Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Αεροπλάνο με 62 επιβάτες συνετρίβη στη Βραζιλία

 



Αεροσκάφος με 62 επιβαίνοντες συνετρίβη στα περίχωρα της πόλης Βινιέντο, στην πολιτεία Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Το δικινητήριο ATR-72 της εταιρείας Voepass εκτελούσε πτήση από το Κασκαβέλ της πολιτείας Παρανά με προορισμό το αεροδρόμιο Γκουαρούλος στο Σάο Πάολο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Voepass, στο μοιραίο αεροσκάφος επέβαιναν 58 ταξιδιώτες και 4 μέλη πληρώματος.

Νεκροί είναι οι 62 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της εταιρείας Voepass που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα στην πόλη Βινιέντο της Βραζιλίας, καθώς ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως δεν υπάρχουν επιζήσαντες.

Ο ιστότοπος Flightradar24 αναφέρει πως το μοιραίο αεροσκάφος είναι το PS-VPB, ένα ATR72-500 14 ετών που κατασκευάστηκε το 2010. Το τελευταίο σήμα που ελήφθη από το αεροσκάφος, ήταν περίπου μιάμιση ώρα μετά την απογείωση. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 60 δευτερολέπτων της πτήσης, ο αναμεταδότης του μετέδιδε την κατακόρυφη πορεία προς το έδαφος, καθώς έχανε ύψος από 8.000 μέχρι 24.000 πόδια το λεπτό, μπένοντας σε απώλεια στήριξη.

Σημειώνεται πως το αεροπλάνο έπεσε στην αυλή ενός σπιτιού αλλά δεν τραυματίστηκαν κάτοικοι από τν πτώση. Μόνο ένα σπίτι υπέστη ζημιές στην κατοικημένη περιοχή όπου συνέβη το δυστύχημα, δήλωσαν αξιωματούχοι της πόλης στη γειτονική Valinhos.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου