Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι Μπαλάφα γιατί η Ελλάδα ντρέπεται που σε έχει βουλευτή και υπουργό




Ο υφυπουργός Μετανάστευσης αφού ξεφτιλίστηκε γιατί υπερηφανευόταν ότι η κυβέρνηση έχει μειώσει την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα κάτι φυσικά δεν υπάρχει στην πραγματικότητα αλλά είναι ποίημα της  αριστερής προπαγάνδα τους, τόλμησε να πάει και ένα βήμα παρακάτω ξεπερνώντας τα όρια της ανηθικότητας.

Κάθε όριο ξεπέρασε ο Γιάννης Μπαλάφας που έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «μια στραβή» το φόνο του 11χρονου Μάριου μέσα στο σχολείο του στο Μενίδι από αδέσποτη σφαίρα.

Ερωτηθείς από την δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ για το πρωτοφανές περιστατικό και τον αδόκητο θάνατο του 11χρονου μαθητή κατά τη διάρκεια της εορτής για το τέλος της σχολικής χρονιάς, ο κ. Μπαλάφας άρχισε να εκτοξεύει ψεύδη περί μείωσης της εγκληματικότητας κοροιδεύοντας τους Έλληνες πολίτες λέγοντας : «Δεν είμαι ειδικός σε θέματα ασφάλειας και προστασίας του πολίτη, νομίζω όμως ότι τα τελευταία χρόνια και από τα στοιχεία τα οποία επανειλημμένα με διάφορες αφορμές έχει παρουσιάσει στη Βουλή ο κ.Τόσκας δείχνει όχι μία έξαρση της εγκληματικότητας και μια αντιμετώπιση της παραβατικότητας-εγκληματικότητας με έναν σχετικά αποτελεσματικό τρόπο» και δείχνοντας το πόσο ακατάλληλο είναι αυτό το ασκέρι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να κυβερνάνε την χώρα.

Μόλις τελείωσε την προπαγάνδα του ψεύδους χειρίστου είδους εξύβρισε και την μνήμη του νεκρού 11χρονου Μάριου αναφέροντας το περιστατικό ώς «μια στραβή»

ο Γιάννης Μπαλάφας που είναι δυστυχώς και υπουργός αυτής της άθλιας κυβέρνησης είπε ακριβώς :
«Αυτό δεν αναιρεί ( είπε αναφερόμενος στα δήθεν επιτεύγματα του υπουργείου δημόσια τάξης) ή δεν μπορεί να εμποδίσει ή δεν αποκλείει το γεγονός να έχουμε μία ας το πούμε λαϊκά μια στραβή σαν αυτό που συνέβη στο Μενίδι».

Η εξίσωση και μόνο του θανάτου του 11χρονου Μάριου με μια απλή στραβή από ένα τίμιο και ηθικό πολιτικό θα τον οδηγούσε μετά σε παραίτηση, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα απλά Συριζαίο ανήθικο υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 

Η αθλιότητα Γιάννη Μπαλάφα on camera:




Ανομία και αδιαφορία για την πάταξη της εγκληματικότητας! Τα υπουργεία Δημόσιας τάξης και Δικαιοσύνης εξυπηρετούν άλλους σκοπούς


Κώστας Βουκελάτος

Σίγουρα δεν έχουμε την κατάλληλη κυβέρνηση ούτε σε επίπεδο προστασίας του πολίτη ούτε σε επίπεδο δικαιοσύνης για να πατάξει σήμερα την εγκληματικότητα.

Θες την ανοχή του υπουργείο προστασίας του πολίτη, θες το πόσο ευνοϊκά αντιμετωπίζει σκληρούς κακοποιούς με νομοθετικές ρυθμίσεις το υπουργείο δικαιοσύνης, όλα αυτά γιγαντώνουν και κάνουν ανεξέλεγκτο το έγκλημα και τους εγκληματίες που ξέρουν καλά ότι θα είναι περαστικοί από τις φυλακές και δεν θα τιμωρηθούν όπως πρέπει.

Ο κ. Τόσκας εμφανίστηκε για να εμφανιστεί μετά τον θάνατο του 11χρονου και μην νομίζεται ότι θα δώσει λύση στο πρόβλημα γιατί απλά δεν έχει την ικανότητα να το κάνει, ο κ. Κοντονής αγνοείται και δεν έχει πάρει ακόμα θέση στο κρίσιμο για όλους τους Έλληνες ερώτημα;  Θα αλλάξει ο εγκληματικός νόμος Παρασκευόπουλου για να αυστηροποιηθούν οι συνθήκες κράτησης σκληρών κακοποιών; Πόσο ακόμα θα παρέχει ανασφάλεια στους πολίτες το υπουργείο δικαιοσύνης;

 Έπρεπε να πεθάνει ένα παιδάκι 11 χρονών για να κάνει ότι ασχολείται η πολιτεία με τα γκέτο ανομίας και τραγικής από την πολιτεία αδιαφορίας; Και δεν είναι σημερινό το πρόβλημα αλλά είναι πρόβλημα πολλών ετών πίσω.

Ο θάνατος του 11χρονου μαθητή στις Αχαρνές και τα όσα ακολούθησαν έφεραν στο προσκήνιο μια πραγματικότητα, που χρόνια τώρα η κοινωνία την αγνοεί και η πολιτεία ,όταν δεν αδιαφορεί. Ένα από τα γκέτο σκληρών ανεξέλεγκτων κακοποιών αφημένο στην τύχη του, όπως όλα τα γκέτο.

Δεν είναι το μόνο γκέτο που υποφέρει από την αδιαφορία της πολιτείας, υπάρχουν εκτός από τα Εξάρχεια, το Μενίδι, το Ζεφύρι και άλλες περιοχές εντός και εκτός Αττικής, που το έγκλημα δίνει παρών καθημερινά με κίνδυνο ζωής αθώων πολιτών.

Όλη η αστυνομία γνωρίζει ότι γίνεται διακίνηση ναρκωτικών από Ρομά και πρόσφυγες από την πρώην  Σοβιετική Ένωση στο Μενίδι, όλη η αστυνομία γνωρίζει για την σκληρή εγκληματικότητα που επικρατεί σε όλα τα γκέτο και για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι κάτοικοι που φοβούνται να μιλήσουν.

Εάν η αστυνομία είχε κάνει χρόνια τώρα έντονη την παρουσία της θα είχε μαζευτεί λίγο η εγκληματικότητα και θα είχαν συλληφθεί κάποιοι οι σκληροί κακοποιοί δίνοντας ένα μήνυμα ότι είμαστε εδώ, η πολιτεία είναι εδώ.

Βέβαια οι συλλήψεις που θα γίνουν δεν θα έχουν νόημα γιατί το υπουργείο δικαιοσύνης με τον νόμο Παρασκευόπουλου έχει δώσει πράσινο φως για να μην φυλακίζονται εύκολα οι σκληροί κακοποιοί, να αποφυλακίζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα και αδιαφορούν από το υπουργείο, για τις πληρωμές εγγυήσεων ώστε να απελευθερώνονται οι κακοποιοί, δηλαδή από που προέρχονται αυτά τα λεφτά των εγγυήσεων ειδικά από ναρκωτικά; Πόθεν έσχες κύριε Κοντονή αυτά τα λεφτά; Δεν αρκεί να πληρώνουν οι κακοποιοί τις ποινές τους αντί να οδηγούνται στις φυλακές, πώς τις πληρώνουν υπάρχει η ικανότητα και η θέληση να γίνεται ουσιαστικός έλεγχος;

Η πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα σε βάθος και σε διάρκεια, να κάνει αισθητή την παρουσία της με την αστυνομία και να αλλάξει άμεσα ο νόμος Παρασκευόπουλου ώστε να σκέφτεται ο κακοποιός πολύ καλά το έγκλημα που θα διαπράξει γιατί τώρα απλά αδιαφορεί και δεν υπολογίζει τίποτα.




Επιστολή καταπέλτης των καρδιοχειρουργών του ΓΝΑ «Ευαγγελισμός»




Λόγω έλλειψης δύο νοσηλευτών, η δεύτερη χειρουργική αίθουσα στα νέα χειρουργεία του "Ευαγγελισμού" παραμένει ανενεργή, με αποτέλεσμα οι καρδιοχειρουργοί να σταματήσουν τις επεμβάσεις τα απογεύματα, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Διαβάστε την επιστολή -καταπέλτη που απέστειλαν στην διοικήτρια του νοσοκομείου:

«Οπως γνωρίζετε, 74% των καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων στο νοσοκομείο μας διενεργούνται εδώ και πολλά χρόνια “εκτός ωραρίου” λόγω έλλειψης 2ης χειρουργικής τράπεζας σε πρωινή βάση. Η μόνιμη παράτυπη απογευματινή λειτουργία δημιουργεί προβλήματα που συνεχώς προσπαθούμε να λύσουμε. Δυστυχώς, δεν δυνάμεθα να συνεχίσουμε την παράτυπη αυτή λειτουργία αρχής γενομένης από 1ης Ιουνίου» αναφέρεται στην εν λόγω επιστολή.

Μάλιστα οι καρδιοχειρουργοί έχουν εγκαίρως προειδοποιήσει και για τις αναμενόμενες επιπλοκές: «Θα θέλαμε ακόμη να σας ενημερώσουμε ότι λόγω αυξημένης προσέλευσης ασθενών για καρδιοχειρουργική επέμβαση αλλά και λόγω αυξημένης ζήτησης από τις καρδιολογικές κλινικές ο χρόνος αναμονής για καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο».

Το «λουκέτο» στα χειρουργεία εκτός ωραρίου (πλην των επειγόντων) αναμένεται να αυξήσει δραματικά τον χρόνο αναμονής για τους ασθενείς που έχουν ανάγκη από καρδιοχειρουργική επέμβαση. Αυτήν την στιγμή, η λίστα της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής αριθμεί 350 ασθενείς.

Παράδειγμα για κλάματα

Το πρωί της περασμένης Πέμπτης διεκομίσθη από την Κρήτη ασθενής 32 ετών που διεγνώσθη με διαχωρισμό της αορτικής βαλβίδας. Όταν ο ασθενής έφθασε στα Επείγοντα, το μοναδικό χειρουργείο ήταν κατειλημμένο. Η κατάσταση της υγείας του ωστόσο έχρηζε άμεσης αντιμετώπισης και συνεπώς δεν μπορούσε να περιμένει.

Ο εφημερεύων γενικός χειρουργός έδωσε εντολή να ξεκλειδώσει η 2η καρδιοχειρουργική τράπεζα με «δανεικό» προσωπικό από τη Γενική Χειρουργική.



Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Αστυνόμευση επί ΣΥΡΙΖΑ. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; του Γιώργου Τέσση



Η εγκληματικότητα στο Νομό Κορινθίας οργιάζει. Κάθε είδους παράνομη δραστηριότητα  λαμβάνει χώρα στο Νομό, με την αστυνομία να αδυνατεί να εκπληρώσει τα καθήκοντά της. Η παρουσία μεγάλου αριθμού καταυλισμών Ρομά, σε συνδυασμό με την εγγύτητα στην Αθήνα, κάνουν την κατάσταση εκρηκτική.

Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε τον τριπλασιασμό του πληθυσμού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και την ανάγκη φύλαξης των εξοχικών κατοικιών το χειμώνα, τότε μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς ότι ο Νομός έχει ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης.

Αντί όμως για αυξημένη αστυνόμευση, αυτό που στη πραγματικότητα συμβαίνει είναι ότι οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες, με κερασάκι στη τούρτα το κέντρο μεταναστών στο στρατόπεδο Κορίνθου (αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργούσε), το οποίο στραγγίζει από αστυνομικούς τις υπηρεσίες του Νομού.

Υπάρχουν νύχτες κατά τις οποίες  τα αστυνομικά τμήματα Κορίνθου, Λουτρακίου και Αγ. Θεοδώρων δεν έχουν καν περιπολικό στο δρόμο και αν τυχόν κάποιο από αυτά καταφέρει να βγάλει ένα στο δρόμο, αυτό είναι μόνο με τον οδηγό! Για τα αστυνομικά τμήματα Βραχατίου, Κιάτου, Ξυλοκάστρου και Νεμέας, το να μην έχουν περιπολικό τη νύχτα είναι το σύνηθες φαινόμενο και όχι η εξαίρεση. Τις περισσότερες φορές για ολόκληρο το Νομό Κορινθίας, υπάρχουν δυο περιπολικά τη νύχτα και αυτά μάλιστα μόνο με τον οδηγό τους. Τις πρωινές ώρες τη κατάσταση σώζει η ΔΙ.ΑΣ ( που και αυτή ήθελε να καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ) ενώ η ΟΠΚΕ έχει μετατραπεί σε λύση για πάσα νόσο…

Αυτή η τραγική κατάσταση ανάγκασε 22 φορείς του Νομού να ενώσουν τις φωνές τους και να ζητήσουν το αυτονόητο: ΕΝΑΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! Οι εκπρόσωποι αυτών των 22 φορέων ανήκουν σε σχεδόν όλους τους πολιτικούς χώρους. Σε όλους, εκτός από έναν: τον ΣΥΡΙΖΑ!!! Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ είχαν προφανώς σημαντικότερα πράγματα να κάνουν από το να ασχοληθούν με το ζήτημα της αστυνόμευσης. Τους απασχολεί προφανώς να περάσουν κάποια τροπολογία για να τσεπώσουν καμιά υπερωρία, ή να βγάλουν κανά ψήφισμα για τους κορμοράνους του Βορείου Πόλου. Αν κάποιος αστυνομικός είχε κατηγορηθεί για το οτιδήποτε θα έτρεχαν πρώτοι και καλύτεροι να κατηγορήσουν τη Αστυνομία.

