Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Εισαγγελική παρέμβαση για το πάρτι γενεθλίων του προέδρου του ΔΣΑ

 



Την διενέργεια ποινική έρευνας μετά την δημοσιοποίηση της εορταστικής συγκέντρωσης στο γραφείο του προέδρου του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσού διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Η εισαγγελική λειτουργός έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά την δημοσιοποίηση βίντεο όπου έχει καταγραφεί πάρτι γενεθλίων του κ. Βερβεσού στο γραφείο του στον Δικηγορικό Σύλλογο, στην οποία φαίνεται να συμμετέχουν τουλάχιστον δέκα πρόσωπα χωρίς να τηρούνται μέτρα προστασίας από την μετάδοση του κορονοϊού. Στα επίμαχα βίντεο, που ανήρτησαν στις σελίδες τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάποιοι εκ των συμμετεχόντων στην γιορτή, μόνο ο εορτάζων φαίνεται να φορά διαρκώς την μάσκα.

Σύμφωνα με την εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας η υπόθεση θα διερευνηθεί ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτει παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού σύμφωνα με το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.



Επίθεση με μολότοφ σε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. στα Πετράλωνα

 



Άγνωστοι δράστες προφανώς κακοποιοί αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν, αργά το βράδυ του Σαββάτου, με βόμβες μολότοφ σε περιπολικό της Άμεσης Δράσης, στα Πετράλωνα.

Οι κακοποιοί κυκλοφορούσαν παράνομα και λίγο μετά τις 22:30, στη συμβολή των οδών Χαμοστέρνας και Θεσσαλονίκης, πέντε κακοποιοί έριξαν βόμβες μολότοφ σε περιπολικό, που πραγματοποιούσε ελέγχους στην περιοχή για την τήρηση των μέτρων σχετικά με την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Από την επίθεση δεν τραυματίστηκε ευτυχώς κάποιος αστυνομικός, ενώ αμέσως μετά προσήχθησαν τέσσερα άτομα. Την έρευνα για το περιστατικό ανέλαβε η Κρατική Ασφάλεια.



Επίθεση με χειροβομβίδα σε βενζινάδικο

 



Ρίψη χειροβομβίδας από κακοποιούς σε πρατήριο βενζίνης στην οδό Δομοκού, κοντά στον σταθμό Λαρίσης, έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Οι δράστες ήθελαν να τινάξουν το πρατήριο στο αέρα και όλη την γειτονιά αλλά ευτυχώς δεν τα κατάφεραν.

Σύμφωνα με την ασφάλεια δύο άτομα που επέβαιναν σε δίκυκλο, έριξαν τη χειροβομβίδα, η οποία εξερράγη σχετικά κοντά στις αντλίες καυσίμων. 

Το πρατήριο ήταν κλειστό εκείνη την ώρα. Η επίθεση έγινε αντιληπτή από τον υπεύθυνο του πρατηρίου το πρωί, όταν, πηγαίνοντας να ανοίξει, είδε τις ζημιές από την έκρηξη και τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού και φώναξε την αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσε το ΤΕΕΜ που συνέλεξε τα υπολείμματά της χειροβομβίδες.





Στο χείλος του γκρεμού οι αεροπορικές εταιρίες – Απαιτούνται 70-80 δισεκ. δολάρια για να σωθούν

 



Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι αεροπορικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο που  χρειάζονται αρκετά χρήματα προκειμένου να ορθοποδήσουν.

Οι αεροπορικές εταιρίες θα χρειαστούν 70-80 δισεκ. δολάρια βοήθειας για να επιβιώσουν από την κρίση του κορονοϊού, ή επιπλέον το ήμισυ του ποσού που έχουν ήδη λάβει από τις κυβερνήσεις, σύμφωνα με τη Διεθνή ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ).

«Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες σε αυτές που διοχέτευσαν 160 δισεκ. δολάρια στον κλάδο», δήλωσε σήμερα ο Αλεξάντρ ντε Ζουνιάκ, γενικός διευθυντής της IATA, στο Paris Air Forum, που διοργάνωσε η εφημερίδα La Tribune.

«Για τους επόμενους μήνες, οι ανάγκες της βιομηχανίας εκτιμώνται στα 70-80 δισεκ. δολάρια πρόσθετης βοήθειας», δήλωσε ο ντε Ζουνιάκ. «Διαφορετικά κάποιες αεροπορικές εταιρίες δεν θα επιβιώσουν».

