Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Η στιγμή της άγριας σφαγής νεαρής Τουρκάλας

 


Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη, η στυγερή δολοφονία μίας 28χρονης αρχιτέκτονα στην Κωνσταντινούπολη, η οποία έπεσε νεκρή όταν της επιτέθηκε πριν από τρεις ημέρες στη μέση του δρόμου ένας άνδρας οπλισμένος με σπαθί σαμουράι.

Σύμφωνα με την Hurriyet Daily News, η Μπασάκ Τσενγκίζ δέχτηκε επίθεση στις 9 Νοεμβρίου ενώ περπατούσε ανυποψίαστη σε κεντρικό δρόμο της περιοχής Ατασεχίρ όπου διέμενε αυτό το διάστημα. 

Ξαφνικά, ο Τζαν Γκιουκτούγκ Μποζ, ένας 27χρονος φοιτητής πανεπιστημίου που φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, πλησίασε την άτυχη γυναίκα κρατώντας ένα σπαθί σαμουράι και άρχισε να την καρφώνει με αυτό, με αποτέλεσμα εκείνη να πέσει αιμόφυρτη στο έδαφος.




Λέσβος: Πέθανε 79χρονος που κόλλησε από ιερέα ο οποίος κοινωνούσε πιστούς ενώ νοσούσε



Παρέμβαση εισαγγελέα κατά της εγκληματικής ανευθυνότητας του ιερέα.

Ένας ιεράς είχε κοινωνήσει πιστούς, ενώ είχε κορονοϊό, γεγονός που είχε προκαλέσει συναγερμό.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα ένας 79χρονος, ο οποίος είχε διατελέσει και πρόεδρος της κοινότητας Μυχούς μέχρι πριν από λίγα χρόνια, έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό.

Στην εκκλησία δεν είχε πάει ο ίδιος, αλλά η σύζυγός του, η οποία κόλλησε από τον εγκληματικά ανεύθυνο ιερέα, και με τη σειρά της τον μετέδωσε και στον σύζυγό της, ο οποίος δεν τα κατάφερε και κατέληξε.

Ο εγκληματίας ιερέας είχε κορονοϊό το γνώριζε και λειτουργούσε, ενώ δήλωνε και αρνητής της μάσκας και του εμβολιασμού και μάλιστα έλεγε στους πιστούς να μην εμβολιάζονται.

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης προκάλεσε σύμφωνα με το σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ σειρά δημοσιευμάτων σχετικά με τη μετάδοση του κορωνοϊού σε μεγάλο αριθμό κατοίκων της περιοχής και επισκεπτών του εορτάζοντος ναού του Αγίου Δημητρίου σε χωριό του Ευεργέτουλα της Λέσβου.

Η Εισαγγελία διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης η οποία και πρέπει να περαιωθεί εντός 15θημέρου, προκειμένου να ελεγχθεί αν ο ιερέας του ναού λειτούργησε την παραμονή της γιορτής, τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, και ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου άρρωστος όντας από κορωνοϊό. Μάλιστα φέρεται ότι κοινώνησε μεγάλο αριθμό πιστών στη διάρκεια των θείων λειτουργιών εκείνη την ημέρα, αλλά και τις επόμενες μέρες.



Συνελήφθη ένας από τους Ρομά κακοποιούς που επιτέθηκαν σε πυροσβέστες και τους λήστεψαν

 


Συνελήφθη στον Ασπρόπυργο, ένας από του Ρομά κακοποιούς 18 χρόνων που επιτέθηκαν και λήστεψαν πυροσβέστες.

Η σύλληψη έγινε μετά από τυχαίο έλεγχο ομάδας της ΟΠΚΕ. 

Για τον Ρομά κακοποιό εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστείες και διαρρήξεις. 

Υπενθυμίζεται πως ο 18χρονος με άλλους Ρομά κακοποιούς, στις 27 Οκτωβρίου στην περιοχή του Σχιστού, επιτέθηκαν σε πυροσβέστες, τους χτύπησαν και τους λήστεψαν.




Ούτε ο Καμίνης ψήφισε τον νόμο για τις μολότοφ, επί δημαρχίας του πέθαναν 3 άνθρωποι και ένα έμβρυο

 


Μικροκομματικές αθλιότητες από το ΚΙΝΑΛ, που έχουν αντίκτυπο στους πολίτες, και κάνουν κακό στην νέα του προσπάθεια ανασυγκρότησης μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Κατώτερο των περιστάσεων το ΚΙΝΑΛ,, που αντί να ψηφίσει τον ποινικό κώδικα που αυστηροποιεί τις ποινές πρός όφελος της ασφάλειας των πολιτών, και κατά των κακοποιών, επέλεξε να δηλώσει παρών.

Το χειρότερο είναι ότι ανάμεσα στους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, είναι και ο Γιώργος Καμίνης, που επί δημαρχίας του, έχασαν την ζωής τους 3 αθώα θύματα από μολότοφ και ανάμεσα τους ένα έμβρυο.

Η τραγωδία της Μαρφίν μας έρχεται στην μνήμη κάθε χρόνο, όπως και η ατιμωρησία των δολοφόνων που σκότωσαν ψυχρά με μολότοφ αθώους ανθρώπους.

Για λόγους ευαισθησίας και τιμής στην μνήμη των θυμάτων θα έπρεπε ο Καμίνης να διαφοροποιηθεί, και όλοι θα τον καταλάβαιναν!! 

Όπως φαίνεται όμως ούτε στο ΚΙΝΑΛ υπάρχει ηθικής και ευαισθησία!! Ντροπή του!!!!!



Ψηφίστηκε ο νέος Ποινικός Κώδικας από τη Βουλή



Εγκρίθηκε από την πλειοψηφία της Βουλής ο νέος Ποινικός Κώδικας που εισάγει αυστηρότερες ποινές για την βαριά εγκληματικότητα και κλείνει τα «παράθυρα» πρόωρων αποφυλακίσεων.

Υπερ των προωθούμενων ρυθμίσεων ψήφισε η Ν.Δ, το Κίνημα Αλλαγής κατώτερο των περιστάσεων δήλωσε απλά «παρών» ενώ τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν γιατί απλά δεν τους ενδιαφέρει η ασφάλεια των πολιτών και η αυστηροποίηση των ποινών σε κακοποιούς. 

Υπενθυμίζεται πως οι προωθούμενες αλλαγές αυστηροποιούν το ποινικό πλαίσιο με αύξηση των προβλεπόμενων ποινών, εισαγωγή επιβαρυντικών περιστάσεων, διεύρυνση του αξιοποίνου κ.α.

Ειδικότερα, για την βαριά εγκληματικότητα, όπως ανθρωποκτονία, βιασμός, θανατηφόρος ληστεία η προβλεπόμενη ποινή θα είναι πλέον μόνον η ισόβια κάθειρξη, χωρίς να υφίσταται η διαζευκτικότητα ισοβίου ή πρόσκαιρης κάθειρξης, όπως ισχύει σήμερα. 

Περαιτέρω αυστηροποιούνται οι ποινές για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής που τελούνται σε βάρος ανηλίκων. 

Παράλληλα, η παρασκευή και κατοχή μολότοφ μετατρέπεται σε κακούργημα.



Παρέμβαση εισαγγελέα για τους γονείς αρνητές - Κινδυνεύουν με αφαίρεση γονικής μέριμνας

 


Ακόμη και με αφαίρεση της γονικής μέριμνας/επιμέλειας των ανήλικων τέκνων τους είναι πιθανόν να βρεθούν αντιμέτωποι οι γονείς από την Αλιστράτη Σερρών, που αρνούνται να στείλουν τα τέσσερα παιδιά τους στο σχολείο, καθώς διαφωνούν με τα μέτρα των self-tests και της μάσκας που είναι υποχρεωτικά για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές που παρακολουθούν την υπόθεση, το παραπάνω μέτρο μπορεί να διαταχθεί σε περίπτωση που διαπιστωθεί σοβαρή παράβαση ή αδυναμία των γονιών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και επιπλέον διακριβωθεί ότι επίκειται κίνδυνος για τη σωματική ή ψυχική υγεία των τέκνων.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών έδωσε εντολή να διεξαχθεί κοινωνική έρευνα στην οικία της οικογένειας προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες, υπό τις οποίες ασκείται η μέριμνα/επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς.

Η έρευνα ανατέθηκε σε δημόσια κοινωνική υπηρεσία με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και τα συμπεράσματά της θα προσκομιστούν στην Εισαγγελία για να αποφανθεί.

Εισαγγελικές πηγές, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σημειώνουν ότι η εισαγγελική αρχή μπορεί να αποφασίσει κάθε πρόσφορο κατά την κρίση της μέτρο,.

Προσθέτουν ότι δεν αποκλείεται να ερευνηθούν και τυχόν ποινικές ευθύνες εις βάρος των γονιών.

Τα τέσσερα ανήλικα παιδιά, που φοιτούν σε διάφορες βαθμίδες εκπαίδευσης, δεν προσέρχονται στα μαθήματά τους από την αρχή του σχολικού έτους, καθώς οι γονείς τους διαφωνούν με τα μέτρα.



Νέα εποχή στην εξυπηρέτηση των πολιτών από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

 



Αλλάζουν όλα στην εξυπηρέτηση των πολιτών από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον ΕΦΚΑ, τον ΟΑΕΔ και τον ΟΠΕΚΑ. Οι ασφαλισμένοι, οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι, δεν θα χρειάζεται και δεν πρέπει να καλούν πλέον σε επιμέρους υπηρεσίες και καταστήματα. Όλη η πληροφόρηση, που χρειάζονται, θα δίνεται μέσω του 1555.

Δεν πρόκειται απλώς για ένα μεγάλο τηλεφωνικό κέντρο, αλλά για ένα σύστημα προσωποποιημένης πληροφόρησης, που θα βασίζεται στο λεγόμενο ticketing.

Στις 100 ημέρες που έχει λειτουργήσει πιλοτικά το 1555 μέχρι τώρα, έχουν γίνει περίπου 400.000 κλήσεις και έχει εξυπηρετηθεί το 96%.

Το χάος ξεκινά να δίνει τη θέση του στην οργάνωση, στο σύστημα και στη μέθοδο, με τελικό ωφελούμενο τον πολίτη. Αυτό λέγεται κοινωνική πολιτική στη πράξη.

Μόνο ο ΕΦΚΑ καλείται να εξυπηρετήσει καθημερινά πάνω από 6,5 εκατομμύρια άμεσα ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Αν προσθέσουμε και το πλήθος των έμμεσα ασφαλισμένων, αλλά και των πολιτών που συναλλάσσονται με τους υπόλοιπους φορείς, τότε το κοινό που καλύπτεται δυνητικά από το 1555 αγγίζει το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού.

Από εκεί που:

Είχαμε τηλεφωνικά κέντρα με ωράρια Δημοσίου και με χρέωση για τον πολίτη, τώρα έχουμε έναν τηλεφωνικό αριθμό που λειτουργεί 24ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, δωρεάν για όλους.

Είχαμε 800 κλήσεις την ημέρα στον ΕΦΚΑ, τώρα απαντώνται καθημερινά 4.700 κλήσεις, εξαπλάσιος δηλαδή αριθμός. Και εκεί που ο μέσος χρόνος αναμονής ήταν στα 20 λεπτά τώρα έχει προσγειωθεί στα 15 δευτερόλεπτα.

Δεν σήκωναν τα τηλέφωνα ή τα σήκωναν με μέσο χρόνο αναμονής τη μισή ώρα, ο ΕΦΚΑ έχει ξεκινήσει ο ίδιος να καλεί τον πολίτη, για να του δώσει απάντηση στο ερώτημά του. Μιλάμε για πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας.

Τα επόμενα βήματα


Σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία ειδική εφαρμογή για κινητά για το 1555, όπως και η δυνατότητα chat μέσα από την ιστοσελίδα του.

Διευρύνεται συνεχώς ο αριθμός των ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Ενδεικτικά, ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ έχουν περί τις 50 ηλεκτρονικές υπηρεσίες ο καθένας και για τους δύο φορείς αυτό σημαίνει 4,5 εκατομμύρια λιγότερες επισκέψεις στα υποκαταστήματα κάθε μήνα.

Ενισχύεται η συνεργασία με τα ΚΕΠ με την προσθήκη νέων υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, του ΟΑΕΔ και του ΟΠΕΚΑ. Πάνω από 250.000 πολίτες επισκέφθηκαν τα ΚΕΠ για συναλλαγές με τους τρεις αυτούς φορείς τους τελευταίους μήνες.

Αναβαθμίζονται οι ιστοσελίδες του υπουργείου και των υπολοίπων φορέων.

Υλοποιήθηκε η υπηρεσία myOAEDlive και myEFKAlive, που σύντομα θα επεκταθεί και στον ΟΠΕΚΑ.

Προχωρά η αναβάθμιση του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, που θα διευκολύνει την εργασία χιλιάδων επαγγελματιών, ασφαλισμένων, αλλά και των υπαλλήλων.

Άμεσος στρατηγικός μας στόχος είναι σε φορείς, όπως ο ΕΦΚΑ, σημαντικές υπηρεσίες που παρέχονται και με φυσικό και με ψηφιακό τρόπο να παρέχονται μόνο ψηφιακά. Αυτό ήδη συμβαίνει στον ΟΑΕΔ για το σύνολο σχεδόν των υπηρεσιών του. Με αυτόν τον τρόπο, θα ενισχύσουμε το ψηφιακό προφίλ του ΕΦΚΑ και θα αποσυμφορήσουμε ακόμη περισσότερο τα υποκαταστήματα, βελτιώνοντας την καθημερινότητα τόσο των πολιτών όσο και των υπαλλήλων.



Υλοποιείται με συνέπεια η Εθνική Στρατηγική για το Μεταναστευτικό


 

Η Εθνική Στρατηγική για το Μεταναστευτικό, όπως αποτυπώθηκε από την πρώτη στιγμή που η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέλαβε τα ηνία της χώρας, υλοποιείται με συνέπεια και παρουσιάζει μετρήσιμα αποτελέσματα. Είναι η πρώτη φορά που στο Μεταναστευτικό οι εξαγγελίες δε “μένουν στα λόγια”.

Ολοκληρώνουμε ένα σύγχρονο εθνικό σύστημα υποδοχής στα σημεία εισόδου, με τις νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές, που κατασκευάζονται με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Δομές που μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των διαμενόντων, των εργαζομένων, καθώς και των τοπικών κοινωνιών.

Δομές μακριά από τον αστικό ιστό που προσφέρουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Δομές που βάζουν οριστικό τέλος στην Μόρια, στη ΒΙΑΛ, στο Βαθύ και στην περίοδο της διεθνούς ανυποληψίας για τη χώρα μας.

Οι νέες ΚΕΔ έχουν διακριτούς χώρους για γενικό πληθυσμό, ευάλωτες ομάδες και Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης για τους προς επιστροφή παράνομους μετανάστες.

Περιορίζουμε δραστικά τις επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης στις τοπικές κοινωνίες, δημιουργώντας χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση των υπηρεσιών και την κατασκευή έργων υποδομής σε Δήμους, που στα διοικητικά τους όρια λειτουργούν δομές φιλοξενίας. Συγκεκριμένα, το σύνολο των ανταποδοτικών τελών και αποζημιώσεων για τη διετία 2020-2021 ανέρχεται σε περισσότερα από 31 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχουν εγκριθεί 17,9 εκατομμύρια ευρώ για 57 έργα σε 30 δήμους από το Ταμείο Αλληλεγγύης.

Προχωράμε σταδιακά στην αποσυμφόρηση των πολύπαθων νησιών μας, αλλά και της ενδοχώρας, διασφαλίζοντας μια ίση κατανομή των αιτούντων άσυλο στις περιφέρειες της χώρας.

Σε συνδυασμό με την κατά 90% μείωση των μεταναστευτικών ροών σε σύγκριση με το 2019, σήμερα, όλες σχεδόν οι περιφέρειες της χώρας φιλοξενούν κάτω από 1% των αιτούντων ασύλου ανά την επικράτεια.

Ο δίκαιος επιμερισμός των βαρών αποτελούσε και αποτελεί το ελάχιστο χρέος μας προς τις περιοχές που έχουν πληρώσει ιδιαίτερα υψηλό τίμημα.

Δύο χρόνια μετά, η χώρα μας έχει ανακτήσει τον έλεγχο του Μεταναστευτικού. Αφήνει πίσω της οριστικά τη δυσπιστία και την αναποτελεσματικότητα στη διαχείριση του. Σχεδιάζει ένα “αύριο” με σιγουριά και αισιοδοξία. Με γνώμονα το συμφέρον των Ελλήνων, συνεχίζουμε!