Και για να είμαι απολύτως ειλικρινής, θεωρώ ότι το ψήφισμα των 22 φορέων, παρότι είναι αξιέπαινη προσπάθεια, πρακτικά δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Το μυαλό των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι πώς θα βγάλουν από τις φυλακές τους εγκληματίες, πώς θα προστατέψουν τους Ρομά που έχουν γίνει ο φόβος και τρόμος, ειδικά στα χωριά, και το πώς θα πάνε στις παρελάσεις των gay. Δεν έχουν υποβαθμίσει την παρουσία της αστυνομίας από λάθος. Επίτηδες το κάνουν για να εξυπηρετήσουν την ιδεολογία τους και να προστατέψουν την πελατεία τους.

Ο αστυνομικός για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ενοχλητικό απόστημα που πρέπει να ξεδοντιαστεί. Δεν νομίζω πως έχει ξεχάσει κανείς την απαγόρευση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες της Βουλής ή τις συνομιλίες των Συριζαίων με τους τρομοκράτες. Ποιός έχει ξεχάσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μπουκάρουν στα αστυνομικά τμήματα για να υπερασπιστούν του μπαχαλάκηδες;

Αυτό πάντως που επικαλείται ο αρμόδιος Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πορτιέρης του Μπεγλίτη, είναι ότι τα στοιχεία δείχνουν να έχει μειωθεί η εγκληματικότητα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχουν βρεθεί Αξιωματικοί της Αστυνομίας που δε δηλώνουν στα στατιστικά το σύνολο των περιπτώσεων με σκοπό να γίνουν αρεστοί σε μια κυβέρνηση που καταρρέει. Άλλωστε, μια απλή αντιπαραβολή στα βιβλία συμβάντων των υπηρεσιών με τα δηλωθέντα στατιστικά θα αποκάλυπτε αμέσως  και πολύ εύκολα τυχόν περιπτώσεις που έχουν «ξεχαστεί» να δηλωθούν…



Πηγή : ekorinthos.gr


Στην παράταση ποντάρουν οι φορολογούμενοι και δεν κάνουν δηλώσεις




300.000 λιγότερες φέτος σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα

Για την τελευταία στιγμή αφήνουν την υποβολή των δηλώσεών τους οι φορολογούμενοι ποντάροντας για ακόμη μια χρονιά σε παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας.

Μέχρι στιγμής κι ενώ η προθεσμία που έχει δοθεί εκπνέει στις 30 Ιουνίου έχουν υποβληθεί 2.588.596 φορολογικές δηλώσεις, δηλαδή 300.000 λιγότερες σε σχέση με πέρσι την ίδια περίοδο.

Είναι, ωστόσο, πολύ πιθανό το οικονομικό επιτελείο να παρατείνει την καταληκτική ημερομηνία όπως έπραξε πέρσι, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια.

Πληροφορίες της Καθημερινής αναφέρουν ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί περίπου στις 20 Ιουλίου, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται στα τέλη Ιουλίου.



Πηγή : tovima.gr


O Πολάκης γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος : Πολάκης : Επιβεβλημένοι οι πυροβολισμοί στον αέρα σε γάμους, βαφτίσεις, ιστορικές εκδηλώσεις





Διαβάζουμε στο protothema.gr για τις νέες δηλώσεις του επικίνδυνου πλέον και θρασύτατα προκλητικού Παύλου Πολάκη.

Πολάκης: Επιβεβλημένοι οι πυροβολισμοί στον αέρα σε γάμους, βαφτίσεις, ιστορικές εκδηλώσεις

Με το επιχείρημα αυτό προσπαθεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας να απαντήσει στα σχόλια που γράφτηκαν για τη φωτογραφία με τον ίδιο να πυροβολεί στον αέρα

«Επιβεβλημένους» χαρακτηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης τους πυροβολισμούς στον αέρα «συγκεκριμένες στιγμές σημαντικών γεγονότων για την οικογένεια ή την ευρύτερη κοινότητα» με αφορμή τα σχόλια που προκλήθηκαν από την ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου και τον δείχνει να πυροβολεί στον αέρα.

Αρχικά ο κ. Πολάκης, απαντώντας στον δημσιογράφο Δημήτρη Καμπουράκη για ένα άρθρο στο protagon.gr, ξεκαθαρίζει ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν είναι από σκοπευτήριο αλλά από εκδήλωση το 2009 όταν ως πρόεδρος της Ένωσης απανταχού Σφακιανών δώρισε στο δήμο Σφακίων ένα πλωτό ασθενοφόρο. «Η φωτογραφία ειναι απο το γλεντι που ακολούθησε απο το δήμο Σφακιων σε ταβέρνα στο λιμάνι στη χώρα Σφακιων, που την ανέβασε στο δίκτυο καποιο μέλος των συλλόγων φουσκωτών που συνόδεψαν το Σκαφος στο ταξίδι .Οι βολές ειναι προς τη θάλασσα και προφανως δεν ειναι περίστροφο» γράφει ο κ. Πολάκης.

Στη συνέχεια επιχειρώντας να εξηγήσει τον όρο «επιβάλλεται» ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κάνει λόγο για οικογειακή παράδοση με όπλα που «δεν ήταν αγορασμένα απο λαθρεμπόριο,ουτε επιδεικνύονταν σε γλέντια ,ουτε πυροβολούσαν άσκοπα. Διαφυλατταν τη ζωη τους όπως και σε αλλες γενιές πιο πριν παλεύοντας ενάντια στον κατακτητή ,παλεύοντας για μια άλλη ΕΛΛΑΔΑ !!!».

«Το αν μου" αξίζουν τ άρματα να τα βαστώ" θα το αποφασίσει ο λαός στο τελος της θητείας μας οταν θα εχουμε βγάλει τη χώρα Απ τα μνημόνια και την επιτροπεία» καταλήγει ο Παύλος Πολάκης.

Η ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας έχει ως εξής:

ΑΚΟΥ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ :
-επειδή έρχεσαι πεντηκοστος ή εξηκοστός (εχω χάσει το λογαριασμό ) στη δημοσίευση και σχολιασμό της παρακάτω φωτογραφίας η οποία πλέον ανασύρεται σε κάθε "πρόσφορη" περίπτωση για να δείξουν ποσο "άγριος",ποσο ορεσίβιος" ,ποσο "απολίτιστος" ,ποσο "επικίνδυνος " ειμαι για να κατέχω τη θέση του αναπληρωτή Υπ υγείας 
-επειδή ξερω οτι η καλοσχεδιασμένη (πλην ομως ΜΑΤΑΙΗ) απο συστημικά μεςα ενημέρωσης και υλοποιούμενη απο γνωστές γραφίδες η μικρόφωνα καλοταισμενων μεχρι πρόσφατα παπαγάλων ,ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ εναντιον μου θα συνεχιστεί 
-επειδή στη συγκεκριμένη περίπτωση προσπαθήσατε να συνδέσετε τη φωτογραφία με το τραγικό γεγονός της απώλειας ζωής του 11χρονου στο Μενιδι απο τη μια αλλά και με την ψήφιση "μνημονίων" απο την άλλη( !!!! )
ξεπερνώντας κάθε ΟΡΙΟ διαστρέβλωσης και βρώμικης "δημοσιογραφίας"
-παρότι ξερω οτι απαντώντας σου θα αποκτήσει λιγο παραπάνω αναγνωσιμότητα το Σαιτ που γράφεις ,αλλα το σφακιανό γονίδιο ΔΕΝ μου επιτρέπει να μην σου απαντήσω 
ΑΚΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΞΗΣ:
1) η φωτογραφία που ανέβασες ειναι το ΜΑΗ του 2009 οταν ως πρόεδρος της Ενωσης απανταχού Σφακιανων δωρισαμε στο δήμο Σφακιων ενα πλωτό ασθενοφόρο το οποίο απο τοτε σώζει 35-40 ζωές κάθε χρόνο στο τμήμα των σαράντα χιλιομέτρων της νότιας ακτής του λιβυκού στο νόμο χανιων που εχει πρόσβαση μόνο απο τη θάλασσα .Η φωτογραφία ειναι απο το γλεντι που ακολούθησε απο το δήμο Σφακιων σε ταβέρνα στο λιμάνι στη χώρα Σφακιων, που την ανέβασε στο δίκτυο καποιο μέλος των συλλόγων φουσκωτών που συνόδεψαν το Σκαφος στο ταξίδι .Οι βολές ειναι προς τη θάλασσα και προφανως δεν ειναι περίστροφο .
2) εγω μεγάλωσα σε μια οικογένεια των Σφακιων που στην αδερφοσυνη του πατέρα μου οι πέντε στα επτά αδέρφια πήραν πτυχίο απο πανεπιστήμιο (2 δασκάλες ,2 δάσκαλοι και 1 καθηγητής)
Μπορείς νομιζω να καταλαβεις τι σημαίνει αυτο για το πολιτισμικό, αξιακό και ηθικό υπόβαθρο μιας οικογένειας στα Σφακια τις δεκαετίες αμέσως μετα τον πόλεμο και τον εμφύλιο στην οποία μεγάλωσα οπου στη δεύτερη γενια μας στα 11 πρώτα ξαδέρφια συνολικά οι 9 εχουν πανεπιστημιακό πτυχίο.

Λαβέ υπόψην σου προς επίρρωση αυτών που λέω οτι ο πατέρας μου και τα αδέρφια του (22 χρονών ο πατέρας μου και 4 ο μικρότερος αδερφός του ) ορφανεψαν το 1943 οταν οι Γερμανοί έκαψαν τον Καλλικρατη και σκότωσαν τον παππού μου .
Ο πατέρας μου κατέβηκε στο χωριό κανονικά μετα το 1951-52 γιατι μεχρι τοτε τον κυνηγούσαν οι Μαυδες και τα Τεα ,ενος εμφυλίου που κάποιοι προσπάθησαν να μας πουν τελευταία οτι ΔΕΝ εγινε στην Κρητη !!!

Τα όπλα λοιπόν που κρατούσε αυτή η Γενια των ανθρώπων δεν ήταν αγορασμένα απο λαθρεμπόριο ,ουτε επιδεικνύονταν σε γλέντια ,ουτε πυροβολούσαν άσκοπα. Διαφυλατταν τη ζωη τους όπως και σε αλλες γενιές πιο πριν παλεύοντας ενάντια στον κατακτητή ,παλεύοντας για μια άλλη ΕΛΛΑΔΑ !!! 

Η παράδοση που δημιούργησαν αυτες οι γενιές λοιπον(που μόνο εκ του μακρόθεν καταλαβαίνω οτι εχεις παραστάσεις και ακούσματα και μαλλον απο βιβλία εχεις διαβάσει για καλοσειρους και κακοσειρους) και με την οποία εγω εχω βιωματική σχέση έλεγε και επέβαλλε τους πυροβολισμούς (μετρημένους ,απο συγκεκριμένους ,ψηλά και μακρυά απ την παρέα ) σε συγκεκριμένες στιγμές σημαντικών γεγονότων για την οικογένεια η την ευρύτερη κοινότητα (γάμος ,βάφτιση,ιστορική εκδήλωση κλπ) .

ΕΓΩ με αυτήν την αντίληψη ηρθα σε επαφή με αυτα τα πραγματικα έθιμα εχω μνήμες. 
Αντίληψη και έθιμα που δεν εχουν καμία σχέση με την προσπάθεια που εγινε τα χρονια μετα το 85 να εμφανιστεί ως έθιμο η ως παληκαριά η λεβεντιά οι εκατοντάδες πυροβολισμοί απο πανάκριβα όπλα που επιτήδειοι λαθρέμποροι υπό ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ διακινούσαν στα χωριά που έπιαναν λεφτά στα χερια τους απο τις επιδοτήσεις, κάνοντας τρελλα κέρδη και δημιουργώντας ενα πολιτισμικό πρότυπο που βόλευε κομματάρχες να πουλάνε προστασία και να εξαργυρώνουν σε ψήφους την πλασματική "καπετανιά".Δεν υπηρέτησα εγω Καμπουρακη αυτόν τον εξανδραποδισμο αλλα πολλοί γνωστοί πολιτικοί που κατα περιόδους λιβανισες και Εσυ οταν ήσουν στο μεγαλο κανάλι ...

3) και σημαντικότερο .Ξερω οτι με εντολή, μετα τις βρωμιες του Κεελπνο που εβγαλα στη φορα ,το κόψιμο του ταΐσματος με αέρα λεφτά πολλών ΜΜΕ και των παπαγάλων τους,με το νέο νόμο για τις Προμηθειες με έχετε στοχοποιήσει ..

Πάρτε το ΧΑΜΠΑΡΙ :ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΤΙΠΟΤΑ .

Το αν μου" αξίζουν τ άρματα να τα βαστώ" θα το αποφασίσει ο λαός στο τελος της θητείας μας οταν θα εχουμε βγάλει τη χώρα Απ τα μνημόνια και την επιτροπεία (που την έβαλαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που τους στήριξες μεχρι θανάτου απο την εκπομπή σου )
Γιατι ειδικα στο υπουργείο ΥΓΕΙΑΣ ,το 1 δις παραπάνω χρηματοδοτηςη στην τριετία ,οι 8500 χιλιάδες προςληψεις και οι 10000 που ειναι στο δρομο, η υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων και η κατάργηση του πενταευρου ,η αλλαγή των διοικήσεων στα νοσοκομεία ,η μεγάλη μεταρρύθμιση στον ΕΟΠΥΥ που δεν δημιουργεί νέα χρέη ,η βαςη των αεροδιακομιδων στη Σύρο που εχει σώσει 170 νησιώτες , η έναρξη του σχεδίου της Πρωτοβαθμιας στα αστικά κέντρα,η εξεταστική για τα 85 δις μαύρο χρήμα στην Υγεια ,ΟΛΑ ΑΥΤΑ (και πολλα αλλα)
ΝΑΙ ειναι μπαλωτες απο σαρανταπενταρι στην καρδιά και όχι στον αέρα του σάπιου συςτήματος της μίζας και της παραοικονομίας ,που πιστά υπηρέτησες και Εσυ Καμπουρακη για πολλα χρονια και τωρα με τέτοια άρθρα ξανά δίνεις πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης για μελλοντική σου αξιοποίηση .......
Μπορω να γράψω κι αλλα ,αλλά σταματώ εδω γιατι νομιζω το θέμα καλύφθηκε .
Μια τελευταία μόνο ερώτηση .Τις τελευταίες μέρες μετα το πραγματικα δραματικό γεγονός του 11 χρόνου , η μόνη σκηνή με πυροβολισμούς που σου ήρθε στο μυαλό για να το συςχετιςεις με το γεγονός ήταν αυτή η φωτογραφία η δικιά μου; Σταμάτησες να βλέπεις τηλεόραση και δεν πρόσεξες πως μεταδόθηκαν πυροβολισμοί σε απευθείας μετάδοση;;; Τόσο ανενημέρωτος πια Η εκει σέβεσαι τα έθιμα ,επειδή αφορούσαν την κηδεία του επίτιμου;;;








Ο ΣΥΡΙΖΑ διαγράφει δημοσιογράφους – μέλη του όταν δεν εκθειάζουν το Κόμμα




Αυξάνονται τα κρούσματα αυταρχισμού στον κομματικό μηχανισμό

«Συντρόφισσα Γκόρου, εκ μέρους του συντονιστικού της ΟΜ …, σε ενημερώνω ότι θα τεθεί θέμα, στην επικείμενη Γενική Συνέλευση της 17/05/2017, περί αναστολής της κομματικής σου ιδιότητας ως μέλους του ΣΥΡΙΖΑ, κατόπιν διαμαρτυριών συντρόφων για αντιδεοντολογική συμπεριφορά εκ μέρους σου με βάση τις προβλεπόμενες διατάξεις του καταστατικού του κόμματος. Αιτία και αφορμή είναι το ύφος και ήθος του περιεχομένου της αρθρογραφίας σου στην εφημερίδα που εργάζεσαι, καθότι ξεπερνά τα όρια της επαγγελματικής σου υποχρέωσης - κάλυψης ενός πολιτικού ρεπορτάζ για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η εικόνα που εμφανίζεις για το ήθος των στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ίδιου του κόμματος, είναι κατά τη γνώμη συντρόφων, αλλά και του συντονιστικού, μέρος της αντιστροφής της πραγματικότητας και του αδυσώπυτου πόλεμου λάσπης που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ από τα συστημικά MME. Έχεις φυσικά το δικαίωμα, όπως και κάθε μέλος του κόμματος, να εκφράσεις τη δική σου περί του αντιθέτου άποψη στη Συνέλευση και στην οποία καλείσαι να παρευρεθείς.

Ο συντονιστής της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ...»

Πρόκειται για επίσημη αλληλογραφία, θεσμική, όχι μεταξύ προσώπων αλλά ρόλων, υπογεγραμμένη με κομματική ιδιότητα. Ένα δείγμα της δημοκρατίας στο εσωτερικό του κομματικού μηχανισμού και πώς αυτή εφαρμόζεται στα μέλη του, ειδικά, όπως είπαμε, αν έχουν την ατυχία να είναι δημοσιογράφοι.

Ως φαίνεται, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σε αντίθεση με τα όσα πρέσβευε, εφαρμόζοντας δεξιές πολιτικές, τόσο, προκειμένου να δικαιολογήσει την πολιτική του μετάλλαξη, βυθίζεται στη λογική ενός συγκεντρωτικού μηχανισμού, παλαιοκομματικού - παλαιοκομμουνιστικού τύπου. Στη λογική ενός κλειστού γραφειοκρατικού μηχανισμού εξυπηρέτησης και αναπαραγωγής των στελεχών του, όπου η πολιτική της καχυποψίας και των κλειστών θυρών διατηρεί, με τεχνητό τρόπο, τις ισορροπίες και τους εσωκομματικούς συσχετισμούς.

Όποιος δεν υπηρετεί αυτό το σχέδιο είναι παρείσακτος. Όποιος είναι γραμμένος στους καταλόγους του Κόμματος, αλλά δεν παπαγαλίζει την τεκμηρίωση, είναι ύποπτος, όποιος σκέφτεται μόνος του είναι αντίπαλος και, επιπλέον, αν δημοσιοποιεί αυτά που σκέφτεται, είναι ο χειρότερος εχθρός. 

Αν τύχει δε και το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ταυτόχρονα δημοσιογράφος ο οποίος επιδιώκει να κάνει τη δουλειά του αντικειμενικά, καταγράφοντας την πραγματικότητα και εκφράζοντας την άποψή του όπως η επαγγελματική δεοντολογία απαιτεί, χωρίς τη νουθεσία ή την έγκριση του μηχανισμού του Κόμματος, τότε μιλάμε για ένα όργανο του Σατανά. Για κάποιον οπορτουνιστή του κερατά, έναν με ελαστική συνείδηση που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, ένα γρανάζι μιας κατά φαντασίαν συνωμοσίας, ένα εργαλείο του «αδυσώπητου πολέμου λάσπης» που δέχεται το Κόμμα από τα συστημικά ΜΜΕ. Και τότε έρχεται η απειλή για τη διαγραφή του, αφού, σύμφωνα με τον κομματικό μηχανισμό, ξεπερνάει τα όρια της δουλειάς του, που αφορά στο ρεπορτάζ σχετικά με το Κόμμα. 