Ενώ οι εξελίξεις με το εμβόλιο κατά της Covid-19 προσφέρουν ελπίδα, η επιστροφή στα μαζικά ταξίδια απέχει ακόμα αρκετούς μήνες, σύμφωνα με τις αεροπορικές εταιρίες. Κάποιες θα πασχίσουν να επιβιώσουν στη διάρκεια του χειμώνα του βόρειου ημισφαιρίου, μια εποχή που παραδοσιακά έχουν μικρότερα κέρδη.

Στο μεταξύ, η νέα έξαρση των κρουσμάτων της COVID-19 και οι περιορισμοί στα ταξίδια σκίασαν περαιτέρω τις οικονομικές προοπτικές του κλάδου, ο οποίος, όπως έχει προβλέψει η IATA, αναμένεται να χάσει φέτος 87 δισεκ. δολάρια.

«Είναι αρκετά πιθανόν ότι θα δούμε μεγαλύτερες ζημίες από τα στοιχεία που ανακοινώσαμε», δήλωσε ο ντε Ζουνιάκ, προσθέτοντας ότι το έλλειμμα για το σύνολο του έτους πιθανόν θα πλησιάσει τα 100 δισεκ. δολάρια.

Η IATA έχει προβλέψει μια επίπονη, αργή ανάκαμψη με την κίνηση να επιστρέφει στα προ της κρίσης επίπεδα μόλις το 2024 και τους αριθμούς επιβατών να είναι μειωμένοι κατά 30% την επόμενη χρονιά.

Αλλά και αυτό μπορεί να αποδειχθεί αισιόδοξο, προειδοποίησε ο ντε Ζουνιάκ. «Εκτιμούμε ότι η αεροπορική κίνηση θα είναι στο 33% του επιπέδου της το 2019 στα τέλη του 2020 και στη συνέχεια, ελπίζουμε, στο 50-60% στα τέλη του 2021».


Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

newsit.gr



Εμβόλια COVID-19: Τι σημαίνει στην πράξη η αποτελεσματικότητα 95%

 



Ο εμβολιασμός όσων το δυνατό περισσότερων ανθρώπων κατά του κορωνοϊού είναι ζωτικός, προκειμένου να μπει ένα «φρένο» στην πανδημία COVID-19. Όμως, για να γίνει αυτό, πολλοί επιστήμονες θεωρούν αναγκαία τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια εκ των προτέρων σχετικά με τα εμβόλια, ώστε να μη δημιουργηθεί εκ των υστέρων «θόρυβος» που θα ενισχύσει τις αντιεμβολιαστικές απόψεις.

Εν προκειμένω, ένα από τα πράγματα που χρειάζεται περισσότερη διευκρίνιση, είναι τι ακριβώς σημαίνει ότι στις κλινικές δοκιμές τους τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και Moderna εμφάνισαν -μεγαλύτερη του αναμενομένου- αποτελεσματικότητα περίπου 95% (ενώ και το ρωσικό «Sputnik-V» πάνω από 90%) και κατά πόσο αυτό σημαίνει ότι σχεδόν όλοι όσοι κάνουν αυτά τα εμβόλια θα είναι «άτρωτοι» από τον κορωνοϊό.

«Πρόκειται για εμβόλια που αλλάζουν τους όρους του παιγνιδιού. Όλοι περιμέναμε αποτελεσματικότητα 50% έως 70%», δήλωσε στους Τάιμς της Νέας Υόρκης (ΝΥΤ) ο ερευνητής εμβολίων δρ Γκρέγκορι Πόλαντ της αμερικανικής Κλινικής Mayo.

Όπως, όμως, διευκρινίζει ο επιστημονικός συντάκτης των ΝΥΤ, βιολόγος και συγγραφέας Καρλ Ζίμερ, η αποτελεσματικότητα 95% στις δοκιμές δεν σημαίνει ότι θα είναι ίδια και στην πράξη μετά τους μαζικούς εμβολιασμούς. Η αποτελεσματικότητα στις δοκιμές είναι ένας στατιστικός δείκτης που προκύπτει με συγκεκριμένους μαθηματικούς υπολογισμούς.

Η φαρμακευτική εταιρεία εμβολιάζει μερικούς ανθρώπους, ενώ σε άλλους δίνει εικονικό εμβόλιο (πλασίμπο), χωρίς κανείς συμμετέχων να ξέρει αν έχει όντως εμβολιαστεί ή όχι («τυφλή» δοκιμή). Στη συνέχεια οι εμβολιασμένοι και οι ψευδο-εμβολιασμένοι κάνουν κανονικά τη ζωή τους και η εταιρεία παρακολουθεί πόσοι θα εμφανίσουν συμπτώματα COVID-19 και θα διαγνωστούν θετικοί στον κορωνοϊό (170 άτομα στην περίπτωση των Pfizer/BioNTech). Μετά υπολογίζεται ποιο ποσοστό των αρρώστων είχαν εμβολιαστεί και ποιο όχι, καθώς και η σχετική διαφορά ανάμεσα στα δύο ποσοστά. Στην περίπτωση και των δύο εμβολίων η μεγάλη πλειονότητα όσων αρρώστησαν, δεν είχαν εμβολιαστεί. Η διαφορά αυτή, που εκφράζεται ως ποσοστό (π.χ. 95%), δείχνει την αποτελεσματικότητα (efficacy) και αποτελεί πειστική ένδειξη ότι το εμβόλιο «δουλεύει» καλά.

Όμως, όπως έχει δείξει η εμπειρία με προηγούμενα εμβόλια, η αποτελεσματικότητα των δοκιμών είναι διαφορετική από την αποτελεσματικότητα ενός εμβολίου στον πραγματικό κόσμο (effectiveness) και είναι σημαντικό, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα δύο αυτά είδη αποτελεσματικότητας να μη συγχέονται. Το ποσοστό 95% δεν αντιπροσωπεύει την πραγματική πιθανότητα να μολυνθεί κάποιος από τον κορωνοϊό, ούτε ισοδυναμεί στην πράξη -όπως κακώς πολλοί νομίζουν- με το ότι οι 95 στους 100 άνθρωποι που θα εμβολιαστούν, σίγουρα δεν θα μολυνθούν ή δεν θα αρρωστήσουν.

«Η αποτελεσματικότητα (effectiveness) δείχνει πόσο καλά δουλεύει το εμβόλιο έξω στον πραγματικό κόσμο», σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή επιδημιολογίας Ναόρ Μπαρ-Ζέεβ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς της Βαλτιμόρης.

Ίσως η αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά του κορωνοϊού στις δοκιμές (efficacy) αποδειχθεί εξίσου εντυπωσιακή στην πράξη (effectiveness), αλλά με βάση την προηγούμενη εμπειρία εμβολιασμών, θα είναι μάλλον κάπως μικρότερη- άγνωστο πόσο. Αυτό εν μέρει οφείλεται στο ότι οι λίγες χιλιάδες άνθρωποι που συμμετέχουν στις κλινικές δοκιμές, δεν αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού. Για παράδειγμα, «εκεί έξω» υπάρχουν άνθρωποι με ποικίλα χρόνια προβλήματα υγείας που μπορεί να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Οι άγνωστοι ασυμπτωματικοί που εμβολιάστηκαν

Από την άλλη, οι δοκιμές στα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και Moderna, όπως και σε άλλα, σχεδιάστηκαν για να δείξουν κατά πόσο προστατεύουν τους ανθρώπους από το να αρρωστήσουν με COVID-19. Αν κάποιος εθελοντής στη δοκιμή εμφάνιζε πυρετό ή βήχα, έκανε τεστ για κορωνοϊό. Όμως, οι δοκιμές δεν «έπιασαν» όσους μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό, αλλά χωρίς συμπτώματα. Συνεπώς είναι πιθανό ότι ορισμένοι άνθρωποι που εμβολιάστηκαν στις δοκιμές, μολύνθηκαν αλλά χωρίς να το καταλάβουν ούτε οι ίδιοι ούτε οι φαρμακευτικές (οι οποίες δεν έχουν τρόπο να ξέρουν, αφού δεν έκαναν μετά τον εμβολιασμό τεστ κορωνοϊού σε όλους όσοι συμμετείχαν στις δοκιμές, αλλά μόνο σε όσους στην πορεία εκδήλωσαν συμπτώματα).