Ψηφιακή αναβίωση της Αρχαίας Ολυμπίας


 

Κυριάκος Μητσοτάκης, εγκαινιάζοντας το έργο της ψηφιακής αναβίωσης της Αρχαίας Ολυμπίας:


«Πριν από 21 μήνες, … συναντήθηκα για πρώτη φορά, στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, με τον πρόεδρο της Microsoft, τον κ. Brad Smith. Συζητήσαμε τότε για πολλά, για τη δυνατότητα της εταιρείας να επενδύσει στην πατρίδα μας. Έπεσε όμως τότε και στο τραπέζι, από εμένα, η ιδέα να συνεργαστούμε με την Microsoft σε ένα εμβληματικό πρότζεκτ το οποίο πάντα τριγυρνούσε στο μυαλό μου εδώ και πολλά χρόνια: πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη σύγχρονη τεχνολογία και να αναδείξουμε με νέο τρόπο την πολιτιστική μας κληρονομιά».

«Η Microsoft συμφώνησε αμέσως, αγκάλιασε αυτή την ιδέα και φυσικά, ο τόπος τον οποίο διαλέξαμε από κοινού ήταν -στο δικό μου το μυαλό τουλάχιστον- αυτονόητος. Η Ολυμπία, ως παγκόσμιο σύμβολο των πανανθρώπινων αξιών που πρεσβεύει ο κλασικός Ελληνισμός».

«Όραμά μου είναι αντίστοιχες εμπειρίες να μπορέσουμε να δρομολογήσουμε για όλους τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους. Τώρα που αποδείξαμε πια ότι αυτό το όραμα μπορεί να γίνει πράξη, τώρα που γεφυρώσαμε το χάσμα το οποίο μπορεί στο παρελθόν να χώριζε τον κόσμο των κλασικών σπουδών από τον κόσμο της τεχνολογίας. Η πρόκληση είναι μπροστά μας και σας διαβεβαιώνω ότι θα την αγκαλιάσουμε με θέρμη».

Το έργο στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, με τίτλο «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος» είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Microsoft, με τη χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και επαυξημένης πραγματικότητας.



Επιτρέπει στους θεατές σε όλο τον κόσμο να εξερευνήσουν την Αρχαία Ολυμπία όπως ήταν πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια μέσω διαδραστικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, μέσω περιήγησης στην ψηφιακή μορφή του ιστορικού χώρου σε υπολογιστή, καθώς και μέσω της έκθεσης του Microsoft HoloLens 2, που στεγάζεται στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθηνών.

Το έργο αποκαθιστά ψηφιακά 27 μνημεία, μεταξύ αυτών το Στάδιο, τους ναούς του Δία και της Ήρας και το εργαστήριο του Φειδία, ενώ επιτρέπει στον επισκέπτη να περπατήσει στους δρόμους του ιερού σε μια από τις πιο σημαντικές περιόδους της Ιστορίας.



Υπερδιπλασιάζεται η επιδότηση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις


 

Το μήνυμα της κυβέρνησης είναι ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την κοινωνία ώστε να μη μείνει κανένας απροστάτευτος από την ενεργειακή κρίση που μαίνεται στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε μια ακόμη δέσμη μέτρων:

Για τους οικιακούς καταναλωτές ρεύματος και τις επιχειρήσεις που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο χαμηλής τάσης η επιδότηση αυξάνεται για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο στα 39 ευρώ το μήνα, από 9 ευρώ που ήταν το Σεπτέμβριο και 18 ευρώ τον Οκτώβριο, με όριο κατανάλωσης πάντα τις 300 κιλοβατώρες το μήνα. Για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου η επιδότηση γίνεται 45 ευρώ μηνιαίως, από 24 τον Οκτώβριο.

Για τους καταναλωτές φυσικού αερίου, πέρα από την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης (στα 170 εκατ ευρώ από 80 εκατ.) και την έκπτωση 15 % για την οικιακή κατανάλωση της ΔΕΠΑ Εμπορίας, θα εφαρμοστεί αναστολή των τελών χρήσης δικτύου για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Για ένα νοικοκυριό με κατανάλωση 2 μεγαβατώρες το μήνα, η μείωση θα είναι 20-40 ευρώ το μήνα. Τα τέλη θα επιβληθούν από το 2022, όταν αποκλιμακωθούν οι τιμές του φυσικού αερίου.

Για τις επιχειρήσεις (βιομηχανία χαμηλής και μέσης τάσης, λοιπές χρήσεις μέσης τάσης) αναστέλλονται για 5 μήνες (από Νοέμβριο μέχρι και Μάρτιο 2022) οι χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας. Έτσι διευκολύνεται η ρευστότητα των επιχειρήσεων με ποσό ύψους 63 εκατ. ευρώ. Τα τέλη θα καταβληθούν όταν αποκλιμακωθούν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στο Χρηματιστήριο και μετά από αξιολόγηση των αναγκών του λογαριασμού ΥΚΩ (οι οποίες περιορίζονται όσο προχωρούν οι διασυνδέσεις των νησιών).

Για τη χρηματοδότηση των νέων μέτρων, το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης θα ενισχυθεί με επιπλέον κεφάλαια που θα προέλθουν από τους πλειστηριασμούς δικαιωμάτων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Οι συνολικοί πόροι που θα διατεθούν στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης θα ανέλθουν σε 620 εκατ. ευρώ για την περίοδο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2021.




Η Αλβανίδα είχε επιτεθεί με σπρέι πιπεριού και μαχαίρι στο πρώην δικηγόρο της

 



Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κλοντιάνα Τσέλο, ανέπτυξε παραβατική συμπεριφορά. Εχθές πυροβολήσει τον πρώην σύζυγο της στο σπίτι του στο Χαλάνδρι, παλαιότερα είχε προσπαθήσει να μαχαιρώσει τον πρώην δικηγόρο της και σύντροφο της.

Στο παρελθόν είχε νοσηλευθεί δύο φορές στην ψυχιατρική πτέρυγα στο Δαφνή και είχε αποδράσει χωρίς να ασχοληθεί κανένας μαζί της.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες απο τον πρώην δικηγόρο της Κ.Π. και σύντροφο της για λίγο διάστημα, η δράστης είχε σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και μάλιστα είχε επιτεθεί μέσα στο σπίτι του στο Ψυχικό και στον Κ.Π. που ήταν εκτός από σύντροφος και δικηγόρος της στην διαμάχη με τον πρώην άντρα της.

Η επίθεση είχε γίνει πριν από σχεδόν δύο χρόνια, και επιτέθηκε στον δικηγόρο με σπρέι πιπεριού και μαχαίρι μπροστά στον ηλικιωμένο πατέρα του δικηγόρου που κινδύνεψε και αυτός.

Και τότε είχαν υποβληθεί μηνύσεις από τον δικηγόρο και είχε κάνει μάλιστα και ασφαλιστικά μέτρα για να μην πλησιάζει το σπίτι του.

Η Κλοντιάνα Τσέλο, η οποία παρουσιαζόταν σε ανθρώπους που τη γνώριζαν για πρώτη φορά άλλοτε ως εικαστικός, άλλοτε ως... συγγενής της οικογένειας Παυλίδη της γνωστής σοκολατοποιίας και άλλοτε ως κληρονόμος μιας «αμύθητης» περιουσίας τουλάχιστον 3.000.000.000 ευρώ, που όπως η ίδια ισχυριζόταν, την είχε στην Αλβανία! 

Προσπαθούσε να περάσει στον κόσμο ότι ο γιατρός, οι δικηγόροι που την εκπροσωπούσαν, οι δημοσιογράφοι που δεν δέχονταν να την ακούσουν,  και οι δικαστές που δίκαζαν τις υποθέσεις της είναι κύκλωμα κακοποιών και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να διαβάλλει την προσωπικότητα τους. Όλοι αυτοί μαζί ήταν μέλη μεγάλου κυκλώματος που δρούσαν προκειμένου να της αρπάξουν την «αμύθητη» περιουσία που νόμιζε ότι είχε, αλλά και να της αρπάξουν την κόρη της.

Η γυναίκα αυτή τηλεφωνούσε σε δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης προσπαθώντας να τους πείσει ότι είναι θύμα του μεγαλογιατρού για να δημοσιοποιήσουν την ιστορία της, αλλά μόλις την άκουγαν καταλάβαιναν ότι κάτι δεν πάει καλά.



Κατά την σύλληψη της η Αλβανίδα δράστης είχε επάνω της ολόκληρο οπλοστάσιο, μαζί με κάρτες ταρό!!