Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Λέσβος: Πέθανε 79χρονος που κόλλησε από ιερέα ο οποίος κοινωνούσε πιστούς ενώ νοσούσε



Παρέμβαση εισαγγελέα κατά της εγκληματικής ανευθυνότητας του ιερέα.

Ένας ιεράς είχε κοινωνήσει πιστούς, ενώ είχε κορονοϊό, γεγονός που είχε προκαλέσει συναγερμό.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα ένας 79χρονος, ο οποίος είχε διατελέσει και πρόεδρος της κοινότητας Μυχούς μέχρι πριν από λίγα χρόνια, έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό.

Στην εκκλησία δεν είχε πάει ο ίδιος, αλλά η σύζυγός του, η οποία κόλλησε από τον εγκληματικά ανεύθυνο ιερέα, και με τη σειρά της τον μετέδωσε και στον σύζυγό της, ο οποίος δεν τα κατάφερε και κατέληξε.

Ο εγκληματίας ιερέας είχε κορονοϊό το γνώριζε και λειτουργούσε, ενώ δήλωνε και αρνητής της μάσκας και του εμβολιασμού και μάλιστα έλεγε στους πιστούς να μην εμβολιάζονται.

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης προκάλεσε σύμφωνα με το σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ σειρά δημοσιευμάτων σχετικά με τη μετάδοση του κορωνοϊού σε μεγάλο αριθμό κατοίκων της περιοχής και επισκεπτών του εορτάζοντος ναού του Αγίου Δημητρίου σε χωριό του Ευεργέτουλα της Λέσβου.

Η Εισαγγελία διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης η οποία και πρέπει να περαιωθεί εντός 15θημέρου, προκειμένου να ελεγχθεί αν ο ιερέας του ναού λειτούργησε την παραμονή της γιορτής, τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, και ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου άρρωστος όντας από κορωνοϊό. Μάλιστα φέρεται ότι κοινώνησε μεγάλο αριθμό πιστών στη διάρκεια των θείων λειτουργιών εκείνη την ημέρα, αλλά και τις επόμενες μέρες.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου