Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Τόσο ακροαριστερό ξύλο έφαγε ο Βαρουφάκης, μυαλό δεν έβαλε, και προκαλεί με νέα ανάρτηση

 


Ο Βαρουφάκης είναι τόσο φαιδρός, που πρέπει να είναι το μοναδικό θύμα στον κόσμο που προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τις αρχές από το να συλλάβουν τους δράστες.

Έφαγε τόσο ακροαριστερό ξύλο ο Βαρουφάκης, και αντί να σοβαρευτεί και να βάλει μυαλό, συνεχίζει να ξεφτιλίζεται και να προκαλεί με νέα ανάρτηση.

Κανονικά θα πρέπει να διωχθεί ποινικά για παραπλάνηση των αρχών, και ψευδής ειδήσεις, αφού με το που έφαγε το ξύλο, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να πει ψέματα μιλώντας για μπράβους της νύχτας που αποδείχθηκαν ακροαριστεροί αντιεξουσιαστές και μάλιστα με πλούσιο ποινικό μητρώο.

Ο Βαρουφάκης ακροαριστερός και ο ίδιος δεν μπορεί να μην κατάλαβε ότι τρώει ξύλο από συντρόφους ακροαριστερούς που δεν αντέχουν όπως φαίνεται να τον βλέπουν, αλλά παρόλα αυτά προσπάθησε να εξαπατήσει την ΕΛ.ΑΣ. λέγοντας ψέματα για τους δράστες.

Το εάν θα διωχθεί ποινικά η όχι αυτό θα το αποφασίσει η δικαιοσύνη, αυτό που έχει αποφασίσει όμως ο ελληνικός λαός είναι ότι πρόκειται για μεγάλη ξεφτίλα πολιτικό!!!

Πριν από λίγο με μια νέα ανάρτηση, να είχαμε να λέγαμε, και χωρίς ίχνος σοβαρότητας, δεν αναφέρετε στους ακροαριστερούς που τον κτύπησαν που δεν ήταν μπράβοι της νύχτας αλλά συντρόφια του, και λέει χωρίς ίχνος ντροπής ότι η κυβέρνηση αποπροσανατολίζει.

Η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος προσπάθησε να αποπροσανατολίζει τις αρχές απο την αλήθεια και εάν ήταν κάποιος σοβαρός θα ζητούσε συγνώμη.

Να μην αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από την τραγωδία στα Τέμπη, έχει ως πρώτη προτεραιότητα ο Γιάνης Βαρουφάκης, μετά τον ξυλοδαρμό του στα Εξάρχεια. Όπως αναφέρει ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25 σε νέα ανάρτηση του,  «τώρα θρηνούμε τους 57 νεκρούς των Τεμπών. Η νεολαία είναι στους δρόμους για να φέρει ένα καλύτερο αύριο στη χώρα. Αντίθετα με τους 57, αναρρώνω. Ο τραυματισμός μου να εξιχνιαστεί από την Δικαιοσύνη. Έως τότε, η κυβέρνηση να πάψει την αποπροσανατολιστική σπέκουλα».  



Ομάδα αναρχικών οι δράστες της επίθεσης - Ο φαιδρός Βαρουφάκης δεν θα υποβάλει μήνυση σε ακροαριστερούς

 


Σύμφωνα με πληροφορίες ο φαιδρός Βαρουφάκης, δεν θα υποβάλει ούτε μήνυση για το ξύλο που έφαγε από τους ακροαριστερούς.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του στο Τwitter αναφέρει ότι τα μέλη της ομάδας των αναρχικών που χτύπησαν τον Γιάνη Βαρουφάκη ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία.

«Ομάδα αναρχικών που ταυτοποιήθηκε από της ΕΛ.ΑΣ, οι δράστες της επίθεσης στον Προεδρο του ΜΕΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη. Αυτή είναι η αλήθεια όσο και αν δεν βολεύει κάποιους…»


Νωρίτερα, από το υλικό που συγκεντρώθηκε από τις κάμερες, συνελήφθη ένας 17χρονος αναρχικός, ενώ προχωρούν οι έρευνες και για την ταυτοποίηση, εντοπισμό και σύλληψη και των υπολοίπων. Ο 17χρονος οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για σεσημασμένο αναρχικό, ο οποίος στο παρελθόν έχει απασχολήσει τις Αρχές για επεισόδια. Οι Αρχές τον έπιασαν στο Μαρούσι.

Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία, η οποία αφορά στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά αρχηγού πολιτικού κόμματος, καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η αυτεπάγγελτη προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να συλληφθούν και οι υπόλοιποι δράστες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κρατική Ασφάλεια, πρόκειται για νεαρά άτομα, που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. 



Χαμός στην ακροαριστερά - Ακροαριστεροί εναντίον ακροαριστερών επιτέθηκαν στον Βίτσα

 



Μετά τον Γιάνη Βαρουφάκη, στόχος ακροαριστερών έγινε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα, τον οποίο προπηλάκισε ομάδα αναρχιικών το μεσημέρι του Σαββάτου, στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τα Τέμπη σε πλατεία στο Ίλιον.

Συγκεκριμένα, ομάδα 4-5 ακροαριστερών όταν αντιλήφθηκε την παρουσία του Βίτσα στο σημείο, ξεκίνησαν να τον αποδοκιμάζουν και κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος του.

Ωστόσο, ακροαριστερά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, με ακροαριστερούς του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιποί συγκεντρωμένοι που βρίσκονταν στο σημείο, τους απομάκρυναν και δεν τους επέτρεψαν να τον πλησιάσουν, σύμφωνα με όσα αναφέρουν από την Κουμουνδούρου. 

Από την πλευρά της, η ομάδα «Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων-Καματερού» που συμμετείχε στο επεισόδιο, επιβεβαίωσε το συμβάν, την κίνηση κατά του Βίτσα και έκανε λόγο και για σύρραξη με τους διαδηλωτές.  «Του επιτεθήκαμε και ακολούθησε μια εκτεταμένη σύρραξη και συμπλοκή με δεκάδες οπαδούς του και με την υποστήριξη (σε ορισμένα παραδείγματα και επί του πρακταίου υποστήριξη) των τοπικών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Όλοι οι σύντροφοι/ισσες είναι καλά παρά την συντριπτική ανισότητα της συμπλοκής» σημείωσαν στην ανακοίνωσή τους



ΕΛ.ΑΣ: Ταυτοποίησε δύο αντιεξουσιαστές για τον ξυλοδαρμό Βαρουφάκη στα Εξάρχεια

 


Στα ίχνη των δραστών της επίθεσης σε βάρος του Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. και παρά τις προσπάθειες συγκάλυψης, και παραπλάνησης από το θύμα Γιάνη Βαρουφάκη, είναι σύντροφοι αντιεξουσιαστές.

Για την υπόθεση Βαρουφάκη έχουν ταυτοποιηθεί δύο κακοποιοί ακροαριστεροί αντιεξουσιαστές, που έχουν απασχολήσει με προσαγωγές και συλλήψεις σε επεισοδια και επιθέσεις σε αστυνομικούς

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης σε βάρος του Προέδρου της Κ.Ο. και Γραμματέα του ΜέΡΑ25 που έλαβε χώρα βραδινές ώρες χθες στα Εξάρχεια.

Η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά Αρχηγού πολιτικού κόμματος καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Η αυτεπάγγελτη προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και συλληφθούν οι δράστες, ενώ για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.





Οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζουν και ζητά να επιστρέψει στην ΡΑΣ η αποσπασμένη Τάνια Καραγιάννη

 



Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να ζητήσει την επιστροφή της αναπληρώτριας εκπροσώπου του Τάνιας Καραγιάννη, από το κόμμα στην Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ).

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Μετά τις αποκαλύψεις για απόσπαση της αναπληρώτριας Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και μιας ακόμη υπαλλήλου στο γραφείο του κ.Ραγκούση από τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, ενώ την ίδια στιγμή κατήγγειλε έλλειψη προσωπικού στη ΡΑΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να άρει την απόσπαση της κας Καραγιάννη, παρότι μέχρι χθες τη δικαιολογούσε. Κατήγγειλε, δηλαδή, κάτι στο οποίο συνέβαλε να συμβεί. Καλοδεχούμενη η απόφαση για άρση της απόσπασης. Αλλά πριν από την εύκολη κριτική και τις δηλώσεις ότι «όλα λειτουργούσαν καλά και χάλασαν επί κυβέρνησης ΝΔ», ας αναλογιστεί τις δικές του ευθύνες για τις χρόνιες παθογένειες και για το αν η ΡΑΣ επιτέλεσε και σε ποιο βαθμό τον εποπτικό της ρόλο. Οι πολίτες ζητούν αλήθειες και όχι υπεκφυγές και υποκρισία.

Οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν από έγγραφα που δημοσίευσε η Political, και τα οπ οία αποδείκνυαν πως δύο από τα τέσσερα άτομα προσωπικό που διαθέτει η ΡΑΣ είχαν αποσπαστεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Μία εξ αυτών ήταν η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Καραγιάννη, ενώ άλλη μία υπάλληλος της ΡΑΣ είχε αποσπαστεί στο γραφείο του Γ. Ραγκούση.

Χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ με έγγραφό του προς το υπουργείο Εσωτερικών, ζητά την άρση της απόσπασης της κ. Καραγιάννη ώστε να επιστρέψει στην ΡΑΣ αναφέροντας ότι κατανοεί «το δύσκολο έργο που από εδώ και στο εξής θα έχει η Αρχή για τη διαλεύκανση των αιτιών του μοιραίου δυστυχήματος στα Τέμπη και προκειμένου να συνδράμουμε με κάθε τρόπο».






Εάν σταματήσεις στα πάρκινγκ της Εθνικής στην στήνουν και σε κλέβουν Ρομά

 




Σύμφωνα με το newsauto, τον τελευταίο καιρό έχουν καταγραφεί περιστατικά με κλοπές σε οδηγούς που κάνουν ολιγόλεπτες στάσεις στα πάρκινγκ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Μεγάλη ανησυχία στους οδηγούς και προβληματισμό στις Αρχές προκαλούν τα περιστατικά κλοπών που έχουν καταγγελθεί τις τελευταίες ημέρες στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, υπήρξαν δύο απανωτά χτυπήματα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, με θύματα οδηγούς που είχαν σταματήσει στα πάρκινγκ της Εθνικής για μικρές στάσεις.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης ένας 30χρονος μαζί με τον 60χρονο πατέρα του και την 59χρονη μητέρα ανέφεραν ένα περιστατικό κλοπής.

Ο οδηγός είχε σταματήσει στο 221ο χιλιόμετρο της ΠΑΘΕ, όταν ένας άγνωστος άνδρας, κατά πάσα πιθανότητα Ρομά, εισέβαλε αιφνιδιαστικά στο αυτοκίνητο και του άρπαξε χρηματικό ποσό, ρολόγια και χρυσαφικά, συνολικής αξίας 250.000 ευρώ.

Μετά την ληστεία ο δράστης έφυγε με τα πόδια, και ο 30χρονος τον καταδίωξε. Όμως ο κλέφτης τον απείλησε με μαχαίρι και μετά κατάφερε να περάσει μέσα από τα προστατευτικά της Εθνικής και χάθηκε στα χωράφια.

Μάλιστα υπήρξε και τραυματισμός του 30χρονου οδηγού ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της Στυλίδας.

Ένα ακόμα περιστατικό είχε καταγραφεί στις 16 Φεβρουαρίου, όταν ένας άλλος οδηγός σταμάτησε και αυτός στο ίδιο σημείο για να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα.

Κατά την διάρκεια της απουσίας του, άγνωστοι έσπασαν το τζάμι και του πήραν χρηματικό ποσό ύψους 6.500 ευρώ καθώς και την βέρα του.

Τα δύο περιστατικά έχουν κάνει τις Αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή για τυχόν επανάληψη του φαινομένου. Ενώ και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν σταματούν στα πάρκινγκ της Εθνικής, ιδίως τη νύχτα όπου η αστυνόμευση είναι προφανώς πιο δύσκολη.



Νέα εν θερμώ δημοσκόπηση με απώλειες για Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ - Πρώτη δύναμη η Νέα Δημοκρατία

 


Μια νέα δημοσκόπηση, αυτή της GPO είδε το Σάββατο το φως της δημοσιότητας. 

Συγκεκριμένα η εφημερίδα «Παραπολιτικά» δημοσιεύει τα αποτελέσματα της έρευνας εν θερμώ που δείχνουν μιά ελεγχόμενη πτώση για την Ν.Δ. και πτώση για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τις απώλειες της Ν.Δ., δεν τις «καρπώνεται» ο ΣΥΡΙΖΑ που μειώνει και αυτός ποσοστά, αφού το εκλογικό σώμα κινείται σε άλλα μικρότερα κόμματα, ενώ αυξάνεται και η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στην πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της GPO καταγράφονται ακριβώς αυτά τα στοιχεία, αφού τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:



ΝΔ 29,5%

ΣΥΡΙΖΑ 25,6%

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 9,2%

ΚΚΕ 6,7%

ΜΕΡΑ25 3,3%

Ελληνική Λύση 3%

Και ακολουθούν οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,4%, η Εθνική Δημιουργία 1,4%, Άλλο κόμμα 3,6%.

