποιώντας τα οφέλη τους συγκριτικά με την ισχύουσα ρύθμιση, καθώς στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου είναι να αρθούν τα εισοδηματικά κριτήρια. 

Επιχειρήσεις και νοικοκυριά θα μπορούν να αποπληρώνουν τις οφειλές σε 120 δόσεις υπό την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 20 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν όλοι θα φθάνουν τις 120 δόσεις. Ταυτόχρονα εξετάζεται από την κυβέρνηση η επιβράβευση των οφειλετών που θα παραμείνουν στη ρύθμιση έως το τέλος με την επιστροφή τμήματος των τόκων που κατέβαλαν.

Ο σχεδιασμός για τις 120 δόσεις περιλαμβάνει:

• Τη μείωση της ελάχιστης δόσης στα 20 ευρώ από 30 ευρώ σήμερα.

• Τη μείωση του επιτοκίου προσαυξήσεων στο 3% από 5%.

• Το «πάγωμα» όλων των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, δηλαδή και των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών, για όσους υπαχθούν στη ρύθμιση.

• Την αλλαγή του κριτηρίου υπαγωγής των επιχειρήσεων, καθώς αντί του ορίου τζίρου έως 2 εκατ. ευρώ, που προέβλεπε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, θα λαμβάνεται υπόψη μόνο το ύψος της οφειλής το οποίο δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ.




Δέν αντέχουν οι αριστεροί ότι η ανομία και η εγκληματικότητα τέλος στα πανεπιστήμια



Αντιδράσεις για την ανακοινωθείσα κατάργηση του ασύλου από την νέα κυβέρνηση, από αριστερές και ακροαριστερές παρατάξεις που βλέπουν ότι τα πανεπιστήμια θα σταματήσουν να είναι γιάφκες κακοποιών.

Η κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια για να σταματήσει η ανομία, η βία και το εμπόριο ναρκωτικών στα πανεπιστήμια είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, και ανακοινώθηκε από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Στο πλαίσιο των αντιδράσεων αυτών έχει προγραμματιστεί για τις 18:00 πορεία για το άσυλο για το οποίο έχει ήδη υψωθεί πανό στα Προπύλαια και μην σας κάνει εντύπωση εάν στην πορεία το 90% των παρευρισκόμενων είναι μετανάστες, λαθρέμποροι, ναρκέμποροι, αντιεξουσιαστές και κάθε είδους κακοποιός που χάνει την κρυψώνα του!


Ο αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ



Οι κρίσεις στην ΕΛΑΣ συνεχίζονται και την θέση του υπαρχηγού παίρνει ο αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης που έχει καταγωγή από την Κρήτη.

Ο κ. Δασκαλάκης είναι ο μοναδικός από τους νυν αντιστρατήγους  που παρέμεινε στο Σώμα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι αποστρατεύθηκαν.

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, τοποθετήθηκαν οι Αντιστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:

Ανδρέας Δασκαλάκης, ως Υπαρχηγός του Σώματος.
Κωνσταντίνος Σκούμας, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.
Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ως Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Ανδρέας Βασιλόπουλος, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.


Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε κινητοποιήσεις για το άσυλο ώστε να προστατέψει τους κακοποιούς


Οι αριστεροί και ειδικά οι ακροαριστεροί συριζαίοι, δεν θέλουν τα πανεπιστήμια να γίνουν αποκλειστικά τόποι μάθησης και μόρφωσης των νέων μας.

Θέλουν να παραμείνουν γκέτο και γιάφκες, κακοποιών, αντιεξουσιαστών, εμπόρων ναρκωτικών, βιαστών και λαθρομεταναστών αδιαφορώντας για την ασφάλεια των παιδιών μας απλά για να μπορούν να κινούνται οι ίδιοι με ασφάλεια μέσα στις γιάφκες καλύπτοντας παράνομες ενέργειες και αποθήκες πυρομαχικών όπως τις μολότοφ.