Αν και είναι δύσκολο για μας τους δημοσιογράφους να κατηγοριοποιήσουμε αυστηρά τα κείμενά μας, το Κόμμα γνωρίζει ό,τι όλοι οι άλλοι ταλαιπωρούμαστε να βρούμε. Άλλωστε ότι το Κόμμα τα ξέρει όλα είναι γνωστό από παλιά. Το ποιος ακριβώς αποφασίζει, με ποια κριτήρια, ποιες είναι οι κακές λέξεις και ποια τα απαγορευμένα νοήματα,  δεν μαθαίνεις ποτέ. Αν υπάρχει δηλαδή μια επιτροπή λογοκρισίας που αποφασίζει τι είναι ρεπορτάζ, τι είναι προπαγάνδα, τι είναι πόλεμος λάσπης, τι είναι δημοσιογραφία και τι δεν είναι. Παρ’ όλα αυτά βεβαίως το Κόμμα ξιφουλκεί υπέρ της ελευθερίας του Τύπου. 

Στη συνέχεια  το ατυχές μέλος - δημοσιογράφος καλείται σε όργανα προκειμένου να απολογηθεί για το τι έγραψε –κάνοντας τη δουλειά του– κι αν αυτά ήταν υπέρ ή κατά του κόμματος. Επιβάλλεται να ελεγχθεί το ύφος και το ήθος των κειμένων και αυτού που τα παρήγαγε. Με μια έννοια οι απειλές και οι προσκλήσεις για απολογίες είναι άκυρες, καθώς ένα αριστερό Κόμμα δεν προβλέπει στο καταστατικό τις διαγραφές, ως τεκμήριο για τη δημοκρατική λειτουργία του. Ένα αριστερό δημοκρατικό κόμμα δεν επιχειρεί να χειραγωγήσει τους ανθρώπου του Τύπου, ενώ ως προς τα μέλη του είναι στη λογική της αναγνώρισης των διαφορετικών απόψεων και όχι των καρατομήσεων.

Εκτός και εάν κάποιοι επιθυμούν να επιστρέψουμε στην προϊστορία της Αριστεράς, τότε που όλοι βολεύονταν στα μονοψήφια ποσοστά και στη σιγουριά  της αποδοκιμασίας των πάντων. Λίγοι και καλοί, βρε αδερφέ, και περιθωριοποιούμε κάτι ενοχλητικούς που παρεισέφρησαν τελευταίως. «Που είδαν φως και μπήκαν» όπως αρέσκονται, με περισσή αμετροέπεια και αλαζονεία, να λένε κάποιοι «πυλώνες» της κομματικής δομής του ΣΥΡΙΖΑ. Παραβλέποντας μάλλον ότι την εξουσία κατέκτησαν ακριβώς από αυτούς «που είδαν φως και μπήκαν». Από όσους άφησαν «πουκάμισα αδειανά» τα κόμματα που είχαν επιλέξει στο παρελθόν, προκειμένου να στηρίξουν το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Υ.Γ. Φυσικά δεν πήγα να "δικαστώ". «Δεν έδωσες τη μάχη» μου είπε ένας καλός σύντροφος. Υπάρχουν τέτοιοι και είναι πολλοί. «Αυτό το κόμμα τώρα είναι που αλλάζει. Είναι πολιτικός χώρος, ζωντανός. Τώρα μάχεται να ξεφύγει από την παθογένεια». 

Μακάρι, σύντροφοι.


ΑΘΗΝΑ ΓΚΟΡΟΥ
Πηγή : athensvoice.gr



Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο απειλεί την ανώτατη εισαγγελέα της χώρας!



Η ανώτατη εισαγγελέας της Βενεζουέλας δήλωσε χθες ότι η οικογένειά της είχε δεχθεί απειλές και παρακολουθείται από μυστικούς πράκτορες από τότε που διαχώρισε τη θέση της από την κυβέρνηση και αφότου οι διαδηλώσεις που οργανώθηκαν στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας εναντίον μιας προσπάθειας αλλαγής του συντάγματος κατέληξαν σε βία.

Η Λουίσα Ορτέγκα, πρώην σύμμαχος του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο η οποία στράφηκε εναντίον του και του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, έχει αμφισβητήσει δημόσια τον τρόπο που χειρίστηκε ο Μαδούρο τις πρόσφατες διαδηλώσεις και έχει εκφράσει ενστάσεις για τις προθέσεις του να αλλάξει το σύνταγμα που είχε εισαγάγει ο προκάτοχός του, εκλιπών ηγέτης Ούγκο Τσάβες.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη, η Ορτέγκα είπε, "Κάποιος απειλεί την οικογένειά μου. Παρενοχλούν τα μέλη της οικογένειάς μου. Τα ακολουθούν αστυνομικά αυτοκίνητα που μοιάζουν με αυτά της SEBIN", είπε, αναφερόμενη στην υπηρεσία πληροφοριών της Βολιβίας.

Πολιτειακοί αξιωματούχοι έχουν εξαπολύσει μια σειρά προφορικών επιθέσεων εναντίον της εισαγγελέως, από ερωτήσεις που αφορούν την ψυχική της ισορροπία έως και κατηγορίες ότι προωθεί τη βία.



Πηγή : newsit.gr


Νέα Δημοκρατία: Η Κυβέρνηση οφείλει να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό κατοίκων και εργαζομένων στο ορυχείο Αμυνταίου




Ο Τομεάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας επισκέφθηκε το ορυχείο Αμυνταίου, όπου έγινε η μεγάλη κατολίσθηση, και το χωριό Ανάργυροι.

Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Η κατολίσθηση στο Ορυχείο Αμυνταίου είναι ένα καταστροφικό φαινόμενο με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη Δ.Ε.Η., τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και την ενεργειακή ευστάθεια της χώρας.

Η κατολίσθηση απέχει λίγα μέτρα από το χωριό Ανάργυροι και τα πρώτα σπίτια καταστράφηκαν.         
      
Οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος Α.Η.Σ. Αμυνταίου, κατά κύριο λόγο, αλλά και Α.Η.Σ. Μελίτης εκ περιτροπής, συνολικής ισχύος 900 MW, τροφοδοτούνται από το ορυχείο αυτό και η λειτουργία τους συμβάλλει σημαντικά στο ενεργειακό ισοζύγιο της Ελλάδας. 

Επιπλέον, ο Α.Η.Σ. Αμυνταίου ζεσταίνει το χειμώνα, με την τηλεθέρμανση, τις ακριτικές περιοχές του Αμυνταίου, της Λεβαίας και του Φιλώτα στη Φλώρινα. 