Στην έρευνα υπάρχει και η ερώτηση «αν το δυστύχημα στα Τέμπη θα επηρεάσει την ψήφο σας στις εκλογές», με το 36,3% να απαντά «Ναι» εν θερμώ, και το 62,4% «Όχι».



Μέτρα στήριξης για τις οικογένειες των θυμάτων

 



Eιδική σύνταξη 1.655 ευρώ τον μήνα, διαγραφή οφειλών στο Δημόσιο και δανειακών υποχρεώσεων σε τράπεζες και απαλλαγή από φόρο κληρονομιάς προβλέπουν μεταξύ άλλων τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση για τις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη. Επίσης, στις οικογένειες δίνεται δικαίωμα διορισμού ενός μέλους στο Δημόσιο και μοριοδότηση στις προσεχείς 3 Πανελλαδικές Εξετάσεις, στους φοιτητές δικαίωμα μετεγγραφής σε άλλο ΑΕΙ και προτεραιότητα στη στέγαση στις φοιτητικές εστίες.

Διαγραφή χρεών, συντάξεις, διορισμοί και ειδικές ρυθμίσεις για τους φοιτητές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο πακέτο που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Ειδικότερα:

1) Καταβάλλεται ειδική σύνταξη υπέρ των οικογενειών μέλος ή μέλη των οποίων απεβίωσαν, καθώς και σε όσους τυχόν επέλθει μόνιμη αναπηρία άνω του 50%, εξαιτίας του δυστυχήματος. Η σύνταξη, για κάθε πρόσωπο που απεβίωσε, επιμερίζεται στον/στη σύζυγο και στα τέκνα ή σε περίπτωση μη ύπαρξης συζύγου και τέκνων, επιμερίζεται στους γονείς. Το ποσό της ειδικής σύνταξης προσδιορίζεται μηνιαίως στο τετραπλάσιο της εθνικής σύνταξης και θα αναπροσαρμόζεται ετησίως, με την αύξηση της εθνικής σύνταξης.

2) Οι εκκρεμείς –κατά την 31/3/2023– ατομικές οφειλές των συγγενών των θανόντων, των προσώπων που υπέστησαν μόνιμη αναπηρία σε ποσοστό άνω του 50% και των συγγενών τους, καθώς και των προσώπων που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ, προς τη φορολογική αρχή και τα ασφαλιστικά ταμεία, διαγράφονται.

3) Σε συνεννόηση με τα τραπεζικά ιδρύματα και τους διαχειριστές δανείων, κατόπιν πρωτοβουλίας τους, δανειακές υποχρεώσεις για τις οικογένειες των θυμάτων, οι οποίες απορρέουν από συμβάσεις στεγαστικών ή προσωπικών δανείων, ανεξάρτητα εάν οι οφειλές αυτές εξυπηρετούνται ή μη, διαγράφονται.

4) Οι κληρονόμοι προσώπων που απεβίωσαν συνεπεία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, απαλλάσσονται από τον φόρο κληρονομιάς.

5) Δίνεται το δικαίωμα διορισμού στον δημόσιο τομέα για ένα μέλος των οικογενειών των θανόντων, έως και β΄ βαθμού συγγένειας.

6) Θα ληφθεί νομοθετική μέριμνα για τη διευκόλυνση της εκτελεστότητας των δικαστικών αποφάσεων από τον πρώτο βαθμό. Επιπλέον, παρέχεται δωρεάν νομική βοήθεια στα θύματα και στους συγγενείς τους.

7) Ολοι οι επιβαίνοντες φοιτητές καθώς και οι φοιτητές που είναι συγγενείς των θυμάτων δικαιούνται μετεγγραφή κατά το τρέχον ημερολογιακό έτος σε αντίστοιχο τμήμα άλλου ΑΕΙ.

8) Ολοι οι ανωτέρω φοιτητές προτεραιοποιούνται όσον αφορά τη στέγαση στις φοιτητικές εστίες και τους παρέχεται δωρεάν σίτιση.

9) Στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ετών 2023, 2024, 2025 θα εφαρμοστούν ρυθμίσεις περί προσαύξησης μοριοδότησης για τους επιβαίνοντες και τις οικογένειες των θυμάτων.

10) Καλύπτονται πλήρως από τον ΕΟΠΠΥ οι δαπάνες νοσηλείας.

11) Παρέχεται δωρεάν εξατομικευμένη ψυχολογική υποστήριξη των οικογενειών των θυμάτων, των τραυματιών και των επιβαινόντων, διά ζώσης και κατ’ οίκον.

Δημιουργείται ειδική δομή και τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης και γρήγορης διεκπεραίωσης όλων των υποθέσεων για τα ανωτέρω μέτρα. Τηλ.: 210-52.81.131 – 210-52.81.251 (ώρες επικοινωνίας 09.00-16.00) e-mail: ~grammi.arogis@yeka.gr.



Η Σχολή Μαρμαροτεχνίας και η οικία Χαλεπά δίνουν νέα πνοή στην Τήνο

 


Στην ενίσχυση της μαρμαροτεχνικής παράδοσης της Τήνου προχωρεί το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την επέκταση και αναβάθμιση του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου, γνωστού ως Σχολής Μαρμαροτεχνίας Τήνου και την αναβάθμιση της οικίας του Γιαννούλη Χαλεπά, εντάσσοντας το έργο στο Ταμείο Ανάκαμψης, με προϋπολογισμό 13.512.786 ευρώ και χρόνο ολοκλήρωσης έως το τέλος του 2025. Αναλυτικότερα, το έργο περιλαμβάνει:


Την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου. Φορέας υλοποίησης του έργου, με αντικείμενο την ανέγερση της επέκτασης των κτηριακών εγκαταστάσεων, τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων κτηρίων και την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου, είναι η Διεύθυνση Μελετών και Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων του ΥΠΠΟΑ. Το νέο κτηριακό συγκρότημα θα περιλαμβάνει εργαστήρια επεξεργασίας μεγάλων μαρμάρινων όγκων, αίθουσα κόφτη, σιδηρουργείο – χυτήριο, ξυλουργείο, εργαστήριο εκμαγεύσεων, αποθήκες, εργαστήρια γλυπτικής και αρχιτεκτονικού σχεδίου, γραφεία διοίκησης, βιβλιοθήκη, χώρους υγιεινής.

Την αποκατάσταση, συντήρηση και διαρρύθμιση ως μουσειακού χώρου της Οικίας του Γιαννούλη Χαλεπά στην Τήνο, με φορέα υλοποίησης την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος και Κυκλάδων του ΥΠΠΟΑ.

Την προμήθεια εργαλείων, εξοπλισμού των εργαστηρίων και υλικών του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου, που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία της Σχολής.

To Προπαρασκευαστικό και Επαγγελματικό Σχολείο Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου λειτουργεί από το έτος 1955 στο κτίριο του π. Δημοτικού Σχολείου Θηλέων Πύργου, το οποίο ανεγέρθηκε το έτος 1832 και είναι από τα πρώτα σχολικά κτίρια που κτίσθηκαν την περίοδο της Αντιβασιλείας του Όθωνα. Η οικία του Γιαννούλη Χαλεπά, η οποία στεγάζει το Μουσείο Γιαννούλη Χαλεπά, βρίσκεται στον Πύργο της Τήνου και είναι χαρακτηρισμένη ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο. 




Επιστροφή από το Βατικανό στην Ελλάδα, των τριών θραυσμάτων από τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα

 



Η Κυβέρνηση, από τη αρχή της θητείας της, ξεκίνησε συντονισμένη προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθεί η επιστροφή και μόνιμη επανένωση όλων των Γλυπτών του Παρθενώνα. Στο πλαίσιο αυτό:

Κατέστη δυνατή η έναρξη διαλόγου με το Βρετανικό Μουσείο ο οποίος συνεχίζεται.

Πριν ένα χρόνο υπήρξε επιστροφή από το Μουσείο Antonino Salinas του Παλέρμο του θραύσματος Fagan.

Και την περασμένη Τρίτη ​υπογράφηκε στο Βατικανό, πρωτόκολλο για τη δωρεά των τριών θραυσμάτων από τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα, που ανακοινώθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2022 από το Βατικανό ως δωρεά του Πάπα Φραγκίσκου προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Σημειώνεται ότι τα τρία θραύσματα επιστρέφουν άμεσα στην Ελλάδα και θα παρουσιαστούν, στις 24 Μαρτίου, σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Το πρώτο από αυτά απεικονίζει το κεφάλι ενός αλόγου, το δεύτερο κεφαλή άνδρα που κρατάει ένα δίσκο και το τρίτο γενειοφόρο ανδρικό κεφάλι.




Ο ΕΦΚΑ εκκαθάρισε πάνω από το 50% των ληξιπρόθεσμων επικουρικών συντάξεων σε 60 ημέρες

 


Στις 43.000 εκδόσεις επικουρικών συντάξεων –σε σύνολο 80.000 που εκκρεμούσαν μήνες ή και χρόνια και για τις οποίες έχει ήδη εκδοθεί η κύρια σύνταξη- προχώρησε ο ΕΦΚΑ το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2023. Παράλληλα, στις 15 Μαρτίου -με εμβόλιμη πληρωμή- πρόκειται να καταβληθεί η προκαταβολή επικουρικής σύνταξης, που θεσμοθετήθηκε πριν από λίγες ημέρες έπειτα από σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη. Δικαιούχοι είναι ασφαλισμένοι για τους οποίους δεν έχει εκδοθεί η επικουρική τους σύνταξη και πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.


Αναλυτικά, τον Ιανουάριο οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ προχώρησαν στην οριστική έκδοση 17.000 επικουρικών συντάξεων, με την πλειονότητα των δικαιούχων να πληρώνονται στα τέλη Φεβρουαρίου τόσο την επικουρική τους σύνταξη όσο και τα αναλογούντα αναδρομικά. Τον Φεβρουάριο εκδόθηκαν 26.000 επικουρικές συντάξεις και οι δικαιούχοι θα λάβουν τα αντίστοιχα ποσά στα τέλη Μαρτίου.

Συνολικά μέσα σε 2 μήνες εκδόθηκαν 43.000 επικουρικές συντάξεις, δηλαδή εκκαθαρίστηκε πάνω από το 50% του στοκ ληξιπρόθεσμων επικουρικών με προηγούμενη έκδοση κύριας σύνταξης που είχε συσσωρευτεί όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η σημαντική αυτή μείωση των εκκρεμοτήτων είναι το αποτέλεσμα του διπλασιασμού των ρυθμών απονομής σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, γεγονός που οφείλεται σε μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί από τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ (εισαγωγή αυτοματοποιημένων διαδικασιών και ψηφιακών εργαλείων, μαζική ανάληψη φακέλων ληξιπρόθεσμων επικουρικών συντάξεων από τους εισηγητές που μέχρι πρότινος εξέδιδαν κύριες συντάξεις, θέση σε λειτουργία ειδικού Πύργου Ελέγχου και για τις επικουρικές συντάξεις κ.ά.).

Αναφορικά με την προκαταβολή επικουρικής σύνταξης, όπως ορίζεται στον νόμο, η καταβολή της δρομολογείται για τις 15 Μαρτίου και δικαιούχοι είναι ασφαλισμένοι για τους οποίους έχει εκδοθεί η κύρια σύνταξη και θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει κατ΄ελάχιστον 15 έτη επικουρικής ασφάλισης (ή 4.500 ημέρες επικουρικής ασφάλισης) και να έχουν υποβάλλει αίτηση πριν από την 1η Ιουλίου 2022. Μάλιστα, μετά από νέα νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, προκειμένου να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο το πλήθος των δικαιούχων, με υπουργική απόφαση δρομολογείται αμέσως η επέκταση του καταληκτικού χρονικού ορίου της αίτησης από την 1η Ιουλίου 2022 που ισχύει σήμερα στην 31η Δεκεμβρίου 2022.


Το ακριβές πλήθος των δικαιούχων προκαταβολής επικουρικής σύνταξης θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί όλοι οι σχετικοί έλεγχοι.

Όσοι ασφαλισμένοι δεν λάβουν την προκαταβολή της επικουρικής σύνταξης στις 15 Μαρτίου αυτό οφείλεται στους εξής λόγους:

δεν πληρούν σωρευτικά τις προϋποθέσεις λήψης της προκαταβολής (τουλάχιστον 15 έτη επικουρικής ασφάλισης, προηγούμενη έκδοση κύριας σύνταξης κ.λπ.) ή

οι αιτήσεις λήψης επικουρικής έχουν ορισμένα νομικά ή τεχνικά προβλήματα για τα οποία οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ θα έρθουν σε επικοινωνία με τους ασφαλισμένους για να αντιμετωπιστούν ή

έχουν εκδοθεί εντός του πρώτου 15νθημέρου του Μαρτίου οι οριστικές επικουρικές συντάξεις τους και οι εν λόγω ασφαλισμένοι θα τις λάβουν το αργότερο μέχρι το τέλος Απριλίου μαζί με τα αναλογούντα αναδρομικά.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως για την λήψη της προκαταβολής επικουρικής σύνταξης δεν απαιτείται οποιαδήποτε ενέργεια από πλευράς του δικαιούχου- και ισούται με 100 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης της έκδοσης της επικουρικής σύνταξης, για επικουρικές συντάξεις γήρατος. Η προκαταβολή ορίζεται στα 50 ευρώ για επικουρικές συντάξεις λόγω αναπηρίας, καθώς και για τον επιζώντα σύζυγο που ζητά να του χορηγηθεί επικουρική σύνταξη λόγω θανάτου. Με άλλα λόγια, εάν κάποιος που πληροί τις προϋποθέσεις περιμένει έναν χρόνο να πάρει την επικουρική σύνταξη λόγω γήρατος, θα εισπράξει έως τα μέσα Μαρτίου εφάπαξ ποσό 1.200 ευρώ (100 ευρώ επί 12 μήνες αναμονής), εάν περιμένει δυο χρόνια 2.400 ευρώ κ.ο.κ.



Απόλυτη διαφάνεια στην έρευνα και δρομολόγηση άμεσων πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της προβληματικής κατάστασης στους σιδηροδρόμους

 


Στην τραγωδία των Τεμπών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, κατά την εισαγωγική του ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο το πρωί της Πέμπτης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης:


Επανέλαβε τη δημόσια συγνώμη «στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και χρόνια, αλλά κυρίως προσωπικά». 

Είπε ακόμη ότι «Αναλαμβάνω κατά συνέπεια την ευθύνη. Και δεν μπορούμε, δεν θέλουμε, δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από μία σειρά ανθρώπινων σφαλμάτων, … Το τελευταίο το οποίο με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να μπούμε σε μία στείρα αντιπαράθεση για το ποιος φταίει. Απαντώ: όλοι φταίμε και ας το ομολογήσουμε με θάρρος. … Τον επιμερισμό των ευθυνών θα τον κάνει η Δικαιοσύνη, γρήγορα και στον ανώτατο δυνατό βαθμό. Όμως η τραγωδία έγινε με εμάς στο τιμόνι της χώρας».

Ανέφερε ότι εγγυάται δύο πράγματα: 

«Πρώτον απόλυτη, επαναλαμβάνω, απόλυτη διαφάνεια στην έρευνα, ώστε να εντοπιστούν τα σφάλματα και να κριθούν δίκαια όσοι εμπλέκονται. 

Και δεύτερον, δρομολόγηση άμεσων πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της προβληματικής κατάστασης στους σιδηροδρόμους μας, σε επίπεδο και μέσων τεχνολογίας αλλά και διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού».

Προανήγγειλε μέτρα «με προτεραιότητα πάντα την στήριξη των συγγενών των θυμάτων, την οικονομική στήριξη αλλά και την ηθική και την ψυχολογική στήριξη».

 



Φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαράθεση Γεραπετρίτη - Σπίρτζη στην βουλή και λέει όχι

 



Ο φαιδρός Αλέξης Τσίπρας, συνεχίζει να εργαλειοποιεί την τραγωδία, αδιαφορώντας εάν και αυτή την φορά η χυδαιότητα του θα είναι σε βάρος του, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που του αναλογούν.

Στη Βουλή θα μεταφέρει την ερχόμενη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ την σύγκρουση με την κυβέρνηση για τις ευθύνες σχετικά με την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη και εκεί η Νέα Δημοκρατία τον περιμένει για να ακούσει ο πολίτης και τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, θα ζητηθούν και να δοθούν απαντήσεις από την κυβέρνηση για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία και εκεί θα εμφανιστεί και ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ - Σπίρτζη την περίοδο 2015-2019.

Όσον αφορά την πρόκληση για «ντιμπέιτ» Γεραπετρίτη-Σπίρτζη, από την Κουμουνδούρου πάγωσαν σε αυτή την ιδέα και θέλουν να κρύψουν και πάλι στον Σπίρτζη για να μην αποκαλυφθούν τα έργα και η ημέρες του ακροαριστερού πρώην υπουργού του Τσίπρα.

Με λίγα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να απολογηθεί μόνο ο Καραμανλής και όχι ο Σπίρτζης λές και ήταν υπουργός πριν απο πολλά χρόνια και όχι πριν από μόλις 4 χρόνια.

Φυσικά και δεν θα την γλιτώσει ο Σπίρτζης και θα έρθει απολογούμενος και αυτός στην βουλή για να αναλάβει τις ευθύνες του.




Ακροαριστεροί έδειραν τον Βαρουφάκη και αυτός προσπαθεί να τους καλύψει

 


Τα Εξάρχεια είναι γκέτο αποκλειστικά ακροαριστερών αντιεξουσιαστών συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ, κακοποιών κάθε είδους που κινούνται ελεύθερα, και παράνομων αλλοδαπών συμμορίων.

Σε ομάδες 20 και 30 ατόμων κινούνται μόνο ακροαριστεροί αντιεξουσιαστές, και όχι μπράβοι της νύχτας όπως θέλει να δικαιολογήσει ο Βαρουφάκης, για μην κατηγορηθούν παρά το ξύλο που έφαγε ακροαριστερούς κακοποιούς συντρόφους.

Οι αντιεξουσιαστές είναι γνωστοί για τις φασιστικές του επιθέσεις.

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 για τον ξυλοδαρμό Βαρουφάκη

Σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 περιγράφει την επίθεση και τον ξυλοδαρμό κατά του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά) με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας ''έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια''.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι.

Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε. Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ».

Σύμφωνα με πληροφορίες από θαμώνες και αυτόπτες μάρτυρες του ξυλοδαρμού, μια ομάδα περίπου 20 ατόμων, ομάδες που συγκροτούν κάθε βράδυ αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια και αλωνίζουν, μόλις αντιλήφθηκαν ότι στο μαγαζί βρισκόταν ο κ. Βαρουφάκης, έσπευσαν στο σημείο.

Μπήκαν 4-5 άτομα στο μαγαζί, και του φώναξαν λές και τα Εξάρχεια είναι δικά τους «Τι κάνεις εδώ; Βγες έξω, κάθαρμα, που υπέγραψες μνημόνια!». Ο Γ. Βαρουφάκης σηκώθηκε και βγήκε έξω από το μαγαζί, επιχειρώντας να συνομιλήσει μαζί τους. Ωστόσο οι άγνωστοι άρχισαν να τον προπηλακίζουν, ενώ ένας εξ αυτών τον χτύπησε. Όταν έπεσε στο έδαφος, τον χτυπούσαν με μπουνιές και κλωτσιές, ενώ κατέγραφαν την επίθεση με κινητό τηλέφωνο, τραβώντας βίντεο και φωτογραφίες.

Τώρα η επίθεση, η ήταν στημένη για άλλους λόγους που ξέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ήταν αυθόρμητη από ακροαριστερούς κακοποιούς για να κάνουν κακό στον Βαρουφάκη.



Ερεύνα από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος για τις συμβάσεις του ΟΣΕ από το 2010 έως σήμερα


 

Ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, άρχισε τους ελέγχους για την τελευταία 15ετία στον ΟΣΕ.

Ο κ. Βουρλιώτης ελέγχει την περιουσιακή κατάσταση όσων εμπλέκονται σε συμβάσεις έργων και προμηθειών της τελευταίας 15ετίας για το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, ανοίγουν λογαριασμοί και ελέγχονται περιουσιακά στοιχέα.

Ειδικότερα, θα ελεγχθούν διεξοδικά όσοι κατείχαν θέση ευθύνης στον ΟΣΕ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΕΡΓΟΣΕ και την Hellenic Train και ήταν συμβαλλόμενοι στις επίμαχες συμβάσεις, οι συνδικαλιστές, όπως θα ελεγχθούν και οι εργολάβοι που ανέλαβαν την εκτέλεση των έργων, προμηθειών, κ.λπ.

Σε περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθεί από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, ακίνητη περιουσία κ.λπ. η οποία δεν δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματα τους, θα διερευνηθεί περαιτέρω για το εάν εμπλέκονται σε δωροδοκίες και εάν υπάρχει ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο 54χρονος εφέτης Σωτήρης Μπακαΐμης ανέλαβε καθήκοντα τακτικού εφέτη ανακριτή, με αναπληρώτρια την 49χρονη επίσης εφέτη Σοφία Λυμπεριάδου, μετά από ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας Εφετών Λάρισας. Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί θα αναλάβουν από εδώ και στο εξής τις ανακρίσεις για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Ο ορισμός δύο εφετών ανακριτών κρίθηκε αναγκαίος λόγω της πολυπλοκότητας της έρευνας, αλλά και επειδή η υπόθεση έχει πολλές παραμέτρους.

Παράλληλα, η τρίτη ανακρίτρια Λάρισας συνεχίζει το έργο της και αναμένεται και άλλα πρόσωπα να περάσουν το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Λάρισας. Υπενθυμίζεται ότι χθες κατηγορούμενοι κατέστησαν, μετά την απαγγελία των κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος σε βάρος τους, ο επιθεωρητής και οι δύο σταθμάρχες του Σταθμαρχείου Λάρισας.