Ευτυχώς δεν θα τους περάσει και ο νόμος θα προστατέψει τους φοιτητές και τους καθηγητές που θέλουν να έχουν τα πανεπιστήμια μόνο για εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την ανεύθυνη μη κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου:

Από τις πρώτες νομοθετικές κινήσεις της νέα κυβέρνησης αποτελεί η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Όλο το προηγούμενο διάστημα, είτε από τη θέση της αντιπολίτευσης, είτε προεκλογικά, μέχρι σήμερα από τη θέση της κυβέρνησης, η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει να δημιουργήσει ένα κλίμα απαξίωσης των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και της ίδιας της ιστορίας των φοιτητικών αγώνων, συνδέοντας το πανεπιστημιακό άσυλο με φαινόμενα ανομίας.

Το πανεπιστημιακό άσυλο κατοχυρώνει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που κατακτήθηκαν μέσα από τους αγώνες και το αίμα χιλιάδων νέων ανθρώπων. Αυτό έρχεται να άρει η Νέα Δημοκρατία, περιφρονώντας τις μεγάλες μάχες του φοιτητικού κινήματος, περιφρονώντας την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Η ιστορία δεν μπορεί να διαγραφεί από τη συλλογική συνείδηση. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι το φοιτητικό και το πανεπιστημιακό κίνημα έχει καρφωθεί στο κάδρο αποκατάστασης της δημοκρατίας, στο πλευρό των λαϊκών αγώνων από το 1973 μέχρι σήμερα, με σύγχρονα παραδείγματα την ιστορική μάχη ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και τους αγώνες ενάντια στην απορρύθμιση που επεδίωξαν να φέρουν οι νόμοι Διαμαντοπούλου – Αρβανιτόπουλου.

Μετά από χρόνια νεοφιλελεύθερης επίθεσης και συρρίκνωσης των ακαδημαϊκών ελευθεριών, το αίτημα για αποκατάσταση της δημοκρατίας στο εσωτερικό των ιδρυμάτων, με ότι αυτό συνεπάγεται, δικαιώθηκε το καλοκαίρι του 2017 με τον νόμο Γαβρόγλου, παίρνοντας ξανά υλική υπόσταση.

Το άσυλο αποτελεί ασπίδα και διασφαλίζει το πανεπιστήμιο ως έναν ζωντανό κοινωνικό χώρο.

Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους νέους ανθρώπους να σταθούμε απέναντι στο επικείμενο νομοσχέδιο.

Υπερασπιζόμαστε το άσυλο!
Υπερασπιζόμαστε Δημοκρατία και Ελευθερία!

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις, την Τρίτη 23 Ιουλίου, για την υπεράσπιση του ασύλου.


Στο μνημόσυνο στο Μάτι ο Πρωθυπουργός! Τέλος ο ΕΝΦΙΑ για 5 χρόνια για τους πληγέντες!



Στο Μάτι βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να παραστεί στο μνημόσυνο για τα 102 θύματα της εθνικής τραγωδίας.


Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε σειρά άμεσων παρεμβάσεων για το Μάτι μέσα στον Αύγουστο :


1. Ξεμπλοκάρουν 31 εκατ. ευρώ για τους εγκαυματίες και τους πυρόπληκτους τα οποία λιμνάζουν εδώ και 1 χρόνο στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής

2. Καθαρίζεται το οικόπεδο στο Νέο Βουτζά στο οποίο συγκεντρώθηκε και παραμένει από πέρυσι τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης

Συγκεκριμένα, με εντολή του κ. Μητσοτάκη, η εφαρμογή των μέτρων ανακούφισης προβλέπει:

1. Οι συμπολίτες μας με βαριά εγκαύματα θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα φάρμακα, σε θεραπεία, αλλά και σε κάθε άλλη ιατρική παροχή.

2. Οι πυρόπληκτοι στο Μάτι απαλλάσσονται για 5 χρόνια από τον ΕΝΦΙΑ. Το μέτρο αφορά συνολικά 4.334 κατοίκους. Για το σκοπό αυτό θα διατεθούν 10 εκατ. ευρώ από τον λογαριασμό αρωγής.

3. Ποσό 20 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την αποκατάσταση και την ανάπλαση των περιοχών που επλήγησαν από την εθνική τραγωδία του περσινού Ιουλίου.