Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Δόμνα Μιχαηλίδου ενέργειες για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ασυνόδευτων ανηλίκων


Σε μείζον θέμα αναδεικνύεται η προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων που είναι στην Ελλάδα, με τη δημιουργία κατάλληλων δομών φιλοξενίας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου, η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, σχετικά με τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ασυνόδευτων παιδιών, της πλέον ευάλωτης ομάδας του προσφυγικού πληθυσμού.

Όπως σημείωσε, ο αριθμός των ασυνόδευτων παιδιών στην Ελλάδα ολοένα και αυξάνεται. Ενδεικτικά, ανέφερε ότι, ενώ το 2017 μιλούσαμε για κατά μέσο όρο 2.500 ασυνόδευτα παιδιά, αυτήν τη στιγμή, υπολογίζεται ότι στη χώρα μας βρίσκονται σχεδόν 4.800 ασυνόδευτοι ανήλικοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στις 15 Οκτωβρίου. «Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί, μέχρι το τέλος του έτους, δεδομένου ότι στη χώρα μας καταφθάνουν περίπου 500-600 υπήκοοι τρίτων χωρών κάθε μέρα» εκτίμησε η υφυπουργός Εργασίας, τονίζοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι από το Αφγανιστάν (43%), ένα μεγάλο μέρος προέρχεται από το Πακιστάν (25%) και ένα μικρότερο από τη Συρία (9%).

Όπως είπε, «μετά την καταγραφή τους από την Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης, το μέλλον των παιδιών αυτών μπορεί να εξελιχθεί, ως εξής: α) θα παραμείνουν στους προσφυγικούς καταυλισμούς και στα safe zones που υπάρχουν σε αυτούς, β) θα τοποθετηθούν σε κάποιον ξενώνα φιλοξενίας, είτε στα νησιά είτε στην ενδοχώρα, γ) θα τοποθετηθούν σε ξενοδοχεία σε διάφορα σημεία στην Ελλάδα, δ) θα βρίσκονται σε προστατευτική φύλαξη» και συμπλήρωσε ότι «μακροχρόνια, είτε θα κάνουν αίτηση για άσυλο στην Ελλάδα, είτε θα βρεθούν σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, αν υπαχθούν στο καθεστώς οικογενειακής επανένωσης ή μετεγκατάστασης».


Στη συνέχεια, η κ. Μιχαηλίδου ανέλυσε τις στοχευμένες ενέργειες που υλοποιεί το υπουργείο. «Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στέγασης των ασυνόδευτων παιδιών, αλλά και να διορθωθούν λάθη του παρελθόντος, το υπουργείο στην αρχή του μήνα δεσμεύτηκε να υλοποιήσει πέντε δράσεις» υπογράμμισε η υφυπουργός Εργασίας.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι διερευνάται, μέσω του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), η δυνατότητα μετακίνησης, όσο το δυνατόν περισσότερων ασυνόδευτων ανηλίκων, από τα νησιά στην ενδοχώρα. Σημειώνεται, ότι το ΕΚΚΑ είναι υπεύθυνο για τις παραπομπές ασυνόδευτων ανηλίκων στις διάφορες μορφές φιλοξενίας (διαμερίσματα υποστηριζόμενης διαβίωσης, δομές φιλοξενίας-ξενώνες, ξενοδοχεία και safe zones σε ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας). Σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, η επικοινωνία με την αρμόδια διεύθυνση του ΕΚΚΑ εντάθηκε, προκειμένου να καλύπτονται, όσο το δυνατόν πιο άμεσα, κενές θέσεις φιλοξενίας σε ξενώνες στην ενδοχώρα.

Αίτημα έκτακτης χρηματοδότησης
Μία ακόμη ενέργεια του υπουργείου, όπως δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας, ήταν η αποστολή αιτήματος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για συνέχιση της έκτακτης χρηματοδότησης για τη λειτουργία των ξενοδοχείων.

Ειδικότερα, είπε: «Το αρχείο, με τίτλο "Strategic Plan For The Accommodation And Care Of Unaccompanied Minors", στάλθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις αρχές Οκτωβρίου. Το πλάνο περιλαμβάνει όλες τις πτυχές παιδικής προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (διαμερίσματα υποστηριζόμενης διαβίωσης, δομές φιλοξενίας-ξενώνες, ξενοδοχεία και safe zones σε ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας). Λόγω, αφενός μεν της αυξημένης ροής υπηκόων τρίτων χωρών, αφετέρου δε του πρόχειρα μελετημένου από την προηγούμενη κυβέρνηση πλάνου σταδιακής παύσης λειτουργίας των ξενοδοχείων, περίπου 180 θέσεις ήταν κενές» σημείωσε η κ. Μιχαηλίδου, επισημαίνοντας ότι, εφόσον διασφαλίστηκε η συνέχιση της χρηματοδότησης, έχουν αρχίσει να πληρώνονται αυτές οι θέσεις. Όπως ανέφερε, με βάση σημερινά στοιχεία, σε 57 από αυτές τις 180 θέσεις έχουν τοποθετηθεί παιδιά.

Παράλληλα, η υφυπουργός Εργασίας δήλωσε ότι μία σημαντική ενέργεια είναι η εντατικοποίηση της συνεργασίας με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με σκοπό την επιτάχυνση αξιοποίησης της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ασύλου και Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις μακροπρόθεσμης φιλοξενίας σε κατάλληλες δομές.

Όπως είπε, ο αρχικός στόχος της χρηματοδότησης ήταν η δημιουργία 2.000 θέσεων μακροχρόνιας φιλοξενίας σε ξενώνες. «Παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα, έχουν δημιουργηθεί περίπου 1.200 θέσεις, ως αποτέλεσμα της αναποτελεσματικής υλοποίησης του προγράμματος από την προηγούμενη κυβέρνηση» υποστήριξε η κ. Μιχαηλίδου, προσθέτοντας ότι η πρόσκληση που ανακοινώθηκε, συμπεριλαμβάνει μία ευρεία λίστα επωφελουμένων, όπως, για παράδειγμα, τους Δήμους της χώρας, δημόσιους οργανισμούς, κά. Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας, η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου έδωσε έμφαση στη δημιουργία θέσεων σε συνεργασία με μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις παραμέτρους, η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε ότι στόχος είναι να βοηθήσουν και οι Δήμοι, ώστε να υπάρξουν θέσεις φιλοξενίας. «Θέλουμε τους ξενώνες να τους "τρέχουν" και οι Δήμοι. Είμαστε σε επαφή με τους Δήμους. Ήδη, έχουμε μία πρώτη επιτυχία. Μετά την επίσκεψή μου στην Κρήτη, οι Δήμοι της Κρήτης δεσμεύτηκαν για 400 θέσεις φιλοξενίας. Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα, για να ενισχύσουμε το χτίσιμο των δομών όχι μόνο με νέες ΜΚΟ, οι οποίες αναλαμβάνουν τη φιλοξενία των παιδιών, αλλά και με τη συνδρομή της πολιτείας» σχολίασε.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι στόχος είναι η διερεύνηση δυνατότητας αξιοποίησης ακινήτων ιδιοκτησίας του Δημοσίου, με σκοπό τη δημιουργία νέων δομών, σε συνεργασία με ενδιαφερόμενες μη κυβερνητικές οργανώσεις, με γνώση και εμπειρία σε θέματα παιδικής προστασίας.

Όπως υπογράμμισε, «το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, συνεργάζονται, προκειμένου το δεύτερο να ανακαινίσει τέσσερα ακίνητα, τα οποία, μέσω διαδικασίας διαγωνισμού ή ανάθεσης, θα παραχωρηθούν προς αξιοποίηση, με σκοπό τη δημιουργία ξενώνων, που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ασύλου και Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, τουλάχιστον τρία από τα τέσσερα κτίρια θα είναι έτοιμα προς χρήση, πριν από το τέλος του χρόνου».

Επίσης, η κ. Μιχαηλίδου συμπλήρωσε ότι μία ενέργεια στην οποία προχώρησε το υπουργείο, είναι η επιτάχυνση της υλοποίησης του σχεδιασμού που υπάρχει για την προώθηση εναλλακτικών μορφών παιδικής προστασίας, όπως αυτή της αναδοχής.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας, «η δράση αυτή αποτελεί μία μακροχρόνια λύση στο πρόβλημα στέγασης ασυνόδευτων παιδιών. Όπως αποδεικνύεται, έναν χρόνο μετά, ο νόμος περί αναδοχής του 2018 έχει σημαντικά κενά, τα οποία πρέπει να ρυθμιστούν νομοθετικά. Οι σχετικές διαδικασίες δρομολογούνται ήδη εντός υπουργείου» ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου, προσθέτοντας ότι σχεδιάζεται η αναδοχή παιδιών να αφορά αρχικά παιδιά από την Ελλάδα και, στη συνέχεια, παιδιά από τρίτες χώρες.

«Επιπλέον, το υπουργείο σε συναντήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εκπροσώπους της στοχεύει στην επίσπευση των διαδικασιών επανεγκατάστασης και οικογενειακής επανένωσης των ασυνόδευτων ανηλίκων» υπογράμμισε η υφυπουργός Εργασίας.



Πηγή : newbeast.gr


Την είσοδο στα ΑΕΙ με κάρτα εξετάζει η κυβέρνηση



Nέα μέθοδο φύλαξης των ΑΕΙ αναζητάει η κυβέρνηση, ώστε να σταματήσουν φαινόμενα όπως οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια, αλλά και οι βιαιοπραγίες εντός πανεπιστημιακών χώρων  και σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» επανέρχεται η συζήτηση περί κάρτας εισόδου στα ΑΕΙ.

Η «κάρτα εισόδου» στα ΑΕΙ αποτελεί μια πρόταση που επανέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να εφαρμοστεί σε μικρά πανεπιστήμια, ωστόσο αποτελεί μια πιο δύσκολα εφαρμόσιμη πολιτική για εκείνα που έχουν μεγάλα κάμπους.

Και βεβαίως συνδυάζεται με επαρκή φωτισμό τις βραδινές ώρες των πανεπιστημιακών χώρων και «άνοιγμά» τους σε περιόδους Σαββατοκύριακων ή αργιών στην τοπική κοινωνία με τη μορφή εκδηλώσεων ή επιστημονικών συναντήσεων.

Το υπουργείο Παιδείας, όπως είναι γνωστό, συντάσσει νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση, το οποίο θα παρουσιαστεί μέχρι το τέλος του χρόνου και στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλα τα αντίστοιχα θέματα.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Σκύλος Χτυπάει Το Κουδούνι Στις 2 Το Πρωί Που Τον Είχαν Κλειδώσει Κατά Λάθος Έξω



Ένα απίστευτο περιστατικό κατέγραψε κάμερα σε σπίτι στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, με έναν σκύλο να χτυπάει το κουδούνι για να ξυπνήσει τους ιδιοκτήτες του, οι οποίοι τον κλείδωσαν κατά λάθος εκτός σπιτιού.

Οι σκηνές καταγράφηκαν λίγο μετά τις 02:00 από την κάμερα που υπήρχε στο κουδούνι της οικίας. Το σκυλί εμφανίζεται ξαφνικά και μυρίζει μετά μανίας γύρω από το σημείο που είναι η κάμερα. Κατόπιν χρησιμοποιεί την μουσούδα του για να πατήσει το κουδούνι, ο ήχος του οποίου ακούγεται στο βάθος. Αφού περιμένει για λίγο, μετά ακούει ένα θόρυβο από μακριά και κατεβαίνει από την βεράντα, για να επιστρέψει και πάλι και να δοκιμάσει να χτυπήσει το κουδούνι αυτή τη φορά με το πόδι. Κοντοστέκεται και περιμένει να του ανοίξουν, άγνωστο για πόση ώρα, αφού το βίντεο κάπου εκεί τελειώνει.



Πηγή


Μετανάστες επιτέθηκαν σε δασκάλα στο Διδυμότειχο



Μία δασκάλα που  διανύει μια απόσταση 235 χιλιομέτρων, με το αυτοκίνητό της, για να πάει στο σχολείο που διδάσκει στους Μεταξάδες, ένα χωριό του Διδυμοτείχου, έζησε στιγμές τρόμου.

Όπως περιγράφει στο Open, ομάδα μεταναστών της έστησε μπλόκο στο δρόμο:

«Η εικόνα ανθρώπων να περπατούν στην άκρη του δρόμου, είναι δυστυχώς συνηθισμένη. Το ασυνήθιστο της υπόθεσης και το άσχημο είναι ότι αρχίζουν πλέον να δρουν αρνητικά. Μπλοκάρουν δρόμους. Μια πολυάριθμη ομάδα παράνομων μεταναστών, μου ανέκοψε την πορεία, πετώντας στο δρόμο τους σάκους τους. Έγινε στις 8:00 το πρωί» τόνισε η δασκάλα.

Σε ερώτηση για το πως αντέδρασε είπε: «Ας απαντήσουμε χρησιμοποιώντας τη λογική: Ένα αυτοκίνητο, μία οδηγός, μία ομάδα πολυάριθμη νεαρών ανδρών.

Πού θα έμπαιναν όλοι αν μου το έπαιρναν; Εγώ τι θα γινόμουν παρέα με τους υπόλοιπους; Τρόμαξα, όμως αντέδρασα όπως έπρεπε. Κοκάλωσα το αμάξι, έκανα αναστροφή κι έφυγα.

Ευτυχώς έχω συνηθίσει να οδηγώ σε στενούς επαρχιακούς δρόμους και αντέδρασα ακαριαία. Οι παράτυποι μετανάστες κρύβονται στα δέντρα μέσα και πετάγονται μπροστά μας. Η αστυνομία κάνει μπλόκα, πολλά, αλλά είναι πολύ μεγάλος ο νομός μας με ιδιαίτερη μορφολογία».



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Έρχεται μεγάλος διαγωνισμός για 1.000 μόνιμους υπαλλήλους μέσω ΑΣΕΠ



Πριν από το τέλος του έτους εκτιμάται ότι θα έχει εκδοθεί από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη για τον νέο μεγάλο διαγωνισμό του υπουργείου Εσωτερικών, που θα αφορά την πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες κυρίως στον τομέα της ύδρευσης – αποχέτευσης (ΔΕΥΑ).

Ηδη τα αιτήματα των ΟΤΑ που έχουν συσσωρευθεί στο υπουργείο Εσωτερικών έχουν ξεπεράσει τις 1.000 θέσεις και ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος έδωσε το «πράσινο φως» για να προχωρήσει ο διαγωνισμός από μέρα σε μέρα και αφού ολοκληρωθεί η συμπλήρωση των σχετικών αιτημάτων.

Ο διαγωνισμός αποτελεί συνέχεια της μεγάλης προκήρυξης 3Κ/2018 για τις 8.166 μόνιμες προσλήψεις στους δήμους και έχει αρχίσει να προετοιμάζεται από το ΑΣΕΠ ως προς τα κριτήρια επιλογής και τα απαιτούμενα προσόντα των υποψηφίων και απομένει μόνο να σταλούν οι θέσεις στην Ανεξάρτητη Αρχή, προκειμένου να περιληφθεί ο πίνακας κατανομής στην προκήρυξη, μαζί με τα προσόντα των νέων ειδικοτήτων. Στη συνέχεια η προκήρυξη θα αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση ώστε να οριστεί και η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων.

Η πλειονότητα των θέσεων θα καλυφθεί από τις κατηγορίες ΥΕ (υποχρεωτικής εκπαίδευσης), δηλ. από αποφοίτους τριτάξιου Γυμνασίου ή Δημοτικού και ΔΕ (δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), ενώ περιορισμένος αριθμός θέσεων θα διατεθεί σε πτυχιούχους ΠΕ και ΤΕ.

Οι κυριότερες ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: ΔΕ Ηλεκτρολόγων, ΔΕ Υδραυλικών, ΔΕ Μηχανικών Συντηρητών Γ΄ τάξης, ΔΕ Διοικητικού – οικονομικού, ΔΕ τεχνιτών αποχέτευσης, ΥΕ εργατών, ΠΕ/ΤΕ Πολιτικών Μηχανικών ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ή Τοπογράφων Μηχανικών.

Σημειώνεται ότι για την προκήρυξη αυτή είχαν εγκριθεί 757 θέσεις, οι οποίες κατανέμονται ανά φορέα ως εξής:

Δήμος Αγίας Βαρβάρας 7, Δήμος Αγίου Βασιλείου 1, Δήμος Αγκιστρίου 7, Δήμος Αλεξανδρούπολης 3, Δήμος Αλίμου 30, Δήμος Αργιθέας 1, Δήμος Βριλησσίων 48, Δήμος Δέλτα 72, Δήμος Δελφών 18, Δήμος Δοξάτου 5, Δήμος Καντάνου-Σελίνου 7, Δήμος Κασσάνδρας 7, Δήμος Κάτω Νευροκοπίου 3, Δήμος Κηφισιάς 93, Δήμος Κισσάμου 15, Δήμος Κορυδαλλού 14, Δήμος Κυθήρων 9, Δήμος Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου 9, Δήμος Νέστου 5, Δήμος Νοτίου Πηλίου 14, Δήμος Παιανίας 33, Δήμος Παξών 2, Δήμος Πειραιώς 49, Δήμος Πετρουπόλεως 7, Δήμος Προσοτσάνης 2, Δήμος Σουφλίου 10, Δήμος Σπετσών 4, ΔΕΥΑ Δήμου Αβδήρων 1, Δήμος Σφακίων 1, ΔΕΥΑ Δήμου Ηγουμενίτσας 12, ΔΕΥΑ Δήμου Ιωαννιτών 9, ΔΕΥΑ Δήμου Παλαμά 2, ΔΕΥΑ Δήμου Β. Κυνουρίας 9, ΔΕΥΑ Αγίου Νικολάου 14, ΔΕΥΑ Δήμου Δελφών 10, ΔΕΥΑ Δήμου Ρόδου (ΔΕΥΑΡ) 100, ΔΕΥΑ Ηρακλείου 23, ΔΕΥΑ Λιβαδειάς 3, ΕΔΣΝΑ 12, Εταιρία Διαχείρισης Αποβλήτων Κεφαλλονιάς και Ιθάκης 15, ΔΕΥΑ Λάρισας 56, ΔΕΥΑ Αρτας 14 και ΔΕΥΑ Σελίνου 1.


Πηγή


Καταγγελία από τη ΔΑΠ–ΝΔΦΚ: Κρέμασαν μέλος της σε τοίχο στο ΑΠΘ



Την επίθεση σε μέλους της ΔΑΠ–ΝΔΦΚ από μέλη των ακροαριστερών ΕΑΑΚ – CONTRA LEGEM καταγγέλλει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Η καταγγελία της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Νομικής του ΑΠΘ:

«ΑΥΤΟΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ

Σήμερα, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής γίναμε αυτόπτεις μάρτυρες μιας σοβαρής περίπτωσης τραμπουκισμού σε βάρος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ από μέλη των ΕΑΑΚ – CONTRA LEGEM. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί ενός ψηφίσματος, τα μέλη των Contra Legem ξεκίνησαν την υβρεολογία τους επιτιθέμενοι λεκτικά σε μέλη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Νομικής ΑΠΘ, ενώ αποκορύφωμα της παραπανω λεκτικής επίθεσης ήταν η σωματική βία που ασκήθηκε εις βάρος μέλους της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, όπου με τη στοχοποίηση από μέλος των ΕΑΑΚ στριμώχτηκε και κρεμάστηκε στον τοίχο, ενώ απειλούνταν για τη σωματική του ακεραιότητα, επειδή κλήθηκε να ηρεμήσει τα μέλη των ΕΑΑΚ.

Ακόμη, όμως και μετά από αυτό το ξέσπασμα των contra legem οι υπόλοιπες παρατάξεις του ΔΣ δεν συμφώνησαν στην πρόταση της ΔΑΠ ΝΔΦΚ να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στις 2 η ώρα αντί στις 12, επιδεικνύοντας για ακόμη μία φορά την αδιαφορία του για το γεγονός ότι οι φοιτητές οφείλουν να συμμετέχουν στις γενικές συνελεύσεις του συλλόγου μας, χωρίς να υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις εις βάρος των μαθημάτων που διεξάγονται παράλληλα.

Ανεξαρτήτως ιδεολογικών πεποιθήσεων, ως ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Νομικής ΑΠΘ εκτιμούμε ότι είναι απαράδεκτη η σημερινή εικόνα του Διοικητικού Συμβουλίου και υποστηρίζουμε τον διάλογο ως τον μοναδικό τρόπο επίλυσης των οποιονδήποτε διαφωνιών. Καλούμε σύσσωμη τη φοιτητική κοινότητα να καταδικάσει το ανεπίτρεπτο αυτό γεγονός και να επιδείξει τον δέοντα σεβασμό στις διαδικασίες και τα όργανα της σχολής.

Τέλος, μας προκαλεί ιδιαίτερη απορία πως γίνεται η ΑΦΠ μια παράταξη ,που επικροτεί και στηρίζει τις γενικές συνελεύσεις, να κατηγορεί την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ότι διακειται αρνητικά προς αυτές και δήθεν φέρνει κώλυμα στη συζήτηση επειδή πρότεινε να αλλάξει η ώρα της Γενικής συνέλευσης από τις 12 στις 2 όπου θα ήταν μαζικότερη η συμμετοχή των φοιτητών σε αυτήν!!».

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής ΑΠΘ
13 ώρες πριν
ΑΥΤΟΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ
Σήμερα, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής γίναμε αυτόπτεις μάρτυρες μιας σοβαρής περίπτωσης τραμπουκισμού σε βάρος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ από μέλη των ΕΑΑΚ – CONTRA LEGEM. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί ενός ψηφίσματος, τα μέλη των Contra Legem ξεκίνησαν την υβρεολογία τους επιτιθέμενοι λεκτικά σε μέλη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Νομικής ΑΠΘ, ενώ αποκορύφωμα της παραπανω λεκτικής επίθεσης...
Δείτε περισσότερα


Γελάει ο κόσμος με την Νοτοπούλου ότι κάνει η Ν.Δ. τα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ : Έργο του ΣΥΡΙΖΑ οι πτήσεις Αθήνας - Σαγκάη


Αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ θα λένε για τα επόμενα πέντε χρόνια πώς ότι κάνει η Νέα Δημοκρατία τα είχαν κάνει αυτοί αλλά δεν τα είχαν κάνει ακριβώς!!

Άργησε να ξεφτιλιστεί η Κατερίνα Νοτοπούλου και είπε να το κάνει πανηγυρικά!!

Η ιστορική συμφωνία για την έναρξη της πτήσης Αθήνας - Σαγκάης δεν κλείστηκε τώρα, αλλά επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει σε δήλωσή της η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τομεάρχης τουρισμού, Κατερίνα Νοτοπούλου, μετά τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ ήρθε απλά και την υπέγραψε»

«Κλείστηκε τον Ιανουάριο του 2019 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέχεια της πτήσης Αθήνας- Πεκίνο από το 2017. Η τότε Yπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε στη Σαγκάη τον Ιανουάριο του 2019, σχεδόν ένα χρόνο πριν δηλαδή, με τον πρόεδρο της Juneayo Air, οπότε και πραγματοποιήθηκαν οι διαπραγματεύσεις, έγιναν οι επίσημες ανακοινώσεις, και οριστικοποιήθηκε η συνεργασία και η συμφωνία για την έναρξη της πτήσης».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ ήρθε απλά και την υπέγραψε», είπε η Νοτοπούλου για να μας κάνει να πέσουμε κάτω από γέλια στην συνέχεια λέγοντας «είναι θλιβερό που δεν παραδέχεται ότι το κράτος έχει συνέχεια, που αποσιωπά το επιτυχημένο έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, και το παρουσιάζει για μία ακόμη φορά ως δικό της».






Συνελήφθη 29χρονος που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων προσποιούμενοι τους υπαλλήλους ΔΕΗ & Ασανσέρ



Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 1-11-2019 στα Άνω Λιόσια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, 29χρονος ημεδαπός, μέλος εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας ή τους τεχνικούς συντήρησης ανελκυστήρων.

Σε βάρος του 29χρονου, καθώς και των συνεργών του που αναζητούνται, σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της κλοπής και της ληστείας.

Ειδικότερα, οι δράστες εισέρχονταν στις οικίες των ηλικιωμένων προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας ή τους τεχνικούς συντήρησης ανελκυστήρων και ακολούθως, είτε με τη μέθοδο της απασχόλησης είτε με άσκηση σωματικής βίας, αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν επτά (7) περιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών (Ακρόπολη, Σύνταγμα, Παγκράτι, Κυψέλη, Πατήσια, Καλλιθέα).

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Oμιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ελληνοκινεζικό Επιχειρηματικό Φόρουμ στη Σαγκάη


«Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να γραφτεί ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις της Ελλάδας με την Κίνα»

«Μια νέα εποχή ανατέλλει επιτέλους για την Ελλάδα ύστερα από μια εξαιρετικά δύσκολη δεκαετία» τόνισε τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας ο Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ελληνοκινεζικό Επιχειρηματικό Φόρουμ στη Σαγκάη. Παρουσία εκατοντάδων Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως «μια νέα εποχή αισιοδοξίας μάς επιτρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που προσφέρει το μέλλον με ένα ανανεωμένο αίσθημα αυτοπεποίθησης».

«Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να γραφτεί ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις της Ελλάδας με την Κίνα» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός και στο πλαίσιο αυτό ανέφερε: «Η κυβέρνησή μου εκλέχθηκε τον Ιούλιο με απόλυτη πλειοψηφία και μια καθαρή εντολή να επαναφέρει τη χώρα στην ανάπτυξη».

«Βρισκόμαστε στην αρχή ενός νέου αναπτυξιακού κύκλου, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να επενδύσετε στην Ελλάδα», πρόσθεσε. «Ο στόχος μας είναι σαφής: Να αξιοποιήσουμε τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας προκειμένου να προσελκύσουμε σημαντικές ξένες άμεσες επενδύσεις», τόνισε επίσης ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στα αρνητικά επιτόκια δανεισμού που είχε η Ελλάδα πριν από μερικές ημέρες, κάτι που – όπως υπογράμμισε – ήταν αδιανόητο μέχρι πριν από ένα χρόνο.

«Οι αγορές έχουν ανταποκριθεί θετικά στο μήνυμά μας, έχουμε ξεκλειδώσει μεγάλες επενδύσεις όπως το Ελληνικό, η κυβέρνηση έχει ήδη νομοθετήσει σημαντικές περικοπές φόρων και απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης, οι τιμές στην αγορά ακινήτων αναμένεται να αυξάνονται κατά πάνω από 10% σε ετήσια βάση και ο τουρισμός βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα», ανέφερε και τόνισε: «Δεν είναι έκπληξη λοιπόν ότι η οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό σχεδόν 3% το 2020. Ίσως αυτό να ακούγεται χαμηλό με βάση τα Κινεζικά δεδομένα, όμως με βάση τα Ευρωπαϊκά δεδομένα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, καθώς είναι από τους υψηλότερους ρυθμούς στην Ευρωζώνη».

Αναφερόμενος στη θέση της Ελλάδας, σημείωσε πως «η χώρα μου είναι προικισμένη με ένα μοναδικό φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, μια προνομιακή γεωπολιτική θέση στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων και διαθέτει ανθρώπους με ταλέντο και υψηλή κατάρτιση», ενώ απευθυνόμενος στους ξένους επενδυτές σημείωσε: «Σε αυτό προσθέστε ότι είμαστε μια κυβέρνηση που είναι απολύτως προσηλωμένη στην εφαρμογή των απαραίτητων αλλαγών οι οποίες θα «ξεκλειδώσουν» τις πραγματικές δυνατότητες αυτής της χώρας, ενώ εσείς από τη πλευρά σας συγκεντρώνετε όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να καταστήσουν την Ελλάδα ένα πραγματικό success story».

Ο Πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά και στον τομέα της ναυτιλίας, λέγοντας πως «τα τελευταία 15 χρόνια οι Έλληνες πλοιοκτήτες έχουν χτίσει περισσότερα από 1000 πλοία στα κινεζικά ναυπηγεία, που η αξία τους ξεπερνά τα 50 δις. Δολάρια, και είναι πολύ σημαντικό για εμάς η κινεζική αγορά να είναι ανοιχτή στους Έλληνες προμηθευτές, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν υψηλής ποιότητας εξοπλισμό ως ένα στοιχείο προστιθέμενης αξίας στη διαδικασία ναυπήγησης των πλοίων που κατασκευάζονται στην Κίνα από Έλληνες πλοιοκτήτες και πραγματοποιούν ένα σημαντικό τμήμα του εμπορίου προς και από την Κίνα».


Βενιζέλος στον ΣΚΑΪ: Να αρθεί άμεσα το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων


Την άμεση άρση του καθεστώτος προστασίας των μαρτύρων για την υπόθεση Novartis ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στον απόηχο του εμπιστευτικού εγγράφου που έδωσε στη δημοσιότητα η Καθημερινή. 

Σύμφωνα με το επίμαχο έγγραφο, οι δύο από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες που ενοχοποίησαν με τις καταθέσεις τους τους δέκα πολιτικούς, είναι ακριβώς τα ίδια πρόσωπα με τους μάρτυρες που προτάθηκαν από δικηγορικό γραφείο για κατάθεση στις ΗΠΑ, προσδοκώντας οικονομικά οφέλη σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη όφειλε να γνωρίζει, το γνώριζε κατά τεκμήριο, ότι «αυτοί που προσέρχονταν αυτοβούλως σε αμερικανικές διαδικασίες να καταθέσουν προσδοκούν ποσοστό από το οικονομικό όφελος που θα έχει το αμερικανικό δημόσιο με τα πρόστιμα που θα επιβάλλει». 

«Το έγγραφο αποδεικνύει ότι οι κουκουλοφόροι μάρτυρες κακώς χαρακτηρίστηκαν δημοσίου συμφέροντος, γιατί προσέκρουαν στις προϋποθέσεις της ποινικής δικονομίας του τότε άρθρου 45Β που δε θέλει ο μάρτυρας να έχει ο ίδιος όφελος ή προσδοκία οφέλους από την απόφαση αυτή» διευκρίνισε ο κ. Βενιζέλος.

Το έγγραφο αποδεικνύει ότι οι κουκουλοφόροι μάρτυρες κακώς χαρακτηρίστηκαν δημοσίου συμφέροντος


Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος καλεί και την Προανακριτική Επιτροπή να «πάρει τα πράγματα στα χέρια της όπως δικαιούται και όπως οφείλει». «Να καλέσει τους μάρτυρες αυτούς και να τους εξετάσει χωρίς την προστασία του μάρτυρα δημόσιου συμφέροντος, να καλέσει τον (πρώην αντιπρόεδρο της Novartis Hellas) κ. Φρουζή επιτέλους να καταθέσει σε ένα αρμόδιο όργανο, να καλέσει τους εμπλεκόμενους υπουργούς, εμπλεκόμενα πρόσωπα από  δικαστικό σώμα, γιατί εδώ δεν έχουν ενεργήσει μονοί τους οι εισαγγελείς διαφθοράς, υπήρχαν εγκρίσεις των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, συνεχής ενημέρωση της τότε εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, και πρέπει κι ο σημερινός εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να βοηθήσει ενεργώντας με μεγαλύτερη έμφαση και μεγαλύτερο δυναμισμό στο πλαίσιο του νόμου ώστε να αποσαφηνιστεί αυτή η πρωτοφανής δικονομική κατάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι άκυρη όλη η προδικασία, μην έχετε καμία αμφιβολία επ’ αυτού υπάρχει θέμα δικαιοδοσίας των τακτικών ποινικών δικαστηρίων στα θέματα αυτά και κακώς η σημερινή βουλή μετά τις εκλογές δεν έχει αποκαταστήσει τη δικονομική τάξη. Το κρίσιμο ζήτημα είναι η Επιτροπή που διενεργεί την προκαταρκτική να πάρει την υπόθεση στα χέρια της» σημείωσε. 

Το έγγραφο έχει πάει στη Βουλή και είναι στα χέρια όλων των μελών της Επιτροπής Προκαταρτικής Εξέτασης

Όπως τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «πήραν διεθνές σκάνδαλο που αφορούσε ιατρικές συμπεριφορές και ιατρικά κυκλώματα και το μετέτρεψαν σε μεγάλο πολίτικο όχημα για να χτυπήσουν τους εμβληματικούς πολιτικούς αντιπάλους…»

Για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την παρουσία των κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου αναρωτήθηκε αν «το επιχείρημα ότι μπορεί να είμαι και μάρτυρας και εισαγγελέας μπορεί να έχει καμία λογική. «Ο κ. Σαμαράς θα μπορούσε να είναι μέλος; Εγώ θα μπορούσα; Ο κ. Λοβέρδος; Το ίδιο ισχύει και για τους δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ» παρατήρησε.  

 Ποιος ήρθε σε επαφή με ποιον πρώτα στις ΗΠΑ και μετά στην Ελλάδα ποιος έκανε τη διασύνδεση 

Επισήμανε ακόμα ότι το έγγραφο «έχει πάει στη Βουλή και είναι στα χέρια όλων των μελών της Επιτροπής Προκαταρτικής Εξέτασης, όλων των κομμάτων και όλων των συνεργατών. «Όλοι το ξέρουν το έγγραφο αυτό» είπε. 

«Πριν σχηματιστεί ο προανακριτικός φάκελος δικογραφίας, πριν εμφανιστούν οι μάρτυρες και καθίσουν και καταθέσουν και αποκτήσουν το καθεστώς της ανωνυμίας και στη συνέχεια του δημόσιου συμφέροντος έγινε κάποια συνεννόηση κάποιοι πήγαν και με κάποιους συνεννοήθηκαν… Θα ήταν πολύ σημαντικό να μάθουμε τη ροη αυτών των γεγονότων. Ποιος ήρθε σε επαφή με ποιον πρώτα στις ΗΠΑ και μετά στην Ελλάδα ποιος έκανε τη διασύνδεση αυτή, ποιος πήγε τους μάρτυρες αυτούς στην εισαγγελία διαφθοράς, ποτέ ενημερώθηκε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου ποτέ ενημερώθηκαν οι επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης ποτέ ενημερώθηκε η κυβέρνηση και σε ποιο επίπεδο. Αυτό είναι το κομβικό σημείο» παρατήρησε ο κ. Βενιζέλος. 


Πηγή: skai.gr




Βελτιωμένες ρυθμίσεις για την προστασία της κύριας κατοικίας



Βελτιώσεις στο υπάρχον θεσμικό πλαίσιο προστασίας της κύριας κατοικίας θεσμοθετεί το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να ενταχθούν περισσότεροι δικαιούχοι στις προστατευτικές ρυθμίσεις του νόμου.

Οι εν λόγω αλλαγές αφορούν τόσο σε νέες αιτήσεις που θα υποβληθούν όσο και σε αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Συγκεκριμένα, επιτρέπεται πλέον να υποβάλουν αίτηση για να προστατέψουν την κύρια κατοικία τους και όσοι διαμένουν σε μισθωμένο ή παραχωρημένο ακίνητο, εκτός της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία βρίσκεται η κύρια κατοικία τους. Αφορά κυρίως σε όσους διαμένουν σε άλλη πόλη λόγω της εργασίας τους, π.χ. σώματα ασφαλείας, γιατροί, εκπαιδευτικοί κλπ.

Σε περιπτώσεις που υπάρχουν περισσότεροι του ενός ιδιοκτήτες, δίνεται η δυνατότητα προστασίας ολόκληρης της κατοικίας, με αίτηση μόνο του ενός συνιδιοκτήτη. Διευκολύνονται έτσι, συγγενείς, διαζευγμένα ζευγάρια κλπ.

Ακόμη, ρυθμίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για οφειλέτες που βρίσκονται αποδεδειγμένα σε διάσταση, κατά τρόπο ώστε να μην χρειάζεται πλέον η συνυπογραφή της αίτησης από το έτερο εν διαστάσει μέλος.

Περαιτέρω, δικαιούνται της κρατικής επιδότησης όλοι οι συνιδιοκτήτες που αιτούνται της προστασίας της κύριας κατοικίας.

Για πρώτη φορά μάλιστα, παρέχεται η δυνατότητα να συμμετέχει εγγυητής μικρότερης ηλικίας σε περιπτώσεις ηλικιωμένων οφειλετών, οι οποίοι δεν μπορούσαν να ωφεληθούν από τη ρύθμιση των δόσεων σε βάθος 25-ετίας.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στους οφειλέτες που έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο από εταιρείες παροχής πιστώσεων (ανώνυμες εταιρείες που νόμιμα παρέχουν δάνεια) να ρυθμίζουν τις οφειλές τους και να προστατεύουν την κύρια κατοικία τους μέσω της πλατφόρμας.

Τέλος, εάν χρειαστεί κάποια αίτηση να επανυποβληθεί λόγω ελλείψεων ή σφαλμάτων, διατηρείται η προστασία της κύριας κατοικίας κατά το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την επανυποβολή


Πηγή: in.gr


Δημοτικός υπάλληλος υπεξαίρεσε πάνω από μισό εκατομμύριο, απολύθηκε και με θράσος ζήτησε να επιστρέψει



Ταμίας Δήμου υπεξαίρεσε από το χρηματοκιβώτιο 579.888 ευρώ, καταδικάστηκε αμετάκλητα σε 14 χρόνια κάθειρξη, απολύθηκε οριστικά και ζήτησε να επιστρέψει στον Δήμο, καθώς όπως υποστήριξε, την παρέσυρε στην υπεξαίρεση η συγκατηγορούμενή της, αλλά οι σύμβουλοι Επικρατείας δεν της έκαναν το χατίρι.

Εργαζόταν σε Δήμο νησιού και το Μάιο του 2011 πραγματοποιήθηκε έκτακτος έλεγχος στο χρηματοκιβώτιο του Δήμου από το οποίο έλειπαν 579.888 ευρώ. Συγκεκριμένα στο ταμείο του Δήμου υπήρχε έλλειμμα 376.934 ευρώ και από το Λιμενικό Ταμείο του Δήμου το έλλειμμα ανερχόταν στα 202.954 ευρώ.

Σε γυναίκα υπάλληλο του Δήμου από τον Αύγουστο του 2009 της είχαν ανατεθεί καθήκοντα ταμία. Όμως, το από τον Οκτώβριο του 2010 έως τον Μάιο του 2011 ιδιοποιήθηκε τμηματικά από το ταμείο του Δήμου το επίμαχο ποσό.

Μάλιστα, εξέδωσε και βεβαιώσεις ότι στο χρηματοκιβώτιο υπήρχε το ποσό που ιδιοποιήθηκε, ενώ στην πραγματικότητα υπήρχαν μόνο 3.190 ευρώ και έλειπαν 576.697 ευρώ.

Μετά τον έλεγχο που έγινε η ταμίας αναγκάστηκε να ομολογήσει τις πράξεις της και έρριψε τις ευθύνες στην συγκατηγορούμενη της και ηθικό αυτουργό της υπεξαίρεσης.

Η συγκατηγορούμενη της ταμίας δραστηριοποιούνταν στον τομέα της διενέργειας επιδοτούμενων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης. Έτσι, έπεισε, μετά από «φορτικότητα» όπως ισχυρίστηκε η ταμίας να της δώσει τα χρήματα τα οποία υπήρχαν στο χρηματοκιβώτιο μέχρι να πετύχει την χρηματοδότηση ενός προγράμματος από τον Ελληνικό Οργανισμό Μικρών-Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας (ΕΟΜΜΕΧ). Μάλιστα της υποσχέθηκε ότι θα της επέστρεφε πίσω 720.000 ευρώ, έχοντας με αυτό τον τρόπο οικονομικό όφελος η ταμίας περίπου 140.000 ευρώ.

Από Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Πειραιά, η ταμίας καταδικάστηκε με αμετάκλητη απόφασή του σε κάθειρξη 14 ετών για υπεξαίρεση με διάφορα τεχνάσματα κατ΄ εξακολούθηση και έκδοση ψευδών βεβαιώσεων. Από το Εφετείο της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Παράλληλα, από το πειθαρχικό συμβούλιο παύθηκε οριστικά (απολύθηκε) από το Δήμο για: 1) παράβαση καθήκοντος, 2) χρησιμοποίηση της υπαλληλικής ιδιότητας προς εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων της ίδιας και τρίτων, 3) παράνομη χρήση πραγμάτων που ανήκαν στην υπηρεσία που εργαζόταν και 4) χαρακτηριστικά αναξιοπρεπή ή ανάξια για υπάλληλο διαγωγή εντός και εκτός υπηρεσίας.

Η ταμίας προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η πειθαρχική απόφαση με την οποία απολύθηκε οριστικά, αλλά οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς της και έκριναν ότι η οριστική απόλυση που τις επιβλήθηκε είναι η προσήκουσα ποινή.

Το ΣτΕ δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς της ότι αντιμετώπιζε προβλήματα λόγω θανάτου του συζύγου της και προβλημάτων υγείας τόσο της ίδιας όσο και της μητέρας της, επισημαίνοντας ότι οι λόγοι που επικαλείται δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την πράξη της, λόγω τη αυξημένης ευθύνης που είχε λόγω της θέσης της ταμίας που κατείχε.


Παναγιώτης Τσιμπούκης
Πηγή : protothema.gr


Όπλα του 19ου αιώνα βρέθηκαν σε ταξιδιωτικό σάκο στη λίμνη των Ιωαννίνων



Οπλισμό από τον 19ο αιώνα, εντόπισαν και κατάσχεσαν σε ταξιδιωτικό σάκο στην Ντραμπάτοβα Αμφιθέας, δίπλα στη λίμνη Ιωαννίνων, σήμερα το πρωί, αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων, καθώς επίσης και άλλα αντικείμενα, που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον σάκο με τα όπλα , ο οποίος ήταν κρυμμένος, ανάμεσα σε καλαμιές, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση.

Μέσα στον ταξιδιωτικό σάκο βρέθηκαν 11 περίστροφα, τέσσερα πυροβόλα όπλα χειρός μονής βολής, εμπροσθογεμές όπλο χειρός, δίκανο με εξωτερικές σφύρες, ένα δίκανο όπλο χειρός λειόκανο με εξωτερικές σφύρες, δύο εμπροσθογεμή τρίκανα όπλα χειρός μαύρης πυρίτιδας, εμπροσθογεμές εξάκανο όπλο χειρός μαύρης πυρίτιδας, εμπροσθογεμές δίκαννο όπλο χειρός μαύρης πυρίτιδας, εμπροσθογεμές δίκανο τύπου πιστόλας με εξωτερικές σφύρες, τρία σπαθιά, εννέα ξιφολόγχες πολεμικών τυφεκίων, τέσσερις θήκες ξιφολογχών, δύο ξιφίδια και δύο ματσέτες.



Τα όπλα που κατασχέθηκαν, θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Αυτός είναι ο 55χρονος παπάς που βίαζε κατ΄εξακολούθηση ανήλικο



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Γυθείου και επικύρωσης αυτής από την Εισαγγελία Εφετών Καλαμάτας, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 55χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατ΄εξακολούθηση, αποπλάνηση παιδιού και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια και μετά το πέρας της κύριας ανάκρισης εκδόθηκε Ένταλμα προσωρινής κράτησης και έκτοτε κρατείται προσωρινά σε Κατάστημα Κράτησης.

Πρόκειται για τον: ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΗ Νικόλαο του Νικολάου και της Μαργαρίτας, που γεννήθηκε το 1964 στο Κερατσίνι Αττικής.



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 31/12/2019, σύμφωνα με σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 27310-26252 της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας και 27330-29154 του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, αντίστοιχα, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.



Εξώδικο της Ελένης Τουλουπάκη στην Καθημερινή



Με εξώδικο που απέστειλε στην εφημερίδα "Καθημερινή" η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη απαντά στο δημοσίευμα της εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο η ίδια γνώριζε πως τα ίδια πρόσωπα εξετάστηκαν σε Ελλάδα και ΗΠΑ ως προστατευόμενοι μάρτυρες.

Όλο το εξώδικο έχει ως εξής:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ

Της Ελένης Τουλουπάκη του Χαραλάμπους, Αντιεισαγγελέως Εφετών Αθηνών, Εισαγγελέως Διαφθοράς, κατοίκου Αθηνών, οδός Κυρίλλου Λουκάρεως αρ. 14
ΚΑΤΑ
1. Του ΑΛΕΞΗ ΠΑΠΑΧΕΛΑ, Διευθυντή της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», κατοίκου Ν. Φαλήρου Αττικής, οδός Εθν. Μακαρίου & Δ. Φαληρέως 2, (Τ.Κ.: 185 47)

2. Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΜΑΝΔΡΟΥ, δημοσιογράφου και αρθρογράφου στην ανωτέρω εφημερίδα, κατοίκου ως άνω ομοίως.

*****

Αθήνα, 4.11.2019

Με μέγιστη αγανάκτηση και ιδιαίτερη ανησυχία, έλαβα γνώση του από 2.11.2019 άρθρου της δεύτερης εξ υμών, το οποίο δημοσιεύτηκε στο Σαββατιάτικο φύλλο της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», με υπερ-τίτλο «Νέα τροπή στην υπόθεση Novartis», καθώς και υπό-τίτλο «Η «Κ» παρουσιάζει το εμπιστευτικό έγγραφο της Εισαγγελέως Διαφθοράς», αλλά και παρακείμενη στήλη «Το αίτημα Ζαχαρή». Το περιεχόμενο του εν λόγω άρθρου είναι απολύτως ανακριβές και παραπλανητικό, καθόλα ανεπέρειστο, πρόχειρο και συκοφαντικό, ενώ αποκλειστικός και μόνος σκοπός του είναι η παραπληροφόρηση και ο αποπροσανατολισμός του κοινού, η συσκότιση των ερευνών και η θέση προσκομμάτων στο έργο της Εισαγγελίας Διαφθοράς, με ταυτόχρονη επιδίωξη την τρώση της τιμής και της υπόληψής μου ως Δικαστικής λειτουργού, όπως και του φρονήματος και του σθένους των Εισαγγελέων, που διενεργούμε τις έρευνες.
Επί του ανωτέρω συκοφαντικού δημοσιεύματος, το οποίο δεν δύναμαι με ασφάλεια να γνωρίζω το βαθμό αναδημοσίευσης και ανάρτησής του σε πλήθος άλλων ιστοσελίδων, επάγομαι τα κάτωθι.

Ειδικότερα:

I. Ήδη από την εισαγωγή του αναφερόμενου άρθρου, «Αποκαλυπτικό έγγραφο, που φέρει τον χαρακτήρα «εμπιστευτικόν», αλλάζει τα δεδομένα στις έρευνες Βουλής και Δικαιοσύνης για την υπόθεση της Novartis …», η ίδια η Συντάκτης του και δεύτερη εξ υμών ομολογεί την τέλεση αξιόποινης πράξης είτε της ίδιας (άρθρ. 370 ΠΚ, «Παραβίαση απορρήτου εγγράφων») είτε εκείνων των προσώπων, τα οποία της εγχείρισαν ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ έγγραφο της δικογραφίας (άρθρ. 251 ή 252 ΠΚ, «Παραβίαση δικαστικού απορρήτου» ή «Παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου» αντίστοιχα), που έχει σχηματιστεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με την Υπόθεση Novartis, κατά παράβαση της μυστικότητας της προδικασίας, όπως αυτή ορίζεται στα άρθρ. 241 σε συνδ. με 243 ΚΠΔ, με τα οποία επιβάλλεται κατά νόμο η μη δημοσιοποίηση των στοιχείων της προκαταρκτικής εξέτασης. Ως εκ τούτου, καλείται η δεύτερη εξ υμών να αποκαλύψει ποια είναι η πηγή της «πληροφόρησης» της, ήτοι η παράνομη διαρροή εγγράφου της δικογραφίας, καθότι κάτι τέτοιο συνιστά αξιόποινη πράξη. Ούτως ειπείν, ποιος σας εγχείρισε παρανόμως το αναφερόμενο ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ έγγραφο κατά παράβαση της μυστικότητας της προδικασίας; Μήπως ο Αντί-Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Σοφουλάκης; Τη σφραγίδα του οποίου αφήσατε σκοπίμως σε εμφανές σημείο, ώστε να ντύσετε με μανδύα αξιοπιστίας το περιεχόμενο του άρθρου σας, δίνοντας παράλληλα στοιχεία για την πηγή της διαρροής, ήτοι την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου; Άλλωστε, η ίδια αναφέρεστε σε άλλο σημείο του άρθρου σας σε «δικαστικές πηγές με γνώση των θεμάτων»!!! Μήπως κάποιος γραμματέας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου; Ή εσείς η ίδια παραβιάσατε τον νόμο και το απόρρητο του εγγράφου υπεξαιρώντας το, όταν οι κάτοχοι του εγγράφου δεν κοιτούσαν;

II. Πέραν, όμως, της αναφερόμενης ως άνω παρανομίας της δεύτερης εξ υμών για την οποία επιφυλασσόμαστε, το λοιπό περιεχόμενο του άρθρου βρίθει ανακριβειών, επιτρέποντας μας να συμπεράνουμε ότι εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα της «πληροφόρησης» του κοινού, όπως οφείλει να κάνει η ανεξάρτητη δημοσιογραφία. Πλέον συγκεκριμένα, ουδόλως προκύπτει από το αναφερόμενο έγγραφό μου, το υποστηριζόμενο ότι οι «προστατευόμενοι μάρτυρες, με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» είναι τα ίδια πρόσωπα με τους μάρτυρες που εξετάστηκαν στις ΗΠΑ». Οι έρευνες που διενεργούνται από τις αμερικανικές αρχές σχετικά με την εταιρεία Novartis και τις πρακτικές της, είναι ανεξάρτητες από αυτές των ελληνικών αρχών. Η υπηρεσία μας δεν γνωρίζει με βεβαιότητα την ταυτότητα των μαρτύρων που εξετάζονται στις ΗΠΑ (διότι ουδέποτε μέχρι σήμερα μας έχει επιβεβαιωθεί με επίσημο ή ανεπίσημο τρόπο από τις αμερικανικές αρχές ή από τους ίδιους τους μάρτυρες, η ταυτότητα τους και το καθεστώς υπό το οποίο αυτοί καταθέτουν), πολλώ δε μάλλον, δεν γνωρίζει αν οι προστατευόμενοι στις ΗΠΑ μάρτυρες προσδοκούν από την ευδοκίμηση της έρευνας των αμερικανικών αρχών χρηματικό ή άλλο όφελος, καθόσον ακόμα κι αν ταυτίζεται κάποιος μάρτυρας δεν μπορεί να διαπιστωθεί αν ταυτίζεται με το αντικείμενο της έρευνας. Σε κάθε περίπτωση τα ανωτέρω, ουδόλως αναιρούν το περιεχόμενο του με αριθμ. πρωτ. 3700/8-10-2019 εγγράφου μου, στο οποίο αναφέρεται ότι η Υπηρεσία μας ταυτοποίησε τον ένα εκ των δύο μαρτύρων. Είναι δε κρίσιμο το γεγονός ότι η υπηρεσία μας απευθύνθηκε με δύο αιτήματα δικαστικής συνδρομής στις αμερικανικές αρχές και ζήτησε να μας αποσταλούν στοιχεία από την έρευνά τους (τυχόν καταθέσεις ή όποια άλλα στοιχεία των μαρτύρων τους) που κατά την κρίση τους ενδεχομένως να ενδιέφεραν τις ελληνικές αρχές και ουδέποτε λάβαμε σχετική απάντηση. Ως εκ τούτου, δεν προκύπτει ταύτιση των ερευνών που διεξάγονται στις δύο χώρες και ειδικότερα ταύτιση των διερευνώμενων προσώπων, αδικημάτων καθώς και του χρόνου και τόπου τέλεσης αυτών. Ωστόσο από τα επικαλούμενα στο υπ’ αριθμ. πρωτ. 3700/8-10- 2019 έγγραφό μου προς την Εισαγγελία του ΑΠ προκύπτει ότι από έγγραφα των αμερικανικών αρχών καθίστατο αναγκαία η εξέταση των συγκεκριμένων μαρτύρων και τίποτα περισσότερο. Τα επικαλούμενα στο δημοσίευμα, ότι ήταν γνωστό στην υπηρεσία μας ότι οι εξεταζόμενοι μάρτυρες ήταν και υπό καθεστώς προστασίας στις ΗΠΑ, καθώς και το ότι προσδοκούσαν όφελος από την έκβαση των ερευνών των ελληνικών αρχών, το οποίο όμως θα αποκόμιζαν από τις ΗΠΑ είναι το λιγότερο αυθαίρετο, ενώ το υποστηριζόμενο ότι «Αυτά αναφέρει η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη για τη δεύτερη μάρτυρα, αποκαλύπτοντας πως και αυτή είχε «πάρε-δώσε» με τις αμερικανικές αρχές» είναι πέραν από αυθαίρετο και απολύτως συκοφαντικό και δυσφημιστικό.

