Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

41χρονος στην Αθήνα έκρυβε στην ντουλάπα του 10 κιλά ναρκωτικά, όπλα και χρήματα


 

Πάνω από 600 χιλιάδες ευρώ και περισσότερα από 10 κιλά ναρκωτικών ουσιών έκρυβε σε ειδική κρύπτη σε σπίτι στην Αθήνα ένας 41χρονος, που συνελήφθη σήμερα το πρωί από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών.

Ο 41χρονος αναζητούνταν στα όρια του αυτοφώρου βάσει δικογραφίας που είχε σχηματιστεί σε βάρος του για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, έπειτα από διασταύρωση πληροφοριών, εντοπίστηκε σπίτι στην Αθήνα που σχετίζεται με τον 41χρονο κατηγορούμενο που συνελήφθη σήμερα, όπου χθες , Πέμπτη 27 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε έρευνα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου.

Δείτε βίντεο:

Εντοπίστηκαν σε κρύπτη ντουλάπας σε οικία ποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης, οπλισμός και χρηματικό ποσό

Συμφώνα με την ΕΛΑΣ κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη εντός ντουλάπας:

-3 κιλά και 90 γραμμ. κοκαΐνης,

-5 κιλά και 30 γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης,

-4 κιλά και 290 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,

-τα χρηματικά ποσά των 649.050 ευρώ, 24.910 δολαρίων ΗΠΑ, 420 λιρών Αγγλίας,

-πιστόλι,

-50 φυσίγγια πιστολιού,

-2 γεμιστήρες πιστολιού,

-ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και

-πλαστικοποιητής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.





Κινέζοι και Ρώσοι πιο κοντά με τον Κιμ Γιονγκ Ουν - Όλοι οι δικτάτορες μαζί

 


Κορυφαίοι Ρώσοι και Κινέζοι αξιωματούχοι επισκέπτονται το «βασίλειο του τρόμου» του Κιμ Γιονγκ Ουν, τη Βόρεια Κορέα, δηλαδή την πλέον απομονωμένη χώρα της υφηλίου, η οποία βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τη Δύση από τις αρχές της δεκαετίας του ’50 και φέρεται να διαθέτει περί τις 20 πυρηνικές βόμβες.

Η Βόρεια Κορέα υποδέχθηκε αυτή την εβδομάδα τον υπουργό Αμυνας του καταζητούμενου δικτάτορα της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, Σεργκέι Σοϊγκού, ως και μια υψηλόβαθμη κινεζική πολιτικο-στρατιωτική αντιπροσωπεία στην Πιονγιάνγκ, για τους εορτασμούς της 70ής επετείου της ανακωχής της Κορέας (στον 38ο γεωγραφικό παράλληλο – υπόψη δεν έχει υπογραφεί Συνθήκη Ειρήνης με τη Νότια Κορέα), ανέφεραν τα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης προχθές, σηματοδοτώντας μια βασική αλλαγή στους αυστηρούς περιορισμούς που είχαν επιβληθεί στα σύνορα (λόγω της Covid-19) της χώρας.

Η Πιονγιάνγκ γιόρτασε τα 70 χρόνια από την υπογραφή της ανακωχής του Πολέμου της Κορέας στις 27 Ιουλίου 1953, η οποία τερμάτισε τις ανοιχτές τριετείς εχθροπραξίες και είναι γνωστή ως «Ημέρα της Νίκης» (!) στον Βορρά, με τα απόλυτα ελεγχόμενα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης να αναφέρουν ότι θα μείνει στην Ιστορία!!!

Οι δορυφορικές εικόνες έδειχναν εδώ και μέρες ότι η Πιονγιάνγκ προετοιμαζόταν για μεγάλης κλίμακας στρατιωτική παρέλαση, με την οποία συνήθως γιορτάζει τέτοιες κομματικές και εθνικές επετείους. Αλλά η συμπερίληψη Κινέζων και Ρώσων υψηλόβαθμων επισκεπτών φέτος είναι η πρώτη μετά την πανδημία που υποδηλώνει οριακή «ευελιξία» ως προς την επιβολή των συνοριακών ελέγχων.

Η Βόρεια Κορέα βρισκόταν υπό έναν άκαμπτο αυτοεπιβεβλημένο αποκλεισμό λόγω του κορονοϊού από τις αρχές του 2020, για να προστατευτεί από την Covid-19, που έχει εμποδίσει ακόμη και τους λίγους δικούς της υπηκόους σε ορισμένες ασιατικές χώρες να εισέλθουν στη χώρα.