Εφόσον υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις εμβολιασθέντων ασυμπτωματικών φορέων του κορωνοϊού, αυτοί μπορούν να συνεχίσουν να μεταδίδουν τον ιό, καθώς είναι γνωστό ότι και οι ασυμπτωματικοί είναι μεταδοτικοί, έστω κι αν -σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις- έχουν μικρότερο ιικό φορτίο. Αν μάλιστα κάποιος έχει κάνει το εμβόλιο και απερίσκεπτα νομίζει ότι πλέον αποκλείεται να αρρωστήσει ή ούτε καν να μολυνθεί από τον κορωνοϊό, τότε θα χαλαρώσει τα μέτρα πρόληψης, π.χ. μη φορώντας πια μάσκα ή μη κρατώντας τις αποστάσεις από τους άλλους.

«Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούσε να υπάρξει η παράδοξη κατάσταση, τα πράγματα να γίνουν χειρότερα», παρά τον εμβολιασμό, προειδοποιεί ο δρ Μπαρ-Ζέεβ.

Ένας άλλος κρίσιμος παράγοντας που θα καθορίσει την πραγματική αποτελεσματικότητα (effectiveness) του εμβολίου, θα είναι ποιο ποσοστό του πληθυσμού θα το κάνει. Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι ακόμη κι ένα εμβόλιο με καταπληκτική αποτελεσματικότητα στις δοκιμές (efficacy) μπορεί να κάνει μικρή ουσιαστική διαφορά στον κόσμο, αν λίγοι μόνο άνθρωποι εμβολιαστούν.

«Τα εμβόλια δεν σώζουν ζωές. Τα προγράμματα εμβολιασμού σώζουν», τονίζει ο καθηγητής Ντέιβιντ Πάλτιελ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Γιέηλ. Ο ίδιος ήταν επικεφαλής πρόσφατης μελέτης μοντελοποίησης, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Health Affairs» και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, όσον αφορά τη μείωση των κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των θανάτων από COVID-19, η έκταση του εμβολιαστικού προγράμματος έχει την ίδια επίπτωση με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στις δοκιμές.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία που διέπραξαν Πακιστανοί σε βάρος ομοεθνών τους στα Καμίνια

 



Εξιχνιάσθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, η υπόθεση ανθρωποκτονίας 29χρονου Πακιστανού και η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 25χρονου επίσης Πακιστανού, που διαπράχθηκαν 20-11-2020 στα Καμίνια.

Ειδικότερα, 20-11-2020 το μεσημέρι, στην περιοχή των Καμινίων, ομάδα Πακιστανών κακοποιών αφού έθραυσε την πόρτα, εισήλθε σε διαμέρισμα και με χρήση μαχαιριών και ξύλινων ροπάλων, επιτέθηκε σε δύο ομοεθνής τους ένα 25χρονο και ένα 29χρονο.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 29χρονου Πακισταντού και ο σοβαρός τραυματισμός του 25χρονου.

Μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, ταυτοποιήθηκαν 4 από τους Πακιστανούς δράστες της επίθεσης, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων δραστών συνεχίζεται.

Μετά από αναζητήσεις, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν 2 από τους ανωτέρω δράστες, 17χρονο και 24χρονο Πακιστανό, και τους συνέλαβαν.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.



Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομης διακίνησης αλλοδαπών στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

 



Εξαρθρώθηκε, μετά από πολυήμερη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 19-11-2020, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, τρεις (3) αλλοδαποί μέλη της σπείρας, κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης. Συνελήφθησαν επίσης στο Αεροδρόμιο, έξι (6) αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης και της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας συναντήθηκαν στους χώρους του Αεροδρομίου με τους έξι (6) αλλοδαπούς και τους εφοδίασαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να διέλθουν και να μεταβούν σε πύλη εξόδου με προορισμό Ευρωπαϊκές χώρες. Τους συνόδευσαν μάλιστα από κοινού ως το σημείο ελέγχου καρτών επιβίβασης, όπου αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, αρχικά προέβησαν στον έλεγχό τους και κατόπιν τους συνέλαβαν.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-15- διαβατήρια διαφόρων χωρών