III. Σε κάθε δε περίπτωση, το επιχειρούμενο με το εν λόγω άρθρο, δηλαδή να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων είναι άκυρες ως μη νόμιμες, πέραν του προφανούς σκοπού τον οποίο εξυπηρετεί, είναι και απολύτως εσφαλμένο. Ειδικότερα, πουθενά στο νόμο δεν προκύπτει υποχρέωση του Έλληνα εισαγγελέα να γνωρίζει αν ο μάρτυρας θα αποκομίσει από τη μαρτυρική του κατάθεσή του οποιοδήποτε όφελος στο εξωτερικό (πράγμα πρακτικώς αδύνατο), αλλά ούτε καν υποχρέωσή του να γνωρίζει το νομοθετικό πλαίσιο περί προστασίας μαρτύρων και δη δημοσίου συμφέροντος σε άλλη έννομη τάξη. Σε κάθε περίπτωση δια των δικαστικών συνδρομών, που αναφέρθηκαν, ζητήθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων, ενώ βεβαίως προ της απόδοσης στους μάρτυρες της ιδιότητας του «μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος» οι σχετικές προϋποθέσεις ελέγχθηκαν και εγκρίθηκαν από τον αρμόδιο εισαγγελέα, επόπτη μας κ. Παπαγεωργίου, ενώ διατηρήθηκε σε ισχύ και από τον κ. Αγγελή και από τον νυν επόπτη κ. Μπρακουμάτσο έως τούδε χωρίς να τεθεί ζήτημα άρσης της σχετικής προστασίας. Σημειώνεται, ότι η ιδιότητα του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος δόθηκε στους προστατευόμενους μάρτυρες την 9-2-2018 με το με αρ. Πρωτ. ΕΠ 140 έγγραφο, ήτοι μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή, γεγονός που σημαίνει ότι κατά το χρόνο που κατέθεταν δεν υφίστατο ούτε και το φερόμενο αυτό ως νομικό κώλυμα. Πέραν τούτων, ακόμη κι αν ίσχυε το υποστηριζόμενο ότι «δεν μπορεί ένας μάρτυρας να μπει σε καθεστώς προστασίας όταν έχει εμπλοκή ο ίδιος στην υπόθεση και όταν έχει εξεταστεί προσδοκώντας, όπως συνέβη εδώ, χρηματικά οφέλη», το οποίο είναι το βασικό επιχείρημα των εμπλεκόμενων στην υπόθεση Novartis, με ότι συνεπάγεται αυτό για τους σκοπούς που εξυπηρετεί το στοχευμένο άρθρο, σε κάθε περίπτωση δεν «κλονίζεται η νομιμότητα των καταθέσεων», όπως υποστηρίζει η δεύτερη εξ υμών, αλλά μόνο το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα. Με λίγα λόγια, οι καταθέσεις και το περιεχόμενο τους παραμένουν έγκυρα, αλλά θα αρθεί το καθεστώς ανωνυμίας και προστασίας των μαρτύρων, που ίσως είναι και ο επιδιωκόμενος σκοπός;;; Ωστόσο, ο Έλληνας νομοθέτης θέτει ως προϋπόθεση τη μη επιδίωξη οφέλους στο πλαίσιο της μαρτυρίας εντός της ελληνικής έννομης τάξης και για την έρευνα που διεξάγουν οι ελληνικές αρχές, πράγμα το οποίο δεν προέκυψε σε κάποια φάση της έρευνάς μας, ήτοι οιοδήποτε όφελος για τους προστατευόμενους μάρτυρες στη χώρα μας αλλά ούτε και αλλού. Προσδιορισμός δε, σημαίνει όχι η απλή νομοθετική πρόβλεψη τέτοιας δυνατότητας σε άλλη χώρα, αλλά η ύπαρξη συγκεκριμένης συμφωνίας με προσδιορισμό των προσώπων που την έκαναν, του τόπου και χρόνου που έλαβε χώρα αλλά και του ανταλλάγματος που συμφωνήθηκε. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί η Σύσταση του ΟΟΣΑ με τίτλο «Πρόγραμμα Ελλάδας-ΟΟΣΑ: Τεχνική Υποστήριξη για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς στην Ελλάδα Προστασία των πληροφοριοδοτών δημοσίου συμφέροντος στον ιδιωτικό τομέα: Ανάπτυξη του νομικού πλαισίου», όπου (σελ.23 επ.) αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «αν ένα πρόσωπο, βάσει των πληροφοριών που του διατίθενται, ευλόγως θεωρεί ότι οι πληροφορίες που κατέχει υποδεικνύουν μια επιλήψιμη συμπεριφορά, σύμφωνα με την κρίση του μέσου πολίτη, τότε στο πρόσωπο αυτό πρέπει να παρασχεθεί προστασία. Συνεπώς, στις εν λόγω νομοθεσίες, τα στοιχεία της «καλής πίστης» και της «εύλογης αιτίας» είναι ταυτόσημα και σχετίζονται όχι με το προσωπικό κίνητρο του προσώπου που προβαίνει στην αποκάλυψη, αλλά με την πεποίθηση του προσώπου όσον αφορά τη σημασία των πληροφοριών σχετικά με τις φερόμενες επιλήψιμες συμπεριφορές. Στο παραπάνω πλαίσιο είναι αδιάφορο αν το πρόσωπο που προβαίνει στην αποκάλυψη λειτουργεί βάσει πρωτίστως χρηστών κινήτρων όταν αποκαλύπτει την επιλήψιμη συμπεριφορά η βάση άλλων, ενδεχομένως χρηματικών κινήτρων. Αρκεί να είναι πεπεισμένο ότι οι πληροφορίες που παρέχει καταδεικνύουν επιλήψιμη συμπεριφορά». Από το έγγραφο αυτό δεν καταλείπεται πλέον καμία αμφιβολία για τη χρηστή δικονομική μεταχείριση και τις ενέργειες μου, αναφορικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες παρά τα περί του αντιθέτου αναφερόμενα στο άρθρο της δεύτερη εξ υμών.

IV. Περαιτέρω, απολύτως αναληθώς αναφέρεται ότι «.. στο έγγραφο Τουλουπάκη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με παραλήπτη τον αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Λάμπρο Σοφουλάκη, όταν της ζητήθηκαν εξηγήσεις σχετικά με το πώς οργανώθηκε το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων …». Η πραγματικότητα απέχει πόρρω από το αναφερόμενο, διότι ουδέποτε μέχρι σήμερα έχω κληθεί να παράσχω εξηγήσεις στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης από τους κκ. Αντι-εισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ε. Ζαχαρή και Λ. Σοφουλάκη. Αντιθέτως, με το αριθμ. Πρωτ. 3643 από 30.9.2019 έγγραφό μας, ενημερώναμε τους ανωτέρω Εισαγγελικούς λειτουργούς με την παράκληση διαβίβασης του εν λόγω εγγράφου μας στη Βουλή των Ελλήνων ότι «Στην υπηρεσία μας τηρούνται και άκρως απόρρητα έγγραφα ξένων αρχών, αλλά και στοιχεία εκ της κεντρικής δικογραφίας της NOVARTIS, εκ των οποίων προκύπτει με σαφήνεια ο λόγος της κλήτευσης συγκεκριμένων δύο εναπομείναντων μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος αλλά και ότι γνωρίζουν κρίσιμα γεγονότα για την υπόθεση, με αποτέλεσμα να καταρρέει κάθε θεωρία περί «στημένων μαρτύρων» και «σκευωρίας». Τα έγγραφα αυτά δεν δυνάμεθα μέχρι τώρα να αποστείλουμε στη Βουλή με τη δικογραφία καθόσον τούτου θα συνεπαγόταν είτε την άμεση είτε την έμμεση αποκάλυψη της ταυτότητας των μαρτύρων […] Για το λόγο αυτό σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που μας ζητηθεί μπορούμε να θέσουμε υπόψη Σας τα ανωτέρω έγγραφα προκειμένου να σχηματίσετε ιδία άποψη επί του θέματος». Εις απάντηση του με αριθμ. Πρωτ. ΕΠ-Δ 205/07.10.2019 εγγράφου του κ.κ. Αντιεισαγγελέων του Αρείου Πάγου αποστείλαμε το αναφερόμενο έγγραφο μας, όπως προκύπτει κι από το σώμα του εγγράφου, που παρανόμως δημοσιοποίησε η δεύτερη εξ υμών κι όχι κατόπιν οποιασδήποτε κλήτευσής μου προς παροχή εξηγήσεων.

V. Τέλος, απολύτως ανακριβές είναι και το αναφερόμενο ότι «Αίσθηση προκαλεί ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς επικαλείται το απόρρητο που ζητούν οι Αμερικανοί για ό,τι έχουν στείλει και έναντι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ενώ στη Βουλή είχαν σταλεί έγγραφα του FBΙ από τους εισαγγελείς Διαφθοράς, όταν είχαν διαβιβάσει τον φάκελο για τους δέκα πολιτικούς». Κι αυτό διότι στην κατοχή της Υπηρεσίας μας υπάρχουν περισσότερα έγγραφα των αμερικανικών αρχών διαβαθμισμένα σε εκείνα τα οποία δύνανται να χρησιμοποιηθούν και σε εκείνα τα οποία κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, γιατί θα έθετε σε κίνδυνο τις διενεργούμενες έρευνες στις ΗΠΑ, κατά τις υποδείξεις του ίδιου του FBI. Επομένως, στη Βουλή διαβιβάστηκαν εκείνα τα έγγραφα των οποίων ήταν δυνατόν να γίνει χρήση, ενώ τα απολύτως απόρρητα φυλάσσονται στην υπηρεσία μας και είναι δυνατή μόνο η επισκόπησή τους, γεγονός το οποίο αναφέρω στο σχετικό έγγραφό μου προς τους κ.κ. Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου. Ωστόσο, η εργαλειοποιημένη δημοσιογραφία δεν υπολογίζει ούτε δικαστικές έρευνες, ελληνικές ή ξένες, με κίνδυνο από την εσφαλμένη τροπή που έχει λάβει η Υπόθεση από πολιτικούς και δημοσιογραφικούς χειρισμούς να ελλοχεύει ο κίνδυνος ακόμη και διπλωματικού επεισοδίου και πλήγμα στις διεθνείς σχέσεις της χώρας με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Άλλωστε, ο βασικός στόχος της δημοσιογραφίας, σύμφωνα με τον B. Rosenstiel και τον B. Kovach, είναι να προσφέρει στους πολίτες την πληροφόρηση που χρειάζονται για να είναι ελεύθεροι και αυτοδιοικούμενοι. Η πρώτη υποχρέωση επομένως του δημοσιογράφου, όσες γενιές και αν περάσουν, είναι η επιβεβαίωση της πληροφορίας. Αντίθετα, ουδέποτε υπήρξε προηγούμενη επικοινωνία ή επιδίωξη τέτοιας επικοινωνίας από την εφημερίδα σας ή τη δεύτερη εξ υμών, πριν από τη σχετική δημοσίευση, προκειμένου να αναζητηθούν σχετικές διευκρινίσεις επί του θέματος αυτού.

VI. Τέλος, θα ήθελα να κλείσω με μια ρήση του Νταν Ράδερ, παρουσιαστή και διευθυντή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του αμερικανικού δικτύου CBS, για τον οποίο έχει κάνει στο παρελθόν σχετικά ρεπορτάζ και η εφημερίδα σας. Αναφέρει, λοιπόν, τον Αύγουστο του 2015 ότι «Δεν υφίσταται συνταγματική δημοκρατία βασισμένη στις αρχές της ελευθερίας και της δημοκρατίας χωρίς την αλήθεια στα δελτία ειδήσεων, γιατί η ενημέρωση των πολιτών είναι επιτακτική ανάγκη. Η ελευθερία και η δημοσιογραφία χάνονται όταν χάνεται η δημοσιογραφία».

Ενόψει των ανωτέρω, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΕΝΤΟΝΩΣ για τα όσα ανακριβή και συκοφαντικά σε βάρος μου δημοσιεύτηκαν στο από 2.11.2019 άρθρο της δεύτερης εξ υμών, το οποίο δημοσιεύτηκε στο Σαββατιάτικο φύλλο της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», της οποίας ο α’ εξ υμών τυγχάνει Διευθυντής, και ΣΑΣ ΚΑΛΩ με την παρούσα, όπως προβείτε:
α) η δεύτερη εξ υμών
i) στην αποκάλυψη της πηγής «πληροφόρησης» σας, ήτοι της παράνομης διαρροής εγγράφου της δικογραφίας, καθότι κάτι τέτοιο συνιστά αξιόποινη πράξη
ii) δημοσίως σε επανορθωτικό δημοσίευμα στην εν λόγω εφημερίδα με νεότερο άρθρο σας, ή σε δημόσια δήλωση σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας, ανακαλώντας το περιεχόμενο των κάτωθι φράσεων προς αποκατάσταση της αλήθειας και της πληγείσας τιμής και υπόληψής μου, σύμφωνα με το περιεχόμενο της παρούσης:
«… καθώς από αυτό προκύπτει σαφώς, ότι οι δύο από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες που ενοχοποίησαν με τις καταθέσεις τους τους δέκα πολιτικούς, είναι ακριβώς τα ίδια πρόσωπα με τους μάρτυρες που προτάθηκαν από δικηγορικό γραφείο για κατάθεση στις ΗΠΑ, προσδοκώντας οικονομικά οφέλη σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία …»
«Από το εμπιστευτικό έγγραφο, που φέρει στη δημοσιότητα η «Καθημερινή», προκύπτει ότι δύο από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες, με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» είναι τα ίδια πρόσωπα με τους μάρτυρες που εξετάστηκαν στις ΗΠΑ, προσδοκώντας οικονομικές απολαβές»
«Όπως τόνιζαν στην «Καθημερινή» δικαστικές πηγές με γνώση των θεμάτων, δεν μπορεί ένας μάρτυρας να μπει σε καθεστώς προστασίας όταν έχει εμπλοκή ο ίδιος στην υπόθεση και όταν έχει εξεταστεί προσδοκώντας, όπως συνέβη εδώ, χρηματικά οφέλη»
«Ο κλονισμός της νομιμότητας των καταθέσεων των δύο από τους τρεις μάρτυρες…»
«με παραλήπτη τον αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Λάμπρο Σοφουλάκη, όταν της ζητήθηκαν εξηγήσεις σχετικά με το πώς οργανώθηκε το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων …»
«Αυτά αναφέρει η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη για τη δεύτερη μάρτυρα, αποκαλύπτοντας πως και αυτή είχε «πάρε-δώσε» με τις αμερικανικές αρχές»
«Αίσθηση προκαλεί ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς επικαλείται το απόρρητο που ζητούν οι Αμερικανοί για ό,τι έχουν στείλει και έναντι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ενώ στη Βουλή είχαν σταλεί έγγραφα του FBΙ από τους εισαγγελείς Διαφθοράς, όταν είχαν διαβιβάσει τον φάκελο για τους δέκα πολιτικούς».
β) ο α’ εξ υμών, σε δημόσια δήλωση περί του, αν η εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» υιοθετεί το περιεχόμενο του εν λόγω άρθρου,
Άλλως, σε περίπτωση, που παρέλθει άπρακτη η κατά νόμο προθεσμία, ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ρητά ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου εναντίον σας.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής καλείται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνους στους οποίους απευθύνεται, για να λάβουν γνώση της και για κάθε νόμιμη συνέπεια, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

Αθήνα, 4.11.2019
Η εξωδίκως δηλούσα
Δια πληρεξουσίου Δικηγόρου


Στο νοσοκομείο εννέα παιδιά μετά από τροχαίο με σχολικό! Δύο παραμένουν για νοσηλεία


Τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή της Βούλας και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Σπετσών και Κρήνης, έστειλε στο νοσοκομείο ευτυχώς ελαφρά εννέα παιδάκια.

Στο σχολικό επέβαιναν εννέα παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών, τα οποία μετά το ατύχημα μεταφέρθηκαν όλα στο Νοσοκομείο Παίδων. Και τα εννέα παιδάκια φορούσαν ζώνη, ωστόσο από τη σύγκρουση χτύπησαν στο σκληρό μέρος των μπροστινών καθισμάτων.

Τέσσερις από τους μαθητές εξετάστηκαν προληπτικά και επέστρεψαν στο σπίτι τους, ενώ οι δύο θα παραμείνουν για επιπλέον εξετάσεις, καθώς έχουν χτυπήματα στο κεφάλι.

Καλά στην υγεία του είναι και το παιδί που επέβαινε στο ΙΧ, που ενεπλάκη στο τροχαίο, το οποίο εξετάστηκε από τους γιατρούς και στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του.

Τα παιδάκια που παραμένουν στο νοσοκομείο είναι ένα κοριτσάκι που φέρει θλαστικό τραύμα μετώπου, και ένα αγοράκι με εκδορές και μώλωπες στο πρόσωπο.






Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κίνας Xi Jinping στη Σαγκάη


Η φράση του Προέδρου της Κίνας Xi Jinping «με απροθυμία σταματάω αυτή τη συζήτηση εδώ, αλλά ευτυχώς θα τη συνεχίσουμε το βράδυ στο δείπνο και σε λίγες μέρες στην Αθήνα» απηχεί το εξαιρετικό κλίμα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κίνας στη Σαγκάη.

Στη διάρκεια της συνάντησης οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που συνδέουν τις δύο χώρες και αναφέρθηκαν στους τομείς στους οποίους αυτή η συνεργασία μπορεί να ενισχυθεί και να διευρυνθεί. Οι τομείς αυτοί περιλαμβάνουν την ενέργεια, τις μεταφορές, τις τηλεπικοινωνίες, τον τουρισμό, τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και τη «δυνατότητα να γίνει η Ελλάδα κέντρο logistics», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Κινέζος Πρόεδρος.

Ο Πρόεδρος της Κίνας πρότεινε τη διεύρυνση της συνεργασίας και ανέφερε ότι θα μπορούσε να καθιερωθεί ένα πολιτιστικό έτος Ελλάδας – Κίνας το οποίο θα συνδέεται και με τον τουρισμό, ενω ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια πρόταση που συνδέει τη ναυπήγηση πλοίων από Έλληνες στην Κίνα με οφέλη για την ελληνική οικονομία.

«Έχετε δίκιο να επισημαίνετε ότι επέλεξα, πράγματι, μόλις τον τέταρτο μήνα που είμαι Πρωθυπουργός της Ελλάδας να έλθω στην Κίνα, να ηγηθώ της Ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής για αυτή την πολύ σημαντική έκθεση, για να σηματοδοτήσω με αυτό τον τρόπο την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδω στις διμερείς σχέσεις μας» τόνισε ο Πρωθυπουργός ανοίγοντας την τοποθέτησή του.

«Έχετε κάνει και εσείς πολλές μνείες στις ομιλίες σας για την εγγύτητα των δύο πολιτισμών μας, εγγύτητα η οποία χάνεται στο βάθος των αιώνων. Σηματοδοτεί όμως, πιστεύω, σε πολιτιστικό υπόβαθρο, την ιδιαίτερη σημασία αυτής της σχέσης» σημείωσε.

Υπενθύμισε δε ότι «η δική μου παράταξη, η Νέα Δημοκρατία, ήταν αυτή που ξεκίνησε πολιτικά το μεγάλο οικονομικό άνοιγμα της χώρας μας προς την Κίνα. Χαίρομαι που τώρα μου δίνεται η δυνατότητα, ως Πρωθυπουργός της Ελλάδος, να μπορέσω να πάω αυτή την οικονομική την σχέση -στην οποία αποδίδουμε ιδιαίτερα μεγάλη σημασία- σε ένα ξεχωριστό επίπεδο».

«Οι ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας είναι πολλές και σημαντικές. Είχα την ευκαιρία, πριν σας συναντήσω, να επισκεφτώ τα κεντρικά γραφεία της COSCO, να συζητήσω με τον Πρόεδρο της εταιρείας και να επαναβεβαιώσω την απόλυτη προσήλωσή μας σε αυτή την εξαιρετικά σημαντική επένδυση. Αυτό που πρέπει να συγκρατήσετε από το τι συμβαίνει στην Ελλάδα είναι ότι υπάρχει, σήμερα, μία κυβέρνηση η οποία είναι αποφασισμένη να διευκολύνει τους ξένους επενδυτές, να προσελκύσει ξένα κεφάλαια και να δημιουργήσει πλούτο και ευημερία για όλους τους Έλληνες και να το κάνει -όπως κι εσείς έχετε πολλές φορές τονίσει στις δημόσιες παρεμβάσεις σας- με ένα τρόπο βιώσιμο, με ένα τρόπο που θα σέβεται το περιβάλλον» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

«Είχαμε δεσμευτεί ότι εντός δύο μηνών θα εγκρίνουμε το master plan της COSCO, το κάναμε, και αυτή τη στιγμή είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσει αυτή η επένδυση και να μπει σε μία νέα φάση αναβάθμισης του λιμανιού του Πειραιά» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

«Όταν λέμε κάτι το κάνουμε, δεν λέμε λόγια» τόνισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Μιλώντας για την οικονομική συνεργασία Ελλάδας – Κίνας, ο κ. Μητσοτάκης, αφού ανέφερε ότι τα τελευταία 15 χρόνια έχουν ναυπηγηθεί πάνω από 1.000 πλοία από Έλληνες πλοιοκτήτες αξίας άνω των 50 δισ. Δολαρίων πρόσθεσε: «Στην εφοδιαστική αλυσίδα των πλοίων είναι σημαντικό να δούμε Ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν μεγάλη τεχνογνωσία σε τροφοδοσία πλοίων και μπορούν να συνεργαστούν με Κινέζικα ναυπηγεία ώστε να ανοίξει και με αυτόν τον τρόπο αυτή η αγορά. Θα είναι win-win λύση για Έλληνες παραγωγούς, για τα Κινέζικα ναυπηγεία και για τους Έλληνες πλοιοκτήτες φυσικά, οι οποίοι θα εξακολουθούν να ναυπηγούν τα πλοία τους στην Κίνα».

Στο κλείσιμο της συνάντησης οι δύο ηγέτες ανανέωσαν το ραντεβού τους στην Αθήνα κατά την επίσημη επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου στην Ελλάδα που θα πραγματοποιηθεί 10 ως 12 Νοεμβρίου. Από την πλευρά του, ο Κινέζος Πρόεδρος κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να επισκεφθεί επίσημα το Πεκίνο.

Συνάντηση και με τον πρόεδρο της Bank of China

Λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κίνας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Bank of China, Liu Liange, η οποία ανοίγει εντός του Νοεμβρίου το πρώτο της υποκατάστημα στην Αθήνα προκειμένου να χρηματοδοτήσει επενδύσεις ιδιαίτερα στον τομέα της πράσινης οικονομίας και της ενέργειας.


Ο Τσίπρας επιμένει ο Τασούλας ξεκαθαρίζει η επιτροπή θα συνεχίσει



«Εντελώς λάθος» θεωρεί ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, την νομική άποψη που εκθέτει ο Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή που του απέστειλε, προ ολίγου, σχετικώς με την εξαίρεση του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου, εκτιμώντας ότι δεν μπορεί η πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής να αποφασίζει ποιοι θα είναι οι βουλευτές-μέλη που ορίζουν τα κόμματα.

Ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε ότι από την στιγμή που ο κ. Τσίπρας «του αναγνωρίζει» την ευθύνη και ο ίδιος «δεν θέλει να δώσει λύση», τότε «την αναλαμβάνει εκείνος» και θα ενημερώσει, την Πέμπτη, την Επιτροπή, προκειμένου να προχωρήσει τις εργασίες της.

Ο κ. Τασούλας, αιτιολόγησε την θέση του, λέγοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην δεύτερη επιστολή που του απέστειλε, αναφέρει ότι δεν είναι θέμα της πλειοψηφίας η εξαίρεση μελών που ορίζουν τα κόμματα, στη βάση ότι αυτή δεν προβλέπεται ρητά στο άρθρο 156 του Κανονισμού. Πάνω σε αυτό το σκεπτικό ο κ. Τσίπρας -ανέφερε ο κ. Τασούλας- οικοδομεί όλη του την επιχειρηματολογία, ότι επειδή στο άρθρο 156 του ΚτΒ δεν αναφέρεται ρητά η ύπαρξη του θεσμού της εξαίρεσης, η Επιτροπή πρέπει να προχωρήσει με βάση τις υποδείξεις των κομμάτων, ακόμη κι αν οι βουλευτές-μέλη είχαν καταθέσει και ως μάρτυρες.

Ο πρόεδρος της Βουλής, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εγώ διαφωνώ με αυτή την άποψη. Θεωρώ ότι η διαδικασία της εξαίρεσης υπάρχει από τη στιγμή που η Επιτροπή έχει αρμοδιότητες εισαγγελέως πρωτοδικών, κάτι το οποίο παραδέχεται και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Δεν υπάρχει, λοιπόν, περίπτωση ένας εισαγγελέας πρωτοδικών να είναι ταυτόχρονα στην ίδια υπόθεση και εισαγγελεύς και μάρτυρας. 'Αρα, η διαδικασία της εξαίρεσης είναι στοιχειώδης θεσμός σε οποιαδήποτε διαδικασία νομικής φύσεως, οπότε κατά τη γνώμη μου υφίσταται».

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι δυνατόν, μια διαδικασία προδικασίας να μην έχει μέσα την διαδικασία της εξαίρεσης. Είναι στοιχειώδης κανόνας η εξαίρεση, καθώς διασφαλίζει την αμεροληψία όσων έχουν καθήκοντα προανακριτικού υπαλλήλου».

Εξήγησε ότι μεν το άρθρο 156 δεν παραπέμπει Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αλλά στα νομικά υπάρχει «η αρχή της αναλογίας», που είναι στοιχειώδης θεσμός και καλύπτει τυχόν κενά. «Θα μπορούσε κανείς να πει ότι αυτό εδώ βασίζεται και στην αρχή της αμεροληψίας, το οποίο προκύπτει από το Σύνταγμα. Σύμφωνα με την αρχή της αμεροληψίας, δεν μπορεί κάποιος να είναι μάρτυρας και εισαγγελέας ταυτόχρονα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

«Η διαφωνία του κ. Τσίπρα είναι ριζική. Δεν έχει να κάνει με το αν κατέθεσαν ή θα καταθέσουν ως μάρτυρες. Υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει η εξαίρεση, άρα και να καταθέσουν πρέπει να συνεχίσουν να είναι μέλη. 'Αρα, θεωρεί ότι μπορεί ταυτοχρόνως να είναι κάποιος και μάρτυρας και εισαγγελέας και μάρτυρας και ανακριτής στην ίδια υπόθεση. Αυτό εμένα μου φαίνεται εντελώς λάθος», υπογράμμισε ο κ. Τασούλας.

Ο κ. Τασούλας ενημέρωσε ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Προανακριτικής και θα την ενημερώσει για την επιστολή του κ. Τσίπρα.

Απαντώντας στο ερώτημα, τί θα συμβεί εφόσον επιμείνουν οι δύο βουλευτές, που εξαιρούνται, να μην αποχωρούν, ο κ. Τασούλας είπε πως αυτό θα το χειριστεί καταρχήν το προεδρείο και κατόπιν, εάν χρειάζεται, θα υπάρξει συνεννόηση. Τόνισε ταυτοχρόνως, ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει, διότι «το κύριο ζήτημα σε αυτή την υπόθεση δεν είναι το διαδικαστικό, αλλά να βρεθεί η αλήθεια κι αυτά τα τυχόν διαπραχθέντα αδικήματα». «Αυτό είναι το μείζον. Δεν θα σπαταλήσουμε τη ζωή μας με τα διαδικαστικά. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει μια νομική διαφωνία. Οι νομικές διαφωνίες λύνονται. Έτσι και θα λυθεί και το ζήτημα αυτό, κάποια στιγμή αργότερα από το δικαστικό συμβούλιο. Προς το παρόν θα προχωρήσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής.

Ερωτηθείς ο πρόεδρος της Βουλής, για το αν την Πέμπτη, σε περίπτωση άρνησης των δύο βουλευτών να αποχωρήσουν από την συνεδρίαση, υπάρχει ενδεχόμενο να ζητηθεί η απομάκρυνσή τους από την Φρουρά της Βουλής, απάντησε: «Το ενδεχόμενο αυτό, μου φαντάζει μακρινό...».

Τέλος, σχολίασε ότι η επιστολή του κ. Τσίπρα είναι πολύ πιο ήπια από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν έχει καμία σχέση, είναι διαφορετικό το ύφος. Έχει πάλι μια νομική και πολιτική επιχειρηματολογία, όπως και η προηγούμενη επιστολή, με την οποία διαφωνώ».


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