«Μια στρατιωτική αντιπροσωπεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με επικεφαλής τον υπουργό Αμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, πραγματοποίησε μια συγχαρητήρια επίσκεψη στη ΛΔΚ», ανέφερε το κρατικό κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων, μία ημέρα αφότου επιβεβαίωσε ότι κινεζική αντιπροσωπεία θα παρευρισκόταν στις εκδηλώσεις. Η Ρωσία, από την εποχή της αλήστου μνήμης Σοβιετικής Ενωσης, είναι ένας ιστορικός σύμμαχος της Πιονγιάνγκ και από τα λίγα κράτη που διατηρεί φιλικές σχέσεις με το καθεστώς του εκκεντρικού Κιμ.

Ο Κιμ, από τον Φεβρουάριο του 2022, έχει σταθερά εκφράσει την πλήρη υποστήριξή του στην εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης

(όπως λένε η Ουάσιγκτον και σύμμαχοι των ΗΠΑ σε Ασία-Ειρηνικό) της πρόθεσής της να προμηθεύσει παράλληλα πυροβολικό και πυραύλους για τις πολεμικές ανάγκες της Ρωσίας.

«Η πενθήμερη επίσκεψη Σοϊγκού συμβάλλει στην ενίσχυση των στρατιωτικών δεσμών Ρωσίας -Βόρειας Κορέας και είναι ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Αμυνας. Η Κίνα έστειλε υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία, με επικεφαλής το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Λι Χονγκζόνγκ.

Ο δικτάτορας Κιμ Γιονγκ Ουν συναντήθηκε με τον Σεργκέι Σοϊγκού και συζήτησαν στρατιωτικά ζητήματα και το περιφερειακό περιβάλλον ασφάλειας, ανέφεραν χθες τα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης. Το επίσημο Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας ανέφερε ότι ο Κιμ και ο Σοϊγκού συνομίλησαν και κατέληξαν σε συμφωνία πάνω σε διάφορα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος στον τομέα της εθνικής άμυνας και ασφάλειας, στο περιφερειακό και διεθνές περιβάλλον ασφάλειας, καθώς και σε διμερή εξοπλιστική συνεργασία. Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Σοϊγκού μετέφερε στον Κιμ μια «θερμή και εποικοδομητικής συνεργασίας επιστολή» υπογεγραμμένη από τον Πούτιν.

Οι δυτικές χώρες παρακολουθούν στενά την κατάσταση

Το υπουργείο Αμυνας της Νότιας Κορέας στη Σεούλ ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες ημέρες εντόπισε περισσότερους «ανθρώπους και εξοπλισμό» στην πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ, προσθέτοντας ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ παρακολουθούν στενά την κατάσταση. Οι επισκέψεις της κινεζικής και της ρωσικής αντιπροσωπείας ήταν οι πρώτες γνωστές επισκέψεις ξένων αντιπροσωπειών από την έναρξη της πανδημίας.

«Μετά από αυτό το γεγονός, η Βόρεια Κορέα αναμένεται να χαλαρώσει τους περιορισμούς της Covid, ενισχύοντας παράλληλα τη στρατιωτική συνεργασία με τη Μόσχα και το Πεκίνο», δήλωσε ο αναλυτής Σονγκ Τσανγκ, διευθυντής του Κέντρου Βορειοκορεατικών Σπουδών στο γνωστό και κορυφαίο Ινστιτούτο Sejong.

Πληροφορίες του υπογράφοντος από αμερικανικές και νοτιοκορεατικές «δεξαμενές σκέψης» φέρουν τη Ρωσία να έχει ζητήσει περισσότερη υποστήριξη σε πυροβολικό και νάρκες από τη Βόρεια Κορέα, για να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο της Ουκρανίας, ενώ η Πιονγιάνγκ ζήτησε τη συνεργασία της Ρωσίας σε δορυφόρους αναγνώρισης ως και σε πυρηνικά υποβρύχια.

Η Βόρεια Κορέα προσπάθησε -αλλά απέτυχε- να εκτοξεύσει τον πρώτο της στρατιωτικό κατασκοπευτικό δορυφόρο τον Μάιο και εκτόξευσε πολλούς βαλλιστικούς πυραύλους πρόσφατα, για να καταστήσει σαφή τη δυσαρέσκειά της για την ανάπτυξη από την Ουάσιγκτον ενός υποβρυχίου με πυρηνικές δυνατότητες στην Κορεατική Χερσόνησο.

Η επίσκεψη, την περασμένη εβδομάδα, του Αμερικανικού πυρηνικού υποβρυχίου κλάσης Οχάιο ήταν η πρώτη ανάπτυξη από το 1981 ενός τέτοιου υποβρυχίου στην Μπουσάν και ακολούθησε γρήγορα η άφιξη ενός δεύτερου αμερικανικού υποβρυχίου, του πυρηνοκίνητου «USS Annapolis», σε ναυτική βάση της Νότιας Κορέας.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο κορεατικών κρατών βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ένα από τα χαμηλότερα ιστορικά σημεία τους, καθώς η διπλωματία μεταξύ της Πιονγιάνγκ και της Σεούλ έχει σταματήσει και ο Κιμ ζήτησε να αυξηθεί η ανάπτυξη εξελιγμένων συμβατικών όπλων, ως και τακτικών πυρηνικών. Από την Παπούα – Νέα Γουινέα, όπου βρισκόταν ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Οστιν (καθ’ οδόν προς Αυστραλία), αναφέρθηκε στην ημέρα ανακωχής, ενώ αποκάλυψε ότι επτά δεκαετίες μετά δεν έχουν εντοπιστεί χιλιάδες Αμερικανοί που έχασαν τη ζωή τους εκεί και οι οικογένειές τους θα ήθελαν να πληροφορηθούν αναφορικά με την τύχη τους. Πολύ πρόσφατα, η Νότια Κορέα αναβάθμισε τις στρατιωτικές σχέσεις της με το ΝΑΤΟ, την Αυστραλία και την Ιαπωνία.


Πηγή



Η ακροαριστερή Ολλανδή ανθέλληνας Σόφι Ιν’τ Βελντ κάνει κριτική για τις ελληνικές ταυτότητες

 


Η ανθέλληνας Ολλανδή ευρωβουλευτής  Σόφι Ιν’τ Βελντ, έχει υιοθετήσει fake news κατά της Ελλάδας, έχει ταχθεί υπέρ των προκλητικών ψεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με ανθέλληνες ευωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προσβάλει με κάθε ευκαρία την χώρα μας, και τώρα ανακατεύεται και με τις ελληνικές ταυτότητες.

Αυτό το ακροαριστερό υποκείμενο, τόλμησε να ασκήσει και κριτική για τις ελληνικές ταυτότητες.

Απάντηση στην Ολλανδή ακροαριστερή ανθέλληνα ευρωβουλευτή, Σόφι Ιν’τ Βελντ, έδωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, με αφορμή την φαιδρή και άθλια κριτική που του άσκησε για την συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδας για τις νέες ταυτότητες.

Συγκεκριμένα, η ακροαριστερή ανθέλληνας Σόφι Ιν’τ Βελντ, με ανάρτησή της στο Twitter, προσπάθησε να σχολιάσει σκωπτικά την συνάντηση του κ. Μηταράκη, λέγοντας, «Ενδιαφέρον. Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει έναν ηγέτη της εκκλησίας ότι τα νέα κρατικά έγγραφα ταυτότητας δεν θα «προσβάλλουν την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη». Σαν… πως??».

Ο Μηταράκης της απάντησε στο Twitter, με επικριτικό ύφος σημειώνοντας πως «Για τη Σόφι, η συνάντηση με την Εκκλησία της Ελλάδος, με εκατομμύρια μέλη, για να συζητηθεί μια νέα κυβερνητική πρόταση είναι «ιντριγκαδόρικη». Ενώ η συνάντηση με οποιαδήποτε ειδική ΜΚΟ για να συζητήσει τις ανησυχίες της θα ήταν «καθήκον συνεργασίας με την κοινωνία των πολιτών…».





Η υπόσχεση Μητσοτάκη έγινε πράξη: Παραδόθηκε νέο ασθενοφόρο για το Περιφερειακό Ιατρείο Γαύδου


 

Η υπόσχεση του Κυριάκου Μητσοτάκη για νέο ασθενοφόρο στη Γαύδο υλοποιήθηκε και πλέον ένα χρόνιο αίτημα κατοίκων και επισκεπτών του νησιού υλοποιήθηκε.

Πρόκειται για ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο, το οποίο μέχρι σήμερα κάλυπτε τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Αγίας Φωτεινής.

Το όχημα παραδόθηκε από το στέλεχος του ΚΥ Παναγιώτη Παλιεράκη στον γενικό ιατρό του Περιφερειακού Ιατρείου Γαύδου, Βασίλειο Αμβροσιάδη.

Σύμφωνα με το parakritika, με τη συνδρομή στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο θα είναι οδηγός του οχήματος, το ασθενοφόρο θα συνεπικουρήσει το έργο των γιατρών του Περιφερειακού Ιατρείου, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας του τοπικού πληθυσμού για την αντιμετώπιση υγειονομικών αναγκών και, συνεπώς, στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και ποιότητας υγείας αυτού.