-39- δελτία ταυτοτήτων διαφόρων χωρών

-5- άδειες διαμονής

-4- άδειες ικανότητας οδήγησης

-2- δελτία αιτούντος ασύλου

-1- ταυτότητα ομογενούς

-1- visa

-1- κάρτα κοινωνικής ασφάλισης

-6- φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου

-1- μαχαίρι

-3- κινητά τηλέφωνα

-1- φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής

-2- φωτογραφικές μηχανές

φορητές μονάδες αποθήκευσης και εξωτερικοί σκληροί δίσκοι

χρηματικά ποσά -490- ευρώ, -94- δολαρίων και -790- κορωνών Σουηδίας

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις (3) συλληφθέντες, είναι μέλη κυκλώματος διακινητών αλλοδαπών, τους οποίους προμήθευαν με ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων Χωρών, είτε πλαστά είτε γνήσια τρίτων ατόμων που προσομοίαζαν με τους διακινούμενους, προκειμένου αυτοί να αναχωρήσουν παράνομα από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και να μεταβούν σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή Χώρα.

Επίσης το κύκλωμα φρόντιζε για τη στέγαση των αλλοδαπών σε διαμερίσματα βραχυπρόθεσμης μίσθωσης. Επιπρόσθετα, μέλη της σπείρας συνόδευαν τους αλλοδαπούς έως τον προορισμό τους και σε ενδεχόμενο αστυνομικό έλεγχο τους παρουσίαζαν ως συγγενείς ή φίλους.

Το κόστος που κατέβαλλαν οι υπό διακίνηση αλλοδαποί, για όλες τις ανωτέρω παρεχόμενες "υπηρεσίες", ανέρχονταν στις -4.000- ευρώ κατ' άτομο.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Μαργαρίτα κόρη Θεοδωράκη: Πώς χάθηκε μια περιουσία πολλών εκατομμυρίων

 



Αλήθεια Μαργαρίτα, δεν έκανες φέτος τις 45 συναυλίες για τα 95χρονα του πατέρα σου και καταστράφηκες οικονομικά;

Αυτή είναι η πρώτη απορία μου και για να μη γελιόμαστε, με αυτό το μήνυμα βοήθειας που εξέπεμψε στο facebook, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη για το ότι πεινάει, κρυώνει και δεν έχει ένα σεντ και ο πιο άσχετος θα σκεφτεί τους ανθρώπους που δεν έχουν ούτε το όνομά της ούτε την περιουσία του Μίκη Θεοδωράκη και είναι χωρίς δουλειά από το Μάρτιο. Εννοώ τους καλλιτέχνες.

Επίσης, ακόμα και ο εντελώς άσχετος θα σκεφτεί ότι ο Μίκης Θεοδωράκης μόνο φτωχός συνθέτης δε μπορεί να θεωρηθεί, αλλά ας μη κάνουμε την εφορία. Και κανένας, μα κανένας δε θα πιστέψει ότι τον Μίκη Θεοδωράκη τον συντηρεί η κόρη του. Γιατί αν αυτό έχει συμβεί, που δε συμβαίνει, κάτι λάθος πάει στη διαχείριση αυτής της οικογένειας και τα λεφτά κάνουν φτερά.

Πριν όμως πω μια κουβέντα για χαρακτήρες και αξιοπρέπεια, στεντορίως θα πω ότι είναι ντροπή να εξευτελίζει με αυτό τον τρόπο, όχι τον πατέρα της, αλλά ένα δημόσιο πρόσωπο, ένα σπουδαίο συνθέτη και αν το θέλετε έναν εθνικό μουσικό θησαυρό, το Μίκη Θεοδωράκη.

Είναι άσχημο και άκομψο και κακό πράγμα να βγαίνουν εν δήμω τα εν οίκω, όποιου ανθρώπου, πλούσιου ή φτωχού, διάσημου ή άσημου. Ακόμα χειρότερο να τα δημοσιοποιεί ένα μέλος της οικογένειας. Με αυτό τον τρόπο της επαιτείας.

Γιατί η Μαργαρίτα Θεοδωράκη μπορεί να είναι σε απόγνωση αλλά θα έπρεπε να σέβεται το όνομα που τελικά όλα αυτά τα χρόνια της δίνει ψωμί και τον πατέρα της που την έχει τόσα χρόνια κοντά του να διαχειρίζεται -όπως διαχειρίζεται- αυτό που αποκαλούμε έσοδο.