Οφείλει η Κυβέρνηση και η διορισμένη απ’ αυτήν διοίκηση της Δ.Ε.Η.:

- Να δώσουν οριστική και άμεση λύση στο θέμα των κατοίκων των Αναργύρων.

- Να επιτρέψουν στα εξειδικευμένα στελέχη της Δ.Ε.Η. να κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να επαναφέρουν το ορυχείο σε λειτουργία με βιώσιμους όρους εκμετάλλευσης.

- Να μην αδρανήσουν, αλλά και να προγραμματίσουν από τώρα, ώστε να μην αφήσουν τους ακρίτες κατοίκους χωρίς θέρμανση την περίοδο του χειμώνα.

 - Να αναπρογραμματίσουν άμεσα τον ενεργειακό σχεδιασμό, ώστε η χώρα να μην κινδυνέψει από διακοπές στο ηλεκτρικό ρεύμα και ένα πιθανό black out, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, επικίνδυνες για τους ηλικιωμένους και ο τουρισμός είναι στη κορύφωσή του.

- Να διερευνήσουν άμεσα τα πραγματικά αίτια της καταστροφής, χωρίς καμία προσπάθεια συγκάλυψης. 

Δυστυχώς, αυτή η καταστροφή συμβαίνει μετά από δυόμιση χρόνια εγκληματικών επιλογών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που έχουν φέρει τη Δ.Ε.Η. στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Η Κυβέρνηση οφείλει να σταθεί έμπρακτα, στο πλευρό των πληγέντων, αλλά και των εργαζομένων στη Δ.Ε.Η.».


Συνελήφθη 25χρονος υπήκοος Αφγανιστάν για ληστείες σε πεζούς στο Πεδίον του Άρεως



Συνελήφθη μετά από αναζητήσεις, μεσημβρινές ώρες της 8-6-2017, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), ένας 25χρονος υπήκοος Αφγανιστάν για ληστείες σε πεζούς στο Πεδίον του Άρεως.

Ειδικότερα ο δράστης λίγη ώρα νωρίτερα, μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του, επιτέθηκαν σε ημεδαπό άνδρα και του αφαίρεσαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα καθώς και χρηματικό ποσό.

Προστρέξαντες αστυνομικοί της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ, εντόπισαν τον 25χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα.

Από την περαιτέρω έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κυψέλης, εξιχνιάσθηκε μία (1) επιπλέον περίπτωση ληστείας σε βάρος αλλοδαπού, στην ίδια περιοχή.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.


Προσωρινή ονομασία για ένταξη στο ΝΑΤΟ εξετάζει η ΠΓΔΜ! Κυβέρνηση Καραμανλή και Ντόρα Μπακογιάννη είχαν μπλοκάρει την ένταξη το 2008



Η έκρυθμη κατάσταση στα Βαλκάνια και για να μπορέσουν να επιβιώσουν τα Σκόπια προσπαθεί η νέα κυβέρνηση της χώρας να βρεί μια προσωρινή ονομασία για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Η Ελλάδα το 2008 ασκεί βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, κατά την Εαρινή Σύνοδο της Συμμαχίας στο Βουκουρέστι.

Ήταν τότε που ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη είπε ΟΧΙ στην είσοδο της FYROM στο ΝΑΤΟ βάζοντας βέτο μέχρι να επιλυθεί μέσω διαπραγματεύσεων το μείζον για την Ελλάδα θέμα της ονομασίας του κράτους αυτού.


Ακολούθησαν έντονες αντιδράσεις τόσο απ’ τα Σκόπια, όσο και από τους περισσότερους εταίρους μας το ΝΑΤΟ, χωρίς ωστόσο σε καμιά περίπτωση να αλλάξει αυτή η τοποθέτηση της ελληνικής κυβέρνησης. Ίσα-ίσα μάλιστα, η τότε κυβέρνησή μας έκανε σαφές ότι την ίδια στάση θα τηρήσει και σε ό,τι αφορά στις σχέσεις της FYROM με την Ε.Ε.

«Η Ελλάδα δεν συναίνεσε στην πρόσκληση της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας προκειμένου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Δεν είμαστε ευτυχείς γι’ αυτό. Σε κανέναν δεν αρέσουν τα βέτο». Με τη φράση αυτή η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να εμποδίσει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

 Απευθυνόμενη στην κυβέρνηση των Σκοπίων, η κυρία Μπακογιάννη τόνισε ότι «το μέλλον δεν κερδίζεται με λογικές και πολιτικές του παρελθόντος» και κάλεσε την πολιτική ηγεσία της FYROM «να κάνει το βήμα που με ευθύνη, πολιτικό θάρρος αλλά και πολιτικό ρίσκο έχει ήδη κάνει η ελληνική κυβέρνηση» και πρόσθεσε ότι τα Σκόπια «δεν μπορούν να μονοπωλήσουν το όνομα της Μακεδονίας, η οποία ανήκει τόσο στην ΠΓΔΜ, όσο στην Ελλάδα και στην Βουλγαρία».

Τώρα σύμφωνα με τους Financial Times η ΠΓΔΜ θα εξετάσει νέες προτάσεις για την προσωρινή της ονομασία σε μια προσπάθεια να άρει την αντίθεση της Ελλάδας στην ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ», επικαλούμενη η εφημερίδα τον Σκοπιανό υπουργό Εξωτερικών.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο κ. Ντιμιτρόφ σε συνάντηση που θα έχει σήμερα Δευτέρα με υψηλόβαθμα στελέχη του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, θα επισημάνει ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα βοηθήσει στην ύπαρξη κλίματος ηρεμίας στην περιοχή των Βαλκανίων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ δήλωσε, σύμφωνα με τους FT, ότι είναι πολύ νωρίς για να συζητήσει συγκεκριμένες προτάσεις για το όνομα, όμως σημείωσε πως την Τετάρτη θα έχει επαφές με Έλληνες υπουργούς, με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών.
«Θα ζητήσω από την Ελλάδα να επανεξετάσει τι είδους γείτονα θέλει- θέλει μία σταθερή και φιλική χώρα που προσφέρει ελπίδα για δημοκρατία και δικαιοσύνη; Εάν είμαστε ένας καλός γείτονας, τότε ελπίζω ότι οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα θα κατανοήσουν ότι αυτή είναι μία ιστορική ευκαιρία» λέει ο κ. Ντιμιτρόφ.

Οι FT γράφουν ακόμη πως ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ανέφερε επίσης ότι οποιαδήποτε νέα ονομασία θα τεθεί προς έγκριση με δημοψήφισμα και ότι η κυβέρνηση θα αναζητήσει διακομματική συναίνεση πριν θέσει σε ψηφοφορία το θέμα.