Η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης θα ήθελε να εκφράσει τις ειλικρινείς της ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέβαλαν στο εν λόγω εγχείρημα και ειδικότερα στα στελέχη των Κέντρων Υγείας Αγίας Φωτεινής και Κανδάνου, του Περιφερειακού Ιατρείου Γαύδου, τον Δήμο Γαύδου για τη διαχρονική υποστήριξη, αλλά και το Κέντρο Επιχειρήσεων της 5ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «V ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΚΡΗΤΩΝ» εκ μέρους του ΕΓΑ/ ΓΕΕΘΑ και το ΕΚΑΒ Κρήτης για το συντονισμό της διάθεσης Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στις Δομές Υγείας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.




Καμία σοβαρότητα ο Πατούλης δεν αξίζει την στήριξη σοβαρού κόμματος

 


Φυσικά και ενοχλήθηκε η Νέα Δημοκρατία που στήριζε πριν τα καραγκιοζιλίκια τον Πατούλη για την περιφέρεια Αττικής.

Η Ν.Δ. σκέφτεται ακόμα να αποσύρει και την στήριξη της στην υποψηφιότητα του νυν περιφερειάρχη και όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοικτά. 

Μην σας κάνει εντύπωση εάν αρχίσει η αναζήτηση νέου προσώπου για το χρίσμα στην Περιφέρεια Αττικής.

Το να ζητάς συγνώμη μετά το κράξιμο, λέγοντας απλά ότι ήταν «μία κακή στιγμή», δεν δείχνει καμία σοβαρότητα.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, χόρευε ζεϊμπέκικο σε εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο, ενώ η χώρα έδινε μάχη με τις φωτιές, και μετά έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη.






Στα υπουργεία πρέπει να ηγούνται ικανά και σοβαρά στελέχη - Έγκλημα το πάμε να καλύψουμε απλά την θέση

 


Κύριε πρωθυπουργέ, ούτε η εικόνα να βγάζεις ένα υπουργό σε μόλις ένα μήνα, από το ένα υπουργείο και να τον βάζεις σε άλλο είναι καλή εικόνα κυβέρνησης λες και δεν υπάρχουν στελέχη.

Βιαστικές κινήσεις που ευχόμαστε να μην έχουν αντίκτυπο.

Το ως εδώ ξυπνήστε, του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς του, μόλις ένα μήνα μετά τις εκλογές, δείχνει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μελετήθηκε σωστά για την τοποθέτηση των προσώπων.

Ο Νότης Μηταράκης, που ευχόμαστε να είναι η μοναδική αστοχία, έδειξε από την πρώτη ημέρα ότι κάτι δεν έχει αντιληφθεί καλά για το προστασίας του πολίτη. Μία με την έφιππη αστυνομία, μία με την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, και το χειρότερο να καίγεται ο τόπος και αυτός να κάνει οικογενειακές διακοπές στην Πάτμο, μόνο προκλητικός μπορεί να χαρακτηριστεί, και σίγουρα ανεπαρκής.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχει να κάνει με έμπειρα στελέχη της αστυνομίας, αξιωματικούς που έχουν δουλέψει στον δρόμο, έχουν πολεμήσει το έγκλημα, υπάρχει στους κόλπους της αστυνομίας σοβαρή διαφθορά, και εάν δεν έχεις ηγεσία με κότσια σε καπέλωσαν, σε κατέστρεψαν με ευθύνες που αναγκαστικά θα πάρεις επάνω σου.

Πραγματικά θα θέλαμε να μάθουμε το κριτήριο του πρωθυπουργού, που τον έκανε να επιλέξει σε τόσο σοβαρό υπουργείο τον Νότη Μηταράκη;

Η ποιότητα του πολιτικού Μηταράκη, φάνηκε ειδικά όταν αποφάσισε να πάει για μπάνια, την ώρα που οι υφιστάμενοί του αστυνομικοί ήταν στην πρώτη γραμμή των πύρινων μετώπων, σώζοντας ζωές και ρισκάροντας και τις δικές του.

Τη θέση του Μηταράκη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πήρε ο μέχρι πρότινος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος συμπλήρωσε μόλις έναν μήνα στο χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού, και δεν είναι καλή εικόνα μόλις σε ένα μήνα, να βγάζεις ένα φρέσκο υπουργό από το ένα υπουργείο να τον πας σε άλλο, λές και δεν έχεις ικανά στελέχη στο "πάγκο"

Εάν ρωτήσετε την γνώμη μας, ο Γιάννης Οικονόμου είναι ένας σοβαρός πολιτικός, που ίσως και να πετύχει στο δύσκολο υπουργείο προστασίας του πολίτη, αλλά μας ενοχλεί που έγινε μπαλάκι από το ένα υπουργείο στο άλλο λες και δεν υπάρχουν στελέχη.