Η υλική και η άϋλη κληρονομιά

Πέρα όμως από το έσοδο, τις σπατάλες την καθόλου καλή διαχείριση, ιδιοκτησίες που πουλήθηκαν και έγιναν τα λεφτά "καπνός" ή χάθηκαν σε μια "ζαριά" της τύχης, οι κληρονόμοι καλούνται να διαχειριστούν την άυλη αξία του ονόματος που είναι πιο βαριά και πιο επώδυνη από την περιουσία. Και πολλές φορές δε τα καταφέρνουν. Γιατί όταν καλείσαι να διαχειριστείς, πάθη, λάθη, και αστοχίες πρέπει να πάνε πίσω. Ο κόσμος, -αν διαβάσετε τα σχόλια στην ανάρτησή της θα το καταλάβετε-, θύμωσε πολύ με τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη γιατί αυτή η έκκληση έχει μια δόση φτήνιας.

Εδώ πρόκειται όμως και για διαχείριση μιας περιουσίας υλικής, με έσοδα εκατομμυρίων. Δεν είναι μόνο τα πνευματικά δικαιώματα, είναι οι επί σειρά ετών συναυλίες και περιοδείες που πληρωνόντουσαν την ίδια στιγμή, είναι τα ακίνητα ακόμα και αυτό του Παρισιού που πουλήθηκε πριν από λίγα χρόνια για εκατομμύρια, δεν είναι η οικογένεια Θεοδωράκη μια οικογένεια χωρίς χρήματα και οι γονείς της μόνο σπάταλοι δεν ήταν.

Τα σχόλια στο προφίλ της είναι απογοητευτικά. Ντροπιαστικά για εκείνη και τον πατέρα της. Όπως η ίδια γράφει στην έκκλησή της αυτή τη στιγμή ζει με τη βοήθεια φίλων και φοβάται ότι θα χάσει το σπίτι της. Η μεγάλη αγωνία της είναι τι θα γίνουν οι 35 γάτες και τα 22 σκυλιά, τα οποία έχει μαζέψει και δεν μπορεί πλέον να φροντίσει. Το ρεύμα επανήλθε για κοινωνικούς λόγους μέσω της ΔΕΗ, αλλά αυτή η δημοσίευση είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Τα δημόσια και τα ιδιωτικά

Αυτή η δημοσίευση αποκαλύπτει άλλα προβλήματα. Οι γονείς της είναι ηλικιωμένοι και άρρωστοι και δε μπορούν πλέον να τη φροντίσουν ούτε να την προστατεύσουν. Η Μαργαρίτα έχει τέσσερα παιδιά, άντρες πια, δεν είναι ένας άνθρωπος μόνος. Ας το πούμε πιο απλά. Είναι αδικαιολόγητη, αλλά δεν έχει εδώ και χρόνια συναίσθηση των πράξεών της και αληθινά χρειάζεται βοήθεια. Όχι από τον κόσμο που θα της δώσει φαΐ για τις γάτες, φαΐ για εκείνη ή λίγα χρήματα. Έχει ανάγκη από σοβαρή υποστήριξη. Και ας τη δούμε και ανεξάρτητα από την οικογένεια, τον πατέρα της και το όνομά του, δεν έχουν καμία σημασία στην περίπτωσή της γιατί δε μπορεί να τα σεβαστεί, να σταθεί όπως πρέπει στο ύψος των περιστάσεων.

Όλα αυτά καθόλου όμως δεν "αγιάζουν" την περίπτωσή της.

Έχει μεγάλο δίκιο η Έλενα Ακρίτα που θύμωσε πολύ με τις δηλώσεις της Μαργαρίτας και έγραψε: "Ψεύδεται όταν λέει πως αυτή πληρώνει την περίθαλψη του Μίκη. Ο Θεοδωράκης και το ταλέντο του πλήρωνε πάντα για όλους και για όλα. Από τα χρήματα που κέρδισε θα μπορούσαν να ζήσουν γενιές μετά από αυτόν. Αν αυτό δεν συμβαίνει πια, ας αναρωτηθούμε το γιατί".

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη μας έχει χαρίσει "μνημειώδη" κείμενα, εκεί φαίνεται και η προσωπικότητά της. Και εκεί φαίνεται η αδυναμία του ανθρώπου να διαχειριστεί οτιδήποτε. Κυρίως να ξεχωρίσει το δημόσιο από το ιδιωτικό. Από την πτώση της σε ένα πηγάδι κοντά στο σπίτι τους στο Βραχάτι, και τις περιγραφές για το πως σφήνωσε (και πως ξεσφήνωσε) μέχρι τις φωτογραφίες με τον πατέρα της και τα κεντήματά της, με τις αναρτήσεις για τους χορούς της, τις καταγγελίες της, τον τρόπο που βγάζει οικογενειακές ιστορίες στα φόρα, χωρίς καμία σκέψη. Και βέβαια μπορεί να επιθυμεί να είναι ανεξάρτητη και μακριά από το όνομα του πατέρα της όπως η ίδια έχει πει δημοσίως, αλλά αν χαζέψετε τον "τοίχο της" στο facebook θα καταλάβετε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ο λόγος που υπάρχει. Και ότι το προφίλ της το μονοπωλεί το όνομα που την κρατάει ακόμα όρθια.

Αυτή η φορά μακάρι να είναι η τελευταία. Γιατί είναι πολύ άδικο σε αυτό το ασυγχώρητο ποστ που έκανε να δίνει αφορμή σε κάθε μειράκιο να βρίζει τον πατέρα της. Σαν άνθρωπος που μεγάλωσα με τα τραγούδια του, αλλά και σαν παιδί με ηλικιωμένο γονιό θα ήθελα ειλικρινά να μη το μάθαινε ποτέ ο Μίκης αυτό. Την ύψιστη ταπείνωση και τη ζητιανιά. Το κρίμα για τη Μαργαρίτα είναι ότι δεν έχει καμία ενσυναίσθηση. Όχι μόνο για αυτόν που είναι πατέρας της. Η Μαργαρίτα πάνω απ΄όλα όχι μόνο δε λυπάται καθόλου τον πατέρα της, αλλά δε σέβεται καθόλου τον Μίκη Θεοδωράκη. Αυτό τα λέει όλα.


Πηγή thetoc.gr



Εντυπωσιακές εικόνες για τις Ένοπλες Δυνάμεις στην πρόσοψη της Βουλής! Μόνο σε αριστερούς δεν άρεσαν

 



Ένα σύντομο σχόλιο για όσα γράφτηκαν από αριστερούς και ακροαριστερούς, για τις εικόνες που προβλήθηκαν στην πρόσοψη της βουλής και έκαναν περήφανους τους Έλληνες πλην αυτών των λίγων που έβγαλαν χολή στο διαδίκτυο.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε ποικίλες ακροαριστερές και αριστερές ανθελληνικές αντιδράσεις στο Twitter...



Τη μεγάλη συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στο έθνος και το λαό τίμησε, με βίντεο που προβλήθηκε στο κεντρικό κτίριό της, η Βουλή των Ελλήνων. Το κοινοβούλιο συμμετείχε στον πανελλήνιο εορτασμό της σημερινής Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, τιμώντας αυτούς που τάχθηκαν στην υπεράσπιση της πατρίδας μας, στη διαφύλαξη των ελληνικών αλλά και ευρωπαϊκών συνόρων.

Το οπτικό αφιέρωμα προβλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, από τις 18:15 έως τις 20:45, στην πρόσοψη του Μεγάρου της Βουλής.




Συνεχίζει να προκαλεί και να ξεφτιλίζεται ο Πολάκης! Ζήλεψε το πάρτι του Βερβεσού

 


Αμετανόητος και προκλητικός ο Παύλος Πολάκης, σχολίασε το «κορωνοπάρτι» του Δημήτρη Βερβεσού εκφράζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ την λύπη του για το γεγονός ότι δεν ήταν παρών στο γλέντι!

Η προκλητική ανάρτηση του στο facebook:

«ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΓΩ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΛΕΝΤΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΗΚΩΜΕΝΑ ΦΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΖΑΡΖΑΒΑΤΙΚΑ …….»

«ΥΓ πολύχρονος Δημήτρη Βερβεσσε ,ειλικρινά όμως δεν περίμενα να πάρεις τέτοια θέση ως ΔΣΑ για την πορεία του Πολυτεχνείου….Σε θυμόμουνα ΠΑΣΠΙΤΗ ,εξελίχθηκες όμως σε ΚΙΝΑΛ….» ανέφερε.

Δείτε την ανάρτηση:






Με αντι-Navtex απάντησε η Αθήνα - ΥΠΕΞ να ανακληθεί άμεσα

 



Με αντι-Navtex απάντησε η Αθήνα στην νέα παράνομη Navtex της Άγκυρας. Ο σταθμός του Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε Navtex που χαρακτηρίζει «παράνομη» τη νέα τουρκική Navtex για έρευνες του Ορούτς Ρέις σε θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελόριζου.

