Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Κρήτη: Φωτογράφισε κρυφά τα οπίσθια 25χρονης, τη χτύπησε με μηχανάκι και την έσυρε μόλις τον ανακάλυψε - Ακόμα τον ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ.


 


Νέο περιστατικό βίας στην Κρήτη με την αστυνομία για ακόμα μία φορά να ψάχνει να βρει τον κακοποιό δράστη.

Η επιστροφή από τη θάλασσα για νεαρό ζευγάρι στο Ηράκλειο της Κρήτης το απόγευμα της Παρασκευής, στη διαδρομή από το Παγκρήτιο Στάδιο προς Αλικαρνασσό, έγινε εφιάλτης.

Σύμφωνα με το cretalive.gr και όσα κατήγγειλαν αμφότεροι στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, το βράδυ της Παρασκευής οι δυο τους επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα χαμηλού κυβισμού με τα μαγιό τους.

Κάποια στιγμή σταμάτησαν στο φανάρι, στον κυκλικό κόμβο, στο ύψος του ΟΛΗ. Όσο περίμεναν να ανάψει το πράσινο, ο σύζυγος αντιλήφθηκε από τον καθρέφτη ότι ο οδηγός του δίκυκλου πίσω, είχε βγάλει το κινητό του και τραβούσε φωτογραφίες την 25χρονη.

Με τον οδηγό του δικύκλου να συνεχίζει, ο σύζυγος της 25χρονης τον πλησίασε τότε για να του κάνει παρατήρηση και ζήτησε το κινητό του τηλέφωνο για να διαγράψει τις φωτογραφίες.

Ο οδηγός αρνήθηκε, ο σύζυγος, όμως, της 25χρονης του πήρε το κινητό από τα χέρια και διαπίστωσε ότι είχε τραβήξει φωτογραφία τα οπίσθια της συζύγου του.

Ενοχλημένο το νεαρό ζευγάρι, ζήτησε από τον οδηγό να ξεκλειδώσει το κινητό του για να διαγράψει τις φωτογραφίες μπροστά της καθώς δεν είχε κανένα δικαίωμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα κατέθεσαν αμφότεροι αργότερα, ο οδηγός άρπαξε το κινητό του από την 25χρονη που το κρατούσε εκείνη τη στιγμή και έβαλε μπρος να φύγει.

«Πάτησε γκάζι και αντί να στρίψει δεξιά του για να με αποφύγει και να προχωρήσει, κατευθύνθηκε πάνω μου και με χτύπησε με πρόθεση. Εγώ έχασα την ισορροπία μου και αντανακλαστικά για να μην πέσω, κρατήθηκα από την σχάρα-χειρολαβή στο πίσω μέρος του δίκυκλου, με αποτέλεσμα να με σέρνει στο δρόμο, σε απόσταση περίπου 20 μέτρων. Από το σοκ δεν είχα καταλάβει τι γινόταν. Του φώναζα “σταμάτα, σταμάτα, πονάω” και αυτός μου έλεγε “άσε τη μηχανή” και είχε τέρμα το γκάζι, για να με αναγκάσει να αφήσω τη χειρολαβή» περιγράφει.

Κάποια στιγμή η 25χρονη άφησε την σχάρα και βρέθηκε στη μέση του οδοστρώματος, ζαλισμένη και τραυματισμένη. «Περνούσαν αυτοκίνητα και υπήρχε κίνδυνος να με τραυματίσουν. Ο άγνωστος άνδρας με χτύπησε με το μηχανάκι, με έσυρε περίπου 20 μέτρα και με εγκατέλειψε», περιέγραψε η ίδια.






Η 25χρονη έδωσε κατάθεση στο Λιμεναρχείο Ηράκλειου που διενεργεί την προανάκριση για το συμβάν, ενώ σήμερα αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή καθώς το σώμα της είναι γεμάτο πληγές από το σύρσιμο στο οδόστρωμα.

Αυτό που επιθυμεί η ίδια, αλλά και ο σύζυγός της, είναι να βρεθεί ο οδηγός και να τιμωρηθεί.

Το συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 7.30 το απόγευμα, στην παραλιακή λεωφόρο Ηρακλείου, στο ύψος του ΟΛΗ. Ο οδηγός του εμπλεκόμενου δίκυκλου που έφυγε με κατεύθυνση προς Αλικαρνασσό, φορούσε μαύρο κράνος, περιγράφεται ως εύσωμος, ενώ φορούσε βερμούδα, και ήταν μελαχρινός, με μούσι και καστανά μάτια.

Το δίκυκλο στο οποίο επέβαινε ήταν επίσης χαμηλού κυβισμού, και χρώματος ασημί-γκρι, και περιμένουμε να δούμε εάν η ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη θα βρει και αυτόν τον δράστη, η θα τον ψάχνει ένα μήνα όπως τους κακοποιούς που σακάτεψαν τον Ελληνοκαναδό τουρίστα.



Αεροσκάφη του Ισραήλ πέταξαν τσιγάρα στη Γάζα - «Το κάπνισμα βλάπτει, αλλά η Χαμάς περισσότερο»


 

Το Ισραήλ έριξε τσιγάρα από τον ουρανό πάνω από την παράκτια περιοχή Χαν Γιουνίς της Λωρίδας της Γάζας την Πέμπτη (8/8), μαζί με μηνύματα που «προειδοποιούσαν τους ντόπιους για τους κινδύνους της Χαμάς», σύμφωνα το πρακτορείο ειδήσεων N12.

Ο στρατός του Ισραήλ συνηθίζει να πετάει από τον ουρανό φυλλάδια, ζητώντας από τους πολίτες  να εκκενώσουν περιοχές πριν από κάποιο πλήγμα.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα φυλλάδια, ωστόσο, αυτά που έπεσαν την Πέμπτη δε ζητούσαν από τους πολίτες της Γάζας να εκκενώσουν ή να δώσουν πληροφορίες, σημειώνει το N12. Αντίθετα, από τον ουρανό έπεσαν πακέτα με… τσιγάρα, που προειδοποιούσαν τους πολίτες για «τους κινδύνους της Χαμάς».

«Το κάπνισμα είναι επικίνδυνο, αλλά η Χαμάς είναι πιο επικίνδυνη» και «Η Χαμάς καίει τη Γάζα» ήταν ορισμένα από τα μηνύματα, που αναγράφονταν πάνω στα πακέτα των τσιγάρων. Δίπλα στα μηνύματα αυτά, οι IDF προσέθεταν έναν αριθμό επικοινωνίας με το «Τμήμα Επιρροής» για περισσότερες πληροφορίες.

Η τρέχουσα τιμή ενός μόνο τσιγάρου στη Λωρίδα της Γάζας είναι 27 δολάρια ΗΠΑ, ενώ τα πακέτα πωλούνται στα 430 δολάρια, σημειώνει το πρακτορείο N12. Αυτός ο «φόρος» βοήθησε τη Χαμάς να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τη δική της επιβίωση καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου, «με μεγάλα έξοδα των κατοίκων της Γάζας», όπως σημειώνει η Jerusalem Post.



Με γιουχαρίσματα κατέφθασε στον εισαγγελέα το 40χρονο ΚΤΗΝΟΣ που βίαζε την 9χρονη κόρη του


 

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε χθες το απόγευμα το 40χρονο ΚΤΗΝΟΣ που κατηγορείται ότι επί σειράς ετών βίαζε από 4 χρονών την σήμερα 9χρονη κόρη του.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, φαίνεται πως κατά την έξοδο του ΚΤΗΝΟΥΣ από το Δικαστικό Μέγαρο Σπάρτης, συγκεντρωμένοι πολίτες τον περίμεναν για να τον γιουχάρουν, ενώ τον αποδοκίμασαν έντονα και με «βαριές» εκφράσεις.



Το ΚΤΗΝΟΣ μεταφέρθηκε στην Εισαγγελέα φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και, ύστερα από μία διαδικασία που διήρκεσε πάνω από 1,5 ώρα, έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα (12/8) στις 10:00 το πρωί. Μέχρι τότε το ΚΤΗΝΟΣ θα παραμείνει υπό κράτηση ενώ ο δικηγόρος που θα τον εκπροσωπήσει διορίστηκε αρμοδίως.

Το κοριτσάκι σύμφωνα με πληροφορίες εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα του, όλα αυτά που βίωνε από τον πατέρα της και αυτή προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία. Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν διακριτικά τον ύποπτο άνδρα, και σε αστυνομική επιχείρηση σήμερα τα ξημερώματα σε τοπική κοινότητα, 10 λεπτά περίπου μακριά από τη Σπάρτη κατάφεραν και συνέλαβαν τον 40χρονο.

Στην κατοχή του ΚΤΗΝΟΥΣ βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, στο οποίο υπήρχε αποθηκευμένο υλικό παιδικής πορνογραφίας και συγκεκριμένα 79 φωτογραφίες της ανήλικης κόρης του. Το κινητό του τηλέφωνο κατασχέθηκε όπως και 2 παιχνιδομηχανές, και όλα τα κατασχεθέντα θα σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας για περαιτέρω διερεύνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια ζούσε τα προηγούμενα έτη σε περιοχή της Δυτικής Αττικής και είχε μετακομίσει σε χωριό κοντά στη Σπάρτη τα τελευταία δυο χρόνια. Ο 40χρονος φέρεται να βίαζε την ανήλικη κόρη του από την ηλικία των 4 ετών μέχρι και σήμερα. Ο ίδιος εργάζεται τα τελευταία χρόνια ως ιδιωτικός υπάλληλος σε εταιρεία τυποποίησης ελαιολάδου στη Λακωνία.

Η μητέρα ακούγοντας τα όσα δραματικά περιέγραψε το παιδί της, πήγε στην Αστυνομία.

Άμεσα στήθηκε μεγάλη επιχείρηση από το τμήμα ασφαλείας Σπάρτης κάτω από άκρα μυστικότητα προκειμένου να μην αντιληφθεί το ΚΤΗΝΟΣ το παραμικρό και προβεί σε διαγραφή φωτογραφιών και βίντεο που σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε στο κινητό του τηλέφωνο και αποτύπωναν τις φρικαλεότητές του.



Πέντε ανήλικοι κακοποιοί «έσπασαν» στο ξύλο 19χρονο τουρίστα στην Αλλόνησο


 

Στο Νοσοκομείο του Βόλου με τραύματα στο κεφάλι και τα πλευρά νοσηλεύεται ένας 19χρονος Ιταλός, που ξυλοκοπήθηκε από 16χρονους επικίνδυνους ανήλικους κακοποιούς στην Αλόννησο. 

Οι γονείς των πέντε ανήλικων και επικίνδυνων κακοποιών, που ξυλοκόπησαν τον τουρίστα γιατί «θίχθηκαν» από το φλερτ σε μια κοπέλα, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Οι διακοπές του 19χρονου Ιταλού στην Αλόννησο εξελίχθηκαν σε εφιάλτη, όταν τον ξυλοκόπησαν πέντε ανήλικοι κακοποιοί άγρια, όταν τον είδαν στη Στενή Βάλα με τους δύο φίλους του να απολαμβάνουν το ποτό τους με παρέα δύο κοπέλες από το νησί. 

Οι κοπέλες ήταν υπό «παρακολούθηση» από έναν 16χρονο κακοποιό του νησιού. 

Όταν ο 16χρονος είδε πως η συνομήλική του, που τον απέρριψε ερωτικά, διασκέδαζε με τον 19χρονο Ιταλό έδωσε σήμα στην «συμμορία» των υπόλοιπων κακοποιών.

Περίπου στις 12 το βράδυ της Πέμπτης, όταν αναχώρησε η παρέα από τη Στενή Βάλα, με προορισμό μια παραλία η συμμορία των κακοποιών έστησε καρτέρι στους Ιταλούς. Άρχισαν οι τρεις από τους πέντε ανήλικους να τους χτυπούν άγρια και οι κοπέλες έτρεξαν να ξεφύγουν. Οι δύο της «συμμορίας» των κακοποιών κρατούσαν τσίλιες. Ο μόνος που δεν πρόλαβε να τρέξει για να σωθεί ήταν ο 19χρονος που τον έσπασαν στην κυριολεξία στο ξύλο, ενώ στο μεταξύ οι δύο φίλοι του ενημέρωσαν τους γονείς τους, που με την σειρά τους ενημέρωσαν την αστυνομία. Το παιδί μεταφέρθηκε αιμόφυρτο στο περιφερειακό ιατρείο, για να κρίνουν οι γιατροί πως έπρεπε να γίνει διακομιδή στον Βόλο, γιατί έφερε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και η μύτη του ήταν διαλυμένη από τα χτυπήματα.

Οι ανήλικοι κακοποιοί που κρίνονται επικίνδυνοι και για το νησί,  χαρακτηρίζονται από τους ίδιους τους ντόπιους κατοίκους ως «συμμορία» που δημιουργεί συνεχώς προβλήματα στο νησί, ενώ κρύφτηκαν για να αποφύγουν το αυτόφωρο. Η ανοχή που δείχνουν οι κάτοικοι σε αυτούς τους κακοποιούς, και η αστυνομία, έφερε αυτό το αποτέλεσμα.

Εάν ο 19χρονος Ιταλός είναι σε θέση να δώσει κατάθεση, σήμερα η αστυνομία θα τον επισκεφθεί στο Νοσοκομείο του Βόλου, και οι κακοποιοί επιβάλλεται να πάρουν τον δρόμο για την φυλακή.




ΝΔ για Κασσελάκη: Ελπίζουμε οι βουτιές του στην παράνομη πισίνα στις Σπέτσες να τον προσγειώσουν στην πραγματικότητα


 

Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, με αφορμή άλλη μία φαιδρή ραδιοφωνική του συνέντευξη εξαπολύουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ο τυχοδιώκτης με το θολό οικονομικό παρελθόν Κασσελάκης έκανε λόγο για «απαράδεκτη έρευνα» σχετικά με το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές, ενώ χαρακτήρισε «υποκριτική» την «ειρωνεία» που δέχεται από τη ΝΔ όσον αφορά στις διακοπές του, καθώς όπως είπε «υπηρετεί τη διαφάνεια». 

«Ο ανερμάτιστος και ατεκμηρίωτος λόγος του κ. Κασσελάκη, οι συνεχείς επιθέσεις του κατά της Δικαιοσύνης και οι συκοφαντίες κατά των πολιτικών αντιπάλων δεν εκπλήσσουν πλέον κανέναν», τονίζουν πηγές της ΝΔ.

«Αυτό που μάθαμε από τη σημερινή του συνέντευξη είναι ότι μπορεί κάποιος να απολαμβάνει μία παράνομη πισίνα, αρκεί να είναι 36 ετών και το βάθος της να μην ξεπερνά τα 120 εκατοστά. Ξέχασε να μας πει από ποια ηλικία και από ποιο βάθος πισίνας ξεκινά η νομιμότητα», επισημαίνουν.

«Ίσως η παρατεταμένη έκθεσή του στον μυκονιάτικο ήλιο να τον επηρέασε σημαντικά. Ας ελπίσουμε οι βουτιές στην παράνομη πισίνα του στη βίλα των Σπετσών να βοηθήσουν στην ”προσγείωση” στην πραγματικότητα», σχολιάζουν πηγές του κυβερνώντος κόμματος.



Ο Κασσελάκης ξεφτιλίστηκε και πάλι θεωρώντας τον Άρειο Πάγο αναρμόδιο να βγάζει πόρισμα για τις υποκλοπές


 

Δεν έχει τέλος η ξεφτίλα του επικίνδυνου τυχοδιώκτη με το θολό παρελθόν Στέφανου Κασσελάκη, που κατηγορεί ο τίποτα την δικαιοσύνη ως αναρμόδια, θεωρώντας τον ίδιο αρμόδιο.

Η εμπάθεια που βγάζει κάθε φορά που αναφέρεται στη Δικαιοσύνη, δεν είναι τυχαία, είναι απωθημένο λόγω των δικαστικών περιπετειών του πατέρα του, για τα λεφτά που είχαν υπεξαιρεθεί από την εταιρία του, και φυσικά την καταδίκη του που ακολούθησε. Όπως γνωρίζουμε όλοι μας οι δικαστικές περιπέτειες συνεχίζονται για χρέη της οικογένειας 11 εκατομμυρίων ευρώ, και περιμένουμε την κατάληξη.

Όπως περιμένουμε να αρχίσει στα σοβαρά ο έλεγχος και για τα έργα και τις ημέρες του ίδιου για να μάθουμε πόθεν έσχες.

Ο τίποτα λοιπόν τυχοδιώκτης που από φύση του είναι θρασίμι, χαρακτηρίζει απαράδεκτο, το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις παρακολουθήσεις και τις νόμιμες επισυνδέσεις, και δεν ντρέπεται που το λέει.

Είμαστε σίγουροι και εμείς και οι πολίτες πώς ο τυχοδιώκτης με το θολό παρελθόν, δεν έχει διαβάσει ούτε μία σελίδα από τις 285 του πορίσματος, και κατηγορεί σοβαρούς και έμπειρους δικαστές ότι χειραγωγούνται από την κυβέρνηση. Ίσως η δικαιοσύνη που τον ανέχεται να λέει όσα φαιδρά λέει, πρέπει επιτέλους να του δείξει ότι υπάρχουν και όρια.

Το παπατζιλίκι που λέει ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του, ίσως είναι η αρχή γιατί ξέρει ότι η δικαιοσύνη θα ασχοληθεί σύντομα μαζί του και αυτός θα αρχίσει να αμφισβητεί το κατηγορητήριο σε βάρος του. 

Ο Κασσελάκης έρχεται δεύτερος στην στοχοποίηση των δικαστών γιατί πρώτος είναι ο ακροαριστερός τραμπούκος Παύλος Πολάκης που έχει αναρτήσει και φωτογραφίες.

Ο Άρειος Πάγος χάλασε την δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ και του τυχοδιώκτη που ηγείται του θιάσου, και δεν μπορούν να παίξουν το αφήγημα των κατηγοριών, για την κατασκευή ενόχων που ξέρουν πολύ καλά να το κάνουν, αν και μετά όπως με την Novartis ξεφτιλίζονται περισσότερο και τους συχαίνεται ο κόσμος. 

Ένα πράγμα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας, ο Στέφανος Κασσελάκης, είναι μαζί με την ομάδα που ηγείται στον ΣΥΡΙΖΑ, πάρα πολύ επικίνδυνοι για την χώρα μας.



Χάλκινο μετάλλιο στην πάλη

 



Ο 32χρονος Νταουρέν Κουρουγκλίεφ χάρισε στην Ελλάδα το 8ο της μετάλλιο στο Παρίσι και το 12ο στην ελληνική πάλη στην ιστορία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Ο Νταουρέν κέρδισε τον Άμινε Μίλες Ναζέμ με 5-4 στον αγώνα ρεπεσάζ των 86κ. και κρέμασε στο στήθος του το χάλκινο μετάλλιο, το 1ο για την πάλη μετά από 20 χρόνια!





Αεροπλάνο με 62 επιβάτες συνετρίβη στη Βραζιλία

 



Αεροσκάφος με 62 επιβαίνοντες συνετρίβη στα περίχωρα της πόλης Βινιέντο, στην πολιτεία Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Το δικινητήριο ATR-72 της εταιρείας Voepass εκτελούσε πτήση από το Κασκαβέλ της πολιτείας Παρανά με προορισμό το αεροδρόμιο Γκουαρούλος στο Σάο Πάολο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Voepass, στο μοιραίο αεροσκάφος επέβαιναν 58 ταξιδιώτες και 4 μέλη πληρώματος.

Νεκροί είναι οι 62 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της εταιρείας Voepass που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα στην πόλη Βινιέντο της Βραζιλίας, καθώς ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως δεν υπάρχουν επιζήσαντες.

Ο ιστότοπος Flightradar24 αναφέρει πως το μοιραίο αεροσκάφος είναι το PS-VPB, ένα ATR72-500 14 ετών που κατασκευάστηκε το 2010. Το τελευταίο σήμα που ελήφθη από το αεροσκάφος, ήταν περίπου μιάμιση ώρα μετά την απογείωση. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 60 δευτερολέπτων της πτήσης, ο αναμεταδότης του μετέδιδε την κατακόρυφη πορεία προς το έδαφος, καθώς έχανε ύψος από 8.000 μέχρι 24.000 πόδια το λεπτό, μπένοντας σε απώλεια στήριξη.

Σημειώνεται πως το αεροπλάνο έπεσε στην αυλή ενός σπιτιού αλλά δεν τραυματίστηκαν κάτοικοι από τν πτώση. Μόνο ένα σπίτι υπέστη ζημιές στην κατοικημένη περιοχή όπου συνέβη το δυστύχημα, δήλωσαν αξιωματούχοι της πόλης στη γειτονική Valinhos.