40 μήνες στον Ρομά που πυροβολούσε και αφέθηκε τελικά ελεύθερος




Σε ποινή φυλάκισης 40 μηνών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο 23χρονος Ρομά, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στο Μενίδι για άσκοπους πυροβολισμούς. Αφού το δικαστήριο είχε κρίνει ότι η ποινή του δεν είναι ούτε εφέσιμη ούτε εξαγοράσιμη ο συνήγορος του Γιάννης Γλύκας, υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης της έδρας γιατί δεν δεχόταν να τους δώσουν ανασταλτικό και έφεση επί τριετία.

Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η διαδικασία χωρίς να κηρυχθεί το πέρας και πλέον αναμένεται διαφορετική σύνθεση προκειμένου να συζητηθεί το αίτημα της εξαίρεσης.

Ο δικηγόρος του Ρομά έκανε λόγω για παραγγελία εξόντωσης, καθώς ο εντολέας του ομολόγησε την πράξη του, αλλά υπάρχει έντονο κλίμα. Τέλος εξέφρασε την συμπαράστασή του στην οικογένεια.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του ομολόγησε ότι πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και όχι με πιστόλι, από το οποίο προήλθε η σφαίρα που σκότωσε το 11χρονο αγόρι.

Τελικά το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο 23χρονος Ρομά και έκανε δεκτό το αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 40 μηνών φυλάκισης που του επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές. 

Νωρίτερα ο συνήγορός του Γιάννης Γλύκας, είχε αποσύρει το αίτημα εξαίρεσης κατά της προέδρου του δικαστηρίου. 



Μία νεκρή από τα 6,1 Ρίχτερ στη Λέσβο



Μια νεκρή, αρκετούς τραυματίες, σοβαρές ζημιές σε δύο χωριά και εκατοντάδες αστέγους άφησε η χθεσινή ισχυρή σεισμική δόνηση στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λέσβου. Οι ζημιές εστιάζονται σχεδόν αποκλειστικά στο χωριό Βρίσα, οι κάτοικοι του οποίου πέρασαν τη νύχτα σε σκηνές από τον φόβο μετασεισμικών δονήσεων και στο Πλωμάρι. Χαρακτηριστικό είναι ότι λόγω του φαινομένου η ακτή της περιοχής «ανυψώθηκε» μερικά εκατοστά σε μήκος περίπου 10 χιλιομέτρων.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,1 Ρίχτερ, προήλθε από τον θαλάσσιο χώρο 15 χλμ. νότια του Πλωμαρίου. Oπως εξηγεί στην «Κ» ο διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, Θανάσης Γκανάς, ο σεισμός ήταν επιφανειακός (εστιακό βάθος περί τα 10 χλμ.) και προήλθε από ένα ρήγμα παράλληλο προς τις νότιες ακτές του νησιού, επισημαίνοντας ότι δεν σχετίζεται με το ρήγμα της Ανατολίας. «Η θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Λέσβο και τη Χίο είναι αρκετά ενεργή σεισμικά», αναφέρει ο κ. Γκανάς. «Μάλιστα στις 6 Δεκεμβρίου 2014 είχε γίνει εκεί σεισμός 5 Ρίχτερ». Μέχρι αργά χθες το βράδυ, πάντως, η μετασεισμική ακολουθία εξελισσόταν κανονικά.

Ο σεισμός «ισοπέδωσε» το χωριό Βρίσα, στο οποίο εκτιμάται ότι περισσότερο από 70% των κτιρίων έχει καταρρεύσει ή υποστεί σοβαρές ζημιές. «Το μεγαλύτερο μέρος του νησιού δεν επηρεάστηκε. Ομως το χωριό Βρίσα έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή», λέει στην «Κ» ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων Γιώργος Δέδες, ο οποίος βρέθηκε από χθες στο νησί. «Τα περισσότερα σπίτια στο χωριό είναι πλινθόκτιστα και πετρόχτιστα και υπέστησαν μεγάλες ζημιές, τα λιγοστά νεότερα κτίσματα είναι σε κακή κατάσταση. Ζημιές καταγράφηκαν και στο Πλωμάρι, είναι όμως σαφώς λιγότερες». Οπως επισημαίνει ο κ. Δέδες, οι βασικές υποδομές του νησιού βγήκαν «αλώβητες» και προβλήματα υπάρχουν μόνο στο επαρχιακό οδικό δίκτυο ανάμεσα στα χωριά που επλήγησαν. Μέχρι αργά χθες το βράδυ συνεργεία της περιφέρειας κατέβαλλαν προσπάθεια να ανοίξουν όλες τις οδούς πρόσβασης.

Από την πρώτη στιγμή, πάντως, έγινε μεγάλη κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Στο νησί μετέβη κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον αναπλ. υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ενώ τον κ. Δέδε συνόδευσαν μηχανικοί από τις Διευθύνσεις Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (η παλιά ΥΑΣ) και Οδικών και Λιμενικών Εργων, καθώς και τις Κτιριακές Υποδομές για να ελέγξουν σχολεία και νοσοκομεία (πάντως οι Πανελλαδικές Εξετάσεις στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ στη Χίο και τη Λέσβο αναβλήθηκαν με απόφαση του υπουργείου Παιδείας).

Για ποιο λόγο ήταν τόσες οι ζημιές στη Βρίσα; Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Βορειοανατολικού Αιγαίου, Στρατή Μανωλακέλη, οι ζημιές δεν οφείλονται τόσο στην παλαιότητα των κτιρίων, όσο στις προσθήκες που έχουν γίνει σε αυτά. «Μια προσθήκη από μπετόν μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε ένα κτίριο, καθώς αλλάζει εντελώς τη “συμπεριφορά” του», επισημαίνει. Η Βρίσα, πάντως, εκκενώθηκε με εντολή των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας και οι κάτοικοί του πέρασαν τη νύχτα σε καταυλισμό με σκηνές που στήθηκαν στο γήπεδο Πολυχνίτου, ή σε ξενοδοχεία του νησιού.

Αισθητός στην Τουρκία

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σεισμός έγινε αισθητός και στη γείτονα, τουλάχιστον σε 13 μεγάλες πόλεις. Μάλιστα, ο δήμαρχος Αγκυρας Μελίχ Γκιοκτσέκ εκτίμησε ότι ο σεισμός ήταν... «τεχνητός» και ότι πρέπει να εξακριβωθεί εάν εκείνη την ώρα οποιοδήποτε πλοίο ξένης χώρας πραγματοποιούσε σεισμικές έρευνες στο Αιγαίο την ώρα του σεισμού...




ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