Η ελληνική Navtex αναφέρει ότι ο μη εξουσιοδοτημένος σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε Navtex που αφορά σε «παράνομη δραστηριότητα» σε περιοχή που επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα έχει την «αποκλειστική αρμοδιότητα να εκδίδει Navtex για τη συγκεκριμένη περιοχή».

O υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ έθεσε εκ νέου θέμα «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο και ισχυρίστηκε πως υπάρχουν νησιά που η κυριαρχία τους δεν έχει δοθεί στην Ελλάδα. 

Η ελληνική Navtex

ZCZC HA11

211130 UTC NOV 20

IRAKLEIO STATION NAVWARN 711/20

SOUTHEAST CRETAN SEA

1. UNAUTHORIZED STATION HAS BROADCAST NAVTEX MESSAGE NUMBER FA64-1460/20, THAT REFERS TO ILLEGAL ACTIVITY IN AN AREA INCLUDING GREEK TERRITORIAL SEA, WHERE GREECE HAS THE EXCLUSIVE AUTHORITY TO BROADCAST NAVTEX MESSAGES. THIS NAVTEX AREA ALSO OVERLAPS GREEK CONTINENTAL SHELF AND FALLS WITHIN HELLENIC NAVTEX SERVICE AREA WHERE IRAKLEIO NAVTEX STATION HAS THE AUTHORITY TO BROADCAST NAVTEX MESSAGES.

2. ALL MARINERS ARE REQUESTED TO DISREGARD NAVTEX MESSAGE NUMBER FA64-1460/20.

3. CANCEL THIS MESSAGE 292059 UTC NOV 20.

Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τη νέα παράνομη τουρκική NAVTEX, υπογραμμίζει πως η Τουρκία αγνοεί επιδεικτικά τις εκκλήσεις τόσο της διεθνούς κοινότητας, όσο και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ακυρώνει στην πράξη οποιαδήποτε προοπτική βελτίωσης των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, «η Τουρκία εξέδωσε σήμερα νέα παράνομη NAVTEX, με την οποία ανακοινώνει τη συνέχιση των παράνομων σεισμικών ερευνών της, για την περίοδο 21-29 Νοεμβρίου, σε περιοχή που επικαλύπτει ελληνική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο, παραβιάζοντας κατ’ εξακολούθηση το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και υπονομεύοντας την ειρήνη, ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή».

«Δυστυχώς, η Τουρκία για μια ακόμα φορά αγνοεί επιδεικτικά τις εκκλήσεις της Διεθνούς Κοινότητας και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την αποφυγή παράνομων ενεργειών και κινήσεων που οδηγούν σε περαιτέρω κλιμάκωση και ένταση, καθώς και για τη συμμόρφωση της προς τη διεθνή νομιμότητα. Οι εν λόγω ενέργειες, οι οποίες ουσιαστικά ακυρώνουν στην πράξη οποιαδήποτε προοπτική βελτίωσης των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας, λαμβάνουν χώρα τη στιγμή κατά την οποία Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η ένταξη της χώρας τους στην ΕΕ αποτελεί "στρατηγική προτεραιότητα"», επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών.

Και καταλήγει: «Η Ελλάδα καταδικάζει εκ νέου την προκλητική αυτή συμπεριφορά, η οποία απομακρύνει ακόμα πιο πολύ την όποια προοπτική ενός εποικοδομητικού διαλόγου και ζητά από την Τουρκία να ανακαλέσει άμεσα την παράνομη Navtex».

Η νέα Navtex (πορτοκαλί περιοχή) έχει ισχύ μέχρι τα μεσάνυχτα της 29ης Νοεμβρίου.





Πέθανε 39χρονος Ελληνας Dj από κορωνοϊό

 



Ο 39χρονος DJ Δημήτρης Μπέλλος γνωστός και ως Decibel είχε προσβληθεί από κορωνοϊό και νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας πολλές μέρες.

Παρά την μάχη που έδωσε στην ΜΕΘ δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη με τον ιό. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο 39χρονος νοσηλευόταν στο «Γεννηματάς» και δεν είχε υποκείμενο νόσημα.

Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο μικρών κοριτσιών.